17 Οκτωβρίου 2011

Ο Λαυρεντιάδης τα έκανε λίμπα στη Σύμη με το ελικόπτερό του...

Eλικόπτερο Αθηναίου μεγαλοεπιχειρηματία αναστάτωσε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (15-10-2011) το λιμάνι του Πανορμίτη στη Σύμη!

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, ο εν λόγω μεγαλοεπιχειρηματίας το όνομα του οποίου είναι μπλεγμένο σε πρόσφατο Τραπεζικό σκάνδαλο ενώ η γυναίκα του σύμφωνα με πληροφορίες είναι Συμιακιά, πήγε το Σάββατο στον Πανορμίτη... και τα έκανε λίμπα!

Και με τον Γ. Βαρδινογιάννη, εκτός Μπόμπολα-Ψυχάρη, συναντήθηκε ο ΓΑΠ

Κύκλο επαφών με εκδότες και ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης εγκαινίασε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Στο γραφείο του στην Βουλή συναντήθηκε απόψε με τους κ.κ. Σταύρο Ψυχάρη (Το Βήμα), Γιώργο Βαρδινογιάννη και Φώτη Μπόμπολα (Έθνος κ.λπ) στους οποίους ανήκει και το MEGA Channel.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους συνομιλητές να προσέχουν πως πληροφορούν την κοινή γνώμη, γιατί η δημόσια φωνή τους σημαίνει διαπαιδαγώγιση για τους πολίτες. Τους επεσήμανε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να πριμοδοτούνται συμπεριφορές που οδηγούν την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ.

Οι επαφές του κ. Παπανδρέου και με άλλους εκδότες θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες.

H Ευρώπη εκτοξεύει τους πρώτους δορυφόρους του Galileo

Η εκτόξευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη από το ευρωπαϊκό διαστημικό κέντρο του Κουρού στη Γαλλική Γουιάνα είναι ιστορική για δύο λόγους: θα είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη χρησιμοποιεί τα Soyuz, τους θρυλικούς ρωσικούς πυραύλους με τους οποίους ξεκίνησε η εξερεύνηση του Διαστήματος, αλλά και η πρώτη εκτόξευση δορυφόρων του Galileo, της ευρωπαϊκής απάντησης στο αμερικανικό GPS.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από παράκληση της ΑΔΕΔΥ, θα μαζέψει τα σκουπίδια από τους κεντρικούς δρόμους που θα περάσουν οι πορείες

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από παράκληση της ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει προσωπικό και θα φροντίσει για την αποκομιδή των απορριμμάτων (εκτός από τους χώρους των νοσοκομείων, σχολείων, λαϊκών αγορών) και στους δρόμους στους οποίους πρόκειται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας των διαδηλωτών, κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ (19 και 20 Οκτωβρίου 2011).

«Πυρά» Ν.Δ. κατά Κουκουλόπουλου για τα σκουπίδια

http://news.princeoliver.com/wp-content/uploads/2011/10/mixelakis-thumb-large-191x206.jpgΕπίθεση στον υφυπουργό Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στη δήλωσή του, ο Γ. Μιχελάκης αναφέρει:

Λαφονταίν: «Όλες οι κινήσεις της Μέρκελ για τη κρίση χρέους ήταν λάθος-Ιστορικό λάθος η Ελλάδα στη ΟΝΕ»

Ο Όσκαρ ΛαφονταίνΣτα λάθη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και τις διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά και το «ιστορικό λάθος» της ένταξης της Ελλάδας και της Πορτογαλίας στο ευρώ αναφέρεται σε συνέντευξη του στην Passauer Neue Presse ο πρώην πρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), Σκορ Λαφονταίν.

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην χρηματοπιστωτική αγορά δεν είναι καινούργια, εκτιμά ο κ.Λαφονταίν. Μεταξύ τραπεζών, συνεχίζει, υπάρχει καχυποψία και η μία δεν δανείζει στην άλλη και το κράτος πιέζει τις τράπεζες να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους προκειμένου να μην καταρρεύσει το σύστημα.

Σα δε ντρεπόμαστε..λιγάκι !!

Δικαιολογημένα αναρωτιέται ένστολος φίλος του blog και μας λέει πως είναι δυνατόν να ακυρώνεται η προγραμματισμένη για σήμερα παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σωμάτων ασφαλείας στα Χανιά..για να πάνε λέει στην Αθήνα την ίδια ώρα που γνωρίζανε ότι σήμερα και αύριο τα πλοία δεν θα εκτελέσουν δρομολόγια από και προς την Κρήτη..

