06 Σεπτεμβρίου 2011

To Τούρκογλου στον πολιτικό γίνεται Βενιζέλος... το Φούφουτος στο συγγραφέα πως γίνεται;

Πήρα ένα μήνυμα για το όνομα του Βενιζέλου. Διάβασα και τα σχόλια. Δυστυχώς κανείς δεν έθιξε την ουσία του ζητήματος. Επιτρέψτε μου λοιπόν, να προσθέσω στα άλλα σχόλια, ότι εμένα δεν με ενοχλεί ούτε η αλλαγή του ονόματος ούτε το Τούρκογλου. Εμένα με ενοχλεί πολύ που ο άνθρωπος διάλεξε το " Βενιζέλος"!!!

Δηλαδή εγώ, που γράφω βιβλία, τώρα που θα αλλάξω όνομα, από Φούφουτος, θα διαλέξω να λέγομαι... Καζαντζάκης! Καλό, ε!

Ο χριστιανός ήθελε να φέρει βαρύ όνομα και τελικά έγινε ... αχθοφόρος του. Αλλιώς το "Τούρκογλου" μπορούσε να το μετατρέψει σε "Ελληνιάδης", όπως ένας "Εκμεκτζόγλου" το έκανε "Αρτόπουλος" κλπ. Βρε ακόμα και ο Γλύξμπουργκ διάλεξε το " Delagrecia", νομίζω.

Α, ρε κάτι ψώνια που μας κυβερνάνε! Και τι συμπλέγματα κουβαλάνε στην ταραγμένη ψυχούλα τους! Για λύπηση είναι όλοι δαύτοι.

Για λύπηση είμαστε κι εμείς, που τους διαλέγουμε, ....την ατυχία μας!

Άρις

Latvia – Greece (Λετονία-Ελλάς ) Live Streaming 21:30μμ

ΨΗΦΙΣΜΑ της συνέλευσης των εργαζομένων στη «Χ.Κ. Τεγόπουλος A.E.»-Απλήρωτοι 2 μήνες οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ Τεγόπουλος και στην Φωτοεκδοτική που συνεχίζουν για 53η μερα να εργάζονται απλήρωτοι, στην συνέλευση τους στις 6 Σεπτεμβριου.

Αποφάσισαν ομόφωνα:

-Να προχωρήσουν σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων με στόχο την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
-Να εξουσιοδοτήσουν τα συνδικαλιστικά τους σωματεία να προχωρήσουν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για τους συναδέλφους που αμείβονται με ΔΠΥ και τους υπαλλήλους, που ενώ έχουν προσληφθεί με υπαλληλική σχέση πληρώνονται ως εργάτες.

Επίσης αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία:

-Να ζητήσουν απο την διοίκηση να σταματήσει τις συναινετικές απολύσεις.
-Να ζητήσουν απο την διεύθυνση της "Ε" να δημοσιευθούν τα παραπάνω στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, Θεόδωρος Σουμπάσης, σημειώνοντας ότι η παρουσία των πολιτικών στην Έκθεση του Σεπτεμβρίου «αποτελεί πια πολιτικό έθιμο με σημασία και πρέπει να διαφυλαχθεί».

Αναλυτικότερα, με την παρουσία του στην τελετή του αγιασμού της 76ης ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου στα γραφεία διοίκησης της Helexpo, θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στη φετινή έκθεση ο πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με τις διοικήσεις των Helexpo και ΔΕΘ, ενώ στις 20:00 ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων («Ι.Βελλίδης»), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, η οποία έχει την οργανωτική ευθύνη της επίσκεψης των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ.

Στις 11/9, ο κ. Παπανδρέου θα δώσει συνέντευξη Τύπου (13:00, στο «Ι.Βελλίδης»), ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν των δημοσιογράφων.

Με βάση πάντα το πρόγραμμα που διένειμε η ΔΕΘ, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στη ΔΕΘ στις 17/9 (20.00,"Ι.Βελλίδης"), ενώ στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της Helexpo AE και της ΔΕΘ ΑΕ και θα ακολουθήσει επίσκεψή του στους εκθεσιακούς χώρους. Στις 18/9 θα δώσει συνέντευξη Τύπου (13.00, "Ι.Βελλίδης").

Κατά χρονική σειρά, το πρόγραμμα των υπόλοιπων αρχηγών κομμάτων έχει ως εξής: ο πρόεδρος του Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ τη Δευτέρα 12/9 (11.00, συνεδριακό κέντρο "Ν.Γερμανός", ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τις διοικήσεις των δύο εταιρειών και επίσκεψη στην έκθεση, στις 18.00).

Στη μία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην ίδια αίθουσα, συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τις διοικήσεις των δύο εταιρειών και επίσκεψη στην έκθεση, στις 19.30.

Την Τρίτη 13/9, συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας (12.30, "Ν. Γερμανός"), ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τις διοικήσεις των δύο εταιρειών του εκθεσιακού φορέα.

Στις 18.30 της ίδιας ημέρας, συνάντηση με τις διοικήσεις των δύο εταιρειών θα έχει και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 10.30 το πρωί της επόμενης ημέρας ("Ι.Βελλίδης").

Συνάντηση με τις διοικήσεις των Helexpo AE και ΔΕΘ ΑΕ θα έχει στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 14/9 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γεώργιος Καρατζαφέρης, ενώ στις 13.00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου ("Ν. Γερμανός") και στις 19.00 θα πραγματοποιήσει ομιλία ("Ι.Βελλίδης").

Την Πέμπτη 15/9, συνέντευξη Τύπου θα δώσει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη (12.30, "Ν.Γερμανός"), η οποία στις 17.00 της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των δύο εταιρειών της ΔΕΘ και θα επισκεφτεί τους χώρους της έκθεσης.

Στις 15.00 της ίδιας ημέρας, συνάντηση με τις διοικήσεις των δύο εταιρειών θα έχει η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων και στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου ("Ν.Γερμανός") και επίσκεψη στους χώρους της ΔΕΘ.

Στις 19.30 της Πέμπτης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, θα ενημερωθεί από τις διοικήσεις της Helexpo AE και της ΔΕΘ ΑΕ για τις πρωτοβουλίες τους, ενώ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, Παρασκευής 16/9 ("Ν.Γερμανός").

Η κυβέρνηση αποφάσισε ό,τι διέταξε η τρόικα - «Ναι» αμέσως και άνευ όρων είπε το υπουργικό συμβούλιο

Ενιαίο μισθολόγιο χωρίς «προσωπική διαφορά» • Διεύρυνση της εργασιακής εφεδρείας • Κατάργηση-εξπρές για φορείς του Δημοσίου • «Γκάζι» για ιδιωτικοποιήσεις • Επιτάχυνση και στο άνοιγμα των κλειστών

Την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών για τις οποίες η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί έναντι της τρόικας, χωρίς όμως να τις φέρει εις πέρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και υπό το «τελεσίγραφο» των Βρυξελλών για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για «οριστικές αποφάσεις», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου χωρίς το εφεύρημα της «προσωπικής διαφοράς», η επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και η διεύρυνση της εργασιακής εφεδρείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, θα υπάρχει πλέον ένας μισθός για όλους του εργαζομένους του Δημοσίου, ο οποίος θα εξαρτάται αποκλειστικά από την προϋπηρεσία τους και όχι από το σε ποιόν φορέα εργάζονται. Οι προσωπικές διαφορές στους μισθούς θα έχουν να κάνουν μόνο με τα πριμ παραγωγικότητας και κάποια μπόνους για την απόδοση που θα υπάρχουν. < Μέσα στο 2011, σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο, θα ολοκληρωθεί ακόμη η διεύρυνση εργασιακής εφεδρείας σε όλο το Δημόσιο. Τόνισε πως θα υπάρχει δυνατότητα για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση να απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μερικής απασχόλησης ενώ η αξιολογηση των υπαλλήλων θα γίνεται από εταιρείες που θα προσλαμβάνει το ΑΣΕΠ.

Ιδιωτικοποιήσεις "από αύριο"

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και επειδή πρέπει να βρεθούν 5 δισ. μέσα στο 2011 ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι από αύριο περνούν στο ταμείο αξιοποίησης οι νέες άδειες του ΟΠΑΠ, η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Ελ. Βενιζέλος, η ΔΕΠΑ, η συμεμτοχή του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ, η πρώτη ομάδα ακινήτων του Δημοσίου προς πώληση ή επανενοικίαση. Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε πως η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τα επόμενα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων.

Παράλληλα, στις προσεχείς εβδομάδες και ταυτόχρονα για όλους τους φορείς τόνισε ότι προωθούνραι όλες οι ΚΥΑ για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου και ότι βαίνουν προς κλείσιμο και άλλοι φορείς πλην των 70 που ήταν γνωστό.

Στα υπόλοιπα ζητήματα, αφησε ανοιχτό παράθυρο για ευνοικότερη φορολογική μεταχείριση των επιχειρήσεων που απασχολούν σημαντικό αριθμό προσωπικού και για τα κλειστά επαγγέλματα τόνισε πως "Θα κλείσουμε κάθε κενό στο άνοιγμα τους χωρίς καμία καθυστέρηση".

enet.gr

Στην εντατική και πάλι ο Σόκρατες

Κρίσιμες στιγμές περνάει ο Σόκρατες, ένας από τους πιο χαρισματικούς ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τα γήπεδα. Ο επαναστάτης του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου εισήχθη για δεύτερη φορά σε δύο βδομάδες στην εντατική του νοσοκομείου “Άλμπερτ Αϊνστάιν” του Σάο Πάουλο, με γαστρική αιμορραγία και αυτή τη φορά η κατάστασή του είναι πιο σοβαρή. “Ο έλεγχος της πίεσης του αίματος και του αναπνευστικού γίνονται με μηχανική υποστήριξη”, αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Εμβληματική φυσιογνωμία στο γήπεδο, καθώς παρά το ύψος του (1.92μ) είχε άψογη τεχνική και οργανωτικές ικανότητες που τον έκαναν ένα από τα πιο μοντέρνα χαφ της εποχής. Όμως αυτό που τον ξεχώριζε ήταν το σήμα κατατεθέν του, οι “τυφλές” του πάσες, αφού ήξερε ανά πάσα στιγμή πού ήταν οι συμπαίκτες του στο γήπεδο.

Όμως ακόμα πιο μεγάλη προσωπικότητα υπήρξε εκτός γηπέδων. Την εποχή της δικτατορίας στη Βραζιλία, ίδρυσε τη “Δημοκρατία της Κορίνθιανς”, βάσει της οποίας ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έπαιρναν σημαντικές αποφάσεις γύρω από τα αγωνιστικά και διοικητικά ζητήματα του συλλόγου. Πτυχιούχος αθλητίατρος, διδάκτορας φιλοσοφίας, συγγραφέας και δημοσιογράφος, προδίδεται στα 57 του από την αγάπη του για το αλκοόλ.

enet.gr

Royal Bank of Scotland : Η Ελλάδα χρεοκοπεί μέσα στον Δεκέμβριο

Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου «βλέπει» η Royal Bank of Scotland, προβλέποντας μάλιστα ότι η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει «βίαιη διάχυση» της κρίσης στις παγκόσμιες αγορές.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, σε σημείωμα προς τους πελάτες της τράπεζας, ο στρατηγικός αναλυτής της RBS European Rates, Harvinder Sian αναφέρει πως η Ελλάδα αναμένεται χρονικά να χρεοκοπήσει κοντά στην μεθεπόμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Δεκεμβρίου.

Παραλλήλως επισημαίνει την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, τους υπεραισιόδοξους στόχους προσαρμογής, την απουσία περαιτέρω ανοχής από το ΔΝΤ και την ΕΕ, καθώς και τη δυσκολία έγκρισης νομοσχεδίων από την ελληνική Βουλή.

«Ο μόνος λόγος που υποψιαζόμαστε πως η αξιολόγηση της 11ης Δεκεμβρίου θα αποτελέσει ορόσημο (και όχι η αξιολόγηση της 11ης Σεπτεμβρίου) είναι η υπόθεση πως η Ελλάδα έχει ακόμη μια σειρά υποσχέσεων να δώσει, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές έχουν κάθε λόγο να κλείσουν τα μάτια και να ελπίζουν, αφήνοντας μετέωρη την αμφιβολία έως ότου τα πράγματα πάρουν ξεκάθαρη αρνητική τροπή και δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο», γράφει στο σημείωμά του ο Sian.

