21 Νοεμβρίου 2011

Στα πρόθυρα της διάλυσης το Βέλγιο που εδώ και 1,5 χρόνο δεν έχει κυβέρνηση!

Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στο Βέλγιο, καθώς ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, ο γαλλόφωνος σοσιαλιστής Ελιο Ντι Ρούπο, κατέθεσε στο μονάρχη Αλβέρτο Β' την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, την ώρα που επείγει στο κοινοβούλιο να ψηφιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2012.

Υπέβαλε παραίτηση η κυβέρνηση της Αιγύπτου

Την παραίτησή της υπέβαλε την Κυριακή η κυβέρνηση της Αιγύπτου, μετά τις βίαιες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ανάμεσα σε αστυνομικούς και στρατονόμους και διαδηλωτές, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση τη Δευτέρα.

Ι. Βρούτσης για τον "αναπόφευκτο" προϋπολογισμό του 2012

«Ο Προϋπολογισμός που κατατέθηκε από τον Υπουργό των Οικονομικών:

-είναι αποτέλεσμα μετεξέλιξης των δύο προηγούμενων προϋπολογισμών -του 2010 και 2011- που είχαν «άδοξη κατάληξη» όχι μόνο λόγω του πλήρους εκτροχιασμού τους, αλλά και γιατί κυρίως οδήγησαν την οικονομία -με τα μέτρα που περιείχαν - σε τέλμα και την κοινωνία σε απόγνωση.

ΜΙΑ ΙΔΕΑ

   Michail Ignatiou
Εάν ο κ. Παπανδρέου δεν "σοφιζόταν" το δημοψήφισμα, η έκτη δόση θα είχε δοθεί στις 11 Νοεμβρίου. Το δημοψήφισμα οδήγησε στον εκβιασμό.
 Αυτό μετέδωσε πριν από λίγο ο Μιχ. Ιγνατίου.
 Επειδή όσο δεν υπογράφει ο Σαμαράς ,θα βγαίνει ο κάθε Μπένυ και ο κάθε ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ και θα κλαίγονται ότι ο καημένος ο λαός θα χάσει το δώρο των Χριστουγέννων ,ναι μη γελάτε,τα 345 ευρώ τα ονομάζουν δώρο και ότι κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις του Δεκεμβρίου.
  Επειδή και ο κόσμος κάτι παραπάνω περιμένει από τη Ν.Δ. ρε γαμώτο.
  Μήπως θα έπρεπε η Ν.Δ. να συλλέξει όλα εκείνα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν αυτά που λέει ο Ιγνατίου  και κάμποσοι άλλοι σοβαροί δημοσιογράφοι και παράγοντες και σε μια ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό?
   ΚΑΛΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΠΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ,ΞΕΡΩ ΣΤΗ Ν.Δ. ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Αηδία: Ξαναπροσέλαβε ο Βενιζέλος τον εβραίο-gay (σύμφωνα με τον ίδιο) και απόφοιτο Λυκείου σύμβουλο που τον συνοδεύει σε ταξίδια σαν ιδιώτης

Θυμάστε την υπόθεση με τον διευθυντή Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας του Βενιζέλου (ο Βενιζέλος το έχει μαζί του από την εποχή που ήταν υπουργός Πολιτισμού επί Σημίτη), Ηλία Βεργίτση, που αποκάλυψε η Ζούγκλα του Μάκη; Θυμάστε ότι ήταν ο υπάλληλος του Βενιζέλου που πόζαρε γυμνός, σαν Seile Sistigrev (που αν το διαβάσουμε ανάποδα βγάζει το: vergitsis elies) σε φώτο που ανέβαζε σε σελίδες για ομοφυλόφιλους και ζητούσε συγκατοίκους για μερικές μέρες απ' το εξωτερικό χωρίς αποδείξεις και μαλακ@@@; Θυμάστε πως η Ζούγκλα αποκάλυψε ότι έλεγε για τον εαυτόν του ότι είναι ένας φιλικός gay, εβραϊκής καταγωγής; Θυμάστε πως μετά την αποκάλυψη "παραιτήθηκε";

Κουτσό άλογο η πράσινη ανάπτυξη όπως δείχνουν τα στοιχεία... παρά τα δις των επιδοτήσεων!!!

