19 Αυγούστου 2011

Πονηρός ο βλάχος Ρόβλιας: Ρωτάει πόσοι διορίστηκαν από το 2005... ρε αι φτύσ' τα μπούτια σου

Γύρισε μαυρισμένος σαν τον αράπη από το εξοχικό του στην Πάρο ο Ρόβλιας και ταυτόχρονα και αγριεμένος για δουλειά. Έστειλε βουλωμένο γράμμα, με τη σημείωση «εξαιρετικά επείγον», στους φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και ρωτάει να του πούνε πόσοι διορίστηκαν από το 2005 και έπειτα δήθεν για να κανονίσει τους διορισμούς για φέτος που θα είναι 1 προς 10 αποχωρήσεις και μέχρι το 2015 που θα είναι 1 προς 5...

Και γιατί ρε μάγκα δεν ρώταγες και πόσοι διορίστηκαν πριν το 2004;
Έχει σημασία πόσοι ήταν το 2005 και δεν έχει το 2003;

Ρε άι φτύσ' τα μπούτια σου που έχετε το θράσος και μιλάτε για διορισμούς και πέρσι ο Ραγκούσης-Νταλάρας έκανε την πάπια όταν η ΝΔ του ζήτησε να μπει στην απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και ερώτημα για το πότε προσλήφθηκαν στο δημόσιο... Κατά τ' άλλα φέτος σας έκοψε πόσοι διορίστηκαν από το 2005 και μετά...

ΥΓ. Είπαμε στην αρχή ότι ο Ρόβλιας γύρισε αγριεμένος για δουλειά: Φυσικά και εννοούσαμε ότι σήμερα ξαναέφυγε για ΣΚ στο εξοχικό στην Πάρο με το τζιπ και τα σκυλιά...

Οι αναλυτές υπολόγιζαν χωρίς τον ΓΑΠ...

Νόμιζαν ότι είχαν να κάνουν με σοβαρή κυβέρνηση και...

υπολόγιζαν ο δείκτης του ΧΑΑ να περάσει και τις 5.000 μονάδες
από τις κοντά 3.000 μονάδες που τον άφησε ο Καραμανλής


Ημερησία Νοεμβρίου 2009


Στο γάμο του καραγκιόζη πέφτουν οι τούρκικες βόμβες... παρά το παραμύθι των ελληνικών ΜΜΕ

Παρά τον τριήμερο βομβαρδισμό από πάνω από 10 τουρκικά F-16 και παρά το παραμύθι των ελληνικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τους Κούδους οι απώλειες είναι 0 (μηδέν):

It was not clear what damage the operation had caused but Dozdar Hamo, a PKK spokesman, told Reuters in Iraq the bombing was intense and occurred near three Kurdish villages.

"There were no casualties among the PKK. One PKK checkpoint was targeted, no one was hurt," he said Thursday. Arbil province governor Nawzad Hadi said he had no information on casualties and only one house was damaged in the province.

http://nz.news.yahoo.com/a/-/world/10068218/turkish-military-attacks-pkk-rebels-in-iraq

Είναι θεός!!! Μουρίνιο vs Ιδρωμένου Μέσσι

Πολύ γέλιο απολαύστε τον:


Μουρίνιο vs ιδρωμένου Mέσι by texniti

Ελλάδα - Τουρκία 62-38

http://www.contra.gr/Basketball/Europe/Eurobasket/article1320778.ece/ALTERNATES/w460/ellada_israel_060811.jpgΗ εθνική έδειξε ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, καθώς επικράτησε της Τουρκίας με 62-38 στο πρώτο παιχνίδι της για το τουρνουά του Μπάμπεργκ. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους διεθνείς μας να δείχνουν περισσότερη όρεξη και τον Ζούρο να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, χάρη στην απόλυτη συγκέντρωση των παικτών του.

Ο Αντώνης Φώτσης έπειτα από ένα άστοχο... κρεσέντο των Τούρκων από τα 6.75μ. σημείωσε το 11-3 στο 5' χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που φαινόταν ότι ελέγχει τον ρυθμό του ματς. Οι Τούρκοι προσπαθούσαν, αλλά δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν τόσο κοντά, όσο και μακριά από το καλάθι...

Έτσι, επωφελήθηκαν οι Μπουρούσης, Κουφός, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 13 πόντους και το 21-8, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια η εθνική μας προσπάθησε να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα του Τούρκους, όμως εκείνοι άρχισαν να "χτυπάνε" κοντά στο καλάθι με τον Ασίκ που βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση και αποτελούσε σταθερή πηγή κινδύνου για τη "γαλανόλευκη".

Παρόλα αυτά, ο Κώστας Βασιλειάδης με 2/2 βολές στο 17' έκανε το 37-21 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα 17 πόντων (42-25), έπειτα από ακόμα πέντε διαδοχικούς πόντους του γκαρντ της Μπιλμπάο.

Στην τρίτη περίοδο, καμία από τις δύο ομάδες μπορούσε να βρει τον τρόπο να σημειώσει καλάθι. Ωστόσο, τη λύση έδωσε ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος πέτυχε το πρώτο καλάθι στο δεύτερο ημίχρονο στο 24' (44-25). Έπειτα ακολούθησαν τέσσερις διαδοχικοί πόντοι από τον Γιάννη Μπουρούση και η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στο ματς στους 23 πόντους (48-25).

Οι διεθνείς μας κατάφεραν να διατηρήσουν άνετα τη διαφορά από τους Τούρκους, οι οποίοι συνέχισαν να έχουν αποκαρδιωτικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων, ενώ άρχισαν να χάνουν και... τις βολές. Με αυτόν τον τρόπο το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 54-36, ύστερα από τρίποντο του Ιλιασόβα.

Τα τελευταία δέκα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, από την στιγμή που η Τουρκία δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει και να διεκδικήσει τη νίκη, σε ένα παιχνίδι όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν της άφησε κανένα απολύτως περιθώριο (62-38).

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 42-25, 54-36, 62-38.

Ελλάδα: Βασιλειάδης 10(2), Μπουρούσης 17, Ζήσης 4, Ξανθόπουλος, Καλάθης 4, Φώτσης 3(1), Παπανικολάου 9(1), Μαυροειδής 2, Κουφός 9, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου 2, Σλούκας 2, Μάντζαρης, Μπράμος.

Τουρκία: Ακιόλ2, Γκιουλέρ, Ονάν, Ιλιασόβα 9(1), Ερντέν 4, Τουντσερί, Σαβάς 2, Ασίκ 10, Αρσλάν 2, Καντέρ, Τούρκογλου 5(1), Πρέλτζιτζ 4, Αλντεμίρ.

Θύμα ληστείς η μητέρα γνωστού βουλευτή της ΝΔ

Άγνωστοι, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τη μητέρα του βουλευτή Αχαϊας Νίκου Νικολόπουλου, προκειμένου να τη ληστέψουν. Σύμφωνα με το thebest.gr το περιστατικό συνέβη σήμερα στις 14.40 το μεσημέρι στη διασταύρωση των οδών Θωμά Παλαιολόγου και Λύκωνος.
<σpan id="fullpost">
Οι δράστες που ήταν τρεις, έσπρωξαν την 87χρονη κ. Αφροδίτη Νικολοπούλου και της πήραν μια τσάντα η οποία περιείχε μόλις 40 ευρώ. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" με χτύπημα στο πρόσωπο.

Μαλλιά κουβάρια στο ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο της Άννας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUjzsUiS1h7B1vYF8k8lG6YooGBEtwHFBnHtWVQ3svnPrJpV3vvgaSYmHrMjYvS4yjFGF38CI6LGnkxVbBedkoR3sUrk-Tr69xKzHze5H3MMwBe7nvMHsQEzQRv7IrGOEe3X69cLEwDW8/s1600/anna_450x.jpgΜίνι-ανταρσία εκδηλώθηκε στο ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου, που αφορά στις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Πανταζής μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΑΝΤ1 97,2, τόνισε πως - παρά τις καλές ρυθμίσεις, όπως η αξιολόγηση και τα ασυμβίβαστα- ο νόμος πλαίσιο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μεγάλη μεταρρύθμιση.

«Αν δεν απαντηθούν τα ερωτήματα που αφορούν ποιες είναι οι επενδύσεις και ποια η προτεραιότητα της Παιδείας, που επενδύουμε στο πρόγραμμα σπουδών, ποια είναι η γεωγραφική αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων και σε πιο αναπτυξιακό μοντέλο απαντά, νομίζω πως δεν θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει μεγάλη μεταρρύθμιση. Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει ένα καλό νοικοκύρεμα αλλά όχι μια μεγάλη μεταρρύθμιση που αλλάζει εκ βάθρων την Ανώτατη Εκπαίδευση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμη ότι αρκετές από τις προτάσεις της νεολαίας δεν έχουν ενσωματωθεί στο κείμενο του υπουργείου Παιδείας, σημειώνοντας με νόημα πως: «Από εκεί και πέρα είναι η πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. Αυτή θα κριθεί…».

Παρά την ανοιχτή διαφοροποίησή του, ο κ. Πανταζής ξεκαθάρισε πάντως πως δεν βρήκε ποτέ κλειστή την πόρτα της κ. Διαμαντοπούλου και πως η ίδια ήταν ανοιχτή στο διάλογο.

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η συμφωνία Ελλάδας Φινλανδίας

Από το μικροσκόπιο των χωρών της Ευρωζώνης περνάει η συμφωνία Ελλάδας Φινλανδίας που αφορά την παροχή εγγυήσεων προς τη χώρα μας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Αμαντέου Αλταφάζ.

Ο Αλταφάζ, απευθυνόμενος στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης ζήτησε να μην αξιώσουν σκληρούς όρους σε αντάλλαγμα για τη δεύτερη συμφωνία δανεισμού της Ελλάδας.

Οι σχετικές συζητήσεις στο επίπεδο του Συμβουλίου ήδη έχουν ξεκινήσει, τόνισε ο Αλταφάζ, ενώ εξετάζεται το κατά πόσο αυτές συμπνέουν με το πνεύμα της απόφασης της 21ης Ιουλίου και δεν εισάγουν στοιχεία στρέβλωσης της συμφωνίας.

Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων τάχθηκε υπέρ της πλήρους και ταχείας εφαρμογής της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Παράλληλα επισήμανε ότι πρέπει να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων προϋποθέσεων και υπερβολικών εγγυήσεων στο θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας. "Θα πρέπει να αποφύγουμε το να υπάρξουν πολλές δεσμεύσεις, πολλές εξαρτήσεις από όρους, πολλές εγγυοδοσίες", δήλωσε.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι όλες οι πτυχές της συμφωνίας πρέπει να έχουν αποσαφηνιστεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν καταληκτικές προθεσμίες, πρόσθεσε.

tvxs.gr

Εντός ευρώ βλέπει την Ελλάδα ο Σορός, 50% πιθανότητα εξόδου δίνει ο Κρούγκμαν

Ο Τζορτζ ΣόροςΗ Ελλάδα είναι πιθανότερο να παραμείνει στην Ευρωζώνη παρά να αποχωρήσει, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος σε συνέντευξη του ενώ αντίθετα ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν εκτιμά ότι η πιθανότητα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι πάνω από το 50%.

Η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί έδειξε ότι οι μεγάλες χώρες «θέλουν να κάνουν τα πάντα» για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο επενδυτής σε ουγγρική ειδησεογραφική ιστοσελίδα και αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Προσθέτει μάλιστα ότι «έτσι, βλέπω μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνει αυτό».

Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, πριν από τη συνάντηση των δύο ηγετών, ο Τζορτζ Σόρος εκτιμούσε ότι θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα και την Πορτογαλία «να αποχωρήσουν ειρηνικά από το ευρώ».

Από την πλευρά του, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στη Στοκχόλμη ότι η πιθανότητα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι πάνω από το 50%, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Bloomberg.

Για την Ιταλία, ο Κρούγκμαν προβλέπει πιθανότητα 10% να φύγει από το ευρώ, ενώ το Μάιο έβλεπε μόλις 1% πιθανότητα για το ενδεχόμενο αυτό.

Ο κ. Κρούγκμαν είπε ακόμη ότι η μερική χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα είναι πιθανόν αρκετή για να λυθούν τα προβλήματα της Ευρωζώνης.

Η Ιταλία και η Ισπανία, είπε, μπορεί να ξεπεράσουν τη δημοσιονομική κρίση, εφόσον δεν υπάρξει πανικός, ενώ για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία είπε ότι θα χρειασθεί μάλλον να γίνει μία διαγραφή του χρέους τους.

Αναφερόμενος στο θέμα των ευρωομολόγων, ο Σόρος είπε ότι η αποτυχία των χωρών της Ευρωζώνης να προχωρήσουν την έκδοσή τους, θα οδηγήσει σε μείωση της αξιοπιστίας της, η οποία θα έχει «αδιανόητες» συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Greece - Turkey Basketball Live Stream (Ημίχρονο 42:25)

Αναβλήθηκε η δίκη για τo πρωτοσέλιδο του Focus

http://www.skai.gr/files/temp/CCCD0AC0562FACB7CEF4F45CD3E0EA37.jpgΑναβολή για τις 29 Νοεμβρίου πήρε από το Δεύτερο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η δίκη των 13 Γερμανών δημοσιογράφων και αρθρογράφων του περιοδικού «Focus» που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.

Οι κατηγορίες αφορούν πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της 22ης Φεβρουαρίου 2010, στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει απρεπή χειρονομία και στο σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού και της διαδικτυακής του έκδοσης, το οποίο που χαρακτήριζε τους Έλληνες «απατεώνες».

Επτά από τους κατηγορουμένους εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο από Έλληνες δικηγόρους. Ωστόσο για τους υπόλοιπους έξι, δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί εάν τους έχουν επιδοθεί οι κλήσεις κατηγορουμένου, καθώς δεν είχαν διαβιβαστεί τα σχετικά πρακτικά επίδοσης στην Εισαγγελία, με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί. Για τους τελευταίος μάλιστα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των επτά κατηγορουμένων που παρίσταντο, δήλωσαν πως το δημοσίευμα δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. «Ακόμα κι αν δεν μας αρέσει το δημοσίευμα, δεν είναι ποινικό αδίκημα. Μπορεί να είναι ενοχλητική η άποψη που εκφράζεται, αλλά πρέπει να αντέχουμε την κριτική στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου», παρατήρησαν.

Έκαναν μάλιστα λόγο για έναν «υπερφίαλο εγωισμό» που διακατέχει ορισμένες φορές τους Έλληνες και τους οδηγεί σε μη σωστή κατεύθυνση, την στιγμή που στη χώρα μας γράφονται πολλές φορές για άλλους οξύτερα πράγματα και πιο ενοχλητικά.

Εκ μέρους των μηνυτών ο Θ. Φραγκάκης χαρακτήρισε μεθοδευμένο και κατάπτυστο το επίμαχο δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως δεν μπορούν να ισοπεδώνονται τα πάντα και να χαρακτηρίζονται συλλήβδην όλοι οι Έλληνες απατεώνες, στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου.

Νέα επίθεση ΝΔ για τις ΜΚΟ και τους πράσινους διορισμούς του ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζεται η επίθεση της Νέας Δημοκρατίας κατά ΠΑΣΟΚ, για το ρόλο των ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) στα προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπουν πεντάμηνες συμβάσεις χιλιάδων έργων, μέσω του κοινοβουλευτικού αντιπροσώπου της.

Παράλληλα, ο πρώην δήμαρχος Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι το πρόγραμμα απασχόλησης για έργα αυτεπιστασίας στους ΟΤΑ μεταξύ της ΚΕΔΚΕ και του ΟΑΕΔ ήταν της Ν.Δ., «το οποίο "ξέθαψε" στην κυριολεξία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

«Η προγραμματική σύμβαση είναι ήδη υπογεγραμμένη από την τότε υπουργό Φ. Πάλλη-Πετραλιά, τον Γ. Βερναρδάκη (πρώην πρόεδρο ΟΑΕΔ) και τον τότε και νυν πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, Ν. Κακλαμάνη (1η Ιουνίου 2009)» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης.

«Η σύμβαση δεν προχώρησε γιατί μεσολάβησαν οι εκλογές του 2009 και στη συνέχεια, παρά τη σύμφωνη γνώμη του τότε υπουργού Απασχόλησης κ. Λοβέρδου, την απέρριψε ο "γνωστός" κ. Γ. Ραγκούσης, παντοδύναμος τότε υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης.»

«Σήμερα φοβάμαι ότι η σύμβαση αυτή έχει προβλήματα, γιατί οι εγγυήσεις της ΚΕΔΚΕ για τη δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕ βασιζόταν στα περίπου 120 εκατ. ευρώ που η ΚΕΔΚΕ έπαιρνε από το φόρο ζύθου, διαφήμισης και ακίνητης περιουσίας».

ΝΔ: η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ

http://www.elliniki-grothia.com/wp-content/uploads/2011/01/1.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας αλλά και στο διεθνές προσκήνιο, που σχετίζονται με τις προγραμματισμένες από την Κυπριακή Δημοκρατία έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, επαναφέρουν στην επικαιρότητα -εξ αντικειμένου- την προτροπή του προέδρου της Ν. Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά προς την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας .

Εάν η κυβέρνηση σταθμίζει σωστά το συμφέρον της χώρας μας, δεν έχει λόγους να καθυστερεί στη λήψη και εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων».

Ο τέλειος συνδυασμός: Σκοπιανοί έκλεψαν... Πακιστανούς λαθρομετανάστες!

Θύματα ληστείας στην ΠΓΔΜ έπεσαν τέσσερις Πακιστανοί, στην προσπάθειά τους να περάσουν παράνομα τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, κοντά στην πόλη της Γευγελή. Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε δύο κατοίκους της πόλης, ηλικίας 26 και 34 χρονών, οι οποίοι, όταν εντόπισαν τους τέσσερις Πακιστανούς, τους λήστεψαν, αφαιρώντας από αυτούς 1.200 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Αντίθετη με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ είναι η ΝΔ

Αντίθετη με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ είναι η ΝΔ. Ο υπεύθυνος του Τομέα ΜΜΕ της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου, άφησε αιχμές για την «ανεξάρτητη Επιτροπή» της ΕΡΤ που εξήγγειλε ο κ. Μοσιαλός και τον ενημέρωσε, όπως είπε, ότι έχει ήδη διεξαχθεί έρευνα για τις παγκόσμιες προτιμήσεις.

«Μετά από μήνες επίσημης κυβερνητικής αναρμοδιότητας μάθαμε σήμερα με τον πλέον εξωκοινοβουλευτικό τρόπο, ότι η αρμοδιότητα για την ΕΡΤ και τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης περιέρχεται σε μία νεφελώδη «ανεξάρτητη Επιτροπή», της οποίας δεν γνωρίζουμε ούτε τον τρόπο σύνθεσης, ούτε το πλαίσιο λειτουργίας και η οποία θα λύσει όλα τα προβλήματα του χώρου. Ο κ. Μόσιαλος δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα με τη συνέντευξή του, όπως για παράδειγμα: τι όφελος θα έχει η ΕΡΤ από τις «κλειστές» συχνότητες της ΕΤ1 και του Ραδιοφώνου, ποια η σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης που απαξιώνει περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ, γιατί εξαγγέλλεται νέο πρόγραμμα επενδύσεων, ενώ κλείνουν οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, γιατί τόση σπουδή για το οικόπεδο της ΕΡΤ στην Περαία, ενώ υπάρχουν πολλές άλλες ιδιοκτησίες της ΕΡΤ Α.Ε. Τα ερωτήματα είναι πολλά, αλλά σε ό, τι αφορά το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Μόσιαλο ότι η παγκόσμια έρευνα που ανακοίνωσε ότι «θα πραγματοποιήσει» έχει ήδη γίνει εδώ και τρία χρόνια και βρίσκεται στα γραφεία της ΕΡΤ που την έχει πληρώσει. Μέχρι να αποσαφηνιστούν πάντως τα σχέδια της κυβέρνησης – γιατί δεν γίναμε σοφότεροι με τις αοριστολογίες του κ. Μόσιαλου – αναμένω να κατατεθούν, επιτέλους, στη Βουλή τα έγγραφα που έχω ζητήσει σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ Α.Ε» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Χωρίς άδεια 7 ΠΑΕ

http://www.skai.gr/files/temp/F06683FB2B71E725C401D48785C288AF.jpgΣτο αέρα βρίσκεται το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) είπε ένα μεγαλοπρεπές «όχι» σε επτά μεγάλες ΠΑΕ της Superleague.

