08 Αυγούστου 2011

Μπράβο στο ΕΘΝΟΣ που τόλμησε... αφιερωμένο στον Α.Σαμαρά από τον σύμβουλό του τον Χαρβαλιά

Θα διαβάσατε την Παρασκευή ότι η Κυβέρνηση επέβαλλε πλαφόν στην τιμή της βενζίνης σε 3 Νομούς... Το ΕΘΝΟΣ λοιπόν τόλμησε και απέδειξε για μια ακόμα φορά με το πρωτοσέλιδό του ότι δεν είναι κατευθυνόμενο όπως το κατηγορούν και έγραψε:

Κωμωδία με πλαφόν στα καύσιμα...

Βλέπει συναντήσεις ΓΑΠ με υπουργούς ο Χαρδαβέλας... όσο ο ΓΑΠ είναι Σέριφο

Μαζί με τον Χατζηνικολάου μπήκε στη μάχη και το άλλο δεκανίκι του παπανδρεϊσμού που έφαγε καλά τη δεκαετία του 80 και δεν είναι αγνώμων προς την οικογένεια:

Μετά τα πανηγύρια για το μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο ήρθε τώρα να μας πει ότι ο ΓΑΠ έχει συσκέψεις με τους υπουργούς... από τη Σέριφο όπου ο άλλος έχει λιώσει στο κανό από την περασμένη βδομάδα... μάλιστα το μεσημέρι έγραψε και ότι επέστρεψε από τη Σέριφο (τελικά όλοι ήξεραν ότι είναι διακοπές στη Σέριφο... μόνο ο Χατζηνικολάου δεν το 'ξερε.)

Οπότε ετοιμαστείτε αυτή τη βδομάδα για επικοινωνιακή επίθεση μιας και βλέπω τον ΓΑΠ να έρχεται με το κανό για μια δυο ώρες στην Αθήνα προκειμένου να φωτογραφηθεί σε καμιά συνάντηση με κανα Βενιζέλο και να την κοπανάει ξανά για τη Σέριφο...

Ξενέρωμα χωρίς όριο με Μίτσελ...

Ο Μίτσελ ανακοινώθηκε από τη Χετάφε, η Ένωση έχει μείνει μόνο με τον Μάκο και οι εφημερίδες ακόμη περιμένουν τον Ισπανό στην Αθήνα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Αρχίζουν να προθαιρμαίνονται στο Λονδίνο... και απόψε αναμαίνονται φασαρίες

Δείτε στις φώτο την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή:





Δείτε εδώ ζωντανά τι γίνεται αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο

Γερμανία: Επετράπη από το δικαστήριο η αυριανή απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

http://www.topnews.de/wp-content/uploads/2009/08/a2009080815003516433.jpgΤο εργατικό δικαστήριο της Φρανκφούρτης επέτρεψε τελικά την αυριανή απεργία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, που απασχολεί εδώ και 10 μέρες τη Γερμανία και που στην ουσία δεν είναι απεργία αλλά μια στάση εργασίας από τις 6 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι που υπολογίζεται ότι θα επηρεάσει 2.500 πτήσεις...

Η απεργία είχε κηρυχθεί καταχρηστική την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο η νέα απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας επετράπη. Οι ελεγκτές ζητάνε αυξήσεις 6,5% για τους 5500 υπαλλήλους και περισσότερα δικαιώματα σε θέματα απολύσεων ή προσλήψεων προσωπικού, αλλά η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας λέει ότι δεν μπορεί να τις δώσει γιατί από του χρόνου θα μειωθούν τα έσοδά της μιας και σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ πρέπει να μειωθούν τα παράβολα ασφαλείας που πληρώνουν οι αεροπορικές εταιρίες προς την ΥΠΑ. Η ΥΠΑ τους αντιπροτείνει κλιμακωτή αύξηση που θα ξεκινήσει από 3,2% τώρα και θα φτάσει στο 5,2% μετά από 29 μήνες

Για να γίνει απεργία προηγήθηκε ψηφοφορία μεταξύ των μελών του συνδικάτου και υπερ ψήφισαν το 92%. Ειναι η πρώτη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που γίνεται σε όλη τη Γερμανία (πριν 38 χρόνια είχε γίνει μια απεργία περιορισμένης εμβέλειας).

Οι γερμανοί ελεγκτές είναι από τους πιο καλοπληρωμένους της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης παίρνου 800 ευρώ, με την απόκτηση της άδειας παίρνουν μεταξύ 2.900 και 4.100 ευρώ και όταν αρχίσουν να δουλεύουν αυτόνομα παίρνουν μεταξύ 5.700 και 8.000 ευρώ συν υπερωρίες, σαββατοκύριακα κ.λπ

ΠΗΓΗ: Εγώ :)

Υπό την επήρεια ουσιών ο μασόνος δράστης του μακελειού στη Νορβηγία

Ο Νορβηγός Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δράστης της διπλής επίθεσης της 22ας Ιουλίου στο Όσλο και το νησί Οτόγια που κόστισε τη ζωή σε 77 ανθρώπους, ήταν υπό την επήρεια παράνομων ουσιών όταν διέπραξε τις δολοφονίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είχε χρησιμοποιήσει παράνομα ναρκωτικά. Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τι είδους, αλλά είχε κάνει χρήση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας Πάαλ-Φρέντρικ Χιορτ Κράμπι, επικαλούμενος τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του Μπρέιβικ.

Στο μανιφέστο του, που ανέβασε στο Διαδίκτυο λίγο πριν εξαπολύσει τις επιθέσεις, ο Μπρέιβικ αναφέρει ότι έκανε χρήση αναβολικών στεροειδών.

Στις 26 Ιουλίου ο δικηγόρος του Γκάιρ Λίπσταντ επίσης αναφέρθηκε στη χρήση από τον πελάτη του ουσιών που τον έκαναν «δυνατό, αποτελεσματικό και τον κρατούσαν σε εγρήγορση» την ώρα των επιθέσεών του.

«Στεροειδή, αυτό ήταν γνωστό, όμως χρησιμοποίησε και άλλες ουσίες στις οποίες δεν θέλω να αναφερθώ», διευκρίνισε σήμερα ο Κράμπι.

Εξάλλου οι ειδικοί ψυχίατροι που θα ανέλαβαν την ψυχιατρική αξιολόγηση του Μπρέιβικ για να καθορίσουν αν είναι νομικά υπεύθυνος για τις πράξεις του έχουν ήδη ξεκινήσει να εξετάζουν την υπόθεση, επεσήμανε ο Κράμπι.

Οι δύο ειδικοί έχουν ήδη λάβει στοιχεία της υπόθεσης καθώς και τις τρεις ηχογραφημένες ανακρίσεις του Μπρέιβικ από την αστυνομία, διευκρίνισε.

«Σύντομα θα αρχίσουν να συναντούν τον ίδιο. Αυτό αναμένεται να γίνει αυτή την εβδομάδα» στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Ίλα, κοντά στο Όσλο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Οι ειδικοί αναμένεται να ολοκληρώσουν την αξιολόγησή τους μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Μείωση της υπεριώδους ακτινοβολίας τις επόμενες δεκαετίες

Τα επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας θα μειώνονται σταδιακά κατά τον 21ο αιώνα στις περισσότερες περιοχές της Γης, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα. Αυτό προβλέπει μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη πολλών ερευνητικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Πατρών, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Atmospheric Chemistry and Physics.

Η μελέτη κάνει προβλέψεις για τη διακύμανση των επιπέδων της υπεριώδους ακτινοβολίας σε παγκόσμια κλίμακα κατά τον 21ο αιώνα, λαμβάνοντας υπόψη τη μελλοντική ανάκαμψη του στρώματος του όζοντος (που εμποδίζει την υπεριώδη ακτινοβολία), αλλά και τις μεταβολές της νέφωσης και των "αερίων του θερμοκηπίου", που σχετίζονται άμεσα με την προβλεπόμενη κλιματική αλλαγή και οι οποίες επίσης λειτουργούν προστατευτικά, όσον αφορά τη συγκεκριμένη μορφή ηλιακής ακτινοβολίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης:

- Η υπεριώδης ακτινοβολία θα είναι μικρότερη στο τέλος του αιώνα, σε σχέση με το 1980, κατά 12% στα μεγάλα γεωγραφικά πλάτη και κατά 3% στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη (όπου ανήκει και η Ελλάδα), ενώ αντίθετα θα είναι ελαφρά αυξημένη στην περιοχή των τροπικών.

- Οι μεγαλύτερες μειώσεις (περίπου 16%) προβλέπονται στην Ανταρκτική κατά το μήνα Οκτώβριο.

- Η επίδραση των νεφών υπολογίζεται στο 2%-3% στα μεγάλα και ακόμη μικρότερη στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη.

- Η επιστροφή της υπεριώδους ακτινοβολίας στα επίπεδα του 1965 και του 1980 δεν θα είναι ίδια για όλες τις περιοχές του κόσμου. Για την περίπτωση της Ελλάδας, ειδικότερα, αναμένεται να συμβεί τα έτη 2033 και 2023, αντίστοιχα.

Από ελληνικής πλευράς, τις εκτιμήσεις έκαναν το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Τομέα Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Ανδρέα Καζαντζίδη και ο Τομέας Εφαρμογών Φυσικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ,με υπεύθυνη την επίκουρη καθηγήτρια Κλεαρέτη Τουρπάλη.

enet.gr

Απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών

Την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο ΧΑ (short selling) αποφάσισε πριν από λίγο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεδομένων των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην κεφαλαιαγορά.

