12 Σεπτεμβρίου 2011

Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο

ΟΥΤΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΣΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ.
ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 10 ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ

ΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΩΡΑ !

      Η Διαμαντοπούλου  ξέχασε να τυπώσει βιβλία για τους μαθητές. Όπως σας το γράφω γιατί αν θεωρηθεί ότι πάει να καταργήσει την δωρεάν παιδεία που πρώτος καθιέρωσε ο παππούς του ΓΑΠ και μετά την βελτίωσε η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ θα μου στρίψει.
   -  Μπορείτε να βρείτε τα βιβλία από το ηλεκτρονικό σχολείο,απάντησε η υπουργός,σε ερώτηση δημοσιογράφων.
    -Αν  δεν έχουν ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  και ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ  ο κόσμος ,τι θα κάνει ?
    -Να πάει να αγοράσει. ΟΛΑ ΤΣΑΜΠΑ τα θέλετε. Εξάλλου τι τους κάνατε τους υπολογιστές που σας έδωσε  ΔΩΡΕΑΝ ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ? ΑΑΑΑΑΑ!!
      ΑΛΗΘΕΙΑ  ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ?
    Τους εξαργύρωσε σε ψήφους προς τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
     
 

ΣΚΑΪ-Αλαφούζος: Πολύ πλάκα έχουν τα ΜΜΕ όταν αναπαράγουν τις απόψεις των αφεντικών τους για τις μπίζνες, σαν ανησυχίες όλου του κλάδου

Η είδηση στο ΣΚΑΪ έχει τίτλο:

Aντιδράσεις του ελληνικού εφοπλισμού στις δηλώσεις Βενιζέλου
"Το εφοπλιστικό κεφάλαιο βασικός τροφοδότης της οικονομίας" δηλώνουν ναυτιλιακοί παράγοντες

Και στο κείμενο γίνεται λόγος για "αντιδράσεις ναυτιλιακών παραγόντων":

Τις έντονες αντιδράσεις του ελληνικού εφοπλισμού προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για τον κλάδο κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τη Θεσσαλονίκη.

Mιλώντας για κατηγορίες πατριωτών που δεν έχουν συμμετάσχει όσο θα έπρεπε στην προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης ο υπουργός Οικονομικών συμπεριέλαβε σε αυτούς και τους έλληνες εφοπλιστές, εκφράζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει διάλογο με τον εφοπλιστικό κόσμο προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να συμμετάσχουν περισσότερο στη δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας.

Οι ναυτιλιακοί παράγοντες της χώρας αντέδρασαν στα λεγόμενα Βενιζέλου, υπενθυμίζοντας ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο μέσω του ογκώδους ελληνόκτητου, αλλά και υπό ελληνική σημαία στόλου, διαχρονικά αποτελεί τον βασικό τροφοδότη της ελληνικής οικονομίας. Τονίζουν μάλιστα ότι οι έλληνες εφοπλιστές, που δραστηριοποιούνται σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, έχουν καταφέρει να παραμένουν η πρώτη δύναμη παγκοσμίως και παρά τη διεθνή κρίση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κύκλος εργασιών της ναυτιλίας έχει μειωθεί στο 20% του μέσου όρου της δεκαετίας 2000 - 2009.

Παρ' όλα αυτά, το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών της ελληνικής ναυτιλίας επαναπατρίζεται είτε μέσω επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, είτε μέσω επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, είτε μέσω του συναλλάγματος που εισρέει στη χώρα από τους χιλιάδες έλληνες ναυτικούς. Αυτό που απαιτείται, τονίζουν ναυτιλιακοί κύκλοι, είναι η κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα φιλόξενο περιβάλλον για επενδύσεις έστω και τώρα που η χρυσή δεκαετία του 2000 έχει παρέλθει.
http://www.skai.gr/news/finance/article/179811/adidraseis-tou-ellinikou-efoplismou-stis-diloseis-venizelou-/
Δείτε τώρα και ποιοι είναι"οι ναυτιλιακοί κύκλοι" και "οι ναυτιλιακοί παράγοντες της χώρας αντέδρασαν στα λεγόμενα Βενιζέλου", σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ:

Το αφεντικό του ο Γιάννης Αλαφούζος που έστελνε μηνύματα στο Twitter και μέμφονταν τον ΓΑΠ και τον Μπένυ για όσα είπαν χθες...



Τι να κάνουμε Γιαννάκη;
Και σένα σου βρώμαγε η ΝΔ και έγλυφες την "πράσινη ανάπτυξη"...
λούσου την τώρα...

Υπολοχαγός …Νατάσσα!

Τι άλλο θ’ ακούσουμε απ’ τα παπαγαλάκια της πράσινης και όχι μόνο προπαγάνδας!

Ο Καραμανλής λέει συμφώνησε με τους Αμερικάνους να τον παρακολουθούν για λόγους ασφαλείας εν όψει των επικείμενων τότε Ολυμπιακών Αγώνων.

Γι’ αυτό, οι διαχρονικά αλτρουιστές, φίλοι και σύμμαχοί μας (ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΙΜΙΑ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ κ.λ.π) παρακολουθούσαν τις συνομιλίες του Πρωθυπουργού με Υπουργούς, συνεργάτες του αλλά και …με τη σύζυγό του!!! Τόσο καλά…


Στρουμφίτα

Δεξί Εξτρέμ: Τέτοιο κουτόχορτο ταΐζουν τους παρασινοφρουρούς οπότε μην εκπλήσσεστε που τους ξαναψηφίζουν

Γ. Μιχελάκης: «Κουβέντες της… πεντάρας» τα περί εξόδου από το ευρώ

http://tvxs.gr/sites/default/files/images/story/kvlknkh.jpg«Ο κ. Παπανδρέου, αφού -με τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη- πάγωσε ολόκληρη την κοινωνία, σήμερα πάγωσε και τους βουλευτές του», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Δεν είναι και λίγο να ακούν από τον πρόεδρό τους να ομολογεί, (μεταφέρουμε αυτούσια τη φράση του), ότι «η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός ζουν ένα καθημερινό δράμα, τα τελευταία δύο χρόνια».

Όσον αναφορά στα όσα μονότονα επαναλαμβάνει για χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή, είναι κουβέντες της… πεντάρας, που έχουν ως μοναδικό στόχο να φοβίσουν ακόμα περισσότερο τους Έλληνες», είπε.

Ανακολουθίας Βενιζέλου το ανάγνωσμα

Δεν έχουν παρέλθει ούτε καν 3 μήνες από τότε (23 Ιουν2011) που ο κ. Βενιζέλος, νέος υπουργός Οικονομικών, ανακοίνωνε με βαρύγδουπο ως συνήθως ύφος, νέα μέτρα εις βάρος του δοκιμαζόμενου οικονομικά λαού και τα οποία ακόμη δεν τα έχουμε αισθανθεί όλοι εξ ολοκλήρου στα θυλάκια των παντελονιών μας, (αναμένουμε τον ταχυδρόμο) και μόλις χθες μετά από μια...

H συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Δείτε τα χαράτσια online - Νέα υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Οικονομικών

Στον λογαριασμό τους στο νέο taxisnet θα μπορούν να βλέπουν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές, τις πληρωμές φόρου εισοδήματος και τις επιστροφές φόρου οι φορολογούμενοι που έχουν κωδικούς για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να βλέπουν τα παρακάτω ειδοποιητήρια.

  1. Ειδοποιήσεις επιστροφής Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων
  2. Ειδοποιήσεις καταβολής δόσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων
  3. Εκκαθαριστικό σημείωμα ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες και τέλους επιτηδεύματος του Ν. 3986/2011
  4. Ειδοποιήσεις καταβολής δόσεων εισφορών και τέλους επιτηδεύματος του Ν. 3986/2011 (όταν θα είναι διαθέσιμες)
  5. Ειδοποιήσεις καταβολής δόσεων περαίωσης Ν. 3888/2010.
Από εκεί θα μπορούν να τυπώνουν τα εκκαθαριστικά και να εισπράξουν τυχόν επιστροφή φόρου, η να πληρώσουν οφειλές.

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία γίνεται μέσω του taxisnet.gr από την επιλογή : Υπηρεσίες προς Πολίτες ή υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες και στη συνέχεια την επιλογή Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ο… ΕΦΕΤ

Έτριβαν τα μάτια τους σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που αντίκρισαν τον επικεφαλής του ΕΦΕΤ ( και όχι βουλευτή ως γνωστόν) Γιάννη Μίχα να συμμετέχει κανονικά στη συνεδρίαση! Συνεδρίαση που δεν αφορούσε βέβαια ούτε τα αβγά ούτε το γάλα ούτε άλλα τρόφιμα, αλλά την οικονομία. Οπότε δύο τινά υπάρχουν: ή ο Μίχας το έχει απωθημένο να γίνει βουλευτής (όπως το είχε να γίνει δήμαρχος Πειραιά) και κάνει πρόβες ή φοβάται ότι θα τους πάρουν με τις… ντομάτες. Ας μην είναι χαλασμένες τουλάχιστον…

Νέες απώλειες καταθέσεων

Και τον Ιούλιο είχαμε μείωση των καταθέσεων των νοικοκυριών στις Τράπεζες. Δείτε τη διαχρονική εξέλιξή τους:

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2011/09/Greek%20Bank%20Deposits.jpg

Βενιζέλος: Η ΔΕΗ δεν είναι μοχλός είσπραξης φόρων...

Τα λόγια πλέον περιττεύουν... το στενάχωρο δεν είναι ότι δεν παραιτούνται ή δεν φεύγουν, αλλά ότι θα βρεθούν πολλοί, μα πάρα πολλοί αναλογικά με τα ψέμματα που έχουν πει, που θα τους ξαναψηφίσουν... αυτός είναι και ο βασικός λόγος και η χώρα είναι σ' αυτή την κατάσταση: Ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό βολεμένων ΠΑΣΟΚων που δεν έχουν τσίπα... και μετά κάθεται ο κάθε ένας και λέει ότι φταίει η Μέρκελ ή ο Σόιμπλε.

Tο Spiegel περιγράφει το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

http://img.protothema.gr/9F9619396BC6A0924C7D9179387AC2D1.jpgΣε μια σειρά αποκαλύψεων αναφορικά με τους τρόπους, τους προβληματισμούς, τις εναλλακτικές αλλά και τις … ριζικές – τελικές αποφάσεις που είναι διατεθειμένοι να λάβουν οι Γερμανοί και οι λοιποί εταίροι μας προκειμένου να αντιμετωπίσουν ή/και να απαλλαγούν από το ζέον πρόβλημα του «ελληνικού χρέους» προχωρά το έγκριτο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, που ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι...

εδώ και καιρό ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το επιτελείο του έχουν «προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας» και δη όχι με ένα, αλλά με δύο ή και περισσότερο «σενάρια χρεοκοπίας» και περαιτέρω … ‘διαφυγής’ της ευρωοικονομίας από το σοκ που αναμφίβολα θα προκληθεί από μια τέτοια εξέλιξη…

Ουσιαστικά το ρεπορτάζ του περιοδικού ανατρέχει στις εξελίξεις, τις δραματικές διαπραγματεύσεις και τις διαδοχικές αποφάσεις που ελήφθησαν τους τελευταίους μήνες προκειμένου η Ελλάδα να ‘διασωθεί’, προσπάθειες που απεδείχθησαν άκαρπες και έχουν οδηγήσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα είναι μια «χαμένη υπόθεση»…

Με βάση αυτό το σκεπτικό τα στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών φέρονται να έχουν καταλήξει σε δύο σενάρια, ένα με την Ελλάδα να παραμένει στην ευρωζώνη, κι ένα δεύτερο με την Ελλάδα να αποχωρεί και να επιστρέφει στη δραχμή. Και στα δύο σενάρια προβλέπεται πάντως ‘κούρεμα’ του χρέους κατά τουλάχιστον 50%, αλλά και μια σειρά «ασφαλιστικών δικλείδων» που θα χρησιμεύσουν για να διασφαλισθεί η ισορροπία και η σταθερότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Οι «σοφοί» του χερ Σόιμπλε φέρονται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως μπορεί να δοθεί από τις χώρες – μέλη της Ευρωζώνης πρόσθετη, έκτακτη βοήθεια, ένα είδος «bridge loan» προς τις ασθενέστερες οικονομίες και τις τράπεζές τους (Ιταλία, Ισπανία, ενδεχομένως και Κύπρο ή και Γαλλία) που είναι εξαιρετικά εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος (ένα χρέος που πάει για «κούρεμα»).

