01 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου high on drugs: Έρχονται - όπως είπε - υποστηρικτικές δηλώσεις από την Ευρώπη!!!

Την Παρασκευή κρίνονται όλα σε θεσμικό επίπεδο, δήλωσε - κατά πληροφορίες - ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.00 και συνεχίζεται ώς τώρα.

Εντυπωσιακό βίντεο του FBI απ' την παρακολούθηση κυκλώματος ρώσων κατασκόπων

Θα θυμάστε την ρωσίδα Τσάπμαν που άνηκε σε κύκλωμα κατασκοπείας της Ρωσίας και τελικά απελάθηκε απ' τις ΗΠΑ μαζί με άλλους 9 Ρώσους που άνηκαν στο κύκλωμα. Τώρα το FBI έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο παρακολούθησης των κατασκόπων όπου φαίνεται ότι οι πράκτορες του FBI κάθονται ακόμα και σε διπλανά τραπέζια σε καφετέριες όπου συναντιούνταν οι κατάσκοποι της Ρωσίας. Μάλιστα σε ένα απ' τα πλάνα εμφανίζεται και ο Κύπριος Μέτσος που συνελήφθη στην Κύπρο για συμμετοχή στο δίκτυο κατασκοπείας. Δείτε το βίντεο:

Θα συναντηθεί και με τον Σαμαρά... στον ύπνο του

Από το μεσημέρι ο γνωστός κολοτούμπας τσιρίζει αλλά δεν του δίνει κανένας σημασία και εμείς δεν προλάβαμε να ασχοληθούμε μιας και υπήρχαν σοβαρότερα θέματα. Τσιρίζει πρός όλες τις πιθανές κατευθύνσεις ώστε ακόμα και αν ανοίξει η γη και καταπιεί την Ελλάδα, ο κολοτούμπας καταρρεόντας να πει: Κι αυτό μετά από δικιά μου παρέμβαση έγινε...

Και τι δεν έχει πει:

Γιατί οι γυναίκες ρίχνουν τον ΓΑΠ; Και θα σωθεί τελικά η καούκα της Μιλένας;

Έκπληξη ασφαλώς προκάλεσε το γεγονός οτι οι πρώτοι βουλευτές που έσπευσαν να αποκηρύξουν τον Πανύβλακα του Καστριού ήταν αποκλειστικά γυναικείου φύλου. Την αρχή έκανε η Μιλένα Αποστολάκη, και ακολούθησαν η Τόνια Αντωνίου, η Βάσω Παπανδρέου και άλλες δοσίλογες.

Το ρέφαρε το ψηφαλάκι που έχασε ο ΓΑΠ... άρα με 153 ξύπνησε, με 153 θα κοινηθεί απόψε

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnfYUbR6Q33C4vWNDshCE_ekvbAJr6M_6L_b5xVJV0sApejnAGYwq5eooruFyK0I58xKzK0kDe4_eCTZs9i_qu101j4ZadiKVdkxxvR2xzkpnZD24ed4o0e9Uuio-nWc8Gw_rsrUkPy8M/s1600/elsa+papadimitriou.jpgΠριν από λίγο η διαγραφείσα απ' τη ΝΔ, Έλσα Παπαδημητρίου, δήλωσε ότι θα δώσει την Παρασκευή ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ... η ψήφος θα είναι δαγκωτή μιας και η Έλσα δεν ασχολείται με μαλακ@@@ του στύλ τι θα λέει η νέα δανειακή σύμβαση ή αν και πότε θα γίνει δημοψήφισμα...

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα

Δείτε τι λέει ο Μανώλης Καψής για τον ΓΑΠ και την απόφασή του να πάει σε δημοψήφισμα:

Πύραυλος ο Σαρκοζί με τον ΓΑΠ ενώ η Λαγκάρντ αρνήθηκε ακόμα και να τον τηλεφωνήσει!

Συνεργάτες του Σαρκοζί, όπως είπε πριν από λίγο η Μ. Δεναξά στο MEGA, επιμένουν ότι είναι έξαλλος με την πρωτοβουλία Παπανδρέου για την απόφασή του να πάει σε δημοψήφισμα ενώ μόλις πριν 4-5 μέρες ήταν όλη μέρα μαζί και δεν είχε πει τίποτα! Ενώ σύμφωνα με την Le Figaro "Ο Σαρκοζί έμαθε για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα από την τηλεόραση και κατάφερε μετά από 4 κλήσεις να βρει τον Παπανδρέου"... τι του είπε μπορείτε να φανταστείτε όλοι.

Τόσες ασυναρτησίες όσες είπε ο Λευκός Οίκος για το δημοψήφισμα, ούτε ο Μόσιαλος δεν τις λέει

http://www.skai.gr/files/temp/575D7937DBBAA380D72A7538FFA4D3DE.jpg[Επειδή έπρεπε να οι εντολείς του ΓΑΠ να πούνε κάτι, είπαν να ψελλίσουν μερικές ασυναρτησίες που δεν βγάζουν νόημα]

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ ανακοίνωσε ότι η ξαφνική απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος καταδεικνύει την ανάγκη της Ευρωζώνης να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.[Μα πως να προχωρήσει η εφαρμογή του σχεδίου ρε προβοκάτορες όταν ο ΓΑΠ λέει ότι θα κάνει δημοψήφισμα τον Ιανουάριο;]

Ε, αφού μας ρωτάτε, όχι, όχι και πάλι όχι!

