30 Αυγούστου 2011

Quiz απ' τον Μ. Ιγνατίου (πολύ δύσκολο)

Michail Ignatiou

Σε ποιά άλλη χώρα θα αντιμετωπιζόταν με απόλυτη σιωπή η αποκάλυψη ότι οι Αμερικανοί παρακολουθούν τον πρωθυπουργό της;

Φώτο της Ελλάδας απ' το διάστημα έστειλε ο Astro Ron

3 Φώτο της Ελλάδας έστειλε ο αμερικάνος αστροναύτης Ron Garan, από το διαστημικό σταθμό ISS. Ο @Astro_Ron όπως αυτοαποκαλείται στο twitter στέλνει καθημερινά φωτογραφίες από διάφορα μέρη του πλανήτη όπως τα βλέπει από το διαστημικό σταθμό. Οι φώτο δείχνουν την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα με τα Ιόνια, την Αττική με τις Κυκλάδες και την Εύβοια και την Κρήτη και τη Λιβύη στο βάθος. Δείτε τις:

#Greece #FromSpace on the 28th of Aug 11' @ 12:28pm GMT It's on the list #PlacesI want2goWhenIgetBack2Earth

#Athens #FromSpace #Milos #Sifnos #Serifos #Kythnos #Kea #Makronisos #Pagos #Gyaros #PlacesIwant2goWhenBackonEarth

#Crete #FromSpace against the backdrop of the deserts of Libya Taken 8/28/11 @ 12:30pm GMT

Aναβλήθηκε η συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας - Υποψίες για νέα μέτρα λόγω της αποτυχίας στα έσοδα

Αναβλήθηκε, λόγω έλλειψης χρόνου, η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους επικεφαλής της τρόικας, που θα γινόταν απόψε στο υπουργείο Οικονομικών

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμενόταν να τεθεί το θέμα του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και οι υπερβάσεις στο σκέλος των δαπανών, καθώς στο σκέλος των εσόδων υπάρχουν έως το τέλος του έτους τα έκτακτα φορολογικά μέτρα (π.χ. έκτακτη εισφορά, αύξηση ΦΠΑ στην εστίαση, κ.λπ.).

Οι επικεφαλής των ελεγκτών έχουν συγκεκριμένα παράπονα και "κίτρινες" κάρτες που θα τις έδειχναν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και στο ενιαίο μισθολόγιο.

Μάλιστα, η τρόικα αναμένεται να ζητήσει και αναθεώρηση του προγράμματος εξυγίανσης των ΔΕΚΟ, καθώς διαπιστώνει πως παρά τα σημαντικά βήματα, φαίνεται πως τα ελλλείμματα δεν θα μπορέσουν να μηδενιστούν έως το τέλος του χρόνου όπως προβλεπόταν για παράδειγμα στον ΟΑΣΑ, τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Καθυστερήσεις έχει διαπιστώσει η τρόικα και στο θέμα των σχέσεων εργασίας, καθώς ευθέως ζήτησαν από τον κ. Κουτρουμάνη να καταργήσει τις κλαδικές συμβάσεις, προκειμένου να μπορέσει να εφαρμοστεί ο θεσμός των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Μαγιόρκα: Βίαια επεισόδια μεταξύ Νιγηριανών και τσιγγάνων

http://www.spiegel.de/images/image-255112-panoV9-itcb.jpgΒίαια επεισόδια ξέσπασαν στην Palma de Mallorca μεταξύ Νιγηριανών και τσιγγάνων, μετά την πτώση ενός νιγηριανού από μπαλκόνι του 4ου ορόφου. Οι νιγηριανοί λένε ότι τον πέταξαν οι τσιγγάνοι που τον παρακολουθούσαν ενώ η αστυνομία λέει ότι ο νιγηριανός έπεσε μόνος του στην προσπάθειά του να πηδήξει σε ένα διπλανό μπαλκόνι.

http://www.spiegel.de/images/image-255116-galleryV9-hzoi.jpgΤα επεισόδια γίνονται στην υποβαθμισμένη περιοχή Son Gotleu και αιτία είναι μάλλον ο πόλεμος για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών στην περιοχή όπου το 42% των κατοίκων είναι μετανάστες.

Εκατοντάδες νιγηριανοί έκαψαν μαγαζιά και έσπασαν βιτρίνες ενώ η Αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες για να τους διαλύσει και έκανε 5 συλλήψεις. Στο ίδιο προάστιο είχαν γίνει επεισόδια και πριν δύο χρόνια μεταξύ των ίδιων ομάδων.

Στα μαχαίρια Ρέππας-Ραγκούσης, μετά την διαρροή της απόφασης του ΣτΕ για τα επαγγέλματα

Η απόφασή της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων κρίνοντας σχετικές προσφυγές που είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Ρέππα.

«Ουδέποτε κρίθηκε αντισυνταγματικό Προεδρικό Διάταγμα για το άνοιγμα των επαγγελμάτων που με δική μου υπογραφή εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας», δήλωσε ο υπουργός.

«Όσον αφορά στο επάγγελμα των μεταφορέων, ''άνοιξε'' για μεν τα φορτηγά δημόσιας χρήσης (ΦΔΧ) με το Ν. 3887/2010, για δε τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) με Κοινή Υπουργική Απόφαση (αρ. ΚΥΑ: Α8/63771/6239, ΦΕΚ 675), που εκδόθηκε ακριβώς σε συνέχεια αποφάσεων του ΣτΕ, προκειμένου το Δημόσιο να συμμορφωθεί στις συγκεκριμένες αποφάσεις», πρόσθεσε ο Δημήτρης Ρέππας, που χειρίστηκε σχετικά θέματα όταν είχε την αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι «Όσον αφορά στο Π.Δ. για τα ταξί, ουδέποτε στάλθηκε στο ΣτΕ. Αν το Π.Δ. για τα ταξί είχε σταλεί εγκαίρως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τότε δύο τινά θα μπορούσαν να συμβούν:

Α) Το ΣτΕ, πράγμα βέβαιο, να εγκρίνει το σχετικό Π.Δ. και η χώρα να μην έχει δοκιμάσει αυτήν την αναστάτωση μέσα στην τουριστική περίοδο.

Β) Το ΣτΕ να μην εγκρίνει το Π.Δ. και επομένως οι επαγγελματίες να μην έχουν κανένα λόγο να στραφούν εναντίον της Κυβέρνησης.

Επειδή όμως, όχι μόνον η νομολογία, αλλά και οι πρόσφατες γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ συνηγορούν, είναι βέβαιο ότι θα ενέκρινε το Π.Δ.

Δεν προκύπτει λοιπόν από πουθενά ότι υφίσταται θέμα συνταγματικότητας. Αντιθέτως μάλιστα».

Τρελός ή βλάκας;... Μπα, απλά λαϊκιστής ΠΑΣΟΚος

Ο άνθρωπος που πέρσι υποστήριξε λυσσωδώς την υπογραφή του μνημονίου απ΄τον ΓΑΠ έρχεται σήμερα να αναρωτηθεί, αν είναι τρελοί ή βλάκες οι ελεγκτές της τρόικα που έρχονται να ελέγξουν ένα πεθαμένο κράτος;

Πόσα θες ρε Χαρδαβέλα να μας τρελάνεις και να πετάξεις τη μπάλα στην εξέδρα φορτώνοντας την κατάντια του τελευταίου έτους στους ξένους και όχι στο αφεντικό σου τον Γιωργάκη και στο ΠΑΣΟΚ;

Αι σιχτι καραγκιόζηδες πια με τον λαϊκισμό σας...

Διαβάστε τι γράφει ο γελοίος λαϊκιστής:

Τι είναι ρε παιδιά όλοι αυτοί οι περίεργοι που μας ήρθαν πάλι από το εξωτερικό να μας ελέγξουν λέει και να βγάλουν κίτρινη ή κόκκινη κάρτα;

Τι είναι όλοι αυτοί οι λογιστές, σαράφηδες, τεχνοκράτες και υπάλληλοι της Τρόικας που περνάνε λέει από το κόσκινο την ελληνική οικονομία για να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα αυτής της χώρας και της ζωής μας;

Τρελοί ή ηλίθιοι; Νούμερα ή μουρλοί;

Έχετε δει εσείς ποτέ σε όλο τον κόσμο να ελέγχεται μία οικονομία που ουσιαστικά δεν υπάρχει και έχει πεθάνει γιατί το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε για τη σωτηρία της αποδείχτηκε εντελώς λάθος; Δηλαδή πλάκα μας κάνουν;

Προσέξτε γιατί δικαιολογημένα βάζω το κορυφαίο ερώτημα: έχουμε να κάνουμε με τρελούς ή βλάκες Ήρθαν λοιπόν από πέρυσι οι φωστήρες στης Τρόικας στην Ελλάδα, βρήκαν και μπόσικο τον Παπακωνσταντίνου και μας επέβαλαν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα (Μνημόνιο 1)

Αυτό δεν οδήγησε πουθενά. Πλήρης η αποτυχία του. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Έρχονται οι ίδιοι πριν το καλοκαίρι και μας επιβάλλουν νέο πρόγραμμα σωτηρίας, συνέχεια του παλιού (Μνημόνιο 2 ή το περίφημο Μεσοπρόθεσμο)

Τέλος Αυγούστου τώρα και τίποτα απ’ όσα μας έβαλαν να κάνουμε δεν έγιναν. Παρόλο που καθημερινά ματώνουμε όλοι μας. Παρόλο που 1 εκ Έλληνες είναι εκτός εργασίας και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Και ήρθαν λέει τώρα να μας ελέγξουν. Να ελέγξουν όμως τι; Δύο αποτυχημένα προγράμματα που δεν μπορούν να εφαρμοστούν; Μέτρα που δεν υλοποιούνται ποτέ λόγω κυβερνητικής ανικανότητας ή δικής μας αδυναμίας λόγω έλλειψης χρημάτων; Να ελέγξουν τι σε ένα καμένο, ξερό χωράφι που δεν έχει μείνει ούτε τσουκνίδα;

Πλάκα μας κάνουν λοιπόν μ’ αυτούς τους ελέγχους; Δεν τους έχω πάντως για ηλίθιους αλλά ούτε για τρελούς. Τελικά μήπως είναι οι «μπροστινοί» (όπως θα έλεγε και ο γίγαντας Μπέος) μίας κατευθυνόμενης ευρωπαϊκής παρέμβασης στη χώρα μας για να μας μετατρέψει σε μία φτηνή μπανανία για τους πλούσιους του Βορρά?

