13 Οκτωβρίου 2011

Ψαλιδίζει και άλλο το αφορολόγητο ο Βενιζέλος-Συνεχίζει να παίρνει μέτρα πάνω στα μέτρα

http://s.enet.gr/resources/2011-08/1689383-thumb-medium.jpgNέα νομοθετική... εφεύρεση του υπουργού Οικονομικών, βάζει αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ σε συνταξιούχους και νέους κάτω των 30 ετών που τολμήσουν να δηλώσουν εισόδημα πάνω από 9.000 ευρώ το χρόνο. Ο Ε. Βενιζέλος συνεχίζει να αυτοαναιρείται αποφασίζοντας νέες περικοπές πάνω σε όσες εξήγγειλε μια εβδομάδα νωρίτερα.

Στο σχέδιο νόμου που έφερε την περασμένη εβδομάδα στην Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών προέβλεπε αφορολόγητο στις 9.000 ευρώ, και όχι στις 5.000 για όλους τους συνταξιούχους και τα άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Κριτική της Δημοκρατικής Συμμαχίας στον ΛΑΟΣ

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/25033.jpgΑνευθυνότητα και έλλειψη σοβαρότητας καταλογίζει στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ η Δημοκρατική Συμμαχία.

«Ο κ. Καρατζαφέρης, ανακάλυψε χθες ότι οι θέσεις του αντιπροέδρου της Γερμανίας επηρεάζονται "από το ναζιστικό... DNA του παππού του", όπως είπε (επιδεικνύει μια μανία με τη γενετική) και πληροφόρησε τους τηλεθεατές ότι η Ρωσία μπορεί να λύσει το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας και να το εκμεταλλευτούμε αυτό μέχρι τις 23 Οκτωβρίου!!» αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Δώρο ΠΑΣΟΚ: Διπλάσια η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης το 2012

http://thenetwar.com/wp-content/uploads/2011/06/god-is-great.jpgΔιπλάσια έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα πληρώσουν σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ το 2012 οι έλληνες φορολογούμενοι.

Όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα αρχίσει από τις αρχές του 2012 να παρακρατείται από τους μισθούς ή τις συντάξεις η έκτακτη εισφορά που θα κυμαίνεται από 1% έως και 4% ανάλογα με το συνολικό εισόδημα .

Επίσης το 2012 θα ζητηθεί η καταβολή της έκτακτης εισφοράς για τα εισοδήματα του 2011.

11/3/2008 : Το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ήθελε να σταματήσει η απεργία και να μαζευτούν τα σκουπίδια...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjh9hqB8m4GjsSedamtMsRx9Euy6blfZsEnsG2X_Quld5Fu3yBkgDDsivymxcV957KC0uJMQfeZtMT-vz7eQD61Kb5KFKB15INrqLNKYEAVhduS_6yqg5zYjxc20HknA4MmGVprJRZw2_Q/s1600/RAGOUSIS.jpg(τότε τα σκουπίδια δεν αποτελούσαν κίνδυνο για την δημόσια υγεία...)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανεξαρτήτως του τι κάνει η κυβέρνηση την οποία κατηγορείτε για επικοινωνιακό λαϊκισμό, το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ ή κατά της κινητοποίησης των εργαζομένων στους Δήμους και αν συμφωνεί με τον κ. Παυλόπουλο ή με την ανάγκη που υποστηρίζουν κάποιοι, ότι θα πρέπει να σταματήσει η απεργία για να μαζευτούν τα σκουπίδια;

Kαμμιά Κατοχή δεν περνάμε, καμμιά επίθεση δεν δεχόμαστε. Διαλυόμαστε μόνοι μας και εξαιρετικά αποτελεσματικά

Ο κος Παπανδρέου πήγε σήμερα τρεις ώρες ταξίδι μέχρι τις Βρυξέλλες για να συναντήσει τον κο Ρόμπαι, πρόεδρο της Ευρωπαικής Ένωσης.

Τον κο Ρόμπαι χρησιμοποιεί συνήθως η κα Μέρκελ για να περάσει τις απόψεις της στην Ένωση.
Ο κος Παπανδρέου πήγε να μάθει τι πρόκειται να γίνει με την χώρα της οποίας υποτίθεται πως είναι πρωθυπουργός.

Μιχελάκης για τη διόγκωση του Κράτους απ' το ΠΑΣΟΚ


Συνέχεια στην αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα περί διόγκωσης του κράτους με νέες κρατικές δομές και προσλήψεις, έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γ. Μιχελάκης. «Χθες, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για δήθεν περιορισμό του σπάταλου κράτους. Στην πράξη κάνει το ακριβώς αντίθετο», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης αναφερόμενος στην εισήγηση του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης.

