25 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχεται την άλλη βδομάδα η τρόικα στην Αθήνα όχι για συνομιλίες αλλα για έλεγχο αν το ΠΑΣΟΚ κάνει ότι είπε

Λαγκάρντ: "αν οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμβουλή μας, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτούς»...

Στην έλευση της Τρόικας ή και μόνο κλιμακίου του ΔΝΤ, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, παραπέμπουν πηγές του Ταμείου, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Βενιζέλου - Λαγκάρντ.

Κατά την ίδια πληροφόρηση, η επιστροφή δεν έχει ακόμη την έννοια της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, αλλά της διαπίστωσης ότι οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για τα μέτρα ισχύουν

Τον υπουργό Οικονομικών, μαζί με την διευθύντρια του ΔΝΤ, είδε και ο Ζαν Κλοντ Τρισέ αλλά και ο Πολ Τόμσεν, εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα των ελεγκτών,

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ...εξοντωτική αναφορά στα νέα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση - εξ ου και η παρουσία του τεχνικού κλιμακίου στη διαδικασία, προς το τέλος της συνάντησης - με τον υπουργό Οικονομικών να εκτιμά, στο πλαίσιο ενημέρωσης προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, ότι μετά την παρουσίαση των μέτρων και τις διαβεβαιώσεις για εφαρμογή τους, το κλίμα έχει αλλάξει υπέρ της Αθήνας.

Πάντως, νωρίτερα, αίσθηση είχε κάνει η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την οποία " αν οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμβουλή μας, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτούς»...

Περισσότερα σε λίγο...

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-0 βίντεο όλα τα γκολ

1-0 Βιερίνια 16'



2-0 Αθανασιάδης 37'



3-0 Σαλπιγγίδης 45'


ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0 (55') Το δεύτερο γκολ του Αθανασιάδη

Δείτε το βίντεο

Ρε σεις στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σοβαρευτείτε και βάλτε την Πηγή αντί να κλέβετε τα blogs για να βγάλετε λεφτά

Την περασμένη Πέμπτη το taxalia έκανε μια μεγάλη αποκάλυψη για την οποία είχε γράψει εν μέρει και το olympia.gr. Στην ανάρτηση με τίτλο Αποκάλυψη τώρα (I) έβγαλε στη φόρα και εξέθεσε στα μάτια του κόσμου,γιατί οι ίδιοι δεν έχουν τσίπα να ντραπούν τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ, Κικίλια, ο οποίος μετέθεσε σαν γραμματέα του την κουνιάδα του και έκανε μόνιμη και μετέθεσε στον ΟΑΕΔ, από φορέα που τώρα κλείνει, τη γυναίκα του. Λίγο μετά της έκανε μετάταξη και στο Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά το πήρε πρέφα η Κατσέλη και μετά από 3 μήνες ακύρωσε τη μετάταξη...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία ειδικεύεται στο να δημοσιεύει την επόμενη ότι γράφουν τα blogs την προηγούμενη, δημοσίευσε το θέμα αυτούσιο την Παρασκευή, όπως βλέπετε και στη φώτο αριστερά. Μάλιστα στην έντυπη έκδοση χρησιμοποίησε ακριβώς τα ίδια ΦΕΚ που έβγαλε το taxalia με τις ίδιες ακριβώς υπογραμμίσεις με κόκκινο, στα ίδια ακριβώς σημεία.

Clopy-paste δηλαδή...

Και ρωτάω (ρητορικά εννοείται):

Καλά ρε σεις γιατί δεν σεβαστήκατε τον κόπο που έκανε κάποιος άνθρωπος να ψάξει να βρει τα ΦΕΚ και να σας τα κόψει και να τα υπογραμμίσει;

Τόσο δύσκολο ήταν να γράψετε μια σημείωση ότι το θέμα το είδαμε στo taxalia;

ΥΓ. Και εγώ μπορεί πολλές φορές να βάζω ειδήσεις από εφημερίδες για τις οποίες έχουν κοπιάσει άνθρωποι και να μη βάζω το όνομά τους... αλλά δεν βγάζω λεφτά με τον κόπο άλλων μιας και ούτε ολοσέλιδες διαφημίσεις Τραπεζών έχω, ούτε κρατικές διαφημίσεις του ΟΠΑΠ παίρνω με τον κόπο άλλων...
Και εντάξει και εμένα μπορεί να με έχουν κλέψει ή πάνω στο ζόρι τους να με έχουν ξεχάσει άλλοι bloggers όταν έχω κανα καλό θεματάκι όπως αυτό που το έβαλε αυτός, αυτός κι αυτός χωρίς να με αναφέρουν, αλλά δεν με ένοιαξε... αλλά όχι και να σε κλέβουν για να βγάζουν λεφτά... αυτό παραπάει

ΥΓ2. Και όχι τίποτα άλλο αλλά αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχω δει και να τους διαφημίζει τα πρωτοσέλιδά τους το taxalia τα οποία φαντάζομαι τους τα έστειλαν αυτοί της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

Νικόλα, αν οι 79 μέρες είναι λίγες... ε τότε είσαι λίγο μαλάκ@@



Δείτε τώρα πότε ανέβηκε το βίντεο στο youtube:

8 Ιουλίου 2011 δηλ πριν 79 μέρες



Το βίντεο δεν είναι και τίποτα σπουδαίο για επαγγελματικό βίντεο... μια ΠΑΣΟΚιά είναι... ξέρετε έχουμε αύξηση 20% στον τουρισμό, έχουμε αύξηση 31% στις εξαγωγές, οι Έλληνες πάνε στις δουλειές τους με τα πόδια κ.λπ παραμύθια. Δείτε το εδώ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-0 Το πρώτο γκολ του Βιερίνια (βίντεο)

