06 Οκτωβρίου 2011

Πρωτότυπο γκάλοπ απ'την Public Issue: 22,5% των Ελλήνων είναι μαλάκ@@!

Πρωτοφανή ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Η επιρροή του κυβερνώντος κόμματος παρουσιάζει εικόνα κατάρρευσης και οι δείκτες κοινωνικής δυσαρέσκειας βρίσκονται στα ύψη.

Ειδικότερα, όπως καταδεικνύει το Βαρόμετρο Οκτωβρίου, η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μεγαλώνει στις 9 μονάδες, χωρίς ωστόσο η ΝΔ να εξασφαλίζει αυτοδυναμία. Έτσι η αξιωματική αντιπολίτευση καταγράφει ποσοστό 31,5%, το ΠΑΣΟΚ 22,5%, το ΚΚΕ 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,5%, το ΛΑΟΣ 9% και η Δημοκρατική Αριστερά 5%. Πρωτο κόμμα» αναδεικνυεται η αποχή με 34%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, αυτή του πρωθυπουργού κατακρημνίζεται. Σταθερά πρώτος σε δημοτικότητα εμφανίζεται ο κ. Καρατζαφέρης και ακολουθούν Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Αλέκα Παπαρήγα και τελευταίος ο πρωθυπουργός.

Στην ερώτηση για το ποια θα είναι η βέλτιστη μορφή διακυβέρνησης όποτε προκύψουν βουλευτικές εκλογές από 18% συγκεντρώνουν οι απαντήσεις κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και οικουμενική. Το 9% θα επιθυμούσε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ και μόλις το 5% αυτοδύναμη ΠΑΣΟΚ.

Ως μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αναφέρεται το οικονομικό με 67%, η ανεργία με 34% ενώ στην τρίτη θέση οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι οι πολιτικοί με 17% με θεαματική μάλιστα άνοδο συγκριτικά με τα προηγούμενα Βαρόμετρα του αντίστοιχου μήνα το 2009 (3%) και το 2010 (7%).



Το βίντεο της είδησης εδώ

Επικυρώθηκε από το ΕΔΑΔ ποινή κατά του Σόρος για εσωτερική πληροφόρηση

Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ ΣόροςΤο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι ευσταθεί η καταδίκη από γαλλικό δικαστήριο του χρηματιστή Τζορτζ Σόρος «για το αδίκημα της εσωτερικής πληροφόρησης» σε βάρος της τράπεζας Societe Generale.

Η απόφαση ελήφθη με τέσσερις ψήφους υπέρ έναντι τριών κατά.

Η πλειοψηφία των δικαστών δέχθηκε ότι «δεν έχει παραβιαστεί στην προκειμένη περίπτωση το άρθρο 7 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα» (που προβλέπει ότι «αν δεν προβλέπεται στο νόμο, δεν μπορεί να απαγγελθεί ποινή»).

Συγκεκριμένα, ο Τζορτζ Σόρος επικαλούνταν στην προσφυγή του νομικό κενό στη γαλλική νομοθεσία της εποχής τέλεσης των επίδικων πράξεων. Η υπόθεση χρονολογείται στο 1988.

Επίσης με τέσσερις ψήφους υπέρ, έναντι τριών κατά, έγινε από το ΕΔΑΔ δεκτό ότι «δεν συντρέχει λόγος να εξεταστεί και να αποφασιστεί ξεχωριστά το σκέλος της προσφυγής Σόρος, ότι εσφαλμένα, το γαλλικό δικαστήριο δεν εφάρμοσε την κοινοτική νομοθεσία, που ενδεχομένως ήταν ευνοϊκότερη γι' αυτόν».

Στις δηλώσεις του, ο συνήγορος του Σόρος, Ρον Σοφέρ χαρακτήρισε απογοητευτική την απόφαση του ΕΔΑΔ για τον πελάτη του. Ανήγγειλε, συγχρόνως, ότι καταθέτει άμεσα προσφυγή σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Τα επίδικα γεγονότα έχουν ως εξής: στο τέλος του 1988, ο Σόρος μέσω του επενδυτικού βραχίονα Quantum fund απέκτησε μετοχές τεσσάρων γαλλικών ομίλων που είχαν ιδιωτικοποιηθεί τότε, ανάμεσά τους και της Societe Generale, με τίμημα 50 εκατομμύρια δολάρια. Σχεδόν αμέσως πούλησε τις μετοχές αποκομίζοντας κέρδη 2,3 εκατ. δολαρίων.

Το 1990 ο Σόρος αντιμετώπισε δίωξη ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης, για την «τέλεση του αδικήματος της εσωτερικής πληροφόρησης».

Η δικαστική διαδικασία καθυστέρησε δεδομένου ότι επιλήφθηκαν διαδοχικά τέσσερις ανακριτές.

Το 2002 ο Σόρος καταδικάστηκε πρωτοβάθμια στην καταβολή προστίμου 2,2 εκατ. ευρώ. Το 2007, δεύτερο γαλλικό εφετείο μείωσε το πρόστιμο στα 940 χιλιάδες ευρώ.

Καλό "φρούτο" ήταν κι αυτή που την πυροβόλησαν... πάλι καλά που δεν την πλήρωσε κανας άσχετος

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/police_car_light5-480x0.jpgΚαρτέρι σε γυναίκα οδηγό έστησαν δύο άγνωστοι. Η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα των δραστών, στη λεωφόρο Βεΐκου στο Γαλάτσι.

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή, πλησίασαν το όχημα της γυναίκας και πυροβόλησαν.

Η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για ενέδρα, καθώς η γυναίκα έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ληστειών.

Στην περιοχή έχει γίνει σύλληψη ενός ατόμου που οπλοφορούσε και ερευνάται εάν έχει σχέση με το περιστατικό.

Έξι δικαστικές Ενώσεις κατά της ανακοίνωσης των δικηγόρων για την Τρόικα

Οι Ενώσεις υπογραμμίζουν ότι η επίμαχη ανακοίνωση ήταν «κατ΄ επιεική χαρακτηρισμό ατυχής και απαξιωτική κατά περιεχόμενο και ελλιπή ως προς την πληροφόρηση».

Έξι δικαστικές Ενώσεις χαρακτηρίζουν ατυχή και απαξιωτική για το δικαστικό σώμα την πρόσφατη ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για την επίσκεψη του κλιμακίου της Τρόικας στο Πρωτοδικείο Αθηνών και τις επαφές του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Χαράλαμπου Αθανασίου με το κλιμάκιο.

Ειδικότερα, οι Ενώσεις υπογραμμίζουν ότι η επίμαχη ανακοίνωση ήταν «κατ΄ επιεική χαρακτηρισμό ατυχής και απαξιωτική κατά περιεχόμενο και ελλιπή ως προς την πληροφόρηση».

Οι Έλληνες δικαστές, σημειώνουν οι Ενώσεις, «σε ουδένα εκχώρησαν τα δικαιοδοτικά τους δικαιώματα και την κατοχυρωμένη συνταγματικά λειτουργική τους ανεξαρτησία».

Συνεπώς, συνεχίζουν οι Ενώσεις, «ανακοινώσεις τέτοιου ύφους και περιεχομένου, τις επιστρέφουν σε αυτούς που με τόση ελευθεριότητα και έλλειψη μέτρου διατύπωσαν».

Σύμφωνα με τους δικαστές η συνάντηση με την Τρόικα αφορούσε θέματα ενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών και «δεν ήταν δυνατό, ούτε επιτρεπτό να υπεισέλθουν σε ζητήματα που άπτονται της δικαιοδοτικής κρίσης των δικαστικών λειτουργών και του τρόπου με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντα τους».

Ο διάλογος, η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων είναι πάγια τακτική των δικαστικών Ενώσεων, οι οποίες «δεν διακατέχονται από ξενοφοβία και δεν κυριαρχούνται από ιδεοληψίες παλαιάς κοπής» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Τουλάχιστον προσβλητική», χαρακτηρίζουν οι Ενώσεις, την αποστροφή της ανακοίνωσης της συντονιστικής που αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των δικαστικών Ενώσεων «επέδειξαν τον Ξένιο Δία στους επισκέπτες επιβραβευόμενοι από αυτούς με την προφανή εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο» και για το λόγο αυτό ζητούν την ανάκλησή της.

Οι Ενώσεις, θέλουν να πιστεύουν ότι η επίμαχη αποστροφή της συντονιστικής, «αποτελεί εκφραστική εκτροπή του συντάκτη αυτής, η οποία δεν βρίσκει σύμφωνα τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής και «βέβαια του δικηγορικού κόσμου, ο οποίος δεν επιθυμεί την απομόνωση του μεγαλύτερου και ιστορικότερου επιστημονικού Συλλόγου της χώρας».

Και καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης: «Αν κάποιοι φοβούνται τον διάλογο και τη επικοινωνία είναι ζήτημα που τους αφορά και πρέπει αυτούς να προβληματίζει και σε κάθε περίπτωση δεν είναι επιτρεπτό να μετασχηματίζουν τις φοβίες αυτές σε επίδειξη πνεύματος ανεξαρτησίας».

Την επίμαχη ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι των Δικαστικών Ενώσεων: 1) Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, 2) Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, 3) Ένωση Διοικητικών Δικαστών, 4) Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, 5) Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και 6) Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Έλεος ρε!!! Πυροβόλησαν νεαρή γυναίκα στην Λ Βεικου.Μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ μία νεαρή γυναίκα η οποία δέχθηκε πυρά αγνώστων που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα .Η κοπέλα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της επί της λεωφόρου Βείκου!!

9 μονάδες μπροστά η ΝΔ σε γκάλοπ του ΣΚΑΪ

http://2.bp.blogspot.com/-OnDXqtUUc7U/Th9HDI4CNYI/AAAAAAACM2o/n55A7n28lJ8/s1600/_1_%257E1.JPGΚατά 9 μονάδες προηγείται η ΝΔ σε  γκάλοπ εκλογικής επιρροής  της Public Issueσύμφωνα με πληροφορίες του δελτίου ειδήσεων του Star. Τα πλήρη αποτελέσματα  θα μεταδώσει ο ΣΚΑΙ  στο κεντρικό δελτίο σήμερα  στις 21:00.

Το γκάλοπ δίνει συγκεκριμένα ποσοστό  31% στην Νέα Δημοκρατία, 22% στο ΠΑΣΟΚ,10% στο ΚΚΕ, 9% στο ΛΑ.Ο.Σ, 9 % στο Σύριζα  και 5% στη Δημοκρατική Αριστερά,  η οποία  διπλασίασε το ποσοστό της.

