10 Οκτωβρίου 2011

Επιτέλους τέλειωσαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα!!! (φώτο)

Η είδηση της σημερινής και των επόμενων ημερών όπως αποτυπώνεται σε μια φωτογραφία:

Τελειώνει ο χαβαλές κι αρχίζουν οι μπάτσες: Ξεκινάει η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ με το χαράτσι για τα ακίνητα

Η ΔΕΗ ανέφερε τέλος ότι για τις νέες εφαρμογές και ώρες εργασίας που θα απαιτηθούν από την ΔΕΗ για την είσπραξη του ειδικού τέλους η επιχείρηση θα εισπράξει το 0,25%.

Στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θα αρχίσουν πιθανότατα να αποστέλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τα πρώτα σημειώματα που αφορούν το ειδικό τέλος ακινήτων, ανέφερε ο Διευθυντής Πωλήσεων της επιχείρησης Ευάγγελος Καρακατσάνης, σε ημερίδα που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Made in England: Άρχισε να γέρνει το Μπιγκ Μπέν

Κλίση φέρεται να έχει πάρει το διάσημο ρολόι του Λονδίνου, το Μπιγκ Μπεν, καθώς ο ύψους 96 μέτρων πύργος που το φιλοξενεί μοιάζει να ζήλεψε τον πύργο της Πίζας. 

"Η κλίση είναι πλέον ορατή. Μπορείτε να τη δείτε αν σταθείτε στην Πάρλιαμεντ Σκουέρ και κοιτάξετε ανατολικά, προς τον ποταμό. Άκουσα τουρίστες να τραβούν φωτογραφίες σχολιάζοντας : "Δεν νομίζω πως είναι εντελώς ίσιος". Και είχαν δίκιο", δήλωσε ο επίτιμος καθηγητής και ερευνητής Τζον Μπέρλαντ.
Σύμφωνα με τον ίδιο "αν επιταχυνθεί θα πρέπει να κάνουμε κάτι αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει κάτι για τα επόμενα χρόνια".

Συμφωνία τρόικας -Βενιζέλου για μεσοπρόθεσμο μόνο μέχρι το 2015... 3 χρονάκια είναι ρε! Πως κάνετε έτσι;

Σε συμφωνία με την τρόικα να επεκταθεί η ισχύς του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος 2012-2014 μέχρι το 2015 φέρεται να κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η συγκεκριμένη πληροφορία πάντως, εφόσον ευσταθεί, μπορεί να σημαίνει είτε ότι παρατείνεται η διάρκεια της λιτότητας  είτε όμως και ότι θα  υπάρξει «χαλάρωση» των μέτρων, καθώς  όσα έπρεπε να επιτευχθούν μέχρι τ0 2014 θα πρέπει να επιτευχθούν μέχρι το 2015.

Στούς 36 οι νεκροί χριστιανοί στην Αίγυπτο απ΄τις συγκρούσεις με την Αστυνομία... και τα ελληνικά ΜΜΕ μούγγα

http://cdn.24.co.za/files/Cms/General/d/1603/10b5f867ebf843d28e19070aeddfbdf0.jpgΣτους 36 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών (πάνω από 300 τραυματίες) από τις χθεσινές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο όταν η Αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των Κοπτών Χριστιανών που διαμαρτύρονταν στο κτήριο της κρατικής τηλεόρασης και στην πλατεία Ταχρίρ, εναντίον της ανοχής, στην καταπίεση τους απ' τους μουσουλμάνους, που δείχνει το στρατιωτικό καθεστώς που κυβερνάει τη χώρα από τον Φεβρουάριο.

Ντόμινο διαδηλώσεων κατά το πρότυπο των αγανακτισμένων της Wall Street

Διαμαρτυρίες στην Ελβετία (σε Ζυρίχη, Γενεύη, Βασιλεία) για την υπέρμετρη, σύμφωνα με τους ακτιβιστές, εξουσία του τραπεζικού τομέα.

