20 Αυγούστου 2011

Καλό καλόπαιδο είναι κι ο Μέσσι

Επειδή όλοι λένε για τον Μουρίνιο δείτε και τον Μέσσι. Αρχικά κάνει χειρονομία προς τον Μουρίνιο και μετά πέφτει με φόρα "τυχαία" πάνω σε παίκτη της Ρεάλ:


H χειρονομία του Μέσι by texniti

Άλλη μια παγκόσμια πρωτιά για τους Έλληνες

Ήμασταν στο 87%...

τόσοι Έλληνες δηλώνουν ότι κάνουν σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

τώρα βέβαια έχουμε πάει στο 100% κάθε μέρα μιας και μας περιποιείται καλά ο ΓΑΠ καθημερινά:

Bundesliga 3η αγωνιστική

Αποτελέσματα 3ης αγωνιστικής:

Bayern Munchen Bayern Munich 5 v 0 HSVHSV
VfB Stuttgart VfB Stuttgart 0 v 1 Bayer LeverkusenBayer Leverkusen
Borussia Dortmund Borussia Dortmund 2 v 0 FC Nurnberg1FC Nurnberg
Werder Bremen Werder Bremen 5 v 3 SC FreiburgSC Freiburg
FC Augsburg Augsburg 0 v 2 HoffenheimSG Hoffenheim
FC Koln FC Koln
v Kaiserslautern1FC Kaiserslautern

Germany (Deutschland)- Greece (Hellas) Basketball Live Stream 18:30

Επεσε αεροπλάνο των Red Arrows

http://news.bbcimg.co.uk/media/images/54716000/jpg/_54716196_ian_8550_dxo.jpgΈπεσε αεροπλάνο των Red Arrows τους οποίους έχουμε θαυμάσει για τα ακροβατικά τους και στην Ελλάδα. Το ατύχημα έγινε σε επίδειξη στο Bournemouth Air Festival και το αεροπλάνο συνετρίβη στο Dorset, στα νοτια παράλια της Αγγλίας χωρίς να είναι μέχρι τώρα γνωστή η αιτία. Ο πιλότος αγνοείται...

Πέρασαν και μια βόλτα απ' το Αουσβιτς οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στην Πολωνία (βίντεο)

Το ΑΠΟΕΛ αγωνίζονταν την Τετάρτη 17 Αυγούστου στην Πολωνία, απέναντι στην Βίσλα Κρακοβίας, για τα πλέι οφ του Champions League. Έτσι, μία μερίδα οπαδών της ομάδας της Κύπρου, που είναι γνωστή για τις σχέσεις της με Ελλάδα επισκέφτηκε το γνωστότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης, το Άουσβιτς και είδε από κοντά...

τα δύο φουρνάκια όπου σύμφωνα με την ιστορία που γνωρίζουν τα μικρά παιδιά καίγονταν σχεδόν 200.000 άτυχοι Εβραίοι και γίνονταν σαπούνι από τον "most evil men who walked on earth" όπως λένε και οι Αμερικάνοι μιας και ο Στάλιν ήταν σύμμαχος. Δείτε και το βίντεο που τσίτωσε τα κομμούνια που νομίζουν ότι μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να αποθεώνουν τον Στάλιν, το μεγαλύτερο σφαγέα που γνώρισε η γη:

Οδυνηρό "ραντεβού" με την εφορία

Οδυνηρό  ραντεβού  με την εφορίαΠερίπου 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι "τσεκάρουν" σε λίγες μέρες το "αιματηρό" ραντεβού τους με την εφορία σε μια διαδικασία που αναμένεται πολύ δυσάρεστη καθώς το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να στείλει όλα τα χαράτσια σε ένα ενιαίο εκκαθαριστικό.

Αυτό θα περιλαμβάνει την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, την εισφορά στους ιδιοκτήτες ΙΧ άνω των 1.929 κ. εκ. και το τέλος στους φορολογούμενους που έχουν σκάφη και πισίνες.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η εξόφληση θα γίνει σε έξι μηνιαίες δόσεις. Κάθε μια όμως δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 300 ευρώ εκτός από την τελευταία. Αν κάποιος επιθυμεί να τύχει έκπτωσης 5% επί του συνολικού ποσού θα πρέπει να πληρώσει εφάπαξ.

Όλοι οι μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες καταβάλλουν έκτακτη εισφορά σε ποσοστό από 1 έως 4 τοις εκατό ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και υπόχρεοι καταβολής είναι όλοι όσοι δήλωσαν στην περυσινή φορολογική τους δήλωση εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ.

Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν και οι ιδιοκτήτες ΙΧ οι οποίοι θα πληρώσουν αυξημένα τέλη κυκλοφορίας ενώ όσοι εξ αυτών έχουν αυτοκίνητο άνω των 1.929 κ. εκ θα καταβάλουν έκτακτη εισφορά ενώ τέλος επιτηδεύματος θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 800 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την καθιέρωση κοινωνικών κριτηρίων αλλά και κριτηρίων παλαιότητας αναφορικά με τους ιδιοκτήτες ΙΧ για το ύψος των τελών κυκλοφορίας.

Η Μητρόπολη Ξάνθης «αφορίζει» την παπαριά του κρυφο-ομοφυλόφιλου Ρήγα

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/72231.jpgΣτο πυρ το εξώτερον στέλνει η Μητρόπολη Ξάνθης την πετυχημένη θεατρική παράσταση «Τα κορίτσια με τα Μαύρα» των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου.

Με ανακοίνωση της η Μητρόπολη φαίνεται ότι έγινε έξω φρενών όταν πληροφορήθηκε ότι η παράσταση θα ανέβει στην Ξάνθη και μάλιστα ότι η αφίσα απεικονίζει την Χρύσα Ρώπα, την Ελένη Καστάνη, την Σοφία Μουτίδου και τη Χρυσούλα Διαβάτη ντυμένες καλόγριες με κόκκινα παπούτσια.



Στην ανακοίνωση της η Μητρόπολη αναφέρει ότι πληροφορήθηκε για το έργο μετά από καταγγελίες χριστιανών και στη συνέχεια αφού έψαξε στο διαδίκτυο έμαθε την υπόθεση με την οποία διαφωνεί κάθετα.

«Εάν στην Ελλάδα παρουσιάζονται τέτοιου είδους έργα που ειρωνεύονται τα όσια και τα ιερά της πίστεως μας και υπάρχουν χριστιανοί Έλληνες που πληρώνουν για να χειροκροτήσουν, να ψυχαγωγηθούν, αυτό νομίζω ότι είναι κατάντημα».