Εκτιμά μάλιστα ότι, αν και όποτε η Ελλάδα χρεοκοπήσει, η βίαιη μετάδοση της κρίσης θα απαιτήσει παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πιθανόν μια παγκόσμια αντίδραση.

Συμπληρώνει επίσης ότι «τα ιδιωτικά κεφάλαια δεν θα επιστρέψουν στις αγορές κρατικών ομολόγων αλλά και τις συνδεόμενες αγορές κεφαλαίων εξαιτίας της διόγκωσης του κινδύνου διάλυσης της Ευρωζώνης» και εκτιμά ότι η ύστατη λύση θα ήταν «μια τεράστια παρέμβαση της ΕΚΤ στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων και ενδεχομένως στις ιδιωτικές ομολογιακές αγορές».

«Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική χρεοκοπία έρχεται και αυτό συνιστά καθοριστικό παράγοντα της άποψής μας πως αυτή τη στιγμή τα ομόλογα των κρατών της Ευρωζώνης, πλην των γερμανικών, προσφέρονται ως κερδοσκοπική επένδυση».

Standard & Poor's-Τ' αλλάζει και λέει ότι δεν θα είναι σκουπίδι το Ευρωομόγο

http://thumb1.ftdcdn.de/teaser150/Image/2011/08/09/20110809120207.tandsrrrr.150x100.jpgΤ' αλλάζει τώρα η S&P και δηλώνει ότι τελικά το Ευρωομόλογο όταν και αν εκδοθεί δεν θα είναι σκουπίδι αλλά θα πάρει καλή βαθμολογία.

Το Σάββατο ο διευθυντής της S&P για την Ευρώπη, Moritz Krämer, δήλωσε ότι το Ευρωομόλογο θα πάρει την βαθμολογία της χειρότερη χώρας, πχ της Ελλάδας.

Σήμερα η εταιρία με ανακοίνωσή της πριν από λίγο, λέει ότι έγινε παρεξήγηση και η δήλωση του Moritz Krämer, αναφέρεται στην περίπτωση που η κάθε χώρα θα εγγυάται για το χρέος που αφορά το δικό της ποσοστό συμμετοχής στο Ευρωομόλογο.

Αν όμως η κάθε χώρα θα εγγυάται για όλο το χρέος που αφορά το ευρωομόλογο, τότε και βέβαια το ομόλογο αυτό θα πάρει καλύτερη βαθμολογία, τονίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρία

Συγχαρητήρια στον Κ. Αγοραστό. Ανέλαβε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ;;;

Κ. Αγοραστός: Ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας
-Στο Ε.Σ.Π.Α. ο εξοπλισμός των υπηρεσιών της Τροχαίας για την παροχή οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αποφάσισε την χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας του έργου «Εξοπλισμός των Υπηρεσιών Τροχαίας για την παροχή Οδικής Ασφάλειας στο Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας», προϋπολογισμού 1.999.800 ευρώ.


Ειδικότερα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Θεσσαλίας», η εν λόγω πράξη με Δικαιούχο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη / Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια 25 αστυνομικών οχημάτων τύπου τζιπ, 4 οχημάτων διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, 25 αστυνομικών οχημάτων, 10 δίκυκλων μοτοσικλετών και λοιπού σχετικού εξοπλισμού.

«Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να υπάρξει ποιοτική και ποσοτική αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών με θετικά αποτελέσματα στην οδική ασφάλεια και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη» τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.
Υ.Γ
Φυσικά και δεν ανέλαβε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Αγοραστός, αλλά κάνει αυτά που θα έπρεπε να κάνει κατ'ελάχιστο ο υπουργός...

Τα links για να κατεβάσετε τα σχολικά βιβλία

Oι σύνδεσμοι είναι: (σχολικα βιβλια κατεβασμα download school books)

■Βιβλία Δημοτικού

■Βιβλία Γυμνασίου

■Παροράματα βιβλίων Δημοτικού – Γυμνασίου

■Προσχολική Αγωγή

■Βιβλία τα οποία διατίθενται σε ψηφιακή μορφή για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο μπορείτε να ανακτήσετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο του αντίστοιχου μαθήματος από την αρχική ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Επίσης, βιβλία διατίθενται και από τον διαδικτυακό τόπο του Ψηφιακού Σχολείου. (http://digitalschool-4.minedu.gov.gr/modules/auth/listfaculte.php )

alphafm

http://taxalia.blogspot.com/2011/09/links.html

Του 'πεσε η μασέλα του γερμανού των FT που είδε το σπίτι του Γερουλάνου! Το παρομοιάζει με θησαυροφυλάκιο...

Εντυπωσιασμένος έμεινε ο δημοσιογράφος της γερμανικής έκδοσης των Financial Times Αντρέι Ρίμπακ από το σπίτι του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, όπου και του παραχώρησε ο Έλληνας υπουργός συνέντευξη. Χαρακτηριστικός και τίτλος του δημοσιεύματος: «Ένας Έλληνας ανοίγει το θησαυροφυλάκιό του».

Το διαμέρισμα του Παύλου Γερουλάνου βρίσκεται κοντά στη Βουλή και έχει ασανσέρ του προηγούμενου αιώνα . Ο τίτλος «θησαυροφυλάκιο» οφείλεται στο γεγονός ότι είναι γεμάτο με ελαιογραφίες, γκραβούρες και αφρικανικές μάσκες, στιλέτα κοσμημένα με ημιπολύτιμους λίθους και ασημένια κουτάκια. «Αυτά δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν με έναν υπουργικό μισθό, αλλά ο απόφοιτος του Harvard ήταν επενδυτικός σύμβουλος πριν εισέλθει στην πολιτική» επισημαίνεται στο editorial.

Στη συνέντευξη ο κ. Γερουλάνος αναφέρεται στον τουρισμό και στη θετική εξέλιξή του για την ελληνική οικονομία. «Τους πρώτους έξι μήνες ήλθαν 13% περισσότεροι τουρίστες από πέρσι» ανέφερε, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από τη Ρωσία, το Ισραήλ, τη Σερβία και την Τουρκία. « Ενώ το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 κατά 7% περίπου, ο τουριστικός κλάδος κατέγραψε μεγάλα κέρδη» επισημαίνει ακόμη το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι πέρσι ο κ.Γερουλάνος είχε οργανώσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης της κυβέρνησης με εκπροσώπους του βιομηχανικού κόσμου και των ΜΜΕ, «για να ξεπεραστούν τα εμπόδια», στην οποία συμφώνησαν οι συμμετέχοντες ότι ο κλάδος θα επιστρέψει στην ανάπτυξη, όταν βελτιωθεί σαφώς η ποιότητα των υπηρεσιών για το σχετικά υψηλό επίπεδο τιμών.

«Οι οδομαχίες και οι απεργίες στην Αθήνα, καθώς και ο αποκλεισμός του λιμανιού του Πειραιά οδήγησαν σε πολλά αρνητικά δημοσιεύματα και μας πήγαν πίσω όσον αφορά τις παραδοσιακές αγορές μας. Χάρη στους επισκέπτες από τις νέες αγορές όμως μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε αυτές τις απώλειες» τόνισε ο κ.Γερουλάνος, που αναφέρθηκε και στη προσπάθεια του υπουργείου του να καταστήσει την Ελλάδα τουριστικό προορισμό για όλο τον χρόνο και να προσελκύσει νέους επισκέπτες.

Πλάκα θα κάνει η Κατσέλη που δίνει και συμβουλές "επανεκκίνησης της οικονομίας"!!

"Αν δεν αλλάξει το βαρύ κλίμα, δεν μπορεί να έχουμε επανεκκίνηση της οικονομίας και βιώσιμη έξοδο από την κρίση", δήλωσε η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ...

Πλάκα θα κάνει;;;;;

1,5 χρόνο τι έκανε για να "επανεκκινήσει την οικονομία";
Νομίζει ότι με τέτοιες παπαριές θα γλιτώσει το "μαύρισμα";
Γελασμένη θα είναι...

Ομολόγησε ο δολοφόνος του 21χρονου στο Ηράκλειο: "Δεν είχα άλλη επιλογή. Τον χτύπησα για να ξεφύγω"

- "Ας τον άφηναν ανάπηρο και όχι να μου τον στείλουν στον τάφο" τα λόγια της μάνας του 21χρονου θύματος
- Ο ένας από τους δυο υπόπτους συνελήφθη να περιπλανιέται στο Ρέθυμνο
- Πρόκειται για έναν 24χρονο, ψηλά στην ιεραρχία των οργανωμένων του ΟΦΗ
- Έχει ταυτοποιηθεί και ένας 22χρονος που εξακολουθεί να αναζητείται

"Έπρεπε να το κάνω για να γλιτώσω". Αυτό είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ο 24χρονος, ένας από τους δυο κύριους υπόπτους για τη δολοφονία του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη στο "ραντεβού θανάτου" των οργανωμένων οπαδών, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο Ηράκλειο.

Οι αστυνομικές αρχές είχαν ταυτοποιήσει τους δυο κύριους υπόπτους της στυγερής δολοφονίας του νεαρού σερβιτόρου. Πρόκειται για έναν 24χρονο και έναν 22χρονο. Ο 24χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, το μεσημέρι της Τρίτης, στο Ρέθυμνο και τις επόμενες ώρες θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ολοκληρώθηκε ο κύκλος της εξέτασης του από την ασφάλεια Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο φανατικός νεαρός οπαδός του ΟΦΗ, ομολόγησε ότι ήταν ένας από τους δράστες της δολοφονίας, απέδωσε ωστόσο την ενέργεια του να χτυπήσει με μαχαίρι τον 21χρονο, στο αίσθημα της αυτοσυντήρησης.

Όπως σημειώνεται, είπε μεταξύ άλλων: «Έπεσαν όλοι πάνω μου. Αισθάνθηκα σα παγιδευμένος και δεν μπορούσα ν’ αντιδράσω. Δεν είχα τότε άλλη επιλογή. Αναγκάστηκα να τον χτυπήσω για να ξεφύγω».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος βρέθηκε μετά από πληροφορίες της ασφάλειας Ηρακλείου ότι μετά το τραγικό περιστατικό, έφυγε από την πόλη και πήγε στο γειτονικό Ρέθυμνο δίχως να έχει συγκεκριμένο λόγο ή πρόθεση να συναντήσει κάποιον.

Ο ύποπτος που θεωρείται ότι βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχία των οπαδών του ΟΦΗ, βρέθηκε μετά από αναζητήσεις να περιφέρεται άσκοπα στο Ρέθυμνο. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταγωγής του στο Ηράκλειο, ώστε να ξεκινήσει η εξέταση του από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση της τραγωδίας.

Τα σπαρακτικά λόγια της χαροκαμένης μάνας
"Είδατε τι παιδί έχασα; Δεν μπορούσαν να το βάλουν κάτω με τα χέρια. Γιατί δεν του έσπαγαν τα πόδια και να μη μου το στείλουν στον τάφο; Ας το άφηναν ανάπηρο το παιδί μου να το φροντίζω εγώ, όχι να το θάψω. Να μη χυθεί άλλο αίμα. Δεν υπάρχει λόγος. Το παιδί μου να είναι το τελευταίο. Δεν υπάρχει λόγος να σκοτωθεί άλλο παιδί. Σε όλα αυτά τα παιδιά έχω να πω ένα πράγμα. Τι θα κερδίσουν εάν ο ένας σκοτώσει τον άλλο" είναι τα σπαραχτικά λόγια του αδικοχαμένου Γιάννη.

Και η μητέρα του παιδιού που έχασε τη ζωή του σε συμπλοκή οπαδών συνεχίζει: "Δε φταίνε τα παιδιά. Φταίει το κράτος που δεν πιάνει ένας να τον τιμωρήσει να μην ξανακάνει κανείς τίποτα. Έτσι δε θα γινόταν καμία άλλη φασαρία Το βράδυ που έφυγε μιλήσαμε. Του είπα Γιάννη σε παρακαλώ μην πάς πουθενά. Μου είπε ότι θα πάει μια βόλτα και του ζήτησα να μην πάει πουθενά, γιατί είχα δει κακό όνειρο. Γιάννη , τον παρακάλεσα να μην πάει. Είχα άγχος για το παιδί μου. Του ζητούσα να μη φύγει. Του τηλεφώνησα και μου είπε ότι είμαι καλά. «Κατάλαβε ότι είμαι 21 ετών άνδρας» μου είπε.
Βγήκε το κακό όνειρο. Ο Γιάννης έφυγε στις 12.30 και τον κυνηγούσα να μη φύγει. Μιλήσαμε γύρω στη 1.30 και μου είπε ότι ήταν καλά.