Ειδικότερα, η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από αύριο 9 Αυγούστου και θα έχει διάρκεια δύο μήνες.

http://www.antinews.gr/2011/08/08/117075

ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΙΣΜΟΣ : ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ
Ο ΠΡΩΗΝ "ΤΣΑΡΟΣ", Η ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΝ γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης (ΣΣ. Χαχα καλό Γιάννη)

"Μανδραβελισμός». Ο πολύς κόσμος έχει την εντύπωση ότι πρόκειται για αγκιτάτορα του φιλελευθερισμού που προηγούμενα πέρασε από τη νεολαία της ανανεωτικής αριστεράς. Τρομερό λάθος: ο Πάσχος Μανδραβέλης ήταν τυχοδιωκτικό ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ (και όχι στην ΕΚΟΝ-Ρ. Φεραίος όπως τον συμφέρει να διαδίδει για «ξέπλυμα»). Το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ΄80 μάλιστα έβγαζε μια Ανδρεοπαπανδρεϊκή (δλδ. λαϊκιστική) φυλλάδα στην Κοζάνη, την οποία προφανώς ενίσχυε όπως και όλες τις άλλες το Κίνημα της «Αλλαγής» τότε που είχαν κάνει όλοι γιούργια στο Δημόσιο Ταμείο, μαζί με κάποιον άλλον αγριοπασόκο, μετά χώρισαν και κάποια στιγμή μάλιστα βρέθηκαν και στα δικαστήρια για τη μοιρασιά.

Τότε ο φιλόδοξος Μανδραβέλης εγκατέλειψε την επαρχιώτικη εφημερίδα («Γνώμη» νομίζω τη λέγανε, αλλά καθώς έχουν περάσει χρόνια δεν παίρνω όρκο… στην Κοζάνη πάντως όλοι θα θυμούνται αν τη λέγαν Γνώμη;, Γραμμή; κάτι τέτοιο…) και κατέβηκε στην Αθήνα, έπιασε δουλειά στον «Ελεύθερο Τύπο» (που ήταν η κυρίαρχη στο χώρο της τότε κυβερνητικής Δεξιάς), ξεπλύθηκε από τον αυριανιστικό παπανδρεϊσμό, τον βοήθησε στο ξέπλυμα και το ότι πούλαγε δήθεν «φιλελευθερισμό» στην τότε Δεξιά στην οποία ανήκαν Ανδριανόπουλος, Μάνος κλπ, και αργότερα, όταν εκλέχτηκε ο Σημίτης, κόλλησε στους λεγόμενους «εκσυγχρονιστές».

Πάντοτε υπηρετούσε, και με το αζημίωτο, τον Επιλεκτικό Φιλελευθερισμό, την Επιλεκτική Δημοκρατία, όπως πολύ εύστοχα γράψατε. Όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έγινε Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ (2003-04) --στη συνέχεια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ--, η σύζυγος του Πάσχου Μανδραβέλη, Σοφία, υπάλληλος του ΙΚΑ Κοζάνης, αποσπάστηκε στο Κόμμα (ΠΑΣΟΚ) και διατέθηκε στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου ως έμπιστή του. Από τότε που έγινε υπουργός είναι ιδιαιτέρα του στα δύο υπουργεία στα οποία τοποθετήθηκε. Τότε ανέβηκαν οι μετοχές του Μανδραβέλη στο Κίνημα, καθώς τους είναι πολύτιμη η πείρα του στα ΜΜΕ, αλλά και η θέση του στο συγκρότημα του Αλαφούζου (Καθημερινή, ΣΚΑΙ). Αν «τρέξει» κανείς την αρθρογραφία του κάθετα, θα δει ότι ήταν ο συνεπέστερος προπαγανδιστής και κόλακας του ΓΑΠ.

Πόση λοιπόν αντικειμενικότητα μπορεί να έχουν τα άρθρα ενός συζύγου κομματόσκυλου (ο οποίος είναι και μυστικοσύμβουλος του Παπακωνσταντίνου); Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πόσο ανέβηκαν οι μετοχές του Μανδραβέλη στο ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πια έγινε άτυπος σύμβουλος επικοινωνίας του πολιτικού προϊσταμένου της συζύγου του. (Το ότι είναι ένας από τους λογογράφους του ΓΑΠ δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθεί, παρά τις έντονες φήμες: ενώ υπάρχουν αποασπάσματα ομιλιών που φαίνονται ότι είναι αυτούσια άρθρα του Π.Μ. δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί δημοσίως ότι είναι γραμμένα από τον ίδιο, γιατί θα σου απαντησει ότι «πιθανότατα ο λογογράφος είναι επηρεασμενος από μένα»…).

Όσον αφορά τις φιλικές σχέσεις του με τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη ή με τη Δράση του Μάνου κλπ ή διάφορες άλλες ομάδες, όλες έχουν στόχο τον επηρεασμό και τη ρυμούλκηση αυτών των πολιτικών μορφωμάτων ή τμημάτων τους στο ΠΑΣΟΚ. Και αυτό είναι μια ακόμη αποστολή υπερ του ΓΑΠ. Τώρα, πολλοί θα σαγηνευτούν από τη «μάχη» για την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου στο Διαδίκτυο που θα δώσει ο Μανδραβέλης ως μέλος (από πού κι ως πού;) της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Υπ. Δικαιοσύνης… Και θα θαυμάσουν τόσοι και τόσοι αφελείς, και θα διαφημίζουν οι μπλόγκερς τους… «αγώνες» του για την ελευθερία. Δοξάστε τον!

Εδώ δεν πρόκειται απλώς για τζάμπα μάγκα, πρόκειται για μάγκα που κάνει πολυτελώς αμειβόμενη καριέρα με τζάμπα μέσα -- για αυτόκλητο εκπρόσωπο όλων των μπλόγκερς, και δη Αναγνωρισμένον υπό του Κράτους! Που θέλει όλη τη φήμη στο όνομά του, αλλά θέλει και την πολύτιμη ανωνυμία για όσα δεν μπορεί να «πουλήσει» επωνύμως: ο Μανδραβέλης, ως χωρικός, είναι Αχόρταγος… Δεν χορταίνει δημοσιότητα, όταν δεν γράφει κάτι άλλο, όταν δεν ψαρεύει ιδέες στο Ιντερνετ για τις… πρωτότυπες αρθρογραφικές συνθεσεις του, όταν δεν «συντονίζει» γλείφοντας κλπ, τότε χτυπά στο Google τ’όνομά του να δει πόσες αναφορές γίνανε στον ίδιο σήμερα, στα προϊόντα της «σοφής κεφαλής του».

Τέλος, σχετικά με την παρέα της τυχοδιωκτικής δημοσιογραφικής «διανόησης», πρόκειται περί μιας Κλειστής Συλλογικότητας Γλειφτών, που θα πάθουν αφυδάτωση από το πολύ (αλληλο)γλείψιμο. Αρκεί να διαβάσει κανείς ολόκληρο το εμετικό κείμενο ενός κολλητού του που τον συγκαταλέγει στα σημαντικοτερα --λέει-- πρόσωπα του 2010: «Εφηβική διάθεση και πρόωρα άσπρα μαλλιά. Συμβολικό; Ο Πάσχος Μανδραβέλης είναι ένας ορμητικός έφηβος με κεφαλή σοφού».

fimotro

Η εικόνα της τελευταίας 20ετίας φέρει τη σφαγίδα του Γιωργάκη


Καλά ρε στην Πάρο του Ραγκούση-Νταλάρα δεν κόβει κανείς απόδειξη;

Δικογραφίες σχηματίσθηκαν από την Οικονομική Αστυνομία σε βάρος επτά (7) ιδιοκτητών καταστημάτων για τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, καθώς και άλλων παραβάσεων που αφορούν στην υγειονομική νομοθεσία. 42 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε Μύκονο και Πάρο το διήμερο 5/7-08-2011

Το προανακριτικό υλικό συλλέγεται στο πλαίσιο των φορολογικών ελέγχων για αυτεπάγγελτα ποινικά αδικήματα.

Δικογραφίες σχηματίσθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος επτά (7) ιδιοκτητών καταστημάτων, σε Πάρο και Μύκονο για τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις παροχής υπηρεσιών).

Ειδικότερα, κλιμάκια του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας, το προηγούμενο τριήμερο (05-08-2011 έως 07-08-2011) μετέβησαν στην Πάρο και στη Μύκονο και προχώρησαν σε συντονισμένους και στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σχετικά με καταγγελλόμενες παραβάσεις για τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, ελέγχθησαν είκοσι δύο (22) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πάρο και είκοσι (20) καταστήματα στη Μύκονο.

Από τους αστυνομικούς φορολογικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι:

* Σε καφετέρια - μπαρ στην περιοχή Μάρπισσα (Πούντα) στην Πάρο, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε πέντε (5) περιπτώσεις, συνολικής αξίας (96) ευρώ, ενώ παράλληλα η μία από τις πέντε ταμειακές μηχανές που βρισκόταν σε λειτουργία ήταν αδήλωτη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., η οποία και κατασχέθηκε.
* Σε εστιατόριο – καφετέρια στην περιοχή της Νάουσας - Πάρου, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε πέντε (5) περιπτώσεις, συνολικής αξίας (484,1) ευρώ,
* Σε ψαροταβέρνα – ουζερί στην περιοχή Πίσω Λιβάδι - Πάρου, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε εννέα (9) περιπτώσεις, συνολικής αξίας (412,75) ευρώ,
* Σε κατάστημα – καφετέρια στην περιοχή της Νάουσας - Πάρου, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε τέσσερις (4) περιπτώσεις, συνολικής αξίας (49,5) ευρώ,
* Σε κατάστημα-εστιατόριο στην περιοχή της Παροικιάς - Πάρου, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε τρεις (3) περιπτώσεις, μη προσδιορίσιμης αξίας, ενώ υπήρξε και παρεμπόδιση της διενέργειας ελέγχου,
* Σε κατάστημα–καφε-εστιατόριο στην περιοχή Ορνό-Μυκόνου, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε δεκαπέντε (15) περιπτώσεις, συνολικής αξίας (712) ευρώ,
* Σε κατάστημα – κέντρο διασκέδασης στη Μύκονο, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών σε τρεις (3) περιπτώσεις, συνολικής αξίας (75) ευρώ.