Στην Καβάλα ο Αλί Μπαμπατζάν

http://img.protothema.gr/4697AC9876BB6B0B8480316FFFFEF90E.jpgΣυνοδευόμενος από τη σύζυγό του και άλλα συγγενικά του πρόσωπα έφθασε το μεσημέρι στην Καβάλα, τρίτο σταθμό της ιδιωτικής επίσκεψής του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργός Επικρατείας Αλί Μπαμπατζάν.

Ο κ. Μπαμπατζάν στις σύντομες δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε ότι επισκέπτεται την Καβάλα για πρώτη φορά στο πλαίσιο των διακοπών που κάνει με την οικογένειά του με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής.
Δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα όσα είχε δει μέχρι εκείνη τη στιγμή και τόνισε πως οι επισκέψεις του θα συνεχιστούν και σε άλλες βαλκανικές περιοχές.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να επιστρέψει τα ακίνητα των μειονοτικών ιδρυμάτων, ο κ. Μπαμπατζάν σημείωσε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή τη διαδικασία και τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ γρήγορα.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης επισκέφθηκε την παλιά πόλη της Καβάλας στη χερσόνησο της Παναγίας όπου βρίσκεται το σπίτι του αναμορφωτή της σύγχρονης Αιγύπτου, Μεχμέτ Αλί στο οποίο ξεναγήθηκε. Στη συνέχεια μετέβη στο τζαμί του Χαλίλ Μπέη (Παλιά Μουσική Σχολή) το οποίο ανακαίνισε εκ βάθρων ο δήμος Καβάλας και σήμερα λειτουργεί ως χώρος εκδηλώσεων λόγου και τέχνης. Η ξενάγηση του κ. Μπαμπατζάν στην παλιά πόλη της Καβάλας και τα μουσουλμανικά μνημεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο ιστορικό ξενοδοχείο Ιμαρέτ.

Νωρίτερα, σήμερα, Τρίτη, ο κ. Μπαμπατζάν επισκέφθηκε πομακικά χωριά της Ξάνθης όπου συναντήθηκε με κατοίκους τους. Το μεσημέρι παρακάθισε σε εορταστικό γεύμα στον Εχίνο.

Βενιζέλος: Δεν κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση του πλαισίου... (Βίντεο)

Η συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, που είχε ζητήσει χθες ο κ. Βενιζέλος, διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά και οι δύο πολιτικοί συζήτησαν μόνοι χωρίς τους συνεργάτες τους.
Σε ερώτηση για το αν ζήτησε στήριξη από τον κ. Σαμαρά, για επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα απάντησε ότιδεν κάνουμε


επαναδιαπραγμάτευση του πλαισίου, συζητάμε τους τρόπους και κοιτάμε μακροοικονομικά δεδομένα ενώ οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι σταθεροί”.

Μια χαρά είναι το μνημόνιο κ. Βενιζέλο...
Όλος ο κόσμος πανηγυρίζει που το υπογράψατε..
Όλοι περίμεναν το μνημόνιο πως και πως..
Γιατί να κάνετε επαναδιαπραγμάτευση ;;

Βγάζουν μάτι οι αυθαιρεσίες στο οικόπεδο της κ. Μπιρμπίλη

http://img.protothema.gr/3A0EC6A4ADBA052C84EEF6E3D9E99FAB.jpgΈνας… ’ξεχασμένος’ φάκελος στην Πολεοδομία από το 1972, ένα σπίτι τελείως διαφορετικό από τα σχέδια της άδειας και μια πρώην Υπουργός – υπέρμαχος της πράσινης ανάπτυξης και εχθρός των αυθαιρέτων.

Και αν για κάποιους ήταν σχεδόν …αναμενόμενη η παλαιότερη αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος σχετικά με το αυθαίρετο του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη Βραυρώνα, οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες της κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη στην εξοχική της κατοικία στον Κάλαμο, είναι τουλάχιστον ειρωνικές, αν αναλογιστεί κανείς τις απόψεις τις περί αυθαιρεσιών, όσο βρισκόταν στο τιμόνι του Υπουργείου Περιβάλλοντος…

Υπερύψωση του κτίσματος, αλλαγή στις όψεις, κατασκευή κλειστής πέργκολας και υπόγειος χώρος. Αυτές, είναι οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες τις οποίες εντόπισε ο πολιτικός μηχανικός κ.Παύλος Παυλιάδης, και αναλύει στην τεχνική του έκθεση.

Αυθαιρεσίες για τις οποίες η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος δεν έχει ακόμη δώσει οποιαδήποτε απάντηση. Εκτός εάν βρίσκεται ήδη στο πολυτελές διαμέρισμα του Παρισιού, ως νέα εκπρόσωπος της χώρας μας στον ΟΟΣΑ…

Στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε πως ο φάκελος του εν λόγω κτίσματος που βρίσκεται στην Πολεοδομία της περιοχής, είναι ο φάκελος με την άδεια και το τοπογραφικό σχέδιο που είχε καταθέσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του οικοπέδου και του ακινήτου, το 1972…

Στην άδεια από την πολεοδομία, χρονολογίας 1972, αναφέρεται τοποθέτηση νέας λυόμενης οικίας. Ωστόσο, έκτοτε, ο φάκελος παραμένει ο ίδιος, παρόλο που έχουν γίνει αλλαγές. Με απλά λόγια, νομικά, ο φάκελος θα έπρεπε να είναι εμπλουτισμένος με διάφορες άδειες, για τις οποιεσδήποτε αλλαγές έχει υποστεί το ακίνητο.

Έτσι, ενώ στο σχέδιο του σπιτιού στην άδεια του ΄72 φαίνεται ένα λυόμενο ακίνητο 50τ.μ., όπως διαπιστώνει κανείς με μια ματιά, η σημερινή όψη του σπιτιού δεν έχει καμία σχέση με αυτή που δηλώθηκε πριν από περίπου 40 χρόνια…

Αναλυτικότερα, και βάσει της έκθεσης του πολιτικού μηχανικού, το κτίσμα έχει υπερυψωθεί. Για την ακρίβεια, ενώ βάσει αρχικής άδειας το οίκημα θα έπρεπε να είναι υπερυψωμένο κατά 20 εκατοστά από το έδαφος, σήμερα για την είσοδό του απαιτούνται περίπου 7 σκαλοπάτια.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την έκθεση του κ.Παυλιάδη, στο οίκημα έχει κατασκευαστεί κλειστή πέργκολα η οποία σκεπάζει μέρος της βεράντας. Για την κατασκευή αυτή, απαιτείται άδεια μικρής κλίμακας από την πολεοδομία. Στο φάκελο της πολεοδομίας ωστόσο, δεν υπάρχει καμία τέτοια άδεια…

Ακόμα, η αυτοψία του πολιτικού μηχανικού, οδηγεί στο συμπέρασμα πως έχει γίνει αλλαγή στις όψεις του ακινήτου. Έτσι, ενώ τα σχέδια δείχνουν μια εσοχή που δημιουργεί βεράντα μπροστά από το παράθυρο του υπνοδωματίου στην οποία βρίσκεται η κεντρική είσοδος και μια μπαλκονόπορτα.

Η αυτοψία όμως, δείχνει πως ξεκινώντας από την είσοδο, ακολουθεί η εσοχή για την βεράντα και τη μπαλκονόπορτα ενώ έχει τοποθετηθεί σκέπαστρο που αλλάζει τη μορφή της όψης…

Τέλος, ενώ στην άδεια της πολεοδομίας δεν αναφέρεται πουθενά υπόγειος χώρος, η τεχνική έκθεση αναφέρει πως στη βορινή πλευρά του σπιτιού, παρατηρείται ένα άνοιγμα, γεγονός που δείχνει ότι ενδέχεται να υπάρχει υπόγειος χώρος ο οποίος δεν έχει δηλωθεί στα σχέδια της πολεοδομίας…

protothema.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ψήφισμα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των διοδίων στην Εγνατία Οδό εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του σώματος.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, αποδεχόμενο τους προβληματισμούς της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων Εγνατίας Οδού Δήμου Βόλβης επί του παρόντος και με βάση την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί σε όλη την επικράτεια, ζητά από την Κυβέρνηση τα εξής:

* Να υλοποιηθεί η κυβερνητική απόφαση για μείωση του κόστους των διοδίων, η οποία εξαγγέλθηκε πριν από τέσσερις μήνες
* Να ενεργοποιηθεί η κάρτα ελεύθερης διέλευσης των κατοίκων πέριξ των σταθμών διοδίων
* Να τροποποιηθεί ο χάρτης διοδίων της χώρας ώστε να μην λειτουργούν περισσότεροι από έναν σταθμό διοδίων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Πρώτο μέλημα της χρηστής διοίκησης και διακυβέρνησης, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, επιβάλλεται να είναι η μη περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των πολιτών. Επίσης, η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει το χαρακτήρα των αυτοκινητόδρομων ως κοινωνικών αγαθών. Τέλος, η Πολιτεία οφείλει να μεριμνά ώστε το κόστος των διοδίων να μην καθιστά απαγορευτικές τις μετακινήσεις των πολιτών».

