03 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΕΙΔΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΞΕΡΟΥΝ

   Πριν ένα χρόνο σας είχα γράψει για τους αβάσταχτους  φόρους που θα μας έβαζαν, για τα σπίτια μας και θα μας ανάγκαζαν με την πάροδο του χρόνου να αρχίσουμε να τα πουλάμε όσο-΄οσο.
   Ήδη από ότι έμαθα έρχονται και οι εταιρίες που θα σπρώχνουν τα κατασχεθέντα και πωληθέντα σπίτια σε ξένους αγοραστές.
   Τώρα θα σας  γράψω μια νέα είδηση,που πιστεύω ότι οι υποψιασμένοι την ξέρουν,η, την έχουν πληροφορηθεί.
    Μίλησα χθες με ΠΑΣΟΚΟ φανατικό αλλά με τα μυαλό του κολλημένο στον Ανδρέα. Μου είπε επί λέξει
    "ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ 800 ΕΥΡΩ. ΟΤΑΝ ΛΕΩ 800 ΕΥΡΩ ΕΝΝΟΩ ΑΝΩΤΑΤΟ."
    Του είπα ότι εντάξει μωρέ τα παραλές." ΟΧΙ  ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΞΑΡΧΗΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "μου ανταπάντησε.
    Επειδή και με τα σπίτια είδα ότι είχαν δίκιο οι ΠΑΣΟΚΟΙ, τελικά κατάλαβα ότι ορισμένοι ξέρουν και πολύ καλά για το τι θα επακολουθήσει.
    Άντε και να το ξέρουν ορισμένοι ΠΑΣΟΚΟΙ. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι το ξέρουν και οι ΑΠΟ ΕΔΩ.

Κονφετί η απόφαση για τον Αστέρα...

Μέρες τώρα σκέφτομαι που το πάει αυτή η ΕΠΟ και οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς... Κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ πάει να περάσει μια σειρά από μέτρα, τσουπ σκάει και μια απόφαση για το ποδόσφαιρο έτσι για να αποπροσανατολίσουμε τον κόσμο...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Η υπάλληλος του Βενιζέλου, ανέβηκε με την υπογραφή του 4 μισθολογικά κλιμάκια σε 10 ημέρες... οι "ηλίθιοι" χρειάζονται γι αυτό 7-8 χρόνια

http://www.star.gr/uploads/images_resize/2010/04/39251.jpgΟ κ.Βενιζέλος με την παρακάτω απόφαση διορίζει το 2010 ως διευθύντρια Α΄με μισθό 2.600 την Κιούρκα Αδαμαντία για το διορισμό της οποίας πέρσι είχε γίνει ντόρος στο διαδίκτυο:



Προφανώς ευχαριστημένος με την απόδοσή της το 2011 της ανανεώνει την σύμβαση.



Μετά τον ανασχηματισμό ο κ. Βενιζέλος γίνεται υπουργός Οικονομικών. Ενθουσιασμένος πια με την υπάλληλο την διορίζει στο νέο υπουργικό του γραφείο τον Ιούλιο με μισθολογικό κλιμάκιο 12.



Τον Σεπτέμβριο είναι η σειρά της κ. Κιούρκα να ενθουσιαστεί καθώς βλέπει να ξαναδιορίζεται (!!!) προκειμένου να ανέβει 4 βαθμίδες στο μισθολογικό κλιμάκιο των δημοσίων υπαλλήλων (!!!)

Έτσι ενώ στον προηγούμενο διορισμό ήταν στο 12o ΜΚ ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες σκαρφαλώνει στο 8ο ΜΚ!!!!



Και βέβαια ο κ. Βενιζέλος ,που έχει υπογράψει τα έγγραφα, θα έχει μια πειστική εξήγηση να μας πει πώς γίνεται όταν για όλους τους άλλους υπάλληλους χρειάζονται οκτώ χρόνια για να αλλάξουν τέσσερα κλιμάκια, για την υπάλληλο του γραφείου του, που είναι απόφοιτη Λυκείου, να χρειάζονται μόλις μερικές μέρες !!!

http://kolotoubes.blogspot.com/2011/10/4-10.html

Η αλήθεια τους ξεφεύγει: Δείτε πόσο λέει ο Βενιζέλος ότι αυξήθηκαν οι εξαγωγές και κάνει ρόμπα ΓΑΠ-Χρυσοχοΐδη

Είδαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις ΓΑΠ και Χρυσοχοΐδη να μιλάνε γιοα αυξήσεις εξαγωγών από 20 έως και 40% και μάλιστα μέσα σε μία μέρα ο ΓΑΠ, στη ΔΕΘ, τις φούσκωσε από 25% σε 40%!! Δείτε τώρα και πόση λέει ο Βενιζέλος ότι ήταν η πραγματική αύξηση των εξαγωγών, σε σταθερές τιμές, στο προσχέδιο του προυπολογισμού:

3,9% φέτος και 3,8% πέρσι


Τα σχόλια είναι περιττά... όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιους ψεύτες!!
Και να μας ζήσει η ανεξάρτητη ΕΛΣΤΑΤ  που κάθε μήνα βγάζει δελτία και παραμυθιάζει τον κόσμο για "αυξήσεις" 20-30 και 40%

Γιατί μωρή πατσαβούρα έπρεπε να βάλεις τον κώλο σου σε διακεκριμένη θέση στο αεροπλάνο; Ο Μόσιαλος τι λέει γι αυτό;

Εισιτήριο απλής μετάβασης Σίδνεϊ-Αθήνα, διακεκριμένη θέση (πρώτη θέση), κοστίζει με την Ολυμπιακή 5400 ευρώ:


Δείτε τώρα πόσα ζητάει η εν λόγω κυρία που επέστρεψε αεροπορικώς από το Σίδνεϊ όπου εργαζόταν στο προξενείο, προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται στην Κεντρική Υπηρεσία της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Μόσιαλου:


5400 ευρώ για απλή μετάβαση από το Σίδνεϊ,
όπερ σημαίνει ότι η πατσαβούρα ήρθε ταξιδεύοντας στην πρώτη θέση!!!

Ποιος της έδωσε το δικαίωμα να μας χρεώσει επιπλέον 4.000 ευρώ προκειμένου να βάλει τον κώλο της σε πιο άνετη καρέκλα;

Θα τη βάλει ο Μόσιαλος να πληρώσει τα 4.000 (που είναι η διαφορά με την οικονομική θέση) απ' την τσέπη της;
...λέμε τώρα...

ΥΓ. καποιος φίλος μου έστειλε ένα παλαιότερο ΦΕΚ όπου λέει ότι τα 5.400 υρώ είναι για εισιτήρια όλης της οικογένειας. Και έτσι όμως πάλι υπάρχει θέμα: Καταρχάς γιατί εγώ πρέπει να πλήρώνω τα εισιτήρια του άνδρα της ο οποίος είχε πάει μαζί της; Τι έκανε εκεί καθόταν και τον έτρεφε η γυναίκα του και η κάθε γυναίκα; Γιατί αν δούλευε εκεί δεν βλέπω το λόγο να μην μπορεί να πληρώσει το εισιτήριό του. Τέλος πάντων το θέμα παραμένει και είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι υπάλληλοι όπως η συγκεκριμένη κάστα της ΓΓ Τύπου που τα ξύνουν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, παίρνουν δύο μισθούς (Ελλάδα και εξωτερικό), παίρνουν έξοδα εγκατάστασης όταν πάνε εκεί, τους πληρώνουμε τα εισιτήρια να πάνε και να έρθουν, τους πληρώνουμε τα έξοδα μεταφορά της οικοσκευής που θα φέρουν απ''έξω και σαν κερασάκι στην τούρτα όταν κληθούν να επιστρέψουν στην έδρα τους δηλ. στην Αθήνα δικαιούνται και 3-4.000 ευρώ έξοδα εγκατάστασης. Και όλα αυτά για μετριότητες και όχι αστροναύτες...
Να τα πληρώναμε όλα αυτά αν υποχρεώναμε κάποιους να πάνε... από τη στιγμή όμως που για τέτοιες θέσεις και μεταθέσεις γίνεται σφαγή ας τους να βάλουν το χέρι στην τσέπη και ας χτίσουν μισό σπίτι σε 3-4 χρόνια... δεν είναι ανάγκη να βγάζουν και τ' άντερά τους! Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε για να κάνουν κάποιοι τη μεγάλη ζωή...

Ούτε μάγος να 'σουνα ρε Mike!!

Εντυπωσιακός για άλλη μια φορά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έπεσε μέσα σ΄όλες τις προβλέψεις που είχε κάνει πριν 4,5 μήνες!!:

Προέβλεψε αύξηση εξαγωγών35% και ρυθμούς ανάπτυξης +0,8%....



Σε λίγο η απάντηση στις προβλέψεις του από τον ίδιο τον Βενιζέλο!!! Και καλά για το -5,5% "ανάπτυξη" το ξέρουν λίγο πολύ όλοι... αλλά το πόσο αυξήθηκαν οι εξαγωγές είναι έκπληξη.

Η τρόικα ζητάει κι αυτοί υπογράφουν: Μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα αποφασίζει ο Κουτρουμάνης (βίντεο έκπληξη :))

http://img.protothema.gr/F3171345242524DEA77451349A751667.jpgΜείωση του κατώτατου μισθού των ιδιωτικών υπάλληλων σε μια εξέλιξη που θα παρασύρει τους μισθούς και των υπολοίπων ζήτησε το βράδυ της Δευτέρας η Τρόικα από τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη.

Η Τρόικα για πρώτη φορά έθεσε τέτοιο θέμα στην κυβέρνηση και αιφνιδίασε έτσι τον αρμόδιο υπουργό.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας είπαν πως με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και θα μειωθεί η ανεργία. Επίσης ζήτησαν το συγκεκριμένο θέμα να συζητηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους και αν δεν υπάρξει συμφωνία να πάει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτρουμάνης απάντησε πως κάτι τέτοιο θα μείωνε τα έσοδα των ταμείων του κράτους και την αγοραστική δύναμη, ενώ τόνισε ότι θα  ήθελε να συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η Τρόικα δεν έθεσε ως προϋπόθεση για την 6η δόση την εφαρμογή του μέτρου, αλλά επισήμανε πως είναι κάτι που πρέπει να γίνει.

Επίσης υπήρξε διαφορά στο θέμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων. Οι εκπρόσωποι της Τρόικας ζήτησαν την γενική κατάργηση της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο κ. Κουτρουμάνης αντιπρότεινε την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων που δεν προβλέπουν αυξήσεις για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τέλος συμφώνησαν με την πρόταση του κ. Κουτρουμάνη να υπογράφονται επιχειρησιακές συμβάσεις και από ενώσεις προσώπων που εκπροσωπούν τα 3/5 των εργαζομένων.

