18 Αυγούστου 2011

ΠΑΟΚ - Καρπάτι (βίντεο με τα γκόλ)

1-0 Αθανασιάδης 15'



2-0 Λίνο 55'

ΠΑΣΟΚ και "Πράσινο Ταμείο": Με πλακοστρώσεις και αναπλάσεις πλατειών θα αποτρέψουν την παγκόσμια κλιματική αλλαγή!!

Θα θυμάστε τον περσινό ντόρο με το "Πράσινο Ταμείο". Χρειάστηκε πάνω από 1 χρόνος για να ιδρυθεί και να στελεχωθεί το Ταμείο με 14 ολόκληρους υπαλλήλους και έναν Πρόεδρο, να αγοράσει χωρίς διαγωνισμό ένα φορτηγάκι και ένα πουλμανάκι αντί 124.000 ευρώ, να προσλάβει δικηγόρο απ' το Βόλο που θα την πληρώσει 10.000 ευρώ για 6 μήνες για να παρέχει νομικές συμβουλές στην Αθήνα, λες και το κράτος δεν έχει νομικούς συμβούλους και να προσλάβει ορκωτό λογιστή που θα πάρει 11.000 ευρώ για 4 μήνες.

Κάπου τον Μάιο του 2011 (18/5/2011 Απόφαση της Τίνας με αρ πρωτ 20962) ανακοίνωσαν και τον προυπολογισμό του Ταμείου: κοντά στα 900 εκ.!!! Από που βρέθηκαν αυτά τα λεφτά κανείς δεν ξέρει... και το πιθανότερο είναι να είναι εικονικά... τέλος πάντων για να μικρύνουμε την ιστορία εδώ και ένα μήνα το Ταμείο άρχισε να χρηματοδοτεί έργα ύψους 6,5 εκ. Τόσα είναι αυτά που εντάχθηκαν προς το παρόν στο Ταμείο που δήθεν έχει 900 εκ...

Και τα έργα... διαλεχτά, ένα κι ένα:
αναπλάσεις σε πλατείες και πλακοστρώσεις πεζοδρόμων.

Έργα που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και θα αναστρέψουν την παγκόσμια κλιματική αλλαγή που είναι και ο σκοπός και οι αρμοδιότητες του Πράσινου Ταμείου όπως περιγράφονται στο άρθρο 5 του ν 3889/2010 (ΦΕΚ 182 Α)...

«Ντόμινο εγγυήσεων» μετά την ελληνοφινλανδική συμφωνία: Την ίδια μεταχείριση ζητάνε Αυστρία, Ολλανδία και Σλοβακία

Μετά τη συμφωνία με τη Φινλανδία, οι Αυστρία, Ολλανδία και Σλοβακία ζητούν εγγυήσεις για τη δανειοδότηση της Ελλάδας. Η συμφωνία με τους Φινλανδούς «τελεί υπό την έγκριση των υπολοίπων κρατών-μελών της ευρωζώνης», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως δεν ανησυχεί για την εξέλιξη της συμφωνίας, καθώς, όπως σημειώνει, κάθε χώρα μπορεί να παίρνει τις δικές της αποφάσεις.

Η Αυστρία, η Ολλανδία και η Σλοβακία ανακοίνωσαν σήμερα πως αν η συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία γίνει δεκτή από την ευρωζώνη, τότε θα ζητήσουν και αυτές ανάλογες εγγυήσεις. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών, Χάραλντ Βάιγκλαϊν, τόνισε πως σε περίπτωση που η Ελλάδα δώσει εγγυήσεις στη Φινλανδία τότε θα υπάρξει ανάλογο αίτημα και από την Αυστρία. «Όπως έχουμε πληροφορηθεί, την ίδια άποψη συμμερίζονται πολλές χώρες, όπως για παράδειγμα η Σλοβενία και η Σλοβακία. Ακόμη και η Ολλανδία σε κάποιες συζητήσεις εξέφρασε την ίδια άποψη. Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για επίσημες θέσεις, που θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος», προσθέτει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο APA.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε πως «εμείς μαζί με κάποιες άλλες χώρες πάντα λέγαμε στις Βρυξέλλες και στην Φινλανδία, ότι αν η Φινλανδία λάβει εγγυήσεις, δεν μπορεί να επιδεινωθεί η δική μας θέση όσον αφορά την πιστοληπτική μας αξιολόγηση και ότι επιθυμούμε και εμείς μια συμφωνία παροχής εγγυήσεων».

Από την πλευρά του, ο σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Ιβάν Μίκλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε πως η Σλοβακία από την αρχή ζητούσε εγγυήσεις για τα όποια δάνεια δίνονταν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς τη χώρα, σημειώνοντας πως οι όροι πρέπει να είναι για όλες τις χώρες της ευρωζώνης. «Το θεωρώ απαράδεκτο για την όποια χώρα να μην λαμβάνει εγγυήσεις, όταν τις λαμβάνουν άλλες χώρες», δήλωσε ο Μίκλος.

Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ανακοίνωση του επισημαίνει πως «το χρηματοοικονομικό σχήμα στο οποίο έχουμε καταλήξει στις συζητήσεις μας με τους Φινλανδούς τελεί υπό την έγκριση των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωζώνης». «Η σχετική συζήτηση άρχισε σήμερα στο επίπεδο της τεχνικής ομάδας εργασίας και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα στο επίπεδο των εκπροσώπων των Υπουργών (Euro Working Group). Στο μεταξύ, βρίσκομαι εδώ και μέρες σε επαφή με ομολόγους μου», προσθέτει στην ανακοίνωσή του.

«Όσο διεξάγεται αυτή η δύσκολη και λεπτή διαπραγμάτευση, είναι τουλάχιστον επιπόλαιο και ανεύθυνο δυνάμεις της Αντιπολίτευσης να προτρέχουν, να κινδυνολογούν ή να επιχαίρουν γιατί υπάρχουν προβλήματα, λες και αυτό είναι καινούργιο ή απροσδόκητο. Το να επενδύει κάποιος πολιτικά στην αρνητική εξέλιξη είναι όχι μόνο κατώτερο του επιπέδου εθνικής ευθύνης στο οποίο πρέπει να κινούμαστε, αλλά και πολιτικά αδιέξοδο. Γιατί κανείς δεν πρόκειται να κερδίσει από μια αρνητική εξέλιξη που εις πείσμα όσων επενδύουν σε αυτή δεν θα υπάρξει, αρκεί εμείς να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι ως Έθνος», καταλήγει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία με τη Φινλανδία.

«Η διαφορά μας με τον κ. Βενιζέλο είναι ότι εμείς προβλέπαμε, όταν εκείνος πανηγύριζε. Εμείς προβλέψαμε αυτό, που δυστυχώς συνέβη. Εκείνος, αμήχανος, δεν ξέρει πώς να αντιδράσει και τι να απαντήσει. Για το καλό της χώρας, ας σοβαρευτεί επιτέλους ο κ. Βενιζέλος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης. Σημειώνεται πως το συνολικό ποσοστό του νέου δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 109 δις. ευρώ, που αντιστοιχεί στις Φιλανδία, Αυστρία, Ολλανδία και Σλοβακία είναι περίπου 11%.

ΝΔ: Αμήχανος ο κ. Βενιζέλος

«Η διαφορά μας με τον κ. Βενιζέλο είναι ότι εμείς προβλέπαμε, όταν εκείνος πανηγύριζε. Εμείς προβλέψαμε αυτό, που δυστυχώς συνέβη. Εκείνος, αμήχανος, δεν ξέρει πώς να αντιδράσει και τι να απαντήσει. Για το καλό της χώρας, ας σοβαρευτεί επιτέλους ο κ. Βενιζέλος», απάντησε στον υπουργό Οικονομικών ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

AEK - Dinamo Tiflis Live Stream 21:45

PAOK - Karpaty 1-0 Αθανασιάδης 17' Live Stream

Maccabi Tel Aviv- Panathinaikos (PAO) Live Stream

ΠΑΣΚΕΔΙ: Συγνώμη MEGA μου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Συγνώμη mega mou... Που θίξαμε τους Σοσιαληστές σου και για αντίποινα… προσκύνησες την ‘’δημοκρατία τους’’

Μετά το χθεσινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ μας με θέμα ‘’αντίδραση για την επικείμενη αύξηση του Φ.Π.Α. σε 23% στην εστίαση’’, μεταξύ αρκετών τηλεοπτικών σταθμών, ήρθε σε τηλεφωνική επαφή μαζί μας το MEGA, ζητώντας μας να εμφανιστούμε από την Θεσσαλονίκη, στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή ‘’Πρωϊνό MEGA’’ την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011.

Πράγματι στο studio, βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας μας Ηλίας Καλιώρας. Αφού τον προλόγισε ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής κ. Δημήτρης Τάκης, στο πάνελ της Αθήνας, που απαρτιζόταν από τους κ.κ. Κουκουλόπουλο (ΠΑ.Σ.Ο.Κ.), Μανώλη (Ν.Δ.) και Πλεύρη (ΛΑ.Ο.Σ.), του ζήτησε να εξηγήσει για ποιο λόγο καταφερόμαστε εναντίον της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, αποκαλώντας τους Σοσιαληστές, Νεοδημαρπάχτρες, κενόψυχους, κενόκρανους, άνανδρους, κλέφτες και γιατί στα μαγαζιά μας είναι πλέον ‘’ανεπιθύμητοι’’.

Το πάνελ φυσικά και θορυβήθηκε μ’ αυτά που άκουγε, ο δημοσιογράφος αμέσως προχώρησε σε διαφημιστικό διάλειμμα, λέγοντας πως μετά θα γινόταν η συζήτηση, η οποία όμως δεν έγινε…ποτέ, γιατί στη συνέχεια ενημέρωσαν τον κ. Καλιώρα ότι η κουβέντα τελείωσε. Πως είναι δυνατόν όμως να τελειώσει μια κουβέντα…χωρίς να πεις…κουβέντα; Ε!!! mega; Μετά από αυτά έχουμε υποχρέωση να αναφερθούμε στα ακόλουθα:

Γνωρίζοντας κύριε Τάκη την φιλοκυβερνητική στάση του καναλιού σας, σας δίδουμε το ελαφρυντικό μα, τονίζουμε πως, όταν παίρνει συνέντευξη ο δημοσιογράφος, θα πρέπει να έχει τσαμπουκά και μένος. Δουλειά του και υποχρέωσή του είναι να στριμώχνει ειδικά τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, να τους υπενθυμίζει τι δεν έπραξαν, τι εξήγγειλαν, τι υποσχέθηκαν και τι προσδοκίες του λαού διέψευσαν. Εσείς σήμερα πράξατε εντελώς τα αντίθετα, που σημαίνει ή ότι είστε δημοσιογράφος μόνο ‘’στα χαρτιά’’ ή ότι φιλάτε πράσινες κατουρημένες ποδιές. Μόνο γλυκό κουταλιού δεν τους προσφέρατε. Καλό θα είναι λοιπόν στο πρασινοκανάλι σας, να καλείτε μόνο πρασινοκαλεσμένους και να πρασινομιλάτε για πρασινάλογα, όπως έπραξε σήμερα ο κ. Κουκουλόπουλος, που πρασινοκουκούλωσε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΠΑΣΚΕΔΙ κι ασχολήθηκε με του πρασινογεσεβίτη.

Φασκελοκουκούλωστα κύριε Τάκη μας….. κι όσο τα σκαλίζεις…. βρωμάνε.