Φιλότιμο παιδί, δεν είχε μπλέξει πουθενά. Απλώς δεν ήθελε να τον προσβάλλεις, να του μιλήσεις άσχημα, δεν ήθελε να τον προσβάλει κανείς. Μου έλεγε μάνα, εγώ είμαι εδώ, μη φοβάσαι. Μου έλεγε να μη δουλεύω γιατί πονάω. Ο Γιάννης ήταν το στήριγμά μου. Ο πατέρας του ήταν άρρωστος και είχα το Γιάννη στήριγμα".

ΗΠΑ: Στις φλόγες το Τέξας – Πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καεί-Ακόμα να παραιτηθεί ο Καραμανλής...

Σε πύρινο κλοιό συνεχίζει να βρίσκεται η πολιτεία του Τέξας στις ΗΠΑ με τις φλόγες να συνεχίζουν το καταστρεπτικό τους έργο σε καλλιεργήσιμα εδάφη αλλά και σπίτια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, σε τουλάχιστον 57 φωτιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες στο Τέξας έχουν καεί πάνω από 400.000 στρέμματα και περισσότερα από 1.000 σπίτια, εκ των οποίων περίπου 600 στην περιοχή Μπάστροπ όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά.

Παράλληλα, δύο άνθρωποι έχουν βρει τραγικό θάνατο. Πρόκειται για μία μητέρα και την 18 μηνών κόρη της που περικυκλώθηκε το σπίτι τους από την πύρινη λαίλαπα...

«Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη και πολύ ρευστή» τόνισε ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρικ Πέρι, τονίζοντας ότι οι φωτιές σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη ξηρασία έχουν προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στην αγροτική βιομηχανία της πολιτείας.

ΝΔ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙ∆ΙΑ ΠΑΙΖΕΙ»

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/01/ND_new-logo.jpgΣε επικοινωνιακά παιχνίδια που αγγίζουν τα όρια φαρσοκωμωδίας αναλώνεται για µια ακόµη φορά η κυβέρνηση Παπανδρέου επιβεβαιώνοντας τον επικίνδυνο βαθµό ανευθυνότητας µε την οποία χειρίζεται τα σοβαρά οικονοµικά προβλήµατα της χώρας.

Τελευταίο δείγµα κακοπαιγµένης θεατρικής παράστασης οι δήθεν «τσαµπουκάδες» του υπουργού Οικονοµικών µε τα στελέχη της τρόικα. Μετά από τη φήµη για αδιέξοδο στις διαπραγµατεύσεις, φήµη που η ίδια η κυβέρνηση διέρρεε, ο κ. Βενιζέλος προχώρησε σε σκηνοθετηµένο «διάγγελµα» διάψευσης κάνοντας λόγο για δήθεν ‘‘τεχνικές εργασίες’’ που πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από τις όποιες συζητήσεις. Ουσιαστικά αυτό που επιδιώκει ο υπουργός είναι να εξασφαλίσει πολιτικό χρόνο και µεταθέτει τις συνοµιλίες για µετά την εµφάνιση του κ. Παπανδρέου στη ∆ΕΘ.

Νωρίτερα, σε µια άλλη σκηνή του ίδιου θεατρικού µονόπρακτου, ο κ. Βενιζέλος και η κυβέρνησή του «υποχρέωσαν» σε παραίτηση την επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισµού της Βουλής. Της Επιτροπής που η ίδια η κυβέρνηση όρισε κρίνοντάς την άξια να συνδράµει στην αποτίµηση των προβληµάτων της χώρας. Όταν όµως οι άξιοι «ξεµπρόστιασαν» την αδιέξοδη οικονοµική πολιτική της κυβέρνησης, γεγονός που δικαιώνει για µια ακόµη φορά τις θέσεις και τις επισηµάνσεις της Ν∆ και του Αντώνη Σαµαρά, έπαψαν να είναι και αρεστοί.

∆εν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρησιµοποιεί επικοινωνιακά τεχνάσµατα προκειµένου να εξαπατήσει και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώµη. Στην προσπάθεια να κρύψει την αποτυχία και την ανεπάρκεια της πολιτικής της, ακολουθεί το µακιαβελικό «ο σκοπός αγιάζει τα µέσα». Η προσπάθεια των κ.κ. Παπανδρέου Βενιζέλου να χρησιµοποιήσουν την εµπλοκή στις διαπραγµατεύσεις µε την τρόικα για να ενισχύσουν το προφίλ µιας κυβέρνησης η οποία δήθεν «σηκώνει ανάστηµα» στους εταίρους, δεν έπεισε ούτε το εσωκοµµατικό τους ακροατήριο όπως φάνηκε στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ (03-09-2011). Η ζοφερή πραγµατικότητα ενός κυβερνητικού σχήµατος που χωρίζεται
σε στρατόπεδα και ως ‘‘σκορποχώρι’’ βαδίζει χωρίς στρατηγική εξόδου από την κρίση είναι πλέον ορατή και από τους εταίρους που χάνουν διαρκώς την εµπιστοσύνη τους.

Με φτηνά τρικ, επικοινωνιακές φαµφάρες και εκβιαστικά διλήµµατα δεν µπορεί κανείς να κυβερνήσει µια χώρα που το ΠΑΣΟΚ την έφθασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσει αυτό η κυβέρνηση Παπανδρέου, τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρει η χώρα να ξαναβρεί το βηµατισµό της.

Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στο έλλειµµα και στο χρέος και τα αδιέξοδά της συνεχώς διογκώνονται. Είναι πλέον σαφές, ότι η ολοκληρωµένη εναλλακτική πρόταση του Αντώνη Σαµαρά µε το αξιόπιστο σχέδιο επαναδιαπραγµάτευσης αποτελεί µονόδροµο σωτηρίας.

ΝΔ

Αποπειρπάθηκαν να "φάνε" τον Εμίρη μας;

http://en.trend.az/news_photos/Hamad_bin_xalifa_050109.jpgΌπως μεταδίδει το ITAR-TASS, το περιβάλλον του Εμίρη του Κατάρ Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani διέψευσε χθες την πληροφορία που μετέδωσαν τις προηγούμενες μέρες διάφορα αρβικά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, κατά την οποία τραυματίστηκε και σκοτώθηκαν 8 σωματοφύλακές του!

"Αυτές οι φήμες είναι ψευδείς και δεν έχουν καμία βάση" είπε μια πηγή κοντά στον Εμίρη.

Η αιγυπτιακή εφημερίδα El Fagr έγραψε ότι η συνοδεία του Εμίρη δέχτηκε επίθεση στην Ντόχα καθώς επέστρεφε στο παλάτι, μετά από συνάντηση με το Ρώσο Πρέσβη. Σύμφωνα με την εφημερίδα ένας βομβιστής αυτοκτονίας έπεσε με το αυτοκίνητό του στην αυτοκινητοπομπή του Εμίρη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 σωματοφύλακές του και ο ίδιος να τραυματιστεί στο μηρό.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης υπήρξαν και πυροβολισμοί. Την ίδια πληροφορία έγραψε και η Αλγερινή εφημερίδα Al-Fajr.

Στο μεταξύ, η ρώσικη πρεσβεία στη Ντόχα, επίσης διέψευσε την είδηση. Ο τρίτος γραμματέας της Πρεσβείας Alex Kocheshkov είπε πως "αυτή η πληροφορίας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα", όπως μεταδίδει το ΙTAR-TASS. "Η είδηση ότι ο Εμίρης είχε συνάντηση με τον Ρώσο Πρέσβη είναι αβάσιμη, μιας και ο Πρέσβης ήταν σε διακοπές και δεν είχε προγραμματιστεί συνάντηση" είπε ο Kocheshkov.

ΥΓ. Σύμφωνα με πληροφορίες ελληνικών ΜΜΕ ο Εμίρης από χθες κάνει διακοπές στο Ιόνιο

Π. Κοροβέσης: "Ηθελε την Ελλάδα κυρίαρχη χώρα-Αποσύρθηκε σαν έντιμος πολιτικός καθώς δεν μπορούσε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του"...Ποιον εννοεί άραγε;

http://voices.gr/wp-content/uploads/_korovesis_periklis_0709.jpg

Σε εποχές λιτότητας κόβεται και το καλοκαίρι. Κανείς από τους γνωστούς μου δεν γύρισε ξέγνοιαστος και ξεκούραστος από τις διακοπές του. Το μυαλό τους έμεινε φυλακισμένο στην αβεβαιότητα του αύριο και κάποιοι προτίμησαν να γυρίσουν βιαστικά στην Αθήνα.

Δεν χαίρονταν ούτε το ουζάκι τους στην παραλία. Είναι γεγονός πως η κρίση που δημιούργησε η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είναι μόνο στο οικονομικό επίπεδο. Είναι κρίση όλης της κοινωνίας, με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο που πέφτει στη μελαγχολία και την κατάθλιψη, με αποτέλεσμα όλη η κοινωνία να είναι άρρωστη.

Και πάνω σε αυτά έρχεται η δικαστική επιβεβαίωση πως ο Ελληνας πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ήταν «ύποπτος» και βρισκόταν σε διαρκή παρακολούθηση από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αν χρειαζόταν, θα τον δολοφονούσαν. Η υπόθεση των υποκλοπών σήμερα έχει ξεχαστεί. Αλλά και όταν ακόμα ήταν στην επικαιρότητα, δεν πήρε την έκταση που χρειαζόταν. Στην ουσία της ήταν ένα σχέδιο πραξικοπήματος που, δυστυχώς, συνεργάστηκε σε αυτό ο τέως πρωθυπουργός με την παραίτησή του.

Η εντύπωση που έχω για τον Κ. Καραμανλή, χωρίς να τον έχω γνωρίσει προσωπικά, είναι πως πρόκειται για έναν έντιμο αστό πολιτικό, που δεν ήθελε να πάει κόντρα στα συμφέροντα του λαού του. Ηθελε την Ελλάδα κυρίαρχη χώρα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν να κάνει καριέρα. Αποσύρθηκε αθόρυβα. Δεν κράτησε το όνομά του στην επικαιρότητα και μοιάζει να ιδιωτεύει. Και αυτό τι σημαίνει; Αν κάποιος έντιμος πολιτικός αρχηγός δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, αποσύρεται. Το αντίθετο συμβαίνει με τους πολιτικούς απατεώνες, που άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν. Και αυτό θα μπορούσαμε να το λέγαμε ένα πραξικόπημα του ψεύδους. Να έχει σχέση με τις υποκλοπές;

Και όπως το μυαλό του ανθρώπου κάνει χωρίς λόγο περίεργα άλματα, σκέφθηκα τον Τομά Σανκάρα, που είναι σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα. Ηταν ο θεμελιωτής της Μπουρκίνα Φάσο, που σημαίνει η γη των ενάρετων ανθρώπων. Ετσι μετονόμασε την παλιά αποικία των Γάλλων, την Ανω Βόλτα. Η χώρα ήταν ρημαγμένη. Εξαντλημένη γη, ξεραμένα ποτάμια, αποδεκατισμένα δάση. Ενα στα δύο παιδιά που γεννιούνταν πέθαινε στους τρεις πρώτους μήνες της ζωής του. Το μέγα πρόβλημα ήταν το νερό. Και ζήτησε βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να ανοίξουν πηγάδια. Και του αρνήθηκαν. Ηταν τότε που έκανε την περίφημη δήλωση που τα λέει όλα: «Μας αρνούνται πόρους για να ανοίξουμε πηγάδια στα εκατό μέτρα, αλλά διατίθενται να σκάψουν πηγάδια τριών χιλιάδων μέτρων για την εξαγωγή πετρελαίου». Το πετρέλαιο είναι τα άπληστα κέρδη· το σπάνιο και ιερό αγαθό, το νερό, που είναι για τους ανθρώπους, απαγορεύεται. Παρ' όλα αυτά καταπολέμησε τον αναλφαβητισμό, ανέστησε τα δάση και υπήρχε επάρκεια τροφίμων. Και γι' αυτό έγινε επικίνδυνος.