Οι επτά ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα) καλούνται να συμπληρώσουν τα έγγραφα που τους λείπουν από τους φακέλους μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, σε διαφορετική περίπτωση απειλούνται με αποβολή από κάθε εγχώρια διοργάνωση.

Η Επιτροπή εξετάζει τα οικονομικά στοιχεία των συγκεκριμένων ΠΑΕ δίνοντας έμφαση στα χρέη τους στο Δημόσιο αλλά και σε ασφαλιστικούς φορείς όπως το ΙΚΑ., ενώ απαιτεί την κατάθεση εγγυητικής επιστολής σε τράπεζα που θα ανέρχεται στο 10% του προϋπολογισμού τους.

Ετήσια έκθεση του αμερικανικού ΥΠΕΞ: Τρομοκρατία (δολοφονίες Γκιόλια-Βασιλάκη) και αναρχικοί στ' αξιοσημείωτα

http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/maximos.jpgΗ ετήσια έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών διατηρεί τη χώρα μας στον κατάλογο των χωρών που αντιμετώπισαν «αξιοσημείωτα τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά περιστατικά την περασμένη χρονιά».

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι αναρχικοί στην Ελλάδα στόχευσαν κατ' εξακολούθηση κυβερνητικά γραφεία, διπλωματικές αρχές και κρατικά σύμβολα στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) η εγχώρια τρομοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί "σοβαρή πρόκληση", με ένοπλες ή εμπρηστικές επιθέσεις αναρχικών κατά τραπεζών, αστυνομικών τμημάτων, πολιτικών και αντιιμπεριαλιστικών - αντικαπιταλιστικών στόχων.

Σημειώνεται δε ότι παρά τις συλλήψεις υπόπτων ως μελών του "Επαναστατικού Αγώνα", οι επιθέσεις άλλων τρομοκρατικών ομάδων συνεχίστηκαν, έχοντας ως συνέπεια 6 νεκρούς, 3 εκ των οποίων από εμπρηστική επίθεση κατά τράπεζας.

Στη συνέχεια, από τα περιστατικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι Αμερικανοί συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν σειρά επιθέσεων του "Επαναστατικού Αγώνα", το θάνατο μικρού Αφγανού που περιεργάστηκε σακίδιο-βόμβα σε είσοδο πολυκατοικίας, την επιστολή-βόμβα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με συνέπεια το θάνατο του Γιώργου Βασιλάκη, υπασπιστή του τότε υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, την επανεμφάνιση της "Σέχτας Επαναστατών" με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια και απειλές να μετατρέψουν τη χώρα σε εμπόλεμη ζώνη.

Στην έκθεση καταγράφονται, επίσης, οι συλλήψεις 6 υπόπτων ως μελών του "Επαναστατικού Αγώνα" και δύο μελών της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς", καθώς και η "ουσιαστική πρόοδος" στο νομοθετικό τομέα, κυρίως με την ψήφιση νέου νόμου κατά του ξεπλύματος χρήματος και των οδών χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Στο παράρτημα της έκθεσης στο οποίο αναφέρονται 47 οργανώσεις ανά τον κόσμο που χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές διατηρούνται και εφέτος η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" και η "17 Νοέμβρη".

Στην ίδια κατηγορία μαζί με την Ελλάδα τοποθετούνται από τους συντάκτες της έκθεσης χώρες όπως, η Δανία, η Ρωσία, η Τουρκία και η Ιρλανδία.

O Βενιζέλος στη Φινλανδία των θαυμάτων ...

Κάθε φορά που πανηγυρίζει για κάτι αυτή η κυβέρνηση, αποδεικνύεται, ώρες μόλις μετά, ότι σε κάποια ολέθρια νίλα έχει οδηγήσει τη χώρα.

Τελευταία καταστροφή η μεγαλειώδης γκάφα Βενιζέλου.

Ο άνθρωπος, για να αποφύγει τις εμπράγματες εγγυήσεις που ζητούσαν οι Φινλανδοί έκανε κάτι πολύ χειρότερο: μια καινοφανή συμφωνία να... χρηματοδοτήσει η Ελλάδα τα δανεικά από τη Φινλανδία!

Θα μπορούσε αυτή η συμφωνία να είναι ένα καζίκι, μια γκροτέσκ κασκαρίκα, ένας βαλκανικός πτωχοπροδρομισμός, μια κουτοπονηριά

αν ο πολυπράγμων κ. Βενιζέλος, χωρίς να το καταλάβει, δεν είχε ανοίξει σαν τον τελευταίο ηλίθιο τον δρόμο και σε άλλες χώρες να απαιτήσουν τα ίδια!

.................................

Με έναν λόγο, ο πολύς Υπουργός που είναι ανίκανος να μην ομιλεί, αλλά ως φαίνεται και εξ ίσου ανίκανος να λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα αν δεν του το «λύσουν» οι Τροϊκανοί Επικυρίαρχοι, μάς έκαψε..!

*****

Μέσα σε πολύ λίγο καιρό ο κ. Βενιζέλος έχει καταφέρει να κάνει περισσότερα λάθη απ' όσα ο προκάτοχός του κ. Παπακωνσταντίνου σε ανάλογο διάστημα, αποδεικνύοντας ότι ο καλύτερος φίλος τού χειρότερου είναι το χείριστο!

Τώρα, ο πληθωρικός Υπουργός του «Θανατηφόρου Γιωργάκη του Β' Παπανδρέου του Γ' του Δόσωνος, ψελλίζει ότι οι διαπραγματεύσεις (ένεκεν Φινλανδίας) συνεχίζονται (με κάθε ενδιαφερόμενο να ανέβει στο κρεββάτι: από Ολλανδίας έως Σλοβακίας). Τα ίδια

ψελλίζει και για το άλλο του κατόρθωμα να ανεβάσει στο 23% τον ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις εστίασης, «το μέτρο είναι προσωρινό» μουρμουρίζει τώρα ο απίθανος τσάρος (τρομάρα του) της οικονομίας (κι αντιστοίχως ο θάνατος του εμποράκου ολίγον έγκυος).

Ο κ. Βενιζέλος δεν είναι καλύτερος από τον κ. Παπακωνσταντίνου. Και, πιασμένος χέρι χέρι με τον Πρωθυπουργό του, Θανατηφόρο Γιωργάκη στροβιλίζονται στο ίδιο σπιράλ του θανάτου γύρω απ' το τρίπτυχο ανεργία-χαράτσια-απολύσεις.

Η κυβέρνηση αυτή, δύο χρόνια τώρα καίει συστηματικώς τη χώρα. Την πάει απ' το κακό στο χειρότερο! Οσον αυτή η κυβέρνηση μακροημερεύει τόσον η Ελλάδα θα εκμετρά ημέρες...

Μαθητής στο Γυμνάσιο κι ύστερα στο Λύκειο έτυχε να 'μαι μέσα στις πρώτες γενιές που απήλαυσαν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της Ενωσης Κέντρου, από τις πρώτες γενιές που παραλάμβαναν κάθε χρόνο φρέσκα φρέσκα κι ολοκάθαρα τα βιβλία της χρονιάς.

Πρόλαβα όμως και τους αμέσως προγενέστερους μαθητές, που έπαιρναν βιβλία δεύτερο χέρι απ' τους ακόμα μεγαλύτερους -μάλιστα, θυμάμαι μια γραμματική του Τζαρτζάνου που είχε φθάσει στα χέρια του αδελφού μου Γιώργου απ' τον εξάδελφο Ζαχαρία. Ταλαιπωρημένη, με φθαρμένο το σκληρό της εξώφυλλο, «ποντικοφαγωμένες» ορισμένες σελίδες, γεμάτη «σημειώσεις» σε βουστροφηδόν ορνιθοσκαλίσματα, τίγκα στα καραγκιοζάκια...

Εν έτει 2011, η κυρία Διαμαντοπούλου προσφέρει στους μαθητές δεύτερο χέρι το 1965...

Ελληνικό τούνελ ή υπόγεια διάβαση;

κάπου κοντά στη Μονεμβασιά:


Μπράβο στο ΕΘΝΟΣ που τολμά και μιλάει για "ΚΑΨΩΝΙ της υπουργού" με την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων των βάσεων ΑΕΙ

Μπράβο και πάλι μπράβο λοιπόν που έχουν τα κότσια να καυτηριάσουν και λάθη του ΠΑΣΟΚ που κρατάνε σε αγωνία τους χιλιάδες νέους που ενώ περίμεναν αποτελέσματα χθες η κ. Διαμαντοπούλου του ανακοίνωσε με γέλια ότι τελικά τα αποτελέσματα θα βγούνε στις 29 Αυγούστου...

Μπράβο λοιπόν στο ΕΘΝΟΣ...
μόνο που έβαλε λάθος φωτογραφία υπουργού!!!

Δείτε το πρωτοσέλιδό τους:

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Ααα τελικά δεν είναι λάθος μιας και το πρωτοσέλιδο είναι από 18.08.2006...
ΘΑ μπορούσε όμως να είναι και σημερινό αλλά με άλλη φώτο... λέμε τώρα

Τσάβες: Αποσύρει το χρυσό της Βεναζουέλας από Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες Τράπεζες

http://img.protothema.gr/C874069FBE38E3DF991F232AB9761450.jpgΟ Ούγκο Τσάβες σκοπεύει να αποσύρει όλο το χρυσό της Βενεζουέλας που φυλάσσεται σε ευρωπαϊκές και αμερικάνικες τράπεζες και να τον μεταφέρει στο Καράκας. Αυτή η κίνηση θα ήταν η μεγαλύτερη μεταφφορά χρυσού που έχει γίνει στην πρόσφατη ιστορία. Όπως είπε ο Τσάβες προσπαθεί να προστατεύσει τη χώρα του από την οικονομική κρίση που περνάνε οι δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η κίνηση αυτή είναι συνέχεια της κρατικοποίησης της βιομηχανίας χρυσού της Βενεζουέλας που εξήγγειλε πριν μερικές μέρες. Το σχέδιο του Τσάβες είναι να επαναπατρίσει το χρυσό και να μεταφέρει τα νομισματικά αποθέματα της χώρας του εκτός Δυτικών χωρών σε πιο φιλικές χώρες όπως η Ρωσία, η Βραζιλία και η Κίνα.

