21 Αυγούστου 2011

Παγκόσμιος πληθυσμός

Πηγαίνετε με το ποντίκι πάνω από κάθε κύκλο για να δείτε τον πληθυσμό της χώρας:

Διαψεύδει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για Ζαγοράκη

Δεν υπάρχει κανένα θέμα ΕΠΟ για τον Θοδωρή Ζαγοράκη ξεκαθαρίσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η διοίκηση του «Δικέφαλου» του Βορρά διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξέδρα» με το οποίο φέρονταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, διαδεχόμενος τον Σοφοκλή Πιλάβιο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η επικείμενη έλευση των Φλωρίδη και Σαχπατζίδη στην Τούμπα, θα ωθούσε τον Ζαγοράκη στο Γουδή και στα γραφεία της ΕΠΟ. Από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το συγκεκριμένο σενάριο διαψεύδεται, όπως επίσης και τα δημοσιεύματα που θέλουν την Σαχτάρ Ντόνετσκ να ενδιαφέρεται για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Οι «ασπρόμαυροι» τονίζουν πως δεν υπάρχει καμία επαφή με την ουκρανική ομάδα για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό.

Αρκούδα σκότωσε το μικρό της και μετ'αυτοκτόνησε... που αλλού; Στην Κίνα.

http://news.asiaone.com/A1MEDIA/news/08Aug11/images/20110805.165822_bear.jpgΤα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε ένα αξιοπερίεργο γεγονός: Μια αρκούδα σκότωσε το μικρό της θέλοντας να το σώσει απ' τα βασανιστήρια και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Οι αρκούδες κρατούνταν σε αγρόκτημα που βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της Κίνας.

Σκοπός της κράτησής τους είναι να τους αφαιρούν καθημερινά χολή που στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική χρησιμοποιείται σαν αντιπυρετικό ή σε νοσήματα[. Οι αρκούδες κρατούνται σε πολύ στενά κλουβιά, ώστε να μην μπορούν να κινούνται και η χολή συλλέγεται από μία μόνη τρύπα (παροχέτευση) που τους έχει γίνει στην κοιλιά.

Δεδομένου ότι η τρύπα δεν είναι ποτέ κλειστή, τα ζώα αυτά θεωρούνται ύποπτα για διάφορες λοιμώξεις και ασθένειες συμπεριλαμβανομένων των όγκων, καρκίνων και το θάνατο από περιτονίτιδα.

Στις αρκούδες φοράνε ειδικό σιδερένιο γιλέκο μιας και συχνά χτυπάνε το στομάχι τους προκειμένου να αυτοκτονήσουν.

Στο συγκεκριμένο γεγονός η μητέρα αρκούδα έσπασε το κλουβί της μόλις άκουσε το κλάμα και τα ουρλιαχτά του μικρού της όταν κάποιος προσπάθησε να του πάρει χολή. Οι "εργαζόμενοι" το έβαλαν στα πόδια και η αρκούδα καθώς δεν μπορούσε να ελευθερώσει το μικρό της, το έπνιξε μέσα απ' τα κάγγελα του κλουβιού και στη συνέχεια αυτοκτόνησε χτυπώντας με φόρα το κεφάλι της στον τοίχο.

Αποχωρεί το κομματόσκυλο Παπασπύρου από την ΑΔΕΔΥ... μάλλον θέλει να γίνει βουλευτής

http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span8/images/story/papaspyros%201.jpgΜέχρι το τέλος Αυγούστου θα αποχωρήσει από την προεδρία της ΑΔΕΔΥ ο Σπύρος Παπασπύρος, έπειτα απο 11 χρόνια.

«Είμαι στη φάση της εξόδου. Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχω φύγει» δηλώνει ο Σπ. Παπασπύρος.

Στα μέσα του 2000 o Παπασπύρου διαδέχθηκε τον Γ. Κουτσούκο και την επόμενη χρονιά εξελέγη πρόεδρος στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Εδώ και καιρό είχε προαναγγείλει στα όργανα την αποχώρησή του.

«Σε αυτές τις θέσεις δεν πρέπει να μένεις πάνω από οχτώ-εννιά χρόνια. Παρέμεινα για να δούμε τι θα γίνει με το μισθολόγιο. Τώρα, που το θέμα πάει για μετά τα μέσα Σεπτέμβρη, δεν θα το παρακολουθήσω... Θα παραμείνω για λίγο στην εκτελεστική επιτροπή για να ενημερώσω», προσθέτει.

Συνδικαλιστικά αναδείχθηκε την περίοδο 1992-1994 στην ΠΟΕΔΗΝ, στο χώρο των νοσοκομειακών.

Inter (Ιντερ) - Olympiacos (Ολυμπιακός) Live Stream

Αήττητη επιστρέφει η Εθνική απ' τη Γερμανία – Κέρδισε και το Βέλγιο

Με... σβηστές μηχανές η εθνική επικράτησε των Βέλγων με 70-61 για το τρίτο της παιχνίδι στο τουρνουά του Μπάμπεργκ, όπου ως γνωστόν έζησε μετά την έκπτωσή του απ' το αξίωμα ο πρώτος βασιλιάς των Ελλήνων ο Όθωνας.

