27 Δεκεμβρίου 2011

Βίντεο-Καρατζαφέρης: «Εταιρία ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ όσοι έστησαν το Βατοπαίδι»

Απολαύστε τον:

Σε δεκαήμερη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας προσανατολίζεται το ΥΠΟΙΚ

Παράταση δέκα ημερών στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών μετά το συνωστισμό που παρατηρείται σε τράπεζες και εφορίες, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι για πολλούς ιδιοκτήτες ΙΧ είναι αναγκαίος ο μισθός του Ιανουαρίου για να είναι σε θέση να πληρώσουν.

Περίπου 250.000 άτομα τρέφονται καθημερινά από τα συσσίτια της εκκλησίας

[Για να μαθαίνουν αυτοί που θέλουν να πάρουν την εκκλησιαστική περιουσία και να τη μασήσουν...]

Περίπου 250.000 άτομα τρέφονται καθημερινά μέσω των συσσιτίων, αλλά και των πακέτων με τρόφιμα που παρέχουν σε σπίτια ευπαθών συμπολιτών μας η Αρχιεπισκοπή και οι μητροπόλεις, τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο πατέρας Βασίλειος Χαβάτζας, διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Βαράνε τον ΓΑΠ αλλά αντέχει... δεν ξέρουν με τι έχουν μπλέξει...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για μια ώρα και δέκα λεπτά στο πολιτικό συμβούλιο κάνοντας ανασκόπηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης αλλά χωρίς να αναφερθεί στο θέμα της επόμενης ημέρας στο ΠΑΣΟΚ.

Έφτασε στο Εφετείο Αθηνών ο Εφραίμ όπου έχουν συγκεντρωθεί κληρικοί και μοναχές

Έφτασε πριν λίγο στο Εφετείο ο Εφραίμ για την εκτέλεση του εντάλματος. Εν τω μεταξύ έξω από το Εφετείο έχουν συγκεντρωθεί περί τους 300 κληρικοί, μοναχές και πολίτες με κεριά, ενώ 2 διμοιρίες των ΜΑΤ  έχουν αποκλείσει τις εισόδους του γκαράζ στο Εφετείο.

Αλυσοδεμένη στο άρμα των ΗΠΑ: H Βουλγαρία αρνείται να πληρώσει τα μέχρι τώρα έξοδα για τον αγωγό Μπουργκάς

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ απέρριψε την Τρίτη το αίτημα του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας, Σεργκέι Σματκό, να καλύψει η Βουλγαρία τα έξοδα που έχουν γίνει μέχρι τώρα για το σχέδιο «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», από το οποίο αποχώρησε πρόσφατα.

Στη Βενεζουέλα Αχμαντινετζάντ και Ουμάλα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι στις αρχές του 2012 θα επισκεφθούν τη χώρα ο Ιρανός και ο Περουβιανός ομόλογός του, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και Ογιάντα Ουμάλα αντίστοιχα, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Μ. Παπαϊωάννου: «Δεν θα παρέμβω στην ελληνική Δικαιοσύνη»... γιατί με βολεύουν οι αποφάσεις της ξέχασε να πει

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, αναφορικά με διαβήματα και αιτήματα πολιτών και φορέων, που δέχεται, προκειμένου να παρέμβει στην υπόθεση της προσωρινής κράτησης του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, επανέλαβε σήμερα, Τρίτη, την πάγια θέση του ότι

ΕΔΩ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ?

Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει τελείως. ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ,ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΠΕΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΑΣ.

Δείτε τι δημοσίευσε ο ΑΧΡΕΙΟΣ:

Βενιζέλος-Λοβέρδος ζητάνε νέο αρχηγό ΠΑΣΟΚ

Να καθοριστεί σαφές χρονοδιάγραμμα, το αργότερο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, για την εκλογή Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Ε.Βενιζέλος στην ομιλία του στο ΠΣ πριν από λίγο. Μετά τον Βενιζέλο μίλησε ο Λοβέρδος ο οποίος έθεσε επίσης θέμα ηγεσίας και παραμονής του ΓΑΠ στην Προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Κλειστά χαρτιά από τον ΓΑΠ! Σιγά μην φύγει οικειοθελώς....

Δεν επιβεβαιώνονται, προς το παρόν τουλάχιστον, οι πληροφορίες που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να ανοίγει σήμερα τα χαρτιά του στη συνεδρίαση του, με διευρυμένη σύνθεση, Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Τούρκος υπουργός Δασών εκθέτει τον Γιλμάζ

Έκθετο αφήνει τον πρώην πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ και την εκ των υστέρων προσπάθεια του να αντιστρέψει τις αρχικές δηλώσεις του για εμπρηστική δράση Τούρκων πρακτόρων σε ελληνικά δάση, ισχυριζόμενος ότι εννοούσε δράση Ελλήνων πρακτόρων ο υπουργός Δασών της Τουρκίας.