Να σημειωθεί ότι η Βενεζουέλα είναι ο 15ος μεγαλύτερος κάτοχος αποθεμάτων χρυσού στον κόσμο έχοντας 401 τόννους χρυσού με την Ελλάδα να έχει 111.

Rank Country/Organization Gold
(tonnes)
Gold's share
of national
forex reserves (%)
- European Union Euro Area 10,792.6 60.7%
1 United States USA 8,133.5 74.7%
2 Germany Germany 3,401.0 71.7%
3 IMF 2,846.7 -
4 Italy Italy 2,451.8 71.4%
5 France France 2,435.4 66.1%
6 People's Republic of China China 1,054.1 1.7%
7 Switzerland Switzerland 1,040.1 16.4%
8 Russia Russia 775.2 6.7%
9 Japan Japan 765.2 3.0%
10 Netherlands Netherlands 615.5 59.4%
11 India India 614.8 8.1%
12 European Union ECB 522.7 27.9%
13 Republic of China Republic of China (Taiwan) 466.9 4.6%
14 Portugal Portugal 421.6 81.1%
15 Venezuela Venezuela 401.1

Νταλάρας-Καλώς τον παπάρα: Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του...

Ο Γιώργος Νταλάρας έστειλε μηνύματα "ειρήνης και φιλίας" προς τους Τούρκους, στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Hürriyet και εξέπληξε με τις δηλώσεις του για το Αιγαίο και την Κύπρο, γεγονός που φαίνεται να ικανοποίησε τους γείτονες μας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ,ο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής τόνισε πόσο μοιάζουν οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας και δήλωσε «χιλιάδες χρόνια ζούμε μαζί, Αν πετάξουμε λίγο πιο υψηλά δεν θα δούμε τις γραμμές στο χάρτη. Οι χάρτες τυπώνονται και τα σύνορα τα καθορίζουν οι μαθηματικοί και οι τοπογράφοι. Ο Θεός δεν έχει τυπογραφείο. Για το Αιγαίο άλλοι λένε πως “ανήκει στους Τούρκους” άλλοι “στους Έλληνες”, στην πραγματικότητα όμως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια»!


Ο Γιώργος Νταλάρας που έχει τραγουδήσει πολλές φορές για τον πόνο των ελληνοκυπρίων, υπενθυμίζει πως έχει τραγουδήσει για την Κύπρο και δηλώνει «Στην Κύπρο υπάρχουν προβλήματα και αυτά προέρχονται από 3 πηγές. Την Τουρκία, την Αγγλία και την Ελλάδα. Αυτές οι χώρες υφαίνουν τέτοιο κόμπο που το θέμα οδηγείται σε αδιέξοδο. Όμως στο νησί ζουν άνθρωποι που θέλουν να φύγουν οι στρατιώτες και να ζήσουν όλοι ειρηνικά». Η τουρκάλα δημοσιογράφος Γκιουλμπαχάρ Καράκους που συνομίλησε με τον Νταλάρα δεν γράφει σε ποιους στρατιώτες κάνει αναφορά ο Γιώργος Νταλάρας, δηλαδή στους Τούρκους ή τους Έλληνες.

Ο Έλληνας τραγουδιστής σε ερώτηση «ποιος φταίει για τον πόνο στην Κύπρο απαντά « οι εθνικιστές και όσοι έχουν φανατισμό με τη θρησκεία» χωρίς να διευκρινίζεται σύμφωνα με την τουρκική εφημερία από ποια πλευρά των συνόρων είναι αυτοί που περιγράφει ο Νταλάρας.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως «όλα είναι έτοιμα για τη λύση στην Κύπρο. Η Ελλάδα αποσύρθηκε. Η Τουρκία όμως δεν κάνει τίποτα. Στη μέση υπάρχει η Αγγλία και βάζει φιτιλιές στη μέση και ξεσηκώνει τους πάντες».

Ο Γιώργος Νταλάρας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να δώσει για δεύτερη φορά συναυλία.

Οπως γράφει η Ηürriyet, κάποιοι στην Τουρκία τον θεωρούσαν «εθνικιστή και εχθρό των Τούρκων» και πως είχε δηλώσει στο παρελθόν «πως δεν θα δώσει ποτέ συναυλία στην Τουρκία.»

Ο Γιώργος Νταλάρας όμως τους διέψευσε.

onalert.gr

Τα γυρίζουν οι Φινλανδοί: «Δεν είναι πιθανές οι εγγυήσεις για το δάνειο της Ελλάδας», λέει Φινλανδός τραπεζίτης

Καμία χώρα δεν είναι πιθανό να λάβει εγγύηση για το δάνειο που θα δώσει στην Ελλάδα και συνεπώς η Φινλανδία μάλλον δεν θα συμμετάσχει στο πακέτο για την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου τραπεζικού - ασφαλιστικού ομίλου της Φινλανδίας σε εφημερίδα της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

«Για πρώτη φορά ανησυχώ ότι το ευρωσύστημα μπορεί να αποτύχει», δήλωσε ο κ. Ρέιγιο Κάρχινεν, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου OP-Pohjola, στην εφημερίδα Savon Sanomat, προσθέτοντας: «Η ΕΕ πρέπει να λάβει αποφάσεις από το Φθινόπωρο» για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Σημειώνεται ότι χθες και σήμερα εξετάζεται στις Βρυξέλλες η συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία για τη χορήγηση εγγύησης, ενώ εγγύηση ζητούν και η Αυστρία, η Ολλανδία και η Σλοβακία.

Να και μια καλή είδηση απ' το ΠΑΣΟΚ για όσους περιμένουν επιστροφή φόρου: "Παγώνουν οι επιστροφές φόρου"

Εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλες τις ηλεκτρονικές δηλώσεις που εμφανίζουν υψηλές επιστροφές φόρου, κυρίως άνω των 1.500 ευρώ, ξεκινά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με στόχο να περιορίσει τα φαινόμενα παράνομων επιστροφών που προέρχονται από απόκρυψη εισοδημάτων.

Αν και η εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων προχωρά, η επιστροφή φόρου βεβαιώνεται από την εφορία, αλλά τελικά δεν καταβάλλεται. Ο λόγος; Ότι η εφορία «καίγεται» αυτή τη φορά, περισσότερο από κάθε άλλη στο παρελθόν, να ψάξει πριν πληρώσει στο φορολογούμενο τα λεφτά. Πρώτοι στη λίστα, όσοι υπέβαλαν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους μέσω του «taxisnet» και τους προέκυψε να πάρουν πίσω μεγάλα ποσά επιστροφής φόρου, 1.500 ή και 5.000 ευρώ και άνω. Πιθανότατα να κληθούν και όσοι εισέπραξαν ήδη τα λεφτά τους.

Ένας στους τρεις πολίτες είχε ξαφνικά φέτος μεγάλη επιστροφή φόρου εισοδήματος. Η εξέλιξη αυτή έχει σκορπίσει πανικό στο οικονομικό επιτελείο, που καλείται τώρα να πληρώσει χρήματα που δεν έχει στους πολίτες. Φέτος το κράτος πληρώνει 15% περισσότερα για επιστροφές φόρων από κάθε άλλη χρονιά. Σημειώνεται ότι το Μνημόνιο απαγορεύει στο κράτος να «τρενάρει» τις βεβαιωμένες οφειλές του για περισσότερες από 90 μέρες.

Για να αποφύγει να τα πληρώσει ή για να καθυστερήσει κάπως την πληρωμή, η Εφορία θα καλεί τον πολίτη για έλεγχο. Ακόμα και αν δεν ελεγχθούν όλοι, θα χρειαστεί να περιμένουν για μήνες για να εισπράξουν τα χρωστούμενα της εφορίας.

Για τις μαζικές επιστροφές φόρων, ως έναν βαθμό ευθύνεται το μέτρο των αποδείξεων, αφού οι πολίτες δικαιούνται να λάβουν τώρα την ανταμοιβή τους, για τις αποδείξεις που μάζευαν πέρυσι. Το δημόσιο κέρδισε πολλά από αύξηση στις εισπράξεις ΦΠΑ που αλλιώς δεν θα είχε, εν μέσω κρίσης. Αλλά δεν έχει και τρόπο να ελέγξει αν οι φορολογούμενοι «φουσκώνουν» τις δαπάνες με αποδείξεις που πληρώνουν, για να βγάλουν έξτρα χρήματα από το κράτος.

Επιπλέον, στη διάρκεια του 2010, από τα μέσα της χρονιάς κυρίως και μετά, εκατομμύρια συνταξιούχοι, μισθωτοί, εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα , είδαν το μισθό τους να μειώνεται δραστικά ή και να χάνεται τελείως για όσους απολύθηκαν.

Όλοι αυτοί δικαιούνται και εισπράττουν τώρα πίσω τις υψηλές κρατήσεις φόρου που γίνονταν πάνω στους μισθούς τους, στις αρχές του χρόνου και πριν να μπει η χώρα στη Μνημόνιο.

Στις περιπτώσεις αυτές, ειδικά η εφορία, δεν έχει και πολλά να ελέγξει, παρά μόνο να αναβάλει για λίγο καιρό ακόμα την πληρωμή στο φορολογούμενο του ποσού που δικαιούται…

Υποχωρεί η απόδοση των γερμανικών ομολόγων

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων υποχώρησε σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, στο 2,05% που είναι κοντά στα χαμηλά έτους, ενώ η απόδοση των αντίστοιχων ιαπωνικών ομολόγων έπεσε σε χαμηλό επίπεδο 9 μηνών στο 0,97%. Η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων υποχώρησε χθες κάτω από το 2% για πρώτη φορά από το 1950.

Η ανησυχία των επενδυτών διογκώθηκε χθες από τα αρνητικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την οικονομική δραστηριότητα σε πολιτείες των ΗΠΑ καθώς και φήμες, που στη συνέχεια διαψεύσθηκαν, ότι η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Υόρκης παρακολουθεί τις συναλλαγές ευρωπαϊκών τραπεζών στην Αμερική, αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times.

Τώρα το Google maps δείχνει και τον καιρό

Η Google προσέθεσε μία ακόμα λειτουργία στο Google maps, η οποία παρουσιάζει τις καιρικές συνθήκες ανά περιοχή. Κάθε χρήστης που θα μπαίνει στην υπηρεσία χαρτών της Google, θα μπορεί να δει της καιρικές συνθήκες της περιοχής απλά κάνοντας κλικ στην επιλογή Weather από το μενού που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Οι πληροφορίες των καιρικών συνθηκών παρέχονται από την υπηρεσία weather.com και το Εργαστήριο Ναυτικής Έρευνας των ΗΠΑ και γενικότερα φαίνεται να είναι αρκετά ακριβείς.