Στη συνέχεια η Μητρόπολη Ξάνθης εκφράζει τις αντιρρήσεις της για το έργο και απαντά σε όσους την επικρίνουν: «εδώ είναι Θράκη, είναι Ξάνθη, εδώ είναι σύνορα, όρια μιας περιοχής με ιδιαιτερότητες και για τον λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας».

Παράλληλα κάνει λόγο για «κόκκινη γραμμή» και όρια που δεν πρέπει να ξεπεραστούν. «Η τοπική Εκκλησία απευθύνεται με αγάπη προς τους αρμόδιους φορείς και προς τον ευλογημένο λαό και καλεί τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στην εντατική ο Σόκρατες (video)!

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/44641000/jpg/_44641892_socrates_getty.jpgΟ πάλαι ποτέ διεθνής Βραζιλιάνος επιθετικός βρίσκεται από την Πέμπτη σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα από την... χώρα του καφέ, ο “γιατρός” διαπιστώθηκε πως έχει γαστρική αιμορραγία

Σε ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι ιατροί του νοσοκομείου έκαναν γνωστό ότι η αιμορραγία προκλήθηκε μετά από υπέρταση που ταλαιπωρούσε τον Σόκρατες για αρκετές ημέρες.

Οι γιατροί ανησυχούν ότι ο Σόκρατες έχει κίρρωση του ύπατος και παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας του.

Καλά! Όλοι αμάξια φτιάχνουν... αλλά...

Κάποιοι φτιάχνουν καλύτερα:

Nissan GT-R Switzer R850 vs Porsche 911 Turbo Switzer R800




Nissan GT-R R35 TTR Switzer R850 vs. Porsche 911(997) Mk.1 Turbo TTR Switzer P800+Protomotive


Ξαναέφυγε έντρομη η Αστυνομία απ' τα Ζωνιανά

http://www.forthnet.gr/media/FOTOS/Gallery12/ZONIANA%5B1%5D/470xN/2.jpgΙσχυρή ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου,του Τ.Α.Μυλοποτάμου,των ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, οργάνωσαν επιχείρηση μετά από πληροφορίες οτι σε κοντινή περιοχή υπάρχει μεγάλη χασισοφυτεία.

Οι καλλιεργητές ενημερωμένοι όμως για τον επικείμενο έλεγχο φρόντισαν προφανώς να ξεριζώσουν την φυτεία και στη συνέχεια να βάλουν φωτιά.

Ενώ οι αστυνομικοί εξερευνούσαν το χώρο της μέχρι πρότινος φυτείας, στο σημείο έφτασαν κάτοικοι του χωριού με αυτοκίνητα, οι οποίοι σε έντονο ύφος κάλεσαν τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν.

Ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ ένα αγροτικό όχημα φέρεται αρχικά να έπεσε πάνω σε σταθμευμένο περιπολικό και στην συνέχεια να παρέσυρε αστυνομικό που βρισκόταν στον δρόμο, τραυματίζοντας τον. Η αστυνομική δύναμη μετά το επεισόδιο αποχώρησε από τα Ζωνιανά Όρη.

Την Κύπρο στηρίζει και η Ρωσία στο θέμα της ΑΟΖ

http://4.bp.blogspot.com/_IFXr4PKtOa4/TFM3WJju0LI/AAAAAAAABxc/ovHEZWxX2sQ/s1600/%CE%91%CE%9F%CE%96.JPGΗ Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, όπως εκφράστηκε από τον Εκπρόσωπο του, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σχετικά με το κυρίαρχο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ).

Η Ρωσική Ομοσπονδία εξέφρασε μια ξεκάθαρη θέση αρχών η οποία στηρίζεται απόλυτα στο διεθνές δίκαιο, το οποίο θα πρέπει όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να σέβονται και να εφαρμόζουν αυστηρά, τονίζεται σε ανακοίνωση του Κυπριακού ΥΠΕΞ.

<>span id="fullpost"

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, τονίζει η Λευκωσία, «δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση στην Τουρκία, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, όπως απορρέουν από τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και οι όποιες ενέργειές της για έρευνα, εξόρυξη υδρογονανθράκων στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο».

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών απαντά επίσης, σημειώνει το Κυπριακό ΥΠΕΞ, «με κατηγορηματικό τρόπο και στις άλλες αιτιάσεις της Τουρκίας, καλώντας την εμμέσως πλην σαφώς, να μη διασυνδέει τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας που στηρίζονται στα κυριαρχικά της δικαιώματα, με την ειρηνευτική διαδικασία για λύση του Κυπριακού».

«Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για αυτή τη σθεναρή στάση της Ρωσίας που πάντοτε αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί ασπίδα και στήριγμα για τις όποιες απειλές της Τουρκίας, ασπίδα που στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», καταλήγει το Κυπριακό ΥΠΕΞ.

Bundesliga Live stream 15:30 CET (16:30)

ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ;

Τα ψιχία των στοιχείων από το βιβλίο του έμπειρου στα αεροναυτιλιακά ζητήματα, Τούρκου διπλωμάτη Ντενίζ Μπουλούκμπασι, που ήρθαν προσφάτως στη δημοσιότητα, φέρνουν στην επιφάνεια αθέατες συνέπειες των ελληνοτουρκικών διερευνητικών συζητήσεων-διαπραγματεύσεων, οι οποίες ξεκίνησαν το 1978 με πρωτοβουλία-πίεση της Τουρκίας και βρίσκονται στην 50ή συνάντηση.Εκ του μέχρι στιγμής αποτελέσματος προκύπτει ότι αυτή η πρωτοβουλία της Τουρκίας είχε διπλό στόχο σε βάρος της Ελλάδας.

* Οσο συνεχίζονται οι ατέρμονες συζητήσεις, η Ελλάδα στερείται την άσκηση του δικαιώματός της για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ επί 33 χρόνια.

* Το ίδιο χρονικό διάστημα των συζητήσεων αυτών, η Τουρκία έχει πετύχει μέσω του ΝΑΤΟ και του ICAO δικαιώματα στο Αιγαίο που δεν της ανήκουν, εκμεταλλευόμενη ενδεχομένως και την ολιγωρία ελληνικών υπηρεσιών, καθώς οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών δεν μπήκαν σοβαρά στον κόπο να αναπροσαρμόσουν και να «εκμοντερνίσουν» την εξωτερική πολιτική ανάλογα με τις ευκαιρίες που προσέφεραν οι εκάστοτε περιστάσεις.