Διαδηλώσεις προγραμματίζονται να γίνουν το Σάββατο στη Ζυρίχη, τη Γενεύη και τη Βασιλεία, της Ελβετίας, σε διαμαρτυρία για την υπέρμετρη, σύμφωνα με τους ακτιβιστές, εξουσία του τραπεζικού τομέα, κατά το πρότυπο του κινήματος που ξεκίνησε πριν από έναν μήνα στις ΗΠΑ κατά της «απληστίας» της Wall Street, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

ΔΗΣΥ: ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

Την ανάγκη να εφαρμοστούν οι νόμοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για τις καταστροφές, τους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες της δημόσιας περιουσίας καθώς και οι υποκινητές τους, τόνισε σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις καταλήψεις η Δημοκρατική Συμμαχία.

"Έπεσαν" κεφάλια σε ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ

 Έπεσαν  κεφάλια σε ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ Σε "καρατόμηση" των δύο διοικητών των ΜΑΤ και των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι μετατέθηκαν σε παροπλισμένες υπηρεσίες,

Κουσελάς: Το παν είναι να μην πέσουμε από Κυβέρνηση ρε μαλάκ@

http://www.skai.gr/files/temp/FF329E307DE9D46AD0806626DCA93D07.jpgΑναδιπλώθηκε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς σχετικά με το ζήτημα της λίστας των φοροφυγάδων. Όπως τόνισε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, «δε δήλωσα ποτέ ότι διαθέτω λίστα με φοροφυγάδες πολύ περισσότερο ότι έδωσα τέτοια λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου». Όταν φίλος του τον ρώτησε εξερχόμενο της αιθούσης "μα καλά ρε Δημήτρη, θα μας τρελάνεις όλους;", η απάντηση του ήταν:

ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΧΣ & ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ. ΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ?

Το παραμύθι του δήθεν ισχυρού Ελληνικού τραπεζικού συστήματος άρχισε να ξεφουσκώνει και σήμερα παίζεται η τελευταία πράξη της απάτης των τραπεζιτών. Πριν πτωχεύσει η Ελλάδα ήταν ήδη πτωχευμένο όλο το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και το ΔΝΤ.

Οι τεχνητές πτωχεύσεις μεμονωμένων κρατών, στην Ευρώπη και αλλού, ήταν μόνο το μέσο προκειμένου, δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, να περάσουν δια της μεθόδου των μνημονίων και μέσω των σχεδίων διάσωσης, στο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή με το αίμα των φορολογουμένων και να αποφευχθεί η κατάρρευση.

ΠΑΟΚ: Στην Αφρική για σκάουτινγκ ο Κωνσταντινίδης-Ζητάει εισιτήρια για Βικελίδης

Σε χώρα της Αφρικής βρίσκεται ήδη ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Παντελής Κωσνταντινίδης μετά από απόφαση της διοίκησης και του προπονητή Λάζλο Μπόλονι, προκειμένου να παρακολουθήσει παίκτες που θα αγωνιστούν σε αγώνα Εθνικών ομάδων για τους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο εκπρόσωπος του τεχνικού επιτελείου του ΠΑΟΚ αναμένεται να επιστρέψει ως την Πέμπτη και αρμοδίως να ενημερώσει τον Ρουμάνο τεχνικό αλλά και τον πρόεδρο της ΠΑΕ για τα αποτελέσματα της έρευνας του.

Συνελήφθησαν ύποπτα λαθροζώα για τις τελευταίες ληστείες με βιασμούς

http://www.skai.gr/files/temp/EF784519299F10427C113DA4BF42821F.jpgΤρεις αλλοδαποί προσήχθησαν στην ασφάλεια Αττικής, μετά από μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, ως ύποπτοι για τις ένοπλες ληστείες σε μονοκατοικίες, κυρίως στη νοτιοανατολική Αττική.

