23 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Εγνατία

Ανακοινώνεται ότι, με Προσωρινή Απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Κοζάνης:

Βίντεο: Σκληρή επίθεση του Γ. Καρατζαφέρη στον Γ. ΚαρατζαFuhrer!!!

«Εκείνοι που από την αρχή δεν ήθελαν τον Παπαδήμο πρωθυπουργό, πρέπει να το πάρουν απόφαση και να τον αφήσουν να πρωθυπουργεύσει» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης ρίχνοντας τα δηλητηριώδη βέλη του σε όσους δεν ήθελαν τον Παπαδήμο όπως ο απίστευτος κολοτούμπας του βίντεο που ακολουθεί

Στηρίζουν τον άνθρωπός τους οι κερδοσκόποι: Στους Ήρωες του 2011 ο ΓΑΠ για τους βρετανούς

Σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, ο ΓΑΠ συγκαταλέγεται στους ήρωες της χρονιάς που φεύγει ενώ εννοείται πως για τους βρετανούς οι κακοποιοί είναι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί. Η αναφορά της εφημερίδας διαστρεβλώνει βέβαια πλήρως την πραγματικότητα, μιας και λέει ότι ο ΓΑΠ δεχόταν πίεση να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας αλλά θέλησε να τα περάσει από δημοψήφισμα (!!), τη στιγμή που όλοι βιώνουμε το ξέσκισμα που μας έκανε. Αναλυτικά αναφέρει:

Τέρμα οι δικαιολογίες "δεν μου ήρθε το έντυπο": Αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι ειδοποιήσεις τελών κυκλοφορίας


Την ανάρτηση των ειδοποιήσεων τελών κυκλοφορίας για το 2012 στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στη διεύθυνση www.gsis.gr , ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Βίντεο: Γατάκι που δεν μασάει...

Δείτε το να κοιτάει το Ροτβάιλερ στα μάτια:

Μιχελάκης μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Παπαδήμου: Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

«Στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Ποια μηνύματα στέλνει μέσω του Τύπου ο Παπαδήμος

Περισσότερο από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχαν αργά το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον Αντώνη Σαμαρά, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε σε καλό κλίμα.

Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του δ.σ. Π. Μπέης μετέτρεψε την συνεδρίαση σε...θεατρική παράσταση

Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπέης μετέτρεψε την συνεδρίαση σε...θεατρική παράσταση ή για την ακρίβεια σε μονόπρακτο του πολιτικού παραλόγου!...

Πόσο μαλάκ@@ είναι εκεί στο MEGA;

Εντάξει καταλαβαίνουμε ότι γελάνε και τα αυτιά τους στο MEGA και αισθάνονται δικαιωμένοι, για την προπαγάνδα 3 ετών, που θα μπει φυλακή ο Εφραίμ, αλλά να λέει ο Πρεταντέρης ότι δεν δικάστηκε κανένας για το "σκάνδαλο Ζαχόπουλου" είναι πέρα από κάθε σοβαρότητα...

Αρνείται νέα ψυχιατρική εξέταση ο Μπρέιβικ, ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για τη δίκη

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, υπεύθυνος για το μακελειό στο Όσλο και την Ουτόγια τον Ιούλιο, δεν επιθυμεί να υποβληθεί σε νέα ψυχιατρική εξέταση, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του μία ημέρα μετά την ψυχιατρική γνωμάτευση που έκρινε πως πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια.

Ο πατέρας Σαρκοζί απάντησε στον Ερντογάν για τα περί γενοκτονίας των Αλγερινών από τους Γάλλους

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίνρει η κόντρα Γαλλίας-Τουρκίας, με τους Γάλλους και τον Σαρκοζί να μην πολυκαταλαβαίνουν από τους λεονταρισμούς του Ερντογάν. Το πρωί ο Ερντογάν κατηγόρησε τους Γάλλους ότι αυτοί είναι εκείνοι που διέπραξαν γενοκτονία εναντίον των Αλγερινών σκοτώνοντας το 15% του πληθυσμού μετά το 1945. Μάλιστα ανέφερε ότι αν δεν το ξέρει ο Σαρκοζί μπορεί να ρωτήσει τον πατέρα του που ήταν στη λεγεώνα των ξένων.