Η συνέχεια στο irakliotikosteki.blogspot.com

Δ. Ζαφειριάδης (εκπρ. Δημοκρατικής Συμμαχίας) για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Ο κλεφτοπόλεμος γύρω από τα σκουπίδια πρέπει να τελειώσει γιατί στρέφεται εναντίον της κοινωνίας.
Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να ελέγξει την κατάσταση. Ταυτοχρόνως, η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με αθλιότητες τροφοδοτεί τη σύγκρουση και την έκρηξη, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της.
Μόνη διέξοδος είναι να μαζευτούν άμεσα τα σκουπίδια από τους δρόμους των πόλεων. Γι’ αυτό ας βάλουν όλοι το συμφέρον των πολιτών και της κοινωνίας πάνω από τις συντεχνιακές, προσωπικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητές τους. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Γ. Καρασμάνης: Δραματική μείωση του αγροτικού εισοδήματος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYSGA9l8HJtFzzrFe8EYmMuicKl-wFai-irIHHPgTpQiGyBkcLWzCvs8FApUwxcnOl_WuyTMjdp5w8_AiqqfeClKO2qvTh3MxEp6c4SueiBATwB7Az1S8gjIrWTUoy9oKCOFDZr7uRfeQ2/s400/karasmanis%255B1%255D.jpg«Δραματική είναι η μείωση του αγροτικού εισοδήματος τους τελευταίους μήνες. Οι Έλληνες αγρότες υφίστανται και αυτοί με τη σειρά τους τις συνέπειες της ανερμάτιστης πολιτικής της κυβέρνησης των φόρων, των περικοπών και της δραστικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων.

Τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, καταδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη ραγδαία πτώση των αγροτικών εισοδημάτων.

Συνεπής ο Σάββας Αναστασιάδης στον αγώνα του ενάντια στη διαπλοκή

Οι υπόλοιποι βουλευτάκοι της ΝΔ κακαρίζουν, φοβούμενοι μήπως συγκρουστούν με τα οικονομικά συμφέροντα....

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββας Αναστασιάδης, στην εισήγησή του για την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών για τις «Αδικαιολόγητες σπατάλες στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», μεταξύ άλλων είπε:
Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Γαμιώντ@@ τον πάνε το Σίμο Δανιηλίδη: "Με έφτυσαν, με έβρισαν και με κλώτσησαν" λέει (ηχητικό)

Το κόκκινο πανί για τους εργαζομένους στην καθαριότητα είναι ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης καθώς...

δέχτηκε δεύτερη επίθεση μέσα σε λίγες μέρες. Στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης μερικοί εργαζόμενοι έθεσαν θέμα συμπαράστασης στον αγώνα τους από τον κ. Δανιηλίδη.

Κ. Μητσοτάκης: «Τολμηρή κίνηση» χαρακτηρίζει την διαγραφή Λυμπερόπουλου και ζητά να έχει συνέχεια πετώντας τη μπάλλα στο ΠΑΣΟΚ

http://www.newsbeast.gr/files/temp/C2EF0DA579F97BF312A8F3E7D385E13A.jpgΕμμέσως πλην σαφώς υπέρ του πολυνομοσχεδίου τοποθετείται ο βουλευτής της ΝΔ Κυρίακος Μητσοτάκης . Σε συνέντευξη του ο βουλευτής σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «στο παρελθόν είχαμε μέχρι στιγμής πολλές φραστικές διαφοροποιήσεις, αλλά στο τέλος δεν είχαμε ουσιαστικές αποκλίσεις στην ψηφοφορία. Εκτιμώ ότι για μια άλλη φορά θα γίνει το ίδιο.

Από εκεί και πέρα, για την Κυριακή, δεν μπορώ να προβλέψω αν θα υπάρξει μια οριστική απόφαση για το κούρεμα του ελληνικού χρέους».

Καταψήφισε στην επιτροπή το άρθρο 37 η Λούκα Κατσέλη... εκ του ασφαλούς εννοείται μιας και θα το περάσουν οι υπόλοιποι

http://img.protothema.gr/3D66EE908C2384849ED61FE2342B85B2.jpgΑπό αλλεπάλληλους [τζούφιους] βομβαρδισμούς κλυδωνίζεται η συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ [η οποία όμως παραμένει άρρηκτη] καθώς την ώρα που ο κ. Θωμάς Ρομπόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή [για να γλυτώσει τα γιαούρτια] του στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, στην επιτροπή Οικονομικών η κυρία Λούκα Κατσέλη καταψήφισε το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, ενώ ο κ. Δημήτρης Βαρβαρίγος ανέφερε ότι «καλούμαστε να νομοθετήσουμε υπο καθεστώς εκβιασμού» [αλλά παρόλα αυτά νομοθετούμε... γιατί "το παν είναι να μην πέσει το ΠΑΣΟΚ από Κυβέρνηση ρε μαλάκ@"]!

ΝΔ Θεσσαλονίκης: Ανεφάρμοστος και ανεδαφικός ο Νόμος για τ' αυθαίρετα

Η διάλυση της κτηματαγοράς, ο εκβιασμός των πολιτών από έναν νόμο –αυτόν που αφορά την τακτοποίηση των αυθαιρέτων- ο οποίος ακόμη δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αλλά και η αδιαφορία της Πολιτείας για την αποτροπή της δημιουργίας νέας γενιάς αυθαιρέτων, επισημάνθηκαν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο συντονιστής του κύκλου πολιτικής δράσης για την Ανάπτυξη της Διοικούσας, Νίκος Γκανίλας.