Μπαλόνι που φούσκωναν και ξεφούσκωναν ήταν η "αύξηση εξαγωγών" για τον ΓΑΠ

Δείτε τις κατά καιρούς δηλώσεις του ΓΑΠ για το ποσοστό αύξησης εξαγωγών που φούσκωναν και ξεφούσκωναν ανάλογα με το που μιλούσε. Αποκορύφωμα: Στην ομιλία του στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου ήταν 25% και μετά από 24 ώρες στη συνέντευξη τύπου ανέβηκαν στο 40%!!!:


Προσέξτε τα ποσοστά που έδινε ο ΓΑΠ όλο το χρόνο γιατί σε λίγο θα έχουμε μια αποκάλυψη για το πόσο ήταν πραγματικά οι εξαγωγές... σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, γιατί καμιά φορά η αλήθεια τους ξεφεύγει

ΝΔ: Η Κυβέρνηση που απολύει προσέλαβε 30.000 δημοσίους υπαλλήλους

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/50694.jpgΜόνο μέσα σε μία χρονιά και συγκεκριμένα το 2010 η κυβέρνηση προσέλαβε περίπου 30.000 υπαλλήλους στο δημόσιο υποστήριξε ο Γιάννη Μιχελάκης δίνοντας στην δημοσιότητα και την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ

«Ήδη -όπως πρόσφατα αποκαλύψαμε- η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσότερων από 70 νέων κρατικών δομών και τη δημιουργία 1.230 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωσή τους, με κόστος που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ. Επίσης -όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ (σελ. 39-40)- μόνο το 2010 καλύφθηκαν 25.850 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353 θέσεις με συμβάσεις έργου» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Χαρακτήρισε ανάλγητες τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου τονίζοντας πως η κυβέρνηση θεωρεί πιο δίκαιη την απόλυση από τη μη απόλυση. «Είναι, ταυτόχρονα, εγκληματικό και πολιτικά ανήθικο, από τη μια η κυβέρνηση να προχωρά σε παράνομες προσλήψεις, παραβιάζοντας το νόμο που η ίδια ψήφισε, και από την άλλη να αποφασίζει και να διατάζει μαζικές απολύσεις».

Διάσταση απόψεων ΝΔ - Τρόικας

http://img.protothema.gr/4431D72EFB07EC9C8D7984F30A90B142.jpgΤις διαφορετικές τους προσεγγίσεις επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά στην συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα η ηγεσία της ΝΔ και το κλιμάκιο της Τρόικας που βρίσκεται στην χώρα μας.

Η συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της λεωφόρου Συγγρού διήρκεσε περίπου 70 λεπτά και συζητήθηκε η συνολική κατάσταση της οικονομίας, ο υπό κατάρτιση προϋπολογισμός του 2012 ενώ έμφαση δόθηκε και από τις δύο πλευρές στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας που προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες η Τρόικα συμφωνεί με την θέση της κυβέρνησης για τις εφεδρείες που αφορούν το 2011 ενώ δεν έχει ακόμη καταλήξει στο σχέδιο για το 2012.

Παρότι το οικονομικό επιτελείο του κόμματος παρουσίασε αναλυτικά την δική του πρόταση που όπως υποστηρίζει έχει χαμηλότερο κόστος η Τρόικα προκρίνει πιο δραστική μείωση του δημοσίου τομέα παραβλέποντας το κόστος. Οι υπεύθυνοι της ΝΔ επισήμαναν πάντως ότι οι μαζικές απολύσεις από το δημόσιο απλώς θα ενισχύσουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης στον οποίο έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Για μία ακόμη φορά υποστήριξαν τα επιχειρήματά τους ότι απαιτείται επαναπροσδιορισμός των μέσων και κατάλληλη διαμόρφωση του μίγματος πολιτικής προκειμένου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάκαμψης και να σταματήσει η ύφεση.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας από την πλευρά τους έδειξαν να επιμένουν ότι δεν είναι η υφεσιακή τους πολιτική που ευθύνεται όσο η ασυνέπεια της ελληνικής κυβέρνησης και ότι δεν υλοποιήθηκαν τα υπεσχημένα. Στην συνάντηση συζητήθηκαν και οι προοπτικές της εφαρμογής της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Bloomberg: Αναμένεται πρόοδος στο Eurogroup στο θέμα των φινλανδικών εγγυήσεων

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να σημειώσουν πρόοδο στην επίλυση του θέματος που έχει δημιουργηθεί από τις φινλανδικές απαιτήσεις για την παροχή εγγυήσεων ως αντάλλαγμα της συμμετοχής στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρει το Bloomberg, το οποίο επικαλείται τρεις πηγές με γνώση των συζητήσεων.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνάντηση τους στο Λουξεμβούργο θα εξετάσουν αν η πρόταση είναι αποδεκτή και από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης, ενώ –σύμφωνα με το πρακτορείο- στόχος είναι ένα πακέτο με όρους που δεν θα είναι ελκυστικοί, ώστε η Φινλανδία να είναι η μόνη χώρα που θα επιδιώξει να εξασφαλίσει εγγυήσεις από την Ελλάδα.

Με βάση τους όρους της πρότασης, η Ελλάδα θα διαθέσει εγγυήσεις για τα δάνεια από τη Φινλανδία. Από την πλευρά της η Φινλανδία θα πρέπει να παραιτηθεί από  τα δυνητικά κέρδη στο πλαίσιο της συμφωνία διάσωσης. Την ίδια στιγμή οι εγγυήσεις ενδεχομένως να έχουν μικρότερη προτεραιότητα στο ενδεχόμενο πτώχευσης.

star.gr

Χωρίς... πάτο οι απαιτήσεις της τρόικας-Ζήτησαν κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης

Κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ή μείωση των βασικών μισθών ζήτησαν οι επικεφαλής της τρόικας από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ζήτησε την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ή την άμεση υπογραφή νέας που θα φέρει μειώσεις μισθών.

Τις επιφυλάξεις του για το θέμα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης φέρεται να εξέφρασε ο Γ. Κουτρουμάνης.

Τα στελέχη της τρόικας ζήτησαν και τριετές πάγωμα της επικύρωσης των κλαδικών συμβάσεων και ο υπουργός Εργασίας αντιπρότεινε να προωθούνται όσες κλαδικές συμβάσεις προβλέπουν μηδενικές αυξήσεις.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην επέκταση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν λιγότερες από 20 εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει δικαιοδοσία να εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτών για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης.

Παπανδρέου: Δεν είμαστε Ινδία

Το θέμα σχολίασε και ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας φέρεται να είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θεσμούς που προστατεύουν τους εργαζόμενους, δεν είμαστε «Ινδία» και ούτε πρόκειται να γίνουμε.

Η δύναμη της αυτογνωσίας.

[Το παρακάτω άρθρο λέει μερικές παπαριές -"Σημίτης ήταν δουλευταράς"- αλλά λέει και μερικές αλήθειες και γι' αυτό το αναδημοσιεύω]

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

Ο plagal έγραψε μια επιστολή διαμαρτυρίας στην Καναδέζικη εφημερίδα Globe and Mail που τις προάλλες δημοσίευσε μια γελοιογραφία στην οποία οι Έλληνες φέρονται να δέχονται την διεθνή βοήθεια - γκρινιάζοντας όμως. Στην επιστολή αναφέρει εκτός των άλλων: "you have insulted my struggling family, my unemployed relatives and my friends and colleagues who are pushed to either poverty or immigration just to make ends meet".

(Όλη η επιστολή στο μπλογκ του)

Και παρ' ό,τι σέβομαι αυτούς που ήταν σκληρά εργαζόμενοι και απόλυτα νομοταγείς όλες τις περασμένες δεκαετίες δε νομίζω ότι είναι αυτομαστίγωμα να πω ότι ήταν μια μικρή μειοψηφία. Γι' αυτό και βρήκα (όχι αστεία, αλλά) καυστική και πετυχημένη τη γελοιογραφία.



Οι γελοιογραφίες, έτσι κι αλλιώς, δεν είναι μέσο αντικειμενικό. Υπερτονίζουν κάποια εμφανή χαρακτηριστικά, χωρίς να πρέπει να αγχώνονται για όσα τυχόν αποσιωπούνται.

Δηλαδή αν ένας γελοιογράφος σατιρίσει έναν πολιτικό παρουσιάζοντάς τον ως φωνακλά δε θα τον επιπλήξει κανείς λέγοντας: "Ναι, αλλά δεν είναι όλες τις ώρες φωνακλάς" ή "Ναι, αλλά είναι πολύ τρυφερός με τα παιδιά του" ή "Ναι, αλλά έχει λόγους να είνα φωνακλάς". (Μια ματιά στο πώς παρουσιάζονται οι Γερμανοί ή οι Αμερικάνοι στις Ελληνικές γελοιογραφίες θα μας πείσει...)

Οι γελοιογραφίες ξεκινούν από μια αλήθεια, από κάτι υπαρκτό. Και είναι πραγματικά υπαρκτή στην Ελληνική κοινωνία η τεμπελιά. Ή μάλλον ήταν, μιας και οι νοοτροπίες έχουν πλέον αλλάξει και όλοι τρέχουμε για να δικαιολογήσουμε τη θέση μας και να κρατήσουμε τη δουλειά μας.

Για δεκαετίες πάντως η τεμπελιά ήταν κάτι παραπάνω από υπαρκτή. Και, γιατί όχι, θεμιτή. Δεν ήμασταν ρομποτάκια που λάτρευαν τη δουλειά: ένα τριήμερο θα προσπαθούσαμε να το κάνουμε πενθήμερο, μετά από γιορτές πολλοί "αρρώσταιναν" και δεν πήγαιναν στη δουλειά, δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούσαν - υπάλληλοι λούφαραν επιδεικτικά. Μπράβο σε όσους δεν λούφαραν και δεν τεμπέλιασαν ποτέ - ειλικρινά μπράβο τους - δεν χρειάζεται όμως να εκνευρίζονται με όποιον υπονοεί ότι υπάρχει/υπήρξε τεμπελιά στη χώρα. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι κάνει η πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Οι πρώτοι τεμπέληδες βέβαια είναι οι πολιτικοί και στο πρόσωπο του Έλληνα της γελοιογραφίας βλέπω όλους (πλην Σημίτη, ίσως που έμοιαζε να δουλεύει μανιωδώς, με ανάμικτα αποτελέσματα) τους Έλληνες πολιτικούς που τεμπέλιασαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Δεν υπήρξε μεγαλύτερος και προκλητικότερος τεμπέλης απ' τον Κώστα Καραμανλή, τον μεταρρυθμιστή που δεν έκανε ποτέ του καμία μεταρρύθμιση. Τις παρατούσε με το που συνειδητοποιούσε ότι οι μεταρρυθμίσεις ήθελαν κόπο και πείσμα και θα είχαν πολιτικό κόστος.

Τεμπέληδες και φυγόπονοι όμως είναι και οι τωρινοί. Κάθε φορά που οι Ευρωπαίοι μας δίνουν κάτι, η κυβέρνηση χαίρεται και ησυχάζει και σταματά κάθε προσπάθεια! Αν αυτή δεν είναι τυπική νεοελληνική (κουτοπόνηρη!) συμπεριφορά δεν ξέρω ποια είναι. Και αυτό φαίνεται στη γελοιογραφία - όταν μας ενέκριναν τη μεγαλύτερη βοήθεια σε χώρα έβερ, η κυβέρνηση πήγε διακοπές, δεν έκανε τίποτα και πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές γκρίνιαζαν για "τους ξένους" με κάθε αφορμή.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο ενδιαφέρον στη γελοιογραφία. Το ότι ο Έλληνας (πολιτικός ή πολίτης) ενοχλείται κιόλας απ' τον τρόπο της βοήθειας δείχνει μια άλφα αχαριστία. Μια απαίτηση να γίνουν όλα όπως τα θέλουμε χωρίς εμείς να ενοχληθούμε καθόλου.