Ένταση στο Σύνταγμα σε συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής

Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής μέλη της Χρυσής Αυγής, διαμαρτυρόμενα για το Μνημόνιο. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκε μικροένταση και οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε χρήση χημικών.

To ευρώ έχει... άλλα 390 χρόνια ζωής καθησυχάζει Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών

Ως υπερβολικούς απορρίπτει τους φόβους για κατάρρευση του ευρώ ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών Τέο Βάιγκελ, λέγοντας πως το κοινό νόμισμα «έχει φάει» μόνο δέκα από τα συνολικά 400 χρόνια της (προβλεπόμενης) ζωής του.


Βίντεο: O κομήτης που πέρασε ξυστά απ' τον ήλιο εντυπωσιάζει το πλήρωμα του ISS

«Ήταν ό,τι πιο εντυπωσιακό έχω δει στη ζωή μου» σχολιάζει ο κυβερνήτης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) που είχε τη σπάνια ευκαιρία να φωτογραφίσει τον κομήτη Lovejoy να κρέμεται πάνω από τη γήινη ατμόσφαιρα.

Κίμωνας Συνέσιος:"Δεν είμαστε, δεν ήμασταν και δεν θα γίνουμε ποτέ καιροσκόποι."

Αυτή την φορά οι Πρωτοπόροι Νέοι φιλοξενούν έναν νέο που σπουδάζει στο ΤΕΙ Καλαμάτας στο τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης . Ενεργό και αγαπητό μέλος της ΔΑΠ ΤΕΙ Καλαμάτας αφού από τον Ιούλιο του 2011 έχει εκλεγεί γραμματέας. Γενικά ένα πολιτικά δραστήριο άτομο μπορώ να εξομολογηθώ αφού εκτός από Γενικός Γραμματέας της Τοπικής ΟΝΝΕΔ Αγίας Βαρβάρας είναι και αναπληρωτής πρόεδρος της Νομαρχιακής Β8.

Διαβάστε τη συνέντευξή του στο http://pneoi.blogspot.com/2011/12/blog-post_5359.html

Αστυνομία: Κατάσταση οδικού δικτύου στις 18:00

Α΄  ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ
Γ.Α.Δ.ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α.Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Βίντεο: Πτώση ρωσικού δορυφόρου στη Σιβηρία

O ρωσικός δορυφόρος στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών Meridian έπεσε στη Σιβηρία όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκε βλάβη στον τρίτο όροφο του πυραύλου ανέφερε μία πηγή της διαστημικής υπηρεσίας στο πρακτορείο Interfax.

ΗΠΑ: Να παραμείνουν στις διαπραγματεύσεις ΠΓΔΜ και Ελλάδα

 Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Πολ Γουόλερς, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ δεν θα υποστήριζαν ποτέ τη διακοπή των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Είκοσι χρόνια από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης-Το χρονικό προς τη διάλυση

Έχουν περάσει ακριβώς είκοσι χρόνια από τότε που κατέρρευσε οριστικά η Σοβιετική Ένωση και έληξε και επίσημα η περίοδος του Ψυχρού Πολέμου – μία εξέλιξη που ο πολιτικός επιστήμονας Φράνσις Φουκουγιάμα έσπευσε να προσδιορίσει ως «το τέλος της ιστορίας» στο ομώνυμο best seller του. Μπορεί η πολυσυζητημένη τότε θεώρηση του Φουκουγιάμα να έχει έκτοτε χαρακτηριστεί ως μία ακόμα άστοχη μεγαλοστομία, ωστόσο δεν χωράει αμφιβολία πως η πτώση της ΕΣΣΔ αποτελεί ένα από τα πλέον καθοριστικά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα.

Για κορόιδα ψάχνει ο Παπούλιας: "Ελάτε πελάτες μου να επενδύσετε στην Ελλάδα" λέει στους ομογενείς..

