22 Σεπτεμβρίου 2011

Πάνω απ΄την Ελλάδα και κοντά στην Αθήνα θα περάσει και μπορεί να πέσει ο δορυφόρος UARS

Αν ζείτε στην περιοχή ανάμεσα στις δύο γραμμές ρίξτε μια ματιά καλού κακού στον ουρανό, αν είστε σε εξωτερικό χώρο το Σάββατο τα χαράματα μεταξύ 5 και 8 το πρωί.

Κάπου εκεί θα περάσει πάνω απ' την Ελλάδα ακολουθώντας την κόκκινη γραμμή ο δορυφόρος Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) που βρίσκεται σε πορεία πτώσης στη γη.

Σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ η πιθανότητα να χτυπήσει άνθρωπο κάποιο απ' τα κομμάτια (βάρους 0,6 έως 158 kg) που θα αντέξουν την είσοδο στη γη, είναι 0.9% στην περιοχή που περιβάλλεται μεταξύ των δύο μπλέ γραμμών και έχει πλάτος 150-200 χλμ.. Να θυμίσουμε ότι ο δορυφόρος είχε βάρος 6,5 περίπου τόννους και θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 17,000 μιλίων/ώρα. Επίσης προετοιμαστείτε γιατί το Νοέμβριο θα πέσει στη γη ένας ακόμα μεγαλύτερος γερμανικός δορυφόρος

Πιο ακριβείς πληροφορίες για την πορεία που θα ακολουθήσει ο δορυφόρος κατά την πτώση του θα ανακοινώσει η ΝΑΣΑ αύριο 12, 6 και 2 ώρες πριν την είσοδό του στην ατμόσφαιρα. Επίσης εδώ μπορείτε να παρακαλουθείτε ζωντανά πάνω από πιο σημείο της γής βρίσκεται ο δορυφόρος ανά πάσα στιγμή.

Συμμετοχή ΝΔ στην προσπάθεια προσέλκυση επενδύσεων από τη Ρωσία

http://www.skai.gr/files/temp/1DA9507F6C7EAD15CA87AC893F253FEA.jpgΗ ΝΔ θα συμμετάσχει στην πανεθνική προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων από τη Ρωσία, με την οποία είναι σημαντικό να αναπτυχθούν οι διμερείς σχέσεις, πολύ πέραν εκείνων στον ενεργειακό τομέα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, ο πρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής ελληνορωσικής φιλίας, Σίμος Κεδίκογλου.

«Συνεργαζόμαστε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Ιωάννη Μαχαιρίδη, στην οργάνωση του πολύ σημαντικού ελληνορωσικού συνεδρίου στη Ρόδο, στα τέλη του μήνα, αν και εκπροσωπούμε διαφορετικά κόμματα», είπ ο κ. Κεδίκογλου στο ρωσικό πρακτορείο, υπογραμμίζοντας ότι «έχουν γίνει τεράστια λάθη στις ελληνορωσικές σχέσεις - η ελληνική κυβέρνηση πρακτικά ακύρωσε τις ενεργειακές συμφωνίες για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, αλλά αρνείται ακόμη και εξαιρετικά συμφέρουσες προτάσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, η Ελλάδα με τους ρωσικούς αγωγούς θα μετατρεπόταν από καταναλωτή σε παίκτη του ενεργειακού χάρτη, αλλά μπορεί να αναπτύξει τις συνεργασίες της με τη Ρωσία στις τεχνολογίες φωτοβολταϊκών και ηλιακών συσσωρευτών, στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, όπου «παραμένει άγνωστο γιατί δεν έχουν απαντηθεί οι ρωσικές προτάσεις προ εξαμήνου», αλλά και στην πώληση ιδιοκτησίας, χορηγώντας αυτομάτως στους Ρώσους πολίτες, που αποκτούν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, πενταετείς θεωρήσεις Σένγκεν. Για το θέμα αυτό, για το οποίο δεν απαιτείται οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση με την ΕΕ, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι θα καταθέσει άμεσα σχετική τροπολογία στην ελληνική Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δ. Αβραμόπουλος και ο κ. Κεδίκογλου είναι προσκεκλημένοι του κυβερνώντος κόμματος της Ρωσίας «Ενιαία Ρωσία» στο τριήμερο συνέδριό του, που ξεκινά αύριο, Παρασκευή, στο οποίο θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ και ο ηγέτης του κόμματος και πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως ανακοινώθηκε από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου της «Ενιαίας Ρωσίας», αύριο θα υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του κόμματος και άλλων έξι ξένων κομμάτων, μεταξύ των οποίων η ΝΔ, το κυπριακό ΑΚΕΛ, η σερβική Ένωση Σοσιαλδημοκρατών, το Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου, το Λαϊκό Κόμμα της Λετονίας και η Ενιαία Αμπχαζία της αποσχισθείσας από τη Γεωργία Δημοκρατίας.

Οι μάσκες έπεσαν! ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Με αφορμή τη συζήτηση στο σημερινό Δ.Σ. του θέματος «Απολογισμός της Ταμειακής Διαχείρισης Δ.Θ. Οικονομικού Έτους 2010» ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

Β.Παπαγεωργοπουλος: «Είναι γνωστό ότι την αλήθεια μπορείς να την κρύψεις για κάποιο χρονικό διάστημα, όχι όμως για πάντα.

Έτσι λοιπόν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο αποκαλύφθηκε πλήρως η αλήθεια σχετικά με την οικονομική διαχείριση του Δ.Θ. και μέσα από συγκεκριμένα στοιχεία που αναγκαστικά παρουσίασε η σημερινή Διοίκηση αποδείχθηκε περίτρανα ποιοι μέχρι χθες διαστρέβλωναν την πραγματικότητα και ποιοι διαχειρίσθηκαν με απόλυτη διαφάνεια, νοικοκυροσύνη και διορατικότητα τα οικονομικά του Δ.Θ.

Οι αριθμοί, που είναι αμείλικτοι και πάντα λένε την αλήθεια, οι οποίοι κατατέθηκαν στο Δ.Σ. κατά την συζήτηση του «Απολογισμού της Ταμειακής Διαχείρισης Δ.Θ. Οικονομικού Έτους 2010», με τον πλέον επίσημο τρόπο λένε:

1. Το σύνολο των εσόδων του Δ.Θ. ήταν 242.480.508,84¤
2. Το σύνολο των εξόδων του Δ.Θ. ήταν 217.939.093,53¤
3. Το χρηματικό υπόλοιπο ήταν 24.541.415,31¤

Η «Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου» δηλαδή ενώ το 2010 εισέπραξε περί τα 242 εκ. ¤ ξόδεψε μόνο 217 εκ.¤ και έτσι στο τέλος του χρόνου δημιουργήθηκε ένα ταμειακό υπόλοιπο ύψους 24.5 εκ. ¤, με στοιχεία μάλιστα της σημερινής Διοίκησης!

Δεν υπάρχει ασφαλώς παρόμοιο προηγούμενο σε άλλο Δήμο της χώρας!

Δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο τέτοιας αποτελεσματικής διαχείρισης στον Δ.Θ.

Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν.

Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί ποιοι προσπάθησαν να ξεγελάσουν τους Θεσσαλονικείς και ποιοι διοίκησαν τον Δ.Θ. με απόλυτα νοικοκυρεμένο τρόπο, με διαφάνεια, με εντιμότητα και με το βλέμμα στο μέλλον.»

Γειά σου ρε Τρεμόπουλε με τις εξυπνάδες σου

Για πες μας γιατί δεν καταλάβαμε… Συμφωνείς μήπως να ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ και τα έσοδα των Εβραϊκών Συναγωγών ανά την Ελλάδα αλλά και το ΚΙΣ . Συμφωνείς να φορολογηθούν για την ακίνητη περιουσία τους για να σωθεί η χώρα μας ;

Συμφωνείς να μπουν ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ σε όλες της ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν με ποσά μεγαλύτερα των 10.000 ευρώ;

Να μας το διευκρινήσεις ρητά και ξεκάθαρα.

Να σε ακούσουμε να αναφέρεσαι και στην Εβραϊκή θρησκεία που επίσης απολαμβάνει ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ στη χώρα μας.

Επίσης θα μας πεις αν συμφωνείς να ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ οι Τράπεζες που καταφέρνουν να παρουσιάζουν κέρδη εν καιρώ χρεοκοπίας;

Συμφωνείς να ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ … η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και να ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΚΟΙ που οφείλονται στους μετόχους της λόγω του ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΥ δικαιώματος που της δόθηκε να εκδίδει ΕΝΤΟΚΩΣ χαρτονομίσματα ;

Συμφωνείς να ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΟ της Τράπεζας της Ελλάδος μέχρι φυσικών προσώπων ;;;

Δεν ζητάμε τίποτα σπουδαίο. Απλές νομοθετικές ρυθμίσεις είναι , σαν αυτές που απαιτούνται να γίνουν για να αποκοπεί η Εκκλησία από το Κράτος.

Αλλά αν έχεις τα κότσια … να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να αποκοπεί ΠΡΩΤΑ η ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ από τις φλέβες των φορολογουμένων και να διαγραφούν τα χρέη του Δημοσίου προς αυτήν. Γιατί ξέρεις ότι οι Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα να πληρώνουν τους μισθούς των ιερέων ακόμα κι αν αυτοί είναι καθολικοί ή μουσουλμάνοι.

Αλλά να πληρώνουν τους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ που κρύβονται πίσω από δήθεν ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ οργανισμούς… σίγουρα ΔΕΝ το θέλουν.

Να πληρώνουν ψεύτες και κλέφτες πολιτικούς δεν θέλουν που ΔΕΝ τολμούν να πουν στους ψηφοφόρους τους ΠΟΙΟΙ κρύβονται πίσω από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και την ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ και με ποιο δικαίωμα υποχρέωσαν το Δημόσιο αντί να ΕΚΔΙΔΕΙ …ΑΤΟΚΟ χρήμα … να το δανείζεται ΕΝΤΟΚΩΣ από ιδιωτικά ιδρύματα… που έφεραν ψευδείς τίτλους δήθεν Κρατικού οργανισμού με σκοπό την πλάνη και την εξαπάτηση του κόσμου.

Τι έγινε; Ανατρίχιασες;

Logos

Π. Οικονόμου-Ο Μέγας Καραγκιόζης μας θεωρεί πειραματόζωα: "Θα φανεί εάν η κοινωνία αντέξει τα μέτρα"

http://static.madata.gr/files/oikonomoupante_856363269.jpg«Αυτό θα φανεί» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, σε ερώτηση για το εάν η κοινωνία αντέξει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Τόνισε ότι θα εξαρτηθεί από τις πραγματικές αντοχές της κοινωνίας και τη πολιτική αντιπαράθεση που πυροδοτεί η αδυναμία των πολιτών να αντέξουν την φορο-επιδρομή.

Σχολιάζοντας στο Βήμαfm το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα με κοινωνικό χαρακτήρα.

Όπως τόνισε "Η ζωή δεν τελειώνει ποτέ. Συνεπώς, οποιοσδήποτε λέει ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα, προβλέπει ότι η ζωή θα μείνει ακίνητη για πολλά χρόνια. Κάτι που δεν συμβαίνει. Το ερώτημα που θα πρέπει να θέσουμε, κατά τη γνώμη μου, είναι τα μέτρα που θα πάρουμε τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να έχουν έναν κοινωνικό χαρακτήρα; Με την κατάσταση που υπήρχε, τα μέτρα που παίρναμε ήταν πολύ δυσάρεστα. Αλλά όχι ακριβώς και αναποτελεσματικά, διότι μέσα από αυτήν την προσπάθεια που κατέβαλε τελικώς ο κόσμος και τις θυσίες που έκανε, πετύχαμε να σώσουμε την κυβέρνηση από τη χρεοκοπία. Μ’ αυτά τα μέτρα είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε συνεπείς στην επίτευξη των στόχων και επ’ αυτών υπάρχει συμφωνία. Κατά συνέπεια, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα έκτης δόσης. Αλλά πέρα από αυτό, πρέπει να κοιτάξουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα που είναι να κοιτάξουμε πώς αναδιοργανώνεται ο δημόσιος τομέας – κάτι μακροπρόθεσμο, αλλά θα έχει άμεσα αποτελέσματα στο Μεσοπρόθεσμο. Και αναδιοργάνωση, εννοούμε αναδιοργάνωση. Όχι επίθεση κατά του εισοδήματος των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα".

