25 Οκτωβρίου 2011

ΓΑΠ-ΠΑΠ χασκογελάνε... για τα κατορθώματά τους

Επειδή οι κύριοι της διπλανής φώτο χασκογελάνε, να του θυμίσουμε τα χάλια τους μήπως και σοβαρευτούν επιτέλους:

12/10/2011 - Καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση:

Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2011

Βρούτσης : οι εγκληματικές αμέλειες, έχουν οδηγήσει τους πολίτες σε απόγνωση, τις επιχειρήσεις σε οικονομικό αδιέξοδο και την οικονομία σε κατάρρευση»

Με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Υπουργείο Οικονομικών, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το υπουργείο Οικονομικών και η απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν έχει προηγούμενο. Πώς να έχει άλλωστε, όταν για δυο ολόκληρα χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών ασκήθηκαν, με πρωτοφανή ερασιτεχνισμό, ανεύθυνες και καταστροφικές πολιτικές.

Βίντεο με τον Simoncelli να πέφτει απ' το φορείο όταν τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο!!! Μπορεί αυτό να του έδωσε τη χαριστική βολή;

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/10/23/article-2052436-0E7EE96000000578-906_634x347.jpgΤο σίγουρο είναι ότι όταν οι διασώστες έφτασαν στο άτυχο οδηγό, αυτός ζούσε ακόμα. Σίγουρο είναι επίσης πως όταν έφτασε στο νοσοκομείο της πίστας ήταν αναίσθητος και αφού τον διασωλήνωσαν προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή αλλά ήταν πλέον αργά. Το ιατρικό ανακοινωθέν λέει ότι πέθανε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα στον αυχένα (είχε και αίμα στο θώρακα αλλά αυτό αντιμετωπίστηκε). Πολλοί εκ των υστέρων και εκ του μακρόθεν βλέποντας τις εικόνες και ξέροντας ότι τραυματίας στον αυχένα δεν πρέπει να μετακινείται, πόσο μάλλον να πέφτει απ' το φορείο (!!!) λένε ότι οι διασώστες άθελά τους του έδωσαν τη χαριστική βολή! Δεύσκολο να αποδειχθεί αλλά όχι και απίθανο να συνέβη. Δείτε το βίντεο με την πτώση του απ' το φορείο:

Στο 24% καρκινοβατεί η απορρόφηση του ΕΣΠΑ

http://www.myarcadia.gr/wp-content/uploads/2010/06/espa.jpgΤο 23,96% των χρημάτων του ΕΣΠΑ έχουν αποδεσμευθεί, έναντι στόχου για 35% μέχρι το τέλος του έτους, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, στο ΚΤΕ Παραγωγής και Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ και στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

«Είμαι εδώ για να συντονίσω και όχι να βαθμολογώ» λέει ο Χ.Ράιχενμπαχ

«Πρέπει να κατανοήσει ο λαός ότι πράγματι πρόκειται για παροχή βοήθειας και όχι επιβολή πολιτικής», είπε ο επικεφαλής της Ομάδας ΔράσηςΟ συντονισμός της βοήθειας της τρόικας προς την Ελλάδα, είναι το βασικό αντικείμενο του έργου του, τόνισε την Τρίτη ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης» της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, που είχε συναντήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Μιχ.Χρυσοχοΐδη, ΠΕΚΑ Γ.Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.

Η πολύ παρέα με τους Γερμανούς άλλαξε τις ορέξεις του υπουργού που την έπεσε στα λουκάνικα

Σίγουρα το φαγητό που προσφέρει η προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου τύχει...Συνήθως το «μενού» για δημοσιογράφους και πολιτικούς έχει κρύα σάντουιτς. Τι να σου κάνει ένα σάντουιτς...

Από την μία λοιπόν η παρέα με τους Γερμανούς, από την άλλη που μπούχτισε στα ψωμοτύρια...στο τέλος δεν άντεξε και αποφάσισε να πάρει κάτι να τον «πιάσει» και εκείνον και τους συνεδριάζοντες.

Απλά μαθήματα δημιουργίας κλειστού επαγγέλματος (επί πασοκ 2011!!)

Το κλειστό επάγγελμα του «ενεργειακού επιθεωρητή»!

Δεν θα γράψουμε πολλά παραπάνω για το θέμα. Εμείς έχουμε γράψει έγκαιρα για το θέμα (π.χ. τον Δεκ 2010 εδώ)

Την ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή (τρομάρα μας, βγάλαμε και καινούργιο όρο!) μπορούν να την αποκτήσουν σίγουρα λίγοι και αναμφισβήτητα όχι νέοι, καθότι προαπαιτείται η δεκάχρονη επαγγελματική εμπειρία. Έτσι το ΥΠΕΚΑ της Μπιρμπίλη (τέως) και του Παπακωνσταντίνου (νυν), όχι μόνο δημιουργεί ένα κλειστό επάγγελμα , αλλά....