Απογοήτευση πρέπει να πιάνει τους φίλους της πράσινης ανάπτυξης όταν βλέπουν αυτή τη διείσδυση μετά από πακτωλό δις που έχουν δώσει οι κυβερνήσεις παγκοσμίως:

Συνελλήφθησαν άλλοι δύο βενζινάδες για πλαστά τιμολόγια... αλλά οι οικογένειές τους να μην ανησυχούν... θα είναι έξω και καθαροί, μεθαύριο

Δύο άτομα, 25 και 32 χρονών, συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Δυτική Αττική από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας κατηγορούμενοι για λαθρεμπορία υγρών καυσίμων, έκδοση εικονικών τιμολογίων και δελτίων αποστολής, καθώς και για τη μη απόδοση ΦΠΑ.

Θερίζουν ότι έσπειραν: Εκτός λειτουργίας το σύστημα «Ερμής» της ΔΕΗ έθεσε η ΓΕΝΟΠ

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «όχι μόνο δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος αλλά, με ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΗ, αύριο δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καμιά απολύτως συναλλαγή με το κοινό».

Εκτός λειτουργίας έθεσε απόψε η ΓΕΝΟΠ το πληροφοριακό σύστημα «Ερμής» της ΔΕΗ, που σημαίνει, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ότι «όχι μόνο δεν μπορούν να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος αλλά, με ευθύνη της διοίκησης της ΔΕΗ, αύριο δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καμιά απολύτως συναλλαγή με το κοινό».

Βίντεο: Άπαιχτη δήλωση του ρεπουμπλικάνου Newt Gingrich για τους Occupy Wall Street!

Αφού είπε ότι οι διαδηλωτές του κινήματος Occupy Wall Street χρησιμοποιούν το πάρκο ή τις δημόσιες τουαλέτες χωρίς να πληρώνουν φόρους, τους προέτρεψε

Ο κάθε άσχετος βγαίνει και μιλάει για το αν τα ομόλογα θα είναι υπό αγγλικό ή ελληνικό δίκαιο χωρίς να ξέρει τι λέει

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΠΑΣΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ...

Διαψεύδει ο ΠΑΠ τα περί ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών στην Τουρκία, αλλά....

[Διαψεύδει ο Παπακωνσταντίνου (στη φώτο ο Βασίλης που σκαμπάζει το ίδιο από οικονομία και περιβάλλον) τα δημοσιεύματα αλλά δεν λέει κιόλας ότι δεν τα είπε αυτά που του καταλογίζουν ότι είπε σε ομιλία του στην Τουρκία ;)]

Διαψεύδει το υπουργείο Περιβάλλοντος τα δημοσιεύματα τουρκικής και ελληνικής ημερήσιας εφημερίδας περί ηλεκτρικής διασύνδεσης των ελληνικών νησιών με την Τουρκία, επισημαίνοντας ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας προβλέπει τη διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα.

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ

Μου φαίνεται ότι δεν ξυπνάς Α. Σαμαρά και κανόνια να βροντάνε δίπλα σου. Από τη μια γκάφα στην άλλη, από τη μια κωλοτούμπα στην άλλη και απ’ ότι βλέπω έπεται, δυστυχώς, συνέχεια…
Τώρα πάνε να σε τελειώσουν και αν δεν ανοίξεις τα μάτια σου θα σε τελειώσουν κανονικά.

Η επιστολή του Α. Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους ηγέτες του ΕΛΚ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΝΔ την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στους ομολόγους του του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), μεταξύ άλλων η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Φιγιόν, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο Ζοζέ Μπαρόζο, μέσω της οποίας εξηγεί την επιλογή του να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Διευλκυστίνδα μεταξύ Τρίπολης και μαχητών της Ζιντάν ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ... για το ποιος θα τον εκτελέσει εννοείται (βίντεο)

Τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η νέα ηγεσία της Λιβύης φέρνει επιτακτικά στην επιφάνεια η σύλληψη του Σαΐφ αλ-Ισλάμ αλ-Καντάφι: την αυτόνομη και δυνητικά ανεξέλεγκτη δράση ισχυρών και ανταγωνιστικών ένοπλων ομάδων που πολέμησαν το πρώην καθεστώς, και τους ανύπαρκτους δικαστικούς θεσμούς έπειτα από 42 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας του Μουαμάρ Καντάφι στη χώρα.

Συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο ο Κ.Γιαννίκος του Αλτερ... θα ελευθερωθεί μεθαύριο

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας ο μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Alter Κ.Γιαννίκος για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Η σύλληψη του κ. Γιαννίκου έγινε ύστερα από σχετικές έρευνες του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής και κατόπιν συνεργασίας του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ Ι.Διώτη με τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

ΤΑ 7 ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Τα χαράτσια αυτά είναι:

Η μαλακ@@ της βδομάδας! Δείτε στο βίντεο ποιος την είπε

"Ο ΓΑΠ αποτελεί εθνικό κεφάλαιο"!!! Δείτε ποιος είναι ο δράστης:

Ελεύθεροι και όμορφοι όσοι έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα για χρέη στο Δημόσιο

Τριετής φυλάκιση με αναστολή σε δύο επιχειρηματίες για μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο

Ποινές φυλάκισης 3 ετών στον καθένα επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι βάσει της λίστας με μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου συνελήφθησαν πριν λίγες μέρες για μη καταβολή χρεών.

Ανατριχίλα έπιασε τα λαμόγια: Ο Ράιχενμπαχ βλέπει τους επιχειρηματίες παρακάμπτοντας τον Δασκαλόπουλο!

[Σκίζουν τα ρούχα τους στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για τη συνάντηση που παρακάμπτει το λαμόγιο τον Δασκαλόπουλο!! Εννοείται ότι δεν πρέπει να προβληματιστεί ο αναγνώστης, γιατί 25 επιχειρηματίες δέχθηκαν να συναντηθούν με τον Ράιχενμπαχ αφού τους εκπροσωπεί επάξια ο Δασκαλόπουλος ;) ή μήπως δεν τους εκπροσωπεί;]

Συνάντηση με 25 διευθύνοντες συμβούλους κορυφαίων επιχειρήσεων από την ελληνική αγορά θα έχει ο "Καγκελάριος" Χορστ Ράιχενπμαχ την Τετάρτη στις δέκα το πρωί, στο κτήριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεων Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) με στόχο να ακούσει τα προβλήματά τους αλλά και να συζητήσει εργασιακά και γραφειοκρατικά θέματα μαζί τους. Μάλιστα ο κ. Ράιχενμπαχ μαζί του θα έχει ολόκληρη την ομάδα τεχνοκρατών (task force) ώστε να ακούσουν από πρώτο χέρι τα θέματα που απασχολούν τους εργοδότες της χώρας.

Πήγε στην πλατφόρμα της Noble ο Χριστόφιας

 Την πλατφόρμα "Όμηρος" της αμερικανικής εταιρείας Noble, στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ όπου γίνονται οι ερευνητικές γεωτρήσεις για εντοπισμό υδρογονανθράκων, επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών. 



Κι ο Παπαδήμος προστέθηκε σ'αυτούς που ζητάνε την υπογραφή Σαμαρά!

Απαραίτητη εκτιμά ότι είναι η επιστολή με τις δεσμεύσεις των πολιτικών κομμάτων ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όπως τόνισε σε κοινή συνέντευξή Τύπου με τον πρόεδρο Ζοζέ Μπαρόζο. Ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε πάντως, ότι οι ίδιοι οι πολιτικοί ηγέτες θα αποφασίσουν η βεβαίωση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει.

Γιανίκ Νοά κατηγορεί τους Ισπανούς ότι ντοπάρονται σε όλα τα αθλήματα!

Ο Ραφαέλ Ναδάλ ήταν ο μοναδικός Ισπανός (ίσως επειδή είναι κι’ αυτός τενίστας) που τόλμησε να απαντήσει στον πρώην σπουδαίο τενίστα Γιανίκ Νοά, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες με άρθρο του στην γαλλική «Le Monde» είχε αποδώσει τις επιτυχίες των Ισπανών σχεδόν σε όλα τα αθλήματα τα τελευταία χρόνια στην… αναζήτηση του «μαγικού ζωμού»!