Ιδού η λίστα με τους 77 οργανισμούς που συστάθηκαν το 2010-11

Ιδού η λίστα με τους 77 οργανισμούς που συστάθηκαν το 2010-11
Με αφορμή τα όσα δήλωσε η κυρία Βάσω Παπανδρέου στη συνεδρίαση του ΚτΕ Εσωτερικών και Οικονομικών ότι πρέπει να ελεγχθούν οι καταγγελίες της Ν.Δ. για τη δημιουργία, από το ΠΑΣΟΚ, 77 δημόσιων οργανισμών μέσα σε μόλις μία διετία, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης έδωσε ξανά στη δημοσιότητα την λίστα των οργανισμών.

Γιούνκερ: Συζητάμε για το «κούρεμα»

http://www.skai.gr/files/temp/D1158DE36AE6D7DBEC5623A8FA7A8926.jpgΣε κάθε επίπεδο γίνονται οι συζητήσεις για μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, συμπεριλαμβανομένου της ένωσης τραπεζών, ΙIF, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
"Κανείς δεν μπορεί να πει για το εάν θα χρειαστεί περισσότερο του 21%. Συζητούμε και με το IIF. Πρέπει να περιμένουμε τη συνάντηση του Eurogroup πριν σχολιάσουμε οτιδήποτε" δήλωσε ο Γιούνκερ.

Κείμενο κατά Λυκουρέτζου ετοιμάζουν ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/01/ND_new-logo.jpgΜπορεί η Νέα Δημοκρατία να εμφανίζεται ως το απόλυτο φαβορί για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ωστόσο στο εσωτερικό του κόμματος δεν έχουν λείψει οι κοκκορομαχίες και οι διαγκωνισμοί σε μια προσπάθεια για καλύτερη θέση πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά. Το «παιχνίδι» που παίζεται είναι σκληρό και τελευταίος πρωταγωνιστής του ο Ανδρέας Λυκουρέτζος, ο οποίος προσπαθεί εναγωνίως το τελευταίο διάστημα να στήσει ομάδα μέσα στη νεολαία της ΝΔ προκειμένου να αυξήσει τη δυναμική του.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ A. KONTOY ΠΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΚΑΠ

http://s.enet.gr/resources/2009-07/38-12-thumb-large.jpgΠρος: Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο


Κύριε Υπουργέ,

Η ΣΕΚΑΠ Α.Ε. είναι μία σιγαρετοβιομηχανία μετοχικού ενδιαφέροντος της Αγροτικής Τράπεζας και συνεταιριστικών Οργανώσεων της χώρας μας, η οποία απασχολεί 300 εργαζόμενους, κατέχει σημαντικό μερίδιο στην κατανάλωση τσιγάρων στην ελληνική αγορά και δραστηριοποιείται στην Ξάνθη, όπου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή της περιοχής.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.

http://pepper.redplanet.gr/wp-content/uploads/2009/10/anatolmega.jpgΑποκάλυψη –Σοκ του Γ. Ανατολάκη: Κατά παράβαση της Νομοθεσίας, οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. κυκλοφορούν με πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο που έχει αθηναϊκές πινακίδες! Ακολουθεί η Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο΄.Σ και Γραμματέας της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Ανατολάκης:

O Mητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τη δήλωση Σηφουνάκη

http://romfea.gr/images/stories/2011-55/peiraiws.jpgἘν Πειραιεῖ τῇ 12ῃ Ὀκτωβρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Ἡ ἀπό 11/10/2011 Ἀνακοίνωσις τοῦ Ἐξοχωτάτου κ. Ὑπουργοῦ Ὑποδομῶν κ. Ν. Σηφουνάκη, ἀρχιτέκτονος κατά τό ἐπάγγελμα ἀποτελεῖ μία ἀκόμη ἁπτή ἀπόδειξη ὅτι οἱ ἐνασχολούμενοι μέ τά δημόσια πράγματα πολιτικοί ἄνδρες θά πρέπει νά μετέχουν καί νομικῆς παιδείας ἀπαρεγκλίτως διότι ἄλλως ὑποπίπτουν σέ σφάλματα πού ἀπομειώνουν τό κῦρος καί τήν ἀξιοπιστία τῆς Κυβερνήσεως.

Όλο και μεγαλώνει το κίνημα "Occupy..."