Σαμαράς: Δεν μας αφορούν τα σενάρια συγκυβέρνησης

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Ευ.Βενιζέλος, αλλά η κρίση και πώς θα βγούμε από την κρίση.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι τη ΝΔ δεν τη αφορούν τα σενάρια συγκυβέρνησης, καθώς είναι αδύνατο να συναινέσει στο λάθος.

Βενιζέλος-τρόικα: Οπισθεν ολοταχώς-Επιστρέφουμε στο 2004

Η μαραθώνια συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικα έληξε το μεσημέρι, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επισημαίνει ότι μέχρι το τέλος του 2012, η ύφεση θα είναι μείον 15% και θα γυρίσουμε στα επίπεδα ζωής του 2004. Παράλληλα ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και προβληματικό, μια χώρα να αναγκάζεται να προσφύγει σε διεθνή οργανισμό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της, ώστε να αποφύγει τη πτώχευση και να διαφυλάξει το επίπεδο ζωής των πολιτών της.

Βάσω: «Άι στο διάολο ρε μ...» - Κεφαλογιάννης: «Φύγε μην σε πλακώσω»

Καυγάς εκτός ορίων ξέσπασε μεταξύ της Βάσως Παπανδρέου και του Μανώλη Κεφαλογιάννη μόλις τελείωσε η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Οι αναφορές του για τις ευθύνες της ΝΔ προκάλεσαν ηχηρή αντίδραση του κ.Κεφαλογιάννη και ο καυγάς άναψε.

Ο επίμαχος διάλογος:

Δυνάμεις του Καντάφι εξαπολύουν επίθεση με scud (βίντεο)

Το βίντεο βρέθηκε στην κατοχή στρατιώτη πιστού στον Καντάφι και δείχνει την εκτόξευση πυραύλου scud από τις δυνάμεις του Στρατού του Καντάφι, στη μάχη για την κατάληψη της Σύρτης:

Ο Γιωργάκης φωτογραφίζεται με τον Εφραίμ... σε ποιο σημείο βρίσκεται αλήθεια η έρευνα του "σκανδάλου" Βατοπαιδίου;

Η φώτο είναι από την χθεσινή επίσκεψη ΓΑΠ στο Άγιο Όρος. Ο ΓΑΠ αριστερά και ο Εφραίμ δεξιά:

Μπαρόζο στη Bild: Υπήρξαν πολιτικές πιέσεις για να μπει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Έντονη κριτική στα κράτη - μέλη της ευρωζώνης ασκεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατηγορώντας τα ότι άσκησαν «τεράστιες πολιτικές πιέσεις» προκειμένου να ενταχθεί η Ελλάδα στη νομισματική ένωση το 2001. Η Κομισιόν είχε καταστήσει σαφές με έκθεσή της το 1998 ότι η Ελλάδα δεν πληρούσε τα κριτήρια για την ένταξη, τονίζει ο Μπαρόζο σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild.

Δικαιολογίες: Η κρίση "έφαγε" την παρέλαση στα Γρεβενά

http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2011/41/72378-34373-parade_lok.jpgΜαταιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση που επρόκειτο να γίνει στι 13 Οκτωβρίου στην πόλη των Γρεβενών λόγω της οικονομική κρίσης που μαστίζει τον Δήμο της πόλης αλλά και την χώρα γενικότερα.

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση η ευρωζώνη, δηλώνει ο εκπρόσωπος της Μέρκελ

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η ζώνη του ευρώ βρίσκεται «σε πολύ δύσκολη κατάταση» και πως η γαλλο-γερμανική πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε χθες Κυριακή έχει στόχο «να αποφευχθεί ή τουλάχιστον να γίνει πιο ήπια η διάχυση στην πραγματική οικονομία».

Το e-mail της τρόικας για την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) η «τρόικα» στο υπουργείο Εργασίας στις 2 Οκτωβρίου, λίγο πριν από τη συνάντησή της με τον Γ. Κουτρουμάνη, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Η Ευα Γεωργίου Παπανδρέου Αποκαλύπτει!