Παράλληλα, φέρονται να έχουν «βρει» και μια δικλείδα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση για να αποτρέψει τους Έλληνες πολίτες από το να βγάλουν μαζικά τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό! Συγκεκριμένα, εκτιμούν πως το άρθρο 143 της ευρωπαϊκής Συνθήκης( Article 143 - Treaty on the Functioning of the European Union) ανοίγει ένα «παράθυρο» για την επιβολή «έκτακτων μέτρων» που ουσιαστικά θα επιτρέπουν σε κάποια χώρα να απαγορεύσει προσωρινά την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων εντός της ΕΕ για λόγους «προστασίας» του ευρώ και του τραπεζικού κλάδου!!!

Μάλιστα το Der Spiegel αναφέρει πως η ιδέα για μια «συντεταγμένη» χρεοκοπία της Ελλαδας, ασχέτως εάν αυτή θα συνοδευτεί από έξοδό της από το ευρώ, είχε ουσιαστικά τεθεί προς συζήτηση και στην αλήστου μνήμης εκείνη έκτακτη Σύνοδο των μεγάλων χωρών-μελών της Ευρωζώνης, εκείνο το έκτακτο και μυστικό Eurogroup της δεύτερης Παρασκευής του περασμένου Μαϊου, που είχε αποκαλύψει τότε το γερμανικό περιοδικό και επί τριήμερο διέψευδε κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μόνο για να παραδεχθεί στη συνέχεια την αλήθεια και να μιλήσει για «διπλωματικές τακτικές και κινήσεις». Τότε λοιπόν το σενάριο χρεοκοπίας και πιθανής εξόδου της Ελλάδας είχε τεθεί!

Τον περασμένο ΜΑΪΟ! Και δεν είχε προχωρήσει γιατί τότε οι ειδικοί των Υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν είχαν ακόμα καταλήξει στο κατά πόσον μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν διαχειρίσιμη από τις υπόλοιπες χώρες και το τραπεζικό σύστημα.

Σήμερα όμως πιστεύουν ότι μπορούν να διαχειρισθούν την κατάσταση…

Και για να μην έχουμε καμία αμφιβολία για τις σκέψεις των εταίρων μας, προ λίγων ωρών η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, διευκρίνισε στο Reuters ότι δεν τίθεται θέμα επαναφοράς της δραχμής και ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή και για την Ελλάδα και για τη ζώνη του ευρώ, ξεκαθάρισε όμως ότι «μια ελληνική χρεοκοπία δεν σημαίνει και εγκατάλειψη του ευρώ και πως είναι παρερμηνεία να συνδέονται αυτά τα δύο δεδομένα»…

Eκτός ελέγχου τα spreads των δεκαετών και τα CDS

Άλμα κατέγραψε τη Δευτέρα το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, που εκτινάχτηκε πάνω από τις 2 χιλιάδες (2.038,45) μονάδες βάσης. Εκτός ελέγχου βρέθηκαν και τα ελληνικά ασφάλιστρα κινδύνου τα οποία παραπέμπουν πλέον σε πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας κατά 95%.

Στην Αθήνα, ο γενικός δείκτης βρέθηκε στις 847,48 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 4,43%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 57,29 εκ. ευρώ.

Σε αυτό το δυσμενές κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες αναβάλλεται για την άλλη εβδομάδα η δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου επαρκούν έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή, οι εκτιμήσεις της Κομισιόν ανεβάζουν στο 9,5% το έλλειμμα της Ελλάδας το 2011, ενώ η Επιτροπή προβλέπει ότι το 2012 θα υπάρχει μικρή υποχώρηση στο 9,3%. Το χρέος θα αυξηθεί περαιτέρω φέτος φτάνοντας στο 157% του ΑΕΠ ενώ το 2012 θα φτάσει στο 166%.

Στις προβλέψεις της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δε λαμβάνει υποψιών της τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εξάλλου, μαύρη τρύπα ύψους 4,5 δισ. ευρώ εμφανίζει ο φετινός προϋπολογισμός σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών .

Σημειώνονται σημαντικές αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων και των δαπανών με αποτέλεσμα το έλλειμμα να διαμορφώνεται στο οκτάμηνο του έτους στα 18,1 δισ. ευρώ αυξημένο κατά 3,3 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Νέο μήνυμα Καντάφι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8CapxCyYF8Dj96lBEouwwzZ6yabjOR_uRg7XlrjH9kYoME-QYaj86pGP33ORJfHCi7jOIxTOW1WiZ6suv4skoSfnKaf7fHtg7hQ196IKvF84e8m3tQhpNzvCHg0mAR6zwNsQURg4YUkmD/s1600/papandreou_kantafi.jpg«Δεν είναι δυνατό να παραδοθεί η Λιβύη στους αποικιοκράτες για άλλη μια φορά, δεν μας μένει πια κάτι άλλο από το να πολεμήσουμε μέχρι τη νίκη και την ήττα του πραξικοπήματος» διεμύνησε ο Μουαμάρ Καντάφι, σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από το κανάλι της συριακής τηλεόρασης Arrai.

Το συριακό κανάλι που εδρεύει στην Δαμασκό είναι το τελευταίο από τα μέσα ενημέρωσης που μεταδίδει μηνύματα του Καντάφι, αφότου εγκατέλειψε την Τρίπολη στις 23 Αυγούστου.

Ο διευθυντής του, ένας Ιρακινός σουνίτης πρώην βουλευτής ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην Δαμασκό, δήλωσε ότι απεχθάνεται τους δικτάτορες αλλά σημείωσε ότι ο Μουάμαρ Καντάφι ενσαρκώνει την αντίσταση κατά της ξένης κατοχής στην χώρα του.

Ξεκινά η εργασιακή εφεδρεία με τους εργαζόμενους 151 φορέων του Δημοσίου-Δημοσιεύθυκε η εγκύκλιος

Όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα αποτελούν την πρώτη επιλογή για να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Οι αμέσως επόμενοι που θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό θα είναι κατά προτεραιότητα εργαζόμενοι γενικών διοικητικών καθηκόντων και υπάλληλοι σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης κτλ.

Συνολικά, το υπουργείο Οικονομικών ζητά να συμπεριληφθεί τουλάχιστον το 10% του συνόλου των εργαζομένων κάθε φορέα.

Οι διοικήσεις 151 Οργανισμών και φορέων του ευρύτερου δημοσίου θα πρέπει να στείλουν εντός δύο εβδομάδων τις λίστες με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε εφεδρεία.

Σε δεύτερη φάση, εάν ο φορέας απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους, το σύνολο των υπολοίπων υπαλλήλων θα τεθεί σε διαδικασία αξιολόγησης, με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων που θα προσληφθούν με ευθύνη του φορέα και θα τελούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Η πρόσληψη των εξωτερικών συμβούλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός και το πόρισμα των εργασιών τους να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών.

Την καταβολή ενός μισθού υπέρ του Δημοσίου αποφάσισαν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ

Την καταβολή ενός μισθού υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ανακοίνωσαν σήμερα οι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Σε ανακοίνωσή τους οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ αναφέρουν:

"Στα πλαίσια της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του χρέους της χώρας, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, που λαμβάνουν μισθό από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν άμεσα στην καταβολή ενός μηνιαίου μισθού υπέρ των προσπαθειών που γίνονται για την δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Τα ποσά θα καταβληθούν σε ειδικό λογαριασμό με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο".

Δεξί Εξτρέμ: Βέβαια δε νομίζω να είναι κανα επικοινωνιακό τρικ! Όταν μιλάμε για μισθό εννοούμε όλο το μισθό που μπορεί να φτάνει και τα 20 χιλιάρικα (μαζί με όσα παίρνουν για παραστάσεις, όσα παίρνουν για έξοδα γραφείου εισητήρια κ.λπ)... μην ακούσω καμιά παπαριά ότι μιλάνε για τον βασικό μισθό που είναι 7-8 χιλιάρικα

Δ. Ζαφειριάδης για τα νέα εκτακτα μέτρα του ΠΑΣΟΚ

http://static.madata.gr/files/zafeiriadis_710707101.jpg«Οι νέοι έκτακτοι φόροι για εισοδήματα και ακίνητα πολλαπλασιάζονται, γιατί στην κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα κυριαρχεί η κρατικοδίαιτη λογική του κ. Φωτόπουλου και των συντεχνιών που ανέστειλαν κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια, όπως όταν κατέβαζαν τους διακόπτες της ΔΕΗ.

Οι πολίτες δεν χρειάζονται την προστασία αυτών που ζημίωσαν το κοινωνικό σύνολο με τις παράλογες επιδοτήσεις των συνδικαλιστικών φορέων τους με 30 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια».

Παρατηρήσεις ΝΔ στο Ν/Σ Ραγκούση για τα ταξί

http://1.bp.blogspot.com/-wtBtzZOwYag/TghgWuWOx5I/AAAAAAAANIQ/jg7Mtjz06UA/s1600/%25CE%259D%25CE%2595%25CE%2591+%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%259F%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%2591+logo+3.png1.΄Ασκηση επαγγέλματος ταξί μόνο με τη μορφή ΑΕ ή ΕΠΕ.

Η διάταξη είναι αντισυνταγματική γιατί περιορίζει την ελευθερία άσκησης επαγγέλματος με οποιαδήποτε μορφή το επιθυμεί κάποιος. (άρθρο 5 του Συντάγματος)

Επιπλέον, προσκρούει στις διατάξεις του ν.3919/2011, με τις οποίες καταργήθηκαν οι περιορισμοί άσκησης οποιουδήποτε επαγγέλματος από εταιρείες συγκεκριμένης μορφής. (εκτός από την άσκηση του επαγγέλματος του οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων που έχει ρυθμιστεί με τις διατάξεις του ν. 3887/2010, πράγμα που ρητά αναφέρεται στον νόμο).

2. Οι άδειες είναι αμεταβίβαστες.

Η διάταξη αυτή θα μπορούσε να εφαρμοστεί μόνο για τις νέες άδειες, που θα χορηγήσει το Κράτος. Οι παλαιές άδειες είναι όλες αγορασμένες και επομένως η ρύθμιση αυτή απαξιώνει ατομική περιουσία.

Τέτοια ρύθμιση είχε γίνει ΜΟΝΟ επί χούντας.

3. Κυκλοφορία μεγάλου αριθμού ταξί.

Σήμερα, στην Αθήνα κυκλοφορούν 13.500 ταξί από τα οποία περίπου τα 7000 είναι συνιδιοκτησίες (2 ιδιοκτήτες ή και περισσότεροι στις περιπτώσεις κληρονομίας). Άρα, με την πρώτη εφαρμογή του νόμου θα κυκλοφορήσουν περίπου άλλα 7500 ταξί. Δηλαδή, στην Αθήνα, μόνο εξ αυτού του λόγου, θα κυκλοφορούν 21.000 ταξί. Έτσι, η Αθήνα θα μετατραπεί σε ένα απέραντο parking, πράγμα που επεσήμαναν και οι συγκοινωνιολόγοι, πριν ακόμη δημοσιοποιηθεί το νομοσχέδιο (δηλώσεις Σαμπράκου).

Αν σε αυτά προστεθούν και μερικές χιλιάδες νέων αδειών, αντιλαμβάνεται κανείς τις επιπτώσεις, τόσο στο κυκλοφοριακό, όσο και στο περιβάλλον.

4. Ο τρόπος χορήγησης αδειών ΕΔΧ οδηγεί στη δημιουργία ΚΑΡΤΕΛ.