Υπάρχει αυτή στην Ελληνική κοινωνία; Θα τολμήσω να πω ναι, σε μεγάλο βαθμό. Το αντίθετο της δουλοπρέπειας και την υποτέλειας ("Αχ, σας ευχαριστούμε τόσο πολύ Γερμανοί που μας σώζετε") είναι η στάση που κυριαρχεί: η -δικαιολογημένη συχνά- καχυποψία, η γκρίνια, η συνωμοσιολογία. Οι Γερμανοί μας χρωστούν απ' το 1940, μας χρωστούν τα φώτα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, μας χρωστούν απ' την αρχαιότητα - γι' αυτό ας σκάσουν κι ας πληρώσουν, χωρίς πολλά πολλά.

Μια βόλτα στα λαϊκά, δημοφιλή ενημερωτικά μπλογκς θα έπειθε και τον πιο δύσπιστο ότι πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι, είναι τρομερά ενοχλημένοι που οι δανειστές μας δε μας χαρίζουν τα χρέη ώστε να μη χρειαστεί να αλλάξουμε ποτέ μας τίποτα. Είναι έξαλλοι που υπάρχουν όροι στην Ευρωπαϊκή βοήθεια και οι ξένοι δε σέβονται ότι "έτσι είμαστε εμείς και δεν αλλάζουμε για κανέναν".

Ο άντρας στην παραλία δεν αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες. Όπως υπάρχουν αυτοί που ακόμα πετούν τα λεφτά τους στο Ρέμο και είναι μειοψηφία, έτσι υπάρχει και η μειοψηφία των δουλευταράδων Ελλήνων που φιλότιμα έδιναν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό.

Όσο όμως τα πράγματα πήγαιναν (φαινομενικά) καλά, οι πολλοί ήμασταν κάπου στη μέση: ακόμα και να δουλεύαμε περισσότερες ώρες από άλλους λαούς, τις μισές ώρες ήμασταν στο Facebook, ή παίζαμε πασιέντζα ή κουτσομπολεύαμε με τους συναδέλφους, ή ψάχναμε τρόπο να γλιτώσουμε δουλειά.

Και, θα δεχτώ ότι καλά κάναμε. Ο ήλιος, η ευτυχία, η χαρά της ζωής είναι πράγματα πολύ σημαντικότερα απ' τη δουλειά και την παραγωγή.

Αλλά το ίδιο είναι και η αυτογνωσία.

http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/26811

Άλλη μια απόδειξη ότι η "αύξηση εξαγωγών" των Mike-GAP είναι μαϊμού

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=413365&w=400&h=300&q=80[Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι η "αύξηση των εξαγωγών" που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ σαν το μόνο θετικό στοιχείο που έχει να δείξει εδώ και δύο χρόνια είναι μαϊμού μιας και οφείλεται σε διάφορες συγκυρίες. Μια απ' τις τυχαίες αιτίες της "αύξησης των εξαγωγών", η οποία υπολογίζεται πάντα με βάση τον τζίρο είναι η αύξηση των τιμών πώλησης των βιομηχανικών προϊόντων στο εξωτερικό, που αυτόματα μεταφράζεται απ΄τους ΠΑΣΟΚους σε "αύξηση εξαγωγών" λόγω δικιάς τους δράσης... εκτός αν ο Mike και ο ΓΑΠ θέλουν να μας πείσουν ότι έπεισαν τους ξένους να αγοράζουν κατά 8,6% ακριβότερα τα βιομηχανικά προϊόντα μας...]

Ακριβότερες κατά 7,8% οι τιμές παραγωγού στη βιομηχανία, τον Αύγουστο

Αύξηση 7,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Αύγουστο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2010 και έναντι αύξησης 4,6%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2010 προς το 2009.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

α. Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 7,5%, και

β. Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 8,6%.

Εξάλλου, ο γενικός δείκτης τον Αύγουστο 2011, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουλίου 2011, παρουσίασε μείωση 0,9% έναντι αύξησης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2010.

Συνάντηση με τον Σαμαρά είχε το κλιμάκιο της τρόικας.

Τα στελέχη της τρόικας επισκέφτηκαν τα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού. Παρόντες στη συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά, ήταν το οικονομικό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας και συνεργάτες του προέδρου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη Ν.Δ..

ΠΟΑΣΥ: Δεν αντέχουμε άλλο… είμαστε Ά ν θ ρ ω π ο ι !

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgn7OkfPKQhVvoW8HqQPyzoRc7J3fedHrSwZ2KgGuRszrvrMm-Skt6yb6UjFQaXL4Ojh95Y5QL3rQzOl8kGHqUfnmcTdZSwvHHj0Fpey987wSzR5nDoaMfu8iTv9qZFX5I3D5PO1Z7FAPc/s1600/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1.jpegΟι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων, προγραμματίζουν αύριο Τρίτη 4/10/2011- Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ζώων- συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων, δεδομένου ότι οι κυβερνώντες και οι δανειστές τους προχωρούν ακάθεκτοι σε νέες «σφαγές των αμνών», χωρίς να υπολογίζουν ότι η ισοπεδωτική τους πολιτική ξεπερνά τα όρια ανοχής και αντοχής της ανθρώπινης φύσης και υπόστασης.

Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσουν να μας φέρονται ως «πρόβατα επί σφαγή», καταπατώντας κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενόψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού έτους 2012 τέλη Οκτωβρίου, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας, και με αφορμή την αυριανή συμπλήρωση δυο ετών από τις εκλογές του 2009, από τις οποίες προέκυψε η τότε πολλά υποσχόμενη σημερινή μας Κυβέρνηση, προκειμένου να αναδείξουμε τα αδιέξοδα της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα τα δυο τελευταία χρόνια και υπενθυμίζοντάς της τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και εξαγγελίες.

Το πρόβλημα της χώρας δεν είμαστε εμείς, άλλοι «τα έφαγαν», άλλοι ξεπούλησαν, καταλήστευσαν και συνεχίζουν να ξεπουλάνε τον πλούτο του ελληνικού λαού.

Επισυνάπτεται η Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων

H Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

Άρθρο 1

Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.

Άρθρο 2

1. Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.

2. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων.

3. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.

Άρθρο 3

1. Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.

2. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνεις στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου.

Άρθρο 4

1. Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους,

2. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη δικαιωμάτων αυτού.

Άρθρο 5

1. Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο δικαιούται να ζήσει με το ρυθμό και τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του. 2. Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.

Άρθρο 6

1. Κάθε ζώο που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογης με τη φυσική του μακροβιότητα.

2. Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.

Άρθρο 7

Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυσή τους υποχρεωτική.

Άρθρο 8

1. Οποιοσδήποτε πειραματισμός πάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός, κλπ. Αντιτίθεται προς τα δικαιώματα των ζώων, εφόσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό.

2. Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.

Άρθρο 9

Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας.

Άρθρο 10

1. Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων. 2. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.

Άρθρο 11

Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.

Άρθρο 12

1. Κάθε πράξη που προκαλεί θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί «γενοκτονία», έγκλημα απέναντι στο είδος.

2. Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.

Άρθρο 13

1. Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο.

2. Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και το σινεμά, με θύματα ζώα πρέπει να απαγορευτεί και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται.

Άρθρο 14

1. Οι οργανισμοί προστασίας και προάσπισης των ζώων πρέπει να αντιπροσωπεύονται από κάθε κυβέρνηση.

2. Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν απ' τους νόμους, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα του ανθρώπου.
Παρίσι, 1978

ΝΔ: Το ΠΑΣΟΚ αύξησε το χρέος κατά 46% μέσα σε δύο χρόνια!!

http://1.bp.blogspot.com/-wtBtzZOwYag/TghgWuWOx5I/AAAAAAAANIQ/jg7Mtjz06UA/s1600/%25CE%259D%25CE%2595%25CE%2591+%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%259F%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%2591+logo+3.png«Η Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας .

Αυτό επιβεβαιώνεται πλέον από τα ίδια τα μεγέθη του Προϋπολογισμού .

Μεγέθη στα οποία αποτυπώνεται η αποτυχία επίτευξης, παρά τις αιματηρές θυσίες των πολιτών, όλων των δημοσιονομικών στόχων, κυρίως όμως της μείωσης του ελλείμματος .

Έτσι, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 23,8 δισ. ευρώ το 2011, από 18,8 δισ. ευρώ το 2010 (και προηγούμενη πρόβλεψη για 21,1 δισ. ευρώ στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο). Εκτιμάται δηλαδή αυξημένο κατά 20,2% έναντι της περυσινής χρονιάς!!!

Πρόκειται για το απόλυτο ναυάγιο της ακολουθούμενης πολιτικής .

Και μόνο μετά τις εθνικολογιστικές προσαρμογές, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 18,7 δισ. ευρώ το 2011 (ή 8,5% του ΑΕΠ ), αυξημένο και πάλι κατά 2,3 δισ. ευρώ έναντι των εκτιμήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου (η εκτίμηση ήταν για έλλειμμα 16,4 δισ. ευρώ ή 7,3% του ΑΕΠ ).

Η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης όμως επιβεβαιώνεται και σε άλλους δείκτες του Προϋπολογισμού.

Ενδεικτικά, με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις της Κυβέρνησης που μέχρι σήμερα, επί 2 χρόνια διαρκώς διαψεύδονται :

1ον . Η ύφεση εκτιμάται πλέον στο 5,5% για το 2011 (από 3% στον περυσινό Προϋπολογισμό και 3,5% στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο) και στο 2,5% το 2012 (από ανάπτυξη 1,1% στον περυσινό Προϋπολογισμό και 0,8% στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο).

2ον . Η ανεργία εκτιμάται στο 15,2% για το 2011 (από 14,6% στον περυσινό Προϋπολογισμό και 14,5% στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο) και στο 16,4% το 2012 (από 14,8% στον Προϋπολογισμό και 15% στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο).

3ον . Τα έσοδα εκτιμάται ότι θα αυξηθούν μόλις κατά 0,8% το 2011 (από +8,5% στον περυσινό Προϋπολογισμό και +5,6% στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο).

Ειδικότερα μάλιστα προβλέπεται μείωση των εσόδων από ΦΠΑ κατά 2,7% το 2011 και κατά επιπλέον 2,3% το 2012. Εκτιμάται συνεπώς ότι το έσοδα από ΦΠΑ θα είναι το 2012 περίπου 1,5 δισ. ευρώ λιγότερα από αυτά που προβλέπονταν πριν από 3 μήνες στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

Πρόκειται για τον ορισμό της οικονομικής αναποτελεσματικότητας .

4ον . Οι δαπάνες για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία , κυρίως λόγω της υψηλότερης ανεργίας, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 17,5 δισ. ευρώ το 2011 (από 16,1 δισ. ευρώ στον περυσινό Προϋπολογισμό και 16,8 δισ. ευρώ στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο).

5ον . Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εκτιμάται ότι θα περικοπεί ακόμη περισσότερο και θα διαμορφωθεί στα 7,5 δισ. ευρώ το 2011 (από 8,5 δισ. ευρώ στον περυσινό Προϋπολογισμό).

6ον . Το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 357 δισ. ευρώ το 2011 (ή 161,8% του ΑΕΠ ), από 329 δισ. ευρώ το 2010 (ή 142,8% του ΑΕΠ ).