Πασοκοαμνησία για το "ομερτά" !



Παρεξηγήθηκε "λέει" την περασμένη εβδομάδα
ο Βενιζέλος με τη λέξη "ομερτά"
και έγινε "τούρκος" μέσα στη Βουλή ...

Για να δούμε το βίντεο :

Η συνέχεια στο korinthix.blogspot.com

Jobs in USA-Greece and Italy

Ο κουρέας των Βρυξελλών (βίντεο)

Πολύ δουλειά έχει ο Γιωργάκης στις Βρυξέλλες:

Σεβασμός στους Ιάπωνες! Τους λυπόμασταν τον Μάρτιο... αλλά μάλλον εμείς είμαστε για λύπηση. Δείτε τις εντυπωσιακές φώτο

Πάνω από 23.500 ανθρώπινες ψυχές θρήνησε μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι στην Φουκουσίμα ο ιαπωνικός λαός, ενώ μέχρι και σήμερα, πάνω από 8.000 άνθρωποι αγνοούνται. Η καταστροφή όμως, δεν άφησε αμέτοχους τους Ιάπωνες, οι οποίοι "ζωντάνεψαν" ό,τι γκρέμισε τόσο τα σπίτια τους, όσο και τα όνειρά τους.

Ο χρόνος λειτούργησε υπέρ των περιοχών που επλήγησαν από το φονικό σεισμό, καθώς, περίπου επτά μήνες μετά, η άνθιση στις υποδομές, τους δρόμους και τις θαλάσσιες περιοχές είναι εμφανείς.

Οριστικά και αμετάκλητα στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής ο Ηρακλής

Οριστικά και αμετάκλητα στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής θα παίξει φέτος ο Ηρακλής. Η τελευταία πράξη του επεισοδιακού σίριαλ που ξεκίνησε με την απόφαση υποβιβασμού για πλαστογραφία στη Β' Εθνική, συνεχίστηκε με απανωτές πτώσεις κατηγοριών (εξαιτίας της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια αλλά και της άρνησης να καταθέσουν φάκελο αδειοδότησης στην ΕΑΑ) και ολοκληρώθηκε με την απόφαση του ερασιτέχνη να συμμετάσχει τελικά η ομάδα στο 2ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος με αντιπάλους ομάδες των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Συσκέψεις ΓΑΠ με τεχνοκράτες για το "κούρεμα"

http://www.sofokleous10.gr/portal2/images/stories/papandreou1.jpgΈκτακτη σύσκεψη έχει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τεχνοκράτες, οικονομολόγους και νομικούς από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Στη σύσκεψη, όπου θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, μετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Γ. Μιχελάκης για την αυριανή σύνοδο, τις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις της

http://s.enet.gr/resources/2011-02/mixelakis-thumb-large.jpgΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Από αύριο το τοπίο αλλάζει ριζικά.

Μετά από δύο χρόνια λανθασμένης πολιτικής και απουσίας της κυβέρνησης από κάθε διαπραγμάτευση, φτάσαμε ως εδώ.

Με τη νέα συμφωνία -σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις -οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ αναλαμβάνουν τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και οι Έλληνες τη διαχείριση του ελλείμματος. Αναλαμβάνουμε, δηλαδή, τη δέσμευση να μηδενίσουμε το πρωτογενές έλλειμμα και να παράξουμε πρωτογενή πλεονάσματα. Τη δέσμευση να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.

Π. Ψωμιάδης για τον τριπλό εορτασμό της Θεσσαλονίκης

http://www.ert.gr/ert3/images/stories/eidiseis/topika_nea/psomiadis.jpg«Η πατρίδα μας ζει δύσκολες και ιστορικές στιγμές. Όπως την 28η Οκτωβρίου 1940 έτσι και σήμερα, ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση και με τη βοήθεια του Θεού θα σταθούμε όρθιοι. Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε από δυσκολίες.

ΝΔ: Δεν άξιζε στην Ελλάδα μας τέτοιος κυβερνήτης

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2011/01/ND_new-logo.jpgΕδώ και τρία χρόνια ο κ. Παπανδρέου, λειτουργώντας μικροπολιτικά, ισχυρίζεται ότι η κρίση είναι αμιγώς ελληνική και ότι κυβερνά μια αναξιόπιστη και διεφθαρμένη χώρα.

Τώρα, που αποκαλύπτεται η αναξιοπιστία και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, ισχυρίζεται τα ακριβώς αντίθετα.

* Προχθές, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «είμαστε ένας περήφανος λαός». Έως πριν λίγο ο ίδιος μιλούσε για «διεφθαρμένους Έλληνες», ενώ κορυφαίοι υπουργοί του εξύβριζαν μεγάλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, ακόμα και τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
* Προχθές, επίσης, ο κ. Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, έκρινε αναγκαίο να δηλώσει ότι «αυτή η κρίση δεν είναι ελληνική, είναι ευρωπαϊκή».