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου θα μαζευτούν στην Times Square της Νέας Υόρκης... για να δούμε πόσοι θα είναι. Δείτε την αφίσα τους:

Fitch: Η Ιρλανδία μπορεί να βγει στις αγορές το 2013... Κι αυτοί μνημόνιο δεν υπέγραψαν;

[Κάτι τέτοιο βέβαια για την Ελλάδα μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, αλλά αποδεικνύει ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε το χρέος, ούτε το έλλειμμα (είχαν μεγαλύτερο από εμάς), ούτε το μνημόνιο, ούτε το ΔΝΤ, ούτε η τρόικα, ούτε η Μέρκελ... αλλά το κακό μας το κεφάλι και το νούμερο που ψηφίσανε τα ζώα]

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch θεωρεί πιθανή την επιστροφή της Ιρλανδίας στις αγορές το 2013, αν και θέτει ως προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης χρέους που επικρατεί σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Προθεσμία για νέα κατάθεση έλαβε ο Τσοχατζόπουλος

http://static.madata.gr/files/2010_IMAGES/T/tsoxatzopoylospapadreou_656229301.jpgΠροθεσμία έλαβε την Τετάρτη ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος που κλήθηκε χθες στην Εισαγγελία στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για τη νομιμότητα της αγοράς του σπιτιού στην Ακρόπολη και τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κλήθηκε ως ύποπτος για την διάπραξη αδικημάτων από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ελένη Σίσκου.

Υποβάθμιση για RBS και Lloyds και από τη Fitch

Σε υποβάθμιση των βρετανικών τραπεζών Royal Bank of Scotland και Loyds προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
Και οι δυο τράπεζες υποβαθμίστηκαν κατά δύο βαθμίδες A σε ΑA-.
Η Fitch έθεσε υπό επιτήρηση και την Barclays PLC, χαρακτηρίζοντας αρνητικές τις προοπτικές της τράπεζας.
Την περασμένη εβδομάδα και ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε τις Royal Bank of Scotland και Loyds μαζί με άλλες 10 τράπεζες.

Η πλήρης πρόταση της ΝΔ για ένα μόνιμο φορολογικό σύστημα

http://1.bp.blogspot.com/-wtBtzZOwYag/TghgWuWOx5I/AAAAAAAANIQ/jg7Mtjz06UA/s1600/%25CE%259D%25CE%2595%25CE%2591+%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%259F%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%2591+logo+3.pngΈνα μόνιμο και δίκαιο φορολογικό σύστημα υπόσχεται πως θα καθιερώσει η ΝΔ μόλις έρθει στην εξουσία, που κατά τα πρότυπα του ΑΣΕΠ θα λύνει τις όποιες αδυναμίες υπάρχουν έως σήμερα και προπάντων θα βάζει μαχαίρι στη φοροδιαφυγή. Την πρόταση επεξεργάστηκε ο αν. Τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Ιωάννης Βρούτσης (με τη βοήθεια όλων των υπολοίπων Σταϊκούρα, Μυταράκη) και την ενέκρινε ο Α. Σαμαράς που είναι και ο Τομεάρχης Οικονομικών και γνωρίζει από πρώτο χέρι το αντικείμενο. Οι προτάσεις της ΝΔ περιλαμβάνουν κατάργηση διαφόρων χαρατσιών (όπως του τέλους ακινήτων), μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών και ταυτόχρονη αύξηση του αφορολογήτου σε επίπεδα πριν το 2009.

Τρεις είναι οι κυρίαρχοι πυλώνες που στηρίζουν τη φιλοσοφία και λειτουργία της πρότασης για την Επανεκκίνηση του Φορολογικού Συστήματος της Ν.Δ:

Ο πρώτος πυλώνας, αφορά στην αναγκαία αναπτυξιακή διάσταση για ένα φορολογικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του φορολογικού ανταγωνισμού.

Ο δεύτερος πυλώνας, αφορά στην ανατροπή του υφιστάμενου μοντέλου λειτουργίας του φορολογικού συστήματος

Ο τρίτος πυλώνας, αφορά τη δημιουργία αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος, τον πολίτη και την επιχείρηση, που θα οικοδομηθεί μέσα από ένα σταθερό, δίκαιο και απλό φορολογικό περιβάλλον

Διαβάστε όλη την πρόταση:

Προπαγάγάνδα οι λιποθυμίες μαθητών από ασιτία... μόνο απ'ο κανα τσιγαριλίκι ή από Johnnie λιποθυμάνε

Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας την ύπαρξη καταγγελιών για λιποθυμίες μαθητών από ασιτία. Κάνει λόγο για χρησιμοποίηση των παιδιών, ώστε να δημιουργηθεί κλίμα ανασφάλειας

Σε κατηγορηματική διάψευση, σχετικά με καταγγελίες του Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για λιποθυμίες μαθητών από ασιτία, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Η Σλοβακία επικύρωσε τον EFSF

Η απερχόμενη πλεόν πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ιβέτα ΡαντιτσόβαΗ Σλοβακία ενέκρινε τελικά με 117 ψήφους υπέρ και 30 κατά, την επέκταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, του EFSF, μετά τη συμφωνία της απερχόμενης πλέον κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την έγκρισή του και τον προσφυγή σε πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο του 2012.