Συγκεκριμένα:

* Άρθρο 8 νομοσχεδίου: Καταβάλλεται παράβολο από 15.000 έως 40.000 ευρώ για την χορήγηση Άδειας Παροχής Υπηρεσιών το οποίο αντιστοιχεί και σε ένα ΕΔΧ αυτοκίνητο. Προφανώς, η διαβάθμιση θα αφορά στην περιοχή που θα χορηγηθεί η συγκεκριμένη άδεια. Για κάθε επιπλέον άδεια θα καταβάλλεται παράβολο 5000 ευρώ (άρθρο 9 παράγρ. 2). Αυτό θα δώσει το δικαίωμα σε όσους έχουν οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν όσες άδειες επιθυμούν με 5000 ευρώ.
* Άρθρο 16 του νομοσχεδίου: Επιτρέπεται, μετά από 1 χρόνο λειτουργίας σε συγκεκριμένη περιοχή για την οποία χορηγήθηκε η άδεια, η αλλαγή της έδρας .

Στην πράξη κάποιος μπορεί -για παράδειγμα- να πάρει άδειες για το Δήμο Γρεβενών με μειωμένη τιμή για να τις μεταφέρει, μετά από ένα χρόνο, στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, που προφανώς οι άδειες θα έχουν πληρωθεί με μεγαλύτερη τιμή.

Άρα, ο αριθμός αυτός, που είναι προς το παρόν άγνωστος, θα προστεθεί στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα , Θεσσαλονίκη κλπ).

* Με την ένταξη των αυτοκινητιστών σε εταιρείες, είναι σίγουρο ότι οι οικονομικά αδύνατοι (με ένα αυτοκίνητο) μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους (ΤΣΑ, Ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας κλπ) θα αναγκαστούν να πωλήσουν τις μετοχές τους, έναντι εξευτελιστικού τιμήματος, με αποτέλεσμα οι μετοχές ή τα εταιρικά μερίδια να συγκεντρωθούν στα χέρια λίγων (ΚΑΡΤΕΛ).

5. Αυτοκίνητα ταξί ειδικής μίσθωσης.

Κατ’ αρχάς συμφωνούμε να υπάρχουν ταξί ειδικής μίσθωσης.

Όμως! Οι ρυθμίσεις που υπάρχουν στο νομοσχέδιο Ραγκούση είναι ευνοϊκές και σκανδαλώδεις για τα αυτοκίνητα της κατηγορίας αυτής, για τα οποία θα χορηγηθούν άδειες σε συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα.

Δηλαδή:

* Για την χορήγηση των αδειών αυτών δεν προβλέπεται η καταβολή οποιουδήποτε τιμήματος αν και οι άδειες αυτές θα αφορούν ταξί ακόμα και 5 έως 9 θέσεων. Δηλαδή, σαν τα συμβατικά ταξί που κυκλοφορούν και σήμερα.
* Τα αυτοκίνητα αυτά αποσύρονται μετά από 12 χρόνια σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ταξί, που αποσύρονται μετά από 10 χρόνια .
* Ενώ η προμίσθωση των κοινών ΕΔΧ αυτοκινήτων επιτρέπεται μόνο εντός των διοικητικών ορίων της έδρας τους και μόνον εφόσον ο προορισμός του επιβάτη είναι πάλι μέσα στα διοικητικά όρια, τα αυτοκίνητα ειδικής μίσθωσης επιτρέπεται να κυκλοφορούν με προμίσθωση σε όλη την Επικράτεια.

Συμπέρασμα: Όλα τα ενοικιαζόμενα επιβατικά αυτοκίνητα θα μετατραπούν σε ταξί.

6. Παρατηρητήριο ΕΔΧ αυτοκινήτων.

Συστήνεται άλλο ένα όργανο, που θα συνεπάγεται πρόσθετο οικονομικό κόστος, για να… “παρατηρεί” τις συνέπειες από την εφαρμογή του νόμου κάθε εξάμηνο. Αυτό και μόνον αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία νομοθετεί ο κ. Ραγκούσης. Διότι, η επιβάρυνση στο περιβάλλον, στο κυκλοφοριακό, στην υγεία των πολιτών και σε ό,τι οικονομικά συνεπάγονται αυτά, είναι δεδομένη. Άρα, πριν νομοθετήσει, θα έπρεπε αυτά τα στοιχεία να τα έχει ήδη στα χέρια. Τώρα, θα αφήσει να περάσει ένα εξάμηνο, τουλάχιστον, και αφού έχουν εκδοθεί χιλιάδες επιπλέον άδειες ταξί για να διαπιστώσει το πρόβλημα. Κι όταν το διαπιστώσει (που είναι βέβαιο), τι θα κάνει; Θα καταργήσει τις άδειες; Αυτό είναι και παράλογο και ύποπτο.

7. Χρηματοδότηση για αγορά νέου οχήματος.

Η αντικατάσταση οχήματος δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί είναι αντίθετη στην κοινοτική νομοθεσία. Αυτό άλλωστε είχε ισχυριστεί η κυβέρνηση και στους ιδιοκτήτες φορτηγών όταν της είχε υποβληθεί αυτό το αίτημα.

Η αγορά ενός αυτοκινήτου κοστίζει σήμερα το πολύ 30.000 ευρώ (μεγάλου κυβισμού και γνωστής μάρκας). Επομένως, αν δεν τους κοροϊδεύουν, δεν πρόκειται να το εφαρμόσουν.

8. Φορολογικά κίνητρα.

Δεν είναι καθορισμένα και θα συζητηθούν. Άγνωστο το είδος και το ύψος των φορολογικών απαλλαγών.

9. Προχειρότητα νομοσχεδίου.

* Δημιουργούνται Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου, ειδικά για τα ταξί. Δηλαδή, θα έχουμε άλλα κλιμάκια για ταξιτζήδες, άλλα για φορτηγατζήδες, άλλα για λεωφορειούχους. Πρόσθετοι φορείς και επιπλέον κόστος.
* Πειθαρχικά Συμβούλια (πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια) ήδη λειτουργούν. Επομένως, ποια είναι η καινοτομία; Σήμα νομιμότητας έχουν ήδη όλα τα ταξί (ηλεκτρονικά σήματα), από το 2004, αλλά ουσιαστικός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει, καθώς δεν υπάρχουν τα ειδικά όργανα ελέγχου.
* Στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες η ΝΔ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για ένα ενιαίο φορέα συγκοινωνιών. Η κυβέρνηση επιμένει να λειτουργεί περισσότερους φορείς (εταιρείες) αδιαφορώντας για το πρόσθετο κόστος και την αλληλοεπικάλυψη ρόλων.
* Τελικά, το νομοσχέδιο εξαιρείται κοινής λογικής.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ?

 Κάποια στιγμή ένας γνωστός μου οικονομολόγος μου είχε πει.
   -Ο ΓΑΠ έμπλεξε την ΕΕ σε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι και την παγίδευσε έντεχνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι αυτό δεν το σκέφθηκε μόνος του,αλλά κάποιοι άλλοι τον κατεύθυναν.
    -  Η ΕΕ αυτοπαγιδεύτηκε , άργησε να ξυπνήσει και όταν ξύπνησε ήταν πλέον πολύ αργά.
    -Κάποια στιγμή όμως θα ξυπνήσει και θα μας διαολοστείλει.
     ΜΑΛΛΟΝ ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ?
   

Άλλαξε μορφή το Manhattan μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001

Τη μετάβαση του Lower Manhattan, μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11 Σεπτεμβρίου 2001, από εμπορικό κέντρο σε περιοχή με κατοικίες, δείχνει το παρακάτω γράφημα της Wall Street Journal:

http://si.wsj.net/public/resources/images/NY-BE273_NYNABE_G_20110907194623.jpg

ΝΔ: "Σταθερό προβάδισμα ΝΔ"

Τη σταθερή υπεροχή της ΝΔ και του Α. Σαμαρά σε όλους τους δείκτες, καταγράφει η έρευνα της εταιρείας Public Issue (Καθημερινή,11/9) με δειγματοληψία από 2 έως 7 Σεπτεμβρίου. Δεν έχει συμπεριληφθεί δηλαδή ο άμεσος απόηχος των νέων μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής που κάνει η εταιρεία, η ΝΔ συγκεντρώνει 32% και προηγείται με διαφορά 4 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 28%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 10,5%, ΣΥΡΙΖΑ 9%, ΛΑΟΣ 8%, Οικολόγοι-Πράσινοι 4%, Δημοκρατική Αριστερά 3%, Δημοκρατική Συμμαχία 1,5% και τα υπόλοιπα κόμματα συνολικά 4%. Σημειώνεται πάντως, ότι για άλλη μία φορά το ποσοστό του εκλογικού σώματος που δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει κανένα κόμμα στις εκλογές (αποχή, άκυρο, λευκό) παραμένει στο πολύ υψηλό 34,5%.

Σημαντικό είναι το προβάδισμα της ΝΔ στο ερώτημα της παράστασης νίκης με 45% έναντι 17% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ υπεροχή της ΝΔ και του Α. Σαμαρά καταγράφεται σε όλους τους βασικούς δείκτες αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Α. Σαμαράς συγκεντρώνει 37% θετικές γνώμες και προηγείται με 7 μονάδες διαφορά του Γ. Παπανδρέου (30%) και στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων η ΝΔ συγκεντρώνει 33% και προηγείται με 8 μονάδες διαφορά του ΠΑΣΟΚ (25%), ενώ και στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού ο Α. Σαμαράς προηγείται με 27% έναντι 26% που αναλογεί στον Γ. Παπανδρέου.

Σε κάθε περίπτωση, στη συγκεκριμένη αποτύπωση των στοιχείων δεν έχει μετρηθεί ο απόηχος των νέων μέτρων που άρον-άρον εξαγγέλλει η κυβέρνηση κάτω από τις πιέσεις της τρόικας λόγω μη επίτευξης των οικονομικών στόχων. Παρόλα αυτά, οι πολίτες αντιλαμβάνονται την κατάσταση της χώρας και δηλώνουν την απογοήτευσή τους, θεωρώντας, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, κατά 42% ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερέψει, με μόνο το 27% να απαντά ότι θα καλυτερέψει, όταν τον προηγούμενο μήνα οι ίδιες απαντήσεις ήταν 38% θα χειροτερεύσει και 31% θα καλυτερέψει. Αντίστοιχα, το 82% απαντά σήμερα ότι η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ πριν από ένα χρόνο, στη περυσινή ΔΕΘ, η ίδια απάντηση περιοριζόταν στο 66%

Πηγή ΝΔ

Είναι αργά για δάκρυα Νικολάκη... τώρα θα λουστείς μέχρι τέλους τον κωπηλάτη που διάλεξες

Πόσο γελοίοι φαντάζουν σήμερα μετά την επιδρομή ΠΑΣΟΚ όλοι αυτοί που τις ίδιες μέρες το 2008 προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η παρουσία Καραμανλή στη ΔΕΘ και όσα είπε για το Βατοπαίδι ήταν καταστροφική...

Φυσικά σήμερα δεν έχουν το θάρρος να μιλήσουν για καταστροφική συνέντευξη και απλά τη βαθμολογούν κάτω απ' τη βάση ενδεχομένως λόγω ντεκόρ... επειδή φαίνονταν στις λήψεις οι κολώνες του κτηρίου...

Δηλ. ρε Χατζηνικολάου κατάλαβες έστω και μία πρόταση απ' όσα είπε ο ΓΑΠ και του βάζεις απλά κάτω απ' τη βάση και όχι 0;

Σε τελική ανάλυση βέβαια, έχουμε ξαναπεί ότι ο συγκεκριμένος είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει μιας και έχει τοποθετηθεί δημόσια:

Μεταξύ του κωπηλάτη Πρωθυπουργού και κάποιου που είναι πάνω απ' το ταψί με την τυρόπιτα... προτίμησε τον κωπηλάτη...
ε τώρα ας τον λουστεί και ας βγάλει το σκασμό

Γιός Καντάφι: Έχει ένα το παγόσμιο ρεκόρ; (βίντεο)

Γράψαμε χθες ότι κρατείται ο γιος του Καντάφι, Saadi, στο Νίγηρα και είπαμε ότι ήταν αυτός που "έπαιξε" στην Ιταλία ποδόσφαιρο (1 αγώνα με Περούτζια και 1 με Ουντινέσε-δείτε ένα γκολ του στο τέλος). O Saadi Al Kaddafi πρέπει να κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης διάρκειας αλλαγής ποδοσφαιριστή. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:

Το 2003 σε φιλικό στη Λιβύη με τον Καναδά, εγινε αλλαγή και για να δείξει την ευγνωμοσύνη του στους Καναδούς, που δέχθηκαν να πάνε να παίξουν στη Λιβύη σε μια εποχή όπου καμιά σχεδόν χώρα δεν ήθελε σχέσεις μαζί τους, όταν έπρεπε να βγει απ' τη γήπεδο χαιρέτισε δια χειραψίας όλους του παίκτες του Καναδά!! Στη συνέχεια εκτός γηπέδου χαιρέτισε εννοείται και όλο τον πάγκο των Καναδών ενώ έκανε και πλάκα σ'έναν αστυνομικό όπως φαίνεται στο τέλος του βίντεο.