Στους παραπάνω ελέγχους διαπιστώθηκαν επίσης, παραβάσεις που αφορούσαν, κατά περίπτωση, σε κάποια από αυτά, στέρηση της αδείας λειτουργίας καταστήματος, στέρηση της αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων, ελλείψεις στις άδειες εργασίας και ατομικών βιβλιαρίων υγείας των εργαζομένων, ενώ σε δύο (2) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν τροποποιήσεις στην άδεια λειτουργίας καταστήματος.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου.

Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των σχετικών προστίμων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Μπράβο ρε: Μετάλλια σε διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών κέρδισαν Έλληνες φοιτητές

Τέσσερα μετάλλια κέρδισε η φοιτητική ομάδα του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό IMC 2011 για φοιτητές πανεπιστημίων, που πραγματοποιήθηκε στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας, από τις 28 Ιουλίου ως τις 3 Αυγούστου.

Βραβεύτηκαν και τα τέσσερα μέλη της φοιτητικής ομάδας που συμμετείχε: Ζαδίκ Ηλίας (χρυσό μετάλλιο), Εσκενάζης Αλέξανδρος (αργυρό μετάλλιο), Μπογιόκας Δημήτριος (χάλκινο μετάλλιο) και Ζέμας Κωνσταντίνος (χάλκινο μετάλλιο).

Συνοδός της ομάδας ήταν ο καθηγητής Σ. Παπασταυρίδης.

Μεταξύ των 80 συμμετεχουσών ομάδων, η ομάδα του ελληνικού πανεπιστημίου κατέλαβε την 23η θέση, βελτιώνοντας κατά δέκα θέσεις την περσινή της κατάταξη.

Η κρεμ ντε λα κρεμ της χώρας θα αποφανθεί για τα Blogs και τη Δικαιοσύνη

Οπως ΟΛΟΙ ξέρουμε, με απόφαση του εξαιρετικού υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ενός Ελληνα πολιτικού με μεγάλη ιστορία, αγώνες, έργο, βαθιά κουλτούρα κτλ κτλ, συστήνεται ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα ασχοληθεί με την ταυτοποίηση των διαχειριστών ιστολογίων (blogs) και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου.

Η επιτροπή, υπό τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιο Ράντο, προβλέπεται να ολοκληρώσει το έργο της έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα μέλη της δεν θα λάβουν καμία αποζημίωση. Εκτός του προέδρου κ. Ράντου, στην επιτροπή μετέχουν ως μέλη οι: Αθανάσιος Κατσιρώδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μαχαίρας, πρόεδρος Εφετών, Εμμανουήλ Σφακιανάκης, αστυνομικός διευθυντής της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Ηλίας Θεοδωράτος, νομικός σύμβουλος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ζωή Καρδασιάδου, διδάκτωρ νομικής, προϊσταμένη του τμήματος Ελεγκτών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος. Γραμματέας της επιτροπής ορίστηκε η κυρία Μαρία Αδαμοπούλου, διδάκτωρ Νομικής.

Πρόκειται -φαντάζομαι- για την Dream Team της χώρας σε θέματα που αφορούν τις Τεχνολογίες, την Επικοινωνία, τη Νομοθεσία, τη Δικαιοσύνη, θέματα Δημοκρατίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βέβαια Δημοσιογραφίας και Ελευθερίας του Τύπου. Ως νομοπαρασκευαστές ενός τόσο σύνθετου και διεπιστημονικού θέματος δεν μπορεί -φαντάζομαι- παρά να είναι οι ΑΠΟΛΥΤΟΙ ειδικοί, οι σπεσιαλίστες, οι κορυφαίοι των κορυφαίων, Δάσκαλοι με το "Δ" κεφαλαίο, Γκουρού με το "ΓΚΟΥ" σκαλισμένο στις οροσειρές των πνευματικών μας Ιμαλαΐων!

Δεν γνωρίζω κανέναν, πλην ενός, αλλά -φαντάζομαι- ότι έχουν δεκάδες επιστημονικές ανακοινώσεις, ότι έχουν εκδώσει πολλές μελέτες και δοκίμια και ότι έχουν λιώσει τα παντελόνια και τις φούστες τους σε εκατοντάδες παγκόσμια, πανευρωπαϊκά και ελληνικά συνέδρια, συμπόσια, ημερίδες που έχουν σχέση με το θέμα που θα νομοπαρασκευάσουν σε έναν μήνα! Η βιβλιογραφία που θα έχουν όλα αυτά τα χρόνια συγκεντρώσει είναι αξιοζήλευτη!

Τα ίδια βέβαια και μάλιστα στο πολλαπλάσιο θα έχει κάνει -φαντάζομαι- και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ένας Ελληνας πολιτικού με μεγάλη ιστορία, αγώνες, έργο, βαθιά κουλτούρα κτλ κτλ !

Οι άνθρωποι αυτοί επελέγησαν -φαντάζομαι- διότι έχουν να επιτελέσουν ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, που δεν αφορά μόνο ένα επιμέρους νομοσχέδιο αλλά το επανακαθορισμό μιας σειράς εννοιών στην σύγχρονη πραγματικότητα αλλά και να προσδιορίσουν λεπτές διαφορές ανάμεσά τους αλλά και να απαντήσουν με επιστημονικό τρόπο σε νέα και παλιά ερωτήματα που βασανίζουν την ανθρωπότητα.

1ο Παράδειγμα: Τι διαφορά έχει το να στέλνω ένα e-mail από το να γράφω ένα ποστ! (ειδικά αν είμαι ξυλουργός από την Κρήτη)

2ο Παράδειγμα: Οσοι χρησιμοποιούν το WordPress έχουν blog ή μόνο όσοι είναι στο Blogger.com θα υπαχθούν στις νέες ρυθμίσεις;

3ο Παράδειγμα: Ποία η διαφορά μεταξύ Ανωνυμίας και Ψευδωνυμίας; Η σχετική ρύθμιση να ισχύει και αναδρομικά για Λογοτέχνες, Ποιητές, Δημοσιογράφους των 2-3 προηγούμενων αιώνων;

4ο Παράδειγμα: Τι εστί Ελευθερία; (Εδώ μπορούν να τεθούν κι άλλες, λευκωματικού τύπου ερωτήσεις: Τι εστί Ερως; Τι εστί Φιλία; Τι εστί Νεοφιλελευθερισμός; κτλ κτλ)

5ο Παράδειγμα: Αν δεν αρέσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο ή στον Θεόδωρο Πάγκαλο κάτι που έγραψε ένας blogger τότε μπορεί να τον ρίξουν στα κάτεργα αφού του δημεύσουν την περιουσία και εκτελέσουν όλους τους κατιόντες συγγενείς του εξ αίματος;

6ο Παράδειγμα: Ενας blogger είναι δημοσιογράφος;

7ο Παράδειγμα: Ενας δημοσιογράφος μπορεί να είναι και blogger;

8o Παράδειγμα: Τι είναι Δημοσιογράφος;

9ο Παράδειγμα: Αν ένας Πολίτης μάθει κάτι μπορεί να το πει ή να το γράψει σε έναν άλλο Πολίτη; Ή είναι καλύτερα να το πάρει μαζί του στον τάφο;

10ο Παράδειγμα: Το κουτσομπολιό ποινικοποιείται;

11ο Παράδειγμα: Η Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δικαιούται να μαθαίνει ποιος ή ποια βγάζει τα ερωτικά και συναισθηματικά του σώψυχα σε ένα blog και να ζητάει να αρθεί η ανωνυμία του/της για να τον/την καλέσει για ένα ποτάκι το βράδυ;

12ο Παράδειγμα: Εάν διαβάσεις μια συνταγή σε ένα blog και τα υλικά είναι λάθος και πάθεις ευκοίλια δικαιούσαι να ζητήσεις την δίωξη του blogger;

13o Παράδειγμα: Εάν ένας μαθητής Λυκείου γράψει κάτω από τη βάση σε Εκθεση στης οποίας το θέμα περιλαμβάνεται μέλος της Επιτροπής Σοφών/Γκουρού/Δασκάλων, στερείται των πολιτικών του δικαιωμάτων; Θα μπορεί στο μέλλον να συμμετάσχει σε εξετάσεις ΑΣΕΠ;

14o Παράδειγμα: Τι στην ευχή είναι αυτό το Klout.com;;;

15o Παράδειγμα: Οι ρυθμίσεις που θα αφορούν τα Blog, θα αφορούν επίσης και το Twitter, το FaceBook, το LinkedIn, το MSN και τα υπόλοιπα 7.897 Social Media ή θα γίνουν ειδικές ρυθμίσεις για το καθένα από αυτά;

16ο Παράδειγμα: Ο χρήστης τους διαδικτύου θα πρέπει να ειδοποιεί σχετικά τις Αρχές Ασφαλείας ΠΡΙΝ γράψει, ΑΦΟΥ γράψει ή ΤΗΝ ΩΡΑ που γράφει κάτι; Η ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ θα γίνεται από τη ΓΑΔΑ και σε πόσο χρόνο μετά την ολοκλήρωση του γραπτού;

17o Παράδειγμα: Εάν ένας blogger δεν γράψει ΠΟΤΕ λέξη για έναν πολιτικό, δημοσιογράφο ή άλλον σπουδαίο άνθρωπο, αλλά γράψει για τη μανούλα του, την αδελφή του ή τη θεία του, διώκεται επίσης;

18ο Παράδειγμα: Ποία η γνώμη της Επιτροπής Σοφών για το Google+; Είναι καλό ή τζάμπα κόπος;

19ο Παράδειγμα: Ενα αυθαίρετο σχόλιο θα μπορεί να νομιμοποιείται μετά από μερικά χρόνια αν καταβληθεί ένα πρόστιμο;

20ο Παράδειγμα: Ενας blogger θα πρέπει να κάνει συγκεντρωτικές καταστάσεις με όλα τα σχόλια που έχουν γραφτεί κάτω από τα post του και να τα υποβάλει μαζί με τη δήλωση εισοδήματος τον Μάιο;

ΤΕΤΟΙΑ και ΑΛΛΑ θα απασχολήσουν, για ΕΝΑΝ ολόκληρο μήνα τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή των 9 Σοφών της Ελλάδος!

