24 Σεπτεμβρίου 2011

Τρομοκράτης της παραπληροφόρησης

Από χθες έχουμε γράψει ότι υπάρχει στην ΕΕ γαλλογερμανικό σχέδιο επαναγοράς του ελληνικού χρέους, κάτι που θα ήταν μια καλή λύση για εμάς καθώς θα οδηγούσε σε μείωση του χρέους ακόμα και κατά 50%... και ο στόκος ο Ευαγγελάτος έρχεται σήμερα να μας πει ότι οι Αμερικάνοι θα μας σώσουν με τα λόγια... λογικό δεν είναι να μην βρίσκει δουλειά στην ΤιΒι και να τον ζει η Τατιάνα;

Εννοείται ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή σχεδίου και το σχέδιο της ΕΕ συνεχίζει να είναι το ίδιο με το χθεσινό ακόμα και μετά τις δηλώσεις Γκάιτνερ


Άρρωστοι ΠΑΣΟΚοι-Βουδούρης και Οικονόμου: Ζητούν αποχώρηση από την κυβέρνηση όσων «δεν αντέχουν»

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιούν οι δύο βουλευτές στην ανοικτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό«Επιβεβλημένη» θεωρούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδ.Βουδούρης (Μεσσηνία) και Θ.Οικονόμου (Ιωάννινα) την αποχώρηση από την κυβέρνηση «όσων δεν αντέχουν την πίεση των περιστάσεων ή βάζουν σε προτεραιότητα την προσωπική τους πορεία», υποστηρίζοντας σε επιστολή τους στον πρωθυπουργό «υπουργικές αμφιθυμίες και η αναβλητικότητα» ευθύνονται για σημαντικές καθυστερήσεις του κυβερνητικού έργου.

Οι δύο βουλευτές αναφέρουν πως στηρίζουν την κυβερνητική προσπάθεια, με τις προϋποθέσεις ότι αυτή υλοποιείται με δέσμευση για το αποτέλεσμα, με δίκαια μέτρα και από μία «αποφασισμένη κυβέρνηση».

Η ανοικτή επιστολή των δύο βουλευτών το Σάββατο έχει ως εξής:

«Το διακύβευμα της περιόδου που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Πέρα από την αγωνία και την αδυναμία ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας να ανταποκριθεί στα οικονομικά βάρη, κανείς δεν αγνοεί τις οδυνηρές συνέπειες μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας και κανείς δεν μπορεί να υποτιμά τις μη-αναστρέψιμες επιπτώσεις της για την Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση, μέχρι σήμερα κατάφεραν να αποτρέψουν μια ανεξέλεγκτη πορεία. Ωστόσο, η στάση της αντιπολίτευσης αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Ενώ οι συνθήκες επιβάλλουν εθνική συσπείρωση, τα κόμματα της ιστορικής αριστεράς οχυρώνονται στη διαμαρτυρία, με στερεότυπες ρητορείες και ευχολόγια.«

»Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της, έχει αποκλειστική στόχευση να γίνει, πάση θυσία, ο αρχηγός της πρωθυπουργός της Ελλάδας, θέλοντας να αγνοεί ότι «επαναδιαπραγμάτευση» με δανεικά, συνεπάγεται νέα συμφωνία αλλά με ακόμα πιο δυσμενείς όρους. Η δήλωση του κ. Αντώνη Σαμαρά, ότι θα επιδιώξει επαναληπτικές εκλογές όσες φορές και αν χρειαστεί, θυμίζει τους επίδοξους αυτοκράτορες της όψιμης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που μηχανορραφούσαν για τον θρόνο, αντί να αντιμετωπίσουν την επέλαση των βαρβάρων.

»Η Ελλάδα όμως δεν αξίζει μια τέτοια μοίρα. Η αποφυγή της χρεοκοπίας, αλλά ταυτόχρονα και η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας, είναι η μόνη αποδεκτή προοπτική. Αυτή την προοπτική θεωρούμε καθήκον μας να στηρίξουμε. Ωστόσο, για να έχει νόημα η στήριξη στην κυβερνητική προσπάθεια και να ενσωματώνει η προσπάθεια αυτή τις εύλογες ανησυχίες των πολιτών, επιβάλλεται να διευκρινίσουμε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες υλοποιείται. Τρεις είναι αυτές οι βασικές προϋποθέσεις.

»Δέσμευση για το αποτέλεσμα: Τα σκληρά μέτρα λιτότητας πρέπει να συνδεθούν ρητά με συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος θα αποτελεί ξεκάθαρη οριστική και αμετάκλητη δέσμευση. Στόχος που θα αποτελέσει κυριολεκτικά «συμβόλαιο» με τους πολίτες: η χώρα να μπει σε τροχιά πρωτογενούς πλεονάσματος την άνοιξη του 2012, συνεχίζοντας την πορεία που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το πρωτογενές έλλειμμα από 24 δισ. € το 2009, σε 11 δισ. € το 2010 και περίπου 2 δισ. € το 2011. Αυτή η τροχιά είναι ο απαραίτητος όρος για την ανάπτυξη. Πράγματι, ο μεγάλος ασθενής της ελληνικής πραγματικότητας είναι το Δημόσιο. Η επίτευξη του στόχου αυτού, θα αποδείξει ότι το ελληνικό δημόσιο είναι βιώσιμο. Το πλεονασματικό ισοζύγιο, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, θα ανοίξει το δρόμο στην αξιοποίηση των πολλαπλών δυνατοτήτων της χώρας μας.

»Μέτρα με όρους δικαιοσύνης και με διάλογο: Τα μέτρα λιτότητας πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο δίκαια (ή τουλάχιστον όσο λιγότερο άδικα). Η διανομή των βαρών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης, έστω και στο χρονικά περιορισμένο πλαίσιο που διαθέτουμε, όχι αδιαπραγμάτευτη και τελεσίδικη αναγγελία.

»Κυβέρνηση αποφασισμένη και αποτελεσματική: Πέρα από τις αδυναμίες της ευρωπαϊκής ηγεσίας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ευρωζώνης, είναι δεδομένο ότι στη σημερινή κατάσταση έχουν συμβάλει και οι σημαντικές καθυστερήσεις της κυβέρνησης. Οι υπουργικές αμφιθυμίες, η αναβλητικότητα, οι προσπάθειες ετεροπροσδιορισμού μέσα στο κομματικό πλαίσιο είναι μερικές από τις αιτίες καθυστέρησης.

»Είναι πλέον επιτακτικό να μπουν στην άκρη ψευδοδιλήμματα και προσωπικές πρακτικές, που μόνο μεταχρονολογούν τις αναγκαίες αποφάσεις, με μεγαλύτερο όμως κόστος για όλους. Και ενώ ορισμένοι υπουργοί μάχονται αποφασιστικά χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, άλλοι δεν ακολουθούν αυτό το δρόμο. Θεωρούμε πλέον επιβεβλημένο, όσα μέλη της κυβέρνησης δεν αντέχουν την πίεση των περιστάσεων ή βάζουν σε προτεραιότητα την προσωπική τους πορεία, να αποχωρήσουν απ’ αυτή.

»Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει ατομικές και συλλογικές υπερβάσεις. Αυτές πρέπει να γίνουν με τους ξεκάθαρους στόχους και τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αναφέραμε. Αν οι υπερβάσεις αυτές υλοποιηθούν, η έξοδος από την κρίση μπορεί να βρίσκεται πιο κοντά απ’ ότι νομίζουμε. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα χάσει η κυβέρνηση ή κάποια συγκεκριμένη παράταξη, αλλά η Ελλάδα στο σύνολό της» καταλήγουν οι δύο βουλευτές.

Στον Ειρηνικό έπεσε ο δορυφόρος της NASA, μάλλον...

