19 Νοεμβρίου 2011

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων σε ρολόι από την Hublot

Η ελβετική εταιρία κατασκευής πολυτελών ρολογιών, Hublot ανακοίνωσε ότι έχει κατασκευάσει ένα ρολόι σύμφωνα με το γνωστό αστρονομικό μηχανισμό των Αντικυθήρων που βρέθηκε μετά από υπόδειξη αρχαίου ναυαγίου από τον σφουγγαρά Δημήτριο Κοντό. Η ελβετική εταιρία θεώρησε πρόκληση τη μεταφορά του μηχανισμού, που κανονικά είχε το μέγεθος ενός κουτιού παπουτσιών, στο μέγεθος ενός ρολογιού και οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι τεχνικοί ήταν τεράστιες. Δείτε τις φώτο και τα βίντεο:

Να ποιους έσωσε ο ΓΑΠ με το ΔΝΤ και τα μνημόνια: Τις ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ΟΧΙ την Ελληνική οικονομία που τη βούλιαξε

[Για το ότι οι ξένες τράπεζες είχαν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους και με τα δάνεια της τρόικα κατάφεραν και το μείωσαν πάνω απ' το μισό, ώστε να είναι σήμερα σε θέση να ανεχτούνε χαλαρά κούρεμα 50%, το έχουμε γράψει και παλαιότερα]


Αναζητώντας κρατικά ομόλογα σε χαρτοφυλάκια του εξωτερικού
Γιωργος Μαντελας
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 06/12/2009

Υπάρχουν ελληνικά ομόλογα και πόσα σε ξένα τραπεζικά χαρτοφυλάκια; Και σε κάθε περίπτωση, το ύψος τους δικαιολογεί την ερώτηση που απηύθυνε στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, Ιταλίδα δημοσιογράφος την Τετάρτη το μεσημέρι στις Βρυξέλλες;

Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητά το 73,4% των πολιτών-Στο 24,6% η ΝΔ

Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητά το 73,4% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για το Παρόν της Κυριακής.

Περισσότεροι από 8 στους 10 (81,9%) θεωρούν ως θετική εξέλιξη την παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ενώ το 68,8% συμφωνεί με την απόφαση Σαμαρά να συμμετάσχει η ΝΔ στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Ασύμφορο το επιτόκιο 8% για την ανταλλαγή ομολόγων, λέει ο Φ. Σαχινίδης

Η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση που φέρεται να έχουν καταθέσει οι τραπεζίτες μέσω του IIF για επιτόκιο (κουπόνι) 8% στα νέα -«κουρεμένα» κατά 50%- ομόλογα που θα ανταλλαχθούν με τα υφιστάμενα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI) στο δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

ΠΑΝΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Ο Πρίγκιπας στο Καραισκάκη!! (βίντεο)

Αγριο ξύλο αυτή την ώρα στην περίφημη πλατεία Ταχρίρ!

Ο Στρατός που έχει επιβάλλει μια χειρότερη δικτατορία απ' τον Μουμπάρακ προσπαθεί να εμποδίσει τους διαδηλωτές απ' την κατάληψή της. Προφανώς δεν θέλουν να αφήσουν να φουντώσει το εναντίον του κίνημα για τη συνεχή αναβολή των εκλογών.

Καρχιμάκης: Με Παπανδρέου στις εκλογές... για να βουλιάξουμε ακόμα πιο πολύ

Στήριξη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να παραμείνει στο τιμόνι του κόμματος παρέχει σε συνέντευξή του σε Κυριακάτική εφημερίδα ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος κ. Μιχάλης Καρχιμλάκης.

Βίντεο με τον συλληφθέντα Σαιφ Αλ Ισλάμ Καντάφι

Δείτε το:

Olympiakos – Panathinaikos Live Stream (Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 19:30μμ)

Links για Live Stream του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός:

Επιπλέον φόροι 3,6 δισ. ευρώ το 2012 σε εισοδήματα και ακίνητα... ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

Επιπλέον φόρους ύψους 3,6 δισ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν το 2012 μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, αγρότες και ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, σε μία περίοδο που η οικονομία είναι σε βαθιά ύφεση, τα εισοδήματα μειώνονται και η ανεργία αυξάνεται.

ΔΟΛ

Επίθεση στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στη Λ. Αλεξάνδρας

Επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία συνδέσμου φίλων του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ, ενώ ακολούθησαν συμπλοκές.

Ράιχενμπαχ: Χρειάζεται πολιτική βούληση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Την ανάγκη να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη τονίζει ο επικεφαλής της task force στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.

Σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής ο κ. Ράιχενμπαχ υπογραμμίζει ότι χρειάζεται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής πολιτική βούληση σημειώνοντας ότι "το σχετικό σχέδιο δράσης υπάρχει και έχει συμφωνηθεί από τον Μάιο του 2011 με τις ελληνικές αρχές".

Bundesliga 13η αγωνιστική

Παπαδόπουλος (Schalke), Παπασταθόπουλος (Werder), και Φορτούνης (Kaiserslautern) έπαιξαν 90 λεπτά ενώ ο Πέτσος (Kaiserslautern) έγινε αλλαγή στο 76. Πρώτος σκόρερ είναι ο Gomez με 13 γκολ ενώ ακολουθεί ο Huntelaar με 12 και ο Pizzaro με 11. Δείτε τ' αποτελέσματα και τη βαθμολογία:

Αναβλήθηκε ο αγώνας Κολονία-Μάιντς μετά από απόπειρα αυτοκτονίας του διαιτητή!!

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας Κολονία-Μάιντς αναβλήθηκε 40 λεπτά πριν απ' την προγραμματισμένη έναρξη και ενώ οι φίλαθλοι και οι ομάδες ήταν στο γήπεδο. Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι ο διαιτητής δεν μπορούσε να σφυρίξει και δεν μπόρεσε να βρεθεί αντικαταστάτης του. Όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο διαιτητής Babak Rafati που θα διηύθυνε τον αγώνα προσπάθησε λίγο πριν την έναρξη, άγνωστο πως, να αυτοκτονήσει! Ο Rafati έχει σφυρίξει, από το 2005, πάνω από 100 αγώνες του γερμνανικού πρωταθλήματος, ενώ από το 2008 είναι και διεθνής διαιτητής της ΦΙΦΑ.

«Φρένο» στις διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ βάζει ο Μπένυ;

Δεν θα διακόψει η ΔΕΗ τους πρώτους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς που περιέχουν το ειδικό τέλος ακινήτων, ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Εθνους", ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να μην προχωρήσει στην έκδοση εντολών αποκοπής ηλεκτροδότησης, κάτι που θα συνέβαινε μεθαύριο Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία των 40 ημερών για τους πρώτους λογαριασμούς που εκδόθηκαν και συμπεριλαμβάνουν το ειδικό τέλος. Πηγές αναφέρουν ότι περίπου 70.000 με 80.000 καταναλωτές δεν είχαν πληρώσει το ΕΕΤΔΕ ακινήτων και, φυσικά, και το ποσό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Πιπιλή εναντίον Χατζηγάκη, Μητσοτάκη, Κρανιδιώτη, Καμμένου... οι άλλοι έχουν σειρά αύριο

Έντονη κριτική στον Σωτήρη Χατζηγάκη άσκησε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, τονίζοντας ότι με τις δηλώσεις του περί «ακροδεξιών σταγονιδίων στη ΝΔ», «προσέβαλλε το σύνολο των βουλευτών και των ψηφοφόρων του κόμματος».

«Ο κ. Χατζηγάκης θα έπρεπε να είχε διαγραφεί από την ίδια την κοινωνία από τότε που χάρισε σκανδαλωδώς στους αγρότες 500 εκατομμύρια ευρώ για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις» είπε.

Σόιμπλε: Αναγκαία η γραπτή συναίνεση

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, DPA, πως, εάν δεν υπάρξουν γραπτές εγγυήσεις, δεν θα υπάρξει εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διευκρινίζοντας πως εάν δεν υπάρξουν γραπτές εγγυήσεις για την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου, δεν θα υπάρξει εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Πέντε ενέργειες που συνιστούν δέσμευση επανέλαβε ο Σαμαράς στην τρόικα

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά κυρίως το ανοικτό ζήτημα σχετικά με τις εγγυήσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης και η πορεία για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, συζητήθηκαν στη συνάντηση της τρόικας με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Συνεχίζονται οι επαφές Γιωργάκη με στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Με τους κυρίους Χρυσοχοΐδη, Παπαιωάννου και Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε σήμερα Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται σε μια σειρά ανάλογων επαφών που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του Κινήματος και οι οποίες θα συνεχιστούν την Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τους κυρίους Θ. Πάγκαλο, Α. Κακλαμάνη, Π. Ευθυμίου και Χ. Καστανίδη.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ηλίθια εφημερίδα απευθυνόμενη σε ηλίθιους