Πως σχετίζονται οι "κότες του διαδικτύου" με την αγαπημένη υπάλληλο του Μπένυ;

Πάρτε ένα δείγμα μιας κότας του διαδικτύου που ανέβασε την διπλανή ανάρτηση (κλικ για μεγέθυνση) και την κατέβασε μόλις βγήκε το θέμα με την ανήθικη εκτόξευση της υπαλλήλου του Βενιζέλου κατά 4 μισθολογικά κλιμάκια μέσα σε 10 μέρες όταν άλλοι χρειάζονται 8 χρόνια (εδώ):

Προφανώς η εν λόγω υπάλληλος του Βενιζέλου είναι πολύ γνωστή σε δημοσιογραφικούς κύκλους μιας και κάνει ότι θέλει σε όποιο υπουργείο είναι ο Μπένυ, αλλά κανένας δεν μιλάει κι όταν μιλήσει καμιά "κότα" της τραβάνε το αυτί και κατεβάζει τις αναρτήσεις.

ΥΓΔείτε την ανάρτηση εδώ και κάντε κλικ στο "Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο"... το οποίο έχει εξαφανιστεί

Εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο και για τους υπαλλήλους της Βουλής

Εφεδρεία και για τους υπαλλήλους της Βουλής προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο στο κοινοβούλιο.

Σε εφεδρεία αναμένεται να τεθούν όσοι υπάλληλοι θα έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια εργασίας το 2013 και θα έχουν  ηλικία άνω των 55 ετών.

Παράλληλα, θα ισχύσει και για τους υπαλλήλους της Βουλής το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο.

Στη δημοσιότητα οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για μισθολόγιο και εφεδρεία-Κατατίθεται το βράδυ στη Βουλή

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο, καθώς και για τη καθιέρωση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή.

Το προσχέδιο νόμου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο εδώ. Οι ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία εδώ.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ AYTOI ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

...ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - 6-10-1953

ΚΑΡΓΑ ΠΑΣΟΚ Ο "ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ" - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ"

 - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:  - ΚΑΡΓΑ ΠΑΣΟΚΟΣ Ο ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ... ΚΑΙ ΚΑΡΓΑ ΑΠΟ ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ! - ΜΕ ΠΕΡΛΕΠΕ - ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ... ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ “ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ” ΘΑΝΑΣΗ ΤΑΡΤΗ...

- ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ...- Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΚΛΩΤΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ!- ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΑΕΙ “ΠΡΟΣΟΧΕΣ” ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

- ΨΗΛΑ, ΨΗΛΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΠΕΡΕ!- ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΦΕΔΡΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ- ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ "ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ"


- ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ... “ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΑ”- ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ- ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ!

- ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ: Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΗΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΙ


- ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ... ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΗΝ... “ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ”- ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟ “ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ” ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙ ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ!
- ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ...: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ¨ΓΛΩΣΣΑΣ!



- ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ- ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ...


- OΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ- ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΙΖEI ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

- ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ" ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...- 8ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΛΕΣΒΙΕΣ ΑΡΧΙΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΛΟΥ!


- ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! - ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΗ “ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ” ΘΑ ΒΡΕΙΣ...

- ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ!

- ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΜΕ... ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!- ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ...

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ: 


- ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΕΛΟΝΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΕΛΕΩ... ΚΑΚΟΜΟΙΡΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

- ΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ- ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ... ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

- ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟ- “ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ”!

- ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΟ... ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ

- Η “ΕΡΥΘΡΟΜΑΥΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ....

- Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΔΙΚ, ΛΕΒΕΝΤ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΑ ΒΑΜΒΑΚΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!

- ΚΟΛΛΗΣΤΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ… ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΑΣ…- ΚΑΙ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ!

- ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ

- Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ “ΒΑΡΥΜΑΓΚΑ” ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ- "ΝΑΥΜΑΧΙΑ" ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΜΥΚΑΛΗΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ! - ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ...

- ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

- 55 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ...- ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: ΘΥΤΗΣ Ή ΘΥΜΑ

http://www.stoxos.gr/2011/10/6-2011-515.html

Περαστικά και στο Αίγιο... (video)

Ολόψυχα Περαστικά και πάντα τέτοια σε όλους όσους εμφανίζονται στα παρακάτω βίντεο:

Ο ορισμός του κυνισμού

Ορισμένες φορές καταντάει κλισέ το να προσπαθείς να ερμηνεύσεις στάσεις και συμπεριφορές σαν αυτές του Β' Αντιπροέδρου της κυβέρνησης του πρωθυπουργεύοντος Α' Αντιπροέδρου, δηλαδή του κου Πάγκαλου. Κλισέ, γιατί συνήθως καταλήγεις στο ίδιο συμπέρασμα το οποίο είναι και εύκολο, δεν απαιτεί σύνθετες αναλύσεις, ούτε αναγνώσεις πίσω από τις γρίλιες και τις λέξεις.\

Η συνέχεια στο vbalafas.blogspot.com

Ξαναφτύστε !

Για τη "συνδικάλα"
τον Κουτρουμάνη
σας τα είχαμε πει
πάρα πολύ νωρίς,
από τις 8 Φεβρουαρίου 2010
και αναλυτικά ...

Η συνέχεια στο korinthix.blogspot.com

Η μεγάλη ρεμούλα των ημετέρων του Ραγκούση-Νταλάρα

http://s.enet.gr/resources/2010-03/6-2-thumb-large.jpgΣύννεφα αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας σκεπάζουν την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιώργος Καλαμαράς, ο οποίος με απόφαση του πρώην υπουργού Εσωτερικών, κ. Γιάννη Ραγκούση, τοποθετήθηκε επικεφαλής του δημόσιου φορέα όχι μόνο εμφανίζεται να διατηρεί, παράνομα, ατομική επιχείρηση, αλλά αναλαμβάνει έργα από το ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Τα ίδια και χειρότερα εμφανίζεται να κάνει ακόμα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας. Ο κ. Παναγιώτης Ψωρόιδας. Ανήκει στο δυναμικό της ΚτΠ Α.Ε. από το 2003. Στο μεσοδιάστημα συνέστησε ακόμα δύο εταιρείες. Και το χειρότερο; Υπήρξε πρόεδρος επιτροπής η οποία είχε αναθέσει έργο στον… συνεργάτη του!

Ο «φάκελος» που ανοίγει σήμερα η zougla.gr βρίσκεται στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών αλλά και του πολιτικού προϊσταμένου του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Χάρη Καστανίδη. Εκεί όπου υπάγεται η KτΠ Α.Ε.

Ο έκθετος κ. Καλαμαράς

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή κι ας ξετυλίξουμε το κουβάρι του ρεπορτάζ, που είναι ενδεικτικό της «διαφάνειας» που επικρατεί σε μια εταιρεία του Δημοσίου, η οποία στο όνομα της «τεχνολογίας» και της «πληροφορικής» διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Γιώργος Καλαμαράς, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών στο επάγγελμα, είναι από τα πλέον σημαίνοντα στελέχη της Α.Ε.. Ο διευθύνων σύμβουλος, ο άνθρωπος, δηλαδή, που λύνει και δένει.

Ο κ. Καλαμαράς ορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚτΠ Α.Ε., με απόφαση του πρώην υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση στις 6 Απριλίου του 2010. Η απόφαση αυτή δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ τρεις ημέρες μετά. Λίγο καιρό αργότερα, ο κ. Καλαμαράς διορίσθηκε και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.
Προφανώς ο κ. Καλαμαράς θα όφειλε να γνωρίζει ότι, βάσει των συμβάσεων που υπογράφουν τα μέλη και τα στελέχη της ΚτΠ Α.Ε., οφείλουν να έχουν αποκλειστική απασχόληση στην εταιρεία. Δηλαδή, να «μη μετέχουν ως ομόρρυθμοι εταίροι ή ως διαχειριστές ή μέλη διοικητικού συμβουλίου σε εταιρείες που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς με τον εργοδότη», όπως χαρακτηριστικά ορίζεται από το άρθρο 8 της σύμβασης.

Ακόμη και αν δεν το γνώριζε όμως αυτό, όφειλε να είναι ενήμερος για τις αποφάσεις που ο ίδιος παίρνει.


Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2011, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας (δηλαδή ο κ. Καλαμαράς) κατ’ εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου εξέδωσε την 8869 απόφαση, με την οποία γνωστοποίησε σε όλους τους εργαζομένους της ΚτΠ ότι πρέπει να απασχολούνται αποκλειστικά στην εταιρεία. Για αυτό τον λόγο, τους ζήτησε, μάλιστα, να υπογράψουν και υπεύθυνη δήλωση.

Το εν λόγω έγγραφο, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Δεν συμμετέχω αυτοπροσώπως ή μέσω παρένθετων προσώπων σε οποιασδήποτε μορφής εταιρεία ή ατομική επιχείρηση…» και «δεν παρέχω υπηρεσίες σε άλλους εργοδότες και απασχολούμαι αποκλειστικά στην ΚτΠ Α.Ε.».

Δείτε το έγγραφο




Αυτά ζήτησε από τα στελέχη και τους υπαλλήλους του ο κ. Καλαμαράς. Να δούμε όμως τι κάνει ο ίδιος.

Έχει εταιρεία και παίρνει έργα! 

Προφανώς, η υπεύθυνη δήλωση αλλά και η ρήτρα στη σύμβαση που αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι και τα στελέχη στην εν λόγω εταιρεία του Δημοσίου δεν μπορούν να έχουν άλλη δουλειά και να διατηρούν παρεμφερείς εταιρείες θα έπρεπε να ισχύουν για όλους στην ΚτΠ. Για όλους, πλην ενός! Του διευθύνοντος συμβούλου κ. Γιώργου Καλαμαρά!

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το εν λόγω στέλεχος εμφανίζεται όχι μόνο να διατηρεί δική του εταιρεία, αλλά να αναλαμβάνει και έργα από το ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Για να γίνουμε κατανοητοί: Τον Απρίλιο του 2007, ο κ. Καλαμαράς μαζί με ακόμη δύο συνεργάτες του είχε φροντίσει να συστήσει μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ ΕΠΕ». Η διάρκεια της εταιρείας ορίστηκε σε 50 έτη, ενώ ο σκοπός της (όπως προκύπτει από το ανάλογο ΦΕΚ) ήταν -μεταξύ άλλων- η μελέτη, σχεδίαση, ανάπτυξη, εφαρμογή και διαχείριση διοίκησης έργων και γενικά συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών καθώς και η εκπαίδευση χρηστών σε αυτά.

