25 Νοεμβρίου 2011

Γιωργάκης μιλάει αυτή τη στιγμή στο συνέδριο των Πρασίνων στη Γερμανία

Και φυσικά λέει τις κλασικές παπαριές του. Η διαφορά είναι ότι τις λέει ελεύθερα μια και το ακρoατήριο είναι πολύ πιο προχωρημένο απ' το ΠΑΣΟΚ που μπορεί να έχει και κανένα πατριώτη. Τι για πολυπολιτισμικότητα τους είπε, τι για είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, τι εναντίον του ρατσισμού, τι για επιστροφή της δύναμης στους πολίτες... είπε και 5 μαλακί@@ για την Ελλάδα του στύλ κρίμα που δεν κάναμε τις διαρθρωτικές αλλαγές πιο νωρίς (λες και έκανε αυτός καμία), η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα κ.λπ.. Εννοείται πως αρχικά ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον φίλο του Ozdemir Cem, τον Τούρκο Πρόεδρο των Πρασίνων που μοιράζεται την Προεδρία με μια λεσβιόφατσα.

Βίντεο: Ασφαλίτης ξεσκεπάζεται στη Νέα Υόρκη

Πολύ πλάκα! Ρόμπα τον έκανε ο τύπος τον ασφαλίτη:

Ξυπνήστε ρε ύπνοι του skai.gr

Πληρώνεστε για να παρέχετε και ενημέρωση:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΥΡ.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ- ΔΗΜ. ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


Την προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο στόχο της διεξαγωγής εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου, επιβεβαίωσαν με δηλώσεις που έκαναν σε δημοσιογράφους στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής ο Γραμματέας Προγράμματος και Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης και Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
Αναλυτικά οι δηλώσεις έχουν ως εξής:

Τσάκας: Ευτυχώς που υπάρχει και μας φτιάχνει τη διάθεση :)

Για τον Ροναλντίνιο και τις προσωπικές του στιγμές ήταν απολαυστικός «ας βγάζει μάτια στο γήπεδο κι ας τα βγάζει και στο κρεβάτι του»!

Τέλος για την νομοθεσία είπε «προτιμάμε το πλάνο α' που προβλέπει αλλαγή του νόμου, παρά το β' που ναι μεν είναι νομότυπο, αλλά δημιουργεί προβλήματα ηθικής τάξης».

Αναλυτικά μίλησε:

Γάμη@@ όλη την Ευρώπη και συνεχίζει να υπεραμύνεται του δημοψηφίσματος!!!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατακρίνει την πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης όσον αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης αλλά για αυτοκριτική στην δική του κυβέρνηση ούτε λόγος!

Για μία ακόμη φορά, ξεχνώντας τις συνέπειες που προκάλεσε η απόφασή του στη χώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου υπεραμύνεται για το δημοψήφισμα. Μάλιστα, συνάντησε θερμό κλίμα μιλώντας σήμερα στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις Βρυξέλλες.

Η S&P υποβάθμισε το Βέλγιο... ώρα ήταν

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors υποβάθμισε πριν από λίγο, από ΑΑ+ σε ΑΑ με αρνητική προοπτική, το Βέλγιο, το οποίο εδώ και χρόνια διατηρείται τεχνηέντως σε υψηλές αξιολογήσεις. Μία χώρα που έξω απ' τις Βρυξέλλες είναι σαν την Ελλάδα, με χάλια υποδομές και επιπλέον δεν έχει κυβέρνηση εδώ και 1,5 χρόνο...

EKTAKTO! Η Ελλάδα παρακάμπτει το IIF και τον Νταλάρα και συζητάει απευθείας με τις τράπεζες κούρεμα 75%!

Την είδηση μεταδίδει το Reuters και σε αντίθεση με την παρακάτω για την Ισπανία είναι μάλλον αληθινή γιατί εδώ και μέρες κυκλοφορεί (γράφτηκε πχ την Τετάρτη στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ) ότι ο Χριστοδούλου του ΟΔΔΧ γυρνάει την Ευρώπη και συζητάει με στελέχη ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών οργανισμών και εκπροσώπους επενδυτών, κατόχους ελληνικών ομολόγων, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε παρακάμψει το IIF και τον Νταλάρα που εκπροσωπεί θεσμικά τις Τράπεζες . Αυτό που προσθέτει το Reuters είναι ότι η Ελλάδα ζητάει απ' τους κατόχους ελληνικών ομολόγων κούρεμα 75% (!!) ενώ αυτοί και κυρίως οι τράπεζες αντιπροτείνουν 60%.