Μάλιστα το 2012 αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και να διαμορφωθεί στα 372 δισ. ευρώ (ή 172,7% του ΑΕΠ ).

Δηλαδή, επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το χρέος θα έχει αυξηθεί περαιτέρω κατά 46 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ!!!

Το χειρότερο όμως είναι ότι η Κυβέρνηση εμμένει στην ίδια λανθασμένη «συνταγή» που την έχει ενισχύσει και, μάλιστα, σε μεγαλύτερη δοσολογία .

Έτσι, η δημοσιονομική προσαρμογή, ακόμη και μετά την επανεκτίμηση των νέων δεδομένων στον Προϋπολογισμό, συνεχίζει να στηρίζεται περισσότερο στο σκέλος της ενίσχυσης των εσόδων παρά στην πλευρά της αναγκαίας περιστολής των δαπανών (με αναλογία 51% / 49%).

Όταν, σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία και πρακτική, η δημοσιονομική προσαρμογή καθίσταται βιώσιμη όταν η αναλογία είναι 1/3 – 2/3.

Αυτή η εμμονή της Κυβέρνησης δυστυχώς θα οδηγήσει τη χώρα σε νέα δημοσιονομική εκτροπή.

Και θα καταστήσει το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού τον πρώτο «προσωρινό» Προϋπολογισμό για το 2012 ».

X. Σταϊκούρας

Σε ποια Δύση ανήκουμε;

του Νίκου Χιδίρογλου

Το "Ανήκομεν εις την Δύσιν" δεν αμφισβητήθηκε πρόσφατα ως δόγμα. Οι πρώτες φωνές για την αναθεώρηση του απαρχαιωμένου γεωπολιτικού δόγματος που διέπει την εξωτερική μας πολιτική, ακούστηκαν μετά την κατάρρευση των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού. Όμως, χαρακτηρίστηκαν "ακραίες" και "οπορτουνιστικές" με τη συνδρομή του συστημικού Τύπου και λοιδορήθηκαν. Ο διάλογος συνεχίστηκε, χωρίς να μπορέσουν οι υπέρμαχοι της απεμπλοκής από το άρμα των συμφερόντων που διέπουν την πολιτική της Δύσης, να επηρεάσουν την εξωτερική πολιτική της χώρας μας. Χάθηκαν έτσι πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, λόγω των χρόνιων ιδεολογικοπολιτικών αγκυλώσεων των ανθρώπων που πήραν κατά καιρούς το πηδάλιο της χώρας στα χέρια τους.


Σήμερα, προτάσσει παραπάνω από επιτακτική η ανάγκη, αναθεώρησης του στρατηγικού δόγματος της χώρας, η οποία διοικείται από ανδρείκελα των κερδοσκόπων του χρηματοπιστωτικού συστήματος, άτομα-θιασώτες της ολοκληρωτικής υφής παγκόσμιας διακυβέρνησης, που επιχειρούν με βάναυσο τρόπο τον θρησκευτικό και εθνικό αποχρωματισμό της κοινωνίας μας. Όμως, με τα προσχήματα να μην τηρούνται πλέον, η πρόσδεσή μας στο άρμα των μηχανισμών που "ελέγχουν" το πολιτικό σκηνικό στη Δύση, είναι απόλυτη, κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε αλλαγή πλεύσης στην εξωτερική μας πολιτική, θα πρέπει να έχει "επαναστατικά" χαρακτηριστικά. Απλά, λάβετε υπόψη σας ότι ο νυν ΥΠΕΞ της Ελλάδας, είναι ένας εκ των συντακτών του εθνοκτόνου Σχεδίου Ανάν και ότι προ μερικών εβδομάδων εξέδωσε ανακοίνωση, επιχαίροντας για τη...σύλληψη (!) του Σέρβου στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς! Πολιτικά διαπιστευτήρια στην Ουάσινγκτον, αλλά και μια τρομακτική για τους πατριώτες οπτική των εθνικών μας πραγμάτων, γνωστή και ως "εθνομηδενισμός".

Οι Πληγές

Η ιστορική ανασκόπηση του τι ακολούθησε στην Ελλάδα, μετά τη λήξη του συμμοριτοπόλεμου, είναι μάλλον άχρηστη στην παρούσα φάση, καθώς τα γεγονότα είναι γνωστά. Αρκεί να πούμε ότι το πέρασμα της χώρας μας στο δυτικό στρατόπεδο και η σταδιακή αλλά δυστυχώς ολοκληρωτική μας ενσωμάτωση σε αυτό που σήμερα αποκαλείται "ευρωατλαντικές δομές", καθυπόταξε την πολιτική μας στις επιταγές της Ουάσινγκτον, του ΝΑΤΟ και αργότερα της ΕΟΚ και μετέπειτα Ε.Ε. Σκόπιμο όμως θα ήταν να υπογραμμιστεί εδώ το ότι η αστική ελίτ της χώρας μας, έφτασε στο αίσχιστο σημείο στη διάρκεια της δεκαετίας του '50, να κρατήσει αποαστάσεις και σε κάποιες περιπτώσεις να υπονομεύσει ανοικτά τον ηρωικό απελευθερωτικό και αντιαποικιακό αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, υποκύπτοντας στην "ανάγκη" να μην διαταραχθούν οι στρατηγικοί σχεδιασμοί των "συμμάχων" μας της Δύσης (καθώς αυτή τρόμαζε με την προοπτική της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα). Και ιδού το αποτέλεσμα...
Το εθνικό υποτάχθηκε λοιπόν στο διεθνές (όχι μόνο στην περίπτωση του Κυπριακού), το οποίο βέβαια, στους καιρούς μας έγινε "διεθνιστικό". Ο μπολσεβικισμός, τα τελευταία 20 χρόνια έβαλε κοστούμι και προσπάθησε να καταλάβει τους πάντες, μέσω των χρηματαγορών. Και όποιος δεν υπακούει, "πατάσσεται" από πανίσχυρους εξωθεσμικούς μηχανισμούς. Εμπρησμοί δασικών εκτάσεων, πρόκληση ταραχών σε συνεργασία με χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ και αριστερίστικες οργανώσεις, "πορτοκαλί" επαναστάσεις και υποκινούμενες αιματηρές εξεγέρσεις, αεροπλάνα που πέφτουν με αποτέλεσμα το θάνατο Ευρωπαίων πολιτικών που αντιστέκονται, υποκλοπές επικοινωνιών, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις εφαρμοζόμενες μεθόδους. Το "σύστημα" δεν έχει ούτε αναστολές ούτε όρια, δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή, ενώ ο ισοπεδωτικός μηδενισμός είναι το βασικό χαρακτηριστικό του. Κυρίες και κύριοι, η Δύση!

Μια ενδιαφέρουσα Στάση αλλά και "Στάση"

Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, υπέστη στις εκλογές του 2009 βαριά ήττα. Η επιλογή της να αναδιατάξει τις γεωπολιτικές προτεραιότητες της χώρας και να αξιοποιήσει τη στρατηγική της θέση, με στροφή προς τη Ρωσία και σε μικρότερο βαθμό προς την Κίνα (στροφή η οποία σε τελική ανάλυση δεν αναστάτωνε τις αμυντικές υποδομές του ΝΑΤΟ), προκάλεσε πανικό στην Ουάσινγκτον και ενεργοποίησε πρακτορίστικους μηχανισμούς κατά της χώρας μας.
Η Ελλάδα, απειλούσε τους σχεδιασμούς του διεθνούς ενεργειακού λόμπι και επιχειρούσε να αναδιατάξει τον χάρτη, προς όφελός της και αυτό, παρά την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ! Η Μόσχα πατούσε ξανά πόδι με τη βοήθεια της Ελλάδας στα Βαλκάνια, λίγα χρόνια μετά την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων, απειλώντας μάλιστα τα συμφέροντα των Τεξανών πετρελαιάδων! Και όχι μόνο αυτό: τα πλοία του ρωσικού στόλου ξαναφάνηκαν στο Αιγαίο, ενώ οι επαφές της Αθήνας με το Πεκίνο έφεραν αποτέλεσμα και οι Κινέζοι "άνοιξαν" την αγορά της Ευρώπης, αποκτώντας βάση στον Πειραιά! Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ΟΧΙ στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, είχε βγάλει τους Αμερικανούς από τα ρούχα τους. Φυσικά, η Ουάσινγκτον αλλά και το Λονδίνο, δεν είχαν ξεχάσει το "σιγοντάρισμα" από τον Έλληνα πρωθυπουργό στον αείμνηστο Τάσσο Παπάδόπουλο και το ΟΧΙ, στη διάρκεια του δημοψηφίσματος στην Κύπρο για το εθνοκτόνο Σχέδιο Ανάν.
Είχε προηγηθεί μια απόπειρα επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ για την αναβάθμιση των ελληνορωσικών σχέσεων και την άσκηση πίεσης στη Δύση, μέσω της αγοράς ρωσικών οπλικών συστημάτων, τα οποία τρόπον τινά παροπλίστηκαν μετά την παραλαβή τους. Οι S-300, είναι το καλύτερο παράδειγμα. Η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη και οι άνθρωποί της πάντως, με ΥΠΕΞ των Γιώργο Παπανδρέου, δεν έκρυψαν ποτέ τις "προτιμήσεις" τους για την αστερόεσσα, αλλά και την αποστροφή τους σε ο,τιδήποτε είχε ρωσική προέλευση. Ακόμα και στις εκλογικές περιφέρειες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα επιμελητήρια έλαβαν σε κάποιες περιπτώσεις "σαφείς" εντολές να "κόψουν" τα παρεδώσε με Ρώσους επιχειρηματίες, ακόμα κι αν αυτό ζημίωνε τις τοπικές οικονομίες.

Η Πατρίδα ζημιώθηκε πολύ σε δυο χρόνια μέσα...