Τέλος εκτός από την θερμοκρασία ο χρήστης μπορεί να δει κι άλλα δεδομένα, όπως την ταχύτητα των ανέμων, την υγρασία αλλά και πρόγνωση για τις επόμενες 4 μέρες.

Μία πολύ χρήσιμη λειτουργία που σίγουρα θα βοηθήσει πολλούς ταξιδιώτες.

Η κουμπαριά Σαμαρά-Κεφ​αλογιάννη... στην Κρήτη.​..

Διαβάζουμε σήμερα στην εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ" ότι με τα δεσμά του γάμου ενώνουν η Γεωργία σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, την Μαρίνα Νικολαϊδου με τον Αρη Κάργατζη.

Το μυστήριο θα τελεστεί αύριο Σάββατο στις 5 το απόγευμα στην ιερά Μονή της Αγ.Μαρίνας Βόννης και αμέσως μετά θα ακολουθήσει το καθιερωμένο γλέντι στο κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ στο Αρκαλοχώρι.

Ευτυχισμένοι να είναι οι νεόνυμφοι να χαίρονται τα παιδιά τους που όπως μαθαίνουμε τα βαπτίζουν την ίδια μέρα και οι κουμπάροι πάντα τέτοια...

http://irakliotikosteki.blogspot.com/2011/08/blog-post_7207.html

"Επωάζει" τις διαδικασίες με τη Φινλανδία, σαν κλώσα, ο Βενιζέλος και ανεβάζει την ύφεση στο -4,5%...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhF9fozK6aGQgzgwglF22SR9aNRNdvBDYhOCND_XN6dIWa-86tQRNyA4xFQuhnVYXZO_l4nwv6LdNyZg-jTDv8zRPDxFcr2AHGkh8wl-pneHvG5J_1qlx3FYgCrU7gtG466TrShWTGQdu8/s1600/venizelos+e.jpgΔεν τίθεται κανένα ζήτημα αμφισβήτησης των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου με τις αξιώσεις που ήγειραν για την παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα κάποιες ευρωπαϊκές χώρες διευκρίνισε ο Ευ.Βενιζέλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Φινλανδία, τόνισε πως είναι μια διμερής συμφωνία που τέθηκε από τη Σκανδιναβική χώρα ως προϋπόθεση για την έγκριση των αποφάσεων της Συνόδου.

«Οι Φινλανδοί είχαν περάσει πριν από μερικά χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 από μια πολύ μεγάλη δημοσιονομική περιπέτεια και τότε είχαν κληθεί να παράσχουν εγγυήσεις. Άρα στο εθνικό υποσυνείδητο των Φινλανδών υπάρχει η έννοια του collateral.

» Επειδή η κυβέρνηση είναι πολυκομματική, επειδή μετέχουν 6 κόμματα στην κυβέρνηση αυτή η οποία είναι νωπή, έγινε μεγάλο προεκλογικό αντικείμενο η βοήθεια προς την Ελλάδα και το collateral, και αυτό έχει καταγραφεί στη συμφωνία συγκρότησης της κυβέρνησης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τις αξιώσεις παροχής εγγυήσεων από τις Αυστρία, Σλοβακία και Ολλανδία, τόνισε πως η διμερής συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας ακόμη εξετάζεται σε τεχνικό επίπεδο και πως οι τελικές αποφάσεις εξαρτώνται από την έγκριση των κρατών της Ευρωζώνης. «Μη βιαζόμαστε οι διαδικασίες είναι σε επώαση», τόνισε.

Ο ίδιος παραδέχθηκε εμμέσως πως η στάση των εν λόγω κρατών δημιουργεί προβλήματα, λέγοντας πως «τίθεται ζήτημα κάθε φορά που η Ευρωζώνη δεν στέλνει καθαρά μηνύματα».

Για τη διαδικασία της ανταλλαγής ομολόγων μέσω του εν εξελίξει προγράμματος συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως θα ολοκληρωθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Διευκρίνισε πως εάν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου δεν έχει προχωρήσει η χρηματοδότηση της χώρας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αυτό θα γίνει μέσω ειδικού οχήματος και με χρήματα από τον υφιστάμενο μηχανισμό.

«Δεν μιλάμε για έκτη δόση, αλλά για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ελλάδας τον Σεπτέμβρη» ξεκαθάρισε.

Ο ίδιος σημείωσε πως η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση ενδέχεται να βαθύνει την ελληνική ύφεση. «Τους προηγούμενους μήνες οι εκτιμήσεις τοποθετούσαν την ύφεση το 2011 στο 3,8% -3,9%, πλέον η νέα εκτίμηση ξεπερνά το 4,5%, δήλωσε.

Για τις αποκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και τις πρόσθετες δυσκολίες που γεννά το υφεσιακό κλίμα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως τα προβλήματα θα αντιμετωπισθούν.

Προανήγγειλε δε πρόσθετες παρεμβάσεις στο σκέλος των δαπανών και τόνισε πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η λήψη νέων μέτρων.

«Δεν πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα και δεν θα χρειασθούν νέα μέτρα εάν εφαρμόσουμε όσα ψηφίσαμε στην Βουλή» δήλωσε, προσθέτοντας πως στόχος είναι να μην επιβαρυνθούν πρόσθετα τα μεσαία και μικρά εισοδήματα.

Αναφαίρετο δικαίωμα και της Κύπρου οι έρευνες για φυσικό αέριο, ξεκαθαρίζουν οι ΗΠΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhK2jFgPQGnU6U1ATJ7caMvlazFJNTozegxRbxEbxLxsmoK47UN17qL34Q4iIaBhP8UUcQyhaE_b-dt_dlcqvol1TfTi3DlcMXqZkpujLOozAGTJUfYZmijjj5LpLg5KvGpkNedQHrwpfGi/s400/AOZ5.jpgΗ κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζει το δικαίωμα όλων των χωρών, κατά συνέπεια και της Κύπρου, να εξασφαλίζουν την προμήθεια ενέργειας, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παίρνοντας θέση στην υπόθεση της ΑΟΖ για την οποία διατυπώνονται πλέον ανοικτά απειλές της Αγκυρας κατά της Λευκωσίας.

Τη σχετική δήλωσε έκανε Αμερικανός αξιωματούχος στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τα τουρκικά διαβήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Κύπρου αλλά και της προκλήσεις της Άγκυρας, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι «γνωρίζουμε τη θέση της τουρκικής κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό» και πρόσθεσε:

«Η διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής ποικιλομορφίας είναι κάτι που οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά για όλες τις χώρες».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πάντως ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν σθεναρά τις προσπάθειες των δύο πλευρών να επανενώσουν το νησί σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημέρωσε την Άγκυρα απαντώντας στα διαβήματά της ότι δεν έχει δικαίωμα να συμβουλεύει ιδιωτικές αμερικανικές εταιρείες.

Την ίδια στιγμή, τονίστηκε στους Τούρκους ότι η Ουάσιγκτον θα υποστηρίξει τα συμφέροντα -εάν απειληθούν- κάθε αμερικανικής εταιρείας.

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι οι αμερικανικές εταιρείες που ασχολούνται με θέματα ενέργειας είθισται να προστατεύονται από τις ΗΠΑ, αλλά και οι ίδιες οι εταιρείες διατηρούν ομάδες με μοναδική αρμοδιότητα την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του προσωπικού της.

Μεταξύ της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και των χωρών που έχουν ενεργειακά συμφέροντα στη Μεσόγειο (Ισραήλ και ΗΠΑ) συμφωνήθηκε ότι στην πλατφόρμα που θα στηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου θα κυματίζουν η κυπριακή, η ισραηλινή, η αμερικανική και η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο μεταξύ, η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους κατάγγειλε ενώπιον της Επιτροπής τις τουρκικές προκλήσεις στην υπόθεση του φυσικού αερίου και προέτρεψε την Επιτροπή να παρέμβει διότι απειλείται η Κυπριακή Δημοκρατία, η περιφερειακή ασφάλεια, και τα συμφέροντα της ΕΕ.

Αιματηρή μάχη αστυνομικών με δουλέμπρορους στον Έβρο

Τραυματισμένος σε πολλά σημεία του σώματός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένας αστυνομικός χτυπημένος από τον δουλέμπορο. Πραγματική μάχη σώμα με σώμα έδωσαν οι αστυνομικοί στον Έβρο. Το ειδικό κλιμάκιο εντόπισε αρχικά με ειδικές θερμικές κάμερες δυο δουλέμπορους να περνάνε με βάρκα το ποτάμι και να επιβιβάζουν έναν παράνομο μετανάστη.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί με βάρκα πλησίασαν στο σημείο για να τους συλλάβουν.
Οι δυο δουλέμποροι τους αντιλήφθηκαν όμως και άρχισαν να απομακρύνονται. Όταν ένας από τους αστυνομικούς κατάφερε να φτάσει κοντά στον έναν από τους δύο, εκείνος δεν δίστασε να βγάλει μαχαίρι και να επιτεθεί στον αστυνομικό.

Άρχισε να χτυπάει στα τυφλά προκαλώντας του τραύματα σε όλο το σώμα. Ο αστυνομικός όμως δεν το έβαλε κάτω, κατάφερε να τον συγκρατήσει μέχρι να φτάσουν οι συνάδελφοί του και να τον συλλάβουν.

Ο άτυχος αστυνομικός μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας στο Σουφλί για τις πρώτες βοήθειες και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Ο Κιλτίδης στον ΛΑ.Ο.Σ.... επιτέλους έφτασε στο φυσικό του χώρο... του λαϊκισμού

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2VxgaWWLxVVhXjcMe2kqxJdyX_UCwERRPc_8-9ERlJIlYSzFfcsr0ho6bbsVxrpuD1EOWj7XeoZZ4MCzDmJpeVXAmcaNIoFYWXF_02bxNh5tcrBFvZ1JpFMZq-BfPd5dl1xW5oGgzHqY/s1600/kiltidis.JPGΕντός των προσεχών ωρών θα ανακοινωθεί και επισήμως η προσχώρηση του Κώστα Κιλτίδη στην Κ.Ο. του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού!