Ήταν η τελευταία χώρα της Ευρωζώνης που επικύρωσε το μηχανισμό.

Διακοπή μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στους ΟΤΑ αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ-Στους Δήμους πετάει το μπαλάκι της αποκομιδής ο Ρούλης

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση στο θέμα των εργαζομένων στην καθαριότητα με τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη να ανακοινώνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν θα πληρωθούν όσο διάστημα διαρκούν οι καταλήψεις.

Ο κ. Καστανίδης κάλεσε τους δημάρχους να αξιοποιήσουν τους ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. για να ανοίξουν οι ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης.

Να φωνάξουν τον πατέρα του και τη μάνα του να παρακολουθούν

Το εικονιζόμενο μπουμπούκι είναι – κατά την αστυνομία – μέλος της συμμορίας των Αλβανών που όχι μόνο λήστευε ότι έβρισκε, αλλά κακοποιούσε σεξουαλικά τα θύματά του.

Σε μια περίπτωση μάλιστα, οι εικονιζόμενος βίασε μια μητέρα μπροστά στα μάτια του 2χρονου παιδιού της.

Γράφτηκαν πολλά αυτές τις μέρες για θανατικές ποινές, για προσήκουσες τιμωρίες κλπ.

Φτηνά τη γλύτωσε ο Καμίνης... άκουσε μόνο μπινελίκια

Έρχεται νέο ψαλίδι στους μισθούς

Νέο ψαλίδι στις καθαρές αποδοχές των μισθωτών και συνταξιούχων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς, μετά την επιβάρυνση από τη μείωση του αφορολόγητου, η είσπραξη της εισφοράς αλληλεγγύης σχεδιάζεται να γίνεται προκαταβολικά μέσω της παρακράτησης φόρου. 

Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, είπε ότι θα καταθέσει τροπολογία σύμφωνα με την οποία η εισφορά αλληλεγγύης θα εισπράττεται σταδιακά μέσα από την παρακράτηση του φόρου.

«Κούρεμα» 70% προτείνει η UBS

«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 70%, το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2012, προτείνουν οι αναλυτές της UBS επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι αδύνατον να εξυπηρετήσει πια το χρέος της.

«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 70%, το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2012, προτείνουν οι αναλυτές της UBS, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι αδύνατον να εξυπηρετήσει πια το χρέος της.

ΒΙΟΙ (ΜΗ) ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΙΡΛΑΝ∆ΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑ∆ΑΣ

Η Ιρλανδία ήταν µία από τις χώρες που είχαν απευθυνθεί στο µηχανισµό στήριξης, θεωρείτο από τους αδύναµους κρίκους της ευρωζώνης. Να όµως που, η Ιρλανδία, µε την στάση που κράτησε η νεοκλεγείσα κυβέρνηση απέναντι στο ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο ορθοποδεί, δείχνει ταχύτερους ρυθµούς ανάπτυξης από αυτούς που θα περίµενε κανείς από µία χρεωµένη χώρα, ενώ προσφάτως ο πρωθυπουργός της Έντα Κένι, δήλωσε ότι από το 2012 η χώρα του ξαναβγαίνει στις αγορές.

Κεφαλογιάννης: Να καταθέσει ο Βενιζέλος στη Βουλή, τη λίστα μεγαλοοφειλετών του Κουσελά

http://www.skai.gr/files/temp/A67E3C695E1452249B812EBFF586AFD0.jpgΤην λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου που ανέφερε ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς ζητά με αίτηση κατάθεσης εγγράφων ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης από τον Υπουργό Οικονομικών κ.Ευάγγελο Βενιζέλο να καταθέσει στη Βουλή.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων έχει ώς εξής:

Έρχεται... παρέλαση!!!

Του Μιχάλη Τζανάκη*
ΠΑΤΡΙΣ

Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση δεν είναι ούτε η έκτη δόση, ούτε η μισθοδοσία του Νοεμβρίου, ούτε οι απεργίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων που ούτως ή άλλως ελέγχει ακόμα. Η πολιτική ηγεσία του τόπου τρομάζει στην ιδέα της… παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά ας δούμε τους «κινδύνους» της επετείου.

Μέχρι και δορυφόρο θα μας ρίξει η Μέρκελ στο κεφάλι...

http://d1.stern.de/bilder/stern_5/wissen/2011/KW41/satellit_absturz_420_maxsize_420_280.jpg[Σύμφωνα με πληροφορίες του Κοττάκη (που χθες αποκάλυψε στην έγκριτη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όλο το πονηρό σχέδιο των Γερμανών) η ίδια η Μέρκελ θα κατευθύνει με joystick τον δορυφόρο ώστε να τον ρίξει στην Ελλάδα]

Εδώ και 21 χρόνια περιστρέφεται γύρω από την Γη ο γερμανικός δορυφόρος "Rosat" και στα τελειώματά του βιάζεται να επιστρέψει στη Γη. Έτσι λόγω αυξημένης ηλιακής ακτινοβολίας αυτή την περίοδο, θα πέσει στη Γη μεταξύ 20 και 25 Οκτωβρίου αντί για το Νοέμβριο όπως υπολόγιζαν μέχρι τώρα.