Το 1-0 του Βιερίνια

PAOK – AEK 3-0 (Βιερίνια, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης) Live Stream

Δεύτερη έκτακτη εισφορά σε γιατρούς, δικηγόρους και µηχανικούς

H σκληροτράχηλη Γαλλίδα πολιτικός, η οποία διακρίνεται για σαρκασµό και υπεροψία που σπάει κόκαλα, θα υποδεχτεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο γραφείο της στο ΔΝΤ και θα συζητήσει µαζί του όλα τα µέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τις προηγούµενες δύο εβδοµάδες (σε δύο δόσεις), όπως επίσης και το plan b, το οποίο ήδη έχει ετοιµάσει η ίδια σε συνεργασία φυσικά µε το οικονοµικό επιτελείο, και έχει διάρκεια 3 µηνών, δηλαδή έως τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια τα µέτρα θα εξειδικευτούν σε συνάντηση που θα έχει ο κ. Βενιζέλος µε τον επικεφαλής της τρόικας κ. Πολ Τόµσεν και αναµένεται να ανακοινωθούν στην Αθήνα την επόµενη εβδοµάδα. Σε κάθε περίπτωση, όπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», η συνάντηση Λαγκάρντ - Βενιζέλου δεν πρόκειται να είναι εύκολη. Η Γαλλίδα πολιτικός θα είναι προκλητικά ωµή και θα εξηγήσει σε αυστηρούς τόνους ότι:

- H περίοδος χάριτος για την Ελλάδα τελείωσε, όπως τελείωσε και η υποµονή των Ευρωπαίων, οι οποίοι πλέον µιλάνε για haircut 50% (εκτιµάται ότι πλέον είναι αποφασισµένο) στο συνολικό χρέος της χώρας.

- H δυσφορία των εκπροσώπων της Βραζιλίας και της Ινδίας είναι µεγάλη. Οι κυβερνήσεις των δύο αυτών χωρών αντιδρούν στη βοήθεια που δίνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα και εκτιµάται ότι είναι ένας αστάθµητος παράγοντας σχετικά µε το πώς θα εξελιχθούν τα πράγµατα από εδώ και στο εξής. Με τους εκπροσώπους των χωρών αυτών συναντήθηκε ήδη ο κ. Βενιζέλος. (Η συνάντηση ήταν προγραµµατισµένη να γίνει χθες Σάββατο.)

- H Ελλάδα επί 6 µήνες δεν έκανε τίποτα για να διορθώσει τα δηµοσιονοµικά της και τώρα πρέπει να εφαρµόσει τα µέτρα πάρα πολύ γρήγορα.

Ο κ. Βενιζέλος θα εξηγήσει στη Γαλλίδα πολιτικό ότι η κυβέρνηση τις προηγούµενες δύο εβδοµάδες έλαβε σκληρά µέτρα, µεταξύ των οποίων ο φόρος στα ακίνητα και η µείωση των συντάξεων (µαζί µε τη µείωση του αφορολόγητου ορίου), από τα οποία εκτιµάται ότι µπορεί να εξοικονοµήσει στην καλύτερη των περιπτώσεων, εντός του 2011, το ποσό των 3 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση αναζητεί άλλο 1 δισ. ευρώ, το οποίο πρέπει να συγκεντρώσει από άλλα µέτρα.
Σύµφωνα µε πληροφορίες, η τρόικα έχει προτείνει ένα plan b (εκτιµάται ότι θα ανακοινωθεί την ερχόµενη Πέµπτη ή Παρασκευή), το οποίο περιλαµβάνει δύο νέα µέτρα, τα οποία όµως θα εφαρµοστούν µε µεγάλη δυσκολία. Αυτά είναι:
1
H αύξηση της φορολογίας στους τόκους των καταθέσεων, µε συντελεστή µεταξύ του 30% και του 50%. Σήµερα ο φόρος αυτός στην Ελλάδα είναι στο 10%, αλλά σε πολλές χώρες της Ευρώπης, µεταξύ αυτών στη Γερµανία και στην Ελβετία, κυµαίνεται µεταξύ 30% και 40%.

Εναλλακτικά, υπάρχει η σκέψη να ονοµαστεί φόρος διακράτησης (withholding tax), έτσι ώστε να ξεχωρίζει από τον πρώτο φόρο. Από το µέτρο αυτό εκτιµάται ότι µπορούν να εισρεύσουν στα κρατικά ταµεία τουλάχιστον 800 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ, µε δεδοµένο ότι οι συνολικές καταθέσεις των ελληνικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προσεγγίζουν τα 190 έως 200 δισ. ευρώ.

Πηγές της τρόικας έλεγαν βέβαια ότι «η επιβολή του µέτρου προβληµατίζει έντονα καθώς οι Ελληνες θα θεωρήσουν ότι το επόµενο βήµα θα είναι η κυβέρνηση να πειράξει τις ίδιες τις καταθέσεις, κάτι που βεβαίως αποκλείεται κατηγορηµατικά». Σήµερα οι ελληνικές τράπεζες δίνουν σε µικροποσά επιτόκιο έως 1%, ενώ σε καταθέσεις προθεσµίας το επιτόκιο αγγίζει ακόµα και το 5%.

Ετσι, σε µια κατάθεση 20.000 ευρώ, µε επιτόκιο 4%, η τράπεζα δίνει στον καταθέτη καθαρά µετά την αφαίρεση της φορολογίας (σήµερα 10%) 720 ευρώ τόκο κατ’ έτος. Εάν ο συντελεστής αυξηθεί στο 30%, θα λαµβάνει 560 ευρώ κατ’ έτος, στο 40% 480 ευρώ και στο 50% θα λαµβάνει 400 ευρώ.
2
Η επιβολή δεύτερης έκτακτης εισφοράς σε µια µερίδα ελεύθερων επαγγελµατιών όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι µηχανικοί, οι οποίοι όµως έχουν κάνει έναρξη επαγγέλµατος νωρίτερα από το 2006, δηλαδή όσοι εργάζονται πάνω από 5 έτη.