Αποτυχία χρεώνει στην κυβέρνηση Παπαδήμου το Spiegel

Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, ακόμη και οι πιο επείγουσες έχουν παγώσει, γράφει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου ότι απέτυχε.

Διάβημα ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τις δηλώσεις Γιλμάζ

Σε διάβημα προς την Τουρκία προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τις δηλώσεις Γιλμάζ περί εμπλοκής τούρκων πρακτόρων σε φωτιές στη χώρα μας από το '95.

ΝΔ: Η Τουρκία πρέπει να αποκαταστήσει τη ζημιά εναντίον της χώρας μας

«Η προσπάθεια του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ να ανασκευάσει τα όσα απεκάλυψε για την ανάμειξη των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στους εμπρησμούς Ελληνικών δασών είναι – το λιγότερο- αστεία. Γι αυτό και περισσότερο επιβεβαιώνει, παρά διαψεύδει, την αλήθεια των καταγγελιών που έκανε.

Μέχρι το Σάββατο τα αποτελέσματα της γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ

Μέχρι το προσεχές Σάββατο η Noble Energy προτίθεται, σύμφωνα με τον διευθυντή της στην Κύπρο Τζον Τόμιτς, να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης στο 'οικόπεδο 12' της κυπριακής ΑΟΖ.

Ψόφος! Ναυαγοί τουρκικού πλοίου αρνήθηκαν βοήθεια από ελληνικό Super Puma

Άγνωστα παραμένουν, μέχρι στιγμής, τα αίτια της ημιβύθισης φορτηγού πλοίου, υπό τουρκική σημαία, το οποίο μετέφερε λίπασμα, στη θαλάσσια περιοχή 18 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σάμου, εντός του FIR Αθηνών.

Στα ύψη το ιταλικό σπρεντ

Το σπρεντ και πάλι στις 500 μονάδες. Στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο νέα μέτρα για την ανάπτυξη.

Η διαφορά απόδοσης των ομολόγων του ιταλικού και του γερμανικού δημοσίου, το λεγόμενο «σπρεντ», ξεπέρασε και πάλι τις πεντακόσιες μονάδες βάσης.

Μια ομάδα επιστημόνων πρότεινε ότι η Γη έχει δύο φεγγάρια, τη γνωστή μας Σελήνη που επηρεάζει τις παλίρροιες του πλανήτη μας, και άλλο ένα, που είναι όμως πολύ μικρό όσο κι ένα μικρό αυτοκίνητο.

Είσαι σοβαρός ρε Χατζηνικολάου που θες να στα πούνε ωμά; Στα είπε ο Καραμανλής και είδαμε τι του έσουρες...

Για άλλημια φορά ο Νίκος Χατζηνικολάου μας προκαλεί και νομίζει ότι έχουμε κοντή μνήμη όπως θα τον βόλευε... Δείτε τι απαιτεί να πούνε οι Έλληνες πολιτικοί προεκλογικά, όπως έγραψε στο τελευταίο του άρθρο στη RealNews: 

Παρέμβαση εισαγγελέα Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Γιλμάζ... ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιοι που ασχολούνται με αυτά αντί να φυλακίζουν τον Εφραίμ όπως η ΠΑΣΟΚα...

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για εμπρησμούς ελληνικών δασών, παρενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Τέλος στα αναγκαστικά τεστ παρθενίας στις φυλακές

Αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε σήμερα να σταματήσουν τα καταναγκαστικά τεστ παρθενίας σε κρατούμενες στρατιωτικών φυλακών.


Ο Τζόρβας στις χειρότερες μεταγραφές του 2011

Στις χειρότερες μεταγραφές της χρονιάς στην Ιταλία συγκαταλέγεται ο Αλέξανδρος Τζόρβας που έφυγε από τον Παναθηναϊκό για την Παλέρμο. Όπως αναφέρει η ιταλική έκδοση του Eurosport, ο Τζόρβας ήταν «μία αποτυχία! Αλλά η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Πίολι και στον Μάντζια».

Μιχελάκης: Εκλογές όχι μετά το Πάσχα

Τη συμφωνία της ΝΔ στην παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου αποκάλυψε, μιλώντας την Τρίτη στον Βήμα FM, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «κανείς δεν μιλάει [σ.σ. για εκλογές] για μετά το Πάσχα».