Στις 28 Απριλίου του 2010, λίγες ημέρες μετά τον διορισμό του κ. Καλαμαρά στην ΚτΠ, στην εταιρεία συμφερόντων του την «ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ ΕΠΕ» πραγματοποιούνται ορισμένες μετατροπές στο καταστατικό. Τίποτε ουσιώδες όμως. Ως έδρα της εταιρείας ορίζεται η Θεσσαλονίκη και ως διαχειριστής της ένας εκ των άλλων δύο εταίρων. Ο κ. Καλαμαράς παραμένει κανονικά ως μέτοχος, παρά το γεγονός ότι είναι διορισμένος και σε εταιρεία του Δημοσίου.

Δείτε τα δύο ΦΕΚ

     


Τα τραγελαφικά όμως της υπόθεσης δεν σταματούν εδώ: Στις 5 Μαΐου του 2011,  το Υπουργείο Πολιτισμού θέλει να αναθέσει σε εταιρεία τη «μεταφορά, την εγκατάσταση, τη συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη» του συστήματος «Οδυσσέας». Ως εκ θαύματος επιλέγεται η εταιρεία «ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ Α.Ε.»! Η εταιρεία δηλαδή στην οποία συμμετέχει ο κ. Καλαμαράς. Εγκρίνεται μάλιστα η δαπάνη ποσού 18.450 ευρώ πλέον Φ.Π.Α..

Ωστόσο, το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται: Στις 2 Αυγούστου του 2011, ενώ ο κ. Καλαμαράς έχει ήδη διορισθεί στην ΚτΠ, το Υπουργείο Πολιτισμού με άλλη απόφασή του (την 74808/2410) αναθέτει στην «ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ Α.Ε.» την ανάπτυξη εφαρμογής διαχείρισης περιεχομένου του κόμβου «Οδυσσέας».

Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, η εταιρεία του διευθύνοντος συμβούλου της ΚτΠ «πριμοδοτείται» από το Υπουργείο Πολιτισμού και με άλλη ανάθεση. Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2011, εγκρίνεται κονδύλι ύψους 18.450 ευρώ, το οποίο δίδεται στην «ΝΤΑΤΑΒΕΡΣ ΕΠΕ» για την ανάπτυξη λογισμικού για την επέκταση της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης εγγράφων του υπουργείου.

Δείτε την ανάθεση



Ο ρόλος του κ. Ψωρόιδα

Ας δούμε και τον ρόλο του κ. Ψωρόιδα, ενός από τα πλέον παλαιά στελέχη της εταιρείας.
Στις 9 Μαρτίου του 2005, ο κ. Ψωρόιδας συστήνει (μαζί με ακόμη τέσσερα πρόσωπα) την «Τέσσερα Ε.Π.Ε», η οποία μεταξύ άλλων φέρεται να παρέχει «συμβουλευτικές υπηρεσίες οικονομικής διαχείρισης προς φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα».

Τρία χρόνια αργότερα, το στέλεχος της ΚτΠ αποφασίζει να προεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του. Στις 2 Δεκεμβρίου του 2008, συστήνει την «Αιχμή Συμβουλευτική» μαζί με τον κ. Ιωάννη Κουτσολιόντο. Συγκρατήστε το όνομα: Ιωάννης Κουτσολιόντος.

Δείτε το ΦΕΚ




Η εταιρεία των κ.κ. Ψωρόιδα και Κουτσολιόντου εμφανίζεται να έχει παρεμφερή δράση με την ΚτΠ Α.Ε..Τη «διαχείριση έργων συγχρηματοδοτούμενων από πόρους του ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτων φορέων της Ελλάδας και του εξωτερικού».

Ήσσονος σημασίας θέμα, αν αναλογιστούμε το ρεπορτάζ που ακολουθεί στη συνέχεια.
Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε αν οι δύο μετέπειτα συνεργάτες γνωρίζονταν. Αν είχαν συνδιαλλαγεί στο πλαίσιο της υπηρεσίας που προσφέρει ο κ. Ψωρόιδας στην ΚτΠ.

Στις 21 Μαΐου του 2008, μεταξύ της ΚτΠ και του κ. Κουτσολιόντου υπεγράφη η υπ. αριθ. 653 σύμβαση, βάσει της οποίας ο συμβαλλόμενος όφειλε έναντι 4.522 ευρώ να κάνει επανελέγχους των δεδομένων και των φακέλων των έργων της δράσης ΜΕΤΕΧΩ.

Για την παρακολούθηση και την παραλαβή του έργου συστάθηκε τριμελής επιτροπή. Ποιος λέτε να ήταν επικεφαλής σε αυτή την επιτροπή; Ο κ. Ψωρόιδας, ο μετέπειτα συνεργάτης του κ. Κουτσολιόντου. Για την ιστορία, ο κ. Ψωρόιδας ήταν και ο πρόεδρος της Επιτροπής που υπέγραψε, στις 18 Ιουλίου του 2008 και την παραλαβή του έργου.

Δείτε τo έγγραφo




Όμως, αυτό δεν είναι η μοναδική ανάθεση που έχει πάρει ο κ. Κουτσολιόντος από την ΚτΠ Α.Ε..
Στις 30 Ιουνίου του 2009, ο κ. Ψωρόιδας, ο συνεργάτης του δηλαδή, με την ιδιότητα του υπευθύνου στον τομέα ιδιωτικών έργων της ΚτΠ εκδίδει βεβαίωση με τα έργα που έχει αναλάβει μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2009 ο κ. Κουτσολιόντος.

Και πιστέψτε μας δεν είναι λίγα…
 
Δείτε το έγγραφο



zougla.gr

Εντυπωσιακή διαφήμιση απ' την Toyota

Δείτε το βίντεο:

Φεύγει αύριο η τρόικα από την Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλείς της τρόικας θα έχουν σε λίγη ώρα τη νέα και τελευταία γι αυτή την περίοδο συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο,  αφού όπως έγινε γνωστό ολοκλήρωσαν τους ελέγχους για την πέμπτη αξιολόγηση,  με στόχο την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δις από το πρώτο  πρόγραμμα του μνημονίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  οι επικεφαλείς της τρόικας θα αποχωρήσουν αύριο Παρασκευή από την Αθήνα,  με στόχο να συντάξουν την έκθεσή τους προκειμένου η όλη αξιολόγηση της Ελλάδος να έχει ολοκληρωθεί έως τις 24 του μηνός,   όπως δήλωσε και στο Reuters ο Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ , ώστε έως τις 11 Νοεμβρίου το αργότερο να έχει εκταμιευθεί η δόση εφ όσον η έκθεση θα είναι θετική .

star.gr

Ο βουλευτής της ΝΔ Γαληνός αποποιείται βουλευτικά προνόμιά του

Σχεδόν όλα τα βουλευτικά του προνόμια αποποιείται ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Σπύρος Γαληνός, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του. Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ, δήλωσε πως έχει αποποιηθεί το επίδομα ενοικίου των 1000 ευρώ, το βουλευτικό αυτοκίνητο, την πρώτη θέση στα αεροπορικά ταξίδια από και προς το νομό Λέσβου, την απόσπαση δύο αστυνομικών και ενός δημοσίου υπαλλήλου. Διαθέτει δε τις αποζημιώσεις, από τη συμμετοχή του σε Επιτροπές της Βουλής, σε δωρεές προκειμένου να καλύψει ανάγκες πολιτών.

“Είμαι νέος βουλευτής, τα προνόμια τα βρήκα, δεν τα δημιούργησα. Εξ αρχής χρησιμοποίησα μόνον ότι ήταν αναγκαίο για να κάνω αποτελεσματικά την εργασία μου. Τα υπόλοιπα προσπάθησα να τα αξιοποιήσω υπέρ του Νομού μας και όπου αυτό δεν ήταν δυνατόν, τα αποποιήθηκα”, αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Γαληνός.

Ο Σπύρος Γαληνός είναι γιος του πρώην υπουργού, βουλευτή και δημάρχου Μίμη Γαληνού. Με το Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης αναδείχθηκε Πρωταθλητής στη Κολύμβηση και υπήρξε μέλος των Εθνικών Ομάδων Υδατοσφαίρισης (Πόλο), άθλημα που υπηρέτησε και από τη θέση του Προπονητή.

http://www.antinews.gr/2011/10/06/125981

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ- ΣΥΚΕΩΝ»

Σε μεγάλη εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «Δυναμική Ενότητα Πολιτών» Νεάπολης- Συκεών επ’ ευκαιρία ενός έτους λειτουργίας της, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό θέατρο Νεάπολης στο υπόγειο του Δημαρχείου Νεάπολης Ελ. Βενιζέλου 125 ημέρα Τετάρτη 5/10/2011 ώρα 19.30΄ με θέμα « Αδυναμίες κατά την εφαρμογή Καλλικράτη μέσω οικονομικής κρίσης», ο επικεφαλής Δημήτριος Ζιγκερίδης κατήγγειλε την «ολιγωρία της διοίκησης» του Δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και ..

Η συνέχεια στο ndthessaloniki.gr/?p=4350

Παρουσίαση του νεου τεύχους του Patria στα Χανιά

210911-xaniaΟ Όμιλος Μελέτης Ελληνικής Σκέψης "Οι Κύδωνες" και το περιοδικό Patria σας προσκαλούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου , η οποία βρίσκεται απέναντι από το «Ολύμπιον», στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του νέου τεύχους του περιοδικού και θα γίνει αναφορά στις ευρύτερες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το ρόλο της Κρήτης σε αυτές.

Ομιλητές: Ευάγγελος Χανιώτης (συγγραφέας), Νίκος Χιδίρογλου (δημοσιογράφος), Μάνος Κώνστας (εκδότης), Ευάγγελος Μπραουδάκης (πρόεδρος Παγκρητίου Ένωσης Πολεμιστών Κύπρου '74). Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Οι Κύδωνες" Δημήτρης Σταθάκης.

Άλεξ Ρόντος: “Η Ελλάδα πρέπει να αφοπλιστεί, η Τουρκία όχι”!

ImageΟ μυστηριώδης Άλεξ Ρόντος, το σκοτεινό alter ego του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο άνθρωπος που σε όποιο κράτος εργάζεται ακολουθεί πόλεμος ή πολιτική αναταραχή, “ξανακτύπησε” με συνέντευξή του στην Χουριέτ. Και, ως συνήθως, με δηλώσεις που προκαλούν το κοινό εθνικό αίσθημα: 
Σύμφωνα με τον Ρόντο: 

Εμείς ο μόνος λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο πρέπει να επενδύουμε σημαντικό ποσοστό του εθνικού μας εισοδήματος σε στρατιωτικές δαπάνες είναι η Τουρκία. Η Ελλάδα δαπανά επειδή δαπανά και η Τουρκία σε στρατιωτικές δαπάνες. Όμως ο λόγος ύπαρξης του τουρκικού στρατού δεν είναι η Ελλάδα. Για αυτό δεν περιμένω αμοιβαία βήματα. Αν πρέπει να μιλήσω ανοιχτά εντέλει από τον αφοπλισμό κερδισμένη πραγματικά θα είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι και ρεαλιστικό και δυνατό να γίνει”.