Ακόμα μία νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της εθνική μας ομάδα μετά την άνετη επικράτηση επί του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος του Βελγίου με 70-61. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου παρότι δεν ξεκίνησαν πολύ καλά την αναμέτρηση κατάφεραν σταδιακά να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα. Επόμενο μεγάλο τεστ για τους διεθνείς μας πριν το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας το "Ακρόπολις" (23-25/08).

Ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση για την εθνική, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Καϊμακόγλου, Κουφό. Για τους Βέλγους, οι οποίοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια, χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη ο Φεζόν πέτυχε 13 πόντους και ο Ντε Ζέουβ πρόσθεσε 10.
Το παιχνίδι

Οι Βέλγοι θέλησαν να αιφνιδιάσουν την εθνική μας ομάδα, προσπαθώντας να τρέξουν και να αποσπάσουν μία διαφορά ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι έστω και οριακά με 16-14.

Στη συνέχεια, όμως οι παίκτες του Ηλία Ζούρου ανέβασαν την απόδοση τους και με μπροστάρηδες τον Κώστα Κουφό και τον Κώστα Καϊμακόγλου, πέρασαν μπροστά στο σκορ (20-16 στο 15'), πίεσαν στην περιφέρεια και ξέφυγαν γρήγορα με 35-25, έπειτα από καλάθι του Κώστα Βασιλειάδη.
Στο παιχνίδι πέρασαν ο Ίαν Βουγιούκας και ο Νικ Καλάθης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν... έσβησε τις μηχανές, κλείνοντας το ημίχρονο με προβάδισμα 11 πόντους (39-28).

Πίεσαν οι Βέλγοι

Στην τρίτη περίοδο, η "γαλανόλευκη" δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες να διατηρήσει τα ηνία του αγώνα, από την στιγμή που οι Βέλγοι παρά την προσπάθεια που έκαναν να πλησιάσουν δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να κλείσει με 61-45 για την εθνική μας έπειτα από 2/2 βολές του Ίαν Βουγιούκα.

Στα τελευταία δέκα λεπτά, πάντως οι Βέλγοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια να μαζέψουν την εις βάρος τους διαφορά ή ακόμα και να διεκδικήσουν τη νίκη. Το Βέλγιο είχε μεγάλη υπομονή και με επιμέρους σκορ 7-2 πλησίασε στους 9 πόντους 5' πριν το τέλος, αναγκάζοντας τον Ηλία Ζούρο να πάρει τάιμ άουτ.

Ο Ντε Ζέου, όμως συνέχισε το δικό του κρεσέντο από τη γραμμή των 6.75μ., μειώνοντας ακόμα περισσότερο για τους Βέλγους στο 36' (57-63). Σε εκείνο το σημείο ο Κουφός θα δώσει "ανάσα" στην εθνική μας (57-65), οι διεθνείς θα ανεβάσουν την απόδοση τους και πάλι για να φτάσουν τελικά στο θετικό αποτέλεσμα με 70-61.

Σήκωσε το κύπελλο...

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Αντώνης Φώτσης πήρε το Κύπελλο του τουρνουά του Μπάμπεργκ, καθώς η εθνική μας έκανε το 3/3 και τερμάτισε στην πρώτη θέση. Επόμενο ραντεβού για τους διεθνείς μας το "Ακρόπολις" (23-25/08), το τελευταίο τεστ για την εθνική πριν από το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 28-39, 45-61, 61-70.

Βέλγιο (Καστέελς): Μουρς, Βαν Ρόσομ 7, Μπέγκιν 1, Ερβέλ 6 (11ρ.), Οβενέκε, Λάουερς 11(3), Μουγιά 4, Φεζόν 13(1), Ντε Ζεβ 10(1), Βαν Ντεν Σπίγκελ, Μ’Μπένγκα-Ιλούντα 8, Στάινμπαχ 1, Μ’Βέμα.

Ελλάδα (Ζούρος): Βασιλειάδης 7(1), Μπουρούσης 2, Ζήσης 4, Ξανθόπουλος, Καλάθης 4, Φώτσης 12(2), Παπανικολάου 9(1), Κουφός 12 (11ρ.), Βουγιούκας 6, Καϊμακόγλου 10, Σλούκας, Μάντζαρης, Μπράμος 4.

ΠΗΓΗ: SPORT24

Μέρκελ κατά της έκδοσης Ευρωομολόγων

http://www.skai.gr/files/temp/97648DCA4CD4636582D96CEA5D0BC349.jpgΚατά της έκδοσης ευρωομολόγων τάχθηκε εκ νέου σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, καθώς πιστεύει ότι θα διόγκωναν το χρέος των 17 χωρών μελών της ζώνης του ευρώ.

Σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ, τα ευρωομόλογα θα ήταν «ο κακός δρόμος που θα μπορούσαμε να πάρουμε επειδή θα οδηγούσαν σε μια ένωση του χρέους αντί να φέρουν περισσότερη σταθερότητα στα κράτη της ευρωζώνης».