Η αποστολή του "Rosat" ήταν να βρει πηγές ακτίνων Χ στο διάστημα και μεταξύ 1990 και 1999 ανίχνευσε πράγματι 80.000 τέτοιες πηγές και οι μετρήσεις αξιοποιήθηκαν από 4.000 επιστήμονες σε 24 χώρες. Αυτή την περίοδο ο δορυφόρος περιστρεφόταν γύρω από τη Γη σε μια ελλειπτική τροχία ύψους 585 μέχρι 565 χλμ. Από τότε που έπαψε να λειτουργεί, η τροχιά του χάνει συνεχώς σε ύψος και στις αρχές Σεπτεμβρίου κινούνταν στα 290 χλμ πάνω απ' τη Γη ενώ καθώς πλησιάζει τόσο πιο γρήγορα χάνει ύψος.

Τα μαθηματικά ζούνε το δικό τους μύθο στην Ελλάδα

  • Έλλειμμα (κόκκινη συνεχόμενη γραμμή) στο όριο του στόχου (μπλέ γραμμή) παρά τις διορθώσεις του στόχου (βουτιά που κάνει η μπλέ γραμμή) και κατά μερικά δις αυξημένο σε σχέση με το 2010 (κόκκινη διακεκομμένη γραμμή):

Καλά τα λέει ο μπάρμας... αλλά το παιχνίδι το έχουμε χάσει προ πολλού (βίντεο)

Καλά τα λέει ο καθηγητής για τους Σκοπιανούς που δεν έχουν να επιδείξουν ούτε ένα αρχαιολογικό εύρημα... αλλά όπως μπορείτε να δείτε στο τρίτο βίντεο το παιχνίδι το έχουμε χάσει από την ώρα που οι αμερικάνοι τους σπρώχνουν με 1000:

Reflex καρατέκα απ' τον ΠΑΣΟΚο Δήμαρχο που τις άρπαξε (βίντεο)

Δείτε τον ΠΑΣΟΚο Δανιηλίδη στα πρώτα δευτερόλεπτα με το μωβ πουκάμισο στο βάθος πως αποκρούει ένα κάδο που του πέταξαν και καπάκι και ένα μπουκάλι :) απόλαυση:

Ο Παπακωνσταντίνου, οι «χρυσοφόρες» ενεργειακές επενδύσεις και η σιωπή του Κυριάκου


Δεν ξέρω αν ξεσήκωσε τεχνογνωσία, ως υπουργός οικονομικών, κάνοντας τα…στραβά μάτια στα δυσθεώρητα χρέη του Μr Express Service, Γιάννη Ραπτόπουλου, αλλά ο Γιώργος Παπακωσταντίνου, αποδεικνύεται τελικά πολύ γρήγορο…πιστόλι!

Με την ίδια ταχύτητα που έστειλε την ελληνική οικονομία στην…εντατική, επιμελήθηκε την «διάσωση» εγχώριων νταβατζήδων που χαροπαλεύουν και τώρα φροντίζει για την εξυπηρέτηση των γερμανικών επιχειρηματικών επιδιώξεων στον τομέα της «πράσινης ενέργειας».

Απ΄το πυρηνικό καταφύγιο του Μαξίμου θα δώσει συνέντευξη ο Ρούλης

http://www.pame.gr/images/NEWS-PROSOPA/kastanidis-giaourtoma.jpegΣε θρίλερ έχει εξελιχθεί η συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματίσει για το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης (στη φώτο με τα γιαούρτια στην πλάτη που έφαγε πριν λίγες μέρες), στην οποία θα ανακοίνωνε την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί εδώ και ημέρες και αποτελούν πλέον υγειονομική «βόμβα».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ FORUM

Με αφορμή δυσμενή δημοσιογραφικά δημοσιεύματα περί της ομιλίας μου πριν ενάμιση μήνα στο οικονομικό της Θράκης, στην Αλεξ/πολη, σημειώνω ότι οφείλονται σε καθαρή και απόλυτη παρερμηνεία, με μοναδική μου στόχευση την ενδυνάμωση και τη στήριξη της από χρόνια εγκαταλελειμμένης Θράκης από την Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
Ευάγγελος Λαμπάκης

Δείτε το βίντεο:

"Φτού σου γαμημέ@@ σύστημα"... ή "Πεπόνια ωραία πεπόνια" για τους σεμνότυφους

http://www.elliniki-gnomi.eu/wp-content/uploads/2011/08/A.-Kakaras-e1313737005579.pngΑ.Κακαράς
συγγραφέας