“Μου γράφεις να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα. Τι να κάνω εγώ σε μία χώρα που κατοικείται από οκτώ εκατομμύρια καγκουρώ;”

Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
(από επιστολή του στον κουμπάρο του Αδαμάντιο Πεπελάση το 1957)

Με πόση ευκολία μπορείς να ασελγήσεις σε μία χώρα όταν απεχθάνεσαι τους κατοίκους της από κούνια;

Πόσο “ιδιωτική” είναι η ιδιωτική ζωή των δημοσίων ανδρών; Σε ποιο βαθμό δικαιούται η κοινή γνώμη να πληροφορείται για την “κρυφή” ζωή εκείνων που διευθύνουν τις τύχες των λαών;

Διαβάστε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Εύας Παπανδρέου, πρώην συζύγου του νυν πρωθυπουργού.

Ρουμελιώτης (Πρ. εργ ΚΕΠΥΟ): Και λίστες υπάρχουν και λεφτά φοροφυγάδων υπάρχουν... θέληση απ' την πολιτική ηγεσία δεν υπάρχει


Για άλλη μια φορά ο Ν. Ρουμελιώτης, Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο ΚΕΠΥΟ, έκανε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τις γνωστές καταγγελίες για τις οποίες δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Όπως ανέφερε, «όταν είπαμε "λεφτά υπάρχουν" αναφερόμενοι στους φοροφυγάδες κάποιοι λιμοκοντόροι του Υπ. Οικονομικών, κάτι παιδάκια που έχουν πάρει για συμβούλους που έχουν πάρει, πέσανε πάνω να μας φάνε».

Προς αναβολή οδεύει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαβουλεύσεις για τα σχέδια στήριξης των τραπεζών και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και είναι προφανές ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνοςΗ Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 17 Οκτωβρίου είναι πιθανό να αναβληθεί, είπε την Δευτέρα ευρωπαϊκή πηγή.

Η συνάντηση που θα είχε ως βασικό αντικείμενο την οικονομική κρίση, είναι πιθανό να γίνει αργότερα, προσέθεσε.

DW: Εκτεταμένη παρακολούθηση πολιτών με ειδικό λογισμικό υποκλοπής

http://www.skai.gr/files/temp/59C1D7A87F7FC49C6A7E6ACB924148E6.jpg
Οι επίσημοι χάκερς, το περίφημο CCC (Chaos Computer Club), ξαναχτύπησαν [Δεξί Εξτρέμ: Το CCC είχε κατηγορηθεί πρίν 25 χρόνια ότι έδωσε στοιχεία που είχε υποκλέψει από γερμανικές αρχές, στην KGB, και γενικά είναι αριστερή ιδεολογίας]. Αυτή τη φορά διαπίστωσαν ότι κρατικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν ισχυρούς «δούρειους ίππους» (trojan) για πιθανή παρακολούθηση πολιτών. 

Γ.Α.Π: Πιστεύω εις ένα Θεόν...

Το "πιστεύω" είπε χθες ο πρωθυπουργός στο Άγιο όρος.
Δεν έκανε ούτε ένα σαρδάμ...

Συμφώνησαν Ζαγοράκης-Σαχπατζίδης για τη νέα διοίκηση

http://www.novasports.gr/media/2011/10/0507a6de-2cdc-4095-81ba-b9f289ad960f_3.jpgΣτη συνάντηση κορυφής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφασίσθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο να αποτελείται από εννέα πρόσωπα, με τα επτά από αυτά να έχουν ξεκαθαρίσει.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση στην οποία μετείχαν οι ο Ζαγοράκης, ο Ζήσης Βρύζας και οι δυο γιοι του Γιώργου Σαχπατζίδη, Δημήτρης και Γιώργος αποφασίσθηκε να διατηρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ το αξίωμα του και να έχει την ευθύνη των μετεγγραφών.

