29 Αυγούστου 2011

H νέα τράπεζα «Alpha - Eurobank»

Μετά την συγχώνευση των τραπεζών Αlpha Bank και Eurobank, η νέα ονομασία της τράπεζας θα είναι Alpha - Eurobank.

Από την συγχώνευση η νέα τράπεζα θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά και οικονομικά μεγέθη:

- Η επωνυμία της νέας τράπεζας είναι «Alpha Eurobank», με λογότυπο τα χρώματα της Alpha Bank.

- Συνολικές καταθέσεις 80 δισ. ευρώ και συνολικές χορηγήσεις 100 δισ. ευρώ.

- Δίκτυο καταστημάτων εντός και εκτός Ελλάδος που ξεπερνά τα 2.200 με περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους.

- Πελατειακή βάση άνω των 8 εκατομμυρίων πελατών.

- Ο νέος τραπεζικός Όμιλος θα έχει σημαντική παρουσία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με συνολικό δίκτυο 1.300 και πλέον καταστημάτων σε οκτώ χώρες, και θα συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων στη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Σερβία.

- Πιο συγκεκριμένα στην Ρουμανία θα έχει μερίδιο αγοράς 11%, στην Βουλγαρία 14%, στην Σερβία 11% και στην Κύπρο 9%.

- Συνολικές χορηγήσεις εκτός Ελλάδος 21 δισ. ευρώ. Χορηγήσεις 6,9 δισ. ευρώ στη Ρουμανία, 5,3 δισ. ευρώ στη Βουλγαρία και 2,2 δισ. ευρώ στη Σερβία

- Ο νέος Όμιλος θα περιλαμβάνεται στους 25 μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους στην Ευρωζώνη με pro forma συνολικό ενεργητικό 146 δις. ευρώ.

- Το νέο σχήμα διαθέτει ευρεία μετοχική βάση, με πυλώνες τρεις κύριους μετόχους που εκπροσωπούν την οικογένεια Κωστόπουλου με 4%, την οικογένεια Λάτση με 17% και η Paramount Services Holding Limited (ήδη μετόχου της Alpha Bank, μια εταιρεία που εκπροσωπεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα της πιο εξέχουσας οικογένειας στο Κατάρ), ο καθένας από τους οποίους υποστηρίζει, τόσο τη συγχώνευση όσο και το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης.

- Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής θα είναι ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος και επικεφαλής του διοικητικού σχήματος θα είναι δύο Συν-διευθύνοντες Σύμβουλοι, ο κ. Δημήτριος Μαντζούνης, υπεύθυνος των κεντρικών λειτουργικών υπηρεσιών (εταιρικό κέντρο) και ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, υπεύθυνος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Προσλήψεις made by ΠΑΣΟΚ... Ο πιο "πράσινος" τίθεται επικεφαλής νέων φορέων του Δημοσίου

Ο Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κύριος Κ. Αναγνωστόπουλος αναλαμβάνει το νέο φορέα του Υπουργείου Εργασίας "Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού".

Ο εν λόγω κύριος που υπηρετεί από το 2009 ως Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία "Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε." του Υπουργείου Εργασίας και ένα επιδείξει ένα πρωτότυπο αρνητικό ρεκόρ.

Από τα δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας φανερώνεται πως τελεί υπό κατάσταση χρεοκοπίας όσο και αν αυτό φαίνεται περίεργο.

Καθώς δεν είναι απλά μια ΔΕΚΟ αλλά έχει και τη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ, ενταγμένη στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ωστόσο διαπιστευμένα φαίνεται ότι από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ΔΕΝ έχει απορροφήσει ούτε ευρώ από το 2009 (επί 2 συναπτά έτη δηλαδή!!!!!!).

Ενώ και το προσωπικό της είναι απλήρωτο μήνες τώρα, "αποκλεισμένοι" από την ηγεσία του Υπουργείου.

Άραγε θα μπορούσε να μας εξηγήσει ο Υπουργός κύριος Κουτρουμάνης ποια η σκοπιμότητα και με ποιά κριτήρια έγινε η πρόσληψη του... "επιτυχημένου" Καθηγητή;

Μήπως γιατί κάποιος σύμβουλος στο Μαξίμου έκανε την πρόταση;

Μ.Β.

Ποιον πολιτικό αποκαλεί η Ελευθεροτυπία "το πράμα";

Δείτε το

ΠΑΣΟΚ: Ρεσιτάλ λαθών και ερασιτεχνισμού

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να καταρρίπτει όλα τα αρνητικά ρεκόρ στην οικονομία, όπως επίσης και στην επίδειξη ερασιτεχνισμού και αδεξιότητας σε βάρος της χώρας και της κοινωνίας.

Οι πανηγυρισμοί για τη σύνοδο της 21ης Ιουλίου, που πομπωδώς και υπερφίαλα, επιδόθηκαν τα κυβερνητικά στελέχη, έχουν ήδη παραχωρήσει τη θέση τους στην επιδεινούμενη αρνητική πραγματικότητα.

Το σύνολο των στόχων που ετέθησαν αναθεωρούνται συνεχώς επί τα χείρω:

* Ο λαλίστατος υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, ομολογώντας την παταγώδη αποτυχία του, παραδέχθηκε ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 5%, παίρνοντας πίσω τις διαβεβαιώσεις του για το «πάτο του βαρελιού», που τελικά αποδείχθηκε και πάλι «τρύπιος»...
* Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το πρώτο επτάμηνο του έτους φανερώνουν ότι τα καθαρά έσοδα μειώνονται κατά 6,4%, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 5,6%.
* Αλλά και οι δαπάνες είναι αυξημένες κατά 7,3% έναντι του περυσινού επταμήνου, με τις πρωτογενείς δαπάνες να αυξάνονται κατά 4,8%, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση μόλις κατά 0,7%.
* Η ανεργία σκαρφαλώνει για το Μάιο στο 16,6% και, πλέον, ακόμη και το 20% εμφανίζεται απειλητικό στον ορίζοντα του προσεχούς φθινοπώρου.
* Το έλλειμμα, τελικά, εμφανίζεται αυξημένο στους πρώτους επτά μήνες του 2011 κατά 25,1%, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%.

Πρόκειται, δίχως άλλο, για ολοκληρωτικό «ναυάγιο» της οικονομικής πολιτικής που δεν προσφέρει την παραμικρή αχτίδα αισιοδοξίας, με αποκλειστικά κυβερνητική ευθύνη.

Επιπλέον, η πολιτική αυτή, που βουλιάζει την οικονομία στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και των ελλειμμάτων, συνοδεύεται από ένα απίστευτο ρεσιτάλ λαθών και ερασιτεχνισμού. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά:

* Τη διμερή συμφωνία με τη Φινλανδία που θέτει σε κίνδυνο την υλοποίηση όποιων θετικών σημείων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.
* Το αλαλούμ με το ΦΠΑ σε είδη εστίασης, που πέρα από το γελοίο του πράγματος προκαλεί και τη δίκαιη αγανάκτηση σε επαγγελματίες και καταναλωτές, καθώς θα προκαλέσει ακόμη ένα πλήγμα σε μια ασφυκτιούσα αγορά.
* Την παραδοχή εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ότι τελικά ήταν λάθος η κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο σε 1,5 χρόνο καταργήθηκε, ιδρύθηκε και ξανα-καταργήθηκε…
* Την αμαρτωλή ιστορία με τις ΜΚΟ, που θα προσλαμβάνουν εργαζόμενους, λαμβάνοντας μεσιτικά. Είναι δε τόσο διάτρητη αυτή η διαδικασία που προκαλεί και την αντίδραση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, καθώς άλλοι συνάδελφοί τους εμπλέκονται άμεσα σε αυτό το εμπόριο της ελπίδας.

Η εικόνα σύγχυσης και χάους στη λειτουργία της κυβέρνησης τής δημιούργησε ευλόγως σοβαρό πρόβλημα στην ανεύρεση αισιόδοξου «αφηγήματος», και, ταυτόχρονα, με το φόβο των επικείμενων, δικαιολογημένων, αντιδράσεων το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ βρίσκεται σε συνεχή ανασχεδιασμό.

Κατά τα φαινόμενα, η κυβέρνηση είχε «ποντάρει» στη θερινή ραστώνη και στην προπαγάνδα της εικονικής πραγματικότητας για να καλλιεργήσει εντυπώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητά της. Η διάψευση, όμως, των επιδιώξεών της συνέβη τόσο γρήγορα όσο κρατούν και οι δεσμεύσεις της για τη μη λήψη νέων μέτρων.