Η έκτακτη εισφορά θα είναι κλιµακωτή, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόµενο να υπολογίζεται και η ακίνητη περιουσία του ελεύθερου επαγγελµατία. Υπενθυµίζεται ότι ήδη στο πολυεκκαθαριστικό έχει επιβληθεί έκτακτος φόρος 300 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελµατίες.

Δεν αποκλείεται να επιλεγούν και τα δύο µέτρα ή µόνο το ένα από τα δύο. Εναλλακτικά µπορούν να κρατηθούν ως εφεδρείες για τον ερχόµενο Δεκέµβριο, όταν δηλαδή θα επίκειται η έγκριση της επόµενης δόσης. Η απόφαση µένει να ληφθεί από την ίδια την κυβέρνηση.

SkyNews: Οι υπουργοί της G20 προετοιμάζονται για ελληνική χρεοκοπία

Εντάξει! Σαββατοκύριακο είναι λένε κι καμιά κουβέντα παραπάνω...
Σιγά μη χροκοπήσουμε! Αφού ο Γιωργάκης είπε ότι γλιτώσαμε τη χρεοκοπία...


Με ατσάλι απ' την Γερμανία και γυαλί απ την Κίνα φτιάχνεται ο "Πύργος της Ελευθερίας"

[Δείτε ποιοι είναι αυτοί που πιέζουν την Ευρώπη και θα σώσουν την Ελλάδα όπως μας λέει ο Ευαγγελάτος. Τα παρακάτω δεν τα γράφω εγώ αλλά ένας αμερικάνος]

Ξέρατε ότι ο νέος ουρανοξύστης του World Trade Center κατασκευάζετε με γυαλί από την Κίνα και ατσάλι από την Γερμανία; Το World Trade Center, επίσης γνωστό και σαν Πύργο της Ελευθερίας ("The Freedom Tower") δεν είναι απλά άλλος ένας ουρανοξύστης.

Είναι για τις ΗΠΑ ένα σημαντικό εθνικό μνημείο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι αμερικάνοι δεν δίνουν τη δουλειά σε όποιον προσφέρει τα λιγότερα. Το νέο World Trade Center θα φτιαχτεί με 250 τόνους ατσάλι από την Γερμανία και οι κατώτεροι όροφοι θα περιβάλλονται από άθραυστα τζάμια από την Κίνα. Άλλο ένα παράδειγμα για την πτώση της αμερικάνικης οικονομίας. Κάποτε οι ΗΠΑ παρήγαγαν περισσότερο ατσάλι και γυαλί απ' οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Τώρα όμως αποβιομηχανοποιήθηκε και την περασμένη δεκαετία έχασε εκατομμύρια θέσεις εργασίας ενώ έκλεισαν και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Φέτος το έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών θα κλείσει περίπου στα 500 δις δολ.

Ξέρετε επίσης ότι το νέο μνημείο του Martin Luther King στο National Mall της Ουάσιγκτον φτιάχθηκε στην Κίνα; Θα το φτιάξει ο 57χρονος κινέζος γλύπτη, Lei Yixin απ' την Changsha του Hunan.Πάνω από 150 γρανιτένιοι ογκόλιθοι βάρους 1600 τόνων, μεταφέρθηκαν με πλοίο απ' το Xiamen στη Βαλτιμόρη, όπου συναρμολογήθηκαν από 100 εργάτες καθοδηγούμενους από 10 ειδικούς τεχνίτες απ' την Κίνα που ήρθαν επί τούτου.

Μόνο μερικοί "γραφικοί ακτιβιστές βρέθηκαν να διαμαρτυρηθούν γι'αυτό, αλλά γενικά ο κόσμος δεν έδειξε να πολυενδιαφέρεται."

Αν δεν ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα φτιάξει τα μνημεία μας, θα 'πρεπε να ενδιαφερόμαστε για τις εκατομμύρια θέσεις εργασίας που χάνονται.

Από το 1975 οι ΗΠΑ είχαν έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών πάνω από 7.5 τρις δολάρια.

Όλα αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να είχαν πάει σε αμερικάνικες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας που θα πλήρωναν φόρους. Αντίθετα όλος αυτός ο πλούτος έφυγε εκτός ΗΠΑ.

Όσο περισσότερο φιλελευθεροποιήσαμε το εμπόριό μας τόσο γρηγορότερα χάσαμε θέσεις εργασίας.

Οι ΗΠΑ έχασαν από το 2000 το 32% των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία και πάνω από 42,000 επιχειρήσεις έκλεισαν από το 2001.

Μεταξύ Δεκεμβρίου του 2000 και Δεκεμβρίου του 2010, το 38% των βιομηχανικών θέσεων εργασίας στο Οχάιο χάθηκαν. Στη Βόρεια Καρολίνα το ποσοστό ήταν 42% και στο Μίτσιγκαν έφτασε το 48%!

Αν κάνουμε συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με χώρες όπου πληρώνονται μισθοί σκλάβων, δεν χρειάζεται να εκπλησσόμαστε αν χάνουμε εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Αν οι τωρινοί άνεργοι των ΗΠΑ σχημάτιζαν ένα κράτος θα ήταν το 68ο μεγαλύτερο κράτος του κόσμου.

Εκτός αυτού όλοι αυτοί οι άνεργοι προκαλούν και μείωση των μισθών όσων έχουν δουλειά. Σύμφωνα με έρευνα μεταξύ 1969 και 2009 ο μέσος μισθός, ανδρών 30 έως 50 ετών, μειώθηκε κατά 27% αν αφαιρέσουμε τον πληθωρισμό.