Ι. Βρούτσης: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Νεώριο Σύρου γιατί το κράτος αρνήθηκε την έγκαιρη επιστροφή φόρου ώστε να πληρωθεί το ρεύμα!!

«Σήμερα το πρωί, η ΔΕΗ κατέβασε τους διακόπτες, λόγω οφειλών προς αυτήν, στη μεγαλύτερη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Αιγαίου, το Νεώριο Σύρου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να διακόψει τη λειτουργία της.

Το γεγονός αυτό, λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις εάν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση “πνεύμονας” της Σύρου, απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους και διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρου του Νομού Κυκλάδων.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.

Ενώ, προεκλογικά αλλά και μέχρι πρόσφατα υποσχόταν την ανάθεση έργου στα ναυπηγεία, προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, κατάφερε μέσα σε μόλις δυο χρόνια με τους αδέξιους χειρισμούς και την ολιγωρία της να οδηγήσει στο κλείσιμό τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην έγκαιρη (από 20/06/2011) προειδοποίηση της επιχείρησης προς την αρμόδια ΔΟΥ της Σύρου, για την επίσπευση των διαδικασιών επιστροφής φόρου εισοδήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστότητας και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, εισέπραξε ως απάντηση (8/7/2011) την απροθυμία του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στο αίτημά της, λόγω “υπερβολικού φόρτου εργασίας!!!”.

Οι ευθύνες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Παρότι γνώριζε το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση, δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

Αποτέλεσμα, το Νεώριο σήμερα να αδυνατεί να εξοφλήσει ακόμη και τις οφειλές του προς τη ΔΕΗ.

Κάνουμε, λοιπόν, έκκληση προς τα αρμόδια υπουργεία, ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή, να παρέμβουν άμεσα και να επισπεύσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που εμποδίζουν την επαναλειτουργία του Νεωρίου».

Ο χρόνος τελειώνει!

Η συγχώνευση των ALPHA – EUROBANK έφερε χαμόγελα στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και στους επιχειρηματικούς κύκλους. Ακούγονται φήμες και για συνεργασία μεταξύ των WIND – VODAFONE.

Αυτό που πάντως προβληματίζει είναι η στάση της Κυβέρνησης. Οι πιο πάνω κινήσεις έγιναν ή θα γίνουν λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων. Η κρίση οδήγησε σε αυτές τις σκέψεις. Η κρίση όμως προήλθε από τον δημόσιο τομέα. Το κράτος ‘φαλίρισε’ και ο αντίκτυπος αυτός επηρέασε τους τομείς της οικονομίας γενικότερα. Οι εταιρείες λοιπόν, αποφάσισαν να κινηθούν και να απαντήσουν στα προβλήματα της κρίσης με οικονομίες κλίμακος, με ενίσχυση της ρευστότητάς τους.

Το κράτος όμως τι κάνει για να μειώσει άμεσα τα έξοδά του και να αυξήσει τα έσοδά του; Το πιο εύκολο είναι να μειώσεις τα χρήματα για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, να προχωρήσεις σε οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, να μην εξοφλείς τους προμηθευτές τους και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις σου, να αυξήσεις τους φόρους.

Και πάλι όμως …

τα στοιχεία ‘δεν μασάνε’. Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2011, αυξήθηκε κατά 24,6%, σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, πτωτική ήταν η πορεία των εσόδων τα οποία συρρικνώθηκαν κατά 6,4%.

Το πολλά διαφημιζόμενο ενιαίο μισθολόγιο (όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί) μάλλον θα μείνει στα χαρτιά, όσο και αν φωνάζει η Τρόικα, όσο και αν συμφωνούν οι πολίτες, οι οποίοι βλέπουν τον θυρωρό του Υπουργείου Οικονομικών να ‘καθαρίζει’ 2,000 ευρώ. Οι συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών ακόμα αναμένονται, τι και αν το έχει αναλάβει ο ‘πολύς’ κ. Β’ Αντιπρόεδρος (Πάγκαλος). Οι επενδύσεις που θα έφερναν ‘ζεστό χρήμα’ ακόμα αναμένονται, ενώ ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός κ. Παμπούκης παραιτήθηκε.

Οι τράπεζες αντέδρασαν και προσπαθούν να αλλάξουν το κλίμα στην οικονομία. Όμως αν δεν αλλάξει το πολιτικό κλίμα, αν δεν δοθεί ένα νέο έναυσμα με 2-3 μεγάλες τομές και μερικά επενδυτικά προγράμματα η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια. Το χειρότερο από όλα είναι ότι, όσο χρήμα είχαν στην άκρη οι ελληνικές οικογένειες έχει τελειώσει.

Πόσο να αντέξουν οι Έλληνες πολίτες; Δύο χρόνια και η Κυβέρνηση ακόμα ψάχνει τρόπους…!! Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο κόσμος απελπίζεται όλο και πιο πολύ!!!

http://udemand.wordpress.com

Νέο έκτακτο μέτρο ΠΑΣΟΚ: Εισφορά αλληλεγγύης... για τον Ν. Χατζηνικολάου που κλαίγεται ότι είναι "πολύ απλήρωτος"

Αγριεμένος επέστρεψε από τις τρίμηνες διακοπές του ο Νίκος Χατζηνικολάου, που είναι αποφασισμένος να λύσει τα δεσμά του με το ΑΛΤΕΡ. Έτσι ενώ τους προηγούμενους μήνες έλεγε ότι δεν θα εγκαταλείψει το καράβι του ΑΛΤΕΡ όσο υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι... ξαφνικά άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να πηδήξει πρώτος απ' το καράβι... Τι έγινε και άλλαξε ξαφνικά γνώμη; Πολύ απλά:

Μόλις επέστρεψε σπίτι μετά από 3 μήνες διακοπές βρήκε ένα πάκο λογαριασμούς απλήρωτους.

Μόλις άνοιξε το λογαριασμό του νερού και του ρεύματος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό...

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα έξοδα έχουν η πισίνα και ο φωτισμός της βίλας...
γιατί είστε κάφροι και δεν ξέρετε από πολιτισμένη ζωή...

Έτσι αποφάσισε ότι δεν μπορεί να είναι χομπίστας και να δουλεύει απλήρωτος και έστειλε στον αγύριστο και το ΑΛΤΕΡ και τους πραγματικά απλήρωτους εργαζόμενους...

Έτσι σήμαρα από το ραδιόφωνο δήλωσε: «έχω να πληρωθώ 8 μήνες... είμαι πολύ απλήρωτος»«Για να επιστρέψω στο δελτίο θα πρέπει να μου δείξει το Alter ότι με σέβεται», χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να αναζητήσει νέα τηλεοπτική στέγη!

Μέσω της συχνότητας του Real Fm, ο γνωστός δημοσιογράφος και άνκορμαν ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά τη θέση του για όσα συμβαίνουν στο κανάλι του Μπουρναζίου.

«Προτιμώ να κάθομαι με την οικογένειά μου στην πισίνα μου και το τζακούζι μου, παρά να κάνω τον χομπίστα. Έχω να πληρωθώ 8 μήνες! Για να επιστρέψω στο δελτίο θα πρέπει να μου δείξει το Alter ότι με σέβεται. Μόνο τότε θα επιστρέψω, γιατί είμαι επαγγελματίας», είπε από μικροφώνου.

Όσο για τα σενάρια που τον θέλουν σε άλλο κανάλι; «Δεν αποκλείω να αναζητήσω καινούργια τηλεοπτική στέγη. Ανάλογα με την στάση του καναλιού θα πάρω τις τελικές μου αποφάσεις», ανέφερε.

Περίπου 24 ώρες πριν, ο άνκορμαν έγραψε στο Twitter του, απευθυνόμενος στον Τζώνυ Καλημέρη που του είπε ότι λείπει από τα δελτία των 8: «κουμπάρε είμαι πολύ...απλήρωτος! Δεν είμαι χομπίστας, αλλά επαγγελματίας».

Φύτεψε μαλλιά ο Κανάκης... έκανε χρήση τούρκικης προσφοράς με δωρεά λοβοτομή...

Φύτεμα μαλλιών και μια λοβοτομή δωρεάν πρόσφερε ιατρικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης και ο εθνικός μας Αντώνης ψώνισε την τούρκικη προσφορά. Δείτε το βίντεο:

Βορίδης: Ο Καραμανλής είναι ο μόνος που είπε την αλήθεια στο λαό

Βόμβα Βορίδη: Ο Καραμανλής είναι ο μόνος που είπε την αλήθεια Επιμένουν τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. να πλέκουν το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή, γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο αλλά και δεν αγχώνει στη Συγγρού.

Σήμερα, ο Μάκης Βορίδης (μιλώντας στη ΝΕΤ fm) δήλωσε ότι ο Καραμανλής είναι ο μόνος πολιτικός- πρωθυπουργός «ο οποίος βγήκε και είπε τρία πράγματα εντός εισαγωγικών δυσάρεστα στον ελληνικό λαό».