Ι. Βρούτσης: 2.000 ελληνικές επιχειρήσεις -το 40% μόνο φέτος- μετανάστευσαν στη γειτονική Βουλγαρία

«Τα αποτελέσματα της έρευνας της Παγκόσμιας Τράπεζας και της International Finance Corp, επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτό που εδώ και αρκετό καιρό λέει η Νέα Δημοκρατία για την επανεκκίνηση της οικονομίας και στo οποίo, δυστυχώς, προκλητικά “κωφεύει” η κυβέρνηση.

Την ώρα που η εγχώρια αγορά πιάνει “πάτο”, εξαιτίας της φορολογικής καταιγίδας που έχει εξαπολύσει το οικονομικό επιτελείο, περισσότερες από 2.000 ελληνικές επιχειρήσεις -το 40% μόνο φέτος- μετανάστευσαν στη γειτονική Βουλγαρία, αναζητώντας ένα ασφαλές και ευνοϊκό φορολογικό καταφύγιο.

Αυτό το κύμα φυγής, οφείλεται στον χαμηλό φορολογικό συντελεστή του 10%, που ισχύει στη γειτονική μας χώρα, καθώς και στους χαμηλότερους συντελεστές που ισχύουν στις υπόλοιπες όμορες χώρες -σε σχέση με την Ελλάδα όπου το ποσοστό περιγράφεται στο 45%. Γεγονός, που αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τις επιχειρήσεις απέναντι στο επαχθές και πολυδαίδαλο Ελληνικό Φορολογικό Σύστημα.

Η αλόγιστη και πρωτοφανής φοροεπιδρομή των τελευταίων 2 ετών, έχει οδηγήσει στον αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο μέχρι το τέλος του έτους, ενώ πολλές ακόμη οδηγούνται στην «ξενιτιά» αναζητώντας “σανίδα σωτηρίας”.

Τελικά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάτι κατάφερε. Να μετατρέψει την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια χώρα σε φόρους στην Ευρώπη και σε τόπο εχθρικό για επενδύσεις»

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΔΚ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Β. Παπαγεωργόπουλος: Παραδίδουμε μία πλήρη και καθαρή δομή στην Αυτοδιοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ένα διαφορετικό κλίμα με έκδηλα τα στοιχεία της νοσταλγίας και της συγκίνησης σε όλα τα μέλη του Σώματος, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η τελευταία (τακτική) συνεδρίαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Θεσσαλονίκης. Με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος προκηρύχθηκαν οι εκλογές που θα σημάνουν τη διάλυση της ΤΕΔΚ και τη σύσταση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που θα είναι στο εξής ο συνδικαλιστικός φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής μας.

Ανοίγοντας αυτήν την τελευταία συνεδρίαση ο τελευταίος Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Βασ. Παπαγεωργόπουλος σημείωσε ότι η Ένωση παραδίδεται:

- με οικονομικό πλεόνασμα και δίχως την παραμικρή οφειλή σε εργαζόμενους, προμηθευτές και συνεργάτες, παρά το γεγονός ότι η τακτική επιχορήγηση περιορίστηκε από το 1 εκ. ευρώ το 2009 στις 750.000 ευρώ το 2010 και μόλις 63.000 ευρώ το 2011!

- Με άρτιες και υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, μηχανοργάνωση και εξοπλισμό ικανό να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες της Π.Ε.Δ.

- Με διαχειριστική επάρκεια (Πρότυπο 1429) για την υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

- Με πλούσιο απολογισμό σε ευρωπαϊκά προγράμματα, παρεμβάσεις, έργα και πρωτοβουλίες για την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Θεσσαλονίκης.

«Είναι γεγονός ότι παρά τις διαφωνίες μας εντός του οργάνου, που πολλές φορές κινήθηκαν σε υψηλούς τόνους, παραγάγαμε έργο. Η αγωνία μας ήταν κοινή: ένα καλύτερο μέλλον για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος που ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζόμενους της ΤΕΔΚ για τις προσπάθειές τους στα 12,5 χρόνια στα οποία ο ίδιος είναι πρόεδρος της Ένωσης.

«Θέλαμε να βαδίσουμε επιτέλους στον Ευρωπαϊκό Δρόμο και εργαστήκαμε σκληρά γι’ αυτό, αλλά δυστυχώς η Κεντρική Εξουσία δεν το επέτρεψε γιατί θέλει να ποδηγετεί την Αυτοδιοίκηση», κατέληξε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Στην Αλγερία 3 παιδιά του Καντάφι και η γυναίκα του

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/politik/2011/KW35/Gaddafi_Frau_Algerien_maxsize_420_280.jpgΣτην Αλγερία βρίσκονται όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Κρατικό αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων, δύο γιοί, η κόρη και η γυναίκα του Καντάφι. Πρόκειται για τη γυναίκα του Σαφία, την κόρη του Αίσα και τους γιούς του Μοχάμετ και Χάνιμπαλ με τις οικογένειές τους. Όλοι πέρασαν σήμερα το πρωί τα σύνορα προς την Αλγερία.
Σύμφωνα δε με το ιταλικό πρακτορείο Ansa ο Καντάφι βρίσκεται μαζί με δύο άλλους γιούς του εκατό χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης στην πόλη Bani Walid.

Για παράνομη αφισοκόλληση κατηγορούνται οι νεαροί που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη

Για παράνομη αφισοκόλληση κατηγορούνται δύο νεαροί που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, επειδή κολλούσαν αφίσες με προσβλητικό περιεχόμενο σε βάρος του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Οι δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 21 ετών, συνελήφθησαν επί τω έργω, χθες το βράδυ, στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Εγνατία, από αστυνομικούς της ομάδας «Ζ».

Σήμερα οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και σε βάρος τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης. Αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο τέλμα του κρατισμού

Του Γεωργίου Ι. Αναστασόπουλου

«Η Ελλάδα έχει βιομηχανία αλλά βρίσκεται στην Βουλγαρία!»

Στις 26 Αυγούστου ένα ενδιαφέρον άρθρο[2] του διαδικτυακού Bloomberg ασχολήθηκε με την μετανάστευση Ελληνικών επιχειρήσεων στην Βουλγαρία. Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, 2.000 και πλέον επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων έχουν εγκατασταθεί ήδη στην Βουλγαρία εκ των οποίων το 40% μόλις φέτος! Το άρθρο προσεγγίζει το πολιτικό-οικονομικό σκηνικό που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα και διερευνά τους λόγους αυτής της επενδυτικής όσμωσης.

«Η λειτουργία μας στην Βουλγαρία κοστίζει πολύ λιγότερο από την Ελλάδα λόγω μειωμένων φόρων και μισθών. Επίσης, η φορολογική νομοθεσία στην Βουλγαρία είναι πολύ απλούστερη, ξεκάθαρη και κυρίως προβλέψιμη» αναφέρει ανώτατο διευθυντικό στέλεχος ελληνικής βιομηχανίας που λειτουργεί ήδη 5 εργοστάσια στην Βουλγαρία απασχολώντας 1000 εργαζομένους.

Το ότι η Βουλγαρία φορολογεί τις επιχειρήσεις με 10% είναι γνωστό. Είναι, επίσης, γνωστό το ότι προσφέρει φθηνό εργατικό δυναμικό. Αυτό όμως που πραγματικά εκπλήσσει είναι η επίτευξη ενός φορολογικού περιβάλλοντος, που είναι φιλικό προς τις επιχειρήσεις χωρίς να τους επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις! Αξίζουν συγχαρητήρια στην Βουλγαρική κυβέρνηση και τον λαό της, που μετά από δεκαετίες λειτουργίας σε καθεστώς, και νοοτροπίες, κομμουνιστικής κολεκτιβοποίησης, μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν στα ίσα χώρες με μακρόχρονη λειτουργία της οικονομίας της αγοράς (υποτίθεται), όπως η Ελλάδα. Και αποτελεί όνειδος για μια χώρα σαν την Ελλάδα, που με τόση οικονομική βοήθεια και στήριξη από την δύση (από το μεταπολεμικό σχέδιο Μάρσαλ μέχρι τα απανωτά «πακέτα Ντελόρ») καταφέρνει να ευτελίζεται διεθνώς με το να μετατρέπεται όχι μόνο σε διεθνή επαίτη αλλά και σε παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγήν.