«Η λύση στη σημερινή κρίση δεν περνάει από τα ευρωομόλογα» επανέλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική τηλεόραση.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε πλήρως το ενδεχόμενο έκδοσης τους, καθώς παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει «αν σ' ένα μακρινό μέλλον θα υπάρξει ανάγκη να προσαρμοστούμε».

Στη γραμμή Μέρκελ και ο επικεφαλής της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ του αδελφού κόμματος της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ στη Βαυαρία, δήλωσε στο οικονομικό περιοδικό «Βιρτσαφτσβόχε» πως τα ευρωομόλογα θα έβλαπταν την ευρωπαϊκή οικονομία και θα ήταν άδικα.

Κύπρος: Κινητικότητα και προβληματισμός για το φυσικό αέριο

Επίσκεψη «αστραπή» στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει την προσεχή Τετάρτη η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Αποκλειστικό θέμα της συνάντησης με τον Ισραηλινό ομόλογό της θα είναι οι ερευνητικές γεωτρήσεις για εντοπισμό υδρογονανθράκων στα γειτνιάζοντα θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου και του Ισραήλ και οι κλιμακούμενες τουρκικές απειλές κατά του κυριαρχικού δικαιώματος της Κύπρου.

Προβληματισμός Ηνωμένων Εθνών

Έντονος είναι ο προβληματισμός στους κύκλους των Ηνωμένων Εθνών ως προς το μέλλον της παρούσας φάσης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ιδιαίτερα μετά και τις εξελίξεις στο θέμα του φυσικού αερίου.

Διπλωματικοί κύκλοι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου, εκτιμούν ότι η κατάρρευση των συνομιλιών ίσως να επέλθει «μια ώρα ενωρίτερα» αφού την πρώτη βδομάδα Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσει η γεώτρηση στο οικόπεδο «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ και σε αυτό το χρονικό διάστημα αναμένονται και οι αντιδράσεις της Άγκυρας, αλλά και της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Τις τελευταίες μέρες, τόσο η τουρκική όσο και η τουρκοκυπριακή πλευρά, προβαίνουν σε διασύνδεση του θέματος του φυσικού αερίου με τις συνομιλίες στο Κυπριακό, ενώ αφήνουν να αιωρείται τελεσιγραφικά το δίλημμα «είτε λύση είτε γεώτρηση», και όπως εκτιμάται δεν αποκλείεται η τ/κ πλευρά, κατόπιν οδηγιών της Άγκυρας, να δημιουργήσει σοβαρή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως να επιφέρει την κατάρρευση της διαδικασίας, η οποία τότε θα βρίσκεται και στα τελικά της στάδια, αφού ως γνωστό βάσει του πλάνου που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών στις 21 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα η τελευταία συνάντηση και θα ακολουθήσει πριν από τις 30 Οκτωβρίου η τέταρτη τριμερής στη Νέα Υόρκη.

Διπλωματικές πηγές σημείωσαν στην «Καθημερινή» ότι το ενδεχόμενο ο ΟΗΕ να εισηγηθεί προς την Κυπριακή Δημοκρατία να καθυστερήσει την έναρξη γεώτρησης, είναι πολύ πιθανό. «Θα ήταν κρίμα αν στο τέλος της διαδικασίας τιναχτούν όλα στον αέρα για κάτι που μπορεί να γίνει και μετά από ένα μήνα», είπε χαρακτηριστικά πολιτικό πρόσωπο που παρακολουθεί την κατάσταση του Κυπριακού για να προσθέσει πως αν δεν υπάρχουν άλλες επιπλοκές και οικονομική επιβάρυνση «τότε αυτό (σ.σ. η αναβολή των εργασιών της γεώτρησης) θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα και τα Η.Ε. ίσως να πρέπει να την προωθήσουν», κατέληξε.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι συνομιλίες που επαναρχίζουν την ερχόμενη Τρίτη θα έχουν άλλη μια σύντομη διακοπή μιας βδομάδας, λόγω της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η 66η συνεδρία της Γενικής Συνέλευσης θα αρχίσει στις 13 Σεπτεμβρίου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται στην έδρα του διεθνούς οργανισμού την εβδομάδα που αρχίζει, στις 19 Σεπτεμβρίου.

Ε.Κ.Ο. Α.Ε.Ι ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η Κυβέρνηση του Μνημονίου, με εκφραστή την Υπουργό Παιδείας κα. Α. Διαμαντοπούλου, περιφρονώντας κάθε έννοια διαβούλευσης με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, κατέθεσε στις 4ης Αυγούστου στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τη Δομή και τη Λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Χώρα μας. Καταλύοντας ακόμα και τον κοινοβουλευτικό διάλογο και παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευτεί να παρουσιάσει το τελικό τροποποιημένο Νομοσχέδιο στις 18 Αυγούστου, αγνόησε πλήρως τις παρατηρήσεις των συναδέλφων της Βουλευτών ενώ, παράλληλα, σε Μ.Μ.Ε. παρουσιάστηκε ένα κείμενο χωρίς ουσιώδεις διαφορές από το προηγούμενο. Πάραυτα τις τελευταίες ώρες τα «αντικειμενικά» Μ.Μ.Ε. «ανακάλυψαν» αλλαγές στο Νομοσχέδιο προς την κατεύθυνση της συναίνεσης.