Μετά την περιπλάνησή του σε διάφορα κόμματα ο Κιλτίδης επιτέλους φαίνεται να καταλήγει στον φυσικό του χώρο... του λαϊκισμού όπως θα ταιριάξει απόλυτα με τον γνωστό μαέστρο της κολοτούμπας.

Ο πρόεδρος της κολοτούμπας επιθυμούσε και θα επιδιώξει την ενίσχυση του κόμματός του στη Μακεδονία, όπου η διείσδυση του σύμφωνα με τηλεφωνικό γκάλοπ που έχει κάνει ο ίδιος ο μέντοράς του, ο Νίκος Χατζηνικολάου, αγγίζει το 99%, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση του real.gr.

Ο Κώστας Κιλτίδης θα ενισχύσει την παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ. στη Μακεδονία και θα δραστηριοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης... πραγματοποιώντας ακόμα ένα όνειρό του να ξεφύγει επιτέλους απ' τους βλάχους του Κιλκίς και να ανοίξει τα φτερά του στην κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο δοβαρότατος πολιτικός σκέφτεται να αλλάξει και όνομα ώστε αφαιρώντας το Κιλ- και προσθέτοντας το Θεσ- να γίνει Θεστίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νίκου Χατζηνικολάου, η προσχώρηση του Κ. Κιλτίδη στον ΛΑ.Ο.Σ. είναι η πρώτη μίας σειράς κινήσεων για την αναδιαμόρφωση του σκηνικού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. με τον πρόεδρο να βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλο όνομα της ΝΔ που δεν είναι άλλος απ' τον Αντώνη Σαμαρά που σκέφτεται πολύ σοβαρά να προσχωρήσει στο ΛΑΟΣ

Να θυμίσουμε ότι ο Θεστίδης ήταν στα νιάτα του μαϊμού εθνικοσοσιαλιστής όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων:

Στο "Ελληνικόν Αύριον" έγραφε ο Κιλτίδης τη δεκαετία του 80 και προπαγάνδιζε από τότε τη διάσπαση της ΝΔ

Τη Δευτέρα οι πρώτες συγχωνεύσεις και καταργήσεις τελωνείων

http://s.enet.gr/resources/2011-08/1270860-thumb-medium.jpgTη Δευτέρα 22 Αυγούστου ξεκινά η υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών συγχωνεύσεις και καταργήσεις εφοριών και τελωνείων.

Η πρώτη φάση του σχεδίου προβλέπει την αναστολή της λειτουργίας του τελωνείου Βιομηχανίας και Εύφλεκτων Υλών (Β΄Τaxis) Αττικής, , το οποίο είχε την εποπτεία των τελωνειακών διαδικασιών που αφορούν τα ελληνικά αμυντικά συστήματα. Οι αρμοδιότητες του θα περιέλθουν στα τελωνεία Λαυρίου και Ελευσίνας.

Από τη Δευτέρα αναστέλλεται και η λειτουργία 14 γραφείων και αυτοτελών τμημάτων κεντρικών υπηρεσιών, οι οποίες βρίσκονται εκτός τελωνείων, καθώς και 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Έως το τέλος του 2012 οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα θα πρέπει να αντικατασταθούν από 30 δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες. Οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ, ενώ οι συναλλαγές, όπως η πληρωμή και επιστροφή φόρων, θα γίνονται από τις τράπεζες.

Εντός του επόμενου διαστήματος θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των πρώτων 20 εφοριών.

ΠΑΣΟΚ: 1000 ευρώ μισθός στο δημόσιο και πολλά σας είναι... και πείτε και κανα ευχαριστώ

Σε αναστάτωση βρίσκονται στελέχη του στενού και ευρύτερου δημοσίου που έχουν πληροφορηθεί τα σενάρια για το ενιαίο μισθολόγιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των προτάσεων που συζητούνται –με τις ευλογίες της τρόικας– περιλαμβάνονται σενάρια που θέλουν το βασικό μισθό να κινείται στο φάσμα των 1.000 ευρώ και να αυξάνεται κατά κάποιες εκατοντάδες ευρώ σε κάποιες θέσεις που θα δικαιούνται την καταβολή επιδόματος.

Η είδηση διακινήθηκε Αυγουστιάτικα μεταξύ διαφόρων φορέων της κυβέρνησης, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στο μόνιμο προσωπικό, αλλά και εξίσου έντονη τάση για αναζήτηση σε όσους λόγω ηλικίας ή ειδικότητας μπορούν να αναζητήσουν ευκαιρίες αλλού.

Ήδη αρκετά στελέχη έχουν αρχίσει να «ψάχνονται». Ωστόσο, η αγορά εργασίας δεν είναι καλή κι ο φόβος της ανεργίας και η... ελπίδα να αλλάξουν τις επόμενες εβδομάδες οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί υπό το βάρος των αντιδράσεων συγκρατούν προς το παρόν τις τάσεις... φυγής.

Κυβερνητικοί παράγοντες που είναι υπέρμαχοι του μέτρου αναφέρουν ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες κρίσης και ανεργίας και μόνο η διασφάλιση της εργασίας που υπάρχει στο δημόσιο, είναι αρκετό κίνητρο για τον εργαζόμενο» [Το γενναιόδωρο ΠΑΣΟΚ περιμένει εκτός την ψήφο σας και ένα ευχαριστώ, ρε γαϊδούρια δημόσιοι υπάλληλοι... επειδή σας επιτρέπει να εργάζεστε στο δημόσιο...]. Ο αντίλογος αναφέρεται σε φυγή «μυαλών» και σε αύξηση των άδηλων πληρωμών σε τομείς ευθύνης και επαφής με τον ιδιωτικό τομέα.

Το ζήτημα δεν έχει λήξει. Η κυβέρνηση απέναντι στο πιθανό αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων και στον φόβο για μαζική λευκή απεργία για την οποία προειδοποίησε η ΑΔΕΔΥ πήρε παράταση από την τρόικα για τον Σεπτέμβριο.

Εκτιμάται ότι αν οι ανακοινώσεις γίνουν στο πλαίσιο του νέου μνημονίου, παράλληλα με κάποια μέτρα τόνωσης ήτοι νέο δάνειο, θα γίνουν πιο εύκολα αποδεκτές από την κοινωνία [στην οποία κοινωνία η μαλακία είναι στα ύψη όπως έχει αποδειχθεί τους προηγούμενους 22 μήνες...]. Παράλληλα αναλύονται διεξοδικά δημοσκοπήσεις οι οποίες αναφέρουν τη δυσαρέσκεια μεγάλου μέρους της κοινωνίας για τις ΔΕΚΟ και το δημόσιο την οποία και επιθυμούν να εκμεταλλευθούν για να περάσουν τις αλλαγές.

Το σχέδιο για το μισθολόγιο προβλέπει την κατάργηση πάνω από 50 επιδόματα που σήμερα προστίθενται στο βασικό μισθό, με την εξαίρεση 3-5, τη δημιουργία ενός ενιαίου μισθολογίου για όλους τους εργαζόμενους σε υπουργεία, αλλά και σε ΔΕΚΟ, ταμεία, φορείς, ΟΤΑ κλπ. Υπό εξέταση παραμένει και η κατάργηση των ειδικών μισθολογίων (στρατού, αστυνομίας, δικαστικών κλπ).

Προτείνεται επίσης η δραστική περικοπή των κλιμακίων σε 5 - 6 ανάλογα με την εκπαίδευση του υπαλλήλου, ώστε ο καταληκτικός μισθός να μην διαφέρει σημαντικά από τον αρχικό μισθό. Το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ειδική αναφορά έγινε χθες σύμφωνα με πληροφορίες στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.

Λουκέτο σε ΕΤ1, «Ραδιοτηλεόραση» και περιφερειακά ραδιόφωνα ανακοινώνει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση προσδοκά ότι από το 2012 θα υπάρξει εξοικονόμηση 8,3 εκατ. ευρώ, λόγω καλύτερης διαχείρισηςΤο κλείσιμο της ΕΤ1 και της «Ραδιοτηλεόρασης», συγχωνεύσεις στο ραδιόφωνο, περικοπές προσωπικού και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας περιλαμβάνει -σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο σύνολο σχεδόν του Τύπου της Παρασκευής- το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Επίσης καταργούνται τα ψηφιακά κανάλια «Σινε+» και «Σπορτ+» και τα προγράμματα των υπό κατάργηση σταθμών θα ενσωματωθούν στη ΝΕΤ και στην ΕΤ3.

Η ΕΤ3 με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θα αναβαθμιστεί σε πανελλαδικής εμβέλειας περιφερειακό κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.

Προβλέπεται επίσης η συγχώνευση των 19 περιφερειακών σταθμών σε εννέα. Οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε έναν, ενώ καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία.

Θα ενισχυθεί επίσης το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ενώ θα ενισχυθεί και η παρουσία της ΕΡΤ στο Διαδίκτυο.

Καταργούνται ακόμα το Ινστιτούτο Οπτικο-ακουστικών Μέσων και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο.

Για την ΕRT World θα υπάρξει αναβάθμιση της ποιότητάς του με έμφαση στον πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Καμία συχνότητα δεν πρόκειται να πωληθεί, αλλά όλες θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία της ΕΡΤ ΑΕ.

Το προσωπικό της ΕΤ1 και της Ραδιοτηλεόρασης θα αξιοποιηθεί σε άλλα κανάλια ή στα πολυμέσα της ΕΡΤ.

Το σχέδιο προβλέπει ακόμα την καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, θα διατεθεί άμεσα στο υπουργείο Οικονομικών το οικόπεδο της ΕΡΤ στην Περαία Θεσσαλονίκης, ενώ το κτίριο της οδού Κατεχάκη θα παραχωρηθεί σε φορείς του Δημοσίου.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι από το 2012 θα υπάρξει εξοικονόμηση 8,3 εκατ. ευρώ, λόγω καλύτερης διαχείρισης.

Τέλος, προβλέπεται η ενίσχυση της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής κατά 1,5% από το ανταποδοτικό τέλος και η δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής για τη διάθεση του ποσού.

Newsroom ΔΟΛ

Δωράκι ΠΑΣΟΚ μετά τις καλοκαιρινές διακοπές: Έρχονται τα εκκαθαριστικά της έκτακτης εισφοράς ή κεφαλικού φόρου όπως τον λένε οι ΠΑΣΟΚοι ;)

Tα σχετικά σημειώματα θα στείλει η ΓΓ Πληροφοριακών ΣυστημάτωνΕγκύκλιο για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη βεβαίωση και είσπραξη της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, της έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Στην εγκύκλιο που υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου υπογραμμίζεται πως από την εφαρμογή της «θα προκληθεί δαπάνη που δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια διότι εξαρτάται από το πλήθος των εκκαθαριστικών που θα αποσταλούν στους φορολογούμενους».