Δύσκολα!

Αλλά θα τα καταφέρουν! Φαντάζομαι!

Αλλοι, με λιγότερες γνώσεις και προσόντα θα κινδύνευαν με γελοιοποίηση. Αυτοί όμως όχι!

Ως ΑΝεμος και ως Ανθρωπος τους εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ!

(Αντε και Υπουργοί Λογοκρισίας και Μπλογκοκρισίας!)

Και κάτι τελευταίο: Οι εργασίες και ο ρόλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Σοφών μήπως έρχεται σε σύγκρουση με τις Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές του MEGA και του SKAI;

http://naftilos.blogspot.com/2011/08/blogs.html

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ -ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-

Αντίπαρος rules.
Aφου δεν του πεταξαν κοπρια
ή φρεσκα ανθρωπινα κόπρανα,παλι καλα!!!


Ο ορισμός του μακάκα (βίντεο)!

Πήδηξε από σκάφος πάνω σε καρχαρία μερικών μέτρων...:

Κουκου

8 Αυγούστου 2005



2007



2008



2010



2011
Είπαμε: Η Ελλάδα δεν έχει προβλήματα και η μόνη μας αγωνία είναι τι κάνουν οι υπόλοιποι

Ο ορισμός του γλείφτη

Σύμφωνα με το Λεξικό του Μπαμπινιώτη ως γλείφτης ορίζεται ο

Γ. Αυτιάς:



Αναγούλα προκαλούν τέτοιοι τύποι
και η πλάκα είναι ότι αυτοαποκαλούνται και "φίλοι"!!!
Για τέτοια υποκρισία μεταξύ "φίλων" μιλάμε

Τι σημαίνει η έκφραση "ο δαίμων του τυπογραφείου"

Η έκφραση "ο δαίμων του τυπογραφείου" σημαίνει να γράψει μια εφημερίδα άθελά της μια λάθος λέξη ή να μπερδέψει τις λέξεις... πχ εδώ βλέπουμε ένα παράδειγμα όπου έχουμε και τις δύο περιπτώσεις:

-έβαλαν ανάποδα τις λέξεις "διακοπές" και "δουλειά" και
- αντί για "με" έγραψαν "χωρίς"


Δηλ. οι άνθρωποι ήθελαν να γράψουν:

"Γιώργος προς υπουργούς: Διακοπές όχι δουλειά"
Οι εκατό μέρες με μπάνια...

αλλά ο δαίμων του τυπογραφείου έβαλε το χεράκι του με αποτέλεσμα αυτό:

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Άντε να δούμε τι ξημερώνει στον ΠΑΟΚ...

Πείτε με δύσπιστο αλλά θέλω έργα και όχι λόγια για να πειστώ για τις αγνές προθέσεις των εκάστοτε επενδυτών σε μια ομάδα... Τα 500.000 ευρώ μπήκαν στα ταμεία αλλά πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι...

Και το αναλύω... Πριν μερικές ημέρες, Ζαγοράκης και Φλωρίδης μιλούσαν μέσω ανακοινώσεων βγάζοντας ο ένας τον άλλο στη σέντρα... Με λίγα λόγια δύο άτομα που θέλανε να κάνουνε δουλειά μεταξύ τους, αντί να κάτσουν μαζί σε ένα τραπέζι, αλληλοκατηγορούνται δημοσίως...

Πλέον, τα 500.000 ευρώ του Φλωρίδη είναι στα ταμεία της ΠΑΕ... Βέβαια, ο ΠΑΟΚ δε μπορεί να τα πάρει και αυτό γιατί δεν έχουν ρυθμιστεί κάποιες μικρές λεπτομέρειες... Με λίγα λόγια δείτε το κασέρι αλλά προτού με ικανοποιήσετε, θα το βλέπετε από μακρυά... Λογικό για κάποιον που δίνει τα λεφτά του...

Όμως επειδή δεν πείστηκα και εύκολα από όλες αυτές τις καλές προθέσεις, θα περιμένω και την επόμενη ημέρα... Γιατί η μία πλευρά κατηγορούσε ως αφερρέγυα την άλλη στα χρήματα που τάζει, ενώ η άλλη έκανε ρελάνς με παραποιημένα στοιχεία όσον αφορά τα χρέη του συλλόγου...

Οπότε πριν τα πανηγύρια, καλό θα είναι ο κόσμος του Δικέφαλου να περιμένει... Δε λέω πως θα χαλάσει το ντιλ, απλά με όσα έχουν συμβεί ας κρατάει μικρό καλάθι...


Πηγή: milamegiampala.blogspot.com

Καλημέρα είπαμε σήμερα;

Ε ας πούμε λοιπόν:

και μην ακούσω ότι είναι αργά γιατί ο Νίκος ξυπνάει αργά και μόλις πριν 2 ώρες άρχισε να λέει καλημέρα στους θαυμαστές του:


ΟΝΝΕΔ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για τις πυρκαγιές και τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας

Τον τελευταίο καιρό, κυρίως από αρχές Ιουλίου 2011, η χώρα μας βρίσκεται σχεδόν καθημερινά σε πύρινο κλοιό, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού δασικών πυρκαγιών (μόνον τον Ιούλιο 1950 πυρκαγιές, από τις οποίες αποτεφρώθηκαν 86.287 στρέμματα), οι οποίες προκάλεσαν καταστροφικά αποτελέσματα στο δασικό μας πλούτο και ανυπολόγιστες περιουσιακές ζημιές, και σε κάποια συμβάντα, όπως, αρχές Ιουλίου, πυρκαγιές στα περίχωρα των Ιωαννίνων, 27 Ιουλίου, πυρκαγιές Ρεθύμνου, 2 Αυγούστου, πυρκαγιές Κέρκυρας κ.α , απειλήθηκε και η ζωή συνανθρώπων μας.

Προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους άντρες και τους αξιωματικούς που επιχείρησαν στις μεγάλες φωτιές , την Πολιτική Προστασία και τους εθελοντές θέλουμε να πούμε ''Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσθει η πυρκαγιά και απέδειξαν ότι η συμμετοχή και η συνεργασία βοήθησαν να ξεπερασθούν όλες οι δύσκολες καταστάσεις, η γρήγορη αντίδραση και η συνεργασία όλων απέδωσε καρπούς και απεφεύχθη μεγαλύτερη καταστροφή στην περιοχή΄΄.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προστατεύσουν τις περιοχές αυτές από επίδοξους καταπατητές και επίδοξους εμπρηστές.Οφείλουμε στον εαυτό μας και στις γενιές που έρχονται να προστατεύσουμε τους πνεύμονες πρασίνου,γιατί τα δάση είναι ζωή.

Παράλληλα όμως, θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, ατομικές, συλλογικές, κρατικές και επιτέλους να αποδοθούν εκεί που πρέπει. Το κράτος της ατιμωρησίας εκτρέφει ανευθυνότητα Και η ανευθυνότητα αποδεικνύεται για άλλη μία φορά καταστροφική.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΝΝΕΔ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΡΕΣΙΤΑΛ

Μόλις το είπε ο ΑΝΤΕΝΑ. Οι ξένες αγορές προσχωρούν στις θέσεις του Παπανδρέου.( ποιες είναι οι θέσεις του βέβαια δεν λένε).

Μόλις το είπε το ΜΕΓΚΑ. Συνεχείς επαφές του Παπανδρέου με τους ξένους ηγέτες (πως κατορθώνει και τηλεφωνεί κάνοντας κανό,ένας θεός ξέρει).

Μόλις το είπε ο ΑΛΦΑ.Διαδοχικές συσκέψεις του Παπανδρέου με το οικονομικό επιτελείο.( κάτω από την ομπρέλα η σε ουζερί με οικολογικά φαγώσιμα,δίπλα στο κύμα,δεν διευκρινίζεται).

Το τι λένε τα ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΙΚΑ SITES,δεν σας το γράφω.Μπείτε μέσα και ψάξτε.Όπως λέει και το ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ, μη περιμένετε μασημένη τροφή.

Για αυτό ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ καθίστε στη παραλία και μη σκάτε. Από Σεπτέμβριο έχει ο Θεός.Μπορεί και να κάνει διάβημα-διαδήλωση η ΓΣΕΕ.Έτσι για να περπατήσουμε και να ξεμουδιάσουμε μωρέ από την ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΡΕΠΑΛΗ.

Μ@Λ@ΚΕΣ Ισραιλινοί που μαζευτήκατε 250000,επειδή και καλά σας φταίει η ακρίβεια.

Εμ,δεν έχετε εκεί ΑΝΤΕΝΑ,ΜΕΓΚΑ,ΑΛΦΑ,ΑΛΤΕΡ,κ.λ.π.

Ηρεμία στις ευρωπαϊκές αγορές-Κοντά στις 1000 μονάδες το ΧΑΑ

Προσωρινή ανακούφιση φαίνεται πως ένοιωσαν οι διεθνείς χρηματαγορές από την ανακοίνωση του επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ πως θα αγοράσει ομόλογα της Ισπανίας και της Γαλλίας.

Η ανακοίνωση του Τρισέ έδωσε εκρηκτική ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα οποία, ενώ έδειχναν ότι πάνε για «κόκκινο», απέκτησαν θετικό πρόσημο, ενώ την κατιούσα πήραν και τα spread των δύο μεσογειακών χωρών.


Ολoένα και πιο κοντά στις 1.000 μονάδες το ΧΑ

Την ίδια ώρα, το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται για άλλη μία φορά στο «κόκκινο» με το δείκτη να βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στις 1.000 μονάδες.