Δείτε και ένα εκπληκτικό γκολ που έβαλε κάποτε στο πρωτάθλημα Λιβύης:

Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας

Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην πόλη Nimes της Γαλλίας . Από την έκρηξη υπάρχουν και τραυματίες

ΝΔ: Μετανάστευση: Συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/01/ND_new-logo.jpgΦαίνεται πως για την κυβέρνηση τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα και έτσι συνεχίζει ακάθεκτη την τακτική της “επανεξαγγελίας εξαγγελιών”, ανακοινώνοντας όσα έχει ήδη ανακοινώσει, αλλά μη κάνοντας τελικά απολύτως τίποτα!

Χαρακτηριστικό -και θλιβερό ταυτόχρονα– παράδειγμα αποτελούν τα “νέα μέτρα” για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τη θωράκιση των συνόρων της χώρας, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μία ημέρα μετά το “πράσινο φως”, που έλαβε από το υπουργικό Συμβούλιο. Τι ακούσαμε; Μία από τα ίδια!

Καταρχάς, το “Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Διαχείρισης των Συνόρων”, που ανακοίνωσε το υπουργείο, δεν έχει ούτε ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αλλά ούτε και σαφείς στόχους. Κατά τα άλλα είναι… ολοκληρωμένο.

Αφήνοντας, κατά μέρος το γεγονός ότι οι δύο από τις τέσσερις Αρχές στις οποίες στηρίζεται, αφορούν αφενός ζητήματα νόμιμης μετανάστευσης και αφετέρου ζητήματα ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών στις χώρες προέλευσης μεταναστών, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τι «νέο» κομίζουν οι εξαγγελίες του κ. υπουργού:

Το Πρόγραμμα βασίζεται, εν πολλοίς, στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο, το οποίο, όμως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος είναι να λειτουργήσει το 2013! Μέχρι τότε τι θα γίνει, άραγε;.

Μήπως θεωρεί ο υπουργός “νέο μέτρο” την κατασκευή του Φράκτη στον Έβρο, που - για πολλοστή φορά - ανακοινώνεται, ενώ έχει ήδη καθυστερήσει πέντε μήνες από τότε που - σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση - θα είχε ολοκληρωθεί, ενώ δεν έχει καν αρχίσει να κατασκευάζεται; Σε ό,τι αφορά τις νέες εξαγγελίες προμηθειών οχημάτων και τεχνικών μέσων, πότε θα ολοκληρωθούν αυτές και πότε τα τεχνικά μέσα θα είναι στη διάθεση των Ελληνικών Υπηρεσιών;

Το Πρόγραμμα αναφέρεται και στη λειτουργία της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής. Αυτή, όμως, έχει ήδη συσταθεί, εδώ και εννέα μήνες, με το νόμο 3907/2011. Βέβαια, εννέα μήνες μετά, έχει προσληφθεί μόνο η επικεφαλής της Υπηρεσίας και κανένα άλλο στέλεχος, αφού οι αποσπάσεις και οι μετατάξεις βρίσκονται ακόμη σε… εξέλιξη, ενώ δεν έχουν εξευρεθεί και οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν για τα κέντρα κράτησης-παραμονής των λαθρομεταναστών, που είναι και το κυρίαρχο ζητούμενο αυτής της Υπηρεσίας.

Όσο για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου, κι εδώ μία από τα ίδια: Εννέα μήνες μετά τη σύστασή της, έχει τοποθετηθεί μόνο ο Διευθυντής της, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι αποσπάσεις και οι μετατάξεις στελεχών της. Είναι ενδεικτικό ότι χρειάστηκαν εννέα μήνες για να υπογραφεί από τον υπουργό η κατανομή του υπό πρόσληψη προσωπικού στα Περιφερειακά Γραφεία Ασύλου!

Αυτό, βέβαια, δεν εμποδίζει το υπουργείο να ανακοινώνει με “χαρά” ότι οι 5 Νέες Επιτροπές Ασύλου έχουν εξετάσει, στους 7 μήνες που λειτουργούν, από τις 38.100 εκκρεμείς αιτήσεις, μόλις 1.259, δηλαδή 251 ανά επιτροπή και μόλις 36 αιτήσεις το μήνα η κάθε Επιτροπή. Αλήθεια, πόσο στοιχίζει η κάθε Επιτροπή στο Ελληνικό Δημόσιο για να έχει την πολυτέλεια να εξετάζει 36 αιτήσεις πολιτικού ασύλου το μήνα;

Είναι απορίας άξιο αν όλα τα παραπάνω αποτελούν συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης ή έλλειψη σοβαρότητας. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά σοβαρό, αν και προφανώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κατανοήσει αυτό και να κάνει κάτι ουσιαστικό.

Πηγή: ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ σπάει τα κοντέρ και ακυρώνει τα μαθηματικά!!!

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ έσπασε όλα τα κοντέρ με το νέο ρεκόρ που σημείωσε η απόδοση του 1ετούς ελληνικού ομολόγου!!! Ξεπέρασε το 100% φτάνοντας στο 112% και πλέον οι σελίδες που ασχολούνται με χρηματοοικονομικά, όπως το Bloomberg πρέπει να αλλάξουν τα πινακάκια τους που πάνε μέχρι το 100%!!!



Τι θα πει δηλ απόδοση 112%; Ο πωλητής σου δίνει ένα ελληνικό ομόλογο και σε πληρώνει και κάτι ακόμα για να το πάρεις; :)

Γερμανία και Αυστρία δηλώνουν ότι θέλουν την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης

Μετά τη σημερινή δημοσίευση άρθρου του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ στον γερμανικό Τύπο όπου αναφέρεται σε πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος του δήλωσε πως η Γερμανία «επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στη Ευρωζώνη», εκτίμησε όμως πως η χώρα υιοθέτησε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις «με μικρή αποφασιστικότητα».

"Η Γερμανία περιμένει από την Ελλάδα να κάνει τα πάντα για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της", δήλωσε από την πλευρά του ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ. Η Τρόικα θα είναι ο μόνος κριτής", πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών παραδέχθηκε ότι οι γερμανικές αρχές "ανησυχούν για πιθανές εξελίξεις", αναφερόμενος εμμέσως στο ενδεχόμενο στάσης πληρωμών της Ελλάδας και στις προετοιμασίες που γίνονται όσον αφορά το σενάριο αυτό.

Στο μεταξύ, κατά της χρεοκοπίας της Ελλάδας ή της εξόδου της από την Ευρωζώνη, τοποθετήθηκε σήμερα και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Μίχαελ Σπίντελεγκερ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία πως "αυτό δεν προβλέπεται στη Συνθήκη της Λισσαβόνας".

Ο κ. Σπίντελεγκερ επισήμανε πως μια έξοδος από την Ευρωζώνη θα πρέπει να είναι μια λύση διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, η οποία όμως, απ΄ ότι φαίνεται, δεν προτίθεται να εξέλθει τώρα από την Ευρωζώνη και ο ίδιος θεωρεί πως το επόμενο βήμα θα πρέπει να εξεταστεί με νηφαλιότητα και οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να αποφασίσουν στη βάση της έκθεσης στοιχείων της "τρόικας".

Κατέληξε, δε, πως η κατάσταση θα είναι δραματική εάν δεν εκπληρωθούν οι - γνωστές στην ίδια - υποχρεώσεις της Ελλάδας και πως η επόμενη κίνηση πρέπει να αναμένεται από την Ελλάδα.

Νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία

http://parianostypos.gr/n/images/stories/section/kyklades/politiki/vroutsis.jpg«Η άτολμη, διχασμένη και πανικόβλητη κυβέρνηση αδυνατεί να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους»

Νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα στοιχεία από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή του οι αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομίας του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας και Ιωάννης Βρούτσης, «η άτολμη, κουρασμένη, διχασμένη και πανικόβλητη κυβέρνηση αδυνατεί να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2011.

Το 1ο οκτάμηνο του έτους τα έσοδα συνεχίζουν να καταρρέουν, οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν διευρυνόμενη υπέρβαση έναντι των στόχων, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει, το έλλειμμα παραμένει σημαντικά υψηλότερο από πέρυσι.

Και έτσι η κυβέρνηση αναγκάζεται να αναλάβει νέες δεσμεύσεις, να προσθέσει νέους φόρους, να ‘αφυδατώσει’ πλήρως την ήδη στεγνή αγορά, να βαθύνει και άλλο την ύφεση. Και να επιδεινώσει τελικά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».

Όπως τονίζουν:

«1ον. Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά:

Το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 22,2% το πρώτο οκτάμηνο του 2011, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%!!!

Είναι αυξημένο κατά 3,3 δισ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και διαμορφώνεται πλέον στα 18,1 δισ. ευρώ. Οι αποκλίσεις οφείλονται τόσο στην υστέρηση των εσόδων όσο και στην υπέρβαση των δαπανών.

Μάλιστα, το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 5,4 δισ. ευρώ (ή στο 2,4% του ΑΕΠ) το πρώτο οκτάμηνο του έτους, αυξημένο έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου (ήταν στα 4,1 δισ. ευρώ ή στο 1,8% του ΑΕΠ), αλλά και σημαντικά υψηλότερο από το προϋπολογισθέν για όλο το έτος (εκτίμηση για 2,3 δισ. ευρώ ή 1,7% του ΑΕΠ).

2ον. Τα έσοδα καταρρέουν:

Τα καθαρά έσοδα μειώνονται κατά 5,3% το πρώτο οκτάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου στόχου για αύξηση κατά 5,6%. Να θυμίσουμε ότι ο στόχος ήταν, μέχρι πρόσφατα, για ετήσια αύξηση κατά 8,5%.

Η Κυβέρνηση, πλέον, αποδέχεται ότι αυτός ο στόχος είναι ανέφικτος, τον αναθεωρεί προς τα κάτω και προσθέτει νέα «χαράτσια» απελπισίας, όπως είναι ο έκτακτος φόρος για όλα τα ακίνητα.

3ον. Οι δαπάνες διογκώνονται:

Οι δαπάνες είναι εφέτος αυξημένες κατά 8,1% έναντι του περυσινού πρώτου οκταμήνου, λόγω των υψηλότερων τόκων, της αδυναμίας αντιμετώπισης της σπατάλης, των αυξημένων επιχορηγήσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές, και της καταβολής αυξημένων επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Μάλιστα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,5% το πρώτο οκτάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 0,7% (και προηγούμενου στόχου για αύξηση κατά 1,9%)!!!

Επισημαίνεται επίσης ότι στο πρώτο επτάμηνο του έτους έχουν συσσωρευθεί και ανεξόφλητες υποχρεώσεις της Κυβέρνησης ύψους 6,5 δισ. ευρώ, η εξόφληση των οποίων θα επιδράσει ανοδικά στις πρωτογενείς δαπάνες.

4ον. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) βουλιάζει:

Σημειώνεται μάλιστα ότι η μείωση των δαπανών για επενδύσεις δεν ενδείκνυται σε περιόδους ύφεσης και δεν θεωρείται «φιλική προς την ανάπτυξη».

Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι μειωμένες κατά 30,3% το πρώτο οκτάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για μείωση κατά 10,6%. Η κυβέρνηση πλέον περικόπτει, ακόμη και στους στόχους, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Να θυμίσουμε ότι ο προηγούμενος στόχος ήταν για οριακή ετήσια αύξηση των δαπανών κατά 0,6%!!!