«Λεφτά υπάρχουν»: Αυξημένοι μισθοί των υπαλλήλων του Υπ. Οικονομικών

Αυξημένη είδαν τη μισθοδοσία τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών με το ενιαίο μισθολόγιο. Ο λόγος γι' αυτό βρίσκεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους 20.000 υπαλλήλους του υπουργείου, όπως εφοριακοί, τελωνειακοί, υπάλληλοι του λογιστηρίου του κράτους και του ΚΕΠΥΟ, έλαβαν σήμερα προκαταβολικά, όπως ισχύει για το Δημοσίο, για το πρώτο 15θήμερο του Δεκεμβρίου, υψηλότερες αποδοχές απ' ότι το αντίστοιχο 15θήμερο του Νοεμβρίου, όπου ίσχυε ακόμη το παλιό μισθολόγιο.

Σε νέα χαμηλά δεκαετιών διολίσθησε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή

Στη δεκαετία του '90 επιστρέφει Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω κλίματος έντονης νευρικότητας και ανασφάλειας για την πορεία όχι μόνο της ελληνικής, αλλά της οικονομίας της ευρωζώνης.

Η εκτόξευση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας, η παραδοχή από τα επίσημα χείλη του Ο.Ρεν ότι ο κίνδυνος κατάρρευσης της ευρωζώνης δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί και τα έντονα προβλήματα στην αγορά ομολόγων συμβάλουν τα μάλα στη δημιουργία έκρυθμης κατάστασης στις αγορές.

Μόνο κακό κάνουν στον Φετφατζίδη...

Πόσο κακό του έκανε αυτού του παιδιού όλος αυτός ο ντόρος γύρω από το όνομα του μόλις πρωτοέγινε γνωστός στον Ολυμπιακό... Άλλο τόσο του κάνουν και τώρα επειδή τελείωσε υποδειγματικά μια φάση...

Η συνέχεια εδώ: milamegiampala.blogspot.com

Απίστευτα χτυπήματα εναντίον του ευρώ!!! Μέχρι και το Reuters στο κόλπο

Το εβραιοκρατούμενο από την ίδρυσή του (από τον Israel Beer Josaphat) Reuters κάνει το 90% του τζίρου του με οικονομικές ειδήσεις... έτσι δηλ. όπως ξεκίνησε το 1850 μεταδίδοντας τις τιμές του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου στο Παρίσι, είναι ακόμα και σήμερα η "δημοσιογραφική φωνή των κερδοσκόπων" του Λονδίνου όπου ήταν και η έδρα του μέχρι πριν λίγα χρόνια να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Η παρακάτω είδηση είναι από τις ειδήσεις που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν και το πιθανότερο είναι να είναι μούφα στην παρούσα φάση. Θα προκαλέσει όμως ένα σχετικό χαμό στα χρηματιστήρια προς όφελος κάποιων που τις προηγούμενες μέρες τοποθέτησαν χρήματα για να αποκομίσουν κέρδη με αυτή την είδηση.

Διαβάστε τι γράφουν προκειμένου να γονατίσουν το ευρώ:

Σκούρα τα πράματα για τον "αδιάφθορο" Καπελέρη: Κατέθεσε στον οικονομικό εισαγγελέα

Εξηγήσεις ως ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας, έδωσε στον οικονομικό εισαγγελέα ο Ιωάννης Καπελέρης, γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών.

«Ουδέτερο» έναντι της επιστολής Σαμαρά το Βερολίνο, παραπέμπει στο Eurogroup

Το Βερολίνο παραμένει επιφυλακτικό έναντι της επιστολής του Αντώνη Σαμαρά. «Δεν πρόκειται να την αξιολογήσουμε δημόσια» δήλωσε στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, παραπέμποντας στο Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης.

«Δεν την κρίνουμε ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Απλώς ουδέτερα» τόνισε.

Βίντεο:Τρελός Ιάπωνας παίζει μόνος του μπέιζμπόλ στον ISS

Ο Ιάπωνας αστροναύτης Satoshi Furukawa, όταν έχει ελεύθερο χρόνο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, παίζει μπέιζμπολ... μόνος του. Δείτε πως το κάνει:

Βίντεο: Η NASA στέλνει το "Curiosity" στον Άρη

Το Σάββατο στις 17:02 ώρα Ελλάδος θα ξεκινήσει απ' το Cape Canaveral το ταξίδι του για τον Άρη το αμερικανικό όχημα "Curiosity" το οποίο είναι 6 φορές μεγαλύτερο από τα προηγούμενα, "Spirit" και "Opportunity", που βρίσκονται στον Άρη από το 2004.

Για τη Nasa αυτή η αποστολή είναι η πιο δύσκολη που έχει κάνει μέχρι τώρα και ελπίζει να λύσει το μυστήριο για το αν υπήρχε κάποτε νερό και συνεπώς ζωή στον Άρη.