Αυτή την εποχή οι ΗΠΑ χάνουν μεγάλα ποσά κάθε μήνα. Με άλλα λόγια κάθε μήνα οι άνθρωποι γίνονται φτωχότεροι.

Σήμερα οι ΗΠΑ χαλάνε πάνω από 4 δολάρια σε αγαθά και υπηρεσίες από την Κίνα για κάθε δολάριο που χαλάνε οι Κινέζοι για αγαθά και υπηρεσίες από τις ΗΠΑ.

Το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα το 2010 ήταν 27 φορές μεγαλύτερο απ' ότι ήταν το 1990. Και η τάση σίγουρα δεν πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η Κίνα μεγαλώνει και οι ΗΠΑ μικραίνουν.

Για παράδειγμα ξέρετε ότι οι ΗΠΑ χάνουν κάθε μήνα 50.000 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία από το 2001 που η Κίνα έγινε μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου;

Ξέρετε ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως;

Αναφέρουμε μερικές χαρακτηριστικές νέες επενδύσεις αμερικάνικων εταιριών στην Κίνα:

*Η Coca-Cola ανοίγει τρία νέα εργοστάσια φέτος.

*Η Disney αγόρασε εκτάσεις γης για μια επένδυση ύψους 4.4 δις δολαρίων που θα ονομάζεται Shanghai Disneyland.

*Η Procter & Gamble επένδυσε πάνω από 1 δις σε επιχειρήσεις.

*Η Caterpillar έφτιαξε 16 εργοστάσια και απασχολεί πάνω από 8,000 εργάτες.

Ford φτιάχνει 3 εργοστάσια στο Chongqing σαν μέρος μιας επένδυσης ύψους 1.6 δις δολαρίων που προβλέπει την κατασκευή ενός ακόμα εργοστασίου στη Νanchang".

Η πραγματικότητα είναι ότι η παγκοσμιοποίηση καταστρέφει τελείως την οικονομία των ΗΠΑ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε να χάνουμε θέσεις εργασίας μιας και δεν ενδιαφέρεται κανείς απ' του υποψηφίους Προέδρους των εκλογών του 2012. Και τα δύο κόμματα επιμένουν ότι χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο "ελεύθερο εμπόριο".

Γι'αυτό ο κόσμος των ΗΠΑ πρέπει να κάνει την αποβιομηχάνιση το πρώτο θέμα της προεκλογικής περιόδου και να δράσει τώρα που υπάρχει ακόμα κάτι που μπορεί να σωθεί.

http://endoftheamericandream.com/

Ο Μπένυ θεωρεί τον ευατό του "κυρίαρχο της εξουσίας"!!!"

"Κυρίαρχος (της εξουσίας) είναι, κατά τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, αυτός που έχει την αρμοδιότητα να διαχειριστεί την απολύτως επείγουσα κρίση"... Και επομένως, όχι αυτός που βρίσκεται (σύμφωνα με το περιεχόμενο της επόμενης ερώτησης), στο υψηλότερο σκαλοπάτι της εξουσίας....

Ερώτηση Θαν. Λάλα. Κυρίαρχος (πολιτικά) είναι πάντα αυτός που βρίσκεται στο υψηλότερο σκαλοπάτι της εξουσίας ;

Όχι, λέει ο κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

«Ο **Καρλ Σμιτ (λέει ο Ε.Β)...στο βιβλίο του πολιτική θεολογία θέτει το ερώτημα: "Ποιος είναι ο κυρίαρχος;" και απαντά, "Κυρίαρχος" είναι αυτός που αποφασίζει για την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Εγώ, λέει ο Ε.Β, αν με ρωτούσατε τώρα (το 1999) για το πώς θα όριζα αυτόν που κυριαρχεί πολιτικά, θα έλεγα: "Αυτός που έχει την αρμοδιότητα να διαχειριστεί την απολύτως επείγουσα κρίση". »
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=114575

[** Ο Καρλ Σμιτ θεωρείται σαν ένας απ΄τους φιλοσόφους (Χάιντεγκερ κ.ά.) που προετοίμασαν και στήριξαν θεωρητικά το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα στη Γερμανία-Δείτε εδώ: Ο καταραμένος συνοδοιπόρος του Χίτλερ http://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=373547]

Αυτά έλεγε πριν δώδεκα χρόνια, το 1999, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και "βγήκαν" όλα ! Και "απολύτως επείγουσα κρίση" (χειρότερη δεν γίνεται), με επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, έχουμε και ο "διορατικός" πολιτικός κλήθηκε να την "αντιμετωπίσει", είναι δηλαδή ο "αρμόδιος διαχειριστής της απολύτως επείγουσας κρίσης" και επομένως (σύμφωνα με την δική του, σε "ανύποπτο" χρόνο, άποψη), ο Κυρίαρχος της εξουσίας !!!!

Όχι ρε Κουκουλόπουλε μη μας το κάνεις αυτό!

Πάρις Κουκουλόπουλος στη χθεσινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»: «Δεν θα κουκουλώσουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης των δύο τελευταίων χρόνων!»

Γιατί; Άλλωστε έχετε και το όνομα και τη χάρη... Εσείς λέγεστε Κουκουλόπουλος και αν είναι κάτι στο οποίο διαχρονικά διαπρέπει το κόμμα σας είναι το κουκούλωμα. Και το κάνετε τόσο επιδέξια! Δια της θεσμικής οδού, όλα τα αποκαλύπτετε και όλα τα κουκουλώνετε!