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από τη Δημοκρατία και προσπαθεί δολίως να καλλιεργήσει την εντύπωση στα αφελή γερόντια που διαβάζουν τη φυλλάδα, ότι αν πληρωθούν τα CDS θα έχει πρόβλημα η Ελλάδα!!! Μα τι λέτε ρε ηλίθιοι; Τις μαλακι@@ που λέτε στο press-gr τις πουλάτε και σε κωλόχαρτο στους αναγνώστες σας; 'Ελεος με τον λαϊκισμό! Δεν πάμε μπροστά έτσι! Τον Βενιζέλο τον έχουμε μπινελικώσει αρκετές φορές από εδώ για τα είπα-ξείπα και για τα καραγκιοζιλίκια που μας έφεραν εδώ... αλλά το να λέμε ότι έχει άδικο όταν λέει την αλήθεια:

"Η πληρωμή των CDS είναι κάτι που αφορά τα λαμόγια που τα αγόρασαν και αυτά που τα εξέδωσαν και όχι την Ελλάδα" είναι γκράντε μαλακ@@. Έτσι ακριβώς όπως το λέει είναι: Το δικό μας το πρόβλημα είναι η χρεωκοπία και όχι τα CDS. Tα CDS είναι πρόβλημα των απατεώνων που βρίσκονται στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη και προσπαθούν να φάνε ο ένας τα λεφτά του άλλου και εννοείται πως η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τίποτα για τα CDS αλλά θα γονατίσει με τη χρεοκοπία

Διαβάστε και τι γράφουν οι γραφικοί:

Συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, μιας και ο Στρατός δεν είναι Μουμπάρακ

Συγκρούσεις σημειώθηκαν το Σάββατο στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές μετά από τη διάλυση μιας καθιστικής διαμαρτυρίας.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν η αστυνομία μπήκε στην πλατεία με σκοπό να διαλύσει την καθιστική διαμαρτυρία στην οποία συμμετείχαν εδώ και λίγες ημέρες άτομα που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της εξέγερσης του Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου, καθώς και συγγενείς ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους.

Απάτη δημοσιοσχεσιτών στο Twitter

Οποιος γυρίζει και μυρίζει όπως λέει η φίλη μου Σοφία Φιλιππίδου! Ετσι λοιπόν, γυρίζοντας χθες, μέσα στην άγρια νύχτα στα timeline και στα προφίλ κάποιων χρηστών του twitter, μύρισα ...λαγό! Μάλλον δεκάδες, αν όχι χιλιάδες λαγούς με ψευτοπροφίλ... Κοινά τους χαρακτηριστικά:

Συνελήφθη στη Λιβύη ο γιος του Καντάφι!

Ο γιος του Λίβυου πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ, συνελήφθη στα νότια της Λιβύης, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ αλ Αλάγκι.

Υπουργός απειλεί να εφαρμόσει το Νόμο!!! Ε όχι μη μας το κάνεις αυτό... (βιντεο)

Θαυμάστε τον:

Σε ταινία πορνό ο Φρανκ Σινάτρα;

Ήταν η δεκαετία του ’30 όπου ο 19χρονος Φρανκ Σινάτρα ήταν άνεργος, άστεγος και καταπονημένος. Γι’ αυτό και αποδέχτηκε σχετικά εύκολα την πρόταση να συμμετάσχει σε ταινία ενηλίκων, για την οποία πληρώθηκε το 1934 με 100 δολάρια. Τον ισχυρισμό αυτό διατυπώνει ο ερευνητής συγγραφέας Darwin Porter, που επί δεκαετίες αναζητά άγνωστες πτυχές της ζωής του διάσημου καλλιτέχνη.

Απολύθηκε ο βοηθός σκηνοθέτης του Mega!

Βρήκε τον ένοχο το Mega για το “λάθος” στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της 17ης Νοέμβρη, όταν στο ρεπορτάζ της πορείας για το Πολυτεχνείο προβλήθηκαν πλάνα από τις διαδηλώσεις του καλοκαιριού με επεισόδια. Το γεγονός επισημάνθηκε ταχύτατα και στο Διαδίκτυο έγινε χαμός από καταγγελίες για την πολιτική του Mega.

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής

Την Τρίτη στις 3 το μεσημέρι από το Πρώτο Νεκροταφείο η κηδεία του καθηγητή Νεοκλή Σαρρή που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο τα ξημερώματα σε ηλικία 71 ετών.

Ο Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ψάχνει τρίποντο για να μείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο Γ. Α. Παπανδρέου δηλώνει παρώνΤου ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Το σενάριο άλλος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και άλλος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές είναι στο τραπέζι των συζητήσεων για την επόμενη μέρα του κόμματος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και μεταξύ αυτών που συζητά από χθες ο Γ. Παπανδρέου με κορυφαία κομματικά στελέχη.

Οι συζητήσεις αφορούν την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με την κυβερνητική σταθερότητα και την ολοκλήρωση του έργου, που έχει αναλάβει η νέα κυβέρνηση, καθώς το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές ότι ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να ανοίξει τις διαδικασίες, προκειμένου:

Τα νετρίνα εξακολουθούν να κινούνται πιο γρήγορα από το φως

Τα νετρίνα επιμένουν να κινούνται ταχύτερα από το φως στο τούνελ του πειράματος OPERA σε πείσμα των «διαφωνούντων». Οι νέες πιο «ενισχυμένες» μετρήσεις που έγιναν στον επιταχυντή του CERN επιβεβαίωσαν τας αρχικά αποτελέσματα, τα οποία φαίνονται σιγά σιγά να χάνουν τον «απίστευτο» χαρακτήρα τους και να παγιώνονται όλο και περισσότερο.

Νταλάρα: Χαμηλότερη η συμμετοχή στο PSI

Κατεβάζει τον πήχη των συμμετοχών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομόλογων ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF – εκπροσωπεί τους ιδιώτες πιστωτές), Τσαρλς Νταλάρα.

Αλήθεια που χάθηκε αυτή η ψυχή;

Χαθήκαν οι πολιτικοί μαϊντανοί από τα πρωτοσέλιδα τον ΜΜ'Εξαπάτησης αφού τους χρησιμοποίησαν για τους δικούς τους σκοπούς τους πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων:

Μ. Κεφαλογιάννης: Τροποποίηση του νόμου 3869/2010 για τους πλειστηριασμούς

Την τροποποίηση του νόμου 3869/2010 για τους πλειστηριασμούς ζητά από την Κυβέρνηση ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τονίζοντας πως πρέπει να οριστεί ότι αναστέλλονται τα αναγκαστικά μέτρα αυτοδίκαια από την κατάθεση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο επισημαίνοντας πως είναι απαραίτητο με νομοθετική διάταξη την αναστολή των πλειστηριασμών, μέχρι 31-12-2014

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

Εισβολές κακοποιών σε σπίτια την νύχτα

Στον Πειραιά, (3) άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν την είσοδο διαμερίσματος 1ου ορόφου, ιδιοκτησίας ημεδαπού, εισήλθαν σε αυτό και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν ανωτέρω και του αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό, καθώς και τα κλειδιά του οχήματός του, το οποίο στη συνέχεια αφαίρεσαν, διέφυγαν και αναζητούνται.

Συνελήφθη ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ για χρέη στο δημόσιο στη Θεσσαλονίκη μιας και στην Αθήνα δεν υπάρχουν φοροφυγάδες

[Εννοείται πως όλοι οι προηγούμενοι συλληφθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι αν και καταδικάστηκαν απ' το αυτόφορο σε μερικά χρόνια φυλακή... το κλασικό ελληνικό κόλπο: ασκούν έφεση, πάνε σπιτάκι τους για να συνεχίσουν τις μπίζνες και σε 8-10 χρόνια που θα συζητηθεί η έφεση (μετά από απανωτές αναβολές) ποιος ζει και ποιος πεθαίνει... και γι αυτό όμως η Μέρκελ φταίει]

Συνελήφθη από άντρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης ένας 46 χρονος ιδιοκτήτης Σούπερ Μάρκετ για
μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση ,χρηματικού ποσού ύψους 560.378 €.Ο 46 χρονος επιχειρηματίας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

e-Επιλογές

Ενδιαφέρουσες αναρτήσεις φίλων:

Τρεις νεκροί σε καραμπόλα στη Γερμανία

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μια γυναίκα και δύο άνδρες, σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν σε μια καραμπόλα 52 αυτοκινήτων αργά χθες σε αυτοκινητόδρομο υψηλής ταχύτητας στη βόρεια Γερμανία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Κρίσιμες συναντήσεις τρόικας- ΠΑΣΟΚ- ΝΔ

Kρίσιμες για την καταβολή της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα θα είναι οι συναντήσεις που θα έχουν σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και οι επαφές που θα έχει Δευτέρα και Τρίτη σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο ο Λουκάς Παπαδήμος.