Ο βάρους έξι τόννων ερευνητικός δορυφόρος της NASA έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Γη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κι αφού είχαν αναφερθεί ως πιθανές διαφορετικές περιοχές του πλανήτη, από την Ελλάδα και την Ιταλία μέχρι τη Σαχάρα, τα συντρίμμια του κατέληξαν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η είσοδος του δορυφόρου στην ατμόσφαιρα της Γης αναμενόταν ανάμεσα στις 06:45 και 07:45 ώρα Ελλάδος σήμερα, σημείωσε η NASA.

Στο διάστημα αυτό ο Ερευνητικός Δορυφόρος της Άνω Ατμόσφαιρας πέρασε πάνω από τον Καναδά και την Αφρική, όπως και από μεγάλες περιοχές του Ειρηνικού, του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού.
< Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσπαθεί τώρα να επιβεβαιώσει το ακριβές σημείο από το οποίο εισήλθε στην ατμόσφαιρα και την ώρα που έγινε αυτό./div>

Γερμανοί επεξεργάστηκαν σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας;

Εταιρία συμβούλων επεξεργάστηκε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με άμεση μείωση του χρέους και ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.Η γνωστή εταιρία συμβούλων Roland Berger επεξεργάστηκε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με άμεση μείωση του χρέους και ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπό την εποπτεία της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo), το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης 'Treuhand' (Τρόιχαντ), υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης, για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε αυτήν θα περιέλθουν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου τα οποία είναι ιδιωτικοποιημένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι κ.α., αλλά όχι "πολιτιστικά αγαθά".

Η εταιρία Roland Berger υπολογίζει την αξία τους στα 125 δις ευρώ. Προτείναι να διατεθούν τα 60 δις για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και το υπόλοιπο να αναλάβει ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης EFSF. Με τον τρόπο αυτό το χρέος της Ελλάδας "θα μειώνονταν από το 145% στο 90% του ΑΕΠ", δήλωσε στη WiWo, ο διευθυντής της Roland Berger, Μάρτιν Βίτι.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Wiwo ισχυρίζεται ότι το σχέδιο είναι εν γνώσει του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είπε ότι "αυτές οι σκέψεις είναι στη γραμμή που σκεφτόμαστε κι εμείς".

Στίγκλιτς το2002: "Υπεύθυνο το ΔΝΤ για Αργεντινή. Δίνει προτεραιότητα στην πολιτική αποζημίωσης των πιστωτών"!!!! BRAVO ΥORGO

Description: http://archive.enet.gr/online/dspphoto?id=19868Νέα επίθεση του αμερικανού νομπελίστα με τα 7 μαθήματα που διδάσκει η κρίση

Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/01/2002

Δριμύ κατηγορώ κατά του ΔΝΤ, το οποίο θεωρεί βασικό υπαίτιο για την κρίση στην Αργεντινή, απευθύνει ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομικών Τζότζεφ Στίγκλιτς.

«Το ΔΝΤ ενθάρρυνε αυτό το σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών (σ.σ. σύνδεση του πέσο με το δολάριο). Τώρα είναι λιγότερο ενθουσιώδες, αλλά η Αργεντινή είναι αυτή που πληρώνει το τίμημα», τονίζει ο γνωστός «αιρετικός» οικονομολόγος που τιμήθηκε πέρυσι με το Νόμπελ Οικονομικών, με άρθρο του που δημοσιεύεται στο προχθεσινό φύλλο της εφημερίδας της Σιγκαπούρης «Στρέιτς Τάιμς», κατηγορώντας ευθέως τους συνταγολόγους της Ουάσιγκτον για την κατάρρευση.

Το άρθρο, που φέρει τον τίτλο «Μαθήματα από την κατάρρευση της Αργεντινής», έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο γιατί προέρχεται από έναν Αμερικανό νομπελίστα οικονομολόγο, αλλά γιατί ο Στίγκλιτς ήταν κορυφαίο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας την εποχή της κρίσης στη ΝΑ Ασία το 1997, στην οποία ανάγονται οι ρίζες των σημερινών οικονομικών προβλημάτων της Αργεντινής.

Οι παρόμοιες μάλιστα «συνταγές» εξυγίανσης που ακολουθήθηκαν από το ΔΝΤ και στην περίπτωση της ασιατικής κρίσης, ήταν η αφορμή για να παραιτηθεί ο Στίγκλιτς και να αποτελεί σήμερα έναν από τους κυριότερους επικριτές των πολιτικών του ΔΝΤ.

Κατά τον Στίγκλιτς, η κρίση της Αργεντινής διδάσκει εφτά μαθήματα:

*Στο σημερινό κόσμο ευμετάβλητων συναλλαγματικών ισοτιμιών η πρόσδεση ενός νομίσματος με το αμερικανικό δολάριο, όπως έγινε με την περίπτωση της Αργεντινής, ενέχει υψηλούς κινδύνους.

*Η παγκοσμιοποίηση εκθέτει μια χώρα σε τεράστια σοκ και ως εκ τούτου η αναπροσαρμογή των συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι απαραίτητη.

*Οταν κάποιος αγνοεί το κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο της πολιτικής που ακολουθεί θέτει εαυτόν σε κίνδυνο. Κάθε κυβέρνηση που ακολουθεί πολιτικές που οδηγούν τεράστιο μέρος του πληθυσμού στην ανεργία ή την υποαπασχόληση αποτυγχάνει στο βασικό στόχο της.

*Η δογματική μονομέρεια στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, χωρίς να ληφθεί υπόψη η ανεργία ή η ανάπτυξη, είναι επικίνδυνη.

*Η ανάπτυξη απαιτεί ενίσχυση των εγχώριων επιχειρήσεων. Κατά τον Στίγκλιτς, η πώληση των τραπεζών της Αργεντινής σε ξένους, χωρίς απαραίτητες εγγυήσεις, στέρησε από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μία πηγή δανεισμού.

*Σπάνια υπάρχει ανάκτηση εμπιστοσύνης σε μια οικονομία που οδηγείται σε βαθιά ύφεση.

*Χρειάζονται νέοι και καλύτεροι τρόποι για να αντιμετωπιστούν κρίσεις σαν αυτήν της Αργεντινής.

Το ΔΝΤ, τονίζει ο Στίγκλιτς, «δίνει προτεραιότητα στην πολιτική αποζημίωσης των πιστωτών. Τώρα με καθυστέρηση αναγνωρίζει ότι πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις».

Μετάθεση ευθυνών

«Θα προσπαθήσει, συνεχίζει, να επιρρίψει τις ευθύνες αλλού-θα υπάρξουν κατηγορίες για διαφθορά και ισχυρισμοί ότι η Αργεντινή δεν ακολούθησε τα απαραίτητα μέτρα».

«Ασφαλώς, χρειάζονταν μεταρρυθμίσεις-ακολουθώντας όμως τις συμβουλές του ΔΝΤ τα πράγματα χειροτέρεψαν...» καταλήγει ο δημοφιλής οικονομολόγος.

* Εκδηλώσεις-συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα με θέμα «Η Αργεντινή δεν είναι μακριά, η εξέγερση ενάντια στη φτώχεια και το ΔΝΤ» οργανώνουν μέσα στον Ιανουάριο το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και η εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη».