Λίγο μετά το μεσημέρι, ο γενικός δείκτης καταγράφει απώλειες 4,06% και «παλεύει» λίγο πάνω τις 1.000 μονάδες, συγκεκριμένα στις 1.018,77 μονάδες.

ΝΔ: Ένας χρόνος πέρασε από τη στυγερή δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpD5eDb1Ro_uxwPp0ZrjTQCD6ga1AdRhfnVP8AXHH78wilFgoviHadYcsQb1pg0whvFpDswfcA5Wg897HBBdY_qG4EHXunB4pPEvhQpupg_dCJXqVPEYZxBqYJrpOMDb8YVufFlJVJAjU/s400/aristoteles_gkoumas.jpgΈνας χρόνος πέρασε από τη στυγερή δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στην περιοχή της Χειμάρας. Μερικούς μήνες αργότερα από την αποτρόπαια αυτή πράξη κάποιοι, με δημοσιεύματα στον αλβανικό τύπο, προσπάθησαν να παρουσιάσουν την δολοφονία σαν «ατύχημα», αν και αλβανοί πολιτικοί, όπως ο Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα και άλλοι, είχαν καταδικάσει απερίφραστα το γεγονός το καλοκαίρι του 2010 και είχαν μιλήσει για απαίσια πράξη και δολοφονία.

Σε κάθε περίπτωση, ένα χρόνο μετά, η αλβανική Δικαιοσύνη δεν έχει προβεί ακόμη σε καμία επίσημη ανακοίνωση. Αν ισχύουν όσα αναφέρονται στα αλβανικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το πόρισμα της σχετικής επιτροπής μετατρέπει ουσιαστικά τη στυγερή εγκληματική πράξη σε…”ατύχημα”, που συνέβη, μάλιστα- πάντοτε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- με ευθύνη του θύματος(!), τότε τίθεται θέμα μείζονος σημασίας για τα δικαιώματα και την προστασία του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Η Νέα Δημοκρατία αναμένει από τις αλβανικές Αρχές την απονομή Δικαιοσύνης, όπως οφείλει να πράττει κάθε ευνομούμενο κράτος και κάθε χώρα που θέλει να είναι υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θυμίζουμε πως η Ελλάδα είναι αρωγός και θέλει να βοηθήσει όλες τις γειτονικές χώρες στην προσπάθειά τους για τον περαιτέρω εκδημοκρατισμό τους, καθώς και στην ευρωπαϊκή πορεία τους. Ταυτόχρονα, όμως, με κάθε τρόπο, καθιστά σαφές ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών πρέπει να είναι αμοιβαίες και να βασίζονται σε ειλικρινείς προσπάθειες, μακριά από δογματισμούς και φανατισμούς.

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει, για άλλη μια φορά, τη θλίψη της για όσα συμβαίνουν και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά και με αμείωτο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα και τις εξελίξεις στη Βόρειο Ήπειρο και να αγωνιζόμαστε για να γίνουν απολύτως σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών.

Ας είναι η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα η τελευταία πράξη βίας στα όσα βιώνει, επί δεκαετίες ολόκληρες, ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου.

Θα βγάλει καμιά ταξιδιωτική οδηγία το ελληνικό ΥΠΕΞ για όσους ταξιδεύουν στο Λονδίνο, ή εμείς θα είμαστε μια ζωή οι μακάκες;

Όχι τίποτα άλλο αλλά μάλλον γίνεται της Πόπης στο Λονδίνο και τα παγκόσμια μέσα το έχουν ψιλοθάψει το θέμα. Δείτε τα βίντεο για να καταλάβετε:







Με τον "Bravo Yorgo" η ελληνοτουρκική φιλία ανθεί και στην TV

Ελληνοτουρκική συνεργασία σε δύο νέα σόου της τηλεόρασης θα έχουν Ελλάδα και Τουρκία, με στήριξη των υπουργείων πολιτισμών, με στόχο τόσο να συσφίξουν τις σχέσεις μεταξύ τους όσο και να αναδείξουν τις ομορφιές των 2 χωρών.

Το ένα από αυτά ονομάζεται «Το απίστευτο ταξίδι» και θα είναι μία παραγωγή 13 επεισοδίων τα γυρίσματα της οποίας θα λάβουν χώρα -κατά κύριο λόγο- στο Αιγαίο [Είπαμε: Το Αιγαίο είναι κοινή θάλασσα...]!

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα, η ιδέα του «Απίστευτου ταξιδιού» πιστώνεται στην Μαρία Εκμεξιόγλου, μία σεφ, όταν γνώρισε τον Ερντάλ Μουράτ Ακτάς, σκηνοθέτη των τουρκοαιγυπτιακών ταινιών «Mumya Firarda» και «Kirpi».

«Γνώρισα τη Μαρία σε ένα ρεστοράν στην Τουρκία όπου ζει. Γνωρίζει πολύ καλά τις κουλτούρες και των 2 χωρών. Της είπα για ένα πρότζεκτ που είχα κατά νου και συμφώνησε να συνεργαστεί μαζί μου αφού μου είπε για τις δικές της ιδέες» τονίζει ο ίδιος εξηγώντας πως γεννήθηκε η ιδέα για την παραγωγή.

Η ελληνοτουρκική παραγωγή θα προβληθεί στο τουρκικό TRT και σε ένα ελληνικό κανάλι που ο ίδιος δεν κατονόμασε. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν από τις 10 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη και θα συνεχιστούν κατά μήκος του Αιγαίου και σε ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τον Μουράτ Ακτάς, στο σόου δε θα προβληθούν μόνο εντυπωσιακά πλάνα αλλά και θα ειπωθούν εμπειρίες ελληνoτουρκικής φιλίας από Έλληνες και Τούρκους celebrities…

star.gr

Βρωμερή προβοκάτσια Mega – Γιώργου Παπανδρέου – ακροδεξιών για να πλήξουν τον Νίκο Χατζηνικολάου…

Αποκάλυψη από την Τρολυμπία

Είναι σαφές ότι κυβέρνηση και Mega προβληματίζονται από την ραγδαία αύξηση στην τηλεθέαση του Alter σε συνδυασμό με την ελεύθερη πτώση των ποσοστών του πάλαι ποτέ “Μεγάλου Καναλιού”

Την ίδια ανησυχία όμως μοιράζεται και ο αρχηγός της Ελληνικής ακροδεξιάς, Γιώργος Καρατζαφέρης, που βλέπει σταδιακά να αυξάνονται οι μέρες που δεν εμφανίζεται στο δελτίο του Άλτερ. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι την προπερασμένη εβδομάδα, μόλις 4 εργάσιμες εμφανίστηκε ζωντανά. Την πέμπτη ημέρα έπαιξαν μόνο οι δηλώσεις του με φωτογραφία…

Η αντίδραση των πυλώνων της εξουσίας λοιπον ήταν ασύμμετρη, αφού φρόντισαν να του στήσουν μία σατανική παγίδα με σκοπό να πλήξουν την αξιοπιστία του…

Ποιά ήταν αυτή;

Γνωρίζουμε όλοι τις φιλικές σχέσεις των ζευγων Παπανδρέου – Χατζηνικολάου. Τα προεκλογικά δείπνα, την στήριξη κλπ. Ο πρωθυπουργός λοιπόν, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που είχε κερδίσει δόλια με αυτές τις τρυφερές οικογενειακές εξόδους, έδωσε ένα αποκλειστικό – βόμβα στον Χατζηνικολάου. Μία απίστευτη είδηση που κανένας δεν θα την πίστευε, ακόμα και αν την έπαιζε συγχρόνως το CNN και το Russia Today!

ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!

Μιλάμε για απίστευτη είδηση… επιστημονικής φαντασίας. Σα να σου έλεγαν ότι ο ιπτάμενος δίσκος στο Roswell έγραφε στην άτρακτο “Κατερίνα” και ήταν καταχωρημένος σε εξωγήινη εταιρεία ιδιοκτησίας Γιώργου Βουλγαράκη (Κλασσικό αποκλειστικό “Πρώτου Θέματος” δηλαδή!)

Και όμως ο Χατζηνικολάου το πίστεψε και το μετέδωσε…

Από την προηγούμενη μέρα ο πρωθυπουργός είχε ήδη αναχωρήσει για Σέριφο όπου άπλωνε το δασύτριχο στήθος και την γυαλιστερή κώμη του στον ήλιο του Αιγαίου, φιλοξενούμενος του Γιώργου – please god min ma8ei i trollympia gia ton pe8ero moy- Παπακωνσταντίνου!

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη, αφού η βιομηχανία λάσπης ξεκίνησε από τη ναυαρχίδα της ακροδεξιάς… Δείτε ενδεικτικά:

Μεγάλη αποκλειστικότητα του Νίκου Χατζηνικολάου!!! Η είδηση της χρονιάς!!!

Η απορία είναι εύλογη και το μυστικό της επιτυχίας του μπορεί να μας το αποκαλύψει μόνο ο Νίκος Χατζηνικολάου

Real.g-Χατζηνικολάου: Προπαγάνδα με ψέμματα ότι ο ΓΑΠ δεν θα πάει διακοπές… κι ο ΓΑΠ είναι στη Σέριφο!!!

Για να μην σας δουλεύει ο Χατζηνικολάου που λέει ότι ο ΓΑΠ δεν πήγε διακοπές: Με βαράκια στη Σέριφο ο ΓΑΠ-Βατραχοπέδιλα η Άντα!

Η προβοκάτσια όμως δεν θα περάσει. Ο Νίκος Χατζηνικολάου θα αντέξει και αυτή την ενορχηστρωμένη προβοκάτσια, γιατί έχει πραγματικούς φίλους, σαν και εμάς που θα σταθούμε στο πλευρό του μέχρι τέλους.