Διαβουλεύσεις τέλος με την τρόικα - Έγινε η τελευταία συνάντηση.. λέει ο Μπένυ

http://www.newsit.gr/files/Image/10-10-2011/resized/1705613_533_355.jpgΕτσι, τουλάχιστον λένε από το υπουργείο Οικονομικών, το ίδιο όμως έλεγαν και την περασμένη Πέμπτη, ενώ και νωρίτερα πηγές είχαν αναφέρει στο Reuters οτι είμαστε κοντά στο τέλος.

'Οπως αναφέρουν από το υπουργείο οι συζητήσεις τελείωσαν και έκλεισαν και οι διαβουλεύσεις για το 2013 και το 2014 και αυτό που μένει είναι κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες.

ΜΑΤ έσπρωχναν τυφλούς και συνοδούς για να μην μπουν στο ΥΠΟΙΚ! (βίντεο)

Ένταση σημειώθηκε μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών από τον... υπερβάλλοντα ζήλο μερικών αστυνομικών!

Μέλη της ομοσπονδίας τυφλών συγκεντρώθηκαν μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών για να διαμαρτυρηθούν για τις μειώσεις των συντάξεών τους και το «κόψιμο» επιδομάτων που έπαιρναν.

Αυτοί είμαστε: Έλληνες ασθενείς «φεσώνουν» νοσοκομείο του Λονδίνου

http://www.skai.gr/files/temp/E0854FBC2AB3CF1F4A6545238715781B.jpgΈλληνες ασθενείς έφυγαν από τη Βρετανία χρωστώντας συνολικά 1,8 εκατομμύρια στερλίνες σε έξοδα ιδιωτικής περίθαλψης στο νοσοκομείο King’s College του Λονδίνου.

Σε αναφορά της διεύθυνσης του νοσοκομείου προς το διοικητικό συμβούλιο σημειώνεται ότι οι οφειλές των Ελλήνων ασθενών αποτελούν το

Β.Παπαγεωργόπουλος: Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2012 ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ-ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟ»

«Δεκαοκτώ μήνες μετά την υπαγωγή της πατρίδας μας στην δικαιοδοσία της «Τρόϊκας» η κατάσταση είναι τραγική.

Παρά το ότι στο χρονικό αυτό διάστημα δανεισθήκαμε άλλα65 εκ.€ από την Ευρώπη και το Δ.Ν.Τ., το χρέος της χώρας μας ως ποσοστό του ΑΕΠ συνεχώς ανεβαίνει και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων συνεχώς κατεβαίνει.

Η συνταγή του «Μνημονίου» αποδείχθηκε τελείως λανθασμένη.

Άθλος ΠΑΣΟΚ: Στο έλεος των ληστών η Αθήνα

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ληστειών ανυποψίαστων πολιτών μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, την ώρα που χθες το ΠΑΣΟΚ μας ενημέρωσε ότι έλυσε όλα τα προβλήματα ασφάλειας του πολίτη (κλικ στη φώτο). Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι αυξάνονται τα κρούσματα που οι αρρωστημένοι ληστές, όταν βρίσκουν μέσα στα σπίτια ανυπεράσπιστες γυναίκες, δεν διστάζουν να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες σεξουαλικές τους ορέξεις.

Έντονα καιρικά φαινόμενα το επόμενο διήμερο

http://img.protothema.gr/BAD5125FAB1BF5DD7533C55866869523.jpgΚαι νέο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η κακοκαιρία που επικρατεί στη χώρα με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους 8 με 9 μποφόρ θα συνεχιστεί το επόμενο διήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Δεν δημοσιοποιούν την περιουσιακή τους κατάσταση-Κίνημα... «Δεν Δηλώνω» από τους δημάρχους

http://img.protothema.gr/7EAA1C5EC91766258F049BB3CE15C570.jpgΑπρόθυμοι να δημοσιοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση στο Διαδίκτυο εμφανίζονται οι περισσότεροι τοπικοί άρχοντες της επικράτειας, αφού είναι πολλοί οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν έχουν συμμορφωθεί στις διατάξεις του Καλλικράτη.