ΝΔ για την απαγόρευση διεκδίκησης της εθνικότητας των Ελλήνων στην Αλβανία

Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Ν.Δ., προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση: «Αγανάκτηση προκαλεί η πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, να απαγορεύσει στην ουσία στους Αλβανούς πολίτες, να διεκδικήσουν και να δηλώσουν εθνικότητα άλλη από την Αλβανική. Πιο συγκεκριμένα, το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε προσφάτως, ότι

η συμπερίληψη του λήμματος «εθνικότητα» στα άρθρα 6/1 και 58 του νόμου 10129/11.05.2009 «Περί Ληξιαρχείων», καθιστά σχετικά άρθρα του μη συμβατά προς τα άρθρα 19 και 20 του Συντάγματος της Αλβανίας, και ως εκ τούτου τα καταργεί.

Σημειώνεται ότι, τόσο οι αλβανικές κυβερνήσεις πριν το 1945, όσο και το κομμουνιστικό καθεστώς που ακολούθησε, είχαν αφαιρέσει αυθαίρετα την ελληνική εθνικότητα από πολλούς Βορειοηπειρώτες, αντικαθιστώντας την, σε πολλές περιπτώσεις, με την αλβανική. Καταπατώντας έτσι, τόσο τα ανθρώπινα, όσο και τα αναγνωρισμένα μειονοτικά δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας. Όπως, επίσης, και τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η Αλβανία για την είσοδό της στον ΟΗΕ.

Ακόμη, είχε καταργήσει, από ολόκληρες περιοχές το καθεστώς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όπως στις περιοχές της Χιμάρας, των Παραλίων, της Πρεμετής, της Κορυτσάς και αλλού. Με το νόμο 10129/11.05.2009, άρθρα του οποίου καταργήθηκαν με την πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, οι Βορειοηπειρώτες οι οποίοι είχαν υποστεί την αυθαιρεσία των αλβανικών κυβερνήσεων κατά το παρελθόν, είχαν το δικαίωμα -δια της νομικής οδού- να αποκτήσουν ξανά την ελληνική τους εθνικότητα, την οποία είχαν οι πρόγονοί τους. Χρήση του νόμου αυτού έκαναν πολλοί Βορειοηπειρώτες στις περιοχές Κορυτσάς, Πρεμετής, Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα, Δελβίνου, Αυλώνος και αλλού, αποκτώντας ξανά την παρανόμως αφαιρεθείσα Ελληνική τους εθνικότητα.

Ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Απόφαση η οποία αποτελεί την τελευταία πράξη μιας σειράς ενεργειών, οι οποίες στοχεύουν στην αλλοίωση της αρχαίας ελληνικής παρουσίας στην Βορειοηπειρωτική γη.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να καταστήσει σαφές στην αλβανική πλευρά, ότι η υιοθέτηση αυταρχικών πρακτικών παλαιοτέρων εποχών, θα έχει σοβαρές συνέπειες στην ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος, κριτής της οποίας είναι και η Ελλάδα.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η φυσική και εθνική επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στη γενέτειρά του είναι αδιαπραγμάτευτη και κάθε ενέργεια η οποία υπονομεύει αυτό τον στόχο, πλήττει καίρια τις ελληνοαλβανικές σχέσεις».

http://citizengr.wordpress.com/2011/09/23/7339/

Süddeutsche Zeitung: Αλαζονικό να απαιτούμε να αλλάξει άμεσα η ελληνική κοινωνία

http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2011/38/70435-newego_large_t_1101_53553878.jpg«Πώς μπορεί να αλλάξει τόσο γρήγορα μία κοινωνία;», αναρωτιέται ο Johan Schloeman με άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ασκώντας κριτική σε πολιτικούς, τραπεζίτες και σχολιαστές οι οποίοι επιμένουν σχεδόν κάθε μέρα ότι η Ελλάδα οφείλει να επιδείξει άμεσα αποτελέσματα «σαν να πρόκειται για την αποστολή ενός τενεκέ ελαιόλαδου».

Σε αυτό το πλαίσιο, θέτει το ερώτημα: «ποιος είναι αρμόδιος να 'επιδείξει αποτελέσματα'» ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση η οποία «προσπαθεί με βιαστικά μέτρα να καθησυχάσει τις αγορές και τους διεθνείς ελεγκτές της», στον κρατικό μηχανισμό ο οποίος «(δεν) εφαρμόζει τα μέτρα» και στην ίδια την ελληνική κοινωνία «από την Ήπειρο έως την Κρήτη και από το Κολωνάκι έως τους οινοπαραγωγούς της Μεσσηνίας».

Επισημαίνοντας ότι αυτό που καλείται να κάνει σήμερα η Ελλάδα είναι να υλοποιήσει δραστικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες κάποια στιγμή θα τη φέρουν και στη θέση να μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της, τονίζει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά στον κοινωνικό και οικονομικό αναπρογραμματισμό ολόκληρης της -περίπλοκης- ελληνικής κοινωνίας, η οποία χαρακτηρίστηκε έως σήμερα από τις πελατειακές σχέσεις και την παραοικονομία, σε συνδυασμό παράλληλα με τις συνέπειες (και οικονομικές) από τους παγκόσμιους και τους εμφύλιους πολέμους.

Ο ίδιος διαπιστώνει ότι η ευρωπαϊκή ελίτ και τα κέντρα λήψης αποφάσεων πιέζουν την Ελλάδα σαν να είναι δυνατός ο μετασχηματισμός μιας κοινωνίας με το πάτημα ενός κουμπιού, υπενθυμίζοντας πόσο επώδυνες και αργές υπήρξαν στο παρελθόν άλλες διαδικασίες ανασυγκρότησης κρατών, και αναρωτιέται χαρακτηριστικά: «Πόση αφέλεια αλλά και αλαζονεία επιδεικνύει κανείς όταν απαιτεί την αλλαγή της φορολογικής πρακτικής, την αναθεώρηση των σχέσεων κράτους - πολιτών και την αναμόρφωση του τρόπου ζωής μέσα σε διάστημα μόλις λίγων μηνών;».

Μυστικά Τέλος! Πρόωρες Εκλογές!

Απάντηση Μ. Τρεμόπουλου σε ανάρτησή μας

Παρακαλώ να δημσιεύσετε την παρακάτω απάντησή μου στο δημοσίευμά σας Γειά σου ρε Τρεμόπουλε με τις εξυπνάδες σου:

Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ φαίνεται ότι διάβασε μόνο τη μισή δήλωσή μου. Ολόκληρη βρίσκεται στο http://goo.gl/D8lnM), και μπορείτε να διαπιστώσετε ότι ζητάει φορολόγηση της Εκκλησίας «με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για όλους τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς».

Ζητάει λοιπόν ρητά πλήρη φορολογική ισότητα ΟΛΩΝ των θρησκευμάτων, τόσο για την περιουσία τους όσο και για τα έσοδά τους. Σημειώνουμε πάντως ότι καθολικοί ή μουσουλμάνοι ιερωμένοι ΔΕΝ μισθοδοτούνται από το ελληνικό κράτος [Δεξί Εξτρέμ: Μα αν δεν μισθοδοτούνται οι μουσουλμάνοι γιατί το ελληνικό κράτος επιλέγει τον μουφτή στη Ξάνθη;... χώρια που το τέμενος στην Αθήνα θα το πληρώσουμε εμείς χωρίς να φορολογηθεί η μουσουλμανική "εκκλησία"].