Το 1987, αυτοί τους οποίους αποκαλούμε «διεθνή κοινότητα», στην ουσία η απόλυτη μαφία, αποφάσισαν να απαλλαγούν από αυτόν το νέο Λουμούμπα και επέβαλε τον Μπλεζ Καμπαορέ, που εγκαθίδρυσε τη δικιά του προσωπική δικτατορία στην υπηρεσία της Δύσης. Να γιατί έχουμε τόσο πολλούς μετανάστες από αυτήν τη χώρα. Φυσικά και δεν κάνω σύγκριση μεταξύ Καραμανλή και Σανκάρα. Ούτε υπάρχουν οι σχετικές αναλογίες. Αυτό που σκέφτομαι είναι πως αν βρεθεί ένας πολιτικός ηγέτης να ενδιαφερθεί για το λαό του και ζητήσει τα αυτονόητα, γίνεται αυτομάτως επικίνδυνος και μπαίνει στο στόχαστρο.

Τελικά αυτό που λέμε «επανάσταση» δεν είναι οι φωτογραφίες από τα παλιά άλμπουμ, που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Είναι ένα απλό αίτημα δικαιοσύνης για όλους (η φτώχεια, η ανεργία, η έλλειψη στέγης κ.λπ. είναι η απόλυτη αδικία). Και αυτές οι ιδέες μπορούν να προέλθουν από ποικίλους χώρους, εκτός από την εξουσιαστική Αριστερά.

Ανακοίνωσε Σπαντάτσιο ο ΠΑΟΚ

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η απόκτηση του Juliano Spadacio (31 ετών-τα τρία προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στη Ραπίντ Βουκουρεστίου-93 αγώνες 21 γκολ) για τα επόμενα 2 χρόνια. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής θα παρουσιαστεί στις 16:30 στη Νέα Μεσημβρία και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην προπόνηση της ομάδας."

Δείτε το βίντεο:

Σε ρόλο Πρωθυπουργού ο Μπένυ! Εγκαλεί την Άννα και ζητάει χαμηλούς τόνους απ' τον Ρέππα!

Η παρουσία των δυο κορυφαίων υπουργών στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σήμερα το πρωί δεν θεωρείται από πολλούς τυχαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Βενιζέλος ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από τις δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα η υπουργός Παιδείας σε ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με τις οποίες αν υπάρχει πολιτική αστάθεια δεν αποκλείεται ακόμα και να βγούμε από την ευρωζώνη!

Όσο για τον κ.Ρέππα, μπορεί η πρόφαση να ήταν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το ενιαίο μισθολόγιο ενόψει και του υπουργικού, όμως πληροφορίες αναφέρουν οτι ζητήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών να πέσουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση που υπάρχει με τον διάδοχό του στο υπουργείο Μεταφορών για το θέμα των ταξί.

Δεν τους είπε για την κόντρα με την Τρόϊκα


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών απέφυγε να μπει σε διεξοδική συζήτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και το κλίμα που διαμορφώνεται στους κόλπους της Ε.Ε., όταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του ζήτησαν να ενημερωθούν.

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι διαπιστώνει από ευρωπαίους παράγοντες, προβληματισμό και δυσθυμία για τους ρυθμούς εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. Φέρεται, επιπλέον, να είπε στους βουλευτές ότι η τρόικα δείχνει να αποδέχεται την καθυστέρηση αύξησης των εσόδων, λόγω της ύφεσης της οικονομίας, αλλά και να διατηρεί επιφυλάξεις για την πλήρη ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι θα είναι κοινές και όχι προνομιούχες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, οι μετοχές που θα πρέπει να καταθέτουν οι τράπεζες στην περίπτωση που καταφεύγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για χρηματοδότηση. Ακόμη δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθεί ο εποπτικός ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδας στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Παραιτήθηκε όλο το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής!!!

http://www.tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/scale_span8/images/story/mpalfousia.jpgΤην παραίτησή τους παρέδωσαν και τα μέλη του γραφείου της Βουλής που παρακολουθεί την εκτέλεση του προϋπολογισμού μετά την την παραίτηση της προέδρου του Στέλλας Μπαλφούσια. Την Δευτέρα παραιτήθηκαν και οι Ηλίας Τζαβαλής, Βασίλης Πατσουράτης και Βασίλης Μανεσιώτης. Σε επιστολή της στην «Καθημερινή» η Στ. Μπαλφούσια αφήνει αιχμές κατά του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου επειδή δεν υπερασπίσθηκε την ανεξαρτησία της επιτροπής.

Mέσω της Καθημερινής η παραιτηθείσα πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής κ. Στέλλα Μπαλφούσια, με επιστολή της, ευχαριστεί τα παραιτηθέντα – όπως ουσιαστικά ανακοινώνει μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για τη συνεργασία. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω επιτροπή εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα μία άκρως δυσοίωνη έκθεση για το δημόσιο χρέος, προκαλώντας την οργή αλλά και την δημόσια αμφισβήτηση της επιστημονικής του επάρκειας από τον κ. Ευ. Βενιζέλο.

Όπως προκύπτει, μάλιστα, από την επιστολή της Συντονίστριας του Γραφείου, μετά τη δική της παραίτηση ακολούθησαν αμέσως οι παραιτήσεις και των τριών μελών της Επιτροπής με συνέπεια την ουσιαστική κατάργησή της μέχρι η κυβέρνηση να αποφασίσει να την επανασυστήσει.

«Θα ήθελα, μέσω του βήματος της εφημερίδας σας, να ευχαριστήσω τα παραιτηθέντα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, κ. Β. Μανεσσιώτη οικονομολόγου, συμβούλου της Τραπέζης της Ελλάδος, Β. Πατσουράτη καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Η. Τζαβαλή καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αντιπρόεδρο του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών για την άριστη συνεργασία μας και την επιστημονική συνεισφορά τους στο έργο του Γραφείου» επισημαίνει στην επιστολή της.

Η κ. Μπαλφούσια αφήνει μάλιστα αιχμές προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο ο οποίος, όπως υπονοεί, όχι μόνον δεν την ενημέρωσε για την επικοινωνία του με τον κ. Βενιζέλο, αλλά δεν αισθάνθηκε καν την ανάγκη να υπεραμυνθεί της ανεξαρτησίας μιας επιτροπής που ανήκει στην δικαιοδοσία της Βουλής.

«Μετά την απόσυρση της εμπιστοσύνης του Προέδρου της Βουλής προς το Γραφείο, όπως αυτή προκύπτει από την ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της 1ης Σεπτεμβρίου, έκρινα ότι δεν ήταν πλέον εφικτό να συνεισφέρω στη λειτουργία του γραφείου από τη θέση της Συντονίστριας» αναφέρει στην επιστολή της καταλήγει με την ευχή «το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους να καθιερωθεί ως έγκριτος και ανεξάρτητος θεσμός και να επιτελέσει το έργο του».

Αθώοι Κεντέρης, Θάνου για το τροχαίο - Ένοχος για ουσίες ο Τζέκος... τις οποίες έπαιρναν ποιοι;

Με ομόφωνη απόφαση του το Τριμελές Εφετείο έκρινε αθώους του Ολυμπιονίκες Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο αλλά και τους γιατρούς του ΚΑΤ για το τροχαίο ατύχημα παραμονές των αγώνων της Αθήνας το 2004.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Χρήστο Τζέκο για κατοχή παράνομων ουσιών και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή

Σε πρώτο βαθμό πάντως όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, όμως στο Εφετείο μετά από εισήγηση του εισαγγελέα τα πράγματα άλλαξαν.

Ο συνήγορος του Κώστα Κεντέρη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε ότι πλέον οι δύο Ολυμπιονίκες μπορούν αα κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά.

Βόμβα και από Ν.Δ.

Μια είδηση που θα χαροποιήσει τον κόσμο της ΝΔ και θα δυσαρεστήσει αφάνταστα τα ΠΑΣΟΚικά παπαγαλάκια, φέρεται να σκέφτονται στη ΝΔ ενόψει της επίσκεψης Σαμαρά στη ΔΕΘ!

Διαβάστε την στο taxalia.blogspot.com

Αυτοκτόνησε ο 37χρονος πρωταγωνιστής ηλεκτρονικής απάτης;

http://img.protothema.gr/D5A7E987DB53992091F974509F6CC974.jpgΤρεις ημέρες μετά τον εντοπισμό του, ο 37χρονος διαχειριστής e-shop από την Αρκαδία που φέρεται να είχε υποκλέψει στοιχεία πιστωτικών καρτών και να έκανε αγορές ύψους άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Τρίπολη! Τα πρώτα στοιχεία που συνέλλεξαν άνδρες της τοπικής Ασφάλειας, οδηγούν στην εκδοχή της αυτοκτονίας. Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα ερευνώνται.

Ο 37χρονος είχε εντοπιστεί από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία των υπευθύνων ασφάλειας συναλλαγών μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων που διαπίστωσαν ότι είχε οικειοποιηθεί τους αριθμούς από τις πιστωτικές κάρτες διαδικτυακών πελατών, οι οποίες είχαν υπερχρεωθεί χωρίς τη συγκατάθεση των κατόχων τους.

Στην περίπτωση της μιας τράπεζας είχαν πραγματοποιηθεί 393 απατηλές ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Διαδίκτυο συνολικού ύψους 379.000 ευρώ μέσω 372 πιστωτικών καρτών, ενώ στην περίπτωση της δεύτερης είχαν γίνει συναλλαγές ύψους 189.437 ευρώ μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικών πληρωμών και εισπράξεων!

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τα ψηφιακά ίχνη του 37χρονου που ήταν διαχειριστής e-shops τριών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ενός μοναστηριού στην περιοχή της Αρκαδίας. Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του στις Ρίζες Αρκαδίας, βρέθηκε πλούσιο αποδεικτικό υλικό από τα ειδικά λογισμικά προγράμματα που χρησιμοποιούσε και τα ψηφιακά αρχεία του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και δεν συνελήφθη, επειδή το αδίκημα δεν ήταν αυτόφωρο.

«Το Ιράν δίπλα στην Ελλάδα για την οικονομική ανάπτυξη»

http://img.protothema.gr/D66C4D3C0A1AF0D4CFCF053F29244BF2.jpgΤο Ιράν «βρίσκεται δίπλα σας για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Μεχμάν Παράστ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους, ο κ. Παράστ καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ, για τις διεθνείς απαιτήσεις που προβάλλονται έναντι του Ιράν ως προς το πυρηνικό του πρόγραμμα, μολονότι σε όλους τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι «δεν παρουσιάστηκε εκτροπή από ιρανικής πλευράς».

Επίσης ο Ιρανός αξιωματούχος κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «πολιτική δυο μέτρων και σταθμών» στο θέμα της τρομοκρατίας και της διασποράς πυρηνικών οπλών, ενώ, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Σύρια, τόνισε ότι «καμία χώρα δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης σε τρίτη χώρα», σημειώνοντας, ωστόσο, πως οι ειρηνικές διεκδικήσεις, ακόμη κι αν είναι μειοψηφικές, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με βία.

ΝΔ: Τακτική κομματισμού και στην ΕΥΠ

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/01/ND_new-logo.jpgΗ αποτυχία της κυβέρνησης στα θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών αποδεικνύεται καθημερινά, από στοιχεία για την αύξηση της εγκληματικότητας, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προέρχονται από αρμόδιες κρατικές Αρχές. Κυρίως, όμως, από το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία.

Για αυτή την αποτυχία η Νέα Δημοκρατία κατ’ επανάληψη προειδοποίησε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο –όσο κι αν αυτό… δυσαρεστεί την πολιτική του ηγεσία– όχι από αντιπολιτευτική εμμονή, αλλά από ανησυχία και προβληματισμό για ένα ζήτημα στο οποίο δεν χωρούν πολιτικά και κομματικά παιχνίδια.

Δυστυχώς, μία από τις αιτίες του κακού είναι ότι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει την προσφιλή της τακτική του κομματισμού στις Υπηρεσίες και τα Σώματα Ασφαλείας. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) εξαιτίας του κομματισμού, της αναξιοκρατίας και της έλλειψης εμπιστοσύνης των στελεχών προς τη διοίκηση.