Η συνέχεια στο http://ndthessaloniki.gr/?p=4479

Κατά της κυβέρνησης και η σύζυγος του Πάγκαλου

Κατά της κυβέρνησης και η σύζυγος του ΠάγκαλουΜπορεί το ΠΑΣΟΚ, ώρα με την ώρα, να φυλλοροεί εξαιτίας της πολιτικής που επέλεξε να ακολουθεί ο πρόεδρός του και πρωθυπουργός, όμως ορισμένες δηλώσεις έχουν ιδιαίτερο πολιτικό βάρος.

Ο λόγος για τη δήλωση συμπαράστασης της συζύγου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, της Χριστίνας Χριστοφάκη η οποία ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σαρωνικού εξέφρασε την έγγραφη συμπαράστασή της στους εργα

Να πως θεωρεί ο βουβουζέλος ότι όλοι κάνουμε θυσίες.

Είπε ο Βενιζέλος να "θυσιαστούμε"..
Μας είπαν να κάνουμε θυσίες για την πατρίδα και αυτός τον άκουσε....
Δείτε το βίντεο

Απόλαυση στο Δ. Αθηναίων: Ο Μιχαλολιάκος μιλάει και ο Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ακούει

Το θέμα δεν είναι τόσο τι είπε ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής (ότι λέμε και εμείς και όλο οι σοβαροί άνθρωποι: Βρήκαν ευκαιρία να δώσουν την εκμετάλλευση των απορριμάτων στους νταβατζήδες του MEGA) αλλά το ότι ο Μιχαλολιάκος μιλάει και ο μαγκάκος Π. Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ακριβώς από πίσω του), όταν είναι με την παρέα του στους δρόμους, ακούει και φοβάται ακόμα και να τον κοιτάξει από πίσω. Δείτε το βίντεο:

Νέοι αρχηγοί στην ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας-O Οικονόμου ΓΓ στο ΥΠΡΟΠΟ

Αλλαγές στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Μετά από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επελέγη ο αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος.

Το ΚΥΣΕΑ απένειμε στον απερχόμενο αρχηγό Ελευθέριο Οικονόμου τον τίτλο του επιτίμου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Σοκ! Καθηγήτρια γυμναστικής είχε ερωτική σχέση με 14χρονη μαθήτρια

Σάλος ξέσπασε στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την αποκάλυψη ότι μια καθηγήτρια γυμναστικής σε σχολείο μέσης εκπαίδευσης, διατηρούσε ερωτική σχέση με 14χρονη μαθήτριά της. Για τουλάχιστον οκτώ μήνες η 26χρονη είχε σεξουαλικές σχέσεις στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου με τη μαθήτρια της.

Η γυμνάστρια οδηγήθηκε στο δικαστήριο ως ύποπτη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και ανάρμοστη σχέση με μαθήτρια. Σύμφωνα με μαρτυρία που κατατέθηκε στους δικαστές καθηγήτρια και μαθήτρια έκαναν στοματικό σεξ και χρησιμοποιούσαν ερωτικά βοηθήματα.

Το ΠΑΣΟΚ προσέχει τα παιδιά του: Γαργάρα έκανε ο Μπένυ το ενιαίο μισθολόγιο στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ...

http://www.pkool.gr/wp-content/uploads/2011/10/2011-09-25T184027Z_1769590611_GM1E79Q07MN01_RTRMADP_3_USA-570x398.jpgΑνέκρουσε πρύμνα σε ότι αφορά στους δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονται στον Δημόσιο τομέα ο Ευ. Βενιζέλος.

«Οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν στον δημόσιο τομέα θα ενταχθούν μεν στο ενιαίο μισθολόγιο άλλα με τις συλλογικές συμβάσεις που ήδη έχουν και θα παραμείνουν στον ασφαλιστικό φορέα που ήδη έχουν», δήλωσε στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Occupy Wall Street: 1 πεζοναύτης εναντίον 30 Αστυνομικών (βίντεο)

Ο βετεράνος Λοχίας των Πεζοναυτών Shamar Thomas τα έχωνε επί 5 λεπτά σε 30 Αστυνομικούς για την βία που χρησιμοποίησαν εναντίον των διαδηλωτών και κανένας δεν τόλμησε να τον ακουμπήσει... σίγουρα οι 30 Αστυνομικοί θα τον έκαναν καλά αλλά οι 5 πρώτοι θα έπεφταν νεκροί, οπότε όλοι το σκεφτόντουσαν να τον πλησιάσουν πρώτοι. Δείτε το βίντεο:

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΤΟ ΝΟΙΚΙ ΣΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΥ!

Αυτό ήταν το συμπέρασμα από την απάντηση του υφυπουργού πριν από λίγη ώρα στη βουλή προς τον Σάββα Αναστασιάδη.
Απέναντι στα συντριπτικά στοιχεία που δείχνουν ΑΠΙΣΤΙΑ και κακουργηματικό χαρακτήρα στην κίνηση του προέδρου του Τ.Τ. - όπως είπε κατά λέξη ο βουλευτής της Β Θεσσαλονίκης- η απάντηση της κυβέρνησης ήταν ότι : αν έχει ευθύνες ο πρόεδρος θα το κρίνει η...

