26 Οκτωβρίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

  Ενα πουλάκι από τις Βρυξέλλες μου σφύριξε το εξής σήμερα το βράδυ.
    Θυμάσαι το στιγμιότυπο με τον Σημίτη να εκλιπαρεί τον Τόνι Μπλέρ να επιστρέψουν τα μάρμαρα του παρθενώνα στην Ελλάδα, γιατί έχανε τις εκλογές το 2004 ?
    Θυμάσαι το έκπληκτο βλέμμα του Μπλερ?
    Κάπως έτσι σήμερα εκλιπαρεί ο ΓΑΠ την Ε.Ε να ΡΕΤΟΥΣΑΡΟΥΝ το κείμενο της απόφασης για να μη  γίνει της πόπης στην Ελλαδα.
    Το μόνο που τους νοιάζει δηλαδή είναι η ΑΠΑΤΗ.
    Αρε ΠΑΣΟΚΑΡΑ καλά μας κάνεις 30 χρόνια τώρα.Γιατί και στην αντιπολίτευση που είσαι,πάλι ΕΣΥ ΚΥΒΕΡΝΑΣ.

Σκληρές διαπραγματεύσεις για το haircut και όχι μόνο...

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση το παν είναι να μην υπάρξει γεγονός χρεοκοπίας και να μην πληρωθούν τα CDS... και δεν το λέει κανένας...

Σκληρές είναι οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το ύψος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Μάλιστα, ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο δήλωσε πως ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ προτίθενται να διαπραγματευτούν οι ίδιοι στη διάρκεια της νύχτας με τις πιστώτριες της Ελλάδας τράπεζες για να τις πείσουν να αποδεχθούν μια απομείωση γύρω στο στο 50%.

Η αντιπολίτευση για τις διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες

http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/23-09-11/23-09-11_407761_1.jpg"Να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και να μην δεχτεί καν οποιαδήποτε συζήτηση για εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας" καλεί η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι "τα όσα διαδραματίζονται στις Βρυξέλλες ερήμην του κ. Παπανδρέου είναι αποτέλεσμα λαθεμένων κυβερνητικών χειρισμών, είναι εκείνα που η κυβέρνηση διακήρυσσε πως ήθελε να αποφύγει, παίρνοντας διαδοχικά πακέτα επώδυνων μέτρων".

Η ανακοίνωση των αρχηγών κρατών της ΕΕ... αποφάσεις για την Ελλάδα, next year...

Όλη ανακοίνωση των αρχηγών κρατών της ΕΕ:

Τελευταίες φήμες απ' τη Σύνοδο Κορυφής-Το σημαντικότερο για τη Μέρκελ δεν είναι η Ελλάδα αλλά να μην πληρωθούν τα CDS

http://www.sofokleous10.gr/portal2/images/stories/synodos_koryfhs.jpgΠρώτα απ'όλα: Το θέμα για τους Γάλλους είναι να μην είναι υψηλό το κούρεμα γιατί θα έχουν πρόβλημα οι Τραπεζές τους και για τους Γερμανούς είναι κάτι που δεν το έχει πει κανείς μέχρι τώρα: Όλος ο αγώνας που δίνουν οι Γερμανοί είναι να μην πληρωθούν τα CDS και να κάτσουν οι τζογαδόροι του City και ο Σόρος στον άξονα... εκεί πέφτουν εκβιασμοί και απ τις δύο πλευρές... περισσότερα γι αυτό σε λίγο μπας και ξυπνήσουν μερικοί αφελείς

Άννα Ευθυμίου: ΠΑΣΟΚ και Κούρεμα-Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Τοποθέτηση Α. Ευθυμίου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Θεσσαλονίκης για τις τελευταίες οδυνηρές εξελίξεις για το λαό και τα φούμαρα ΠΑΣΟΚ:

«26 Οκτωβρίου 1912: Απελευθέρωση Θεσσαλονίκης από τον Στρατηλάτη Βασιλιά Κωνσταντίνο Β'»

Πολύ μπροστά τα ΝΕΑ!!! Δημοσιεύσαν πριν χρόνια τη δήλωση που θα κάνει ο Γιωργάκης όταν θα τον κατεβάζουν απ' το ελικόπτερο

Φανταστείτε σκηνικό: Γιωργάκης τρέχει προς το ελικόπτερο και μόλις έχει ψιλοανέβει τον προλαβαίνει το αλαλάζων πλήθος και του λέει: Γιατί μας το έκανες αυτό ρε;

οπότε ο Γιωργάκης τους λέει

«Διαβάστε τις αυριανές δηλώσεις μου στα ΝΕΑ»:

Μ. Κεφαλογιάννης: Συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι όσοι εργάστηκαν στην απογραφή

http://www.cretalive.gr/img/thumbs/resized/1c103b2c1d63bdbe5f04758d60ace325.jpgΓια εμπαιγμό όσων εργάστηκαν για την απογραφή του πληθυσμού κάνει λόγο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τονίζοντας ότι εξακολουθούν να παραμένουν μετά από πέντε μήνες απλήρωτοι.