ΑΜΗΝ


http://olympia.gr/

Επιτέλους το ΚΚΕ αναγνώρισε τις ευθύνες Ζαχαριάδη στον συμμοριτοπόλεμο... τις δικές τους ευθύνες στην καταστροφή που προκάλεσε θα τις αναγνωρίσει;

Η πλήρης πολιτική και κομματική αποκατάσταση του Νίκου Ζαχαριάδη, στην οποία προέβη εσχάτως το ΚΚΕ, πενήντα πέντε χρόνια μετά την αποκαθήλωσή του από το ανώτατο αξίωμα του γενικού γραμματέα του κόμματος (6η Ολομέλεια 1956) και τριάντα οκτώ χρόνια από την αυτοκτονία του στην εξορία του παγωμένου Σουργκούτ της Σιβηρίας (1η Αυγούστου 1973), όπου είχε εκτοπιστεί από τη μετασταλινική σοβιετική ηγεσία, ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα, επέτειο του τραγικού τέλους του, με την τελετή που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στον τάφο του στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Πολυμελής αντιπροσωπεία της νεοσυγκροτειθήσας «Καλλικρατικής» Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της κ. Κ. Παρασκευά, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και στελέχη της ΚΝΕ, τίμησαν τη μνήμη του ισχυρού και αδιαφιλονίκητου «τιμονιέρη» του ΚΚΕ επί 25 χρόνια (από το 1931 ως το 1956), ο οποίος «σφράγισε» το κομμουνιστικό κίνημα της Ελλάδας στην κρισιμότερη και τραγικότερη φάση της ιστορικής διαδρομής του, που κορυφώθηκε με την ήττα του εμφυλίου πολέμου τον Αύγουστο του 1949.

Mε λίγα κόκκινα λουλούδια στον τάφο του (τα οστά του μεταφέρθηκαν από την τότε ΕΣΣΔ έπειτα από παρέμβαση του ΚΚΕ και μελών της οικογένειάς του και ετάφησαν στις 28 Δεκεμβρίου 1991) η σημερινή ηγετική ομάδα του ΚΚΕ «έκλεισε» και συμβολικώς τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» του κόμματος με την πλέον αμφιλεγόμενη περίοδο της πολύχρονης ιστορίας του. Δύο εβδομάδες μετά τη σύγκληση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης η οποία ενέκρινε το δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ (Β΄ τόμος 1949-1968) με το οποίο αποκαταστάθηκε ο Ν. Ζαχαριάδης, ο Περισσός «έλυσε», πάνω από τον τάφο του, μια μακρά υποβόσκουσα εσωκομματική «εκκρεμότητα», η οποία περιστρεφόταν γύρω από τον ρόλο που διαδραμάτισε ο άλλοτε κραταιός και δοξασμένος ηγέτης και κατόπιν «μαύρο πρόβατο» των σοβιετικών και ελλήνων «συντρόφων» του (ο Ζαχαριάδης υπήρξε για τους σοβιετικούς και προσωπικώς για τον Ιωσήφ Στάλιν επίλεκτο στέλεχος του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, διορίστηκε γραμματέας του ΚΚΕ με απόφαση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, ενώ ήταν και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ενωσης- ΚΚΣΕ). «Τιμάμε τη μνήμη, τη δράση και το έργο του ανυπόταχτου κομμουνιστή ηγέτη, γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη. Συνεχίζουμε την πάλη, βγάζοντας συμπεράσματα από την πείρα του κινήματος και την ηρωική πάλη του ΚΚΕ για εννέα δεκαετίες,για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη για τον σοσιαλισμό» δήλωσε ο κ. Παρασκευάς μετά τη λήξη της σεμνής τελετής.

Η νέα οπτική του κόμματος

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ, αν και ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει ένα διήμερο (16-17 Ιουλίου), ολοκληρώθηκε σε μία ημέρα, εγκρίνοντας το κείμενο της ΚΕ του κόμματος όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά και τη συζήτηση που προηγήθηκε σε εσωκομματικό επίπεδο, καταλήγοντας στην «πλήρη αποκατάσταση του Νίκου Ζαχαριάδη από την ατιμωτική υποψία-συκοφαντία για συνεργασία με τον ταξικό αντίπαλο, παρά το γεγονός ότι επί της ουσίας το 1973 είχε απαλλαχθεί από αυτή την κατηγορία-υπόνοια». Το κείμενο που εγκρίθηκε είναι δεσμευτικό για τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και συνιστά τη νέα οπτική του κόμματος για την ιστορία τουπροσαρμοσμένη στη σημερινή κυρίαρχη άποψη του Περισσού περί στρατηγικής για την εξουσία, αφού όπως επισημαίνεται στο επίμαχο κείμενο «διερευνούμε την ιστορία του κόμματός μας ως ιστορία της στρατηγικής του, από την οποία απορρέει όλη η πολιτική του δράση».

Ενώ τονίζεται με νόημα ότι η επανεξέταση επιλογών και θέσεων του παρελθόντος «δε συνιστά λαθολογία και δεν ανοίγει δρόμο στον αναθεωρητισμό και οπορτουνισμό, αλλά οδηγεί σε επαναστατικού χαρακτήρα διόρθωση λαθών». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε σοβαρός προβληματισμός για προσεγγίσεις και ερμηνείες που γίνονται στο δοκίμιο, ενώ δεν άφησε αδιάφορη την ηγεσία του ΚΚΕ το γεγονός ότι κατά την εσωκομματική διαδικασία-συζήτηση καταγράφηκε ένα 10%-15% «λευκά» και «κατά» στις οργανώσεις. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πηγές, το σώμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης δεν ήταν εξ ολοκλήρου εκλεγμένο κατά τη συνήθη πρακτική, αλλά σε ένα σεβαστό μέρος του ήταν κατ΄ επιλογή των οργανώσεων σε ανώτερο επίπεδο. Εντονες συζητήσεις υπήρξαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες και στα Τμήματα της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου ετέθη το ζήτημα του δοκιμίου. Σε κάθε περίπτωση «ο κύβος ερρίφθη» στη Συνδιάσκεψη και αυτό που επεδίωκε η ηγεσία του Περισσού επετεύχθη.

Τα λάθη, ο Αρης και ο Σιάντος

Υπενθυμίζεται ότι στο δοκίμιο, το οποίο είχε αποκαλύψει «Το Βήμα» και αναμένεται η επίσημη δημοσιοποίησή του, προτεινόταν «η αποκατάστασή του ως γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, δηλαδή η απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες που του καταλόγισαν και τις ποινές που του επέβαλαν η 6η και η 7η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ με την επικύρωσή τους από το 8ο Συνέδριο» (για την καθαίρεσή του από το αξίωμα του γενικού γραμματέα και ακολούθως τη διαγραφή του και από μέλος του κόμματος), αναγνωρίζοντας «την ταξικότητα και ανιδιοτέλεια στη γενική κατεύθυνση της δράσης του Νίκου Ζαχαριάδη ως ΓΓ και τον κομμουνιστικό ηρωισμό του», παρά την «κριτική σε προβλήματα στρατηγικής και εσωκομματικής λειτουργίας, σε λαθεμένες πολιτικές ενέργειες, όπως μεταξύ άλλων ο χειρισμός του ως προς τον Γιώργη Σιάντο (σ.σ.: κατηγορήθηκε από τη ζαχαριαδική ηγεσία ως πράκτορας), η καταγγελία της εκτέλεσης του Νίκου Πλουμπίδη ως εικονικής, ο χειρισμός της υπόθεσης Καραγιώργη, η μη αποκατάσταση του Νίκου Βαβούδη (σ.σ.: υπόθεση αποκάλυψης του παράνομου δικτύου ασυρμάτων του ΚΚΕ στις αρχές της δεκαετίας του ΄50) και του Αρη Βελουχιώτη», για τον οποίο μάλιστα ο Περισσός επιφύλαξε την πολιτική αποκατάσταση, όχι όμως και την κομματική, θεωρώντας έτσι ότι η ανυπακοή και η απειθαρχία που επέδειξε ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ έναντι της παράδοσης των όπλων (Συμφωνία της Βάρκιζας) συνιστούσε παραβίαση των αρχών λειτουργίας του κόμματος!

Ο άλυτος γρίφος

Μπορεί η ηγεσία του ΚΚΕ να δικαίωσε τον Ν. Ζαχαριάδη, ωστόσο δεν αποτόλμησε να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που ανέδειξε με δραματικό τρόπο η Ιστορία και αφορούν τη στάση, τις επιλογές και τις ενέργειες των σοβιετικών στην κατεύθυνση της επιρροής τόσο ως προς τις κορυφαίες επιλογές τού άλλοτε «αγαπημένου παιδιού» του Ιωσήφ Στάλιν (αποχή από τις εκλογές του 1946, επιλογή της εμφύλιας αναμέτρησης κ.λπ.), όσο και για τη μετέπειτα τύχη που του επεφύλαξε η πανίσχυρη σοβιετική μετασταλινική κομματική νομενκλατούρα, εξαναγκάζοντάς τον στην ταπείνωση και απομονώνοντάς τον πλήρως από τους υποστηριχτές του εντός του ΚΚΕ οι οποίοι ουδέποτε αποδέχθηκαν την ατιμωτική καθαίρεσή του με παρέμβαση των έξι «αδελφών» κομμάτων στην 6η Πλατειά Ολομέλεια της ΚΕ καθ΄ υπόδειξη, φυσικά, του ΚΚΣΕ. Στο δοκίμιο επισημαίνεται ότι η στάση αυτή «ήταν άδικη και λαθεμένη στην κατεύθυνσή της». Αλλά ως εκεί. Ο Ζαχαριάδης δεν αποδέχθηκε τη «νέα κατάσταση» και τους εκπροσώπους της, γι΄ αυτό και τον ίδιο χρόνο που διαγράφηκε από το ΚΚΕ οι σοβιετικοί τον έστειλαν στο Νόβγκοραντ, στην πόλη Μποροβίτσι, όπου εργάστηκε ως δασονόμος και το 1962 - ενώ οι συμπλοκές ανάμεσα σε «ζαχαριαδικούς» και «αντιζαχαριαδικούς» στην Τασκένδη μαίνονταν και ενώ σε μια ύστατη προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από τον κλοιό των σοβιετικών επισκέφθηκε την ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα για να καταθέσει αίτημα προς τις ελληνικές δικαστικές αρχές ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψει στη χώρα του για να δικαστεί για όσα εκκρεμούσαν εις βάρος του, κάτι που απορρίφθηκε εκτοπίστηκε στο Σουργκούτ της Σιβηρίας, αφού οι Αρχές τού απέσπασαν τον μικρό γιο του, Σήφη.