Άρα υπάρχει κατανόηση για τους τουρκικούς υπερεξοπλισμούς επειδή δεν… αφορούν την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να αφοπλιστεί!

Επίσης θεωρεί ότι για να υπάρξει μια μόνιμη λύση στην ελληνοτουρκική προσέγγιση αρκεί η “ισχυρή” Τουρκία να αποσύρει από τον βορρά της Κύπρου 30 χιλιάδες στρατιώτες και να καταργήσει το αυτόματο casus belli σε περίπτωση παραβίασης της θαλάσσιας υφαλοκρηπίδας.

“Οι Έλληνες ακόμη πιστεύουν πως μπορεί να προέλθει μια απειλή από την Τουρκία (σ.σ.: αν είναι δυνατόν!). Για αυτό η Τουρκία μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Η Τουρκία μπορεί να έχει και άλλα θέματα. Κατά την γνώμη μου με τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος αυτής της περιοχής είναι πολύ φυσικό να σκέπτεται και άλλα θέματα.

Εμείς ο μόνος λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο πρέπει να επενδύουμε σημαντικό ποσοστό του εθνικού μας εισοδήματος σε στρατιωτικές δαπάνες είναι η Τουρκία. Η Ελλάδα δαπανά επειδή δαπανά και η Τουρκία σε στρατιωτικές δαπάνες.

Όμως ο λόγος ύπαρξης του τουρκικού στρατού δεν είναι η Ελλάδα. Για αυτό δεν περιμένω αμοιβαία βήματα (σ.σ.: άρα η Τουρκία μπορεί να εξοπλίζεται και η Ελλάδα όχι!). Αν πρέπει να μιλήσω ανοιχτά εντέλει από τον αφοπλισμό κερδισμένη πραγματικά θα είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι και ρεαλιστικό και δυνατό να γίνει.

|Διότι η Τουρκία σε ένα σημείο μπορεί να πει πως «Δεν επιθυμούμε την Ε.Ε.». Κατά τον ίδιο τρόπο και η Ευρώπη μπορεί να πει πως δεν θέλει την Τουρκία. Κατά την γνώμη μου η Τουρκία δεν θέλει να μπει στην Ε.Ε., έχει διαφορετικά σχέδια για το μέλλον της.

Χουριέτ: Περιμένετε μήπως στο εγγύς μέλλον μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο ειδικότερα λόγω των γεωτρήσεων για φυσικό αέριο ;

“Σίγουρα όχι. Οι επιθετικές όμως ανακοινώσεις της Τουρκίας με εξέπληξαν ιδιαίτερα. Αυτές οι ανακοινώσεις πέραν του εκνευρισμού που προκάλεσαν σε κάποιους στην Ελλάδα και αλλού, δεν πιστεύω ότι έφτασαν στον στόχο τους. Πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν ιδιαίτερα. Αργότερα ο Παπανδρέου αναζήτησε τον Ερντογάν και έκανε έκκληση για μετριοπάθεια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο Παπανδρέου αναζήτησε τον Ερντογάν και βρήκε ένα δρόμο να επέμβει.
Πιστεύω πως το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μια κοινή τουριστική αγορά. Οι Έλληνες και οι Τούρκοι θα ανεβαίνουν στα πλοία και θα πηγαίνουν για μια μέρα ή για το Σαββατοκύριακο στην απέναντι πλευρά. Και αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ανόητοι κανονισμοί για την βίζα, θα μπορούσαμε αυτό να το κάνουμε από τώρα”.

http://citizengr.wordpress.com/2011/10/06/7406/

Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων και των χειμάρρων του Δήμου Βόλβης, ζητά ο Δήμαρχος Δ. Γαλαμάτης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-PD6BO2gB75DLb1leEBTzwNbiQs326sFJW7OFqB8JTs2pUBIByjBkVRG68Ilynw8MVkNEHWi9C75OMMAMFj-t-YRGcSDmo8XpSr6nYnzVyAhh3qr6bPPGISGnetrI7M_vC-_OGKSHHD8H/s400/STAVROS+0228.JPGΤην ενεργοποίηση όλων των απαραίτητων μηχανισμών, για τον άμεσο καθαρισμό και τη διευθέτηση των ρεμάτων του Δήμου Βόλβης, που έχουν καλυφθεί από φερτά υλικά, κορμούς δέντρων, πέτρες , κλπ, μετά τη θεομηνία της 21ης Σεπτεμβρίου, ζήτησε για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Βόλβης, σε σημερινή συνάντηση αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΔΤΕΠΕΘ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , με αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Βόλβης, στο Σταυρό.

Στη συνάντηση επισημάνθηκαν περίπου 20 σημεία (επικίνδυνα ρέματα - χείμαρροι) όπου πρέπει οι εργασίες καθαρισμού τους να ξεκινήσουν άμεσα, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος νέων καταστροφών, αλλά και απώλειας ανθρώπινων ζωών, γεγονός που επισημαίνεται και στη σχετική Τεχνική Έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης δήλωσε σχετικά: «Οι άμεσες ανάγκες για καθαρισμούς και διευθετήσεις ρεμάτων, αλλά και για έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, υπερβαίνουν και τις δυνατότητες, αλλά και τις αρμοδιότητες του Δήμου. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση για το επόμενο διάστημα. Οι καθαρισμοί των ρεμάτων και οι διευθετήσεις των χειμάρρων, αλλά και επείγοντα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα. Τα ελάχιστα τεχνικά μέσα του Δήμου Βόλβης, που εργάζονται όλο αυτό το διάστημα καθαρίζοντας τα σημεία ευθύνης του Δήμου μας, είναι στη διάθεση των Υπηρεσιών, τόσο της Περιφέρειας, όσο και της Πολιτείας, προκειμένου να συνδράμουν όπου τους ζητηθεί.»

Μετωπική δικαστών-δικηγόρων για την τρόικα

http://www.skai.gr/files/temp/C907A3ECF5A20B387583A895CD764C6E.jpgΜετωπική σύγκρουση δικαστών και δικηγόρων έχει προκαλέσει η επίσκεψη της τρόικας στα δικαστήρια, την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά την ανακοίνωση των δικηγόρων που έκανε λόγο για "πραξικοπηματική επίσκεψη" της τρόικας και για "κρυφά ανταλλάγματα" για τους δικαστικούς για μη ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αντάλλαξαν πυρά για το θέμα, στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα ΜEGA".

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος κλήθηκε από τον πρόεδρο των δικαστών Χαράλαμπος Αθανασίου να ανακαλέσει την ευθεία αυτή βολή, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε. "H τρόικα είναι εξωθεσμικός παράγοντας, συνομιλεί με την κυβέρνηση, είναι εκπρόσωποι των δανειστών μας, δεν έχουν καμία δουλειά στα δικαστήρια. Ο Έλληνας πολίτης μπορεί να πάει στο δικαστήριο και να ζητήσει εξηγήσεις;" τόνισε τουναντίον ο κ. Αδαμόπουλος.

"Λυπάμαι πάρα πολύ που δεν ανασκευάζετε και νομίζω δεν τιμάει τους προέδρους που υπέγραψαν αυτή την ανακοίνωση" σημείωσε σε έντονο ύφος ο κ. Αθανασίου.

Αντίθετη στην επίσκεψη της τρόικας στα δικαστήρια είναι και η μειοψηφία της Ένωσης Δικαστών, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρόεδρο της, τον οποίο μάλιστα εγκαλεί γιατί -όπως λέει- ενώ εγκωμίαζε την άρνηση του εισαγγελέα και του προέδρου του Αρείου Πάγου να μην παρουσιαστούν προ μηνών στη Βουλή, δέχθηκε να συνομιλήσει με ένα εξωθεσμικό όργανο.

Τα διαφωνούντα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους: "Οι δικαστές δεν λογοδοτούν ούτε στην τρόικα ούτε σε οποιδήποτε άλλο εξωθεσμικό όργανο, προσπαθώντας να πείσουν για την ποιότητα ή για την αιτιολογία ή για την ποσότητα των αποφάσεων τους, ή για τη θεσμική ανεξαρτησία τους, ζητήματα για τα οποία η τρόικα ουδεμία εξουσία έχει να ασχοληθει ούτε ασχολείται".

Για τις καθυστερήσεις και την υπόθεση Ψωμιάδη

Στην ίδια εκπομπή, ο κ. Αθανασίου παραδέχθηκε ότι υπάρχουν τραγικές καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, για την οποία οι δικαστές δεν είναι -όπως είπε- υπερήφανοι. Τόνισε, όμως, πως "το απονεμόμενο ποιοτικό έργο της δικαιοσύνης αναγνωρίζεται διεθνώς".

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του ανακριτή που ερευνά τα στημένα παιχνίδια να αφήσει ελεύθερο τον Μάκη Ψωμιάδη, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων υποστήριξε ότι τυχόν λάθη διορθώνονται από τα ίδια τα όργανα της δικαιοσύνης.

"Για οποιοδήποτε ατόπημα ή λάθος ανακριτή ή εισαγγελέα -είπε χαρακτηριστικά- υπάρχουν όργανα που το επιλύουν. Εάν λοιπόν διαφωνήσει ανακριτής και εισαγγελέας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, ή ο κατηγορούμενος με τον ανακριτή, έρχεται ένα δευτεροβάθμιο όργανο και επιλύει τη διαφορά. Και αυτό ήταν το συμβούλιο πλημμελειοδικών, το οποίο έλυσε τη διαφορά και είπε να προφυλακισθεί ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος".

"Η επίκληση του θεσμικού πλαισίου, του φόρτου εργασίας των δικαστών και των δικονομικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις εξελίξεις και τις κωλυσιεργίες στην απονομή της δικαιοσύνης και προκαλούν την κοινή γνώμη" σχολιάζει η Δημοκρατική Συμμαχία.

megatv

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Dexia σε Παρίσι και Βρυξέλλες

http://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/photonews/2011/10/06/40898_medium.jpg[Θυμίζουμε ότι το ερείπιο της DEXIA έχει κατηγορηθεί από κάποιους ότι έκανε παιχνίδια με τα ελληνικά CDS...]

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της γαλλοβελγικής τράπεζας Dexia στα χρηματιστήρια του Παρισιού και των Βρυξελλών, μετά το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του βελγικού χρηματιστηρίου, ανακοίνωσε η χρηματιστηριακή πλατφόρμα NYSE-Euro next.