Πρόκειται για την εφαρμογή διάταξης του Ν. 3852/2010, που ορίζει ότι ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σε κάθε δήμο, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου.

Επίπεδα ρεκόρ για τις γερμανικές εξαγωγές... παρότι


Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κυμάνθηκαν οι εξαγωγές της Γερμανίας τον Αύγουστο, διευρύνοντας το εμπορικό πλεόνασμα περισσότερο απ' ότι ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,5% σε μηνιαία βάση, φτάνοντας στα 90,5 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές παρέμειναν αμετάβλητες.

Όπως υποστηρίζουν αναλυτές, είναι μία καλή είδηση, που επισκιάζει για άλλη μια φορά τις ανησυχίες για τη γερμανική οικονομία, ενώ καταδεικνύει ότι το τρίτο τρίμηνο θα είναι καλύτερο των προσδοκιών. Προβλέπουν, μάλιστα, αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 0,4% το εν λόγω τρίμηνο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν αύξηση των εξαγωγών κατά 1,5% και των εισαγωγών κατά 0,6%.

star.gr

Βουτιά στο Χρηματιστήριο με μαζικό ξεπούλημα στις τράπεζες

Η υπαγωγή της Proton Bank στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εκτιμάται ότι δεν θα είναι η τελευταία για τις ελληνικές τράπεζεςΜεγάλη πτώση σημειώνει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών, μετά την κρατικοποίηση της Proton Bank αλλά και τους φόβους που υπάρχουν ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα διαμορφωθεί κοντά στο 50% ή και ακόμα και υψηλότερα.

Χάος στους δρόμους της Αθήνας

http://img.protothema.gr/BBDE80F0BB829B12819E0333637247F8.jpgΠολύ αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας εξαιτίας της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς και των δύσκολων καιρικών συνθηκών,  αφού από το πρωί βρέχει σε πολλές περιοχές της πόλης.

Ακινητοποιημένα είναι τα  αυτοκίνητα στην άνοδο της Συγγρού, στην κάθοδο της Κατεχάκη, στην Κηφισίας από το Φάρο Ψυχικού μέχρι την Πανόρμου, στη Μεσογείων από το ύψος του υπουργείου Άμυνας, στην Παραλιακή προς Πειραιά.

Πλεονάσματα 27,3 δισ. ευρώ μέσα σε 36 μήνες ζητεί η τρόικα

Ο υπουργός οικονομικών Ευ.Βενιζέλος έχει νέα συνάντηση με την τρόικα το πρωί της ΔευτέραςΗ συνολική καταγραφή πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 27,3 δισ. ευρώ μέσα σε 36 μήνες θα βρεθεί σήμερα, Δευτέρα, στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών η τρόικα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλο.

Τα στελέχη του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ επιδιώκουν στο κείμενο του προϋπολογισμού 2012 να συμπεριληφθούν «μόνιμα και δεσμευτικά» μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής για το 2013-2014, τα οποία θα διασφαλίσουν πως στα τέλη του 2014 το δημοσιονομικό έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι χαμηλότερα του 2,6% του ΑΕΠ.

Και το κινητό της Νατασας Καραμανλή παρακολουθούσαν οι φονιάδες!

Κοινοί δολοφόνοι που πιστεύουν ότι θα ολοκληρώσουν το σχέδιο δολοφονίας και εξαθλίωσης του λαού. Όμως, ο ίδιος ο λαός που εξαπάτησαν, θα τους συντρίψει.
Η αποκάλυψη από το Crash που κυκλοφορεί. Διαβάστε:

HAIRCUT 50% : ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Κατερίνα Κοσμά
  Ημερησία

Απολύτως ασφαλείς είναι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο θα είναι το «κούρεμα» του χρέους, διαβεβαιώνουν οι Ελληνες τραπεζίτες.