Για τα υπόλοιπα τώρα:

  • Αυτονόητο είναι ότι, όσοι διαχειρίζονται δημόσια ή ευρωπαϊκά κονδύλια, πρέπει να ελέγχονται εξονυχιστικά και για το τελευταίο ευρώ. Έχουμε εισηγηθεί στο ευρωκοινοβούλιο με Έκθεση («Έκθεση Τρεμόπουλου» http://goo.gl/DG5yu) που ζητάει συγκεκριμένες εγγυήσεις για περισσότερη διαφάνεια στα ευρωπαϊκά κονδύλια, και έχουμε οργανώσει υπό την αιγίδα μας σχετική διεθνή ημερίδα στις Βρυξέλλες (δείτε http://goo.gl/Oz6Ei). Ορκωτοί λογιστές μπαίνουν πάντως και στα κόμματα της Βουλής, χωρίς αυτό να εξασφαλίζει πλήρη διαφάνεια.
  • Από την ένταξη στο ευρώ, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν εκδίδει πια δικά της χαρτονομίσματα, ούτε έντοκα ούτε άτοκα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι, όμως, δεν έχουμε καμιά αντίρρηση να ονομαστικοποιηθεί το μετοχολόγιό της, ως Κεντρικής Τράπεζας.
  • Από το κλίμα του σχολίου, φαντάζομαι ότι τον σχολιογράφο θα ενδιαφέρουν και κάποιες παρεμβάσεις για το Πλοίο για τη Γάζα, δείτε στο http://goo.gl/mMYYG και http://goo.gl/P5uZJ
Μιχάλης Τρεμόπουλος,
Ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Ελλάδα
www.tremopoulos.eu
The GREENS/EFA
ASP 08 H 247, Rue Wiertz 60, B-1047 Brussels
Tel: 003222845402

Bundesliga 7η αγωνιστική

Ο Παπαδόπουλος στη Schalke ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε στο 60'. Ο Κυριάκος για τη Wolfsburg και ο Πέτσος για την Kaiserslautern ήταν αντίπαλοι στο μεταξύ τους παιχνίδι για όλο τον αγώνα, ενώ στο 76' μπήκε σαν αλλαγή και ο Φορτούνης για την Kaiserslautern.
Αποτελέσματα:
  • Stuttgart Stuttgart Hamburg Hamburg 1:2
  • Schalke Schalke Freiburg Freiburg 4:2
  • Mainz 05 Mainz 05 Dortmund Dortmund 1:2
  • Wolfsburg Wolfsburg Kaiserslautern K'lautern 1:0
  • M'gladbach M'gladbach Nürnberg Nürnberg 1:0
  • Augsburg Augsburg Hannover Hannover 0:0
  • FC Bayern FC Bayern Leverkusen Leverkusen Σάβ 19:30
  • 1. FC Köln 1. FC Köln Hoffenheim HoffenheimΚυρ 16:30
  • Bremen Bremen Hertha BSC Hertha BSC Κυρ 18:30
Βαθμολογία:

1 Mönchengladbach 7 5 1 1 9:3 6 16
2 Bayern München 6 5 0 1 18:1 17 15
3 Werder Bremen 6 4 1 1 12:6 6 13
4 1899 Hoffenheim 6 4 0 2 12:5 7 12
5 FC Schalke 04 7 4 0 3 15:12 3 12
6 Hannover 96 7 3 3 1 8:8 0 12
7 VfB Stuttgart 7 3 1 3 10:6 4 10
8 Borussia Dortmund 7 3 1 3 9:7 2 10
9 Bayer Leverkusen 6 3 1 2 7:7 0 10
10 1. FC Nürnberg 7 3 1 3 6:7 -1 10
11 Hertha BSC Berlin 6 2 3 1 8:7 1 9
12 VfL Wolfsburg 7 3 0 4 8:12 -4 9
13 1. FC Köln 6 2 1 3 11:15 -4 7
14 FSV Mainz 05 7 2 1 4 9:15 -6 7
15 Kaiserslautern 7 1 2 4 5:10 -5 5
16 FC Augsburg 7 0 4 3 6:12 -6 4
17 SC Freiburg 7 1 1 5 12:22 -10 4
18 Hamburger SV 7 1 1 5 8:18 -10 4

Που έχει κρυφτεί ο Mike Chrysochoidis;

Αλήθεια, που έχει κρυφτεί- όπως το συνηθίζει στα δύσκολα- ο «Μεγάλος» Μιχάλης Χρυσοχοΐδης;

Ο επιλεγόμενος, μέσα στο ΠΑΣΟΚ, «Προφήτης μετά Χριστόν», λόγω των προβλέψεών του ότι στο τέλος του 2011 θα βλέπαμε «φως στο τούνελ».

Ο «επιτυχημένος» Υπουργός Δημόσιας Τάξης λόγω αποκάλυψης –κατά τύχη όπως όλοι ξέρουν- της μισής 17 Νοέμβρη. Η άλλη μισή που είναι; Και με ποιό τίμημα για τον Τόπο; Ποιοι «κυκλοφορούν ανάμεσά μας» κατά Λιακόπουλο;

Ο «επιτυχημένος» Υπουργός Δημόσιας Τάξης που έφυγε νύχτα από την Κατεχάκη όταν έκαψε την Αθήνα με τέσσερα θύματα στη Marfin, με πρώτο θύμα, μέσα στο ίδιο το γραφείο του, τον τραγικό Βασιλάκη.

Ο «επιτυχημένος» Υπουργός που είχε –δεν το έχει διαψεύσει- άτυπη σύμβουλο την κυρία Σπέκχαρντ, τη σύζυγο και στέλεχος της CIA του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ Ντ. Σπέκχαρντ και κατόπιν συνεταίρου –όλως τυχαίως- του γνωστού και μη εξαιρετέου κ. Λ. Λαυρεντιάδη.

Αλήθεια, γιατί κρύβεται τώρα που όλα καταρρέουν για τον κ. Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ;

Υ.Γ. Και κάτι ακόμη. Υπάρχει απάντηση από τον «εκλεκτό του», από την εποχή της 17 Νοέμβρη, πρώην Εισαγγελέα κ. Διώτη, νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ -αλήθεια, τον ακούει κανείς;- για την τραγική δολοφονία Τσαλικίδη που χειρίσθηκε προσωπικά ως Εισαγγελέας και την έστειλε στις ελληνικές καλένδες;

Αγαπητέ κ. Ν. Κωνσταντόπουλε, συνήγορε της οικογένειας Τσαλικίδη, εσείς που γνωρίζετε καλά την Δικαιοσύνη, γιατί δεν αναφέρατε στην εκτενέστατη συνέντευξη τύπου που δώσατε ότι το όλο θέμα της δολοφονίας Τσαλικίδη –όπως εσείς και η κόρη σας δηλώσατε- χειρίσθηκε ο αξιότιμος κ. Διώτης.

Με αγάπη

Ο σύντροφος

Το 2009 υπήρχε… “άλλος δρόμος”

Ο βαθμός της εσωτερικής φθοράς που υφίσταται μια Κυβέρνηση, και συνήθως σηματοδοτεί την πορεία προς την ολοκλήρωση και κατάρρευση της πολιτικής κυριαρχίας της, μπορεί να «μετρηθεί» με επάρκεια, από τα επικοινωνιακά αντανακλαστικά της. Τα οποία γίνονται εξαιρετικά αργά, και επιβαρύνουν τις αρνητικές εντυπώσεις, αντί να τις διασκεδάζουν, ή να τις ανατρέπουν.

Η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από το κάδρο της πολιτικής καθημερινότητας, όπου κυριαρχούν τα πιο σκληρά μέτρα που έλαβε ποτέ κυβέρνηση στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, εξελίχτηκε σε πολιτικό πρόβλημα πρώτης γραμμής για το ΠΑΣΟΚ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, κατανόησαν αργά αυτή την πραγματικότητα. Και σήμερα μοίρασαν εικόνα και ήχο, από τις συναντήσεις ψυχολογικής αποφόρτισης που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού να αμβλύνει τις αντιδράσεις και την οργή που επικρατεί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το μήνυμα που προσπάθησε να περάσει ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος», από την εφαρμογή των σκληρών μέτρων που ζητάει η τρόικα, προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση, και να μην κηρύξει η Ελλάδα στάση πληρωμών.