«Από τα στοιχεία»

Το αποτέλεσμα είναι αυτά τα «δικαιώματα»-στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αγκυρα αυτή την 30ετία να τα χρησιμοποιήσει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αν και όποτε συμφωνηθεί η προσφυγή σ' αυτό. Αλλωστε, υπάρχει καταγεγραμμένη από το 2002 η σαφής δήλωση του προέδρου του δικαστηρίου σε συνέντευξή του: «Η απόφαση και το αποτέλεσμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας - ΑΟΖ κ.λπ. θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία που θα προσκομίσουν οι Ελληνες και οι Τούρκοι δικηγόροι».

Ετσι, αυτές οι ατέρμονες συζητήσεις, που για την ελληνική πλευρά προσφέρουν το πρόχειρο επιχείρημα «της ησυχίας στο Αιγαίο», επί της ουσίας δείχνουν ότι εξυπηρετούν μόνο την Αγκυρα. Μέσω αυτού του τρόπου, αυτή στερεί από την Ελλάδα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα από τον ορυκτό πλούτο, δεδομένου ότι, με τις ατέρμονες συζητήσεις, δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να οριοθετήσει και να αξιοποιήσει την υφαλοκρηπίδα - ΑΟΖ στα όρια του FIR Αθηνών - Κωνσταντινούπολης (Αιγαίο), στο οποίο η Αγκυρα έχει μηδαμινά έως ελάχιστα νόμιμα δικαιώματα. Παράλληλα, με τις συζητήσεις αυτές, η Τουρκία επιδιώκει να προβεί η Ελλάδα σε παραχωρήσεις που εξυπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα.

Οι συζητήσεις του 2003 για συμφωνία καθορισμού διαφορετικού εύρους χωρικών υδάτων, που αποτελεί τη βάση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας σε διαφορετικές περιοχές, αλλά ακόμη και στα ίδια νησιά, βρίσκονται ένα βήμα πριν αποτελέσουν οριστικό γεγονός. Αυτό ενισχύεται από τις αναφορές στο βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, αλλά και από τη μετέπειτα συνέντευξη του τότε υπουργού Αμυνας Σπηλιωτόπουλου στη «Χουριέτ», τον Ιούνιο του 2004: «...τα χωρικά μας ύδατα μπορούν σε άλλες περιοχές να είναι 3 ν.μ., σε άλλες 6 ν.μ. και σε άλλες 9 ν.μ. κ.λπ.». Εκτός τούτων, το διαφορετικό εύρος των ελληνικών χωρικών υδάτων περιγράφεται με ακρίβεια για συγκεκριμένα νησιά στο πρόσφατο βιβλίο του κ. Μπουλούκμπασι.

Παραχωρήσεις

Σε περίπτωση κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει με αυτή τη θέση της Τουρκίας για διαφορετικό εύρος των χωρικών μας υδάτων, εγκλωβίζεται η Αθήνα σε παραχωρήσεις και σε παραβάσεις της διεθνούς νομιμότητας, που εξυπηρετούν μόνον τα τουρκικά οικονομικά, πολιτικά και επιχειρησιακά συμφέροντα:

* Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1958 στη Γενεύη και στο Montego Bay του 1982, με το αιτιολογικό ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα - ΑΟΖ. Το άρθρο 121 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας εξασφαλίζει τη θεμελιώδη αρχή του διεθνούς δικαίου, το αδιαίρετο δηλαδή της κυριαρχίας του κράτους. Με τη συγκεκριμένη, ενδεχόμενη συμφωνία ποικίλου εύρους χωρικών υδάτων, άλλη Ελλάδα θα έχουμε στον ηπειρωτικό χώρο και... ολίγη Ελλάδα στα ελληνικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου.

Ετσι η Αθήνα, αν συμφωνήσει, θα παραβιάσει τη σύμβαση-διεθνή νομιμότητα... σε βάρος της Ελλάδας, η οποία την έχει επικυρώσει, ενώ δεν... θα την παραβιάζει η Αγκυρα, που δεν την αναγνωρίζει.

* Η διατήρηση των 6 ν.μ. στις ανατολικές και βόρειες πλευρές των ανατολικών νήσων και η επέκταση στα 12 ν.μ. στις δυτικές πλευρές τους αποτελεί μια έξυπνη τουρκική πολιτική με άγνωστες συνέπειες. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι αδύνατον να καταγραφούν και να συμφωνηθούν οι άπειρες μέσες γραμμές για να οριοθετηθούν τα διαφορετικά χωρικά ύδατα, με αποτέλεσμα οι διερευνητικές συζητήσεις να διαρκέσουν επ' άπειρον, με ζημιωμένη μόνο την Αθήνα, που δεν θα μπορεί να οριοθετήσει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Σε αντίθεση με την Αγκυρα, που στην ουσία δεν έχει ή έχει ελάχιστα δικαιώματα στην ΑΟΖ του Αιγαίου.

* Επιπλέον, μια τυχόν συμφωνία για τη διατήρηση των 6 ν.μ. ανατολικά και βόρεια των ακτών των ανατολικών νησιών και η επέκταση στα 12 ν.μ. στη δυτική πλευρά τους, υποκρύπτει πολλά επικίνδυνα σημεία, που μπορεί να παραδώσουν το μισό Αιγαίο στην Τουρκία.

1 Ενισχύουν τη θέση της Τουρκίας ότι να νησιά αποτελούν επέκταση της ηπειρωτικής Τουρκίας, αφού η Ελλάδα αποδέχεται τα 6 ν.μ. απέναντι από τις τουρκικές ακτές και τα 12 ν.μ. απέναντι από την ηπειρωτική Ελλάδα. Ετσι, το Διεθνές Δικαστήριο, εφαρμόζοντας την αρχή της ισότητας, είναι πολύ πιθανό να εκδώσει απόφαση, σύμφωνα με την οποία τα ελληνικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου έχουν μόνο χωρικά ύδατα, αλλά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Το καμπανάκι έχει ήδη χτυπήσει, καθώς το Δικαστήριο, σε πρόσφατη απόφασή του (2009) για το Serpents Island (το Νησί των Φιδιών) στη Μαύρη Θάλασσα, που ανήκει στην Ουκρανία και βρίσκεται κοντά στη Ρουμανία, επιμένει ότι το νησί αυτό δεν έχει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, αλλά μόνο χωρικά ύδατα, ενισχύοντας έτσι τη θέση της Τουρκίας.