Αντίθετα οι δανειολήπτες θα υποστούν μεγαλύτερες πιέσεις, καθώς αφενός οι αναδιαρθρώσεις δανείων θα είναι ακόμα δυσκολότερες, ενώ αφετέρου οι τράπεζες θα διεκδικούν με μεγαλύτερη πίεση την πληρωμή των οφειλών τους.

Κακοποίησαν σεξουαλικά φοιτήτρια και πλάκωσαν στο ξύλο τον πατέρα της

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν μια φοιτήτρια και ο πατέρας της στην περιοχή της Άρτας, όταν εισέβαλλαν στο σπίτι τους αδίστακτοι κακοποιοί, Αλβανοί όπως ανέφερε ο πατέρας και τους έκαναν την ζωή κόλαση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο θυμάτων, τέσσερις άνδρες μπήκαν στο σπίτι τα ξημερώματα και ξυλοκόπησαν άγρια τον πατέρα. Στην συνέχεια εντόπισαν την κοπέλα, μπήκαν στο δωμάτιο της και την κακοποίησαν σεξουαλικά, ενώ η ίδια τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν.

Κρήτη: Βγήκαν όπλα σε κατάληψη - Εκτός ελέγχου η κατάσταση!

http://www.newsit.gr/files/Image/000/resized/1272085_599_355.jpgΗ αστυνομία συνέλαβε 9 άτομα, μεταξύ τους και γονείς μαθητών - Απίστευτο αλλά η κατάληψη συνεχίζεται

Τα όπλα βγήκαν το βράδυ του Σαββάτου, στο Αρκαλοχώρι σε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη! Παρέα νεαρών η πλειονότητα των οποίων ήταν ανήλικα παιδιά, πήγε στο Γενικό Λύκειο της κωμόπολης και μετά από φασαρία ένας εξ αυτών έβγαλε ένα όπλο και απείλησε τους μαθητές που βρίσκονταν, εκείνη την ώρα, στο σχολικό κτίριο.

Αλμυρότεροι οι φόροι στα μικρομεσαία εισοδήματα

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αγαμος με εισόδημα 12.000 ευρώ πληρώνει φέτος επιπλέον φόρο 5,8% όταν ο άγαμος των 50.000 ευρώ θα δώσει 3,6% περισσότερα στην εφορία. Οικογένεια με 2 παιδιά και εισόδημα 25.000 ευρώ θα πληρώσει επιπλέον 12,3%, ενώ αν η ίδια οικογένεια έχει έσοδα 100.000 ευρώ, τότε ο φόρος θα είναι μόνο 5,7% υψηλότερος.

Κρατικοποιείται η Proton Bank

http://img.protothema.gr/F5D5902C657BE35007D7FEE13A896B3D.jpgΣε καθεστώς εξυγίανσης με την ίδρυση «καλής τράπεζας», με την επωνυμία «Νέα Proton Bank », στην οποία μεταφέρονται το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, τραπεζών και δημοσίου) και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκιο δανείων και τίτλων) της παλιάς τράπεζας, εντάσσεται η Proton Bank.

Νέα εισβολή και σεξουαλική κακοποίηση σε σπίτι

http://www.skai.gr/files/temp/EEB530C4B90F4FEE7DD9019BE308649D.jpgΝέα εισβολή σημειώθηκε τα ξημερώματα σε σπίτι, αυτή τη φορά στην περιοχή της Ηλιούπολης. Οι τρεις δράστες μπήκαν με μεγάλη ευκολία στο σπίτι 40χρονης, μητέρας ενός ανήλικου παιδιού και αφού την σήκωσαν από το κρεβάτι, με την απειλή όπλων, άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα, ενώ αυτό που συγκλονίζει τις αρχές είναι ότι οι δράστες κακοποίησαν σεξουαλικά την γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κακή κατάσταση.