Ο Νόμος αυτός, εφόσον ψηφιστεί, θα πλήξει καίρια το χαρακτήρα του Δημόσιου Πανεπιστημίου, οδηγώντας στη πλήρη κομματικοποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα το Νομοσχέδιο της κα. Α. Διαμαντοπούλου:

1. Στερείται ακαδημαϊκού οράματος. Υποβαθμίζει τις Σπουδές, καθώς οδηγεί σε πτυχία 3ετών κύκλων φοίτησης, δηλαδή, απλών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία εφαρμόστηκαν πριν μία εικοσαετία στην Ευρώπη και αντικαταστάθηκαν διότι απέτυχαν.

2. Καταργεί το δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Ο τρόπος χρηματοδότησης (η Ανεξάρτητη Αρχή- μια Ανώνυμη Εταιρία, ουσιαστικά- που θα χρηματοδοτεί) είναι αντίθετος με το Σύνταγμα. Παράλληλα δεν αποκλείει την εισαγωγή διδάκτρων στο δεύτερο και τρίτο κύκλο Σπουδών.

3. Καταργεί την αυτοδιοίκηση των Α.Ε.Ι., η οποία είναι απαίτηση του Συντάγματος αλλά και της κοινωνίας. Ο προτεινόμενος τρόπος διοίκησης, με Συμβούλια Διοίκησης στα οποία συμμετέχουν εξωπανεπιστημιακοί, αλλά κυρίως η εκλογή του Πρύτανη από το Συμβούλιο και όχι άμεσα από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος, θα ενισχύσει τη συναλλαγή, την αδιαφάνεια και τη διαφθορά. Η Σύγκλητος, η οποία αποτελεί επί 180 χρόνια που υπάρχει Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, το ανώτατο δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο διοίκησης των Α.Ε.Ι. υποβαθμίζεται μπροστά στις υπερεξουσίες του αντισυνταγματικού, κατά έγκριτους Συνταγματολόγους, Συμβουλίου Διοίκησης.

4. Καταργεί τη βαθμίδα του Λέκτορα και υποβαθμίζει τον Επίκουρο Καθηγητή. Οι Λέκτορες παύουν να ανήκουν στην εισαγωγική βαθμίδα, ενώ πρέπει να ξανακριθούν για τη νέα εισαγωγική βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή. Ουσιαστικά οδηγούμαστε στην εξαφάνιση της δυναμικότερης μερίδας του προσωπικού των Πανεπιστημίων, η οποία προσφέρει νυχθημερόν, με πενιχρές αμοιβές, το μεγαλύτερο μέρος του διδακτικού και ερευνητικού έργου που παράγεται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Δεν ευθύνονται οι Λέκτορες και οι Επίκουροι Καθηγητές για τα κακώς κείμενα των Πανεπιστημίων και η κοινωνία αυτό το γνωρίζει. Με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσουν νέους και ικανούς επιστήμονες για να προχωρήσουν και να προοδεύσουν;

5. Καταργούνται τα Τμήματα ως βασική ακαδημαϊκή και διοικητική μονάδα. Παραμένουν για «επικοινωνιακούς» λόγους μόνο ως ακαδημαϊκές μονάδες, χωρίς όμως αυτόνομη διοικητική λειτουργία. Καταργούνται ακόμα και οι δημοκρατικά εκλεγμένοι Πρόεδροι των Τμημάτων και αντικαθίστανται από Διευθυντές. Επί πλέον καταργούνται οι Τομείς, οι οποίοι συνιστούν το «κύτταρο» της Δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο. Πως είναι δυνατό να λειτουργήσει ένα Τμήμα ή μια Σχολή με 400 έως 700 μέλη Δ.Ε.Π. χωρίς επιμέρους Τομείς;

6. Καταργείται η εσωτερική Δημοκρατία και αντικαθίσταται με έναν αυταρχικό τρόπο διοίκησης, που ξαναγυρνά το Πανεπιστήμιο σ’ άλλες εποχές. Οι Κοσμήτορες των Σχολών δεν θα εκλέγονται από τους Πανεπιστημιακούς συναδέλφους τους, αλλά θα διορίζονται από το Συμβούλιο Διοίκησης ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τη συναλλαγή.