Μισό Αιγαίο

Κατ' ανάλογο τρόπο, αν υπάρξει ελληνοτουρκική προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, είναι πιθανόν τα νησιά Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο να... βρεθούν χωρίς υφαλοκρηπίδα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, η τουρκική υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ να φτάσουν μέχρι τη μέση του Αιγαίου και μέχρι την Αίγυπτο στην περίπτωση του Καστελόριζου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ελληνικά συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας.

2 Με μια τέτοια ενδεχόμενη συμφωνία καταργούνται αυτομάτως τα 10 ν.μ. του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου (γίνονται αλλού 6 ν.μ. και αλλού 12 ν.μ.), με αποτέλεσμα να μπορούν τα τουρκικά μαχητικά να έχουν πρόσβαση σε όλο το Αιγαίο και χωρίς να εφαρμόζουν τους κανόνες του ICAO για κατάθεση σχεδίων πτήσης κ.λπ., γεγονός που θα εξασθενήσει την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

3 Με τη διαφοροποίηση των ισχυόντων χωρικών υδάτων, η Τουρκία θα απαιτήσει την αναδιάταξη του FIR Αθηνών και της περιοχής έρευνας και διάσωσης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το δίκτυο των αεροδιαδρόμων στο FIR Αθηνών να καταρρεύσει και η Ελλάδα να χάσει τα 250 εκατ. ευρώ που εισπράττει ετησίως από τα τέλη υπέρπτησης και χρήσης αεροδιαδρόμων -και τούτο γιατί η δημιουργία νέων αεροδιαδρόμων θα απαιτήσει την έγκριση της Αγκυρας.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι πρόσφατες διαταγές του ΝΑΤΟ, που απαγορεύει στα ελληνικά μαχητικά, για τους σκοπούς του ΝΑΤΟ, να υπερίπτανται των ελληνικών νησιών του Ανατ. Αιγαίου, ενώ προωθεί τη διχοτόμηση του Αιγαίου, αφού έδωσε στο υποστρατηγείο της Λάρισας τον έλεγχο μόνο μέχρι τον 25ο μεσημβρινό.

Ολα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η κυβέρνηση επιθυμεί να προσελκύσει επενδύσεις για την έρευνα και άντληση φυσικών πόρων από την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Σύμφωνα μάλιστα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, κατά την τελευταία επίσκεψη του Τούρκου ομολόγου του στην Αθήνα, οι διαπραγματεύσεις για την υφαλοκρηπίδα βρίσκονται «σε καλό δρόμο». Η κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει ποιος είναι αυτός ο «καλός δρόμος» που έχει βρει, γιατί αν υπονοεί τη διαφοροποίηση των χωρικών υδάτων, σ' ένα είδος «χτένι» (6, 10, 12 ν.μ.), τότε θα βρεθεί μπροστά σε διαμελισμό της κυριαρχίας της χώρας.
Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV

Κοντά στη Τρίπολη η Λίβυοι αντικαθεστωτικοί... αλλά αυτό τ' ακούμε 6 μήνες τώρα...

Ένα βήμα από την Τρίπολη βρίσκονται οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών οι οποίες ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν τις πόλεις Ζλιτάν και Ζαουίγια με την τελευταία να απέχει μόλις 40χλμ από την Τρίπολη.

Ανακοίνωσαν, επίσης, ότι ο Αμπντελσαλάμ Τζαλούντ, σημαίνον στέλεχος του καθεστώτος Καντάφι, εγκατέλειψε την Τρίπολη και προσχώρησε στις δυνάμεις των εξεγερμένων. Παράλληλα, το ΝΑΤΟ γνωστοποίησε ότι κατέστρεψε χθες 14 στρατιωτικούς στόχους στα περίχωρα της Τρίπολης.

Εν τω μεταξύ νέες σφοδρές ΝΑΤΟικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν χτες το πρωί την πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, ενώ τουλάχιστον επτά ισχυρές εκρήξεις συντάραξαν το κέντρο της πόλης. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο «Ασοσιέτεντ Πρες» ότι τουλάχιστον τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο που συνδέει την Τρίπολη με το αεροδρόμιο. Στόχος των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ ήταν για άλλη μια φορά το κτιριακό συγκρότημα του Μουαμάρ Καντάφι, ενώ, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, από τις επιδρομές καταστράφηκε το σπίτι του Αμπντάλα αλ Σενούσι, γαμπρού του Καντάφι και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έστειλε κλιμάκιο στην πρωτεύουσα, προκειμένου να επισκεφθεί τοποθεσίες που έχουν βομβαρδιστεί από το ΝΑΤΟ και στις οποίες φέρεται ότι έχουν σκοτωθεί άμαχοι, καθώς και δύο φυλακές στην Τρίπολη.

Παράλληλα, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε πως η εντεινόμενη κλιμάκωση των μαχών ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει επιφέρει μια «γρήγορη επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης» σε αρκετές πόλεις της χώρας. Υποστήριξε πως είναι «ανήσυχη από τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων και από πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες εγκαταστάσεις παροχής ιατρικών υπηρεσιών δέχονται επιθέσεις από οπλοφόρους».

Να μην «θαφτεί» ο Κλάους η προϋπόθεση για μεταγραφή φορ στον ΠΑΟΚ, ενώ ο ΟΣΦΠ συνεχίζει να ονειρεύεται... Βιεϊρίνια

Ο Αθανασιάδης έχει τη στήριξη προπονητή και διοίκησης για να πάρει χρόνο συμμετοχής στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚΤην απόφαση να ενισχύσουν την επιθετική γραμμή της ομάδας, χωρίς όμως να κόψουν το δρόμο στον Κλάους Αθανασιάδη, τους πήραν στον ΠΑΟΚ, οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Ζήσης Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης σε συνεννόηση με τον Λάζλο Μπόλονι. Μετά το 2-0 επί της Καρπάτι, μπήκαν οι βάσεις για πρόκριση στους ομίλους του Europa League και ο Ρουμάνος τεχνικός ζήτησε τουλάχιστον 1-2 προσθήκες.

Έτσι, μετά το βράδυ της Πέμπτης, εάν ο ΠΑΟΚ κάνει και το άλλο... μισό βήμα που χρειάζεται στην Ευρώπη, θα έχει εξασφαλιστεί αυτόματα ένα ποσό γύρω στα πέντε εκατομμύρια ευρώ, αλλά και ένα σύνολο αγώνων κοντά στους... 50!