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΚΕΔΙ

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΕ ΜΑΞΙΜΟ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ: Θα λειτουργήσουν τα ελληνικά σχολεία σε Κορυτσά και Χειμάρρα

* Δεν αναγνωρίζονται από την Αλβανία ως Μειονοτικές Ζώνες

Τη διαβεβαίωση ότι έχει διασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση για τη λειτουργία των ελληνικών εκπαιδευτηρίων στην Κορυτσά και στην Χειμάρρα, δίνει ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη βουλή του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Στην ερώτηση του προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης έκρουε στην κυβέρνηση καμπανάκι κινδύνου για το κλείσιμο ελληνικών σχολείων στη Βόρειο Ήπειρο, μετά τις πληροφορίες περί διακοπής από πλευράς Υπουργείου Παιδείας της ενισχυτικής χρηματοδότησης στα εκπαιδευτήρια της Κορυτσάς και της Χειμάρρας.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος «Είναι θετικό το γεγονός ότι στις περιοχές της Κορυτσάς και της Χειμάρρας, τις οποίες η Αλβανία από την εποχή Χότζα δεν αναγνωρίζει ως μειονοτικές ζώνες και δεν επιτρέπει την διδασκαλία της ελληνικής στα δημόσια αλβανικά σχολεία, τα ελληνόπουλα θα μπορέσουν να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα στις πατρογονικές τους εστίες της Βορείου Ηπείρου, που από την αρχαιότητα αποτελούν κοιτίδες ελληνισμού».

Η απάντηση του κ Λαμπρινίδη έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό ότι η εφαρμοζόμενη από πλευράς αλβανικών αρχών πολιτική των «μειονοτικών ζωνών» έχει ως συνέπεια την αδυναμία άσκησης του δικαιώματος στη δημόσια μειονοτική εκπαίδευση εκτός των περιοχών εκείνων στις οποίες η Αλβανία αυθαίρετα περιορίζει την αναγνώριση ύπαρξης Ελλήνων Ομογενών παραβιάζοντας τις σχετικές διεθνείς υποχρεώσεις της.

Ως εκ τούτου, έχει ιδιαίτερη σημασία η πρωτοβουλία της ίδρυσης και λειτουργίας των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «ΟΜΗΡΟΣ» στην Κορυτσά και στην Χειμάρρα, το έργο των οποίων το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω των Αρχών μας στην Αλβανία, παγίως στηρίζει με κάθε μέσον.

Καθ' όσον αφορά τα ζητήματα χρηματοδότησής τους, το Υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει προσπάθειες για τη διασφάλιση, με τον προσφορότερο τρόπο, της κάλυψης των λειτουργικών δαπανών σε συνεργασία, κυρίως, με το καθ' ύλην αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Παρά δε τους περιορισμούς που επιβάλλει σήμερα η δημοσιονομική συγκυρία, οι τρέχουσες ανάγκες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «ΟΜΗΡΟΣ» στην Κορυτσά και στην Χειμάρρα έχουν ήδη καλυφθεί».

Αντιπολίτευση σ' όλα τα μέτωπα ετοιμάζει ο Α. Σαμαράς

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqsb4_sH3Eg3oeb7zEPuJiXFxoodBMDJ4ThkkrBiIB51n2cpuooNfyjkVcnXXXr1GpsTGHONYUu5_vWuLqCBqTVF-MDtB9PI5OhMjm05wSFneysb5iqnq0sSjpLpxNDNDM0jml5O6vuAZ1/s1600/ND_SAMARAS_fotomegali.jpgΑποφασισμένος «να ανοίξει την αντιπολιτευτική βεντάλια» του κόμματός του σε ζητήματα και πέραν της οικονομίας, που κυριαρχούν στην τρέχουσα επικαιρότητα, είναι, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συντονίζει το κόμμα του εν όψει του φθινοπώρου για το οποίο προβλέπει ότι θα είναι «καυτό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να επαναφέρει από την επόμενη εβδομάδα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τα θεσμικά ζητήματα, με την πρόταση του κόμματός του για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Παράλληλα, προετοιμάζεται για αντιπαράθεση στα θέματα παιδείας, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση.

Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθούν επίσης και ζητήματα, όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, οι προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις οποίες κατήγγειλε και πριν από την καλοκαιρινή ανάπαυλα. Ακόμη, οι προετοιμαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις, για τις οποίες η ΝΔ εκτιμά ότι οι γενικότερες συνθήκες δεν ευνοούν αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πάντως ο κ. Σαμαράς, όπως τονίζουν επιτελείς της ΝΔ, θεωρεί ότι η οικονομία θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ήδη ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση «για αποτυχία των προβλέψεων του προϋπολογισμού», καθώς και για την πρόθεσή της να αυξήσει την φορολογία στην εστίαση από τον Σεπτέμβριο. Στο ίδιο πλαίσιο και ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να επεκτείνει την οικονομική πρόταση που κατέθεσε στο «Ζάππειο 2» ως πρόταση ολοκληρωμένης διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση.

Παράλληλα, διαμορφώνεται και το συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο επεξεργάζεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνεργασία με τους καθ' ύλην αρμόδιους τομεάρχες και θα αρχίσει να παρουσιάζεται στην κατάλληλη πολιτικά και επικοινωνιακά στιγμή.

Με ορόσημο τη ΔΕΘ, ο κ. Σαμαράς, όπως λένε στενοί συνεργάτες του, «επιθυμεί να κεφαλαιοποιήσει τα πολιτικά οφέλη και να παγιώσει το δημοσκοπικό του προβάδισμα», να τονώσει το ηγετικό του προφίλ και να εμφανίσει το κόμμα του έτοιμο να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Σε ένα άλλο πεδίο, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι υπαρκτό παρά τις διαβεβαιώσεις και την πρόθεση του πρωθυπουργού να εξαντλήσει την τετραετία. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι «καθώς η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα δύσκολο πολιτικά φθινόπωρο, οι εκλογές μπορεί να προκύψουν παρά την θέλησή της». Και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θέλουν να βρεθούν απροετοίμαστοι.

Στο πλαίσιο της εν γένει προετοιμασίας του κόμματος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ προγραμματίζει σειρά περιοδειών ανά την Ελλάδα, ενώ ανοικτό είναι και το πρόγραμμα των διεθνών επισκέψεών του, το οποίο θα εξαρτηθεί και από την πορεία των πραγμάτων στο εσωτερικό της χώρας.

Με αυξημένη ανησυχία και χωρίς να κρύβει την διαφωνία της, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και τις επιπτώσεις στη ρύθμιση για το ελληνικό χρέος που επετεύχθη προ μηνός. Γι' αυτό και στη ΝΔ ασκούν κριτική στα αποτελέσματα της συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί, αναφέροντας ότι «Βερολίνο και Παρίσι δεν έδειξαν την απαραίτητη αποφασιστικότητα» για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι η μόνη λύση είναι η θέσπιση του ευρωομολόγου και ενδιαμέσως η ενίσχυση του Μηχανισμού Στήριξης. Παράλληλα ασκούν οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία που έκανε με την Φινλανδία προκειμένου η σκανδιναβική χώρα να συμμετάσχει στη συμφωνία για την δανειοδότηση της χώρας μας, εκτιμώντας ότι μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο και για άλλες χώρες όπως και για τους ιδιώτες που κατέχουν ομόλογα ελληνικού χρέους. Γενικότερα η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί ότι η ΕΕ κινείται σε λάθος κατεύθυνση υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας, την οποία εκούσα άκουσα ακολουθεί η Γαλλία.

Κλείνει η ΕΤ1, αναβαθμίζεται η ΕΤ3

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgO0_BACEKa1xcl8VZKyemNcVnzFbZaTL6-HYSHWlJO7U6kUT_SzQcDCUm1TreE1-f6o0KCSlTCHxz5cBmeDibSGuxXq6H-g7Bjptu0bOy2lSDDfNTVXap_ysejfbh6uccdt3W1zkwnPDtQ/s1600/%25CE%2595%25CE%25A4-1.jpgΣτην πλήρη εξυγίανση της κρατικής τηλεόρασης προχωρά ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος. Το ολοκληρωμένο σχέδιο εξορθολογισμού της κρατικής τηλεόρασης θα ανακοινωθεί από τον κ. Μόσιαλο την Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει ως τώρα γνωστά και όπως είχε αφήσει να εννοηθεί σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο κ. Μόσιαλος θα προχωρήσει σε μείωση του αριθμού των κρατικών καναλιών.

Ακόμη και την Παρασκευή ενδέχεται να ανακοινωθεί το κλείσιμο του τηλεοπτικού καναλιού ΕΤ1. Παράλληλα, θα αναβαθμιστεί η ΕΤ3, η οποία θα αποτελέσει έναν εναλλακτικό τύπο ενημέρωσης, ο οποίος θα επικεντρώνεται στις ειδήσεις της περιφέρειας και σε θέματα πολιτισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΤ1 θα μοιραστούν στα δύο άλλα κανάλια. Η συχνότητα, δε, όπως είχε πει ο κ. Μόσιαλος στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, θα παραμείνει «περιουσία του ελληνικού λαού».

Ο κ. Μόσιαλος με αυτόν τον τρόπο στοχεύει στη μείωση των ετήσιων δαπανών, οι οποίες επιβαρύνουν κάθε χρόνο τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Από σοφιστίες και κουλτούρες, κοινώς μπουρδολογία, πάτε καλά κ. Panaritis... στην πράξη λίγο κολλάει το πράμα

via Twitter:

"Σε μια οικονομία για να υπάρχει δυνατότητα παραγωγής και ανάπτυξης, πρέπει να υπάρχει ευκολία εισόδου και εξόδου από την αγορά. "

Την "ευκολία εξόδου απ΄την αγορά" την τακτοποιήσατε μια χαρά με τις επιχειρηματικές συμβάσεις εργασίας που μπορούν να παρακάμπτουν τις συλλογικές...

κανονίσατε με λίγα χρήματα οι φίλοι σας οι επιχειρηματίες να κλείνουν επιχειρήσεις για ασφαλέστερα λιμάνια και να απολύουν τους ηλίθιους που σας πίστεψαν ότι "λεφτά υπάρχουν"

Αυτό όμως μπορούσα να το κάνω και εγώ...

Για την "ευκολία εισόδου στην αγορά" να μας πεις τι κάνατε και πόσες επενδύσεις έφερε ο φίλος σου ο Παμπούκης στην Ελλάδα;

Νέα επίθεση ΝΔ για τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση με σημείο αιχμής τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ, που προβλέπεται να εμπλακούν στα προγράμματα κοινωνικής εργασίας, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος, κατηγορώντας την ότι ετοιμάζει «ένα προκλητικό 'πριβέ' Δημόσιο, με υπόβαθρο το κομματικό παρακράτος του ΠΑΣΟΚ».

«Η καταιγίδα αποκαλύψεων για προσωποπαγείς κομματικές ΜΚΟ, που θα κανονίζουν τις προσλήψεις στο Δημόσιο... συναντάει την ένοχη σιωπή της κυβέρνησης», επισήμανε στην παρέμβασή του ο κ. Μαρκόπουλος καταγγέλλοντας ότι η «διαφάνεια πάει περίπατο».

Διερωτάται επίσης αν οι εν λόγω ΜΚΟ είναι πιστοποιημένες ή ιδρύθηκαν τώρα με προφανή σκοπό, καθώς και αν προβλέπεται στο καταστατικό τους η δυνατότητα για πρόσληψη προσωπικού.

«Είναι δυνατόν το ΑΣΕΠ που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, να δέχεται υποδείξεις και πίνακες εργαζομένων από ΜΚΟ;», αναφέρει. Παρατηρεί τέλος ότι μόνη αξιόπιστη λύση για τις προσλήψεις, είναι να γίνονται με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια και την αποκλειστική ευθύνη να έχουν το Ελεγκτικό Συνέδριο και το ΑΣΕΠ και «όχι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή κάποιοι ημέτεροι ή άλλοι κομματικοί που κρύβονται πίσω από αυτές τις ΜΚΟ».

ΠΟΣΤ: Μέρος του σχεδίου ξεπουλήματος των ΕΛΤΑ το πόρισμα Ρακιντζή

Για «οργανωμένη επίθεση σε βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς αντιδράσεις το πρόγραμμα ξεπουλήματος των ΕΛΤΑ και του δημόσιου πλούτου της χώρας», κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), με αφορμή το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή για παράνομες επιχορηγήσεις 3,7 εκατ. ευρώ της διοίκησης προς την ομοσπονδία την περίοδο 1999-2009.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «για την περίπτωση της ΠΟΣΤ χρειαζόταν και ένα οικονομικό σκάνδαλο και για το λόγο αυτό ο κ. Ρακιντζής ανέτρεξε 12 χρόνια πίσω, καταγράφοντας κάθε δαπάνη των ΕΛΤΑ προς την Ομοσπονδία».

