24 Αυγούστου 2011

ΓΑΠ: Στιγμές εθνικής ανάτασης με τα "υπολλείμματα του καθεστώτος Καντάφι" II (βίντεο)

Εντάξει τον Συνταγματάρχη Καντάφι τον χάσαμε και τον κατατάξανε στις "τσόντες"... με τα δις των επενδύσεων που υπόσχονταν ο ΓΑΠ και καμάρωνε ο Παμπούκης από πίσω του, τι θα γίνει; Τι μνημόνια υπογράψαμε, τι Εθνικές Τράπεζες μπλέξαμα, τι καλώδια με οπτικές ίνες υποσχεθήκαμε... μ' όλα αυτά τι θα γίνει άραγε; Δεν πιστεύω να τα χάσαμε ενώ τα κρατάγαμε τόσο γερά... 15.06.2010 Λιβύη:

Οι κολοτούμπες βγήκαν απ' το καβούκι τους να κατηγορήσουν τον Σαμαρά επειδή κατάφερε το αδιανόητο: Κατάργησε το άσυλο!!!

Εδώ και λίγες ώρες έπεσε σύρμα από τον Κολοτούμπα να κατηγορούν τον Σαμαρά επείδη χθες είχε πει ότι δεν θα ψηφίσι το νομοσχέδειο για τα ΑΕΙ και σήμερα το ψήφισε... ενώ αυτοί καμαρώνουν που εξ αρχής ξεβρακώθηκαν και θα υπέγραφαν ότι τους έδινε το ΠΑΣΟΚ, όπως κάνουν άλλωστε εδώ και χρόνια. Για να μην το πολυπαιδεύουμε:

Χάρη στην τακτική του Σαμαρά έγινε αυτό που
πριν μερικούς μήνες θεωρούνταν αδιανόητο:

Να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο...
χωρίς μα και μου και χωρίς ναι μεν αλλά...


Και αυτό το κατάφερε ο Σαμαράς εκβιάζοντας ότι δεν θα ψηφίσει και αναγκάζοντας το ΠΑΣΟΚ να έρθει στη θέση που εκφράζει η ΝΔ και εκφράζει όλους τους νοικοκυραίους...

Όλα τ' αλλα είναι οδοντόκρεμες και τα χαρίζουμε σ΄ αυτούς που δεν θα έχουν πλέον λόγο κάθε τόσο να βγαίνουν στα κανάλια και να τσιρίζουν σαν τον άδωνι που έβαλε την υπογραφή του σε ότι χαρτί του πήγε το ΠΑΣΟΚ...

Έτσι κάνουν οι μεγάλοι ηγέτες...
εκβιάζουν για να πάρουν αυτό που θέλουν...


Βέβαια για να τα λέμε και όλα... τα μικρά κόμματα όπως η ΝΔ χάνουν επικοινωνιακά τ' αυγά και τα καλάθια και ενώ κατάφεραν κάτι που πριν λίγο ήταν αδιανόητο, οι αντίπαλοι τους παίζουν μονότερμα

Πως συνδιάζεται η "αύξηση εξαγωγών", με την οποία μας έχουν γκαστρώσει οι ΠΑΣΟΚοι, με ταυτόχρονη αύξηση ανεργίας και πτώση βιομηχανικών παραγγελιών;

Πρίν λίγο πάλι η ειδησεογραφία κακλείστηκε από την είδηση ότι πάμε για ρεκόρ εξαγωγών κοντά 20 δις στο 2011. Τα έχουμε πει πολλές φορές, ότι η "αύξηση" είναι πλασματική και αφορά τον τζίρο (λόγω πχ. διεθνούς αύξησης της τιμής του αλουμινίου) και όχι την παραγωγή που είναι αυτό που ενδιαφέρει μια χώρα που περνάει κρίση. Πως είναι δυνατόν να έχουμε αύξηση εξαγωγών και ταυτόχρονα αύξηση και της ανεργίας;! Ποιοι παράγουν τα "αυξημένα" προϊόντα που εξάγουμε;

Αφού έχουμε αύξηση της ανεργίας σημαίνει ότι η αύξηση των εξαγωγών δεν πάει στους εργαζόμενους μιας και δεν είναι παραγωγική αλλά εξασφαλίζει το εισόδημα των επιχειρηματιών, που βλέποντας ότι η κατανάλωση στην Ελλάδα έπεσε, κάνουν κολοτούμπες απ' τη χαρά τους, επειδή τα αδιάθετα στην Ελλάδα προϊόντα τους, τα διοχετεύουν στο εξωτερικό και συνεχίζουν να βγάζουν ότι έβγαζαν!!!

Γι' αυτό και πανηγυρίζει η κυρία της φώτο του Συνδέσμου Εξαγωγέων! Γιατί συνεχίζει να τα παίρνει κανονικά.

Πως είναι δυνατόν να μιλάνε οι ηλίθιοι για αύξηση εξαγωγών όταν μόλις πριν λίγες μέρες ανακοίνωσαν μείωση στις παραγγελίες της βιομηχανίας;

Μόλις στι 19 Αυγούστου η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε μείωση 5,5% στις βιομηχανικές παραγγελίες που προκύπτει από μείωση του δείκτη νέων παραγγελιών εγχώριας αγοράς κατά 17,1% και αύξηση του δείκτη νέων παραγγελιών εξωτερικής αγοράς κατά 8,6%.

Αφού μειώθηκαν λοιπόν οι βιομηχανικές παραγγελίες πως στο διάολο θέλουν να μας πείσουν ότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές και πρέπει να πανηγυρίζουμε;

Κόψτε λοιπόν τις μαλακίες και πείτε μας πότε θα μειωθεί η ανεργία και πότε θα περάσουμε σε θετική ανάπτυξη;

ΚΑραγκιόζηδες! Ε καραγκιόζηδες!

Διαβάστε και την είδηση που πασάρουν στους ηλίθιους:

"Ιστορικό ρεκόρ εξωστρέφειας άνω των 20 δισ. ευρώ, σε επίπεδο δωδεκαμήνου αν διατηρηθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους οι ρυθμοί ανάπτυξης.

«Η διατήρηση αντίστοιχων ρυθμών αύξησης των εξαγωγών και στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 θα σημάνει ιστορικό ρεκόρ εξωστρέφειας άνω των 20 δισ. ευρώ, σε επίπεδο δωδεκαμήνου'', δήλωσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ανάλυσης του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ),για την πορεία των εξαγωγών στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2011.

Η κ. Σακελαρίδη ανέφερε ότι οι θετικές ειδήσεις από τις παραγγελίες για ελληνικά βιομηχανικά προϊόντα και τους επόμενους μήνες, μας δίνουν αισιοδοξία όχι μόνο για ποσοτική αύξηση των εξαγωγών συνολικά, αλλά και για ποιοτική εξέλιξη του εξαγωγικού προτύπου της χώρας, με βάση προϊόντα προστιθέμενης αξίας, προϊόντα με ελληνική τεχνογνωσία, καινοτομία και διεθνή αναγνώριση."

Η Google έφαγε 500 εκ πρόστιμο για διαφήμιση παράνομων φαρμάκων και ο ΕΟΦ απλά μας προειδοποιεί να μην τα παίρνουμε...

Ενώ, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, η Google στην Αμερική θα πληρώσει 500 εκ δολ πρόστιμο προκειμένου να σταματήσει ο έλεγχος που κάνει η Κυβέρνηση για διαφημίσεις μέσω του adsense παράνομων φαρμακείων και φαρμάκων... στην Ελλάδα ο ΕΟΦ απλά μας προειδοποιεί ότι κάποιο φάρμακο περιέχει μια επικίνδυνη δραστική ουσία και από κει και πέρα προβλημά μας άμα το πάρουμε...