Η απόπειρα του Κώστα Καραμανλή να απεμπλέξει τη χώρα μας από τον εναγκαλισμό της με το δυτικό πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, έβαλε την Ελλάδα στο στόχαστρο "μηχανισμών". Στις εκλογές του 2009, ο Κώστας Καραμανλής, χωρίς να καταγγείλει κανέναν και αποδεχόμενος το μοιραίο, όπως αυτό διαμορφώθηκε από την παροιμιώδη ανικανότητα αλλά και δειλία των περισσότερων υπουργών του (αν δείτε τα ονόματα του πρώτου υπουργικού συμβουλίου του 2004, θα φρίξετε!), οι οποίοι προέτασσαν πάντα τα νεοφιλελεύθερα αντανακλαστικά τους, αποσύρθηκε στη Ραφήνα. Χρεώνεται ότι δεν άσκησε ποτέ έλεγχο στα πεπραγμένα των υπουργών του, αφήνοντάς τους στην ουσία ασύδοτους (όπως άφησε και τον μη προερχόμενο από την Δεξιά Θοδωρή Ρουσόπουλο) ή υπό την εποπτεία του Γιάννη Αγγέλου. Ακόμα και σήμερα όμως, συνεχίζει να σιωπά, αρνούμενος να ρίξει φως στα όσα συνέβησαν.
Όσον αφορά όμως τα όσα απίθανα είπε προεκλογικά για τους ελληνορωσικούς αγωγούς στην Αλεξανδρούπολη ο Γ. Παπανδρέου, καταστρέφοντας στην ουσία ένα σημαντικό οικονομικό project, που θα καθιστούσε τη χώρα μας πρωτεργάτη στη διεθνή ενεργειακή αγορά και θα έφερνε πολύτιμο συνάλλαγμα στη χώρα, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας, αυτά αναιρούν τη σαθρή επιχειρηματολογία όσων τον στήριξαν οπορτουνιστικά στην κάλπη.  Ήξεραν, αλλά δελεάστηκαν από τη ρήση "λεφτά υπάρχουν", προτάσσοντας το χρήμα έναντι του εθνικού συμφέροντος. Το είχαν κάνει άλλωστε πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι και μετά τα Ίμια αλλά και μετά τη δωσιλογική παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους δημίους του. Τα εθνικά αντανακλαστικά πολλών έχουν "χαλαρώσει", ενώ η οικονομία (και για την ακρίβεια η φιλαργυρία, για να μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάκτυλό μας), έχει προταχθεί ως η μέγιστη προτεραιότητα. Το ψευτοδίλημμα "βούτυρο ή κανόνια" που ακούστηκε στη διάρκεια του '90, είναι χαρακτηριστικό της αρρωστημένης λογικής που επικράτησε.
Η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Ρωσία το Φεβρουάριο του 2010 και η συνάντησή του με τον Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, δημιούργησε ακόμα περισσότερες επιπλοκές στις σχέσεις της Αθήνας με τη Μόσχα. Οι Ρώσοι, περίμεναν ελληνική έκκληση για βοήθεια και είχαν κάνει, σύμφωνα με Ρώσους διπλωμάτες τους λογαριασμούς τους, έχοντας μάλιστα ετοιμάσει να ζητήσουν ανταλλάγμα συγκεκριμένα πράγματα. Φευ! Αιφνιδιάστηκαν, από έναν πρωθυπουργό, ο οποίος ζήτησε τις...συμβουλές τους (!) για την αντιμετώπιση της κρίσης, για να εισπράξει την ειρωνική προτροπή του Ρώσου Προέδρου για προσφυγή της Αθήνας στο ΔΝΤ! Πλέον, οι Ρώσοι διπλωμάτες αποκαλούν τον Γ. Παπανδρέου Έλληνα Τιμοσένκο...

Ανήκουμε στη Δύση;

Το ερώτημα από μόνο του, είναι μάλλον άτοπο. Η Ελλάδα αποτελεί την κοιτίδα του πολιτισμού της Δύσης. Όμως: η Ελλάδα σε ποια "Δύση" ανήκει;
Σε μια πρόσφατη επίσκεψή μου στις Βρυξέλλες και στο Ευρωκοινοβούλιο και μιλώντας με ευρωβουλευτές, εις εκ των οποίων μάλιστα στο Προεδρείο του Σώματος, η παραδοχή ότι ΟΛΟΙ ενεργούν βάσει του εθνικού τους συμφέροντος, ήταν σχεδόν αυτόματη. Οι μόνοι πάντως που φαίνεται να απέχουν αυτού του πλαισίου, αν και λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας θα έπρεπε να είναι δογματικοί στην πρόταξη των εθνικών μας συμφερόντων και στη σθεναρή υπεράσπισή τους, είναι οι Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι ή για να είμαστε ακριβείς, όσοι κατά καιρούς διοίκησαν αλλά και όσοι διοικούν σήμερα τη χώρα. Κι όμως. Θέματα που αναδεικνύονται ως γεωπολιτικές "ασυμβατότητες" των συμφερόντων μας με εκείνα της ευρύτερης Δύσης, καθηλώνουν την εξωτερική πολιτική μας και ακολουθούν απαράδεκτες υποχωρήσεις, που καθιστούν την Ελλάδα ουραγό των δυτικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Αλήθεια, ποιος πιστεύει ότι έχει ωφεληθεί η χώρα μας από τον ενδοτισμό της; Η απαξιωμένη "ελίτ" της!

Να τελειώνει το Παραμύθι

Η λογική ότι η Ε.Ε. προστατεύει τα σύνορά μας, καταρρίφθηκε στα Ίμια. Το ΝΑΤΟ, δεν προστάτεψε τα ελληνικά συμφέροντα στην Κύπρο το 1974, ούτε τις οικογένειες των Ελλήνων αξιωματικών στη Σμύρνη, το 1955, στη διάρκεια των Σεπτεμβριανών. Γίνανε τότε πολλά, που αποτελούν όνειδος για το ΝΑΤΟ. Αντίθετα η Συμμαχία υπήρξε πάντοτε "καλός αγωγός" των τουρκικών συμφερόντων, αλλά και στη σημερινή εποχή των ασύμμετρων απειλών, "καλός αγωγός" των συμφερόντων των πετρελαιάδων, προστατεύοντας τους υπάρχοντες ή πιθανούς διεθνείς δρόμους των αγωγών υδρογονανθράκων. Το ΝΑΤΟ, εξελίχθηκε σε διεθνή χωροφύλακα, μετέχοντας μάλιστα στη γεωπολιτική μηχανική της Ουάσινγκτον και των συν αυτής (βλέπετε Λιβύη).
Όσο για τη γραφειοκρατική Ε.Ε., στην εποχή των μνημονίων αυτή έχει καταστεί δυνάστης των ευρωπαϊκών εθνών, υποδουλώνοντάς τα στο διεθνές κερδοσκοπικό χρηματοπιστωτικό κατεστημένο και στήνοντας μηχανισμούς και "ηγεσίες" άνευ δημοκρατικής νομιμοποίησης, για να υποβοηθούν άνομα σχέδια. Αλήθεια, ποιος ψήφισε τον αμερικανόφιλο Μανουέλ Μπαρόζο (ποιος ξεχνά την υπονομευτική συνάντηση των Αζορών;) ή τον ανεκδιήγητο Βαν Ρομπούι; Ειδικά ο δεύτερος, από πού "ξεφύτρωσε"; Από πού κι ως που οι κύριοι αυτοί κάνουν "συστάσεις" στα κόμματα των χωρών που πλήττονται από την οικονομική ύφεση-προϊόν των παιχνιδιών των κερδοσκόπων στην αμερικανική κτηματαγορά, για το πως θα τοποθετηθούν στα ζητήματα που αφορούν στις κοινωνίες τους; Μπορεί να "δάνεισαν" (τοκογλυφικά φυσικά), αλλά ας αναλογιστούν πόσο αίμα "δάνεισε" διαχρονικά η Ελλάδα στο βωμό της Ελευθερίας...

Ποια Δύση;

Άρα, για ποια "Δύση"¨μιλάμε; Αν μιλάμε για την Europa Nostra, τη δική μας Ευρώπη, τη συνομοσπονδία των Εθνών, την Ένωση των περήφανων χριστιανικών ευρωπαϊκών λαών, όπου η προστασία της εθνικής ιδιοπροσωπίας και των παραδόσεων, πηγαίνουν χέρι-χέρι με φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις που ανάγουν την κοινωνική Δικαιοσύνη σε προτεραιότητα, τότε αναφωνούμε ανεπιφύλακτα ΝΑΙ. Αν από την άλλη μιλάμε για την Ομοσπονδία των γραφειοκρατών, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, τον οργανισμό που έχει λανσάρει ως βασικές αρχές του την ελεύθερη διακίνηση του κεφαλαίου, τη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων και τη μετατροπή  της Γηραιάς Ηπείρου σε ζώνη φτηνών εργατικών χεριών, με την ενθάρρυνση της λαθρομετανάστευσης και την παρεπόμενη καταστροφή της ευρωπαϊκής μεσαίας τάξης, τότε αναφωνούμε ΟΧΙ.


πηγή: Δεξιός

Μετά σε λένε συνομοσιολόγο!!

Η παρακάτω πλάκα τοποθετήθηκε στη βάση του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη το 1984... τα σχόλια είναι περιττά:


Σούπερκομπιουτερ κυριεύουν την παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά

Το άρθρο της Daily Mail λέει μερικά ιδιαιτέρως εντυπωσιακά πράγματα που θα έπρεπε να τα διαβάσουν οι φίλοι που νομίζουν ότι θα βγάλουν άκρη με τα CDS και τους "κερδοσκόπους".

Επειδή είναι μεγάλο και δύσκολο να μεταφραστεί καλύτερα να πάτε να το διαβάσετε στην πηγή. Εγώ θα αναφέρω μόνο πως οι ιδιοκτήτες των hedge founds δεν ψάχνουν καλούς οικονομολόγους για να αναλάβουν τις χρηματιστηριακές συναλλαγές αλλά καλούς μαθηματικούς και φυσικούς για να φτιάξουν προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία θα αποφασίζουν και θα κάνουν τις αγοραπωλησίες. 

Να σας πω επίσης ότι το 73% των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αποφασίζονται και γίνονται από προγράμματα ηλ. υπολογιστών τα οποία πολλές φορές κρατάνε τις μετοχές μόνο για χιλιοστά του δευτερολέπτου πριν τις ξαναπουλήσουν...

Κατά τ' άλλα εμείς νομίζουμε ότι υπάρχουν ακόμα κερδοσκόποι δηλ. κοράκια με κοστουμιές που αποφασίζουν ποιες μετοχές και ποια ομόλογα θα αγοράσουν... κάποιοι δε πιστεύουν ότι θα τα βάλουν μαζί τους και θα τους ξεμπροστιάσουν... είμαστε βαθιά νυχτωμένοι...

Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο εδώ 

Λεφτά υπάρχουν ρε!

13.000 ευρώ για τη μεταφορά οικοσκευής ενός υπαλλήλου που κλήθηκε να επιστρέψει στην Αθήνα απ' την Πρεσβεία μας στην Κοπεγχάγη... ένα προνόμιο που δικαιούνται όλοι οι διπλωμάτες. Μπράβο μας!! Δείτε και την διαταγή πληρωμής:

Περικόπτονται οι αποζημιώσεις για τις υπερωρίες

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/86459.jpgΣε περικοπή δαπανών υπερωριακής απασχόλησης στο Δημόσιο, για τις οποίες δεν υπάρχουν οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό, προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ.

Σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών προβαίνουν σε περικοπές δαπανών που αφορούν στην υπηρεσιακή αποζημίωση εργαζομένων στο Δημόσιο όταν διαπιστώνουν ότι δεν είχαν προβλεφθεί οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό».

Όπως διευκρινίζει ο κ. Σαχινίδης, σύμφωνα με το νόμο 3205/2003, οι δαπάνες υπερωριακής, νυκτερινής και Κυριακών ή εξαιρέσιμων ημερών εργασίας, που πραγματοποιούνται κατά το τελευταίο δίμηνο κάθε έτους, δύνανται να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, με την προϋπόθεση ότι είχαν προβλεφθεί οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν και δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή τους.

«Οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), κατά τον έλεγχο και εκκαθάριση των ανωτέρω δαπανών, προβαίνουν σε αντίστοιχες περικοπές, εφόσον δεν πληρείται η προαναφερόμενη προϋπόθεση», προσθέτει ο κ. Σαχινίδης.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Δημήτρης Παπαδημούλης κατήγγειλαν ότι «το τελευταίο διάστημα σε αποσπασμένους υπαλλήλους του δημοσίου έχουν περικόψει αποδοχές υπερωριακής απασχόλησης τους, επειδή σύμφωνα με την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν κατέστη δυνατή η ενταλματοποίηση δαπάνης για υπερωριακή αποζημίωση». Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν «αδιανόητο εργαζόμενοι να μην πληρώνονται για εργασία που έχουν προσφέρει, για λόγους που αφορούν διαδικασίες ή αβλεψίες των υπουργείων και χωρίς την υπαιτιότητα τους».