Ακόμη κι αν κάποιος, δεν είχε παρακολουθήσει τι συνέβη στην Ελλάδα τα δυο τελευταία χρόνια, δεν ζούσε το σήμερα, και είχε την καλή, στα όρια της… αγαθής, διάθεση να ακούσει και να πιστέψει τον Πρωθυπουργό, προκύπτει ένα αβασάνιστο ερώτημα, που φέρνει τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικά, αλλά και την Κυβέρνησή του συνολικά, σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Το 2009, υπήρχε άλλος δρόμος; Τότε που απέναντι σε έναν Καραμανλή ο οποίος ζητούσε το «πάγωμα» των μισθών για να μπουν σε τάξη τα δημοσιονομικά, ο Γιώργος Παπανδρέου απαντούσε με βεβαιότητα ότι «λεφτά υπάρχουν». Στη συνέχεια, ο ίδιος παραδεχόταν στους διεθνείς ηγέτες ότι «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα», ενώ νωρίτερα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρομοίαζε την ελληνική οικονομία με Τιτανικό.

Ήταν επόμενο να ξεκινήσει το πάρτι των κερδοσκόπων, κάπου εκεί, στο τέλος του 2009. Και αφού η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέρριψε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης απhttp://www.blogger.com/img/blank.gifό τη Ρωσία και την Κίνα, δηλαδή τις χώρες που σήμερα… παρακαλεί η ευρωζώνη να τη βοηθήσουν, προσέφυγε στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κάπως έτσι, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες μονόδρομου, στον οποίο αναφέρεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Που δεν είναι βέβαια μονόδρομος. Αλλά αδιέξοδο, το οποίο σχεδίασε με προσεκτικές κινήσεις το ΠΑΣΟΚ. Πολύ πριν επιστρέψει στην εξουσία, με τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009.

Μέχρι εκείνες τις μοιραίες κάλπες, υπήρχε ελπίδα για έναν άλλο δρόμο. Ο κυρίαρχος λαός, αποφάσισε και πάλι να… παραπλανηθεί. Και σήμερα πληρώνει «έκτακτη εισφορά», για εκείνη την πολιτική επιλογή.

http://citizengr.wordpress.com/2011/09/23/7347/

Το νταραβέρι...ελληνική πραγματικότητα

Σπάνιες φωνές του Ελληνικού τραγουδιού σε ανέκδοτες φώτο!!

Η τέχνη και ο πολιτισμός θα σώσουν την πολύπαθη πατρίδα.!!!!





Σόιμπλε: Η Ελλάδα χρειάζεται μια δεκαετία για να γίνει ανταγωνιστική

Σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε συνέντευξή το Σάββατο ότι,  η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές το επόμενο έτος και θα χρειαστεί μια δεκαετία για να καταστήσει την οικονομία της ανταγωνιστική.


Ο Σόιμπλε τόνισε  ότι είναι "σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε κεφαλαιαγορές το 2012, όπως νομίζαμε το 2010."
"Η Ελλάδα θα χρειαστεί μια δεκαετία και όχι απλά ένα χρόνο για να γίνει πλήρως ανταγωνιστική", πρόσθεσε ο υπουργός της κυβέρνησης της καγκελάριου Ανγκελα Μέρκελ.

ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ: Ο Bloomberg είπε ότι οι Γερμανοί κρύβουν 5 τρις χρέος και τα πρόβατα έκαναν μπεεε

http://1.bp.blogspot.com/-B14gV4Y0xps/TfJQZ_XplBI/AAAAAAAAAR8/ET4QQBWQqPU/s1600/blm_propaganda.jpgΆλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η μαλακ@@ είναι ανίκητη! Χθες το πρωί το Bloomberg έγραψε μέσα σε 2 γραμμές και 54 λέξεις μια είδηση που όπως την παρουσιάζουν οι βλάκες έπρεπε να φέρει τα πάνω κάτω και να ταρακουνήσει την Ευρώπη: Η Γερμανία έχει εκτός από τα 2 τρις, άλλα 5 τρις κρυφό χρέος!! Πήρε τον τίτλο ο Ελληναράς και τον έκανε σλόγκαν μέσ' στην ημιμάθειά του την αγραμματοσύνη του και την γενική αφασία που τον έχει ρίξει το MEGA. Ας δούμε καταρχάς τι γράφει ο Bloomberg και πως κοροϊδεύει τα πρόβατα:

Κατ' αρχάς να πούμε ότι η ιστορία είναι παλιά και και το άρθρο γράφτηκε στη Handelsblatt στις 2 Σεπτεμβρίου, γι αυτό και ο παμπόνηρος Εβραίος δεν βάζει λινκ προς τη γερμανική εφημερίδα. Τόσο φρέσκα νέα πουλάει στα πρόβατα ο εβραίος... 20 ημερών ειδήσεις. Και η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι ο ηλίθιος πάει και γράφει "όπως έγραψε χθες η Handelsblatt" και ανάθεμά κι αν ξέρει τι σημαίνει Handelsblatt!!!

Ενώ λοιπόν στον τίτλο ο εβραίος δήμαρχος της Ν. Υόρκης με τα 18 δις περιουσία, λέει στα πρόβατα ότι η Γερμανία έχει κρυφό χρέος άλλα 5 τρις (Germany Has 5 Trillion Euros of Hidden Debt), σε μια απ' τις 50 λέξεις της είδησης μιλάει για liabilities 5 τρις... και όχι για debt 5 τρις.

Το ελληνικό καραγκούνικο πρόβατο που νομίζει ότι τα ξέρει όλα μεταφράζει: "υποχρεώσεις" και συμπεραίνει ότι μιλάει για χρέος, χωρίς να ξέρει τη διαφορά "υποχρέωσης" που αναφέρεται στο μέλλον και της αντίθετης λέξης "απαίτησης" που αναφέρεται σε χρέος και στο παρελθόν. Στα οικονομικά το liabilities σημαίνει:

obligation of an entity arising from past transactions or events, the settlement of which may result in the transfer or use of assets, provision of services or other yielding of economic benefits in the future

δηλ. την υποχρέωση που προκύπτει από παρελθόντες μεταβιβάσεις ή γεγονότα που μπορεί να οδηγήσουν μελλοντικά (ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ξαναλέω) σε μεταφορά χρημάτων, προμήθεια ή άλλου οικονομικού οφέλους

Άρα τα 5 τρις liabilities της Γερμανίας είναι μελλοντικές υποχρεώσεις και όχι παρελθόντες "υποχρεώσεις" όπως μεταφράζει κάποιος ξερόλας

Εξάλλου η Handelsblatt, που επικαλείται ο Bloomberg, λέει ακριβώς ότι πρόκειται για υποχρεώσεις που θα προκύψουν στο μέλλον λόγω γήρανσης του πληθυσμού που θα έχει σαν συνέπεια την αύξηση των συνταξιούχων, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της μείωσης των εργαζομένων και των εισφορών... όλα αυτά θα οδηγήσουν σε αυξημένη επιχορήγηση του γερμανικού κράτους προς τα Ταμεία τις επόμενες δεκαετίες και ενδεχομένως σε αυξηση του δημοσίου χρέους... Όλα αυτά όμως θα γίνουν τις επόμενες δεκαετίες λόγω υποχρεώσεων (liabilities) που έχει αναλάβει το γερμανικό κράτος απέναντι στα ταμεία.

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν τα λέω μόνο εγώ αλλά και το in.gr σε άρθρο του που αναδημοσιεύσαμε χθες.

Παρόλα αυτά είπαμε η μαλακ@@ είναι ανίκητη και μαζί με το "ο Ρουσόπουλος έβγαλε λεφτά απ' το Βατοπαίδι" το πρόβατο θα λέει και "η Γερμανία κρύβει 5 τρις χρέος"...