Γιατί, πώς εξηγείται το γεγονός ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΠ, 110 άτομα, περίπου τα μισά από τα στελέχη της που είχαν τα προσόντα να κριθούν Προϊστάμενοι Τμημάτων, ζήτησαν με αίτησή τους να εξαιρεθούν από τη διαδικασία κρίσεων και να μην αναλάβουν οποιαδήποτε θέση ευθύνης υπό την παρούσα διοίκηση; Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα πολλά Τμήματα να παραμένουν «ακέφαλα», καθότι η διοίκηση δεν θέλει να τοποθετήσει Προϊσταμένους μη αρεστούς σε αυτή…

Πώς εξηγείται το γεγονός ότι κατά την τελευταία διετία, η διοίκηση της ΕΥΠ έχει ασκήσει πρωτοφανείς και ανυπόστατες πειθαρχικές διώξεις σε βάρος υπαλλήλων, οι οποίες μάλιστα έχουν καταγγελθεί και από την ΑΔΕΔΥ; Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των πειθαρχικών διώξεων που έχουν ασκηθεί την τελευταία διετία ξεπερνά κατά πολύ το σύνολο των προηγούμενων πέντε ετών!

Πως εξηγείται το γεγονός ότι, την ίδια ώρα, η διοίκηση που εξαντλεί την αυστηρότητά της σε βάρος συνδικαλιστών, δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος υπαλλήλων που κατηγορούνται από διετίας για διάφορα αδικήματα, ακόμη και κακουργηματικού χαρακτήρα ή τις έστειλε στο αρχείο επικαλούμενη, δήθεν, την «εργασιακή ειρήνη», μόνο και μόνο επειδή είναι φίλα προσκείμενοι στη σημερινή κατάσταση;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η περίπτωση Προϊσταμένου που υπηρετεί σε Μονάδα ακριτικού νησιού, ο οποίος κατηγορείται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό υφισταμένης του συναδέλφου εντός της υπηρεσίας! Εννέα μήνες μετά το περιστατικό, η διοίκηση της ΕΥΠ δεν έχει ασκήσει καν πειθαρχική δίωξη. Ούτε βεβαίως έχει επιβάλει καμία ποινή στον Προϊστάμενο. Αντιθέτως, μάλιστα, τον… επιβράβευσε με μετάθεση σε κεντρικότερη μονάδα και, στη συνέχεια, επελέγη προς απόσπαση σε Μονάδα του εξωτερικού με τα γνωστά οφέλη! Μόνο όταν η υπάλληλος-θύμα κοινοποίησε το θέμα της στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ανακλήθηκε η απόσπαση στο εξωτερικό του κατηγορούμενου υπαλλήλου.

Τέλος, πώς εξηγείται το γεγονός ότι δεν έχουν μονιμοποιηθεί ακόμα οι δόκιμοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν το 2009, κατόπιν διαγωνισμού που διενήργησε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, αν και έχουν συμπληρώσει τη διετία που προβλέπει η νομοθεσία, εδώ και έξι μήνες;

Μήπως η διοίκηση της Υπηρεσίας και το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν προχωρούν στην έκδοση της απόφασης μονιμοποίησής τους, ασκώντας με αυτόν τον τρόπο ψυχολογική βία στους νέους υπαλλήλους;

Και φυσικά, περισσεύουν τα παραδείγματα περιπτώσεων ικανών στελεχών που, αν και δεν έχουν δώσει ποτέ την παραμικρή αφορμή, είτε μετατέθηκαν εκτός της Κεντρικής Υπηρεσίας σε θέσεις ανενεργές, είτε τώρα μετατίθενται σε παραμεθόριες Περιφερειακές Μονάδες, χωρίς να υφίσταται κανένας προφανής υπηρεσιακός λόγος. Μήπως αιτία είναι οι προσεχείς αμφιβόλου νομιμότητας «συνδικαλιστικές εκλογές»;

Αν όλα τα παραπάνω, και πολλά ακόμα που βγαίνουν καθημερινά στην επιφάνεια, δεν είναι, όχι ενδείξεις αλλά αποδείξεις κομματισμού και μεθοδεύσεων στην ΕΥΠ, τότε τι είναι;

Η φύση της αποστολής της ΕΥΠ, αλλά και οι εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, επιβάλλουν τη διαρκή ετοιμότητα του προσωπικού, την ομόνοια και την σύμπνοια των στελεχών της και τη γενικότερη άριστη λειτουργία της Υπηρεσίας. Όμως, με τη μικροκομματική τακτική που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, αυτά δυστυχώς είναι… ψιλά γράμματα.

ΝΔ

Κεφαλογιάννης: κενές περιεχομένου οι πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού υποδομών στο Ηράκλειο Κρήτης

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=414045&w=400&h=300&q=80Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού υποδομών στο Ηράκλειο Κρήτης για τα μεγάλα εργα της Κρήτης, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ηράκλειο, ο υφυπουργός υποδομών κατά τη προσφιλή πλην όμως αποτυχημένη προπαγανδιστική μέθοδο του ΠΑΣΟΚ:

1.Επέρριψε ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του αεροδρομίου Σητείας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ γνωρίζει ότι ο εργολάβος του έργου έχει κηρυχθεί έκπτωτος για πλαστές εγγυητικές και το υπουργείο σας αδυνατεί να ορίσει ημερομηνία δημοπράτησης για το υπολειπόμενο έργο.

2.Ανακοίνωσε ότι “ο ανάδοχος του έργου επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον”, πράγμα που συνεχίζεται να ανακοινώνεται περιοδικά από τον Δεκέμβριο 2009, από τον εκάστου υπουργό υποδομών του ΠΑΣΟΚ. Γεγονός είναι ότι το έργο δεν πρόκειται να δημοπρατηθεί εντός του 2011 γιατί δεν είναι ενταγμένου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και δεν έχει δημοπρατηθεί

3.Δήλωσε ότι για το αεροδρόμιο Καστελίου, το οποίο είχε δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο 2009, από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ακυρώθηκε τρεις φορές επί ΠΑΣΟΚ “δεν υπήρχαν μελέτες, δεν υπήρχαν λεφτά” απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα πως είναι δυνατόν να έχει δημοπρατηθεί έργο προϋπολογισμού ενός (1) δισεκατομμυρίου ευρώ χωρίς μελέτες και χωρίς χρηματοδότηση και γιατί στη συνέχεια επαναδημοπρατήθηκε και ακυρώθηκε, από το ίδιο το υπουργείο σας τρείς φορές;

4.Δηλωσε ότι για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο φράγμα Αποσελέμη, ευθύνεται “η έλλειψη υπευθυνότητας του εργολάβου” και δεσμεύτηκε ότι “θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα”. Γεγονός είναι ότι το έργο έχει καθυστερήσει απαράδεκτα και με το ρυθμό που εκτελείται είναι άγνωστο πότε και εάν θα καταστεί λειτουργικό.

5. Απέφυγε να ασχοληθεί με το θέμα των στελεχών της αρμόδιας ΕΥΔΕ “Ύδρευση Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου”, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τις επόμενες ημέρες, με ορατό τον κίνδυνο να μην μπορούν να συνεχιστούν οι εργασίες του σημαντικού αυτού έργου.

Ερωτάσθε εάν εν όψει της τραγικής κατάστασης που επικρατεί και στα δημόσια έργα της Κρήτης

θα συνεχίσετε τις δηλώσεις που αποτυχημένα προσπαθούν αν συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΓΑ Παπανδρέου και του υπουργείου υποδομών?

ΤΕΡΜΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ TΩΝ BLOGGERS!!! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης,

σε αντίθεση με σας που μας γράψατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας, τo Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο απάντησε σε ερώτημα ενεργών πολιτών της Ελλάδας:

«…η οδηγία 2002/58/ΕΚ …υπενθυμίζει ως βασική αρχή ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να εγγυώνται, μέσω της εθνικής νομοθεσίας, το απόρρητο των επικοινωνιών που πραγματοποιούνται μέσω δημόσιου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών… Εάν κάποιο κράτος μέλος ψηφίσει νομοθεσία που να αντιβαίνει στις αρχές της οδηγίας περί απορρήτου στο Διαδίκτυο, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. .»!!!!!!

Η συνέχεια στο stoxasmos-politikh.blogspot.com

Ι. Βρούτσης για τις δηλώσεις Οικονόμου ότι αυξήθηκαν τα έσοδα...

«Συνιστούμε στον κ. Οικονόμου μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Οι θριαμβολογίες στις οποίες προχώρησε χθες περί αύξησης των εσόδων του μηνός Αυγούστου κατά 3%, κάθε άλλο παρά δικαιολογούνται. Υπολείπονται σημαντικά του νέου ετήσιου αναθεωρημένου στόχου για αύξηση κατά 5,6%. Και υπολείπονται ακόμη περισσότερο έναντι του αρχικού στόχου του Προϋπολογισμού για αύξηση κατά 8,5 %.

Επισημαίνεται ότι, για την επίτευξη του νέου αναθεωρημένου στόχου, απαιτείται, για το 5μηνο (Αύγουστος – Δεκέμβριος) να εισπράττονται μηνιαία 5,4 δισ. €!!!

Και κάτι ακόμη: Είναι τουλάχιστον προκλητική για την κοινωνία η κυνική ομολογία του Υπουργού, ότι η φοροδιαφυγή, η παραοικονομία και το λαθρεμπόριο βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Ουσιαστικά, παραδέχεται ότι, για δυο ολόκληρα χρόνια, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για την καταπολέμησή τους. Αναγνωρίζει, τελικά, ότι “η μάχη” των εσόδων στηρίζεται αποκλειστικά στην εξοντωτική υπερφορολόγηση πολιτών και επιχειρήσεων.

Και να, γιατί σήμερα τα spread, δυστυχώς, ακουμπούν τις 1.800 μονάδες».

Άρχισε πάλι το δούλεμα: Κίνηση Βγενόπουλου για τον Παναθηναϊκό!

http://tvxs.gr/sites/default/files/images/story/bge.jpgO Ανδρέας Βγενόπουλος ετοιμάζεται να κάνει κίνηση για τον Παναθηναϊκό! Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, εμφανίζεται ως ιδιαίτερα προβληματισμένος για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος και δηλώνει διατεθειμένος να εκδηλώσει κάποια πρωτοβουλία.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το protothema.gr, ο κ. Βγενόπουλος που βρίσκεται στο Λονδίνο, ανέφερε πριν λίγη ώρα σε στενό τραπεζικό και δημοσιογραφικό κύκλο, ότι “δεν είναι δυνατό να αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να καταστραφεί, πρέπει να προχωρήσουμε σε κάποια κίνηση για την επόμενη μέρα”.

Ο ίδιος προφανώς δεν έχει συγκεκριμενοποιήσει ακόμη τα σχέδιά του, ωστόσο από τη στιγμή που η οικογένεια Βαρδινογιάννη γνωστοποίησε την απόφασή της για άμεση αποχώρηση, είναι προφανές ότι οι όποιες πρωτοβουλίες δεν θα αργήσουν να εκδηλωθούν. Είναι, πάντως, πρόωρο να εκτιμηθεί εάν θα γίνουν κινήσεις προς την πλευρά και άλλων μετόχων (λ.χ. οικογένεια Γιαννακόπουλου) όπως και να περιγραφεί ο τρόπος επανεμφάνισης του κ. Βγενόπουλου στο προσκήνιο (λ.χ. με αίτημα για συνέλευση κλπ).

Μετά πάντως την αδρανοποίηση των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ο κ. Βγενόπουλος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, αφού κατέχει ποσοστό 10,85%, ενώ ο Ερασιτέχνης κατέχει το 10% ενώ ο κ. Νικόλας Πατέρας και ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος το 5,3% και το 4,8% αντιστοίχως.

protothema.gr

Προσθεμία για να καταθέσουν πήραν Εφραίμ κ' Αρσένιος-Θα μας πούνε επιτέλους οι ΠΑΣΟΚοι που βρίσκεται η υπόθεση;

http://www.skai.gr/files/temp/5C9FDCF4424DB4E15E65E7E9E205C61D.jpg[Να και μια είδηση απ' το "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου! Αφορά βέβαια τη δικαιοσύνη που συνεχίζει το έργο της... το ΠΑΣΟΚ επί του θέματος τηρεί σιγή ιχθύος. Θα μας πει επιτέλους κάποιος που βρίσκεται η υπόθεση Βατοπαιδίου;

Εννοείται πως ούτε η ΝΔ ασχολείται με την υπόθεση... ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ δεν βρίσκεται να κάνει μια ερώτηση στον Βενιζέλο να μάθουμε τι ενέργειες έκανε το ΠΑΣΟΚ επί 2 χρόνια για να επιστρέψουν τα "κλεμμένα"]

Διαβάστε και την είδηση:

Προθεσμία για τις 13 Οκτωβρίου ζήτησαν και έλαβαν από την Εφέτη Ειδική Ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού, οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου, ηγούμενος Εφραίμ και πατέρας Αρσένιος.