Η ΠΟΣΤ υποστηρίζει ακόμη πως ο ΕΛΤΑ «ούτε στοιχειωδώς δεν ανταποκρίνεται στις κοινωνικές του υποχρεώσεις, προς τους εργαζόμενους και σαν απόδειξη καλεί τον κ. Ρακιντζή να διαιρέσει το ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ δια των 12 ετών, ποσό που βγαίνει περίπου 300.000 ευρώ το χρόνο».

«Τα συνδικάτα δεν λειτουργούν στην παρανομία, ούτε υπογράφουν μυστικές συμφωνίες, αλλά αντίθετα ενεργούν με νομιμότητα και διαφάνεια, υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και διαβουλεύονται, κατά νόμο, με τους επίσημους φορείς της Πολιτείας, (εργοδότες και κυβέρνηση) και καταλήγουν σε συμφωνίες που παίρνουν τη μορφή Σ.Σ.Ε., οι οποίες είναι απολύτως νόμιμες, έχουν ισχύ νόμου και ενίοτε υπερισχύουν των νόμων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Γ. Μιχελάκης για τη ανεπάρκεια της Κυβέρνησης και τη σημερινή εξέλιξη με την Αυστρία να ζητά επίσης "εγγυήσεις"

http://etypos-media1.lighthouse.gr/contentData/26456/26456_lp_%20%201.jpg«Χθες επισημάναμε ότι οι “εγγυήσεις” που ζήτησε και έλαβε η Φινλανδία για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, θα μπορούσε να ενθαρρύνει και άλλες χώρες της ευρωζώνης να ζητήσουν το ίδιο. Η κυβέρνηση δεν απάντησε κάν…

Σήμερα έρχεται και η Αυστρία να δηλώσει, ότι διαφωνεί τέτοιες εγγυήσεις να λάβει μόνο η Φινλανδία, ενώ ζητά και εκείνη το ίδιο. Η Αυστριακή κυβέρνηση, μάλιστα, αναφέρει ότι είναι παράλογο μερικές χώρες να πάρουν για το δανεισμό τους προς την Ελλάδα περισσότερες εγγυήσεις απ’ ό,τι άλλες.

Είναι φανερό ότι, μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, το Σχέδιο της 21ης Ιουλίου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού όπως είχαμε επισημάνει, με τις «εγγυήσεις» προς τη Φινλανδία, ανοίγει ο δρόμος να ζητήσουν το ίδιο, όχι μόνο και άλλα κράτη που δανείζουν την Ελλάδα, αλλά και ιδιώτες ομολογιούχοι του ελληνικού χρέους.

Η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα. Η Κυβέρνηση δεν το κατάλαβε ή δεν θέλησε να απαντήσει…

Τώρα που κόπασαν οι πανηγυρισμοί και ανακύπτουν τα πραγματικά προβλήματα, φαίνεται η αδυναμία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί ή να διαπραγματευθεί οτιδήποτε…».

Πρόστιμο ύψους 30.000 € στη ΔΕΗ από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή

http://img824.imageshack.us/img824/6008/dakis2.jpgΠρόστιμο ύψους 30.000 € επέβαλε στη ΔΕΗ Α.Ε. o Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, για παραβάσεις των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων στο λιγνιτωρυχείο «Κλειδίου», της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
<σpan id="fullpost">
Το πρόστιμο επεβλήθη γιατί δεν προσκομίστηκαν τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των υδάτων της λίμνης των ορυχείων, δεν υποβλήθηκαν οι ετήσιες εκθέσεις - αναλύσεις της ποιότητας περιβάλλοντος του έτους 2007, δεν έγινε ενημέρωση από την ΔΕΗ για την υπερχείλιση των υδάτων και την κατολίσθηση των εδαφών, καθώς και για την ρύπανση - υποβάθμιση του περιβάλλοντος από την υπερχείλιση υδάτων στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού Βεύης – Αμυνταίου στο ύψος του «Κλειδίου».

«Η απαρέγκλιτη τήρηση όλων των όρων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος από την πλευρά της ΔΕΗ και η συμμόρφωσή της στην κείμενη νομοθεσία είναι η ελάχιστη υποχρέωσή της προς τους κατοίκους της περιοχής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Η CIA γνώριζε για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Ήθελε η CIA να στρατολογήσει τους τρομοκράτες και έθαψε τις πληροφορίες

Μια από τις πλέον διάσημες θεωρίες συνωμοσίας αναφορικά με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, φαίνεται να επιβεβαιώνεται και μάλιστα από ιδιαίτερα αξιόπιστα χείλη! Ένα υψηλά ιστάμενο στέλεχος, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, στο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, ο Ρίτσαρντ Κλαρκ αποκάλυψε ότι η CIA γνώριζε για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, ο Κλαρκ ισχυρίζεται ότι ο τότε αρχηγός της CIA, Τζόρτζ Τένετ, καθώς και δύο στενοί του σύμβουλοι, είχαν πληροφορηθεί από τον Ιανουάριο του 2000 πως δύο Σαουδάραβες τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στη νότια Καλιφόρνια και προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση εναντίον στόχων σε αμερικανικό έδαφος. Αντί να δράσουν όμως, επέλεξαν να τους στρατολογήσουν για λογαριασμό της CIA. Όταν το σχέδιο τους ναυάγησε, σύμφωνα με τον Κλακρ, έκαναν τις κατάλληλες μεθοδεύσεις ώστε το θέμα να μη γίνει γνωστό στο Λευκό Οίκο και να μην κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος, αμέλεια και όλα όσα θα μπορούσαν να τους προσάψουν.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Ρίτσαρντ Κλαρκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε, για ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί την ημέρα της επετείου, ενώ το θέμα ανέδειξε ο ενημερωτικός ιστότοπος «Daily Beast».

Αν και ο Κλαρκ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να αποδείξει ότι ο πρώην αρχηγός της CIA, πήρε την απόφαση για τη συγκάλυψη, επιμένει πως και βάσει της κοινής λογικής μονάχα ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών θα μπορούσε να λάβει μια τέτοια απόφαση.

Η CIA, διέψευσε όλους τους ισχυρισμούς ως αβάσιμους. Ωστόσο, και η ίδια η υπηρεσία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποια κατώτερα στελέχη να είχαν πληροφορίες για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

ΔΙΝΟΥΜΕ Φ(Α)ΠΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Του Στράτου Σιμόπουλου

Η παραδοχή του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης από 13% σε 23% δεν είναι ούτε δίκαιη, ούτε λογική αλλά «προσωρινά αναγκαία», αποδεικνύει πως η κυβέρνηση πορεύεται με γνώμονα λογιστικά οφέλη και αγνοεί τις συνέπειες της πολιτικής της στην οικονομία, τον τουρισμό, την μικρομεσαία επιχείρηση και την απασχόληση.

Η μετάταξη των υπηρεσιών εστίασης στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ δεν συνεπάγεται μόνο ακριβότερες τιμές για εγχώριους και αλλοδαπούς τουρίστες. Έχει ευρύτερες προεκτάσεις και μετακυλίεται ως κόστος στον τουρισμό, οδηγεί στο κλείσιμο επιχειρήσεων, αυξάνει το δείκτη ανεργίας, ενισχύει την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή και θα μειώσει τα φορολογικά έσοδα, επιβεβαιώνοντας έρευνα του ΙΟΒΕ σύμφωνα με την οποία αύξηση του ΦΠΑ κατά 10% θα προκαλέσει μείωση της ζήτησης κατά 15% στο συνολικό αριθμό πελατών.

Η κυβέρνηση δεν παραδειγματίστηκε από την Γαλλία όπου η μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από το 19,6% στο 5,5% αύξησε τα δημόσια έσοδα και δημιούργησε 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

Αντίθετα, επέλεξε να απεμπολήσει το δικαίωμα για μειωμένο φόρο στην εστίαση που, ως χώρα, είχαμε εξασφαλίσει το 1981 με τη Συνθήκη Προσχώρησης στην ΕΟΚ.

Σήμερα η Ελλάδα επιμένει να ακολουθεί την αποδεδειγμένα λάθος συνταγή χορηγώντας ασπιρίνες σε έναν «ασθενή», όπως είναι η οικονομία μας, που νοσηλεύεται στην «εντατική».

Ακόμα και το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ μετά τις 22 Αυγούστου, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Βενιζέλος, αποδεικνύει ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί είναι αποσπασματικοί και υλοποιούνται σε λάθος χρόνο.

Τα στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα η ΕΛ.ΣΤΑΤ. μαρτυρούν την ελληνική πραγματικότητα. Η ύφεση το δεύτερο τρίμηνο του 2011 έφτασε στο -6,9% ενώ θα έπρεπε να είχε μειωθεί κάτω από το -5%. Την ίδια ώρα το Ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ προειδοποιεί ότι το 2012 ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας ενδέχεται να φτάσει το ένα εκατομμύριο.

Με αυτά τα δεδομένα, θεωρώ ότι η αλλαγή φορολογικής πολιτικής είναι επιβεβλημένη. Ιδίως στον τουρισμό που έχει χαρακτηριστεί ως η μοναδική μας «βιομηχανία».

Η θέση της ΝΔ, όπως εκφράστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο ΙΙ, είναι ξεκάθαρη. Μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 19% για την υψηλή κατηγορία και από το 13% στο 9% για τη μεσαία. Μείωση του ΦΠΑ στο 4,5% για τον τουριστικό κλάδο, ώστε το τουριστικό μας προϊόν να γίνει ανταγωνιστικό και να προσφέρει έσοδα στην ελληνική οικονομία.

Λογιστικές αλχημείες και πολιτικές «ράβε-ξήλωνε» δεν λύνουν το πρόβλημα του ελληνικού χρέους αλλά το ανακυκλώνουν.

Β.Παπαγεωργόπουλος: «Τέλος η ΑΥΤΟδιοίκηση . Για όλα θα αποφασίζει η ΑΘΗΝΑ»

«Κάθε μέρα γίνεται και πιο φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν πιστεύει στην Τοπική ΑΥΤΟδιοίκηση.

Τα παραδείγματα πολλά, με κορυφαίο τον «Καλλικράτη» που σήμερα σχεδόν όλοι παραδέχονται ότι εξελίχθηκε σε «Προκρούστη» της Τ.Α., όπως είχαμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκε στα μέσα του 2010.

Τελευταίο παράδειγμα η αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης να εμφανίσει μείωση της ανεργίας με χρήματα της Τοπικής ΑΥΤΟδιοίκησης!…

Με έκπληξη λοιπόν οι άνθρωποι της Τοπικής ΑΥΤΟδιοίκησης παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες Υπουργούς της Κυβέρνησης να ομιλούν για ένα «καταπληκτικό» σχέδιο που θα δημιουργήσει 25.000-75.000 θέσεις εργασίας μέσα από την υποχρεωτική δέσμευση θεσμοθετημένων πόρων της Τ.Α. και μέσα από την υποχρεωτική άντληση δανείων των Δήμων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, δάνεια που θα δεσμεύσουν τους πόρους της Τ.Α. για δεκαετίες ολόκληρες και θα ανεβάσουν υπέρμετρα τον δανεισμό των Δήμων της χώρας μας!

Δεν φθάνουν δηλαδή οι υπεξερεθέντες από την Κυβέρνηση θεσμοθετημένοι πόροι της Τ.Α. κατά το 2010, δεν φθάνει η υπεξαίρεση των χρημάτων του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ» κατά το τρέχον έτος – του προγράμματος δηλαδή που δήθεν θα υποστήριζε τον «Καλλικράτη» από 1.1.2011 – έχουμε τώρα με απόφαση της Κυβέρνησης και αφαίρεση πόρων της Τ.Α. (φόρος ζύθου, τέλη διαφήμισης και τέλη ακίνητης περιουσίας) που τα είχαν προγραμματίσει για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες οι Δήμαρχοι της χώρας μας, για να χτυπήσει δήθεν η Κυβέρνηση την ανεργία που έχει εκτιναχθεί στα ύψη λόγω ακριβώς της δικής της ανερμάτιστης οικονομικής πολιτικής.