Ο ίδιος χθες, σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο αξιοποίησης του Καραμανλή σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, είχε δηλώσει ότι «ο οποιοσδήποτε πρώην πρωθυπουργός -και δεν αφορά αυτό μόνο τον κ. Καραμανλή, αφορά όλους τους πρώην πρωθυπουργούς. Προφανώς έχουν σωρευμένη εμπειρία και γνώση και δεν είναι να μένει αναξιοποίητη».

Πριν λίγες μέρες ο Γιώργος Καρατζαφέρης, είχε δηλώσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι ακόμα μικρός σε ηλικία και θα διαδραματίσει στο μέλλον σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Στη Συγγρού πιστεύουν ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. προσπαθεί να προσεταιριστεί κάποιους από τη βάση της ΝΔ, αθεράπευτα Καραμανλικούς- δεν είναι και λίγοι οφείλουμε να πούμε. Ωστόσο δεν ανησυχούν, μιας και ο πρώην Πρωθυπουργός στηρίζει σταθερά τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

newpost.gr

Η ΠΑΣΚ καταγγέλει την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου για 150 προσλήψεις "ημετέρων"

Η καταγγελία δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο:

Γέννησε στην Αλγερία η κόρη του Καντάφι, Αΐσα

http://libya360.files.wordpress.com/2011/07/aisha_gaddaf_daughter_responds_to_western_attacks461.jpgΗ Αΐσα, οι αδελφοί της Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ και η μητέρα της Σάφια πήραν άδεια να μπουν στην Αλγερία για «αυστηρά ανθρωπιστικούς» λόγους.

Η Αΐσα, η κόρη του Μουάμαρ Καντάφι, γέννησε «πολύ νωρίς» σήμερα, Τρίτη, ένα κοριτσάκι στην Αλγερία, όπου μπήκε χθες Δευτέρα μαζί με δύο αδελφούς της και τη μητέρα της, έγινε γνωστό από αλγερινή κυβερνητική πηγή.

«Η Αΐσα γέννησε πολύ νωρίς σήμερα το πρωί. Έκανε ένα κοριτσάκι. Μητέρα και κόρη είναι πολύ καλά», δήλωσε ο υπεύθυνος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί και αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση για το γεγονός αυτό.

Η Αΐσα, οι αδελφοί της Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ και η μητέρα της Σάφια πήραν άδεια να μπουν στην Αλγερία για «αυστηρά ανθρωπιστικούς» λόγους, ανακοίνωσαν οι αλγερινές αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν σχετικά τη λιβυκή εξέγερση και τον ΟΗΕ.

ΝΕΟΙ Φοιτητές: ενθουσιασμός αλλά και προσοχή!

Η οργάνωση ΝΕΟΙ συγχαίρει όλους τους νέους και νέες που κατάφεραν να πετύχουν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ταυτόχρονα τους ενημερώνει, ώστε να μην πιαστούν «ψάρια», όπως συνηθίζεται να τους αποκαλούν αστειευόμενοι οι φοιτητές μεγαλύτερων εξαμήνων.

Για το λόγο αυτό η εύρεση σωστής διαμονής είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξουμε:

1. Αναζήτηση διαμονής. Ο πιο κλασικός τρόπος είναι οι μικρές αγγελίες των εφημερίδων. Επίσης, το διαδίκτυο θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμο εργαλείο. Όμως, και μονοί σας μπορείτε να ψάξετε στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν για ενοικιαστήρια. Τις περισσότερες φορές θα βρείτε ενοικιαστήρια τα όποια δεν έχουν μπει στον τύπο και κατά 90% έχουν χαμηλότερη τιμή από αυτά που υπάρχουν στις στήλες των μικρών αγγελιών.
2. Έχετε υπόψη σας ότι συνήθως τα σπίτια στο κέντρο της πόλης είναι πιο παλιά αλλά και πιο ακριβά σε σύγκριση με εκείνα των συνοικιών.
3. Στην αναζήτηση της σωστής κατοικίας θα βοηθούσε εάν κάνατε μια βόλτα και στη γειτονιά, για να δείτε αν σας βολεύει η συγκοινωνία, τα καταστήματα, και ιδίως εάν υπάρχουν κοντινά φαρμακεία, σουπερ μάρκετ κλπ.
4. Μην ξεχνάτε να υπογράψετε συμβόλαιο μίσθωσης κατοικίας με τον ιδιοκτήτη και πάντα να ζητάτε απόδειξη όταν καταβάλετε το ενοίκιό σας κάθε μήνα.
5. Μην ξεχνάτε ότι το χαρτόσημο έχει καταργηθεί, εκτός εάν το επαναφέρουν με νεότερη διάταξη νόμου, καθότι υπάρχει σχετική εισήγηση στο Υπ. Οικονομικών.
6. Η μίσθωση κατοικίας ισχύει τουλάχιστον για τρία χρόνια ακόμα και εαν έχει συμφωνηθεί μικρότερος ή αόριστος χρόνος. Αν ο συμβατικός χρόνος έχει καθοριστεί μικρότερος της τριετίας και δεν υπάρχει συμφωνία αναπροσαρμογής του μισθώματος για τον υπόλοιπο χρόνο, το καταβαλλόμενο μίσθωμα αυξάνεται, ετησίως, κατά ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) του τιμαρίθμου του κόστους ζωής, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος, για τους αμέσως προηγούμενους δώδεκα (12) μήνες.

7. Ο νόμος επιτρέπει να καταβληθεί εγγύηση, μέχρι του ποσού, που ισούται, με το άθροισμα δύο μηνιαίων μισθωμάτων.

8. Δεν αποδεχόμαστε και δεν υπογράφουμε όρους, που δεν κατανοούμε ή με τους οποίους δε συμφωνούμε, απόλυτα. Σε πολλά συμβόλαια ενοικίασης, περιέχονται όροι δυσμενείς, για τους ενοικιαστές π.χ. «Εάν ενοικιαστής διακόψει τη μίσθωση, πριν τη συμφωνημένη λήξη της, υποχρεούται να καταβάλει όλα τα ενοίκια, μέχρι τη λήξη». Τέτοιους όρους τους διαγράφουμε.

9. Να γνωρίζετε ότι προκαταβολή του ενοικίου επιτρέπεται μόνο για τον τρέχοντα μηνά.

10. Είναι χρήσιμο να ελέγξετε το διαμέρισμα ή την κατοικία που θα μισθώσετε μαζί με τον ιδιοκτήτη και συγκεκριμένα αν λειτούργει σωστά η θέρμανση, τα υδραυλικά, τα ηλεκτρικά είδη που ενδεχομένως να έχει και γενικά να ελέγξετε για τυχόν ζημίες, ώστε να γνωρίζετε εκ των πρότερων σε τι κατάσταση αυτό βρίσκεται.

11. Να γνωρίζετε ότι ο ιδιοκτήτης φέρει τα βάρη του ακινήτου και αποδίδει στον ενοικιαστή, τις αναγκαίες δαπάνες, που ο τελευταίος έκανε στο ακίνητο.

12. Ο ενοικιαστής δεν ευθύνεται, για φθορές ή μεταβολές, που οφείλονται, στη συμφωνημένη χρήση.

13. Έτσι, μπορείτε να διεκδικήσετε: 1) να αναλάβει ο ιδιοκτήτης την υποχρέωση να κάνει, με δικά του έξοδα, τις απαραίτητες επισκευές στο σπίτι (π.χ. βάψιμο, επισκευή παραθύρων, επισκευή και συντήρηση θέρμανσης κ.λπ.), ώστε αυτό να είναι κατάλληλο για να κατοικήσετε, 2) να αναλάβει ο ιδιοκτήτης την υποχρέωση να επισκευάζει, με δικά του έξοδα, τις βλάβες, που θα προξενούνται στο σπίτι, στα πλαίσια της συνηθισμένης από εσάς χρήσης του.

14. Μια συμβουλή ακόμη: αποκτήστε καλή επαφή με τους γείτονες, γιατί δεν ξέρετε ποτέ αν θα χρειαστούν και πότε (πιστέψτε μας, πάντα χρειάζονται)!

15. Καλό θα ήταν να μην τοποθετήσετε στην είσοδο της οικοδομής το δικό σας επώνυμο, ειδικά τα κορίτσια. Πολλές κοπέλες που δεν είχαν το επίθετο τους στο θυροτηλέφωνο γλίτωσαν από ενοχλητικούς τύπους, διότι αυτοί δε γνώριζαν σε ποιο διαμέρισμα μένουν.

16. Ρωτήστε το ποσό που συνήθως απαιτείται μηνιαίως για τα κοινόχρηστα.

17. Όταν τακτοποιηθείτε στο σπίτι σας, σε ένα κεντρικό σημείο, τοποθετήστε χρήσιμα τηλεφωνά της πόλης όπως νοσοκομεία, φαρμακεία, δρομολόγια τρένων και λεωφορείων κλπ.

18. Ένας φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να ξέρει και πού συχνάζουν οι φοιτητές της πόλης. Ρωτήστε γνωστούς και φίλους που ενδεχομένως να γνωρίζουν αλλά και τους νέους γείτονες σας!!

19. Όταν επισκεφτείτε για πρώτη φορά τη σχολή σας ψάξτε για το πού είναι η φοιτητική λέσχη εστίασης. Κάθε ΑΕΙ ή ΤΕΙ έχει το δικό του εστιατόριο που σιτίζονται δωρεάν οι φοιτητές.