Οι δύο μοναχοί κλήθηκαν να λογοδοτήσουν για σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτές της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη σε βάρος του δημοσίου και άλλα.

Η ανάκριση για την υπόθεση των αποκαλούμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Μονής και του δημοσίου βαίνει προς ολοκλήρωση, καθώς το επόμενο διάστημα κλείνει ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων. Ήδη έχουν απολογηθεί μέλη γνωμοδοτικών συμβουλίων, στελέχη της ΚΕΔ, συμβολαιογράφοι, πολιτικοί μηχανικοί και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Εντυπωσιακό το iPhone 5!!!

Δείτε τις εκπληκτικές ικανότητες του iPhone 5 με το Laser keyboard και την προβολή ολογραμμάτων!



Εντάξει κάνουμε και καμιά πλάκα :)... πρόκειται για animation aλλά όλα αυτά σε λίγα χρόνια θα είναι πραγματικότητα... για άλλους λαούς... γιατί εμείς δεν θα έχουμε λεφτά για κινητά.

Ένας νέος ουρανοξύστης υψώνεται από το «Σημείο Μηδέν»

Όταν ολοκληρωθεί, το κτίριο θα είναι 104 ορόφους ψηλό και θα φτάνει τα 541 μέτρα ύψοςΔέκα χρόνια έχουν περάσει από την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης. Στη θέση της τρύπας που υπήρχε για πολλά χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, αρχίζει τώρα και υψώνεται ένας νέος ουρανοξύστης.

Οι Δίδυμοι Πύργοι υπήρξαν χαρακτηριστικό σημείο της αμερικανικής μεγαλούπολης. Στους μήνες που ακολούθησαν την επίθεση, οι Νεοϋορκέζοι, μουδιασμένοι ακόμα από την τραγωδία, έστρεφαν το βλέμμα προς το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου για να προσανατολιστούν.

Μόνο που εκεί δεν υπήρχαν πια τα δύο διάσημα κτίρια της πόλης. Το σημείο είχε ονομαστεί «Μηδέν». Κι εκεί δεν βρισκόταν τίποτα άλλο πέρα από μία τρύπα σε μέγεθος καθεδρικού ναού.

Τους τελευταίους μήνες, με την 10η «μαύρη» επέτειο της καταστροφής να πλησιάζει, ένα νέο κτίριο άρχισε να κάνει την εμφάνισή του στο σημείο. Έχει ολοκληρωθεί μόλις κατά τα δύο τρίτα, αλλά είναι ήδη ψηλότερο από όσα το περιτριγυρίζουν.

Όταν ολοκληρωθεί, το κτίριο θα είναι 104 ορόφους ψηλό και θα φτάνει τα 541 μέτρα ύψος.

Για χρόνια οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης συζητούσαν για το τι έπρεπε να γίνει στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Κάποιοι έκαναν λόγο για ένα μνημείο, άλλοι για ένα καινούριο κτίριο, ορισμένοι επιθυμούσαν ένα πάρκο.

Άλλωστε, αυτό είναι το σημείο που έχασαν τη ζωή τους 2.749 άτομα σε διάστημα 102 λεπτών. Δέκα χρόνια μετά μόλις 174 πτώματα έχουν ανασυρθεί.

Ένα μπρούτζινο πλαίσιο που βρίσκεται περιμετρικά του νότιου Πύργου αναγράφει τα ονόματα των θυμάτων (αυτών που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, των διασωστών, των θυμάτων από την επίθεση στο Πεντάγωνο και τη συντριβή του αεροσκάφους στην Πενσυλβάνια).

Ένα δεύτερο πλαίσιο στο βόρειο Πύργο έχει σκαλισμένα τα ονόματα των νεκρών στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, καθώς και των θυμάτων της πρώτης τρομοκρατικής επίθεσης στο σημείο, στις 26 Φεβρουαρίου 1993.

Τα δύο πλαίσια θα μετασχηματιστούν σε λίμνες με νερό.

Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 1 -έτσι ονομάζεται το κτίριο- δεν θα είναι ο μόνος ουρανοξύστης στο «Σημείο Μηδέν». Το 2013 θα ανοίξει ένας ακόμα, σε σχέδια του Φουμιχίκο Μάκι, ενώ θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου 1 τον Ιανουάριο του 2014.

Νωρίτερα, θα ανοίξει το Μουσείο Μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ δύο ακόμα πύργοι (σε σχέδια των Βρετανών αρχιτεκτόνων Νόρμαν Φόστερ και Ρίτσαρντ Ρότζερτς δεν έχουν ανακοινώσει την ημερομηνία ολοκλήρωσής τους.

Δυσβάστακτο το βάρος των σχολικών φωτοτυπιών και DVD για τους γονείς-Αλαλούμ για το ποιος θα τις πληρώσει!

Αλαλούμ έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη βιβλίων στα σχολεία και την αναγκαστική χρήση φωτοτυπιών και DVD (αν υπάρχουν dvd). Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει την… νύφη, γιατί όπως φαίνεται το βάρος πέφτει στις οικογένειες των μαθητών. Και μάλιστα είναι δυσβάστακτο, αφού οι φωτοτυπίες κοστίζουν τουλάχιστον 10 ευρώ παραπάνω από ότι το κάθε βιβλίο ξεχωριστά και ως γνωστόν δεν είναι καιρός για έξοδα!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν γονείς μαθητών και δάσκαλοι η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και απαράδεκτη. «Υπάρχουν κέντρα διανομής βιβλίων που δεν έχουν κανένα βιβλίο και άλλα κέντρα που έχουν ελάχιστους από τους 126 τίτλους βιβλίων, για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», καταγγέλλει το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που υποστηρίζει ότι τα έξοδα θα επωμιστούν ή ήδη υπερχρεωμένες και υποχρηματοδοτούμενες σχολικές επιτροπές και γονείς!

Πάντως, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Β. Κουλαϊδής, μιλώντας στην ΝΕΤ υποστήριξε ότι οι γονείς δεν θα πληρώσουν τις φωτοτυπίες και τα DVD, που χρησιμοποιούν οι μαθητές.

Αυτά θα πληρωθούν από τις σχολικές επιτροπές, είπε, ενώ γνωστοποίησε ότι τα βασικά βιβλία θα έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και σιγά - σιγά βδομάδα με τη βδομάδα θα σταλούν και τα υπόλοιπα!!!

Μέχρι το τέλος του έτους, ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί η «αποστολή» του υπουργείου.

star.gr

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της δολοφονίας του 20χρονου οπαδού στην Κρήτη

http://www.skai.gr/files/temp/DC03333D222C7B5882FEFFD627124725.jpgΤαυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο δράστες που φέρονται να μαχαίρωσαν τον 20χρονο κατά τη διάρκεια συμπλοκής οπαδών στην Κρήτης. Πάντως, παρά τις έρευνες, οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 12 συλλήψεις εκ των οποίων δύο είναι γονείς νεαρών κάτω των 18 ετών.

Γιατί η Ελλάδα ΔΕΝ πρέπει να δεχτεί να τις επιβάλλουν πρόσθετες εγγυήσεις; (σε καμία περίπτωση όμως!)

Η απάντηση είναι απλή και το taxalia σας την δίνει όπως πάντα με λίγες λέξεις…
Εσείς -οι αναγνώστες μας- θα κάνετε τους απαραίτητους συνειρμούς… και σκέψεις!

Το πρόβλημα είναι αντίστοιχο με την έκδοση των CDS. Δηλαδή οι πρόσθετες εγγυήσεις θα δίνουν κίνητρα -σε κέντρα συμφερόντων και λήψης αποφάσεων- να κάνουν ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να αποτύχει η χώρα, να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τελικά να «ρευστοποιηθούν» οι εγγυήσεις αυτές.

Τόσο απλό!

Δηλαδή ακόμη πιο συνοπτικά:
Πρόσθετες εγγυήσεις = πρόσθετα CDS

taxalia.blogspot.com

Το ΠΑΣΟΚ αύξησε τα μυστικά κονδύλια

Τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ το χρόνο αύξησε το ΠΑΣΟΚ τα μυστικά κονδύλια που έδινε στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ από το πρώτο δίμηνο της διακυβέρνησής του το ύψος των απόρρητων δαπανών ανέβηκε πάνω από 30%.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει η σημερινή «Αυγή», στο υπουργείο που «υπηρέτησε» και άφησε όνομα ο Γιώργος Παπανδρέου εκτός από το όριο με τις ΜΚΟ είχαμε από το 2009 και συνεχείς αυξήσεις των μυστικών κονδυλίων, που μόνο το 2010 έφθασαν τα 68 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009 το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να τα αυξήσει κατά 15 εκατ.!

Σύμφωνα με το έγγραφο, δύο μήνες μετά τις εκλογές, στις 10 Δεκεμβρίου 2009 ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης υπογράφει απόφαση που αυξάνει κατά 15 εκατ. ευρώ τα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ. και μάλιστα τα χρήματα αυτά διατέθηκαν αμέσως, χωρίς να γνωρίζει κανείς που πήγαν! Συγκεκριμένα η κυβέρνηση πήρε 15 εκατ. ευρώ που ήταν στον κωδικό 5131 (είναι ο κωδικός για την διεθνή αναπτυξιακή βοήθεια) και τα πέρασε στον κωδικό 0896 (που είναι τα μυστικά κονδύλια). Έτσι η αναπτυξιακή βοήθεια περιορίσθηκε από τα 53,7 εκατ. ευρώ στα 38,7 εκατ. και αναλόγως αυξήθηκαν τα μυστικά κονδύλια, που διατίθενται με τον γνωστό αδιαφανή τρόπο, από τα 42,2 εκατ. στα 57,2 εκατ. ευρώ.

Ερωτηματικά γεννά ότι η μεταφορά του ποσού των 15 εκατ. έγινε με βάση έγγραφο του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού και όχι του Υπ.Εξ.

Τα έγγραφα που έρχονται στη δημοσιότητα από την “Αυγή” δείχνουν ότι στο «κράτος ΠΑΣΟΚ» που υπάρχει στο Υπ.Εξ. ακολουθούνται δύο διαδικασίες για την χρηματοδότηση των μυστικών κονδυλίων. Η μία είναι μέσω του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού και η άλλη μέσω της Διεύθυνσης Οικονομικής Διοίκησης και της ΥΔΕ του Υπ.Εξ. - διαδικασία που ακολουθήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2009, όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε 39 εκατ. για τα μυστικά κονδύλια.

Απορία δημιουργεί επίσης η βιασύνη με την οποία ο Σαχινίδης έδωσε τα 15 εκατ. στις 8 Δεκεμβρίου εστάλη το έγγραφο, στις 9 το παρέλαβε και στις 10 είχε στείλει τα λεφτά.

Σύμφωνα με την «Αυγή» οι απόρρητες δαπάνες αυξήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ στο Υπ.Εξ. Το 2009 έδωσαν τα 15 εκατ. παραπάνω, φθάνοντας τα 57 εκατ., ενώ εισέπραξε και την τελευταία δόση των ήδη εγγεγραμμένων πιστώσεων που είχε αφήσει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Το 2010 αρχική πίστωση ήταν 18 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά έφθασε τα 68 εκατ.! Μάλιστα ήταν τόσο πιεστικές οι υποχρεώσεις που πήραν το 100% των πιστώσεων πριν το μνημόνιο και το ΔΝΤ, ενώ λίγο πριν την δημιουργία του μηχανισμού στήριξης πήραν 10 εκατ. πάλι από την αναπτυξιακή βοήθεια και τα πήγαν στα μυστικά κονδύλια!

Ανάλογη είναι η διαχείριση του 2011, όπου περίπου 1 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκε από το αποθεματικό χωρίς την έγκριση από το γραφείο παρακολούθησης του προϋπολογισμού της Βουλής, όπως προβλέπει ο νόμος για την δημοσιονομική ευθύνη. Όσον αφορά τα χρήματα που έχουν δοθεί το 2011 αρκεί να σημειώσουμε ότι η αρχική πίστωση είναι 33 εκατ. ευρώ – υπενθυμίζουμε: το 2010 ήταν 18 εκατ. και έφθασε τα 68 εκατ. Απλή μέθοδος των τριών…

Ο δημοσιονομικός έλεγχος απόρρητες δαπάνες δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται στις άλλες δαπάνες του προϋπολογισμού, αλλά από ad hoc τριμελή επιτροπή που προβλέπεται ότι ο ένας πρέπει να είναι διπλωμάτης. Τα πρόσωπα πρέπει να εναλλάσσονται. Όμως οι διαδικασίες αυτές δεν τηρούνται σχεδόν ποτέ.