Οι δέκα πλουσιότεροι αμερικάνοι σύμφωνα με το Forbes

Δείτε τη λίστα

1 Bill Gates

Bill Gates

$59 B 55 Medina, Washington Microsoft
2 Warren Buffett

Warren Buffett

$39 B 81 Omaha, Nebraska Berkshire Hathaway
3 Larry Ellison

Larry Ellison

$33 B 67 Woodside, California Oracle
4 Charles Koch

Charles Koch

$25 B 75 Wichita, Kansas diversified
5 David Koch

David Koch

$25 B 71 New York, New York diversified
6 Christy Walton

Christy Walton

$24.5 B 56 Jackson, Wyoming Wal-Mart
7 George Soros

George Soros

$22 B 81 Katonah, New York hedge funds
8 Sheldon Adelson

Sheldon Adelson

$21.5 B 78 Las Vegas, Nevada casinos
9 Jim Walton

Jim Walton

$21.1 B 63 Bentonville, Arkansas Wal-Mart
10 Alice Walton

Alice Walton

$20.9 B 61 Fort Worth, Texas Wal-Mart


Οι υπόλοιποι εδώ

750.000 κοστίζει η θωρακισμένη BMW του-Την είχε παραγγείλει ο Παπ αλλά δεν πρόλαβε να τη χαρεί

[Όλοι θυμόμαστε φυσικά ότι το πρώτο νομίζω νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με τυμπανοκρουσίες, ήταν αυτό που έβαζε όριο τα 1600 κεκ για τα αυτοκίνητα των υπουργών και των βουλευτών]

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την ώρα που σφαγιάζει τους μισθούς και τις συντάξεις στο Δημόσιο, την ώρα που καταδικάζει εκατομμύρια Έλληνες στη φτώχεια, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα… Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ εκατομμύρια Έλληνες μετρούν τα ευρώ που έχουν στην τσέπη τους για να «βγάλουν» μία μέρα ακόμη, κυκλοφορεί με την θωρακισμένη BMW 740!

Μέσα στη χλιδή… Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο υπερπολυτελές, με όλες τις ανέσεις: ειδική θωράκιση για τα λάστιχα (!), τα παράθυρα, ενώ υπάρχει και ειδική θωράκιση στο χώρο του ρεζερβουάρ! Είναι ένα αυτοκίνητο 3000 κυβικών, αποδίδει 315 άλογα, έχει ειδικά συστήματα δορυφικής τηλεπικοινωνίας, ώστε να μπορεί ο υπουργός ανά πάσα στιγμή να μιλάει απευθείας με τα «κόκκινα τηλέφωνα» μέσω κρυπτογράφησης, τηλεοπτικό δέκτη δορυφορικής λήψης για να έχει ενημέρωση από τα δορυφορικά δίκτυα όλου του κόσμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο προκάτοχός του είχε ζητήσει η θωράκιση να είναι αντίστοιχη με τη θωράκιση που χρησιμοποιείται για τα οχήματα του προέδρου των ΗΠΑ! Το κόστος τουσυγκεκριμένου αυτοκινήτου, μαζί με το κόστος θωράκισης φτάνει, αν δεν υπερβαίνει, τα 750.000 ευρώ!!!

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που είχε παραγγείλει ο προκάτοχός του, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν πρόλαβε να το χαρεί…

Λίγη αιδώς, Αργείοι…

Αν κοιτάξετε, κ. υπουργέ, έξω από το παράθυρο τις λιμουζίνας σας, αξίας 750.000 ευρώ, θα δείτε στα πεζοδρόμια δεκάδες επαίτες με μικρά παιδιά, θα δείτε πρόσωπα απεγνωσμένων ανθρώπων, θα δείτε ανθρώπους να παραμιλάνε… Και εσείς διαβάζετε αμέριμνος μέσα στη χλιδή, την εφημερίδα σας… Δε θα έπρεπε κάποια στιγμή να απαντήσετε για την ακριβή αξία του αυτοκινήτου;

Εμείς είχαμε συνηθίσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ευαγγελίζονται την «αλλαγή»… Κυκλοφορούσατε με Skoda, Fiat και άλλα μικρότερης αξίας αυτοκίνητα… Τώρα πώς μεγαλοπιαστήκατε έτσι;

Ντροπή!

Και μία τελευταία ερώτηση, κ. υπουργέ: Γιατί τέτοια ανησυχία για έναν υπουργό Οικονομικών και κυκλοφορεί με θωρακισμένη λιμουζίνα, τέτοιας αξίας; Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αλλά και εσείς που το χρησιμοποιείτε, φοβάστε τίποτα; Μήπως φοβάστε την οργή του λαού;

Ντροπή!

Ντροπή για μία σοσιαλιστική κυβέρνηση να παίρνει χρυσό βραβείο στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό…

Και το καλύτερο σας το φυλάξαμε για το τέλος… Ξέρετε ποιος το πληρώνει αυτό το υπερπολυτελές αυτοκίνητο; Εμείς φυσικά!

Ο ελληνικός λαός, που δεν έχει καλά-καλά ούτε να φάει, είναι υποχρεωμένος να πληρώνει και τις χλιδάτες ορέξεις του κάθε κ. Βενιζέλου! Αίσχος, κύριοι… Δεν έχετε πια ούτε τσίπα αξιοπρέπειας πάνω σας;

prionokordela.gr

Παυλόπουλος για την αντισυνταγματικότητα του φόρου για τα ακίνητα

«Βγήκαν τα μαχαιρια» στο ΠΑΣΟΚ - Εκρηκτικό το κλίμα στην συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/94291.jpgΣτα όριά τους έχουν φθάσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Από τη μία η κυβέρνηση δια του Ε. Βενιζέλου να επιχειρεί να τους πείσει για την αναγκαιότητα των μέτρων και από την άλλη οι ίδιοι να δείχνουν προς το Μέγαρο Μαξίμου τον δρόμο των εκλογών ή της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Τα όσα απίστευτα ακούγονται στο ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα. Άστραψε και βρόντηξε η Βάσω Παπανδρέου, «βέτο» του Δημήτρη Κουσελά για απολύσεις στο δημόσιο.

Αμήχανος ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να πείσει τους βουλευτές για την αναγκαιότητα των μέτρων αναγνωρίζοντας ότι το μέτρο της εφεδρείας είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε αυτά που ζητούν οι δανειστές μας.

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών:

Βάσω Παπανδρέου: «Έξι δόσεις πήραμε. Έξι φορές...σώσαμε τον τόπο. Πόσες φορές ακόμα.; Υπάρχει πλήρης αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Δεν μπορούμε να φορολογούμε συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε πλεόνασμα το 2012 με ύφεση».

Δημήτρης Κουσελάς: «Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ απολύσεις. Ξεχάστε το».

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Πρέπει να γίνει μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σε διάστημα που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στη χώρα να διεξαχθούν εκλογές».

Χρήστος Μαγκούφης: «Αν θα πετύχουμε, θα πετύχουμε όλοι μαζί και ο Γιώργος Παπανδρέου και εσύ (απευθυνόμενος προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο) και οι βουλευτές. Θα έρθει η ώρα που θα έχεις και εσύ τη θέση σου στο κάδρο της ιστορίας ως... πρωθυπουργός της χώρας».

Δημήτρης Λιντζέρης: «Θεωρώ επιβεβλημένη την ανάληψη πρωτοβουλίας εθνικής εμβέλειας εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου. Πρωτοβουλία που να ανοίγει το δρόμο για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας την οποία θα στηρίζουν τουλάχιστον τα δυο κόμματα».

Ελπίδα Τσουρή: «Η κυβέρνηση θυμίζει φάλτσα ορχήστρα στον Τιτανικό με αποτέλεσμα πλήρωμα και επιβάτες ξαφνιασμένοι, ζαλισμένοι και πανικόβλητοι να πέφτουν στη θάλασσα..»

Γιάννης Αμοιρίδης: «Να τα κάνουμε όλα με έναν «πόνο». Σαν το τσιρότο. Όλο το δημόσιο είναι τώρα στο πόδι. Η εφεδρεία να αντιστοιχεί σε χρονικό διάστημα ανασυγκρότησης των υπηρεσιών και όχι σε απολύσεις».

Μιλένα Αποστολάκη: «Αμφισβητείται η αξιοπιστία μας εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτό οφείλεται σε αστοχίες και καθυστερήσεις. Σε 2 χρόνια δεν κάναμε καμιά αποκρατικοποίηση πως είναι δυνατόν να κάνουμε τώρα με τις σημερινές τιμές που θα επιτρέψουν στην ανεύθυνη αντιπολίτευση να μάς κατηγορεί για ξεπούλημα;»

Από τα πυρά των βουλευτών δεν γλίτωσε ούτε ο Ηλίας Μόσιαλος ο οποίος προκάλεσε κύμα οργής για τα όσα είπε στο χθεσινό δελτίο του ALTER και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δρούτσας και Μόσιαλος βρίζουν τους βουλευτές παραμονές των μέτρων είναι τυχαίο;» διερωτήθηκε η Τόνια Αντωνίου η οποία εκτίμησε ότι η κυβέρνηση τρέχει με....200 πάνω στον τοίχο.

Πυρά προς τον κ. Μόσιαλο εξαπέλυσε και ο Μιχάλης Τζελέπης ο οποίος κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να...ζητήσει συγγνώμη.

«Οι μη έχοντες κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση δεν μπορούν να μιλάνε για εκλεγμένους βουλευτές. Όχι μόνο να ανακαλέσει αλλά να ζητήσει και συγγνώμη» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Μπροστά σε αυτήν την εκρηκτική κατάσταση ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να πείσει τους βουλευτές ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος ενώ προσπάθησε να δικαιολογήσει και τη μείωση του αφορολόγητου στις 5000 ευρώ παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τη Eurostat το όριο φτώχειας για την Ελλάδα είναι τα 6500 ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Κανείς δεν μας πιστεύει στην Ευρώπη. Η εργασιακή εφεδρεία είναι μικρής δημοσιονομικής απόδοσης που δεν ξεπερνά τα 200 εκατ. Ευρώ. Οι δανειστές μάς ζητούν μετ'΄επιτάσεων την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. Ο μέσος όρος του αφορολόγητου στην Ευρώπη είναι 5000 ευρώ. Δεν μπορούσαμε να το κρατήσουμε πιο ψηλά»....

real.gr

Πρώτη προσφυγή κατά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

Η πρώτη προσφυγή κατά της έκτακτης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και η δεύτερη κατά του ετήσιου τέλους επιτηδεύματος κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες στο δικαστήριο θα προσφύγει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος θα καταθέσει και αίτημα προκειμένου να συζητηθεί άμεσα η υπόθεση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με τη διαδικασία της «πρότυπης δίκης» όπως προβλέπει ο Ν. 3900/2010. Ακόμη, ο Σύλλογος θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το κείμενο της προσφυγής του για να αποτελέσει υπόδειγμα για τους δικηγόρους.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε σήμερα ο Δικηγόρος Αθηνών Αγγελος Τσιγκρής ο οποίος στρέφεται κατά της από 2.8.2011 απόφασης του υπουργού Οικονομικών (ΠΟΛ.1167) που καθορίζει τη «διαδικασία για τη βεβαίωση και είσπραξη της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, της έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος». Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Ειδικότερα, υπογραμμίζει ότι παραβιάζονται οι διατάξεις του άρθρου 78 του Συντάγματος που καθιερώνουν τις αρχές της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών της φορολογικής ισότητας και της νομιμότητας του φόρου. Αλλά πέρα από το χαρακτηρισμό της επίμαχης οικονομικής επιβάρυνσης ως τέλους, αυτό συνιστά φόρο, συμπληρώνει ο δικηγόρος. Ειδικότερα, τονίζει ο Τσιγκρής ότι «η έλλειψη ειδικού ανταλλάγματος, η οποία συνιστά την ειδοποιό διαφορά μεταξύ φόρου και ανταποδοτικού τέλους, φανερώνει την πραγματική φύση του επιβαλλόμενου τέλους επιτηδεύματος ως φόρου». Μάλιστα, επικαλείται νομολογία (παλαιές αποφάσεις) τόσο του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου όσο και του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία «μια οικονομική επιβάρυνση έχει το χαρακτήρα φόρου και όχι τέλους, ακόμη και αν ονομάζεται έτσι, σε περίπτωση που δεν προβλέπεται ειδικό αντάλλαγμα από το κράτος ή άλλο δημόσιο φορέα».