του Θέμη Τζήμα
μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση αφού αρνήθηκε την αναδιάρθρωση του χρέους και αφού εξύβρισε όσους την προτείναμε, την αποδέχθηκε όπως ακριβώς την επέβαλαν οι εταίροι μας- καθυστερημένα και ανεπαρκώς- θριαμβολογώντας μάλιστα, άμετρα και αφελώς.

Α-Π-Α-Ι-Χ-Τ-Ο-Σ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUR1Jd4pmgQrsK_FPpEFlbzJaY_0w3INH30rU8d-JPdTq26qEjUNNomwtASST3Z3Nx6NfZrkZ5NybiB8JCq-VSCuoIknSLospMcDEP49hj0rVlhlyuvSQjE4dw2f8UeA34y0jzmFhXUP0/s400/kapsis_tilefono.jpg

Άπαιχτος ο Μ. Καψής πριν λίγο στο MEGA! Στην προσπάθειά του να βγάλει λάδι και άσχετο με την πρόταση ΓΑΠ, τον Μπένυ, που χθες υπερασπιζόταν με νύχια και δόντια το δημοψήφισμα είπε μεταξύ άλλων:

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζητάει σε επιστολή της η βουλευτής Χ. Κεφαλίδου

http://www.skai.gr/files/temp/D07B3ECF87782DB3416B8CEB687381AE.jpgΝέα επιστολή προς τον πρωθυπουργό, αυτή την φορά από τη βουλευτή Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, στην οποία ζητείται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κοινοβουλευτικά και μη μέλη.

Κάνει λόγο για αιφνιδιαστική και αψυχολόγητη κίνηση του δημοψηφίσματος, το οποίο χαρακτηρίζει λάθος που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο.

Χαίρει άκρας ΠΑΣΟΚικής υγείας η Μπατζελή: Τα ΠΑΣΟΚικά αντανακλαστικά της λειτουργούν άψογα

http://s.enet.gr/resources/2009-11/mpatzelh-thumb-large.jpg«Είμαστε στο πλευρό του Παπανδρέου για να τον δυναμώσουμε με την ψήφο μας την Παρασκευή, δεχόμενοι, ως κοινοβούλιο, τη δανειακή σύμβαση, να προχωρήσει μπροστά» δήλωσε η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Ωραία αυτή! Ακόμα δεν την είδε τη δανειακή σύμβαση την ψηφίζει κιόλας! Αυτό θα πει ΠΑΣΟΚος του κερατά...

Πέφτει η μάσκα της Κατσέλη;

Η κυρία Λούκα Κατσέλη[Αυτά να τα βλέπουν όποιοι την αποθέωναν πριν λίγες μέρες και όποιοι ετοιμάζονται να αποθεώσουν ΠΑΣΟΚους που θα καταψηφίσουν τον ΓΑΠ ή θα παραιτηθούν. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΝ ΣΟΥΜΠΙΤΟΙ  ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΝ... Όσοι δε πιστεύουν ότι η ΝΔ θα τ' αλλάξει όλα ας κρατάνε καλύτερα μικρό καλάθι γιατί έτσι όπως τα 'φερε ο ΓΑΠ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα να αλλάξουν ριζικά...]

Την απόφασή της να στηρίξει την κυβέρνηση στην ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, γνωστοποίησε την Τρίτη η πρώη υπουργός και ανεξάρτητη βουλευτής κυρία Λούκα Κατσέλη.

Λογιστικό λάθος 3,6 δισ. ευρώ και στο χρέος της Ιρλανδίας

Λογιστικό λάθος 3,6 δισ. ευρώ στο χρέος της Ιρλανδίας Λογιστικό λάθος ανακάλυψαν στην Ιρλανδία, σχετικά με το χρέος της γενικής κυβέρνησης το 2010. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία και όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, το χρέος ήταν κατά 3,6 δισ. ευρώ χαμηλότερο απ' ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Νταής Μπεγλίτης: "Έφαγε" όλους τους αρχηγούς σε μια πρωτοφανή-ύποπτη κίνηση

Το ΚΥΣΕΑ, σε μια σπάνια απόφασή του, αποφάσισε να αποστρατεύσει και τους τέσσερις αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.

Η απόφαση για την αποστρατεία των τεσσάρων αρχηγών έγινε μισή ώρα πριν ο πρωθυπουργός συγκαλέσει σε πλήρη σύνθεση το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σαρκοζί-Μέρκελ λένε ότι αύριο θα συζητήσουν με την "Ελλάδα" σαν να μην έχουμε πρωθυπουργό!

