23 Νοεμβρίου 2011

Η νύκτα των παραισθήσεων

Ο Παπαγιάννης φαντάζετε ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Σαμαράς...
κι ο Βλάσης Τσάκας ότι την Πέμπτη θα μιλήσει με Ροναλντίνιο...

Επιστολή Χάρρυ Κλυνν στον Σαμαρά

«Τα Ευρωκαθάρματα και τα ανδρείκελα των τοκογλύφων...ξεπέρασαν όλα τα όρια, επιδιώκοντας με πολιτικά ανεπίτρεπτο και ηθικά κατάπτυστο τρόπο την καταρράκωση της Εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Τα ξεκούδουνα της βρωμιάρας ΕΕ και του φασιστικού μορφώματος της Γερμανίας του Δ' Ράιχ, με τα ναζιστικά κατάλοιπα Μέρκελ και Σόιμπλε, επιδιώκουν για μια ακόμη φορά να αλλάξουν ολοσχερώς τις πολιτικές και κοινωνικές δομές της Ευρώπης, βασισμένοι στη βρικολακιασμένη εθνοσοσιαλιστική έννοια του «ζωτικού χώρου», που τόσα δεινά συσσώρευσε στο παρελθόν στην ανθρωπότητα.

CL: Ιστορική πρόκριση στους «16» ο ΑΠΟΕΛ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, αλλά και του κυπριακού ποδοσφαίρου, ο ΑΠΟΕΛ πήρε ιστορική πρόκριση στους «16» του Champions League, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Η «ελληνική» (ΠΑΣΟΚική) αντιπροσωπεία στην ΕΕ επιδοτεί ταξιδάκια δημοσιογράφων για να αναμεταδίδουν μπινελίκια για τον Σαμαρά;

Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα για να καταλάβετε πως δουλεύει το σύστημα ΠΑΣΟΚ που κυριαρχεί στις Βρυξέλλες. Η ΕΕ πλήρωσε να κάνουν ταξιδάκι οι δημοσιογράφοι και η ελληνική αντιπρ. τους κανόνισε πχ μια συνάντηση με κάποιον σοσιαλΗστή Σέφερ (τον ξέρει η μάνα του;) που τους είπε και τα δημοσιορεμάλια μετέδωσαν μετά χαράς, ότι ο Σαμαράς είναι λαϊκιστής. Στη συνέχεια η ελληνική αντιπρ. κανόνισε στα δημοσιορεμάλια και μια συνάντηση με τον ΟιΚΩΛΟγο και πρώην σοσιαλΗστή, Τρετίν (φώτο) για να μεταδώσουν ότι φταίει γενικά όλη η ΝΔ:

Σέφερ: Επιρρίπτει ρυθύνες στην ΕΕ για όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα μετά την κυβέρνηση Σημίτη

Ο Παπαδημος «καθαρίζει» το πρωθυπουργικό Twitter από τις προτιμήσεις Παπανδρέου

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», λίγα μόλις 24ωρα μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, unfollow - όταν ένας χρήστης του Twitter παύει να ακολουθεί (follow) έναν άλλο χρήστη, συνεπώς δεν βλέπει πια τις αναρτήσεις του - έγινε στους: Σταύρο Λαμπρινίδη (@SJLambri nidis) και Α. Τόλκα (@atolkas), που έμειναν εκτός κυβέρνησης, καθώς και στους: Ε. Βενιζέλο (@EVenizelos), Θ. Πάγκαλος (@tpangalos), Μ. Χρυσοχοΐδης (@chrisochoidis), Α. Διαμαντοπούλου (@adiamantopoulou), Α. Λοβέρδος (εις διπλούν ως @a_loverdos και @aloverdos), Χ. Παπουτσή (@Ch_Papoutsis), Γ. Παπακωνσταντίνου (@gpapak) καθώς και οι από καιρό πρώην υφυπουργοί Α. Νταλάρα (@anna dalara) και Γ. Πανάρετο (@J_Panaretos).