Επίσης χαρακτηρίζει παράνομη την πρόβλεψη της επίμαχης απόφασης που αναφέρει ότι η κατάθεση προσφυγής στα Διοικητικά Δικαστήρια δεν αναστέλλει την είσπραξη του τέλους επιτηδεύματος.

Ως προς την ειδική εισφορά αλληλεγγύης ο Τσιγκρής υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της φοροδοτικής ικανότητας και της μη αναδρομικότητας των φορολογικών νόμων. Σημειώνει ακόμη πως η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος παραβιάζουν την ΕΣΔΑ, καθώς και τα δύο επιβάλλονται για το ίδιο οικονομικό αντικείμενο προσβάλλοντας έτσι το κατοχυρωμένο περιουσιακό δικαίωμα των φορολογουμένων.

Τέλος, σημειώνει ότι το ύψος των νέων έκτακτων φόρων είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογούμενων και ενδέχεται οι φορολογούμενοι να στερηθούν την ιδιοκτησία τους, αφού για να καταβάλουν το ποσό των αμφισβητούμενων φόρων, θα πρέπει να προβούν στη λήψη μέτρων (π.χ. λήψη δανείων), ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους με την υποχρέωση αυτή υπάρχει ο κίνδυνος να ληφθούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας τους, όπως για παράδειγμα επιβολή κατάσχεσης στην ακίνητη περιουσία.

Νεό τεύχος Patria: Από το Bang στο Κραχ

220911-patria29 Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τεύχος του περιοδικού Patria. Με εμμονή στο σύνθημά του "σκέψου διαφορετικά - ζήσε εναλλακτικά" συνεχίζει την προσπάθεια για μια διαφορετική ματιά στο σήμερα. Σε αυτό το τεύχος αφιέρωμα στην 11η Σεπτεμβρίου και τον νέο κόσμο που δημιουργήθηκε μετά από αυτή την ημέρα. Πρόκειται για την αρχή της μονοκρατορίας των ΗΠΑ ή για την ανάδυση ενός πολυπολικού κόσμου;

Ερωτήματα που προσπαθούμε να προσεγγίσουμε σε αυτό το τεύχος του περιοδικού. Μαζί τους όμως και μια ακόμη σειρά θεμάτων, όπως σε κάθε τεύχος του περιοδικού. Εδώ και αρκετό καιρό το Patria αποτελεί την μοναδική προσπάθεια άρθρωσης πολιτικού λόγου πέρα από τα στενά όρια της επικαιρότητας και της κομματικής σκοπιμότητας, που βρίσκεται στα περίπτερα όλης της χώρας. Πρόκειται για ένα μοναδικό στην χώρα μας πείραμα, στο οποίο αξίζει όλοι να συμμετέχουν.

από το editorial

Ένα αφιέρωμα στην 11η Σεπτεμβρίου δεν είναι ότι πιο εμπορικό θα μπορούσε να κάνει κανείς σε ένα περιοδικό. Ειδικά σε καιρούς σαν και αυτούς που βιώνει η χώρα μας σήμερα, όπου στο προσκήνιο δεν βρίσκονται αλλαγές σε γεωπολιτικό επίπεδο, αλλά η καθημερινή μάχη της επιβίωσης, υπό το πρίσμα της κατάρρευσης του μεταπολιτευτικού συστήματος. Παρ'ολα αυτά, επειδή εμείς εδώ στο Patria προσπαθούμε να προσφέρουμε - όπως λέει και η προμετωπίδα μας - μια πραγματικά εναλλακτική στα όσα συμβαίνουν γύρω μας και επειδή ακόμη και η ίδια η οικονομική κρίση που βιώνουμε ως κομμάτι του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος έχει να κάνει με την νέα εποχή αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο ζήτημα. Και αυτό διότι είναι σχεδόν καθολικά αποδεκτό, ότι η είσοδος στον νέο αιώνα που διανύουμε, στην νέα χιλιετία αν θέλετε, δεν μπορεί να έχει σαν ενδεικτική της ημερομηνία την 11 Σεπτεμβρίου του 2001, όταν και η εποχή των "ρόζ ελεφάντων" και του "επί γης παράδεισου" για την οποία ήλπιζαν οι θιασώτες της παγκοσμιοποίησης, της δημοκρατικής επιβολής, του φιλελευθερισμού τελείωσε. Θάφτηκε κάτω από τα ερείπια των Δίδυμων Πύργων, στο σημείο στο οποίο οι αμερικάνοι έδωσαν την ονομασία "σημείο μηδέν". Όλα αυτά φυσικά δεν τα κατάφερε η Al Kaeda για τον ρόλο και την αυτενέργεια της οποίας υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Δεν πρόκειται ούτε καν για την σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ισλάμ στην οποία αναφερόμαστε. Αυτό που επί της ουσίας συνέβη ήταν η ανάδυση ενός διαφορετικού κόσμου, όπου η επικυριαρχία των ΗΠΑ ως παγκόσμιου αστυφύλακα, τέθηκε υπό αμφισβήτηση. Και μαζί της τέθηκε υπό αμφισβήτηση η "ανωτερότητα" του Δυτικού πολιτισμού ως πανάκεια, ή μάλλον ως ένα κουστούμι το οποίο κάνει σε όλους και φοριέται όλες τις ώρες. Γιατί η "Αμερική" δεν είναι μια "χώρα", αλλά ένας τύπος πολιτισμού, ο οποίος ταυτίζεται με την έννοια Δύση - δυστυχώς για την δεύτερη. Συντελούμενη από ίσα μέρη φιλελεύθερου καπιταλισμού και εμπορικού αυταρχισμού, αυτός ο τύπος του πολιτισμού χρησιμοποιεί την "ελευθερία" και την "ισότητα". Ο νέος αιώνας, βρίσκει τις ίδιες τις ΗΠΑ αποδυναμωμένες, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, κοινωνικές αναταράξεις και μια έκδηλη αδυναμία να "ολοκληρώσει" ότι αρχίζει. Κάτι που έχει ως αφετηρία την ίδια την θέληση των αμερικανών, οι οποίοι δεν φαίνεται να μοιράζονται τις φιλοδοξίες των ηγετών τους για την διατήρηση μιας παγκόσμιας κυριαρχίας. Αυτήν ακριβώς την αφετηρία προσπαθούμε να εξερευνήσουμε σε αυτό το τεύχος του περιοδικού.

διαβάστε ακόμη:

ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΜ ΣΤΟ ΚΡΑΧ
του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
του Νίκου Δούκα

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
του Νίκου Χιδίρογλου

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΘΝΙΚΗ EΝΩΣΗ ΜΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
του Χρίστου Γούδη

ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
του Μπάμπη Καραθάνου

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ:
Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;
του Γιάννη Κολοβού

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΙΩΝΑ
του Θάνου Γκουρνέλου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
του Δημήτρη Μιχαλόπουλου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ: «ΤΟ «1922» ΥΠΗΡΞΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΟΡΓΗΣ»
στον Γιώργο Πισσαλίδη

ΣΑΛΑΜΙΝΑ 480 πΧ: ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ
του Μανούσου Καμπούρη

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
του Δημήτρη Σαββίδη

ΚΟΝΓΚΟ 1960 ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΕΞΟΡΜΟΎΝ
του Δημήτρη Ιωάννου

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ CHARLES MAURRAS
του Ευάγγελου Χανιώτη

ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΤΡΕΝΤ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ
του Κώστα Κυρίμη
κυκλοφορεί από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου
στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά

Γ. Μιχελάκης: Εξεταστική για spreads, μνημόνιο, ΕΛΣΤΑΤ και ΔΝΤ

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/01/ND_new-logo.jpg«Αμέσως μετά τη σαφή δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει μία Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση, η Κυβέρνηση σπεύδει -και εκείνη- να καταθέσει πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Οι λόγοι είναι προφανείς: Η Κυβέρνηση δεν μπορεί πια να ξεγελάσει κανέναν.

Ξεκαθαρίζουμε, από τώρα, πως μία μόνον Εξεταστική Επιτροπή μπορεί να υπάρξει.

Εκείνη που θα διερευνήσει:

- Πως φτάσαμε στο μνημόνιο

- Πως τα spreads εκτινάχτηκαν μέχρι και 18 φορές επάνω

- Πότε αποφασίστηκε η εμπλοκή του ΔΝΤ στον Μηχανισμό Στήριξης

- Τι ακριβώς έγινε με την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Όποιο επικοινωνιακό τέχνασμα και αν επιχειρήσει η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να πετύχει τη συγκάλυψη που επιδιώκει ».

Παπακωνσταντίνου: Υποσχόταν λεφτά για το 2012 όταν ήταν στα ντουζένια του

Οι πολίτες «βάζουν πλάτη» στην κυβέρνηση όσο υπάρχουν αποτελέσματα, λέει ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη συντάκτρια της «Ε» Ελένη Κωσταρέλου11 Σεπτεμβρίου 2010

«Παράθυρο» παροχών από το 2012 ανοίγει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και υπόσχεται δίκαιη κατανομή σε όσους συνεισφέρουν σήμερα στην έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το τούνελ, δίνοντας έμφαση στην αύξηση των εισοδημάτων και την ανάπτυξη.

Οι πολίτες «βάζουν πλάτη» στην κυβέρνηση όσο υπάρχουν αποτελέσματα, λέει ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη συντάκτρια της «Ε» Ελένη Κωσταρέλου Αισιόδοξος όσο ποτέ άλλοτε, ο υπουργός Οικονομικών, έναν χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του και μόλις τέσσερις μήνες από την ψήφιση του Μνημονίου, αναλαμβάνει το όποιο πολιτικό κόστος των κυβερνητικών επιλογών και προβλέπει πως «τα πράγματα μόνο καλύτερα μπορούν να γίνονται από εδώ και πέρα».

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, μιλάει για την κρισιμότητα της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και τα σκληρά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, διαπιστώνοντας ότι το φως στην άκρη του τούνελ σε κάποιες περιπτώσεις έχει ήδη διαφανεί. Στο 2012, προεκλογική χρονιά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τοποθετεί τον χρόνο βελτίωσης της οικονομίας, καθώς εκτιμά πως τότε «μπορεί να επιτευχθεί» ο στόχος επιστροφής σε πρωτογενή πλεονάσματα, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί πως από τη χρονιά αυτή μπορεί να υπάρξουν παροχές έναντι όσων εισφέρουν στην έξοδο από την κρίση.

Προς νέα περαίωση

Η πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου παραμένουν βασικοί στόχοι της πολιτικής του, ενώ ανοίγει τον δρόμο για νέα περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων για περίπου 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Δεν μπορεί να παραβλέψει ενδεχόμενες αποκλίσεις στα έσοδα του φετινού προϋπολογισμού, απομακρύνει τυχόν αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, αρνείται ότι υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης των νέων συντάξεων, διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχουν σκέψεις απολύσεων στο Δημόσιο και προαναγγέλλει τη δημιουργία ενός δημόσιου τραπεζικού πυλώνα.