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικόλα Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα έχουν  έκτακτη συνάντηση με την Ελλάδα αύριο Τετάρτη, για να επισπεύσουν τις διαδικασίες άμεσης εφαρμογής για την διάσωση της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Γάλλου προέδρου
Διαβάστε το και στα  αγγλικά αν δεν το προσέξατε ακόμα: French President Nicolas Sarkozy and German Chancellor Angela Merkel will hold an emergency meeting with Greece on Wednesday to push for a quick implementation of Athens’ bailout deal, Sarkozy’s office said on Tuesday.

Φοβάται τη βία λέει ο Παπουτσής... για να φοβίσει το λαό ;)

Tις έντονες ανησυχίες του για τις εκδηλώσεις βίας εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής με αφορμή τα γεγονότα που στιγμάτισαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αλλά και τις προσεχείς εκδηλώσεις για την επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Ο υπουργός τόνισε ότι είναι κατά της βίας ακόμα και της κρατικής ότι επιμένει στο δόγμα της ήπιας αστυνόμευσης όσες κατηγορίες και αν δέχεται, ότι δεν είναι εχθροί όσοι συμμετέχουν σε κοινωνικούς αγώνες και ότι δεν πιστεύει στην αξία του αστυνομικού κράτους.

Αναστολή απεργία στην ΕΡΤ

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις του οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ λόγω των "ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων".

Βίντεο: Προσγείωση Boing 767 στην Πολωνία χωρίς τροχούς

Μεγάλος μάστορας ο πιλότος που κατάφερε και προσγείωσε στη Βαρσοβία το προερχόμενο απ' το New Jersey, Boing 767, στο οποίο επέβαιναν 230 επιβάτες, με την κοιλιά αφού δεν άνοιξαν οι τροχοί. Δείτε το βίντεο:

Κάνει και τον νταή!!! "Αν θέλουν ας με ρίξουν όσο θα είμαι στις Κάννες"... για να μείνω κατευθείαν στο εξωτερικό

http://img.protothema.gr/66B5EB6EAAB2D85AD5777C859639A0D4.jpgΤο πιο κρίσιμο υπουργικό των τελευταίων δύο ετών θα ξεκινήσει σε λίγα λεπτά. Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αποφύγει τον θανάσιμο εναγκαλισμό που συνθέτουν οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι διατεθειμένος να "πειθαρχήσει" στις εκκλήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που τον καλούν να παραιτηθεί αιτούμενοι το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Spiegel: Bravo Yorgo!!!

http://www.newsbeast.gr/files/temp/3D6D48986DC902D4191607E1EB804128.jpgΟ πρωθυπουργός ποντάρει σε μόνο ένα χαρτί, αλλά η απόφασή του είναι σωστή

«Η Ευρώπη σάστισε καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει ο λαός να αποφασίσει για τη σωτηρία της χώρας», αναφέρει σε άρθρο με τίτλο «Μπράβο κ. Παπανδρέου» η ηλεκτρονική σελίδα του Spiegel, τονίζοντας παράλληλα πως «ο πρωθυπουργός ποντάρει σε ένα και μοναδικό χαρτί. Η απόφασή του είναι σωστή».

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, «ο κίνδυνος να πουν οι Έλληνες όχι στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής υπάρχει. Παρόλα αυτά η απόφαση είναι ορθή για 3 λόγους:

«Παράνομη» η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

http://www.newsbeast.gr/files/temp/F62F2FCC4CA9F1DDD63736423A10DBB1.jpgΧρειάζεται «αλλαγή των Συνθηκών», σύμφωνα με Γερμανό ειδικό
Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της να βγει από την ευρωζώνη υιοθετώντας εκ νέου το παλαιό της νόμισμα, εκτίμησε σήμερα ένας γερμανός ειδικός.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

   Δεν είμαι ο μάντης Κάλχας για να ξέρω τα μελλούμενα,αλλά το ΠΑΣΟΚ με έχει μάθει να κρατώ πάντοτε μικρό καλάθι.
   Σίγουρα το τέλος του πλησιάζει,αλλά μαζί με αυτό πλησιάζει και το τέλος της ΕΛΛΑΔΑΣ.
   Δυστυχώς επαληθεύομαι όταν σας έγραφα πριν από μερικές ημέρες ότι το ΠΑΣΟΚ δεν το    ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από το ΚΙΝΗΜΑ.
   Θα έχουμε ένα ιδιότυπο ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ. μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κατά τη γνώμη μου μέχρι στιγμής κερδίζει,έστω στα σημεία η Ν.Δ.
   Ελπίζω στην ίδια δυναμική παρουσία του Σαμαρά.Πάντως το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει μέχρι τελευταίας στιγμής να τα ισοπεδώσει όλα προσδοκώντας στην επόμενη ημέρα.

Πριν την Ελλάδα πρόλαβε και χρεοκόπησε η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ... Κλειστό το μαγαζί από αύριο...κρίμα

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 900 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ- Ξαφνικό "λουκέτο" από αύριο στην Ελευθεροτυπία... 