Σαρκοζί/Μέρκελ: Κατάρρευση της Ιταλίας θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ευρώ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσαν ότι μία «κατάρρευση του χρέους στην Ιταλία θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ευρώ», ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι.

Βίντεο:Παράνομα μέσ' στον αγωνιστικό χώρο: Η απίστευτη ιστορία ενός Ιρλανδού φιλάθλου

Ο 27χρονος Ιρλανδός Conor Cunningham ταξίδεψε με 10 φίλους του στον πρώτο αγώνα στην Εσθονία για τα πλέιοφ των προκριματικών του ΕURO 2012. Ταξίδεψε χωρίς εισιτήριο και ενώ οι υπόλοιποι φίλοι βρήκαν αυτός δεν μπορούσε να βρει ούτε στη μαύρη αγορά. Την μέρα του αγώνα πήγε απ' το πρωί έξω απ' το γήπεδο για αναζήτηση εισιτηρίου. Αντί για εισιτήριο όμως βρήκε μια πόρτα ανοικτή. 

Βίντεο: Στη δημοσιότητα η κλήση Μπρέιβικ στις αρχές ενώ σκότωνε στην Ουτόγια

Τη φωνή του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δράστη της βομβιστικής επίθεσης στο Όσλο και της μαζικής δολοφονίας στο νησί Ουτόγια, άκουσαν για πρώτη φορά οι Νορβηγοί, καθώς τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε το ηχητικό απόσπασμα της πρώτης κλήσης του προς την αστυνομία εν μέσω του εφιάλτη της 22ας Ιουλίου.

«Ναι, γεια σας, το όνομά μου είναι διοικητής Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ του νορβηγικού αντικομμουνιστικού αντιστασιακού κινήματος» δηλώνει. Θέλει να παραδοθεί, όπως λέει, αλλά όταν η αστυνομία του ζητά να δώσει τον αριθμό του, τερματίζει την κλήση και συνεχίζει να πυροβολεί.

Επεισόδια στην ΔΕΗ Καλλιθέας – 7 προσαγωγές 2 τραυματίες (φώτο)

Στα χέρια ήρθαν μέλη της κίνησης «Δεν πληρώνω» με τους πολίτες που πήγαν να πληρώσουν το «χαράτσι» στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα.

Οι διαπληκτισμοί ξεκίνησαν όταν τα μέλη της κίνησης προσπάθησαν να εμποδίσουν την πληρωμή των λογαριασμών με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο που στέκονταν υπομονετικά στην ουρά. 

Εκτός ελέγχου η κρίση χρέους στην Ευρώπη

Εκτός κάθε ελέγχου έχει τεθεί πλέον η κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη καθώς είναι προφανές πως έχει διαχυθεί πλέον στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και στον «σκληρό πυρήνα» του ευρώ.

Η αδυναμία των πολιτικών ηγετών να συναινέσουν σε μια έστω στοιχειώδη αντιμετώπιση της κρίσης με τα κατάλληλα «εργαλεία», η εμμονή της Γερμανίας να αρνείται κάθε σκέψη για «κοινή ευθύνη χρέους», δηλαδή για έκδοση ευρωομολόγου και οι συνεχιζόμενες πιέσεις, σωστότερα επιθέσεις των κερδοσκόπων στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, συνθέτουν ένα εφιαλτικό παζλ που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση του ευρωσυστήματος.

Ο Σαλπιγγίδης δεν θέλει να φύγει από τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του

O εκπρόσωπος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Βαγγέλης Αγγελής υποστήριξε ότι ο Ελληνας διεθνής δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, ενώ διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να έχει δεχτεί πρόταση μείωσεις αποδοχών.

Αλήθεια θα φύγει ο Γκέντσογλου;

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση πως ο Σάββας Γκέντσογλου θέλει να αποχωρήσει από την ΑΕΚ! Λες και αμφότερες οι πλευρές ήθελαν να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί...

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Γ. Μιχελάκης: Το απόλυτο αλαλούμ με το τέλος ακινήτων-Η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει γρήγορα την κατάσταση

Για απόλυτο αλαλούμ με το θέμα του ειδικού τέλους ακινήτων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν άμεσα λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Αλλη μία σύλληψη στη Θεσσαλονίκη, για χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ... κι αυτός θα είναι ελεύθερος τη Δευτέρα

Λογιστής-ιδιοκτήτης εταιρείας παροχής λογιστικών-φοροτεχνικών-συμβουλευτικών υπηρεσιών συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ'εξακολούθηση. To συνολικό ύψος του χρέους του ανέρχεται στο ποσό των 1.017.733,14 ευρώ.