Η αναστολή διαπραγμάτευσης, βρήκε τη μετοχή να αποτιμάται στο 0,85 ευρώ, με μια ημερήσια ποσοστιαία απώλεια οριακά 17,50%.

Εντός της ημέρας, αναμένεται να συνέλθει στις Βρυξέλλες το ΔΣ της τράπεζας.

Σημερινά δημοσιεύματα του Βελγικού Τύπου ανέφεραν ότι, το «μικρό υπουργικό συμβούλιο» προτείνει η βελγική Dexia να εθνικοποιηθεί, χωρίς πάντως το περιεχόμενό τους να έχει επιβεβαιωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μέχρι στιγμής.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λικ Φρίντεν, αναφέρθηκε τις τελευταίες ώρες «στο ενδιαφέρον διεθνούς επενδυτή για τη λουξεμβουργιανή Dexia».

Για τη γαλλική Dexia, εκφράζουν ήδη ενδιαφέρον δύο γαλλικές κρατικές τράπεζες, οι Caisse des Depots (συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο με 35%) και Banque Postale (συμμετοχή με 65%).

Πρώτες αμφιβολίες για τα νετρίνα που ταξίδεψαν «ταχύτερα από το φως»

http://static.doldigital.net/webstatic/35D293DD7976A5B72D228B5B557972A8.jpgΣτην αρχή όλοι έμειναν με ανοιχτό το στόμα, τώρα όμως πολλοί φυσικοί βάζουν στο μικροσκόπιο τον ισχυρισμό για τα φευγαλέα σωματίδια που ξεπερνούν σε ταχύτητα το φως: τα αποτελέσματα ίσως ήταν λανθασμένα επειδή τα ρολόγια που χρονομέτρησαν τα νετρίνα επηρεάστηκαν από διακυμάνσεις της βαρύτητας, υπολογίζουν τώρα ανεξάρτητοι ερευνητές.

Στο πασίγνωστο πλέον πείραμα ΟPERA, μια δέσμη νετρίνων -σωματιδίων σχεδόν χωρίς μάζα που σπάνια αλληλεπιδρούν με την κανονική ύλη- διένυσε την απόσταση από τα εργαστήρια του CERN, στα σύνορα Γαλλίας-Ελβετίας, μέχρι το ιταλικό Εθνικό Εργαστήριο του Γκραν Σάσο, μια απόσταση 731 χιλιομέτρων.

Τα νετρίνα ολοκλήρωσαν το ταξίδι 60 νανοδευτερόλεπτα πιο γρήγορα από το φως, ανακοίνωσαν ενθουσιασμένοι οι ερευνητές, επισημαίνοντας ότι οι παρατηρήσεις τους έχουν τυπική απόκκλιση ίση με 6. Στη σωματιδιακή φυσική, τα συμπεράσματα με τυπική απόκλιση 5 και πάνω θεωρούνται γενικά αξιόπιστα.

Από την ανακοίνωση της ομάδας OPERA στις 22 Σεπτεμβρίου, αναφέρει το Nature.com, περισσότερα από 30 άρθρα που επιχειρούν να εξηγήσουν τις παρατηρήσεις με διαφορετικό τρόπο έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική υπηρεσία προέκδοσης ArXiv.org.

H πρώτη από αυτές τις δημοσιεύεσεις αναρτήθηκε μόλις στις 28 Σεπτεμβρίου από τον Κάρλο Κοντάλντι του Imperial College στο Λονδίνο.

Ο Κοντάλντι παραδέχεται τώρα ότι ορισμένες από τις υποθέσεις στις οποίες βασίστηκε δεν ευσταθούν. Επιμένει όμως ότι το τελικό του συμπέρασμα μπορεί να ισχύει.

Ο ερευνητής εκτιμά ότι η χρονομέτρηση των νετρίνων ήταν λανθασμένη επειδή δεν συνεκτίμησε ένα φαινόμενο που προβλέπει η Γενική Σχετικότητα του Αϊνστάιν: ο χρόνος τρέχει πιο γρήγορα όταν η δύναμη της βαρύτητας αυξάνεται.

Το CERN βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο της Γης από ό,τι στο Γκραν Σάσο, και δέχεται μικρότερη έλξη από τη βαρύτητα, οπότε ο χρόνος στο μεγάλο ευρωπαϊκό εργαστήριο τρέχει λίγο πιο αργά.

Τα νετρίνα χρονομετρήθηκαν με δύο ρολόγια, στην αρχή και το τέλος της διαδρομής, τα οποία είχαν συγχρονιστεί μεταξύ τους επικοινωνόντας με έναν δορυφόρο του συστήματος GPS. Ωστόσο αυτός ο συγχρονισμός δεν ακυρώνει τη διαστολή του χρόνου, υποστηρίζει ο Κοντάλντι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το φαινόμενο αυτό θα μείωνε την αξιοπιστία των παρατηρήσεων στις 2 με 3 μονάδες τυπικής απόκλισης -αρκετά ώστε να υποβαθμίσει την αξιοπιστία των πειραμάτων.

Οι ερευνητές του OPERA υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι ο Καλντάνι δεν έχει κατανοήσει καλά πώς συγχρονίστηκαν τα ρολόγια. Υπόσχονται μάλιστα να αναθεωρήσουν την αρχική δημοσίευση ώστε να δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα για τη μεθοδολογία τους.

Στο μεταξύ, όμως, άλλοι φυσικοί προτείνουν κι άλλους μηχανισμούς που θα μπορούσαν να είχαν αλλοιώσει τα αποτελέσματα του OPERA.

'Ενας από αυτούς είναι ο Ζιλ Ανρί του Ινστιτούτου Πλανητικής Επιστήμης και Αστροφυσικής της Γκρενόμπλ, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι διακυμάνσεις στη δέσμη των νετρονίων ενδέχεται να μείωσαν την πιθανότητα ανίχνευσής τους στο Γκραν Σάσο.

Και αυτό θα σήμαινε ότι η αβεβαιότητα όσον αφορά τον υπολογισμό του χρόνου του ταξιδιού θα ήταν υπερβολικά μεγάλη για να οδηγεί σε αξιόπιστα συμπεράσματα, ικανά να αλλάξουν τη σύγχρονη φυσική.

M. Κεφαλογιάννης: Η Κυβέρνηση να εξετάσει προσεκτικά τα αιτήματα και τις προτάσεις που διατυπώνουν οι αγροτικοί σύλλογοι και να δώσει άμεση λύση στα προβλήματα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFxMY2bcQdyw8IhIe0_3hCWQ1Ok0xfjlaKrJGjKjTe4jPo2eJRNsXPXILallHyBFgI3095FDwduEs2ugN8mHa6gQcmmNsXwtqt0xHzrtBm5rS8_4RCFUXWnuG2i1uc5X3h7-SrZL0vjDkY/s1600/kefalogiannis.jpgO κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης , σχετικά με το σημερινές αγροτικές κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επιδεινώνονται μέρα με την ημέρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης που βρίσκονται σε ολοένα και πιο δύσκολη θέση. Δικαιολογημένες είναι οι φωνές διαμαρτυρίας και απόγνωσης τους για το υψηλό κόστος παραγωγής, για τις καθυστερήσεις και τις αδικίες στην καταβολή των αποζημιώσεων από καταστροφές, για τα κυβερνητικά χαράτσια και την έλλειψη έργων υποδομής στον αγροτικό τομέα...

Η Κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει προσεκτικά τα αιτήματα και τις προτάσεις που διατυπώνουν οι αγροτικοί σύλλογοι, οι ενώσεις και οι οργανώσεις του νομού Ηρακλείου και να δώσει άμεση λύση στα προβλήματα τους.

Στο μεταξύ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης και 15 βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Χωρίς τελειωμό οι δυσλειτουργίες κατά την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για τη γεωργική ασφάλιση και ο εμπαιγμός των παραγωγών από το ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται.

Οι συνεχείς δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται κατά την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για τη γεωργική ασφάλιση αποκαλύπτουν την προχειρότητα με την οποία αυτός σχεδιάστηκε.

Είναι η τρίτη - προς το παρόν - κατά σειρά παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της Δήλωση Καλλιέργειας - Εκτροφής, συνεπώς και της πληρωμής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς και αφορά στους παραγωγούς που επέλεξαν να πληρώσουν αυτή την εισφορά της μετρητοίς, είτε εφάπαξ, είτε σε δόσεις.

Όμως πέραν των άλλων, με την παράταση αυτή δημιουργείται ζήτημα ίσης μεταχείρισης για τους παραγωγούς εκείνους που ενώ ήδη «υπέγραψαν» τη Δήλωση Καλλιέργειας - Εκτροφής για καταβολή της «σε μετρητά», ωστόσο αδυνατούν να καταβάλουν το βάσει τεκμηρίων ποσό που αντιστοιχεί είτε εφάπαξ, είτε σε δόσεις, της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς που υπέγραψαν, και οι λόγοι είναι προφανείς.

Την ίδια στιγμή δεν έχει κοινοποιηθεί ούτε ένα πόρισμα για τις ζημιές στις καλλιέργειες που πραγματοποιήθηκαν από τις 01.01.2011 έως και σήμερα και κατά συνέπεια δεν έχει αποζημιωθεί ούτε ένας παραγωγός για τις ζημιές του 2011.