του το είπε άλλωστε ο Εβραίος ο Bloomberg που έχει το πρακτορείο για να κάνει παιχνίδια με τις μετοχές και τα CDS... αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα πρόβατα.

ΥΓ1 Όσοι ξέρουν γερμανικά μπορούν να διασταυρώσουν τα παραπάνω με το απόσπασμα του προ 20ημέρου άρθρου της Handelsblatt, όσοι δεν ξέρουν θα πρέπει να αρκεστούν με τη δυσνόητη μετάφραση της Google:
Die „Tragfähigkeitslücke“ soll langfristige Risiken für die Staatskassen in Folge der demografischen Entwicklung aufzeigen - also aus der zunehmenden Alterung der Gesellschaft, steigenden Gesundheits-, Pflege- und Rentenkosten bei gleichzeitig sinkender Zahl der Einwohner und Beitragszahler.

Die „Tragfähigkeitslücke“ geht über die „sichtbare“ staatliche Verschuldung - aktuell rund zwei Billionen Euro - hinaus. Denn sie umfasst auch „unsichtbare“ Schulden aus allen staatlichen Leistungsversprechen für die Zukunft - etwa Kosten der gesetzlichen Rentenversicherung oder Pensionsansprüche der Beamten.

Der Freiburger Ökonom Bernd Raffelhüschen ermittelt regelmäßig, wie groß die unsichtbare, „implizite“ Staatsschuld zusammen mit der sichtbaren, „expliziten“ Staatsschuld ist. Diese „Nachhaltigkeitslücke“ ist nach aktuellen Berechnungen zusammen mit der Stiftung Marktwirtschaft auf 7,4 Billionen Euro geklettert.

Πάρτε λοιπόν και την μετάφραση της Google όπου φαίνεται ότι τα 5 τρις του καθηγητή αφορούν το μέλλον
Το «κενό διατηρησιμότητας" είναι η παροχή μακροπρόθεσμων κινδύνων για τα κρατικά ταμεία, ως αποτέλεσμα των δημογραφικών τάσεων - που συνοδεύουν τη γήρανση της κοινωνίας των πολιτών, την αύξηση της υγείας, της πρόνοιας και συντάξεων το κόστος, ενώ μειώνεται ο αριθμός των κατοίκων και ασφαλισμένων.

"Το «κενό διατηρησιμότητας" πηγαίνει πέρα από το "ορατό" δημόσιο χρέος - επί του παρόντος περίπου δύο δισ. ευρώ - επίσης. Επειδή είναι "κρυμμένα" από όλα το δημόσιο χρέος αποτελείται από μια πρόταση αξίας για το μέλλον - όπως οι δαπάνες των δημόσιων συντάξεων και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων.

Ο Φράιμπουργκ οικονομολόγος Bernd Raffelhüschen τακτικά καθοριστεί πόσο το αόρατο, "σιωπηρή" χρέος μαζί με το ορατό, "ρητά" εθνικό χρέος. Αυτό το «κενό διατηρησιμότητας" έχει ανέβει με τους τρέχοντες υπολογισμούς, μαζί με την οικονομία της αγοράς του Ιδρύματος να € 7400000000000."
ΥΓ2. Σ' αυτή την ανάρτηση επιτρέπονται μόνο σχόλια επί του θέματος και αν κάνω κάπου λάθος ευχαρίστως να με διορθώσετε... παρόλες και συνθήματα του στύλ "το Ράιχ" κ.λπ παπαριές θα πάνε στον κάλαθο των αχρήστων.

Συναγερμός στο κοπάδι: Το Spiegel ανέβασε άρθρο για τους Έλληνες Δημοσίους Υπαλλήλους... Ευαγγελάτο τρέξε

Όλα τα λεφτά του Spiegel η περιγραφή του αντιπροέδρου των λιμενεργατών του λιμανιού του Πειραιά:

Το παρδαλό πουκάμισο ξεκούμπωτο μέχρι την κοιλιά, ένας χρυσός σταυρός να κρέμεται απ' το δασύτριχο στήθος και η δυνατή σε σημείο να πονάει χειραψία του Σταμάτη Κουλούρη, Αντιπροέδρου των λιμενεργατών Πειραιά, υποδεικνύουν την μακροχρόνια σκληρή χειρωνακτική εργασία...
Das buntgestreifte Hemd hat er bis zum Bauch aufgeknöpft, ein Goldkreuz baumelt im dichten Brusthaar und sein schmerzhaft-fester Händedruck zeugt von jahrelanger körperlicher Arbeit: Stamatis Koulouras, 50, ist der stellvertretende Chef der Hafenarbeitergewerkschaft von Piräus,
Το υπόλοιπο εδώ ή στις γνωστές σελίδες που ταίζουν κουτόχορτο...

Ο άνθρωπος που έφερε το χαμόγελο στην Ελλάδα

Δείτε να τον αποθεώνει ο κόσμος:

Focus: «Πεθαίνοντας τον ασθενή στην πείνα»

Η χώρα αυτοκαταστρέφεται με τη λιτότητα που εφαρμόζει. Οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι πολύ αυστηροί. Ο ασθενής οδηγείται στο θάνατο με μία αγωγή πείνας. Η Τρόικα θα έπρεπε να αξιολογεί την Ελλάδα με βάση εάν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις και όχι βάσει ενός σταθερού στόχου για το δημοσιονομικό έλλειμμα. Όταν μία οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, όλοι οι στόχοι για το έλλειμμα είναι ουτοπικοί.

Ο λόγος για τον οποίο η Τρόικα υπαγορεύει τέτοιου είδους στόχους είναι η πρόθεση να τιμωρήσει την Ελλάδα.

Οι Έλληνες, πιστεύει η Τρόικα, πρέπει να πληρώνουν για την κακοδιαχέιριση των δημοσιονομικών τους. Είναι εύκολο να εξηγήσουν στους δικούς τους ψηφοφόρους τα περί δημοσιονομικών στόχων, επειδή αυτοί είναι μετρήσιμοι. Οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αποδώσουν.

H Ευρώπη αρχίζει να αναθεωρεί κάπως τις απόψεις της στο θέμα αυτό.

Σε όσους πιστεύουν ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα έλυνε το πρόβλημα, πρέπει να ξεκαθαριστρεί πως η ενδεχόμενη χρεοκοπία θα σήμαινε αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων. Το τραπεζικό σύστημα θα κατέρρεε και η χώρα δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί. Κανείς δεν ξέρει τί θα ακολουθούσε μία χρεοκοπία. Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.

Εάν η Ελλάδα πράγματι δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, θα πρέπει να υπάρξει παραδειγματισμός. Οι επιπτώσεις ενδεχόμενης χρεοκοπίας σε τράπεζες και αγορές θα ήταν το μικρότερο κακό. Δεν θα πρέπει να δεχόμαστε εκβιασμούς. Ευτυχώς, όμως, η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει ορισμένες σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Focus Online

Που πας ρε Καραμουσταφά με το ερυθρόλευκο μαντήλι;

Από σημειολογία είναι πάτος αυτοί οι Άραβες!!!

Ο άλλος πάει με ερυθρόλευκο μαντήλι ν' αγοράσει τον βάζελο:

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/11/09/23/175737.jpg?w=400&f=bicubic

A. Borges (ΔΝΤ): Αν η Ελλάδα δεν κάνει ό,τι πρέπει, η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη (δεν είναι γερμανός οπότε μπορεί να λέει ότι θέλει)

http://www.skai.gr/files/temp/EE0E783CFF5F100B5542167FFFAF7F3C.jpgΚυνική προειδοποίηση (αλλά δεν τρέχει κάστανο μιας και δεν την έκανε Γερμανός...)
Σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Antonio Borges κληθείς από τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Θάνου Δημάδη από την Ουάσινγκτον να σχολιάσει τις δηλώσεις Σόϊμπλε, για το αν το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας τελεί υπό αίρεση και αν ο ίδιος είναι σε θέση να διαβεβαιώσει ότι η χώρα δε θα χρεοκοπήσει ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, απάντησε με πολύ σκληρά λόγια στέλνοντας ένα πολύ αυστηρό- ίσως το αυστηρότερο από κάθε άλλη φορά- μήνυμα προς τις ελληνικές αρχές.