«ΟΧΙ» στο χαράτσι, «όχι» και στις κάμερες απ' τους πολίτες του Δ. Θερμαϊκού !

του Γιώργου Νικολαϊδη

Το πρώτο ακούστηκε προχθες βράδυ (23.11.11) απ’ τους δημότες του Δ. Θερμαϊκού, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ», ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και με συμμετοχή πλήθους.

Εντατικά μαθήματα διαφάνειας απο τον Πρ. Παυλόπουλο στον Δ.Ρέππα

Εντατικά μαθήματα τήρησης της αρχής της διαφάνειας και μάλιστα δωρεάν παρέδωσε ο βουλευτής και τ. Υπουργός Εσωτερικών καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Η/Δ Δ. Ρέππα όπως προκύπτει απο την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή σχετικά με την διαδικασία ανάθεσης έργου συνολικής δαπάνης ύψους 60.000,00 ευρώ....

Επιστολή Κωνσταντινίδη προς το Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας για τη σύσκεψη κατά του τέλους ακινήτων

«Επιθυμώ να σας συγχαρώ θερμά για την πρωτοβουλία σας.

Οι δράσεις σας με βρίσκουν αλληλέγγυο και στέλνουν το μήνυμα της κοινωνικής συμμαχίας για κοινούς αγώνες ενάντια σε δυσβάσταχτα μέτρα.

Ήμαρτον ρεεεε γελοίε!!! «Αν δεν είχαμε τον Παπαδήμο, έπρεπε να τον επινοήσουμε» (βίντεο)

Με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα των επαφών του στις Βρυξέλλες.

Της κοντής ψωλ@@ της φταίνε οι τρίχες: Μπεγλίτης για «δελφίνους», Σαρκοζί και εξοπλισμούς

Τζούφιες «Βόμβες» έριξε ο πρώην υπουργός Άμυνας μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για όσα του καταλογίζουν σχετικά με τη θητεία του στο Πεντάγωνο, τα περίεργα δημοσιεύματα του εξωτερικού αλλά και τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά δεν απάντησε σε καμία καταγγελία και τα φόρτωσε όλα σε σκοτεινούς κύκλους τους εσωτερικού και του εξωτερικού που κυνηγάνε τον νταή υπουργό. Διαβάστε τι είπε:

Βίντεο-Τζαβέλα (ΛΑΟΣ): "Αν είναι να καεί η Ελλάδα για μια οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη... ας καεί" ... το μπουρδέ@@ σκέφτηκε αλλά δεν το είπε

Θαυμάστε την:

Αναμενόμενο: Κι άλλο λαθροζώο της Υπατίας συνελήφθη για απόπειρα βιασμού και κάνει… πάλι απεργία πείνας για να μην απελαθεί...

Τι λες ρε άντρακλα που κάνεις και απεργία; Να μην απελαθεί το παλικάρι, να ευνουχιστεί ο άντρακλας, ο βαρβατίλας!!
Μαροκινός που συνελήφθη για απόπειρα βιασμού κάνει απεργία πείνας στα Χανιά

Απεργία πείνας προκειμένου να μην απελαθεί, ξεκίνησε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, ένας 20χρονος Μαροκινός ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος Χανιώτισσας στις Καλύβες Αποκορώνου.

Σάντος: Νιώθω και σκέφτομαι σαν Έλληνας

Ο προπονητής της Εθνική ομάδας μίλησε για την πρόκριση στο Euro 2012, το μουντιάλ του 2014, την υπόθεση των στημένων και την οικονομική κρίση.Αναλυτικά η συνέντευξη του Φερνάντο Σάντος στο free press περιοδικό «Present Days»:

Το υψηλότερο επιτόκιο από το 1997 πλήρωσε η Ιταλία για τα 6μηνα έντοκα γραμμάτια

Το υψηλότερο επιτόκιο από το 1997 πλήρωσε την Παρασκευή η Ιταλία, στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων, από την οποία άντλησε συνολικά 8 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς σκαρφαλώνει στο 7,33%, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την ομαλή αποπληρωμή του ιταλικού κρατικού χρέους, αφού μέσα στο 2012 σχεδιάζει να δανειστεί, μέσω ομολόγων και εντόκων γραμματίων, το ποσό-μαμούθ των 440 δισ. ευρώ.

Βρούτσης-Ιατρίδη-Γαληνός-Μουσουρούλης για το αδιαπραγμάτευτο των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

«Η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, αποτελεί ζήτημα εθνικής σημασίας και ύψιστης πολιτικής προτεραιότητας. Αφενός γιατί αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η νησιωτική Ελλάδα -εδαφική ασυνέχεια- και αφετέρου γιατί λειτουργεί αντισταθμιστικά σε προβλήματα που απορρέουν από αυτές.