Η ΔΗΣΥ για την αυριανή 99η επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης

http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2010/12/DimokratikiSymaxia4001.jpgΣτην επέτειο των 99 χρόνων από την είσοδο του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη, η πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη όχι μόνο με την απειλή της άτακτης χρεοκοπίας που πλανάται πάνω από την πατρίδα μας, αλλά και με τα φαντάσματα του εαυτού της.

Πρόταση στήριξης του EFSF φέρνει η Μέρκελ

Σε συμφωνία για πρόταση στήριξης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) κατέληξαν σήμερα τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της Γερμανίας σήμερα.

Η Μέρκελ θα φέρει αύριο στη Μπούντεσταγκ πρόταση βελτιστοποίησης του EFSF "στο ρυθμιστικό πλαίσιο που έχει ήδη αποφασιστεί". Αυτή θα περιλαμβάνει και ανεξαρτητοποίηση της ΕΚΤ, απαγόρευση στις κεντρικές τράπεζες των χωρών να αγοράζουν ομόλογα στην πρωτογενή αγορά και φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

To ΚΚΕ μίλάει για προσχεδιασμένη δράση κατά των κινητοποιήσεων του αλλά πουθενά δεν εξηγεί γιατί την έκανε μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του στελέχους του!

http://s.enet.gr/resources/2009-03/paparhga-3-thumb-large.jpgΗ Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Σπύρος Χαλβατζής επέδωσαν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών τη γραπτή τοποθέτησή τους για τα γεγονότα στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στην οποία αναφέρουν τα πάντα εκτός του γιατί αποχώρησαν απ' τη διαδήλωση μόλις έγινε γνωστό ότι πέθανε το στέλεχός τους, ενώ μας τα έχουν κάνει τούμπανο ότι "ο τρίτος γύρος θα είναι τελικός"!: Τι τελικός ρε κότες του συστήματος που λακίσατε;

Διαβάστε και τι γράφουν στο υπόμνημά τους στο οποίο φυσικά δεν καταθέτουν κανένα στοιχείο για όσα γυρνάνε και λένε στις τηλεοράσεις, ότι δηλαδή οι κουκουλοφόροι είναι ακροδεξιοί:

Ευρωπαϊκή πρόθεση για κούρεμα 60% «αποκαλύπτει» Βέλγος ευρωβουλευτής

Ο Γκι Φερχόφστατ «ανεμίζοντας» την Τρίτη το επίμαχο δισέλιδο έγγραφο στο Ευρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΕλληνικό κούρεμα που φτάνει το 60% φέρεται να προβλέπει, σύμφωνα με τον Βέλγο ευρωβουλευτή Γκι Φερχόφστατ, σχέδιο απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Τετάρτης που «κυκλοφορεί» στους διαδρόμους της γερμανικής Βουλής.

O Φερχόφστατ, επικεφαλής της ομάδας των Φιλελεύθερων ευρωβουλευτών, εξέφρασε επίσης τις σοβαρές αμφιβολίες του για το εάν οι προωθούμενες κινήσεις στο μέτωπο της ενίσχυσης του προσωρινού μηχανισμού για το ευρώ (EFSF) μπορούν μεσοπρόθεσμα να εξασφαλίσουν ομαλότητα στις αγορές.

Οργιάζουν οι φήμες για τις Ευρωπαϊκές Συνόδους

Ακυρώθηκε τελικά η συνεδρίαση του Εcofin (Σύνοδος Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης, όπως μετέδωσε το Dow Jones.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί αναβολή και του Eurogroup (υπουργοί Οικονομικών των χωρών του ευρώ), διεθνείς αναλυτές θεωρούν κακό οιωνό για τις κρίσιμες εξελίξεις την αναβολή του Ecofin.

Μαχαίρωσαν την πρώην σύζυγο βουλευτή της ΝΔ

Σοκ στον Βόλο. Θύμα επίθεσης έπεσε η πρώην σύζυγος του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Θανάση Νάκου. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Με μαχαίρι ή κατσαβίδι, από το οποίο επήλθε τραύμα στην κοιλιακή χώρα βάθους 2 εκ., επιτέθηκε άγνωστος τα ξημερώματα της Τρίτης και ώρα 12.30 περίπου, στην πρώην σύζυγο του Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Νάκου, Άννα.

Πολύ πλάκα οι χουλιγκάνοι

Έκαναν τους μάγκες επειδή ήταν πολλοί αλλά μόλις βγήκε το μαχαίρι...

Πολύ μπροστά τα ΝΕΑ-Πρότυπο οργάνωσης: Έχουν έτοιμα τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης!

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2008/02/16/2_b.jpgΠαρότι απ' το πρωί όλα τα παπαγαλάκια, ακόμα και ο ίδιος ο Βενιζέλος, δηλώνουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στα Ταμεία από ένα υπερβολικά μεγάλο κούρεμα, στα ΝΕΑ, όπως κάνουν όλες οι σοβαρές και μεγάλες εφημερίδες, προετοιμάζονται ώστε την Πέμπτη το πρωί να κυκλοφορήσουν με πρωτοσέλιδο που θα λέει την αλήθεια στο λαό και όχι τα ψέμματα των πρασινοφρουρών.