Παράλληλα, η μεταγραφή ή οι μεταγραφές θα καθοριστούν και από την υπόθεση Φλωρίδη – Σαχπατζίδη, οι οποίοι δηλώνουν απόλυτα έτοιμοι να βάλουν τα έξι εκατομμύρια με τα οποία θα συμμετέχουν στην αύξηση η οποία ανοίγει την Δευτέρα.

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν και την αποχώρηση του Μίρκο Σαβίνι, ίσως και ενός ακόμη ποδοσφαιριστή της ομάδας που θα αδειάσουν χώρο και χρήμα στο μπάτζετ και θα διευκολύνει και αυτό την πραγματοποίηση «αγορών» ή «δανεισμών».

Ωστόσο, ο παίκτης που αναμένεται να έρθει στην Τούμπα δεν πρόκειται να είναι κάποια δαπανηρή μεταγραφή, αφού ούτε πολλά λεφτά υπάρχουν, ενώ προπονητής και διοίκηση δεν θέλουν να κόψουν τον δρόμο για την ενδεκάδα στον Στέφανο -Κλάους- Αθανασιάδη, ο οποίος πραγματοποιεί εντυπωσιακό ξεκίνημα φέτος. Ουσιαστικά, η προ ημερών πρόταση στον Βαγγέλη Μάντζιο με τις 150.000 ευρώ φανερώνει και τις προθέσεις της ομάδας για το στυλ ποδοσφαιριστή και περίπτωση που θέλει να αποκτήσει.

Η Σαχτάρ και ο... Βαλβέρδε για Βιεϊρίνια

Η υπόθεση του Αντελίνο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ φαίνεται ότι δεν έχει κλείσει, αφού σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλή το βράδυ της Πέμπτης, τότε το όλο οικονομικό πλάνο ανατρέπεται και η επαναφορά σχεδίου πώλησης πρωτοκλασάτου παίκτη θα επανέλθει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews», ο Πορτογάλος άσος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Σαχτάρ, καθώς άνθρωποι της ομάδας τον παρακολούθησαν στο ματς με την Καρπάτι, ενώ στην υπόθεση τον δικό του ρόλο παίζει ο γνωστός ατζέντης Ντιμίτρι Σέλουκ. Σκάουτερ της ομάδας του Ντόνετσκ θα βρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο Λβιβ, για να παρακολουθήσει από κοντά τον Βιεϊρίνια, αλλά ο ίδιος ο παίκτης εμφανίζεται απρόθυμος να παίξει στην Ουκρανία. Επίσης, το σενάριο που κυκλοφόρησε ξανά από την Παρασκευή και φέρει τον Ερνέστο Βαλβέρδε και να ζήτησε εκ νέου τον Βιεϊρίνια στον Ολυμπιακό, μάλλον δεν έχει πολλές πιθανότητες.

Γιατί ακόμα και αν δεν έρθουν τα έσοδα από το Europa League, εάν ο ΠΑΟΚ αναγκαστεί να πουλήσει τον Βιεϊρίνια θα δώσει προτεραιότητα στο εξωτερικό, κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος.

Arsenal - Liverpool Live Stream 13:45 CET (14:45)

Εντυπωσιακοί οι Ιαπωνέζοι

Δείτε τι έκαναν φυτεύοντας διαφορετικά είδη ρυζιού:

image001image002image003image004image005image006image007
image008image009

image010

image011

image012

image013image014

http://jackfrost.blog.co.uk/2010/04/20/rice-fields-of-japan-amazing-8413227/

Συνεχίζεινα ξευτιλίζεται ο τουρκολάγνος Νταλάρας-Ραγκούσης: Δεν διαδήλωσε ποτέ για τον Οτσαλάν λέει στους Τούρκους

http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/dalaras%20radikal.Jpeg«Δεν διαδήλωσα ποτέ υπέρ του Αμντουλάχ Οζταλάν, από που συμπεράνατε αυτό;» δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, ο Γιώργος Νταλάρας, που με αφορμή την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη. δίνει συνεντεύξεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Ο ίδιος τονίζει πως για τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων «φταίνε οι εθνικιστές και οι φανατικοί θρησκευόμενοι»!

Οι γείτονες μας μέχρι πρόσφατα των θεωρούσαν «εχθρό των Τούρκων» λόγω των συναυλιών του υπέρ της Κύπρου και λόγω των απόψεων του υπέρ του Οτζαλάν. Ο Νταλάρας τους διαψεύδει.

Η τουρκάλα δημοσιογράφος Ιπέκ Ιζτζί, ρώτησε στον έλληνα τραγουδιστή αν συμμετείχε σε επιτροπή που έκανε πορεία υπερ του Κούρδου ηγέτη ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε « εμείς δεν είμασταν 20 άτομα αλλά χιλιάδες. Όμως δεν βρεθήκαμε εκεί για να στηρίξουμε τον Οτζαλάν. Απου το συμπεράνατε αυτό. Δεν μας άρεσε ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας στο θέμα του Οτζαλάν. Εμείς διαδηλώσαμε κατά του βαθέως κράτους της Ελλάδας.»

Η τουρκάλα δημοσιογράφος επιμένει και ρωτά στον έλληνα τραγουδιστή « ναι αλλά αυτή η πορεία είχε γίνει γνωστή στην Τουρκία πως ήταν υπέρ του Οτζαλάν».

Ο Γιώργος Νταλάρας που απόψε δίνει συναυλία στην Κωνσταντινούπολη επέμεινε στην άποψη του και δήλωσε «Όχι εμείς διαδηλώσαμε κατά του βαθέως κράτους. Με κανέναν τρόπο δεν συγκεντρωθήκαμε για τον Οτζαλάν, ούτε για να στηρίξουμε τον Οτζαλάν. Αυτό το τονίζω.»
. Σε ερώτηση της τουρκάλας δημοσιογράφου για το «τι φταίει για τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων» ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε και τόνισε «δυο είναι τα βασικά προβλήματα. Οι εθνικιστές και οι φανατικά θρησκευόμενοι»

Όσο για τη συναυλία και στην ερώτηση αν θα τραγουδούσε ποτέ στην Τουρκική γλώσσα ο έλληνα τραγουδιστής δήλωσε « Τραγουδώ Ιταλικά και Ισπανικά. Η τουρκική είναι δύσκολη γλώσσα για μένα. Αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω στο μέλλον. Μόνο που θα είναι κακή η προφορά μου»
Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Ηürriyet o Γιώργος Νταλάρας είχε δηλώσει πως «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια και όχι στην Ελλάδα η την Τουρκία» όπως και ότι για «το Κυπριακό φταίνε η Αγγλία , η Ελλάδα και η Τουρκία».

onalert

Tηλεφώνημα- σοκ 19χρονης καθώς κατασπαραζόταν από αρκούδες

"Mαμά, οι αρκούδες με τρώνε ζωντανή!", είπε στο τηλέφωνο προς την μητέρα της η 19χρονη Olga Moskalyova από τη Ρωσία, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον πατριό της από τέσσερις αρκούδες που την κατασπάραξαν.