Ο ΕΟΦ εννοείται ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα... δεν του μένει εξάλλου χρόνος καθώς όσοι δεν ξέρουν ας μάθουν ότι οι πολεοδομίες και οι εφορίες είναι εκκλησίες μπροστά στο όργιο μίζας εκτυλίσετται στον ΕΟΦ προκειμένου οι φαρμακοβιομηχανίες να πάρουν άδεια για νέα σκευάσματα... οπότε σιγά μην ασχοληθούνε να ψάξουν τη δουλειά και να βρούνε ποιος προωθεί τα επικίνδυνα σκευάσματα...

Διαβάστε και ποιο είναι το επικίνδυνο σκεύασμα:

Επικίνδυνη φαρμακολογικά δραστική ουσία περιέχουν τα προϊόντα LIBIDUS και LFW της εταιρείας Biogulf International, τα οποία διακινούνται παράνομα κυρίως μέσω διαδικτύου, ως φυτικά συμπληρώματα διατροφής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και εργαστηριακή ανάλυση έδειξε ότι περιέχουν την ουσία hydroxyl-homo-thiosildenafil, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες σε περίπτωση ανεξέλεγκτης λήψης της, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.

ΓΑΠ: Στιγμές εθνικής ανάτασης με τα "υπολλείμματα του καθεστώτος Καντάφι" I (βίντεο)

Όταν ο Καντάφι ήταν "Συνταγματάρχης" και ο ΓΑΠ "αδερφός"...
Αθήνα 21.05.2010:

Wikileaks: Αναποτελεσματικές επαφές ΗΠΑ με Ντόρα-Καμμένο για σχέσεις ελλήνων εφοπλιστών με Ιράν

http://wikileaks.org/IMG/wlogo.pngΕπαφές με την Ελληνίδα πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τον τότε υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Πάνο Καμένο και σειρά άλλων αξιωματούχων είχαν Αμερικανοί διπλωμάτες με αίτημα να ασκηθούν πιέσεις στους Έλληνες εφοπλιστές να διακόψουν τις σχέσεις τους με το Ιράν. Ωστόσο όπως φαίνεται οι Έλληνες πολιτικοί δεν τους έδωσαν κάτι χειροπιαστό πέρα απ' την εξήγηση ότι δεν μπορούν να τους πιέσουν ή να τους επιβάλλουν με ποιους να συνεργαστούν

Οι Έλληνες αξιωματούχοι άφηναν να εννοηθεί ότι δεν έχουν έλεγχο επί των πλοικτητών και ιδιαίτερα επί όσων συνεργάζονται ήδη με το Ιράν.

Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, με ημερομηνία 22/9/2008, το ελληνικό ΥΠΕΞ έδωσε στους αμερικανούς διπλωμάτες πληροφορίες για παράνομες δραστηριότητες ελλήνων πλοιοκτητών. Συγκεκριμένα ο Γ. Υφαντής, από τη διεύθυνση υποθέσεων Μέσης Ανατολής φέρεται να δήλωσε ότι Έλληνες πλοικτήτες έκαναν περιουσίες στο παρελθόν παραβιάζοντας τον αποκλεισμό του καθεστώτος της Ροδεσίας. Ο ίδιος αξιωματούχος κάνει λόγο για «κυνική» στάση των ελλήνων πλοιοκτητών απέναντι στην κυβέρνηση και προέβλεπε ότι θα ζητούσαν ανταλλάγματα για να δεχτούν τις προτάσεις του υπουργείου.

Από την πλευρά του ο Π. Καμμένος φέρεται να διαχώριζε τους εφοπλιστές σε διαφορετικές γενιές: Οι παλαιότεροι είναι πιο συνεργάσιμοι με την κυβέρνηση (και προτιμούν οι προτροπές να γίνονται προφορικά και όχι γραπτώς) ενώ οι νέα γενιά έρχεται πιο δύσκολα σε συνενόηση.

Σε επιφυλακή για επιθέσεις σε ιστοσελίδες δημοσίων οργανισμών

http://www.skai.gr/files/temp/841082A5D411E440CD7E96A801564D8A.jpgΣε αυξημένη ετοιμότητα έχει τεθεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, μετά από πληροφορίες, για ενδεχόμενες επιθέσεις σε ιστοσελίδες δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών στην Χώρα.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Νάκου για την ηλεκτρονική επίθεση που δέχθηκε η ιστοσελίδα της Βουλής www.hellenicparliament.gr την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Μετά την επιβεβαίωση της επίθεσης, υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , έγκληση κατά αγνώστων δραστών, για παραβάσεις των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, που αναφέρονται στην παράνομη εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα, ενώ άμεσα ξεκίνησε και η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία συνεχίζεται έως και σήμερα, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι άγνωστοι δράστες.

Ο υπουργός αναφέρει επιπλέον ότι από την ΕΥΠ ως αρμόδια αρχή για θέματα ασφάλειας, έχει σταλεί έγγραφο στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με το οποίο δηλώνει την πρόθεσή της να βοηθήσει, διαθέτοντας εκπροσώπους της, για ενεργή συμμετοχή σε ομάδες εργασίας και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, σε θέματα ασφάλειας επικοινωνιών και πληροφορικής.

Μάλιστα ο υπουργός αποκαλύπτει ότι «μέχρι τώρα η ΕΥΠ έχει αναλύσει δεκάδες περιστατικά ηλεκτρονικών επιθέσεων που είχαν ως στόχο δίκτυα και ιστότοπους του δημόσιου φορέα και έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα αποκατάστασης, αλλά και πρόληψης μελλοντικών επιθέσεων».

Επίσης, η ΕΥΠ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για επικείμενες επιθέσεις, έχει πραγματοποιήσει ελέγχους και έχει προτείνει τη λήψη μέτρων σε δημόσιους φορείς που ζήτησαν τη συνδρομή της.

Σεξουαλικό σκάνδαλο απειλεί να ρίξει τη σοσιαλΗστική κυβέρνηση της Αυστραλίας

http://images.smh.com.au/2011/08/24/2578588/vd-thomson-408x264.jpgΗ Αστυνομία εξετάσει καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο κυβερνητικός βουλευτής Craig Thomson χρησιμοποίησε, πριν γίνει βουλευτής, την πιστωτική κάρτα που είχε δωρεάν σαν πρόεδρος συνδικαλιστικού υγειονομικού σωματείου, προκειμένου να πληρώσει τις συνευρέσεις του με πόρνες πολυτελείας. Το σκάνδαλο, αν αποδειχθεί, μπορεί να ρίξει ακόμα και την σοσιαλΗστική κυβέρνηση της Julia Gillard.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην Αστυνομία βουλευτής της αντιπολίτευσης, ο Craig Thomson, πρώην πρόεδρος συνδικαλιστικού σωματείου και τωρινό μέλος της Βουλής και πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, χρησιμοποίησε, μεταξύ 2003 και 2005, την πιστωτική που του είχε δώσει το συνδικάτο, Health Services Union, προκειμένου να πληρώσει 104.000 $ για πόρνες πολυτελείας.

Ο Τhomson αρνείται τις κατηγορίες και λέει ότι πλαστογραφήθηκε η υπογραφή του από πρόσωπο που δεν θέλει να κατονομάσει, ενώ δήλωσε ότι δεν παραιτείται από Πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της Βουλής μιας και έχει να επιτελέσει πολύ σημαντικό έργο

Η Gillard τον υπερασπίστηκε μιας και δεν έχει άλλη επιλογή καθώς τυχόν καταδίκη του Thomson θα είναι ασυμβίβαστη με το βουλευτικό αξίωμα και θα εκπέσει από βουλευτής. Αυτό θα οδηγήσει σε επαναληπτικές εκλογές στην Central Coast της New South Wales την οποία οι σοσιαλΗστές είχαν κερδίσει με 5% διαφορά. Τώρα όμως που στις δημοσκοπήσεις έχουν πέσει στα τάρταρα, το πιθανότερο είναι να ΄χασουν την έδρα και μαζί την ισχνή πλειοψηφία που έχουν

Τέλος το συνδικάτο του οποίου ήταν πρόεδρος ο Thomson αποφάσισε επίσης να δώσει στην Αστυνομία ότι στοιχεία διαθέτει μιας και όπως τόνισαν σκοπός του συνδικάτου είναι να προστατεύσει τα συμφέροντά του και αυτά των μελών του που επλήγησαν από την αποκάλυψη και όχι να καλύψει το σοσιαλΗΣτικό κόμμα και την ενδεχόμενη πτώση του από την εξουσία... όπως ακριβώς δηλ. θα γίνονταν και στην Ελλάδα όπου η ΓΣΕΕ θα έδινε στεγνά τον Κανελλόπουλο ή τον Ραφτόπουλο ή η ΑΔΕΔΥ θα έδινα τον Παπασπύρου...