Δείτε κι αυτό: Που πάνε τα μυστικά κονδύλια;



http://www.antinews.gr/2011/09/06/120588

«Αντάρτικο» από 25 Γερμανούς βουλευτές κατά του ενισχυμένου μηχανισμού ευρωστήριξης

[Για να καταλάβω: Αυτοί οι 25 είναι κακοί ή καλοί; Εσείς τι λέτε; Αφού είναι απέναντι στην Μέρκελ είναι καλοί... ακόμα και αν δεν θέλουν να μας δανείσουν...]

Συνολικά 25 βουλευτές του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού δεν στήριξαν αργά τη Δευτέρα την κατάθεση νομοσχεδίου που ενισχύει τις αρμοδιότητες του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, του EFSF.

H προκαταρκτική αυτή ψηφοφορία έγινε στην κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Δώδεκα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καταψήφισαν την κατάθεση του νομοσχεδίου και επτά απείχαν, σύμφωνα με πηγές του κόμματος που μίλησαν στο Reuters.

Σε ξεχωριστή ψηφοφορία που έγινε στον μικρό εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), δύο βουλευτές καταψήφισαν και τέσσερις απείχαν.

Ο συνασπισμός CDU/CSU και FDP έχει 330 από τις συνολικά 620 έδρες της γερμανικής βουλής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να υποστεί περισσότερες από 19 διαρροές.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, αλλά η Μέρκελ θέλει για

Jakob von Weizsäcker, εφευρέτης του ευρωομόλογου : «Οι Ευρωπαίοι εταίροι κυβερνάνε την Ελλάδα»

http://www.berlin-institut.org/uploads/pics/Jakob_von_Weizsaecker__Klein__02.jpgΣε συνέντευξη του στη Stuttgarter Zeitung, ο οικονομολόγος και εφευρέτης του ευρωομόλογου Jakob von Weizsäcker απαντά στην κριτική που ασκείται στην έκδοση ευρωομολόγου, επισημαίνοντας ότι τα ευρωπαϊκά ομόλογα δεν οδηγούν αναγκαστικά σε υψηλό κόστος δανεισμού για τις ισχυρές χώρες, όπως η Γερμανία.

Προτείνει, επιπλέον, την έκδοση των Μπλε Ομόλογων (Blue Bonds) που θα έχουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτησή τους και των Κόκκινων Ομόλογων (Red Bonds) για τα οποία θα ευθύνονται οι χώρες και δεν θα βρίσκονται σε τραπεζικά χαρτοφυλάκια.

"Τα ευρωομόλογα δεν είναι εργαλείο του διαβόλου αλλά ούτε και πανάκεια. Είναι όμως ένα σημαντικό θεμέλιο για μια καλύτερη αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης", επισημαίνει.

"Σήμερα υπάρχει έλλειμμα δημοκρατικού ελέγχου, καθώς το πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι στην παρούσα κρίση μια πραγματικότητα. Η Ελλάδα κυβερνάται από τους ευρωπαίους εταίρους μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια – και το ελληνικό κοινοβούλιο δεν είναι αντίθετο. Αυτό είναι σωστό. Δίνουμε πολλά χρήματα και πρέπει να έχουμε λόγο στις αποφάσεις. Όμως σε βάθος χρόνου το έλλειμμα αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας" τονίζει.

"Με χρέος 150% η Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές και δεν θα μπορούσε ούτε μόνο με την πρότασή μας. Για να επιστρέψει στις αγορές πρέπει οπωσδήποτε να αναδιαρθρώσει το χρέος και μάλιστα με σωστό τρόπο, όχι καλωπιστικά όπως έγινε μέχρι τώρα.Και εδώ βοηθά η πρότασή μας: να γίνει ανταλλαγή των υφισταμένων χρεών με ομόλογα Blue και Red και με σημαντικές μειώσεις" καταλήγει.

Τώρα που το ζητάει κι ο Βαξεβάνης... ο Καραμανλής σίγουρα θα μιλήσει

Μερικοί άνθρωποι όπως ο μαυροτσούκαλος Βαξεβάνης δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους... Όσο ο ανακριτής και ο εισαγγελέας παραδέχονται ότι υπήρχαν υποκλοπές και ασκούν διώξεις, τόσο επιμένουν οι νάνοι της δημοσιογραφίας και οι γίγαντες του κουτσομπολιού, να επαναφέρουν τις γελοιότητές τους περί Playstation Καραμανλή, DVD Ζαχόπουλου και λοιπά καραγκιοζιλίκια.

Η νέα αποθέωση της ηλιθιότητας είναι το σημερινό άρθρο του Βαξεβάνη όπου ο εν λόγω ζητάει από τον Καραμανλή να μιλήσει και να τοποθετηθεί σε κάτι που έχει τοποθετηθεί η δικαιοσύνη, δηλ. στο αν παρακολουθούνταν και σε κάτι που λένε οι πληρωμένοι μισθοφόροι ΠΑΣΟΚ όπως αυτός στην ΕΡΤ, δηλ. στο αν έπαιζε Playstation στο Μαξίμου!!!

Τους τσούζει βλέπετε που αντί για τον Καραμανλή μιλάει η δικαιοσύνη και ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει...

Για το πόσο εγκάθετος είναι δε αρκεί να πούμε ότι 2 χρόνια επί ΠΑΣΟΚ, ο άνθρωπος που δήθεν ανακάλυψε το "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου, όχι μόνο δεν έχει κάνει μια εκπομπή να μας πει που βρίσκεται η υπόθεση και τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να πάρει πίσω τα "κλεμμένα" αλλά δεν έχει γράψει και τίποτα στη σελίδα του!!!

Όσο για το πόσο άσχετος είναι αυτός που θεωρεί τον ευατόν του σαν τον μεγαλύτερο έλληνα δημοσιογράφο-ερευνητή, αρκεί το εξής που έγραψε και ο φίλος Ploutarchos σε σχόλιο: Γράφει:

Τρία γεγονότα έφεραν στην επιφάνεια τις υποκλοπές. Το πρώτο ήταν η δυσλειτουργία του δικτύου τη Q telecom,που αποκάλυψε πως υπάρχει λογισμικό υποκλοπών στο δίκτυο της Vodafone.

Όση σχέση έχει η Q Telecom, που ανήκει στην ΤΙΜ (τότε WIND ή TELESTET) με την Vodafone...

άλλη τόση έχει και ο Βαξεβάνης με τη σοβαρή δημοσιογραφία...

Διαβάστε το σημερινό παραλήρημά του:

Όσοι θεωρούν τους άλλους ανόητους, συνήθως κάνουν κάποιο ανόητο λάθος απέναντί τους. Στην περίπτωση της υπόθεσης των υποκλοπών, το μοιραίο λάθος δεν μπορούσε να είναι πιο ανόητο. Οι υποκλοπείς είχαν αγοράσει καρτοτηλέφωνα τα οποία χρησιμοποίησαν ως τηλέφωνα σκιές. Εκτός από ένα: Το είχαν φορτίσει όμως στο δίκτυο και έτσι το τηλέφωνο αυτό έδωσε σήμα στο δίκτυο της Vodafone δηλώνοντας τον μοναδικό αριθμό της συσκευής (ΙΜΕΙ). Αντί να πετάξουν το τηλέφωνο αυτό των μερικών ευρώ, το χρησιμοποίησαν αργότερα με άλλη κάρτα σύνδεσης. Στέλεχος της Vodafone, κατέθεσε στον εισαγγελέα, πως η συσκευή αυτή εντοπίστηκε να λειτουργεί με αριθμό της Αμερικάνικης Πρεσβείας

Τρία γεγονότα έφεραν στην επιφάνεια τις υποκλοπές. Το πρώτο ήταν η δυσλειτουργία του δικτύου τη Q telecom,που αποκάλυψε πως υπάρχει λογισμικό υποκλοπών στο δίκτυο της Vodafone. Το δεύτερο ήταν ο θάνατος του Τσαλικίδη που ανάγκασε απ ό,τι φαίνεται τα στελέχη της Vodafone να γνωστοποιήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου τις υποκλοπές. Και το τρίτο ήταν η χρήση του καρτοτηλεφώνου των υποκλοπών που καταδεικνύει πια τους υποκλοπείς.

Και τα τρία είναι γεγονότα, ανεξάρτητα από τη διάθεση των ελληνικών αρχών να προστατέψουν τις τηλεπικοινωνίες, τη χώρα, την κυβέρνησή της. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, περιορίστηκε σε ένα παιδαριώδες πόρισμα έξι σελίδων, για το μεγαλύτερο σκάνδαλό ενάντια στην ασφάλεια της χώρας, που περιγράφει ποιά τηλέφωνα κάλεσαν από λάθος τα τηλέφωνα σκιές. Και αυτό επί ημερών του «εθνικά ανησυχούντα» κυρίου Κοραντή στην ΕΥΠ. Το φίδι από την τρύπα, προσπάθησε να βγάλει μόνο η ΑΔΑΕ, αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια των ελληνικών Αρχών που τα έπαιζαν «αδαείς».

Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι ο Καραμανλής. Εβδομαδιαία εφημερίδα η οποία υποστηρίζει πως συνομίλησε μαζί του, γράφει πως ο πρώην πρωθυπουργός θέλει πλήρη διαλεύκανση των υποκλοπών. Επίσης στην γκρίζα ανεπιβεβαίωτη ειδησεογραφία των τελευταίων μηνών, μπορεί κάποιος να διακρίνει θέματα για σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή, παρακολούθηση Καραμανλή, απαγωγή των παιδιών του και της Νατάσας και σήμερα πιθανής δολοφονίας σωματοφύλακά του. Και όλα αυτά αφορούν έναν πρώην πρωθυπουργό. Ποιός θα απαντήσει αν είναι μύθοι ή πραγματικότητα; Αισθάνεται κάποιος την ανάγκη να προστατεύσει τον θεσμό του πρωθυπουργού και της Δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας;

Ο Κώστας Καραμανλής, σε όλη του την πολιτική καριέρα του ισορρόπησε επικίνδυνα σε μύθους. Πάτησε σε αυτόν του θείου του, προσπάθησε να δημιουργήσει αυτόν του στιβαρού ηγέτη των μεταρρυθμίσεων και κατέληξε στους εξευτελιστικούς αστικούς μύθους που τον έθεσαν πρωταγωνιστή στις στήλες των παραπολιτικών και της ειρωνικής απαξίωσης.

Ποτέ άλλωστε για πρωθυπουργό δεν υπονοήθηκαν τόσο απαξιωτικά πράγματα: «Βλέπει DVD στου Μαξίμου», «τον ενδιαφέρει μόνο το play station», «τι είναι αυτά που λέει ο Ζαχόπουλος στο DVD» «φεύγει κάθε μέρα για σιέστα στη Ραφήνα» και άλλα πολλά. Μπορεί η ιστορία να αποδείξει πως ο Καραμανλής δεν ήταν ένας πολιτικός που δεν μπορούσε, αλλά ένας άνθρωπος ο οποίος δεν άντεξε. Πιεσμένος από πολύ προσωπικά στοιχεία που πολλές φορές είναι πιο ισχυρά από την όποια διάθεση στην πολιτική.

Μέχρι να αποδείξει όμως η ιστορία αν ο Καραμανλής ανήκει στην αισωπική κατάταξη, στα μυρμήγκια της πολιτικής ή στους επιπόλαια τζιτζίκια, δεν πρέπει να συντηρεί άλλους μύθους. Αν γύρω από το πρόσωπό του και την πολιτική του, παίχτηκαν παιχνίδια μυστικών υπηρεσιών με όλα όσα φημολογούνται στον Τύπο, πρέπει να μιλήσει. Δεν είναι θέμα προσώπου αλλά θεσμών και ασφάλειας. Κάθε φημολογία χωρίς θέση, μπορεί να δημιουργεί ένα προφίλ θύματος που μοιάζει να τον βολεύει, αλλά δημιουργεί και μειδιάματα. Το να λέει ο Καραμανλής πως θέλει διαλεύκανση των υποκλοπών είναι απλώς μια παραδοχή ή πως δεν κυβερνούσε τότε, ή πως δεν το είχε καταλάβει ότι κυβερνούσε. Αν εννοεί κάτι άλλο, πρέπει και αυτό να το πει.