"Αν οι Έλληνες κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν, δε θα υπάρχει χρεοκοπία. Αλλά αν διστάζουν ή θεωρούν δύσκολο ή αδύνατον να κάνουν αυτά που πρέπει, τότε ένα είναι δύσκολο να την αποφύγουν" απάντησε στην ερώτηση του ΣΚΑΪ.

Απάντηση δηλωτική του κακού κλίματος
Για πρώτη φορά ανώτατο στέλεχος του Ταμείου σε ερώτηση για πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας δεν κλείνει με την απάντησή του μία τέτοια συζήτηση (όπως έκανε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής Νομισματικής Πολιτικής Jose Vinals λέγοντας ότι "η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει ούτε τώρα ούτε ποτέ") αλλά αντίθετα την συντηρεί,συνδέοντας άμεσα για πρώτη φορά τη μη εφαρμογή του προγράμματος με το σπρώξιμο της Ελλάδας στη χρεοκοπία. Το ύφος και ο τόνος που χρησιμοποίησε ο κ. Borges απαντώντας στην ερώτηση του ΣΚΑΪ ήταν δηλωτικό του πολύ κακού κλίματος που θα συναντήσει ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος στις συναντήσεις που προγραμματίζεται να έχει από σήμερα (Σάββατο) με στελέχη του Ταμείου στην αμερικανική πρωτεύουσα. Τα λόγια του κ. Borges αποτυπώνουν πλήρως τη δυσπιστία με την οποίά αντιμετωπίζονται πλέον οι ελληνικές αρχές "για όλα εκείνα που είχαν δεσμευτεί αλλά ποτέ δεν εφάρμοσαν μέχρι σήμερα", όπως σημειώνουν πηγές του ΔΝΤ, και τα οποία προκάλεσαν πριν από μερικές εβδομάδες τη διακοπή των διαπραγματεύσεων Ελλάδας- Τρόϊκα.

Σκληρή γλώσσα για την Ελλάδα
Ειδικότερα ο κ. Borges απάντησε στον Θάνο Δημάδη ότι: "Τον Ιούλιο οι Ευρωπαίοι ηγέτες έστειλαν έναν σαφές μήνυμα ότι είναι προετοιμασμένοι να βάλουν πάνω στο τραπέζι όσο περισσότερα χρήματα χρειάζονται για να βοηθήσουν τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες... Αλλά υπάρχει πάντα μία προϋπόθεση και αυτή είναι ότι οι χώρες που στηρίζονται πρέπει να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν. Πρέπει να βάλουν δηλαδή τα δημοσιονομικά τους σε τάξη, να ακολουθήσουν τις ενδεικνυόμενες πολιτικές. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αν οι Έλληνες κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν, τότε πιστεύω ότι μπορούν να στηρίζονται στην ολοκληρωτική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους τους για όσο καιρόν χρειαστεί και για όσο ποσό χρειαστεί. Αυτό θα συμβεί με την προϋπόθεση ότι είναι στο σωστό δρόμο. Αν δεν είναι στο σωστό δρόμο τότε αυτή η βοήεθια θα εξαντληθεί πολύ γρήγορα". Ο κ. Borges απαντώντας στον ΣΚΑΪ συνέχισε λέγοντας: "Δεν είναι οι κυβερνήσεις, αλλά οι πολίτες της Ευρώπης που δεν θέλουν να βλέπουν τα λεφτά τους να εξαντλούνται- να σπαταλώνται, όπως λένε οι ίδιοι- σε προγράμματα χωρίς ελπίδα που δεν οδηγού πουθενά. Αυτό είναι το αληθινό μήνυμα που οι ίδιοι στέλνουν". Για να καταλήξει στο σημείο ότι "Αν οι Έλληνες κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν, δε θα υπάρχει χρεοκοπία. Αλλά αν διστάζουν ή θεωρούν δύσκολο ή αδύνατον να κάνουν αυτά που πρέπει, τότε είναι δύσκολο να την αποφύγουν".

Η Ελλάδα στον αντίποδα Ιρλανδίας-Πορτογαλίας
Λίγο νωρίτερα ο κ. Borges, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση είχε δηλώσει για την Ελλάδα ότι: "Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι Έλληνες έχουν καταλάβει τι είναι αυτό που διακυβεύεται για τους ίδιους και ότι η τύχη είναι στα χέρια τους". Τις δηλώσεις αυτές για την Ελλάδα, το ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ τις έκανε αφού πρώτα είχε πλέξει το εγκώμιο των προσπαθειών που κάνουν Ιρλανδία και Πορτογαλία για να ξεπεράσουν την κρίση με τις πολιτικές που εφαρμόζουν, τις μεταρρυθμίσεις που προωθούν και την πολιτική βούληση που επιδεικνύουν, στον αντίποδα της Ελλάδας, όπως πιστεύουν πλέον οι περισσότεροι.

Η ανοιχτή στήριξη που έγινε τελεσίγραφο
Συγκρίνοντας μάλιστα τα όσα είχε δηλώσει ο κ. Antonio Borges στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Θάνο Δημάδη για τον ΣΚΑΪ πριν μερικούς μήνες (στις 18/04/2011), η σκλήρυνση της στάσης του ίδιου εκ μέρους του ΔΝΤ είναι εμφανής και εντυπωσιακή. Τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Borges έλεγε στην κάμερα του ΣΚΑΪ: "η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μέχρι σήμερα εντυπωσιακές προσπάθειες που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση" προσθέτοντας με υποστηρικτικό ύφος τότε ότι "η Ελλάδα θα τα καταφέρει". Αντίθετα, στη διάρκεια της συνέντευξη τύπου, χθες, ο Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ταμείου- που σημειωτέον έχει πολύ στενή εποπτεία των προγραμμάτων που τρέχουν αυτή τη στιγμή στις τρείς χώρες που τελούν υπό τον μηχανισμό στήριξης- απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε παρόμοια δήλωση ανοιχτής στήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση, γεγονός που λέει πολλά και προς πολλές κατευθύνσεις.

ΠΑΝΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η πρώτη φώτο της NASA από σημείο πτώσης του δορυφόρου UARS!

Με ελάχιστη καθυστέρηση η NASA που είναι πρωτοπόρα σ' όλο τον κόσμο και χάρη στα φοβερά συστήματα που διαθέτει κατάφερε να προσεγγίσει με ακρίβεια και να εντοπίσει που έπεσε ο δορυφόρος UARS. Δείτε την πρώτη φώτο που έδωσε στη δημοσιότητα πάνω στην οποία προσδιορίζει το ακριβές σημείο της πρόσκρουσης:

Να χέσω την τεχνολογία σας και τα μηχανήματά σας!!

http://s1.proxy05.twitpic.com/photos/large/405456089.jpg

ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ...

Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση για το Νομό Χανίων, στο

Παρά τις ...δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ τελικά ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε

Διαβάστε τι έλεγαν για την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε (προσέξτε : KAI ΜΕΤΑ τις εκλογές...)