Τελευταία και καταιδρωμένη η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αποκήρυξε τα "υπολλείμματα του καθεστώτος Καντάφι" και αναγνώρισε τους επαναστάτες...

Η Ελλάδα χθες δια μέσω του Λαμπρινίδη αναγνώρισε και επίσημα το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο σαν τον επίσημο εκπρόσωπο της Λιβύης... τελευταία και καταιδρωμένη αναγκάστηκε μετά από 6 μήνες και με τους επαναστάτες να έχουν μπει μέχρι και στο σπίτι του Καντάφι, να τον αποκηρύξει αναφέροντάς τον σαν "υπολείμματα του καθεστώτος"

Αφιέρωμα στα "υπολλείμματα του καθεστώτος" αργότερα... τώρα διαβάστε αν θέλετε και την χθεσινή ανακοίνωση Λαμπρινίδη:

«Οι τελευταίες εξελίξεις σηματοδοτούν μια νέα πραγματικότητα. Προδιαγράφουν ένα νέο μέλλον για τη Λιβύη. Ο λιβυκός λαός πέρασε πολλά και δικαιούται τώρα να τρέφει μεγάλες προσδοκίες.

Δικαιούται ένα μέλλον στο οποίο θα επικρατεί ασφάλεια, πραγματική δημοκρατία, σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ανάπτυξη και ευημερία.

Η Λιβύη δεν αντέχει άλλη βία. Τα υπολείμματα του καθεστώτος πρέπει, έστω και την ύστατη ώρα, να συνειδητοποιήσουν ότι αποτελούν παρελθόν. Η αιματοχυσία πρέπει να σταματήσει.

Ο ηρωικός αγώνας του λιβυκού λαού, η γέννηση της νέας Λιβύης, δεν πρέπει να φέρει το στίγμα των αντιποίνων.

Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε αυτή η κρίση, αγωνίστηκε για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Το έκανε στο πλαίσιο συγκεκριμένης στρατηγικής, ώστε με τις δικές μας δυνάμεις, αλλά και μέσω των δομών της διεθνούς κοινότητας, τον ΟΗΕ και την Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη, να συμβάλλουμε στην προετοιμασία για την επόμενη ημέρα.

Στηρίξαμε ενεργά τις επιχειρήσεις για την προστασία των αμάχων.

Πρωταγωνιστήσαμε στην ανθρωπιστική προσπάθεια, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκκένωση χιλιάδων αμάχων από τη ζώνη του πυρός και διαθέσαμε την Κρήτη ως βασικό διαμετακομιστικό κέντρο. Το ρόλο αυτό θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια.

Αναστείλαμε τη λειτουργία της ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη και εγκαθιδρύσαμε διπλωματικές επαφές με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο στη Βεγγάζη.

Επιδιώξαμε δυναμικά την έναρξη πολιτικής διαδικασίας. Στην τέταρτη συνάντησή της, η Ομάδα Επαφής επιβεβαίωσε το ρόλο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στη διαδικασία μετάβασης.

Έχει φτάσει η ώρα για την έναρξη εθνικού συμμετοχικού διαλόγου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, αναγνωρίζει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως νόμιμο φορέα που θα καθοδηγήσει το λιβυκό λαό στην κρίσιμη νέα φάση της μεταβατικής διαδικασίας, προς όφελος της Λιβύης και της ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ελλάδα και η διεθνής κοινότητα θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, πάντα με σεβασμό στην κυριαρχία της Λιβύης και τη βούληση του λιβυκού λαού. Ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συμπαρασταθεί με όλες της τις δυνάμεις στην προσπάθεια οικοδόμησης θεσμών, που θα θωρακίσουν τη δημοκρατία που γεννιέται στη Λιβύη.

Στην αυγή της νέας ημέρας, είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο πλάι του λιβυκού λαού. Οι δικές του ελπίδες είναι και δικές μας».

Η ανεργία σκοτώνει τους Έλληνες

23% αύξηση ανεργίας σε ένα χρόνο !

Στον χειρότερο εφιάλτη των Ελλήνων εξελίσσεται η ανεργία, η οποία έσπασε όλα τα ρεκόρ, τον τελευταίο χρόνο. Η βαθιά ύφεση της Ελληνικής οικονομίας, που προήλθε από την άγρια αφαίμαξη εισοδημάτων, τη μείωση της ζήτησης, αλλά και το απίστευτο γραφειοκρατικό αλαλούμ, με μια κυβέρνηση που αλλάζει νόμους κατά ριπάς και βάζει απίστευτα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, έχει τις τραγικές συνέπειες που απεικονίζονται γλαφυρά στο γράφημα.

taxalia.blogspot.com

Τα βρήκαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τα ΑΕΙ, αφού η Κυβέρνηση αποδέχθηκε τα δύο αιτήματα της ΝΔ

Συμφώνησαν για πλήρη κατάργηση του ασύλου και εκλογή πρύτανη από την ακαδημαϊκή κοινότητα

Τα μιλήσανε τα συμφωνήσανε. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έκαναν πράξη την συναίνεση σε ένα κρίσιμο νομοσχέδιο όπως αυτό του εκσυγχρονισμού στην λειτουργία ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Τα δυο κόμματα διαφωνούσαν σε τρία σημεία και τελικά συμφώνησαν σε 2 από αυτά με αποτέλεσμα ο υπεύθυνος για θέματα παιδείας της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος να δηλώνει στη Βουλή: "Η ΝΔ θα ψηφίσει επι της αρχής του το νομοσχέδιο".

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου διέκοψε το υπουργικό συμβούλιο για να τηλεφωνήσει στον κ. Σαμαρά και να τον πείσει να κάμψει τις αντιρρήσεις του και να ψηφίσει το νομοσχέδιο επι της αρχής του.

Επικοινωνία υπήρξε και μεταξύ της υπουργού Παιδείας με τον 'Αρη Σπηλιωτόπουλο.

Και ενώ όλα αυτά ηταν σε εξέλιξη ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τάχθηκε υπέρ του νομοσχε΄διου.

Ο εισηγητής του κόμματος Αρ. Σπηλιωτόπουλος σε παρέμβασή του αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη διευκρίνισε «για την πρόοδο της συζήτησης», όπως είπε και «προκειμένου να καταστεί εφικτός ένας συμβιβασμός ώστε να φύγουμε από αυτή την αίθουσα έχοντας επιτύχει για πρώτη φορά την συναίνεση στο μείζον θέμα της Παιδείας», ότι «μια παρεξηγημένη έννοια όπως αυτή του συμβιβασμού στην σημερινή ημέρα έχει διαφορετικό νόημα».

«Στο θέμα της Παιδείας πρέπει να φύγουμε λίγο ή πολύ σε μια βάση συμβιβασμού. Να κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις προκειμένου να συναντηθούμε», ανέφερε, επισημαίνοντας τις «πολλές φιλότιμες προσπάθειες» που έχουν γίνει και από την πλευρά της υπουργού Παιδείας κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως σημείωσε. Για το τελικό αποτέλεσμα πάντως παρέπεμψε στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι «είναι στο δικό του χέρι αν θα υπάρξει πεδίο συναίνεσης». «Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν», ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος καταθέτοντας μια μίνιμουμ «ατζέντα» τριών σημείων για να υπερψηφίσει το κόμμα του το νομοσχέδιο:

1. Πλήρη κατάργηση του ασύλου. «Να αφήσουμε τα όποια κατάλοιπα υπάρχουν. Δεν μπορεί το πανεπιστήμιο να παραμένει χώρος φιλοξενίας εγκληματικών στοιχείων. Τέρμα τα μισόλογα. Επαναφέρουμε την παλαιότερη πρόταση νόμου που καταθέσαμε για το θέμα», είπε.