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα, καταρρακτώδεις βροχές και το ένα και το άλλο, προσοχή στο Ανατολικό Αιγαίο να πούμε... περπάταγε με την ομπρέλα για μπαστούνι, αφηρημένος άρχισε να μετράει τα πεπόνια στο καρότσι, δώδεκα φαινόντουσαν άντε και πέντε σκεπασμένα απ’ τα υπόλοιπα, δέκα επτά σύνολο, ποιος θα φάει δέκα επτά πεπόνια, προχώρησε το συλλογισμό, μία οικογένεια δυο οι γονείς, τρία τα παιδιά...

Η Θέση της ΝΔ Θεσσαλονίκης για τα περί πώλησης της ΔΕΘ

http://ndthessaloniki.gr/wp-content/uploads/2011/05/ND_DioikousaLogo-635x265.jpgΤο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση, κατά την προσφιλή της τακτική, διαρρέει το σχέδιο της πριν το ανακοινώσει προκειμένου να μετρήσει τις αντιδράσεις. Η συγκεκριμένη είναι πολύ κακή επιλογή. Το οικόπεδο της ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης δεν είναι ένα ακόμη ακίνητο του Δημοσίου που μπορεί να πωληθεί ή αξιοποιηθεί προκειμένου να εισπραχθούν χρήματα που θα διοχετευτούν στη μείωση του Δημοσίου Χρέους.

Σε 10 ημέρες η 6η δόση;

Στο τέλος του πλησιάζει κατά πάσα πιθανότητα το θρίλερ των τελευταίων εβδομάδων με τη χορήγηση της 6ης δόσης στη χώρα μας.
Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα γίνει η εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δις ευρώ για την Ελλάδα. Αυτό είπε Ευρωπαίος αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswire.

"Μπούκαραν" στο υπουργείο Μεταφορών οι ταξιτζήδες

http://img.protothema.gr/B0ADA6371DBED8752D841FC85ECE95AC.jpgΑυτοκινητιστές ταξί εισέβαλαν πριν από λίγη ώρα στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ζητώντας συνάντηση με τον Γιάννη Ραγκούση.

Θυμίζουμε ότι για την Παρασκευή οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν προκηρύξει 24ωρη προειδοποιητική απεργία, συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους και πορεία προς τη Βουλή, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να συνεδριάσουν, για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Συναντήθηκαν με τους ανθρώπους της Axiom οι δικηγόροι του Βαρδινογιάννη

Το πρώτο τους -αναγνωριστικό- ραντεβού είχαν το πρωί της Πέμπτης οι δικηγόροι του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους εκπροσώπους της Axiom Capital. Η βρετανική εταιρεία έχει αναλάβει το ρόλο του μεσάζοντα για λογαριασμό ενός αμερικανοϊσραηλινό fund, που ενδιαφέρεται για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ομάδας.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου-Ρομπέι

http://www.euractiv.de/uploads/tx_tmimage/Papandreou_George_Van_Rompuy_2011Juni20_CMS_small_620.jpgΣε εξέλιξη βρίσκονται οι κρίσιμες επαφές του πρωθυπουργού για το ελληνικό χρέος με άξονα το Eurogroup στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι με την ατζέντα να περιλαμβάνει το χρέος αλλά και τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης.

Έχει και τέτοιους μαλάκ@@-Παναγιωτακόπουλος: «30 χρόνια από το 1981 του Ανδρέα: Προσδοκίες που διαψεύστηκαν»

Για προσδοκίες που διαψεύστηκαν 30 χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτωβρίου 1981 κάνει λόγο η Αριστερά Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωση με τίτλο «30 χρόνια μετά τις 18 Οκτώβρη του 1981: Αγώνες που δικαιώθηκαν, προσδοκίες που διαψεύστηκαν», ο εκπρόσωπος της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος αναφέρεται σε μία «αδύναμη, ανίκανη και συμβιβασμένη κυβέρνηση, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στόκοι: Εξετάζουν αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες

[Στόκοι και ηλίθιοι συνάμα μιας και η αύξηση προκαταβολής σημαίνει ουσιαστικά ότι θα εισπράξουν φέτος κάτι παραπάνω αντί να το εισπράξουν του χρόνου!!! Δηλ. ότι προλάβουμε κι αρπάξουμε, γιατί ένας θέος ξέρει που θα είμαστε του χρόνου...]

Την αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να αυξήσει τα δημόσια έσοδα.

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω απ' το Σύνταγμα

Κλείνουν σταδιακά οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, αφού πορεία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες. Σημειώνεται ότι εικόνες χάους επικρατούν από νωρίς το πρωί στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας καθώς «χειρόφρενο» τραβούν Πέμπτη και Παρασκευή όλα τα μέσα μεταφοράς.