Έτσι, εάν στο υπόλοιπο του χρόνου ομαλοποιηθεί η εκτέλεση του ΠΔΕ, έστω και με βάση τους νέους στόχους, αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω διεύρυνση του ελλείμματος.

Συνεπώς, η Κυβερνητική πολιτική αδυνατεί να επιτύχει την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάταξη της Οικονομίας».

Παπανδρέου: «Θα περάσουμε τον πήχη (από κάτω) όσο ψηλά και αν μπει»...

«Πολλοί ευνοήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Όσοι μας λοιδορούν και κάνουν τους ανήξερους για το πώς έφθασε η Ελλάδα ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Η σπατάλη, η ρεμούλα, και ο νόμος του ισχυρού τελείωσαν» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Τονίζοντας ότι οφείλουμε να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, ο κ. Παπανδρέου στράφηκε εναντίον όσων «επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο του λαού και επιχειρούν να κατηγορήσουν τους πυροσβέστες που σβήνουν τη φωτιά χωρίς να νοιάζονται για τα αίτια» και κάλεσε όλους τους πολίτες να «σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις και να βοηθήσουμε την Ελλάδα να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα».

«Πολλοί πατριώτες χλευάστηκαν επειδή είπαν την αλήθεια αλλά δικαιώθηκαν από την ιστορία»

Ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν λαμβάνουν υπόψη το λεγόμενο πολιτικό κόστος, ο πρωθυπουργός έδωσε μία απάντηση σε όσους κριτικάρουν την κυβέρνηση λόγω της φθίνουσας αποδοχής από τους πολίτες: «Ως λαμπρά παραδείγματα πατριωτών, παρουσιάζονται στην ιστορία όσοι είπαν την αλήθεια και εργάστηκαν υπέρ της χώρας. Αυτοί είναι οι αληθινοί πατριώτες, που πολλές φορές λοιδορήθηκαν επειδή δεν χάιδευαν αυτιά. Δικαιώθηκαν, όμως, από την ιστορία».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ιστορικές αποφάσεις για την Ευρώπη και αναγκαίες για την Ελλάδα για τις οποίες «ματώσαμε και θα ήταν εγκληματικό να μην τις υλοποιήσουμε στο τελευταίο σπριντ». Παράλληλα, έκανε κριτική στην αντιπολίτευση τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε έλλειμμα 24 δισ. ευρώ το 2009 και φέτος θα είναι μόλις 1,8 δις. ευρώ με την προοπτική (από) του χρόνου να είναι πλεονασματικός ο ισολογισμός.

«Να κλείσουμε τα στόματα όσων λοιδορούν τη χώρα»

«Οφείλουμε να δώσουμε σε όλους συνολική, εθνική απάντηση ότι η Ελλάδα θα περάσει τον πήχη όσο ψηλά και αν ανέβει. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους συμβιβασμούς. Να επιτελέσουμε το εθνικό καθήκον. Ποτέ δεν έγιναν τόσο μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου προσθέτοντας ότι «δική μας απόφαση είναι να κλείσουμε και τις αποκλίσεις που υπάρχουν αλλά και τα στόματα που λοιδορούν τη χώρα. Αυτή είναι η απόφαση μας, να αναλάβουμε εμείς τις δικές μας ευθύνες».

Για μία ακόμη φορά δήλωσε περήφανος για τις δημοκρατικές διαδικασίες στο κόμμα του όπου ακούγονται όλες οι φωνές και επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως οι εκλογές θα γίνουν το 2013, όπως έχει αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

«Η Νέα Δημοκρατία ποντάρει στην αποτυχία της χώρας»

Ο πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της συναίνεσης: «Δε λάβαμε τη στήριξη από τις υπόλοιπες δυνάμεις. Η στρατηγική της ΝΔ επιμένει να ποντάρει στην αποτυχία τη χώρας, προτάσσοντας παραμύθια για προτάσεις. Εμείς δε θα μετατραπούμε από υπεύθυνο πολιτικό κόμμα σε συνδικάτο συντεχνιών όπως η ΝΔ» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες: μαζί θα τα καταφέρουμε. Καμία κοινωνική ομάδα δεν είναι απέναντι μας. Είναι το σύστημα, που πρέπει να αλλάξει. Η Ελλάδα που θέλουμε αξίζει την επιμονή και την υπομονή όλων μας» κατέληξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός εν μέσω χειροκροτημάτων από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Να σε ποιες εξαγωγές αναφέρεται ο ΓΑΠ (βίντεο)



Η συνέχεια στο http://olympia.gr

Αποθέωση βασιλιά Κωνσταντίνου χθες στο Ηρώδειο! (video)

Την αποθέωση γνώρισε κατά την είσοδο του χθες, στο Ηρώδειο, σε συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, ο πρώην βασιλιάς της Ελλάδος Κωνσταντίνος. Ο Κωνσταντίνος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Άννα Μαρία και την αδερφή του, πριγκίπισσα Ειρήνη.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες από κάποιους, οι οποίες όμως ήρθαν κυρίως ως αντίδραση στο χειροκρότημα των θεατών προς το βασιλικό ζεύγος. Χειροκρότημα που επαναλήφθηκε ακόμη πιο θερμό, όταν ακούστηκε το γνωστό τραγούδι του Ξαρχάκου "Στου Όθωνα τα χρόνια" και συγκεκριμένα, στο στοίχο "...μες την αντηλιά, χορεύουν μπρος το Βασιλιά συρτάκι".

Οι λίγοι που αποδοκίμασαν τον βασιλιά, δεν ενοχλήθηκαν προφανώς από την παρουσία του Ηλία Ψινάκη, ο οποίος απέσπασε περισσότερο χειροκρότημα. Δείγμα της παθολογίας του νεοέλληνα, μετά από 25 χρόνια ΠΑΣΟΚ.

Ένας άλλος νεοέλληνας, ο βουλευτής του Λαός Κ.Αϊβαλιώτης, προσπαθούσε επί ώρα να βγάλει μια φωτογραφία δίπλα στον Κωνσταντίνο. Και είναι τόσο "έξυπνος", που ζήτησε από τον φωτογράφο του ΔΟΛ να τον φωτογραφίσει!

Εξελίξεις στο θέμα των εγγυήσεων βλέπει αυτή την εβδομάδα η Φινλανδία

Ο Φινλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ, δήλωσε την Δευτέρα πως ελπίζει ότι θα υπάρξουν «αποτελέσματα» ως το τέλος της εβδομάδας όσον αφορά την οριστικοποίηση του δεύτερου σχεδίου στήριξης προς την Ελλάδα και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις που ζητεί η χώρα του από την Αθήνα.

«Περιμένω ότι θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα ή ελπίζω ότι θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα με την ευκαιρία της άτυπης συνάντησης των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας», είπε ο κ. Στουμπ σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη μιας συνόδου με τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες.

Όμως, προσέθεσε, «θα είναι μια μάλλον δύσκολη εβδομάδα».

«Από τη μια πλευρά, η Ελλάδα έχει ανάγκη να αποδείξει ότι είναι ικανή να πραγματοποιήσει τις δομικές αλλαγές που της ζητούνται. Και από την άλλη πλευρά, έχουμε ανάγκη μιας πολιτικής απόφασης πάνω στο θέμα των εγγυήσεων», τόνισε.

«Ένα πράγμα έχει γίνει όλο και πιο προφανές: ότι το σύνολο αυτής της διαδικασίας υπαγορεύεται από τις αγορές», υποστήριξε.

«Ο κόσμος είναι ανάγκη να καταλάβει πως δεν είναι η ΕΕ που σέρνει τώρα το χορό, αλλά οι αγορές. Δεν είναι η ΕΕ αυτή που αναγκάζει την Ελλάδα σε δομικές μεταρρυθμίσεις, είναι οι αγορές», σημείωσε κλαι συμπλήρωσε ότι «όσο δεν έχουμε πιο αυστηρούς κανόνες, πιο σκληρές κυρώσεις, θα έχουμε περισσότερες απ' αυτές τις κρίσεις».

Πρόβλεψη – σοκ για έλλειμμα 9% το 2011 και 9,2% το 2012

Πρόβλεψη – σοκ για έλλειμμα 9% το 2011 και 9,2% το 2012, κάνει η Κομισιόν για την Ελλάδα, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο την οικονομία μας και την αξιοπιστία μας φυσικά.

Να πούμε μόνο ότι ο προϋπολογισμός έκανε λόγο για έλλειμμα κάτω από 7,5% ενώ μετά την αναθεώρηση των τελευταίων ημερών το οικονομικό επιτελείο δεν ανέβαζε το ποσοστό πάνω από 8,5%. Αυτή η υστέρηση 1% ήταν που οδήγησε τον Ευ. Βενιζέλο στην ανακοίνωση των μέτρων από τη Θεσσαλονίκη και ειδικά στο νέο χαράτσι στα ακίνητα.

Αν λοιπόν το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο κατά 0,5% του ΑΕΠ ή πάνω από 1 δις ευρώ κι αν η ύφεση είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την αρχική πρόβλεψη τότε γεννάται το ερώτημα: Φτάνουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ή μέχρι το τέλος του έτους θα πάμε και σ’ άλλα, πιο σκληρά;

Και το ακόμη χειρότερο. Αν του χρόνου το έλλειμμα είναι πάνω από 9%, τι κουραφέξαλα για έξοδο από την κρίση και πρωτογενές πλεόνασμα μας έλεγε ο πρωθυπουργός; Και μήπως το 2012 είναι ακόμη χειρότερο για τους Έλληνες από πλευράς μέτρων;

Αν λοιπόν πιστεύατε ότι τα είδε όλα με την κυβέρνηση Παπανδρέου, γελαστήκατε. Κι αν περιμένετε ότι το ριφιφί στις τσέπες κάπου έχει τέλος με το… τέλος ακινήτων του Βενιζέλου, τότε δεν έχετε καταλάβει τίποτα από αυτούς που μας κυβερνούν

Αν κι έχουμε φτάσει στο αμήν, αν και όλοι βρίζουν την κυβέρνηση για το νέο χαράτσι στην ακίνητη περιουσία, πριν ακόμα δουν το φως οι σημερινές πληροφορίες για το έλλειμμα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν κι άλλα μέτρα.

«Aν δεν είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, θα υπάρχουν πάντα διορθωτικές κινήσεις », απάντησε κυνικά σε σχετικη ερώτηση ο Γ. Παπανδρέου προαναγγέλλοντας δηλαδή ότι αν δεν πάμε και καλά και δεν κάνουμε ότι δεσμευτήκαμε θα φάμε κι άλλα μέτρα στο κεφάλι.

Την ίδια στιγμή που από όλους ομολογείται η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που βασίζεται στα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, η κυβέρνηση δεν ακούει τίποτε και ακολουθεί το δικό της δρόμο προς την καταστροφή.

Βέβαια, το αστείο είναι ότι ο πρωθυπουργός επιμένει ότι η φοροεπιδρομή γίνεται με… δίκαιο τρόπο ενώ ο Βενιζέλος επιμένει ότι δεν πρόκειται για επιπλέον επιβάρυνση για το 2011.

Το τραγικό όμως της υπόθεσης είναι ότι ακόμη και με τα σκληρά μέτρα η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσουμε. Το είπε ο φωστήρας της οικονομικής σκέψης, Ευ. Βενιζέλος ο οποίος δεν απέκλεισε μια ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας.

http://www.antinews.gr/2011/09/12/121728/

Στους ιδιοκτήτες και όχι τους ενοικιαστές το τέλος για τα ακίνητα

Την ιδιαίτερη σημαντική διευκρίνιση ότι το νεοεξαγγελθέν τέλος για τα κινητά θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες και όχι τους ενοικιαστές έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο Βήμα FM.

Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι θα δοθεί ειδική μέριμνα για τους πολύτεκνους, τους μακροχρόνια άνεργους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με ‘όσους δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τους έχει κοπεί το ρεύμα.

Λεπτομέρειες για το ύψος του ποσού, το πως θα επιβληθεί αλλά και ο αριθμός των δόσεων για το 2012 θα δοθούν αύριο όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την εφαρμογή του τέλους για τα ακίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι το τέλος θα αφορά δομημένες επιφάνειες, κάτι που σημαίνει ότι θα περιλαμβάνει γκαράζ (όχι, όμως, τα ανοικτά σε πυλωτές) και αποθήκες και γενικότερα όλους τους χώρους που είναι κλειστοί.