Παραιτήσεις υποψηφίων βουλευτών από κομματικές θέσεις στη ΝΔ

http://static.parapolitika.gr/0/images/article_thumbs_cropped/panozaxos_600_375_-690623532.jpgΤην παραίτησή του από τη θέση του Συντονιστή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ, υπέβαλλε σήμερα στον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, το μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, Δημήτρης Πανοζάχος. Ο κ. Πανοζάχος έχει εκφράσει την επιθυμία του να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο Ρομπόπουλος παριατήθηκε γιατί "το παν είναι να μην πέσουμε από την Κυβέρνηση ρε μαλάκ@"

[Τελικά ο Ρομπόπουλος παραιτήθηκε επειδή φοβήθηκε τα γιαούρτια και όχι γιατί διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική, τα μνημόνια και τα νομοσχέδια όπως λέει στην επιστολή του. Αν πραγματικά διαφωνούσε μ' όλα αυτά θα ανεξαρτητοποιούνταν προκειμένου η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην πτώση... ΠΑΣΟΚάρα του κερατά συνεχίζει να είναι και παραιτήθηκε γιατί απλά: "το παν είναι να μην πέσει η Κυβέρνηση ρε μαλακ@"...]

Μετά από ολιγοήμερο θρίλερ, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Θ. Ρομπόπουλος παραιτήθηκε. Τι ανέφερε στην επιστολή του στον πρωθυπουργό. Γιατί δεν ανεξαρτητοποιήθηκε.

Να ποιοι κάνουν το πλιάτσικο: Φήμες για "αγορά" αρμάτων μάχης απ' τις ΗΠΑ

M1A1 Abrams-Panzer (in Kuwait): Schon bald in Griechenland im Einsatz? 400 άρματα μάχης Μ1Α1 Abrams θα αγοράσει, σύμφωνα μα απερικανικό δημοσίευμα η μαστιζόμενη απ' την οικονομική κρίση, Ελλάδα. Η συμφωνία όμως μπορεί να αποδειχθεί εφιαλτική για την Ελλάδα καθώς τα τεθωρακισμένα είναι απαρχαιωμένα και τα ανταλλακτικά κοστίζουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα ελληνικού περιοδικού που ασχολείται με θέματα Άμυνας, η χώρα θέλει, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, να αγοράσει 400 τεθωρακισμένα του αμερικάνικου στρατού.

Ξανά στο ίδιο έργο θεατές

του Γεωργίου Ι. Αναστασόπουλου*

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη η μετάλλαξη που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ. Όπως το φίδι που αλλάζει το δέρμα του, αντικαθιστώντας το φθαρμένο με νέο γυαλιστερό και ευέλικτο, το οποίο όμως περιβάλλει την ίδια, πάντα, σάρκα, που τρέφεται σκοτώνοντας τα θηράματα της με το ίδιο, ακριβώς, δηλητήριο. Αξιοσημείωτη μετάλλαξη αλλά όχι κι εντυπωσιακή. Γιατί… αυτό το έργο, το έχουμε ξαναδεί.

Γιατί όχι πρωτάθλημα η Λάτσιο;

Βλέποντας το ματς της Λάτσιο με τη Ρόμα κατάλαβα πως οι Λατσιάλι όσο έχουν τον Γερμανό μπορούν να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω στην Ιταλία... Γιατί όχι δηλαδή ένα πρωτάθλημα;


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Συνεχίζεται εντονότερη η υπερθέρμανση του πλανήτη: Χίόνισε μετά από 152 χρόνια στην Πάρνηθα! – Στην “κατάψυξη” η βόρεια Ελλάδα

Μπορεί το σύννεφο ακόμη να κρύβει την Πάρνηθα, όμως το πρώτο χιόνι έπεσε. Και αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς ε΄χιε να συμβεί μήνα Οκτώβριο από το 1859!

Μην ετοιμαστείτε όμως και για χιονοπόλεμο, απλά έτσι δικαιολογείται και το ότι τα νότια προάστια το πρωί είχαν μόλις 10 βαθμούς και τα βόρεια 7 με 8.

Οι θερμοκρασίες της Αθήνας όμως μοιάζουν... αστείες σε σχέση με άλλες περιοχές της βόρειας χώρας που ξύπνησαν με ... μείον.