SPIEGEL: «Επιστολή Σαμαρά στους δανειστές-Αποδέχεται το πρόγραμμα αλλά ζητάει και βελτιώσεις»

Ικανοποιημένους αναμένει το γερμανικό Spiegel, να αφήσει τους αποδέκτες της η επιστολή, με την οποία όπως λέει το περιοδικό, ο Α. Σαμαράς δεσμεύεται για πρώτη φορά ότι αποδέχεται τους στόχους του προγράμματος λιτότητας αλλά ζητάει και βελτιώσεις. Συγκεκριμένα το Γεμανικό περιοδικό λέει:

Η πίεση της διεθνούς κοινότητας είχε αποτέλεσμα: Ο αρχηγός των συντηρητικών αποδέχθηκε το πρόγραμμα λιτότητας για την υπερχρεωμένη χώρα. Στην επιστολή του όμως προς την ΕΕ και το ΔΝΤ ζητάει και βελτιώσεις.

Όλες οι αλλαγές στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ-Όλη η υπουργική απόφαση

Διαβάστε όλη την υπουργική απόφαση και ποια επαγγέλματα μπαίνουν ή βγαίνουν απ' τα "βαρέα και ανθυγιεινά":

Αλλαγή «σκυτάλης» στο γραφείο του Σαμαρά

Η επίσημη πρώτη του νέου διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπούρα έγινε σήμερα. Ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου στη συνάντηση που είχε με τον Λουκά Παπαδήμο συνοδευόμενος από τον Κ.Μπούρα. Μέχρι χθες τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευε ο Κ.Αρβανιτόπουλος ο οποίος, όπως είναι γνωστό, έχει αναλάβει αναπληρωτής υπουργός στο Παιδείας.

Μεταστεγάζεται το ΥΠΟΙΚ για εξοικονόμηση πόρων

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως θα παραλάβει σύντομα το πρώην βιομηχανικό κτίριο της καπνοβιομηχανίας της Κεράνης στην οδό Θηβών 196-198 στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη. Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 15.766,59 τ.μ. με συνολική δομημένη επιφάνεια 32.766,59 τ.μ.

Περιλαμβάνει έξι ορόφους χώρων εργασίας και 506 θέσεις στάθμευσης (248 υπαίθριες, 258 στεγασμένες). Στο ισόγειο, εκτός από τους χώρους υποδοχής και εργασίας υπάρχουν χώροι ιατρείου και κυλικείου. Στο δώμα υπάρχουν εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά panels για την ενεργειακή υποστήριξη του κτιρίου.

Συμφωνία για μεταβίβαση της εξουσίας υπέγραψε ο πρόεδρος της Υεμένης

Ο επί τριακονταετία πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμντουλάχ Σάλεχ υπέγραψε την πρόταση για την μεταβίβαση της εξουσίας την οποία είχε καταθέσει το Συμβούλιο Συνεργασίας του Περσικού Κόλπου ανοίγοντας τον δρόμο για κυβερνητική αλλαγή στη χώρα του μετά από πολύμηνες και αιματηρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Παρείχε παράλληλα διαβεβαιώσεις ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τη νέα κυβέρνηση ενότητας που θα προκύψει στη μεταβατική περίοδο.

Ικανοποίηση στο Βερολίνο: Ξεμπλοκάρει η 6η δόση μετά την επιστολή Σαμαρά


Την ικανοποίησή της εκφράζει η γερμανική κυβέρνηση από το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά, σημειώνοντας ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος, ώστε το Eurogrοup της ερχόμενης Τρίτης, να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Συγκεκριμένα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Μαθαίνω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές. Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να πείσουμε τους υπουργούς του Eurogrοup να πάρουν την απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης.»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Λ. Παπαδήμου - Αντ. Σαμαρά

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία διήρκησε περισσότερο από 50 λεπτά, ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Σαμαρά για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Φραγκφούρτη.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα που έχει προκύψει με την απαίτηση των Ευρωπαίων για έγγραφες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Βενζινοπώλες στηρίζουν όπως ήταν λογικό τον Καπελέρη: Δήθεν τυπικοί και τεχνικοί λόγοι πίσω από την αναστολή προστίμων

Σε τυπικούς, τεχνικούς λόγους αποδίδει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών τα πρόστιμα σε πρατηριούχους που ανεστάλησαν με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, για την οποία έχει διαταχθεί δικαστική έρευνα.

Σύμφωνα με την ΟΒΕ, τα περί απόκρυψης «λαθρεμπορίου» μέσα από τις διορθώσεις στοιχείων στον Ήφαιστο, είναι αποκυήματα φαντασίας.