«Γενικά επέδειξε συνέπεια»

Από εκεί δεν θα σταματήσει να καταγγέλλει ως άδικη και ατιμωτική την αποκαθήλωσή του προβαίνοντας ακόμη και σε απεργίες πείνας με κορυφαία εκδήλωση της πίστης στις αρχές του την αυτοκτονία του. Μάλιστα, στο δοκίμιο του ΚΚΕ η ενέργειά του να ζητήσει να δικαστεί στην Ελλάδα κρίνεται αρνητικά καθώς, όπως αναφέρεται, «με αυτή την ενέργειά του μετέφερε σε έδαφος του εχθρού την αντιπαράθεσή του με την ηγεσία του ΚΚΕ». Παρά ταύτα ο Περισσός απεφάνθη ότι «γενικά επέδειξε συνέπεια, υπέμεινε ταλαιπωρίες, υπέβαλε τον εαυτό του σε πολυήμερες απεργίες πείνας και αρνήθηκε να συμβιβαστεί». Ωστόσο, δεν φωτίζονται τα βαθύτερα αίτια της υπόθεσης αυτής όσον αφορά κυρίως τη στάση των σοβιετικών, γεγονός βεβαίως το οποίο έχει κάποια αντικειμενική βάση- τα αρχεία του ΚΚΣΕ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και το ΚΚΕ κρατούνται μέχρι σήμερα ως επτασφράγιστο μυστικό. Ετσι ο Περισσός αρκείται στην ερμηνεία ότι η καθαίρεση και η διαγραφή του Ζαχαριάδη «ήταν πράξεις άδικες, συνέπεια της επικράτησης του δεξιού οπορτουνισμού στο ΚΚΕ και στο ΚΚΣΕ». Οσον αφορά τον εξορισμό του στη Σιβηρία, θεωρείται ότι «ήταν η πιο ακραία άδικη ενέργεια σε βάρος του μετά από τη διαγραφή του από μέλος του ΚΚΕ». Πάντως οι συντάκτες του δοκιμίου δεν ασχολήθηκαν με τις συνθήκες και τα γεγονότα που αφορούν το τραγικό τέλος του «αφού η σχετική έρευνα και τα συμπεράσματα από αυτή υπερβαίνουν το χρονικό πλαίσιο (του δοκιμίου)», όπως αναφέρεται.

«Τα τσογλάνια θα μπουν στη θέση τους»

Το προσωπικό δράμα του εκτοπισμένου Ν. Ζαχαριάδη αποτυπώνεται και στο προσφάτως εκδοθέν (Καστανιώτης) βιβλίο του επιστήθιου φίλου και συντρόφου του, ποιητή και συγγραφέα Αλ. Πάρνη, υπό τον τίτλο «Γεια χαρά, Νίκος», μια λυρική αυτοβιογραφία με άξονα την αλληλογραφία μεταξύ τους. «Από υγεία είμαι καλά. Ομως, επειδή τελεφταία εντάθηκαν κάτι μικροενοχλήσεις, θάθελα να ξαίρω, αν χρειαστεί, θα μπορούσες να αναλάβεις το Σηφάκο (σ.σ.: τον μικρό γιο του), ωσότου μετά τον δώσεις στη Ρούλα (σ.σ.:Κουκούλου, ηγετικό στέλεχος αργότερα του ΚΚΕ, που ήταν η δεύτερη σύζυγός του) ή στη γιαγιά του; Αφτό, φυσικά, μονάχα σαν προοπτική, και έτσι, για κάθε ενδεχόμενο. Εχε το νου σου. Γεια- χαρά, Νίκος» του έγραφε το ΄56 από το Μποροβίτσι, ενώ σε άλλη επιστολή προς τον Πάρνη του αναφέρει: «Κάτω απτη σκέπη του ΧΧ Συνεδρίου του ΚΚΣΕ, με την εγκληματική επιπολαιότητα των σ. Κούουσινεν και Ντεζ (σ.σ.: πρωταγωνιστές της διεθνούς επιτροπής των έξι «αδελφών» κομμάτων που αποκαθήλωσε τον Ζαχαριάδη), πήγε να δολοφονηθεί στο ΚΚΕ η μεγαλύτερη κατάκτησή του, που του επέτρεψε να γίνει λαϊκό μαζικό κίνημα: η εθνική επαναστατική, λαϊκή, κουκουέδικη πολιτική του!». Ενώ παραμονές Πρωτοχρονιάς του ΄56 του γράφει: «Ειδοποίησή σου δεν πήρα και δεν ξαίρω θαρθείτε ή όχι, οπότε πρέπει για τον καινούργιο χρόνο να σου εφχηθώ κομματική δικαίωση και την πιο δημιουργική δουλειά. Τα τσογλάνια θα μπουν στη θέση τους τούτο το χρόνο. Αλλοιώς τα πράματα δε σηκώνουν».

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

«Ο Λουλές το ΄χασε το στοίχημα»

Η αυτοκτονία του Ζαχαριάδη κρατήθηκε από τις σοβιετικές αρχές μυστική, ενώ ο θάνατός του αποδόθηκε τότε σε καρδιακή ανακοπή και μάλιστα με τη «βούλα» του ιατροδικαστή. Πολλά χρόνια αργότερα, στα τέλη του 1990 και ενώ ο άνεμος της «περεστρόικα» και της «γκλάσνοστ» έπνεε στη Σοβιετική Ενωση, το γεγονός της αυτοκτονίας ήλθε μέσα από μια σειρά περίεργων συμπτώσεων, με την ανάμειξη της ΚGΒ, της διαβόητης επιτροπής κρατικής ασφαλείας, στο φως της δημοσιότητας. Ετσι έγινε γνωστό ότι ο Ζαχαριάδης δεν είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια, αλλά γιατί κρεμάστηκε στο αγροτόσπιτο που του είχαν παραχωρήσει, υπό το άγρυπνο μάτι της ΚGΒ και της «Μιλίτσια». Στην τελευταία του επιστολή ο ίδιος ανέφερε ότι μετά τις αλλεπάλληλες απεργίες πείνας που είχε κάνει από το 1966- και είχαν θορυβήσει εντόνως τις ηγεσίες του ΚΚΣΕ και του ΚΚΕ που προσπάθησαν επανειλημμένως να τις σταματήσουν με απεσταλμένους τους- τα «παράνομα και επαίσχυντα μέτρα εναντίον του συνεχίζονταν». Και προειδοποιούσε ότι «αν δεν αρθούν όλα τα μέτρα περιορισμού, εξορίας, στέρησης, ελευθερίας μετακίνησης και αναχώρησης από τη Σοβιετική Ενωση κτλ., κτλ.», τότε «την 1η Αυγούστου 1973, σαν έκφραση έσχατης διαμαρτυρίας, θ΄ αφτοκτονήσω». Ομως δεν τον πήραν στα σοβαρά...

Η τελευταία πράξη του δράματος

Στις 26 Ιουλίου 1973 ταξίδεψε στο Σουργκούτ ο Κώστας Λουλές, μέλος του νεοεκλεγέντος τότε Πολιτικού Γραφείου ως απεσταλμένος του ΠΓ και του Χαρίλαου Φλωράκη που είχε ήδη (Δεκέμβριος 1972) εκλεγεί γραμματέας του κόμματος. Ηταν μία από τις πολλές επισκέψεις που είχε δεχθεί ο Ζαχαριάδης από στελέχη του κόμματος στην προσπάθειά τους να τον συνετίσουν. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, οι Σοβιετικοί δεν άφησαν τον Φλωράκη να πάει ο ίδιος στο Σουργκούτ. Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου που έγινε δύο ημέρες πριν στη Βουδαπέστη παρουσία του Μπορίς Πονομαριόφ, ηγετικού στελέχους του ΚΚΣΕ και υπευθύνου των διεθνών σχέσεων του κόμματος, ο ίδιος απέτρεψε τον νεοεκλεγέντα γραμματέα να επισκεφθεί τον Ζαχαριάδη. Ετσι επελέγη να ταξιδέψει στη Σιβηρία ο Κ. Λουλές για να του προτείνει να συνεργαστεί με τη νέα ηγεσία και να μεταφερθεί για τον σκοπό αυτόν στη Βουδαπέστη, όπου ήταν η έδρα της ΚΕ, εν είδει συμβούλου. Ωστόσο, απεδείχθη ότι ο Λουλές ίσως και να μην ήταν «ο καταλληλότερος για την αποστολή που του ανέθεσαν», όπως αναφέρεται στην πολιτική βιογραφία του Χ. Φλωράκη.