Συγκέντρωση ΤΟ ΝΔ Νέας Φιλαδέλφειας με ομιλιτές τον Γ. Μιχελάκη και την Τ. Ιακωβίδου


Στα πλαίσια της οργάνωσης της Ν.Δ. στο νομό Αττικής, η τοπική οργάνωση Νέας Φιλαδέλφειας, πραγματοποίησε συγκέντρωση σε καφετέρια της περιοχής, με κεντρικό ομιλητή τον εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ Γιάννη Μιχελάκη. Παρευρέθησαν και μίλησαν στη συγκέντρωση ο τομεάρχης εργασίας και βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και η πρώην αναπληρώτρια γραμματέας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης της Ν.Δ. , δημοσιογράφος Τάνια Ιακωβίδου.

ΔΕΗ: Κατάρρευση κερδών 83% στο 9μηνο... ο Καραμανλής φταίει

Στα 90,8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 83%, διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο εννεάμηνο του 2011, λόγω της αύξησης του κόστους ενέργειας και της υποχώρησης της ζήτησης για ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της κρίσης και του έντονου ανταγωνισμού. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 114 εκατ. ευρώ.

Συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γερμανίας, Ολλανδίας και Φινλανδίας στο Βερολίνο για την Ελλάδα

Η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου στήριξης προς την Ελλάδα θα τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή στο Βερολίνο οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φιλανδίας.

Οι τρεις υπουργοί θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα μετά την γραπτή δέσμευση των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Ο νέος λαϊκός ήρωας Φωτόπουλος: Δεν θα φύγουμε εμείς (που τρώμε 30 χρόνια) από το ΠΑΣΟΚ για να μείνουν οι χθεσινοί

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, μία ημέρα μετά τη σύλληψή του έξω από το κτίριο του κέντρου έκδοσης εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ, στην λεωφ. Μεσογείων.

Κόβουν 35% τους μισθούς ΔΕΚΟ - διπλασιάζουν στους διοικητές

Μειώνονται μέχρι και 35%, και μάλιστα αναδρομικά από 1.11.2011, οι αποδοχές των εργαζομένων σε 14 ΔΕΚΟ, όταν την ίδια ώρα οι μισθοί των διευθυνόντων συμβούλων και των διοικητών μπορεί να φτάσουν έως και 11.712,10 ευρώ.

Σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο και στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, χιλιάδες εργαζόμενοι σε 14 ΔΕΚΟ χάνουν ακόμα και το 35% των αποδοχών τους, οι οποίες πλέον περιορίζονται στα 2.000 ευρώ, ενώ αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για χορήγηση μεγαλύτερων μισθών εάν και εφόσον υπάρχει αιτιολογημένη γνώμη.

Φάτε κουτόχορτο όσοι δεν ψάχνετε και... καλή σας όρεξη

Διαβάζω στο παχύδερμο για τη Μέρκελ:

Κόρη του λουθηρανού πάστορα Χορστ Κάσνερ και της δασκάλας Χέρλιντ Κάσνερ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1954 στο Αμβούργο. Ωστόσο όταν έγινε τριών ετών οι γονείς της μετακόμισαν στην Ανατολική Γερμανία, όπου ο πατέρας της ανέλαβε ένα άσυλο για διανοητικά καθυστερημένα παιδιά στην πόλη Τεμπλίν των 13.000 κατοίκων.

Διαβάζω και στη wikipedia εδώ και εδώ:

Πανηγυρίζουν οι Άγγλοι-Economist: Έρχεται, πράγματι, το τέλος του Ευρώ;

Στο νέο τεύχος του περιοδικού Economist, στην ηλεκτρονική του έκδοση, το εν λόγω άρθρο έρχεται να προκαλέσει νέες σεισμικές δονήσεις στο σαθρό, απ’ότι αποδεικνύεται, οικοδόμημα της ζώνης του ευρώ. Μάλιστα, αναφέρεται πως αν Γερμανία και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν δράσουν σύντομα, τότε το τέλος είναι προ των πυλών.

Κάλπες τον Μάρτη και βλέπουμε

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνονται όλο και πιο πολύ οι εκτιμήσεις ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου, όπως είχαν συμφωνήσει αρχικώς τα κόμματα που συγκυβερνούν, αλλά θα μετατεθούν τουλάχιστον για τον Μάρτιο.

Πούτιν: Πτώση της δημοτικότητάς του και του κόμματός του, εν όψει εκλογών

Το κυβερνών κόμμα της Ρωσίας θα συγκεντρώσει πολύ μικρότερη πλειοψηφία στη ρωσική Δούμα στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου -οι προεδρικές θα γίνουν στις 4 Μαρτίου.