Έτοιμος το Δεκέμβριο του 2015 ο αγωγός South Stream

http://www.skai.gr/files/temp/E06ACF698E2E30025E32A0BDCE2DC22C.jpgΟι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όπως διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ. Ανακοίνωσε, παράλληλα, την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του άλλου αγωγού με τον οποίο η Μόσχα παρακάμπτει χώρες διαμετακόμισης, όπως τη Λευκορωσία και την Πολωνία, του Nord Stream.

«Επιβεβαιώνουμε για μια ακόμα φορά ότι το πρόγραμμα κατασκευής του South Stream θα έχει ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2015», ημερομηνία κατά την οποία θα παραδώσουμε φυσικό αέριο στους καταναλωτές, είπε ο Αλεξέι Μίλερ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο της ρωσικής κυβέρνησης, ο επικεφαλής της Gazprom δήλωσε, μετά από συνάντησή του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι «σήμερα, μπορώ να σας πω επακριβώς το πότε θα αρχίσει να λειτουργεί ο Nord Stream. Στις 8 Νοεμβρίου. Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου από τους δύο παράλληλους αγωγούς».

Η δυναμικότητα μεταφοράς του πρώτου από τους δύο παράλληλους αγωγούς που αποτελούν τον Nord Stream ανέρχεται σε 27,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες για την κατασκευή του δεύτερου αγωγού και η τοποθέτησή του αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2012, διπλασιάζοντας τη συνολική δυναμικότητα μεταφοράς του Nord Stream. Ο Αλεξέι Μίλερ διευκρίνισε ότι ο δεύτερος αγωγός έχει ήδη τοποθετηθεί σε μήκος μεγαλύτερο των 700 χιλιομέτρων, απόσταση με ισοδυναμεί με το 60% της συνολικής.

Reuters: Οι συζητήσεις με την τρόικα έχουν «σχεδόν» ολοκληρωθεί

http://www.skai.gr/files/temp/1385D28B2891AD9136E705D399B57A29.jpgΟι συζητήσεις με την τρόικα σχετικά με τηνε εκταμίσευση της επόμενης δόσης αλλά και το επόμενο πακέτο διάσωσης της χώρας έχουν ολοκληρωθεί σε σημαντικό βαθμό επισημαίνει το Reuters.

Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις του κ. Οικονόμου. «Οι συνομιλίες έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί.

Νομίζω ότι έχουμε καλύψει όλα τα σημαντικά θέματα. Η αποστολή ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ θα επισκεφθεί μια δύο φορές ακόμη το λογιστήριο του κράτους προτού ολοκληρώσει την έκθεσή του την Τετάρτη.

Επεσε ξύλο στη συγκέντρωση των μαθητών (video)

http://img.protothema.gr/3A10887DDB38EF9758E5D7BA7B1AA8D2.jpgΤελικά δεν αποφεύχθηκαν τα επεισόδια στη σημερινή διαμαρτυρία των μαθητών στο κέντρο της Αθήνας.

Ετσι ενώ οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν μέχρι και να σηκώσουν στα χέρια τους ανήλικους προκειμένου να ανοίξει η Αμαλίας, οι μαθητές τελικά επανήλθαν «ξαπλώνοντας» στο δρόμο μπροστά από το ξενοδοχείο Μ. Βρετανία.

Τότε τα ΜΑΤ επενέβησαν και ήρθαν στα χέρια με τους μαθητές, ενώ χρησιμοποίησαν και τα γκλομπ τους. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου.

Αυτή την ώρα περίπου 100 μαθητές πραγματοποιούν πορεία προς τα Προπύλαια, «συνοδευόμενοι» από τα ΜΑΤ.

Νωριτέρα, οι αστυνομικοί σήκωσαν στα χέρια τους μαθητές προκειμένου να ανοίξουν την Αμαλίας, καθώς οι ανήλικοι δεν αποφάσιζαν να φύγουν και μάλιστα είχαν φτάσει και μέχρι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Είχε προηγηθεί πορεία των μαθητών στο κέντρο της Αθήνας. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την κατάσταση στα σχολεία και την παιδεία γενικότερα.

Στους γύρω δρόμους επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Πορεία πραγματοποιούν οι μαθητές και στη Θεσσαλονίκη.




Γ. Μιχελάκης για "εργασιακή εφεδρεία" και προσχέδιο προϋπολογισμού

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2011/02/mixelakis-thumb-large.jpgΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την εργασιακή εφεδρεία- όπως, ήδη, τονίσαμε- είναι ασαφείς και κοινωνικά ανάλγητες.

Είναι πρωτοφανές -όπως επισημάναμε και στην πρώτη δήλωσή μας- να θεωρεί η κυβέρνηση πιο δίκαιη την απόλυση από τη μη απόλυση.

Είναι αντιφατικό να αναφέρει στην αρχή της χθεσινής ανακοίνωσής της ότι δήλωσε έτοιμη να αποδεχτεί την πρότασή μας και στο τέλος να κατασκευάζει προσχήματα για την αμφισβήτησή της.

Είναι, ταυτόχρονα, εγκληματικό και πολιτικά ανήθικο, από τη μια η κυβέρνηση να προχωρά σε παράνομες προσλήψεις, παραβιάζοντας το νόμο που η ίδια ψήφισε, και από την άλλη να αποφασίζει και να διατάζει μαζικές απολύσεις.

Ήδη -όπως πρόσφατα αποκαλύψαμε- η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσότερων από 70 νέων κρατικών δομών και τη δημιουργία 1.230 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωσή τους, με κόστος που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

Επίσης -όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ (σελ. 39-40)- μόνο το 2010 καλύφθηκαν 25.850 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353 θέσεις με συμβάσεις έργου.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές απολύσεις για να καλύψει τις ανήθικες, τις εγκληματικές και παράνομες προσλήψεις που η ίδια έκανε τον περασμένο χρόνο.

ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής συνταγής που ακολουθεί.

Οι ανεπάρκειες, οι καθυστερήσεις και οι συγκρούσεις των στελεχών της γίνονται αιτία για νέα, ακόμη πιο δυσβάσταχτα και ακόμη πιο άδικα, μέτρα.

Παρά τις αιματηρές θυσίες των πολιτών, η κυβέρνηση πέφτει έξω σε όλους τους στόχους της και τους αναθεωρεί προς το δυσμενέστερο.

Η αναποτελεσματικότητά της πληρώνεται και, μάλιστα, πολύ ακριβά από το λαό και τον τόπο.

Χωρίς, δυστυχώς, να δημιουργείται καμία προοπτική και καμία ελπίδα εξόδου από την κρίση.

Και αυτό είναι το χειρότερο.

Τον Χριστόφια δείχνει ως υπεύθυνο, το πόρισμα για την έκρηξη στη ναυτική βάση

Σήμερα το μεσημέρι δίδεται στη δημοσιότητα, το πόρισμα της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής υπό τον νομικό Πόλυ Πολυβίου, τον οποίο διόρισε το υπουργικό συμβούλιο για να ερευνήσει όλα τα ζητήματα, εκτός των ποινικών ευθυνών, για τους λόγους που οδήγησαν, στις 11 Ιουλίου 2011, στη φονική έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων του πλοίου Monchegorsk, όπου έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε όλο σχεδόν τον κυπριακό τύπο αναφέρεται ότι το πόρισμα Πολυβίου θα καταλογίζει "πολιτικές και θεσμικές ευθύνες στον Πρόεδρο Χριστόφια , ασυνεννοησία αξιωματούχων, κράτος-μπάχαλο, νοσηρές αντιλήψεις δεκαετιών και πελατειακές σχέσεις βαθιά ριζωμένες".

Εκείνο που αναμένεται με ενδιαφέρον, είναι η διαβάθμιση της ευθύνης που αναμένεται να αποδώσει για τον καθένα ξεχωριστά ο κ. Πολυβίου, με την προσοχή ασφαλώς να εστιάζεται στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεδομένων και των εντονότατων επικρίσεων που εξακολουθεί να δέχεται από την ημέρα της τραγωδίας. Θεωρείται δεδομένο ότι ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής θα αναφερθεί "εκτενώς στην έννοια της πολιτικής ευθύνης και των παραλείψεων και θα την χρεώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως εκ της θέσεώς του".

Όπως φάνηκε και από την ακροαματική διαδικασία, ο κ. Πολυβίου, αναμένεται να καταγράψει την παράλειψη του Προέδρου να θέσει το θέμα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου και για το ότι δεν ζητούσε να τηρείται ενήμερος για την εξέλιξη γύρω από το όλο ζήτημα επί δυόμισι ολόκληρα χρόνια, αφήνοντας τους χειρισμούς εν λευκώ στους υπουργούς Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, και Άμυνας, Κώστα Παπακώστα και σε άλλους συνεργάτες του, οι οποίοι επέδειξαν ολιγωρία.

Πέραν των παραλείψεων, της ασυνεννοησίας και της έλλειψης συντονισμού σε πολιτικό επίπεδο, υπό τον φακό του Πόλυ Πολυβίου θα τεθεί η ευθύνη των ειδικών και άλλων τεχνοκρατών, που ενώ είχαν ενημερωθεί για την έκρηξη στο ένα από τα εμπορευματοκιβώτια, λίγες μέρες πριν από τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου, ουδέν έπραξαν ώστε να ληφθούν ακαριαίες αποφάσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την τραγωδία. (Σ' αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή από τις 4 μέχρι 11 Ιουλίου, επικεντρώνεται εξάλλου και η ποινική έρευνα της Αστυνομίας, που θα υποβληθεί την Τρίτη στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει για τις ποινικές διώξεις).

Το πολυαναμενόμενο πόρισμα Πολυβίου για την τραγωδία που συγκλόνισε την Κύπρο και ταρακούνησε συθέμελα την κυβέρνηση, αναμένεται ότι θα καθορίσει την πολιτική ατζέντα των επόμενων ημερών και γι' αυτόν τον λόγο οι πολιτικές δυνάμεις ετοιμάζουν την επιχειρηματολογία που θα αναπτύξουν αναλόγως των ευρημάτων.

Οι εκτιμήσεις από πλευράς Προεδρικού είναι ότι τόσο από την έρευνα Πολυβίου όσο και από την ποινική, θα καταρριφθεί το επιχείρημα περί άμεσης εμπλοκής και ευθύνης του Προέδρου στο τραγικό ατύχημα, από το ημερολόγιο των γεγονότων στο κρίσιμο διάστημα από την 4η Ιουλίου, όταν σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη, μέχρι και την 11η Ιουλίου. Πέραν τούτου, θέση της κυβέρνησης παραμένει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αλλά θα παραμείνει στη θέση του για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος.

Τα κεφάλαια Κυπριακή Πολιτεία, Υπουργικό, Κρατικές Υπηρεσίες, Βουλή και ΑΗΚ αναμένεται ότι θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού είναι σε αυτά που περιλαμβάνονται και οι ευθύνες των βασικών πρωταγωνιστών. Επίσης στο πόρισμα περιλαμβάνεται ειδική αναφορά στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν οι κρατικές υπηρεσίες μετά την έναρξη των φωτιών στα εμπορευματοκιβώτια και τις φονικές εκρήξεις. Τέλος στο πόρισμα εντύπωση θα προκαλέσει η ενότητα με τις θέσεις Πολυβίου για το πώς θα έπρεπε να λειτουργεί ένα "συγχρονο και "ευνομούμενο κράτος".