7. Απομονώνονται τα μέλη Δ.Ε.Π. από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, αφού για να λάβει ένα μέλος Δ.Ε.Π. εκπαιδευτική άδεια θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 6 χρόνια στο Ίδρυμα. Αυτό σημαίνει ότι οι νεότεροι συνάδελφοι δεν θα μπορέσουν να επιμορφωθούν, να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους και να τις μεταλαμπαδέψουν από Ιδρύματα του εξωτερικού στα Ελληνικά Α.Ε.Ι. παρά μόνο όταν θα βρίσκονται ήδη σε μεγαλύτερη ηλικία. Έτσι αντιλαμβάνεται το Υπουργείο τη «Διεθνοποίηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων»;

Οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις του νέου Νομοσχεδίου επιχειρούν να αποδομήσουν πλήρως τα θεμέλια του δημόσιου Ελληνικού Πανεπιστημίου. Ωστόσο, η αξία των Ελληνικών Πανεπιστημίων και του επιστημονικού δυναμικού τους επιβεβαιώνεται αδιαμφισβήτητα από την έντονη και ουσιαστική συμμετοχή τους στο παγκόσμιο επιστημονικό γίγνεσθαι.

Ήδη Πανεπιστημιακοί από όλη την Ελλάδα (συνολικά πάνω από 1000 http://www.gopetition.com/petitions/support-the-public-university.html ) αλλά και από το εξωτερικό (πάνω από 1000 πανεπιστημιακοί απ’ όλο τον κόσμο, όπως ο Noam Chomsky, o Slavoj Zizek, o Jacques Ranciere, ο Michael Löwy καθώς και οι Πρόεδροι ομοσπονδιών μελών ΔΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας T. Hoad, της Γαλλίας P.Enclos http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=13877:chomsky-kai-zizek-lene-oxi-sti-metarrithmisi-diamantopoulou ) τάσσονται εναντία της προτεινόμενης από την Κυβέρνηση μεταρρύθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Υποστηρίζουν ότι:

· Το Νομοσχέδιο εφόσον ψηφιστεί θα κλονίσει την ερευνητική και διδακτική προοπτική των Ελληνικών Πανεπιστημίων και θα επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στη ελληνική κοινωνία και οικονομία.

· Η κατεύθυνση του προτεινόμενου Νομοσχεδίου είχε καταστροφικές συνέπειες στην Ανώτατη Εκπαίδευση όπου εφαρμόστηκε.

Έχοντας υπ’ όψιν αυτά τα δεδομένα, το προτεινόμενο Νομοσχέδιο που παρουσίασε η Υπουργός Παιδείας κα. Α. Διαμαντοπούλου θα οδηγήσει στην υποβάθμιση ή ακόμη χειρότερα στην εξαφάνιση του Πανεπιστημίου όπως έχει θεσμοθετηθεί στην Ευρώπη και στη δημιουργία μιας «επιχείρησης επαγγελματικής κατάρτισης».

Αυτό είναι το Πανεπιστήμιο που επιθυμούμε; Αυτό είναι το Πανεπιστήμιο που χρειάζεται η κοινωνία μας; Αυτό είναι το όραμα της κοινωνίας μας;

Προφανώς και όχι.

Καλούμε τους Βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων να μην βάλουν ταφόπλακα στην Ελληνική Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση.

Μετά τιμής

Δ.Σ. Ε.Κ.Ο.- Α.Ε.Ι. Ν.Δ.

Ελβετός περπάτησε 1 χλμ. πάνω σε καλώδια τελεφερικ στις Άλπεις (βίντεο)

O Ελβετός Freddy Nock έκανε χθες στις Άλπεις ένα εκπληκτικό ρεκόρ: Χωρίς να είναι δεμένος για προστασία, περπάτησε σχεδόν ένα χλμ πάνω στα πάχους 5 εκ. καλώδια του τελεφερικ που φτάνει στην ψηλότερη κορυφή ων Αλπεων στη Γερμανία σε ύψος 2962 μ. Η υψομετρική διαφορά που κάλυψε ήταν 348 μέτρα και η κλίση μέχρι 57%, ενώ τα καλώδια βρίσκονται σε ύψος μέχρι και 150 μέτρα από το έδαφος.

Το χθεσινό ρεκόρ είναι μέρος της προσπάθειας που θα κάνει τις επόμενες μέρες να κάνει άλλα 6 ρεκόρ πάνω σε καλώδια τελεφερικ στις Άλπεις, κάνοντας ποδήλατο, ανεβαίνοντας στο πιο ανηφορικό σημείο ή να κατέβει τη μεγαλύτερη απόσταση. Όλα αυτά τα κάνει προκειμένου να διφημίσει το πρόγραμμα του ΟΗΕ για τη μόρφωση παιδιών σε τριτοκοσμικές χώρες.

Η είδηση τραγέλαφος της ημέρας απ'ο τον πρασινοφρουρό του ΑΠΕ, Μάτσικα

Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές πληροφορίες που ήθελαν τον Πρωθυπουργό να μην πραγματοποιεί την καθιερωμένη ομιλία ενώπιον των παραγωγικών φορέων στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ΔΕΘ .

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο 10 με 11 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως κάθε χρόνο, ξεκαθαρίζουν οι ίδιες πηγές και αναφέρουν ότι η παρουσία του φέτος στη ΔΕΘ θα είναι «λιτή και ουσιαστική».