Ο κ.Κεφαλογιάννης σε παρέμβαση του στη Βουλή για το θέμα αυτό προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών-Δημ. Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επισημαίνει τα εξής:

Ο Πρ. της Παμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης, Δ. Μηνάς, μιλάει μιλάει για το φετινό πανηγύρι της Ένωσης

Κοσμοπλημμύραστο ελληνικό πανηγύρι στη Μελβούρνη. Δείτε το βίντεο:

«Ενισχυμένη παρακολούθηση» του ελληνικού προγράμματος στο τραπέζι της Συνόδου... με απλά λόγια ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ και με τη βούλα

Ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος πέραν των περιοδικών ελέγχων που διενεργεί η τρόικα, με τεχνοκράτες ειδικούς που θα εργάζονται στενά σε διαρκή βάση με την ελληνική κυβέρνηση, προβλέπει για την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, το προσχέδιο της κοινής δήλωσης των Ευρωπαίων ηγετών της σημερινής Συνόδου Κορυφής, γνώση του οποίου επικαλείται η ΕΡΤ.

Μπεγλίτης κατανοεί τις διαμαρτυρίες πολιτών... αφού ξέρει τις μαλακ@@@ έχουν κάνει

Την κατανόησή του για τις διαμαρτυρίες των πολιτών εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, μετά τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια το πρωί ήταν έτοιμος να τους επιτεθεί αλλά τέλος πάντων...

Τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει το αν θα τσαλακώσει το πολιτικό του προφίλ.

Άκουσε κι ο Μαγκριώτης τη γιούχα του το πρωί... στο έμπα μόνο γιατί βγήκε από την πίσω πόρτα

Δείτε το βίντεο

Ράιχενμπαχ: "Είμαι εδώ γιατί το ζήτησε ο πρωθυπουργός σας"-Πανικός με ερώτηση γερμανού Τράγκα

"Δεν συνυπογράφω, ούτε επικυρώνω αποφάσεις υπουργών, βρίσκομαι εδώ μετά το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεισφέρει τεχνοκρατικά στην υλοποίηση του προγράμματος".

Αυτό τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφος, ο Χορστ Ράιχενμπαχ επικεφαλής της ομάδας Δράσης για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ΕΕ.

Δείτε ζωντανά τις αφίξεις των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο κορυφής

Δείτε εδώ

Τι δήλωσαν ΓΑΠ και λοιποί προσερχόμενοι στη σύνοδο

Την ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις που θα δώσουν τέλος στην αβεβαιότητα και στην κρίση υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες που ξεκινάει αυτή την ώρα.

Bloomberg: Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις με τους ιδιώτες πιστωτές για το όρους του κουρέματος

Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις με τους ιδιώτες πιστωτές για το όρους του κουρέματος

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως οδηγούνται, σύμφωνα τουλάχιστον με το Bloomberg, οι συζητήσεις μεταξύ των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ιδιωτών πιστωτών για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της συμμετοχής των τραπεζών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο, οι συζητήσεις που γίνονται λίγο πριν την έναρξη της σημερινής Συνόδου Κορυφής «βρίσκονται σε αδιέξοδο».

Το πρακτορείο υποστηρίζει πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και οι τραπεζίτες συγκλίνουν μεν σε απομείωση της τάξης του 50%, αλλά η διαφωνία επικεντρώνεται σε λεπτομέρειες της διαδικασίας, και ιδιαίτερα για το ποσοστό των νέων ελληνικών ομολόγων που θα είναι εγγυημένο.

Η τελευταία πρόταση στο τραπέζι, σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο, προέβλεπε απομείωση 50% της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων -κατά άλλη πηγή, το ποσοστό αυτό ίσως βρεθεί πιο κοντά στο 45%.

Αποφάσεις για το ελληνικό «κούρεμα» θα έφερναν επίσης τους Ευρωπαίους ηγέτες πιο κοντά σε συμφωνία για τα υπόλοιπα «καυτά» θέματα της Συνόδου, και ιδιαίτερα το ύψος της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών -η οποία άπτεται άμεσα των ζημιών που θα υποστούν από την απομείωση των ελληνικών ομολόγων.

Newsroom ΔΟΛ

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη ΓΑΠ-Υπουργών

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση μελών της κυβερνητικής επιτροπής από τον πρωθυπουργό επί των όσων συμβαίνουν στις Βρυξέλλες

Ανησυχία Καραμανλή με τα όσα μαθαίνει από Βρυξέλλες

Πολύ ανήσυχος είναι και ο Καραμανλής για τα όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες καθώς έχει άμεση επικοινωνία με το περιβάλλον Σαρκοζί από όπου του μεταφέρονται τα χειρότερα για τη στάση του Παπανδρέου.

Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και η βουλγαρική επιβουλή (26 Οκτωβρίου 1912)

Στις 26 Οκτωβρίου 1912, ανήμερα της μεγάλης χριστιανικής γιορτής του Αγίου Δημητρίου, ο Τούρκος Χασάν Ταξίν πασάς αποδέχθηκε το τελεσίγραφο του Διαδόχου Κωνσταντίνου, αρχιστράτηγου του Ελληνικού στρατού καταθέτοντας τα όπλα και παραδίδοντας την Θεσσαλονίκη στον Ελληνικό στρατό. Ολόκληρη η δύναμη της Τουρκικής φρουράς (24.000 άνδρες και 1.000 αξιωματικοί θα θεωρούνταν αιχμάλωτοι, ενώ η πόλη περνούσε υπό την Ελληνική κυριαρχία. Η απελευθέρωση της πόλης ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα (27 Οκτωβρίου) όταν μπήκε και παρήλασε στην πόλη το απόσπασμα Κωνσταντινόπουλου και η 8η μεραρχία.

Στα 730 δισ. δραχμές ο λογαριασμός για τα «αόρατα» δάνεια του ΠΑΣΟΚ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMJ3i1PCtXfMJQyF6rMfP7farIGs2deiqZrWeYY8j2J71SCW5zvf_5EpFvoKbLQeuJafwHfoAIpckFegGIUAYYTeRC3uSGtWqrS7FsgB-ECSN7bZeveWiNZ_bpIgg1NCY-A_W2oZbJWd0/s1600/PAPANDREOY_SHMITHS.jpg[Διαβάστε να δείτε πως το ΠΑΣΟΚ φέσωσε την Κυβέρνηση ΝΔ που την υποχρέωσε να πληρώσει 60 δις μέχρι το 2007, και δείτε πως συμμετείχε στη δημιουργική λογιστική που μας έφερε εδώ ο άνθρωπος που μόλις χθες ανακοίνωσε νέο πολιτικό φορέα που θα μα σώσει!!!]

19/01/2003
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Tου Δ.Γ. Παπαδοκωστόπουλου

H ώρα του ταμείου για τα σύγχρονα χρηματοοικονομικά προϊόντα φθάνει, και ο λογαριασμός για το 2003 ανέρχεται στα 2,3 δισ. ευρώ (730 δισ. δραχμές). Tο ποσό αυτό πρέπει να καταβληθεί από το υπουργείο Oικονομικών για την αποπληρωμή τριών δανείων που στηρίχθηκαν στα νέα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Τα σύγχρονα χρηματοοικονομικά προϊόντα πρωτοχρησιμοποιήθηκαν από την Eλλάδα το 1998 και ήταν ένα από τα συστατικά στοιχεία εμπλουτισμού του οράματος του λαϊκού καπιταλισμού.

Test Drive του ΓΑΠ για να δει τ' αποτελέσματα: Στάση πληρωμών κήρυξε το ΠΑΣΟΚ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8hbAqsoNsX4PfUyOKaouYb8_akbBWbLZE9h1fuTTL1wny9KIRiiRCDrmJ665jKs04-yKImECpf70G5CearWwo5_zguj8CjdeV5P1s6UAaLa-4WmWZM6VLuXNP4UtA_daJBQNwJ2cXHSM/s1600/pasok_lefta.jpg«Ούτε σάλιο» δεν υπάρχει πλέον στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Πριν από λίγη ώρα ο γενικός διευθυντής του Κόμματος Ρ. Σπυρόπουλος ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι αυτόν το μήνα θα πληρωθούν με...καθυστέρηση.

Για ακόμα μεγαλύτερο κούρεμα (75%) μιλούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός Ευρωπαίου αξιωματούχου στην Wall Street Journal, το κούρεμα του ελληνικού χρέους αναμένεται να φτάσει το 75%, ενώ το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κρατά το «στόμα» του κλειστό. "Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιστεύει ότι ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους της τάξεως του 60%, δεν θα είναι επαρκής και...

Καταρρέει και ο μύθος της (πλασματικής) αύξησης των εξαγωγών: Οριακή αύξηση τον Αύγουστο

Καταρρέει και ο μύθος της πλασματικής αύξησης των εξαγωγών που ήταν το μόνο μαιμού στοιχείο που επικαλούνταν ο Γιωργάκης και ο Χρυσοχοΐδης για να μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά. Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η αύξηση ήταν πλασματική και ήταν αύξηση σε αξία και όχι σε παραγαγωγή μιας και αν ήταν σε παραγωγή θα είχαμε και ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας που δεν έχουμε.