Στο 18,1 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε το έλλειμμα του Δημοσίου σύμφωνα με το Reuters

Από 14,81 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Εκτινάχτηκε το έλλειμμα του ελληνικού δημοσίου, στην περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου. Όπως μεταδίδει το Reuters, αυξήθηκε στα 18,1 δισ. ευρώ, από 14,81 δισ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2010.

Το πρόσημο είναι η διαφορά Ελλάδα Τουρκίας: Αυτοί στο +8,8% εμείς στο -7,3%

Σταθερά υψηλά κινείται ο ρυθμός ανάπτυξης στην Τουρκία που στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 κατέγραψε αύξηση 8,8% επιβεβαιώνοντας έτσι τις επιδόσεις που καταγράφει από το 2010, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το ινστιτούτο στατιστικής (Tuik).

Η τουρκική ανάπτυξη είχε ήδη φτάσει το 8,9% το 2010, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις της κυβέρνησης, που υπολόγιζε ότι θα κυμαινόταν στο 7,0% περίπου.

Στο α' τρίμηνο εξάλλου η τουρκική οικονομία είχε απογειωθεί με 11,6%.

Η Τουρκία, μια χώρα περίπου 73 εκατομμυρίων κατοίκων και 17η οικονομία στον κόσμο, διατηρεί έναν από τους ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης στον κόσμο, ενώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ανήλθε το 2010 σε 10.079 δολάρια, έναντι 8.590 δολάρια τπ 2009.

Υποθετικό σενάριο χρεοκοπίας

Εξαιρετική ανάλυση από τον κορυφαίο οικονομολόγο Βασίλη Βιλιάρδο, που πρέπει να μελετήσετε:

ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ: Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν μία σίγουρη μέθοδο για να προβλέπουν το μέλλον – το δημιουργούν χειραγωγώντας το, με μοναδικό σκοπό την κερδοφορία τους. Τι γίνεται όμως εάν χάσουν, λόγω της απληστίας τους, τον έλεγχο του παιχνιδιού;

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Ιρλανδία: Η έξοδος από το ευρώ θα κοστίσει 45.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια

http://s.enet.gr/resources/2011-09/ubs-thumb-medium.jpgΣε 40-50% του ΑΕΠ το κόστος εξόδου από το ευρώ για τις χώρες-αποστάτες

Το κόστος για κάθε οικογένεια σε περίπτωση που η Ιρλανδία εγκαταλείψει το ευρώ μπορεί να ανέλθει σε 45.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο, σύμφωνα με έρευνα της γιγαντιαίας επενδυτικής τράπεζας UBS για τους πελάτες της.

Η απειλή διάλυσης του ευρώ κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε και ο υπουργός Οικονομικών του Γιαν Κις Ντε Τζάγγερ έριξαν μία 'βόμβα' ισχυριζόμενοι πως οι χώρες που συστηματικά παραβαίνουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης πρέπει να εκδιώχνονται από το κοινό νόμισμα.

Με την Ελλάδα να μην έχει διασφαλίσει το νέο πακέτο διάσωσης, οι πιθανότητες εξόδου της από το ευρώ έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες και οι αναλυτές εκτιμούν πως ενδεχόμενη ελληνική έξοδος θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα σε Πορτογαλία και Ιρλανδία που είναι οι άλλες δύο υπό διάσωση προβληματικές οικονομίες και αποτελούν στόχο των κερδοσκόπων. Η επίδραση ντόμινο θα προκαλέσει κερδοσκοπικές πιέσεις και για Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

"Εκτιμούμε πως η έξοδος μίας αδύναμης χώρας από το ευρώ θα επιφέρει ένα κόστος μεταξύ 9.500 και 11.500 ευρώ ανά άτομο στους πολίτες της στη διάρκεια του πρώτου έτους και 3.000 ως 4.000 ευρώ ανά άτομο τα επόμενα χρόνια" αναφέρει η έκθεση της UBS. "Αυτό ισοδυναμεί με 40-50% του ΑΕΠ το πρώτο έτος". Αναφέρεται πως το ΑΕΠ της Ιρλανδίας ξεπερνά ελαφρά τα 150 δισ. ευρώ φέτος. "Το κόστος για μία χώρα που φεύγει από το ευρώ είναι σημαντικό, καθώς οι συνέπειες περιλαμβάνουν τη χρεοκοπία του κράτους, τις χρεοκοπίες επιχειρήσεων, την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και τη κατάρρευση του διεθνούς εμπορίου" σύμφωνα με την UBS.

H έννοια της εξόδου μιας χώρας από το ευρώ με επιστροφή στο νόμισμά της - το ιρλανδικό πουντ για παράδειγμα - το οποίο και θα υποτιμήσει, διαγράφεται από τους οικονομολόγους της UBS. "H έξοδος από το ευρώ δεν μπορεί να γίνει με μία μικρή υποτίμηση του νέου εθνικού νομίσματος. Η ιδέα μιας νομισματικής υποτίμησης 10-20% αποτελεί καθαρή φαντασία. Για ποιο λόγο μία χώρα να περάσει τέτοια τραυματική εμπειρία για μία τόσο μικρή προσαρμογή ;"

Η πρόταση εγκατάλειψης του ευρώ για ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας μέσω νομισματικής υποτίμησης του νέου νομίσματος "είναι απίθανο να λειτουργήσει στην πραγματικότητα" σύμφωνα με την έκθεση, καθώς η Ευρώπη θα επιβάλλει μαζικούς δασμούς ενάντια στις εξαγωγές της χώρας που αποστατεί. "Η ΕΕ σαφώς υπαινίσσεται σχετικά πάνω στο θέμα, λέγοντας πως εάν μία χώρα εγκαταλείψει το ευρώ θα υποστεί αντισταθμιστικά μέτρα έναντι οποιασδήποτε αδικαιολόγητης νομισματικής υποτίμησης" σύμφωνα με την UBS.

Όσον αφορά την πρόταση εξόδου της Γερμανίας από το ευρώ και την αναβίωση του μάρκου, η έκθεση ισχυρίζεται πως πάλι θα υπάρξουν εταιρικές χρεοκοπίες, επανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και κατάρρευση του διεθνούς εμπορίου. Επίσης εκτιμά πως θα κοστίσει σε κάθε Γερμανό 8.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο και 4.500 ευρώ ανά έτος τα επόμενα χρόνια. Αντίθετα, το κόστος μιας πλήρους διάσωσης της Ιρλανδίας, Ελλάδας και Πορτογαλίας σε περίπτωση χρεοκοπίας μόλις που θα υπερβεί τα 1.000 ευρώ ανά Γερμανό σε μία εφάπαξ επιβάρυνση.

enet.gr

Η αγκαλιά του Ομπάμα σε ελληνίδα ηθοποιό στο Σημείο Μηδέν

Για την Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Ανθούλα Κατσιματίδη, της οποίας ο αδελφός, Γιάννης, ήταν ανάμεσα στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, η δέκατη επέτειος από την τρομοκρατική επίθεση ήταν το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας άλλης.

Ανακουφισμένη από την ολοκλήρωση του Εθνικού Μνημείου για τους 2.983 νεκρούς, εκμυστηρεύτηκε τα αισθήματά της στον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος έσπευσε αμέσως να την αγκαλιάσει, όταν συναντήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην τελετή μνήμης που διοργανώθηκε.

«Δεν είναι πια Σημείο Μηδέν. Το νερό που τρέχει στο μνημείο, δίπλα στα ονόματα των θυμάτων, συμβολίζει τη ζωή. Τώρα, ολόκληρη η περιοχή, εκεί όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι, έχει ζωή...», είπε λίγο αργότερα φορτισμένη στον ανταποκριτή της «Ελευθεροτυπίας» η Ανθούλα Κατσιματίδη. Στην τελετή πέρα από τον Μπάρακ Ομπάμα, που συνοδεύονταν από την σύζυγό του Μισέλ, βρέθηκε και ο προκάτοχός του Τζορτζ Μπους. Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ διάβασε έναν ψαλμό από την Παλαιά Διαθήκη, υπό τη σκιά του νεοανεγερθέντος Πύργου της Ελευθερίας.

Αυτή ήταν ίσως η πιο συναισθηματικά φορτισμένη τελετή για τους συγγενείς των θυμάτων. Οι τελευταίοι, φορώντας t-shirt με τις φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων που χάθηκαν στους Δίδυμους Πύργους, αντίκρισαν για πρώτη φορά το Εθνικό Μνημείο που καλύπτει μια έκταση περίπου 16 στρεμμάτων και περιλαμβάνει δύο τεράστια συστήματα από καταρράκτες που καταλήγουν σε δύο πισίνες, έκτασης περίπου ενός στρέμματος η κάθε μία, ακριβώς στα πέλματα των Πύργων, με τα ονόματα των θυμάτων να είναι χαραγμένα στους μεγάλους τοίχους με τους καταρράκτες.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα 2.983 θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον υπήρχαν και τα ονόματα 36 ατόμων ελληνικής καταγωγής. Οι 35 σκοτώθηκαν στους Δίδυμους Πύργους και ένας ήταν μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους της «United Airlines» που χτύπησε σ' ένα από τα κτίρια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Μανχάταν. Ωστόσο, ο αριθμός των ελληνοαμερικανών εικάζεται ότι μπορεί να είναι μεγαλύτερος, επειδή είναι πολύ πιθανό να υπήρχαν και άλλοι ομογενείς που έχασαν τη ζωή τους εκείνη την ημέρα, αλλά δεν είχαν ελληνικό όνομα και δεν έχουν αναφερθεί στις αρχές του ελληνικού Προξενείου ή της Αρχιεπισκοπής...

star.gr

«Όλα δείχνουν ότι η Γερμανία προετοιμάζει χρεοκοπία της Ελλάδας»

Για «κόπωση» στο σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και αρχή του ντόμινο από τη Γερμανία κάνει λόγο ο επικεφαλής της Royal Bank of Scotland, Ζακ Καϊλού.

«Φαίνεται ότι η Γερμανία προετοιμάζει την οικονομία της για μία χρεοκοπία της Ελλάδας» τονίζει ο οικονομολόγος λίγες ώρες μετά τις διαρροές για plan B της γερμανικής κυβέρνησης που αφορά την περίπτωση ελληνικής χρεωκοπίας.

«H κόπωση δείχνει να επέρχεται. Η Γερμανία ενδεχομένως να είναι αυτή που θα κάνει το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αλλά μπορεί και άλλες χώρες επίσης να προετοιμάζονται» καταλήγει ο Καϊλού.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι πληροφορίες-διαρροές που αναφέρουν ότι μεγάλες τράπεζες όπως η Societe Generale και η Credit Agricole ενδεχομένως να υποβαθμιστούν από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης λόγω της έκθεσής του σε ελληνικά ομόλογα.

Κατέρρευσε η εικόνα του Παπανδρέου στη ΔΕΘ... Ο πρωθυπουργός αδυνατώντας να δώσει απαντήσεις παραχωρούσε τον λόγο στους παρακαθήμενους υπουργούς

Ως απλός... παρατηρητής εμφανίσθηκε στη συνέντευξη τύπο στη ΔΕΘ ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού αδυνατώντας να δώσει απαντήσεις παραχωρούσε τον λόγο στους παρακαθήμενους υπουργούς... κάτι που είναι πρωτοφανές στα χρονικά της ΔΕΘ, μιας και πάντα οι Πρωθυπουργοί απαντούν σε όλα σαν οι έχοντες την εποπτεία και τον συντονισμό της Κυβέρνησης

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές έδωσε το λόγο στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη (όπως γράψαμε και χθες) για να εξηγήσει πόσο αναγκαίο ήταν το νέο χαράτσι στα ακίνητα που ανακοίνωσε λίγη ώρα νωρίτερα και άλλες αρρυθμίες του υπουργείου, εξαιτίας των οποίων δεν βγαίνει ο λογαριασμός με τίποτα.