Στην Τουρκία ως σύμβουλος του πρωθυπουργού ο Άλεξ Ρόντος

Ο Άλεξ Ρόντος εξακολουθεί να εμφανίζεται ως σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου, παρά τις επίσημες διαψεύσεις στις οποίες είχαν προβεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Τελευταία εμφάνισή του σε συνέδριο που έγινε στην Τουρκία όπου παρουσιάστηκε με το ταμπελάκι “Advisor Greek Prime Ministry”.

Κι αυτό παρά το ότι η κυβέρνηση  διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι ο πρωθυπουργικός παλιόφιλος δεν έχει κανέναν θεσμικό ρόλο. Προφανώς ισχύει αυτό που η Πωλίνα Λάμψα (μεταξύ πολλών άλλων) είχε πει στην πρεσβεία των ΗΠΑ . Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Σπέκχαρντ, που διέρρευσε στα wikileaks, η Λάμψα του είχε πει ότι ο Άλεξ Ρόντος δρα ως άτυπος σύμβουλος μακριά από το προσκήνιο και πως έχει αναλάβει ειδικούς ρόλους και αποστολές. Στο ίδιο τηλεγράφημα η Λάμψα μιλούσε για ύπαρξη μυστικής διπλωματίας.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι τα αυτονόητα: Ποιος πληρώνει τον –μη θεσμικό- Άλεξ Ρόντο για τις ειδικές αποστολές που έχει αναλάβει; Ποιος τον διόρισε και ποιος του πλήρωσε τα έξοδα και τη μετακίνησή του στην Τουρκία; Aπό ποια κονδύλια μισθοδοτείται;

http://www.antinews.gr/2011/10/03/125354

Αντικαθιστούν τον ανταποκριτή της ΝΕΤ και του ΑΠΕ στο Βερολίνο με τη σύζυγο του πρώην ΥΠΕΞ, Δρούτσα!

Η Φαίη Καραβίτη σύζυγος του πρώην ΥΠΕΞ, Δημήτρη Δρούτσα, θα πάρει τη θέση του ανταποκριτή της ΝΕΤ και του ΑΠΕ στο Βερολίνο, Γιώργου Παππά. Ενδεικτικό της αντίληψης των συνεργατών του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου η μετακίνηση του δημοσιογράφου, αλλά και ενδεικτικό του πώς εννοεί η κυβέρνηση την ανεξαρτησία της ΕΡΤ.

Είναι γεγονός ότι η σύμβαση του δημοσιογράφου έληξε τέλος του μήνα, αλλά δεν ανανεώθηκε ως είθισται, αντίθετα την καπάρωσε η σύζυγος του Δημ. Δρούτσα που εντελώς τυχαία εσχάτως μετακόμισε στο Βερολίνο! Βεβαίως το γεγονός δεν φαίνεται να είναι τυχαίο και από την αποκλειστική συνέντευξη της Μέρκελ που εξασφάλισε ο Γιώργος Παππάς για τη ΝΕΤ και την είδαμε να προβάλλεται πρώτα από το Mega!

Σε… απομόνωση ο Ελπιδοφόρος μετά το ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ-Μητσοτάκης-Αναστασιάδης ακύρωσαν τα ραντεβού μαζί του

Έντονη δυσφορία σε Αθήνα και Λευκωσία για τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής -Ο Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει μαζί του και το ίδιο αναφέρουν πληροφορίες ότι προσανατολίζεται να κάνει και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που ταξιδέψει το απόγευμα για την έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Σοβαρή κρίση και διπλωματικές παρενέργειες στις σχέσεις της ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την Ελλάδα και την Κύπρο προκαλεί η πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου να παραστεί σε φιέστα για τα εγκαίνια του λεγόμενου «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη που οργάνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συμμετείχε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

Τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία αιφνιδιάστηκαν από τη στάση του προκαθήμενου της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στις ΗΠΑ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να δώσει το παρών σε μια εκδήλωση, η οποία, εκτός των άλλων συμβολισμών, εμπεριείχε και τη νομιμοποίηση της συμμετοχής του επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο.



Πληροφορίες από διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη αναφέρουν ότι ειδικά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, πνέει μένεα κατά του κ. Ελπιφοδόρου και ως ένδειξη της δυσαρέσκειας του ματαίωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής. «Δεν μπορώ να τον συναντήσω όταν μια μέρα πριν ήταν σε φιέστα με τον επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων», φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο Κύπριος Πρόεδρος

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Αναστασιάδης πήρε αυτή την απόφαση αφού νωρίτερα επικοινώνησε με την Αθήνα και ως εκ τούτου θεωρείται πολύ πιθανό ότι μετά τον Κύπριο Πρόεδρο θα ακυρώσει την συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναχωρεί αργά το απόγευμα της Τετάρτης για τη Νέα Υόρκη, καθώς είναι προγραμματισμένο να μιλήσει την Παρασκευή στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Ελπιδοφόρος στα εγκαίνια



Το τετ α τετ με την Εμινέ Ερντογάν



Σύμφωνα με το πρόγραμμα του το οποίο είχε ανεπίσημα γίνει γνωστό, ο κ. Μητσοτάκης επρόκειτο, μεταξύ άλλων επαφών στην αμερικανική μεγαλούπολη να συναντήσει τον κ. Ελπιδοφόρο, κάτι, ωστόσο, για το οποίο φαίνεται να έγιναν δεύτερες σκέψεις, με αποτέλεσμα συνεργάτες του πρωθυπουργού να αφήνουν ανοικτό να θα υπάρξει το επόμενο διήμερο τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Υπενθυμίζεται ότι το «Σπίτι της Τουρκίας» είναι ένας ουρανοξύστης στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στην 1η Λεωφόρο, που θα στεγάζει τη μόνιμη αντιπροσωπία της Τουρκίας στον ΟΗΕ αλλά και το τουρκικό προξενείο. Τα εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα από τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του, Εμινέ, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου όπως επίσης και ο κατοχικός ηγέτης Τατάρ.

Ανταπόκριση από Νέα Υόρκη: Γρηγόρης Τζιοβάρας
ΠΡΩΤ ΘΕΜΑ

Στα 19 δισ. σωρευτικά τα πρόσθετα μέτρα του προϋπολογισμού του 2012

http://s.enet.gr/resources/2009-10/1venizelos-thumb-large.jpgΥπερβαίνει τα 19 δισ. ευρώ το σωρευτικό ύψος των πρόσθετων μέτρων που ενσωματώνει ο προϋπολογισμός του 2012, με αυξήσεις φόρων και μειώσεις δαπανών, αλλά και με αστάθμητο παράγοντα την έκταση της ύφεσης, που ενέχει τον κίνδυνο επιβολής και νέων μέτρων.

Το συνολικό ύψος των εισπρακτικών μέτρων του 2012 φτάνει στο ποσό των 13,1 δισ. ευρώ, με το συνυπολογισμό των έκτακτων εισφορών και γενικά των παρεμβάσεων του μεσοπρόθεσμου, που θα εφαρμοστούν από το επόμενο έτος, αλλά και των έκτακτων εισφορών στα ακίνητα που αποφάσισε εσχάτως η κυβέρνηση. Αντίστοιχα οι δαπάνες θα μειωθούν συνολικά κατά 6,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,85 δισ. ευρώ, θα προέλθουν από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.



Σήμερα στη Βουλή

Στόχος του νέου προϋπολογισμού το προσχέδιο του οποίου εγκρίθηκε από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, είναι η μείωση του ελλείμματος στο επίπεδο του 6,8% του ΑΕΠ ή σε 14,65 δισ. ευρώ με αναθεώρηση των στόχων, λόγω της βαθύτερης ύφεσης.

Το 2011 το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα κλείσει στο 8,5% του ΑΕΠ ή σε 18,69 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 17,1 δισ. ευρώ, ή 7,6% του ΑΕΠ.

Για το 2012, ο πήχης του ελλείμματος διαμορφώνεται στο 6,8% του ΑΕΠ ή σε 14,65 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα προβλέπεται και πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,2 δισ. ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ.

Το υπουργείο Οικονομικών δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος (έσοδα, μείον δαπάνες χωρίς τόκους) υποστηρίζοντας ότι θα συμβάλλει στην ανακοπή της ανατροφοδότησης του χρέους από τα ελλείμματα και «σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας σε μία άλλη δημοσιονομική φάση» και «θωρακίζει τη χώρα, χάρη στις θυσίες και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Κρίσιμος παράγοντας για τα ακριβή μεγέθη του ελλείμματος είναι το ύψος του ΑΕΠ το οποίο, από 225 δισ. ευρώ, που υπολογιζόταν ότι θα διαμορφωθεί φέτος, λόγω της βαθύτερης ύφεσης, που φτάνει στο 5,5% έναντι εκτίμησης 3,8% και θα διαμορφωθεί σε επίπεδα κοντά στα 220 δισ. ευρώ. Το 2012, υποχωρεί περαιτέρω κάτω από το ποσό των 220 δισ. ευρώ (αντί εκτίμησης 228 δισ. ευρώ), αφού προβλέπεται νέα ύφεση κατά περίπου 2%, αντί ανάκαμψης 0,6%.

Αβεβαιότητες

Στην περίπτωση που καταγραφεί μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ είτε το 2011, είτε το 2012, η κυβέρνηση θα λάβει και νέα διορθωτικά μέτρα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αλλά και την αδυναμία της να πείσει την τρόικα, για το αυτονόητο, ότι ο συνδυασμός μέτρων και ύφεσης δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο από τον οποίο η οικονομία είναι αδύνατο να εξέλθει.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών είναι διάχυτη η αβεβαιότητα ακόμα και για την επίτευξη των στόχων για το 2011 η οποία θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, αλλά και από την προθυμία των φορολογουμένων.

Κρίσιμοι μήνες

Χαρακτηριστικά το ΥΠΟΙΚ αναφέρει: «Επειδή απομένουν τρεις κρίσιμοι μήνες για την ολοκλήρωση του οικονομικού έτους 2011, η τελική εκτίμηση για έλλειμμα 8,5% του ΑΕΠ μπορεί να επιτευχθεί, εφόσον υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση τόσο του κρατικού μηχανισμού, όσο και των ίδιων των πολιτών, από τη στάση των οποίων εξαρτάται το δημοσιονομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό μέλλον της χώρας».

Εσοδα και δαπάνες

Η προσαρμογή που απαιτείται το επόμενο έτος θα στηριχθεί στην αύξηση των εσόδων και στη μείωση των δαπανών. Εκτός των μέτρων που αποφασίστηκαν εντός του Σεπτεμβρίου υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας, το 2012 θα εφαρμοστούν και μέτρα που περιέχει το μεσοπρόθεσμο, τα οποία είτε θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά το 2012 είτε θα επαναληφθούν και το επόμενος έτος (έκτακτες εισφορές). Στο πλαίσιο αυτό το σύνολο των επιβαρύνσεων των φορολογουμένων το 2012 θα διαμορφωθεί σε 13,1 δισ. ευρώ.