Να μη δεχθεί «εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας» καλεί τον πρωθυπουργό η ΝΔ


Σε «λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς» απέδωσε τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες γύρω από την διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να μη δεχθεί «εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας».

Εισαγγελέας για τη χρηματοδότηση του ALTER... μετά την εντολή του ΓΑΠ

http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/cec2830b64951c093a9e3fde56080d3a_XL.jpg?t=943912800Την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσαν οι πρόσφατες καταγγελίες του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για την τακτική ορισμένων τραπεζών να χρηματοδοτούν ένα υπερχρεωμένο με πολλά εκατομμύρια ευρώ τηλεοπτικό σταθμό, φωτογραφίζοντας ευθέως τον ALTER.

Γερμανικό ναι στη διεύρυνση του EFSF

http://www.skai.gr/files/temp/DC5B4FA005641AADF0A462A49FBB524F.jpgΥπερψηφίστηκε από το γερμανικό κοινοβούλιο η διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Ναι ψήφισαν 503 βουλευτές, όχι 89, ενώ τέσσερις ήταν απόντες.

Τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της Γερμανίας συμφώνησαν την Τρίτη σε κείμενο το οποίο συζητήθηκε στην κάτω Βουλή και υιοθετήθηκε πριν από την αναχώρηση της καγκελαρίου Μέρκελ για τις Βρυξέλλες.

ΠΑΣΟΚοι καρεκλοκένταυροι των Βρυξελλών μας επιβάλλουν τα μέτρα και δεν θα επιτρέψουν συγκυβέρνηση

Γράψαμε χθες ότι η τρόικα και οι άνθρωποι των Βρυξελλών δεν αφήνουν τον Γιωργάκη να φύγει απ'το τιμόνι αν δεν τελειώσει το έργο... Σήμερα θα σας γράψουμε και ποιοι είναι πίσω απ'την τρόικα, τον Τόμσεν τον Ρεν, τον Γιούνκερ κ.λπ που βλέπουμε στην ΤιΒι. Ποιοί είναι λοιπόν οι άνθρωποι που μας κόβουν εργασία, μισθούς και συντάξεις και ακριβαίνουν την ζωή μας;

Καλοπληρωμένοι υπάλληλοι πολλών χιλιάδων Ευρώ, με μισθούς με χαμηλή φορολογία (καθώς φορολογούνται από υπερεθνικούς οργανισμους όπως η Ε.Ε.) και μύριες φορολογικές ελαφρύνσεις και απαλλαγές. Να φανταστείτε μόνο ότι στην Ευρ. Επιτροπή ο μισθός του κλητήρα είναι 3000 και ενός απλού γραμματέα γύρω στα 4500...

Κύριοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσετε και να γίνετε ανεξάρτητοι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhh0pmF8QRdk1mO8rqRDWYXU7pFoxdQWasFTHWtN5o85G26OvYMgHYhNIVhLl0rfbq4SeBF5dP0HSJ1TPDKgK9lzq1Dcka8gHKN1i71kIomED2Q6uFRMnj9wi8XTEUEOVgGUcZZR6diFrY/s400/pasok-pakistan.jpgΔιαβάζουμε ότι η όποια συμφωνία επιτευχθεί από την Ευρωπαική ΄Ενωση για το Ελληνικό χρέος θα έρθει στο Κοινοβούλιο με 180 ψήφους.

Για το θέμα αυτό λοιπόν άρχισε φαγομάρα μέσα στη βουλή και συγκεκριμένα ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται αρνητικοί «Μέχρι και παραιτήσεις υπουργών να περιμένουμε» δηλώνει στα «ΝΕΑ» κυβερνητικό στέλεχος.

Πάλι ένα μεθυσμένο κωλόπαιδο έδειρε δύο καθηγητές!!! Στο Βόλο αυτή τη φορά...

http://img.protothema.gr/66E2E56546C6F9AE9A4286383BA00F27.jpgΛίγες μέρες μετά τον ξυλοδαρμό ενός γυμνασιάρχη από 14χρονο κωλόπαιδο σε σχολείο της Πτολεμαΐδας, ένα ακόμη παρόμοιο περιστατικό βίας έρχεται να συνταράξει την εκπαιδευτική κοινότητα. Αυτή τη φορά, μάλιστα, ο αληταράς πρωταγωνιστής που ξυλοκόπησε δυο (!) καθηγητές σε σχολείο του Βόλου ήταν…  μεθυσμένος!

ΝΔ: Η πολιτική του μνημονίου ευθύνεται για το ”κούρεμα”

http://tvxs.gr/sites/default/files/article/2011/33/67514-samaraspohohoh.jpgΣε απευθείας γραμμή με τις Βρυξέλλες βρίσκονται τόσο ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του, που παρακολουθούν τις εξελίξεις τόσο από την πλευρά του γαλλο-γερμανικού άξονα, όσο και από την πλευρά των τραπεζών.