Η πρόεδρος της οργάνωσης ΝΕΟΙ, Άννα Ευθυμίου, με την ιδιότητά της ως δικηγόρος τονίζει: «Η οικονομική κρίση σίγουρα έχει κάνει τις τιμές για την ενοικίαση κατοικίας πιο ελκυστικές. Γι’ αυτό καλό είναι να κάνουμε μία σε βάθος έρευνα αγοράς, πριν καταλήξουμε. Επίσης, καλό είναι να «παζαρεύουμε» την αρχική τιμή που θα μας πει ο υποψήφιος σπιτονοικοκύρης μας, γιατί ό,τι γλιτώσουμε είναι κέρδος για την καλύτερη φοιτητική μας ζωή αλλά και για τον οικογενειακό προϋπολογισμό!»

Και πάνω από όλα, προσοχή:

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στη σχολή σας και να έχετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά μαζί σας!!!

Φροντίστε να περάσετε ανέμελα και δημιουργικά φοιτητικά χρόνια!!

Πρόεδρος ΜΚΟ ΝΕΟΙ
Άννα Ευθυμίου

Τι ζήτησε ο Βενιζέλος από τον Σαμαρά (video)

http://img.protothema.gr/14B1C61D1EFF81F5E990CE35B6DF2DC3.jpgΣε ρόλο ακροατή περιορίστηκε σύμφωνα με πηγές της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς στην συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ. Βαγέλη Βενιζέλο στα κεντρικά γραφεία επί της λεωφόρου Συγγρού.

Την συνάντηση είχε ζητήσει χθες ο κ. Βενιζέλος, διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά και οι δύο πολιτικοί συζήτησαν μόνοι χωρίς τους συνεργάτες τους. Μετά την συνάντηση από την ΝΔ διέρρευσε ότι “δεν υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και ότι ο κ. Σαμαράς μόνο άκουγε την ενημέρωση εφόλης της ύλης της οικονομίας που του έκανε ο κ. Βενιζέλος χωρίς να εκθέσει τις απόψεις του”. Επιπλέον ενώ ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη συναίνεσης, από την πλευρά της ΝΔ παρέπεμπαν στην δήλωση του Σαμαρά την οποία επανέλαβε χθες ο κ. Γιάννης Μιχελάκης ότι “συνεννόηση και συνενοχή στο λάθος η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να δώσει”.

Διαφορετική ήταν η προσέγγιση από την πλευρά του κ. Βενιζέλου ο οποίος υποστήριξε ότι “υπάρχουν πάντα πολλά και γόνιμα πεδία όπου υπάρχει σύγκλιση απόψεων”και πρόσθεσε ότι “τα πάντα εξαρτώνται από την ειλικρινή, έντιμη και ανοικτή συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης”.

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε λέγοντας ότι “είμαστε ανοικτοί και θέλω να ελπίζω ότι αυτή είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία εθνικά υπεύθυνη στάση που είναι η βάση της συναίνεσης. Γιατί δεν διαχειριζόμαστε μία κομματική υπόθεση αλλά μία πολύ μεγάλη εθνική κρίση η οποία απαιτεί συστράτευση σε ειλικρινή συνεργασία όλων των δυνάμεων”.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι είχαν εκτενή και ουσιαστική συζήτηση σε πάρα πολύ καλό κλίμα για όλα τα ζητήματα. “Ζήτησα να ενημερώσω για τις συζητήσεις με την τρόικα για τα μακροικονομικά δεδομένα και τους δημοσιονομικούς στόχους, για τις άμεσες προτεραιότητες και την εκτέλεση του προυπολογισμού για τις ιδιωτικοποιήσεις για το νέο φορολογικό σύστημα το νέο μισθολόγιο την εργασιακή εφεδρεία”. Ειδικότερα για το φορολογικό ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι “ανοίγει πεδίο συναίνεσης για να υπάρξει ενιαίο εθνικό φορολογικό σύστημα”. Διευκρίνησε όμως ότι η συζήτηση θα γίνει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Σε ερώτηση για το αν ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για την επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα απάντησε ότι “δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάευση του πλαισίου συζητάμε τους τρόπους και κοιτάμε μακροοικονομικά δεδομένα ενώ οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι σταθεροί”. Τέλος ανέφερε ότι συζήτησαν και για το νέο τραπεζικό τοπίο μετά την χθεσινή συγχώνευση των δύο τραπεζών και τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις τονίζοντας πάντως με έμφαση ότι το τραπεζικό σύστημα είναι “διπλοεγγυημένο και ασφαλές για τον καταθέτη”. Ενδεικτική της διάστασης των δύο πλευρών είναι ότι ενώ ο κ. Βενιζέλος μιλά για πεδίο συναίνεσης στο φορολογικό η ΝΔ εξακολουθεί να αρνείται την διακομματική προσέγγιση και παραπέμπει την σχετική συζήτηση στο επίπεδο της Βουλής.

Η συνάντηση έρχεται σε μία στιγμή όπου η περιρρέουσα ατμόσφαιρα προσδιορίζεται από τα σενάρια περί συναίνεσης ή ακόμη και συγκυβέρνησης που επανήλθαν στο προσκήνιο με συνεντεύξεις κορυφαίων στελεχών των δύο κομμάτων και ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και επίκειται η παρουσία πρώτα του πρωθυπουργού και μετά του κ. Σαμαρά στην ΔΕΘ. Ενώ πάντως η κυβέρνηση δείχνει να επιζητά την συναίνεση από την λεωφόρο Συγγρού διαρρέει δυσαρέσκεια του κ. Σαμαρά για τα στελέχη που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης.


Ευ. Βενιζέλος «Η εθνική κρίση απαιτεί... by fon1972

protothema.gr

Κοσμοσυρροή στις εκδηλώσεις για τον Αη Γιάννη στο Σταυρό του Δήμου Βόλβης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 οι εορταστικές εκδηλώσεις του Αη Γιάννη στα Πλατάνια του Σταυρού, έδρα του Δήμου Βόλβης. Εκατοντάδες κόσμου παρακολούθησαν το αφιέρωμα τιμής και μνήμης «Μικρά Ασία: Αλησμόνητες Πατρίδες», το οποίο περιλάμβανε αφήγηση κειμένων από τον Γρηγόρη Βαλτινό, ο οποίος είχε και τη σκηνοθετική επιμέλεια της αναπαράστασης της άφιξης των Μικρασιατών προσφύγων από το Κατιρλί της Μικράς Ασίας στα Παράλια του Σταυρού.

Η αναπαράσταση, η οποία άνοιξε την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε από την θεατρική ομάδα Σταυρού, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την παρουσίασή της. Η μοναδική φωνή του Πασχάλη Τόνιου «έντυσε» μουσικά την εκδήλωση με μικρασιάτικα και παραδοσιακά τραγούδια, ενώ συμμετείχαν η χορωδία Σταυρού, η παιδική – γυναικεία χορωδία Αγ. Γεωργίου και το χορευτικό Σταυρού.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, η έμφαση που δίνει η δημοτική αρχή στον Πολιτισμό πρόκειται για μία στρατηγική επιλογή. «Στη νέα ταυτότητα που οικοδομούμε για το δήμο Βόλβης, ο Πολιτισμός έχει κεντρική θέση. Έχουμε όραμα και σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης για τον δήμο Βόλβης. Στο πλαίσιο αυτό ρόλο ‘κλειδί’ έχει ο Πολιτισμός, στον οποίο επενδύουμε έμπρακτα. Επενδύουμε στον Πολιτισμό, επενδύουμε στον άνθρωπο, στο πνεύμα, στην ψυχή και στην καρδιά του», τόνισε ο δήμαρχος Βόλβης κ. Γαλαμάτης.

Το «παρών» στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, έδωσε ο μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου όρους και Αρδαμερίου κ. Νικόδημος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού του δήμου Αριστοτέλη Κασσάνδρα Κατσαρού κ.ά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του δήμου Βόλβης, του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) δήμου Βόλβης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού «Μέγας Αλέξανδρος».

Το Ι.Κ.Α. σε οικονομικό αδιέξοδο

Στο τέλος του 2011 το Ι.Κ.Α. θα κλείσει με έλλειμμα που προσεγγίζει το 1.000.000.000 ευρώ. Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε διαρκώς αυξανόμενη ύφεση και σε εκτίναξη της ανεργίας.

Με το κλίμα μειωμένης οικονομικής δραστηριότητας , τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων (ειδικά του Ι.Κ.Α. –ΕΤΑΜ) έχουν μειωθεί σε υπερβολικό βαθμό.

Οι εισπράξεις από εισφορές σημειώνουν μείωση κατά 17% σε σχέση με το 2010:

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ι.Κ.Α., το Α΄ πεντάμηνο του 2010 οι εισπράξεις από εισφορές ήταν 5,8 δισ. ευρώ, ενώ το Α΄ πεντάμηνο του 2011 υποχώρησαν στα 4,8 δισ. ευρώ.

Ειδικά, στην οικοδομή η μείωση ξεπερνά το 40%!

Παράλληλα, καμιά θετική εξέλιξη δεν υπάρχει στον τομέα της εισφοροδιαφυγής.

Το Ι.Κ.Α. οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Απαιτείται άμεση κυβερνητική παρέμβαση:

* Για στήριξη της ρευστότητας του Ι.Κ.Α.
* Για αποτελέσματα στην αύξηση των εσόδων
* Για καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής

Πάνω από όλα, όμως, χρειάζεται αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής και αναπτυξιακή ανάσα στην πραγματική οικονομία.

Προτεραιότητα η στενότερη συνεργασία με την Κύπρο τονίζει ο Μεντβέντεφ

Ζήτημα προτεραιότητας θεωρεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ τη στενότερη συνεργασία με την Κύπρο, όπως αναφέρει ο ίδιος σε μήνυμά του προς τον Κύπριο πρόεδρο Δ.Χριστόφια, με αφορμή τα 65α γενέθλιά του.