Άλλη μια σύλληψη "ξέπλυμα"

Στη σύλληψη ενός ακόμη μεγαλοοφειλέτη του Δημοσίου προχώρησε σήμερα, Τετάρτη η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν 49χρονο ιδιοκτήτη εταιρείας εμπορίας φρούτων για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση. To ύψος του χρέους του ανέρχεται στο ποσό των 403.644,02 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και μετά θα είναι ελεύθερος να συνεχίσει "καθαρός" να φεσώνει κόσμο, γιατί όσοι χρωστάνε στο δημόσιο έχευν φεσώσει και μερικούς ταλαίπωρους τριγύρω τους.

Η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων

Στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών υπάγονται πλέον 365.000 περίπου εργαζόμενοι, από 531.000.

Γνωστοποιήθηκε η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, η οποία ισχύει από την 1η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τη νέα λίστα, στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών υπάγονται πλέον 365.000 περίπου εργαζόμενοι, από 531.000.
Ποιοι εξαιρούνται:

Λέμε τώρα εμείς οι ερασιτέχνες...


Αυτά που γραφουν διάφοροι ερασιτέχνες μπλόγκερ σε χρόνο μηδέν, από την ανακοίνωση της επιστολής Σαμαρά, ότι στην ουσία η σημερινή επιστολή είναι ακριβες αντίγραφο της αντίστοιχης της 13 Νοε.2011 προς το ΕΛΚ...

Το ανέκδοτο της Ημέρας!!! (πολύ καλό)

Γιατί ο Σαμαράς τηλεφώνησε στον Παπαγιάννη... ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Η επιστολή την οποία έστειλε ο κ. Σαμαράς στους ευρωπαίους ηγέτες δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις πάγιες θέσεις του, λένε οι συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ.

Βίντεο: Σταματήστε ρε λαμόγια να λέτε ότι ο Γιούνκερ ζήτησε γραπτή δέσμευση των κομμάτων (υπογραφή Σαμαρά)

Μας έχουν κατακλύσει τα εν Ελλάδι λαμόγια των ΜΜΕ ότι και ο Γιούνκερ ζήτησε την γραπτή δέσμευση των κομμάτων, δηλ. του Σαμαρά γιατί οι υπόλοιποι έχουν ήδη υπογράψει. Το παχύδερμο πχ. του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ γράφει:

Με τους Ευρωπαίους να επιμένουν για την γραπτή δέσμευση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση περί τήρησης των συμφωνηθέντων στις 26 και 27 Οκτωβρίου, προκειμένου να λυθεί η εκκρεμότητα

Λίγο παρακάτω έχουν το εξής βίντεο:

Τελικά ο Σαμαράς έστειλε πριν λίγο μια επιστολή προς Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ-Διαβάστε τη

Επιστολή προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην οποία εκφράζει τις θέσεις του σχετικά με τις έγγραφες εγυήσεις, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κρήτη: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ νότια του Ηρακλείου!

Ο σεισμός έγινε στις 14.17 και ταρακούνησε τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου...

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατεγράφει στις 14:17 στην θαλάσσια περιοχή Νότια της Κρήτης, μεταξύ του Τυμπακίου και της Ιεράπετρας.

«Σταθεροποίηση της Ευρωζώνης ή εθελοντική αποχώρηση» είναι το δίλημμα, λέει Γερμανός αξιωματούχος

«Σταθεροποίηση της Ευρωζώνης ή εθελοντική αποχώρηση» είναι το δίλημμα, λέει Γερμανός αξιωματούχος [O "γερμανός αξιωματούχος" είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής Κυβέρνησης, ο οποίος ανακοίνωσε, μέσω twitter, τη συνάντησή του με 20 περίπου δημοσιογράφους... το γιατί τα λαμόγια τον αναφέρουν σαν ανώνυμο "γερμανό αξιωματούχο" αποτελεί ερωτηματικό αν και το πιθανότερο είναι να το κάνουν για να μπορούν να μεταδίδουν ότι θέλουν χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διάψευσης...]

Την άποψη ότι η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι εθελοντική και άρα στην παρούσα κρίση υπάρχουν δύο επιλογές: Είτε η σταθεροποίηση της ευρωζώνης, είτε η εθελοντική αποχώρηση, ανέπτυξε υψηλός αξιωματούχος του Βερολίνου.

Ελεύθερος και ωραίος πάλι ο εργοδότης του Χατζηνικολάου...