Η ανησυχία που εκφράζεται από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ είναι έντονη, για το τι θα συμβεί ενδεχομένως με τη ρευστότητα των τραπεζών, μετά το "κούρεμα", αλλά και με τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μέρκελ: Η Ελλάδα χρειάζεται επώδυνες μεταρρυθμίσεις, εποπτεία και βοήθεια για να έρθει πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgztpKk7P7hwftzddRW1JKh4ZSsxypm6UgE2BovNFnfeERKCcwO0DyK4m2OaRZt7MsXfGNpJJbZI1j6-Ss2y_vqmhApPJ5Bj7suk-_wGUFvGzb4ko9Dqpg5vDC0efWWXjrYpmrpCUDH59E/s1600/0305-merkel-germany-greek-debt-crisis_full_600.jpgΈκοψε το γέλιο η Μέρκελ, σε όσους ζούν ακόμα στον κόσμο τους και υπερασπίζονται την παρούσα κατάσταση όπου το ΠΑΣΟΚ δήθεν παίρνει μέτρα και το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει φόρους και να μειώνει μισθούς, ενώ συνεχίζει να ταίζει το δικό του σύστημα.
 
Η Μέρκελ μιλώντας στους βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι (ακόμα) στην αρχή ενός μεγάλου και δύσκολου δρόμου και χρειάζονται σκληρές και επώδυνες μεταρρυθμίσεις για να σωθεί. Επίσης τόνισε ότι δεν αρκεί να πηγαινοέρχεται ένα κλιμάκιο της τρόικα κάθε 3 μήνες αλλά θα ήταν επιθυμητό να υπάρχει μια διαρκής εποπτεία που θα εγγυάται ότι εκτελούνται όσα συμφωνούνται, ενώ παράλληλα οι δανειστές, απ' την πλευρά τους θα είναι υποχρεωμένοι να βοηθήσουν την Ελλάδα να αναπτυχθεί και πάλι.

Όλα είναι συνδεδεμένα: Οδηγός στην Ευρωπαϊκή κρίση (γράφημα)

Εντυπωσιακό το γράφημα των ΝΥ Times που δείχνει πόσα χρωστάει και σε ποιον, κάθε μία απ' τις μεγάλες χώρες και τα μαύρα πρόβατα της ΕΕ. Δείτε το:

Σοβαρότης ΜΗΔΕΝ: Οι ΗΠΑ θεωρούν σοβαρή απειλή η Β. Κορέα!!!

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λεόν Πανέττα, αποκάλεσε σήμερα τη Β. Κορέα «σοβαρή απειλή» και δήλωσε πως αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες θα ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή προκειμένου να την προφυλάξουν από βορειοκορεατικές προκλήσεις.
Σε άρθρο του σε νοτιοκορεατική εφημερίδα τόνισε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τη Ν. Κορέα για την αντιμετώπιση πιθανής επίθεσης της Β.Κορέας.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν 28.500 στρατιώτες στη Ν. Κορέα από την εποχή του κορεατικού πολέμου που τέλειωσε το 1953 με ανακωχή και όχι με συμφωνία ειρήνευσης.

Διαβάστε εδώ ένα αφιέρωμα που είχαμε κάνει παλαιότερα στη Β. Κορέα με αποκλειστικές δικές μας φώτο

Συνέντευξη Τσίπρα στους "Αδέσμευτους Bloggers"

Φωνή λαού, οργή Θεού

Μόνο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης γλίτωσε από την οργή του κόσμου έξω από τον Άγιο Δημήτριο. Πήγε στους συγκεντρωμένους, μίλησε μαζί τους και καταχειροκροτήθηκε σε αντίθεση με τους υπόλοιπους επίσημους που "δραπέτευσαν" από την πίσω πόρτα (ακόμα και οι Νεοδημοκράτες Τζιτζικώστας και Γκιουλέκας), όσοι βέβαια από αυτούς βρήκαν το κουράγιο να φτάσουν μέχρι την εκκλησία. "Φωνή λαού, οργή Θεού" ακούστηκε να λέει ο "Πανίκας". Άδικο έχει;

taxalia.blogspot.com

FT: Χωρίς συμφωνία το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου

http://www.newsbeast.gr/files/temp/5BF70DC28B010CF263562162ACC3A53B.jpgΠληθαίνουν οι ενδείξεις πως οι ηγέτες της Ευρωζώνης δεν θα καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times το οποίο επικαλείται αξιωματούχους που γνωρίζουν τα των διαβουλεύσεων.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι συζητήσεις μεταξύ των διαπραγματευτών της Ευρωζώνης και των εκπροσώπων των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων - σχετικά με το «κούρεμά» τους - δεν έχουν καταλήξει. Σημειώνει ακόμη ότι ένα σχέδιο αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής, το οποίο κυκλοφόρησε αργά χθες το βράδυ στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες,...