Προβοκάτσια το κάψιμο του παράνομου απορριμματοφόρου λένε οι εργαζόμενοι (βίντεο)

Δείτε την άποψη των εργαζομένων για το κάψιμο του παράνομου απορριμματοφόρου:

Τρόικα: Χάσατε έναν ολοκληρο χρόνο με υπαιτιότητα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

Διαρροές-φωτιά από την έκθεση της τρόικας που αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος της βδομάδας, είδαν το φως της δημοσιότητας με αποκαλύψεις του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Γιούνκερ, όπως τονίσε ο Real FM, έχοντας ενημερωθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο Μπαρόζο, εξήγησε ότι η τρόικα στην έκθεση της κάνει λόγο για έναν ολόκληρο χρόνο μεταρρυθμίσεων ο οποίος χάθηκε με υπαιτιότητα της κυβέρνησης λόγω του τεταμένου πολιτικού και κοινωνικού κλίματος αλλά και των συγκρούσεων με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Στα "δίχτυα" ξεναγού - κανιβάλου έπεσε Γερμανός τουρίστας

Με ταινία τρόμου μοιάζει η υπόθεση ενός Γερμανού τουρίστα, ο οποίος έπεσε στα χέρια κανίβαλου, χάνοντας τη ζωή του, ενώ η φίλη του έπεσε θύμα βιασμού από το ίδιο πρόσωπο, όπως δείχνουν οι πρώτες έρευνες της αστυνομίας.

Ο Γερμανός τουρίστας Stefan Rami έκανε διακοπές στη Γαλλική Πολυνησία μαζί με την κοπέλα του Heike Dorsch την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ο Stefan την ενημέρωσε ότι θα πήγαινε για κυνήγι με έναν ξεναγό που είχε γνωρίσει.

«Η Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα για τις γαλλικές τράπεζες»

http://www.skai.gr/files/temp/5E4A4B3973F83DE38E8476573D2A29C5.jpgΤην εκτίμηση ότι οι γαλλικές τράπεζες δεν θα έχουν καμία δυσκολία να απορροφήσουν ζημιές από μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο διοικητής της κεντρικής Γαλλικής τράπεζας Kριστιάν Νουαγιέ.

"Η Ελλάδα δεν είναι ένα πρόβλημα για τις γαλλικές τράπεζες" , δήλωσε ο Nουαγιέ σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιόφωνο RFI και στην TVMonde σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Στη Βουλή καταθέτει ο Μπένυ τη λίστα με τους μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου-Υπόψη των βουλευτών και μόνο... για να δούμε

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη ΒουλήΤην Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή η λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τα ονόματα των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου. Όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αρχικά θα κατατεθεί η λίστα με όσους χρωστούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Η λίστα δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, αφού εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Βέβαια το σημαντικότερο είναι να μας πει πόσα θα εισπραχθούν και πότε... αλλιώς η λίστα από μόνη της δεν έχει καμία αξία αφού είναι γνωστό ότι οι επιχειρηματίες είναι γαιδούρια και δεν πρόκειται να συγκινηθούν...

Κλειστές οι Πειραιώς και η Σταδίου

Για άλλη μέρα το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε κλοιό διαδηλωτών. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΕ, που αντιτίθενται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, στο πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Εκεί θα συναντηθούν με εργαζομένους του υπουργείου, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντά τους. Κλειστές είναι εδώ και λίγη ώρα η Σταδίου και η Πειραιώς.

Δικαστικό αλαλούμ με την απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ

http://www.opinionpost.gr/news/wp-content/uploads/2011/10/poe_ota_mixanokiniti_poreia_aftodioikisi-300x266.jpgΣε εξέλιξη είναι η συνέντευξη τύπου του κου Καμίνη όπου με τον δήμαρχο Καλλιθέας κο Ασκούνη, είπαν πως στη διαμεσολάβησή τους για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι απάντησαν αρνητικά. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ από την άλλη επισημαίνει πως ζήτησε να τεθούν εγγράφως τα αιτήματά της.

Ο κος Ασκούνης τόνισε ότι δεν ζήτησε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ να σταματήσει την απεργία τους αλλά να την αναστείλουν μέχρι την Τρίτη το βράδυ που θα κατατεθούν οι τροπολογίες στην Βουλή. Οι εργαζόμενοι από την άλλη, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους όμως όπως είπε ο κος Καμίνης και μετέδωσε το δελτίο του Star, σήμερα συμφώνησαν να μαζέψουν τα σκουπίδια λόγω των απεργιών των επόμενων ημερών.

Μιχελάκης: πράξη συνέπειας η διαγραφή Λυμπερόπουλου

«Πράξη συνέπειας» χαρακτήρισε τη διαγραφή Λυμπερόπουλου ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης,  μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5». «Η απόφαση αυτή ήταν μια πράξη συνέπειας και ευθύνης και απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και απέναντι στο κόμμα»  δήλωσε για την ακρίβεια ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος διευκρίνισε πάντως ότι «η  θέση μας για τα ταξί δεν αλλάζει».

Για το άρθρο των τριών υπουργών ο κ. Μιχελάκης άφησε να εννοηθεί ότι είναι  εσωκομματική η στόχευση της κίνησής τους. «Αυτή η επιστολή δεν έχει νόημα να επιταχύνει κάποιες διαδικασίες. Είναι να δημιουργήσει κομματικό θέμα μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Δεν σας θυμίζει ουσιαστικά την περιβόητη κίνηση των τεσσάρων πριν από μερικά χρόνια; Τώρα ξεκινά η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και καλό είναι να περιμένουμε» δήλωσε.