Το ευτράπελο και ταυτόχρονα τραγικό είναι πως η πολιτική μας ηγεσία (ιδίως οι υπεύθυνοι του τριγώνου Οικονομία-Ανάπτυξη-Υποδομές) σπαζοκεφαλιάζουν για να βρουν την μαγική συνταγή της πολυπόθητης Ανάπτυξης, την ίδια στιγμή που εθελοτυφλώντας, αδυνατούν ή δεν επιθυμούν να κατανοήσουν τον απέραντο κρατισμό που διαποτίζει «μέχρι το κόκκαλο» το πολιτικό τους σκεπτικό, την εξάρτησή τους από τις κρατικοδίαιτες Λερναίες Ύδρες, που επί δεκαετίες οι ίδιοι εξέθρεψαν με απέραντη στοργή και φροντίδα, και την προσήλωσή τους σε ένα ξεπερασμένο κι αδιέξοδο οικονομικό μοντέλο Κεϋνσιανής έμπνευσης και φιλοσοφίας.

Θα ήταν χρήσιμο για τον Έλληνα Υπουργό Ανάπτυξης να μελετήσει τον όποιο αντίστοιχο Βουλγαρικό «Αναπτυξιακό Νόμο» που προσέλκυσε τις 2.000 Ελληνικές Επιχειρήσεις. Με έκπληξή του θα ανακαλύψει πως τέτοιος νόμος δεν υφίσταται! Αυτό που υφίσταται είναι ένα ελκυστικό, σοβαρό και συνεπές επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται από την τοπική φορολογική, εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία. Χωρίς μεν επιδοτήσεις και ΕΣΠΑ αλλά και δίχως μεσάζοντες, δίχως εισφορές υπέρ τρίτων, δίχως ΠΑΜΕ και «Φωτόπουλους» και κυρίως δίχως κρατική γραφειοκρατία και διαφθορά.

Και για να είμαστε δίκαιοι το πρόβλημα δεν εστιάζεται μόνο στην παροιμιώδη ανικανότητα και ατολμία της πολιτικής μας ηγεσίας να αντιληφθεί την πραγματικότητα, αλλά και στις έντεχνα εμφυτευμένες, για δεκαετίες, κρατικιστικές δοξασίες στον ίδιο το λαό μας. Για παράδειγμα, αποτελεί ένα μυστήριο για τον μέσο πολίτη το γιατί η αύξηση του μεγέθους του δημοσίου οδηγεί σε λουκέτα την αγορά και ακόμη περισσότερο αγγίζει τα όρια της κβαντικής φυσικής το γιατί η επιμονή σε μη απολύσεις στον –αντιπαραγωγικό- δημόσιο τομέα οδηγεί σε ανεργία στον –παραγωγικό- ιδιωτικό τομέα! Θεωρείται δε, σχεδόν φυσιολογική η δυνατότητα κάθε οργανωμένης συντεχνίας φασιστοειδών της αριστεράς –κι όχι μόνον-, να καταλύει την δημοκρατία, αφαιρώντας με την βία από συμπολίτες μας την ελευθερία του λόγου, της μετακίνησης ή και αυτής ακόμη της εργασίας.

Το πρόβλημα της χώρας μας δεν εστιάζεται, λοιπόν μόνο σε τεχνικά ζητήματα. Αν ήταν έτσι, θα αρκούσαν κάποιες μεταρρυθμίσεις για να αναταχθεί η οικονομία και να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος Ανάπτυξης. Το πρόβλημα της χώρας μας εστιάζεται σε θέματα νοοτροπίας, ηθικής και αρχών. Κι ένας λαός ηθικά και αξιακά ευνουχισμένος δεν δύναται να ανακάμψει με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Οι ριζικές ανατροπές που απαιτούνται είτε στην αγορά, είτε στην παιδεία, είτε στην υγεία, είτε στην λειτουργία του κράτους, προϋποθέτουν πρώτα ριζικές ανατροπές στις νοοτροπίες μας, στις αρχές μας και στο αξιακό μας σύστημα. Οι ανατροπές αυτές δεν επιτυγχάνονται μέσω τεχνικών διεργασιών όπως οι εκλογές, αλλά μέσω κοινωνικών διεργασιών που ενεργοποιούνται αυτόματα είτε ως αποτέλεσμα μακρόχρονης ηθικής ωρίμανσης είτε ως αποτέλεσμα συλλογικών αντανακλαστικών επιβίωσης. Και τέτοια αντανακλαστικά ενεργοποιούνται κατά την διάρκεια των κρίσεων. Όσο δε, αργούν να ενεργοποιηθούν τόσο η κρίση εντείνεται, οδεύοντας προς την κορύφωσή της. Ευτυχής ο λαός που το ένστικτο αυτοσυντήρησής του θα «ξυπνήσει» προ της –καταστροφικής- κορύφωσης της κρίσης. Αν δεν το επιτύχει αυτό τότε η ιστορία θα του παρέχει πλουσιοπάροχα όσο χρόνο επιθυμεί -μετά από την καταστροφή- για να μαζέψει πληγωμένος τα συντρίμμια του, να αναλογιστεί τα λάθη του και να ξεκινήσει μια νέα ωριμότερη πορεία.

Και η Σύνεση και ο Πόνος δρουν πάντα διδακτικά.

Σε κάθε περίπτωση εμείς επιλέγουμε τον δάσκαλό μας.

Άλλη μια απόδειξη ότι η πολυδιαφημισμένη απ το ΠΑΣΟΚ "αύξηση των εξαγωγών" είναι μαϊμού

Εκτίναξη 9,1% των τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Ιούλιο

αύξηση των τιμών είναι δηλ. αυτή που οδηγεί σε "αύξηση των εξαγωγών" που διαφημίζουν οι ΠΑΣΟΚοι... γιατί η "αύξηση εξωγωγών" των ΠΑΣΟΚων αναφέρεται σε αύξηση του τζίρου και όχι των παραγγελιών, που είναι πεσμένες, ή των ποσοτήτων]

Αύξηση 9,1% σημείωσε, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Ιούλιο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2010, έναντι αύξησης 6,1% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2010 προς το 2009.

Η εξέλιξη αυτή, οφείλεται στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 8,7%, και στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 10,3%.

Εξάλλου, ο γενικός δείκτης τον Ιούλιο 2011, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2011, παρουσίασε αύξηση 1,1% έναντι μείωσης 1,1% που σημειώθηκε αντίστοιχα το 2010.

Άλλο ένα προφητικό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ: Είχαν προβλέψει ότι ο Πρωθυπουργός κρύβεται και κυκλοφορεί σαν "Αναγνώστου"!!

Όλοι θα έχετε μάθει για τις νέες διακοπές Γιωργάκη. Αυτό που ενδεχομένως δεν μάθατε και είναι η απόλυτη ξεφτίλα, είναι ότι ο Πρωθυπουργός έκανε την κράτηση με άλλο όνομα, προκειμένου να κοροϊδέψει... τον εαυτόν του και τους χαχόλους που τον πιστεύουν. Όπως γράφει η «Ελευθεροτυπία» σήμερα, η κράτηση έγινε στο όνομα… Αναγνώστου στον ξενώνα της περιοχής. Να σας θυμίσω λοιπόν το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ, που είχαν προβλέψει ότι ο Πρωθυπουργός κρύβεται..

σαν σήμερα πριν από ακριβώς 3 χρόνια έγραφαν:

ΔΕΘ: ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ...

Φυσικά ο Καραμανλής, όπως όλοι ξέρουν, ποτέ δεν κρύφτηκε και όπου πήγαινε, πήγαινε σαν Καραμανλής...
και όχι σαν "Αναγνώστου"