«Αποφασισμένοι» για την εφαρμογή της συμφωνίας Σαρκοζί - Μέρκελ... αλλάξτε τον λοιπόν να τελειώνουμε

Αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας δήλωσαν κατά την σημερινή τους τηλεφωνική επικοινωνία Νικολά Σαρκοζί και Αγκελα Μέρκελ, στον απόηχο των αναταράξεων που προκλήθηκαν από το αναγγελθέν δημοψήφισμα.

«Σεισμός» στις παγκόσμιες αγορές από το δημοψήφισμα

Κατακόρυφη πτώση στις παγκόσμιες αγορές έφερε η είδηση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για τη δανειακή σύμβαση, που φούντωσε την ανησυχία για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Οι επενδυτές εκφράζουν φόβους για τις εξελίξεις και αμφιβολίες για την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής.

Έλληνες μην ανησυχείτε! Σε λίγο θα παρέμβουν οι τρεις Σωματοφύλακες και θα λύσουν όλα τα προβλήματα

Σε πολιτική παρέμβαση μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ωρών αναμένεται να προχωρήσουν τρεις κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Οι τρεις υπουργοί είχαν παρέμβει και στα μέσα Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι στη σημερινή συγκυρία η κυβέρνηση οφείλει «χωρίς καμία καθυστέρηση» να σπάσει τα μεταπολιτευτικά κακώς κείμενα, και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να «δώσουν ενωμένοι» τις μάχες.

Άγριο ξύλο τρώει ο ΓΑΠ γι' αυτό δεν βγαίνει να μιλήσει-Πριν λίγο μίλησε με Μέρκελ αύριο περιμένουν στη σειρά οι άλλοι!

Πριν από λίγο μίλησε τηλεφωνικά με την Μέρκελ η οποία προφανώς θα του έσουρε τα εξ αμάξης, ενώ με περιστέρι έφτασε και πρόσκληση για την αυριανή σύνοδο G-20 όπου αφού τον ξυλοφορτώσουν οι Ομπάμα-Σαρκοζί και ξανά οι Μέρκελ θα τον πασάρουν και στους διαδηλωτές για τα περαιτέρω... όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση να είναι και αύριο Πρωθυπουργός αν και όπως δείχνει η ηρεμία της τελευταίας ώρας μάλλον θα τη σκαπουλάρει μέχρι την Παρασκευή

Σε επίπεδο ρεκόρ η αύξηση των γαλλικών spread και η μείωση των γερμανικών με τη διαφορά τους στις 121 μ.β.

Η διαφορά του επιτοκίου μεταξύ του γαλλικού δεκαετούς ομολόγου και του αντίστοιχου γερμανικού, που χρησιμοποιείται ως «εργαλείο στάθμισης», έφθασε σήμερα για πρώτη φορά μετά τη δημιουργία της Ευρωζώνης το στο επίπεδο-ρεκόρ των 121,7 μονάδων βάσης, ή σε ποσοστό το 1,2% πάνω από το γερμανικό στις 13:50 τοπική ώρα (14:50 ώρα Ελλάδας).

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην ανησυχία των επενδυτών μετά την εξαγγελία δημοψηφίσματος από την Ελλάδα σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση με την ΕΕ και το ΔΝΤ που προκάλεσε μεγάλη αύξηση στο γαλλικό spread ενώ το αντίστοιχο γερμανικό έπεσε κατά 25 μονάδες που είναι ρεκόρ για πτώση μέσα σε μια μέρα.

Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου – Μπαρόζο - Ρομπέι

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό είχαν οι Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπέι, όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση.

Γιούνκερ: Πιθανή η χρεοκοπία αν πουν «όχι» οι Έλληνες

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας πιθανόν να βρεθεί η Ελλάδα, αν οι πολίτες της απορρίψουν το τελευταίο πακέτο διάσωσης στο δημοψήφισμα που προανήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Τέρας ψυχραιμίας ή αλλού γι' αλλού ο Καρτάλης

Κ.Καρτάλης (βουλ. ΠΑΣΟΚ) : Στην Βουλή κατά την συζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης θα πω ό,τι έχω να πω!!!

Ποια Βουλή ρε φίλε και ποια Τετάρτη, Πέμπτη; Εδώ φαίνεται να καταρρέει ο κόσμος δίπλα σας και εσύ νομίζεις ότι θα φτάσεις πχ. την Πέμπτη για να μιλήσεις; Πολύ σιγουρία έχουν οι ΠΑΣΟΚοι και αυτό δεν είναι καλό σημάδι

Τελικά ρε κορίτσι μου τι θα γίνει; Θα παραιτηθείς ή όχι; Όλη η επιστολή Καϊλή στον ΓΑΠ παραιτείται η ίδια


Τελικά η Καϊλή δεν έχει παραιτηθεί και απλά η επιστολή που παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής απευθύνονταν στον ΓΑΠ και του ζητούσε να παραιτηθεί για να γίνει Κυβερνηση Εθνικής Ενότητας!!! Δηλ. ρε κορίτσι μου πόσο γατζωμένη είσαι στην καρέκλα που θέλεις να συνεχίσεις να "κυβερνάς"; Χέσε μας και άντε παραιτήσου να τελειώνουμε...