Ελεύθερος, όπως είχαμε γράψει απο την ώρα που συλλήφθηκε, αφέθηκε ο Κ. Γαννίκος μετά την απολογία του στον ανακριτή για χρέη προς το δημόσιο. Η μόνη κύρωση προς το παρόν είναι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα...

Ο Ζαγοράκης σε ντοκιμαντέρ της UEFA για όλα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς «Carousel Of Memories», του οποίου τα «γυρίσματα» (άρχισαν χθες) θα συνθέσουν ένα ντοκιμαντέρ ουσιαστικά, ένα αφιέρωμα σε όλες τις τελικές φάσεις των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το 1960 ως σήμερα.

Δίνει λύση ο Σαμαράς-Δεν συνυπογράφει με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά στέλνει νέα επιστολή...

Νέα επιστολή με αποδέκτη το Eurogroup, την ηγεσία της Ευρωπαικής Ένωσης και την Τρόικα συντάσσει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μετά τις δηλώσεις των κ.κ. Γιούνκερ και Μπαρόζο.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά διευκρινίζουν ότι “δεν θα συνυπογράψουμε κανένα κείμενο” αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει κοινό κείμενο δεσμεύσεων με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς όπως αρχικά είχε ζητηθεί. 

Πέφτουν οι μάσκες: Ο Βενιζέλος θέλει την υπογραφή Σαμαρά και τη θέλει ΣΗΜΕΡΑ!

«Ακόμη και σήμερα» οι εγγυήσεις των κομμάτων για την 6η δόση, δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος και δε νομίζω να υπάρχει Έλληνας που να αμφιβάλλει πλέον ότι ο Βενιζέλος σαν άλλος ΓΑΠ (που στις αρχές μας αποκαλούσε διεφθαρμένους) διαβάλλει τον Σαμαρά και έχει πείσει τους Ευρωπαίους ότι είναι αναξιόπιστος και γι αυτό πρέπει να επιμείνουν στην υπογραφή του:

«Κουρεμένες» οι συντάξεις του Δεκεμβρίου λόγω των περικοπών σε κύριες και επικουρικές

Μειωμένες θα είναι οι συντάξεις Δεκεμβρίου για περισσότερους από 500.000 συνταξιούχους μετά την παρακράτηση, στις κύριες και στις επικουρικές, που έγινε με βάση το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο.

Στις συντάξεις Δεκεμβρίου, των οποίων η καταβολή έχει αρχίσει από την Τρίτη σταδιακά, έχουν περιληφθεί οι μειώσεις του Δεκεμβρίου, αλλά και του Νοεμβρίου.

Επιδίωξη Γκρούεφσκι για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ονομασία

Την επιδίωξή του για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων και το θέμα της ονομασίας, συζήτησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ στη Βιέννη. Οι προϋποθέσεις-πλαίσιο για ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης η διαφορά με την Ελλάδα ως προς το όνομα, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση εργασίας στη Βιέννη του Αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νικολά Γκρούεφσκι, όπως ανακοινώθηκε από την αυστριακή καγκελαρία.

Κλούνεϊ και Ρονάλντο μάρτυρες υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην υπόθεση Ρούμπιγκέιτ, ανακοινώθηκε από το δικαστήριο του Μιλάνου.

Την παραίτηση του Γ. Καπελέρη ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία

Την παραίτηση του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρη ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης, ανέφερε πως είναι αυτονόητη η παραίτηση του κ. Καπελέρη, αν και η υπόθεση για ύπαρξη «παραμηχανισμού» βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

«Αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς, δεν υπογράφω ούτε εγώ» λέει η ουρά του Αντώνη

«Δεν μπορώ να "αδειάσω" έναν παρτενέρ μου στην κυβέρνηση. Eάν ο Σαμαράς δεν υπογράψει, δεν θα υπογράψω ούτε εγώ». Με αυτήν τη δήλωση, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «9,89 FM», περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση των γραπτών εγγυήσεων.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μάλιστα διευκρίνισε ότι θα δώσει τη δική του απάντηση στους εταίρους, μέσω του άρθρου που θα δημοσιεύσει το Σάββατο η εφημερίδα του κόμματός του (Α1), επειδή δεν θέλει να στείλει επιστολή.

Με τον Λουκά θα συναντηθεί ο ΓAΠ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε και θα έχει στις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, εν όψει και της μετάβασής του στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και θα μιλήσει στην Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Στις 19 τον κάλεσε ο Ομπάμα τον Παπαδήμο στην Ουάσιγκτον... αλλά ποιου μήνα

Πρόσκληση έκανε ο Ομπάμα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον στις 19 του μήνα. Δείτε όμως ποιου μήνα:

Μέρκελ: «Χωρίς υπογραφές δεν έχει δόση»... Αντώνη κράτα γερά!

Χωρίς γραπτές δεσμεύσεις από τα μεγάλα κόμματα της Ελλάδας για τα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει η συμφωνία του Οκτωβρίου, δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα, τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία κινήθηκε στην ίδια γραμμή εκβιασμού που έχουν χαράξει λοιποί ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

EKTAKTO!! Η Γερμανία απέτυχε να πουλήσει τα ομόλογα που δημοπράτησε

ΣΟΚ έχει προκαλέσει στους ευρωπαϊκούς οικονομικούς κύκλους η είδηση ότι η Γερμανία απέτυχε να πουλήσει τα 10ετή ομόλογα που πρόσφερε σήμερα σε δημοπρασία. Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές η δημοπρασία ήταν μια παταγώδης αποτυχία. Η Γερμανία πρόσφερε 10ετή ομόλογα αξίας 6 δις και κατάφερε να μαζέψει μόνο 3,644 δις ευρώ, με το 1/3 των ομολόγων να μένει απούλητα!

FT: «Ο Ευ. Βενιζέλος είναι ο χειρότερος υπ. Οικονομικών στην Ευρώπη»

Τη θέση του χειρότερου υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης δίνει στον Ευάγγελο Βενιζέλο η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times, χαρακτηρίζοντας τον Έλληνα υπουργό ως «ενεργητικός και φιλόδοξος, που ωστόσο δεν του αρέσουν οι λεπτομέρειες, και ειδικά τα νούμερα».

Στην καθιερωμένη κατάταξη των υπουργών Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος βρίσκεται φέτος στην 19η θέση. Είναι τελευταίος στα κριτήρια της οικονομίας και της αξιοπιστίας, ενώ στο πολιτικό κριτήριο είναι μια θέση ψηλότερα, στη 18η.

Φ. Κουβέλης: Να μην υπογράψει ο κ. Σαμαράς

Να μην υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κάνοντας λόγο για «καθ' υπέρβαση απαίτηση» των δανειστών. Όπως είπε σε δηλώσεις του στο ρ/σ Βήμα FM, ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται περαιτέρω απαιτήσεις από την ψήφο εμπιστοσύνης που έχουν δώσει τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκινά τριήμερη περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Κιλκίς.

Παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ

Αρκετές χιλιάδες Αιγύπτιοι παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ζητώντας την απομάκρυνση το ταχύτερο δυνατόν των στρατιωτικών που κυβερνούν τη χώρα, παρά την υπόσχεση του στρατάρχη Χουσέιν Ταντάουι ότι θα παραδώσει την εξουσία σε εκλεγμένο πρόεδρο στα μέσα του 2012.

Ο στρατάρχης υποσχέθηκε σε μια σπάνια ομιλία του χθες, Τρίτη, τη διοργάνωση προεδρικών εκλογών πριν από τα τέλη του Ιουνίου του 2012 και δήλωσε έτοιμος να παραδώσει την εξουσία.

Μάυρια χάλια: Αύξηση ελλείμματος 2 δις (11%), υστέρηση εσόδων 2 δις (4%), αύξηση δαπανών 3,15 δις (5,8%), μείωση ΠΔΕ 37%

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου στα 20,092 δισ. ευρώ, έναντι του νέου στόχου 20,362 δισ. ευρώ όπως προσδιορίστηκε με το σχέδιο του προϋπολογισμού 2012.

Έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2010, το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 11% από τα 18,081 δισ. ευρώ όπου είχε διαμορφωθεί.

Απαιτεί να ξαναγίνει υποχρεωτικό το μάθημα των Θρησκευτικών

Από τα πρώτα πράγματα που απαίτησε ο νέος υφυπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος στο υπουργείο Παιδείας ήταν η επαναφορά ως υποχρεωτικού του μαθήματος των Θρησκευτικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας metro. «Συζητάμε για όλα αλλά πρώτα θα επανέλθουν τα Θρησκευτικά» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας.

«Ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να υπογράψει-«Χάρτινη απειλή» η μη καταβολή της 6ης δόσης» (βίντεο)

Η συμβιβαστική λύση που αναζητά ο πρόεδρος της ΝΔ στο ζήτημα των έγγραφων δεσμεύσεων, προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση, δεν φαίνεται να είναι αποδεκτή από όλους μέσα στη ΝΔ, με αποτέλεσμα οι πιέσεις προς τον κ. Σαμαρά να εντείνονται και εκ των έσω. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ Φαήλου Κρανιδιώτη στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης, ο οποίος χαρακτήρισε «χάρτινη απειλή» τα περί μη εκταμίευσης των 8 δισ. ευρώ και τάχθηκε υπέρ του να μην βάλει την υπογραφή του ο Αντώνης Σαμαράς. «Να μην υπογράψει» είπε και ο Γιάννης Μανώλης στη ΝΕΤ.

"Το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι κάτι αδύνατο..."

"Το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ δεν εναι μια ανοησία αλλά κάτι αδύνατο ". Mε αυτά τα λόγια προσεγγίζει ανώτατο στέλεχος της κυβερνησης Μερκελ την πιθανότητα εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα. 

Η πλειονότητα των γερμανικών κομμάτων και συνδικάτων απαιτεί, πάντως, την υπογραφή Σαμαρά, καθώς κάτι τέτοιο θα έθετε τις αποφάσεις της ελληνικής κυβερνησης σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης.

Όταν οι πολιτικοί δεν σέβονται τους πεθαμένους, πως θα σεβαστούν τους ζωντανούς;

Αφορμή για τον παραπάνω τίτλο και το σχόλιο μου, ήταν η κηδεία χθες, του Νεοκλή Σαρρή. Για το μέγεθος του ανδρός δεν θα πω κάτι, άλλωστε όσοι είναι Έλληνες πραγματικοί, τον γνώριζαν. Έτυχε να τον γνωρίσω κι εγώ, όταν τον είχα καθηγητή, στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας όπου φοιτούσα, και όπου μας έκανε Κοινωνιολογία, αναπληρώνοντας όποτε χρειαζόταν, τον άλλο μεγάλο Έλληνα, καθηγητή Β. Φίλια.

Να που αποταμιεύονται τα λεφτά των κερδοσκόπων: Νέο χαμηλό ρεκόρ στο επιτόκιο 5ετών ομολόγων που δανείστηκαν σήμερα οι ΗΠΑ

Κατά καιρούς έχουμε γραφτεί απ' τους γνωστούς ξερόλες και το εξής: Τα spreads της Γερμανίας είναι χαμηλά γιατί επωφελούνται από τα υψηλά των χωρών του Νότου... βέβαια αυτοί που λένε αυτές τις παπαριές αποκρύπτουν απ' τον κόσμο ότι η Αγγλία έχει χαμηλότερο spread παρότι έχει σχεδόν τριπλάσιο έλλειμμα. Όσο για τις ΗΠΑ αυτές είναι εκτός συναγωνισμού όσον αφορά τη φτηνή δανειοδότηση όπως θα δείτε παρακάτω...

Μάρθα Βούρτση-Λοβέρδου: Ο επόμενος υπουργός θα είναι ΝΔ

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Λοβέρδου, σε χθεσινή συνάντηση του με τους φαρμακοποιούς, στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση:

'Η σημερινή κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο βίο. Ο επόμενος υπουργός Υγείας θα είναι της ΝΔ και δεν θα διστάσει να φέρει στην αγορά τις μεγάλες εταιρείες και τις αλυσίδες των φαρμακείων. Σημειώστε αυτό που σάς λέω", είπε ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στους φαρμακοποιούς.
http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=16520

Το καλόπαιδο που άνοιξε το δρόμο για τις πολυεθνικές, κοιτάζει από τώρα να φορτώσει τις ευθύνες του στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ...

Θα αυτο-εξευτελιστεί ο Αντώνης Σαμαράς;

Τον δρόμο που πήρε ο Αντώνης Σαμαράς, τον διάλεξε μόνος του. Οι δυνάμεις της διαπλοκής και της ξενοδουλείας είχαν εξ'αρχής λυσσάξει, από τον Μάιο του 2010 ακόμη, να τον βάλουν στο ίδιο κάδρο με αυτούς. Το πάλεψαν πολύ και τελικά το κατάφεραν, αλλά μόνο εν μέρει, για να είμαστε και δίκαιοι.