[Αυτό όμως δεν έχει τολμήσει να το πει σε κανέναν ξένο... πχ. στον Μπάιντεν δεν τόλμησε να πει: "Να την χέσ@ την ηθική σας στήριξη... καμιά επιχείρηση θα φέρεις να ανοίξει καμιά δουλειά;"... αλλά έχουμε βρει τα κορόιδα και αφού φάγαμε τα λεφτά των ιθαγενών, τώρα βάλαμε στο στόχαστρο και τα λεφτά των ομογενών...]
Την έμπρακτη συνεισφορά των Ελλήνων του εξωτερικού ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του:

Tagesspiegel: Kaliméra Germanía!

«Η Γερμανία γίνεται η γη της επαγγελίας» γράφει η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου, που φιλοξενεί δηλώσεις του Βαυαρού υπουργού Εσωτερικών Γιόαχιμ Χέρμαν: «Πρόκειται για Ευρωπαίους και γι αυτό ενσωματώνονται πολύ εύκολα στη Γερμανία. Δεν έχουμε τα συνήθη προβλήματα προσαρμογής που παρουσιάζονται σε μετανάστες με διαφορετικές πολιτισμικές αναφορές. Και από τη στιγμή που έχουμε στην Ευρώπη όλο αυτό το μεταναστευτικό δυναμικό, δεν χρειαζόμαστε άλλους μετανάστες από τις χώρες εκτός Ευρώπης».

Εκχιονιστικά καθαρίζουν την Εγνατία στη θέση Καλαμιές

Εκχιονιστικά επιχειρούν τον καθαρισμό του οδοστρώματος στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Ήπειρο, στη θέση Καλαμιές. Η κυκλοφορία γίνεται από τις παρακαμπτήριες οδούς Κοίλων – Κοζάνης και Βατερού – Ξηρολίμνης.

Χριστούγεννα στη φυλακή ο Εφραίμ...διαλευκάνθηκε και το «σκάνδαλο» Βατοπαιδίου

Στη φυλακή θα οδηγηθεί τελικά ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, καθώς μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών δόθηκε λύση στη διαφωνία που είχε προκύψει μετά την απολογία του κατηγορουμένου, ανάμεσα στην ανακρίτρια και τον εισαγγελέα.

Στο κίνημα... «Δεν πληρώνω δώρο» 2.100 επιχειρήσεις

Ουκ ολίγα φαινόμενα μη καταβολής του δώρου Χριστουγέννων βγήκαν στην επιφάνεια, ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων. Σύμφωνα με στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, οι επιχειρήσεις που καταγγέλθηκαν πως δεν κατέβαλαν το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους έφτασαν τις 2.100, αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών.

Καλώς ήλθατε Έλληνες στη σέξυ Γερμανία, τη Γη της Επαγγελίας!

Οι Έλληνες που μετανάστευσαν στη Γερμανία λόγω κρίσης στο πρώτο εξάμηνο του 2011 είναι κατά 84% περισσότεροι από πέρσυ και ο (σοβαρός, γιατί και εκεί υπάρχουν "σκουπίδια") γερμανικός τύπος τους καλωσορίζει. Προσέξτε τα νούμερα για να καταλάβετε πως αδειάζει η χώρα μας από νέους και μάλιστα μορφωμένους που ψάχνουν μία ευκαιρία μακριά από την Ελλάδα, στη Γερμανία.

Πολύ γέλιο: Ο Ερντογάν κατηγορεί τη Γαλλία για «γενοκτονία» στην Αλγερία

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τη Γαλλία ότι διέπραξε «γενοκτονία» στην Αλγερία, αντιδρώντας έτσι στην ψήφιση χθες από τους Γάλλους βουλευτές στη γαλλική Εθνοσυνέλευση νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, την οποία η Άγκυρα αρνείται.

Γ. Μιχελάκης: «Όχι» εκλογές τον Απρίλιο

Μιλώντας στον Real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Γιάννης Μιχελάκης ξεκαθάρισε πως η ημερομηνία των εκλογών έχει προσδιοριστεί (19η Φεβρουαρίου) και πως μέχρι τα τώρα δεδομένα δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι μπορεί να αλλάξει. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε, ωστόσο, ότι οι εκλογές "μπορεί να γίνουν λίγο πριν, λίγο μετά" όπως είπε, αλλά όχι σε διάστημα που θα φθάνει μέχρι τον Απρίλιο.

Σ. Καλογιάννης, σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζονται από χθες στο οδικό δίκτυο της χώρας

«Η τραγική κατάσταση που επικρατεί από χθες στο εθνικό οδικό δίκτυο ολόκληρης της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Εγνατίας οδού, δείχνει πόσο απροετοίμαστο ήταν το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και η “Εγνατία οδός ΑΕ” να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία, η οποία μάλιστα είχε προαναγγελθεί από ημέρες.

Υπουργός της Χρονιάς ο υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας

Τον υπουργό Οικονομικών της Ρουμανίας Γκεόργκε Ιαλομιτιάνου ανέδειξε «Υπουργό της Χρονιάς» το διεθνές οικονομικό περιοδικό «The Banker» μέλος του ομίλου «The Financial Times».

ΟΟΣΑ: «Εξαιρετικά αρνητική μια αποχώρηση χώρας από το ευρώ»

«Το κόστος αποχώρησης μίας χώρας από το ευρώ θα ήταν μακράν μεγαλύτερο από το όφελος», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Ο Τούρκος πρεσβευτής αναχώρησε από το Παρίσι

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Παρίσι Ταχσίν Μπουρτσούογλου αναχώρησε σήμερα το πρωί από τη Γαλλία, μια μέρα μετά το πάγωμα από την Άγκυρα της στρατιωτικής και πολιτικής της συνεργασίας με το Παρίσι, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της διπλωματικής αποστολής Ενγκίν Σολάκογλου.

Τουλάχιστον 30 νεκροί και 55 τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας στη Συρία

Δεκάδες πολίτες και στρατιώτες σκοτώθηκαν από την διπλή επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα και στόχο δύο κτίρια των υπηρεσιών ασφαλείας στη Δαμασκό, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Ταύροι εναντίον μεθυσμένων... στάνταρ Άσσος

Στην Κολομβία:

Διαψεύδουν οι Αυστραλοί τα περι αυξημένης μετανάστευσης Ελλήνων... δεν χάνει ο ραγιάς τη φραπεδιά του

[Πολλοί λένε ότι θα φύγουν, αλλά δεν το τολμάνε γιατί ξέρουν ότι στο εξωτερικό σφίγγουν οι κώλ@@... μια κουβέντα είναι η "μετανάστευση" αλλά όποιος δεν το έχει κάνει δεν ξέρει πόσο δύσκολο είναι]

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα τελευταία δημοσιεύματα «περί πλημμυρίδας» μεταναστών από την Ελλάδα προς την Αυστραλία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κλήρωση Κυπέλλου: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ...

Μεγάλο ντέρμπι έβγαλε η κλήρωση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξήχθη σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΕΠΟ.

Κορίτσι που αγνοείτο μετά το τσουνάμι στην Ινδονησία εμφανίστηκε επτά χρόνια μετά

Ένα κορίτσι από την Ινδονησία που πιστεύεται ότι παρασύρθηκε από το τσουνάμι της 26ης Δεκεμβρίου του 2004, εμφανίστηκε ξαφνικά στο χωριό της και ενώθηκε ξανά με τους δικούς της επτά χρόνια μετά την καταστροφή...


Τα σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα του 2011

Μια διεθνής κλινική δοκιμή που έδειξε ότι τα φάρμακα κατά του AIDS μπορούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα προφυλακτικά στην παρεμπόδιση της διάδοσης του ιού HIV, κρίθηκε η σημαντικότερη επιστημονική ανακάλυψη στον κόσμο για το 2011 από το έγκριτο περιοδικό «Science», που κάθε χρόνο δημοσιεύει τον σχετικό απολογισμό. Την επιλογή των δέκα σημαντικότερων επιτευγμάτων κάνει ο κυριότερος επιστημονικός φορέας των ΗΠΑ, η Αμερικανική Ένωση για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), η οποία εκδίδει και το «Science».

Εξαίρεση των φυσικών προσώπων από το «κούρεμα», ζητεί ο Μ.Σάλλας

Την άποψη πως τα φυσικά πρόσωπα δεν θα πρέπει να μετάσχουν στη διαδικασία απομείωσης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου εξέφρασε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας το πρωί της Παρασκευής.

Γ. Κουτρουμάνης: Μέχρι 10 Ιανουαρίου το σχέδιο για τις επικουρικές

«Έως τις 10 Ιανουαρίου θα έχει υπάρξει σχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης και γνωστοποίησε ότι παρέδωσε τις αναλογιστικές μελέτες στον τομεάρχη Εργασίας, Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος τον επισκέφτηκε προσφάτως.


Η ελβετολαγνεία και το κουτόχορτο

Η Ελβετία είναι πασίγνωστη, χρόνια τώρα, για τις σοκολάτες της, τα ρολόγια της, την πολιτική της ουδετερότητα και πάνω από όλα για τις τράπεζές της.

Στην Ελλάδα της κρίσης ανακαλύψαμε και κάτι ακόμη που μπορεί να παραχθεί -όχι από την Ελβετία αλλά- με πρώτη ύλη από την κεντροευρωπαϊκή χώρα και εγχώρια τελειοποίηση με στόχο την εσωτερική κατανάλωση.

1975: Η πρώτη επίθεση της «17Ν»

Στις 23 Δεκεμβρίου του 1975 δολοφονείται στο Ψυχικό ο επικεφαλής του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς. Την ευθύνη αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη τότε «Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη». Ήταν η πρώτη επίθεση της οργάνωσης, η οποία συνέχισε τη δράση της για τα επόμενα 27 χρόνια, δολοφονώντας περισσότερα από 20 άτομα.

"Έδειραν τον Κατσιφάρα" κι άλλα παραμύθια

"Μούφα" φωτογραφία κάνει το γύρο του ιντερνετ
(δυστυχώς την είδηση την έβαλα και εγώ και αφού μάλλον είναι μαϊμού δεν έχω πρόβλημα να πω ότι έκανα μια μαλακ@@... καλύτερα έτσι παρά να σβήνω αναρτήσεις ή να τις παραποιώ και να κάνω τον έξυπνο κοροιδεύοντας εσκεμμένα τους ελάχιστους που με διαβάζουν)

Ψοφάνε για δούλεμα οι δημοσιογράφοι. Κάποιοι πιτσιρικάδες βάλθηκαν να διασύρουν το επάγγελμα με ψεύτικες ειδήσεις, τις οποίες "τσιμπάνε" οι επαγγελματίες και τις παρουσιάζουν ως δικές τους. Πρωταθλητής του ρεζιλέματος είναι φυσικά η zougla (η οποία προς το παρόν δεν τσίμπησε στο δόλωμα), οι άνθρωποι της οποίας σαρώνουν όλη μέρα το ιντερνετ για να βρουν τις πιασάρικες ειδήσεις και να τις πλασσάρουν στο portal τους, που θα μπορούσε να είναι άψογο, αν έλειπε αυτή η λύσσα του "μη μας ξεφύγει πιασάρικο θέμα και μας περάσει ο Θέμος".

Προβλήματα λόγω του χιονιά στη Βόρεια Ελλάδα-Αναλυτική πρόγνωση

Σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας και οι σφοδρές χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Λόγω της χιονόπτωσης διεκόπη χθες το βράδυ η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Κοζάνη προς Γρεβενά και Ήπειρο, ενώ δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον παρακαμπτήριο επαρχιακό δρόμο, Κοίλων - Βατερού Κοζάνης, λόγω αναδίπλωσης νταλίκας.

Η ΝΔ έχει θέση για το άν τα ομόλογα που θα ανταλλαχθούν πρέπει να διέπονται από αγγλικό ή ελληνικό δίκαιο;

Διαβάζω δηλώσεις του υφ. Οικονομικών της ΝΔ, Γ. Μουρμούρα, και δεν βλέπω να τον απασχολεί το θέμα, εκτός αν δεν το αναφέρει σαν σημείο τριβής επειδή έχει κλείσει όπως έγραψε χθες το Bllomberg, αναφέροντας ότι έχει συμφωνηθεί τα ομόλογα που θα δοθούν σε ανταλλαγή των παλαιών θα διέπονται από το αγγλικό δίκαιο. Δεν πρέπει η ΝΔ να πει ποια είναι η θέση της στο συγκεκριμένο θέμα και γιατί... αν και αυτή λειτουργεί στα μουλωχτά σε τι διαφέρει από το ΠΑΣΟΚ;

Διαβάστε και τι δήλωσε ο Γ. Μουρμούρας:

Βίντεο: Έχουν ένα μικρό πρόβλημα οι Ουζμπέκοι με τις ηλεκτρικές σκάλες

Δείτε:

Τους έχουν πάρει στο ψιλό οι Ψυχάρηδες

Από ΒΗΜΑτοδότης

Τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας είναι τόσο θαυμάσια που επανήλθε η αμερικανικής εμπνεύσεως ιδέα της έκδοσης κάρτας VIP προς 2000 ευρώ έκαστη. Υποτίθεται ότι οι ευκατάστατοι οπαδοί του κόμματος θα αγοράζουν τις κάρτες οι οποίες θα εξασφαλίζουν προνόμια, όπως...

Η πληρωμή των CDS, θα αφήσει και συντρίμμια αλλά θα εκτονώσει την διογκούμενη πίεση της κρίσης χρέους

Τα CDS τα Credit Default Swaps το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας το δημιούργημα της J P Morgan από τις αρχές του 1990 «κατασκευάστηκαν» ως επενδυτικό εργαλείο προστασίας των δανειστών από αθέτηση υποχρεώσεων των δανειζομένων.

Κριτήρια-φωτιά για ελεύθερους επαγγελματίες

Εδώ και μήνες έχουν στα χέρια τους οι υπεύθυνοι τους υπουργείου οικονομικών τις προτάσεις για τα κριτήρια βάσει των οποίων θα φορολογούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά τώρα μάλλον έφτασε η ώρα.

Ο κόμπος του PSI έφτασε στο χτένι

Για κίνδυνο κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων σχετικά με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, που συνεχίστηκαν την Παρασκευή στο Παρίσι, προειδοποιεί πηγή στην αμερικανική πρωτεύουσα που γνωρίζει το παρασκήνιο των συζητήσεων, παρά το γεγονός ότι η κοινή ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), που εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα, υποστηρίζει ότι σημειώθηκε πρόοδος.

PSI: Το IIF, οι αντιφάσεις Βενιζέλου και τα πραγματικά ερώτηματα

Ο Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει μέχρι και την τελευταία πληροφορία που καταγράφεται από κάθε κατεύθυνση, στον τομέα των πολύ κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους. Είναι προφανές ότι κάθε μία πλευρά επιφυλάσσει για τον εαυτό της πολιτικές πιρουέτες και διαπραγματευτικούς ακροβατισμούς. Ο ΣΚΑΪ καταγράφει και αναδεικνύει τα ζητήματα για τα οποία ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών μπορεί να "κωλύεται"- όπως δήλωσε- να μιλήσει...

Διπλό «μπλόκο» Σαμαρά σε Παπούλια και Παπαδήμο

Στις έξι και μισή το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΝΔ θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για το κρίσιμο ραντεβού του με τον Πρωθυπουργό, στο οποίο σύμφωνα με επιτελείς της Λ. Συγγρού θα ξεκαθαρίσουν μία σειρά από κρίσιμα θέματα που αφορούν στην πορεία και στη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Τους άφησαν στο έλεος του χιονιά όλη τη νύχτα! - 40-50 αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στην περιοχή της Καλαμιάς – Κλειστά τμήματα της Εγνατίας

- 22 ώρες στο χιόνι εκατοντάδες οδηγοί στην παλιά Εθνική Κοζάνης-Γρεβενών
- Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε απόσταση 150-200 μέτρων, έξω από την Εγνατία
- Άνοιξε το τμήμα Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
- Μόνο με αλυσίδες η κίνηση στην Πάρνηθα, από το Τελεφερίκ και πάνω
- Απαραίτητες οι αλυσίδες και τα χιονολάστιχα και στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας
- Κλειστά και σήμερα τα σχολεία σε Καστοριά, Φλώρινα, Κοζάνη, Γρεβενά και Πτολεμαΐδα
- Υποχωρεί από το απόγευμα η κακοκαιρία

Απέτυχαν σε όλα – Λείπουν 7,5 δισ. ψάχνουν νέα μέτρα!

Τρεις στόχους έπρεπε να πετύχει ετούτη και κυρίως η προηγούμενη κυβέρνηση και παρά τα χαράτσια πάνω στα χαράτσι και τους φόρους πάνω στους φόρους δεν υπήρξε ούτε μια επιτυχία

Η τρία στα τρία αποτυχία με την απειλή ( μόνιμη αυτή) της τρόικας φέρνει σίγουρα και νέα μέτρα που ως τώρα λένε ότι δεν θα είναι φοροεισπρακτικά αλλά η πραγματικότητα λέει άλλα.

Η αποτυχία με αριθμούς:

Σεισμικές δονήσεις επαναφέρουν δυσάρεστες μνήμες στους κατοίκους του Κράιστσερτς

Σειρά σεισμικών δονήσεων συγκλόνισαν την πόλη Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία, δέκα μήνες μετά τον φονικό σεισμό των 6,3 βαθμών που σκότωσε 182 άτομα. Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους.


του Β. Μπαλάφα
Μέλος Π.Ε. Ν.Δ.


Οι τεχνοκρατικοί εφιάλτες

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από μια σειρά άρθρων σχετικά με το ψευδοδίλημμα που πλανάται τελευταία πάνω από την Ελλάδα, για το αν δηλαδή είναι καλύτερη μια κυβέρνηση τεχνοκρατών από μια κυβέρνηση πολιτικών, και έφτασε κιόλας η ώρα της επιβεβαίωσης για όσους υποστηρίζουμε ότι οι τεχνοκράτες δε μπορούν σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσουν την πολιτική.

Του τα έλεγαν του ΓΑΠ αλλά αυτός είχε "σχέδιο"


Δείτε τι έλεγαν στον Γιωργάκη ο Σκανδαλίδης και η Βασούλα στις 20.12.2009:

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ

Γ.Α.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ανάπτυξη μέσα στα..σκουπίδια…

του Νίκου Κωστόπουλου

Το σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων οφείλει να έχει δύο σκέλη: Το περιβαλλοντικό και το αναπτυξιακό.

Μια σύγχρονη στρατηγική για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική πρέπει να θέτει ως στόχο τα «μείωση της παραγωγής των αποβλήτων», που μπορεί να μας οδηγήσει μεσοπρόθεσμα στη λύση του προβλήματος των απορριμμάτων με το μικρότερο δυνατό κόστος και τη βέλτιστη περιβαλλοντική και κοινωνική απόδοση. Μια μείωση που θα συνοδεύεται από την αξιοποίηση του υπολλείματος (και όχι από την περιβαλλοντικά επιβλαβή ταφή του όπως συμβαίνει τώρα)

Πασοκικοί σκυλοκαυγάδες

«Ή μας πληρώνετε τα δεδουλευμένα ή δεν βγάζετε νέο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ». Ποιοι τα λένε αυτά; Οι εργαζόμενοι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, που είναι απλήρωτοι από το Σεπτέμβριο. Αποδέκτης της "απειλής" η ηγεσία του κόμματος.