Βέλγος αστυνομικός κλώτσησε Ελληνίδα ακτιβίστρια (βίντεο)

http://img.protothema.gr/382832B73C8EB80C11D157EA1169937C.jpgΈνα βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου δείχνει έναν Βέλγο αστυνομικό να κλωτσά στο πρόσωπο Ελληνίδα που εργάζεται στην τράπεζα Dexia στις Βρυξέλλες.

Η Ελληνίδα ακτιβίστρια, όπως την παρουσιάζουν ισπανικά ΜΜΕ, διαδήλωνε στις 12 Οκτωβρίου για τις απολύσεις στην τράπεζα.

ΥΠΟΙΚ: Παραιτήθηκε ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων

http://img.protothema.gr/FCF8EAE98CC2DCBDA26C73C1A3A11A66.jpgΤην παραίτησή του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδης Σπινέλλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σπινέλλης επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για αυτή του την κίνηση, ενώ παραμένει στη θέση του μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης του.

Τα κροκοδείλια δάκρυα της ΑΕΚ για τον Γκούντγιονσεν

Χτύπησε ο Γκούντγιονσεν, χάνει όλη τη χρονιά όπως όλα δείχνουν και άπαντες στην ΑΕΚ βγήκαν να στηρίξουν τον Ισλανδό επιθετικό... Μέχρι πότε όμως θα δείχνουν το καλό και ενάρετο πρόσωπό τους;


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Επειδή δίνουν τα σωστά στοιχεία: Νέα αναθεώρηση του ελλείμματος και του χρέους

Στο 10,6% ως ποσοστό του ΑΕΠ ανέρχεται το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010, από το 10.5% προηγούμενων εκτιμήσεων (Απρίλιος), σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ανοδική είναι και η εκτίμηση για το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ...

http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2011/06/giorgakis31.jpgΔεν συνηθίζω να αναρτώ τόσο μεγάλα κείμενα αλλά... ομολογώ ότι το διάβαζα και δεν το πίστευα! Το αγαπημένο, καθαρά κυβερνητικό ΒΗΜΑ να φιλοξενεί τέτοιο άρθρο στις σελίδες του; Πρωτοφανές!

Με λίγα λόγια το ΒΗΜΑ μας ενημερώνει ότι έχουμε μία "κυβέρνηση" που δεν ξέρει που πάει και τι κάνει, έναν "πρωθυπουργό" άσχετο που άγεται και φέρεται από συγγενείς και "φίλους", υπουργούς σε πανικό και βουλευτές σε απόγνωση!

Η συνέχεια στο koinos-topos.blogspot.com

Εμπρηστική επίθεση σε ιδιωτικό απορριμματοφόρο στη Νέα Ιωνία

Φωτογραφία αρχείουΣτις φλόγες τυλίχτηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας ιδιωτικό απορριμματοφόρο στη διασταύρωση των οδών Κύμης και Κασταμονής στη Νέα Ιωνία, όταν ομάδα περίπου 50 ατόμων πέταξε στην καμπίνα του οδηγού βόμβα μολότοφ ή αναμμένο στουπί.

Ο οδηγός του απορριμματοφόρου είχε προλάβει να βγει από το όχημα και έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ποιοι κυβερνάνε τον κόσμο; Εμπλέκουν τον Στρος-Καν σε κύκλωμα πορνείας

http://www.newsbeast.gr/files/temp/B4661B9997BEC29617DA54AFBE4A4438.jpg
Ένα φορτίο τα βάσανα του Ντομινίκ Στρος-Καν, αφού το όνομά του εμπλέκεται τώρα στις έρευνες που διεξάγουν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο εξάρθρωσης κυκλώματος πορνείας στην πόλη Λιλ της Γαλλίας.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται ορισμένα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, μία γυναίκα που ερευνάται για συμμετοχή στο κύκλωμα, κατέθεσε στις αρχές ότι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της χώρας ήταν τακτικός πελάτης.

Ήρθε πρόωρα ο χειμώνας... λόγω "υπερθέρμανησης του πλανήτη και κλιματικής αλλαγής" ;)

http://www.issues.cc/uploads/9805403119.jpgΙσχυροί βοριάδες που σε ορισμένες περιοχές θα φτάσουν ακόμη και οχτώ μποφόρ, καταιγίδες και υδράργυρος κάτω από το μηδέν με χιόνια και παγετώνες σε ορεινές περιοχές, χαρακτηρίζουν το σημερινό χειμερινό τοπίο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετρολογική Υπηρεσία θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια της χώρας, καταιγίδες στα βορειοανατολικά και την Κρήτη και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά τη νύχτα θα εξασθενήσουν. 