Έρχεται γλέντι στη Θεσσαλονίκη... την Παρασκευή

Ιδού το πρόγραμμά του για να οργανωθεί ο κόσμος και να τον "αποθεώσει"

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί την Παρασκευή, ημέρα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Στις 10.30 π.μ. ο κ. Παπούλιας θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, και στις 11.00 θα παρακολουθήσει την παρέλαση.

Μούτζες και άγριο μπινελίκι στον Μπεγλίτη κατά την αποχώρησή του από τον Αγ. Δημήτριο (βίντεο)

Ακόμα πιο άγριο, απ' ότι στην άφιξή του, ήταν το μπινελίκι και οι μούτζες που έφαγε ο παλικαράς Μπεγλίτης κατά την αποχώρησή του από τον Αγ. Δημήτριο, στη Θεσσαλονίκη, όπου μάλιστα είχε το θράσος να απαντήσει και σε όσους τον αποκαλούσαν άχρηστο με αποτέλεσμα να τον πάρει σηκωτό η φρουρά του για να μην δημιουργηθεί επεισόδιο!!! Και σε αντίθεση με άλλες φορές όπου μερικοί κομμουνιστές μόνος έκαναν ντόρο, αυτή τη φορά συμμετείχε όλος ο κόσμος στις αποδοκιμασίες όπως βλέπετε στη διπλανή φώτο όπου τον μουτζώνουν ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες!! Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι η λύση θα έρθει απ' τη Θεσσαλονίκη...

Δείτε το βίντεο και τις φώτο από τους τσαμπουκάδες του (στο 0:17 του βίντεο):

Άγρια γιούχα στον Μπεγλίτη στον Αγ. Δημήτριο (βίντεο)

Άγρια γιούχα στο Μπεγλίτη κατά την έλευσή του στη δοξολογία στον ΙΝ του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη:

Οι πρώτες αποδοκιμασίες στον Αγ. Δημήτριο της Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Δείτε το βίντεο:

e-Επιλογές

Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις φίλων:

Κυκλοφορεί και οπλοφορεί με 60% η Μέρκελ

Του ΚΩΣΤΑ ΜΟΣΧΟΝΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Πόσο βαθύ θα είναι το «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας, που αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης της σημερινής συνόδου κορυφής; Η Γερμανία σκλήρυνε τη θέση της, μετά τη σύνοδο της Κυριακής, και απαιτεί να ανέλθει η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο επίπεδο του 60%.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι παίρνουν πάνω τους τις διαπραγματεύσεις με το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Παγκόσμιο σοκ! Σατανιστές έκαψαν 18χρονη Ελληνίδα

Την έλουσαν με πετρέλαιο και της έβαλαν φωτιά! Της έκοψαν το ένα χέρι, βάζοντάς το πάνω σε μια φλεγόμενη Βίβλο! Η υπόθεση συγκλονίζει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης...

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης προκαλούν τρόμο για το τι είναι ικανός να κάνει ο άνθρωπος. Η 18χρονη Κρίστη Θεολόγου, μια κοπέλα ελληνικής καταγωγής που μένει στο Γιοχάνενσμπουργκ με τους παππούδες της, δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Ούτε προκάλεσε. Αλλά αυτό δεν είχε σημασία για εκείνους που της επιτέθηκαν.

«Μαχαίρι» 30% σε θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο βάζει εγκύκλιος του Δημ.Ρέππα

Στη συρρίκνωση κατά 30% των οργανικών μονάδων του Δημοσίου προχωρά η κυβέρνηση, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση 10.000 θέσεων προϊσταμένων καθώς και για μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων με πιθανή και την υπαγωγή τους στην εργασιακή εφεδρεία.

Με την περικοπή των μονάδων κόβονται θέσεις ευθύνης, δηλαδή γενικοί διευθυντές, διευθυντές και τμηματάρχες. Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις θέσεις όχι μόνο θα χάσουν τον βαθμό τους, αλλά και μεγάλο μέρος των απολαβών τους, βάσει του νέου μισθολογίου.

Κρήτη: Οι Γερμανοί ξανάρθαν για δικαιοσύνη 66 χρόνια μετά...

Απεσταλμένοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Γερμανίας άκουσαν με τα αυτιά τους τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων από το στόμα επιζησάντων στα καμένα χωριά του Ρεθύμνου...

Οι Γερμανοί ξανάρθαν κι έψαχναν τους επιζήσαντες! Μόνο που αυτή τη φορά δεν ήρθαν στρατοί, αλλά μόνο δύο άτομα. Θέλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη ή τουλάχιστον έτσι λένε...

Αμερικάνος μπασκετμπολίστας του ΑΓΟΡ κατηγορείται για ληστεία και βιασμό!

Η είδηση που έσκασε χθες σαν βόμβα, έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία, την ώρα που ο φερόμενος βιαστής παραμένει ασύλληπτος...

Έναν μήνα έμεινε μόλις στο Ρέθυμνο 23χρονος αμερικανός μπασκετμπολίστας και όμως κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Αυτό, όμως, όχι λόγω του μπασκετικού του ταλέντου, αλλά εξαιτίας των «κατορθωμάτων» του εκτός γηπέδων, αφού πλέον – εκτός από το γεγονός ότι εντοπίστηκε ντοπαρισμένος έχοντας κάνει χρήση ινδικής κάνναβης – κατηγορείται και για βιασμό.

Στην Τράπεζα Ελλάδος μεταφέρονται υποχρεωτικά τα ομόλογα του ΙΚΑ για την προετοιμασία του "κουρέματος"!

http://img.protothema.gr/EBA95D1CC27FC1004CFFEE01B19A4719.jpgΜια κίνηση που αποκαλύπτει την προπαρασκευή για το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου δρομολογεί η διοίκηση του ΙΚΑ. 

Με επίκληση του νόμου 3863 του 2010, οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Ιδρύματος ζητούν από το διοικητή και τα μέλη του ΔΣ του ΙΚΑ να εγκρίνουν την άμεση μεταφορά όλων των ομολόγων και εντόκων γραμματίων του ταμείου στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Κεφαλογιάννης: τι κρύβει η σιωπή της Κυβέρνησης στο ζήτημα της απογράφης των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία;;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbyCwFUuRoftzqNGmQNjSN_x8oZ_6b_qG3ZzzQl_DzZLTipxEZqnV-iQsf0kjq9n19AIZbAtKu3L53doRE4oz71iiPaTdQ0hkmHyqXwi1z8VEaeY04sMbRrrLcjp_h_2VfAoW7xQ4pq9c/s1600/%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihyphenhyphen6PBiICVtiNxmPnEhOksdmh0EbAuaZoL-SC8Nswa9ou8dsxJTiLaMp6Qioqzo9F7OjcBs-bpQbG12EinC-TjqwBUgmamgUNKe1GaBPagivgTYVKsDKv89SVO7Cm02c0oscEoMUIY0ss/s400/boreios-hpeiros2.jpgΤους λόγους που  η κυβέρνηση Παπανδρέου σιωπά μπροστά στο μεγίστης εθνικής σημασίας ζήτημα της απογράφης των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία ζήτησε από την κυβέρνηση να πληροφορήσει την Βουλή και τον Ελληνικό λαό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλέιου Μανώλης Κεφαλογιάννης. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης  προς τον Υπουργό Εξωτερικών έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: Η απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία,
Επειδή:

Το Υπουργείο Παιδείας στοχοποιεί τους φοιτητές αφαιρώντας τους προνόμια»

http://cdn.thebest.gr/media/images/small/pwgpccncct4d6e51163cd8c.jpgΤο Υπουργείο Παιδείας συνεχίζοντας το ανύπαρκτο έργο του μέσα από σωρεία λαθών στοχοποιεί τους φοιτητές αφαιρώντας τους προνόμια. Αυτή την φορά διακόπτει την παροχή κάρτας μειωμένου κόστους για απεριόριστες διαδρομές στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών από το Πανεπιστήμιο προς την πόλη. Η απόφαση αυτή δημιουργεί προβλήματα στους φοιτητές που ακόμα και αυτό το προνόμιο αποτελούσε μια οικονομική ελάφρυνση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Το δράμα του εργατοπατέρα

του Β. Μπαλάφα

Το «Matrix» του ΠΑΣΟΚ

Τις ημέρες που για διάφορους λόγους απεργούν τα ΜΜΕ, αν συμπίπτουν συζητήσεις στην Ολομέλεια, ανακαλύπτει κανείς τη «μαγεία» του καναλιού της Βουλής, το οποίο μεταδίδεται πλέον και μέσω επίγειου ψηφιακού σήματος στην Κορινθία μας. Με εξαιρετική εικόνα και ήχο λοιπόν, μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει τη συζήτηση στη Βουλή και να εντοπίσει πολλές και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που δεν είναι δυνατό να χωρέσουν στον περιορισμένο χρόνο ενός δελτίου ειδήσεων.

Δ. Βόλβης: Αποχετευτικό δίκτυο και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων πρόκειται να αποκτήσουν ο Σταυρός και τα Βρασνά

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-PD6BO2gB75DLb1leEBTzwNbiQs326sFJW7OFqB8JTs2pUBIByjBkVRG68Ilynw8MVkNEHWi9C75OMMAMFj-t-YRGcSDmo8XpSr6nYnzVyAhh3qr6bPPGISGnetrI7M_vC-_OGKSHHD8H/s400/STAVROS+0228.JPG
Εγκρίθηκε χρηματοδότηση του έργου με 21.833.929 € από το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. του Υ.Π.Ε.Κ.Α

Την πρόταση του Δήμου Βόλβης για την μελέτη και κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στους οικισμούς του Σταυρού και των Βρασνών, ενέκρινε με απόφασή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εντάσσοντας το έργο «Μελέτη και κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, αντλιοστασίων, καταθλιπτικών αγωγών και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών Σταυρού και Βρασνών του Δήμου Βόλβης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη».

Και Ισλαμική Δημοκρατία της Τυνησίας: Σαφής νίκη των ισλαμιστών του Ενάχντα στις εκλογές της Τυνησίας

Υποστηρικτής του ΕνάχνταΤο μετριοπαθές (προς το παρόν... γιατί και οι Αφγανοί ξεκίνησαν ως μετριοπαθείς και εξελίχθηκαν σε Ταιμπάν) ισλαμιστικό κόμμα Ενάχντα προηγείται, σύμφωνα με τα πρώτα μερικά αποτελέσματα από τις εκλογές της Κυριακής στην Τυνησία, αλλά δεν καταλαμβάνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι καταλαμβάνει 15 από τις 39 έδρες σε πέντε εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι πόλεις Σφαξ και Σους, διευκρίνισε η εκλογική επιτροπή.

Άγρια καμπάνα στον Τέβες

http://www.nevercaptainnickybutt.com/wp-content/uploads/2011/02/carlos-tevez.jpgΜε πρόστιμο 1,15 εκ ευρώ, δηλ με ένα μηνιάτικο τιμωρήθηκε ο Τέβες λόγω της άρνησής του να μπει σαν αλλαγή στο παιχνίδι της M'City εναντίον της Bayern στο Μόναχο στις 27 Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά το παιχνίδι ο Τέβες είχε αποκλειστεί για 15 μέρες από τις προπονήσεις της ομάδας, παρότι δικαιολογήθηκε ότι δεν είχε πρόβλημα να μπει σαν αλλαγή αλλά ο προπονητής του, ο Μαντσίνι, δεν κατάλαβε καλά και νόμισε ότι δεν ήθελε να μπει στο γήπεδο

Έκαναν ρόζ και τον Κούλε στο Ηράκλειο!!

Ροζ έγινε χθες βράδυ και το ενετικό φρούριο του Ηρακλείου, Κούλες, στo πλαίσιo της εκστρατείας Ενημέρωσης για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού.

Η συνέχεια στο irakliotikosteki.blogspot.com

Καταδίκη της Τουρκίας, για τη γενοκτονία των Αρμενίων, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

http://www.skai.gr/files/temp/AFE5ED894B8C721FBE5D5EE94E7DBA6B.jpgΤην ομόφωνη καταδίκη της Τουρκίας για παραβίαση του δικαιώματος έκφρασης του καθηγητή ιστορίας και εκδότη Αλτούνγκ Τανέρ Ακμάν, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο καθηγητής σε κείμενά του χαρακτήρισε «γενοκτονία» τον αφανισμό των Αρμενίων στην Τουρκία το 1915.

Αλλαγές έχουν προστεθεί χειρόγραφα στο πολυνομοσχέδιο μετά την ψήφισή του!!

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου[Αυτά ας τα βλέπουν οι αφελείς που παραξενεύονται που η τρόικα δεν έχει καμία εμπιστοσύνη και θέλει να βάλει επιτρόπους παντού. Οι αφελείς που πέφτουν στην παγίδα του ΠΑΣΟΚ βλέπουν μόνο το αποτέλεσμα (τους επιτρόπους) και δεν βλέπουν το αίτιο δηλ. το μπουρδ@@ που ζούμε όπου ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει]

Αλλαγές... εκ των υστέρων στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων την περασμένη εβδομάδα έκανε το υπουργείο Οικονομικών, λίγο πριν από την προβλεπόμενη τυπική ψήφισή του επί του συνόλου.

Η Μόσιαλος: «Μιλάμε για πολιτικές συμφωνίες και όχι για 180» ... άρα πάπαλα οι εκλογές που προέβλεπαν οι μάντεις

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/32982.jpg[Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας: Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παραδώσει την εξουσία αμαχητί και μην ακούτε όσους λέγανε εκλογές τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο...]

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ξεκαθάρισε την θέση της κυβέρνησης για την διευρυμένη ψηφοφορία. «Το ζήτημα δεν είναι νομικό είναι πολιτικό. Εμείς θα προχωρήσουμε με την κοινοβουλευτική δύναμη που διαθέτουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Η. Μόσιαλος σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ δείχνοντας πως η κυβέρνηση θα φέρει τη νέα δανειακή σύμβαση με 151 βουλευτές.