* Πριν κλείσει το πρώτο εξάμηνο από την έλευση του ΔΝΤ, διαπιστώνονται «ρωγμές» στο Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης και αναζητούνται νέες λύσεις. Πού μπορεί να μας φθάσει το ΔΝΤ, με δεδομένη μάλιστα την προϊστορία σε Ανατολική Ασία και Λατινική Αμερική; Μήπως αγνοήθηκαν οι ιδιομορφίες της ελληνικής οικονομίας;

«Κατ' αρχάς, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας δεν είναι ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ, αλλά χρηματοδοτείται κυρίως από τις χώρες της ευρωζώνης, που συνεισφέρουν 80 από τα 110 δισ. ευρώ, και από το ΔΝΤ, που συνεισφέρει τα 30 δισ. ευρώ. Συνεπώς, στην εκπόνηση του προγράμματος που συνοδεύει τον μηχανισμό στήριξης έχουν ληφθεί απολύτως υπόψη όχι απλώς οι ιδιομορφίες της Ελλάδας, αλλά και οι υποχρεώσεις της στο πλαίσιο συμμετοχής της στην ευρωζώνη και αλλά λειτουργίας και ισχύος του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Οχι στείρα εφαρμογή

Επειδή ακριβώς έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι ιδιομορφίες, δεν είναι ένα πρόγραμμα στείρας εφαρμογής επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων περικοπής δαπανών και επιβολής φόρων, αλλά κατά κύριο λόγο ένα πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών.

Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα έχει τριετή ορίζοντα. Σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, η αναζήτηση νέων λύσεων δεν είναι "ρωγμή", όπως την αποκαλείτε, αλλά αυτονόητη διαδικασία κατά την υλοποίηση. Οταν σχεδιάζεται ένα πολυετές πρόγραμμα, και μάλιστα περιλαμβάνει χρηματοδότηση από άλλες χώρες, είναι προφανές πως επιχειρείται να γίνει η καλύτερη δυνατή πρόβλεψη για την επίπτωση του κάθε μέτρου ξεχωριστά, αλλά και του συνόλου των μέτρων στην οικονομία.

Ομως, όλοι γνωρίζουμε ότι η δυνατότητα πρόβλεψης στα οικονομικά είναι πεπερασμένη - για την ακρίβεια, αν δεν ήταν, δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ σε τέτοια διεθνή και εγχώρια κρίση. Γι' αυτό και όλες οι πλευρές συμφωνούν πως κατά την υλοποίηση, υπάρχει διαρκής αξιολόγηση της προόδου της Ελλάδας, αλλά και του ίδιου του προγράμματος. Και φυσικά υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης κάποιων μέτρων από εναλλακτικά, που μπορούν να φέρουν το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα».

* Μειώσατε τους μισθούς, κόψατε τα δώρα και το επίδομα αδείας, αυξήσατε το ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και μεσαία ελληνική οικογένεια επλήγησαν όσο ποτέ άλλοτε. Είστε αποφασισμένοι να συνεχίσετε με νέα μέτρα, όπως αύξηση του ΦΠΑ ή ολική αύξηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης; Πιστεύετε πως η ελληνική κοινωνία έχει κι άλλες αντοχές;

Πρωτόγνωρα μέτρα

«Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι καμία κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τέτοια μέτρα και δεν ζητάει από τους πολίτες να συμβάλουν, αν δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη. Ως κυβέρνηση μιας χώρας που βρέθηκε σε τέτοια ανάγκη, χρειάστηκε να εισηγηθούμε στη Βουλή -αλλά και η ίδια να ψηφίσει- μέτρα περικοπών πρωτόγνωρα για τη χώρα μας. Νομίζω πως δεν υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να είχαν βρεθεί στη θέση μας. Ομως, ως χώρα και ως κοινωνία, χρειάστηκε να το αντιμετωπίσουμε, και οι αποφάσεις αυτές ήταν αναγκαίες τη στιγμή που πάρθηκαν, ώστε να αποφευχθεί μια πολύ χειρότερη κατάσταση: να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας - γιατί περί αυτού επρόκειτο.

Πολλοί μιλούν για τα μέτρα, όμως ελάχιστοι έχουν το θάρρος να περιγράψουν στους πολίτες τι θα σήμαινε μια στάση πληρωμών για τον συνταξιούχο, τον εργαζόμενο, την κοινωνία ολόκληρη. Με αυτές τις αποφάσεις επιχειρήσαμε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Εχουμε ένα τριετές πρόγραμμα, στόχους και μέτρα που θα υλοποιήσουμε.

Ενα από αυτά είναι και η μετάβαση κάποιων προϊόντων που βρίσκονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, στον υψηλό. Εν όψει του προϋπολογισμού του 2011 και ακριβώς για να αποφύγουμε περαιτέρω επιβάρυνση στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, εξετάζουμε πολλές εναλλακτικές, ώστε να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2011 με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση στο ελληνικό νοικοκυριό».

* Δεν σας ανησυχεί το ότι, σχεδόν έναν χρόνο μετά τις εκλογές και μόλις δύο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές, οι δημοσκοπήσεις ρίχνουν το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος κάτω από το 30%; Δεν σας φοβίζουν τυχόν κοινωνικές αναταραχές;

Το εκλογικό δεν είναι πρωτεύον

«Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και το όποιο πολιτικό κόστος, γιατί για εμάς, σε αυτή τη συγκυρία, το πρωτεύον θέμα δεν είναι η εκλογική μας μοίρα, αλλά η σωτηρία και η πρόοδος της χώρας. Η ελληνική κοινωνία πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όμως οι πολίτες αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται σήμερα και "βάζουν πλάτη" όσο βλέπουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί και φέρνει αποτελέσματα. Η ελληνική κοινωνία, στις δύσκολες μέρες που πέρασαν, επέδειξε εξαιρετική ωριμότητα. Από εδώ και πέρα, χωρίς να σημαίνει ότι η δουλειά έχει τελειώσει, μόνο καλύτερα μπορούν να γίνονται τα πράγματα, καθώς έχουν ήδη μπει οι βάσεις για μια νέα ώθηση στην οικονομία και για μια πιο δίκαιη κατανομή του μερίσματος της σωτηρίας της χώρας σε όσους σήμερα συνεισφέρουν».

* Η συνήθης κριτική που ασκείται στα μέτρα είναι ότι δεν εμπεριέχουν το στοιχείο της ανάπτυξης. Να σας θυμίσω ότι περικόψατε ακόμη και το ΠΔΕ. Τι θα κάνετε για την ανάπτυξη και πότε προβλέπεται να φανεί «φως στο τούνελ»;

Δεν κόψαμε συγχρηματοδοτούμενα

«Ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις δεν νοείται. Επενδύσεις χωρίς χρηματοδότηση δεν μπορούν να γίνουν. Χρηματοδότηση με κλειστές αγορές κεφαλαίου δεν υπάρχει. Και οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές, όσο δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα βάζει τάξη στα δημόσια οικονομικά της.

Γι' αυτό επιλέξαμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το άμεσο πρόβλημα χρηματοδότησης και να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η εμπιστοσύνη στην οικονομία μας. Το δε Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στο σκέλος που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε., δεν έχει περικοπεί, αντίθετα έγινε μια μεγάλη προσπάθεια -που έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει- από το αρμόδιο υπουργείο ώστε να επιταχυνθεί η απορρόφηση και να απελευθερωθούν κονδύλια για αναπτυξιακά έργα και δράσεις σε όλη τη χώρα.

Ομως το αναπτυξιακό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι αποκλειστικά πρόβλημα δημόσιων πόρων. Η δημόσια δαπάνη είναι τεράστια και ξεπερνά το 50% του συνολικού εισοδήματος της χώρας. Το αναπτυξιακό πρόβλημα είναι βαθύ και διαρθρωτικό· έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση, γι' αυτό και προχώρησαν πολύ γρήγορα και κατά προτεραιότητα μεταρρυθμίσεις στη φορολογία, στο δημοσιονομικό, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην ενίσχυση της διαφάνειας, στην απλοποίηση διαδικασιών. Εχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα, γι' αυτό δημιουργήθηκαν νέοι θεσμοί για την ενίσχυση της εποπτείας, τη διασφάλιση της σταθερότητας, αλλά και την προστασία των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Το αναπτυξιακό μας πρόβλημα έχει να κάνει και με τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά, με πολλούς τομείς να λειτουργούν με περιορισμούς εισόδου αυξάνοντας το κόστος παραγωγής, με πολύπλοκες και γραφειοκρατικές διαδικασίες αδειοδότησης που περιορίζουν τη δυνατότητα άσκησης μιας υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας, με την απουσία χωροταξικού σχεδιασμού, κινήτρων και κατευθύνσεων για τη δημιουργία νέων, καινοτόμων και δυναμικών δραστηριοτήτων.

Ολα αυτά τα "μέτωπα" η κυβέρνηση τα έχει ανοίξει ήδη, και στους επόμενους λίγους μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις, ώστε η ανάπτυξη που θα ανακάμψει να στήσει ένα πιο βιώσιμο και στέρεο πλαίσιο. Το φως στην άκρη του τούνελ σε κάποιες περιπτώσεις έχει ήδη φανεί. Εχουμε διανύσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της διαδρομής».

* Η «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής φαίνεται, προς το παρόν, να είναι περισσότερο επικοινωνιακή, καθώς δεν υπάρχουν σημαντικά απτά αποτελέσματα στον τομέα των εσόδων. Τι θα γίνει με τη φοροδιαφυγή; Πόσο εφικτός είναι ο στόχος του 1,2 δισ. ευρώ;

«Γιατί τόσος μηδενισμός; Στην Ελλάδα, τους τελευταίους μήνες μιλάμε για φοροδιαφυγή και φοροφυγάδες όχι γιατί στήθηκε ένας επικοινωνιακός μηχανισμός, αλλά διότι έχει αρχίσει να στήνεται ξανά ένας σοβαρός ελεγκτικός μηχανισμός, που ψάχνει συστηματικότερα και βρίσκει φοροφυγάδες. Η ανασύσταση του ΣΔΟΕ, η στόχευση στους ελέγχους, οι διασταυρώσεις της ΓΓΠΣ είναι πραγματικοί μηχανισμοί, που λειτουργούν, συνεργάζονται και εντοπίζουν εστίες φοροδιαφυγής. Και αυτό το βλέπουν πια όλοι, αλλά αποτυπώνεται και στα νούμερα.

Προβληματικοί μηχανισμοί

Ομως, γνωρίζουμε πως το φορολογικό μας σύστημα και οι μηχανισμοί γύρω από αυτό έχουν πολλά προβλήματα, χρειάζονται υποστήριξη και ενίσχυση για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, αλλά και για να γίνει πιο αποδοτικό το κύκλωμα που ξεκινάει από τη στόχευση και τον εντοπισμό, και καταλήγει στην είσπραξη. Ενα πρώτο βήμα έγινε με το φορολογικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε τον Απρίλιο. Το επόμενο μεγάλο βήμα έχει σχεδιαστεί και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, περιλαμβάνοντας βελτιώσεις στο σκέλος τόσο των διοικητικών και δικαστικών διαδικασιών που σχετίζονται με την είσπραξη φορολογικών οφειλών όσο και σε αυτό της αυστηροποίησης του πλαισίου για τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή. Οι στόχοι των φορολογικών εσόδων από κάθε πηγή για το 2010 θεωρώ πως δεν θα αποκλίνουν σημαντικά από τον προγραμματισμό μας».