Ο κ. Παπανδρέου θα συνοδεύεται μόνο από πολύ μικρό αριθμό κυβερνητικών στελεχών και αυστηρά όσων σχετίζονται με την οικονομία, γεγονός που υπαγορεύεται από την ανάγκη περιστολής των εξόδων.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, ο περιορισμός της κυβερνητικής παρουσίας αντανακλά την επιθυμία του Πρωθυπουργού να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα «τακτοποιεί τα του οίκου της».

Υπό αυτή την έννοια ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να μετατραπεί η ΔΕΘ σε χρήσιμο και λειτουργικό «εργαλείο», καθώς στη διάρκειά της θα τεθεί το πλασιό της κυβερνητικής πολιτικής για το προσεχές διάστημα, το οποίο συμπυκνώνεται στον όρο «ανάπτυξη».

Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους κοινωνικούς εταίρους. Ταυτόχρονα έχουν δοθεί οδηγίες και κάθε υπουργείο επεξεργάζεται συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες θα οδηγήσουν και στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στους σχεδιασμούς του κ. Παπανδρέου, όπως αποφασίστηκε στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, είναι η παρουσία του στην ΔΕΘ να έχει τον χαρακτήρα κεντρικής πολιτικής παρέμβασης, καθώς επιθυμεί να αναφερθεί στη θέση, στην πορεία και στην προοπτική της χώρας μέσα σε ένα εντελώς ρευστό διεθνές περιβάλλον.

Επίσης, σχεδιάζει να προχωρήσει σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, όχι όμως απαριθμώντας νόμους, αλλά επιχειρώντας να εντάξει το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης σε ένα σύνολο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων οι οποίες, όπως έχει ο ίδιος αναφέρει πολλές φορές, έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και δεκαετίες.

Τέλος, ένα άλλο χαρακτηριστικό που θέλει να προσδώσει στην παρουσία του στην ΔΕΘ ο κ. Παπανδρέου είναι η εμπέδωση στο κοινωνικό σύνολο του αισθήματος πολιτικής σταθερότητας, αλλά και της στήριξης των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων μέσω του διαλόγου και της συνεννόησης.

Σε ετοιμότητα για τον έκτακτο μηχανισμό ενίσχυσης της ρευστότητας η Τράπεζα της Ελλάδος

http://www.skai.gr/files/temp/C6434281091A5856D93295E30CBD41D4.jpgΣε ετοιμότητα είναι η Τράπεζα της Ελλάδος να ενεργοποιήσει τον έκτακτο μηχανισμό ενίσχυσης της ρευστότητας, καθώς έως αύριο το Δημόσιο θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ανάληψης 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις καταθέσεις που έχει στις εγχώριες τράπεζες, προκείμενου να αποπληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του.

Το γεγονός αναμένεται να πλήξει τη ρευστότητα των τραπεζών και γι΄αυτο η Τράπεζα της Ελλάδος, εάν της ζητηθεί, θα ενεργοποιήσει τον έκτακτο μηχανισμό ενίσχυσης της ρευστότητας.

Η Τρέμη της Λιβύης κουνάει το πιστόλι στις ειδήσεις και απειλεί όποιον κατηγορεί τον ΓΑΠ-Καντάφι :))

Μιχελάκης για τη συνέντευξη ΓΑΠ στη realnews πριν φύγει πάλι διακοπές για Κρήτη

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης επισημαίνει ότι δεν προκύπτει τίποτα το καινούργιο, χαρακτηρίζει όμως κωμικό και τραγικό το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου διερωτάται αν η ΝΔ επιθυμεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

«Τέτοια παιδαριώδη πυροτεχνήματα δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια μιας κυβέρνησης της οποίας ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές της, όπως έκανε σήμερα ο κ. Γρηγοράκος, ζητούν εκλογές, ακριβώς γιατί και εκείνοι βλέπουν το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα ο κ. Παπανδρέου.»

Φεύγει από τον ΠΑΟΚ και αναλαμβάνει πρόεδρος της ΕΠΟ ο Ζαγοράκης!

http://www.myportal.gr/system/uploads/844043629-%CE%96%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82.JPGΟ Θοδωρής Ζαγοράκης θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ με τον Σοφοκλή Πιλάβιο να αναλαμβάνει πόστο στην Ουέφα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Εξέδρα” ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα είναι ο νέος πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ενώ θα αποχωρήσει από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόλις ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στους Φλωρίδη και Σαχπατζίδη.

Μάλιστα με αυτή την εξέλιξη συμφωνεί τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, καθώς και οι δύο δεν έχουν την καλύτερη άποψη για την ΕΠΟ και την λειτουργία της και θεωρούν πως ένας άνθρωπος του κύρους του Ζαγοράκη θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση.

Την ίδια ώρα ο Σοφοκλής Πιλάβιος ετοιμάζεται να αναλάβει τη θέση του ανώτατου πειθαρχικού επιθεωρητή της Ουέφα, καθώς έχει εξαιρετικές σχέσεις με την ομοσπονδία.