Επειδή πάγια τακτική του ΕΛΓΑ τα τελευταία χρόνια ήταν η καταβολή των αποζημιώσεων σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών από τη λήξη της συγκομιδής των προϊόντων,

Επειδή, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε για όλους και ιδιαίτερα για τους παραγωγούς, η έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων είναι ζωτικής σημασίας,

Επειδή - σύμφωνα με τις ΚΥΑ - η καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς για ένα μεγάλο ποσοστό παραγωγών που υπέβαλαν δήλωση καλλιέργειας - εκτροφής, είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει εξαιτίας των πολλών, νέων φοροεισπρακτικών μέτρων της κυβέρνησης,

Επειδή η δυνατότητα καταβολής της εισφοράς πρέπει να συνδυάζεται με τις δυνατότητες του Έλληνα παραγωγού,

Επειδή ως προς την «καταβολή» της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει να δοθεί στο Έλληνα παραγωγό η δυνατότητα να «πληρώνει» με τα αποδεικτικά είσπραξης από την εμπορία των προϊόντων,

Επειδή η ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής και της εμπορίας της είναι βασική παράμετρος, ισάξια των τριών κλασικών συντελεστών παραγωγής (έδαφος, κεφάλαιο, εργασία),

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει κοινοποιηθεί ούτε ένα πόρισμα εκτίμησης ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες των παραγωγών από τις 1-1-2011 μέχρι και σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα;

2. Πότε θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και πότε θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί για τις ζημιές του 2011, όπως πχ οι ζημιές του 2010 από τις βροχοπτώσεις και το πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι;

3. Σε τι αλλαγές προτίθεται να προβεί η Κυβέρνηση όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο των γεωργικών ασφαλίσεων - όπως εξάλλου επισήμως ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, αλλά και του ΕΛΓΑ - ώστε να αποκατασταθούν οι δυσλειτουργίες που οφείλονται σε διατάξεις του τελευταίου νόμου για τον ΕΛΓΑ, που ψηφίσθηκε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ της εποχής εκείνης;

4. Τι θα γίνει με τους παραγωγούς που παρά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής της εισφοράς, δεν κατέβαλλαν την εισφορά; ή θα ισχύσει γιʼ αυτούς αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση της παράτασης του χρόνου καταβολής της εισφοράς που απολαμβάνουν οι συνάδελφοί τους; ή τέλος θα τους επιβληθούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που προβλέπονται από το νόμο;

Γ. Μιχελάκης για απολύσεις-προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, διαφωνίες υπ. για κατώτατους μισθούς, επεισόδια, ΕΡΤ-CL, επιστολές ΓΑΠ-Μπένυ προς τρόικα

http://troktiko.eu/wp-content/uploads/troktiko_240603_0.jpegΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ

Η κυβέρνηση από τη μια προχωρά σε απολύσεις και από την άλλη μεθοδεύει προσλήψεις. Απέλυσαν από την «Κοινωνία της Πληροφορίας» ΑΕ, από τον Απρίλιο του ’10 έως σήμερα, 53 εργαζόμενους και προσλαμβάνουν τώρα 83! Και μάλιστα με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.
  • Έτσι εννοούν τον περιορισμό του σπάταλου κράτους;
  • Δεν μπορούσαν να καλύψουν τα όποια κενά με μετατάξεις από το προσωπικό που βάζουν σε εφεδρεία;
  • Έτσι εννοούν τη διαφάνεια;
  • Μήπως είναι άλλη μια επιχείρηση τακτοποίησης «ημετέρων»;
    Ο κ. Βενιζέλος, υπέγραψε, μαζί με συναρμόδιους υπουργούς (αριθμ. Πρωτ. 35037/ΕΓΔΕΚΟ 1438/5.8.2011) απόφαση για 83 νέες προσλήψεις με συμβάσεις έργου στην «Κοινωνία της Πληροφορίας» Α.Ε. Εγκρίνει, δηλαδή, την πρόσληψη σχεδόν διπλάσιου αριθμού στελεχών, σε σχέση με αυτούς που έδιωξαν. Αφού, πρόσφατα, διπλασίασε τους μετακλητούς που τον περιστοιχίζουν και αφού αποφάσισε μαζικές απολύσεις, σχεδιάζει τώρα νέες προσλήψεις. Και μάλιστα εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ.

    Να θυμίσουμε ότι:
    • Η κυβέρνηση, κακοποιώντας το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, ετοιμάζει τη στιγμή αυτή μαζικές απολύσεις 30 χιλ. εργαζομένων στο Δημόσιο.
    • Όπως, ήδη, αποκαλύψαμε (με βάση την έκθεση του ΑΣΕΠ) μόνο το 2010 η κυβέρνηση προχώρησε σε περίπου 30 χιλ. νέες προσλήψεις.
    • Όπως αποδείξαμε χθες (με βάση σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις) αμέσως μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό η κυβέρνηση αύξησε κατά 84 τις θέσεις των μετακλητών και δυο μήνες αργότερα τις αύξησε ακόμη περισσότερο.
    • Όπως αποδεικνύεται τώρα, από τη μια απολύει και από την άλλη προσλαμβάνει διπλάσιους των απολυθέντων.
      ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΗΛΟΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΑΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

      Η κυβέρνηση, στην απέλπιδα προσπάθειά της, να μας διαψεύσει, διαψεύδει τελικά τους υπουργούς της. Και λίγο αργότερα διαψεύδεται από αυτούς.


      Μόλις σήμερα, το πρωί, ο υφυπουργός κ. Γ. Κουτσούκος (μιλώντας στο Ράδιο 9) επιβεβαίωσε τα όσα έλεγε ο κ. Κουτρουμάνης, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την περαιτέρω μείωση των κατώτατων μισθών. Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Από ό,τι έδειξε η τελευταία συζήτηση που είχαμε τη Δευτέρα δεν κατανοούν ότι οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όρια του… Δεν υπήρξε αποτέλεσμα από τη συζήτηση της Δευτέρας σε ό,τι αφορά το κομμάτι του κατωτέρου μισθού. Από ό,τι φαίνεται έχουν εμμονή και θα το ξαναθέσουν».

      Σχεδόν ταυτόχρονα ο κ. Τόλκας στην προσπάθεια του να μας διαψεύσει, διέψευδε τον κ. Κουτρουμάνη και τον κ. Κουτσούκο, 
      λέγοντας ότι: «Ο θεσμός της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν αποτελεί για εμάς αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Τρόικα».

      Τελικά, ποιους να πιστέψουμε; Τους κ. Κουτρουμάνη και Κουτσούκο ή τους κ. Μόσιαλο και Τόλκα;
      Ποιοι από τους υπουργούς ψεύδονται, ποίοι λένε την αλήθεια;
      Και, τέλος, σε ποιον απευθυνόταν ο κ. Παπανδρέου, όταν έλεγε πως «δεν θα γίνουμε Ινδία»;

      ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

      Η κυβέρνηση, διαβεβαίωνε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τις επιστολές Παπανδρέου και Βενιζέλου στην Τρόικα.
      Πέρασε από τότε σχεδόν μια εβδομάδα και η κυβέρνηση τηρεί … «σιγή ασυρμάτου».
      Και το ερώτημα είναι:
      Θα δώσουν τελικά τις επιστολές αυτές στη δημοσιότητα όπως είχαν δεσμευτεί; Και αν «όχι», γιατί;

      ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
      Υπάρχει επιτέλους σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης για τη διατήρηση της έννομης τάξης, αλλά και την αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας;

      Άραγε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιτρέπει στους πολίτες να μπορούν να διαδηλώνουν ειρηνικά;

      Τα χθεσινά επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας καταδεικνύουν την απουσία συγκροτημένου σχεδίου. Βαριά είναι η ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που με την πολιτική του έχει πλήξει το κύρος και την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

      Σε κάθε περίπτωση, περιστατικά βίας, όπως αυτά που σημειώθηκαν χθες από μεμονωμένους άνδρες των ΜΑΤ σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, αλλά και εκπροσώπων του ελληνικού και ξένου Τύπου, είναι καταδικαστέα.

      ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΜΕ ΤΗΣ Ν.Δ., κ. ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΤ

      «Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία πως η διοίκηση της ΕΡΤ δρα με συγκεκριμένη πρακτική και οργάνωση, απεμπολώντας δικαιώματα και προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο δημόσιο συμφέρον και στα δημόσια οικονομικά.

      Αυτή η πρακτική ακολουθήθηκε στη δορυφορική μετάδοση των προγραμμάτων της ΕΡΤ, (για τα οποία τρεις ερωτήσεις μου στη Βουλή παραμένουν αναπάντητες) , και έγινε και τώρα με προφανή για τον κάθε πολίτη τρόπο με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα του Champions League. Οι επικεφαλής της ΕΡΤ που εμπλέκονται στις υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση (για το θέμα των δικαιωμάτων του Champions League, αλλά και για τα δορυφορικά προγράμματα της ΕΡΤ) πρέπει να απομακρυνθούν τώρα.

      Η Δικαιοσύνη κινήθηκε άμεσα και με ευαισθησία σε ένα ακόμη τεράστιο σκάνδαλο της ΕΡΤ. Αποστέλλω σήμερα επιστολή στους κκ Τέντε, Παντελή και Πεπόνη, ζητώντας να συσχετιστούν οι υποθέσεις του δορυφορικού και των δικαιωμάτων του Champions League, αφού η δράση της διοίκησης της ΕΡΤ, εδώ και ένα χρόνο, παραπέμπει σαφώς σε οργανωμένη συμπεριφορά που σαν αποτέλεσμα έχει τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και τη μεγάλη ζημία της ΕΡΤ, ώστε να σταματήσει η εκταμίευση έστω και ενός ευρώ, πόσω μάλλον των δεκάδων εκατομμυρίων για τα δικαιώματα του Champions League».

      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
      • Σήμερα, 6 Οκτωβρίου 2011, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, στις 16:30 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Βίκτωρ Γιανουκόβιτς.
      • Επίσης, σήμερα, στις 20:30, θα παρευρεθεί σε δεξίωση στο ξενοδοχείο «Divani Palace» στο Καβούρι, που θα δοθεί προς τιμήν του Αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ.
      • Αύριο, 7 Οκτωβρίου 2011ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση, στις 15:45 στο ξενοδοχείο «Divani Palace» στο Καβούρι, με τον Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ.

      Ελεύθερος ο αστυνομικός που τραυμάτισε τη φωτορεπόρτερ-Δεν του ασκήθηκε ποινική δίωξη

      http://img.protothema.gr/2C36649C2E8EA9F3190091A14567AD25.jpgΕλεύθερος χωρίς καν να του ασκηθεί ποινική δίωξη αφέθηκε ο άνδρας των ΜΑΤ που χτύπησε και τραυμάτισε τη φωτορεπόρτερ, Τατιάνα Μπόλαρη, το απόγευμα της Τετάρτης κατά την διάρκεια επεισοδίων στο Σύνταγμα.

      Ο εντοπισμός και η σύλληψη του αστυνομικού έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής η φωτορεπόρτερ. Ο αστυνομικός που έχει αποτυπωθεί σε πλήθος φωτογραφιών να επιτίθεται στη φωτορεπόρτερ, οδηγήθηκε στα δικαστήρια κάτω από άκρα μυστικότητα.

      Ο εισαγγελέας αφού τον άφησε ελεύθερο διέταξε περαιτέρω ανάκριση την οποία ανέθεσε σε πταισματοδίκη. Πρέπει να σημειωθεί ότι στη σχετική δικογραφία, δεν έχει συμπεριληφθεί σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική έκθεση προκειμένου να διαπιστωθεί το είδος της σωματικής βλάβης που προκάλεσε στη φωτορεπόρτερ, αν δηλαδή είναι απλή ή επικίνδυνη, ώστε να αποδοθεί και η ανάλογη κατηγορία.