2. Νέος τρόπος διοίκησης: «Θα είμαστε μαζί σας υπό την προϋπόθεση ότι το Συμβούλιο του Ιδρύματος θα έχει λόγο και θα προεπιλέγει όμως η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν μπορεί να είναι αποκλεισμένη από το δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου για τον πρύτανη», σημείωσε όσον αφορά την προωθούμενη διαδικασία ανάδειξης του πρύτανη από το θεσπιζόμενο Συμβούλιο του Ιδρύματος. Όπως διευκρίνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος «κατάργηση υφιστάμενων πρυτανικών αρχών δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία παρά μόνο σε άλλα σκοτεινά καθεστώτα της ιστορίας μας» και πρότεινε «να μπορεί η ακαδημαϊκή κοινότητα να ψηφίζει ποιος είναι ο πιο κατάλληλος».

3. Συμμετοχή των φοιτητών: «Κανείς δεν θέλει να υπάρχει η υφιστάμενη συναλλαγή μεταξύ φοιτητών και ακαδημαϊκής κοινότητας», τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ και πρότεινε «συμβολικό ρόλο σε ποσοστό 5% των φοιτητών».
Εξήγησε δε ότι «σε όλα τα άλλα έχουμε πάρα πολλές ενστάσεις. Αλλά προκειμένου να συμφωνήσουμε θα τις κάνουμε πέρα».

Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου - Σαμαρά για τις αλλαγές στα AEI

Τηλεφωνική συνομιλία με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είχαν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε δύο προϋποθέσεις για να ψηφίσει η Ν.Δ. επι της αρχής το νομοσχέδιο: Να υπάρξει κατάργηση του ασύλου και ο πρύτανης να εκλέγεται από την πανεπιστημιακή κοινότητα, ύστερα από σχετικές προτάσεις του Συμβουλίου.

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Χθες υπήρξαν ανάλογες συζητήσεις ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και στον αρμόδιο τομεάρχη της Ν.Δ., Αρη Σπηλιωτόπουλο.

Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Ναι επί της αρχής η ΝΔ μετά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Ναι είπε η ΝΔ τελικά στο νομοσχέδιο της Αννούλας αφού έγιναν την τελευταία στιγμή οι αλλαγές που ζητούσε... περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα

Λιβύη: Βίντεο από το ξενοδοχείο Rixos όπου είναι εγκλωβισμένοι ξένοι δημοσιογράφοι

WSJ: Σχέδιο μη χρηματικών εγγυήσεων επεξεργάζεται η ευρωζώνη

[Πάρτε τώρα και την αντίθετη με την από κάτω είδηση και άντε να βγάλετε άκρη για το τι γίνεται...]
«Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης συζητούν ένα σχέδιο εγγυήσεων, το οποίο θα βασίζεται σε μη χρηματικά περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου, περιλαμβανομένης της ακίνητης περιουσίας του», αναφέρει σήμερα η Wall Street Journal.

Σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι αντιθέσεις στην Ευρωζώνη για τη συμφωνία της Φινλανδίας με την Ελλάδα κορυφώνονται. Σημειώνεται επίσης πως και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αντίθετο στη συμφωνία αυτή, γιατί μπορεί να απειλήσει το καθεστώς του ως του «προτιμώμενου πιστωτή», το οποίο διασφαλίζει ότι τι ΔΝΤ είναι αυτό που σε κάθε περίπτωση αποπληρώνεται πρώτο.

Οι πρώτες συζητήσεις στην ευρωζώνη, σημειώνει η WSJ, είχαν επικεντρωθεί στην αναζήτηση ρευστών περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας -μετρητών και πιθανόν χρυσού- που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση. Τώρα, συμπληρώνει, εξετάζεται, αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μη ρευστά περιουσιακά στοιχεία, όπως ελληνικές επιχειρήσεις ή ακίνητη περιουσία του ελληνικού Δημοσίου.

Η εφημερίδα τονίζει, ωστόσο, ότι υπάρχουν εμπόδια για ένα τέτοιο σχέδιο. «Ένα εμπόδιο είναι ότι σημαντικό μέρος της ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου προορίζεται ήδη να πωληθεί και οι δημοσιονομικές προβλέψεις βασίζονται στην ύπαρξη των αντίστοιχων εσόδων. Υπάρχει επίσης η δυσκολία να καταγραφεί ποια είναι η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

Η ιδέα της χρήσης της ακίνητης περιουσίας ως εγγύησης θα μπορούσε να είναι ευαίσθητη για την Ελλάδα, παρατηρεί η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ταχθεί σθεναρά κατά κάθε συμφωνίας που θα προέβλεπε τη χρήση ελληνικής γης ή ακίνητης περιουσίας ως εγγύησης.

«Συνεχίζονται οι συνομιλίες για τις εγγυήσεις» υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας

Η Φινλανδία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις εγγυήσεις για ένα δάνειο προς την Ελλάδα με άλλα μέλη της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γίρκι Κατάινεν.

Ο Κατάινεν υπογράμμισε πως η Φινλανδία δεν επιθυμεί να βλάψει άλλα μέλη της ευρωζώνης ή το ευρώ με το αίτημά της για εγγυήσεις, μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο YLE.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν είχε άμεση επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία φέρεται ότι έχει αρνητική στάση έναντι της προτεινόμενης συμφωνίας ανάμεσα στη Φινλανδία και την Ελλάδα.

Τα σχόλια του Κατάινεν έγιναν στη νότια πόλη Τάμπερε όπου ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε διάσκεψη του συντηρητικού κόμματός του Εθνικός Συνασπισμός.

Πριν από μια εβδομάδα, η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν ανακοίνωσε μια συμφωνία με την Ελλάδα, λέγοντας πως βάσει των όρων της συμφωνίας η Ελλάδα θα μεταβιβάσει ένα αδιευκρίνιστο ποσό στο φινλανδικό κράτος. Το ποσό και οι τόκοι του θα επενδυθούν σε χαμηλού κινδύνου, μακροπρόθεσμους τίτλους που θα εγγυηθούν το δάνειο στήριξης.

Η Ουρπιλάινεν είχε δηλώσει τότε πως η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από άλλα μέλη της ευρωζώνης.

Η νέα φινλανδική κυβέρνηση, η οποία σχηματίσθηκε τον Ιούνιο έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις, δήλωσε πως θα ζητήσει εγγυήσεις ως προϋπόθεση για να συμμετάσχει σε μελλοντικά πακέτα στήριξης για την Ελλάδα ή άλλα μέλη της ευρωζώνης.

Για κραχ πάει το ΧΑΑ-Στις 880 μονέδες είναι τώρα

Αύτανδρες… και με όλα τα βάρη στο κατάστρωμα (ομόλογα) βυθίζονται οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές παρασύροντας το χρηματιστήριο σε ολοένα νέα χαμηλά- τα οποία δεν έχουν και μεγάλη σημασία πλέον.

Σήμερα, μετά και τις τελευταίες συνεδριάσεις είναι αντιληπτό -ότι με την αδιαφορία των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές και την δεδομένη αδυναμία των Ελλήνων ιδιωτών – πως αρκετές ελληνικές τράπεζες θα οδεύσουν προς ταμείο.

Τα μηνύματα είναι δραματικά για την ελληνική οικονομία, διότι προσφυγή στο ταμείο σημαίνει και πώληση αργότερα σε ξένους ομίλους.