Ακολουθεί η επιστολή της:

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Νέα παράταση για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Tο υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας για άλλη μια φορά ανέβαλε τη γνωστοποίηση της απόφασής του για τη μελέτη των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, την οποία έχει υποβάλει στο υπουργείο η διεθνής εταιρία σχεδιασμού και κατασκευής του έργου Trans-Balkan Pipeline (Διαβαλκανικός Πετρελαιαγωγός), σύμφωνα με βουλγαρικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Τσουνάμι απ' το πήδημα Βενιζέλου απ' το καράβι! Μίλησε με Σόιμπλε, κάρφωσε ΓΑΠ και κλειδώθηκε στο νοσοκομείο!

τίτλος δεν είναι σενάριο αλλά η αλληλουχία των γεγονότων: Μόλις ο Μπένυ πήρε τα μηνύματα από τους δικούς του, πήρε τηλέφωνο τον Σόιμπλε στον οποίο προφανώς και είπε πως δεν ήξερε τίποτα προκειμένου να έχει τη στήριξή τους για την επόμενη μέρα και στη συνέχεια έπεσε στο κρεββάτι του πόνου προκειμένου να μην μπορεί κανείς εύκολα να τον κατηγορήσει ότι βρίσκεται πίσω απ' τις εξελίξεις...]

Τηλεφωνική συνομιλία με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Γιόζεφ Άκερμαν είχε το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να διασωθεί η έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ανεξαρτητοποιήθηκε και η Καϊλή και ζητάει Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας... αλλά έτσι δεν σώζεται

Όχι στο δημοψήφισμα, ναι σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής -όχι Παπανδρέου, δηλαδή- λέει η Εύα Καϊλή.σε επιστολή ανεξαρτητοποίησης πού έστειλε λίγο πριν τις 15:00 στον Πρόεδρο της Βουλής.

Στραβοί κουτσοί στον Αγ. Παντελεήμονα!

Πόσα θες να μας τρελάνεις ρεεεε

Ο Λοβέρδος πήδηξε ήδη με δήλωση σάλτο μορτάλε απ' το καράβι!!!!

"Είναι λάθος το δημοψήφισμα και δεν θα γίνει ποτέ !" δήλωσε πριν λίγο ο Λοβέρδος!!!

Σεβασμός στον ΓΑΠ: Γάμησ@ όλο τον πλανήτη-Καταρρέουν όλες οι αγορές!

Γερμανία: -5,37%,
Γαλλία: -4,45%,
Ιταλία: -2,68%,
ΗΠΑ: -2,26%!

Και η Καϊλή ανεξαρτητοποιείται (αλλά δεν εξιλεώνεται) από λεπτό σε λεπτό;

Σύμφωνα με πληροφορίες και η Εύα Καϊλή, που από χθες είχε εκφράσει έμμεσα την διαφωνία της με το δημοψήφισμα, πρόκειται να παραιτηθεί από στιγμή σε στιγμή... είπαμε ότι τέτοιες ώρες η φημολογία φουντώνει

Άρχισαν οι συλλήψεις ΠΑΣΟΚων!!! Συνελήθφη ο πρώτος!

Γνωστός για τις ιδιαίτερες απόψεις του και τις ιδιαίτερες προσωπικές του επιλογές, με δικές του εκπομπές κατά το παρελθόν και πολύ συχνά καλεσμένος σε εκπομπές άλλων, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος , είναι ο δημοσιογράφος - δικηγόρος - ιδιοκτήτης καφετέριας - πρώην σύμβουλος του Πρωθυπουργού, που συνελήφθη χθες βράδυ στην περιοχή της Ομόνοιας, κοντά στο καφενείο που διατηρεί, για...
ακάλυπτες επιταγές, σύμφωνα με το planet-greece

taxalia.blogspot.com

Μπένυ: Με ποιος μίλησε μέσα στη νύχτα και τον έπιασε η κοιλιά του;

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε τα ξημερώματα ο Ευ. Βενιζέλος με τον Β. Σόιμπλε, τον Ο. Ρεν και τον επικεφαλής της Deutsche Bank Γ. Ακερμαν... έτσι ίσως εξηγείται και ο πόνος στην κοιλιά που τον έπιασε τα ξημερώματα!

Πάμε σε εκλογές! Ιδού η απόδειξη: Μπεγλίτης ξηλώνει εκτάκτως τη στρατιωτική ηγεσία!

Με στόχο να φτιάξει τη δική του ηγεσία υπό την λογική των εκλογών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ, με μόνο θέμα την αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Και ο Μπένυ ετοιμάζεται να πηδήξει απ' το καράβι!!