Ρόμπα κάνει το ΠΑΣΟΚ τροϊκανός: Εμείς δεν ζητάμε οριζόντιες περικοπές... το ΠΑΣΟΚ τις αποφασίζει

http://www.newsit.gr/files/Image/13-10-2011/resized/1705612_444_355.jpgΜάλλον έκθετη αφήνει την κυβέρνηση ο ένας εκ των τριών εκπροσώπων της τρόικας στη χώρα μας Ματίας Μόρς μιλώντας στην Καθημερινή αφού όπως τονίζει πρέπει η απασχόληση στον δημόσιο τομέα πρέπει να μειωθεί, όχι όμως με οριζόντιες περικοπές όπως έγινε έως σήμερα αλλά με ουσιαστική μεταρρύθμιση, αφού εντοπισθούν οι τομείς και οι υπηρεσίες που είναι περιττές, και με ανακατανομή των ανθρώπινων πόρων.

Έπεσαν... μπουνιές στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ - Έδειραν ΠΑΣΟΚο δήμαρχο! (βίντεο)

http://s.enet.gr/resources/2010-08/dimarx_24_300087-thumb-large.jpgΟ «πόλεμος» ανάμεσα στους εργαζόμενους στους δήμους, την κυβέρνηση και τους δημάρχους φαίνεται πως μόλις... άρχισε! Πρώτο... θύμα ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.Η συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΚΕ στο κέντρο της Αθήνας μύριζε... μπαρούτι. Και η «φωτιά» δεν άργησε να ξεσπάσει! Οι συγκεντρωμένοι της ΠΟΕ ΟΤΑ έκαναν... ντου στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ και έφτασαν ως τον τρίτο όροφο, εκεί που επρόκειτο να συνεδριάσει το Δ.Σ. της Επιτροπής. Αλλά τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο άσχημα στη συνέχεια.

Προκλητικές φωτογραφίες της νύφης του Καντάφι (φώτο)

Προκλητικές φωτογραφίες της Αλίν Σκαφ Καντάφι, νύφης του Μουαμάρ Καντάφι διέρρευσαν στο διαδίκτυο κάνοντάς τη ρεζίλι παγκοσμίως. Γυναίκα του Χανιμπαλ Κανταφι, γιου του του Μουαμάρ, εμφανίζεται με λίγα ρούχα να ποζάρει στο φακό ενώ είτε έχει πολύ ανοιχτά τα πόδια της είτε φαίνεται το εσώρουχό της.

Υπάρχει εταιρία που μιλάει κάθε μήνα με εκατομμύρια Έλληνες και δεν έχει -ενεργό- site στα Ελληνικά;

Έχει επτακόσιους υπαλλήλους, τζίρο εκατομμύρια ευρώ και δεν έχει site στα Ελληνικά;

Και όμως υπάρχει!

Ποια είναι δείτε το εδώ:

taxalia.blogspot.com

Σκάνδαλο ολκής: Η WSJ αγόραζε δικά της φύλλα για να εμφανίζει αυξημένη κυκλοφορία!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNl5xfR6u9Yy2jrz6RUEZdqUM7kGdiN-j2go5ZC76wLFfoqGKYysc75ei-JpK9BwRTQqmoM3T45LWs4crO9iFRGq_NyVw4YDOpiOaFh4ZES865CDZnGnVrWR02mS_ri_XA_mshfLqFHklQ/s1600/Wall+Street+Journal.jpgΓελάει όλος ο κόσμος μετά τις αποκαλύψεις του Guardian ότι η "έγκυρη" Wall Street Journal αγόραζε μέσω εταιριών τα δικά της φύλλα προκειμένου για λόγους εγκυρότητας και διαφημιστικούς να εμφανίζει αυξημένη κυκλοφορία!!!

Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της εφημερίδα Guardian και οδήγησε χθες στην παραίτηση του Γενικού Διευθυντή της WSJ για την Ευρώπη Andrew Langhoff. Η εφημερίδα ανήκει στην εταιρία Dow Jones and Co, που εξαγοράστηκε το 2007 από τον Rupert Murdoch, ο οποίος ήταν ενήμερος εδώ και ένα χρόνο για τον τρόπο που η εφημερίδα εμφάνιζε αυξημένη κυκλοφορία, αλλά δεν έκανε τίποτα.

Υπό κατάληψη 3 Υπουργεία και 5 Ασφαλιστικά Ταμεία

Μια από τα ίδια η κατάσταση στην Αθήνα: Απεργίες, πορείες, μποτιλιάρισμα και… καταλήψεις υπουργείων.

Σήμερα την «τιμητική» τους έχουν τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας, στα οποία από το πρωί την έχουν «στήσει» οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.