Απροστάτευοι από το πάγωμα των πλειστηριασμών όσοι χρωστούν πάνω από 200.000 ευρώ

Δεν προστατεύονται από το πάγωμα των πλειστηριασμών όσοι πολίτες χρωστούν σε τράπεζα πόσο άνω των 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αμετάκλητη απόφαση του Πρωτοδικείου, η οποία αφορά χιλιάδες δανειολήπτες, όταν το χρέος ξεπερνά τα 200.000 ευρώ και αφορά δυο ή περισσότερα δάνεια, τότε η τράπεζα δικαιούται να προχωρήσει στον πλειστηριασμό και να εκποιήσει το ακίνητο, χωρίς να εμποδίζεται από την απαγόρευση του νόμου, που ισχύει έως το τέλος του έτους.

Ακυβέρνητη χώρα η Ελλάδα με τον ΓΑΠ πάλι σε διακοπές

- Ερασιτεχνικοί χειρισμοί από στενούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου
- Όλο το παρασκήνιο του αλαλούμ διαρροών και διαψεύσεων
- Μόνο όσοι υπουργοί έχουν σχέση με την οικονομία θα τον συνοδεύσουν στην Θεσσαλονίκη
- Στην Κρήτη για το τρίτο μέρος των διακοπών του ο πρωθυπουργός

Η παρωδία με την παρουσία και πως θα είναι αυτή του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ συνεχίζεται. Μέσω διαρροών και νοημάτων πίσω από τις λέξεις στενοί του συνεργάτες "παίζουν" με ένα θέμα το οποίο καν δεν θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί.

Ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο χειρίζονται επικοινωνιακά το θέμα μόνο καλό δεν κάνει στην εικόνα όχι μόνο του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του θεσμού του ίδιου.

Το βράδυ του Σαββάτου τηλεοπτικά δίκτυα μαζί και η δημόσια τηλεόραση μετέδωσαν πληροφορίες από στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού οτι ο κ. Παπανδρέου θα πάει στην ΔΕΘ θα κόψει την κορδέλα, θα δει κάποιους φορείς και το πολύ να δώσει την καθιερωμένη συνένετυξη Τύπου. Ομιλία δεν περιλαμβανόταν σε όλα αυτά.

Όμως λίγο αργότερα όλα αυτά άλλαξαν. Πάλι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν οτι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και οτι ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμά του.

Και σήμερα πάλι "κυβερνητικές πηγές" μας ενημέρωναν οτι "Η παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης στα εγκαίνια της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα είναι ουσιαστική και λιτή".

Αλλά πρόσθεσαν και κάτι άλλο. Λόγω της συγκυρίας, η οποία δεν είναι και η καλύτερη, δεν θα βαλουν μεν πλερέζες, αλλά δεν θα είναι και σε εορταστικό κλίμα!

Λένε οι στενοί συνεργάτες: "Πρόθεση, του κυβερνητικού επιτελείου είναι η φετινή ΔΕΘ να μην έχει πλέον τον μάλλον. εορταστικό χαρακτήρα που είχε τα προηγούμενα χρόνια, και στο πλαίσιο αυτό η παρουσία της κυβέρνησης θα είναι άκρως λιτή με τη συνοδεία του πρωθυπουργού μόνον από πολύ μικρό αριθμό κυβερνητικών στελεχών και αυστηρά όσων σχετίζονται με την οικονομία.
Η λιτή κυβερνητική παρουσία στην ΔΕΘ υπαγορεύεται από την ανάγκη περιστολής των περιττών εξόδων, ειδικά στην περίοδο αυτή, κατά την οποία, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει κατ' επανάληψη αναφέρει, πλατιά στρώματα του ελληνικού λαού υφίστανται μεγάλες θυσίες."

Θυσίες όπως το γεγονός οτι χιλιάδες έλληνες στερήθηκαν φέτος τις διακοπές τους, ή τις περιόρισαν, θυσίες όπως η έκτακτη εισφορά που θα έρθει στο τέλος του Αυγούστου και θα κοστίσει στον κάθε έλληνα σχεδόν έναν μισθό. (διαβάστε την είδηση)

Πάντως πριν αναχωρήσει για την ΔΕΘ ο ο πρωθυπουργός ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμά του και ήδη βρίσκεται στην Κρήτη για το τρίτο μέρος των διακοπών του σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Έφυγε απ' την Τρίπολη ο Καντάφι

Soldaten vor einem Plakat von Staatschef Gaddafi in Tripolis. (Archivbild) Σύμφωνα με Λίβυο αξιωματούχο ο Καντάφι εφκατέλειψε την Τρίπολη και βρίσκεται σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Αλγερία. Μαζί με την οικογένειά του είναι υπό την προστασία της φυλής Al-Orban. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες είναι και βαριά άρρωστος.

Στο αρχείο ενδέχεται να μπει η υπόθεση Στρος-Καν

Ο δρόμος της επιστρόφης για τη Γαλλία μπορεί να ανοίξει σύντομα για τον τέως επικεφαλής του ΔΝΤΩς «σαφή ένδειξη» πως η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης κινείται προς την κατεύθυνση να μην συνεχίσει την εκδίκαση της υπόθεσης Στρος-Καν θεωρεί ο δικηγόρος της καμαριέρας το αίτημα των δικαστικών να συναντηθούν την Δεύτερα με την καταγγέλλουσα.