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ....

Γιατί μόνο με τέτοιες υποθέσεις ίσως έρθετε εσείς οι αιώνιοι πολιτικοί στη θέση του απλού ταλαίπωρου πολίτη, οτι στο κέντρο της Αθήνας, ένα μικρό λεωφορείο μεταφέρει 20 βουλευτές και δυο υπουργούς και ΞΑΦΝΙΚΑ εμφανίζεται ένα ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΟΧΗΜΑ - από το 1.000.000 που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, πέφτει επάνω του, παίρνει φωτιά και όλοι σκοτώνονται. ΟΛΟΙ. Τι θα γίνει με το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ;

H συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Έξωση στη μονάδα βατραχανθρώπων

Την ώρα που στο υπουργείο Εσωτερικών αναμένουν από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου να δώσει το «πράσινο φως» υποδεικνύοντας τις εκτάσεις στο λεκανοπέδιο Αττικής, για την μετεγκατάσταση των αθίγγανων, το Υπουργείο Οικονομικών (που προΐσταται της υπηρεσίας) και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πετάει τους βατραχανθρώπους του Λιμενικού έξω από την βάση τους στον Άγιο Κοσμά…

Ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Χρήστος Παπουτσής υποστηρίζει πως δεν υφίσταται θέμα έξωσης των βατραχανθρώπων αλλά πρόκειται για… «διευθέτηση κάποιων εκκρεμοτήτων που αφορούν τις εγκαταστάσεις της Μονάδας» αποκλείοντας την Μονάδα των Βατραχανθρώπων από την πρόσβαση στην παραλία και στη θάλασσα…!!

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Π. Οικονόμου ενημέρωσε τη Βουλή ότι η «Κτηματική Εταιρεία του Πειραιά έχει λάβει σε βάρος της μονάδας των ειδικών δυνάμεων συγκεκριμένα μέτρα όπως πρωτόκολλο Αυθαίρετων Κατασκευών, πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής, το οποίο φαίνεται πως αποτελεί και το μείζον αλλά και πρωτόκολλο Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης».

Αυθαίρετη η Βάση της μονάδας των Βατραχανθρώπων. Το πιστεύατε; Δηλαδή, οι βατραχάνθρωποι θα μεταφερθούν στην Πεντέλη και οι αθίγγανοι στον Άγιο Κοσμά;

http://www.antinews.gr/2011/09/06/120542

Βουλευτές ΝΔ Θεσσαλονίκης: Οποιαδήποτε «εξαγγελία», «δέσμευση» και «υπόσχεση» στον πρωθυπουργικό λόγο δεν έχει την παραμικρή αξιοπιστία

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τον πρωθυπουργό σε μία δεινή θέση και με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα πολύ οξύτερα από αυτά που αντιμετώπιζε πέρυσι, κατά την ίδια εποχή. Ανεργία, αποβιομηχάνιση, εγκατάλειψη μεγάλων έργων και συνολική απαξίωση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής συνθέτουν ένα ιδιαίτερα γκρίζο σκηνικό μέσα στο οποίο οποιαδήποτε «εξαγγελία», «δέσμευση» και «υπόσχεση» στον πρωθυπουργικό λόγο δεν έχει την παραμικρή αξιοπιστία.

Αυτό τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η ΝΔ Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ και της έλευσης του κυβερνητικού κλιμακίου. Στη διάρκειά της οι βουλευτές αναφέρθηκαν σε τομείς του κυβερνητικού έργου, ενώ ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος ευχήθηκε καλή παραμονή στον κ. Παπανδρέου. Κάλεσε δε τους Θεσσαλονικείς να είναι ευγενικοί με τον πρωθυπουργό καθώς πρόκειται για την τελευταία του επίσκεψη με αυτήν την ιδιότητα.

Ο Κώστας Γκιουλέκας

«Η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχουν ξεχειλίσει και δυστυχώς φοβάμαι ότι αυτό θα αποτυπωθεί στις διαδηλώσεις που διοργανώνονται την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ», σημείωσε ο Κώστας Γκιουλέκας. Ο ίδιος υπενθύμισε τις παλινωδίες της κυβέρνησης όσον αφορά στο θεσμό της ΔΕΘ, ενώ υπογράμμισε ότι η κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να θυμίζει γεφύρι της Άρτας, με την κυβέρνηση να επιδίδεται σε ευχολόγια και ασκήσεις επί χάρτου, χωρίς να υπάρχει ορατή πρόοδος στο έργο. Κατήγγειλε τον Γιάννη Μπουτάρη για την απαράδεκτη απόφαση να μην συμμετάσχει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην 76η ΔΕΘ. Ο κ. Γκιουλέκας στηλίτευσε τη δήλωσε που έκανε ο, όπως τουλάχιστον δήλωνε, ανεξάρτητος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ότι είναι πιο «πασόκος» από τον οποιονδήποτε. Αναφέρθηκε, επίσης, στο γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Τέλος, με την ιδιότητα του αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, δήλωσε ότι «δεν θα δεχθούμε καμία συμβιβαστική λύση στα εθνικά μας θέματα».

Σταύρος Καλαφάτης

Στο θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, αλλά και της συστηματικής υποβάθμισής της από την κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο Σταύρος Καλαφάτης. «Για τη Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να υφίσταται ανοικτό το ζήτημα του καταλογισμού των πολιτικών ευθυνών για τη χαοτική κατάσταση που επικρατούσε εδώ και μήνες στον Διεθνή Εκθεσιακό Φορέα. Και το ζήτημα αυτό είναι προφανές ότι βαρύνει πολιτικά και ηθικά την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να υποβαθμίζει και να απαξιώνει το θεσμό. «Πέρσι ο πρωθυπουργός μιλούσε για αναβάθμιση της ΔΕΘ, ενώ φέτος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη χαρακτηρίζει πολιτικό πανηγύρι. Είναι αυτό κυβέρνηση; Είμαι προβληματισμένος και προσβεβλημένος, όχι ως εκπρόσωπος κόμματος, αλλά ως Θεσσαλονικιός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφής και ξεκάθαρη: «Εμείς θέλουμε τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, ώστε να αναβαθμιστεί όλη η περιοχή όπου θα μεταφερθεί η Έκθεση, ενώ ταυτόχρονα ο χώρος τον οποίο καταλαμβάνει σήμερα θα μετατραπεί σε έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου», κατέληξε.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης

Το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί σε χιλιάδες οικογένειες το υπουργείο Παιδείας, με την απόφαση να μην λειτουργήσουν υποχρεωτικά τμήματα προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία, υπογράμμισε ο Γιάννης Ιωαννίδης. «Τα νηπιαγωγεία θα δέχονται προνήπια μόνο όταν υπάρχουν κενές θέσεις νηπίων. Οι γονείς προσπαθούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που τους δημιουργείται, αναζητώντας ιδιωτικά νηπιαγωγεία (όσοι αντέχουν οικονομικά) ή δημοτικούς παιδικούς σταθμούς (σε όσους δήμους λειτουργούν ακόμα)», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που διαμορφώνουν το πλαίσιο λειτουργίας των δημόσιων σχολείων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λίγο πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. «Η έλλειψη έγκαιρου προγραμματισμού, η προχειρότητα και η ανευθυνότητα του υπουργείου, αναγκάζει εκπαιδευτικούς και μαθητές, να ξεκινήσουν τα μαθήματα χωρίς βιβλία με DVD και φωτοτυπίες, δημιουργώντας τεράστια λειτουργικά προβλήματα. Η σύμβαση για την αγορά του χαρτιού που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση των βιβλίων υπογράφτηκε μόλις την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου. Πότε τα βιβλία θα τυπωθούν, θα μεταφερθούν στις αποθήκες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και μετά θα σταλούν στα σχολεία, για να διανεμηθούν στους μαθητές; Απροσδιόριστος ο χρόνος παραλαβής των βιβλίων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης.

Ο Θόδωρος Καράογλου

Στην τραγική πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού αναφέρθηκε ο Θόδωρος Καράογλου, αλλά και στην έκρηξη της ανεργίας. «Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουμε πλήρη εκτροχιασμό του προϋπολογισμού. Οι κυβερνητικές ψευδαισθήσεις κατέρρευσαν και παρά τις λογιστικές αλχημείες της Κυβέρνησης για να κρυφτεί ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Τα καθαρά έσοδα καταρρέουν. Έτσι έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 8,5% (νέοι αναθεωρημένοι στόχοι για αύξηση κατά 5,6%), τα έσοδα το πρώτο επτάμηνο, μειώθηκαν κατά 6,4% (ή 1,8 δισ. ευρώ). Οι δαπάνες διογκώνονται. Είναι εφέτος αυξημένες κατά 7,3% έναντι του αντίστοιχου περσινού επταμήνου (ή κατά 2,8 δισ. ευρώ), έναντι ετήσιου αναθεωρημένου στόχου για αύξηση μόλις κατά 0,7% και προηγούμενων στόχων του προϋπολογισμού για αύξηση κατά 1,9%», τόνισε ο κ. Καράογλου.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ανέρχονται στα 6,63 δισ. ευρώ το Α΄ Εξάμηνο του 2011, ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων «βουλιάζει», αφού το πρώτο επτάμηνο του 2011 έχουμε μειωμένες δαπάνες κατά 37,6%, έναντι αρχικών στόχων για αύξηση κατά 0,6% και αναθεωρημένων ετήσιων στόχων για μείωση κατά 10,6%, ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα διευρύνεται δραματικά. Έτσι στο επτάμηνο, είναι αυξημένο κατά 25,1%, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%.

Ο Σάββας Αναστασιάδης

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες παρουσίασε ο Σάββας Αναστασιάδης. «Το αγροτικό εισόδημα μειώνεται σταθερά, αφού το κόστος παραγωγής εκτοξεύτηκε στα ύψη (αγροτικό ρεύμα, καύσιμα, λιπάσματα, ΦΠΑ κλπ). Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση δεν έχει αποζημιώσει τους αγρότες για ζημιές που έχουν υποστεί από θεομηνίες. Επίσης σε μία περίοδο που η τιμή της ζάχαρης αυξήθηκε παγκοσμίως, η κυβέρνηση μείωσε την τιμή αγοράς των τεύτλων κατά 4 ευρώ/τόνο (από 30 σε 26), με αποτέλεσμα η παραγωγή τεύτλων να είναι ασύμφορη και να μην υπάρχει ενδιαφέρον από τους αγρότες», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

«Η απαξίωση του ΟΣΕ, ειδικότερα η μείωση των εμπορευματικών δρομολογίων, απαξιώνει το λιμάνι και αναβαθμίζει αυτά του Δυρραχίου και της Βάρνας», σημείωσε και κατέληξε: «Ένα χρόνο μετά την υποτιθέμενη απελευθέρωση των φορτηγών ΔΧ δεν έχουμε ούτε μείωση των τιμολογίων ούτε αύξηση στα δημόσια έσοδα, όπως ισχυριζόταν η κυβέρνηση. Να περιμένουμε την ίδια αποτελεσματικότητα από τον αρχιτέκτονα του θερινού χάους Ραγκούση και στην απελευθέρωση των Ταξί;»

Η Έλενα Ράπτη

Με γραπτή παρέμβασή της η Έλενα Ράπτη, η οποία απουσίαζε δικαιολογημένα από τη συνέντευξη, χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία της Διοικούσας για την κοινή συνέντευξη Τύπου επίκαιρη και στοχευμένη, για δύο λόγους: «Ο ένας γιατί είναι αναγκαίο η τοπική Νέα Δημοκρατία να δώσει το στίγμα της σε όλη την κοινωνία της πόλης. Να αναδείξει τα τοπικά προβλήματα, να τα φέρει στην επιφάνεια του δημοσίου διαλόγου, να δημιουργήσει μια πολιτική πίεση για την επίλυσή τους. Ο δεύτερος είναι για να δημιουργήσει μια κινητικότητα γύρω από όσα χρονίζουν σε αυτή την πόλη. Θέματα που τα ζούνε οι πολίτες και μετά παραμένουν στάσιμα, χωρίς η πολιτεία να επιδεικνύει το παραμικρό ενδιαφέρον», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στην παρέμβαση της η κ. Ράπτη.