«Εγώ πιστεύω ότι δεν θα το κάνεις»

Από γραπτά του Ζαχαριάδη προκύπτει ότι η συνάντηση ήταν εξαιρετικά βασανιστική. Ο ίδιος διαφώνησε σε πολλά με τον Λουλέ, ενώ τρεις μέρες προτού κρεμαστεί από τον σωλήνα θέρμανσης που περνούσε σε κάποιο σημείο της οροφής, θα γράψει έπειτα από παρότρυνση του Λουλέ ένα σημείωμα, το «Μήνυμα από την άλλη μεριά» που προοριζόταν «μονάχα για τους Φλωράκη, Λουλέ, Πλάτανο (σ.σ.: Ν. Γκένιος)». Είναι το κείμενο που θα παραλάμβανε άνθρωπος του κόμματος, σύμφωνα με τη συνεννόηση που έγινε. «Το γραφτό είναι έτοιμο, κανένας όμως δεν ήρθε να το πάρει...» θα γράψει ο Ζαχαριάδης με πικρία, ενώ αναφερθείς στον «απεσταλμένο» του κόμματος θα σημειώσει: «Του ζήτησα να μείνει μαζί μου ακόμα μια μέρα. Βιάζονταν και μου ΄πε ότι τον περιμένουν κάπου». «Δεν ξέρεις ότι παντού ζητάν το Χαρίλαο ή εμένα;» του είχε πει ο Λουλές. Φεύγοντας ο εκπρόσωπος του κόμματος του είπε, όπως κατέγραψε ο Ζαχαριάδης στο «Μήνυμά» του: «Εγώ πιστεύω ότι δεν θα το κάνεις» (σ.σ.: να αυτοκτονήσει). Και ο Ζαχαριάδης θα γράψει: «Του εύχομαι να μην ξανακάνει τέτοιο λάθος...»! Στο τέλος του ίδιου σημειώματος, ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα ώρα Αθήνας και λίγη ώρα προτού κρεμαστεί, θα γράψει: «Βγαίνει ότι ο Λουλές το ΄χασε το στοίχημα»!


*Άρθρο του Λ. Σταυρόπουλου για το "Βήμα", Κυριακή 07/08/2011

Μπα; Τι έπαθαν τα ΝΕΑ και ανακοινώνουν Φορο-σοκ για το φθινόπωρο;



ΑΑ!! Το πρωτοσέλιδο είναι πριν τρία χρόνια... έτσι εξηγείται...
Είπα και γω! Αφού ο Οικονόμου μας λέει ότι το φθινόπωρο θα έχουμε φοροελαφρύνσεις

Δεύτερη νύχτα επεισοδίων στο Λονδίνο

http://img.protothema.gr/434F8D4ED2E2AD6D2725CC0225CB9578.jpgΝέα επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα σε αρκετές συνοικίες του Λονδίνου, όπου ομάδες νέων επιτέθηκαν στην αστυνομία και καταστήματα λεηλατήθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία και δημοσιογράφους.

Στο Μπρίξτον, στο νότιο Λονδίνο, εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη λεηλασία μεγάλου καταστήματος ηλεκτρικού εξοπλισμού και ομάδες νέων επετέθησαν εναντίον των δυνάμεων της τάξης.

Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ, λεηλασίες σημειώθηκαν σε αρκετές συνοικίες κατά τα πρότυπα των ταραχών που ξέσπασαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο Τότεναμ, μια πολυεθνοτική συνοικία όπου αυτοκίνητα και κτίρια πυρπολήθηκαν, ενώ καταστήματα λεηλατήθηκαν και 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα χειρότερα επεισόδια που έχει γνωρίσει η βρετανική πρωτεύουσα εδώ και χρόνια.

Επίσης μια ομάδα από πενήντα νέους προκάλεσε ζημιές στο Οξφορντ Σέρκους, στην καρδιά του τουριστικού Λονδίνου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αρκετοί συνελήφθησαν στα νέα αυτά επεισόδια -- 55 είχαν ήδη συλληφθεί το Σάββατο-- και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν. Τρεις αστυνομικοί νοσηλεύονται χτυπημένοι από αυτοκίνητο.

"Είναι μια δύσκολη κατάσταση με μικρούς θύλακες βίας, λεηλασίες και ταραχές που ξεσπούν σε αρκετές συνοικίες", τόνισε η Κριστίν Τζόουνς, της αστυνομίας του Λονδίνου.

Οι πρώτες ταραχές ξέσπασαν ύστερα από τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, με τους διαδηλωτές να ζητούν "δικαιοσύνη", μετά το θάνατο ενός 29χρονου άνδρα, του Μαρκ Ντάγκαν, ο οποίος σκοτώθηκε την Πέμπτη κατά την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία στο Τότεναμ.

Ο Ντάγκαν, πατέρας τεσσάρων παιδιών, βρισκόταν σε ταξί όταν τον σταμάτησαν ένοπλοι αστυνομικοί, ενώ ένας αστυνομικός γλίτωσε όταν μία σφαίρα του 29χρονου πέτυχε τον ασύρματό του, σύμφωνα με τις Αρχές.

Επανέρχεται το ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας-Οξύτατα προβλήματα επάνδρωσης

Εικόνα από την ορκωμοσία νεοσυλλέκτωνΣτο τραπέζι φαίνεται ότι μπαίνει και πάλι το ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας (σήμερα είναι 9 μήνες), λόγω και της (οικονομικής) αδυναμίας πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή του υπουργείου Αμυνας που επικαλούνται Τα Νέα της Δευτέρας, στην απόφαση για επανεξέταση της θητείας οδηγήθηκε το Πεντάγωνο λόγω των προβλημάτων επάνδρωσης των μονάδων.

Αυτό οφείλεται -μεταξύ άλλων- στο γεγονός ότι η μείωση της θητείας στον Στρατό στους 9 μήνες (από 12 μήνες) έγινε χωρίς προγραμματισμό και μελέτη.

Στο πλαίσιο αυτό ο νυν υπουργός Π.Μπεγλίτης κατήργησε την απόφαση του προκατόχου του Ευ.Βενιζέλου για κατάργηση της θητείας κληρωτών σε Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή μέρος των κατατασσόμενων να μεταφέρονται στους δύο άλλους κλάδους, όπου η θητεία είναι 12 μήνες.

Σε φάση επαναξιολόγησης είναι και ο θεσμός του ειδικού έφεδρου οπλίτη, ενώ προβληματισμός επικρατεί και με τον διαρκώς μειούμενο αριθμό των υπό κατάταξη ή κατατασσόμενων νέων.

Ο υπουργός έχει ήδη δώσει εντολή να εξεταστούν οι λόγοι μείωσης του αριθμού των νέων που κατατάσσονται.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλούνται Τα Νέα. για την τρέχουσα σειρά κατάταξης στον Στρατό Ξηράς (Αύγουστο-Σεπτέμβριο) έχουν κληθεί περίπου 22.000 άτομα, ωστόσο, δεν αναμένεται να παρουσιαστούν περισσότεροι από 13,000.

Newsroom ΔΟΛ

Στο «κόκκινο» τα ασιατικά χρηματιστήρια παρά τις δεσμεύσεις των ισχυρών

http://www.skai.gr/files/temp/865C8B0E4E8786B17521DBAA509AE13A.jpgΜεγάλες απώλειες σημειώνουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, τα πρώτα που άνοιξαν μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, παρά τις έντονες προσπάθειες των ηγετών των μεγαλυτέρων οικονομικών του πλανήτη να αποτρέψουν τους κλυδωνισμούς.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7 – μετά από τηλεφωνική τους συνδιάσκεψη- ανακοίνωσαν τη δέσμευσή τους ότι θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υποστηρίξουν την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη, σε πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

Οι μεγαλύτερες απώλειες -σχεδόν 7%- σημειώθηκαν στο Χρηματιστήριο της Κορέας, όπου προσωρινά διεκόπησαν οι συναλλαγές.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 9.097,56 μονάδες (-202,32) με απώλειες 2,18%.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται το χρηματιστήριο της Σαγκάης, όπου ενώ οι συναλλαγές άρχισαν με μέτρια πτώση 0,82%, στη διάρκεια της συνεδρίασης οι κυριότεροι δείκτες σημείωσαν κάθετη πτώση 4,78% πριν περιορίσουν τις απώλειες στο 4%.

Στο Χονγκ Κονγκ το χρηματιστήριο υποχωρεί κατά 4,07%.

Στη Σεούλ οι συναλλαγές ξεκίνησαν με πτώση 1,73% και στο Σίδνεϊ με πτώση 1,28%.

Κωνσταντίνος & Αννα – Μαρία: Οικογενειακές διακοπές στο Πόρτο Χέλι!

Στο Πόρτο Χέλι θα περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου ο Κωνσταντίνος με την Άννα – Μαρία, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Όλη η οικογένεια του τέως βασιλιά θα βρεθεί στην Ελλάδα για να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα ης “Real Life”, o Κωνσταντίνος και η Άννα – Μαρία βρίσκονται ήδη στην πολυτελέστατη βίλα που νοικιάζουν κάθε χρόνο στο Πόρτο Χέλι. Μαζί τους είναι η μεγάλη τους κόρη Αλεξία με τα παιδιά της Αριέττα, Άννα – Μαρία και Κάρλος. Όλοι μαζί απολαμβάνουν τις βόλτες τους στην περιοχή, αλλά και τις βουτιές τους στη θάλασσα.



Αυτές τις ημέρες μάλιστα, αναμένεται να φθάσουν στο εξοχικό ο Παύλος με την Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά τους, ο Νικόλαος και η Τατιάνα που παντρεύτηκαν πέρσι στις Σπέτσες και τα μικρότερα παιδιά του Κωνσταντίνου, Θεοδώρα και Φίλιππος.



Όσον αφορά τον Παύλο, την Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά τους θα έρθουν στη χώρα με το σκάφος του Ρόμπερτ Γουόρεν Μίλερ, του πατέρα της Μαρί Σαντάλ και ενδεχομένως να κάνουν μια μικρή κρουαζιέρα στα γύρω νησιά τον Δεκαπενταύγουστο.



Τέλος, ο Νικόλαος και η Τατιάνα που πριν από λίγες μέρες έκαναν μια ρομαντική κρουαζιέρα στα Δωδεκάνησα θα έρθουν από το Λονδίνο, μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. Ενώ, πριν φύγουν από τη Ελλάδα θα κάνουν ένα μικρό ταξιδάκι στις Σπέτσες.


http://www.tlife.gr/Article/NEWS/0-9-20211.html

Κουκου

7 Αυγούστου 2004



2006



2007



2008



2009



2010
Ευτυχώς που έγινε το deal και δεν θα 'χουμε απολύσεις...



2011
Μεγάλο πρόβλημα πρέπει να έχουν αυτοί οι ξένοι...
όχι σαν και μας που τα 'χουμε λύσει όλα.