Η μείωση των δαπανών θα στηριχθεί στη μείωση των μισθών, των συντάξεων, και κοινωνικών δαπανών και σε οφέλη που θα προκύψουν από την κατάργηση δημοσίων φορέων και την εφεδρεία του προσωπικού, με το συνολικό ποσό της εξοικονόμησης να ανέρχεται σε 6,3 δισ. ευρώ.

Το ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει πως «η δέσμη των πρόσθετων μέτρων που έχει αποφασιστεί και ανακοινωθεί για το 2011 και το 2012 είναι συνολικού ύψους 6,6 δισ. ευρώ». Για το 2012, στο ποσό αυτό προστίθενται λογιστικά και 280 εκατ. ευρώ που είχαν επιδικαστεί και επρόκειτο να καταβληθούν αναδρομικά στους δικαστικούς λειτουργούς, αλλά θα γίνει αργότερα, μετά το τέλος του προγράμματος προσαρμογής. Υπενθυμίζει επίσης την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης, που θα γίνει από 15 Οκτωβρίου 2012.

Οι φόροι και τι θα αποδώσουν


Τα φορολογικά μέτρα στα οποία θα στηριχθεί ο νέος προϋπολογισμός είναι:

- Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και η είσπραξη «άλλων εσόδων» θα αποδώσει 3.678 εκατ. ευρώ. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αλλάζει ριζικά η φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου και καταργούνται εκατοντάδες φοροαπαλλαγές. Ορισμένες θα καταργηθούν από τη χρήση 2011.

- Η έκτακτη εισφορά στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, από 0,5 έως και 20 ευρώ ανά τ.μ. που θα αποδώσει 2.500 εκατ. ευρώ, το 2012.

- Η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ για ηλικίες 30-65 ετών, θα αποδώσει 1.700 εκατ. ευρώ, λόγω της αύξησης της παρακράτησης το επόμενο έτος, αλλά και λόγω του αυξημένου φόρου που θα πληρώσουν το 2012, οι φορολογούμενοι με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Όσοι έχουν εισόδημα 12.000 ευρώ, ενώ φέτος δεν πλήρωσαν φόρο, το 2012 θα πληρώσουν 700 ευρώ. Κατά 700 ευρώ, θα αυξηθεί και ο φόρος για όσους έχουν υψηλότερα εισοδήματα.

- Ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα, που θα επιβληθεί για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο, με την προσδοκία να αποδώσει 1.300 εκατ. ευρώ.

- Η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από 13% σε 23% από 1/9/2011, το 2012 δεδομένου ότι θα εφαρμοστεί ολόκληρο το έτος θα αποδώσει 700 εκατ. ευρώ.

- Η εναρμόνιση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το φόρο πετρελαίου κίνησης από τον Οκτώβριο του 2012, θα αποδώσει 500 εκατ. ευρώ.

- Η αύξηση αντικειμενικών αξιών ακινήτων στα επίπεδα των αγοραίων τιμών, εντός του 2012, θα αποδώσει 500 εκατ. ευρώ.

- Οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης θα αυξηθούν επιπλέον κατά 315 εκατ. ευρώ.

- Η αύξηση τεκμηρίων διαβίωσης για όλους τους φορολογούμενους, θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα κατά 220 εκατ. ευρώ.

- Το ειδικό τέλος στους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο αυξάνεται από 300 ευρώ, φέτος σε 400-500 ευρώ το 2012 και θα αποδώσει 100 εκατ. ευρώ.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ - pkak@naftemporiki.gr

Γ. Μιχελάκης: Ασαφείς οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης

http://www.skai.gr/files/temp/13554BE71D513B34326A042980B053AF.jpg«Είναι πρωτοφανές η κυβέρνηση να θεωρεί ότι η απόλυση είναι κοινωνικά πιο δίκαιη από τη μη απόλυση. Οι ανακοινώσεις της, πάντως, παραμένουν σκόπιμα ασαφείς και χρήζουν άμεσης διευκρίνισης.

Είναι, ταυτόχρονα, αντιφατικές αφού στην αρχή αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δήλωσε έτοιμη να αποδεχτεί την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, για την εργασιακή εφεδρεία, αναγνωρίζοντας έτσι τα πλεονεκτήματά της, ενώ στο τέλος απαριθμούνται αιτιάσεις εναντίον της πρότασής μας. Ακόμα και αυτήν την ώρα, το αμετανόητο ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να απαξιώσει κάθε πρότασή μας.

Σε κάθε περίπτωση, η πρότασή μας είναι κοινωνικά δικαιότερη και έχει μεγαλύτερο δημοσιονομικό όφελος».

Μυαλοεξατμισμένος... όπως λέει κι ο Χάρρυ Κλύν

Δείτε τον:

https://p.twimg.com/Aax-udmCEAArsUp.jpg

Γιατί κ.Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλάξατε γνώμη;

http://tvxs.gr/sites/default/files/article/2011/24/62813-papo.jpgΚατά τη διάρκεια εκδηλώσεων μνήμης των Λιγκιάδων του νομού Ιωαννίνων ο αξιότιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση της χώρας και είπε να κατανεμηθούν δίκαια τα βάρη στον Ελληνικό λαό και να μην πληρώσουν οι ασθενέστερες τάξεις.
Ειλικρινά με εξέπληξε η καινούρια πρόταση του κ.Προέδρου που έκανε, διότι θυμάμαι πολύ καλά που παλαιότερα σε επίσκεψή του σε κάποιο νησί μας είχε πει ότι δεν φταίει ο λαός για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και θα πρέπει να πληρώσουν αυτοί που προκάλεσαν την κρίση.

Τώρα τι συμβαίνει κύριε Πρόεδρε και άλλαξες γνώμη και λες άλλα λόγια ;

Πρόεδρος της Δημοκρατίας είσαι, δηλαδή Αρχηγός του Κράτους και θα έπρεπε σαν Ανώτατος ΄Αρχων να καλέσεις τον Πρωθυπουργό και όλη την Κυβέρνηση και να τους τρίξεις λίγο τα δόντια, λέγοντας και απαιτώντας να μην πειραχθεί καθόλου οικονομικά ο Ελληνικός λαός για την οικονομική κατάντια που προκάλεσαν τα κόμματα στη χώρα.

΄Αλλωστε όπως και προ ημερών είπε σε πρωινή εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής κ. Γιώργος Λιάνης, εσείς κ. Πρόεδρε σύμφωνα με το άρθρο 40 του Συντάγματος έχετε την υποχρέωση να προστατεύσετε τον Ελληνικό λαό από μία ολέθρια οικονομική καταστροφή, αλλά δυστυχώς δεν λάβατε απολύτως καμία πρωτοβουλία οικονομικής προστασίας των Ελλήνων, και μάλιστα ο κ.Λιάνης ό οποίος σας σέβεται και σας τιμά, απόρησε που ακόμα δεν πήρατε εσείς στα χέρια σας το θέμα αυτό προς οριστική τακτοποίηση

Η είδηση του αιώνα!!! Η ΝΔ κέρδισε εκλογές στην Κρήτη!

Η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή και αφορά τις εκλογές στην υγειονομική περιφέρεια Κρήτης όπου η ΝΔ πήρε κοντά 50% με το ΠΑΣΟΚ να παθαίνει πανωλεθρία μέσα στο σπίτι του, παίρνοντας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανιών 0 (μηδέν) ψήφους και στο νοσοκομείο Σητείας 1 ψήφο!!!

Η συνέχεια στο irakliotikosteki.blogspot.com

Κλέων Παπαδόπουλος: Ο αναμορφωτής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Πήρε τη μετοχή στις 01/10/2009 στα 4,76 € και την πήγε μέσα σε δύο χρόνια, 30/09/2011, στα 0,77 €!!! Πτώση 300%... 
υποψήφιος για Νόμπελ θα είναι ο μπαγάσας

Κατάληψη...ναρκομανών στο Πάντειο


Σοκαριστικές μαρτυρίες

Άνθρωποι του Armageddon βρέθηκαν χθες το βράδυ έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και αυτά που μας μετέφεραν είναι εξοργιστικά.

Το πανεπιστήμιο τελεί υπό κατάληψη από την Πέμπτη, όταν μετά από παράνομη Γενική Συνέλευση όπου συμμετείχαν οι αριστερές φοιτητικές παρατάξεις και η ΠΑΣΠ, αποφασίστηκε να κλείσει -εκ νέου-  παρ' ότι η πλειοψηφία των φοιτητών είχε αποφασίσει σε προηγούμενη Γ.Σ. το άνοιγμα της σχολής.

Η συνέχεια στο armageddon-news.blogspot.com

ΝΔ: Oμολογία αποτυχίας το προσχέδιο του Προϋπολογισμού

«Ο έλεγχος της Οικονομίας έχει χαθεί.Η Κυβέρνηση αποδέχεται, πλέον, ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι, παρά τις αιματηρές θυσίες των πολιτών, δεν επιτυγχάνονται .Και τους αναθεωρεί μέσα από το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού .

Το οποίο και αποτελεί την πιο έμπρακτη ομολογία αποτυχίας, τόσο του Μνημονίου, όσο και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.

Και αυτό γιατί η ύφεση είναι ακόμη βαθύτερη (εκτιμάται στο 5,5% από 3,5% στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο) και το έλλειμμα υψηλότερο ακόμη και από τις πρόσφατες αναθεωρημένες προβλέψεις.

Διαψεύδοντας προσδοκίες και διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού Οικονομικών ότι ο στόχος του ελλείμματος θα επιτευχθεί .

Και αποδεικνύοντας ότι, όταν η αριθμητική της Οικονομίας συγκρούεται με τις ψεύτικες πολιτικές προσδοκίες, πάντα κερδίζει η αριθμητική .

Έτσι, παρά τις πρόσφατες κινήσεις πολιτικής απελπισίας της Κυβέρνησης με τη λήψη νέων μέτρων, που ανεβάζουν το λογαριασμό των μέτρων περίπου στα 28 δισ. ευρώ για το 2011, το έλλειμμα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 18,7 δισ. ευρώ, αντί για 17,1 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος μέχρι σήμερα.

Δηλαδή, το έλλειμμα θα μειωθεί -εάν μειωθεί- γιατί η Κυβέρνηση εναποθέτει τις ελπίδες της πλέον στον κρατικό μηχανισμό και στους πολίτες, κατά 5 δισ. ευρώ το 2011.

Αγνοώντας και τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους, ύψους 6,5 δισ. ευρώ, η εξόφληση των οποίων θα επιδράσει ανοδικά στο έλλειμμα.

Πρόκειται, όπως δυστυχώς είχαμε προβλέψει, για μνημείο οικονομικής αναποτελεσματικότητας.

Και αυτό γιατί περισσότερο από τα 3/4 από τις θυσίες των πολιτών, κυρίως λόγω της ύφεσης, πάνε χαμένες.

Και οι πολίτες, αντί να δουν κάποιο φως, βυθίζονται σε πιο πυκνό σκοτάδι.

Η εμμονή στην ίδια οικονομική πολιτική, πολιτική που αγνοεί την ανάκαμψη της οικονομίας, καθιστά και τον 3ο Προϋπολογισμό αυτής της Κυβέρνησης Προϋπολογισμό μιας «εικονικής πραγματικότητας».

Και θα αποδειχθεί, δυστυχώς, πολύ γρήγορα, όπως έγινε και εφέτος, ο πρώτος «προσωρινός» Προϋπολογισμός για το 2012.»

Χ. Σταϊκούρας