Απ’ την εποχή του αείμνηστου Ανδρέα μέχρι τη σημερινή του διάττοντος αστέρα υιού. Ό,τι σκανδαλωδώς έχει μυρίσει από το…καλαμπόκι μέχρι τους εξοπλισμούς τα έχετε κουκουλώσει περίφημα, μοναδικά! Είστε δε τόσο ταλαντούχοι στο κουκούλωμα που ακόμη κι όταν εσείς οι ίδιοι πετάτε τη λάσπη τη μαζεύετε δια του κουκουλώματος μέχρι να την ξαναπετάξετε (βλ.Ομόλογα, Υποκλοπές, Βατοπαίδιοκ.λ.π.)! Κι όταν ένας θεσμός δεν μπορεί να σας δώσει πια τέτοια δυνατότητα, no problem, επινοείτε έναν καινούργιο! Κάτι σας την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» ή ακόμα καλύτερα τις προσλήψεις μέσω Μ.Κ.Ο! Δεν θα μπορούσατε να βρείτε καλύτερο κουκούλωμα για τη βιομηχανία ρουσφετιών σας που είναι η μόνη παραγωγική μονάδα που είχατε την «κάψα» να στήσετε σε μια διαλυμένη χώρα!

Όχι κ. Κουκουλόπουλε, μην μας το κάνετε αυτό. Μην χάσετε αυτή τη μοναδική σας ικανότητα. Δεν θα ’χουμε τίποτε άλλο για να σας θυμόμαστε! Άλλωστε εσείς ως Κουκουλόπουλος γίνατε Υφυπουργός Εσωτερικών!


Στρουμφίτα Στρουμφοπούλου

Ερνέστο δε σου έκανε ο Ελευθερόπουλος;

Σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με την ομάδα της Πλατείας που εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής στο ελληνικό πρωτάθλημα... Δε γίνεται ο Βάσκος να μην παίρνει μαθήματα από τις κινήσεις του Τάκη Λεμονή...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Απίστευτη σπατάλη από την πρωθυπουργική αυλή

«Λεφτά υπάρχουν», όχι όμως για τους έλληνες φορολογούμενους που βλέπουν καθημερινά τα εισοδήματά τους να μειώνονται, αλλά για να καλύψουν τις πιο ακραίες «ανάγκες» της κυβέρνησης.

Το newsbomb.gr παρουσιάζει τέσσερα ενδεικτικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο παραλογισμός, η σπατάλη και η κακοδιαχείριση ζουν και βασιλεύουν ακόμα και μέσα στην πρωθυπουργική αυλή. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι το γραφείο του πρωθυπουργού ξόδεψε μέσα σε δύο μόνο μήνες 3.500 ευρώ για είδη παντοπωλείου και άλλα σχεδόν 500 ευρώ για μολύβια και συνδετήρες; Πως θα δικαιολογήσει ο κ. Ηλίας Μόσιαλος το γεγονός ότι οι υφιστάμενοί του επιβαρύνουν τα δημόσια ταμεία με 25.000 ευρώ κάθε μήνα για εφημερίδες;

Ερωτήματα των οποίων η απάντηση πέραν από το πρακτικό σκέλος αποκτά τεράστια ηθική σημασία καθώς την ίδια ώρα η κυβέρνηση ζητά από τους Έλληνες να υποστούν αιματηρές θυσίες.

25 χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα για να διαβάζουν εφημερίδες οι υπάλληλοι του Μόσιαλου.

Απίστευτο και όμως πραγματικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος επιβαρύνει τις τσέπες των ελλήνων φορολογουμένων με 294.678,6 ευρώ ετησίως προκειμένου να διαβάζουν εφημερίδες και περιοδικά οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης! Αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο του διαβιβαστικού της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στις 12.09.2011 προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με θέμα «Διαβίβαση δικαιολογητικών».

Αναλυτικά σύμφωνα με το έγγραφο «σας διαβιβάζουμε δικαιολογητικά συνολικού ποσού 24.556,55 ευρώ, που αφορούν για την αξία εφημερίδων και περιοδικών κατά τον μήνα Μάϊο 2011 και παρακαλούμε να φροντίσετε για την έκδοση του οικείου χρηματικού εντάλματος στο όνομα του δικαιούχου : Μ.Κ.- ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΗΣ…».



Ποιος χρεώνει το ipad στον ελληνικό λαό;

Πάντως, δεν είναι μόνο τα υπέρογκα ποσά που δίνονται προκειμένου να διαβάζουν εφημερίδες οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας ΜΜΕ που προκαλούν αλλά και δύο αποφάσεις που παρουσιάζει το newsbomb.gr οι οποίες αποδεικνύουν ότι χρεώνουν στους έλληνες φορολογούμενους ακόμα και τα ipad!. Αναλυτικά, σύμφωνα με έγγραφο με ημερομηνία 22.9.2011, η διεύθυνση Οικονομικών της συγκεκριμένης Γραμματείας της οποίας προΐσταται ο κ. Μόσιαλος έστειλε αποδείξεις πληρωμής ενός iRad2 Wi-Fi+3GB Black αξίας 724,22 ευρώ, προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να εγκριθεί χρηματικό ένταλμα αντίστοιχου ποσού.

Με άλλα λόγια δηλαδή ζητούν να πληρωθεί η δημοφιλής ηλεκτρονική συσκευή από τα δημόσια ταμεία. Το ερώτημα όμως που δημιουργείται είναι : «για ποιόν προορίζεται το iPad2»; Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι την ίδια ημέρα, από την ίδια υπηρεσία και προς το Λογιστήριο του Κράτους στάλθηκε ακόμα ένα έγγραφο για χρηματικό ένταλμα. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία του κ. Μόσιαλου ζητά να της δοθούν 589,37 ευρώ για αγορά ενός Samsung Galaxy Tab 10.1. Το ερώτημα και σε αυτή την περίπτωση παραμένει το ίδιο, δηλαδή «ποιος είναι αυτός που επιβαρύνει τις τσέπες των ελλήνων για την αγορά της συσκευής;».