Βγάζει την ουρά του απέξω ο Μπένυ διαρρέοντας απ' το νοσοκομείο (όπου θα μείνει και σήμερα για προληπτικούς λόγους) ότι δεν ήταν ενήμερος για την πρόθεση του ΓΑΠ να ζητήσει δημοψήφισμα

Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ζητάει προς το παρόν η Βάσω

«Καλώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να συγκροτηθεί Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας για τη διεξαγωγή εκλογών. Η χώρα κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία - Πρέπει να διασφαλιστεί το νέο πακέτο - Μετά άμεση προκήρυξη εκλογών» δήλωσε πριν λίγο

Φήμες ότι παραιτούνται Αντωνίου και Βάσω!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τα τελευταία λεπτά ακόμα δύο γυναίκες του ΠΑΣΟΚ θα παραιτηθούν από ώρα σε ώρα... μένει να δούμε αν τελικά οι γυναίκες ΠΑΣΟΚες τα έχουν μεγαλύτερα απ' τις κότες τους άνδρες...

Εννοείται πως όποιος παραιτηθεί... δεν εξιλεώνεται.

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μιλένα Αποστολάκη! Με 152 βουλευτές για την ώρα το ΠΑΣΟΚ

http://farm4.static.flickr.com/3644/3522038877_44b52aa36f.jpgΜπράβο της και δεν της φαινόταν! Έστω και την ύστατη ώρα κατάλαβε το αδιέξοδο που μας οδηγεί ο ΓΑΠ.

Γίνεται πλέον ολοφάνερο ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το ρίξει μόνο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ 

Τη βαθύτατη διαφωνία της με την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα εξέφρασε η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, δηλώνοντας ότι ανεξαρτητοποιείται.

Κινδυνεύει να μείνει με 151 βουλευτές η κυβέρνηση

http://www.newsbeast.gr/files/temp/E471A69658F55DFD91D588CA765F02F7.jpgΑναταραχή στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την δανειακή σύμβαση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να είναι διχασμένοι.

Ανοικτή επιστολή απέστειλε στον πρωθυπουργό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λυντζέρης, ζητώντας «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας».

Κυβερνητική σύσκεψη το απόγευμα συγκαλεί ο πρωθυπουργός

Κυβερνητική σύσκεψη συγκαλείται, στις 6 το απόγευμα, υπό τον Γ. Παπανδρέου, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Βίντεο Σαμαράς μετά τη συνάντηση με Παπούλια: «Εθνική ανάγκη οι εκλογές-Έχουμε τον τρόπο να αποτρέψουμε τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς»

Στην ανάγκη για εκλογές και ανάληψη ευθυνών από όλους αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ΝΔ έχει τον τρόπο να αποτρέψει τυχοδιωκτισμούς, εννοώντας προφανώς ότι μπορεί να παραιτηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα..

Ως εθνική ανάγκη χαρακτήρισε τις εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Βίντεο Σαμαράς: «Έχω την ιστορική ευθύνη να κάνω ό,τι απαιτείται προκειμένου η χώρα να μην μπει σε περιπέτειες»

Δείτε το βίντεο

Wall Street Journal: Το δημοψήφισμα απειλεί το νέο πακέτο βοήθειας

http://www.star.gr/uploads/images_resize/2011/11/114029_1223.jpg«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, άφησε άφωνη την Ευρώπη ανακοινώνοντας ένα δημοψήφισμα για το τελευταίο δανειακό πακέτο για την χώρα, ένα στοίχημα υψηλού ρίσκου που θα μπορούσε να απαξιώσει την διεθνή προσπάθεια διάσωσης του ευρώ».

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal στο σημερινό της άρθρο, σχετικά με την απόφαση Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ο Γιωργάκης με μια κουβέντα εξαύλωσε όσα είχαν κερδίσει οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές την περασμένη Πέμπτη!

http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/08/11399-300x225.jpgΣαν αποτέλεσμα της ανακοίνωσης για διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα σχετικά με τη συμφωνία διάσωσης της χώρας, ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης έπεσε -5,3% στις 134 μονάδες παραχωρώντας όλα τα κέρδη που είχε σημειώσει μετά τη συμφωνία της περασμένης Πέμπτης.

Στο σπίτι τους, μέσω της εφεδρείας στέλνει το ΠΑΣΟΚ τους πρώτους 7.000 δ. υπαλλήλους


Στην «κόκκινη γραμμή» της εφεδρείας θα τεθούν από 1η Ιανουαρίου του 2012 οι 7.000 υπάλληλοι 36 φορέων που βρίσκονται από τον Αύγουστο σε καθεστώς συγχώνευσης, κατάργησης ή ανασυγκρότησης.

Συνομιλία Μέρκελ – Σαρκοζί για το ελληνικό δημοψήφισμα

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν αργότερα σήμερα το μεσημέρι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. 

Γ. Βρούτσης: "Τυχοδιωκτικό το τελεσίγραφο ΓΑΠ"

«Το τελεσίγραφο του κ. Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ισοδυναμεί με πράξη ανιστόρητη, ανέντιμη και τυχοδιωκτική.

Μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι ήταν “επικίνδυνος”, σήμερα αποδεικνύεται ότι είναι και “αδίστακτος”.

Σαμαράς: «Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια, τα οποία υπάρχουν, τουλαχιστον εμάς να μην μας βρουν συνεργούς»

http://static.doldigital.net/webstatic/B3D19308024410DA6F469BD7F295A907.jpgΤην ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την νέα δανειακή σύμβαση, ανήγγειλε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, έχω την ιστορική ευθύνη να κάνω ό,τι απαιτείται προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας μας να μην μπει σε περιπέτειες. Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια, τα οποία υπάρχουν, τουλάχιστον εμάς να μην μας βρουν συνεργούς» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

ISDA: Δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός μιας και κούρεμα "ΦΑΙΝΕΤΑΙ" εθελοντικό

http://www.fmvoice.gr/files/Image/Photos%20Website/Foreis_kai_arxes/resized/isda_320_194.jpgΣύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ISDA, του οργανισμού που είναι υπεύθυνος για τα CDS, προς το παρόν η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δεν αποτελεί "πιστωτικό γεγονός" μιας το "κούρεμα" ΦΑΙΝΕΤΑΙ (όπως λέει χαρακτηριστικά) να είναι οικειοθελές. Όπως αναλύει στην ανακοίνωσή του ο οργανισμός για να υπάρξει πιστωτικό γεγονός, πρέπει αφενός να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας και αφετέρου να ζητήσει κάποιο απ' τα μέλη του να εξετάσει ο οργανισμός αν υπάρχει πιστωτικό γεγονός. Προς το παρόν τίποτα απ' τα δύο δεν έχει συμβεί οπότε φαίνεται ότι το κούρεμα είναι οικειοθελές και δεν υπάρχει λόγος ενεργοποίησης των CDS.

Κατάληψη στην ΕΛΣΤΑΤ Θεσσαλονίκης από απλήρωτους απογραφείς

Σε κατάληψη των γραφείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στη Θεσσαλονίκη έχουν προχωρήσει από το πρωί απογραφείς και τομεάρχες που απασχολήθηκαν προ εξαμήνου από την ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή πληθυσμού και παραμένουν απλήρωτοι.

"Η μούντζα του γιου μου ήταν αυθόρμητη"

[Εντάξει εγώ πιστεύω ότι ήταν ακραία η ενέργεια της μούτζας αν και άμα βλέπω τον "στρατηγό" στο βάθος να μιλάει στο κινητό την ώρα της παρέλασης ή διαβάζω τα παρακάτω, καταλαβαίνω πως η ακραία ενέργεια μπορεί και να δικαιολογηθεί]

Την Παρασκευή «ύψωνε» την μούντζα του στους επισήμους και την Δευτέρα, όπως και την προηγούμενη της παρέλασης, κρατούσε με την ίδια παλάμη το μυστρί στην οικοδομή που εργάζεται για να βγει το μεροκάματο.

Ο Αχιλλέας Μ., το 12ο παιδί από τα 16 της πολύτεκνης οικογένειας από την Λάρισα, δίχασε την κοινή γνώμη, όταν την Παρασκευή σήκωσε το χέρι και μούντζωσε παρατεταμένα όσους βρίσκονται στην εξέδρα των επισήμων.

«Και άλλα παιδιά έδειξαν την αγανάκτηση τους, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο», είπαν κάποιοι, δείχνοντας έντονο εκνευρισμό για την «απαράδεκτη πράξη» του.

Ακόμα και ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει διχασμό, για το αν θα πρέπει να του επιβληθεί τιμωρία ή όχι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον για το περιστατικό έχει δείξει και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Ποιος είναι όμως ο νεαρός που έγινε «πρωταγωνιστής» των παρελάσεων

Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο παιδί, αλλά για ένα σκληρά εργαζόμενο νέο (εργάζεται ως ελαιοχρωματιστής από μικρή ηλικία), αριστούχο στο 3ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο, για αυτό άλλωστε ήταν και παραστάτης στην παρέλαση, παρότι ξυπνάει από τις 6 το πρωί για να πάει να δουλέψει και στην συνέχεια στο σχολείο και μετά διάβασμα έως τα μεσάνυχτα. Όσοι τον ξέρουν τον περιγράφουν ως ένα ήσυχο παιδί.

Με δύο γονείς εργαζόμενους στον Δήμο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 15 ακόμα αδέρφια δεν είχε πολλά περιθώρια να μην εργαστεί και για αυτό ίσως είναι τόσο συνειδητοποιημένος από μικρός για τις δυσκολίες της ζωής και για το πόσο κοπιαστικά βγαίνει ένα πιάτο φαγητό για τον ίδιο, τους γονείς τους και τα 15 αδέρφια του.