Γι' αυτό οι άνθρωποι των ΝΕΩΝ έχουν αρχίσει να οργανώνονται από σήμερα

Ποιοί στηρίζουν πραγματικά τον Παπανδρέου και γιατί ποτέ δεν θα έχουμε συγκυβέρνηση

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDQJy7VYIxUrwOKSrFrJeC6NhRJHgcGqiBx2WgdvoAu7Zq-ynpf7VNTqSBjZ2fRkvZ-8wRZyTwn8nJX6zIC2ALHI_e_dYTnRA_WF4sQ6JxhIIpHEs6NBtyitoQTCAmltDJyI2FdHytPOAO/s1600/Papandreou-with-PASOK-flags.jpgΌταν κανείς είναι στο τραπέζι, και κάθεται και τρώει, είναι λίγο δύσκολο να σηκωθεί. Πρέπει να συμβαίνει κάτι σημαντικό. Όταν έχει γίνει ένα με την καρέκλα και το τραπέζι, και είναι "με τα μούτρα" μέσα στο φαγητό, τότε είναι ακόμη πιο δύσκολο. Ε κάποιοι λοιπόν σηκώνονται μόνο αν αρχίσει να πιάνει φωτιά το σπίτι. Άλλοι συγκεκριμένα όταν πιάσει φωτιά η κουζίνα. Ένα 20% των συμπολιτών μας, απ'ότι φαίνεται θα σηκωθούν όχι απλά όταν έχει καεί το σπίτι, αλλά πια όταν καεί και η καρέκλα και το ίδιο το πιάτο γίνει σκόνη. Και πάλι απλά θα τρώνε όρθιοι και στο χέρι.

Μήπως έχω χάσει κανα επεισόδιο;

Δεν μπορώ να καταλάβω που αποσκοπούν οι σημερινές δηλώσεις του Βενιζέλου ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις και ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα κ.λπ!!!

Αφού αυτά τα θέματα έχουν λυθεί εδώ και χρόνια:

Μιχελάκης: Η ΝΔ δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση

[Ευτυχώς που υπάρχει και ο Μιχελάκης και ξεκαθαρίζει τη θολούρα που δημιουργούν οι απερίγραπτοι Μαρκόπουλοι της ΝΔ, όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση]

Η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, ακόμη κι αν απαιτηθούν 180 ψήφοι για την έγκρισή της. Αυτό ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γ. Μιχελάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναζητεί προφάσεις για να αποδράσει.

Ο Σύλλογος εργαζομένων Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης καταγγέλει τη "νέα" βουλευτή Τεκτονίδου

Όταν η κτρία ήταν υποψήφια Δήμαρχος έγλυφε τους εργαζόμενους του οποίους έλεγε ότι λόγω θέσης τους καταλαβαίνει... μόλις όμως άδειασε η θέση του Ρομπόπουλου έτρεξε αμέσως να πιάσει την καρέκλα. Διαβάστε την καταγγελία των υπαλλήλων του Δήμου

Βίασαν τον Καντάφι με ξιφολόγχη


Νέο βίντεο της Global Post δείχνει την επανειλημμένη κακοποίηση του Καντάφι κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Έφτασαν στο σημείο να τον κακοποιήσουν ακόμα και σεξουαλικά με μια ξιφολόγχη
Κακοποιείται επανειλημμένως από τους επαναστάτες, ακόμα και σεξουαλικά, με μια ξιφολόγχη! Αυτές είναι οι σκηνές από ένα νέο βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τη  στιγμή της σύλληψης του Μουαμάρ Καντάφι.
Το βίντεο αναρτήθηκε από την Global Post και δείχνει  καθαρά πως ένας εκ των επαναστατών, χρησιμοποιώντας μια ξιφολόγχη οπλοπολυβόλου Bicketti, βιάζει τον πρώην ηγέτη, ενώ ο τελευταίος είναι ήδη αιμόφυρτος και σε κατάσταση σοκ.

ΝΔ: Θολώνουν το τοπίο τα βαρίδια τύπου Μαρκόπουλου

http://www.skai.gr/files/temp/6E99BAF1DB918626A44DB88C9C588797.jpg«Εάν η επικύρωση της ευρωπαϊκής συμφωνίας από τους 180 βουλευτές εμπεριέχει όρο ότι η Ελλάδα παραχωρεί ένα κομμάτι της εθνικής της κυριαρχίας, η ΝΔ θα καταψηφίσει», "ξεκαθάρισε" μέσω του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, και γνωστό βαρίδι από την προηγούμενη θητεία του στο Υπ. Πολιτισμού όπου τα έβαλε με τις κουρτίνες, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

Δηλ. για να καταλάβω και θα το πω ωμά μπας και το καταλάβουν και οι Μαρκόπουλοι:

Κινηματογραφική καταδίωξη στη Μεταμόρφωση-Σύλληψη ενός αναζητούνται άλλοι δύο

http://img.protothema.gr/162B7752F9A2DD8D9BA3F85C257CBE50.jpgΣτη σύλληψη ενός ατόμου που οπλοφορούσε προχώρησε η αστυνομία στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας έπειτα από κινηματογραφική καταδίωξη τριών ενόπλων στην Εθνική Οδό.