Ευρωομόλογο με αντάλλαγμα παρέμβαση στους εθνικούς προϋπολογισμούς συζητά η Μέρκελ

[Λογικό! Όποιος αναλαμβάνει ρίσκο πρέπει να ξέρει και τι γίνεται...]
Έτοιμη να συναινέσει για το ευρωομόλογο, εμφανίζεται η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, με την προϋπόθεση να υπάρξουν δεσμεύσεις για παρέμβαση στους προϋπολογισμούς των "άτακτων χωρών".

ΕΕ: Τα γυρίζει μερικώς για τις υπογραφές

"Εμείς δεν είπαμε ούτε ποιοι πρέπει να υπογράψουν, ούτε τι πρέπει να υπογράψουν. Είπαμε μόνο ότι πρέπει να υπάρχει ρητή γραπτή δέσμευση που θα ισχύει και μετά τις εκλογές. Και όλα αυτά τα είπαμε μετά από αίτημα του Eurogroup"  δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρεν στις Βρυξέλλες, Α. Αλταφάζ. Έτσι γίνεται ακόμα μια φορά ξεκάθαρο ότι τα πάντα ξεκίνησαν απ' το Eurogroup όπου προφανώς ο Μπένυ τους είπε να ζητήσουν και την υπογραφή Σαμαρά... και οι Ευρωπαίοι έπαιξαν το παιχνίδι του, το οποίο μάλλον αρχίζουν να αναγνωρίζουν ότι είναι αδιέξοδο. Δείτε και τις σχετικές δηλώσεις:

Γ. Μιχελάκης: Είναι θέμα αξιοπρέπειας για τη χώρα

«Οι γραπτές εγγυήσεις είναι θέμα αξιοπρέπειας όχι για τον Αντώνη Σαμαρά ως πρόσωπο, αλλά για τη χώρα», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στον Real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και πρόσθεσε πως «μετά την ιστορία του δημοψηφίσματος έχει χαθεί κάθε είδος αξιοπρέπειας».

«Οι δανειστές μας έγιναν δυνάστες μας»... λέει ο Ιερώνυμος για να βγάλει λάδι τον ΓΑΠ

«Οι δανειστές μας έχουν γίνει δυνάστες μας» υποστήριξε ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια κηρύγματός του σε εσπερινό που τέλεσε στο μητροπολιτικό ναό της Λειδαβιάς.

Υπεραμυνόμενος της επιστροφής στις αξίες και τις αρχές του Χριστιανισμού, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε:

Καναδάς: «Πρεμιέρα» για τα πλαστικά χαρτονομίσματα (βίντεο)

Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι Καναδοί μπορούν να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων από... πλαστικό πολυμερές. Η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει μέσα στους επόμενους μήνες την εισαγωγή περισσότερων πλαστικών νομισμάτων, μέχρι την πλήρη αντικατάσταση των παλαιών.

Π. Οικονόμου: Συνεχίζεται το παραμύθι ότι θα υπογράψουν συμφωνία με την Ελβετία!

Προσέξτε ότι ο Π. Οικονόμου σε απάντηση επερώτησης στη Βουλή, πουθενά δεν αναφέρει συγκεκριμένη ενέργεια ή χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελβετία προκειμένου να φορολογηθεί μαύρο χρήμα ελλήνων! Αναλώνεται να μας εξηγήσει τι έκαναν οι Γερμανοί και οι Βρετανοί και για εμάς κουβέντα! Ενώ χαμένος στη μετάφραση αρχίζει να λέει τι ισχύει για τις Τράπεζες στην Ελλάδα και ότι έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των οφειλετών του δημοσίου! Να θυμίσουμε απλά ότι πριν από αρκετούς μήνες ο Πάγκαλος είχε πάει στην Ελβετία και το ΒΗΜΑ περίμενε να έρθει CD με ονόματα φοροφυγάδων... για τόσο μαλάκ@@ μας έχουν. Ευτυχώς που κάπου διάβασα ότι με το θέμα ασχολείται και η τρόικα και μπορεί να γίνει δουλειά, αλλιώς αν περιμένουμε απ' τα ρεμάλια...