Η αντίδραση του  λίγο ακραία, αλλά, σύμφωνα με τον πατέρα του «ήταν αυθόρμητο αυτό που έκανε το παιδί. Είναι πολύ καλός μαθητής και θέλει να σπουδάσει υπολογιστές. Τα παιδιά βλέπουν ότι το μέλλον τους δεν είναι καλό. Τα πάντα διαλύονται. Κόβεται το εισόδημα των γονιών τους. Τελευταία μας ήρθαν πολλά χαράτσια. Μόνο αυτή η έκτακτη εισφορά ήταν 1.038 ευρώ».

Όσον αφορά την κριτική που δέχτηκε ο πατέρας ότι «δεν διαπαιδαγώγησε σωστά τα παιδιά του», απαντά στον Ελεύθερο Τύπο: «Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Την οικογένεια μου τη βλέπουν και την θαυμάζουν».

Πάντως, ο ίδιος ο μαθητής, που για κάποιους έγινε ήρωας και για κάποιους παράδειγμα προς αποφυγήν σιωπά, ξαφνιασμένος από την μεγάλη δημοσιότητα που είχε η πράξη του, την οποία δεν ανέμενε. Δέχεται βροχή προτάσεων για συνεντεύξεις, αλλά δεν θέλει προς το παρόν να μιλήσει.

«Γνώριζαν για το δημοψήφισμα Μέρκελ - Σαρκοζί» λέει ο Πρωτόπαππας

Αυτό υποστήριξε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαππας, μιλώντας σήμερα στο ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ FM». 

Όπως δήλωσε ο Πρωτόπαππας ο πρωθυπουργός είχε προϊδεάσει τους δύο ευρωπαίους ηγέτες για το δημοψήφισμα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως...

Θα τα @@μήσει όλα το Γιωργάκι: Κατάρρευση όχι μόνο του ΧΑΑ (-6,3%!!) αλλά και των ξένων αγορών

Μεγάλη πτώση γνωρίζουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές μετά την ανακοίνωση της Δευτέρας περί διενέργειας δημοψηφίσματος στην Ελλάδα σχετικά με το τελευταίο πακέτο βοήθειας για την επίλυση της κρίσης χρέους. Στο «κόκκινο» το ΧΑ με τον δείκτη να καταρρέει κατά 6,3% μέχρι στιγμής.

«Μουδιασμένο» το Βερολίνο από την απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος

http://static.doldigital.net/webstatic/5B72E6C2B7F07D386DC250FE057BB671.jpgΑιφνιδιασμός επικράτησε στο Βερολίνο, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Η Γερμανίδα καγκελάριος και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιδρούσαν έντονα σε αυτό το ενδεχόμενο. «Νομίζαμε ότι τον πείσαμε» είπε πηγή της καγκελαρίας. «Τα γεγονότα, δυστυχώς, μας διαψεύδουν».

Κύπρος: "Κάτι δεν πάει καλά" με τη γεώτρηση για φυσικό αέριο

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης Χριστόφια και κατά της υπουργού Εμπορίου εξαπέλυσε και πάλι ο Σόλων Κασίνης. Τετ α τετ σήμερα Πραξούλας και Κασίνη στην κυπριακή βουλή. [Πριν μια εβδομάδα γράψαμε ότι η Πραξούλα αφαίρεσε από τον τεχνοκράτη και ειδικό Κασίνη σημαντικά καθήκοντα και αρμοδιότητες, όσον αφορά τις έρευνες φυσικού αερίου, τις οποίες μεταβίβασε στον εαυτόν της, ενώ λίγες μέρες πιο πριν του είχε "απαγορεύσει" και να μιλά σαν ΓΓ του υπουργείου]

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας στο υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης, δήλωσε ότι έχει την αίσθηση πως «κάτι δεν πάει καλά» με τη γεώτρηση για φυσικό αέριο που γίνεται στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ έκανε λόγο και για «μαγειρεία» για το δεύτερο γύρο αδειοδότησης για έρευνες σε άλλα θαλάσσια πεδία. Ο κ. Κασίνης δεν εξήγησε τι εννοούσε με τη φράση «κάτι δεν πάει καλά».

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Για το "Δημοψήφισμα"

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟ!

Δύο είναι οι διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα μας βάσει των οποίων οδηγείται σε δημοψήφισμα ο Ελληνικός Λαός:

FT: Ευρωπαϊκός «συναγερμός» και ανησυχία για το δημοψήφισμα

«Ανησυχητική» χαρακτηρίζουν την απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για να θέσει την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης σε δημοψήφισμα οι Financial Times, τονίζοντας ότι ενδεχομένως να σημάνει συναγερμό στην Ευρώπη.

Το ελληνικό δημοψήφισμα θα αφορά τη συμμετοχή στο ευρώ, λέει Φινλανδός υπουργός... θα το θελε πολύ;

Με την παραμονή στο ευρώ συνδέουν πολλοί Ευρωπαίοι και όχι μόνο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματοςΈκπληξη προκάλεσε η απόφαση του πρωθυπουργού να ανακοινώσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα και οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις καταδεικνύουν ότι ουσιαστικά το ζήτημα που θα τεθεί είναι η συμμετοχή ή όχι της χώρας στην Ευρωζώνη.