Όλα ξεκίνησαν όταν εντοπίστηκε ύποπτο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου επιτάχυνε, θέλοντας να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο. Αυτήν την ώρα έχουν κινητοποιηθεί δεκάδες περιπολικά και μηχανές της ΕΛΑΣ.

Tagesspiegel: Ναι στην Ευρώπη - Όχι στις τσιγγουνιές

http://www.skai.gr/files/temp/F510F6451F12A4166E6FC56E99DA778F.jpg«Ευρωδημοκρατία», είναι ο τίτλος σχολίου της Süddeutsche Zeitung για τη σημασία και τον ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων στη διαδικασία διάσωσης του ευρώ με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική βουλή για την έγκριση των νέων αποφάσεων για τη διάσωση του ευρώ.

«Ναι» στη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης στη Θεσσαλονίκη-Πιθανή τοποθεσία η Θέρμη

http://www.skai.gr/files/temp/DAC0369B2FCB22248C0E944C23D6B69D.jpgΤο "πράσινο φως" για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης νεκρών και οστών έδωσε το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης.

Αναμένεται πλέον η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το κατά πόσο μπορεί να κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο στο χώρο των Κοιμητηρίων στη Θέρμη.

Ισραηλινή στρατιωτική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο, με την «άδεια» Ελλάδας - Κύπρου

Με τη συμφωνία Ελλάδας και Κύπρου, το Ισραήλ άρχισε να χρησιμοποιεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις προκειμένου να διευκολύνει τις επιχειρήσεις των ένοπλων δυνάμεών του στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Η αρχή έγινε με ισραηλινά στρατιωτικά ελικόπτερα που ανεφοδιάστηκαν στη Λάρνακα. Το μήνυμα της χώρας προς την Τουρκία, είναι σαφές. Παράλληλα, στην Κύπρο αναμένεται να φτάσει το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσφ».

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Χριστόφια στην πλατφόρμα της Νoble

http://img.protothema.gr/E68486A75C67EDADEEFA6D4654BD00AA.jpg[Ελπίζουμε η αναβολή να μην σχετίζεται με την είδηση που δημοσιεύσαμε το πρωί και να μην προετοιμάζεται καμιά κολοτούμπα απ' την κυβέρνηση Χριστόφια, που μέχρι τώρα στο συγκεκριμένο θέμα, όλως περιέργως ακολουθεί εθνική πολιτική προς το συμφέρον των Κυπρίων]

Λόγω βεβαρημένου προγράμματος, αναβλήθηκε η σημερινή μετάβαση με ελικόπτερο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην πλατφόρμα της Νoble, η οποία κάνει τη γεώτρηση για φυσικό αέριο στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ισλαμική Δημοκρατία της Λιβύης: Σε άγνωστη τοποθεσία ετάφη ο Καντάφι και ο γιος του

http://www.newsbeast.gr/files/temp/7F7A91B500373DBD237E5452A9A7A953.jpg[Ήρθη και το τελευταίο "εμπόδιο" στη μετάβαση της Λιβύης σε φονταμενταλιστικό θεοκρατικό Ισλαμικό Κράτος, όπως αποφάσισε το ΝΑΤΟ προκειμένου σε 10-20 χρόνια, που θα μας έχει τελειώσει το ΙΡΑΝ, να έχουμε νέους "κακούς" για να πουλάμε όπλα και να βρισκόμαστε σε δουλειά δηλ. να μας ξεβρακώνουν τελείως όταν θέλουμε να πετάξουμε από Αθήνα σε Λιβαδειά...]

Στρατιωτικά οχήματα μετέφεραν τις σορούς σε άγνωστη τοποθεσία

Ωραίο πανό...

Σε ποια πόλη να είναι άραγε;

Αύξηση Ρώσων και Γερμανών τουριστών και μείωση Βρετανών

Στάθης Κουσούνης
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Μόλις κατά 1 ευρώ ή 0,1% αυξήθηκε η μέση, κατά ταξίδι, δαπάνη στη χώρα μας στο διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου σε σχέση με το ίδιο διάστημα, πέρυσι, φθάνοντας στα 663 ευρώ όταν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις και οι αφίξεις ξένων τουριστών αυξήθηκαν...
κατά 10% σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.
Ειδικότερα, οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 704,1 εκατ. ευρώ φθάνοντας τα 7,7 δισ. ευρώ, ενώ οι ταξιδιωτικές πληρωμές αυξήθηκαν κατά 6,8% ή 100,6 εκατ. ευρώ. Ετσι, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο στο οκτάμηνο παρουσίασε πλεόνασμα 6,1 δισ. ευρώ αυξημένο κατά 603,5 εκατ. ευρώ.

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα απ' τον Πρωθυπουργό

Διήμερη επίσκεψη στην ελληνική πρωτεύουσα πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, ο επικεφαλής της «ομάδας δράσης» Χορστ Ράιχενμπαχ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψή του στην Αθήνα από τον Σεπτέμβριου, που εγκαταστάθηκε στη χώρα η ομάδα εργασίας. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Κομισιόν, ο Χορστ Ράιχενμπαχ θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Γιώργο Γλυνό.

O κ. Παπανδρέου γίνεται το μοιραίο πρόσωπο για την χώρα

Δείτε σε τρία λεπτά όλη την αλήθεια για τον πρίγκηπα των ιθαγενών..
Η Κατερίνα Ακριβοπούλου σήμερα σε τρία λεπτά τα είπε όλα.
Ένα βίντεο που αξίζει να το δείτε όλοι.

Δόλλης: "Το κρατικοδίαιτο ΣΑΕ τελείωσε"...

http://www.elliniki-gnomi.eu/wp-content/uploads/2010/10/SAE-300x157.jpgΤο Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, στην παρούσα μορφή του, τελείωσε. Αυτό είναι το νόημα δηλώσεων που έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, στο ραδιόφωνο της SBS. Ο κ. Δόλλης είπε ότι είναι αδύνατον να συνεχίσει να υπάρχει ένας «κρατικοδίαιτος φορέας».

«Αν το ΣΑΕ έχει απήχηση στην ομογένεια και αυτή το στηρίζει -και οικονομικά- τότε θα συνεχίσει. Αλλά να συνεχίσει να υπάρχει επιδοτούμενο από το ελληνικό κράτος, αυτό δεν είναι δυνατόν» είπε ο κ. Δόλλης.

Σε μυστική τοποθεσία η ταφή του Καντάφι

Σύμφωνα με το Reuters το Μεταβατικό (προς το Ισλάμ) Συμβούλιο της Λιβύης θα επιτρέψει την ταφή του Καντάφι ή έτσι δήλωσαν σήμερα. Γιατί προχθές επηρεασμένοι απ' τους φίλους τους τους αμερικάνους έλεγαν ότι θα τον "κηδέψουν στη θάλασσα" και χθες έλεγαν ότι θα ανταποκριθούν στο αίτημα της οικογένειάς του και θα τους παραδώσουν τις σωρούς του Καντάφι και του γιού του Μουτασίμ που προς το παρόν είναι ακόμα σε ψυγείο στη Μισράτα..

Μυστικό θα παραμείνει το σημείο της ταφής του Μουαμάρ Καντάφι και σύμφωνα με πληροφορίες μόνο 4 άτομα θα παραστούν στην ταφή και θα πρέπει να ορκιστούν στο Κοράνι ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψουν ποτέ και σε κανέναν την τοποθεσία. 

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera, επικαλούμενο φρουρό ασφαλείας, οι σοροί του Καντάφι, του γιου του Μουτασίμ κι ενός πρώην βοηθού του μετακινήθηκαν από το ψυγείο όπου φυλάσσονταν σε αποθήκη στη Μισράτα.

Βλάσης Τσάκας: 300 εκατομμύρια ευρώ θα βάλει ο Σουλτάν στον ΠΑΟ

Tσάκας  : "Οι ιδέες πληρώνονται"

Στη "Δίκη στον Σκάϊ" ο Βλάσης Τσάκας έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη. Αρχικά σχολίασε το γεγονός ότι ο Σουλτάν παρακολουθεί την εκπομπή μέσω internet τονίζοντας:
«Τώρα τι θα καταλάβει... ο Θεός και η ψυχή του», και συνέχισε: «Δεν είμαι εκπρόσωπος του πρίγκιπα εγώ... *


Διαβάστε τη συνέχεια του ανέκδοτου Τσάκα στο taxalia.blogspot.com

*Λέτε να είπε ότι είναι εργοδότης του πρίγκπηπα; :)

Νέα φοροκαταιγίδα φέρνει το νέο φορολογικό

http://images.inews.gr/hlarge/96-foro-kataigida-gia-tous-mikromesaious.jpgΝέα φοροκαταιγίδα που πλήττει κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους ελεύθερους επαγγελματίες θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Το υπ. Οικονομικών επεξεργάζεται ένα νέο πακέτο φορομέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή, έως το τέλος του έτους και αναμένεται να φέρει πολλές και σημαντικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των πολιτών.

"Ιωάννης Μεταξάς: ο πόλεμος του '40, τα πριν και τα μετέπειτα"

171011-metaxas
Ο ιστορικός Δημήτρης Μιχαλόπουλος και το περιοδικό Patria σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα:
"Ιωάννης Μεταξάς: ο πόλεμος του '40, τα πριν και τα μετέπειτα"
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 26η Οκτωβρίου, στις 7 μμ, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στην οδό Σταδίου:
Ομιλητές: Δημήτρης Μιχαλόπουλος (ιστορικός)
"Ο Ιωάννης Μεταξάς και το κίνημα των Επιστράτων (1916-1917)"

Ανέφικτος ο στόχος για 5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις ώς το τέλος του 2011... λογικό! Αφού δεν έχουν κάνει καμία...

Η τρόικα έχει αναθεωρήσει τον στόχο για τα εφετινά έσοδα από τις απικρατικοποιήσεις στα 1,7 δισ. ευρώ, την ίδια ώρα που ο κ. Κουκιάδης λέει ότι «θα είμαστε ευχαριστημένοι και με τα 3 δισ.»Την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του 2011 δεν πρόκειται να αντληθούν έσοδα ύψους 5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας Γ. Κουκιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Θα είμαστε ευχαριστημένοι με έσοδα 3 δισ. ευρώ» είπε.

Το «απαγορευμένο», απ' τηνΕΡΤ και το ΠΑΣΟΚ, σποτ του βραβευμένου σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη για τη φετινή Biennale (βίντεο)

Το φιλμάκι του βραβευμένου σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη (Casus Belli) για την Biennale που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο αποφάσισε να λογοκρίνει η ΕΡΤ, μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης. Το «Monodrome» περιλαμβάνει έξι κάδρα συνολικής διάρκειας 25 δευτερολέπτων και προς το παρόν μπορεί κανείς να το δει μόνο μέσω Διαδικτύου.

Κεφαλικός φόρος 10 ευρώ το μήνα στους επαγγελματίες κατά... του λουκέτου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-z8p_GtnnWUfvQ2HPdSUIbm-iuqyKxIjSv6iT-hOvNXCY_MY4KiQmenMtp2bjvkM6wX-MtgaPoT2kfaYFEF02eO0vKe__818r4UfhhnUJZJoaXR2YBTLeMNZ_5YLbFU7Iz3eY6R2FotG_/s400/PRVTOTHEMA.jpgΤου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Με 10 ευρώ επιπλέον το μήνα θα επιβαρυνθεί ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, ακόμη και οι γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί, προκειμένου να ασφαλιστούν σε περίπτωση... λουκέτου.

Τα 10 ευρώ θα καταβάλλονται ακόμη και αν ο ασφαλισμένος είναι καλυμμένος σε περίπτωση απόλυσης και από άλλο Ταμείο Τα 10 ευρώ θα καταβάλλονται ακόμη και αν ο ασφαλισμένος είναι καλυμμένος σε περίπτωση απόλυσης και από άλλο Ταμείο Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν την εν λόγω εισφορά ακόμη και εάν, ως διπλοασφαλισμένοι (σ.σ. ενταγμένοι στην αγορά εργασίας προ του 1993), είναι καλυμμένοι σε περίπτωση απόλυσης από άλλο Ταμείο (π.χ. μισθωτών).

Κρίμα δεν θα ξεκουμπιστούν... ακόμα: "Όχι" στο δημοψήφισμα απ' το βρετανικό Κοινοβούλιο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgm0Qd_DOCU4FcwrvRHuYk4nZ1-c7p7gCR7u43g-HFcpgiRa8Z-c6NevK09ZP0zd4RqgRUxcckkfvx1Hz05_JbmxAija3QvYXFEjPSoSU4FcY9gplO2kkp-z7h1HKslhopDMpz83BQ0nyM/s320/cameron.jpgΤελικά το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε το αίτημα διενέργειας δημοψηφίσματος, αναφορικά με τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέηβιντ Κάμερον (ο οποίος παλαιότερα μας απειλούσε ότι από εδώ και πέρα θα μας αναφέρει σαν «the former Ottoman possession of Greece» επειδή δεν αναγνωρίζαμε τα Σκόπια σαν "Μακεδονία"!!!)είχε ζητήσει από τα μέλη του κόμματος του να καταψηφίσουν την πρόταση υποστηρίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται να έχει "ισχυρή φωνή" στην Ευρώπη, προκειμένου να διασφαλιστούν τα οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα της Βρετανίας, καθώς οι ηγέτες της ευρωζώνης επιχειρούν να καθορίσουν την κρίση χρέους.

Άτακτη γαλλική υποχώρηση

Βγαίνοντας ο κ. Σαρκοζύ από τις διαπραγματεύσεις με τη γερμανική αντιπροσωπεία, κατευθύνθηκε βαρύθυμος και σκυθρωπός στη σουίτα του.  Αντίθετα μια χαμογελαστή κ. Μέρκελ κατευθύνθηκε στο λόμπι του ξενοδοχείου, όπου παρέα με τους ευδιάθετους συνεργάτες της απήλαυσαν ένα κρασάκι σε εύθυμους τόνους.