Κάτι βρωμάει με την κυκλοφορία της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ αναΘΕΜΑ"

Το enimerosi24.gr δια χειρός του διαχειριστή του Νικητέα (που κατα σύμπτωση εργάζεται ΜΟΝΙΜΩΣ και στην εφημερίδα του ΘΕΜΟΥ-ΚΑΡΑΦΟΥΡ-ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ ), την Κυριακή το βράδυ  έγραφε γιαΚυκλοφοριακό ρεκόρ χρονιάς για το σημερινό «ΘΕΜΑ» που άγγιξε  τα 186.000 φύλλα! Την επόμενη μέρα (Δευτέρα, που είναι η μέρα που μαζεύονται οι εφημερίδες από τα σημεία πωλήσεων τουςη ιστοσελίδα-παρακλάδι ξανα-έγραφε για "Νέο ρεκόρ για το ΘΕΜΑ - στις 192.000 οι πωλήσεις, μέχρι στιγμής! 
Ακόμα και οι ίδιοι παραδέχονται ότι, το κουπόνι των 6 ευρώ καταγράφει...

26 μήνες φυλακή στον ομοτράπεζο του Παπαδήμου στην Trilateral Comission

Ποινή φυλάκισης που φτάνει τους 26 μήνες για κάθε ένα από τους τέσσερις βασικούς κατηγορούμενους επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, μεταξύ αυτών και στον Ο. Κυριακόπουλο, ιδιοκτήτη της εταιρείας S+B, του, για την υπόθεση ρύπανσης της Μήλου.

Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία κατ΄ εξακολούθηση και με πρόθεση και δόλο περιβαλλοντική υποβάθμιση από τις εξορυκτικές δραστηριότητες της βιομηχανίας στις εγκαταστάσεις της στα Βούδια και το Τσιγκράδο και με κίνδυνο πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και ανθρώπινης ζωής.

Oι κυβερνητικοί... μάγοι και τα ανεξήγητα του χρέους.

KAΘHMEPINH
ΠEMΠTH 30 ΔEKEMBPIOY 1999

EΠIBAPYNΣH 800 ΔΙΣ. ΔΡΧ ΓΙΑ TO 1999 ΠAPAΔEXΘHKE XΘΕΣ [29.12.1999] O N. XPIΣTOΔOYΛAKHΣ
Πώς η ΔEKA βοηθάει στον περιορισμό του ελλείμματος.
Tο δημόσιο χρέος μειώνεται αυξανόμενο.


Xθές, για πρώτη φορά, ο υφυπουργός Oικονομικών κ. Nίκος Xριστοδουλάκης παραδέχθηκε επίσημα σε συνέντευξη Tύπου ότι η χώρα «φορτώθηκε» το 1999 περισσότερα από 800 δισ. δραχμές πρόσθετο χρέος, από τις ανατιμήσεις γιεν και δολαρίου. H επιβάρυνση, την οποία παραδέχονται ανεπίσημα στο υπουργείο Oικονομικών, είναι μεγαλύτερη, καθώς ένα τμήμα ανάλογων υποχρεώσεων έχει μεταφερθεί με swap, ώστε να πληρωθεί στο μέλλον.

Δεν παραιτείται η πρύτανης του Davis για το ψέκασμα των φοιτητών... τι Ελληνίδα θα ήταν άλλωστε;

Συγγνώμη για το περιστατικό ψεκασμού με σπρέι πιπεριού από άνδρες της πανεπιστημιακής αστυνομίας κατά φοιτητών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία ζητά η ελληνικής καταγωγής πρύτανης του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις, Λίντα Κατέχη, αλλά δεν προχωρά σε παραίτηση.

Η 57χρονη πανεπιστημιακός και επικεφαλής του τρίτου μεγαλύτερου από τα δέκα κάμπους του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας αντιμετωπίζει κατηγορίες για ασύμμετρες μεθόδους καταστολής κατά των φοιτητών, οι οποίοι καλούν σε μποϊκοτάζ του μαθήματός της στις 28 Νοεμβρίου, ζητώντας της να παραιτηθεί. Θεωρούν ότι εκείνη έδωσε την εντολή για την βίαιη επέμβαση της αστυνομίας.