Και όχι μόνο αυτό.

Θα υποχρεώσει η Κυβέρνηση τους Δήμους να υποθηκεύσουν τα έσοδά τους από τους παραπάνω πόρους για τα επόμενα 20-30 χρόνια και να συνάψουν δάνεια με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να εμφανίσει η Κυβέρνηση μειωμένη την ανεργία στον τόπο μας…

Ενώ δηλαδή μόλις προ διμήνου η Κυβέρνηση εμφάνιζε την Ελληνική Τ.Α. ως υπερχρεωμένη στις Τράπεζες, σήμερα την υποχρεώνει να χρεωθεί σε αυτές ακόμη περισσότερο!…

Ωραία ΑΥΤΟδιοίκηση αποκτήσαμε τα τελευταία 2 χρόνια στην χώρα μας!

Αποφασίζει η Κυβέρνηση από την ΑΘΗΝΑ ακόμη και για το τελευταίο ευρώ που είχε θεσμοθετηθεί κατά το παρελθόν για τους Δήμους της χώρας μας έτσι ώστε αυτοί να έχουν πραγματική δυνατότητα να ασκούν ΑΥΤΟδιοίκηση!

Αλλά αν η Κυβέρνηση αποφασίζει ΚΕΝΤΡΙΚΑ από την ΑΘΗΝΑ για όλα τα θέματα των Δήμων, τότε τι ΑΥΤΟδιοίκηση έχουμε;

Και για ποια θέματα θα αποφασίζουν οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια;

Και ποιος θα είναι ο ρόλος των αιρετών στους μόλις 325 Δήμους της χώρας μας;

Ο ρόλος του τροχονόμου των αποφάσεων που λαμβάνονται ΚΕΝΤΡΙΚΑ;

Τελικά έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι σοσιαλισμός και ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ δεν μπορούν να συμβιώσουν…»

--

http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Μπουτάρης-Λύνει το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης... ετοιμάζει το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgf9JydLjcDDsNOrXlmeASLBGJ65Wr7aDrzj5CTjkbh3cqyx441lbu51RoLmEiSMAbikNQLaDY47nbozpDiDrOl9tRoiGmoadbvxTDZUJbXihZl-YxVp1HAMyk-ek5stiaS4PvDb_HbHKk/s1600/%25CE%259C%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2584%25CE%25AC%25CF%2581%25CE%25B7%25CF%2582_%25CE%25A5%25CF%2580%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%2582.jpgΤο πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα επιδιώκει να δημιουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση έχει ήδη καταλήξει στο χώρο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις, τις οποίες θέτει ο νόμος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου, και βρίσκεται στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

Πρόκειται για έναν ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης, έκτασης 500 στρεμμάτων, που αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως φυτώριο. Σε ένα μικρό μέρος της έκτασης θα στηθεί ένα οίκημα περίπου 600 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα στεγαστούν οι απαραίτητες λειτουργίες του αποτεφρωτηρίου.

Για την υλοποίηση του σχεδίου έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις μεταξύ του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνου Ζέρβα, με το γενικό γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα χαρακτηρισμού της έκτασης ως χώρου αποτεφρωτηρίου και να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

«Το αποτεφρωτήριο είναι μια επιδίωξη της δημοτικής αρχής και πιστεύουμε ότι θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλης της Βόρειας Ελλάδας. Είναι θέμα πολιτισμού η δημιουργία του αποτεφρωτηρίου» δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Σημειώνεται πως στον προϋπολογισμό του δήμου έχει συμπεριληφθεί ένα κονδύλι ύψους 30.000 ευρώ για την τελική μελέτη, ενώ η κατασκευή του αποτεφρωτηρίου θα κοστίσει γύρω στα 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο τρόπος κατασκευής του έργου θα αποφασιστεί στο μέλλον από τη δημοτική αρχή.

Ο πρωθυπουργός των 4 νησιών και η κυβέρνηση της αμεριμνησίας και ακινησίας..

Μπράβο στην Κατερίνα Ακριβοπούλου που δεν μασάει τα λόγια της και δεν χαρίζεται σε κανένα.
Τα είπε όλα στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό των 4 νησιών και στην κυβέρνηση της αμεριμνησίας και ακινησίας.
Δείτε τα όλα αυτά στο βίντεο που ακολουθεί...



http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/08/4.html

WSJ: Στο τούνελ της ύφεσης η Ελλάδα και το 2012

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να παραμείνει σε ύφεση και τέταρτη χρονιά, δηλαδή και το 2012, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στις συνθήκες που επικρατούν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο διεθνές περιβάλλον: η καταναλωτική ζήτηση βυθίζεται, οι προοπτικές ανάπτυξης παγκοσμίως εξασθενούν και όλα αυτά σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα λιτότητας θα έχουν ως αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να συρρικνωθεί κατά 2% ή και περισσότερο κατά το 2012, ακολουθώντας συρρίκνωση 4,5% το 2010 και μία αναμενόμενη κάμψη 3,9% το 2011.

Οι αρθρογράφοι που υπογράφουν το ρεπορτάζ τονίζουν ότι αυτή η ζοφερή κατάσταση δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα γύρω από το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας από την Τρόικα και αυτό γιατί πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει ως βάση το δεδομένο ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2012.

Συνεχίζοντας στο ίδιο σκεπτικό η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η επιδείνωση των προβλέψεων θα μπορούσε να επικεντρώσει εκ νέου την προσοχή της αγοράς στην Ελλάδα.

Επίσης, αναφέρεται ότι ακόμα και κυβερνητικοί κύκλοι αμφιβάλλουν για την επιστροφή στην ανάπτυξη, ενώ η εφημερίδα μιλάει για κυβερνητικό αξιωματούχο που κατ’ ιδίαν παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να αναθεωρήσει την πρόβλεψή για την ανάπτυξη το φθινόπωρο (όταν θα καταρτίσει τον επόμενο προϋπολογισμό), εκτιμώντας ύφεση της τάξης του 2% για το 2012.

«Ακόμα και αυτό όμως ίσως είναι υπερβολικά αισιόδοξο. Ο Giada Giani από τη Citigroup ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πια να δραπετεύσει και θα παρουσιάσει ύφεση σχεδόν κοντά στο 3% τον επόμενο χρόνο» κλείνει η εφημερίδα.

Στη Βουλή η «καρατόμηση» Τσιόκα

Ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με την αντικατάσταση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χ. Τσιόκα, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

"Η αιφνίδια αντικατάσταση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ.Τσιόκα, ανεξάρτητα από τα σχόλια για την κυβερνητική συνοχή και τις ερμηνείες για αλλαγή προτεραιοτήτων και στόχων στο εν λόγω υπουργείο, εγείρει ερωτηματικά για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν", τονίζει ο Δημ. Παπαδημούλης και ζητά από τους υπουργούς να απαντήσουν:

* · Αν τηρήθηκαν στη περίπτωση αυτή οι πολυδιαφημισμένες απ’ την κυβέρνηση διαδικασίες του opengov; Αν ναι πότε και πώς; Αν όχι γιατί;
* · Αν η αντικατάσταση αποφασίστηκε μόνο από τον αρμόδιο υπουργό ή από συλλογικές κυβερνητικές διεργασίες;
* · Αν για την επιλογή του νέου γενικού γραμματέα αξιολογήθηκαν περισσότερα του ενός πρόσωπα; Αν ναι πότε, πως και από ποιους; Αν όχι τι απέγιναν οι κυβερνητικές διακηρύξεις περί διαφάνειας και αξιοκρατίας;

Οι αυστριακοί αισθάνονται μακάκες μετά τη τη συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας... δίκιο έχουν

Περίεργο όμως που αντιδρούν τώρα και δεν αντέδρασαν τον Ιούλιο όταν έγινε η συμφωνία, μιας και ο Βενιζέλος λέει ότι η συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής... εκτός εαν μας λέει ψέμματα ;)

Αντιρρήσεις για τη συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία στο ζήτημα των εγγυήσεων που θα προσφέρει η Αθήνα για να λάβει το δεύτερο πακέτο διάσωσης από την ευρωζώνη φέρεται να προβάλλει η Βιέννη, τονίζοντας πως θα ζητήσει το ίδιο αν οι χώρες της ευρωζώνης εγκρίνουν την συμφωνία αυτή.

«Το μοντέλο εγγυήσεων πρέπει να είναι στην διάθεση όλων των χωρών της ευρωζώνης. Θα δούμε αν έτσι έχει το πράγμα», εμφανίζεται να δηλώνει ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών, Harald Waiglein, σε τηλεφωνική συνέντευξη στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Φινλανδίας, την Helsingin Sanomat.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία με τη Φινλανδία δεν έχει λογική από τη στιγμή που στην ουσία άλλες χώρες θα χρειαστεί να πληρώσουν για τις εγγυήσεις. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι από ό,τι γνωρίζει η Αυστρία δεν είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης που έχει αυτές τις αντιρρήσεις.

«Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν μπορεί να καταβάλει τις εγγυήσεις, θα πρέπει να βοηθήσει η ΕΕ. Στην ουσία οι φορολογούμενοι των άλλων κρατών-μελών. Δεν βλέπουμε πώς αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με τη φινλανδική εφημερίδα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ελλάδα θα καταθέσει μετρητά στην Φινλανδία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις, ενώ μαζί με το επιτόκιο, το ποσό θα είναι ανάλογο της συνεισφοράς της Φινλανδίας στο δάνειο που θα λάβει η Ελλάδα από το EFSF. Η συμφωνία Φινλανδίας-Ελλάδας θα αποτελέσει το αντικείμενο των συζητήσεων στην ευρωζώνη την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η Αυστρία εξετάζει μηχανισμό με τον οποίο κάποιες χώρες θα λάβουν περισσότερες εγγυήσεις σε σχέση με κάποιες άλλες.

«Κάποιες χώρες θα επωφεληθούν αρκετά από τις εγγυήσεις του ιδιωτικού τομέα. Ίσως μπορέσουμε να βρούμε ένα μοντέλο όπου οι χώρες αυτές θα λάβουν μικρότερες εγγυήσεις (από τον δημόσιο τομέα)», εκτίμησε ο Waiglein.

Γνώριζε ο Χριστόφιας τι περιείχαν τα κοντέινερ και προσπαθούσε να τα επιστρέψει στη Συρία ή το Ιράν!!!

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/5/8/3/410583/0004_1__400x259.jpgΤο πιο σημαντικό ίσως έγγραφο από τις 15 χιλιάδες που έχει στην κατοχή του ο Πρόεδρος της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για τα όσα τραγικά συνέβησαν στο Μαρί, Πόλυ Πολυβίου, αποκαλύπτει η «Σ». Είναι το έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε απόλυτη γνώση για το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων και με πολιτικούς όρους αποφάσισε να τα κρατήσει στην Κύπρο, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση σε ανώτατο επίπεδο να τα επιστρέψει είτε στη Συρία είτε στο Ιράν.

Το έγγραφο

Το έγγραφο είναι συνολικής έκτασης οκτώ σελίδων και πρόκειται για πρακτικό που ετοιμάστηκε από τον διπλωμάτη του Προεδρικού Γραφείου Ιάκωβο Γεωργίου. Περιλαμβάνει τα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ Προέδρου Χριστόφια και Προέδρου της Συρίας στις 31 Αυγούστου το 2009 στη Δαμασκό. Ας σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε τότε διήμερη επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Άσαντ, συνοδευόμενος και από τη σύζυγό του Έρση Χριστόφια. Είχε, μάλιστα, μαζί του τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού και τον τότε Υπουργό Συγκοινωνιών Νίκο Νικολαΐδη. Κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών, όπως αυτά καταγράφονται στο οκτασέλιδο πρακτικό, συζητήθηκαν θέματα Κυπριακού, εμβάθυνσης διμερών σχέσεων, η ακτοπλοϊκή σύζευξη Λατάκειας-Αμμοχώστου, αλλά και το ψήφισμα για τα Υψώματα Γκολάν εντός του ΟΗΕ.