Δεν έμεινε όμως μόνο στον κ. Βενιζέλο, μίλησαν και οι άλλοι υπουργοί που πλαισίωναν τον υπουργό στο πάνελ στο χώρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Για τα προγράμματα των ανέργων μίλησε ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, για τα λεφτά που θα δοθούν στους νέους επιχειρηματίες για καινοτόμες δράσεις ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων εστίασε ο Δημήτρης Ρέππας.

http://grfreedom.blogspot.com/2011/09/blog-post_12.html

ΟΝΝΕΔ Αχαΐας: “Καλή σχολική χρονιά….με φωτοτυπίες και DVD”

Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων φέτος «καλωσορίζει» στα σχολεία τους μαθητές με φωτοτυπίες και DVD αντί των βιβλίων τους.

Η ανευθυνότητα, η προχειρότητα και η έλλειψη σοβαρού προγραμματισμού από το υπουργείο δημιουργεί τις χειρότερες δυνατές προϋποθέσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και πολλά προβλήματα στην ομαλή παράδοση των μαθημάτων, με συνέπεια την ανεπαρκή παρεχόμενη μόρφωση. Η ηγεσία του υπουργείου με την αναποτελεσματικότητα και την αναξιοπιστία που την διακρίνει, στοχοποιεί για ακόμα μια φορά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Τα σχολεία δεν είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα που αντέχουν την εκτύπωση τόσων φωτοτυπιών ημερησίως και το κόστος αυτών είναι πολυδάπανο. Δεδομένου ότι έχουν μειώσει τις επιχορηγήσεις στις σχολικές επιτροπές θα είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουν οικονομικά, γιατί μιλάμε για χιλιάδες φωτοτυπίες. Συνεπώς, οι γονείς θα αναγκαστούν μέσα σε συνθήκες μειώσεων μισθών, ακρίβειας και ανεργίας, να επιβαρυνθούν με τα έξοδα αγοράς ή εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων.

«Αντί να βελτιώνονται η Παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα στην χώρα μας συνεχώς οδηγούνται στην εξαθλίωση από την Κυβέρνηση της Τρόικας και των Μνημονίων που μας δείχνει ολοφάνερα ότι στο έργο της για την Παιδεία είναι «Πρώτα ο μαθητής»… θύμα της δικής τους ανεύθυνης και αδιέξοδης πολιτικής! Εμείς ας ευχηθούμε στους μαθητές καλή και δημιουργική σχολική χρονιά όσο μπορεί να είναι με αυτές τις μεγάλες ελλείψεις!» δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Γ. Δρακούλης.

Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

Περίεργη αναβολή για μια εβδομάδα στη δημοπρασία 3μηνών εντόκων γραμματίων του δημοσίου

Σε νέα ιστορικά υψηλά τα CDS στην Ελλάδα 3.400 μ.β.

Αναβάλλεται για μια εβδομάδα η δημοπρασία εντόκων 3μηνης διάρκειας που ήταν προγραμματισμένη για αύριο. Η δημοπρασία εντόκων θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη την περασμένη εβδομάδα στις συμπληρωματικές προσφορές στην δημοπρασία 6μηνων εντόκων, το ελληνικό Δημόσιο αντί να συγκεντρώσει 300 εκατ. ευρώ τελικώς άντλησε 155 εκατ ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΔΔΗΧ αποφάσισε να τηρήσει το αρχικό χρονοδιάγραμμα και να εκμεταλλευτεί μια τεχνική λεπτομέρεια και να προχωρήσει κανονικά στην έκδοση των εντόκων γραμματίων καθώς είχε προχωρήσει στην έκδοση των 6μηνων εντόκων γραμματίων κατά μία εβδομάδα νωρίτερα.

Το θέμα είναι εάν στην ερχόμενη έκδοση θα καλυφθεί κανονικά από τις τράπεζες καθώς στην τελευταία δεν καλύφθηκε όλο το ποσό στις μη ανταγωνιστικές προσφορές.

Παράλληλα η κατάσταση στην αγορά ομολόγων τείνει να εκτραπεί και αυτό καταγράφεται στα CDS της Ελλάδος τα οποία έφθασαν σε νέα ιστορικά υψηλά τις 3.400 μονάδες βάσης.

Αύριο οι διευκρινήσεις για το ειδικό τέλος

Αύριο θα οριστικοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοσθεί το ειδικό τέλος ακινήτων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση από τη ΔΕΘ. Το υπουργείο Οικονομικών θα διευκρινίσει ζητήματα που αφορούν το ποιος θα επιβαρυνθεί από αυτό, το ύψος της επιβάρυνσης καθώς και τον αριθμό των δόσεων για την καταβολή του τέλους για το 2011.

Ειδικότερα ανοιχτό παραμένει αν το ειδικό τέλος ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν οι ενοικιαστές των ακινήτων οι οποίοι θα παραλάβουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που είναι στο όνομά τους. Έως και χθες στο υπουργείο Οικονομικών δεν είχαν λάβει οριστικές αποφάσεις για το θέμα και δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να γίνει κάτι τέτοιο λέγοντας μάλιστα ότι το μέτρο μπορεί να αφορά τη χρήση του ακίνητου και όχι την ιδιοκτησία. Στην περίπτωση αυτή το ειδικό τέλος θα επιβαρύνει τους ενοικιαστές. Σε διαφορετική περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να προβλέψει μέσω της νομοθετικής ρύθμισης επιβολής του μέτρου την καταβολή του από τους ιδιοκτήτες.

Δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη αν το τέλος για το 2011 θα καταβληθεί εφάπαξ ή σε δόσεις. Αυτό βεβαίως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις δυνατότητες της ΔΕΗ να αποστείλει εγκαίρως τους λογαριασμούς με το νέο τέλος στα 7,5 εκατομμύρια καταναλωτές.

Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η κλιμάκωση των συντελεστών ανάλογα με το ύψος των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Παράλληλα δεν έχει αποκλεισθεί ούτε το ενδεχόμενο τα 10 ευρώ το τ.μ για τις ακριβές περιοχές να αυξάνονται ακόμη περισσότερο από ένα ύψος αντικειμενικής αξίας και άνω

Σημειώνεται ότι στόχος είναι ο νέος φόρος να περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς που θα αποστείλει η ΔΕΗ στους καταναλωτές στο τέλος Σεπτεμβρίου, στο τέλος Νοεμβρίου και στο τέλος Ιανουαρίου. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε χθες ανακοινώνοντας το μέτρο ότι το τέλος επί των ακινήτων για το 2011 θα καταβληθεί ως και το Φεβρουάριο του 2012 προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα τα έσοδα να συμπεριληφθούν στον φετινό προϋπολογισμό.

Γιατί δεν πείθει η αξιωματική αντιπολίτευση ; Η ευθύνη Σαμαρά για εθνικό σχέδιο

Του Ανδρέα Σταματόπουλου.

Γιατί δεν πείθει η αξιωματική αντιπολίτευση ;

H Νέα δημοκρατία παρά την πρωτοφανή δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ , παρά την κυβέρνηση-οπερέτα του ολίγιστου κι επικίνδυνου Γ.Παπανδρέου , εξακολουθεί να μην πείθει . Το μήνυμα που εκπέμπει στους ψηφοφόρους είναι θολό.

Το επόμενο σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ καλείται ο Αντώνης Σαμαράς να κάνει το μήνυμα αυτό ξεκάθαρο ώστε να ξέρει ο μέσος πολίτης τι ακριβώς πιστεύει η Νέα Δημοκρατία για την επόμενη μέρα της χώρας και κυρίως αν έχει σχέδιο.

Ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο κι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί διαρκώς με νέα μέτρα αφαίμαξης των πολιτών να πιάσει οικονομικούς στόχους βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο την ύφεση είναι αντιληπτό στον καθένα , ακόμη κι αν δεν είναι πτυχιούχος οικονομικής σχολής.

Ένα βασικό στοιχείο που λείπει είναι πως φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να τα χει καλά και με τις δυνάμεις της συντήρησης και με τις δυνάμεις της προόδου ,όπως κι αν τις οριοθετεί κάποιος. Ενώ λέει ότι η μνημονιακή πολιτική της τρόικας είναι λάθος ,εν τούτοις συναινεί σε αρκετά πράγματα χωρίς να ξεκαθαρίζει ποιος ακριβώς είναι ο στόχος της και το όραμα της για τη χώρα την επόμενη μέρα.

Στην Ελληνική κοινωνία έχουν αναπτυχθεί δύο τάσεις. Η αντιμνημονιακή τάση που περιλαμβάνει την ομάδα των αγανακτισμένων που τα χει με όλα τα κόμματα και τους θεωρεί όλους υπαίτιους για την οικονομική καταστροφή της πατρίδας μας , τους απελπισμένους ελεύθερους επαγγελματίες , εμπόρους ,ιδιωτικούς υπαλλήλους ,χαμηλόμισθους , συνταξιούχους κλπ που βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται , τα μαγαζιά τους να κλείνουν και να μην υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ γι αυτούς και τις οικογένειές τους.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η φιλοευρωπαϊκή τάση που θεωρεί κι αυτή διεφθαρμένο το ελληνικό πολιτικό σύστημα και πιστεύει ότι μόνο οι ξένοι μπορούν να διορθώσουν πολλά κακώς κείμενα της ελληνικής νοοτροπίας (πάταξη γραφειοκρατίας, διαφθοράς κλπ) και θεωρεί ότι η κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για μια πιο υγιή ελληνική οικονομία ,έστω για τις επόμενες δεκαετίες.

Η πρώτη τάση θέλει αν είναι δυνατόν να διώξουμε άμεσα την τρόικα , να κηρύξουμε το χρέος επαχθές και σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές που θα γίνουν να είναι όσο το δυνατό λιγότερες και πιο ήπιες.Απαιτεί από τα κόμματα σκληρή αντιπολίτευση ώστε να συρθεί σε πτώση η κυβέρνηση και να γίνουν άμεσα εκλογές.

Η δεύτερη τάση θέλει να προχωρήσουν άμεσα πολλά από τα μέτρα που έχει κατά καιρούς εξαγγείλει η κυβέρνηση ,αλλά που ποτέ δεν προχώρησαν. Θέλουν ΄αμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου , δραστικές περικοπές των δημοσίων δαπανών , συγχωνεύσεις φορέων κι οργανισμών και εφαρμογή χωρίς χρονοτριβές του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας. ΄΄Οσοι ανήκουν σε αυτή την τάση κατηγορούν την κυβέρνηση γιατί δεν έχει προχωρήσει όλα όσα έχει εξαγγείλει παρά το μόνο που κάνει είναι να βάζει συνέχεια νέους φόρους και να στεγνώνει την αγορά.

Τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται μεταξύ των δύο τάσεων ;

To ΠΑΣΟΚ χάνει σχεδόν και τις δύο τάσεις στην Ελληνική κοινωνία και κρατά μόνο αμετανόητους οπαδούς , που λειτουργούν απόλυτα συναισθηματικά (π.χ. όπως οι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων ) και λένε μια ζωή ΠΑΣΟΚ ψήφιζα , δεν αλλάζω ή ανθρώπους που με τον ά ή β΄ τρόπο έχουν ωφεληθεί η ωφελούνται τα μάλα από το κυβερνών κόμμα (στελέχη , παρατρεχάμενοι, κηφήνες και τρωκτικά του δημόσιου, πράσινοι εργατοπατέρες συνδικαλιστές, κολαούζοι πράσινων δημάρχων υπουργών κλπ) . Επίσης μερίδα της δεύτερης τάσης , μη βλέποντας φως από τη Νέα Δημοκρατία δείχνει ακόμη κάποια ανοχή στη κυβέρνηση και πιστεύει ότι όπου να ναι θα αρχίσουν να εφαρμόζουν και τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν εξαγγείλει τόσες φορές.

ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ , ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ επενδύουν σαφώς στην πρώτη τάση πολιτών προσπαθώντας να απορροφήσουν την δυσαρέσκειά τους από τα σκληρά μέτρα και την όλη δύσκολη κατάσταση.
ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ από την άλλη ποντάρουν στη δεύτερη τάση πολιτών και κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ είτε για κωλυσιεργίες (βλ.Ντόρα) είτε για κομμουνιστική αντίληψη (βλ.ΛΑΟΣ )
Η Νέα Δημοκρατία που σίγουρα με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα είναι πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά , αλλά χωρίς να επιτυγχάνει προς το παρόν αυτοδυναμία προσπαθεί με την πολιτική της να αλιεύσει ψήφους και στις δύο τάσεις πολιτών , χωρίς να κερδίζει καμία ,ούτε όμως και να χάνει. Μοιάζει σα να πατά σε δύο βάρκες .Από τη μία κατακεραυνώνει το μνημόνιο , από την άλλη ψηφίζει μαζί με το ΠΑΣΟΚ το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Από τη μία μιλά για πόθεν έσχες όλων των υπουργών ,υφυπουργών κλπ από το 1974 κι από την άλλη μαζί με το ΠΑΣΟΚ κουκουλώνουν το σκάνδαλο της SIEMENS. Από τη μία δηλώνει φιλελεύθερο κόμμα κι από την άλλη υπερασπίζεται τους ταξιτζήδες , τους φαρμακοποιούς κι όσους πασχίζουν να μην ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα. Υπάρχουν πολλές αντιφάσεις κι ασάφειες που δημιουργούν θολή εικόνα στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Το μόνο που κερδίζει και τις δύο τάσεις πολιτών είναι η ξεκάθαρη άποψη του Αντώνη Σαμαρά για επανεκκίνηση της οικονομίας με δραστική μείωση της φορολογίας. Ποιος δεν θέλει χαμηλότερη φορολόγηση ειδικά σε μια περίοδο που η υπερφορολόγηση έχει χτυπήσει κόκκινο;

Φυσικά η Νέα Δημοκρατία ως μεγάλο και πολυσυλλεκτικό κόμμα απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και για να κυβερνήσει ,ίσως υπάρχει η άποψη πως δεν χρειάζεται να δυσαρεστήσει μεγάλες ομάδες ψηφοφόρων. Έτσι όμως δίνει δικαίωμα στις άλλες πολιτικές δυνάμεις να την κατηγορούν για λαϊκισμό.

Τι θα έπρεπε να κάνει ;

Όπως είχα και παλιότερα αναφέρει σημαντικότερος παράγοντας για να πειστούν οι πολίτες , αλλά και αναγκαίος τούτη τη στιγμή είναι να παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς ένα εθνικό σχέδιο για τη χώρα για τα επόμενα 20 χρόνια. Ένα σχέδιο που θα βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες καταρτισμένων στελεχών ,που θα δίνει κατευθυντήριες γραμμές για τους άξονες πάνω στους οποίους θα βασιστεί η εθνική μας οικονομία για να κάνει μια νέα αρχή . Ένα σχέδιο που ποτέ στη μεταπολίτευση δεν υπήρξε και τις συνέπειες βιώνουμε σήμερα.

Σε ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί δεν θέλει αυτό το μνημόνιο κι ότι θέλει ένα άλλο που θα δίνει αναπτυξιακές ανάσες που θα διαχέονται στο λαό κι όχι μόνο στο μεγάλο κεφάλαιο (όπως η περίφημη ανάπτυξη του αυτοαποκαλούμενου "εκσυγχρονιστή "Σημίτη κατά το παρελθόν) .Εκεί θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θέλει ελεύθερα επαγγέλματα ή συντεχνίες και περιορισμούς όπως σήμερα ή απλώς διαφωνεί με τον τρόπο ανοίγματος όπως φαίνεται σήμερα. . Σε ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να πείσει ότι πρέπει να αποσυμφορηθεί το δημόσιο , αλλά όσοι βρεθούν στην εργασιακή εφεδρεία θα χουν πραγματικές επιλογές στην ελεύθερη αγορά αν κριθούν πλεονάζοντες , αφού η χώρα θα κατευθυνθεί σε συγκεκριμένους άξονες ανάπτυξης .

Για να πείσει την κοινωνία είναι πάντως απαραίτητο να σπάσει αυγά και να δυσαρεστήσει και κάποιους. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση είναι τραγική για τη χώρα κι αν δε θες να θίξεις κακώς κείμενα , δε γίνεσαι πιστευτός ότι λες την αλήθεια. Με ένα γενναίο , ειλικρινές και ρεαλιστικό σχέδιο κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να πείσει ακόμη και τις δύο τάσεις της Ελληνικής κοινωνίας και δεδομένης της πολιτικής ανυπαρξίας άλλων λύσεων να συσπειρώσει τεράστια πλειοψηφία , που θα του δίνει όχι μόνο άνετη πλειοψηφία , αλλά και θα του λύνει τα χέρια αύριο να προχωρήσει σε ορισμένα σκληρά μέτρα , αφού ήδη θα έχει προϊδεάσει γι αυτά.

Η δεύτερη σημαντική παράμετρος είναι η ανάδειξη νέων στελεχών , που να χουν την αποδοχή της κοινωνίας κι όχι απλά να ναι ηλικιακά νέοι θα βοηθούσε πολύ τις προσδοκίες της κοινωνίας από μια αυριανή κυβέρνηση Σαμαρά και Νέας Δημοκρατίας όπως έχω προτείνει παλιότερ.α

Μετά την απογοήτευση που πήραν ορισμένοι από την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (προσωπικά δεν περίμενα τίποτα) είναι η ώρα του Αντώνη Σαμαρά σε λίγες μέρες να δείξει ότι υπάρχει αξιόπιστη , σοβαρή και πάνω απ όλα υπεύθυνη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας . Είναι η ώρα να δώσει πραγματική ελπίδα σε ένα χειμαζόμενο λαό που δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον.

logia-starata.blogspot.com

Αυτός δηλ θεωρεί ότι έχουν επιτύχει ή πρέπει να περάσουμε στο Σχέδιο Β';

Πότε θα γίνει πραγματικότητα η δήλωση αυτή; Θα περιμένουμε καιρό ακόμα;

ΔΕΘ – ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

του Στράτου Σιμόπουλου

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί μια κορυφή, αυτού που ονομάζω αναπτυξιακό πεντάγωνο Θεσσαλονίκης, με τις υπόλοιπες τέσσερις κορυφές να καταλαμβάνουν η Ζώνη Καινοτομίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και ο Τουρισμός.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση, αποδεδειγμένα προσπάθησε να ενισχύσει τη ΔΕΘ, δρομολογώντας τη μετεγκατάστασή της, θέσπισε τη Ζώνη Καινοτομίας, ενώ επιχείρησε να ιδιωτικοποιήσει βασικές λειτουργίες του ΟΛΘ, εγχείρημα που δεν υλοποιήθηκε λόγω των αντιδράσεων των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης.

Σήμερα, έπειτα από δύο χρόνια θητείας της παρούσης Κυβέρνησης, τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της πόλης φαίνεται να μην προχωρούν.

Ειδικά, μάλιστα, για τη ΔΕΘ, η έλλειψη πόρων αποτελεί μια θαυμάσια δικαιολογία για να ματαιωθεί η μετεγκατάστασή της, ενώ και στον τομέα αυτό αναδεικνύεται η διαχρονική αδυναμία των φορέων και των παραγόντων της πόλης να συμφωνήσουν πάνω στα μεγάλα θέματα που την αφορούν. Έτσι έχουν αρχίσει και μάλιστα, με συνεχώς μεγαλύτερη ένταση, οι συζητήσεις για αλλαγή του χώρου μεταφοράς των εγκαταστάσεών της, μια συζήτηση η οποία θα οδηγήσει το έργο σίγουρα στις ελληνικές καλένδες.

Πρότασή μου, λοιπόν, είναι, εάν και εφόσον, με ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης, δεν μπορεί να υλοποιηθεί η απόφαση μετεγκατάστασής της στη Σίνδο, να διερευνηθεί η δυνατότητα να αρχίσει τουλάχιστον, με τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα, η διαδικασία ανάπλασης των υπαρχόντων εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου.

Παράλληλα, πρέπει να ενισχυθεί ο διεθνής χαρακτήρας, τόσο των θεματικών, όσο και της Έκθεσης του Σεπτεμβρίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει υποχωρήσει, ακολουθώντας, ειδικά για την τελευταία, τη διεθνή τάση. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από τους διοικούντες το δίδυμο ΔΕΘ-HELEXPO, την Κυβέρνηση και τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Η κινητοποίηση της ομογένειας, αλλά και των Γραφείων των Οικονομικών Ακολούθων στις Πρεσβείες μας στο εξωτερικό, φαίνεται να αποτελεί εκ των «ων ουκ άνευ» απαίτηση, ενώ η προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια να μειωθεί στη ΔΕΘ η συμμετοχή των αυτοδιοικητικών και κρατικών φορέων, πρέπει να συνεχισθεί με μεγαλύτερη ένταση.

Έτσι, δεν πρέπει να θεωρείται θέσφατο η συμμετοχή οποιουδήποτε φορέα και μάλιστα, κρίνω απαραίτητο η συμμετοχή τους να εξετασθεί από μηδενική βάση, με κύριο κριτήριο αν εξυπηρετεί κυρίως τους στόχους του φορέα και δευτερευόντως τη ΔΕΘ. Η αντίθετη αντιμετώπιση απαξιώνει το θεσμό, δημιουργώντας εύθραυστα δεκανίκια στήριξής του.

Η ΔΕΘ τέλος, όπως και ανέφερα στον πρόλογό μου, πρέπει και μπορεί, να αποτελέσει αναπτυξιακό πόλο της Θεσσαλονίκης και ως τέτοιος, είναι απαραίτητο να συνδυάσει τη λειτουργία του και με τις υπόλοιπες δράσεις που αποτελούν την κορυφή του αναπτυξιακού πενταγώνου. Με τον τρόπο αυτό θα της δοθεί η δυνατότητα να προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον και να συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη, στους πολίτες και στην επιχειρηματική της τάξη, κάθε διαστρωμάτωσης.

Εφημερίδα Κεφάλαιο 10-09-2011

Εκτός ενιαίου μισθολογίου δικαστικοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί και γιατροί του ΕΣΥ

Εκτός ενιαίου μισθολογίου θα βρεθούν οι δικαστικοί, οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας καθώς και οι γιατροί του ΕΣΥ, όπως ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, μιλώντας στo Mega.

Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο- που τίθεται σε εφαρμογή τον Οκτώβριο- προβλέπει έναν ενιαίο μισθό για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα και τα ίδια χρόνια εργασίας.

Δηλαδή θα υπάρχει πλέον ένας μισθός για όλους τους εργαζομένους του Δημοσίου, ο οποίος θα εξαρτάται αποκλειστικά από την προϋπηρεσία τους και όχι από το σε ποιον φορέα εργάζονται.

Σαχινίδης:”Αδιευκρίνιστο αν θα πληρώσουν ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές”

Την ώρα που οι καταναλωτές έχουν "μουδιάσει" από το νέο χαράτσι για τα ακίνητα που θα έρθει, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αφήνει αδιευκρίνιστο, εάν θα πληρωθεί από τους ιδιοκτήτες ή τους ενοικιαστές. Πρόσθεσε, πάντως, ότι "το θέμα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες".

Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega", o Φίλιππος Σαχινίδης είπε ότι και τη νέα χρονιά η οικονομία θα κινηθεί σε αρνητικούς ρυθμούς. Δήλωσε, μάλιστα, ότι "η πρόβλεψη για ύφεση το 2012 μας ανάγκασε να βάλουμε το νέο φόρο στα ακίνητα".

Αναφερόμενος, τέλος, στο ενιαίο μισθολόγιο, επεσήμανε ότι δε θα ισχύει για δικαστές, γιατρούς του ΕΣΥ, στρατιωτικούς και αστυνομικούς.

Αποδοκιμάστηκε η Διαμαντοπούλου

Δείτε το βίντεο με τις αποδοκιμασίες τόσο στην αρχή της ομιλίας της όσο και στο τέλος:



Αντιδράσεις γονέων:



Και θαυμάστε και τον γλύφτη δημοσιογράφο που της λέει: "ξεκίνησε καλά η χρονιά και οι αντιδράσεις ήταν λίγες"... δηλ. ρε γλύφτη τι έπρεπε να της κάνουν; Να την ξεβρακώσουν;