Η επόμενη δικαστική ακρόαση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη, και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της καμαριέρας, «εάν η εισαγγελία είχε πρόθεση να συνεχίσει, απλώς θα πήγαινε στο δικαστήριο την Τρίτη και θα έλεγε "συνεχίζουμε"».

Η καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό έλαβε επιστολή από την Εισαγγελία, με την οποία της ζητούσε να παρουσιαστεί ενώπιόν της το απόγευμα της Δευτέρας -εάν όχι, θα έκρινε πως η ενάγουσα «δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει την υπόθεση».

Ο Κένεθ Τόμπσον, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπεί την καμαριέρα Ναφισατού Ντιαλό, ανέφερε: «Η δική μου ερμηνεία για την επιστολή είναι ότι πρόκειται να ανακοινώσουν ότι είτε θέτουν στο αρχείο την υπόθεση, είτε αποσύρουν ορισμένες από τις κατηγορίες.

«Αν δεν επρόκειτο να αποσύρουν τις κατηγορίες» πρόσθεσε, «δεν θα υπήρχε λόγος να συναντηθούν μαζί της. Απλώς θα πήγαιναν στο δικαστήριο την επομένη και θα έλεγαν "συνεχίζουμε την δίωξη"».

Ο Τόμπσον είπε ότι στη συνάντηση θα παραστούν ο ίδιος και η Ντιαλό, αναφέρει το Reuters.

Εάν οι κατηγορίες αποσυρθούν, ο Στρος-Καν, που είχε δηλώσει αθώος την 6η Ιουνίου κι αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης, θα είναι ελεύθερος να επιστρέψει στη Γαλλία.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μανχάταν αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις δηλώσεις του δικηγόρου.

Βενιζέλος: Μπορούσα εγώ να δεχτώ το κοινό ανακοινωθέν με τέτοια παραγραφούλα μέσα;

Μπορούσες δεν μπορούσες, η "παραγραφάρα" μπήκε...

Δείτε το Βίντεο στο τέλος του άρθρου για να θυμηθείτε : 




Τι είχε πει στις 24/6/2011, για τους Φιλανδούς και τις εμπράγματες εγγυήσεις ο κ.Βενιζέλος ... 

    Την απόφαση του Eurogroup στις 11/7/2011.  και να συνειδητοποιήσετε τις απίστευτες γκάφες της κυβέρνησης, τι παραμύθι μας πουλάνε και για πόσο αδαείς μας περνάνε...
    Σε συνέντευξη του κ.Βενιζέλου στις 24 Ιουν.2011 και σε ερώτηση του κ.Χατζηνικολάου για εμπράγματες υποθήκες, ο υπουργός ανέφερε ότι, ο Φινλανδός εντολοδόχος Πρωθυπουργός, ο οποίος είναι ως τώρα Υπουργός Οικονομικών, ζήτησε να μπει στο ανακοινωθέν η υποχρέωση εγγυήσεων οι οποίες όχι αναγκαστικά εμπράγματες, μπορεί να είναι και ενοχικές, αλλά πάντως ήθελε εγγυήσεις. Ανέφερε στη συνέχεια ότι: "Κάναμε λοιπόν μια διμερή συνάντηση και θέσαμε τα ζητήματα και υπάρχει ένα διάλογος για να καταλάβουν οι φίλοι μας οι Φινλανδοί ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό γιατί δεν βοηθάει ούτε αυτούς, ούτε συνολικά την υπόθεση της Ευρωζώνης. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιες δυσκολίες υπάρχουν διαρκώς. Μπορούσα εγώ να δεχτώ το κοινό ανακοινωθέν με τέτοια παραγραφούλα μέσα; Έπρεπε λοιπόν να πω ότι δεν γίνεται και θα πω πολλές φορές ότι δεν γίνεται, αλλά πρέπει όλα να γίνουν με ένα ρυθμό και με ένα σχέδιο" 
     
    Έλα όμως που γίνεται και η παραγραφούλα μπήκε... Δεν πέρασαν είκοσι μέρες και το Εurogroup στις 11/7/2011, όπως σας είχαμε ενημερώσει ΕΔΩ,  έβαλε μέσα στην ανακοίνωση του (όπως βλέπετε στην εικόνα) ότι, ίσως απαιτηθούν από την Ελλάδα εμπράγματες εγγυήσεις για το νέο δάνειο (including through a collateral arrangement where appropriate). Σύμφωνα με την πιο πάνω ανακοίνωση ΟΛΕΣ οι χώρες έχουν την δυνατότητα, να ζητήσουν εμπράγματες εγγυήσεις !!! Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό... Ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας..που δεν έχει και ασυλία, κάτι για το οποίο μας προετοιμάζουν εδώ και καιρό.
    Δείτε τα όλα αυτά στο Βίντεο
    Κε Βενιζέλε.. Καλύτερα να "Speak after" us και όχι "Before us"   http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/08/blog-post_2385.html