Αναλυτικά:

Ανέκδοτο με πολύ γέλιο για τον Μπαλασόπουλο διακινεί η ίδια η ΠΟΕ-ΟΤΕ!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQlrPSyhNu8fjLeuOkxfYvXtO-2BWygBrM73Es9Ip9YGhicfVoACp067gshgEgscKaoyMy1K9sc1vG9xZn9ctuo3lL2GGEXU1jRG_oOJtXrIiFlGqOYY5Sa9Qs4k24CyrYMj4HSjU7UPa2/s400/ragkousis.bmpΑπό ανακοίνωση της ΠΟΕ=ΟΤΑ:

Τους σιωπηλούς βουλευτές φοβούνται στο ΠΑΣΟΚ

http://anemistiras.com/wp-content/uploads/2011/07/pasok1.jpgΜε Μυστικό Δείπνο μοιάζει η προσπάθεια των στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να ανακαλύψουν ποιο «σιγανό ποταμάκι», από τους βουλευτές που δεν έχουν μιλήσει καθόλου τις τελευταίες ημέρες, θα καταψηφίσει τελικά το πολυνομοσχέδιο, ανοίγοντας ενδεχομένως την «πόρτα» για ραγδαίες εξελίξεις.

Λειτούργησε το ΠΑΣΟΚικό αντανακλαστικό του Μπαλασόπουλου: Επίθεση ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ΝΔ-Ντόρα

http://s.enet.gr/resources/2010-09/poe-ota-2-thumb-large.jpgΕπιτέλους! Ο Μπαλασόπουλος απέδειξε ότι ζει και τα αντανακλαστικά του λειτουργούν πλήρως μιας και αντέδρασε σαν γνήσιος ΠΑΣΟΚος στις κατηγορίες της ΝΔ απαντώντας ότι αυτή διόγκωσε το χρέος και διόρισε «ημετέρους»... και όχι τίποτ' άλλο αλλά είχαμε αρχίσει να αγχωνόμαστε ότι δεν ισχύει η θεωρία μας "Μια φορά ΠΑΣΟΚος, για πάντα ΠΑΣΟΚος"

Σκληρή επίθεση κατά του εκπροσώπου της ΝΔ, αλλά και της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του Γ. Μιχελάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας υπενθυμίζει στον κ. Μιχελάκη, ότι δεν εκπροσωπεί κάποιο Μ.Μ.Ε. αλλά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας «που έχει τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της χώρας».

Ιδιώτες κυνηγοί μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου - Ξεκινούν από το Νοέμβριο

Θα υπογράψουν συμβάσεις εξάμηνης διάρκειας και θα βοηθήσουν το υπουργείο Οικονομικών να εντοπίσει και να εισπράξει τα χρέη των μεγαλοοφειλετών. Ελεγκτικές εταιρείες, δικηγόροι, δικηγορικά γραφεία ή κοινοπραξίες που επιθυμούν να συνδράμουν στην είσπραξη των χρεών θα πρέπει να εκδηλώσουν μέσω e-mail το ενδιαφέρον τους στο υπουργείο Οικονομικών μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

Πρώτοι θα ελεγχθούν οι 15.000 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ έκαστος.

Σε Μπόμπολα και Διονυσόπουλο (φρουτάκια-Χρυσανθακόπουλο) δόθηκε η αποκομιδή σκουπιδιών

Πέντε είναι, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, οι εταιρείες που έχουν αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ωστόσο, επισήμως έχουν ανακοινωθεί μόνο οι τρεις:

1) Η Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων με διακριτικό τίτλο Helesi του Σάκη Ανδριανόπουλου, που έγινε γνωστή πέρυσι λόγω της εμπλοκής του συζύγου τής Φεβρωνίας Πατριανάκου, υπεύθυνης Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. και βουλευτή του κόμματος έως το 2009. Η εταιρεία, έχει πάρει μεγάλα έργα από πολλούς δήμους αλλά και τη διαδημοτική «ΔΙΑΔΥΜΑ» που ίδρυσε ο νυν υφυπουργός Εσωτερικών Πάρης Κουκουλόπουλος ως δήμαρχος Κοζάνης.

Είχε προβληθεί από το ΠΑΣΟΚ ως "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ" . Η συνέχεια αναμενόμενη... καταργήθηκε...

http://www.ert.gr/ert3/images/stories/eidiseis/esoterika/venizelos5.jpg24/3/2010

Ο φορολογικός νόμος Παπακωνσταντίνου ανέφερε:

[Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ: Ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας

Θεσπίζεται 3ετές αφορολόγητο όριο ύψους 30.000 Ευρώ για τα κέρδη από την άσκηση νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη δημιουργία και λειτουργία νέων επιχειρήσεων από άτομα έως 35 ετών.]

14/10/2011

Εγκαταλείπεται η συμφωνία της 21ης Ιουλίου

http://img.protothema.gr/2986CE17B35E314842F4CFA984A07CA6.jpgΗ ουσία είναι πως η συμφωνία της 21ης Ιουλίου και το πρόγραμμα στήριξης της χώρας μας που βασίσθηκε σε αυτήν έχουν πια εγκαταλειφθεί από τους Ευρωπαίους.

Κυρίως γιατί στο διάστημα που μεσολάβησε η ελληνική κρίση επιδεινώθηκε, η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι χειρότερη του αναμενομένου, η ύφεση καλπάζει εκτός πάσης πρόβλεψης και οι αγορές χρειάζονται μια ριζική, πειστική απάντηση, μια «συνολική και βιώσιμη λύση», όπως υποσχέθηκαν και οι Μέρκελ – Σαρκοζί.

Ζητούνται απαντήσεις για τις κρυφές προσλήψεις και τα μυστικά κονδύλια

http://img.protothema.gr/21B3007279E3A03ACAAB4E9623DCD97E.jpgτου Μπάμπη Κούτρα

H κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για δύο μείζονος σημασίας θέματα που κινούνται σε γκρίζο φόντο. Πού βρήκε τα λεφτά για να διορίσει στο Δημόσιο τουλάχιστον 20.000 «δικά μας παιδιά» και 100 εκατομμύρια ευρώ για μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών σε δύο χρόνια;

Πώς γίνεται τη στιγμή που οι δημόσιοι υπάλληλοι τιμωρούνται με περικοπές μισθών της τάξης του 40%-50%, χιλιάδες εξ αυτών να βγαίνουν στην εφεδρεία -και αύριο στην ανεργία- και να προσλαμβάνονται άλλοι, και μάλιστα σε θέσεις που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν απαραίτητες; Είναι αδιανόητο από τη μία πλευρά η κυβέρνηση να κάνει κήρυγμα για το σπάταλο κράτος και από την άλλη να «τακτοποιεί» την κομματική της πελατεία.

Πάγκαλος: οι υπουργοί τα λένε για να ακούει η κοινωνία

http://static.madata.gr/files/PAGALOSGELIO_277687656.jpgΔεν βλέπει εσωκομματικό μέτωπο ο Αντιπρόεδρος, ούτε κίνηση αλά '95. Αντίθετα όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θ. Πάγκαλος με το κοινό τους άρθρο οι υπουργοί Α. Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδος και Γ. Ραγκούσης απευθύνονται στην κοινωνία.Όπως είπε ο κ. Πάγκαλος οι τρεις υπουργοί στηλιτεύουν τη συμπεριφορά των συντεχνιών που εμποδίζουν τις αλλαγές και προτείνουν να σπάσουν τα κακώς κείμενα της Μεταπολίτευσης που δημιούργησαν ένα στρεβλό καθεστώς.
Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε, και οι τρεις έχουν δικαίωμα να μιλούν καθώς και οι τρεις παράγουν έργο...

Μετά το μανιχέστο οι Lo.R.Di έδωσαν συναυλία...

Μετά το άρθρο των τριών Λοβέρδος-Ραγκούσης-Διαμαντοπούλου (τρία μυαλά για ένα άρθρο...η επανάσταση του αυτονόητου) έδωσαν συναυλία... το συγκρότημα πήρε το όνομα από τα αρχικά των επιθέτων τους.... Lo.R.Di !!!

Τρίος αμίγκος τόσα χρόνια γιατί δε λέγατε τα αυτονόητα για τις συντεχνίες και τα συνδικάτα;

Άννα-Παναγόπουλος όταν στην Κοζάνη έτριβαν πιπέρι σαν ΠΑΣΟΚοι καλογέροι... (φώτο)

Η φώτο είναι απ' το Facebook της Αννούλας όταν έτριβε τι πιπέρι με τον Παναγόπουλο και διαφήμιζε τη γνωριμία της για τα ψηφαλάκια και όχι όπως σήμερα που τον αποκύρηξε:

Σπάω τη σιωπή μου για τον Βαγγέλη (πολύ γέλιο)

Από τον Θύμιο Καλαμούκη 
(Ελληνοφρένεια)

Τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, τον ξέρω από τα φοιτητικά μας χρόνια, στη Θεσσαλονίκη. Ανήκαμε στην ίδια φοιτητική παράταξη. Στην «Προοδευτική Παράταξη Νέων, Σαρλ Ντε Γκόλ». Μετά το πανεπιστήμιο χαθήκαμε. Τον ξαναβρήκα μια μέρα, τυχαία, όταν είχε βγει από την φυλακή.

Θανατηφόρο ατύυχημα σε αγώνα IndyCar στο Las Vegas (βίντεο)

http://www.washingtonpost.com/rf/image_296w/WashingtonPost/Content/Production/Blogs/early-lead/Images/IndyCar_Series_Car_Testing_0c70f.jpg?uuid=9nU2svhIEeCvhYhGIVt8PQΟ Dan Wheldon, βρετανός οδηγός αγώνων ταχύτητας, σκοτώθηκε μετά από ατύχημα στον αγώνα Las Vegas Indy 300, της αμερικάνικης σειράς IndyCar. Στο ατύχημα ενεπλάκησαν συνολικά 15 αυτοκίνητα, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά άλλοι 3 οδηγοί (J.R. Hildebrand, Pippa Mann και Will Power). Ο Wheldon είχε κερδίσει τον Μάιο το γνωστό Indianapolis 500 για δεύτερη φορά και ήταν 33 ετών. Στον αγώνα ξεκίνησε 34ος και τελευταίος και αν κέρδιζε θα μοιραζόταν 5 εκ $ με έναν θεατή, στα πλαίσια διαφημιστικής καμπάνιας του IndyCar. Λίγο μετά την εκκίνηση ενεπλάκη στο ατύχημα που του στοίχισε τη ζωή. Δείτε τα βίντεο: