27 Οκτωβρίου 2011

Σαρκοζί... ΠΡΟΣΟΧΗ! Σαρκαζί και όχι Μέρκελ: Λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

http://www.skai.gr/files/temp/04F1A51892C034469AB4DAAF449DD754.jpgΛάθος χαρακτήρισε την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη το 2001 ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, εκφράζοντας ωστόσο εμπιστοσύνη στη χώρα μας ότι θα κατορθώσει τελικά να βγει από την κρίση.

Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

[Εδώ δεν έχουμε δεσμεύσεις ούτε αναστολές και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές. Όποιος κάνει κουτοπονηριές (γιατί η συγκεκριμένη καταγγελία δεν αποτελεί σκάνδαλο αλλά είναι θέμα ηθικής) θα την ακούει κανονικά... και αν έχουμε άδικο ας μας διαψεύσει και θα ζητήσουμε και συγγνώμη... αν και η συγκεκριμένη καταγγελία είναι αδιαμφισβήτητη. Βέβαια το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει καμία αντίδραση στα πλαίσια της λογικής των πολιτικών: "έλα μωρέ αύριο θα έχει ξεχαστεί"... έτσι σκέφτονται μέχρι να τους έρθει η κατραπακιά και να αναρωτιούνται γιατί...]

Μπορεί ορισμένες συμπεριφορές πολιτικών στο παρελθόν να «πέρναγαν» απαρατήρητες, αλλά σήμερα με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, ο λαός θα πρέπει να γνωρίζει την Αλήθεια και να πράττει ανάλογα. Συγκεκριμένα ο Γραμματέας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος συνέχιζε όταν ήταν Υφυπουργός να δίνει μαθήματα πολιτικής ηθικής. Από τo παρακάτω Φ.Ε.Κ, η σύζυγος του κ. Λυκουρέντζου, η κα. Ευδοκία Μπασδεκοπούλου- είχε αποσπαστεί, όσο ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, στο Γραφείο του συζύγου της, προκειμένου να απολαμβάνει τα προνόμια που προκύπτουν από την απόσπαση.
Δείτε από την εφημερίδα της κυβερνήσεως...

Θέλουμε βουλευτές κότες(, σαν Γκιουλέκα, Ιωαννίδη, Καλαφάτη κ.λπ);

 Με τη Μαρία Σπυράκη διαφωνούμε κάθετα οριζόντια και διαγώνια. Όμως δυστυχώς κάποιοι την κάνουν να φαίνεται μάγκας και να μιλάει σαν τον απλό λαό ενώ δεν δικαιούται. Διότι αυτά που τους σέρνει είναι απόλυτα σωστά άσχετα αν η κυρία μιλάει εκ του ασφαλούς γιατί ούτε και η ίδια τολμάει να εμφανιστεί σε παρέλαση

Οι Γκιουλέκας, Ιωαννίδης, Καλαφάτης (η Ράπτη εξαιρείται σαν γυναίκα) δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν, τόσο χθες όσο και σήμερα. Και αν βρισκόταν κάποιος και τους την έλεγε έπρεπε να του απαντήσουν και να προσπαθήσουν να τον μεταπείσουν ότι δεν έφεραν αυτοί την Ελλάδα στο σημερινό χάλι. Όταν όμως κουβαλάνε μαζί τους 200 χρόνια κόμπλεξ της δεξιάς, έχει δίκιο η Σπυράκη που τους βάζει στο ίδιο τσουβάλι με τον Άκη που επίσης κρύβεται

Περαστικά και καλό κρύψιμο:

της Μαρίας Σπυράκη

Οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης δεν πήγαν στη μαθητική παρέλαση. 

Η S&P υποβάθμισε την Κύπρο λόγω των ελληνικών προβλημάτων

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης S&P. Ο οίκος έριξε την Κύπρο από το BBB+ στο BBB, ενώ προειδοποιεί και με νέα υποβάθμιση στο μέλλον.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη λόγω της σημαντικής έκθεσης του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου στο ελληνικό χρέος

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο... σώθηκε και σήμερα η χώρα

[Όποιοι περιμένετε τώρα το διάγγελμα ΓΑΠ δεν ψρειάζεται να αγωνιάτε...διαβάστε εδώ τι θα πει και κάντε καμιά καλύτερη δουλειά...]

Τους αρχηγούς των κομμάτων ενημέρωσε το απόγευμα της Πέμπτης η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και το κούρεμα του ελληνικού χρέους με μια διαδικασία παρωδία.

Αναλυτικά ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά η οποία διήρκεσε δύο ολόκληρα λεπτά!! Για τέτοια ενημέρωση μιλάμε: Σώσαμε την Ελλάδα, σώσαμε την Ευρώπη, σώσαμε το Ευρώ, σώσαμε τις Τράπεζες, σώσαμε το ασφαλιστικό σύστημα, σώσαμε τις συντάξεις, καληνύχτα Αντώνη.

Ενθουσιασμός στη Θράκη για την αυριανή παρέλαση των Ρώσων πεζοναυτών-'Ολο το πρόγραμμα επίσκεψης των Ρώσων


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

18:00 Άφιξη του πλοίου «Cesar Kunikov» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Επίσημη επίσκεψη του πλοιάρχου στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη, στον Στρατηγό Διοικητή της 12ης Μεραρχίας, στον Αστυνομικό Διευθυντή και στον Λιμενάρχη της Αλεξανδρούπολης.

Εκκενώθηκε γερμανική πόλη λόγω βόμβας του Β’ ΠΠ... δυστυχώς για τους Ελληναράδες δεν έσκασε!!

Φωτογραφία αρχείου
Εντολή να απομακρυνθούν περίπου 12.000 κάτοικοι της πόλης Χάλε στην ανατολική Γερμανία έδωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, προκειμένου να εξουδετερωθεί μια βόμβα 250 κιλών, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Παρελειπόμενα και πικάντικα από τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες

Δέκα ώρες διήρκεσαν οι σκληρές διαπραγματεύσεις, κατά τις οποίες δύο από τους στενότερους συνεργάτες του Έλληνα πρωθυπουργού υπέστησαν καρδιακά επεισόδια από την τρομερή πίεση στο τραπέζι των συνομιλιών. Οι εξαντλητικές διαπραγματεύσεις είχαν μεταξύ άλλων προσωπικές κόντρες με πρωταγωνιστές τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Α. Ευθυμίου: Η καθαριότητα είναι ευθύνη των διοικούντων (βίντεο)

Ά. Ευθυμίου στο Δ.Σ. Του Δήμου Θεσσαλονίκης για το σκουπιδαριό που συνεχίζει να καλύπτει πολλούς δρόμους του Δήμου:

Μέχρι και τα φιλικά της Εθνικής θα δίνονται υπό γερμανική επιτήρηση :)

[Ξεσκεπάζουμε την απόπειρα των Ναζί να μας κλέψουν την ομάδα!!! Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα των SS;;;; Να μας πάρουν τον Χαριστέα μας και να μας δώσουν το κρέας τον Gomez;;;Έλεος ρε Ναζί ή να μη ζει! :)]

Η Ρουμανία θα είναι τελικά ο αντίπαλος της Εθνικής στο φιλικό της 15ης Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα τελικά του EURO 2012. O αγώνας θα γίνει στη γερμανική πόλη Ρόιτλινγκεν και θα είναι το πρώτο φιλικό της Ελλάδας μπροστά στους ομογενείς της Γερμανίας από το 0-0 με την Αρμενία στο Όφενμπαχ, την 1η Ιουνίου 2008.

ΠΑΝΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕ: Να τι θα ανακοινώσει ο ΓΑΠ στις 20:00!!

ΠΑΣΟΚική Αξιο"που"στία... Ο λόγος του είναι συμβόλαιο:

Μουτασίμ Καντάφι συναντά τη Χίλαρυ Κλίντον

Δείτε το βίντεο από τη συνάντηση που έγινε μόλις πριν 2,5 χρόνια (21.04.2009) όπου η Χίλαρυ του λέει ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί του:

Μεγάλη κότα ο Μπεγλίτης: Μόλις έφυγε απ' τη Θεσσαλονίκη έβγαλε γλώσσα!!!

Στόχος αποδοκιμασιών έγινε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης
[Ενώ χθες μετά την παλλαϊκή γιούχα που έφαγε τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο απ' τον Αγ. Δημήτριο, δήλωσε από Στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης όπου τον φυγάδευσαν, ότι κατανοεί τις αντιδράσεις των πολιτών, σήμερα έβγαλε γλώσσα και μιλάει για παραστρατιωτικούς, παρακρατικούς, αυγά του φιδιού και πράσινα άλογα!!! Τέτοιες κότες μας κυβερνάνε και οι παπάρες οι δεξιοί κάθονται και κοιτάνε τον κάθε λοιμοκοντόρο αντί να τους καταπιούν]

Σε εσμό παραστρατιωτικών, παραθρησκευτικών και παρακρατικών οργανώσεων απέδωσε τις χθεσινές αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, διαχωρίζοντάς τες από τις διαμαρτυρίες πολιτών που - όπως είπε χθες - είναι πολλές φορές δικαιολογημένες και απόλυτα κατανοητές.

Διαψεύδει η πρεσβεία της Σ. Αραβίας εμπλοκή του θρόνου στον ΠΑΟ

http://www.skai.gr/files/temp/EBE95A24B79DF90287C686D9D5028A1A.jpg[Μ' αυτόν ο Τσάκας δεν είναι συναίτερος; Μόνο με τον ξάδερφό είναι;]

Διέψευσε με ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα τα περί ενδιαφέροντος του γιου του βασιλιά, Αμπντούλ Αζίζ, για επενδύσεις στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό μαζί με τον Αλ Σαούντ.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ευ. Βενιζέλος: Απαλλάξαμε τη χώρα από 100 δισ. χρέος... και τα φορτώσαμε στο λαό

[Σε λίγο η απίστευτη ατάκα του Μπένυ προκειμένου να βαφτίσει το κρέας ψάρι!]
Απαλλάξαμε τη χώρα από 100 δισ. χρέος τόνισε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της συνόδου Κορυφής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.

Η Μέρκελ έδειξε τις «ηγετικές της ικανότητες» στην Ε.Ε.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0x_o5tcUHWKuDbky0g3oLeScBCmfBr47ZNmIn8KIgJQMROBrs2SoJMqD6cs5VCqgXIeMsvZKkiEIeBc__yJPqbftcWxxgNUVSyRg-XgDZ6GRMR7qoqE2viTDxMTd-PoVHEoS12jK8ZwQD/s1600/merkel+giorgos.jpgΤις «ηγετικές ικανότητες» της καγκελαρίου Μέρκελ χαιρέτισαν σήμερα Γερμανοί βουλευτές της συμπολίτευσης.

Η Άνγκελα Μέρκελ, κατά τις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, επέβαλε κάποιους από τους βασικούς στόχους της Γερμανίας.

Υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, σημείωσαν ότι συμφωνηθέντα μέτρα συνιστούν «ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη σταθεροποίηση του ευρώ».

Μη μας τη χαλάρε Σίλβιο και μας θυμίζεις τα χάλια μας-Μπερλουσκόνι: «Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα»

Παράλληλα, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα: Εμείς δεν υιοθετήσαμε μέτρα τόσο αρνητικά, όπως στην Ελλάδα όπου απολύθηκε ένας σημαντικός αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν κατά 25% οι μισθοί».

Οι δημοκρατικές ασκήσεις του Παναή !

Στις 21/10/2011 ο κκ ΥΕΘΑ εμφανίστηκε στο ΣΚΑΪ.

Ανάμεσα στα δεκάδες καταπληκτικά που είπε, χαρακτήρισε τις
εκλογές και τα δημοψηφίσματα, "δημοκρατικές ασκήσεις" που
αποτελούν πολυτέλεια και δεν πρέπει να συμβούν.

ΟΙ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ...ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΗΔΕΣ!

Άρθρο δημοσιευμένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Πασοκ, στις 11 Ιουνίου 2010 (και να το κατεβάσουν, το έχουμε αποθηκεύσει ολόκληρο):

Αναδιάρθρωση χρέους: μια ανεύθυνα αδιέξοδη πρόταση

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της διάσωσης της οικονομίας μας. Και η προσπάθεια αυτή αποδίδει, καθώς ήδη τους πρώτους 5 μήνες του 2010 το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 8.973 εκατ. ευρώ από 14.655 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009 και περιορίστηκε κατά 38,8%, όταν ο ετήσιος στόχος μείωσης που προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) ήταν 35,1%.

Ρόμπα το FIMOTRO: Photoshopια ο τίτλος ειδήσεων της ΝΕΤ που παρουσίασε-Άλλη μια μήνυση για το γνωστό δημοσιογράφο

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η διοίκηση της ΕΡΤ για παραποίηση τίτλου στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων-Την πάτησαν και σοβαρές σελίδες αναδημοσιεύοντας τη Photoshopια του FIMOTRO-Ο δημοσιογράφος στην προσπάθειά του να ζητήσει συγγνώμη αφήνει να εννοηθεί ότι το έβαλαν άλλοι και αυτός απλά το αναδημοσίευσε!


«Μια πρωτοφανή αθλιότητα σε βάρος της ΕΡΤ, διέπραξαν σήμερα «άγνωστοι», που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία ιστοτόπων δικτύωσης (blogs), παραποιώντας με δόλιο τρόπο - μέσω φωτομοντάζ - τίτλο του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ (Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011) στις 21:00», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που συνεχίζει:

Η ευρωπαϊκή συμφωνία για την κρίση μέσα από το πρίσμα του διεθνούς Τύπου

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταλήγει σε συμφωνία για τα ελληνικά ομόλογα», αναφέρει το πρώτο θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της οικονομικής εφημερίδας Financial Times (http://www.ft.com) του Λονδίνου, σημειώνοντας πως «οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία με όσους διακρατούν ελληνικό χρέος η οποία προβλέπει ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα δεχθούν μείωση 50% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων τους».

Αλητάμπουρας ειδικός φρουρός αρνήθηκε τον έλεγχο από Αστυνομικούς και πιάστηκαν στα χέρια!!

Από που ν' αρχίσει κανείς να διηγείται το συγκεκριμένο περιστατικό. Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι έξω από τον Πύργο Αθηνών. Αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτα δύο άτομα που ήταν έξω από τράπεζα και πήγαν να τα ελέγξουν.

Όμως με έκπληξη είδαν έναν από τους δύο ύποπτους να τους βρίζει και να αρνείται να τους δώσει την ταυτότητά του.

Α. Σαμαράς: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί σε 9 χρόνια από σήμερα θα έχει φτάσει εκεί που ήμασταν το 2009

http://troktiko.eu/wp-content/themes/Freshlife/includes/timthumb.php?src=http://troktiko.eu/wp-content/uploads/troktiko_321336_0.jpeg&h=180&w=250&zc=1
«Μετά από ενάμιση χρόνο σκληρών θυσιών του Ελληνικού λαού, η χθεσινοβραδινή απόφαση αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν και λαθεμένη και αδιέξοδη. Κι όπως ήλθαν τα πράγματα, αυτή η απόφαση ήταν, τελικά, αναπόφευκτη…

Η μεγαλύτερη απόδειξη αυτής της αποτυχημένης πολιτικής ήλθε, δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, κατευθείαν από τις Βρυξέλλες.
Τελικά, με το κούρεμα που αποφασίστηκε, το χρέος της χώρας μας το 2020 θα είναι όσο ήταν και το 2009, πριν μπούμε στο Μνημόνιο, δηλαδή 120% του ΑΕΠ!

Αυτή η κυβέρνηση, όχι μόνο μας έφερε δύο χρόνια φορο-επιδρομών και λιτότητας, αλλά χωρίς ίχνος ντροπής τολμά και πανηγυρίζει πως, σε εννιά χρόνια από σήμερα, το 2020, θα μας έχει φτάσει… και πάλι στο 2009!

Μιχελάκης για συμφωνία: «Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες»

Για ομολογία αποτυχίας του Μνημονίου μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Είναι τραγικό να έχουμε πάρει σκληρά μέτρα 28 δισ. ευρώ, να θέλουμε 50 δισ. ευρώ αποκρατικοποιήσεις και 10 χρόνια σκληρής επιτήρησης για να έχουμε το 2020 το ίδιο ποσοστό χρέος με το 2009» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «δεδομένα που έχουν αλλάξει» αφού οι ξένοι αναλαμβάνουν το χρέος και εμείς τα ελλείμματα.

ΚΚΕ Μ.Λ.: Πιο μεγάλη η εξαθλίωση του λαού, πιο βαθιά η εξάρτηση της χώρας

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/2/27/Kkeml_logo.gifΤο Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ Μ.Λ. σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής κάνει λόγο για ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού και πιο βαθιά εξάρτηση της χώρας από τους Ευρωπαίους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ Μ.Λ. αναφέρει:

«Όταν έχουμε φαγητό τρώμε, αλλιώς κοιμόμαστε νηστικοί και αμίλητοι»

«Ο πατέρας είναι άνεργος, η μητέρα εργάζεται περιστασιακά, μας συντηρούν ο παππούς και η γιαγιά, όταν έχουν… Όταν δεν έχουν, κοιμόμαστε αμίλητοι και νηστικοί…», αυτό αποκαλύπτει ένα κοριτσάκι μόλις 7 ετών, που δεν γνωρίζει ούτε τι θα πει κούρεμα, ούτε τι θα πει χρέος…

Μπακογιάννη: «Η διαγραφή του χρέους δεν είναι επίτευγμα»

http://www.newsbeast.gr/files/temp/C6B7092BCA18EC89A100DB95C8CCAC0D.jpgΤο ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να σηκώσει το βάρος των αποφάσεων
 

Μουδιασμένο είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για το χρέος της Ελλάδας και το ύψος του «κουρέματος» που έκλεισε τελικά στο 50%.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Το «κούρεμα» φέρνει μόνιμη και μακράς διαρκείας εποπτεία για την Ελλάδα, λέει ο Αλ.Τσίπρας

Αντίθετος στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης ΤσίπραςΑρνητικές εξελίξεις για τους πολίτες βλέπει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη συμφωνία για «κούρεμα» 50% του χρέους. Παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε την ανάγκη διαγραφής του χρέους, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία, αλλά και λάθος συνταγή πολιτικής που γεννά ύφεση και πολλαπλασιάζει το χρέος. Τέλος, αναφέρθηκε και στην εποπτεία, λέγοντας ότι θα είναι μόνιμη και μακράς διαρκείας.

Την ουρά κάτω απ' τα σκέλια βάζουν ένα ένα τα λαμόγια: Ούτε η Goldman Sachs βλέπει πια χρεοκοπία

Την άποψη πως ο κίνδυνος "σκληρής αναδιάρθρωσης" του ελληνικού χρέους έχει εκλείψει, εκφράζει ο οίκος Goldman Sachs, σε έκθεσή του για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων της χθεσινής Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η χθεσινή συμφωνία για την Ελλάδα αποσκοπεί στη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020, μέσω μιας μεγαλύτερης συμμετοχής των ιδιωτών, που συνεπάγεται απομείωση κατά 50% της ονομαστικής αξίας των ομόλογων που κατέχουν.

ISDA: Δεν θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός το ελληνικό κούρεμα... και κλάμα οι κερδοσκόποι του City

http://img.protothema.gr/2D7C1342CC16D9F7B7A2E66D69666D0F.jpg[Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι το άγχος ήταν υπερβολικό... οι Γερμανοί δαγκώνουν όποιον πάει να βάλει το χέρι στο μέλι... οπότε ο Καμμένος που είχε το άγχος (γιατί εμείς δεν είχαμε μιας και ξέραμε ότι αυτοί που κάνουν κουμάντο στην Ευρωζώνη δεν είναι μαλάκ@@ να αφήσουν τους Εβραίους του City να αλωνίζουν) μπορεί να τους πει τώρα αν έχετε CDS βάλτε τα εκεί που ξέρετε]

Η νέα εθελοντική συμφωνία για βαθύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές, πιθανότατα δεν θα πυροδοτήσει «πιστωτικό γεγονός» το οποίο θα ενεργοποιούσε τα CDS, σύμφωνα με τον ανώτατο νομικό σύμβουλο της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA), David Geen, όπως μεταδίδει το Reuters.

Βίντεο: Άρχισαν να πέφτουν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες στις ΗΠΑ

Οι εικόνες είναι από την επιχείρηση της Αστυνομίας να απομακρύνει τους διαδηλωτές από τον καταυλισμό που είχαν στήσει σε μπροστά στο Δημαρχείο του Oakland στην Καλιφόρνια. Η Αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και πλαστικές σφαίρες προκειμένου να διαλύσει τις λίγες εκατοντάδες των διαδηλωτών. Δείτε το βίντεο

Ο γιός του Καντάφι ζητά αεροσκάφος για να παραδοθεί... λέει, όπως έχει πει διάφορα κατά καιρούς

Σαίφ αλ-Ισλάμ ΚαντάφιΟ φυγάς γιός του Μουαμάρ Καντάφι αναζητά αεροσκάφος που θα τον φυγαδεύσει από την έρημο στα νότια της Λιβύης ώστε να παραδοθεί στο δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου της Χάγης, σύμφωνα με σημερινή δήλωση πηγής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης (NTC).

e-Επιλογές

Ενδιαφέρουσες αναρτήσεις φίλων:

«ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ»

http://papageorgopoulos.files.wordpress.com/2011/05/papageorgopoulos_sinentefxi_20110208_014.jpg«Τελικά αυτό που είχε χαρακτηρίσει μόλις προ τετραμήνου ο Πρωθυπουργός ως «καταστροφή» έγινε πραγματικότητα. Η «αναδιάρθρωση » του Ελληνικού χρέους ή κοινώς το «κούρεμα», κατά 50% μάλιστα, είναι γεγονός!

Αυτό απλά σημαίνει :

Τι ΠΑΣΟΚικά δωράκια προβλέπει η συμφωνία της συνόδου

Δείτε αναλυτικά τα άρθρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής που αφορούν την Ελλάδα:


Ενισχυμένη εποπτεία

10. Θα πρέπει να ενισχυθούν οι μηχανισμοί για την παρακολούθηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, όπως ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση. Η ιδιοποίηση του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του ευθύνη των ελληνικών αρχών.

Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα (μέρος 1): Για πρώτη φορά πολιτικός αρχηγός καταγγέλει δημόσια δύο κολοσσιαία σκάνδαλα με όλες τις λεπτομέρειες, που αγγίζουν


Λόγια που δεν έχουν ξανακουστεί από στόμα πολιτικού αρχηγού. Όχι αοριστίες και αφορισμούς, αλλά συγκεκριμένες καταγγελίες, ξεκάθαρες απόψεις, πολιτικές θέσεις.

Μέρκελ προς Μπερλουσκόνι: «Ποιος σου είπε ότι σου ζήτησα συγγνώμη;»

Πολλά τα περιστατικά έντασης στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών (όπως και την Κυριακή εδώ, εδώ και εδώ), ένα από αυτά και ο τσακωμός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την Άνγκελα Μέρκελ. Η σχέση του «καβαλιέρε» με τη φράου Μέρκελ περνάει τον τελευταίο καιρό από 40 κύματα. Πρώτα οι αποκαλύψεις για τους χαρακτηρισμούς του Ιταλού πρωθυπουργού για τη Γερμανίδα καγκελάριο (στον ιταλικό Τύπο κυκλοφόρησε απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του Ιταλού πρωθυπουργού με διευθυντή εφημερίδας, στην οποία ο Μπερλουσκόνι αποκαλεί τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, «χοντροκώ@@ που κανείς δεν την πηδ@@@»), μετά οι πιέσεις εκείνης για νέα μέτρα και τα γελάκια, εις βάρος του Μπερλουσκόνι, στην κοινή συνέντευξη με τον Νικολά Σαρκοζί.

Παράταση μέχρι τις 9 Νοεμβρίου για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς και του φόρου εισοδήματος

Παράταση μέχρι τις 9 Νοεμβρίου έλαβαν σήμερα Πέμπτη οι φορολογούμενοι προκειμένου να πληρώσουν την δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος, αλλά και την δόση που αντιστοιχεί στον φόρο εισοδήματος.

Βίντεο:«Ντου» στην εξέδρα των επισήμων στην Θεσσαλονίκη!

Ένταση επικράτησε στην μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, όταν «αγανακτισμένοι» πολίτες ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων και προσπάθησαν να τους… κατεβάσουν!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που ένα σχολείο πέρασε μπροστά από τους επισήμους, ομάδα πολιτών και εκπαιδευτικών, πλησίασαν στην εξέδρα και άρχισαν τα γιουχαΐσματα.Οι επίσημοι, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης και ο κ. Τζιτζικώστας (ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας), τα «έχασαν» και σηκώθηκαν να φύγουν, όμως η αστυνομία έδρασε άμεσα και περικύκλωσε τους επισήμους, ώστε να μην τους «πειράξουν»!

Παραίτηση Σμάγκι ζητάει ο Μπερλουσκόνι... αλλιώς ίσα που τον σκοτώνει κιόλας

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01478/Berlusconi_1478380c.jpgΓια την αποσόβηση ενός εγκλήματος όπως σας γράψαμε από την Κυριακή (Μπερλουσκόνι: "Ο Σάρκο τα έχει πάρει στην κράνα λόγω της υπόθεσης του Bini Smaghi στην ΕΚΤ. Αλλά εγώ τι μπορώ να κάνω; Να τον σκοτώσω;") και ενός “casus belli” με τη Γαλλία, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε αργά χθες βράδυ από τον Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), να παραιτηθεί. "Απευθύνω έκκληση στον Μπίνι Σμάγκι να φύγει, αποφεύγοντας έτσι τριβές με τη Γαλλία", δήλωσε σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε πολιτική εκπομπή του δημόσιου ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου Rai1.

Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ

Με αφορμή την ημέρα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, την Παρασκευή, η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη από τις 8 π.μ. έως τις 10 μ.μ.

Όπως κάθε Παρασκευή, το εστιατόριο του δεύτερου ορόφου θα είναι ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα.

Χωρίς πολιτικούς η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη... θα τ' ακούσει για όλους ο "δανειστής"

Στόχος αποδοκιμασιών έγινε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης[Απών μετά τις χτεσινές αποδοκιμασίες ο "νταής" Πάνος Μπεγλίτης που ήθελε να πιαστεί στα χέρια με τον κόσμο και τον πήρε σηκωτό η φρουρά του... άρα θα τα ακούσει για όλους τους ο "δανειστής" του Αντρέα. Απαράδεκτοι και οι της ΝΔ που δεν πήγαν!! Δεν μπορείς κ. Γκιουλέκα να βάζεις πριν ένα χρόνο υποψηφιότητα για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και να φοβάσαι να εμφανιστείς δημόσια; Έχεις κάνει κάτι και κρύβεσαι;]

Χωρίς την παρουσία πολιτικών προσώπων πραγματοποιείται η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Διψεύδουν το δήμαρχο για την «ασιτία» μαθητών-«Κανένα κρούσμα λιποθυμίας»

http://www.newsbeast.gr/files/temp/9CB95257F8907D7384CAA8E08C069F36.jpgEυθύνες στον δήμαρχο Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη, σχετικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και αφορούσε καταγγελία για λιποθυμίες μαθητών λόγω ασιτίας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, επιρρίπτει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας.

Έφαγαν, ήπιαν και έδειραν τον εστιάτορα για να μην πληρώσουν!

http://img.protothema.gr/4E424CCE34C6850111AE04477AB34D76.jpgΈνα καλό μεροκάματο ονειρευόταν ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στα Βραχνέικα της Πάτρας, όταν είδε τρεις πελάτες να παραγγέλνουν το ένα πιάτο πίσω από το άλλο. Όμως, δεν φανταζόταν τι τον περίμενε, αφού οι «πελάτες» τον έκαναν… ασήκωτο από το ξύλο και έφυγαν τρέχοντας, χωρίς φυσικά να πληρώσουν!

Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις από τις χθεσινές αποφάσεις στις Βρυξέλλες

Του Γιάννη Αγγέλη

Από το πακέτο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ύψους 106 δισ. ευρώ και την συμμετοχή των εκτός ευρωζώνης επενδυτών στο σχέδιο μόχλευσης του EFSF θα κριθεί τους επόμενους μήνες η αποτελεσματικότητα των αποφάσεων της χθεσινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Μήνυμα ΓΑΠ προς ΝΔ: Ξεχάστε τις εκλογές και όταν έρθει εκείνη η ώρα θα σας πάρω τα σώβρακα... απάντηση θα υπάρξει;

Σαφές είναι το μήνυμα του ΓΑΠ προς την ΝΔ που περίμενε, όπως έλεγαν και οι συμβουλάτορές της στον Β. Κωστέτσο όταν τους έπαιρνε μέτρα για νέα κοστούμια και τους ρώταγε γιατί δεν κάνουν πιο δυναμική αντιπολίτευση και τον ωθούν στην αγκαλιά του Τσίπρα, να "σκάσει η βόμβα της χρεοκοπίας στα χέρια του ΓΑΠ, θα γίνουν εκλογές και θα έρθουμε καβάλα στ' άλογο"... η βόμβα όπως θα πει και το MEGA και θα πιστέψουν οι αφελείς, δεν έσκασε στα χέρια του ΓΑΠ... που όπως έχουμε πει από καιρό δεν θα πάει σε εκλογές

Τώρα το θέμα είναι αν η ΝΔ έχει ΔΥΝΑΜΙΚΗ απάντηση στο βαρύ χειμώνα που έρχεται και όχι κουλτούρες του στύλ "εμείς δεν είμαστε Τσίπρες"...

Η αρχαία Ολυμπία ταξιδεύει στη Γερμανία και στο Κατάρ

Μια σπουδαία έκθεση με θέμα «Ολυμπία – Μύθος, λατρείας και αγώνες», θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από τις 30 Αυγούστου 2012 έως τις 7 Ιανουαρίου του 2013 και στην Ντόχα από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2013.

Γιορτάζει η Θεσσαλονίκη... εκτός απ' την Κάτω Τούμπα που συνεχίζει πνιγμένη στα σκουπίδια

Απόγευμα 26ης Οκτωβρίου, η πόλη γιορτάζει. Ολόκληρη; Ε όχι και ολόκληρη! Η Κ. Τούμπα ζέχνει, Τα σκουπίδια που έστειλα σήμερα είναι έξω από τον παιδικό σταθμό της πρόνοιας, πίσω από ένα σχολείο και δίπλα σε μία παιδική χαρά! Σε κάποια σημεία (π.χ. στην οδό Αμφιπόλεως) πέρασαν σκουπιδιάρικα και πήραν κάποια σκουπίδια αλλα αφήσαν χύμα σκουπίδια πεταμένα γύρω από τους κάδους.

O Μπερλουσκόνι στην Σύνοδο Κορυφής θαύμαζε... κωλαράκ@@!!! (βίντεο)

http://cdn1.benzinga.com/files/silvioberlusconi.jpgΕίναι αυτό που λένε «Πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι…». Ζωντανό παράδειγμα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ακόμα και στην Σύνοδο Κορυφής, που «καιγόταν» ο κόσμος, Καβαλιέρε θαύμασε τα γυναικεία κάλλη!

Επιχείρημα λοβοτομημένου ΠΑΣΟΚου: Θα φτάσουμε το 2020 στο επίπεδο του Καραμανλή του 2009 αλλά χωρίς δανεικά...

http://netakias.files.wordpress.com/2009/11/pasok-pakistan2.jpg?w=320&h=240΄Σχόλιο ΠΑΣΟΚου σε προηγούμενη ανάρτηση:

"όταν λέμε το 2020 θα επιστρέψουμε στο 2009 του Καραμανλή, εννοούμε στο επίπεδο της ζωής του 2009 , χωρίς όμως τα 55 δις ευρώ δανεικά του. Αυτή είναι η ουσία αγαπητέ! Να το καταφέρουμε χωρίς ΔΑΝΕΙΚΑ!"

Μόνο η Μέρκελ γέλαγε τα χαράματα, καθώς είχε κολατσίσει... κάτι τραπεζίτες

http://www.spiegel.de/images/image-276355-panoV9free-zvxo.jpgΜονάχα το γεγονός ότι η Σύνοδος διακόπηκε τουλάχιστον δύο φορές για λίγη ώρα, όχι μόνο για ξεκούραση, ήταν αρκετό για να σημάνει συναγερμός.

Οι διακοπές όμως λίγο έλειψε να είναι... μόνιμες. Λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία καθώς οι τραπεζίτες δια του εκπροσώπου τους Τσαρλς Νταλάρα “είχαν στυλώσει τα πόδια” και δεν ξεπερνούσαν το ποσοστό του 40%.

Στα χέρια κόντεψαν να του μείνουν οι συνεργάτες του ΓΑΠ!!! Έμφραγμα υπέστη ο Γλυνός στις Βρυξέλλες

http://www.newpost.gr/var/thumbs/giorgos9999_300___.jpgΈμφραγμα υπέστη ο Γιώργος Γλυνός, σύμβουλος του πρωθυπουργού σε ευρωπαΪκά θέματα και επικεφαλής από ελληνικής πλευράς της «ομάδας Μπαρόζο», κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

ΝΔ: «Αν η συνταγή είναι η ίδια δεν την ψηφίζουμε»

Ο Χρήστος Σταϊκούρας (δεξιά) δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση εφόσον είναι στην λογική της προηγούμενηςΑρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση της ΝΔ για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Ελλάδα. Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η ΝΔ σχετικά με την νέα δανειακή σύμβαση, ο αναπληρωτής του τομέα Οικονομικών του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι «αν η συνταγή είναι η ίδια δεν θα την ψηφίσουμε».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι το «κούρεμα» έγινε αναπόφευκτο εξαιτίας της αποτυχίας της ασκούμενης πολιτικής.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η χώρα θα υποστεί όλες αυτές τις θυσίες προκειμένου να φτάσει το 2020 εκεί που ήταν το χρέος το 2009.

Πανηγυρικές δηλώσεις ΓΑΠ μετά την ιστορική συμφωνία για μόνιμη παρουσία της τρόικα στην Ελλάδα!!! (βίντεο)

Δείτε τα βίντεο με τι δηλώσεις σωτηρίας του ΓΑΠ:

Επευτεύχθη συμφωνία στην ΕΕ: Μόνιμα η τρόικα στην Ελλάδα-Το 2020 επιστρέφουμε εκεί που μας άφησε ο Καραμανλής το 2009-Μείωση χρέους 100 δις, 30 δις στις Τράπεζες

Συνοπτικά:
-Μείωση του ελληνικού χρέους 50% που σημαίνει 100 δις κούρεμα άρα ουσιαστική μείωση περίπου 27-28%.
-30 δις εγγύσεις στις τράπεζες εκ των οποίων τα 15 δις θα προέρχονται από τις αποκρατικοποιήσεις.
-Μόνιμη παρουσία - ενισχυμένη εποπτεία της τρόικα στην Ελλάδα.
-Από τις αποκρατικοποιήσεις τα 15 δις θα δοθούν στο ταμείο ενίσχυσης του EFSF (και θα επιστρέψουν έτσι στις ελληνικές τράπεζες - ο ιδιωτικός τομέας θα βάλει τα αλλά 15 δις που θα χρειαστούν για την ενίσχυσή τους).
-Μέχρι το 2020 το χρέος της Ελλάδος θα έχει υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ δηλ. όσο το παρέδωσε ο Καραμανλής το 2009. 
- Την πρόθεσή της να συστήσει στην αρμόδια επιτροπή του ΔΝΤ την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε η Λαγκάρντ.

Μετά απ' όλα αυτα, ο Γιωργάκης έκανε δηλώσεις ότι μας έσωσε και έκλεισε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν:

Κοινή συνάντηση Μέρκελ, Ρόμπεϊ, Σαρκοζί, Λαγκάρντ και Νταλάρα εκ μέρους των τραπεζών

Κοινή συνάντηση στην οποία μετέχουν ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο εκπρόσωπος των τραπεζών Τσάρλς Νταλάρα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, ενώ έχει διακοπεί η συνεδρίαση των ηγετών της ευρωζώνης.

Στόχος η επίτευξη συμφωνίας για την εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών στην απομείωση του ελληνικού χρέους. Πριν αρχίσει η εν λόγω συνάντηση, ο κ. Νταλάρα είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συμφωνία.