Το μήνυμα, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, αναφέρει ότι η περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη αυτής της σχέσης ανταποκρίνεται στα θεμελιώδη συμφέροντα Ρωσίας και Κύπρου και υπηρετεί την εδραίωση της περιφερειακής και παγκόσμιας σταθερότητας.

«Στη Ρωσία δικαίως σας θεωρούν ειλικρινή φίλο της χώρας μας και αποδίδουν υψηλή εκτίμηση στην πολυετή σας συμβολή στην ανάπτυξη των ρωσο - κυπριακών σχέσεων», αναφέρει το μήνυμα.

Ο κ. Μεντβέντεφ εκφράζει επίσης την προσδοκία, όπως ο εμπιστευτικός προσωπικός διάλογος με τον πρόεδρο Χριστόφια συμβάλει και στο μέλλον στην προώθηση εποικοδομητικής ημερήσιας διάταξης, τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Υπογραμμίζει, τέλος, ότι ιδιαίτερη σημασία αποδίδει στην υλοποίηση των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν τον Οκτώβριο του 2010, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.

Ρέθυμνο: Σε εξέλιξη έφοδος πάνοπλων αστυνομικών στα Ζωνιανά!

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 2 χασισοφυτείες των περίπου 200 δενδρυλλίων η καθεμία.

Χωρίς την παραμικρή αντίδραση των κατοίκων εξελίσσεται από το πρωί η επιχείρηση της αστυνομίας στα Ζωνιανά, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 80 αστυνομικοί μεταξύ των οποίων δυνάμεις από τα ΤΑΕ και από τα ΜΑΤ Ηρακλείου.

Την ευθύνη της έρευνας την έχει φυσικά και διεξάγεται υπό την ομπρέλα της ασφάλειας Ρεθύμνου, ενώ πληροφορίες φέρουν το γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης να παρίσταται και να συντονίζει την όλη επιχείρηση. Πάντως όπως επίσης τονίζεται, έγιναν και κατ' οίκον έρευνες παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις όλη η αστυνομική δύναμη θα διανυκτερεύσει στο χωριό.

Τις ευχές του για το τέλος του Ραμαζανιού εξέφρασε ο ξεφτιλισμένος στον Ερντογάν

... ανταποδίδοντας προφανώς τα "Χριστός Ανέστη" του Ερντογάν το Πάσχα...

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο εξέφρασε τις ευχές του για το τέλος του Ραμαζανιού.

Στο επίκεντρο της επικοινωνίας των δύο πρωθυπουργών βρέθηκαν πρώτον οι διεθνείς εξελίξεις, με έμφαση την ευρύτερη περιοχή και ιδιαιτέρως οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία, ζήτημα για το οποίο επισημάνθηκε η ανάγκη εκδημοκρατισμού στις χώρες αυτές.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την πρόσφατη απόφαση του Τούρκου πρωθυπουργού σχετικά με τις περιουσίες των μειονοτήτων και χαρακτήρισε την απόφαση αυτή θετική. Για το θέμα αυτό ο κ. Ερντογάν ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Παπανδρέου.

Τέλος, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να προγραμματιστεί για την προσεχή περίοδο η Σύνοδος του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά το περασμένο Ιούνιο αλλά ανεβλήθη λόγω των εκλογών της Τουρκίας.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου-Σαμαρά

Τη συστράτευση της αντιπολίτευσης για την έξοδο από την κρίση, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της ΝΔ.

«Υπάρχουν πάντα πολλά και γόνιμα πεδία όπου υπάρχει σύγκλιση απόψεων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και πρόσθεσε ότι «τα πάντα εξαρτώνται από την ειλικρινή, έντιμη και ανοικτή συνεργασία, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης».

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε λέγοντας ότι «είμαστε ανοικτοί και θέλω να ελπίζω ότι αυτή είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία εθνικά υπεύθυνη στάση που είναι η βάση της συναίνεσης. Γιατί δεν διαχειριζόμαστε μία κομματική υπόθεση αλλά μία πολύ μεγάλη εθνική κρίση η οποία απαιτεί συστράτευση, με ειλικρινή συνεργασία όλων των δυνάμεων».

Η συνάντηση την οποία είχε ζητήσει χθες ο κ. Βενιζέλος διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά και οι δύο πολιτικοί ήταν μόνοι χωρίς τους συνεργάτες τους. Από την πλευρά της ΝΔ διέρρευσε μόνο ότι υπήρξε ενημέρωση για όλα τα οικονομικά ζητήματα από τον υπουργό Οικονομικών χωρίς τοποθετήσεις από τον κ. Σαμαρά.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι είχαν εκτενή και ουσιαστική συζήτηση σε πάρα πολύ καλό κλίμα για όλα τα ζητήματα.

«Ζήτησα να ενημερώσω για τις συζητήσεις με την τρόικα για τα μακροικονομικά δεδομένα και τους δημοσιονομικούς στόχους, για τις άμεσες προτεραιότητες και την εκτέλεση του προϋπολογισμού για τις ιδιωτικοποιήσεις για το νέο φορολογικό σύστημα το νέο μισθολόγιο την εργασιακή εφεδρεία».

Ειδικότερα για το φορολογικό, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «ανοίγει πεδίο συναίνεσης για να υπάρξει ενιαίο εθνικό φορολογικό σύστημα», διευκρίνισε, όμως, ότι η συζήτηση θα γίνει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Μπαρόζο: Πρόοδος στις συζητήσεις για τις ελληνικές εγγυήσεις

Πρόοδο στις συζητήσεις που διεξάγονται αναφορικά με το ζήτημα των εγγυήσεων για την παροχή νέων δανείων στην Ελλάδα διαπιστώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα μετά τη συνάντηση που είχε στη βελγική πρωτεύουσα με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου, Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τάσκ, ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε την ελπίδα ότι οι τελευταίες λεπτομέρειες που εκκρεμούν για την εξεύρεση λύσης «θα αποτελέσουν το αντικείμενο συναίνεσης πολύ σύντομα».

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι έχει υπάρξει πρόοδος στις σχετικές συζητήσεις που διεξάγονται σε τεχνικό επίπεδο και υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να καταλήξουν οι διαβουλεύσεις το συντομότερο δυνατό.

Τόνισε ακόμη ότι η Επιτροπή εργάζεται με τα κράτη μέλη ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Ο Παυλής έκανε διακοπές μαζί με τον ΓΑΠ στην Καλαμάτα;

Αυτό τουλάχιστον υποννοεί ο φίλος Armageddon:

Στις τελευταίες(;) διακοπές, λοιπόν, του Γ.Παπανδρέου στην Καλαμάτα μαζί του βρίσκονταν η γυναίκα του, Άντα, το ζεύγος Παπακωνσταντίνου, το ζεύγος Προβόπουλου αλλά και ένας μεγαλοδημοσιογράφος με τη γυναίκα του και την κόρη του...

Ποιος είναι αυτός; Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στα εγχώρια ΜΜΕ, έχει πάρα πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή της δημοσιογραφίας, πρώην κομμουνιστής αλλά εδώ και πολλά χρόνια θιασώτης του ΠΑΣΟΚικού κατεστημένου, αυτή τη στιγμή εργάζεται σε Μεγάλο Κανάλι στου οποίου τα τηλεοπτικά παράθυρα εμφανίζεται καθημερινώς και στο οποίο έχει και εκπομπή. Επίσης, είναι και φανατικός υποστηρικτής μεγάλης αθηναϊκής ομάδας...

Πόσο έγκριτος είναι άραγε, ένας δημοσιογράφος που ενώ μας πλασάρει κάθε μέρα την άποψη του σαν αντικειμενική, παραθερίζει με τον πρωθυπουργό της χώρας, υπουργούς αλλά και κορυφαίους τραπεζίτες; Εδώ έγκειται ένα μεγάλο θέμα δημοσιογραφικής ηθικής αλλά και ερωτηματικά για τη σχέση της κυβέρνησης με τα ΜΜΕ, τα οποία δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα...!

ΥΓ: Στη διάρκεια των διακοπών αυτών, και ενώ η...εκλεκτή παρέα που αναφέραμε απολάμβανε τις διακοπές της, μια κυρία δεν κρατήθηκε και τους είπε: "Εμείς εδω πέρα είμαστε φιλόξενοι άνθρωποι αλλά εσείς να σηκωθείτε και να φύγετε!" Πως τόλμησε;

Καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Irene (βίντεο)

Μελβούρνη, η καλύτερη πόλη στον κόσμο

Το τίτλο της καλύτερης πόλης του κόσμου από την άποψη του βιοτικού επιπέδου κατέκτησε η Μελβούρνη, σύμφωνα με έρευνα του Economist Intelligence Unit.

Μελετώντας στοιχεία όπως το ποσοστό εγκληματικότητας, το περιβάλλον, τις συγκοινωνίες, το σύστημα υγείας, την παιδεία, τα πολιτισμικά στοιχεία κλπ, η έρευνα με τίτλο Global Liveable Survey ανέλυσε συνολικά 140 πόλεις τις υφηλίου και κατέληξε στον νέο πρωταθλητή, που εκθρόνισε το Βανκούβερ του Καναδά.

Την πρώτη δεκάδα (στην οποία βρίσκονται 4 πόλεις της Αυστραλίας και 3 του Καναδά!) συμπληρώνουν οι: Βιέννη, Βανκούβερ, Τορόντο, Κάλγκαρι, Σίδνεϊ, Ελσίνκι, Πέρθ, Αδελαϊδα και το Όκλαντ.