      Ελληνικό καμάκι... (video)

      Άπαιχτος διάλογος από ελληνική τσόντα

      Αν αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδας να το κλείσουμε το μαγαζί (βίντεο)

      Η απόλυτη παρακμή στο παρακάτω βίντεο όπου "μαθητές" του κώλου που αντί να είναι στις τάξεις τους και να στριμώχνουν τους καθηγητές ζητώντας μόρφωση και γνώσεις... γυρνάνε στους δρόμους και τσιρίζουν στην Τσουρή (ΠΑΣΟΚ-Χίος) "έλα έξω μωρή", "τ' αρχίδ@@ μας θα πάρετε όλοι στη Βουλή" και "εκεί μέσα θα σε βάλουμε" δείχνοντας ένα φέρετρο... μετά τους ρωτάς ποιος έγραψε τον εθνικό ύμνο και σου απαντάνε ο Οικονομόπουλος ή οι πιο "ψαγμένοι" σου λένε ο Ελύτης... γι' αυτό φταίει η Τσουρή και η κάθε Τσουρή;

      Αν οι ενήλικες αισθάνονται υπερήφανοι βλέποντας το παρακάτω βίντεο... τι να πω; Να μην το παιδεύουμε και να το κλείσουμε από τώρα το μαγαζί, γιατί θα το κλείσουν οι επόμενοι ούτως ή άλλως σε 20-30 χρόνια

      Συνελήφθη αστυφύλακας για τη χθεσινή επίθεση στη δημοσιογράφο

      Συνελήφθη ΜΑΤατζής για τη γνωστή χθεσινή επίθεση στη δημοσιογράφο-φωτορεπόρτερ. Aργότερα περισσότερα.

      Τα δίνουν όλα για τις Τράπεζες Παπαδήμας-ΓΑΠ και αντιτίθονται σε μεγαλύτερο "κούρεμα"!

      https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAmS4VHZwWfChi9VOQU45WHdlfi0GZD3ZRsrFJnatpstDcdoBOTa0sA_fMxKXDnI_M8I9hAuto_2akubGG5UYX4vNfTvZvtT0iNPt5SMsmVWUvAjwBLs-8DKI-qvD2w5JN858fiJfdfac/s1600/papandreou_papadimos_.jpg«Η Ελλάδα πρέπει -και πιθανότατα- θα αντιταχθεί σε κούρεμα μεγαλύτερο του προβλεπόμενου 21%» δήλωσε για την φημολογούμενη αναθεώρηση της συμφωνίας του Ιουλίου ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος, καρφώνοντας την επίσημη θέση που θα εκφράσει ο ΓΑΠ όταν τεθεί το θέμα, δηλ. δεν θέλουμε άλλο κούρεμα, θα πληρώσουμε όλα τα χρέη μας, "όλα τα κιλά όλα τα λεφτά"...

      Το γελοίο σκεπτικισμό του εξέφρασε και ο Τσαρλς Νταλάρα, επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοπιστωτικής που επιβλέπει τη διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων. «Η επανεξέταση της ελληνικής συμφωνίας θα ήταν αντιπαραγωγική από τη στιγμή που ιδιώτες έχουν δώσει τη στήριξη τους και τα 17 κοινοβούλια της Ευρωζώνης έχουν σχεδόν στο σύνολο τους εγκρίνει τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου», δήλωσε.

      Δηλ. ρε φίλε που είναι το πρόβλημα αν τα Κράτη της ΕΕ εγκρίνουν πάλι μια συμφωνία που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανασάνουμε... ότι θα χάσουν οι Τραπεζίτες μερικά δις ακόμα;

      "Στημένη" η εύρεση αρχαιοελληνικών αμφορέων απ' τον Πούτιν με την οποία μας ζάλισαν οι γραφικοί τον Αύγουστο (βίντεο)

      Όπως παραδέχθηκε την Τρίτη σε εκπομπή της ρώσικης τηλεόρασης ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου Προέδρου Πούτιν, Dmitry Peskov, "Είναι προφανές ότι o Πρόεδρος δεν βρήκε τυχαία έναν αμφορέα που βρίσκονταν εκεί χιλιάδες χρόνια". Όπως φαίνεται και στα βίντεο, ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της βουτιάς ακολουθεί ένα κίτρινο σκοινί το οποίο τον οδήγησε κατευθείαν στους αμφορείς. Κατά τ' άλλα οι γνωστοί γραφικοί του διαδικτύου μας τα έκαναν μπαλόνια τον Αύγουστο με το "εύρημα" του Πούτιν... Δείτε τα βίντεο:





      ΥΓ. Ευαγγελάτε, Χατζηνικολάου! Κλέψτε το κι αυτό το θεματάκι

      Συνελήφθη ο πατέρας του Ρούνει!

      Όπως μεταδίδουν πηγές του βρετανικού SKY ο πατέρας του γνωστού ποδοσφαιριστή συνελήφθη με την κατηγορία της συμμετοχής του σε κύκλωμα παράνομου στοιχήματος!! Συμβαίνουν και στις καλύτερες χώρες λοιπόν...

      Γ. Μιχελάκης: "Επιμένουμε και θα επιμένουμε πάνω στον όρο επαναδιαπραγμάτευση"

      H απόφαση της 21ης Ιουλίου έχει πάρα πολλά θετικά σημεία, τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.

      Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να εφαρμοστεί (η απόφαση). Η κυβέρνηση έχει αργήσει πάρα πολύ. Είναι αναποτελεσματική. Δεν έχει κάνει αυτά που έπρεπε να κάνει. Επί δύο χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς και τα στελέχη της ΝΔ, υπενθυμίζουν συνέχεια στην κυβέρνηση πολλά πράγματα. Σας θυμίζω τη φράση του Αντώνη Σαμαρά: 'Επιτέλους ξεκολλήστε. Πάρτε μέτρα'. Δεν το κάνανε ποτέ και τώρα αυτά που λέμε εμείς, έρχονται και τα λένε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Δείτε τις δηλώσεις βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος».

      Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν θέλησε να εμπλακεί στα αναγραφόμενα για επιπλέον «κούρεμα» στην ανταλλαγή ομολόγων, σημειώνοντας ότι «δεν μπαίνουμε καθόλου στη λογική και στη συζήτηση αυτών των θεμάτων» και πρόσθεσε ότι «κάθε συζήτηση που γίνεται γύρω από αυτό το θέμα, κάνει κακό».

      Σε ό,τι αφορά στο δημοψήφισμα ο κ. Μιχελάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

      «Δεν είναι μια κίνηση που την κάνει (η κυβέρνηση) για να πετύχει πραγματικά κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, να πεις ότι θα κάνουμε κάποιο δημοψήφισμα, πραγματικά γιατί θέλουμε να δούμε κάτι. Όλα αυτά είναι προσπάθειες να εκτονώσουν κάποια πράγματα. Είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα, για να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον».

      Επέμεινε δε στη θέση της ΝΔ για πρόωρες εκλογές, τονίζοντας ότι είναι μεγαλύτερο το κόστος από την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία, παρά από την εκλογική διαδικασία, ενώ υποστήριξε ότι είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση των όρων με την Τρόικα από τη στιγμή, που δεν αποδίδει η πολιτική που εφαρμόζεται: «Επιμένουμε και θα επιμένουμε πάνω στον όρο επαναδιαπραγμάτευση. Όσο αυτή η πολιτική έχει αυτά τα αποτελέσματα που βλέπουμε γύρω μας, στην κοινωνία και στην πραγματική οικονομία, εμείς θα επιμείνουμε. Στο θέμα των φορολογικών συντελεστών, εμείς επιμένουμε και θα επιμείνουμε, διότι η Τρόικα το έχει δεχτεί, ήδη, σε άλλες χώρες όπου υπάρχει, όπως είναι στην Ιρλανδία».

      Ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο όπου επιτρέπουν οι Τούρκοι... δηλ. σε Πατραϊκό, Κατάκολο, Ήπειρο

      http://img.protothema.gr/614ECCFA44F040C09B5F312F61579117.jpgΤο σχέδιο για την πρόσκληση ενδιαφέροντος σε τρία θαλάσσια οικόπεδα για έρευνα πετρελαίου ενέκρινε πριν από λίγο η κυβερνητική επιτροπή, έπειτα από σχετική εισήγηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη.

      Πρόκειται για τα οικόπεδα στον Πατραϊκό, στο Κατάκολο και την Ήπειρο. Για τον μεν πρώτο η κυβέρνηση ελπίζει να εξορύξει 200 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, για το δεύτερο 3 εκατ. και για το τρίτο 50 με 80 εκατ.βαρέλια.

      Η απόφαση της κυβέρνησης είναι η αρχή της προετοιμασίας των ενδιαφερομένων ούτως ώστε την 1η Ιανουαρίου 2012 να ξεκινήσει μια διαδικασία Open Door για πρόσκληση έρευνας για συντεταγμένη περιοχή. Η διαδικασία θα γίνει βάση των προϋποθέσεων που θέτει η χώρα και θα διαρκέσει 6 μήνες.

      Τ. Στεφανίδου: "Αν ο άντρας μου με απατούσε δε θα μπορούσα να φάω και να κοιμηθώ"... γι' αυτό την βλέπω λίγο κομμένη τελευταία (βίντεο)

      Τα εσώψυχά της μοιράστηκε με την Ελεονώρα Μελέτη και όλο το τηλεοπτικό κοινό του Star η Τατιάνα Στεφανίδου, δίνοντας μια συνένευξη -κυριολεκτικά-εφ' όλης της ύλης. (vid)

      H έντονη προσωπικότητά της και τα καταπράσινα μεγάλα μάτια της είναι "σήμα κατατεθέν" για την Τατιάνα Στεφανίδου. Η δημοφιλής παρουσιάστρια και δημοσιογράφος μίλησε για την οικογένειά της, την απιστία, την οικονομική κρίση, αλλά και τη νέα της εκπομπή σε τετ-α-τετ συνομιλία της με την Ελεονώρα Μελέτη στο Star.

      "Με τρώει που δεν πηγαίνω εγώ με τα παιδιά μου στα εξωσχολικά τους και πηγαίνει η μάνα μου. Με τρώει που δεν είμαι η τέλεια σύζυγος και το βράδυ που έρχεται ο άντρας μου στο σπίτι, δεν είμαι ήρεμη και γλυκιά, να τον πλησιάσω και να του πώ, αγάπη μου τι κάνεις; Να σου κάνω ένα μασάζ; Είμαι μια γυναίκα κουρασμένη", δήλωσε και πρόσθεσε: "Ο Σεπτέμβρης είναι ο χειρότερος μήνας του χρόνου. Είμαι κακή μάνα, κακή σύζυγος και γενικά τα κάνω όλα σκ…. ά. Μετά, μόλις μπει ο Οκτώβρης, προς Νοέμβρη, αρχίζω και αλλάζω. Ηρεμώ, μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι και αρχίζω να βγαίνω έξω, να κάνω τις εκπληξούλες μου, είμαι πιο τρυφερή, πιο σέξι, όλα αυτά".