Το γραφείο του πρωθυπουργού σπατάλησε 3.500 ευρώ για είδη παντοπωλείου

Ζυμαρικά, καφές, αλεύρι, αυγά, ρύζι, μπισκότα, μαρμελάδα , σνακς, κονσέρβες, ζαχαροπλαστική, Αλίπαστα κ.α. χαρακτηρίζονται ως είδη παντοπωλείου, αυτά δηλαδή που παραγγέλνει το γραφείο του πρωθυπουργού, ξοδεύοντας περισσότερα από 3.500 ευρώ μόνο για τους μήνες Ιουνίου και Ιουλίου. Αναλυτικά, σύμφωνα με τέσσερις αποφάσεις (17/6, 24/6, 1/7 και 23/7) το γραφείο Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 3583,99 ευρώ «για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού των εξόδων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού για δαπάνες δημοσίων σχέσεων (προμήθεια ειδών παντοπωλείου)!

Χαρτί, μολύβια και συνδετήρες αξίας 460 ευρώ

Δεν σταματάει να κρατά χειρόγραφες σημειώσεις οι κυρία Ρεγγίνα Βέρτζελη καθώς δεν μπορεί με άλλο τρόπο να δικαιολογηθεί η δαπάνη ύψους 464,56 ευρώ για «προμήθεια χαρτιού, γραφικών ειδών και λοιπών συναφών υλικών (χαρτί Α4, στυλό, μολύβια, κλασέρ, συνδετήρες και διάφορα άλλα είδη γραφικής ύλης)». Αναλυτικά, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφηκε στις 5.08.2011, εγκρίθηκε η χορήγηση του παραπάνω ποσού προκειμένου η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, όπου προΐσταται η κυρία Βέρτζελη, να προμηθευτεί τα αναλώσιμα.


Bayern- Leverkusen 3-0

Muller, van Buiten, Robben. Δείτε τα γκολ:

Σαφές προβάδισμα ΝΔ σε 3 νέες δημοσκοπήσεις

Σε ιστορικά χαμηλά τα ποσοστά Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ Σαφές προβάδισμα της ΝΔ, αλλά και μεγάλο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου, καταγράφουν τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Τύπο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται του κυβερνώντος κόμματος από 4,3 έως 6 ποσοστιαίες μονάδες. Μεγάλο το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα» η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 5,8%, συγκεντρώνοντας 21,3%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 15,5%, το ΚΚΕ προσεγγίζει το 7,4%, το ΛΑΟΣ 5,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, η ΔΗΣΥ 2,2%, η ΔΗΜΑΡ 2,5%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,5%, το Αρμα Πολιτών 1,6%, άλλο κόμμα επιλέγει το 3,3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος 32,6%. Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ΝΔ (29,3 %) - ΠΑΣΟΚ (21,3%) φθάνει τις 8 μονάδες.

Όπως προκύπτει από την ιδία δημοσκόπηση το 79% πιστεύει ότι πήγαν χαμένες οι θυσίες των πολιτών τους τελευταίους 12 μήνες ενώ 6 στους 10 φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE για τον «Τύπο της Κυριακής» η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεντρώνει 21,5%, και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 15,5%, ΚΚΕ 9%, ΛΑΟΣ 5,5%, ΣΥΡΙΖΑ 5%, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,5%, ΔΗΜΑΡ 3%, ΔΗΣΥ 2%, Αρμα Πολιτών 2%, άλλο κόμμα 4%, ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 30%.

Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ είναι στο 36% και της ΝΔ στο 60%. Το 59,5% δεν επιλέγει ως καταλληλότερο πρωθυπουργό κανέναν μεταξύ των κυρίων Παπανδρέου και Σαμαρά ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 24% και ο πρωθυπουργός 15%.

Προβάδισμα 4,3 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία η δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για την εφημερίδα «Το Παρόν». Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 20,8% και η Ν.Δ. 25,1%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, ο ΛΑΟΣ με 5,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,1%. Ποσοστό εισόδου στη Βουλή συγκεντρώνει η Δημοκρατική Αριστερά με 3,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1%. Ποσοστό 2,6% συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συμμαχία και 1,5% το Αρμα Πολιτών.

Μεγάλο και σε αυτή τη δημοσκόπηση είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, 20,7%, ενώ το άκυρο-λευκό είναι 2,9%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα δημιουργούνται νέα δεδομένα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, με τους ψηφοφόρους τους ΠΑΣΟΚ να δηλώνουν ότι το κόμμα θα είχε περισσότερες πιθανότητες νίκης με αρχηγό τον Ε. Βενιζέλο σε ποσοστό 28,7% έναντι του πρωθυπουργού, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 11,7%. Ποσοστό 51,3% των ψηφοφόρων απαντά «με κανέναν από τους δύο».

Γκρούεφσκι στον ΟΗΕ: «Εμείς είμαστε Μακεδόνες»

Τα πυρά του εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Στο ζήτημα της ονομασίας αναφέρθηκε, σε μεγάλο βαθμό, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας), στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Γκρούεφσκι υπεραμύνθηκε των θέσεων του στα αποκαλούμενα ζητήματα «εθνικής ταυτότητας» και στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του. «Εμείς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και πώς θα ζήσουμε. Εμείς είμαστε Μακεδόνες, μιλούμε μακεδονικά και η χώρα μας ονομάζεται Δημοκρατία της Μακεδονίας. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε στη θέση να αμφισβητείται το όνομα και η ταυτότητά μας από μια χώρα και βεβαίως, εμείς οι ίδιοι δεν το ζητήσαμε αυτό», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, σημειώνοντας ότι η πραγματικότητα είναι συχνά ψυχρή και δύσκολη.