Αυτή η χαριτωμένη εικόνα θα μπορούσε από μόνη της να αντικαταστήσει τα επίσημα συμπεράσματα της μαραθώνιας συνόδου κορυφής.

Καμπάνα 260.000 σε Τράπεζες επειδή σήκωναν μισθούς οφειλετών

Κρίθηκε ότι οι τράπεζες προέβαιναν παρανόμως και καταχρηστικώς στη μονομερή ανάληψη μισθών και συντάξεων πελατών που καθυστερούσαν να εξοφλήσουν δόσεις δανείων και πιστωτικών καρτώνΤου ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Χρηματικά πρόστιμα 260.000 ευρώ σε τρεις τράπεζες, που μονομερώς «σήκωναν» ολόκληρους μισθούς ή συντάξεις πελατών τους, προκειμένου να συμψηφίζουν ανεξόφλητες οφειλές από δάνεια και κάρτες, επέβαλε χθες η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Κρίθηκε ότι οι τράπεζες προέβαιναν παρανόμως και καταχρηστικώς στη μονομερή ανάληψη μισθών και συντάξεων πελατών που καθυστερούσαν να εξοφλήσουν δόσεις δανείων και πιστωτικών καρτών Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν από τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Σπυράκο και αφορούν την Eurobank (100.000 ευρώ), την Πειραιώς (100.000 ευρώ) και την Αγροτική Τράπεζα (60.000 ευρώ).

Φήμες ότι ο Μουμπάρακ πέθανε βλέποντας τον αιμόφυρτο Καντάφι

http://www.skai.gr/files/temp/106A36352E8252A7557C6220A17B642C.jpgΣε θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος δικάζεται για τους θανάτους χιλιάδων αμάχων.

Σύμφωνα με πηγές της Αιγύπτου, η υγεία του Μουμπάρακ επιδεινώθηκε όταν πληροφορήθηκε για το θάνατο του Καντάφι. Όταν δε είδε τις φωτογραφίες του φίλου του αιμόφυρτου και εν τέλει νεκρού, έπαθε καρδιακή προσβολή.

Στα παπάρια του έγραψε ο Σίλβιο τα καρφιά Σαρκοζί-Μέρκελ

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει «επιζήσει» πολιτικά πολύ πιο δύσκολων αναμετρήσεων απ΄αυτές που μπορούν να του θέσουν οι Μέρκελ και Σαρκοζί. Συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για να «περάσει» τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και τις αποκρατικοποιήσεις. Νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι με ατζέντα στη συζήτησή τους τις επείγουσες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που θα παρουσίαζε στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ μετέβη και στο Προεδρικό Μέγαρο για αναλυτική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Μέγιστο επικριτή του !!!

Κύπρος: Η Υπ. Εμπορίου αφαίρεσε απ' τους τεχνοκράτες, χωρίς λόγο, τα καθήκοντα για την έρευνα κοιτασμάτων!

[Μιχάλης Ιγνατίου μέσω twitter : Αν ο Πρόεδρος της Κύπρου δεν μαζέψει την κ. Πραξούλα η υπόθεση του φυσικού αερίου θα τιναχθεί στον αέρα]

Λευκωσία: Με μια ενέργεια, συνέχεια της απαγόρευσης στο Σόλωνα Κασίνη να μιλά, η υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου, κατάργησε στην πιο κρίσιμη περίοδο, τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο της Υπηρεσίας Ενέργειας στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων με σειρά εξειδικευμένων τεχνοκρατικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, αναλαμβάνοντας η ίδια ως πολιτική προϊστάμενος τα καθήκοντα αυτά.

Ανακοινώνεται σήμερα νέα πολιτική κίνηση

http://www.skai.gr/files/temp/C1CB0C7E04E551690E5E6F602B8B0214.jpgΣήμερα Τρίτη θα ανακοινωθεί μια νέα πολιτική κίνηση που αποτελείται από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Φλωρίδη, τον γνωστό συγγραφέα Απόστολο Δοξιάδη, τους Οικονομολόγους Γιάννη Στουρνάρα και Αρίστο Δοξιάδη αλλά και καθηγητές Πανεπιστημίου.

Η νέα πρωτοβουλία που θα ανακοινωθεί στόχο έχει -σύμφωνα με δελτίο τύπου- να συμβάλει στον διάλογο και τη δράση για το δημιουργικό ξεπέρασμα της κρίσης και την προκοπή της χώρας.

Η Καμάρα, ο Λευκός Πύργος και η Πλατεία Αριστοτέλους, σε χρώμα... ροζ

Σε χρώμα… ροζ θα φωταγωγηθούν αύριο η Πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στην εκστρατεία της «Ροζ Κορδέλας» που αφορά στην ενημέρωση για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού η οποία διοργανώνεται παγκοσμίως κάθε Οκτώβριο.