Το πρακτικό τη συνάντησης διαβαθμίστηκε ως «Άκρως Απόρρητο-Ειδικού Χειρισμού» και φέρει ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου 2009. Καλά ενημερωμένες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι έχει ήδη κατατεθεί στον Πόλυ Πολυβίου και θεωρείται ότι «ανήκει στον στενό πυρήνα των εγγράφων που καταλήγουν στο πρόσωπο του Δημήτρη Χριστόφια. Οι ίδιες έγκυρες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν στη «Σ» ότι «αντίγραφο του πρακτικού έχει στο ντοσιέ του κι ο Μάρκος Κυπριανού…». Το όλο ζήτημα διανθίζει στο πολιτικό παρασκήνιο, ένα απίστευτο παιγνίδι αλληλοεπίρριψης ευθυνών, αλλά κι εκβιασμών μεταξύ των πρωταγωνιστών. Περισσότερα για το ποιοι έχουν το πρακτικό της συνάντησης και πώς προσπάθησαν να το αξιοποιήσουν στο αποψινό δελτίο ειδήσεων του Σίγμα «Τομές στο Γεγονότα».

«Θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε…»

Το περιεχόμενο της συνομιλίας των Χριστόφια-Άσαντ, όπως αποκαλύπτεται σήμερα από τη «Σ», είναι άκρως διαφωτιστικό των ενεργειών, των αποφάσεων, αλλά και των προθέσεων της κυπριακής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Χριστόφιας περιγράφει με γλαφυρό τρόπο στο Σύρο ομόλογό του τα όσα διαδραματίστηκαν μέχρι και τη δέσμευση του φονικού φορτίου.

[…] Σελίδα 6: «Ακολούθως, (ο Δημήτρης Χριστόφιας) αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό με το πλοίο Monchegorsk. Σημείωσε κατ’ αρχήν ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από συριακής ή ιρανικής πλευράς για τη φόρτωση του εν λόγω πλοίου (υπό κυπριακή σημαία) και την κατεύθυνσή του από το Ιράν προς την Συρία. Παρά το γεγονός ότι το πλοίο ήταν πολύ κοντά στον προορισμό του, ο καπετάνιος αποφάσισε να κατευθύνει το πλοίο στη Λεμεσό. Με την άφιξη του πλοίου και παρά τις έντονες πιέσεις από αρκετές χώρες για να επιτραπεί η επιβίβαση μελών των υπηρεσιών τους πάνω στο πλοίο για έλεγχο η Κυβέρνηση αρνήθηκε.

Έστειλε ομάδα δικών της εμπειρογνωμόνων για έλεγχο του φορτίου. Ακολούθως, οι κυπριακές αρχές εξέδωσαν νομική γνωμάτευση, η οποία ανάφερε ότι τα υλικά δεν ήταν απαγορευμένα με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α. του ΟΗΕ και απέστειλε τη σχετική έκθεση με τα ευρήματα, και με σαφή αναφορά ότι από πλευράς της Κ.Δ. δεν θεωρούμε ότι παραβιάζονται τα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α. (και έτσι το πλοίο μπορεί να συνεχίσει προς τον προορισμό του) στην αρμόδια Επιτροπή του Σ.Α. Η Επιτροπή απάντησε ότι τα υλικά είναι απαγορευμένα και ζήτησε όπως κατακρατηθούν. Εξήγησε στο Σύρο Πρόεδρο ότι μια κατεχόμενη χώρα η οποία βασίζει τις θέσεις της και επιζητεί το δίκαιο της στηριζόμενη σε ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ δεν μπορεί ν’ αρνηθεί να εφαρμόσει οποιοδήποτε ψήφισμα του Οργανισμού, καθώς αυτό θα την έφερνε σε δύσκολη θέση...».

Από τα πιο πάνω εξάγεται εύκολα το συμπέρασμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αναζητούσε διέξοδο για να μη δυσαρεστήσει Ιράν και Συρία.
Η σαφής πρόθεσή της, διά στόματος Δημήτρη Χριστόφια, ήταν να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια επιστροφής του επίμαχου φορτίου στο Ιράν (παρά τη συντεταγμένη θέση του Σ.Α. του ΟΗΕ αλλά και της Ε.Ε.). Μάλιστα, φαίνεται ότι επιχειρήθηκε να γίνει έκπτωση στη νομική ερμηνεία του ψηφίσματος 1747 του Σ.Α., με το οποίο επιβλήθηκαν οι κυρώσεις κατά του Ιράν, με πρόθεση να επιστρέψει το φορτίο. «Αναγκαστήκαμε όμως και είμαστε υπό κατοχή και τους έχουμε ανάγκη», επαναλάμβανε φορτικά ο Πρόεδρος Χριστόφιας στο Σύρο ομόλογό του.

«Σε κανέναν εκτός από εσάς…»

Οι προθέσεις του Δημήτρη Χριστόφια, όμως, αποκαλύπτονται ακόμη περισσότερο στη συνέχεια της εξιστόρησής του, στον Μπασάρ Άλ Άσαντ. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο Κύπριος Πρόεδρος διαβεβαιώνει ότι το φορτίο θα παραδοθεί είτε στη Συρία είτε στο Ιράν… Ενώ παραδέχεται στον ομόλογό του (σε αντίθεση με τα όσα επαναλαμβάνονται φορτικά τον τελευταίο μήνα από τους συνεργάτες του) ότι οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί ζήτησαν να του παραδοθεί το φορτίο.

«…μετά την απάντηση της σχετικής Επιτροπής του Συμβουλίου Ασφαλείας και παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί ζήτησαν να τους παραδοθεί το φορτίο του πλοίου, η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας αρνήθηκε να το πράξει. Πέραν τούτου, ξόδεψε 200.000 ευρώ για την κατασκευή χώρων φύλαξης του φορτίου, με στόχο την τελική επιστροφή του στη Συρία, μόλις αυτό καταστεί εφικτό. Ο ΠτΔ διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση η Κ.Δ. δεν θα παραδώσει το φορτίο σε οποιαδήποτε χώρα ή Οργανισμό εκτός από τη Συρία ή το Ιράν…».

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί ο ισχυρισμός του Προέδρου Χριστόφια περί κατασκευής χώρων φύλαξης του φορτίου αξίας 200.000 ευρώ, προφανώς σε μια προσπάθεια να… εντυπωσιάσει ακόμη περισσότερο τον Μπασάρ Άλ Άσαντ. Η πραγματικότητα ως γνωστόν ήταν εντελώς διαφορετική, αφού οι χώροι φύλαξής που είχαν προϋπολογισθεί δεν έγιναν ποτέ.

Επανάληψη διαβεβαίωσης
Από το περιεχόμενο του πρακτικού και τα λεχθέντα των δυο ηγετών φαίνεται ξεκάθαρα πως τα φονικά εμπορευματοκιβώτια είχαν κυρίαρχη θέση στη συζήτησή τους. Σε κάθε περίπτωση ο Δημήτρης Χριστόφιας διαβεβαίωνε τον ομόλογό του πως το φορτίο είναι καλά φυλαγμένο και πως θα παραμείνει εκεί μέχρι που να καταστεί δυνατή η επιστροφή του στο Ιράν ή τη Συρία…

[…] Σελίδα 7: «Ο Πρόεδρος Άσαντ ζήτησε, όμως, και από τον Πρόεδρο Χριστόφια να βοηθήσει τη συριακή Κυβέρνηση όσον αφορά στο φορτίο του πλοίου. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι το φορτίο δεν θα δοθεί σε οποιοδήποτε και θα παραμείνει φυλαγμένο στην Κύπρο, μέχρις ότου είναι δυνατή η επιστροφή του στη Συρία ή το Ιράν».

«Δεν μπορώ ν’ αποκαλύψω τα έγγραφα που εξετάζω…»
Η «Σ» επικοινώνησε με τον Επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής Πόλυ Πολυβίου και έθεσε το ερώτημα περί επιβεβαίωσης κατοχής του συγκεκριμένου εγγράφου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν διέψευσε, αλλά ούτε και επιβεβαίωσε την ύπαρξή του, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητα, αλλά και το περιεχόμενο των εγγράφων που εξετάζει. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε πως όλα θα εξεταστούν με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Τέλος, εισέπραξε τη ρητή διαβεβαίωση της «Σ» πως το «Άκρως Απόρρητο» έγγραφο είναι στη διάθεσή του εάν κι εφόσον το χρειαστεί. Πάντως, οι έγκυρες και καλά πληροφορημένες πηγές της «Σ» επιμένουν με βεβαιότητα πως το συγκεκριμένο πρακτικό της συνάντησης Χριστόφια-Άσαντ βρίσκεται στην κατοχή, αλλά και στο μικροσκόπιο του Πόλυ Πολυβίου και είναι και με βάση αυτό που θα πρέπει να αναμένεται η κλήτευση ενώπιον της Επιτροπής του και του Δημήτρη Χριστόφια.

Τα βασανιστικά συμπεράσματα

ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ της συνάντησης οδηγεί σε αβίαστα και ασφαλή συμπεράσματα:
*Ο Δημήτρης Χριστόφιας γνώριζε για την ύπαρξη, αλλά και τη φύλαξη του φορτίου. Και αποφάσισε να «γράψει» το Σ.Α. και την Ε.Ε. υπέρ δύο τριτοκοσμικών κρατών με χίλια δυο προβλήματα, της Συρίας και του Ιράν. Ήταν και είναι, όμως, η Συρία και το Ιράν πιο σημαντικές χώρες από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.; Μάλλον στο μυαλό του Προέδρου Χριστόφια ναι, αφού δεν δίστασε ακόμη και να πει ψέματα (περί ασφαλούς φύλαξης) προκειμένου να έχει τον Αλ Άσαντ περισσότερο ικανοποιημένο.

*Δεν τοποθετήθηκαν τυχαία στο Μαρί. Αφού ο Πρόεδρος ήθελε να τα στείλει πίσω σε κάποια στιγμή προφανώς επέλεξε τη Ναυτική Βάση για να το κάνει στα… μουλωχτά

*Οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί ζήτησαν να τους παραδοθεί το φορτίο του πλοίου (σύμφωνα με τα λεχθέντα του Προέδρου) και η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας αρνήθηκε να το πράξει. Αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες επιχειρείται από τους συνεργάτες του Προέδρου αλλά κι από τον ίδιο να τα «φορτώσουν» στους τεχνοκράτες που δεν διαχειρίστηκαν σωστά την πολιτική απόφαση για φύλαξη του φορτίου. Το ότι υπάρχουν ευθύνες στο σάπιο κράτος είναι περισσότερο από εμφανές. Τα δύο πορίσματα, άλλωστε, που δημοσίευσαν οι συνάδελφοι του «Π», των Ελλήνων και των Βρετανών εμπειρογνωμόνων, εκεί καταλήγουν. Ωστόσο, πέρα από τις ευθύνες του υδροκέφαλου κράτους υπάρχουν και οι πολιτικές ευθύνες της ηγεσίας, η οποία αποφάσισε να παραδώσει ένα άκρως επικίνδυνο φορτίο σ' έναν αναποτελεσματικό κρατικό μηχανισμό να το φυλάξει, γιατί ήθελε πάση θυσία να το επιστρέψει στο Ιράν ή τη Συρία.

ΓΙΑ σκοπούς προστασίας της πηγής μας δεν δημοσιεύουμε τη φωτοτυπία του πλήρους εγγράφου που έχουμε στη διάθεσή μας, αφού περιέχει διακριτικά που οδηγούν στην ταυτότητα του κατόχου. Δημοσιεύουμε ωστόσο αυτούσιους διαλόγους όπως καταγράφονται στο πρακτικό. Είναι, ήδη, στη διάθεση του Πόλυ Πολυβίου. Εάν προκληθούμε, βέβαια, θα τα δώσουμε στη δημοσιότητα.

Ρε αι στα διάολα και συ και τα μαιμού δημοψηφίσματά σου

Καστανίδης μας δουλεύει: “Έρχεται το πρώτο δημοψήφισμα”
Έως το τέλος του χρόνου το πρώτο δημοψήφισμα στη χώρα μας, εκτίμησε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, ο οποίος έκανε λόγο για κορυφαία επιλογή και μεγάλη θεσμική τομή, «όπου ο κόσμος θα επηρεάζει τα κέντρα αποφάσεων».

Την απόφασή σας για το λαθρονόμο θα μπορέσουμε να την επηρεάσουμε;
Όλα τ' άλλα μπορείτε να τα βάλετε εκεί που ξέρετε....

Άπαιχτος ο τρελός

Κύπρος: Ολοκληρώθηκε η πορεία μνήμης για τα θύματα της ναυτικής βάσης

Στο προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας κατέληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η πορεία μνήμης για τους 13 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί.

Η μαραθώνια πορεία κράτησε επτά ημέρες και οι περίπου 100 διαδηλωτές διάνυσαν 300χλμ. Πλήθος πολιτών υποδέχθηκε τους πεζοπόρους έξω από το προεδρικό, με χειροκροτήματα, άνθη και επευφημίες, ενώ ακούστηκαν τα συνθήματα: "Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε", «"Ήρωες Αθάνατοι", "13 παλικάρια σκοτώθηκαν, γιατί, γιατί, γιατί", "Το αίμα κυλάει, δικαιοσύνη ζητάει".

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν 13 άτομα, που φορούσαν μπλούζες με τις φωτογραφίες των θυμάτων, ενώ τους ακολουθούσε ένα μεγάλο πανό με τα ονόματά τους. Πίσω τους οι συγγενείς των θυμάτων και οι υπόλοιποι διαδηλωτές.

Στα κιγκλιδώματα του προεδρικού, δύο μεγάλα πανό ανέγραφαν: "Χριστόφια παραιτήσου όλη η ευθύνη είναι δική σου" και "Ζητείται ηγέτης".

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα οι Κύπριοι διαδηλωτές σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν γύρω από το προεδρικό μέγαρο, ενώ για τις 12 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται μεγάλη παγκύπρια συγκέντρωση.

Πρώτη παρουσίαση χθες για το Sukhoi stealth' T-50

To Sukhoi stealth' T-50 υα αντικαταστήσει το SU-27. Είναι μια συμπαραγωγή Ρωσίας-Ινδίας που αποτελεί και το μεγαλύτερο αγοραστή του συγκεκριμένου αεροπλάνου που θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2015. Το Sukhoi stealth' T-50 είναι αντίστοιχο των αμερικάνικων F-22 Raptor τα οποία είναι από το Μάιο καθηλωμένα στο έδαφος λόγω διαρροής τοξικών αερίων στο σύστημα παροχής οξυγόνου στον πιλότο.

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZ0lSaUcSFjAy2GLQH_Hxa5ZAJ75ki_r-qe7TBwXYmx1dTLJVGiBW5c19JhxB4eMT76TcceP7McVI9c5UV_1SMRguo8mtuwQgjKT9NWTf5RdHtbG5SfS3wvmsaHSIYB6rJ50REvIKpJCg2/s400/%25CE%2591%25CE%25BC%25CE%25B2%25CF%2581%25CF%258C%25CF%2583%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2582.jpgΣΕ ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΤΕΡΤΙΛΗ!

Μιά αίτηση αδείας πρός το Υπουργείο Δικαιοσύνης για μια επίσκεψη ανθρωπιάς στον πολιτικό κρατούμενο Στρατηγό Κ. Νικ. Ντερτιλή ήταν αρκετή για να αναδειχθή η υποκρισία του κοινωνικού συστήματος της εποχής μας. Κατονομάζω ιδιαιτέρως υποκρισία ενός αξιωματούχου της Κυβερνητικής Μηχανής, μερικών δημοσιογράφων καί μερικών Μ.Μ.Ε., που εστράφησαν εναντίον μου με περισσή μανία! Σε μια περίπτωση μάλιστα δεν εδίστασαν να με χαρακτηρίσουν καί «βασανιστή»!!!!

Ποιό άραγε είναι το αδίκημά μου; Ετόλμησα να θαυμάσω τον ηρωϊσμό ενός αξιωματικού -πολιτικού κρατουμένου στον Κορυδαλλό-, όπως αναδύεται από μια Δήλωσή του, η οποία είδε το φώς της δημοσιότητος. Αρνείται να προδώσει τις Αρχές του και τίς ιδέες του και προτιμάει να τερματίσει τήν επίγεια ζωή του μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έχει συμπληρώσει ήδη τριάντα επτά (37) χρόνια περιορισμού. Εθαύμασα λοιπόν τη Δήλωσή του καί εζήτησα να τον επισκεφθώ στον τόπο της οδύνης του. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ! ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΤΟΥ! Εθαύμασα, επαναλαμβάνω, τον ηρωϊσμό που περιέχει αυτή η από 16ης Απριλίου 2011 Δήλωσή του και εζήτησα ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ να του σφίγξω το χέρι!

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτής χωρίς ίχνος ντροπής διέστρεψε το περιεχόμενο της αιτήσεώς μου και προέβη σε δηλώσεις διά του Τύπου! Ετσι εκ του μηδενός δημιουργήθηκε ένας σάλος! Επί ημέρες τώρα τα μέσα ενημερώσεως ασχολούνται μαζί μου, με υβρίζουν και με αδικούν.

Χωρίς να πτοούμαι το παράπαν από όλα αυτά τα απαράδεκτα για μια Δημοκρατία φαινόμενα, αποτόλμησα να πραγματοποιήσω τήν επίσκεψή μου στον Κορυδαλλό σήμερα Τετάρτη 17 Αυγούστου, γράφοντας στα παληά μου υποδήματα τίς λυσσαλέες αντιδράσεις των! Πηγαίνω σήμερα στον Κυρυδαλλό όχι μόνο για να επισκεφθώ τον Στρατηγό Ντερτιλή, αλλά και για να δώσω μια γροθιά στο κατεστημένο, δηλ. στους φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες της εποχής μας και στο νοθευμένο Δημοκρατικό πολίτευμα των ημερών μας. Ώστε η επίσκεψή μου στον Κορυδαλλό δεν αποτελεί μια ανθρωπιστική μόνο πράξη, αλλά και μια γροθιά στην ψευδεπίγραφη Δημοκρατία της εποχής μας. Τα περισσότερα θα τα εννοήσετε μέσα από τις γραμμές της επιστολής μου πρός τόν κ. Πεταλωτή, η οποία παρατίθεται στο τέλος!

Αφορμής δοθείσης, θά ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα.
  1. Το καθήκον, πού έχω ως χριστιανός και μάλιστα ως Επίσκοπος τοῦ Χριστού, νά εφαρμόζω πιστά τις εντολές του Κυρίου μας, δεν το διαπραγματεύομαι με κανέναν! Κατά τήν ημέρα της Κρίσεως ο Κριτής μας θα μας είπει: «Ήμουνα στη φυλακή και δεν ήλθετε πρός με!» Δεν θα μπορέσω τότε να δικαιολογηθώ, λέγοντας: «Κύριε, μόνο τους πολιτικούς κρατουμένους δεν έπισκέφθηκα στη φυλακή τους, και τούτο διότι θα αντιδρούσε το φασιστικό κατεστημένο της εποχής μου!». Όλοι είμαστε παιδιά του Θεού!
  2. Στην Δημοκρατία ΟΥΔΕΙΣ διώκεται για τα φρονήματά του! Μπορώ να έχω τις ιδέες μου και τις απόψεις μου! Εφ' όσον ΔΕΝ ενεργώ επί ζημία του Κοινωνικού Συνόλου, ουδείς έχει το δικαίωμα να με ενοχλεί! Ναι, το φρόνημα ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ! Είναι λοιπόν ένα είδος ΦΑΣΙΣΜΟΥ όλη αυτή η επιθετικότης μερικών ΜΜΕ και μερικών Δημοσιογράφων εναντίον μου! Τον χορό βέβαια άνοιξε ο Υφυπουργός κ. Πεταλωτής, ο οποίος ἐτσι εξετέθη ανεπανόρθωτα! Δικαίωμα να έχουμε γνώμη πάνω στα καθημερινώς δρώμενα δεν έχουν μόνον εκείνοι, αλλά και κάθε Έλληνας πολίτης.
  3. Ένα ακόμη είδος Φασισμού είναι το να επιλέγεις μερικές λέξεις από ένα κείμενο καί να τις χρωματίζεις όπως εσύ θέλεις, μόνο και μόνο για να πλήξεις κάποιον, πολύ δε περισσότερο ένα εκκλησιαστικό πρόσωπο που εκτελεί το καθήκον του.
  4. Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολικό, όταν ένας Υπουργός δημοσιοποιεί -χωρίς τήν συγκατάθεση του αποστολέως του- ένα υπηρεσιακό έγγραφο και το σχολιάζει δημοσίως με σκοπό να αντλήσει ένα «ευτελές» πολιτικό όφελος!
  5. Όποια και αν είναι τα εγκλήματα ενός καταδίκου, έπειτα από ένα χρονικό διάστημα, τόν αποφυλακίζουν! Πόσοι κατάδικοι σε δίς και τρίς ισόβια δεσμά κυκλοφορούν ελεύθεροι σήμερα, διότι τούς απονεμήθηκε χάρις; Οι ποινές σκοπόν έχουν τόν σωφρονισμό και όχι βέβαια την εξόντωση ενός ενόχου!
  6. Και τώρα ας έλθουμε στην ίδια τη Δήλωση. Μια Δήλωση, τήν οποία εθεώρησα "γενναία" και η οποία δημοσιεύθηκε σε επαρχιακή εφημερίδα. Εθεώρησα γενναία τη Δήλωση αυτή καθ εαυτήν ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΠΡΟΤΕΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ, στην οποία και αναφέρθηκα. Δικαίωμά μου ήταν και είναι! Έγραφε λοιπόν ο Στρατηγός: Μιά καί μόνη περίπτωση υπάρχει για να εξέλθω από τήν φυλακή. Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει «να αἰτήση συγγνώμην από εμέ διά τό διαπραχθέν υπό ταύτης δικαστικόν έγκλημα κατ΄εμού».
  7. Η τοποθέτησή του αυτή δεν με εξέπληξε! Διότι καί ο μηνυτής τῶν Πρωταιτίων τῆς 21ης 'Απριλίου 1967 ποινικολόγος Δικηγόρος κ. Ἀλέξ. Λυκουρέζος στήν από 4ης Ιανουαρίου 1987 Δήλωσή του, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα «Ακρόπολις» παραδέχθηκε τά εξῆς: «...η εθνικά σκόπιμη εκείνη καταδίκη θεμελιώθηκε στην διαστρεβλωτική ερμηνεία της ιστορικής και πολιτικής πραγματικότητος...... Η παράταση του εγκλεισμού προσκρούει στο αίσθημα του δικαίου.... Η καταδικαστική απόφαση... δεν αντέχει στην κριτική.Το σκεπτικό της είναι διάτρητο......Θέλω να πιστεύω πως και σήμερα κάνω το χρέος μου ζητώντας την αποφυλάκιση εκείνων που από την πρώτη στιγμή υπήρξαν και παραμένουν πολιτικοί μου αντίπαλοι"
Δεν ήταν στις προθέσεις μου να ασχοληθώ με το ζήτημα αυτό, δηλ. με την ουσία του ζητήματος. Ας όψεται ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτής, με τις άκριτες καί παιδαριώδεις δηλώσεις του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με εξερέθισε!

Πρέπει να μάθει να σέβεται! Τα αξιώματα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! Όταν μάλιστα ο κατέχων ένα αξίωμα δεν έχει τήν ανάλογη αξία, τότε ευτελίζεται τόσο ο αξιωματούχος, όσο και το αξίωμά του! Έχετε αντίρρηση; Σας λέγω λοιπόν, ότι ακόμη και οι ξένοι μας επήραν χαμπάρι! «ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ που μας κυβερνούν», έγραψε η Γαλλική Le Monde στίς 13 Ιουλίου ε.έ.!!!!! Αφιερώνω τον τίτλο αυτό στον απρόσεκτο κ. Πεταλωτή! Και με την ευκαιρία τον παρακαλώ, ως αρμόδιο Υφυπουργό της Δικαιοσύνης, να δώσει μια απάντηση στα όσα παραπάνω λέγει ο Δικηγόρος κ. Λυκουρέζος.

Γροθιά, λοιπόν, στη γροθιά! Επειδή μερικές φορές αυτό απαιτεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια! Γροθιά στην υποκρισία! Γροθιά και στον κ. Πεταλωτή! Τόσο με την επίσκεψή μου στον Κορυδαλλό, όσο και με το κείμενό μου αυτό θέλω να δώσω μια γροθιά στο στομάχι του σύγχρονου φασιστο-χουντικο-ψευδο-δημοκρατικού κατεστημένου, που το απαρτίζουν και το εκφράζουν τα αρχηγικά πολιτικά κόμματα, τα συγκροτήματα της τηλεοράσεως, τα μεγαλοεκδοτικά συγκροτήματα, το κεφάλαιο, ο αρρωστημένος -πολιτικοποιημένος- συνδικαλισμός κ.ά. Το Δημοκρατικό Πολίτευμα σἠμερα το συναντάμε στα χαρτιά καί όχι στην πράξη!

Σήμερα εορτάζω την επέτειο της εις Αρχιερέα χειροτονίας μου (17.08.1976) Πέρασαν τριάντα πέντε (35) χρόνια μιας ταπεινής αρχιερατικής διακονίας πρός δόξαν του Θεού και ωφέλειαν των ανθρώπων και μιάς απροσκύνητης πορείας! Στην πορεία μου ως Επίσκοπος ουδέποτε έλαβα υπ όψιν τα πολιτικά φρονήματα όσων με επλησίασαν και εζήτησαν την αρωγή μου. Μάχομαι τις ιδέες, αλλά αγαπώ τόν άνθρωπο! Είμαι οικουμενικός, διότι ανήκω στο Χριστό! Δεν είμαι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, ούτε πράσινος, ούτε γαλάζιος, ούτε κόκκινος, ούτε...ούτε.... ούτε! Είμαι απλώς ένας χριστιανός και άρα ελεύθερος άνθρωπος και ελεύθερο πνεύμα!

Καλάβρυτα, 17 Αυγούστου 2011

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


Σημ. Εξ ανάγκης ξαναπήρα στα χέρια μου πρός στιγμήν το καρυοφύλλι! Επανέρχομαι σύντομα στο πετραχείλι.
______

Αξιότιμον Κύριον
κ. Γ. Πεταλωτήν
Υφυπουργόν Δικαιοσύνης
Μεσογείων, 96
105 57 ΑΘΗΝΑΣ


Κύριε Υπουργέ,
Μετά προσοχής ανέγνωσα τις δηλώσεις σας στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 10ης τρ. και σπεύδω να σας εκφράσω την αγανάκτησίν μου.
«Διαβάζοντας το έγγραφο του κ. Αμβρόσιου, με το οποίο εξυμνούσε επί μακρόν τον κρατούμενο Ντερτιλή, αδυνατούσα να το πιστέψω» είπετε επί λέξει.

Αλλά τι έγραψα εις το επίμαχον έγγραφόν μου, το οποίον δεν ηδυνήθητε να πιστεύσετε; «Άνθρωποι, οι οποίοι έχουν Αρχές και ΔΕΝ τις θυσιάζουν, έναντι οιουδήποτε τιμήματος, αποτελούν πρότυπα ζωής! Ακόμη και τότε που οι Αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός Λαού! Δεν είναι δυνατόν οι διάφοροι «κουκουλοφόροι» να κινούνται, να καταστρέφουν κατά βούλησιν και να παραμένουν ατιμώρητοι, ενώ κάποιοι γενναίοι Άνδρες -το αν είναι Στρατηγοί η Στρατιώτες είναι όλως επουσιώδες- να ευρίσκωνται εις την φυλακήν!»

• Δυοίν θάτερον: Ή ο γράφων παρεφρόνησεν ή υμείς, ο αναγνώσας τα παραπάνω! Σας εκφράζω λοιπόν την αγανάκτησίν μου και τον αποτροπιασμόν μου δια δύο τινα:
• Πρώτον, διότι εδώσατε στην δημοσιότητα ένα υπηρεσιακό έγγραφό μου, χωρίς να με ενημερώσετε, μόνο και μόνο για να με εκθέσετε και
• Δεύτερον, διότι το εσχολιάσατε με περισσήν κακότητα.

Αυτήν την «Χούντα», της ιδικής σας εκδόσεως, την απεχθάνομαι!
Αυτήν την «Χούντα», η οποία διαγράφει τον Βουλευτή της από το Κόμμα, μόνον και μόνο επειδή ετόλμησε να έχη μια προσωπική του γνώμη, την αποστρέφομαι!
Αυτήν την «Χούντα», η οποία παρακάμπτει την Βουλή και υπογράφει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ με την υπογραφή ενός, την αντιμάχομαι!
Αυτήν την «Χούντα», η οποία παίρνει δύο Δικαστές του Σ.Τ.Ε., (Δικαστές του ακυρωτικού Δικαστηρίου που απέρριψαν την κατά του Μνημονίου προσφυγή, για να υπηρετήσουν τα Κυβερνητικά Σχέδια) και τους διορίζει Συμβούλους του Κυβερνητικού Μηχανισμού, την μισώ!

Ναι, την σημερινή πολιτική κατάσταση, η οποία κυβερνά απολυταρχικά, έχει όμως κοινοβουλευτικό μανδύα, δεν την αποθαυμάζω!

Επιστεγάζω το παρόν με μερικά λόγια από την χθεσινή «ΕΣΤΙΑ»:
«....τα προ και τα μετά πολιτικά γεγονότα του 1974 επέτρεψαν στην ακραία αριστερά να απολαύσει μία «δόξα» που ουδέποτε είχε γνωρίσει στο παρελθόν και η οποία της προσπόρισε και πολιτικά οφέλη και ισχύ αντιστρόφως ανάλογη προς το κομματικό της μέγεθος. Κατέλαβαν θέσεις-κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό, ενώ συγχρόνως έθεσαν υπό διωγμό κάθε συντηρητικό στοιχείο που ήταν εμπόδιο στον φρενήρη καλπασμό της προς την υπονόμευση του Κράτους», γράφει ο κ. Β. Κοραχάης στο κύριο άρθρο.

Αρνούμαι εξ ίσου να αποδεχθώ μία «Χούντα» η οποία προέρχεται είτε από τα δεξιά, είτε από τα αριστερά! Θαυμάζω όμως τους ανθρώπους, δεξιούς η αριστερούς, μαύρους η λευκούς, οι οποίοι προτιμούν να θυσιάσουν την ζωήν των και όχι τις ιδέες των!

Ταύτα προς σωφρονισμόν και ...επιμόρφωσιν υμών, κύριε αξιωματούχε της κοινοβουλευτικής ...... «Δημοκρατίας» των ημερών μας.

Επί δε τούτοις διατελώ μετά τιμής
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΣ:

1. Στρατηγόν κ. Νικόλαον Ντερτιλήν,
Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού
Σολωμού, 3-5
181 22 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΝ

2. Προς την Αξιότιμον Διεύθυνσιν της Εφημερίδος
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Εθνάρχου Μακαρίου και Δ. Φαληρέως, 2
185 47 Ν.ΦΑΛΗΡΟΝ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Ο Αμβρόσιος στον Ντερτιλή
Βασιλης Νεδος

Δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης η αίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της χούντας, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής».
Στην επιστολή του ο κ. Αμβρόσιος πλέκει το εγκώμιο του Ντερτιλή. Παραπονείται ότι δεν του έχει δοθεί άδεια ώς τώρα ώστε να επισκεφθεί «τον γενναίο Ελληνα αδελφό μας στο δεσμωτήριό του, κατ’ εφαρμογή του λόγου του Θεού. Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ’ ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του. Ανθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής. Ακόμη και τότε που οι αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός λαού».
Η «Κ» απευθύνθηκε στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γ. Πεταλωτή ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη τέτοιου αιτήματος και δήλωσε ότι «η πολιτεία μέσα από το σωφρονιστικό σύστημα αντιμετωπίζει όλους τους κρατουμένους ακριβώς με τον ίδιο γνώμονα. Ως κρατουμένους και μόνον, ανεξάρτητα από το αδίκημα που τέλεσαν, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Υπό την έννοια αυτή ο Ιεράρχης ζητεί με νόμιμο τρόπο την επίσκεψη σε οποιονδήποτε κρατούμενο. Αφού αυτός συναινεί, δεν θα μπορούσε να υπάρξει άρνηση. Σε πολιτικό επίπεδο όμως οι κολακευτικοί χαρακτηρισμοί προς βασανιστές και υπηρέτες της χούντας προσβάλλουν σαφέστατα το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού. Διαβάζοντας το έγγραφο του κ. Αμβρόσιου, με το οποίο εξυμνούσε επί μακρόν τον κρατούμενο Ντερτιλή, αδυνατούσα να το πιστέψω».

http://mkka.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

Την επίσπευση της εκτέλεσής του ζητά ο Τάρεκ Αζίζ, ο μοναδικός χριστιανός στενός συνεργάτης του Σαντάμ

http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2008/04/29/tariqaziz1460.jpgΟ πρώην αντιπρόεδρος του Ιράκ Τάρεκ Αζίζ, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο, ζήτησε από τον πρωθυπουργό της χώρας, Νούρι αλ-Μάλικι, να επιταχύνει την εκτέλεσή του επειδή η υγεία του έχει επιδεινωθεί, δήλωσε σήμερα ο συνήγορός του.

«Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ κακή και μου ζήτησε να παραδώσω ένα μήνυμα στον Μάλικι, με το οποίο τον καλεί να τον εκτελέσει το συντομότερο δυνατόν», είπε ο δικηγόρος Μπάντι Αρέφ. «Είπε ότι αυτό εύχεται τώρα. Το ζήτησε λόγω της κατάστασής του, υποφέρει», διευκρίνισε ο δικηγόρος.

Ο Αρέφ είπε ότι ο Αζίζ πάσχει από διαβήτη, υπέρταση, έλκος στομάχου, καρδιολογικά προβλήματα και προστάτη. Ο Αζίζ, ο μοναδικός χριστιανός στενός συνεργάτης του Σαντάμ Χουσέιν, καταδικάστηκε σε θάνατο τον περασμένο Οκτώβριο, αφού κρίθηκε ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Απορρίπτουν οι ΗΠΑ τους λεονταρισμούς της Τουρκίας για την ΑΟΖ της Κύπρου

http://www.skai.gr/files/temp/5805836D19AE329AA8D69F96E808AF26.jpgΑπορρίπτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της τουρκικές απειλές για τις υποθαλάσσιες έρευνες στην Κύπρο, για την εύρεση φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, αποκάλυψε ότι ο αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, επισήμανε στον υπουργό Ενέργειας της χώρας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα υποχρεώσουν μια αμερικανική εταιρεία να σταματήσει τα σχέδια της, για εξερεύνηση φυσικού αερίου, στα ανοικτά των νοτιοανατολικών ακτών της ελληνικής Κύπρου, τον Οκτώβριο, παρά την πρόσφατη πίεση της Άγκυρας να το κάνουν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Ζαν Κοέν εκτίμησε ότι "απλώς η Τουρκία δείχνει τα δόντια της και δεν πρόκειται να τραβήξει την κατάσταση".

Εκτίμησε παράλληλα ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να αφήσει νόμιμες συμφωνίες να διαταραχθούν.

skai.gr

Κουκου... ποιος υποσχόταν Σούπερ σχολεία με ιντερνετ καφέ, θέατρα και γκαράζ; Οεεοο;

Μη σας κρατάμε σε αγωνία... βουαλά:


ΝΔ: "H ελληνική κυβέρνηση προσφέρει το θλιβερό θέαμα να… πανηγυρίζει επειδή προχώρησαν όσα ήθελε να αποφύγει, όπως οι «εγγυήσεις»"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5i1D_Ho5_CbR2dZvHksuXabVjH2iZitLrY7e6fU37KjsMnBcDLkpkMk_5EAL8Gmp4LwmrhSGp6pGDbbgfiXlBcoqbap7bHNneDXvQImmaaHZ9T-j_bmIlx5oo_7cxdbkhRFJ8h2qS_fI/s1600/_neo_sima_ND_Nea_Dimokratia.jpg«H «συμφωνία» με τη Φινλανδία είναι απογοητευτική και ανησυχητική. Είναι απογοητευτική, γιατί όταν ζητούνται εγγυήσεις για να δοθεί δάνειο σε χώρα μέλος που έχει ανάγκη και προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση της, αυτό σημαίνει ότι η έννοια της κοινοτικής αλληλεγγύης υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο. Είναι ανησυχητική, διότι δημιουργείται προηγούμενο, ώστε να ζητήσουν κι άλλες χώρες αντίστοιχες εγγυήσεις.

Να σημειωθεί, ότι οι εγγυήσεις αυτές μειώνουν τα πραγματικά διαθέσιμα κεφάλαια που θα δοθούν στην Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπίσει το χρέος της, ενώ αυξάνουν το συνολικό χρέος της χώρας. Μας ζητούν να δανειστούμε επί πλέον, για να τους δώσουμε «εγγυήσεις» ώστε να μας… δανείσουν!

Είναι ακόμα πιο ανησυχητική, γιατί ενθαρρύνονται και ιδιώτες ομολογιούχοι του ελληνικού χρέους να ζητήσουν κι αυτοί αντίστοιχες εγγυήσεις! Το ό,τι περιλήφθηκε η έννοια «εγγυήσεις» στην ανακοίνωση της Φινλανδικής κυβέρνησης μπορεί να έχει δυσμενείς νομικές και πραγματικές επιπτώσεις πάνω σε μεγάλο μέρος του ιδιωτικού δανεισμού της χώρας.

Μπορεί να μην είναι «εμπράγματες εγγυήσεις» - δηλαδή να μην αφορούν γη και ακίνητα - αλλά παραμένουν «εγγυήσεις» και απειλούν να δημιουργήσουν προηγούμενο για άλλους, προκαλώντας νέες πιθανές κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά των ελληνικών ομολόγων.

Τελικά αποδεικνύεται ότι η απόφαση της 21ης Ιουλίου οδηγεί σε όλο και πιο ασφυκτικές δεσμεύσεις για την Ελλάδα, ενώ απομακρύνεται η πραγματική διέξοδος από την κρίση της Ευρώπης.

Και η ελληνική κυβέρνηση προσφέρει το θλιβερό θέαμα να… πανηγυρίζει (!) που απορρίφθηκαν όσα κι εκείνη επιδίωκε (όπως το ευρωομόλογο), ενώ προχώρησαν όσα κι εκείνη ήθελε να αποφύγει (όπως οι «εγγυήσεις» του νέου δανεισμού).

Η κυβέρνηση υπονοεί ουσιαστικά ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα. Αυτό δεν αλλάζει, όμως, την πραγματικότητα: ότι πάνε, συνεχώς, από το κακό στο χειρότερο…

Η κυβέρνηση δεν μπορεί, δυστυχώς, να βάλει τέλος στον κατήφορο. Ή, ακόμα χειρότερα, δεν καταλαβαίνει τον κατήφορο στον οποίο έχει οδηγήσει τα πράγματα…».

Ν. Μηταράκης

Νέες γερμανικές προβλέψεις για ελληνική χρεοκοπία

http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span8/images/story/xreokopia_2.jpgΌλο και πιο πιθανή θεωρεί τη χρεοκοπία της Ελλάδας ο Γερμανός οικονομολόγος Jorg Rocholl, όπως αναφέρεται σε άρθρο που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. Ο κ. Rocholl προειδοποιεί για περαιτέρω δημόσια δάνεια προς την ελληνική κυβέρνηση και φαίνεται επιφυλακτικός ως προς την ωφέλεια που θα είχε η χώρα με μία επιπλέον δανειακή βοήθεια

Στο συγκεκριμένο άρθρο της Die Zeit, με τον τίτλο «Οικονομολόγος θεωρεί όλο και πιο πιθανή την χρεοκοπία της Ελλάδας», επισημαίνεται και η δήλωση του πρόεδρου του European School of Management and Technology (ESMT), ότι ένα επιπλέον δάνειο θα αύξανε ακόμη περισσότερο το χρέος της Ελλάδας.

Συνεχίζοντας ο κ. Rocholl, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, το οποίο γίνεται «όλο και πιθανότερο». Κατόπιν υπολογισμών του, όπως σημειώνει, «αποδείχθηκε ότι η όλο και σκληρότερη λιτότητα της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί να βοηθά μόνιμα».

Ο όγκος του χρέους, που αγγίζει το 160% του ΑΕΠ, είναι ήδη για μεγάλο διάστημα πολύ υψηλός. Ακόμα κι αν οι ιδιώτες πιστωτές συμμετέχουν, όπως ήδη έχει συζητηθεί, στο πακέτο στήριξης της χώρας, πάλι αυτό δεν θα επαρκεί ώστε να επιστρέψει ξανά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

Όπως προσθέτει ο κ. Rocholl: «Αν η χώρα θελήσει να μειώσει το χρέος της και σε μερικές δεκαετίες να τηρήσει ξανά το Σύμφωνο Σταθερότητας, θα πρέπει να επιτύχει πλεόνασμα τουλάχιστον 6%. Αυτό στην Ευρώπη το κατάφεραν μόνο οι Νορβηγοί, επειδή βρήκαν πετρέλαιο».

Hannoversche Allgrmeine: «Σε ελεύθερη πτώση η ελληνική οικονομία»

Mία μέρα πριν από την ανάλυση του κ. Rocholl, ο ανταποκριτής στην Αθήνα της εφημερίδας Hannoversche Allgrmeine, σε άρθρο του με τίτλο «Η ελληνική οικονομία σε ελεύθερη πτώση», ανέφερε ότι η καθοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται με ανησυχητικό ρυθμό.

Κατά τους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο κατά 6,9%, έτσι ώστε να προκύπτει για το πρώτο εξάμηνο μία μείωση του ΑΕΠ κατά 7,5%.

Σύμφωνα με τον κ. Gerd Hohler, αυτή είναι η πιο βαριά ύφεση την οποία έχει ζήσει η Ελλάδα από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου και μάλιστα η πιο μακροχρόνια. Τα τελευταία έντεκα συνεχόμενα τρίμηνα μειώνεται το ΑΕΠ, ενώ δεν διαφαίνονται αλλαγές.

Υπάρχουν σκέψεις για επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με πρόωρα μέσα προώθησης από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, όπου τα χρήματα θα διατεθούν για έργα υποδομής, όμως μένει ανοιχτό το πότε μπορούν να εφαρμοστούν αυτά τα σχέδια.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το Σεπτέμβριο μέλλεται να τεθούν σε εφαρμογή νέα μέτρα λιτότητας: μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα και περικοπές σε δημόσιες επενδύσεις που αναμένεται να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο το ΑΕΠ, καθώς και υψηλότεροι φόροι.

Η ύφεση φαίνεται να έχει παρασύρει όλους τους οικονομικούς τομείς. Ειδικότερα έχει πλήξει σκληρά την οικονομία στον τομέα των κατασκευών, όπου σημείωσαν για το πρώτο τρίμηνο μια υποχώρηση του τζίρου σχεδόν 50%.

Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε επίσης τον Ιούνιο κατά 13% και επιπλέον κατέρρευσε και η κατανάλωση, με τον τζίρο των καλοκαιρινών εκποιήσεων μειωμένο, σύμφωνα με στοιχεία του ελληνικού συνδέσμου λιανικού εμπορίου στον εγχώριο μέσο όρο κατά 25%.

Suddeutsche Zeitung: Το ελληνικό κράτος αδυνατεί να εισπράξει φόρους

Αναφερόμενη σε ένα άλλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, τις δυσχέρειες στη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η δημοσιογράφος Christiane Schlotzer της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung επισημαίνει πρόσφατη έκθεση εμπειρογνωμόνων προς την ελληνική κυβέρνηση, στην οποία συνίσταται η κατάργηση των φοροεισπρακτικών υπηρεσιών και η μεταβίβασή των αρμοδιοτήτων τους σε ιδιώτες.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, οι αυξήσεις και η είσπραξη φόρων είναι κεκτημένο προνόμιο του κράτους στην Ελλάδα. Ένα κράτος το οποίο, σύμφωνα με την άποψή της, κατ’ εξακολούθηση δεν έχει καταφέρει να διασφαλίσει τις οικονομικές του βάσεις δεν είναι σε θέση να προσφέρει τίποτα στους πολίτες του.

Η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει η δημοσιογράφος, παρά τις υποσχέσεις της δεν έχει μέχρι τώρα καταφέρει να πατάξει σοβαρά τη φοροδιαφυγή. Το ίδιο επισημαίνει και έκθεση του ΟΟΣΑ που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αν και ο διεθνής οργανισμός αξιολογεί μάλλον θετικά το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της κυβέρνησης.

Προφανώς όμως, και πολλοί Έλληνες έχουν τώρα πια κορεστεί από αυτές τις καθυστερήσεις του κράτους. Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι όλο και περισσότεροι πολίτες καταγγέλλουν φοροφυγάδες στις αρχές: Σημειώνονται, από καταγγελίες πελατών που δεν παίρνουν αποδείξεις όταν ψωνίζουν, μέχρι καταγγελίες για αισχροκέρδεια που απασχολούν κυρίως τη δικαιοσύνη και επισύρουν μάλιστα, βαρύτατες ποινές.

Η αιτία για αυτή την ασυνήθιστη συμπεριφορά, είναι ότι πολλοί Έλληνες επιθυμούν δικαιοσύνη, αναφέρει η κα Schlotzer, εφόσον τις σκληρές κοινωνικές και οικονομικές περικοπές καλούνταν μέχρι στιγμής να πληρώσουν κυρίως εκείνοι που συνήθως πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους, εφόσον τα εισοδήματά τους φορολογούνται στην πηγή. Οι υπόλοιποι, αντί φόρων, «συχνά προτιμούν να δίνουν μερικές χιλιάδες ευρώ στους αρμόδιους και να βγάζουν τα εκατομμύριά τους σε καταθέσεις της Ελβετίας, της Γερμανίας ή της Κύπρου».

Εάν αυτές οι συμπεριφορές δεν γίνουν ανεκτές κλείνοντας τα μάτια, αυτό θα είναι ένα σημάδι ότι η κοινωνία αλλάζει, καταλήγει η δημοσιογράφος.

Αυθαίρετα: Αποδεκτό το αίτημα του ΙΚΑ για απόδοση εισφορών

http://www.skai.gr/files/temp/24DB00938F083820C6706736B11D6306.jpgΑποδεκτό έκαναν οι συναρμόδιοι υπουργοί το αίτημα του ΙΚΑ για την απόδοση στο Ίδρυμα του 30 με 40% των εισφορών που θα κατέβαλαν όσοι έχουν αυθαίρετο, εάν εξέδιδαν νόμιμη οικοδομική άδεια.

Η ρύθμιση αναμένεται να εισαχθεί στο νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που θα έρθει τις επόμενες ημέρες.

Ανοιχτό ωστόσο παραμένει το ενδεχόμενο να αποδοθεί στο ΙΚΑ, μέρος των εσόδων από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων χωρίς επιβάρυνση των ιδιοκτητών.

Τέλος, δεν αποκλείεται αναπροσαρμογή προς το χαμηλότερο των προστίμων τακτοποίησης, ώστε να μην είναι σημαντική η επιβάρυνση των ιδιοκτητών αυθαιρέτων που θα υπαχθούν στη ρύθμιση.

Barcelona - Real 3-2 (video goals)