Φρικτό τέλος είχε μια 19χρονη φοιτήτρια Ψυχολογίας από τη Ρωσία με τον πατριό της την Τετάρτη (17.08), καθώς, κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής τους στην περιοχή Petropavlovsk-Kamchatsky, ανατολικά της Σιβηρίας, έγινε βορά από μια αρκούδα και τα τρία μικρά της.

Η μητέρα της άτυχης Olga Moskalyova, Tatiana, είχε συνεχή επικοινωνία μαζί της κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Την ώρα του μοιραίου περιστατικού η Olga τηλεφώνησε έντρομη στη μητέρα της λέγοντας της χαρακτηριστικά: Μαμά βοήθεια, μια αρκούδα με τρώει ζωντανή.

Η αρχική αντίδραση της μητέρας ήταν το να πει στην κόρη της να σταματήσει τις φάρσες, καθώς νόμιζε ότι πρόκειται περί κάποιου κακόγουστου αστείου.

Όμως, μετά τη δεύτερη κλήση της κόρης της, η οποία συνοδευόταν από ουρλιαχτά τρόμου, η Tatiana συνειδητοποίησε τον κίνδυνο της κατάστασης και έσπευσε να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Μετά από μια σειρά αναπάντητων τηλεφωνημάτων της Tatiana προς τον σύζυγό της, ο οποίος πάλευε κυριολεκτικά με την μεγάλη αρκούδα, η ίδια κατάφερε να μιλήσει με την κόρη της, για τελευταία φορά.

Τα τελευταία λόγια της 19χρονης συγκλονίζουν και ταυτόχρονα συγκινούν: Μαμά, δεν πονάω πια. Δεν αισθάνομαι τον πόνο. Συγχώρεσε με για όλα. Σε αγαπώ τόσο πολύ.

Μισή ώρα αργότερα από το τηλεφώνημα, έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές αρχές με τον αδερφό του θύματος, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα θέαμα που το λιγότερο που θα μπορούσε να προκαλέσει είναι φρίκη: τις αρκούδες να κατασπαράσσουν τη νεαρή κοπέλα αλλά και τον πατριό της, την ώρα που άφηναν την τελευταία τους πνοή.

Έξι κυνηγοί έφτασαν στο σημείο λίγο αργότερα οι οποίοι σκότωσαν τις τέσσερις αρκούδες.

Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στην περιοχή, μιας και τα πεινασμένα ζώα αναζητούν τροφή στο μέρος που, πριν την εισβολή του ανθρώπινου στοιχείου, αποτελούσε το φυσικό βιότοπό τους.

cosmo.gr

Γερμανία: Αρχή Πρ. Προσωπικών Δεδομένων κρατιδίου απαγόρευσε το κουμπί "Like" του Facebook

http://i.huffpost.com/gen/333588/thumbs/r-FACEBOOK-LIKE-BUTTON-ILLEGAL-GERMANY-large570.jpgΗ Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του κρατιδίου του Σλέσβικ-Χολστάιν (Το βορειότερο κρατίδιο στα σύνορα με τη Δανία) θεωρεί ότι το κουμπί "Like" του Facebook παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και ζητάει να καταργηθεί.

Ο υπεύθυνος της Αρχής ζήτησε χθες από τους δημόσιους οργανισμούς που έχουν σελίδες στο Facebook να τις κλείσουν και να αφαιρέσουν το κουμπί "Like" από τις επίσημες ιστοσελίδες τους, καθώς παραβιάζει τη γερμανική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Το Facebook αρνήθηκε την κατηγορία και είπε πως το κουμπί είναι σύμφωνο με την ευρωπαϊκή νομοθεσία προσωπικών δεδομένων.

Σε ανακοίνωσή του ο προϊστάμενος της γερμανικής αρχής, Weichert, λέει ότι μετά από τεχνική ανάλυση της αρχής προέκυψε ότι το Facebook παραβιάζει το γερμανικό και ευρωπαϊκό νόμο προστασίας προσωπικών δεδομένων μεταφέροντας δεδομένα χρηστών σε αμερικάνικους διακομιστές.

"Όποιος επισκέπτεται το facebook.com ή επιτρέπει σε ένα plug-in (όπως τα παιχνίδια του FB) πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα πρέπει να έχει υπόψη του ότι μπορεί να "παρακολουθείται" από την εταιρία μέχρι και για δύο χρόνια" είπε ο Weichert said. "Το Facebook δημιουργεί ένα ευρύ εξατομικευμένο και προσωποποιημένο προφίλ για κάθε μέλος" συμπλήρωσε.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι η εταιρία μπορεί να βλέπει "πληροφορίες όπως η διεύθυνση IP" χρηστών που επισκέπτονται μια σελίδα που έχει το κουμπί "Like".

"Αυτά τα τεχνικά στοιχεία, τα διαγράφουμε μέσα σε 90 μέρες" είπε ο εκπρόσωπος χωρίς να δώσει το όνομά του όπως προβλέπει η πολιτική της εταιρίας.

Το γραφείο του Weichert κάλεσε όλους τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων στο Σλέσβικ-Χολστάιν "να σταματήσουν αμέσως να περνάνε δεδομένα χρηστών στο Facebook στις ΗΠΑ, απεγκαθιστώντας την εν λόγω υπηρεσία" και απείλεισε με τη λήψη μέτρων όσους δεν συμμορφωθούν.

Κάλεσε επίσης τους χρήστες να μην δίνουν πρόσβαση στα στοιχεία τους στα διάφορα plug-ins του Facebook και ακόμα καλύτερα να μην ανοίξουν καν λογαριασμό για να αποφύγουν το "φακέλωμα".

Οι Γερμανοί "φύλακες" των αυστηρών νόμων για τα προσωπικά δεδομένα έχουν έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση με γίγαντες του Ιντερνετ όπως το Facebook και η Google και πολλές φορές με επιτυχία.