Διαβάστε και την είδηση:

Αναχώρησε μες στην τρελή χαρά, η τρόικα απ' την Αθήνα

Αναχώρησαν από την Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, καθώς οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα και πλέον τώρα το μόνο θέμα που απομένει είναι αυτό των υπογραφών των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα λένε στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε εξέλιξη οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για δεκάδες οffshore

Σε 40.967.580 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό που καταλογίστηκε σε βάρος 115 offshore εταιρειών για τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι για άλλες 230 εξωχώριες εταιρείες.

Αυτό αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για τη φοροδιαφυγή off shore εταιρειών.

Το βίντεο της ξεφτίλας: Διασύρεται διεθνώς ο ΓΑΠ και διασύρει μαζί του και εμάς

Δείτε πως αύξησε την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό ο ΓΑΠ:

Στους 22 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στο Κάιρο καταγγέλει ο παραιτηθείς Υπ. Υγείας


Εικοσιδύο άνθρωποι συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ανάμεσα στους διαδηλωτές που τάσσονται κατά των κυβερνώντων ενόπλων δυνάμεων και τις δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, το οποίο επικαλείται η δημόσια τηλεόραση. Ο προηγούμενος απολογισμός επίσημων και ιατρικών πηγών έκανε λόγο για 15 νεκρούς από την έναρξη των συγκρούσεων το Σάββατο, εκ των οποίων 14 στο Κάιρο και ένας στην Αλεξάνδρεια.

Εν τω μεταξύ πριν από λίγο παραιτήθηκε ο Υπουργός Υγείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στρατιωτική βία στην καταστολή των διαδηλώσεων

Βίντεο-Σαμαράς: Να το βουλώσουν όλοι αν δεν έχουν να πούνε κάτι

Δειτε το:

«ΠΙΘΑΝΗ» ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ

Πιθανότητες 48% «δίνουν» στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε εκτύπωση νέου χρήματος οι ερωτηθέντες σε έρευνα του Reuters. Στην πλειονότητά τους, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να εκπονήσει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εντός του πρώτου τριμήνου του 2012.

Και άλλη μια ευνοϊκή ρύθμιση σε εταιρία συμφερόντων Μπόμπολα

Στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς (ΕΠΥΚΣ) και συγκεκριμένα στα βραχώδη υψώματα με την ονομασία Μαύρα Βουνά (βρίσκονται στην περιοχή του Αράξου) λειτουργούσαν τα λατομεία των εταιριών Lafarge (γαλλικών συμφερόντων), Λατομική ΑΕ και Ελληνικά Λατομεία ΑΕ, που είναι συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα. Οι εταιρίες αυτές προκαλούσαν και προκαλούν μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά στο Εθνικό Πάρκο και έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση στο λαό της περιοχής.

«Δικαιούμαι να θέσω την υποψηφιότητά μου»

Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, αν τεθούν διαδικασίες στο κόμμα, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον Real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σαμαράς προς όλους: Ο επόμενος που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα προβλήματα θα διαγραφεί

Αυστηρή προειδοποίηση προς τα στελέχη του κόμματος απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, επιχειρώντας να βάλει τέλος στις κόντρες που έχουν ξεσπάσει εντός του κόμματος.

Σύσκεψη για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Σύσκεψη για τις εξελίξεις με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί, αύρι,ο στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό τον υφυπουργό κ. Γ. Μανιάτη, με συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης.

Πτώση του δείκτη κάτω από τις 700 μονάδες στο Χ.Α.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφει ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από το όριο των 700 μονάδων, καθώς η αγορά εμφανίζεται αβέβαιη για τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας.

O γενικός δείκτης στο Χ.Α. διαμορφώνεται στις 695 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,45%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3 εκ. ευρώ.

Independent για Καπίνο: «Ο επόμενος τερματοφύλακας ήρωας της Ελλάδας»

Μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στο ντέρμπι του «Γ.Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο 17χρονος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Στέφανος Καπίνο, αποτέλεσε θέμα συζήτησης και στα βρετανικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, η Independent έγραψε ένα άρθρο με τίτλο: «Ο επόμενος τερματοφύλακας ήρωας της Ελλάδας: Στέφανος Καπίνο».

Αναλυτικά ό,τι αναφέρει το άρθρο:

Ο Γ. Μιχελάκης στην Αρχαία Ολυμπία: “Στηρίζουμε για το καλό της χώρας, αλλά δεν συγκυβερνούμε”

«Βάζουμε πλάτη για τη χώρα, αλλά δεν ταυτιζόμαστε με τις επιλογές και τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ». Με αυτά τα λόγια θέλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, από την Αρχαία Ολυμπία όπου επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, να θέσει ένα τέλος στην παραφιλολογία της «συγκυβέρνησης». «Βάζουμε πλάτη για τη χώρα, αλλά δεν ταυτιζόμαστε με τις επιλογές και τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ». Με αυτά τα λόγια θέλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, από την Αρχαία Ολυμπία όπου επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, να θέσει ένα τέλος στην παραφιλολογία της «συγκυβέρνησης». Μάλιστα το συγκεκριμένο όρο τον απέκλεισε νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στον Πύργο, λέγοντας πως δεν είναι συγκυβέρνηση αυτή η συνύπαρξη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. σε ένα κυβερνητικό σχήμα υπό το Λουκά Παπαδήμο και δεν θα πρέπει να παρερμηνεύεται.

Βίντεο: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ... στο τέλος οι αιγύπτιοι θα νοσταλγήσουν τον Μουμπάρακ!

Συνεχίζονται και σήμερα οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές που είναι αντίθετοι στο στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου και στις δυνάμεις ασφαλείας στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου.Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών που απάντησαν ρίχνοντας πέτρες, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

ΔΕΚΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου των εκλογέων παγιώνεται. Σε μία ακόμα έρευνα, της εταιρείας RASS (Το Παρόν, 20/11), καταγράφεται η υπεροχή της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με διαφορά που αγγίζει τις 10 μονάδες, με κύριο  χαρακτηριστικό τη μεγάλη μετακίνηση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ κατά 8,7%.

«Μέχρι που θα φτάσει ο εμπαιγμός των Πατρινών για το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης»

Οι προσδοκίες της δίκαιης απαίτησης των Πατρινών για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας στους πολίτες και την πόλη κινδυνεύουν να χαθούν. Οι φόβοι που είχαμε εκφράσει πριν λίγο καιρό για παραχώρηση του λιμανιού σε ιδιώτες, λόγω των καθυστερήσεων στην κινητικότητα και το ενδιαφέρον του θέματος από τους αρμόδιους κρατικούς και τοπικούς φορείς, τείνουν να γίνουν μια ζοφερή πραγματικότητα.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Αντ. Σαμαρά στον Μ. Ραχόι

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο νικητή των εθνικών εκλογών της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, έστειλε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Το τηλεγράφημα έχει ως εξής:

«Φίλε Μαριάνο,

από καρδιάς συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη και την αυτοδυναμία του κόμματός σου.

Αντώνης Σαμαράς

Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας».

Άρχισε τα ταξιδάκια κι ο Μπουμπούκος: Στο Λονδίνο για αρχή-Την μπουμπούκα την πήρε μαζί του;

Στο Λονδίνο βρίσκεται από χθες ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα στις εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΑΙΜΟ).

'Εχουν, επίσης, προγραμματισθεί συναντήσεις του Α.Γεωργιάδη με αντιπροσωπεία των Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου και με τον Έλληνα Γενικό Γραμματέα του ΑΙΜΟ, Ευθύμιο Μητρόπουλο.

Μπαράζ ληστειών και τη χθεσινή νύχτα


Εισβολή ληστών σε δύο σπίτια, στον Ωρωπό Αττικής και στο Δήλεσι Βοιωτίας, έγιναν χτες το βράδυ. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για την ίδια συμμορία, επειδή και στις δύο περιπτώσεις ήταν τρία άτομα, ενώ οι ληστείες διαπράχθηκαν με διαφορά μίας ώρας.

Μ.Κεφαλογιάννης: «Περί όνου σκιάς» οι τριβές στο εσωτερικό της ΝΔ

Με τη φράση «περί όνου σκιάς» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης τις εσωκομματικές αντιρρήσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν από τα στελέχη σχετικά με την πολιτική στάση του κόμματος.

«Θα πρέπει να βγαίνουν στα μέσα ενημέρωσης και να μιλάνε για θέματα ουσίας. Ας αφήσουν συζητήσεις δευτερευούσης σημασίας, που μοναδικό σκοπό έχουν την προσωπικά προβολή» είπε, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Αυξημένη εποπτεία των κρατών μελών της Ευρωζώνης

Την αυξημένη εποπτεία των προϋπολογισμών των κρατών μελών της Ευρωζώνης θα προβλέπει πρόταση της Κομισιόν που θα παρουσιάσει την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Sunday Times, το σχέδιο θα προβλέπει την αποστολή αξιωματούχων της Κομισιόν στις χώρες μέλη για τον έλεγχο όλων των στοιχείων.

«Ψαλίδι» έως 50% σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ από το 2012

Μειώσεις που μπορεί να φθάσουν ακόμα και το 50% σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ από την 1η Ιανουαρίου 2012 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, σε συνέντευξή του την Κυριακή, στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι.

Ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι οι περικοπές θα διαμορφωθούν περί το 20% μεσοσταθμικά.

Το θρυλικό ΡΟΝΥ έτοιμο να ξαναβγεί στους δρόμους

Μέσα στο 2014 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή της νέας γενιάς αυτοκινήτων «PONY», με στόχο να κατακτήσει μερίδιο όχι μόνο της ελληνικής αγοράς, αλλά και χωρών της Αφρικής, που ήδη έχουν επιδείξει ενδιαφέρον, όπως η Αίγυπτος και η Αγκόλα, λόγω των ανθεκτικών χαρακτηριστικών του και βέβαια της χαμηλής τιμής του.

Αιτία και αφορμή η κρίση που οδηγεί στα αζήτητα  τα πολυτελή αυτοκίνητα και κάνει  τους Έλληνες να αναζητήσουν φθηνές και δοκιμασμένες λύσεις.

Η Ελλάδα έχει μπει σε πολύ καλό δρόμο

Μια εβδομάδα, κυβέρνησης Παπαδήμου και είναι σε όλους φανερό, ότι η Ελλάδα έχει μπει σε πολύ καλό δρόμο. Σημειώνουμε ενδεικτικά, τις αλλαγές που έχουν συμβεί.

Η έκτη δόση ήρθε πιο κοντά. Βέβαια, η συγκεκριμένη δόση έρχεται κοντά από τις αρχές Σεπτεμβρίου, και πάντα με όρους συμμόρφωσης και υπακοής των ελλήνων, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σύμφωνα με τις τελευταίες διαβεβαιώσεις η δόση θα δοθεί «τελικά», στα μέσα Δεκέμβρη… αν και ήταν εντελώς απαραίτητη, για μισθούς και συντάξεις, από τα μέσα Σεπτέμβρη…

Έλεος ρε προδότες: Ο Παπακωνσταντίνου θέλει να προμηθεύσει στα νησιά τούρκικο ρεύμα!

Η σύνδεση ελληνικών νησιών του Αιγαίου με τουρκικά ηλεκτρικά δίκτυα, μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν τα πολιτικά προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με την Χουριέτ.

Το νέο σχέδιο του ελληνικού Υπουργείου Ενέργειας να αξιοποιήσει τουρκικά δίκτυα για την κάλυψη των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας στα ελληνικά νησιά, θα μπορούσε να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας-Αθήνας που έχουν διαταραχθεί από τις γεωτρήσεις της Κύπρου για την ανεύρεση φυσικού αερίου, είπε ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Καταλήψεις σε κτήρια της ΔΕΗ για να μην εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος

Συνεχίζεται η κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, ενώ σε κατάληψη προχώρησαν στο κτήριο της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη μέλη του ΠΑΜΕ και πολίτες. Συμβολική κατάληψη πραγματοποιείται και στο πρακτορείο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.

Έως και 300% οι αυξήσεις στους φόρους ακινήτων

Συνολικά 2,4 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με φέτος σκοπεύει να εισπράξει το δημόσιο το 2012, από φόρους στην ακίνητη περιουσία. «Κλειδί» για το επιτύχει είναι το τέλος ακινήτων που θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ -που θα ισχύσει επ’αόριστον- αλλά οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών.

Στις Βρυξέλλες ο Παπανδρέου την Παρασκευή

Την πρώτη του αποστολή στο εξωτερικό, μετά την παραίτησή του από πρωθυπουργός, πραγματοποιεί την προσεχή Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα λάβει μέρος σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζει ήδη επαφές με σημαντικά πρόσωπα.

Τέτοια βλέπουν οι «δελφίνοι» και αναρωτιούνται όλο και περισσότερο «αν ο Γιώργος θα φύγει».

Παραδέχθηκε ότι ετοίμαζε βόμβα ο συλληφθείς

Αμερικανοί στρατιώτες, αστυνομικοί και ταχυδρομεία ήταν ανάμεσα στους στόχους του συλληφθέντα ως υπόπτου για τρομοκρατικές ενέργειες, Χοσέ Πίμεντελ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Ρέημοντ Κέλι, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με το δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάϊκλ Μπλούμπεργκ και τον εισαγγελέα του Μανχάταν, Σάϊρους Βανς.

e-Επιλογές

Ενδιαφέρουσες αναρτήσεις φίλων:

Τρεις επιλογές για τα ευρωομόλογα εξετάζει η Κομισιόν

Η κυκλοφορία «ευρωομολόγων» μπορεί να οδηγήσει «γρήγορα στην ελάφρυνση της τρέχουσας κρίσης χρέους» στην Ευρωζώνη, ενώ μπορεί επίσης να «ενισχύσει την αντίσταση» απέναντι σε μελλοντικές κρίσεις, όπως αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο της Κομισιόν για τα ευρωομόλογα που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ οι Αιγύπτιοι, παρά τη βία

Επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι Αιγύπτιοι διαδηλωτές, οι οποίοι παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο για τρίτη ημέρα. Το Σαββατοκύριακο συντονισμένη επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας κατά διαδηλωτών οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν την Κυριακή επιχείρηση για την εκδίωξη των διαδηλωτών από την πλατεία-σύμβολο της αντικαθεστωτικής εξέγερσης, ωστόσο, οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην πλατεία σε λιγότερο από μία ώρα.

Περιορίζονται οι εργαζόμενοι σε βαρέα –ανθυγιεινά σύμφωνα με τη νέα λίστα

Στους 350.000 θα περιοριστούν οι εργαζόμενοι που θα συνεχίσουν να ασφαλίζονται με το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, σύμφωνα με τη νέα λίστα που έχει καταρτίσει το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτή θα «βγουν» 170.000 εργαζόμενοι, χάνοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Άντε πάλι με την τρομοκρατία στις ΗΠΑ: Συνέλαβαν κάποιον που έφτιαχνε βόμβα...

Σύμφωνα με τους New York Times τις τελευταίες 24 ώρες συνελήφθη κάποιος, που παρακολουθείτο εδώ και ένα χρόνο, ο οποίος είχε αγοράσει υλικά για την κατασκευή βόμβας και είχε μάλιστα ξεκινήσει να τη φτιάχνει προκειμένου με την έκρηξή της να σκοτώσει κυβερνητικούς υπαλλήλους, όπως λένε οι λίγες γνωστές πληροφορίες μέχρι τώρα.

ΗΠΑ: 2 νεκροί σε Μαραθώνιο στη Φιλαδέλφεια

Τραγική κατάληξη είχε η συμμετοχή στο 18ο Μαραθώνιο της Φιλαδέλφεια, για δύο ανθρώπους που έπεσαν νεκροί λίγο πριν τον τερματισμό από ανακοπή καρδιάς. Πρόκειται για έναν 21χρονο ασιάτη και έναν 40χρονο αμερικάνο που έτρεχαν μαζί με άλλους 25.000 δρομείς. Σύμφωνα με τις αρχές τουλάχιστον άλλοι 10 συμμετέχοντες στον αγώνα μεταφέρθηκαν με διάφορα προβλήματα στο νοσοκομείο.