EΝΦΙΑ: Καταβολή διπλής δόσης τον Οκτώβριο - Aπό σήμερα η ανάρτηση των εκκαθαριστικών - Ποιοι θα πληρώσουν μειωμένο ή μηδενικό φόρο

Αναλυτικά ποιοι θα είναι εκείνοι που θα δουν αλλαγές στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2021.

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί σε έξι δόσεις, ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν διπλή δόση τον Οκτώβριο, χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.

Πάνω από 2,5 δισ. ο συνολικός φόρος


Σημαντικές διαφορές, για αυτούς που δεν μεταβλήθηκε η περιουσιακή τους κατάσταση, στον φετινό ΕΝΦΙΑ δεν θα υπάρχουν σε σύγκριση με τον περυσινό, και οι περίπου 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα κληθούν να πληρώσουν συνολικό φόρο λίγο πάνω από τα 2,5 δισ. ευρώ.

Διαφορές στο εκκαθαριστικό τους θα δουν μόνο εκείνοι που αγόρασαν ή πούλησαν ακίνητο, όπως επίσης και οι ιδιοκτήτες που προχώρησαν στην τακτοποίηση αυθαίρετων επιφανειών. Έτσι ανάλογα με το αν οι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει μικρότερες ή μεγαλύτερες επιφάνειες, θα δουν το εκκαθαριστικό τους, αυξημένο ή μειωμένο.

Ποιοι θα πληρώσουν μειωμένο ή μηδενικό φόρο


Υπάρχει βέβαια και μία μεγάλη κατηγορία φορολογουμένων που θα πληρώσουν μειωμένο φόρο ή ακόμη και μηδενικό και έχει να κάνει με τα εισοδήματα του 2020. Ο αριθμός των εν λόγω φορολογουμένων υπολογίζεται σε πάνω από 1,3 εκατ. και για αυτούς ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος κατά 50% ή ακόμη και θα μηδενίζεται.

Ο αριθμός αυτός θα είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων που προκάλεσε η πανδημία.

Να σημειωθεί επίσης ότι για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, θα ληφθούν υπόψη οι αντικειμενικές αξίες που ισχύουν μέχρι το τέλος του έτους. Ο νέος λογαριασμός μπορεί να εξοφληθεί σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών για να διευκολύνει τους φορολογούμενους θα δώσει, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τη δυνατότητα καταβολής την πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ μαζί με τη δεύτερη δόση έως τις 29 Οκτωβρίου χωρίς πρόστιμο.

Ποιοι θα δουν αλλαγές στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ


Αναλυτικά ποιοι θα είναι εκείνοι που θα δουν αλλαγές στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ:

• Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που λόγω της προσθήκης ενός έτους στην παλαιότητα των ακινήτων τους θα εφαρμοστεί φέτος μικρότερος συντελεστής παλαιότητας που μειώνει τον φόρο.
• Εκείνοι που απέκτησαν ή πούλησαν ακίνητα εντός του 2020 με συνέπεια η ακίνητη περιουσία τους την 1η Ιανουαρίου 2021 να έχει αυξηθεί ή μειωθεί αντίστοιχα.
• Οι ιδιοκτήτες εκείνοι που τακτοποίησαν αυθαίρετες επιφάνειες στα ακίνητα τους. Ο φόρος θα είναι αυξημένος καθώς θα υπολογιστεί σε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα.
• Οι φορολογούμενοι που έχουν πληγεί από την πανδημία και εμφάνισαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις μειωμένα εισοδήματα εξαιτίας του μέτρου της αναστολής εργασίας ή των «κουρεμένων» ενοικίων με αποτέλεσμα να πληρούν για πρώτη φορά τα εισοδηματικά κριτήρια για την μερική (κατά 50%) ή την ολική (κατά 100%) απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ.