27 Νοεμβρίου 2011

Άλλη μια «αποκάλυψη για το πέ@ς του Βήματος» και του fimotro...

[Αντί ο γιος Ψυχάρης να συμβουλεύει τον Σαμαρά δεν πάει καλύτερα να συμβουλέψει τον μπαμπά του να μη γράφει μαλακί@@... Αντώνη να τον χαίρεσαι το σύμβουλο του και τον μπαμπά με τις παπαριές τους]
Όπως μπορείτε να διαβάσετε στη διπλανή φώτο, Ο Αντώνης Σαμαράς στην τελευταία του χρονιά στο Κολέγιο Αθηνών έδειξε ενδιαφέρον για τη συμμαθήτριά του, που έκανε θραύση όταν εμφανιζόταν με μπικίνι και την οποία φλέρταρε επίμονα για να την κάνει δική του... Η "συμμαθήτρια" του Αντώνη ήταν η... 

Βίντεο: Συνάντηση δυόμισι ωρών Βλαντιμίρ Πούτιν και Ηγουμένου Εφραίμ Βίντεο από τη συνάντηση

Συνάντηση δυόμισι ωρών είχε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου π. Εφραίμ.

Ο κ. Πούτιν καλωσορίζοντας τον Ηγούμενο Εφραίμ, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αγαπητέ Γέροντα, Εφραίμ! Επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω θερμά και να σας ευχαριστήσω για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία».

«Μαύρo σκοτάδι» στη ΓΑΔΑ

Στο σκοτάδι βυθίστηκε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εξαιτίας διακοπής ρεύματος.

Για περίπου πεντέμισι ώρες (14:00 - 19:30) το ρεύμα διακόπηκε στη ΓΑΔΑ, με αποτέλεσμα πολλοί υπάλληλοι να κάνουν τη δουλειά τους με κεριά στα γραφεία τους.

Να σημειωθεί πως στο κτήριο λειτουργεί γεννήτρια, ωστόσο είναι αδύνατον να καλύψει όλους τους ορόφους.

Ώρα για γέλιο: Ο Τσάκας τα πήρε στην κράνα με τους κάφρους του ΠΑΟ και αποσύρει την πρόταση...!!

Ραγδαίες εξελίξεις στις… πριγκιπικές ιστορίες στον Παναθηναϊκό! Ο Βλάσης Τσάκας δέχθηκε φραστική επίθεση από οπαδούς του Παναθηναϊκού, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ και απάντησε, εκνευρισμένος, λέγοντας: «Αυριο θα σας δείξω τα χρήματα και θα αποσύρουμε την πρόταση»!

Μαλαισία: Δύο Κύπριοι αντιμέτωποι με ποινή απαγχονισμού

Αντιμέτωποι με την αγχόνη βρίσκονται δύο ελληνοκύπριοι που συνελήφθησαν για εμπορία ναρκωτικών κοντά στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στις 5 Νοεμβρίου έχοντας στις αποσκευές τους αρκετά κιλά μεθαμφεταμινών, και επί 20 περίπου μέρες, αναμένουν την ποινή τους έγκλειστοι σε φυλακή της Μαλαισίας.

Αριστεροί μύθοι και πικρές αλήθειες για τα Δεκεμβριανά

Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων

Τα δραματικά γεγονότα του Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου 1944 στην Αθήνα έχουν δώσει λαβή για την καλλιέργεια μιας ολόκληρης μυθολογίας από την πλευρά του ΚΚΕ και άλλων συνιστωσών της ελληνικής Αριστεράς. Προσωπικά δεν συμμερίζομαι απόψεις τύπου μαύρο-άσπρο (π.χ. όλοι οι δεξιοί είναι καλοί και όλοι οι αριστεροί είναι κακοί), αλλά πιστεύω ότι η νέα γενιά Ελλήνων δεν είναι υποχρεωμένη να τρέφεται με την μυθολογία και την παραφιλολογία μιας συγκεκριμένης παρατάξεως.

Συγχαρητήρια Επιστολή Οικ.Π. Βαρθολομαίου προς την Κ. Αυγερινοπούλου για την επίσκεψη ανώτατου κλιμακίου ΟΗΕ στην Ηλεία


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αποστέλλει Συγχαρητήρια και Πατρικές Ευχές για την Επίσημη Συνεδρίαση του Ανωτάτου Κλιμακίου του ΟΗΕ για τις φυσικές καταστροφές και την Επιτόπια Επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων στις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού Ηλείας σε επιστολή προς την Βουλευτή Επικρατείας, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου .



Τα βρέφη στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα χρειάζονται τη βοήθειά μας

Τα 8 μωράκια ηλικίας 1-12 μηνών που δυστυχώς οι γονείς τους έχουν εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας χρειάζονται ρουχαλάκια, πετσετούλες, σαλιάρες και κουβερτούλες για να ζεσταθούν.

Προφανώς δεν έχει μεριμνήσει κανείς γι' αυτά τα 8 αγγελούδια εκτός από τις νοσηλεύτριες που κάνουν ό, τι μπορούν...

Εν αναμονή της εγκυκλίου για το χαράτσι

Μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στη δημοσιότητα την ερμηνευτική εγκύκλιο με τις αλλαγές στην πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προθεσμία πληρωμής του λογαριασμού αναμένεται να είναι 80 ημέρες αντί για 40, ενώ δεν αποκλείεται η σύσταση τριμελούς επιτροπής σε κάθε εφορία για να δέχεται αιτήσεις πολιτών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Συνελήφθη αυτός που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω απ' την παλιά Βουλή

Εληξε η κινητοποίηση της αστυνομίας στην Παλιά Βούλή. Ο 40 χρονος συνελήφθη ,ενώ στην σακκούλα που κρατούσε δεν υπήρχαν εκρηκτικά.

Asteras Tripolis - Olympiakos Live Stream (Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 19:30 μμ)

Links για τον αγώνα Αστέρας - Ολυμπιακός:

Handelsblatt: Ο σταρ Παπανδρέου και η πράσινη ανάπτυξη!

Με ιδιαίτερο “σκεπτικισμό” αντιμετωπίζουν τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης της “εμφάνιση” του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο ων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες. Με τίτλους όπως “Ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός προσθέτει λάμψη στους Σοσιαλιστές”, και “Ένας προσκεκλημένος σταρ μάχεται για την πράσινη ανάπτυξη”, οι Γερμανοί προσπαθούν να...

Το Curiosity ξεκίνησε για τον Άρη

Ο μεγαλύτερος εξωγήινος εξερευνητής ξεκίνησε το ταξίδι του για τον Άρη. Δείτε το βίντεο απ' την εκτόξευση:

Απειλεί να ανατιναχτεί μπροστά στην Παλιά Βουλή

Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας, όπου άγνωστος άνδρας έχει ταμπουρωθεί πίσω από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη και απειλεί να ανατιναχτεί.
Ο άνδρας κρατά σακούλα που ισχυρίζεται ότι φέρει εκρηκτικά. Ο χώρος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία και γίνονται προσπάθειες να τον πείσουν να δώσει τη σακουλα.

Σκόπια: Καταδικαστική για την Ελλάδα η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης... και φυσικά φταίει ο Καραμανλής!!!

[Άλλη μια περήφανη νίκη του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ που επέλεξε να εκπροσωπηθούμε από δικηγόρους και χαμηλόβαθμους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ... αλλά η δικαιολογία είναι έτοιμη: Ο Καραμανλής φταίει που δεν τους άφησε να μπούνε στο ΝΑΤΟ το 2008!!!

Διαβάστε τι γράφει η ναυΑΡΧΙΔΑ:

Καταδικαστική θα είναι για την Ελλάδα η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, για την υπόθεση παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των Σκοπίων.

Μπράβο Αντώνη! Την τσάκισες τη διαπλοκή: Ο γιος Ψυχάρης λέει και επίσημα ότι είναι σύμβουλος του Σαμαρά!

Άρθρο γράφει στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο γιός Ψυχάρης και υπογράφει σαν "Σύμβουλος του Α. Σαμαρά"... ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ! Να τον χαίρεσαι!!
Μάλιστα πληροφορίες λένε ότι ο γιος της διαπλοκής ετοιμάζεται να κατέβει υποψήφιος με τη ΝΔ στην Καλαμάτα! Φυσικά η επιλογή της Μεσσηνίας όπου ο Σαμαράς μπορεί να βγάλει βουλευτή ακόμα και τον ΓΑΠ αν θέλει, .... είναι σίγουρα τυχαίαααα...


Σύμφωνα δε με αποκλειστικές μας πληροφορίες ο γιος Ψυχάρη ψηφίζει μια ζωή ΝΔ και ψήφισε Αντώνη και στις εσωκομματικές εκλογές οπότε ο Αντώνης έβγαλε την υποχρέωση... και για να ξέρετε τον Αντώνη το Νοέμβριο του 2009 τον ψήφισαν και ο γιος του Μπόμπολα, ο γιος του Αλαφούζου... θα τον ψήφιζε και ο γιος του Θέμου αλλά είναι μικρός και γι αυτό τον ψήφισε το παχύδερμο...


Οπότε αναμένουμε να βγάλει και σ' αυτούς την υποχρέωση ο Σαμαράς... που ως γνωστόν δεν είναι γαϊδούρι και εκτιμάει αυτούς που τον ψήφισαν και του στάθηκαν...


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ και ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ

Προφητικά λόγια του Μανώλη Κεφαλογιάννη..το 1994

Προϋπολογισμός Δεκ. 1994.

Απόσπασμα ομιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, Γενικού Εισηγητή ΝΔ για τον Προϋπολογισμό την 17η Δεκεμβρίου 1994...

Δείτε τι είπε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στο βίντεο.

ΜΑΡΚ ΡΟΣ (Γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας): «Γνωρίζουν καλά την Goldman Sachs, Σημίτης και Παπαδήμος»

του ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Το πρόσφατο άρθρο του στη «Le Monde» για τις «κυβερνήσεις Goldman Sachs» σε Ελλάδα και Ιταλία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Κάποιοι του έδωσαν δίκιο, κάποιοι άλλοι τον χαρακτήρισαν συνωμοσιολόγο. Ο Μαρκ Ρος μιλά στην «Κ.Ε.» για μια σειρά ισχυρών προσώπων, μεταξύ των οποίων και οι Ελληνες Λουκάς Παπαδήμος, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.

Τον "γείωσε" τον ΚΑΛΑΠΟΔΙ ο κ. Μιχελάκης ...

Προσπαθεί πολύ καιρό κάποιος  τριτοκλασάτος δημοσιογράφος να (φέρει και πάλι...) τον Γ. Μιχελάκη στην μηδενικής τηλεθέασης εκπομπή του...

Ένα πουλάκι από την ΝΔ όμως πληροφορεί τους πάντες ότι μετά το  ΦΙΑΣΚΟ της πρώτης επίσκεψης του στο κανάλι , δεν θέλει να περάσει ΟΥΤΕ ΑΠΕΞΩ ...

Πιέζει λοιπόν με όλες τις δυνάμεις (κάτι νερόβραστους λιμοκοντόρους) αλλά ο κ. Μιχελάκης δεν ενδίδει ...

Μία φορά την πατά κανείς...

ΓΑΠ στο Spiegel: Έκανα λάθη... σώπα ρε παπάρα! Ιδέα σου θα είναι!

Spiegel: Κύριε Παπανδρέου, πριν από τρεις εβοδμάδες περίπου αναγκαστήκατε να παραιτηθείτε. Είχατε χάσει τη διάθεση να επιβάλετε στους Έλληνες και νέα μέτρα λιτότητας;

Παπανδρέου: Όχι. Φυσικά χρειαζόμαστε αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία και πρέπει να κάνουμε οικονομία, αλλά χρειαζόμαστε και στρατηγικές ανάπτυξης. Και μην ξεχνάτε ότι υπήρχε επιπλέον η τρομερή πίεση των αγορών. Δεν μπορούν βέβαια οι κυβερνήσεις να σύρονται από τις αποφάσεις των αγορών, μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα.

Ποιοι θα δώσουν 7 δισ. ευρώ για το δάνειο του νέου μνημονίου

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ kaddim@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Νέες παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια (δικαστικών, πανεπιστημιακών, στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας), αλλαγή του καθεστώτος επιστροφής του ΦΠΑ των αγροτών, κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης.

Αλλαγές στο εργασιακό, και τα ασφαλιστικά ταμεία, νέες περικοπές στις αμοιβές συμβολαιογράφων, δικηγόρων και μηχανικών αλλά και δυσμενέστερους όρους αποκρατικοποιήσεων έχει ήδη συμφωνήσει η Ελλάδα με την τρόικα. Περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του αναθεωρημένου μνημονίου (πέμπτου κατά σειρά) που επιχειρείται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών.

Η «Independent» γράφει για τον Νίνη

Ένα εκτενές αφιέρωμα στην καριέρα του Σωτήρη Νίνη φιλοξενείται στην «Independent». Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στα όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα ο 21χρονος μέσος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού προκαλώντας το ενδιαφέρον μεγάλων Συλλόγων, αλλά και στις εξαιρετικές ικανότητές του.

Κρίσιμος γύρος διαπραγματεύσεων για το κούρεμα των ελληνικών ομόλογων την Τρίτη

Κρίσιμος χαρακτηρίζεται ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το κούρεμα των ελληνικών ομόλογων, που αρχίζει την προσεχή Τρίτη στις Βρυξέλλες μεταξύ εκπροσωπών του Δημόσιου και των ξένων και εγχωρίων τραπεζών.

Στα Κατεχόμενα «ροκανίζουν» τις ελληνοκυπριακές περιουσίες

Σε πραγματικό «δούρειο ίππο» των ελληνοκυπριακών επιδιώξεων, όσον αφορά τις πτυχές του περιουσιακού και του εδαφικού, μετατρέπεται μέρα με τη μέρα η δράση της επιτροπής αποζημιώσεων της Τουρκίας στα κατεχόμενα, η οποία καταφέρνει, ολοένα και σε μαζικότερο βαθμό, να βάζει χέρι στις κατεχόμενες ελληνοκυπριακές περιουσίες, δρομολογώντας αυτές προς νομική πλέον τουρκοποίησή τους και αποδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα ελληνοκυπριακά επιχειρήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Βίντεο: 13 χρόνια HTC μέσα σε 3 λεπτά

Δείτε το:

e-Επιλογές

Eνδιαφέρουσες αναρτήσεις φίλων:

Πούτιν: «Η Αγία Ζώνη εδραιώνει την εγγύτητα ρωσικού και ελληνικού λαού»

«Και θα συμβάλει στις διμερείς σχέσεις», πρόσθεσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν.



Τη βεβαιότητά του ότι η παρουσία της Τιμίας Ζώνης στη Ρωσία θα εδραιώσει την πνευματική εγγύτητα μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού και θα συμβάλει στις διμερείς σχέσεις, εξέφρασε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Μονής Βατοπαιδίου, με επικεφαλής τον ηγούμενό της Εφραίμ.

Βίντεο: 5 νεκροί από κατάρρευση γέφυρας 720 μέτρων με οχήματα στην Ινδονησία!

Δείτε το:

Έρευνες για πετρέλαιο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, από την Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλτίζ σε ειδική σύνοδο για την ενέργεια, στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Η φωτιά στο ευρώ καίει και το ελληνικό "κούρεμα";

Η κρίση προχωρά προς την καρδιά της Ευρώπης και οι συνθήκες στις αγορές γίνονται όλο και πιο δύσκολοι. Το ελληνικό PSI έχει μείνει στο.. δρόμο. Το PSI που είναι προαπαιτούμενο για το δεύτερο δάνειο, αμφισβητείται μετά το “κίνημα” του Νότου ενάντια στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στον μηχανισμό στήριξης και την απροθυμία των διεθνών τραπεζών να διαπραγματευτούν δυσμενέστερους όρους για τα ομόλογά τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου αμφισβητείται πλέον έντονα, καθώς έχει προκύψει μεγάλη διαφωνία.

Γ. Ψαριανός: «Λαμόγια» όσοι ζητούν την έξοδο από το ευρώ

Μια αιρετική συνέντευξη δίνει στο Έθνος της Κυριακής ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος τάσσεται υπέρ της υπογραφής των δεσμεύσεων, λέει όχι στους «συνδικαλισταράδες της συμφοράς» και θεωρεί «λαμόγια» όσους επιζητούν την επιστροφή στη δραχμή.

Ο Γιώργος και οι φύλαρχοι του ΠΑΣΟΚ

Της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ siouti@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Και τώρα τι; Κανείς δεν ξέρει ν' απαντήσει στο ΠΑΣΟΚ ούτε αν θ' αποχωρήσει ο Γ. Παπανδρέου από την ηγεσία, ούτε αν θ' ανοίξουν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου, ούτε πότε, ούτε με ποιον τρόπο.

Θ. Πάγκαλος: Αποτύχαμε στην οικονομική πολιτική

Την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τις ευθύνες των κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου «ομολογεί» σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Εκτός Δημοσίου από Δευτέρα 16.000 υπάλληλοι... όπως ακούμε εδώ και 3 μήνες

Η πόρτα του ∆ηµοσίου κλείνει οριστικά αύριο το πρωί για περίπου 16.000 µόνιµους υπαλλήλους οι οποίοι πήραν ήδη το εισιτήριο εξόδου από την εργασία τους µε την υλοποίηση των ρυθµίσεων για την εργασιακή εφεδρεία. Από αυτούς οι περίπου 4.000 θα συνταξιοδοτηθούν άµεσα, καθώς έχουν συµπληρώσει τα συντάξιµα χρόνια, ενώ οι υπόλοιποι (περίπου 12.000) θα τεθούν σε ένα ιδιότυπο «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» που θα διαρκέσει ως τα τέλη του 2013.

Κ. Σκανδαλίδης: «Χρειάζεται ένα νέο κόμμα»... αλλά με όλους τους ΠΑΣΟΚους μέσα

«Χωρίς μια νέα πρόταση, χωρίς νέο όραμα και χωρίς νέο κόμμα δεν υπάρχει προοπτική» τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Πάγκαλος: Ο Βενιζέλος κι ο Σημίτης φταίνε... εγώ μόνο συμβουλές δίνω.

Στα κάγκελα κατά υπουργών βγαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος λέγοντας ότι “αποτύχαμε στην οικονομική πολιτική”, ενώ επιρρίπτει ευθύνες τόσο σε Παπακωνσταντίνου όσο και σε Βενιζέλο για την διαχείριση της κρίσης, αλλά και στην κυβέρνηση Σημίτη για λάθη και παραλείψεις. Ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι το μνημόνιο απέτυχε “γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής”.

Γκαζάκια στο σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Χαλάστρα

Επίθεση με γκαζάκια έγινε τα ξημερώματα σε σύνδεσμο Φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Άγνωστοι τοποθέτησαν 4 γκαζάκια στην είσοδο του κτηρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του συνδέσμου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του κτιρίου.

Ηλίας Π. Νικολούδης: «Η Ελληνική Κρίση του Σύγχρονου Κόσμου»

του Τάκη Μαχαίρα
Πολιτικού Επιστήμονα, Συμβούλου Πολιτικής και Επικοινωνιακής Στρατηγικής

Ο Ηλίας Π. Νικολούδης (1939-) είναι από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες στοχαστές. Με πολυσχιδείς σπουδές (Νομικά, Κοινωνιολογία, Γλωσσολογία, Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικά και Φιλοσοφία) στην Αθήνα, στο Παρίσι, στο Στρασβούργο και στη Χάγη, είναι Διδάκτωρ του Α΄ Πανεπιστημίου των Παρισίων, και δίδαξε Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο την περίοδο 1975-1984, ενώ είναι συγγραφέας εξαιρετικών έργων πολιτικο-φιλοσοφικού περιεχομένου και έχει μεταφράσει και επιμεληθεί σημαντικά βιβλία σπουδαίων ξένων διανοητών.

El Pais: Ο Γιώργος και οι «άλλοι» σοσιαλιστές

"Mόνο οι άλλοι φταίνε"... Αυτό είναι το συμπέρασμα που μπορεί κανείς να εξάγει ακούγοντας τις ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου, τις τελευταίες μέρες στην Ευρώπη, λέει η ισπανική εφημερίδα και προσθέτει:

Χ. Ράιχενμπαχ: «Δεν είμαστε κατοχική δύναμη»

Την ανάγκη ύπαρξης μιας ημερομηνίας αποχώρησης της ομάδας του από την Ελλάδα ώστε να μην εκληφθεί ως μέρος μίας μόνιμης «κατοχικής δύναμης», επισημαίνει σε συνέντευξή του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Κομισιόν, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Κυριακάτικες εφημερίδες

Δείτε τα:

Και το δούλεμα συνεχίζεται: Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα το 2011-12, διαβεβαιώνει ο Βενιζέλος

Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε πως τα οικονομικά μέτρα για το 2011 και το 2012 έχουν ήδη νομοθετηθεί, επισημαίνοντας ότι δεν θα απαιτηθεί να αποφασιστούν νέα μέτρα αν είμαστε συνεπείς και εργατικοί. Ο λαός, όπως σημείωσε, έχει ήδη υποβληθεί σε μεγάλες θυσίες, σημειώνοντας πως η χώρα διατρέχει ακόμα θανάσιμο κίνδυνο, ενώ και η Ευρώπη "παραπαίει και ταλανίζεται". Προσέθεσε ακόμα ότι πρέπει να γίνει μία υπερπροσπάθεια "για να βγούμε αλώβητοι εμείς και τα παιδιά μας".

Φιάσκο εφάμιλλο του “κουρασμένος”…


Βλέπεις λοιπόν μία εφημερίδα να πηγαίνει κόντρα στην κουστωδία των νταβατζήδων (μόνη μαζί με το “¨ΠΑΡΟΝ”) και να ζητά εκλογές εδώ και τώρα. Και πάνω που πας να δώσεις τα εύσημα, βλέπεις μέσα για άλλη μία φορά, σενάρια για “δείπνα του Καραμανλή”, για πρώην υπουργούς που συνωμοτούν και άλλα ευφάνταστα. Και αναγκαστικά θυμάσαι το φιάσκο του “κουρασμένου”, που έγινε η σημαία του εκλογικού θριάμβου του Γιώργου Παπανδρέου, μαζί με το “λεφτά υπάρχουν”.