Βλέποντας τη δημοτικότητά του να μειώνεται -γεγονός που εκφράστηκε με αποδοκιμασίες σε πρόσφατη εμφάνιση του Βλ.Πούτιν σε αγώνα μποξ-, ο Ρώσος πρωθυπουργός άρχισε τις προειδοποιήσεις: «η ήττα της Ενωμένης Ρωσίας στις κάλπεις θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική κρίση όπως εκείνη "των φίλων μας στην Ευρώπη"» δήλωσε.

Καλοτάξιδη η Jaguar Λαυρέντη

Ο πωλών αριστερά ποτέ δεν έχασε
Παλιά Κινέζικη παροιμία

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η είδηση οτι ο γνωστός αοιδός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας οδηγεί μια πολυτελέστατη JAGUAR.

Το γεγονός (της γνωστοποίησης) έκανε έξαλο τον γνωστό καλλιτέχνη, ο οποίος δήλωσε οτι στα 20 χρόνια που δουλεύει έχει καταφέρει να βγάλει 300.000 ευρώ και να αγοράσει 1 γκαρσονιέρα στην Αθήνα, 1 σπίτι στην Τήνο και το πολυτελές αυτοκίνητο. Θεωρεί δε ισοπέδωση να θεωρούνται όλοι οι Έλληνες συλλήβδην κλέφτες.

Ρ. Σπυρόπουλος: Μόνο σε 100.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ υπήρξε μείωση... οι υπόλοιποι δεν ξέρουν να μετράνε...

Μόνο σε 100.000, από το σύνολο του ενός εκατομμυρίων συνταξιούχων του ΙΚΑ, υπήρξε μείωση στις συντάξεις τους, με τα μέτρα που ελήφθησαν το τελευταίο δίμηνο.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι περικοπές που αποφασίστηκαν αφορούσαν συντάξεις άνω των 1200 ευρώ το μήνα.

Σε λειτουργία από σήμερα σταθμός διοδίων στο Λαγκαδά

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα ο σταθμός διοδίων του Προφήτη στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, επί της Εγνατίας Οδού.

Το αντίτιμο των διοδίων ανέρχεται σε 2 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και λεωφορεία, και 7 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες.

Βίντεο: Δημήτρης Διαμαντίδης το Νο1 της Ευρωλίγκα

Αν και δεν του αρέσουν καθόλου τα φώτα της δημοσιότητας τα τραβάει σαν μαγνήτης. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης για μία ακόμα φορά έκανε όλη την μπασκετική Ευρώπη να μιλάει για αυτόν.

Η εμφανισή του και τα απίστευτα τριποντά του που χάρισαν στον Παναθηναϊκό το διπλό στην Ισπανία επί της Μάλαγα, τον τοποθέτησαν φυσικά στο Νο 1 του top-10 της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Δείτε όλα όσα έκανε στο ματς της Πέμπτης.



Τα greekenglish του Διαμαντίδη...

Δείτε και τις δηλώσεις του σε Ισπανό δημοσιογράφο, ο οποίος στην τελευταία του ερώτηση θέλει να μάθει αν ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είδε νίκη σαν κλειδί για την δεύτερη θέση του ομίλου.

Ωστόσο, η απάντησή του (στα 02:11 λεπτά στο παραπάνω βίντεο) είναι «αφοπλιστική»: «Ντάξει... we want to see our group step by step».



in.gr

Καθάρματα άδεισαν δεξαμενή πετρελαίου σε σχολείο στο Οροπέδιο Λασιθίου

Δύσκολος αναμένεται ο χειμώνας για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο γυμνάσιο του χωριού Τζερμιάδο του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς άγνωστοι άδειασαν τη δεξαμενή πετρελαίου. Η δεξαμενή περιείχε 5 τόνους πετρελαίου, που είχε αγοράσει από κοινού η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου για να αντιμετωπίσει τη βαρυχειμωνιά που επικρατεί στο ορεινό αυτό χωριό.

25.11.1942: Ο ΕΔΕΣ ανατινάζει τη γέρφυρα Γοργοποτάμου... στο τέλος έσκασε μύτη κι ο ΕΛΑΣ για να πάρει ο Άρης 175.000 ευρώ (500 λίρες)...

Η ανατίναξη της γέφυρας απετέλεσε την κορυφαία πράξη της ελληνικής αντίστασης εναντίον των δυνάμεων του Αξονα 69 χρόνια πριν.

Τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942 μια φοβερή έκρηξη σε μια ήσυχη κοιλάδα της κεντρικής Ελλάδας έκοψε στη μέση την οδογέφυρα του Γοργοποτάμου, απ’ όπου περνούσε η σιδηροδρομική γραμμή που συνέδεε την Αθήνα με τον Βορρά. Τα εκρηκτικά τοποθέτησαν και πυροδότησαν Βρετανοί σαμποτέρ αφού προηγουμένως η από κοινού δράση ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ εξουδετέρωσε την ιταλική φρουρά.

Τα αποτελέσματα του μνημονίου πέρα απ' τα χαράτσια-ΤτΕ: 15,4% η μείωση μισθών πέρυσι και φέτος

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΩΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σάρωσε τους μισθούς όχι μόνο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα το Μνημόνιο. Η Τράπεζα της Ελλάδος υπολογίζει ότι οι μισθοί έχουν μειωθεί περισσότερο από 15,4% την τελευταία διετία. Η μείωση βέβαια των καθαρών αποδοχών είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς στις περικοπές των μισθών θα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα αλλεπάλληλα φορολογικά χαράτσια που έχει επιβάλει η κυβέρνηση (έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, τέλος ακινήτων κ.ο.κ.).

O Λαμάρ Όντομ περνά τον Ατλαντικό για τη Μπεσίκτας

Μεταγραφή «βόμβα» για την Μπεσίκτας, η οποία είναι κοντά σε συμφωνία με τον Λαμάρ Οντομ! Ο Αμερικανός σταρ αφήνει το ΝΒΑ, λόγω του λοκ άουτ, και θα φορέσει τη φανέλα της τουρκικής ομάδας.

Ο καλύτερος έκτος παίκτης της περσινής σεζόν θα έχει, πάντως, το δικαίωμα όταν λήξει το λοκ άουτ, να επιστρέψει στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών και στους Λέικερς. Ο 32χρονος φόργουορντ είχε πέρυσι κατά μέσο όρο 14,4 πόντους και 8,7 ριμπάουντ.

Επιβεβαίωσε το Ιράν τη σύλληψη «12 κατασκόπων της CIA»

Το επίσημο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA επιβεβαίωσε πληροφορίες που ήθελαν 12 κατασκόπους της CIA να συλλαμβάνονται στο Ιράν.

Σύμφωνα με Ιρανό βουλευτή, οι συλληφθέντες είχαν ως στόχο το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας και συνεργάζονταν με την ισραηλινή Μοσάντ και άλλες μυστικές υπηρεσίες της περιοχής.

Κάποτε τους έβρισκε μέσω ΤιΒι... τώρα τους βρίσκει μέσω τηλεόρασης

Περασμένα μεγαλεία για τον γνωστό γραφικό δημοσιογράφο που ανακάλυπτε εξωγήινους στην ΤιΒι και τον παρακολουθούσε όλη η Ελλάδα... τώρα οι εξωγήινοι έγιναν μια είδηση ανάμεσα στις άλλες. Δείτε την τελευταία ανακάλυψή του:

Το σενάριο «αναβολής εκλογών» εξετάζει ο Σαμαράς

Χαρτί και μολύβι πήραν από χθες οι συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ, υπολογίζοντας πλέον όλα τα σενάρια για τις εκλογές, παρά την αρχική συμφωνία της 19ης Φεβρουαρίου που, όπως είπε στον realfm 97.8, ο Γιάννης Μιχελάκης ανακοινώθηκε από το γραφείο του Αντιπροέδρου και υπουργού των Οικονομικών, έπειτα από τις συναντήσεις των Πολιτικών Αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα γυρίζουν τώρα για τις υποκλοπές... αν και δεν θα ασχολιόταν κανείς ακόμα κι αν δεν τα γύριζαν

Δέκα κρούσματα παραβίασης καφάο έχουν εντοπισθεί την τελευταία τριετία από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών. Ο ΟΤΕ έχει εγκαταστήσει σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου σε περίπου 20.000 καφαο προκειμένου να εντοπίσει υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων! Ωστόσο στελέχη της ΑΔΑΕ επεσήμαναν ότι μέσω αυτού του συστήματος δεν έχει εντοπισθεί κανένα σχετικό κρούσμα. Παράλληλα σε διορθωτική της δήλωση η ΑΔΑΕ ανέφερε ότι είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις εντοπισμού κασετοφώνων σε κιβώτια του ΟΤΕ παρά τις περί του αντιθέτου προχθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Αρχής κ. Ανδρέα Λαμπρινόπουλου στη Βουλή.