* Κερδίζουν έδαφος ευνοϊκές ρυθμίσεις για το κλείσιμο ανέλεγκτων χρήσεων ή την αποπληρωμή χρωστούμενων, όπως του ΦΠΑ;

«Κερδίζουν έδαφος οι ιδέες και οι προτάσεις που θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε μια δίκαιη διευθέτηση των υποθέσεων οι οποίες αφορούν το παρελθόν και μπορούν να απελευθερώσουν πόρους. Με δεδομένο το νέο φορολογικό πλαίσιο που θα ισχύει από το 2011, τις καινοτομίες και τις νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές που θα εισάγονται σταδιακά από τη ΓΓΠΣ, και ένα νέο θεσμικό περιβάλλον επίλυσης φορολογικών διαφορών και αυστηρών κανόνων και ποινών γύρω από τη συμμόρφωση, θεωρώ ότι μια πρόταση για ρύθμιση παλαιών υποθέσεων θα μπορούσε να συζητηθεί σε νέα βάση».

* Τελευταία, όλοι ξορκίζουν το... κακό: την επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους. Γιατί, όμως, όλοι συζητούν για αυτό; Μήπως είναι μια κάποια λύση, και μάλιστα αναπόφευκτη; Μήπως ήρθε η ώρα να το συζητήσετε;

«Φυσικά και δεν είναι αναπόφευκτο. Μάλιστα, αντίθετα, ολοένα και αυξάνονται οι φωνές αναλυτών και οικονομολόγων που επιχειρηματολογούν ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να καταφύγει σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της. Θυμίζω ότι, πριν από λίγους μήνες, το σύνολο σχεδόν της διεθνούς κοινής γνώμης το θεωρούσε δεδομένο, καθώς δεν πίστευε πως η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόσει ένα αυστηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, να συμμαζέψει τα δημόσια οικονομικά της και να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος της.

Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες

Οι εξελίξεις διαψεύδουν όσους πίστευαν ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής καταφέρνουμε να περιορίσουμε τις δανειακές μας ανάγκες σημαντικά μέσα σε μόλις ένα έτος και ο στόχος της επιστροφής σε πρωτογενή πλεονάσματα από το 2012 φαίνεται ότι μπορεί να επιτευχθεί, εφόσον συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Αρα, όσο προχωράμε έτσι, η συζήτηση περί επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους θα απομακρύνεται, αντί να έρχεται πιο κοντά».

* Η πρώτη επίπτωση του νέου Ασφαλιστικού είναι το κύμα φυγής που έχει προκαλέσει, κυρίως στο Δημόσιο. Εκτιμήσεις μιλούν για 37.000 δικαιούχους του εφάπαξ. Πώς θα το αντιμετωπίσετε, δεδομένου ότι τα Ταμεία του Δημοσίου έχουν «στεγνώσει»;

«Κάθε αλλαγή στο ασφαλιστικό σύστημα έχει συνήθως ως επίπτωση τη βραχυχρόνια αύξηση του αριθμού των αιτήσεων συνταξιοδότησης. Ομως, ο προγραμματισμός στο νέο ασφαλιστικό πλαίσιο είναι τέτοιος, που θα καταφέρει να ισορροπήσει ξανά το σύστημα πολύ γρήγορα. Δεν έχει ακόμα προκύψει, και ούτε φαίνεται να προκύπτει, πρόβλημα χρηματοδότησης των νέων συντάξεων».

* Στο πλαίσιο της συζήτησης για τον περιορισμό της σπατάλης, αλλά και τον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα, συζητείται και ο περιορισμός των θέσεων εργασίας. Αρκεί η μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου; Είστε αποφασισμένοι να προχωρήσετε και στην κατάργηση συμβάσεων αορίστου χρόνου;

«Η μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα είναι ένας στόχος που θα επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα, μέσα από την εφαρμογή του κανόνα "1 προς 5" στη σχέση προσλήψεων και συνταξιοδοτήσεων. Πέρα από αυτό και τη μη ανανέωση των συμβάσεων, που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, δεν υπάρχουν καμία άλλη πρόβλεψη και καμία άλλη απόφαση».

* Οι αποκρατικοποιήσεις είναι το επόμενο μεγάλο «πακέτο» που θα ξετυλίξει ο υπουργός Οικονομικών; Ποια είναι τα σχέδιά σας στον τραπεζικό τομέα;

«Το Δημόσιο έχει κατ' αρχάς να εξετάσει τις δυνατότητες που δίνει η δική του συμμετοχή, ως μεγάλου μέτοχου στο τραπεζικό σύστημα. Είναι γνωστό ότι έχουν ανατεθεί σε συμβούλους η αποτίμηση της συμμετοχής του Δημοσίου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η εκπόνηση μελέτης για τις στρατηγικές επιλογές αξιοποίησης αυτής της συμμετοχής. Η μελέτη αυτή αναμένεται στις επόμενες ημέρες. Κάθε απόφαση θα παρθεί στη βάση όλων των επιλογών που θα έχουμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική μας για την προώθηση της αναδιάρθρωσης στο τραπεζικό σύστημα και της στρατηγικής μας επιλογής για την ύπαρξη ενός δημόσιου τραπεζικού πυλώνα. Μέχρι τότε, δεν θα υπάρχει κάποια ανακοίνωση από την κυβέρνηση.

Οσο για το υπόλοιπο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, προχωράμε με τα συναρμόδια υπουργεία στην πρόσληψη χρηματοοικονομικών συμβούλων στους τομείς προτεραιότητας που έχουμε ανακοινώσει (αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, ενέργεια, ακίνητη περιουσία), για να μπορούμε σύντομα να ανακοινώσουμε αποφάσεις. Θυμίζω ότι είναι επιλογή μας μια στρατηγική προσέγγιση που προτάσσει το δημόσιο συμφέρον και τη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων για την αναδιάρθρωση σημαντικών τομέων της οικονομίας - και όχι απλώς μια εισπρακτική λογική». *

Αδύνατη η επεκτατική πολιτική

* Η συνταγή σας ήταν να μειώσετε το έλλειμμα. Προκαλέσατε πληθωριστικές πιέσεις, ανεργία και ύφεση. Η έλλειψη ρευστότητας δεν αντιμετωπίζεται, παρότι ενισχύετε σε σταθερή βάση τον τραπεζικό τομέα, ο οποίος δεν ανοίγει τις «κάνουλες» στις επιχειρήσεις. Αυτή η έλλειψη, που προκαλεί έλλειμμα οικονομικής μεγέθυνσης, πώς θα θεραπευτεί;

«Η μείωση του ελλείμματος δεν ήταν "συνταγή", όπως λέτε, αλλά αδήριτη ανάγκη για μια χώρα με έλλειμμα πάνω από 30 δισ. - μια χώρα με τεράστιο δημόσιο χρέος, την οποία δεν θέλουν πια να δανείσουν. Πραγματικά, σε κανονικές συνθήκες μια δημοσιονομική επέκταση μπορεί να τονώσει την ενεργό ζήτηση και, μέσα από αυτήν να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη. Ομως, με μια βασική προϋπόθεση, που πολλοί βολικά ξεχνούν: για να μπορείς να κάνεις επεκτατική πολιτική, πρέπει να μπορείς να τη χρηματοδοτήσεις. Και η Ελλάδα, δυστυχώς, με ένα έλλειμμα περίπου στο 14% του ΑΕΠ, με ένα χρέος πάνω από 110% και με πολύ μεγάλο έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, βρέθηκε μπροστά σε κλειστές αγορές.

Θυμίζω, εξάλλου, ότι από το 2006 το έλλειμμα αυξανόταν κάθε χρόνο περίπου 2,5 μονάδες του ΑΕΠ και η οικονομία επιβραδυνόταν, ενώ το 2009 το έλλειμμα αυξήθηκε περίπου 5,5 μονάδες και η οικονομία μπήκε σε ύφεση. Αρα, δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ανάπτυξη χωρίς χρήματα, για επενδύσεις που οδηγούν σε μεγέθυνση της οικονομίας και σε αύξηση της απασχόλησης χωρίς τη στοιχειώδη εμπιστοσύνη των επενδυτών, και για ρευστότητα στην οικονομία χωρίς να έχουν το κράτος και οι τράπεζες πρόσβαση σε δανεισμό.

Τους μήνες που πέρασαν, πολλά από αυτά τα προβλήματα μπήκαν σε σειρά και λύνονται. Το κράτος μέσα από τον μηχανισμό στήριξης εξασφάλισε έναν δανεισμό για τρία χρόνια, από τα οποία τα δύο θα μπορεί να απέχει από τις αγορές· το έλλειμμα έχει μειωθεί περίπου κατά 40% και το πρωτογενές έλλειμμα σχεδόν κατά 70% συμβάλλοντας στη μείωση των δανειακών αναγκών του Δημοσίου. Οι τράπεζες στηρίζονται από τα προγράμματα της ΕΚΤ για να μπορούν να διοχετεύουν ρευστότητα στην οικονομία και, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης παραμένει θετικός. Ταυτόχρονα, υλοποιούνται μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, στο Φορολογικό, στη δημοσιονομική διαχείριση, στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων που απελευθερώνουν πόρους και ανοίγουν νέες προοπτικές στην οικονομία. Το πρόγραμμα, λοιπόν, που εφαρμόζεται δεν είναι μια "συνταγή" μείωσης του ελλείμματος, αλλά ένα συνεκτικό πλαίσιο λύσεων μεγάλων και διαχρονικών προβλήματων που υπήρχαν στην οικονομία μας. Προβλημάτων που ήδη αρχίζουμε να ξεπερνάμε, ώστε να μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει και να δούμε ξανά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και αύξηση των εισοδημάτων».

Λεφτά υπάρχουν: 11.000 ευρώ κάνει το φωτοτυπικό που αγόρασε ο ΓΑΠ στο γραφείο του

Ένα υπερσύγχρονο φωτοτυπικό μηχάνημα «κοσμεί» το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το μοντέλο DP-C354 της Panasonic, που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα ψηφιακά φωτοαντιγραφικά μηχανήματα. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει τη δυνατότητα να αντιγράψει/τυπώσει μέχρι 26 έγχρωμες ή 35 ασπρόμαυρες σελίδες το λεπτό, διαθέτει αυτόματη επιλογή χρώματος, ενώ έχει τη δυνατότητα ακόμη και να δημιουργήσει βιβλίο 30 σελίδων με την προαιρετική χρήση του αντίστοιχου επεξεργαστή.

Ακόμη, διαθέτει αυτόματη επιλογή χαρτιού, κασέτας, ρύθμισης φωτεινότητας, σμίκρυνσης και μεγέθυνσης, ηλεκτρονική απαλοιφή σκιάς, 1000 κωδικούς τμημάτων, 10 μνήμες συγκεκριμένων εργασιών, αλλά και προσωρινή αποθήκευση ως και 12 φωτοαντιγραφικών εργασιών ενώ το μηχάνημα παράγει αντίγραφα. Αυτές οι λειτουργίες του, όμως, κοστίζουν πολύ ακριβά και συγκεκριμένα 11.316 ευρώ, όσα δηλαδή δόθηκαν για την αγορά του για το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού!

Το newsbomb αποκαλύπτει την απόφαση του γραφείου Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης στις 26/11/2010 με αριθμό πρωτοκόλλου 3711 και την οποία υπογράφει η προϊσταμένη κα Αργυρώ Αλεβιζοπούλου. «Μετά από πρόχειρο διαγωνισμό, κατακυρώνεται, με βάση το από 25/11/2010 πρακτικό της αρμοδίας επιτροπής, η ανάθεση στην εταιρεία “ΚΟΝΤΗΣ Ε.Π.Ε.” - Μάρνη 18 Κ. 104 33 -, της προμήθειας ενός (1) ψηφιακού φωτοαντιγραφικού μηχανήματος, καθώς και μίας (1) βάσης φωτοαντιγραφικού, για τις ανάγκες του Πολιτικού Γραφείου Πρωθυπουργού. Το ποσό της δαπάνης (11.316,00) ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ, θα βαρύνει την πίστωση του ΚΑΕ 1713 / 23-650 “ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ” του προϋπολογισμού εξόδων οικονομικού έτους 2010. Η πληρωμή θα γίνει με την έκδοση τακτικού χρηματικού εντάλματος πληρωμής στο όνομα του δικαιούχου και μέσω της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.».