Η κρίση στην Ευρωζώνη έχει ρίξει αρκετές θέσεις κάτω πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ενώ –όπως είναι λογικό- οι εξελίξεις στη Λιβύη επηρέασαν και την Τρίπολη η οποία για πρώτη φορά βρέθηκε εκτός 10άδας.

Ουραγός στη λίστα είναι η Ζιμπάμπουε, ενώ η δική μας Αθήνα βρίσκεται στην 67η θέση, πέντε θέσεις χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Vodafone: Διαψεύδει φήμες για εξαγορά της WIND Ελλάς

To Vodafone Group επιβεβαιώνει ότι έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Largo Limited για τη διερεύνηση πιθανής επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Vodafone Ελλάδας και WIND Ελλάς.

Παρ’ όλα αυτά, η αναφορά που γίνεται σε δημοσιεύματα ότι το Vodafone Group συζητά να εξαγοράσει τη WIND Ελλάς έναντι μετρητών δεν είναι αληθής.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό επίπεδο και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα οδηγήσουν σε κάποια συμφωνία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Γαλλικό μαχητικό του ΝΑΤΟ συγκρούστηκε στον αέρα με λιθουανικό αεροπλάνο

Ένα γαλλικό Μιράζ και ένα λιθουανικό μαχητικό συγκρούσθηκαν σήμερα στον αέρα πάνω απ' τη Λιθουανία. Το Μιράζ κατάφερε να προσγειωθεί ενώ οι δύο Λιθουανοί ενεργοποίησαν την αυτόματη εκτίναξη και βρεθηκαν ζωντανοί. Το ατύχημα έγινε στην αεροπορική βάση Zokniai όπου είναι εγκατεστημένα γαλλικά Μιράζ προκειμένου να κάνουν περιπολίες για λογαριασμό του ΝΑΤΟ πάνω από τις βαλτικές χώρες.

Ποιος είναι ο ξεφτυλισμένος της φώτο; οοεεοο;



Μάλλον το γκομενάκι που έχει δεν ενδιαφέρεται για τον μεγαλειώδη εγκέφαλό του
και του τα είχε κάνει τούμπανο για την φαλάκρα

Μη πειστική απάντηση στην αποκάλυψη των wikileaks για τις σχέσεις "Νέων Φακέλων" και πρεσβείας των ΗΠΑ

http://enimerosi24.gr/media/frontpage/fakeloi_skai_2010.jpgΜε σημείωμα της στην ιστοσελίδα της εκπομπής, η συμπαρουσιάστρια των "Νέων Φακέλων" Σοφία Παπαϊωάννου παρουσιάσε την δική της εκδοχή για το τηλεγράφημα που έδωσε προχθές στη δημοσιότητα η αποκαλυπτική ιστοσελίδα wikileaks, χωρίς ωστόσο να πείσει κανέναν μιας γιατί ο Αμερικάνος Πρέσβης στην Αθήνα λέει ότι του είπαν πως οι εικόνες με τον Ρώσο δημοσιογράφο "έμειναν γιατί έχουν καλό τηλεοπτικό αποτέλεσμα".

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ένας από τους 3 παρουσιαστές της εκπομπής, που μεταδίδεται από την τηλεόραση του Σκάι, ενημέρωσε την πρεσβεία για τις λεπτομέρειες εκπομπής για την κρίση στη Γεωργία. Πάντα σύμφωνα με τον αμερικανό διπλαμάτη στην Αθήνα και συντάκτη του τηλεγραφήματος, στην εκπομπή είχε επίσης γίνει μια «πολύ καλή επιλογή παρουσίασης των αμερικανικών θέσεων».

Η απάντηση της Σ.Παπαϊωάννου έχει ως εξής:

Θα ήθελα με αυτό το σημείωμα να απαντήσω σε κάποια σχόλια που γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο σχετικά με έγγραφο της Αμερικανικής πρεσβείας που δημοσιοποίησαν τα Wikileaks και αφορά στην εκπομπή ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ και εμένα προσωπικά.

Το έγγραφο αναφέρεται σε μία αποστολή που είχα πραγματοποιήσει στην Γεωργία το 2008 κατά την διάρκεια του πολέμου με την Ρωσία κατά την οποία πήρα συνέντευξη από τον τότε αναπληρωτή Υφυπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ, κύριο Μπράιζα. Ο Μπράιζα μου έδωσε πολύ λίγο χρόνο για την συνέντευξη και όλα όσα αναφέρονται στο έγγραφο της Πρεσβείας έλαβαν χώρα στο σύντομο διάστημα που οι ηχολήπτες τοποθετούν τα μικρόφωνα. Ο Μπράιζα, με ρώτησε - γιατί είχε εύλογο για αυτόν ενδιαφέρον - τι απάντησαν οι Ρώσοι στην εκπομπή μας και εγώ αποκρίθηκα ότι έδωσαν την "επίσημη γραμμή".

Τρεις ημέρες μετά την προβολή του ρεπορτάζ στην τηλεόραση (προβολή εκπομπής 29/09/2008, τηλεγράφημα για την εκπομπή στις 2/10/2008), οι Αμερικάνοι σχολιάζουν την εκπομπή μας επικριτικά σημειώνοντας ότι κόψαμε την αμηχανία των Ρώσων ενώ αντίθετα κρατήσαμε τις "άγριες χειρονομίες" του δημοσιογράφου του Russia Today κατά των Αμερικανών. Το αμερικανικό έγγραφο καταλήγει ότι "still", παρόλα αυτά, το πρόγραμμα ήταν ισορροπημένο και ότι συνέβαλε στο να παρουσιαστούν μεταξύ άλλων και οι Αμερικανικές απόψεις στην Ελλάδα.

Δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει ότι ζητήσαμε από τους Αμερικανούς την οποιαδήποτε έγκριση για το μοντάζ της εκπομπής, όταν μάλιστα οι ίδιοι μας επικρίνουν στο έγγραφο αυτό για κάποια - έστω και μικρή μεροληψία - υπέρ των Ρώσων. Η όλη συνομιλία μου με τον Μπράιζα ήταν μία σύντομη όσο και συνηθισμένη συνομιλία ανάμεσα σε έναν δημοσιογράφο και έναν συνεντευξιαζόμενο, χωρίς κανένα απολύτως ύποπτο περιεχόμενο.

Έχω στενοχωρηθεί πραγματικά με την ερμηνεία που έδωσαν κάποιοι στο τηλεγράφημα αυτό και ελπίζω η απάντησή μου να λύνει τις όποιες απορίες.

Τα ερωτήματα

Πάντως, αντίθετα με αυτό που αφήνει να εννοηθεί η απάντηση της Σοφίας Παπαιωάννου, το επίμαχο τηλεγράφημα εμφανίζει την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα -και όχι τον Αμερικανό υφυπουργό στη Γεωργία- να ενημερώνεται για το μοντάζ από παρουσιαστή της εκπομπής: «ένας από τους τρεις παρουσιαστές μας είπε...», γράφει το τηλεγράφημα που υπογράφει ο κ. Speckhard στην Αθήνα, για να προσθέσει ότι κάποιες σκηνές από την συνέντευξη ενός Ρώσου δημοσιογράφου δεν «κόπηκαν» στο μοντάζ «επειδή όπως μας είπαν ήταν καλές τηλεοπτικά»(good television imagery). Καθώς το μοντάζ της εκπομπής έγινε στην Αθήνα, μετά την συνέντευξη με τον Αμερικανό υφυπουργό, ο τελευταίος ήταν αδύνατο να είχε εκ των προτέρων ενημέρωση για το ποιες σκηνές είχαν «κοπεί» και ποιες όχι.

Τα επιπλέον ερωτήματα τα οποία αναδεικνύει η υπόθεση είναι ο χειρισμός των αποκαλύψεων του Wikileaks από τους Νέους Φακέλους, που έχουν αγοράσει τα αποκαλυπτικά τηλεγραφήματα των Wikileaks από την εφημερίδα Aftenposten. Το συγκεκριμμένο τηλεγράφημα ήταν στην κατοχή τους; Και αν ναι, γιατί χρειάστηκε να δοθεί στην δημοσιότητα «κεντρικά» από το Wikileaks για να γίνει γνωστό στο ελληνικό κοινό; Υπάρχουν και άλλα τηλεγραφήματα ελληνικού ενδιαφέροντος με ανάλογη σημασία; Και αν ναι, με ποια κριτήρια αποφασίζεται αν και πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα από τους Φακέλους;

Το Tvxs ζήτησε από την Σοφία Παπαϊωάννου να δώσει τις παραπάνω διευκρινίσεις, αλλά δήλωσε ότι δεν θέλει να μιλήσει περισσότερο, παραπέμποντας στην αρχική δήλωσή της.