Ποια πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ τβίταρε χθες συνεχώς ειδήσεις ότι η Γερμανία καταρρέει;

Και δεν είναι κακό να θέλει κάποιος να καταρρεύσει η Γερμανία... αλίμονο! Κανείς άλλωστε δεν είναι τέλειος :)

Αλλά να πανηγυρίζει για επικείμενη κατάρρευση της Γερμανίας κάποιος που μας λέει ότι πρέπει να μείνουμε στο ευρώ και αν δεν πάρουμε τη δόση απ' τα δάνεια δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και θα χρεοκοπήσουμε... ε, είναι λιγάκι ανώμαλο... Δείτε ποια είναι και τι άρθρα βρήκε να μας προτείνει:

ΓΑΠ απαλλάσσει των καθηκόντων του τον Παπαδήμο

Δείτε το

Παζάρι Βενιζέλου - Siemens για αποζημίωση - Πώς έχουν μπλοκαριστεί οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ - Κίνδυνος να χαθούν εκατομμύρια ευρώ μέχρι το καλοκαίρι

- Στόχος του ελληνικού δημοσίου είναι να εισπράξει από τη Siemens περί τα 250 εκατ. ευρώ
- Ποιοί σταθμοί του ΜΕΤΡΟ είναι στον αέρα ενώ θα έπρεπε ήδη να λειτουργούν
- Κανένας υπουργός δεν αναλαμβάνει να βάλει υπογραφή στη σύμβαση με τη Siemens
- Χάνονται εκατομμύρια καθημερινά από τη μη λειτουργία των σταθμών
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση με τον Χάρη Παμπούκη.

Για τον λόγο αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε “να εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Οικονομικών να χειριστεί το θέμα μιας συμφωνίας με τη Siemens προκειμένου να επέλθει μια συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς, σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Υποδομών) ώστε να τερματιστεί η εμπλοκή σε διάφορα έργα, όπως αυτά του μετρό.”

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του ελληνικού δημοσίου είναι η είσπραξη 250 εκατομμυρίων ευρώ από τη Siemens μετά την εμπλοκή του ονόματός της στο γνωστό σκάνδαλο. Το πρόβλημα με την εταιρεία και το μετρό είναι ότι, αν και έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής σε 7 σταθμούς, δεν έχει μπει ακόμη το σύστημα σηματοδότησης. Τον σχετικό διαγωνισμό τον είχε κερδίσει η Siemens το 2008 με προσφορά ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ, όμως μέχρι σήμερα κανένας αρμόδιος δεν έβαζε την υπογραφή του.

Έτσι, στον αέρα είναι αυτή τη στιγμή οι σταθμοί του Περιστερίου, Ανθούπολης, Χαϊδαρίου, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίμου και Ελληνικού ενώ θα έπρεπε ήδη να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό.


“Η δέσμευση της εταιρείας μας στο Αττικό Μετρό είναι ότι με την υπογραφή της σύμβασης, οποία θα έρθει αμέσως τις επόμενες ημέρες μετά την πολιτική απεμπλοκή, θα τελειώσουν και θα παραδοθούν σε ένα εξάμηνο οι πρώτοι σταθμοί και οι τελευταίο σε ένα δωδεκάμηνο”, δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσίτουρας.

Η καθυστέρηση στη λειτουργία αυτών των σταθμών έχει και οικονομικές επιπτώσεις. Όχι μόνο δεν μπαίνουν επιπλέον έσοδα στα ταμεία αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν και κοινοτικά κονδύλια.

Σύμφωνα με την σύμβαση, αν μέχρι το καλοκαίρι δεν έχει λειτουργήσει η επέκταση προς το Ελληνικό, τότε το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει την ευρωπαϊκή ενίσχυση που φτάνει τα 256 εκατομμύρια ευρώ. Αντίθετα, αν λειτουργούσαν από το 2008 στα δυτικά προάστια κι από το 2010 στα νότια, όπως αρχικά προβλεπόταν, τότε θα βελτιωνόταν και η κατάσταση στην πόλη.

“Υπολογίζουμε ότι γύρω στις 150.000 επιβάτες θα κάνουν χρήση των επεκτάσεων του μετρό οι οποίες είναι τώρα υπό ολοκλήρωση. Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης μόνο υπολογίζουμε τουλάχιστον 50.000 μετακινήσεις την ημέρα, λιγότερες.”, υποστηρίζει στο Mega ο Διευθυντής Έργων Αττικό Μετρό.



newsit.gr

Άρχισαν τα συσσίτια!

Οργανώνουν συσσίτιο και διανομή ρούχων για 100 οικογένειες στα Δειλινά Ηρακλείου που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης..

Μας γράφει φίλη του blog ότι σήμερα στην σχολική σάκα του γιού της είχε ένα ενημερωτικό σημείωμα από το σχολείο του που έλεγε..

Η συνέχεια στο irakliotikosteki.blogspot.com