Από την έρευνα που κάναμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας με τα προϊόντα, διαπιστώσαμε, ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί – και μάλιστα με μικρή έκπτωση – στο μοντέλο DP-C354 της Panasonic, το πιο ακριβό της κατηγορίας του. Υπήρχαν, όμως και αρκετά φθηνότερα φωτοτυπικά μηχανήματα, εξίσου αποτελεσματικά για να καλύψουν τις ανάγκες όχι απλώς ενός γραφείου, αλλά ολόκληρης επιχείρησης που ασχολείται αποκλειστικά με τις φωτοτυπίες.

Ασφαλώς και ο πρωθυπουργός δεν ασχολείται με θέματα όπως η αγορά ενός φωτοτυπικού μηχανήματος. Τίθεται, λοιπόν, ζήτημα για τους συνεργάτες του που επέλεξαν τη «rolls royce» των φωτοαντιγραφικών εκθέτοντας με τις ενέργειές τους τον κ.Παπανδρέου. Εξάλλου, το υπερσύγχρονο μηχάνημα των 11.316 ευρώ χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους όσο το δυνατόν πιο εύκολα και γρήγορα. Και ας κοστίζει «χρυσάφι» η κάθε σελίδα που τυπώνουν…

Παναγιώτης Σουρέλης
newsbomb.gr

Περιορίζεται η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας

http://www.skai.gr/files/temp/82D445368CD18B58AEC8BFEF7636BF8A.jpgΗ γερμανική οικονομία μετά τη σχεδόν στατική πορεία της κατά το δεύτερο τρίμηνο επέστρεψε σε μια «μέτρια ανάπτυξη» στο τρίτο, γεγονός το οποίο οφείλεται στην ιδιωτική κατανάλωση και στην αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών, σύμφωνα με το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών.

«Έκπληξη προκαλεί το ευνοϊκό ξεκίνημα της βιομηχανίας κατά το τρίτο τρίμηνο», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το Υπουργείο. Οι εγχώριες παραγγελίες παραγωγής και κατά βάση η παραγωγή αυτοκινήτων τον Ιούλιο, αποτέλεσαν μια δυναμική αρχή για το τρίτο τρίμηνο.

Η οικονομία της Γερμανίας, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, αυξήθηκε κατά 1,3% το πρώτο τρίμηνο πριν από την εξασθένηση της παγκόσμιας ζήτησης και την κρίση του χρέους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι οποίες υποβάθμισαν την ανάπτυξη της κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η οικονομία ενδέχεται να αναπτυχθεί κατά 2,6% φέτος, ύστερα από την ανάπτυξη του 3,6% το 2010, σύμφωνα με εκτιμήσεις της γερμανικής Κυβέρνησης τις οποιες επικαλέιται το Bloomberg.

Η ασθενέστερη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση στις τιμές του πετρελαίου, βοηθώντας έτσι το κόστος των συντελεστών παραγωγής της γερμανικής βιομηχανίας και μειώνοντας τον πληθωρισμό τιμών που ανήλθε σε 2,6% τον Αύγουστο.

Κομμουνιστικά καραγκιοζιλίκια Κανέλλη (βίντεο)

Ανέβηκε στο βήμα και είπε ότι το γάλα κάνει 2 ευρώ και το γάλα σε όποιο σούπερ μάρκετ και να πας κάνει 1 ευρώ ή 0,80 το ανώνυμο!!! Μετά συνέχισε λέγοντας ότι έχει 35 χρόνια ένσημα και τα έχει δουλέψει και δεν τα έκλεψε!!! Άλλη παπαριά: Ξέχασε φαίνεται ότι τη 10ετία του 80 ήταν κρατικοδίαιτη και μας έλεγε πόσο μεγάλος είναι ο αντρέας και μετά έγινε υπάλληλος του Μπόμπολα!! Ίσα ρε παλιοκομμούνια που θα μας πείτε ότι δεν έχετε ευθύνες για το χάλι που είμαστε!!

Καλά της είπε ο Άδωνις: «Ήρθε η κ. Κανέλλη εδώ και στο άκρον άωτον της γελοιότητας μας εμφάνισε τη φρατζόλα, αφού έκανε το μπάνιο στην πισίνα της»

Ο Γ.Γ. Καταναλωτή διαψεύδει παρέμβαση στη ΡΑΕ για το τέλος ακινήτων... είπα και γω!

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, Δ. Σπυράκου, με αφορμή αναφορές σε ΜΜΕ, σχετικά με την επιβολή του τέλους ακινήτου.

Παντελώς ανακριβείς χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, τις αναφορές σε ΜΜΕ και κυρίως, στον ηλεκτρονικό Τύπο, που φέρουν τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να έχει αποστείλει έγγραφο στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σχετικά με την επιβολή του τέλους ακινήτου, που θα εισπράττεται, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Η αρμόδια Διεύθυνση Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή απέστειλε στην ΡΑΕ, στις 2 Σεπτεμβρίου 2011, συνεπώς, πριν τις ανακοινώσεις για την πρόβλεψη του εν λόγω τέλους, παρατηρήσεις, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τις «Προτάσεις της ΡΑΕ για τη Διαχείριση του Χρέους Πελατών των Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας», δήλωσε ο κ. Σπυράκος, ενώ τόνισε ότι «οι παρατηρήσεις αυτές αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο συναλλακτικές σχέσεις των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας με τους καταναλωτές. Επομένως, οι παραπάνω αναφορές είναι παντελώς ανακριβείς».

ΝΔ: «Ανοιχτά» Πανεπιστήμια!

http://1.bp.blogspot.com/-wtBtzZOwYag/TghgWuWOx5I/AAAAAAAANIQ/jg7Mtjz06UA/s1600/%25CE%259D%25CE%2595%25CE%2591+%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%259F%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%2591+logo+3.pngΓια τη Νέα Δημοκρατία τα «ανοιχτά πανεπιστήμια» είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή. Για δεκαετίες σταθήκαμε απέναντι στο καρκίνωμα, όπως εξελίχθηκε, του ασύλου της παρανομίας και της εγκληματικότητας. Και με κόστος από τις οργανωμένες δυνάμεις που ως συμμορίες δρουν αχαλίνωτα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Όπως επίσης δεχόμασταν την ιδεολογική ρετσινιά του «αντιδραστικού» από τους δήθεν προοδευτικούς.

Και η σθεναρή στάση του Αντώνη Σαμαρά ήταν αυτή που επέβαλε την κατάργηση του ασύλου στον πρόσφατο νόμο του υπουργείου Παιδείας. Η υποχώρηση της κυβέρνησης, παρά τις χρόνιες ιδεοληψίες που την κατατρύχουν, επιτρέπει πλέον να τελειώνουμε -εφόσον επιδειχθεί πολιτική βούληση- με αυτό τον παραλογισμό.

Η Νέα Δημοκρατία έχει επίσης δεσμευθεί να αναβαθμίσει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Και επιπλέον να φέρει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μέσα από την συνταγματική αναθεώρηση θεωρώντας ότι ο ανταγωνισμός θα λειτουργήσει προς όφελος και του δημόσιου Πανεπιστημίου. Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την υπαναχώρηση του κ. Παπανδρέου στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος για το άρθρο 16.

Οι θέσεις αυτές είναι ξεκάθαρες. Και για την επικράτησή τους εργάζονται όλοι, τα στελέχη, τα μέλη του κόμματος και πρωτίστως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Το αποδεικνύει περίτρανα το τελευταίο διάστημα, καθώς πρωτοστατεί στον αγώνα για ανοιχτές σχολές. Ως πραγματική δύναμη πρωτοπορίας έχει συμβάλλει καθοριστικά στο να λήξουν οι καταλήψεις και να λειτουργήσουν πολλές σχολές σε όλη τη χώρα.

Ταυτόχρονα, όμως, οι νέοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ εκδηλώνουν την πολιτική τους διαμαρτυρία απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Και το κάνουν με τρόπο υπεύθυνο, με τρόπο που δεν δημιουργεί προβλήματα στην απερίσπαστη φοίτηση, στη λειτουργία της ακαδημαϊκής κοινότητας. Διεκδικούν και προτείνουν με τρόπο πολιτισμένο, ανοίγοντας το δρόμο σε μια νέα εποχή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Νέα Δημοκρατία με υπευθυνότητα και συνέπεια θα συνεχίσει, σήμερα ως αντιπολίτευση, πολύ σύντομα ως κυβέρνηση, να εργάζεται προκειμένου να δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες σπουδών. Να τεθούν τα θεμέλια για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας. Να αντιστραφεί το κλίμα κατάθλιψης και να σταματήσει το κύμα φυγής των νέων μας στο εξωτερικό.

Για τη Νέα Μεταπολίτευση, για τη νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε δεν περισσεύει κανείς.

Νέο βίντεο από την πτώση του αεροσκάφους στο Reno των ΗΠΑ

Δείτε το βίντεο του ατυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε 11 άτομα:

ΠΑΣΟΚ 1000 χρόνια μπροστά: "Να ζητήσει συγγνώμη η ΝΔ απ' τους άνεργους που δημιουργήσαμε"!! ΜΠΟΙΓΚ!

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/7/9/8/396798/51733_gap.jpgΣτην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, οι ΠΑΣΟΚοι ανήρτησαν στη σελίδα της Κυβέρνησης μια ανακοίνωση στην οποία λίγο πολύ λένε ότι δεν διόρισαν 25.000 άτομα όπως λέει η ΝΔ αλλά "μόνο" 7.385... οι υπόλοιποι που διόρισαν είναι από διαγωνισμούς ΑΣΕΠ που έγιναν το 2007, το 08 και το 09!! Αυτοί που προσπαθούν να μας έδιωξαν όλους τους stageπείσουν ότι διόρισαν ανθρώπους που διαγωνίστηκαν το 2007!! Και ενώ καμαρώνουν ότι απέλυσαν 85.000 συμβασιούχους, ζητάνε από τη ΝΔ να τους ζητήσει συγγνώμη λες και τους απέλυσε αυτή!!!

Διαβάστε την ανακοίνωση... μιλάμε για πολύ γέλιο:

Δυστυχώς, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. εμφανίζεται σαν να μην γνωρίζει Ελληνικά και σαν να μην ξέρει να διαβάζει την Έκθεση του ΑΣΕΠ. Βεβαίως γνωρίζει Ελληνικά, αλλά θέλει να παραπληροφορεί σκόπιμα τον ελληνικό λαό, με κομματική ιδιοτέλεια. Τέτοιες ενέργειες, σε τέτοιες εποχές, μόνον από το κόμμα της Ν.Δ. μπορεί να τις περιμένει κανείς.

Επαναλαμβάνουμε:

Επί των ημερών της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκαν μόνον 7.385 νέες θέσεις τακτικού προσωπικού και μειώθηκαν οι συμβασιούχοι από 120.000 (το 2009) σε 35.000 (σήμερα), δηλαδή κατά 70%.

Ο Πίνακας Δ΄ της Έκθεσης του ΑΣΕΠ (Β΄ μέρος, σελ.1 των υποστηρικτικών) με τον τίτλο «Προσλήψεις προσωπικού έτους 2010 ανά Υπουργείο», αναφέρεται σε διαγωνισμούς και διαδικασίες επιλογής του 2010, αθροίζοντας μάλιστα και «προσλήψεις διαγωνισμών παρελθόντων ετών, αλλά των οποίων οι διαδικασίες πλήρωσης ολοκληρώθηκαν κατά το 2010».