«Είναι γεγονός ότι ο νότιος γείτονάς μας αντιτίθεται τόσο στο όνομά μας, όσο και στην ταυτότητά μας. Και η αντίθεσή του καθίσταται δικό μας πρόβλημα και καταλήγει σε διένεξη, η οποία είναι μοναδική στον κόσμο, διένεξη επιβεβλημένη εξαιτίας της ανάγκης μιας χώρας, του γείτονά μας, να έχει μονοπώλιο σε δύο ονόματα, ή από την άλλη πλευρά, του στρατηγικού του προσανατολισμού να μην είμαστε αυτό που αισθανόμαστε», σημείωσε.

«Σκεφτείτε σε ποια εικονική κατάσταση βρίσκονται οι πολίτες της χώρας μου, με περιορισμένη ανάπτυξη και προοπτική, εξαιτίας των παρεμποδίσεων εκ μέρους του γείτονά μας για ένταξη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, μόνο εξαιτίας αυτού που είμαστε, δηλαδή εξαιτίας αυτού που αισθανόμαστε. Σας παρακαλώ, προσπαθήστε μόνο για λίγο να έλθετε στη θέση μας, προσπαθήστε να σκεφτείτε πως θα αισθανόσασταν αν κάποιος σας ζητούσε να μην είσαστε Γερμανοί, Βρετανοί, Αμερικάνοι, Ρώσοι, Κινέζοι, Νιγηριανοί, Αργεντινοί κ.λ.π. Μόνο αυτό σας ζητώ. Μόνο γι’ αυτό σας παρακαλώ. Προκειμένου να τελειώσει αυτό, προκειμένου να είμαστε αυτό που είμαστε, χωρίς να πληγώνουμε κανέναν, χωρίς να βλάπτουμε κανέναν, με κατανόηση, ανεκτικότητα και σεβασμό προς όλους τους γείτονές μας, προς τους φίλους, προς όλους εσάς, με σεβασμό προς τον γείτονά μας με τον οποίο έχουμε αυτή τη διένεξη και με κατανόηση των φόβων του, εμείς δεν έχουμε καμία αξίωση ή πρόθεση να μονοπωλήσουμε τον όρο Μακεδονία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Γκρούεφσκι ευχαρίστησε τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με την συνταγματική της ονομασία:

«Τασσόμαστε υπέρ της επίλυσης του ζητήματος του ονόματος με ειρηνικό τρόπο. Ευτυχώς, 131 χώρες στον κόσμο μας αναγνωρίζουν με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. Δυστυχώς, σε αυτό το όργανο -τα Ηνωμένα Έθνη- δεν μπορούμε να αποκαλούμαστε όπως αυτοαποκαλούμαστε, ούτε πάλι μπορούμε να ενταχθούμε σε οργανισμούς για τους οποίους εργαζόμαστε σκληρά. Στην περίπτωση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αξίζουμε να καταστούμε μέλη αυτών των οργανισμών», ανέφερε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βενιζέλος: «Η τρόικα επιστρέφει, η έκτη δόση εκταμιεύεται»

[Οι ξένοι όμως άλλα λένε. Πχ. ο Guardian λέει ότι στην Ευρώπη δόθηκε από το ΔΝΤ διορία 6 εβδομάδων για να προστατευτεί από ελληνικής χρεοκοπία η οποία θεωρείται αναπόφευκτη και θα οδηγήσει σε μείωση του χρέους ως 50%]

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «τώρα που η Ελλάδα παίρνει πολύ σημαντικές, σκληρές αποφάσεις, τώρα που ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε νέες θυσίες πολύ σημαντικές, ανακτάμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας».

«Η τρόικα επιστρέφει, η έκτη δόση εκταμιεύεται και εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Ιουλίου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στις σημερινές επαφές του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η ετήσια σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου γίνεται μέσα σε συνθήκες μεγάλης ρευστότητας στη διεθνή οικονομία και κυρίως εν μέσω αβεβαιότητας σε σχέση με την πορεία της Ευρωζώνης. Αυτή η κατάσταση είναι απολύτως αδικαιολόγητη», τόνισε χαρακτηριστικά και, όπως είπε, «δεν εναρμονίζεται με την ισχύ του ευρώ και με την οικονομική δύναμη των 17 κρατών-μελών της Ευρωζώνης».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «για την Ελλάδα, αυτά είναι αρνητικά συμφραζόμενα, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν. Αυτή την προσπάθεια κάνουμε εδώ, στο πλαίσιο της Συνόδου, με μια σειρά από συναντήσεις για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να σταλούν τα μηνύματα που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες που έχουμε και ως Ευρωζώνη και ως Ελλάδα. Και νομίζω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Θέλει, όμως, υπομονή, επιμονή, σύστημα, εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή».