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα επιβάλλεται στα εισοδήματα άνω των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ των φυσικών προσώπων, που προέκυψαν κατά τις διαχειριστικές χρήσεις 2010 έως και 2014 και δηλώνονται με τις δηλώσεις των αντίστοιχων οικονομικών ετών 2011 - 2015.

Για την επιβολή της εισφοράς, λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο του φυσικού προσώπου ή σχολάζουσας κληρονομιάς.

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, που επιβάλλεται στο συνολικό καθαρό εισόδημα υπολογίζεται ως εξής:

* Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 12.001 ευρώ έως 20.000,99 ευρώ η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1% επί ολόκληρου του ποσού.
* Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως και 50.000,99 ευρώ η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 2% επί ολόκληρου του ποσού.
* Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000,99 ευρώ η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί ολόκληρου του ποσού.
* Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 4% επί ολόκληρου του ποσού.

Η εισφορά καταβάλλεται σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της εισφοράς και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη, αντίστοιχα.

Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 300 ευρώ, εκτός της τελευταίας. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του οφειλόμενου ποσού, παρέχεται έκπτωση 5%.

Στις περιπτώσεις που η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαθέτει στοιχεία για την ορθή εκκαθάριση, τότε οι υπόχρεοι φορολογούμενοι, εφόσον διαπιστώνουν λάθος κατά την παραλαβή του εκκαθαριστικού σημειώματος, υποβάλουν την αρμόδια ΔΟΥ κατά περίπτωση είτε αίτηση για διαγραφή μέρους ή ολόκληρου του βεβαιωθέντος ποσού, είτε τροποποιητική δήλωση.

Η δε Εφορία θα προβεί σε διαγραφή ή σε νέα εκκαθάριση, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από την ΓΓΠΣ. Το νέο ποσό που θα προκύπτει θα καταβάλλεται αποκλειστικά και μόνο στη ΔΟΥ.

Σήμα κινδύνου για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

http://img.protothema.gr/956108906CB3EB299D76AF2AEE33275B.jpgΜορφή χιονοστιβάδας λαμβάνει το αίτημα ευρωπαϊκών χωρών προς την Αθήνα για παροχή εγγυήσεων με εμπράγματα δικαιώματα ότι τα δάνεια που θα προσφέρουν στην Ελλάδα θα αποπληρωθούν κανονικά, απειλώντας ευθέως ότι σε διαφορετική περίπτωση θα μπλοκάρουν το πακέτο βοήθειας των 109 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου.

Στην αρχή το πρόβλημα ήταν μόνο η Φινλανδία. Ξαφνικά την Πέμπτη ακόμη πέντε ευρωπαϊκές χώρες εμφανίστηκαν να διεκδικούν επίσης εμπράγματα δικαιώματα. Πρόκειται για την Αυστρία, την Ολλανδία, την Σλοβακία, την Εσθονία, ακόμη και για την Μάλτα υπάρχουν πληροφορίες ότι θα κινηθεί διεκδικώντας εμπράγματα δικαιώματα από την Ελλάδα. Επισήμως οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών δεν έχουν υποβάλλει αίτημα παροχής εμπράγματων εγγυήσεων, όμως αρμόδιοι αξιωματούχοι από τις χώρες αυτές φρόντισαν να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους μέσω του διεθνούς τύπου. Επιχειρώντας να σταματήσει την πρόκληση ντόμινο που θα έθετε σε κίνδυνο το νέο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα, στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης διαμηνύουν ότι δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία αντίστοιχη αυτής που έγινε με τη Φινλανδία. Άλλωστε τα περιθώρια είναι ασφυκτικά, αφού μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου τα κοινοβούλια των χωρών μελών της ευρωζώνης θα πρέπει να έχουν εγκρίνει την συμμετοχή των χωρών τους στο νέο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας ύψους 109 δισ. ευρώ. Οι πέντε νέες χώρες που φέρονται να αξιώνουν εμπράγματες εγγυήσεις από την Ελλάδα, τη δέσμευση δηλαδή ότι σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων η Αθήνα θα τους αποζημιώσει προσφέροντας ακίνητα ή άλλη δημόσια περιουσία, αντιπροσωπεύουν αθροιστικά περίπου το 10% του συνολικού δανείου των 109 δισ. Με απλά λόγια αν κάνουν πράξη τις απειλές τους και επιμείνουν να απαιτούν εγγυήσεις με εμπράγματα δικαιώματα τότε το νέο πακέτο διάσωσης θα βρεθεί στον αέρα. Με δεδομένο ότι απομένουν μόνο λίγες εβδομάδες για την επικύρωση της συμμετοχής των υπόλοιπων 16 χωρών της ευρωζώνης στο πακέτο των 109 δις., ο γόρδιος δεσμός φαίνεται ότι θα μπορέσει να λυθεί μόνο με μια ισχυρή και δεσμευτική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Από την πρώτη ανάγνωση προκύπτει το συμπέρασμα ότι η πλειονότητα των χωρών που ζητούν εμπράγματες ασφάλειες ανήκουν στη γερμανική σφαίρα επιρροής. Ίσως να είναι υπερβολική η διασύνδεση, όμως γερμανικές εφημερίδες ήταν αυτές που πρώτες, εδώ και ενάμιση χρόνο, είχαν δημοσιεύσει ιδέες για πώληση ελληνικών νησιών προκειμένου να μειωθεί το ελληνικό χρέος.

Ο ασκός άνοιξε έπειτα από απαίτηση της Φινλανδία να λάβει εγγυήσεις με εμπράγματα δικαιώματα προκειμένου να εκταμιεύσει το δικό της μερίδιο στο νέο δάνειο προς την Ελλάδα. Έπειτα από την εκλογική επιτυχία του νέου κόμματος των "αληθινών Φινλανδών" που συγκέντρωσε 15% των ψήφων στη σκανδιναβική χώρα και εισήλθε στον κυβερνητικό συνασπισμό, τα μέλη της φινλανδικής κυβέρνησης στύλωσαν τα πόδια και διεμήνυσαν ότι δεν θα δώσουν στην Ελλάδα τα 1,7 δισ. ευρώ που τους αντιστοιχούν από το νέο δάνειο των 109 δισ. ευρώ, εκτός κι αν η Ελλάδα δεσμευθεί ότι θα τους αναγνωρίσει εμπράγματες εγγυήσεις. Απαιτούσαν δηλαδή από την ελληνική κυβέρνηση να επικυρώσει μια νομικά δεσμευτική συμφωνία ότι αν σε 25-30 χρόνια το ελληνικό κράτος δεν τους έχει επιστρέψει τα δανεικά, τότε το Ελσίνκι να μπορεί να "κατάσχει", κατά ένα τρόπο, δημόσια ελληνική περιουσία.

Με πρωτοβουλία του, ο υπουργός Οικονομικών διαπραγματεύθηκε με τη φινλανδή ομόλογό του Γιούτα Ουρπιλάινεν ένα χρηματοδοτικό σχήμα "που επιτρέπει στην Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας να αποφασίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους στη νέα δέσμη βοήθειας προς την Ελλάδα, μέσω του EFSF".

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης από την προηγούμενη Δευτέρα, "το χρηματοδοτικό σχήμα που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες θα υποβληθεί προς έγκριση στο Euro WorkingGroup (Eurogroup σε επίπεδο των εκπροσώπων των Υπουργών)", ενώ επισημάνθηκε ιδιαιτέρως ότι το χρηματοδοτικό αυτό σχήμα δεν έχει κανέναν εμπράγματο χαρακτήρα.

Πρακτικά το σχήμα που ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με την κυρία Ουρπιλάινεν λέει ότι περίπου το ένα τρίτο της Φινλανδικής συμμετοχής στο δάνειο των 109 δισ (για την ακρίβεια τα 600 εκατ. από το 1,7 δισ που καλείται να δανείσει το Ελσίνκι) θα μπουν σε ένα ειδικό λογαριασμό στο όνομα της φινλανδικής κυβέρνησης η οποία θα μπορεί να τραβήξει τα χρήματα σε 25 χρόνια από τώρα, αν η Ελλάδα δεν έχει ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, σε 25 με 30 χρόνια αυτά τα 600 εκατ. ευρώ θα έχουν γίνει 1,7 δισ. ευρώ ή και περισσότερα δηλαδή θα είναι ένα ποσό ισοδύναμο της συνολικής συνεισφοράς των Φινλανδών.

Εξυπακούεται ότι αν κάτι αντίστοιχο ζητήσουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης τότε το πακέτο των 109 δισ. ευρώ θα ψαλιδιστεί σημαντικά και ενδέχεται να μην καλύπτει πλέον τις πιεστικές ανάγκες αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους για τα επόμενα χρόνια.

Αυτό που έχει πραγματικό ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως κάποιος αξιωματούχος, για παράδειγμα από τη Γερμανία ή από την Κομισιόν ο οποίος να ζητήσει από τα μέλη της ευρωζώνης να μην θέτουν εμπόδια στην παροχή της βοήθειας προς την Ελλάδα, επικαλούμενος έστω την ξεχασμένη αρχή της υποτιθέμενης κοινοτικής αλληλεγγύης.

Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο επίσης ότι τα κενά αέρος δημιουργούνται επειδή η ηγεσία του νέου κόμματος των «Αληθινών Φινλανδών» επικαλείται τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει πριν από τις εκλογές του Ιουνίου ενώπιον των ψηφοφόρων της. Με απλά λόγια, περίπου 300. 000 πολίτες (αφού το εκλογικό σώμα της Φινλανδίας είναι περίπου 2 εκατ. άνθρωποι και οι αληθινοί Φινλανδοί συγκέντρωσαν το 15% των ψήφων), μοιάζουν σαν να είναι οι ουσιαστικοί ρυθμιστές των αποφάσεων που αφορούν αμέσως 11 εκατ. Ελληνες και εμμέσως 325 εκατομμύρια πολίτες στις 17 χώρες της ευρωζώνης...

Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στη Φουκουσίμα

Σεισμική δόνηση 6,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Φουκουσίμα, στις 14.36 τοπική ώρα (08.36 ώρα Ελλάδος).