Ακολουθεί το επίμαχο τηλεγράφημα:

ID : 172325
RefID : 08ATHENS1396
Date : 2/10/2008 2:08:00 μμ
Origin : Embassy Athens
Classification : UNCLASSIFIED//FOR OFFICIAL USE ONLY
Header : VZCZCXRO7079
OO RUEHIK RUEHLN RUEHPOD RUEHVK RUEHYG
DE RUEHTH #1396 2761408
ZNR UUUUU ZZH
O 021408Z OCT 08
FM AMEMBASSY ATHENS
TO RUEHC/SECSTATE WASHDC IMMEDIATE 2592
INFO RUEHXD/MOSCOW POLITICAL COLLECTIVE
RUEHZG/NATO EU COLLECTIVE
UNCLAS ATHENS 001396
SIPDIS
SENSITIVE
EUR FOR GRAFFY, BRYZA; EUR/PPD FOR PEREZ, TONER; EUR/SE FOR
FITZPATRICK
E.O. 12958: N/A
TAGS: PREL, KPAO, SOCI, MOPS, GR, RU, GE
SUBJECT: U.S. MESSAGE CLEAR AS GREECE´S ANSWER TO "60 MINUTES"
INVESTIGATES THE GEORGIA-RUSSIA CRISIS
REF: http://folders.skai.gr/default
1. (U) Summary and Introduction: Greece´s elite,
progressive SKAI TV devoted the September 29 season premiere
of its popular "60 Minutes"-style investigative show
"Neoi Fakkeloi" (The New Files, or Folders) to the
Georgia-Russia crisis, featuring an interview conducted on
location in Tbilisi with EUR DAS Matt Bryza. With its
well-chosen presentation of key U.S. positions, the
station achieved very high journalistic standards in this
broadcast, also available in streaming video and in transcript
form on its website (REF), as well as on YouTube. Next
Monday night, October 6, the series continues with
"Gazprom´s Global Project." End Summary and Introduction.
2. (U) After a straightforward presentation of the events
of "Three Days in August," Bryza appears in the second of
the show´s four segments. This part focuses on U.S.,
Georgian, and Russian diplomacy and is entitled
"The ´Secret´ War." It explores "how close we came to
a new Cold War," says Alexis Papahelas, probably
the best-known journalist in Greece, in his introduction.
Bryza is credited as "the one who spoke to the Georgians
that night," and is shown making three key points: that
the U.S. discouraged any Georgian military response; that
Russian provocations preceded it; and that Russia failed to
achieve anything.
3. (U) Speaking for their governments along by now
established lines, Georgia´s Minister for Reintegration Temuri
Yakobashvili and Russian Federation Council Deputy Vasili
Likhatchev (Vice President of the International Relations
Committee) also appear in this segment. In addition,
Moscow-based journalist Peter Lavelle, "an American who is
also the main anchor for Russia Today," at one point
exclaims that "it´s absolute lunacy!" to believe that
Russia is to blame. An interview with "Saakashvili on
the New Files" follows, and the show concludes with "The
Last Greeks of the Caucasus," which focuses on the plight
of the ethnic Greek diaspora in Georgia.
4. (SBU) Comment: One of the show´s three co-anchors told
us that the Russian government was slow to respond to the
station´s invitation, and that the Federation Council deputy
was uncomfortable, beginning most of his answers with
"The official line is..." This preface apparently hit
the cutting room floor during the editing process, while
the Russia Today journalist´s wild gesticulations were kept
in because they make for "good television
(imagery)," we were told. Still, overall, the show was
balanced and made an important contribution to getting the
U.S. message out in Greece. Post wishes to thank Embassy
Tbilisi for its assistance with this project.
SPECKHARD
;2008-10-02 14:08

Διαψεύδει ο Μπένυ τα περί εταιρείας συμμετοχών για τις εγγυήσεις

http://politikoblog.gr/Blog_photos/evenizelos.jpgΣε διάψευση δημοσιευμάτων σχετικά με το ζήτημα των φινλανδικών εγγυήσεων αλλά και τη σύσταση εταιρείας συμμετοχής στην ΕΕ για τη διαχείρισή τους προέβη με σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών.

Δημοσιεύματα που αναπαράγουν τηλεγράφημα διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων ως προς το ζήτημα των φιλανδικών εγγυήσεων, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο των συζητήσεων στα αρμόδια όργανα της Ευρωζώνης, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι έγγραφό της φινλανδικής κυβέρνησης που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως η Σκανδιναβική χώρα ζητά την μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου σε εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο ως εγγύηση για τα νέα δάνεια που θα δώσουν τα κράτη της ευρωζώνης στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Οικονομικών ωστόσο διέψευσε σήμερα, Τρίτη, τη σχετική είδηση σημειώνοντας πως τα δημοσιεύματα που αναπαράγουν το εν λόγω τηλεγράφημα ως προς το ζήτημα των φιλανδικών εγγυήσεων, δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο των συζητήσεων στα αρμόδια όργανα της Ευρωζώνης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως όπως έχει τονίσει κατ' επανάληψη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η γραμμή που ακολούθησε και ακολουθεί η Ελλάδα στο ζήτημα αυτό είναι απολύτως εναρμονισμένη με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και του Eurogroup και ό,τι έχει κάνει το κάνει σε εκτέλεση των αποφάσεων αυτών, με επιδίωξη την άμεση και πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτό αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου.

Μείωση 63% στα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο πρώτο εξάμηνο 2011

Σε 128,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα μετά από φόρους κέρδη της ΔΕΗ στο πρώτο εξάμηνο 2011, σημειώνοντας πτώση 63% σε σχέση με τα 347,9 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου 2010. Σημειώνεται δε πως τα καθαρά κέρδη δεν έχουν επιβαρυνθεί με πρόβλεψη φόρου για έκτακτη εισφορά, καθώς ο σχετικός νόμος για τα εταιρικά κέρδη του 2011 δεν έχει ακόμη ψηφιστεί.

Τα προ φόρων κέρδη του πρώτου εξαμήνου 2011, ανήλθαν σε 185,4 εκατ. ευρώ, έναντι 463,6 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2010, μειωμένα κατά 60%. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τα οικονομικά αποτελέσματα επηρεάστηκαν αρνητικά από την απεργία του Ιουνίου, η επίπτωση της οποίας εκτιμάται σε 35 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 603,8 εκατ. ευρώ έναντι 821,1 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2010, μειωμένα κατά 26,5%. Το περιθώριο EBITDA, ανήλθε σε 22,2%, σε σύγκριση με 28,4% πέρυσι.

Η συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2011 κατά 67 GWh (+0,2%) στις 29.334 GWh έναντι 29.267 GWh το πρώτο εξάμηνο του 2010. Εξαιρουμένων των εξαγωγών και της άντλησης, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 1,8% περίπου (529 GWh).

Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών, μειώθηκαν κατά 5,3%, σε 23.600 GWh, ενώ τα αντίστοιχα έσοδα μειώθηκαν κατά 6,9%, έναντι 9% στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

Σύμφωνα με την εταιρεία ο ρυθμός μείωσης των εσόδων ανακόπτεται κυρίως λόγω του ευνοϊκότερου μείγματος πωλήσεων και της μειωμένης ζήτησης σε κατηγορίες πελατών χαμηλού περιθωρίου κέρδους, ενώ ο ρυθμός απώλειας μεριδίου σταθεροποιείται.

Newsroom ΔΟΛ

Τουλάχιστον 83 οι νεκροί από τα πειράματα των ΗΠΑ στη Γουατεμάλα το 1940

Τουλάχιστον 83 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ιατρικά και επιστημονικά πειράματα που έκαναν οι ΗΠΑ τη δεκαετία του 1940 στη Γουατεμάλα, αποκάλυψε τη Δευτέρα επιτροπή που ιδρύθηκε κατόπιν εντολής του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Από τους περίπου 5.500 ανθρώπους που υποβλήθηκαν στα πειράματα αυτά, στα οποία περιλαμβανόταν σε πολλές περιπτώσεις η μόλυνση με σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, έχασαν τη ζωή τους περίπου 83 άνθρωποι, σύμφωνα τον Στίβεν Χάουζερ, μέλος της επιτροπής.

Στο πλαίσιο των πειραμάτων τους, οι επιστήμονες μόλυναν εν γνώσει τους και εν αγνοία των ιδίων σχεδόν 1.300 ανθρώπους με τον ιό της σύφιλης και της βλεννόρροιας. Από αυτούς τους 1.300, μόνον «700 έλαβαν μια κάποια θεραπεία» πρόσθεσε ο Χάουζερ σε σύνοδο που έγινε για να παρουσιαστούν τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της επιτροπής.

Τα πειράματα αυτά, που έγιναν μεταξύ του 1946 και του 1948, χρηματοδοτήθηκαν από τα αμερικανικά Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH). Οι επιστήμονες είχαν επιλέξει για τα πειράματά, ανθρώπους που ανήκαν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων άτομα με νοητική υστέρηση.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής, Έιμι Γκούτμαν, πρόκειται για μια «ιστορική αδικία» που έγινε στους ανθρώπους αυτούς, ενώ μόλις ένα μήνα νωρίτερα, οι ΗΠΑ, μέσω της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και της υπουργού Δημόσιας Υγείας Καθλίν Σιμπέλιους, είχαν ζητήσει... συγγνώμη από τους εκατοντάδες πολίτες της Γουατεμάλας που μολύνθηκαν σκόπιμα και εν αγνοία τους από σύφιλη και βλεννόρροια.

tvxs.gr

Πλαφόν στους μισθούς;

Στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα έχει πέσει το πλαφόν στους μισθούς, όπως παραδέχθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Επιδίωξή μας είναι το νέο μισθολόγιο να τεθεί σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο του 2011», δήλωσε ο κ. Πλασκοβίτης διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει διαφοροποίηση αμοιβής λόγω υπηρεσίας η υπουργείου.

Σκοπός της κυβέρνησης, είπε, είναι να υπάρξει δημοσιονομική εξοικονόμηση, αλλά όχι μέσω της οριζόντιας μείωσης μισθών, γι΄αυτό και έχει θεσπιστεί η προσωπική διαφορά.

Αναφορικά με τους μισθούς στις ΔΕΚΟ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου επεσήμανε ότι και εκεί θα υπάρξει σταδιακή προσαρμογή μισθού.