Πέρσι η Google έδωσε τη δυνατότητα σε Γερμανούς που αντιτίθονται στο Street View να θαμπώσουν τις εικόνες που εμφανίζεται το σπίτι τους, ενώ τον Ιανουάριο το Facebook έδωσε δικαίωμα σε μέλη του να έχουν περισσότερο έλεγχο στο βιβλίο διευθύνσεων email μετά από μια διαμάχη για την υπηρεσία "Friend Finder".

Η διαμάχη με το Facebook έρχεται μια βδομάδα μετά την παραίτηση ενός κορυφαίου στελέχους του κόμματος της Καγγελαρίου Μέρκελ , στο Σλέσβικ-Χολστάιν, όταν έγινε γνωστό ότι είχε μια σχέση με μια 16χρονη που γνώρισε μέσα από το Facebook.

Η παραίτηση του Christian von Boetticher ξεκίνησε μια συζήτηση για τον ρόλο των κοινωνικών δικτύων στη ζωή των πολιτικών με τις γερμανικές εφημερίδες να μιλούν για μέλη του κόμματος που ήταν εκνευρισμένα με το ότι ο βουλευτής περνούσε περισσότερες ώρες στο Facebook από το να αφιερώνεται στο καθήκον του. Ο von Boetticher έκλεισε μετά την αποκάλυψη το προφίλ του στο Facebook.

ΠΑΣΟΚάρα ολέ: Αύξηση ελλείμματος κατά 3,1 δις ή 25%, μείωση εσόδων 6,4% αύξηση δαπανών 7,3%

Η υστέρηση εσόδων φτάνει στο επτάμηνο τα 3,45 δισ. ευρώ και η υπέρβαση των δαπανών το 1,1 δισ. ευρώΤο έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 15,571 δισ. ευρώ. έναντι του νέου στόχου 16,475 δισ. ευρώ όπως προσδιορίστηκε μετά το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) και ελλείμματος 12,449 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Αυτό προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011 που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών το βράδυ της Παρασκευής.

Τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και ΠΔΕ) υστερούν έναντι του νέου στόχου κατά 87 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 992 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 26,846 δισ. ευρώ και περιορίζεται η μείωσή τους έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010 σε 6,4% από 8,3% στο α΄ εξάμηνο.

...Εν τω μεταξύ, τα έσοδα του ΠΔΕ είναι μειωμένα κατά 8,1% ή κατά 104 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 7,3% έναντι του 2010.

Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,8% ή κατά 1.390 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των αυξημένων επιχορηγήσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (κυρίως στον ΟΓΑ κατά 411 εκατ. ευρώ και στο ΙΚΑ κατά 1.217 εκατ. ευρώ), στον ΟΑΕΔ κατά 301 εκατ. ευρώ και στα νοσοκομεία κατά 535 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του ΠΔΕ, τέλος, παρουσιάζουν μείωση κατά 37,6% ή 1.581 εκατ. ευρώ.

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση

Το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ εισάγεται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής και τίθεται προς ψήφιση την ΤετάρτηΑλλαγές στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση φαίνεται πως εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και να κλείσει το εσωκομματικό «μέτωπο», λίγες μόλις ημέρες πριν ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τις ρυθμίσεις.

Το νομοσχέδιο, και ιδιαίτερα οι διατάξεις για τη διοίκηση των Ιδρυμάτων, συνάντησε την έντονη αντίδραση των πανεπιστημιακών. Από την άλλη πλευρά, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, -όπως οι κ.κ. Κ.Καρτάλης και Σπ.Βούγιας- πρότειναν το τελευταίο διάστημα σειρά αλλαγών.

Οι προτεινόμενες αλλαγές αφορούν κυρίως στις εξουσίες που συγκεντρώνει ο νεοεισαγόμενος θεσμός του Συμβουλίου Διοίκησης των Ιδρυμάτων, που αποτελεί και τη βασική μεταρρυθμιστική πρόταση του υπουργείου Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας, που δεν έχει αποκλείσει να υιοθετηθούν προτάσεις οι οποίες δεν θα αλλάζουν το πνεύμα και τη φυσιογνωμία των προωθούμενων αλλαγών, φέρεται να εξετάζει τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής στη σύνθεση του 15μελούς Συμβουλίου Διοίκησης των ΑΕΙ.

Σύμφωνα με την αρχική πρόταση του υπουργείου, η σύνθεση του Συμβουλίου ήταν 7 πανεπιστημιακοί, 7 εξωπανεπιστημιακοί και 1 εκπρόσωπος των φοιτητών. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η αναλογία γέρνει πλέον υπέρ των πανεπιστημιακών, οι οποίοι θα έχουν 8 εκπροσώπους στο Συμβούλιο.

Με την πλειοψηφία αυτή εκτιμάται ότι αποφεύγεται ο πρύτανης να είναι εξωπανεπιστημιακός. Επίσης, φαίνεται να αναβαθμίζεται ο ρόλος της Συγκλήτου, καθώς αναλαμβάνει όλα τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά θέματα, ενώ το Τμήμα παραμένει βασική πανεπιστημιακή μονάδα και όχι Σχολή, όπως ήθελε το υπουργείο Παιδείας.

Το νομοσχέδιο εισάγεται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής και τίθεται προς ψήφιση την Τετάρτη. Εν όψει της συζήτησης, πανεπιστημιακοί έχουν διοργανώσει για την Κυριακή και τη Δευτέρα διήμερο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Πανεπιστήμιο για την κοινωνία και όχι για τις επιχειρήσεις».

Ένταση προκλήθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, όπου τελέστηκε το σαρανταήμερο μνημόσυνο των δεκατριών θυμάτων της τραγωδίας της 11η

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/80890.jpgΈνταση προκλήθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, όπου τελέστηκε το σαρανταήμερο μνημόσυνο των δεκατριών θυμάτων της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το τρισάγιο τελέστηκε σε ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, παρουσία συγγενών και των δεκατριών ηρωικών νεκρών.

Παρέστησαν ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης και εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, οι συγγενείς ξέσπασαν εναντίον των αρμοδίων, φωνάζοντας ότι, για 40 τώρα ημέρες, κανείς δεν τους επισκέφθηκε για να τους συμπαρασταθεί και ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε μέριμνα από το κράτος για να μετριαστεί ο πόνος τους.