Για τις μέχρι τώρα συναντήσεις που είχε στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του ΔΝΤ, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «από τις συναντήσεις που είχα εδώ με πολλούς ομολόγους μου, από τη νέα συνάντηση που είχα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε, από τις συναντήσεις που είχα με τον Ιταλό, τον Γάλλο, τον Βέλγο συνάδελφό μου, με ομολόγους μου από χώρες εκτός Ευρώπης, από τη συζήτηση που είχα με τον κ. Ντράγκι, το νέο Πρόεδρο της ΕΚΤ, προκύπτει ένα μήνυμα το οποίο είναι πολύ καθαρό: Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέρος του ευρώ, μέλος της Ευρωζώνης».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι «τώρα που η Ελλάδα παίρνει πολύ σημαντικές, σκληρές αποφάσεις, τώρα που ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε νέες θυσίες πολύ σημαντικές, ανακτάμε ένα μέρος της αξιοπιστίας μας, δίνουμε απάντηση στα αρνητικά στερεότυπα που κυκλοφορούν διεθνώς για την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό. Άρα, υπάρχει μια σειρά γεγονότων που ακολουθείται: Η τρόικα επιστρέφει, η έκτη δόση εκταμιεύεται, εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Ιουλίου, έτσι ώστε να φτάσουμε σε ένα πραγματικά βιώσιμο μακροπροθέσμως ελληνικό δημόσιο χρέος, μέσα από την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Αυτό το σχέδιο είναι καθαρό και υφίσταται. Εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε κανείς να μην μπορεί να αποδώσει σε εμάς ευθύνη».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η περίοδος είναι κρίσιμη, γνωρίζουν ότι οι θυσίες, οι αδικίες, οι πιέσεις είναι το κόστος που πληρώνουμε για λάθη του παρελθόντος για τα οποία ευθύνονται πρωτίστως οι κυβερνήσεις και ο πολιτικός κόσμος. Υπάρχει, όμως, κι ένα διαρθρωτικό πρόβλημα της χώρας, υπάρχει ένα πρόβλημα παραοικονομίας, φοροδιαφυγής, κρατισμού, ένα πρόβλημα μη ανταγωνιστικότητας. Αυτό τώρα πρέπει να λυθεί προς όφελος των παιδιών μας, προς όφελος των επόμενων γενεών. Αυτό είναι κατανοητό. Αυτά που κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες έχουν στείλει ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα διεθνώς».

Μιλώντας για το αυριανό πρόγραμμα των συναντήσεών του σημείωσε ότι θα έχει «μια πληρέστερη εικόνα», γιατί θα συναντηθεί με τα στελέχη της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών (IIF), θα μιλήσει στη γενική της συνέλευση και «θα έχουμε νομίζω και μία πολύ ουσιώδη συνάντηση και με την κ. Λαγκάρντ», όπως είπε, καθώς «και με το επιτελείο του ΔΝΤ, ενώ εκκρεμούν οι συναντήσεις μου με τον κ. Τρισέ και τον κ. Ρεν πάλι εδώ στην Ουάσιγκτον».

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι απ' όλες αυτές τις συναντήσεις «θα μπει ένα τέλος στις Κασσάνδρες» που βλέπουν την Ελλάδα να πτωχεύει, ο κ. Βενιζέλος έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Αν δείτε προσεκτικά τις δηλώσεις όλων των αρμοδίων και υπευθύνων εκπροσώπων της Ευρωζώνης και των κρατών-μελών της Ευρωζώνης θα δείτε ότι υπάρχουν δύο σταθερά μηνύματα: Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα στο ευρώ και η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να πτωχεύσει, γιατί αυτό θα είναι καταστροφικό για την Ευρωζώνη, αλλά και για πολλές άλλες χώρες και πέραν της Ευρωζώνης. Αυτό το αντιλαμβάνεται πολύ καλά και η αμερικανική κυβέρνηση, με τους εκπροσώπους της οποίας πάλι συναντήθηκα εδώ -με τους υφυπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών, γιατί είχα δει πολύ πρόσφατα και την κ. Κλίντον και τον κ. Γκάιτνερ.

Άρα, αυτά τα δύο μηνύματα είναι οι σιδηροτροχιές πάνω στις οποίες πρέπει να βαδίσουμε και βαδίζουμε ως χώρα, ως οικονομία, ως έθνος».

Συνάντηση με Σόιμπλε

Η Ελλάδα θα καλύψει τις υποχρεώσεις της, διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια της αποψινής συνάντησής τους στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «εμείς ακολουθούμε τον σκληρό δρόμο των μέτρων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αυτό γίνεται απ' όλους κατανοητό».

Από την πλευρά του, ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι «η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Οι συναντήσεις που έχει ο κ. Βενιζέλος στην αμερικανική πρωτεύουσα, στο περιθώριο των ετήσιων συνόδων στην Ουάσιγκτον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, θεωρούνται κρίσιμες και καθοριστικές. Οι συζητήσεις του υπουργού Οικονομικών έχουν ως κύρια θέματα την υλοποίηση της συμφωνίας της 21 Ιουλίου, την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα και την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Εκτός από τον Β. Σόιμπλε, αναμένεται να συναντηθεί με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, του ΔΝΤ -αύριο το βράδυ θα έχει συνάντηση με την διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ- και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών, κατά τη διάρκεια των σημερινών συζητήσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών των κρατών μελών του ΔΝΤ διαπιστώθηκαν «έντονες διαφορές» για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Οι Αμερικανοί ζήτησαν από τους Ευρωπαίους «αποφασιστικότερες» και «πιο ξεκάθαρες» κινήσεις, οι αντιπρόσωποι χωρών μελών της Ευρωζώνης επιχείρησαν «να υπερασπιστούν» τις επιλογές τους και εκπρόσωποι των αναδυόμενων αγορών «τοποθετήθηκαν ουδέτερα», διαπιστώνοντας «μεγάλες αδυναμίες» στην αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «χάσμα απόψεων» και με την Ουάσιγκτον να δείχνει ανησυχία μπροστά στην «αδυναμία» της Ευρώπης, ενώ φοβάται «νέα ύφεση» στην αμερικανική οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να παρθούν νέα μέτρα, ώστε «να αποφευχθεί μια σοβαρότερη διάδοση της κρίσης».

Συναντήσεις Βενιζέλου-Λαγκάρντ και Παπανδρέου-Μέρκελ

Συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, με θέμα την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης θα έχει μέσα τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών, εντός του πλαισίου της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ από πλευράς του, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα συναντήσει την Τρίτη στο Βερολίνο την Άγκελα Μέρκελ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Kυριακάτικες Εφημερίδες

Δείτε τα πρωτοσέλιδα

















kafeneio-gr.blogspot.com