Δηλαδή το ΑΣΕΠ επιβεβαιώνει αυτά που αναφέρουμε στο δελτίο τύπου που εκδώσαμε, ότι: Εκδόθηκαν 22.357 ατομικές πράξεις διορισμού βάσει εγκρίσεων προσλήψεων που ολοκληρώθηκαν από τα έτη 2007, 2008 και 2009, δηλαδή τα «ιστορικά» έτη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Τέλος, όσον αφορά στις σελίδες 39 και 40 της Έκθεσης του ΑΣΕΠ που επικαλείται ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., τον παρακαλούμε να τις διαβάσει ώστε να καταλάβει ότι το ΑΣΕΠ δεν αναφέρεται σε 25.850 προσλήψεις (σελ.39), αλλά στο ότι ήλεγξε «2.327 ανακοινώσεις που αφορούσαν 25.850 θέσεις» (!!!) και ότι το ΑΣΕΠ δεν αναφέρεται σε 3.353 προσλήψεις, αλλά στο ότι ήλεγξε «580 ανακοινώσεις που αφορούσαν σε 3.353 θέσεις».

Μήπως η Ν.Δ. πρέπει να ζητήσει πλέον συγνώμη από τους άνεργους νέους, που παραπλανά συνειδητά;

Φοβερή ατάκα Βενιζέλου!! (Το 'χει ο μπαγάσας)

http://s.enet.gr/resources/2011-09/venizelos--3-thumb-large.jpgΠριν από λίγο συζητήθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον έκτακτο φόρο ακινήτων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Βενιζέλος απευθυνόμενος σε Ζουλού και σε άπταιστα σουαχίλ, είπε:

«Το έκτακτο τέλος για τα ακίνητα ισχύει για το 2011 και το 2012 και από εκεί και πέρα εντάσσεται στο φορολογικό σύστημα»

δηλ. από το 2012 και μετά παύει να είναι έκτακτο οπότε σκάστε και μη φωνάζετε...

Απομένει να δούμε αν η ΝΔ θα τολμήσει να πει ότι θα καταργήσει κάτι άλλο εκτός από το λαθρονόμο... γιατί μέχρι τώρα μόνο για καταδίκες και "χαράτσια" ακούμε... και στο μεταξύ ο κόσμος πεθαίνει...

Ζωή σε λόγου μας

ΥΓ. Σύμφωνα με την τροπολογία το τέλος θα επιβάλλεται κάθε έτος στις 19 Σεπτεμβρίου και τελικά θα το πληρώσουν κανονικά και τα ξενοδοχεία.

O Bενιζέλος κατά των Μέτρων !!!! (Απο την ιστοσελίδα του)

Μεγάλη συγκίνηση!!! Με πήραν τα δάκρυα μόλις είδα ότι ο Δήμας (ΝΔ) ζει!!! Και μιλάει κιόλας!!!

Πιστεύω ότι ο Γιωργάκης μόλις άκουσε το παρακάτω διάγγελμα του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Σ. Δήμα (μη γελάτε ρε) εγκατέλειψε την Πρωθυπουργία και πέρασε με κανό στην Ιταλία:

Να μην κόβεται το ρεύμα λόγω χρεών στη ΔΕΗ ζητά η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, σε έγγραφό της προς την ΡΑΕ

Παρέμβαση για τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ έκανε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε έγγραφο που εστάλη προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ζητώντας να μην διακόπτεται η ηλεκτροδότηση λόγω χρεών.

«Τα μέτρα για την είσπραξη των λογαριασμών θα πρέπει να μην παραγνωρίζουν τον καθολικό χαρακτήρα της υπηρεσίας και θα πρέπει να διαφυλάττουν την πρόσβαση όλων των καταναλωτών στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας» αναφέρει η ΓΓΚ.

Ωστόσο η νομοθετική ρύθμιση για το τέλος ακινήτων προβλέπει ότι οι πάροχοι που δεν θα κόβουν το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν, θα πρέπει να καταβάλουν οι ίδιοι το τέλος.

Το έγγραφο εστάλη στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος διόγκωσης των χρεών καταναλωτών ρεύματος, λόγω της κρίσης και της δυσκολίας, αδυναμίας ή άρνησης πληρωμής από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το πρόβλημα αναμένεται - σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της ΔΕΗ - να ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες οπότε η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα αποστείλουν στους καταναλωτές μαζί με τους λογαριασμούς ρεύματος και το τέλος ακινήτων.

Η Γενική Γραμματέα Καταναλωτή ζητά επίσης να ληφθούν μέτρα για τις περιπτώσεις που - σύμφωνα με αναφορές που έχουν υποβληθεί στο υπουργείο - ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να καταβάλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μισθωτών τους, μολονότι οι σχετικές συμβάσεις έχουν συναφθεί με τους τελευταίους.

Στο πλαίσιο της ίδιας διαβούλευσης (η οποία ξεκίνησε πριν τεθεί το θέμα της επιβολής του έκτακτου τέλους στα ακίνητα), εταιρίες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ανέφεραν προς τη Ρυθμιστική Αρχή ότι λόγω της οικονομικής κρίσης το ποσοστό των πελατών που πληρώνει εκπρόθεσμα τους λογαριασμούς φτάνει κάποιους μήνες το 60%.

Η Elpedison πρότεινε να κόβεται το ρεύμα σε 20 ημέρες (από 44 που ισχύει σήμερα) από την ημέρα που έληξε ο λογαριασμός, η Energa ζητά να δοθεί η δυνατότητα ένας προμηθευτής να διακόπτει την ηλεκτροδότηση σε πελάτη που του οφείλει ακόμη και αν αυτός πλέον ηλεκτροδοτείται από άλλον προμηθευτή και η EFT Hellas αναφέρει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη υιοθέτησης άμεσων μέτρων καθώς το φαινόμενο παίρνει διαστάσεις και προτείνει να απαγορεύεται η αλλαγή προμηθευτή αν δεν έχουν τακτοποιηθεί πλήρως οι οφειλές στον προηγούμενο προμηθευτή.

Νέες διώξεις από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς

Τις νέες τους διώξεις για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων γνωστοποίησαν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ

Αναλυτικά αυτές:

Ασκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος των:

1.Ναυρινιάδη Ιωάννη, Προέδρου της ΠΑΕ-ΤΑΠ Αετός Σκύδρας

2.Κάσση Μιχαήλ, Προέδρου της ΠΑΕ-ΤΑΠ Δόξα Κρανούλας

3.Τυριακίδη Γεώργιου, προπονητή της ΠΑΕ-ΤΑΠ Αετός Σκύδρας

4.ΠΑΕ-ΤΑΠ Αετός Σκύδρας, νομίμως εκπροσωπούμενης

5.ΠΑΕ-ΤΑΠ Δόξα Κρανούλας, νομίμως εκπροσωπούμενης

Ασκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος του:

1.Μπορoβήλου Γεωργίου, Προέδρου Δ.Σ της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης

2.ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, νομίμως εκπροσωπούμενης

Ασκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος των:

1.Μποροβήλου Γεωργίου, Προέδρου Δ.Σ. της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης

2.ΠΑΕ «Αστέρας Τρίπολης», νομίμως εκπροσωπούμενης

3.Μπέου Αχιλλέα, μεγαλομετόχου-ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου

4.ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, νομίμως εκπροσωπούμενης

Ασκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος των:

1.Ραβιόγλου Κωνσταντίνου, Προέδρου Δ.Σ., της ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας

2.ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας, νομίμως εκπροσωπούμενης

Ασκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος των:

1.Θάνου Αναστασίου (Τάσου)

2.Ηλιόπουλου Κωνσταντίνου (Κώστα),

αμφοτέρων ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Ηλιούπολη

Ασκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος των:

1.Κανελλάκη Χρήστου, μεγαλομετόχου-ιδιοκτήτη ΠΑΕ Ιωνικός

2.Χαραλαμπίδη Κωνσταντίνου, Προέδρου Δ.Σ. της ΠΑΕ Ιωνικός

3.ΠΑΕ Ιωνικός νομίμως εκπροσωπούμενης

4.Τζελέπη Δημητρίου, Προέδρου Δ.Σ. ΠΑΕ Πανθρακικός

5.Σαββάκη Θεόδωρου, μεγαλομετόχου-ιδιοκτήτη ΠΑΕ Πανθρακικός

6.ΠΑΕ Πανθρακικός νομίμως εκπροσωπούμενης

Ασκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος των:

1.Κομπότη Ιωάννη Ιωάννη, Προέδρου Δ.Σ. και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Λεβαδειακός

2.ΠΑΕ Λεβαδειακός, νομίμως εκπροσωπούμενης

Ασκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος των:

1.Νύχταρη Ηρακλή, μεγαλομέτοχου και αφανή ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ

2.Μαχλά Νίκου, Προέδρου Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ

3.ΠΑΕ ΟΦΗ, νομίμως εκπροσωπούμενης

Ασκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος των:

1.Λερογιάννη Δημητρίου, προέδρου της ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου

2.Χρυσοχοΐδη Κωνσταντίνου, αξιωματούχου-μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου

3.Σέγγου Γεώργιου, διαιτητή του αγώνα Διαγόρας Ρόδου-Ηλιούπολη της 5/3/2011

4.Πουλόπουλου Γεώργιου, ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΔιαγόραςΡόδου

5.Ρουτζιέρη Πέτρου, προπονητή της ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου

6.ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου, νομίμως εκπροσωπούμενης

Ασκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος των:

1.Σάμιου Αθανάσιου, προέδρου και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Δόξα Δράμας

2.ΠΑΕ Δόξα Δράμας, νομίμως εκπροσωπούμενης

Ασκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος των:

1.Ρόδη Ιωάννη, Προέδρου της ΠΑΕ Θρασύβουλος

2.Δημητρόπουλου Αλεξάνδρου, διαιτητή του αγώνα ΠΑΕ Θρασύβουλος-ΠΑΕ Ηλιούπολη της 27/3/2011

3.Βερρή Δημητρίου, α' βοηθό διαιτητή στον ανωτέρω αγώνα

4.Κουτσουμπού Παναγιώτα, β' βοηθό διαιτητή στον ανωτέρω αγώνα

5.ΠΑΕ Θρασύβουλος, νομίμως εκπροσωπούμενης

Ασκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος των:

1.Χαραλαμπίδη Κωνσταντίνου, προέδρου της ΠΑΕ Ιωνικός

2.Κανελλάκη Χρήστου, μεγαλομετόχου-ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ιωνικός

3.Χριστοβασίλη Γεωργίου, προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

4.ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, νομίμως εκπροσωπούμενης

5.ΠΑΕ Ιωνικός, νομίμως εκπροσωπούμενης

Ασκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος των:

1.Χαραλαμπίδη Κωνσταντίνου, προέδρου της ΠΑΕ Ιωνικός

2.Κανελλάκη Χρήστου, μεγαλομετόχου-ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ιωνικός

3.Απαραρεσίδο Αλβες Λουΐς Μιγκέλ, ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Ιωνικός

4.Ντίτσου Γεράσιμου, διαιτητή του αγώνα ΠΑΕ ΓΣ Ηλιούπολης-ΠΑΕ Ιωνικός της 27/2/2011

5.ΠΑΕ Ιωνικός, νομίμως εκπροσωπούμενης

Ασκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος των:

1.Μαρτίνη Αντωνίου, Προέδρου και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ρόδος

2.ΠΑΕ Ρόδος, νομίμως εκπροσωπούμενης

Ασκηση Πειθαρχικής Δίωξης σε βάρος του:

1.Σφήκα Χρήστου, διαιτητή ποδοσφαίρου

Αντώναρος: «Η ΝΔ θα ελέγξει τις καταγγελίες για την ΕΛΣΤΑΤ»

«Όταν έρθουμε στην κυβέρνηση θα ελέγξουμε ενδεχομένως αυτά τα οποία καταγγέλλουν τα απολυθέντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ», δήλωσε ο Ευ. Αντώναρος.

Τη διευκρίνιση ότι η ΝΔ δεν ζήτησε εξεταστική για την οικονομία, αλλά όταν έρθει στην κυβέρνηση θα ελέγξει αυτά τα οποία καταγγέλλουν τα απολυθέντα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος.

«Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Δεν ζητήσαμε αυτό. Είπαμε ότι όταν έρθουμε στην κυβέρνηση θα ελέγξουμε ενδεχομένως αυτά τα οποία καταγγέλλουν τα απολυθέντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Έρχεται λοιπόν λίγο πριν από τη έναρξη της καινούριας βουλευτικής συνόδου το ΠΑΣΟΚ κατά την γνωστή του προσφιλή τακτική για να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα; Έχει την εντύπωση ότι οι Έλληνες πολίτες θα εντυπωσιαστούν από τέτοιες κινήσεις πολωτικού χαρακτήρα τη στιγμή που δέχονται ένα ορυμαγδό μέτρων που αλλάζουν τη ζωή του και δεν ξέρουν που θα πάνε;»

Σχετικά με τα καινούρια μέτρα, ανέφερε πως «είναι μέτρα διάφορων ανεγκέφαλων», ενώ εκτίμησε ότι σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε και άλλα μέτρα.

«Αυτά είναι μέτρα τα οποία σκέφτονται διάφοροι ανεγκέφαλοι στα διάφορα υπουργεία που δεν έγιναν τίποτα, κάποιοι κύριοι που έγιναν υπουργοί ξαφνικά και μέχρι πρότινος επέκριναν το μνημόνιο, δεν θα πω ονόματα, όλοι ξέρουμε και κρίνονται, και μέσα στην αγωνία τους παίρνουν μέτρα, να μην γίνω μάντης κακών- που δεν θα φτάσουν. Σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε και άλλα μέτρα, διότι αυτή η κυβέρνηση διακρίνεται για την αναποφασιστικότητά της, την ατολμία της, την ασυνέπειά της».

Αναφερόμενος στις εκλογές, υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν αμέσως, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει χάσει και το ηθικό έρεισμα και την πολιτική νομιμοποίηση να κυβερνά τον τόπο αλλά δεν απέκλεισε κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία και πρόσθεσε «είμαι βέβαιος ότι η ΝΔ θα έχει την καθαρή εντολή, που θέλει να έχει».

Πανικός στο κέντρο της Αθήνας απ' τις πορείες-Αστυνομία γύρω απ' τη Βουλή

Κλούβες έχουν παραταχθεί μπροστά απ'ο τα λουλουδάδικα στη Βουλή ενώ έκανε την εμφάνισή του και το όχημα της Αστυνομίας που εκτοξεύει νερό

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η Αθήνα, με συνδικάτα και εργαζομένους να έχουν δώσει ραντεβού στο κέντρο αντιδρώντας στα νέα επώδυνα οικονομικά μέτρα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις πορείες.

Ήδη σε τροχιά ακινητοποιήσεων έχουν μπει εργαζόμενοι του ΟΣΕ οι οποίοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους, στην οδό Καρόλου και από εκεί, μέσω της Ομόνοιας, έκαναν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς τα Προπύλαια. Με τη κίνηση αυτή οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εργασιακή εφεδρεία.

Εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές, δημόσιοι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια προκειμένου να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο και πορεύονται στη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην Παιδεία (κυρίως), για τα νέα μέτρα, τα χαράτσια, τις έκτακτες εισφορές, τις απολύσεις την εφεδρεία. Να σημειωθεί ότι οι δάσκαλοι έχουν σήμερα 24ωρη απεργία και οι καθηγητές τρίωρες στάσεις εργασίας.

Επί ποδός βρίσκονται και τα Σώματα Ασφαλείας. Αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν γύρω στις 12:00 έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Κατεχάκη διαμαρτυρόμενοι για την τροποποίηση στις μεταθέσεις και στη μείωση των αποδοχών του. Αυτή την ώρα οι ένστολοι πορεύονται προς τις πρεσβείες της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Σε εξέλιξη είναι επίσης η πορεία των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι οποίοι πέρασαν από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος, έκαναν μια μικρή στάση και τώρα κατευθύνονται στα Προπύλαια όπου έχει ξεκινήσει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για να ενώσουν τις φωνές τους με τους μαθητές και τους φοιτητές που αντιδρούν στο νόμο -πλαίσιο για τα ΑΕΙ.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, το ΔΣ της οποίας καλεί τα μέλη της που εργάζονται σε μονάδες εντός Αττικής, να μετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο για την Παιδεία. Λόγω της στάσης θα γίνουν τροποποιήσεις στις πτήσεις.

Κυκλοφοριακό έφραγμα στο κέντρο

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί σήμερα, καθώς αρκετοί δρόμοι στο κέντρο παραμένουν κλειστοί, λόγω των κινητοποιήσεων. Ήδη αυτή την ώρα έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα "πονοκέφαλος" για το επιβατικό κοινό έχει προκαλέσει το "χειρόφρενο" που έχουν βάλει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Χειρόφρενο έχουν τραβήξει από τις 05:00 τα ξημερώματα και για 24 ώρες οι ιδιοκτήτες ταξί.

Νέα 48ωρη απεργία των ιδιοκτητών ταξί

Μετά το 24ωρο σημερινό "φρένο" των ταξί, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν μία νέα 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Πρώτοι στις αυτοκτονίες οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης

Αστυνομικοί προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά από πολίτη που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί έξω από κατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη
Πρωταθλήτρια στην αύξηση αυτοκτονιών στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της επιστημονικής επιθεώρησης «The Lancet» την περίοδο 2007-2009 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 17%.

Σύμφωνα με ειδικούς η αυξητική τάση στις αυτοκτονίες ταυτίζεται χρονικά με την εμφάνιση της κρίσης, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε πως τα τελευταία στατιστικά στοιχεία (από τους πέντε πρώτους μήνες του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι) δείχνουν σημαντική αύξηση αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία μπορεί και να αγγίζει το 40%.

Η Ελληνική Στατιστική Εταιρεία δεν διαθέτει ακόμη στοιχεία για το 2010. Το διάστημα 2000-2009 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας ήταν συνολικά 3.661, με τα περιστατικά να παραμένουν σταθερά στα 350-400 ανά έτος.

Τα αίτια της αυτοκτονίας δεν είναι πάντα ή μόνο οικονομικά. Σύμφωνα με ειδικούς ψυχικής υγείας, συνήθως συνυπάρχουν ή προηγούνται άλλοι παράγοντες, όπως κατάθλιψη ή προβλήματα στις οικογενειακές σχέσεις.

Στην τηλεφωνική γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία (1018) οι οικονομικοί λόγοι ήταν η συνήθης αιτία που άκουγαν οι υπεύθυνοι από το 2007, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο και η κρίση δεν είχε ξεδιπλωθεί ακόμα στην Ελλάδα. Από τότε οι κλήσεις τετραπλασιάστηκαν, για να φτάσουν πέρυσι τις 2.500. Πλέον όλο και πιο συχνά καλούν άνθρωποι που είναι βουτηγμένοι στα χρέη.

Μετά την Αττική η Κρήτη είναι η περιοχή με τις περισσότερες κλήσεις στο 1018. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πάνω από 20 άτομα αυτοκτόνησαν στην Κρήτη.

Μέτρα επί δικαίων και αδίκων επειδή η κυβέρνηση δεν έκανε τη δουλειά της, λέει η Ντόρα Μπακογιάννη

H πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα ΜπακογιάννηΚριτική στην κυβέρνηση ασκεί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν έκανε αυτά που έπρεπε και τα αποτελέσματα πέφτουν επί δικαίων και αδίκων». Παράλληλα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να κυβερνήσει και ζήτησε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας πρότεινε αντί να τεθούν εκτός «30.000 υπάλληλοι με τρόπο τσαπατσούλικο, να επιβαρυνθούν οι μισθοί με ένα 2%, μέχρι να αξιολογηθούν σωστά αυτοί οι άνθρωποι».

Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι ανακοίνωσε τα μέτρα σε μια «κόλλα Α4» και για το ότι ο πρωθυπουργός έχει χαθεί.

Επέκρινε, δε, την αντιπολίτευση για λαϊκισμό και επισήμανε πως «σ' των Ψαρών την ολόμαυρη ράχη δεν μπορεί να κυβερνήσει κάποιος».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, σημειώνοντας: «Ο Σαμαράς δεν έχει συνομιλητή, ο Παπανδρέου έχει χάσει αξιοπιστία, ο Βενιζέλος δεν την είχε ποτέ. Όλοι μαζί όμως μπορούν να δώσουν άλλη εικόνα».

Άθλος ΠΑΣΟΚ: Σταθερά στο +25% σε σχέση με πέρσι το έλλειμμα, -5,3% τα έσοδα, +8,1% δαπάνες, -30% ΠΔΕ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFf4vSKTOeli5bzp8-A0Nr5tm7zYP-CG81hLbNgEPYKPBCFphycDnrZEln_PfF9pnAxhMLSeDrQiPNZf3IAo73tXaEGSW3j5CZF2hpfz80ntOTwBFQQRUoAJZl7VVTBmBijmkheb72IPE/s1600/Joseph%252520Goebbels%252520Berlin.jpgΕπειδή η ανακοίνωση του Βενιζέλου για την πορεία εκτέλεσης του προυπολογισμού, βρίθει προπαγάνδας και αποπροσανατολίζει όπως θα ζήλευε και ο κύριος αριστερά, κρατήστε τα εξής:

Έλλειμμα 8μηνο 2011 = 18,08 δις
Έλλειμμα 8μηνο 201ο = 14,8 δις

Υπέρβαση σε σχέση με το 2010, 3,28 δις ή πάνω από 25%

Έσοδα (8μηνο 2011 30,7 δις) μειωμένα σε σχέση με το 2010 κατά 5,3%

Δαπάνες αυξημένες σε σχέση με το 2010 κατά 8,1% (οι πρωτογενείς +4,5%)

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πετσοκομμένο κατά 30% ή από 4,5 στα 3 δις περίπου

Διαβάστε τώρα και το μπουρδούκλωμα που κάνει ο Βενιζέλος προκειμένου μετά από 3-4 αναθεωρήσεις στόχων να εμφανιστεί ότι έπεσε πάνω στον πήχυ αντί για από κάτω που πέρναγε μέχρι τώρα:

Στα 18,08 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2011 σε δημοσιονομική βάση, έναντι νέου στόχου 18,9 δισ. ευρώ στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και ελλείμματος 14,8 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για στο οκτάμηνο Ιανουάριου-Αυγούστου 2011 τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και ΠΔΕ) είναι αυξημένα έναντι του νέου στόχου κατά 125 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες (Τακτικός και ΠΔΕ) παρουσιάζονται μειωμένες κατά 763 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 30.694 εκατ. ευρώ και περιορίζεται η μείωσή τους έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010 σε 5,3% από 6,4% στο επτάμηνο.

Η υστέρηση των εσόδων σε επίπεδο οκταμήνου οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του νέου φορολογικού νόμου και στη μείωση των εισοδημάτων και τέλος, στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.

Τα έσοδα του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 43,4% ή κατά 568 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το οκτάμηνο του 2011.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 8,1% έναντι του 2010. H αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως:

* ·Στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 2.067 εκατ. ευρώ.
* ·Στις αυξημένες επιχορηγήσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές κατά 1.701 εκατ. ευρώ.
* ·Στον ΟΑΕΔ για την καταβολή επιδομάτων ανεργίας κατά 322 εκατ. ευρώ.
* ·Στα νοσοκομεία κατά 853 εκατ. ευρώ (649 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των προμηθειών του έτους 2011 και 204 εκατ. ευρώ για την καταβολή οφειλών από προμήθειες παρελθόντων ετών).

Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,5% ή κατά 1,14 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω των αυξημένων επιχορηγήσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (κυρίως στον ΟΓΑ κατά 452 εκατ. ευρώ και στο ΙΚΑ κατά 1.078 εκατ. ευρώ), στον ΟΑΕΔ κατά 322 εκατ. ευρώ και στα νοσοκομεία κατά 649 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του ΠΔΕ, τέλος, παρουσιάζουν μείωση κατά 30,3 ή 1,4 δισ. ευρώ.