Αποσύρει τη μήνυση κατά Στρος Καν για τα χρήματα η μαυρούκα;

http://www.infiniteunknown.net/wp-content/uploads/2011/05/Dominique-Strauss-Kahn.jpgΈγιναν τελικά όλα για τα χρήματα του Ντομινίκ Στρος Καν; Επιβεβαιώνονται όσοι από την αρχή πίστεψαν ότι πρόκειται για μια καλοστημένη παγίδα;

Οι δικηγόροι της Ναφισάτου Ντιαλό φέρονται να έχουν διερευνήσει μια συμφωνία να αποσύρουν τις κατηγορίες της ποινικής δίωξης σε αντάλλαγμα με συμβιβασμό και χρηματική αποζημίωση στην πολιτική αγωγή που έχει καταθέσει η 32χρονη καμαριέρα.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει η Wall Street Journal, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Η εφημερίδα επικαλείται πρόσωπο κοντά στην υπόθεση, που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. Ο δικηγόρος της Ντιαλό, βέβαια, Κένεθ Τόμσον αρνήθηκε πως το δημοσίευμα έχει βάση.

Κάποιες αποκαλύψεις για το παρελθόν της Ντιαλό προκάλεσαν πλήγμα στην αξιοπιστία της 32χρονης. Κάπως έτσι άρχισαν και τα πρώτα σενάρια για διάθεση συμβιβασμού.

Υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η πλευρά των δικηγόρων της Ντιαλό είχαν ρίξει στο τραπέζι μια προσφορά: να βοηθήσουν τον τερματισμό της ποινικής δίωξης σε αντάλλαγμα με χρηματικό διακανονισμό την υπόθεση του αστικού δικαίου. Οι εισαγγελείς επικοινώνησαν με τον Τόμσον για να τους ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Οι ισχυρισμοί εναντίον μου είναι εντελώς ψευδείς», έγραψε ο Τόμσον σε e-mail. «Είναι άλλη μια αβάσιμη επίθεση κατά της κυρίας Ντιαλό και των δικηγόρων της και σχεδιάστηκε για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το γεγονός ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν επιτέθηκε βίαια σε μια αθώα γυναίκα μέσα σε εκείνο το δωμάτιο», πρόσθεσε.

Οποιαδήποτε υπόθεση ότι η κατάθεση εντός μάρτυρα σε ποινική δίκη θα μπορούσε να επηρεαστεί από μια εξωδικαστική λύση θα μπορούσε να επιφέρει κυρώσεις, μεταξύ των οποίων και η παρεμπόδιση δικαιοσύνης.

Όλα αυτά λίγες μέρες πριν από τη νέα ακρόαση σε δικαστήριο του Μανχάταν. Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ θα βρεθεί ξανά στο δικαστήριο την προσεχή Τρίτη, 23 Αυγούστου.

Συνεχίζεινα ξευτιλίζεται ο τουρκολάγνος Νταλάρας-Ραγκούσης: Δεν διαδήλωσε ποτέ για τον Οτσαλάν λέει στους Τούρκους

http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/dalaras%20radikal.Jpeg«Δεν διαδήλωσα ποτέ υπέρ του Αμντουλάχ Οζταλάν, από που συμπεράνατε αυτό;» δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, ο Γιώργος Νταλάρας, που με αφορμή την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη. δίνει συνεντεύξεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Ο ίδιος τονίζει πως για τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων «φταίνε οι εθνικιστές και οι φανατικοί θρησκευόμενοι»!

Οι γείτονες μας μέχρι πρόσφατα των θεωρούσαν «εχθρό των Τούρκων» λόγω των συναυλιών του υπέρ της Κύπρου και λόγω των απόψεων του υπέρ του Οτζαλάν. Ο Νταλάρας τους διαψεύδει.

Η τουρκάλα δημοσιογράφος Ιπέκ Ιζτζί, ρώτησε στον έλληνα τραγουδιστή αν συμμετείχε σε επιτροπή που έκανε πορεία υπερ του Κούρδου ηγέτη ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε « εμείς δεν είμασταν 20 άτομα αλλά χιλιάδες. Όμως δεν βρεθήκαμε εκεί για να στηρίξουμε τον Οτζαλάν. Απου το συμπεράνατε αυτό. Δεν μας άρεσε ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας στο θέμα του Οτζαλάν. Εμείς διαδηλώσαμε κατά του βαθέως κράτους της Ελλάδας.»

Η τουρκάλα δημοσιογράφος επιμένει και ρωτά στον έλληνα τραγουδιστή « ναι αλλά αυτή η πορεία είχε γίνει γνωστή στην Τουρκία πως ήταν υπέρ του Οτζαλάν».

Ο Γιώργος Νταλάρας που απόψε δίνει συναυλία στην Κωνσταντινούπολη επέμεινε στην άποψη του και δήλωσε «Όχι εμείς διαδηλώσαμε κατά του βαθέως κράτους. Με κανέναν τρόπο δεν συγκεντρωθήκαμε για τον Οτζαλάν, ούτε για να στηρίξουμε τον Οτζαλάν. Αυτό το τονίζω.»
. Σε ερώτηση της τουρκάλας δημοσιογράφου για το «τι φταίει για τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων» ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε και τόνισε «δυο είναι τα βασικά προβλήματα. Οι εθνικιστές και οι φανατικά θρησκευόμενοι»

Όσο για τη συναυλία και στην ερώτηση αν θα τραγουδούσε ποτέ στην Τουρκική γλώσσα ο έλληνα τραγουδιστής δήλωσε « Τραγουδώ Ιταλικά και Ισπανικά. Η τουρκική είναι δύσκολη γλώσσα για μένα. Αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω στο μέλλον. Μόνο που θα είναι κακή η προφορά μου»
Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Ηürriyet o Γιώργος Νταλάρας είχε δηλώσει πως «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια και όχι στην Ελλάδα η την Τουρκία» όπως και ότι για «το Κυπριακό φταίνε η Αγγλία , η Ελλάδα και η Τουρκία».

onalert

Κανονικά τον Οκτώβριο οι γεωτρήσεις στην κυπριακή Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη

http://www.skai.gr/files/temp/0A47B37A6A052EBAD2F887A3D229B250.jpgΟι γεωτρήσεις στην κυπριακή Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη θα αρχίσουν κανονικά στις αρχές Οκτωβρίου παρά τις αντιρρήσεις των Τούρκων, τονίζουν στο ΣΚΑΪ πηγές της κυπριακής κυβέρνησης.

Τη γεώτρηση θα πραγματοποιήσει η αμερικανική εταιρεία Νόμπλ.

Οι δημοσιογράφοι των νέων φακέλων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ κατέχουν έγγραφο με ημερομηνία 2009 στο οποίο το ψευδοκράτος ζητά από τον ΟΗΕ να μην αφήσει την εταιρεία να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην Κύπρο.