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την ακτή και σε βάθος 20 χιλιομέτρων.

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για κίνδυνο εμφάνισης τσουνάμι ύψους 50 εκατοστών. Η προειδοποίηση ήρθη 40 λεπτά αγότερα.

Η Tepco, διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε καμία επίπτωση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις από το σεισμό. Οι επιχειρήσεις ψύξης των αντιδραστήρων του σταθμού συνεχίζονται κανονικά.

"Τρέμουν" οι τραπεζίτες

"..να εξετασθεί για ποιον λόγο δεν έχουν ζητηθεί πρόσθετες εγγυήσεις για δάνεια που "σκάνε", ακόμη και αν οι δανειολήπτες ή οι βασικοί μέτοχοι των εταιρειών που τα έλαβαν, διαθέτουν τεράστια προσωπική περιουσία."

Η BlackRock βγάζει στη φόρα θαλασσοδάνεια σε επιχειρηματίες, εκδότες, ξενοδόχους, κατασκευαστές, μετόχους, στελέχη - Πρόσθετες προβλέψεις και ευθύνες ακόμη και για βλάβη του ελληνικού δημοσίου.

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Η επικείμενη Διαγνωστική Μελέτη της BlackRock στις ελληνικές τράπεζες, με την οποία θα εξετασθεί η ποιότητα των δανειακών χαρτοφυλακίων και η ανάγκη σχηματισμού πρόσθετων προβλέψεων για επισφαλή δάνεια, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο μάνατζμεντ των τραπεζών. Οι οποίες γνωρίζουν πολύ καλά σε ποιο βαθμό έχουν χορηγήσει δάνεια και μετοχοδάνεια πολλών εκατομμυρίων, δεκάδων ή και εκατοντάδων, που στην ουσία έχουν καταστεί… θαλασσοδάνεια, σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα.

Σε επιχειρηματίες, κατασκευαστές, ξενοδόχους, εκδότες, "ημετέρους", προνομιούχους συνομιλητές, μετόχους των τραπεζικών ομίλων, προσωπικά μετοχοδάνεια στελεχών κ.λπ. Και γνωρίζουν ακόμη καλύτερα τι είδους εγγυήσεις, εξασφαλίσεις και collaterals έχουν δοθεί από τους δανειολήπτες για τα δάνεια αυτά και σε ποιο βαθμό αυτά εξυπηρετούνται ή έχουν "παγώσει" ή με διάφορα τρικ περνούν σε ειδικούς λογαριασμούς ή αναχρηματοδοτούνται πλήρως ή μερικώς για να μη "σκάσουν". Γι' αυτό τρέμουν τη μελέτη της BlackRock οι τραπεζίτες και προσπαθούν να την αποτρέψουν, μάταια όμως, μια και η Διαγνωστική Μελέτη προβλέπεται ως υποχρέωση σε κάθε χώρα που συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Το ίδιο, άλλωστε, έγινε και στην Ιρλανδία.

Σοβαρές ευθύνες για βλάβη του Δημοσίου

Η μία παράμετρος της υπόθεσης είναι η λογιστική και οικονομική, καθώς η Διαγνωστική Μελέτη θα ορίσει το ύψος των πρόσθετων προβλέψεων που πρέπει να σχηματίσουν οι τράπεζες και ως εκ τούτου θα διαμορφωθεί και η ανάγκη εξεύρεσης νέων κεφαλαίων. Τα οποία σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις θα κυμαίνονται στα 8 - 12 δισ. ευρώ, όμως ενδεχομένως να είναι και περισσότερα. Υπάρχει, ωστόσο, και μία ακόμη παράμετρος, που αφορά στις διοικητικές ή άλλης μορφής ευθύνες που θα προκύψουν στον απόηχο της Διαγνωστικής Μελέτης.

Και τούτο καθώς υπάρχουν πλευρές, ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση, που θεωρούν ότι τα ευρήματα της Διαγνωστικής Μελέτης πρέπει να αξιολογηθούν περαιτέρω και να έρθουν στο φως όλοι οι "σκελετοί" που θα βρεθούν στα "ντουλάπια" των τραπεζών. Και τούτο καθώς τυχόν κακοδιαχείριση ή προνομιακή μεταχείριση σε βάρος των συμφερόντων της τράπεζας, δεν εγείρει μόνο ζήτημα βλάβης των μετόχων και μικρομετόχων, αλλά και του ελληνικού δημοσίου.

Από τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο είναι προνομιούχος μέτοχος των τραπεζών και ενδεχομένως θα κληθεί να καταβάλει και άλλα χρήματα στο πλαίσιο του Ταμείου FSF, οποιεσδήποτε ενέργειες και αποφάσεις βλάπτουν τους μετόχους, προκαλούν βλάβη και στο ελληνικό δημόσιο. Γεγονός που μπορεί να εγείρει πολύ σοβαρές ευθύνες και συνέπειες.

Συντηρούν τα θαλασσοδάνεια

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έχει φτάσει η ώρα να εξυγιανθεί όχι μόνο το τραπεζικό σύστημα αλλά και συνολικά η ελληνική οικονομία. Διότι δεν είναι δυνατόν την ώρα που το τραπεζικό σύστημα αδυνατεί να στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία και να χρηματοδοτήσει υγιείς επιχειρήσεις και δράσεις, να συντηρούνται με συνεχή προνομιακή αιμοδοσία δεκάδων εκατομμυρίων από τις τράπεζες θαλασσοδάνεια επιχειρηματιών και μη βιώσιμων επιχειρήσεων, κατά παρέκκλιση κάθε κανόνα ανταγωνισμού, για άγνωστους λόγους και αιτίες, που μόνο να τους υποθέσει μπορεί κανείς.

Και να εξετασθεί για ποιον λόγο δεν έχουν ζητηθεί πρόσθετες εγγυήσεις για δάνεια που "σκάνε", ακόμη και αν οι δανειολήπτες ή οι βασικοί μέτοχοι των εταιρειών που τα έλαβαν, διαθέτουν τεράστια προσωπική περιουσία.

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=316214&nt=108&lang=1

«Μαγική εικόνα» το μήνυμα Παπανδρέου σε ΔΕΘ και Εθνική Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ

Description: http://s.enet.gr/resources/2011-01/1603341-thumb-medium.jpgΤο στίγμα για το προς τα που πρέπει να πάει η χώρα αλλά και αίσθημα δικαιοσύνης και αποτελεσματικότητας θα επιχειρήσει να δώσει ο πρωθυπουργός στις ομιλίες του στη ΔΕΘ αλλά και στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου. Το περιεχόμενο των δύο κεντρικών παρεμβάσεων του Γιώργου Παπανδρέου συζητήθηκαν στις τρεις συσκέψεις που είχε από νωρίς το πρωί στη Βουλή με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη.

Κεντρική πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα αποτελέσει σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου θα δώσει το στίγμα προς τα πού πρέπει να πάει η χώρα, ενώ ταυτόχρονα θα αναφερθεί και στο κυβερνητικό έργο επιχειρώντας ταυτόχρονα να αναδείξει τις διαφορές του ΠΑΣΟΚ από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί επίσης να εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της αποτελεσματικότητας και του δικαίου.

Στη διάρκεια της Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει η Ολομέλεια του σώματος, στην οποία θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν και «θεματικά τραπέζια» στα οποία, όπως αναφέρθηκε, θα τεθούν ανοιχτά όλα τα θέματα.

Σε ότι αφορά την ομιλία του στην ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός θέλει, σύμφωνα με πληροφορίες, να προσδώσει σε αυτήν χαρακτηριστικά «εθνικής αφήγησης» με την έννοια ότι θα κάνει λόγο για τη θέση, την πορεία και την προοπτική της χώρας στο διεθνές περιβάλλον.

Ο πρωθυπουργός θα κάνει επίσης απολογισμό του κυβερνητικού έργου, "όχι ως απαρίθμηση νόμων, αλλά ως συνόλου αλλαγών, ενώ επιθυμεί να εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της πολιτικής σταθερότητας και το ότι η χώρα προχωρά".

Η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, επιπλέον, θα έχει αναφορές και στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, ενώ πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κάθε υπουργείο επεξεργάζεται συγκεκριμένες πολιτικές που θα οδηγήσουν στην δημιουργία θέσεων εργασίας και οι οποίες σχεδιάζεται να παρουσιαστούν στην ΔΕΘ.

Απανωτές συσκέψεις για οικονομία και αστοχίες

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση συνεχίζει "με αποφασιστικότητα τις ανατροπές, με διάλογο και ανοιχτές διαδικασίες", έστειλε στα μέλη της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των σημερινών συσκέψεων, σύμφωνα με κύκλους που πρόσκεινται στο Μαξίμου.

Στην τρίτη κατά σειράν σύσκεψη εξετάστηκαν οι εξελίξεις στην οικονομία, εν όψει του ελέγχου από την τρόικα και η πορεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, για τον οποίο τα έως τώρα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανέβει στη ΔΕΘ ο Γ. Παπανδρέου έχοντας στις αποσκευές του ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, το οποίο θα εξειδικεύεται ανά υπουργείο, καθώς και να στείλει μήνυμα στο εξωτερικό ότι οι προσπάθειες ανάταξης της οικονομίας δεν έχουν βαλτώσει.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να αναφέρθηκε και στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, αναφέροντας ότι απηχεί και την επιθυμία της κοινωνίας.

Κυβερνητικοί κύκλοι μίλησαν και για το ζήτημα της παροχής εγγυήσεων στους εταίρους μας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας. Υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση δεν το συζητά και σημείωσαν ότι αν ανοίξει συνολικά αυτή η συζήτηση, ακυρώνεται η συμφωνία της 21ης Ιουλίου και μαζί καταρρέει το ευρωπαϊκό σύστημα. Διευκρίνισαν, όμως, ότι η συμφωνία με τη Φινλανδία θα προχωρήσει ως έχει.

Εκτίμησαν ότι η κατάσταση, όσον αφορά στην υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, θα ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Όσον αφορά στην ΕΡΤ, οι ίδιοι κύκλοι προϊδέασαν τους συνομιλητές τους για μεγάλες ανατροπές, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο το πρωί από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλο. Όπως είπαν, σπεύδοντας να απαντήσουν προκαταβολικά σε επικριτές και συνδικαλιστές, η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι στους εργαζόμενους σε αυτήν.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=302565