Στις 882 μονάδες ο Γενικός Δείκτης καταγράφει βουτιά 3,17%. Στα 3,15 ευρώ η μετοχή της Εθνικής σημειώνει πτώση 2,17%.

Κατάρρευση στο Ταχυδρομικό με πτώση 8,9%, στην Alpha Bank με 5,9%, στην Eurobank 3,94% και την Tράπεζα Πειραιώς με 3,28%.

Στον αντίποδα, ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο τα spreads στα ομόλογα, με εκείνο του 10ετούς να έχει ξεπεράσει τις 1.575 μονάδες, παραπέμποντας σε επιτόκιο δανεισμού της τάξης του 19% για την ελληνική οικονομία.

Την ίδια ώρα, και μετά το χτεσινό ράλι στην Wall, η Ευρώπη ανεβαίνει, με τα κέρδη να προσεγγίζουν το 1,4% στην Φρανκφούρτη.

Όμηροι του Καντάφι 37 ξένοι δημοσιογράφοι! - ΦΩΤΟ

Δεν τους αφήνουν πλεον να βγούν από το ξενοδοχείο Rixos στην Τρίπολη. Όπως μεταδίδουν, οι στρατιώτες που είναι πιστοί στον Καντάφι δεν τους επιτρέπουν σε καμμία περίπτωση να βγούν από το ξενοδοχείο, ενώ παγιδευμένοι μέσα σε αυτό είναι και ξένοι διπλωμάτες.


Το ξενοδοχείο είναι περικυκλωμένο από στρατιώτες πιστούς στον λίβυο ηγέτη και έχουν επιβάλλει στους δημοσιογράφους να συγκεντρωθούν όλοι στον 1ο όροφο.



"Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Το ξενοδοχείο είναι στόχος και έχουμε κρεμάσει έξω από τα παράθυρα σεντόνια που γράφουν: Τηλεόραση - Δημοσιογράφοι - Μην πυροβολείτε. Ολοι φοράμε αλεξίσφαιρα γιλέκα. Θέλουμε να βγούμε από το ξενοδοχείο αλλά δεν μας αφήνουν", είπε σε ανταπόκρισή του ο δημοσιογράφος Μαθιου Τσάνς στο CNN.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ REUTERS

Τι ζητάει η ΝΔ για να ψηφίσει το νομοσχέδιο της Αννούλας

Πριν από λίγο η ΝΔ, δια του Σπηλιωτόπουλου, ζήτησε προκειμένου να ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο της Αννούλας:

1. Την πλήρη κατάργηση του παν/μιακού ασύλου και
2. Την εκλογή πρυτάνεων από την ακαδημαϊκή κοινότητα...

Ειδικά το πρώτο πολύ χλωμό το κόβω να το δεχτεί το ΠΑΣΟΚ.

Πυρά Κατσέλη κατά Διαμαντοπούλου

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/anna19-480x0.jpgΝέα «τορπίλη» στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, αυτή την φορά από την κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία μετά τους κ.κ. Κώστα Καρτάλη, Σπύρο Βούγια και Δημήτρη Κρεμαστινό εξέφρασε ισχυρές ενστάσεις για την ουσία της μεταρρύθμισης.

Αναλυτικά, η πρώην υπουργός Απασχόλησης είπε ότι «επιχειρώντας να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα δεν πρέπει να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο… δεν πρέπει να χάσουμε το μέτρο».

Η κυρία Κατσέλη επισήμανε ότι το βασικό πεδίο διαφωνιών είναι το οργανωτικό και διοικητικό μοντέλο, το οποίο σε αντίθεση με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου που το χαρακτήρισε τεχνικό θέμα η ίδια το κρίνει ως «βαθύτατα πολιτικό».

Πρόσθεσε ότι για λόγους «συνταγματικούς και αποτελεσματικής ακαδημαϊκής λειτουργίας, αλλά πάνω από όλα για να υπάρξει στην πράξη μεγαλύτερη διαφάνεια, αξιοκρατία και απεξάρτηση από συντεχνιακές λογικές» συμφωνεί με τις τοποθετήσεις «συναδέλφων στην Βουλή και στην ακαδημαϊκή κοινότητα».

Τέλος η κυρία Κατσέλη κατέθεσε έξι βελτιωτικές προτάσεις καλώντας την κυρία Διαμαντοπούλου «να εξετάσετε έστω και αυτή την ύστατη ώρα να εξετάσετε την δυνατότητα αποδοχής τροπολογιών που θα βελτιώσουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα…»

Στην 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης η εθνική Ελλάδας

Στην 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η FIFA, βρίσκεται για τον Αύγουστο η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, κάτι που σημαίνει ότι σε σχέση με την αξιολόγηση του περασμένου μήνα, έχασε μία θέση. Στην κορυφή ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ολλανδία, η οποία άφησε στη δεύτερη θέση την Ισπανία και στην τρίτη τη Γερμανία.

Οσο αφορά τους αντιπάλους της εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του EURO 2012, η Κροατία έχασε μια θέση και είναι 10η στον κόσμο, το Ισραήλ παρέμεινε 32ο, η Γεωργία «έπεσε» έξι θέσεις και βρίσκεται στο Νο 63, η Λετονία έχασε μια θέση (84η), ενώ, τέλος, η Μάλτα κέρδισε έξι βαθμούς και βρίσκεται, πλέον, στο Νο 167 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα του κόσμου για τον Αύγουστο:

1. Ολλανδία 1.596 βαθμοί (+1)

2. Ισπανία 1.563 (-1)

3. Γερμανία 1.330

4. Αγγλία 1.177 (+2)

5. Ουρουγουάη 1.174

6. Βραζιλία 1.156 (-2)

7. Ιταλία 1.059 (+1)

8. Πορτογαλία 1.060 (-1)

9. Αργεντινή 1.017 (+1)

10. Κροατία 1.033 (-1)

Απολύσεις φέρνει η αύξηση του ΦΠΑ στα αναψυκτικά

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9LNvoU8y7jj6xcBbB3V7dJv_sTrqIYRvAJK-teMev03HVUouplkrSvkY_KUKKIBIz6ate2LQgQ8-TgPvzEUoOJRee9DF-vyUg56GwI78B2PhBgv7ZqIT1u02YiO7g4r4icOm_p8ikh2NW/s1600/all_drinks_1.jpgΤην έντονη ανησυχία του ότι θα χαθούν 700 θέσεις εργασίας στον κλάδο της Βιομηχανίας Αναψυκτικών, λόγω της επικείμενης αύξησης του ΦΠΑ στα αναψυκτικά από το 13% στο 23%, εκφράζει μέσω του Real.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών, Βασίλης Λώλας.

Την ίδια στιγμή τονίζει, ότι το συγκεκριμένο φοροεισπρακτικό μέτρο θα έχει μηδαμινή απόδοση για τα κρατικά έσοδα, σύμφωνα με σχετική μελέτη που έχει εκπονήσει ο ΙΟΒΕ για λογαριασμό του Συνδέσμου.

Υποστηρίζει δε ότι οι τιμές των αναψυκτικών θα επιβαρυνθούν κατά 10%, εκτιμώντας ότι η μείωση της κατανάλωσης στο σύνολο του κλάδου θα ξεπεράσει φέτος το 15%.

Σημειώνεται, ότι οι πωλήσεις αναψυκτικών σημείωσαν ραγδαία πτώση κατά 11,2% το 2010 ενώ 7% μείωση παρουσιάζουν το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Σύμφωνα με τον κ. Λώλα «πλέον κινδυνεύει η βιωσιμότητα των εταιρειών με την αύξηση του ΦΠΑ. Ήδη από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Ιουλίου έχουν σταματήσει την λειτουργία τους 7.300 σημεία πώλησης, όπως παντοπωλεία, ψιλικατζίδικα, κ.λ.π..

Παράλληλα, ο κλάδος αναμένεται να δεχθεί διπλό χτύπημα και από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στην εστίαση, αν αναλογισθεί κανείς ότι το 60% των πωλήσεων γίνεται μέσα από αυτά τα καταστήματα».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΦΠΑ στα αναψυκτικά έχει υποστεί διαδοχικές αυξήσεις τον τελευταίο 1,5 χρόνο από 9% σε 10%, από 10% σε 11%, από 11% σε 13% και τώρα από 13% στο 23%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος των αναψυκτικών αποτελείται από δεκάδες επιχειρήσεις, οι οποίες στην πλειοψηφία τους, διαθέτουν τις παραγωγικές τους μονάδες στην επαρχία, με εκπροσώπους των εταιρειών να εκτιμούν, ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα «φρενάρει» τα όποια σημάδια υπάρχουν για ανάκαμψη της ανάπτυξης στην Περιφέρεια την ίδια στιγμή, εκφράζουν το παράπονό τους υποστηρίζοντας ότι ο κλάδος ήταν εκείνος που συνείσφερε στον κρατικό προϋπολογισμό με 40 εκατ. ευρώ, μέσω της έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε το 2009 και το 2010 ενώ στις αρχές του χρόνου ανταποκρίθηκε στην έκκληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μειώσεις των τιμών, προκειμένου να «ελαφρύνει» το καλάθι της νοικοκυράς.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη στα Προπύλαια κατά του νόμου-πλαίσιο

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή κατά του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης. Το συλλαλητήριο προγραμματίζεται για τις 12 στα Προπύλαια, με πρωτοβουλία των ομοσπονδιών των καθηγητών (ΟΛΜΕ), των δασκάλων (ΔΟΕ), των πανεπιστημιακών (Συλλόγων ΔΕΠ) και των ειδικού και εργαστηριακού διδακτικoύ προσωπικoύ των ΑΕΙ (ΠΟΣΕΕΔΙΠ).

Οι συντεχνίες του ΠΑΣΟΚ ζούν και βασιλεύουν: Μυστική συμφωνία για μη περικοπή μισθών σε τελωνειακούς και εφοριακούς

Αναταράξεις στο δημόσιο τομέα φέρνει η εφαρμογή του νέου μισθολογίου. Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι διαμηνύει πως θα ισχύσει «ενιαία αντιμετώπιση όλων», φαίνεται να έχει πάρει την απόφαση για εφαρμογή μισθολογίων πολλών ταχυτήτων.

Ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος διεμήνυσε πως αν οι πληροφορίες για «μυστική συμφωνία» μεταξύ κυβέρνησης με τελωνιακούς και εφοριακούς, αληθεύουν, οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα βρεθούν απέναντι στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι εκπαιδευτικοί μίλησαν για άνιση μεταχείριση που διατηρεί τις ανισότητες του παρελθόντος.

Σύμφωνα με τους εφοριακούς, οι οποίοι έχουν ως επικεφαλής τον κ. Γιάννης Γρίβα, τα υψηλά επιδόματά τους, ύψους 800-1.500 ευρώ θα καταργηθούν σταδιακά στα χαρτιά αλλά θα παραμείνουν ως προσωπική διαφορά στο μισθό τους. Κάθε μείωση στο ποσοστό τους θα αναπληρώνεται με αντίστοιχη αύξηση στους βασικούς μισθούς τους ώστε να μην υπάρχουν δραματικές απώλειες.

Οι παράμετροι του νέου μισθολογίου θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής ευρείας σύσκεψης των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ντίνος Ρόβλιας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις γύρω από το νέο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, από την 1η Ιουλίου μειώνεται κατά 50% το ανώτατο όριο των υπερωριών (20 ώρες), ενώ αναστέλλεται η μισθολογική ωρίμανση από το «πάγωμα» της οποίας οι υπάλληλοι χάνουν 280 έως 480 ευρώ ετησίως . «Μαχαίρι» και στην αύξηση 4% επί του χρονοεπιδόματος που λαμβάνουν οι υπάλληλοι που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έδωσε διαβεβαιώσεις στους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών, που θα έχουν και τις μεγαλύτερες απώλειες, ότι το μεταβατικό στάδιο θα είναι επτά χρόνια και όχι τρία ή πέντε.

Από την άλλη πλευρά, πιέσεις προς την κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών εφαρμογής του νέου μισθολογίου ασκεί, εκτός των άλλων, και ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Ι. Σγουρός, ο οποίος αφήνει να εννοηθεί ότι επικρατεί «μισθολογικό χάος» στις υπηρεσίες των περιφερειών της χώρας.

Μπράβο στον Μπουτάρη! Για πρώτη φορά δεν θα συμμετέχει στη ΔΕΘ ο Δήμος... μιας και τον τελευταίο χρόνο δεν έχει τίποτα να προβάλει...

http://orologion.files.wordpress.com/2011/07/2.jpgΠρόκειται για μια ιστορική απόφαση αφού για πρώτη φορά δεν θα βρίσκεται εκεί ο Δήμος της πόλης που έχει την έκθεση. Ο κ. Μπουτάρης θεωρεί ότι η προβολή των δραστηριοτήτων του δήμου στη ΔΕΘ είναι σπατάλη χρημάτων και άνευ νοήματος.

Η απόφαση ελήφθη! Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ι. Μπουτάρης αποφάσισε να σπάσει μία παράδοση δεκαετιών και να μην «κατεβάσει» το περίπτερο του δήμου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκκινώντας την επιχείρηση «απο-κρατικοποίησης» των εκθετών της Γενικής Έκθεσης του Σεπτέμβρη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι η προβολή των δραστηριοτήτων του δήμου στη ΔΕΘ είναι άνευ νοήματος, καθώς οι πολίτες της συμπρωτεύουσας γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνει και τι δεν κάνει η αυτοδιοίκηση. Επίσης, όπως σημειώνεται από το περιβάλλον του δημάρχου, σε μία εποχή ύφεσης και με τα οικονομικά προβλήματα του δήμου δεδομένα, οι δαπάνες για ενοικίαση περιπτέρου είναι άνευ λόγου. Διαχρονικά, η αναλογία ιδιωτικού - δημοσίου τομέα στην Γενική Έκθεση του Σεπτέμβρη είναι οκτώ προς δύο.

Όμως, όπως εξηγούν κύκλοι της εκθεσιακής αγοράς, σε επίπεδο εμβαδού κι επιφανείας η αναλογία γίνεται περίπου 50-50. Δηλαδή, τα μεγάλα περίπτερα ανήκουν σε υπουργεία, οργανισμούς του δημοσίου και ΔΕΚΟ. Η πρωτοβουλία του δημάρχου έρχεται σε μία εποχή έντονου προβληματισμού τόσο για την χρησιμότητα της Γενικής Έκθεσης όσο και για την παρουσία της κυβέρνησης, των κομμάτων και των φορέων, που εδώ και δέκα χρόνια «μαγνητίζει» κάθε κοινωνική ομάδα που αντιδρά στα κυβερνητικά μέτρα.

Μάλιστα, οι πορείες διαμαρτυρίας, η απαγόρευση της στάθμευσης και της κυκλοφορίας οχημάτων το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε Γενικής Έκθεσης και συχνά τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, αποθαρρύνουν από κάθε σκέψη επισκέψης και συμμετοχής στη ΔΕΘ τους πλέον άμεσα ενδιαφερομένους, δηλαδή, τους Θεσσαλονικείς. Άλλωστε, οι τουριστικοί πράκτορες της πόλης ομολογούν ότι τις πρώτες ημέρες της ΔΕΘ κάνουν ...χρυσές δουλειές, λόγω της προθυμίας χιλιάδων Θεσσαλονικέων να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές σε ευρωπαϊκές πόλεις ή ελληνικά νησιά το πρώτο τριήμερο της Γενικής Έκθεσης!

Επίσης, τις ίδιες ημέρες γίνεται μαζική έξοδος των κατοίκων της συμπρωτεύουσας προς τις παραλίες της Χαλκιδικής. Παλιά η αντιπαράθεση Δήμου - ΔΕΘ Η απόφαση του κ. Μπουτάρη δεν χαροποίησε τα στελέχη της ΔΕΘ και της HELEXPO. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται «μαύρα σύννεφα» στις σχέσεις των δύο φορέων. Είχε προηγηθεί ο πρώην δήμαρχος, κ. Β. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος «μπλόκαρε» στο υποθηκοφυλακείο 50 στρέμματα που είχε παραχωρήσει στη ΔΕΘ την δεκαετία του 1950 ο δήμος, για να μην προχωρήσει η ανάπλαση των εκθεσιακών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Ισπανού αρχιτέκτονα, Σαντιάγκο Καλατράβα.

Όμως, αρνητικό κλίμα συναντάται και στις θρυλικές εποχές της ΔΕΘ του Μεσοπολέμου, όταν ο εκθεσιακός φορέας ήταν σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Το 1928, με την είδηση ότι στην έκθεση θα παραστεί για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός, τότε ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να πραγματοποιήσει ξεχωριστή δεξίωση για την 3η ΔΕΘ. Ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της ΔΕΘ, Νικόλαος Γερμανός, αντέδρασε στον αντιπερισπασμό του δήμου, κάνοντας λόγο για «ανάξιους πολίτες». Διένεξη μεταξύ του δήμου και της ΔΕΘ κατεγράφη και στην δεκαετία του 1930, όταν ο δήμος ζήτησε την καταβολή τέλους διαφήμισης, την οποία εισέπραττε ο εκθεσιακός φορέας από διαφημιστικές πινακίδες.

tovima.gr

«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» την Ντιαλό δηλώνει ο Στρος Καν

http://www.skai.gr/files/temp/41D69ED94EB8582FDD47350522C6E6A3.jpgΚαμία απολύτως πρόθεση να δώσει χρήματα στην Ναφισάτου Ντιαλό δεν έχει ο Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ένας από τους συνηγόρους του, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην Aujourd'hui en France/Le Parisien.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ένα πράγμα στους Γάλλους: ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν έχει και δεν είχε ποτέ πρόθεση να δώσει χρήματα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο πελάτης του είναι αθώος και η υπόθεση στο αστικό δικαστήριο θα καταρρεύσει όπως και στο ποινικό.

«Αν οι δηλώσεις αυτής της γυναίκας δεν θεωρήθηκαν μια φορά αξιόπιστες, δεν θα θεωρηθούν την δεύτερη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπράφμαν.

Το γεγονός ότι αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του Στρος Καν στην ποινική διαδικασία δεν σημαίνει το τέλος της δικαστικής του περιπέτειας. Οι δικηγόροι της Ντιαλό άρχισαν στις αρχές του μήνα μια διαδικασία σε αστικό δικαστήριο του Μπρονξ της Νέας Υόρκης, για την επιδίκαση αποζημίωσης για την βλάβη που υπέστη η πελάτης τους από την «βίαιη και σαδιστική» σε βάρος της επίθεση.

O τυφώνας Irene όπως φαίνεται απ' το διάστημα

Δείτε το βίντεο:

Financial Times: Xάσμα μεταξύ λόγων και πράξεων στο θέμα της ευρωπαϊκής στήριξης προς την Ελλάδα

Σε σημερινό της άρθρο η βρετανική εφήμερα αναφέρει πως στο πλαίσιο της υπέρβασης της κρίσης χρέους έχει γίνει πολύς λόγος για την αλληλεγγύη μεταξύ των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, η οποία έχει περιορισθεί μετά την έγερση αξιώσεων προς την Ελλάδα για την παροχή εγγυήσεων έναντι βοήθειας.

«Το χάσμα μεταξύ της ρητορικής και της δράσης έχει διευρυνθεί», διαπιστώνουν οι Financial Times, προσθέτοντας πως η συμφωνία για την παροχή εγγυήσεων προς την Φινλανδία «είναι απλά καταστροφική» για τον ευρύτερο στόχο βοήθειας της Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, η πρωτοβουλία αυτή ενθαρρύνει μόνον τις αγορές που πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχουν χάσει τη θέληση να λύσουν το πρόβλημα και δυσπιστούν εκ νέου για το ελληνικό ζήτημα.

Αναφερόμενος ,εξάλλου, χθες στο θέμα αυτό ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε πως βρισκόμαστε στο μέσο μιας εξαιρετικά λεπτής και δύσκολης διαπραγμάτευσης και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργώντας με τα γνωστά θεσμικά και πολιτικά ελλείμματα δεν είναι ο μηχανισμός που μπορεί να λάβει γρήγορες, άμεσες, αποστομωτικές και εφαρμόσιμες αποφάσεις.

«Πρέπει όλη αυτή η συζήτηση να καταλήξει σε μια πολιτική λύση που καλείται να βρει η Ευρωζώνη ως τέτοια, προκειμένου να επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητα της και την ικανότητα της να στέλνει καθαρά μηνύματα προς τις αγορές. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα της Ευρωζώνης, είναι και αυτή ένα από τα προβλήματα. Όχι το κεντρικό, όχι το μεγαλύτερο, όχι το δυσκολότερο», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος στο πλαίσιο εκδήλωσης της Eurobank.

Κατά των ειδικών απαιτήσεων της Φινλανδίας για εγγυήσεις η Άνγκελα Μέρκελ

H Άνγκελα Μέρκελ συνομιλεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών πριν τη συνάντηση της κοινοβουλευτικής της ομάδαςΕναντίον των ειδικών απαιτήσεων της Φινλανδίας για εγγυήσεις από την Ελλάδα δηλώνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε συνεδρίαση των Γερμανών βουλευτών της συμπολίτευσης.

«Δεν λειτουργούν έτσι οι συμφωνίες» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η ίδια επέκρινε επίσης τη θέση των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών και Πράσινων υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, εμμένοντας στη θέση της γερμανικής κυβέρνησης πως ο κοινός δανεισμός θα οδηγήσει στη δημιουργία μίας «ένωσης χρέους», όπως είχε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Αποτελεί βαριά αμέλεια από το SPD (Σοσιαλδημοκράτες) και τους Πράσινους να ζητάνε αυτή την μορφή της κολεκτιβοποίησης του χρέους στην ευρωζώνη» δήλωσε η Μέρκελ στους συμπολιτευόμενους βουλευτές, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές στο γερμανικό Κοινοβούλιο.

Παπανδρέου δήλωσε στη βουλή ότι ετοιμάζετε να την κάνει;

Παπανδρέου: " Πρέπει να απαλλαγούμε από τους παραγοντίσκους και του ποδοσφαίρου και της πολιτικής και των Media»...

Ωραία μεγάλε!
Πότε φεύγεις, ν' απαλλαγούμε και 'μείς;

Η Ελλάδα μπορεί... το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί

http://troktiko.eu/wp-content/uploads/loukerisofia1.jpgΒάση των δηλώσεων του Προέδρου των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων (Hatta) Γιώργου Τελώνη στο ΣΚΑΙ, φαίνεται πως η χώρα μας είχε αύξηση στις αφίξεις και στα έσοδα της από τον τουρισμό κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο και που και η ίδια είχα διαπιστώσει κατά τη παραμονή μου τους καλοκαιρινούς μήνες στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την πανέμορφη Κεφαλονιά, πράγμα που δηλώνει ότι τόσο η νησιωτική όσο και η υπόλοιπη Ελλάδα «αντέχει» και μπορεί να υπερκεράσει τα «εμπόδια» που δημιουργούσε και δημιουργεί η κυβέρνηση. (πχ: Αναθεώρηση νόμου Ρέππα από Ραγκούση για τα ταξί και άλλα).

Σε μία χώρα που η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαφυλάξει τα συμφέροντα της χώρας, να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών & των τουριστών της, που καταρτίζει υπόγεια αντιλαϊκούς νόμους, που ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της τη δυσφημίζει διεθνώς, που η οικονομική αστάθεια βρίσκεται σε καθημερινή βάση στη πρώτη γραμμή, φαίνεται ότι τόσο η ιδιωτική πρωτοβουλία, όσο και οι άπειρες ομορφιές της χώρας μας, μπορούν να κάνουν την Ελλάδα να ελπίζει ότι ένα από τα πιο ηχηρά χαρτιά της που είναι ο τουρισμός μπορεί να λειτουργήσει & να αναπτυχθεί, κόντρα σε όσους οργανωμένα ή μή προσπαθούν να την πλήξουν.

Ίσως αν η αντιμετώπιση των ομάδων αυτών (ΠΑΜΕ & άλλων παρόμοιων) από τα ΜΜΕ ήταν λίγο πιο αδιάφορη, μη δίνοντας ιδιαίτερες διαστάσεις σε αυτού τους είδους τις κινητοποιήσεις που πλήττουν άλλες φορές γενικότερα και άλλες μεμονωμένα τα συμφέροντα της χώρας και την εικόνα της προς το εξωτερικό, έβρισκαν και αυτοί πιο ανώδυνους τρόπους διαμαρτυρίας χωρίς να γίνονται αντιπαθείς ή εμπόδια για άλλες κοινωνικές ομάδες. Έτσι λοιπόν με αυτό το τρόπο θα ήταν πιο ειλικρινείς και πιο ουσιαστικές οι διαμαρτυρίες και θα εξυπηρετούσαν πραγματικά την εργατική τάξη και όχι τη προβολή κομματικών συμφερόντων.

Πρέπει όλοι επιτέλους να αντιληφθούμε ότι πάνω από οποιοδήποτε κομματικό ή προσωπικό όφελος πρέπει να εστιάσουμε & να προφυλάξουμε το κοινό συμφέρον ακόμα και αν για αυτό χρειαστεί κάποιοι να αλλάξουν συνήθειες ακόμη και νοοτροπίες.

Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να λάβει υπόψη της ότι η αντιλαϊκή συμπεριφορά της, η οικονομική αστάθεια & η ανικανότητα της να διαπραγματεύεται το συμφέρον της χώρας μας, οδηγούν τον Ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και τη χώρα στο αδιέξοδο και στη πτώχευση. Ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν έχουν την λαϊκή εντολή για όλα αυτά που ζούμε; Πόσες αποτυχίες ακόμα πρέπει να μετρήσουμε; Είναι φανερό πλέον σε όλους ότι το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί & δε πρέπει να κυβερνήσει άλλο τη χώρα. Λίγο φιλότιμο δεν βλάπτει.. Ακόμα και τώρα δώστε το λόγο στο λαό με τη προσφυγή στις κάλπες και μαζί ξανά και την ελπίδα πριν κηρύξετε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σοφία Λουκέρη
Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

Πυρά ΝΔ για τις δηλώσεις Παμπούκη για αυτόνομο υπουργείο Ναυτιλίας

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=380709&w=400&h=300&q=80Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη ότι η σύσταση αυτόνομου υπουργείου Ναυτιλίας είναι προσωπική του άποψη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για «κυβερνητικό αλαλούμ», καθώς, όπως δήλωσε, «ο κ. Παμπούκης ομολογεί ότι ήταν λάθος η κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας».

«Μάλιστα ο ίδιος «νίπτει τας χείρας του», λέγοντας ότι «εγώ έχω θέσει τον προβληματισμό μου στον πρωθυπουργό. Έχω κάνει το καθήκον μου. Από εκεί και πέρα το πρόβλημα δεν είναι δικό μου», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Καταλήγοντας ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για «τρικυμία εν κρανίω» και υπενθύμισε ότι αποτελεί πάγια θέση της ΝΔ η σύσταση αυτόνομων υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Από το ραδιόφωνο έκανε διάγγελμα ο Καντάφι...

Σε διάγγελμά του που μετέδωσε ραδιοφωνικός σταθμός της Τρίπολης και ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Orouba TV ο Καντάφι είπε ότι ή θα πεθάνει η θα νικήσει στη μάχη εναντίον των επιτιθέμενων. Ενώ πρόσθεσε ότι η εγκατάλειψη του στρατηγείου Bab al-Aziziya έγινε για λόγους τακτικής μιας και μετά από 64 βομβαρδισμούς του από το ΝΑΤΟ είχε σχεδόν ισοπεδωθεί.

Βίντεο από το σεισμό στην Ουάσιγκτον

Δείτε τα:







AΠΟΕΛ: Για δεύτερη φορά στους ομίλους του Champions League

Ο Θρύλος της Κύπρου, ο ΑΠΟΕΛ με ψυχή ελληνική και μπάλα που θα ζήλευαν σχεδόν όλες οι ομάδες της Superleague πάτησε τη Βίσλα με 3-1 και μπαίνει για δεύτερη φορά στους ομίλους.

Mεγάλες στιγμές στο ΓΣΠ καθώς ο ΑΠΟΕΛ θα βρεθεί για δεύτερη φορά σε ομίλους του Champions League μετά την πρώτη του συμμετοχή το 2009! Οι Κύπριοι επικράτησαν με 3-1 της Βίσλα, ανέτρεψαν το 1-0 του πρώτου αγώνα στην Κρακοβία και θα δώσουν το παρών στη κλήρωση της Πέμπτης όπου θα τοποθετηθούν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Το γκολ της πρόκρισης ήρθε στο 87' με τον Αΐλτον και ενώ νωρίτερα ο ΑΠΟΕΛ είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει από την πολύ κατώτερη πολωνική ομάδα.

Στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μπήκε δυνατά, έκλεισε την Βίσλα στα καρέ της και έφτασε κοντά στο γκολ με τη διπλή προσπάθεια των Αΐλτον και Μαντούκα που κόντραρε στα σώματα των αμυντικών στο 25'. Λίγο αργότερα, όμως, ήρθε το γκολ που άξιζε ο ΑΠΟΕΛ έπειτα από αυτογκόλ του τερματοφύλακα Παρέικο! Ο Μαντούκα εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πήγε προς τα δίχτυα αφού πρώτα βρήκε σε παίκτη των Πολωνών και στο δοκάρι, ο Παρέικο φάνηκε να την μπλοκάρει αλλά εν τέλει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του!

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλύτερος στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και κατάφερε στο 54' να πάρει σκορ πρόκρισης με κοντινή προβολή του Αΐλτον έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Η Βίσλα προσπάθησε να ανέβει, έδειξε διάθεση να κυνηγήσει το γκολ που χρειαζόταν χωρίς πάντως να απειλήσει. Ο ΑΠΟΕΛ έδωσε χώρους και παρότι ήλεγχε τον ρυθμό την... πάτησε στο 71' με τον Βιλκ. Οι Κύπριοι «πάγωσαν» καθώς εβλεπαν το ίδιο έργο της Κρακοβίας, όμως ο... Παρέικο τους λύτρωσε στο 87' καθώς έχασε την μπάλα κάτω από τα χέρια του σε σουτ του Αΐλτον! Το 3-1 έγινε, ο ΑΠΟΕΛ πήρε την πρόκριση και στο ΓΣΠ στήθηκε γλέντι!

Οι συνθέσεις

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ζόρζε, Πουρσαϊτίδης, Αΐλτον, Τρικόφσκι, Μαντούκα (85' Χαραλαμπίδης), Πίντο, Κόντης, Μοράις, Μαρκίνιο (85' Αλεξάνδρου), Μποαβεντούρα (90' Γιάχιτς)

Βίσλα: Παρέικο, Γάλιενς (80' Γιοβάνοβιτς), Μέλικσον, Σομπολέφσκι (58' Ίλιεφ), Ντίαζ, Νούνιεζ, Γκένκοφ, Βιλκ, Λαμέι, Μαλέτσκι (80' Κιρμ)