      Όσο για το αν θα μπορούσε να συγχωρήσει την απιστία από το σύζυγό της, η ίδια έδωσε ξεκάθαρη απάντηση: "Αν μιλάμε γι’αυτήν την στιγμή της ζωής μου, που είμαι ερωτευμένη με τον άντρα μου, θεωρώ ότι θα αρρώσταινα. Θα πάθαινα δηλαδή κάτι κατ'αρχήν σοβαρό σε σωματικό επίπεδο. Δεν θα μπορούσα να φάω, ή να κοιμηθώ. Από εκεί και πέρα, επειδή είναι πολύ δυνατό το συναίσθημα, δεν ξέρω εάν θα μπορούσα να ελέγξω αυτό που κάνω. Δεν ξέρω πραγματικά πώς θα αντιδρούσα και τί θα έκανα".
      Η παρουσιάστρια της εκπομπής "Μίλα" δεν κρύβει το ότι την έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση, όπως όλους. "Φυσικά και μας έχει επηρεάσει. Εχει αλλάξει όλη μας η καθημερινότητα. Από το φαγητό που θα φτιάξω, μέχρι το τι θα πάρω από το σούπερ μάρκετ. Εγώ προσωπικά, όχι μόνο δεν κάνω καμία υπερβολή, αλλά στερούμαι κιόλας κάποια πράγματα. Όμως, εδώ στην δουλειά, φοράω τόσα πολλά ρούχα και παπούτσια, τα οποία φυσικά δεν είναι δικά μου γιατί μου τα φέρνουν οι στιλίστες, που όταν τελειώσω την μέρα μου, έχω γεμίσει από την γυναικεία μου ματαιοδοξία που δεν έχω ανάγκη να αγοράσω τίποτα".

      Αναφορικά με τη νέα της εκπομπή, η Τατιάνα δήλωσε: "Το καλοκαίρι δεν σκέφτηκα καθόλου την εκπομπή επειδή πέρυσι έζησα μια θυελλώδη χρονιά πέρυσι. Όταν γύρισα, ένιωθα ότι πλέον δεν θέλω να κάνω αυτό που κάνω. Ένιωθα ότι θέλω να περάσω καλά. Να γελάσω και διασκεδάσω το δίωρο της εκπομπής μου. Ημουν για πολλά χρόνια σόλο καριέρα και ένιωθα ότι θέλω να κάνω κάτι άλλο. Σκέφτηκα λοιπόν ότι μέσα από μια γυναικοπαρέα ήξερα ότι θα περάσω καλά."


      Τ.Στεφανίδου "Αν ο άντρας μου με απατούσε θ... by ligomilitos

      Ελληνική φλυαρία: Ούτε ένας Έλληνας δεν έχει φύγει για Αυστραλία... λογικό! Εκεί δεν έχει φραπεδιές...

      [Λογικό να φλυαρούν ασύστολα κάποιοι ότι θα φύγουν μετανάστες και τελικά να μην κάνουν τίποτα... αυτοί που έχουν μεγάλο στόμα είναι και καλομαθημένοι (αλλιώς θα μιλούσαν πιο λίγο), σε αντίθεση με τους γονείς και τους παπούδες τους και το ξέρουν, γι' αυτό προτιμάνε να μείνουν εδώ και να βρίζουν τον Πάγκαλο ή τον Γιωργάκη ή τον Καραμανλή... εκλιπαρώντας για μια θέση στο δημόσιο]

      Εντύπωση προκαλεί δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, σύμφωνα με το οποίο ούτε ένας μετανάστης δεν έχει φύγει φέτος από την Ελλάδα για την Αυστραλία, παρά το αυξημένο "στα λόγια"ενδιαφέρον αρκετών να εγκατασταθούν εκεί…

      Η δήλωση αυτή ανήκει στην πρέσβειρα της Αυστραλίας στη χώρα μας Τζένης Μπλούμφιλντ, η οποία τονίζει ότι «ο αριθμός των Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία παραμένει ελάχιστος (περί τα 100 άτομα ετησίως), αλλά και ότι «το μεταναστευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας δεν έχει αλλάξει» με τρόπο τέτοιο που να ευνοεί ειδικά τους Έλληνες.

      Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «το πρόγραμμα επαγγελματικής μετανάστευσης της Αυστραλίας βασίζεται στις ανάγκες της οικονομίας της χώρας».

      Είναι λοιπόν ανοιχτό «για όλα τα άτομα που έχουν τα προσόντα και τις ειδικότητες που βρίσκονται σε ζήτηση στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων».

      Η κ. Τζένη Μπλούμφιλντ είπε υπάρχει σωρεία αιτήσεων ετησίως από χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία και ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλουν και ένα αντίτιμο περίπου 4.000 αυστραλιανών δολαρίων.

      Ωστόσο, όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μεταναστευτικά προγράμματα της Αυστραλίας, θα πρέπει να προσφύγουν στην ιστοσελίδα του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.immi.gov.au. Εκεί θα βρουν και τις σχετικές αιτήσεις, οι οποίες εφόσον συμπληρωθούν, θα αξιολογηθούν από το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης και Υπηκοότητας.

      Μόνο το Παν/μιο Κρήτης στα 400 καλύτερα του κόσμου-Το Caltech πέρασε το Harvard και είναι πρώτο


      Μόνο το Παν/μιο Κρήτης κατάφερε να μπει στα 400 καλύτερα παν/μια του κόσμου (κλικ στη φώτο για την αξιολόγησή του) όπως τα αξιολογεί η Τimes Ηigher Εducation. Η θέση του είναι μεταξύ 276 και 300 καθώς η οργάνωση δεν δίνει ακριβή θέση πέρα απ΄τα 200 πρώτα μιας και οι διαφορές είναι μικρές. Να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι τους οποίους κατατάσσουν στην Ασία έχουν 2 Παν/μια και 2 Πολυτεχνεία, της Κων/πολης και της Άγκυρας, στα 400 πρώτα. Διαβάστε και την είδηση για τα υπόλοιπα πανεπιστήμια:

      Τα αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της κατάταξης της ειδικής έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας Times για τα καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα το 2011. Επτά αμερικανικά πανεπιστήμια είναι ανάμεσα στα δέκα πρώτα, και 75 στα 200 της κατάταξης αυτής που δημοσιεύθηκε σήμερα.

      Για πρώτη φορά το Χάρβαρντ περνά στην δεύτερη θέση, μετά το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας (Caltech), το οποίο παρουσίασε αύξηση 16% στις επενδύσεις του στον τομέα της έρευνας. Μαζί με το Χάρβαρντ βρίσκεται και το πανεπιστήμιο Στάνφορντ και ακολουθούν η Οξφόρδη, το Πρίνστον και το Κέιμπριτζ.

      Το πρώτο μη αγγλοσαξονικό πανεπιστήμιο είναι το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη, στην 15η θέση.

      Εκτός από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, η Ολλανδία και η Γερμανία έχουν τα περισσότερα πανεπιστήμια στα 200 καλύτερα, με 21 η κάθε χώρα και ακολουθεί ο Καναδάς (9 πανεπιστήμια) και η Αυστραλία (7 πανεπιστήμια).

      Η Γαλλία βρίσκεται στην δέκατη θέση των χωρών με τα περισσότερα πανεπιστήμια στην κατάταξη, πριν από το Χονγκ Κονγκ, αλλά μετά τον Καναδά, την Ελβετία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Σουηδία.

      Το πρώτο γαλλικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον κατάλογο είναι η Ecole Normale Superieure (59 θέση) και ακολουθούν η Πολυτεχνική (63 θέση), το Πανεπιστήμιο Πιέρ και Μαρί Κιουρί (84η), η Ecole Normale Sup?rieure της Λυών (141η) και το Πανεπιστήμιο Paris Diderot - Paris 7 (169η).

      Το πρώτο ασιατικό πανεπιστήμιο είναι αυτό του Τόκιο (30η θέση), ενώ το πανεπιστήμιο του Πεκίνου βρίσκεται στην 49η θέση.

      Το πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο (Βραζιλία) είναι στην 178η θέση.

      Η κατάσταση των Times Higher Education, συνυπολογίζει διαφορετικούς παράγοντες για την αξιολόγηση των πανεπιστημίων, όπως η έρευνα, η ιδιωτική χρηματοδότηση, η ποιότητα του διδακτικού προσωπικού, η διεθνής δραστηριότητα και οι δημοσιεύσεις σε ειδικές επιθεωρήσεις.

      Πόσο έχει μικρύνει αυτή η ΑΕΚ...

      Η γνώμη μου για τον Χιμένεθ είναι λίγο πολύ γνωστή και δε πρόκειται να την αναπτύξω εκ νέου... Η όλη κατάσταση όμως της Ένωσης αποδεικνύει το πόσο χαμηλά έχει πέσει ο πήχης σε αυτή την ομάδα... Κατάντια...


      Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

      Ας χαλαρώσει λίγο η Ν.Δ ...

      Κανονικά θα έμπαινε από χθές αυτή η ανάρτηση .
      Την άφησα όμως για σήμερα , ώστε να περάσουν μερικές ώρες για να "ξεθυμάνει" κάπως το θέμα...

      Αναφέρομαι στην "ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ" δήλωση του Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, που έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την ΝΕΑ , ΝΕΑ αναθεώρηση του ΑΕΠ από την ΕΛΣΤΑΤ:

      Η συνέχεια στο antilogos-gr.blogspot.com

      Ο Θέμος συμπάσχει με τους Έλληνες και τους χαρίζει τα τρία του...

      Αφού δεν τήρησε την δέσμευσή του ο Παπανδρέου (πρωτοσέλιδο), κάνει το πατριωτικό του καθήκον ο θέμος δίνει στον κάθε Έλληνα από τρία! (εικόνα)

      Αυτήν την Κυριακή το πρώτο θέμα θα εξαντληθεί.

      Διότι ο θέμος και το πρώτο θέμα σώζει τον μέσο Έλληνα που πεινάει.

      Του δίνει τρία (3) ευρώ.(εικόνα)


      Δηλαδή αγοράζοντας πρώτο θέμα που κάνει 2 ευρώ, κερδίζεις δωροεπιταγή 5 ευρώ στα καρφούρ και άρα τρία ολόκληρα ευρώ γίνονται δικά σου.

      Μετά μπορείς να συνεχίσεις την ζωή σου, πληρώνοντας τα έκτακτα χαράτσια ύψους χιλιάδων ευρώ...