Σιγά μην κάτσει ο Μπένυ με σταυρωμένα χέρια: Θα εκτυπωθούν αλλού οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

http://www.newsbeast.gr/files/temp/2DAAA577E18D7A91E858516C8F3C957C.jpgΚινείται νομικά κατά της ΓΕΝΟΠ η Επιχείρηση

Όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών από τη ΓΕΝΟΠ έχει λάβει η ΔΕΗ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

«Η Διοίκηση της Επιχείρησης από την πρώτη στιγμή που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μέσω ανακοινώσεων εξεδήλωσε την πρόθεσή της να παρεμποδίσει την έκδοση λογαριασμών εξασφάλισε, με ιδιαίτερο κόστος για την Επιχείρηση, εναλλακτικούς τρόπους εκτύπωσης και αποστολής, μηχανισμοί που θα ενεργοποιηθούν σήμερα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Συνελήφθη ο χάκερ των φωτογραφιών της Johansson- Αντιμετωπίζει κάθειρξη έως και 121 έτη

Ευτυχή κατάληξη είχε για τη Scarlett Johansson το θέμα της υποκλοπής των γυμνών φωτογραφιών της μιας και ο χάκερ συνελήφθη και τώρα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 121 χρόνια! 
 
Το FBI τήρησε την υπόσχεσή του και έτσι δεν άργησε να βρει τον υποκλοπέα των γυμνών φωτογραφιών της Scarlett Johansson, οι οποίες έκαναν το γύρο του διαδικτύου αμέσως μετά τη δημοσίευσή τους.

Ατυχής παραλληλισμός απ' τον Χρύσανθο

http://www.skai.gr/files/temp/9F058E5E3ABF0AD49115347123724D8E.jpg
Η εμφάνιση του κ. Λαζαρίδη στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΪ, στενού, όπως λένε, συμβούλου του Προέδρου της ΝΔ σχολιάστηκε από πολλούς και από διάφορες οπτικές. Είναι εύλογο ότι όσοι από εμάς ανήκουμε στο κόμμα της ΝΔ έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημόσια παρουσία και τις τοποθετήσεις στελεχών που συνομιλούν στενά με τον Πρόεδρο και συμβάλλουν στη διαμόρφωση προγραμματικού λόγου. Αφού λοιπόν παρακολούθησα την εν λόγω συνέντευξη του κ. Λαζαρίδη έχω να επισημάνω, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

ΝΔ: Κυβέρνηση υπό καθολική αμφισβήτηση

http://images.inews.gr/143/paratiriseis-nd-sto-ns-ragkousi-gia-ta-taxi.jpgΗ ολοκληρωτική κατάρρευση της κυβερνητικής αξιοπιστίας είναι πια γεγονός πανθομολογούμενο. Η μετατροπή της κυβέρνησης σε απλό παρατηρητή των εξελίξεων που αφορούν στο μέλλον της χώρας συνιστά μια οδυνηρή για όλη την κοινωνία αλήθεια. Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με εντεινόμενη αγωνία την καθημερινή καταιγίδα μέτρων, που οριζόντια, χωρίς προγραμματισμό και, κυρίως, χωρίς αποτέλεσμα πλήττουν πρωτίστως τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος είναι θετικό γεγονός

george-croped.jpgΓιώργος Καισάριος

Ομολογώ ότι η αναδιάρθρωση της Proton ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, διότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε, ήταν για μια φορά σωστός.

Ουσιαστικά αυτό που έγινε είναι ότι απομονώθηκαν τα προβληματικά πάγια και η καινούργια τράπεζα ενισχύθηκε κεφαλαιακά και πλέον θα είναι μια τράπεζα που θα χαίρει άκρας υγείας και θα μπορεί πάλι να δανείζει.

(Όποιος θέλει ρευστότητα και έχει καλό πιστωτικό μητρώο, προτείνω να πάει για ένα δάνειο στην Proton… λεφτά υπάρχουν).

Η Αύξηση της Παραγωγικότητας «Κλειδί» για τη Βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας

http://evolveergonomics.com/files/ROI.jpgτου Τάκη Μαχαίρα, Πολιτικού Επιστήμονα,
Συμβούλου Πολιτικής & Επικοινωνιακής Στρατηγικής

Το πιο επικίνδυνο στοιχείο της σημερινής Ελληνικής οικονομικής κρίσης, δεν είναι τόσο οι επώδυνες επιπτώσεις της, που όλοι υφιστάμεθα και βιώνουμε σε καθημερινή πλέον βάση, όσο οι επιπόλαιες, πρόχειρες και εν πολλοίς αδιέξοδες «συνταγές» εξόδου από αυτήν, που υποδεικνύονται από την «τρόϊκα» και εφαρμόζονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.