Στο κάδρο των υποκλοπών, εναντίον του Καραμανλή, οι Αμερικανοί

Description: Μια πέμπτη κεραία που ενεργοποιούσε τα καρτοκινητά - «σκιές» ανακάλυψε η ΑΔΑΕ. Η κεραία αυτή εντοπίζεται κοντά στην περιοχή που πριοσδιορίζουν οι άλλες 4 γνωστές κεραίες και όπου δεσπόζει η αμερικανική πρεσβεία. Τεχνικοί εκτιμούν ότι με 5 κεραίες (κατ'άλλους υπάρχει και έκτη) είναι πλέον ευκολότερος ο εντοπισμός του χώρου στον οποίο κρύβονταν οι «άγνωστοι υποκλοπείς»ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΜΙΑ ΑΒΛΕΨΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗΣ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ/ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ενα απρόβλεπτο λάθος, μια αβλεψία της στιγμής, ίσως λόγω και της υπερβολικής σιγουριάς των δραστών, ίσως ανοίξει τελικά, έξι χρόνια μετά, το δρόμο για την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Μια πέμπτη κεραία που ενεργοποιούσε τα καρτοκινητά - «σκιές» ανακάλυψε η ΑΔΑΕ. Η κεραία αυτή εντοπίζεται κοντά στην περιοχή που πριοσδιορίζουν οι άλλες 4 γνωστές κεραίες και όπου δεσπόζει η αμερικανική πρεσβεία. Τεχνικοί εκτιμούν ότι με 5 κεραίες (κατ'άλλους υπάρχει και έκτη) είναι πλέον ευκολότερος ο εντοπισμός του χώρου στον οποίο κρύβονταν οι «άγνωστοι υποκλοπείς» Λίγο πριν ολοκληρωθεί και επίσημα η δεύτερη δικαστική έρευνα της υπόθεσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι προέκυψαν για πρώτη φορά στοιχεία, τα οποία οδηγούν, έστω και έμμεσα, την άκρη του νήματος στην καρδιά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνδεση αυτή δεν προκύπτει ευθέως μέσω των 14 καρτοκινητών-σκιών, τα οποία διενεργούσαν τις υποκλοπές. Τα ίχνη της αποκάλυψης, όπως όλα δείχνουν, άφησε ένα άλλο τηλέφωνο, που αγοράστηκε μαζί με άλλα τρία την κρίσιμη περίοδο του Ιουνίου 2004 από συγκεκριμένο κατάστημα (Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά). Το κινητό αυτό φαίνεται ότι λειτούργησε κανονικά το ίδιο επίμαχο διάστημα των υποκλοπών (Ιούλιος 2004-Φεβρουάριος 2005), με σύνδεση που χρησιμοποιούσαν στελέχη του προσωπικού τής εδώ αμερικανικής πρεσβείας. Η συγκεκριμένη τηλεφωνική σύνδεση δεν είχε πάντως καμία επικοινωνία με τα υπόλοιπα ύποπτα τηλέφωνα-σκιές.

Πηγές της ΑΔΑΕ, η οποία συνέδραμε με τεχνικό προσωπικό τη νέα έρευνα του εισαγγελέα εφετών Δ. Δασούλα, έλεγαν στην «Ε» ότι η ταυτοποίηση της συσκευής με το συγκεκριμένο ύποπτο αριθμό έγινε μέσω της παρακολούθησης της χρήσης του κινητού τηλεφωνού με βάση το μοναδικό αριθμό ΙΜΕΙ που έχουν όλα τα κινητά.

Ετσι, σύμφωνα και με χθεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», το ύποπτο τηλέφωνο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας σε χρόνο παράλληλο με εκείνο των υποκλοπών.

Η σύνδεση αυτή, και κυρίως η χρονική σύμπτωση, προκαλεί -και δικαίως- πολλά εύλογα ερωτήματα. Οπως έλεγαν τεχνικοί των επικοινωνιών, όταν τα ύποπτα τηλέφωνα αγοράζονται ταυτόχρονα και ένα από αυτά λειτουργεί με αριθμό της αμερικανικής πρεσβείας, είναι λογικό να υπάρξει άμεση συσχέτιση των δεδομένων.

Ολοι θυμόμαστε καλά, άλλωστε, ότι από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, η ίδια η κυβέρνηση Καραμανλή είχε σκιαγραφήσει, μέσω των κυψελών της Vodafone, ως κέντρο των υποκλοπών το ύποπτο τρίγωνο των Αμπελοκήπων, μέσα στο οποίο δέσποζε η αμερικανική πρεσβεία.

Σημείο-κλειδί για το ξεκλείδωμα της υπόθεσης αποδείχθηκε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά. Εκεί είχαν εντοπίσει ΕΥΠ και ΑΔΑΕ το πιθανό κέντρο, αλλά και τον «αδύναμο κρίκο» του σκανδάλου. Υποπτες μικρής διάρκειας κλήσεις σε καρτοκινητά-σκιές, μια περίεργη δήλωση απώλειας και ένα συμβόλαιο, που έγινε μέσα σε ελάχιστες ημέρες καρτοκινητό, κίνησαν υποψίες. Ομως ο περίφημος Γ45, ο σύνδεσμος που κρυβόταν πίσω από όλα αυτά, αποδείχθηκε «φαντομάς». Δεν έγινε το ίδιο, όμως, με τα 4 ύποπτα τηλέφωνα που αγοράστηκαν τον Ιούνιο του 2004.

Η πρώτη δικαστική έρευνα, υπό τον εφέτη Κ. Πετρόπουλο, οδήγησε την υπόθεση στο αρχείο ελλείψει δραστών. Ο ανακριτής δεν ερεύνησε τις σχέσεις του συγκεκριμένου καταστήματος με την υπόθεση, δεν ζήτησε καν δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ για τα σταθερά τηλέφωνα του Μέριλαντ (έδρα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ), με τα οποία επικοινώνησαν οι υποκλοπείς τον Ιούνιο του 2004, θεωρώντας ότι τα στοιχεία δεν είναι αξιοποιήσιμα. Αντίθετα, άφηνε να εννοηθεί ότι οι υποκλοπείς είναι μάλλον ξένοι, με τεχνικές γνώσεις και δυνατότητες ιδιαίτερα εξειδικευμένες.

Η αρχειοθέτηση της δικογραφίας του σκανδάλου προκάλεσε το 2008 ποικίλες αντιδράσεις, καθώς συνοδεύτηκε και από παραγραφή των πλημμελημάτων της παραβίασης του τηλεφωνικού απορρήτου.

Πριν από ένα χρόνο, έπειτα από εγγραφο αίτημα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επικεφαλής της οποίας ήταν ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου και του Εφετείου Αθηνών αποφάσισε να βγάλει την υπόθεση από το αρχείο, συνεχίζοντας τη δικαστική έρευνα για το πιθανό αδίκημα της κακουργηματικής κατασκοπίας. Ενα από τα σημεία κριτικής ήταν ότι δεν εξετάστηκαν δύο σημαντικοί μάρτυρες, ένας από τους οποίους ήταν υπάλληλος του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Ακτή Μιαούλη.

Είναι άγνωστο, ωστόσο, πώς θα χειριστεί ποινικά το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων η εισαγγελία Εφετών. Ισως η εξέλιξη αυτή να ήταν η τελευταία που, εν μέσω της συγκεκριμένης συγκυρίας, θα επιθυμούσε η ελληνική κυβέρνηση.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=305001

Υποκλοπές-"Αυτοκτονία" Τσαλικίδη

Απόσπασμα από τη εκπομπή Κίτρινος τύπος του Τριανταφυλλόπουλου σχετικά με την "αυτοκτονία" ή κατ' άλλους τη "δολοφονία που διέταξε η εταιρεία" Vodafone, για τον Υπάλληλό της Κώστα Τσαλικίδη και τα 14 κρίσιμα ερωτήματα. Δείτε το σχετικό Βίντεο:


ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ VODAFONE by Allgreece-hotels

O Μητροπολίτης Κονίστης Ανδρέας για τη νίκη του Εθνικού Στρατού στο Γράμμο και το Βίτσι

Δείτε την εξαιρετική ομιλία του Μητροπολίτη:

Τρέχουν να υπογράψουν ΓΑΠ-Μπένυ τη νέα πρόταση-«βόμβα» της Φινλανδίας: Να μεταβιβαστεί η δημόσια περιουσία σε εταιρία του Λουξεμβούργου...

Τη δημιουργία μίας εταιρείας συμμετοχών στο Λουξεμβούργο, στην οποία θα μεταβιβαστούν περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου ως εγγύηση για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, προτείνει η φινλανδική κυβέρνηση.

Το Ελσίνκι επιμένει στο θέμα των εγγυήσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα καταβάλει το μερίδιο του στο νέο πακέτο στήριξης, εξέλιξη που θα προκαλούσε εκ νέου αναταραχή στις αγορές.

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της φινλανδικής κυβέρνησης, το οποίο έχει συνταχθεί τον Ιούνιο και περιήλθε στην κατοχή του Reuters, η Φινλανδία απέστειλε non paper στα υπουργεία Οικονομικών της Ευρωζώνης, προτείνοντας τη δημιουργία μιας εταιρίας με έδρα στο Λουξεμβούργο, η οποία θα υπάγεται στη νομοθεσία της χώρας και στην οποία θα πρέπει να μεταβιβαστούν ελληνικά στοιχεία ενεργητικού ως εγγύηση για το νέα δάνεια που θα δώσουν τα κράτη της Ευρωζώνης στην Ελλάδα.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας θα ελέγχει το 100% της εν λόγω εταιρίας και σε περίπτωση στάσης πληρωμών σε ομόλογα του EFSF, η ιδιοκτησία του ταμείου θα περνά στα χέρια των πιστωτών.

«Εάν η αξία των στοιχείων ενεργητικού που θα υπάγονται σην εταιρία δεν ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις εγγυήσεων ή εάν το ελληνικό δημόσιο χρεοκοπήσει ως προς τις υποχρεώσεις του έναντι του EFSF, η ιδιοκτησία των μετοχών της εταιρίας περνά αυτομάτως στις αντίστοιχες χώρες - μέλη», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Η πρόταση περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο τιτλοποίησης με βάση τα στοιχεία ενεργητικού που θα πρέπει να μεταφερθούν στο Λουξεμβούργο, με τις ταμειακές ροές που τιτλοποιούνται να εντάσσονται στις πρόσθετες εγγυήσεις για τα δάνεια.

«Η τιτλοποίηση θα καταστούσε ευκολότερη τόσο την αποτίμηση όσο και τη ρευστοποίηση των στοιχείων ενεργητικού», επισημαίνεται.

Wikileaks: Ο Παπανδρέου γνώριζε την κατάσταση του χρέους πολύ πριν το περιβόητο «Λεφτά υπάρχουν»

Να, λοιπόν, που οι «φίλοι» μας οι αμερικανοί αποδεικνύονται εκτός όλων των άλλων και… μαρτυριάρηδες.

Έτσι, σε έγγραφο-αποκάλυψη του γνωστού wikileaks, που ανακοινώθηκε χθες (σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»), τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας εμφανίζει τον… dear Jeffry να γνωρίζει την κατάσταση του χρέους της χώρας από τον Φεβρουάριο του 2009, τουλάχιστον. Δηλαδή, αρκετούς μήνες πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και το περιβόητο «Λεφτά υπάρχουν»...

Η συνέχεια στο xryshaygh.wordpress.com

Στην εκδήλώση για το Βίτσι παραβρέθηκαν 2 βουλευτές της ΝΔ

http://xryshaygh.files.wordpress.com/2011/08/imag0132.jpgΣτη χθεσινή εκδήλωση στο Βίτσι, την οποία η Αριστερά και η Κεντροαριστερά θεωρούν εμφυλιοπολεμική «γιορτή μίσους», παρευρέθηκαν δυο βουλευτές της ΝΔ, ο βουλευτής Καστοριάς Ζ. Τζηκαλάγιας και ο βουλευτής Φλώρινας Στ. Κωνσταντινίδης, μαζί με εκπροσώπους του ΛΑΟΣ, την «Χρυσή Αυγή» και άλλες πατριωτικές οργανώσεις.

Οι δύο βουλευτές πάντως απέφυγαν να καταθέσουν στεφάνι, πιθανότατα για να μην δώσουν στόχο στα πολλά μέλη της «Χρυσής Αυγής» που παρευρέθηκαν, τα οποία αποδοκίμασαν εντονότατα τον τοπικό εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ που το αποτόλμησε. Στα αξιοσημείωτα και το ότι στεφάνι έστειλε και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας!

Γερμανικός Τύπος: «Ένα εναίο ευρωπαϊκό κράτος είναι η μοναδική διέξοδος από την κρίση»

Η ευρωκρίση και τα εθνικά κοινοβούλια είναι κυρίαρχο θέμα στον γερμανικό τύπο. Η διαχείριση του χρέους στην ευρωζώνη περνά από αλλαγές στην κυριαρχία των χωρών-μελών της ΕΕ. Εν τω μεταξύ, η είδηση για την αναμενόμενη συγχώνευση της Alpha Bank και Eurobank αναφέρεται σε όλες τις γερμανικές εφημερίδες.

«Η κρίση χρέους επιταχύνει την διαδικασία σύγκλισης στον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Με τη συγχώνευση μπορούν τα δύο χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους και να διαχειριστούν καλύτερα το πρόβλημα ρευστότητας.

Οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας λόγω της άθλιας πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας. Έτσι εξαρτάται ουσιαστικά η αναχρηματοδότηση και διαχείριση των πιστώσεών τους σχεδόν αποκλειστικά από την ΕΚΤ και από τις ενέσεις ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδας…» αναφέρι η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

«Στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα οι δύο ελληνικές τράπεζες καταλαμβάνουν την 25η θέση. Στην Ελλάδα η Eurobank και η Alpha Bank κατέχουν τη 2η και 3η θέση αντιστοίχως, διαθέτουν γύρω στα 850 παραρτήματα, και ελέγχουν και δύο μαζί το 30% από το τραπεζικό μερίδιο αγοράς. Επίσης οι δύο τράπεζες διαθέτουν 1600 παραρτήματα στις βαλκανικές χώρες και την Τουρκία και απασχολούν γύρω στους 38.000 εργαζόμενους» αναφέρει το δημοσίευμα.

Πόσο βοηθά τη διαχείριση της κρίσης από τους Ευρωπαίους ηγέτες;

Η συζήτηση για την ευρωκρίση και την διαχείρισή της από την γερμανική κυβέρνηση συνεχίζεται καθώς την μεθεπόμενη εβδομάδα αρχίζει στη βουλή η συζήτηση για την έγκριση του 2ου πακέτου προς την Ελλάδα.

Στο πρωτοσέλιδο σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung εκτιμά ότι η Ευρώπη κάνει σοβαρά βήματα για την έξοδό της από την κρίση: «Η Ισπανία θέλει να θεσμοθετήσει συνταγματικά το χρεόφρενο, η Γαλλία συζητά για τον ‘χρυσό κανόνα’, η Ιταλία με αστραπιαία ταχύτητα δρομολόγησε ήδη δύο πακέτα περικοπών και η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία κάνουν τόσο δραστικές περικοπές, ώστε οι πολίτες όχι μόνον το νιώθουν επώδυνα στην καθημερινότητά τους, αλλά και αντιδρούν. Φαίνεται επομένως ότι η νέα κουλτούρα σταθερότητας στην Ευρώπη είναι κάτι παραπάνω από στάχτη στα μάτια ή απλές υποσχέσεις…»

Επίσης η εφημερίδα επισημαίνει ότι η κρίση και η εντατικοποίηση της συνεργασίας στην ευρωζώνη παγιώνει «με μεγαλύτερη σαφήνεια την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων. Στην πραγματικότητα οι χώρες της Ευρώπης ακολουθούσαν πάντα διαφορετική ταχύτητα στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, μετά την οικονομική κρίση όμως οι διαφορές αυτές φαίνονται πιο ξεκάθαρα….Η κρίση ενίσχυσε εξάλλου και τον ρόλο των Ευρωπαίων ηγετών των χωρών-μελών, πόσο μάλλον που η Συνθήκη της Λισαβόνας τους δίνει διευρυμένα καθήκοντα σε εποχές κρίσης. Αυτοί είναι που αποφασίζουν πότε και επί πόσο θα διευρυνθούν τα ευρωπακέτα διάσωσης. Ας μην λησμονούμε ότι τελικά οι φορολογούμενοι της κάθε χώρας είναι αυτοί που θα βάλουν στην έσχατη περίπτωση το χέρι στην τσέπη.»

Μόνον μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπορεί να αντιμετωπίσει ριζικά την κρίση

«Γερμανοί ενωθείτε! – Η έκκληση για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης δεν είναι πια φαντασία, αλλά η μοναδική διέξοδος από την κρίση», σημειώνει σε ανάλυσή της η γερμανική έκδοση των Financial Times : «Οι χώρες της ΕΕ χρειάζονται κοινή οικονομική, δημοσιονομική και φορολογική πολιτική για να μπορεί να λειτουργήσει σωστά το ευρώ. Αυτό το δήλωσαν πρόσφατα και οι Μέρκελ και Σαρκοζί.

Αλλά μπορούν να αισθανθούν αυτές τις συζητήσεις οι Έλληνες, οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί σαν δημοκρατική διαδικασία; Ή μήπως πρέπει να το εκλάβουν σαν γερμανογαλλική υπαγόρευση; Να εναντιωθούν σε αυτή τη δρομολόγηση δεν είναι πια δυνατόν, διότι εξαρτώνται από τον ορό του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και από την καλή θέληση των ‘εγγυητριών’ χωρών. Όμως έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να συμπαθήσουν την ΕΕ και την ευρωζώνη οι Έλληνες ή οι Πορτογάλοι. Γι’ αυτό είναι πια καιρός το ευρώ να χάσει τον ειδικό καθεστώς που έχει και να γίνει αυτό που είναι όλα τα νομίσματα στο κόσμο: η νομισματική μονάδα ενός κράτους» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η ΕΕ πρέπει να εξελιχθεί σε ενιαίο κράτος, σε ένα κράτος που θα λειτουργεί σαν ομοσπονδία, όπου η Γερμανία ή το Βέλγιο θα είναι απλά ομόσπονδα κρατίδια με τη βουλή τους, την κυβέρνησή τους, τις φορολογίες τους, τους νόμους τους. Θα υπάρχει κεντρική κυβέρνηση που θα ελέγχεται από το ευρωκοινοβούλιο, το οποίο θα έχει τουλάχιστον τα ίδια δικαιώματα, εξουσίες και δυνατότητες που έχει σήμερα η γερμανική βουλή» επισημαίνει το άρθρο.

Ο αναλυτής καταλήγει ότι η σύσταση ενός ευρωπαϊκού ομοσπονδιακού κράτους είναι ρεαλιστική, αρκεί να τολμήσουν οι Γερμανοί: «Η ιδέα των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης δεν είναι καινούργια, αλλά ούτε είναι πια ουτοπία. Τώρα συνιστά αναγκαιότητα. Ήδη μια σειρά Γερμανών πολιτικών αρχίζουν να το συζητούν. Η κ. Μέρκελ οφείλει να τολμήσει την υλοποίηση της ιδέας…Η ευρωκρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μακροπρόθεσμα χωρίς τις ΗΠ της Ευρώπης. Κυρία Μέρκελ ταχθείτε επικεφαλής του κινήματος της σύστασης των ευρωπαϊκών ΗΠ. Τολμήστε και εσείς και οι Γερμανοί».


Πηγη: Deutsche Welle

Την ιστορική συμφωνία συγχώνευσης ανακοίνωσαν Alpha Bank και Eurobank

Τη συμφωνία συγχώνευσής τους η οποία αλλάζει άρδην το σκηνικό στην τραπεζική αγορά και γενικότερα στην ελληνική οικονομία, ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι Alpha Bank και Eurobank.

Η σχέση ανταλλαγής είναι 5 νέες μετοχές Alpha για κάθε 7 μετοχές Eurobank.

Ο νέος όμιλος θα προχωρήσει στην υλοποίηση σχεδίου ενίσχυσης των κεφαλαίων τους, ύψους 3,9 δισ. ευρώ περίπου, με αποτέλεσμα ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Tier 1) να διαμορφωθεί στο 14.

Απεβίωσε ο ήρωας πυροσβέστης του σεισμού του Αιγίου

http://i.mtbw.gr/t/610215042E6B5C8A813E8FF85A49C1CD.jpgΕίχε ανασύρει ζωντανό από τα συντρίμμια πολυκατοικίας το μικρό Ανδρέα

Από ανακοπή καρδιάς άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ ετοιμαζόταν να πάει στην υπηρεσία του, ο 53χρονος αρχιπύραρχος Παναγιώτης Νίκας, επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος στην ανατολική Αττική.

Ο ανώτατος αξιωματικός θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους του πυροσβεστικού σώματος, ενώ ήταν ο άνθρωπος που το 1995 έβγαλε από τα ερείπια της πολυκατοικίας του Αιγίου τον 12χρονο τότε Ανδρέα Μπογδάνο, πράξη για την οποία του είχε απονεμηθεί το τιμητικό μετάλλιο ανδραγαθίας.

Είχε περάσει από πολλές νευραλγικές υπηρεσίες του πυροσβεστικού σώματος, όπως της πυροσβεστικής στη Ρόδο, στην Εύβοια, στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο από τον ιερό ναό Αγίας Μαύρας στην Ηλιούπολη.



Ο μικρός Ανδρέας Μπογδάνος που σώθηκε από τον Παναγιώτη Νίκα

newsbeast

Αργά ή γρήγορα θα φύγει ο Βιεϊρίνια...

Βλέποντας το ματς του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη κατέληξα σε ένα συμπέρασμα για αυτόν τον τυπάκο που είχε φέρει πριν μερικά χρόνια στην Τούμπα ο Σάντος... Δε γίνεται να μείνει ρε μάγκες...

Είναι σε διαφορετικό επίπεδο και το δείχνει με την πρώτη ευκαιρία... Ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα ο Πορτογάλος και αργά ή γρήγορα θα φύγει με μεταγραφή... Και όχι σε ελληνικό σύλλογο(Ολυμπιακό) γιατί η Ελλάδα δε μπορεί να τον χωρέσει... Το επίπεδο μας είναι τέτοιο που δε γίνεται να τον κρατήσει...

Και επειδή είμαστε στην Ελλάδα ο παίκτης θα φύγει με ένα ποσό που δε θα ανταποκρίνεται στην αξία του... Όπως και άλλοι που έφυγαν... Οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν χτίσει τη θέση τους στην ευρωπαϊκή αγορά με αποτέλεσμα οι πωλήσεις τους να έχουν οικονομικό ταβάνι...

Αν ήμασταν στην Αγγλία, με πόσα χρήματα θα έφευγε ο Πορτογάλος; Πάντως όχι με λιγότερα από 15 και το υπογράφω...

Υ.Γ Αυτός ο Φωτάκης είναι κλασικό δείγμα ποδοσφαιρικής ευφυίας... Αν παρατηρήσει κάποιος τη κίνηση του, βρίσκεται στο μυαλό του Μαρσελίνιο και στο τι θα κάνει στα επόμενα πέντε δευτερόλεπτα...


Πηγή: milamegiampala.blogspot.com

Ανακοινώσεις εναντίον του Μπουτάρη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, δέχθηκε σφοδρή κριτική για το σχόλιο του στο δημοτικό συμβούλιο για το έργο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης και ότι δεν χρειάζεται να υφίσταται. Ποιοι χαρακτηρίζουν "ανέντιμη" τη στάση του δημάρχου;

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (Κε.Δ.Α.Κ.) με ανακοινώσεις τους διαμαρτύρονται εντόνως και δηλώνουν της δυσαρέσκειά τους για τις επικριτικές δηλώσεις του δημάρχου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου μίλησε για μια γραμματεία «που δεν κάνει τίποτα και έχει ένα σωρό κόσμο που κάθεται και δεν κάνει τίποτα».

Οι υπάλληλοι του πρώην υπουργείου αφού επισημαίνουν ότι «ο δήμαρχος είναι αναρμόδιος για να ασχολείται με του οργανισμού του στενού δημόσιου τομέα» χαρακτηρίζουν «ανέντιμο» να προβαίνει σε κρίσεις παραγνωρίζοντας τις προσπάθειες και την αγωνία των 120 εργαζομένων.

«Σας καλούμε να ασχολείστε με τα «του οίκου σας» και πριν προβείτε σε ανάλογες δηλώσεις να ζητήσετε να γνωρίσετε τις θέσεις και τις προτάσεις μας.» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Από την μεριά τους, οι εργαζόμενοι στο Κε.Δ.Α.Κ., αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι «παρά το οικονομικό αδιέξοδο του Κέντρου και την επιστημονική και λειτουργική αποδυνάμωσή του, με επίγνωση των οικονομικών δυσχερειών της χώρας, έχοντας πλήρη συναίσθηση της αποστολής μας, συνεχίζουμε να πράττουμε το έργο μας με σοβαρότητα, αυταπάρνηση και ευθύνη, έχοντας στόχο την διασφάλιση του μνημειακού πλούτου του Αγίου Όρους.»

spnews.gr

ΠΑΣΠ: Το ΠΑΣΟΚ έρχεται να πλήξει με τον πιο χυδαίο τρόπο την ίδια τη δημοκρατική κουλτούρα και παράδοση των ΑΕΙ

http://2.bp.blogspot.com/_P2XLUjWHkes/TA_KRFgg8HI/AAAAAAAAAVM/i5uLhR3yRkM/s1600/NewPasp.jpgΠαρά τους δημόσιους πανηγυρικούς λόγους της κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας για την ψήφιση με επίπλαστη συναίνεση και διαδικασίες εξπρές του νέου Νόμου-Πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου.

30 χρόνια μετά την ψήφιση του πρωτοπόρου και ριζοσπαστικού νόμου 1268/82 για τον εκδημοκρατισμό των Πανεπιστημίων, μια άλλη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έρχεται να πλήξει με τον πιο χυδαίο τρόπο την ίδια τη δημοκρατική κουλτούρα και παράδοση που καλλιεργήθηκε και εμπεδώθηκε χάρις σε αυτόν. Αυτοί που μαζί τα έφαγαν, συνασπίστηκαν τώρα χωρίς αιδώ ώστε να αποδομήσουν ότι είχε μείνει όρθιο από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που ενέσκηψε με την πιο ακραία μορφή της.

Η αντιπροσωπευτική συμμετοχή του συνόλου των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας στη διοίκηση των Πανεπιστημίων προβάλλεται σήμερα ως η ρίζα του κακού, που γέννησε τη διαπλοκή και τη διαφθορά και για το λόγο αυτό “επιβάλλεται να καταργηθεί”. Προωθείται λοιπόν, μια ακραία νεοφιλελεύθερη λογική που επιδιώκει τη “συμμόρφωση” των Πανεπιστημίων στις απαιτήσεις της οικονομίας της αγοράς, λειτουργώντας στα πρότυπα μιας Ανώνυμης Εταιρείας. Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι η ίδια η κυβέρνηση προεκλογικά δεσμευόταν τόσο για την απόσυρση του νόμου της Γιαννάκου, όσο και για την αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, πάγια αιτήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας. Ο παρών νόμος που ψηφίστηκε σύσσωμος από νεοφιλελεύθερες, συντηρητικές και αντιδραστικές δυνάμεις έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά και με τις ίδιες αρχές και τις αξίες μιας προοδευτικής παράταξης που ανήκει στο χώρο της κεντροαριστεράς. Με την ψήφιση του “νόμου” η τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπραξε το ακριβώς αντίθετο, ενισχύοντας τη συντηρητική και αυταρχική λογική που διέπνεε το νόμο της Γιαννάκου μειώνοντας αντίστοιχα την ευθύνη της Πολιτείας για επαρκή χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων. Το θεμελιώδες μάλιστα ζήτημα που αφορά τη διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων από τα ίδια τα πανεπιστήμια, όχι απλά δεν επιδιώκεται να λυθεί, αλλά αντίθετα αφαιρούνται δικλείδες ασφαλείας και ελέγχου που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Κι αυτό γιατί, δίνονται υπέρμετρες εξουσίες σε ένα ολιγομελές όργανο, όπως το Συμβούλιο Διοίκησης, στο οποίο μάλιστα οι πρωτοβάθμιοι καθηγητές εκπροσωπούνται συντριπτικά εις βάρος των υπολοίπων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Ταυτόχρονα υπάρχει ανάμειξη στη διοίκηση, ανθρώπων που προέρχονται από χώρους που στο παρελθόν έχουν αποδείξει την πλήρη αδιαφάνεια που τους διέπει (π.χ. τοπική αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια).

Είναι αναντίρρητο πως στο εκπαιδευτικό σύστημα υπάρχει ποικιλία φαινομένων διαπλοκής, μία παθογένεια την οποία πρώτοι είχαμε εντοπίσει, προτείνοντας την ίδια στιγμή την εξυγίανσή της. Η διαπλοκή όμως, που αναμφισβήτητα υπάρχει στους κόλπους των πανεπιστημίων, προέρχεται πρωτίστως από εκείνη τη μερίδα πρωτοβάθμιων μελών ΔΕΠ, οι οποίοι αποτελούσαν πάντα τους υπηρέτες του συστήματος απορροφούμενοι από τον εκάστοτε κομματικό μηχανισμό. Ο νέος μάλιστα νόμος είναι κομμένος και ραμμένος για τη διατήρηση και ενίσχυση τέτοιων «φέουδων» εντός των ιδρυμάτων, επαναφέροντας ουσιαστικά τον αναχρονιστικό θεσμό της έδρας και ευνοώντας ένα χαοτικό σύστημα ολιγαρχίας. Η πρωτοφανής αφαίρεση δημοκρατικών κεκτημένων που συντελείται ολοκληρώνεται με την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου, ενός θεσμού που έχει λοιδορηθεί όσο κανείς άλλος, ο οποίος στη βάση του προασπίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών εντός των πανεπιστημίων έναντι έξωθεν παρεμβάσεων.

Για πολλοστή φορά τις τελευταίες δεκαετίες μία κυβέρνηση επιδιώκει να βαφτίσει ως “μεταρρύθμιση” μία αποτυχημένη προσπάθεια “διοικητικής αναπροσαρμογής” στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης αυτή τη φορά. Η πληθώρα αντισυνταγματικών διατάξεων που διαπιστώθηκε από την ίδια την επιστημονική επιτροπή της Βουλής αγνοήθηκαν επιδεικτικά. Μια ακόμα ενέργεια πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά της χώρας μας, που απορρέει από τη μνημειώδη αυταρχική ιδεολογία του νόμου, αποτελεί η κατάργηση των δημοκρατικά εκλεγμένων διοικήσεων των ΑΕΙ. Όλες αυτές οι αλλαγές που επιδιώκουν να επιβληθούν δια της πυγμής και να αλλάξουν τη φυσιογνωμία και το ρόλο του πανεπιστημίου, θα πέσουν στο κενό. Αποδεικνύεται δε με προκλητικό τρόπο, πως ο πραγματικός σκοπός της Υπουργού δεν είναι απλά η αποδυνάμωση των παρατάξεων, αλλά η πλήρης φίμωση του φοιτητικού κινήματος, δηλαδή του πιο ζωντανού και πολιτικοποιημένου κομματιού της κοινωνίας. Η φοιτητική νεολαία που υφίσταται καθημερινά τις συνέπειες των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων, που υποβαθμίζουν την ποιότητα των σπουδών της, δεν πρόκειται να ανεχτεί ούτε τη φίμωση ούτε το στραγγαλισμό των προσδοκιών της.

Επιδιώκουμε την ανασύσταση της ΕΦΕΕ, προκειμένου το φοιτητικό κίνημα να πλέξει μία ευρύτερη πανεπιστημιακή ενότητα με σκοπό την υπεράσπιση του Δημόσιου Δημοκρατικού Πανεπιστημίου, δίνοντας τη μάχη μέχρις εσχάτων.

Όσο το Υπουργείο Παιδείας πανηγυρικά απολαμβάνει τις δάφνες και τα διθυραμβικά σχόλια που του απονέμουν τα μέσα ενημέρωσης και οι συντηρητικές δυνάμεις της χώρας, εμείς θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας ως υγιείς πολιτικές δυνάμεις για ένα ΝΕΟ Πανεπιστήμιο. Ένα ΝΕΟ Πανεπιστήμιο που θα καλλιεργεί ΝΕΟΥΣ επιστήμονες και ΝΕΟΥΣ πολίτες που θα προσφέρουν στην κοινωνία ΝΕΑ προοπτική και δε θα αποτελούν πιστά αντίγραφα αυτών που μας οδήγησαν στην Ελλάδα της χρεοκοπίας, της φτώχειας και της ανεργίας, αυτών που επιμένουν να παραμένουν εκφραστές του σημερινού χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος.

«Φρένο» Σαμαρά σε όσους μιλούν για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία

O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποφυγή διγλωσσίας στο κόμμα«Πονοκέφαλο» προκαλούν στην ηγεσία της ΝΔ οι εσωκομματικές φωνές που αναφέρονται στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας, την ώρα που ο πρόεδρος του κομματος έχει ξεκαθρίσει πως ζητά «καθαρή εντολή» από τον ελληνικό λαό. Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς προσανατολίζεται σε κινήσεις που θα βάλουν τέλος στις παραφωνίες αυτές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, από τη μία πλευρά βρίσκονται οι στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ και οι βουλευτές που ανήκουν στον δικό του «σκληρό πυρήνα» και στον αντίποδα οι λεγόμενοι μετριοπαθείς, όπως είναι οι κ. Χατζηδάκης, Δένδιας, Χατζηγάκης και Κυρ. Μητσοτάκης, που θεωρούν ότι «οι εκλογές αυτή την ώρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα».

Οι παραφωνίες αυτές έχουν προκαλέσει τη δυσφορία του κ. Σαμαρά και σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου -εν όψει της εμφάνισής του στη ΔΕΘ- να σταματήσουν τα φαινόμενα αυτά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συναντήσεις με βουλευτές, ενώ παράλληλα, μέλη της ηγετικής ομάδας του κόμματος όπως είναι οι κ. Τασούλας και Λυκουρέντζος θα διαμηνύσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα γίνουν ανεκτές οι διαφοροποιήσεις σε θέματα στρατηγικής.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εφημερίδα Επενδυτής επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να τις εκβιάσει. Σε ό,τι αφορά το θέμα της συναίνεσης έδωσε μια διφορούμενη απάντηση, λέγοντας: «Η κοινωνία δεν ζητά πάση θυσία συναίνεση σε όλα, ούτε πάση θυσία ρήξη σε όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη».

Την ίδια ώρα, ο Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει: «Τα μεγάλα κόμματα πριν από τις εκλογές διεκδικούν παντού την αυτοδυναμία. Η ΝΔ έχει με το μέρος της τις δημοσκοπήσεις. Αλλά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η εθνική συνεννόηση είναι πάντοτε επιτακτική ανάγκη».

Newsroom ΔΟΛ

Αυστραλία: Παράπονα ομογενών που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη από Ελλάδα

Ομογενείς καταγγέλλουν, ότι μεγάλο ποσοστό της σύνταξης γήρατος που τους έχει χορηγήσει η Ελλάδα (μετά από σχετική διακρατική συμφωνία), χάνεται καθ' οδόν προς την Αυστραλία.

Όπως κατήγγειλαν στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος», οι συντάξεις τους ταξιδεύουν από τράπεζα σε τράπεζα, με αποτέλεσμα να χάνουν μέχρι και το 50% του ποσού που δικαιούνται από μετατροπές και τέλη που χρεώνουν οι τράπεζες.

Οι δικαιούχοι ομογενείς δηλώνουν «οργισμένοι» από τον τρόπο που τους αντιμετωπίζουν οι ελληνικές υπηρεσίες και η υπηρεσία Centrelink της Αυστραλίας, από τις οποίες ζητούν εξηγήσεις για την απώλεια μέρους της σύνταξής τους.

Μια ομογενής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έκανα επανειλημμένα τηλέφωνα στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Ελλάδας και μου είπαν ότι η υπηρεσία κάνει ό,τι προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία και τα υπόλοιπα είναι ευθύνη της Τράπεζας Ελλάδος, η οποία στέλνει τα χρήματα στο εξωτερικό» .

Άλλοι ομογενείς καταγγέλλουν, ότι η αυστραλιανή υπηρεσία Centrelink «νίπτει τας χείρας της», κάθε φορά που ζητούν εξηγήσεις για τη μείωση της σύνταξής τους.

«Η Ελλάδα μας λέει ότι ακολουθεί την ενδεδειγμένη διαδικασία και η Αυστραλία ότι δεν φέρει καμία ευθύνη, για τη μείωση της σύνταξης κατά το ταξίδι της από τράπεζα σε τράπεζα» .

Παρ' ότι οι δικαιούχοι ομογενείς έχουν υποβάλει το όνομα της αυστραλιανής τράπεζας με την οποία συναλλάσσονται και τον αριθμό λογαριασμού τους, για άγνωστους λόγους η σύνταξή τους πλανάται από τράπεζα σε τράπεζα, με αποτέλεσμα το τελικό ποσόν που κατατίθεται στους λογαριασμούς τους να μειώνεται από τη μετατροπή από ένα νόμισμα σε άλλο και τα τέλη που χρεώνουν οι τράπεζες, αναφέρει ο «Νέος Κόσμος» .

Φώτο από το αεροπλάνο του Καντάφι

Φωτογραφίες από το ιδιωτικό αεροπλάνο του Μ. Καντάφι, ένα VIP Airbus 340 5A-ONE:

I ribelli e le foto nel jet di Gheddafi
I ribelli e le foto nel jet di Gheddafi
I ribelli e le foto nel jet di Gheddafi
I ribelli e le foto nel jet di Gheddafi
I ribelli e le foto nel jet di Gheddafi

Αναβάλλονται τα ελληνο-ισραηλινά αεροπορικά γυμνάσια

http://img.protothema.gr/5E3213DC6ABD0C65AD391287071DEE71.jpgΑναβάλλονται τα κοινά αεροπορικά γυμνάσια Ελλάδας - Ισραήλ που επρόκειτο να διεξαχθούν από τις 15 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Για τον σκοπό αυτό είχε προγραμματιστεί η μεταστάθμευση περίπου 20 ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 σε αεροπορικές βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα ελληνο-ισραηλινά αεροπορικά γυμνάσια θα επανακαθοριστούν τις επόμενες εβδομάδες. Επίσημη αιτιολογία για την αναβολή της άσκησης δεν έχει ανακοινωθεί. Εκτιμάται ότι η Αθήνα και το Τελ Αβίβ επέλεξαν να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση της άσκησης λόγω της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή.

Η αμυντική και στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ αναμένεται να ενισχυθεί με τις συμφωνίες που θα υπογραφούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ από τις 4 μέχρι τις Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μπεγλίτης πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Πέρες, τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών Μπαράκ και Λίμπερμαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Άμυνας έχει λάβει το πράσινο φως από την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική επιτροπή εξοπλισμών να προχωρήσει στην προμήθεια αριθμού ισραηλινών κατευθυνομένων βλημάτων "Spice". Οι έξυπνες βόμβες που κατασκευάζονται στο Ισραήλ προορίζονται για τα ελληνικά μαχητικά τύπου F-16 Block 52 και για την προμήθειά τους υπολογίζεται να δαπανηθούν περίπου 200 εκατ.ευρώ.

Πέρτε και εισφορά αλληλεγγύης 2% στο κεφάλι

Σε διευκρινήσεις για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011 προχώρησαν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη και του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη η προβλεπόμενη από τον Ν. 3986/2011 (ΦΕΚ 152 Α΄) ειδική εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζεται σε ποσοστό 2% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδοτούμενου προσωπικού του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., καθώς και του προσωπικού όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ., συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών. Εξαιρείται δε από την έκτακτη εισφορά το προσωπικό που καταβάλλει την εισφορά υπέρ κλάδου ανεργίας.

Το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού, παρακρατείται κατά την πληρωμή της τακτικής μισθοδοσίας και των λοιπών πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων του μισθοδοτούμενου προσωπικού και η απόδοσή του γίνεται κάθε μήνα σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται για την απόδοση και των λοιπών κρατήσεων.

Ειδικότερα, για τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, Οργανισμούς και ΝΠΙΔ, καθώς και τους φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, που δεν έχουν ενταχθεί στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής της ΕΑΠ, η απόδοση της ανωτέρω κράτησης πραγματοποιείται στο τέλος κάθε μήνα μέσω των Δ.Ο.Υ.

Η εν λόγω απόφαση ισχύει από 1-1-2011, γεγονός που σημαίνει πως η ειδική εισφορά, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα από 1-1-2011 έως 31-7-2011, κατανέμεται ισόποσα και συνεισπράττεται με τις εισφορές των επόμενων μηνών του 2011.

Σκιά του εαυτού του ο Steve Jobs

http://img.protothema.gr/669AC491EF21F5148859484162819169.jpgΗ σοκαριστική του εικόνα και μόνο μιλάει από μόνη της και κάνει όλους όσοι την είδαν να μιλούν για το πιθανό τέλος του Steve Jobs, αυτή τη φορά όχι, από την Apple αλλά από τη ζωή.

Ο άρχοντας της «εύφορης» Silicon Valley και ηγετική μορφή της τεχνολογίας τα τελευταία 35 έτη, εμφανίσθηκε υποβασταζόμενος και αδύναμος έξω από την οικία του στην Καλιφόρνια.

Ο 56χρονος ιδρυτής της Apple έδειχνε σκελετωμένος, ακόμα και σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζε μόλις 2 μήνες πριν.

Η πάλη του με τον καρκίνο κλείνει ήδη 8 χρόνια και, σύμφωνα με την Daily Mail, άνθρωποι του περιβάλλοντός του φοβούνται ότι, ίσως ο Jobs να διανύει την περίοδο λίγο πριν το τέλος της άνισης μάχης.

Στην επιστολή παραίτησής του δεν έκανε άμεση αναφορά στο πρόβλημα υγείας του παρά μόνο τόνιζε ότι πάντα έλεγε πως αν ποτέ αισθανθεί αδύναμος να κάνει τη δουλειά του, θα παραιτηθεί και ότι, δυστυχώς, αυτή η ώρα έφθασε.



ΓΑΠ: Διακοπές, Μέρος 4ο

«Θύμα» των ισχυρών ανέμων που δεν του επέτρεψαν να φτάσει στα Κύθηρα, ο ΓΑΠ πέρασε το Σαββατοκύριακό του στην Καρδαμύλη της Μάνης.

Ήταν προς το παρόν, το τελευταίο μέρος των διακοπών για τον Γιώργο και την Άντα, αφού από τη βδομάδα που ξεκινά η αναθεματισμένη τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα και ο ΓΑΠ πρέπει να κάνει πάλι τον Πρωθυπουργό.

Το ίδιο διάστημα, στη Μάνη βρέθηκε και ο διοικητής της Τράπεζες της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, με τη σύζυγο του. Τα δυο ζευγάρια, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασαν το Σαββατοκύριακο παρέα.

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή, ο ΓΑΠ δεν αποκλείεται να μετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο για το μέλλον της Λιβύης (κρίμα που έχασε ), ενώ το προσεχές Σάββατο είναι προγραμματισμένη η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ανήμερα της επετείου ίδρυσης του κόμματος.