Διαβάστε τις δηλώσεις ΓΑΠ και λοιπών στο

Έπεσε στη Γη ο ερευνητικός δορυφόρος της NASA-Άγνωστο το σημείο

Ο αμερικανικός δορυφόρος UASR έχει μεγέθους ενός μικρού λεωφορείουΟ βάρους έξι τόνων ερευνητικός δορυφόρος της NASA έπεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Γη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό που μπορεί να κατέληξαν κάποια συντρίμμια του.

Η είσοδος του δορυφόρου στην ατμόσφαιρα της Γης αναμενόταν ανάμεσα στις 06:45 και 07:45 ώρα Ελλάδος, σημείωσε η NASA.

Στο διάστημα αυτό ο Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) πέρασε πάνω από τον Καναδά και την Αφρική, όπως και από μεγάλες περιοχές του Ειρηνικού, του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσπαθεί να επιβεβαιώσει το σημείο, από το οποίο εισήλθε στην ατμόσφαιρα και την ώρα που έγινε αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είχε συμβουλεύσει τους κατοίκους του βορρά να μην μείνουν έξω, επισημαίνοντας είναι πιο ασφαλείς στα κτίρια από την ύπαιθρο και κυρίως στους χαμηλότερους ορόφους και κοντά σε φέροντες τοίχους.

Αρχικά, πιθανότητες 1,5% είχε ο ιταλικός βορράς να δεχθεί θραύσματα του ανενεργού ερευνητικού δορυφόρου της NASA Upper Atmosphere Research Satellite (UARS).

Οι προβλέψεις για την ώρα και την τροχιά που ακολουθεί ο δορυφόρος των 6,3 τόνων της NASA άλλαξαν την Παρασκευή και οι αξιωματούχοι ξαναέβαλαν τη βόρεια Αμερική στις πιθανές περιοχές πτώσης του δορυφόρου.

«Ο κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια είναι πάρα πολύ μικρός» σημείωσε σε ανακοίνωσή της η NASA.

Το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου αναμένεται ότι έχει καεί κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα, αλλά λόγω του μεγέθους του, ορισμένα τμήματα υπολογίζεται ότι έφτασαν στην επιφάνεια της γης.

Ειδικοί της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) στο Ντάρμστατ, στη Γερμανία, είχαν δηλώσει πριν την πτώση ότι το τμήμα που δεν θα καεί κατά την είσοδο του δορυφόρου στην ατμόσφαιρα ανέρχεται σε περισσότερα από 500 κιλά και ότι τα υπολείμματά του υπάρχει πιθανότητα να διασπαστούν σε περίπου 20 τμήματα.

Οι πιθανότητες να πληγεί οποιοσδήποτε από τα θραύσματα είναι περίπου 1 στις 3.200.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 που ξεκίνησαν οι διαστημικές δραστηριότητες δεν υπάρχουν σύμφωνα με τη NASA επιβεβαιωμένες πληροφορίες για πρόκληση τραυματισμού ή σημαντικής ζημιάς σε ιδιοκτησίες από αντικείμενα που έπεσαν στη Γη.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑ∆ΡΟΜΗ

http://www.greek-radar.gr/wp-content/uploads/2011/05/nea-dimokratia-logo.jpgΓια τους σκεπτόµενους Έλληνες το ότι σήµερα η Ελλάδα παραπαίει οικονοµικά, κοινωνικά και θεσµικά έχει την αιτιολογία του, που παραπέµπει στα κατορθώµατα των «σοσιαλιστών» της Μεταπολίτευσης. ∆ηλαδή στην περίοδο των ετών της ΠΑΣΟΚικής διακυβέρνησης, καθώς, µε την εισαγωγή νέων ηθών στην άσκηση πολιτικής και στην κοινωνία, χάσαµε ανεπιστρεπτί ευκαιρίες για µία άλλη Ελλάδα, διαφορετική από αυτήν που βιώνουµε σήµερα και, που, δυστυχώς, αύριο µπορεί να είναι πολύ χειρότερη. Εκτός αν υπάρξει άµεσα πολιτική αλλαγή.

Το συγκεκριµένο σοσιαλιστικό διάστηµα της Μεταπολίτευσης, στο οποίο περιλαµβάνουµε και τη διακυβέρνηση από τους κατ’ επίφασιν εκσυγχρονιστές του κ. Σηµίτη, υπήρξε περίοδος χαµένων ευκαιριών. Ήταν µία περίοδος που, δυστυχώς για τη χώρα έδρασαν σε αυτήν χρυσές µετριότητες της πολιτικής.Αυτός, ο συγκεκριµένος πολιτικός κόσµος, γαλουχηµένος πολιτικώς από τον Ανδρέα Παπανδρέου, εθεώρησε σκόπιµο να έχει µία µονοσήµαντη όσο και βολική αποστολή:

Να εισαγάγει σε όλες του τις αποφάσεις λαϊκίστικα στοιχεία ως απόδειξη των δηµοκρατικών του προθέσεων, καθώς και να επιτρέπει κάθε λαϊκή αυθαιρεσία που ερµηνευόταν a priori ως επιβεβαίωση µίας αυταπόδεικτης δηµοκρατικότητας στη λειτουργία της κοινωνίας.

Έχοντας ως µόνο µέληµα το ΠΑΣΟΚ να µείνει αγκιστρωµένο στην εξουσία, προκειµένου να εκµεταλλεύεται, προς όφελος των στελεχών του, τα πλεονεκτήµατα της εξουσίας, µε θεµιτό αλλά και αθέµιτο, κυρίως, τρόπο, κατέστρεψε ό, τι θετικό για τη χώρα είχαν αφήσει οι κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραµανλή. Με άλλα λόγια κατέστρεψε τα θεµέλια που είχαν τεθεί για ένα νέο οικονοµικό, κοινωνικό και θεσµικό πλαίσιο το οποίο, όσον αφορά στην Οικονοµία θα εξασφάλιζε την ελλείπουσα σήµερα παραγωγικότητα. Συγχρόνως, όσον αφορά στην κοινωνία, πολτοποίησε στο όνοµα της δηµοκρατίας αξίες, πρόσωπα, αρχές και, το κυριότερο συνειδήσεις. Όσον αφορά δε στους θεσµούς, το ΠΑΣΟΚ υπονόµευσε την υγιή λειτουργία τους ώστε να παρατηρείται η σηµερινή διάβρωση που έχει επιτρέψει την, απ’ άκρου σε άκρο, διαφθορά της κρατικής µηχανής.

Αυτήν την αλλοίωση θεσµών, ηθών, λειτουργίας κράτους και συνειδήσεων πληρώνουµε σήµερα, µε το ΠΑΣΟΚ που είναι ο βασικός υπαίτιος της καταστροφής της χώρας να καµώνεται ότι επιδιώκει να θεραπεύσει όλα αυτά µε τα οποία µας µόλυνε!

Πηγή: ΝΔ

Μεταξύ 5πμ και 9πμ θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα, ενδεχομένως και πάνω απ΄την Ελλάδα ο UARS

Όπως βλέπετε στη φώτο αριστερά τρεις είναι οι πιθανές τροχιές (οι χοντρές κόκκινες γραμμές) στη διάρκεια των οποίων μπορεί να μπει στην ατμόσφαιρα και να αρχίσει να πέφτει καιγόμενος ο δορυφόρος UARS.

Η μία απ' αυτές περνάει πάνω απ' την Ελλάδα....

Ερασιτέχνης αστρονόμος κατέγραψε τον δορυφόρο που πέφτει

Ο Γάλλος ερασιτέχνης αστρονόμος Thierry Legault κατάφερε αυτό που θα ήθελαν πολλά κανάλια: Κατέγραψε τον δορυφόρο UARS που βρίσκεται σε πορεία πτώσης στην Γη. Δείτε το βίντεο που κατέγραψε:



http://www.dailymail.co.uk/