"Σε στηρίζω, κάνε και ανασχηματισμό", είπε ο Παπανδρέου στον Παπαδήμο - Σε λίγο θα μάθει αν τον στηρίζουν και στο ΠΑΣΟΚ

Στα 90 λεπτά που κράτησε η συνάντηση των δυο ανδρών, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου είπε στον πρωθυπουργό ότι στηρίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του έδωσε το πράσινο φως για ανασχηματισμό και συζητήθηκε ο χρονικός ορίζοντας της κυβέρνησης ο οποίος συναρτάται από την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων που έχει η χώρα.

Στην Αθήνα μεταφέρεται αυτή την ώρα οπ τρομοκράτης Εφραίμ

Στην Αθήνα μεταφέρεται τελικά ο ηγούμενος Εφραίμ, συνοδεία περιπολικών. Αποβιβάστηκε στο λιμάνι Νέων Ρόδων, όπου τον παρέλαβαν αστυνομικοί.
Η Ελληνική Αστυνομία έκρινε προφανώς ότι αν τον κρατούσαν στη Θεσσαλονίκη μπορεί να τους την κοπάναγε....

Τάιμς: Τα Χριστούγεννα ματαιώθηκαν στην Ελλάδα

Ως ένδειξη των όλο και πιο ζοφερών καιρών στη μαστιζόμενη από τη λιτότητα Ελλάδα χαρακτηρίζει την απουσία παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος ο ανταποκριτής των Τάιμς στην Αθήνα. Η απόφαση, εξηγεί το δημοσίευμα, ήταν του δημάρχου της πόλης στο πνεύμα της συγκράτησης των δαπανών, με αποτέλεσμα ο στολισμός της κεντρικής πλατείας να έχει γίνει με φωτάκια στα υπάρχοντα δέντρα και κατασκευές μαθητών με ανακυκλωμένα κουτάκια αναψυκτικών.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γ.Παπανδρέου

Ενενήντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα της κυβερνητικής θητείας, θέμα που συζήτησε την προηγούμενη Παρασκευή ο πρωθυπουργός και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ανταπάντηση πρυτάνεων στον Παπαδήμο

«Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται, αλλά και να ελέγχονται ως προς την συμμόρφωση με το Σύνταγμα, τονίζουν προς τον πρωθυπουργό οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Θ.Πελεγρίνης και Σ.Σιμόπουλος, αντίστοιχα. Στην αρχική τους επιστολή, με την οποία αιτούνταν την προσωπική παρέμβαση του Λουκά Παπαδήμου για την εκτόνωση της έντασης στα Πανεπιστήμια, ο πρωθυπουργός είχε απαντήσει ανάμεσα σε άλλα ότι «ο νόμος για τα ΑΕΙ είναι νόμος της Πολιτείας και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά» και πως «η υπακοή στους νόμους της δημοκρατίας είναι καθήκον κάθε πολίτη αυτής της χώρας, και κατ' εξοχήν των πανεπιστημιακών δασκάλων».

Η επιστολή των δύο πρυτάνεων προς τον πρωθυπουργό έχει ως εξής:

Μπακογιάννη: Ερώτηση για τους εμπρησμούς δασών από ξένη δύναμη

Ερώτηση προς
Α) Τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Στ. Δήμα
Β) Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
Γ) Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτση

Θέμα: «Εμπρησμοί δασών από παράγοντες και κατόπιν σχεδίου ξένης δύναμης»

Όπως προέκυψε από συνέντευξη σε τουρκική εφημερίδα ο τ. Τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ, (παρά την τυπική ανασκευή μετά τις αντιδράσεις) μίλησε για την ύπαρξη σχεδίου-και των σχετικών πιστώσεων-της προκατόχου του κ. Τανσού Τσιλέρ για εμπρησμό ελληνικών δασών. Το να διαθέτει ένας πρωθυπουργός κονδύλια και γραμμή πιστώσεως για εμπρησμούς δασών των γειτονικών χωρών είναι αυτόχρημα ανατριχιαστικό. Η καταγγελία δεν προέρχεται όμως από τυχαίο πρόσωπο αλλά από πρώην Π/Θ.

«Πράσινο» φως για μεταφορά του Εφραίμ

Το «πράσινο» φως για τη μεταφορά του ηγούμενου Εφραίμ από τη Μονή Βατοπεδίου έδωσαν οι γιατροί, καθώς, σύμφωνα με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του πλέον το επιτρέπει.

Δώρο ΠΑΣΟΚ: Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από την 1η Ιανουαρίου (όλες οι αλλαγές)

Από έξι μήνες έως και 3 χρόνια αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου 2012, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος 3863/2010.

Μας τελείωσε ο μύθος των εξαγωγών που παρουσίασαν μείωση τον Οκτώβριο και αλλάζουν το παραμύθι...

[Τώρα πλέον τα ΠΑΣΟΚικά ΜΜΕ θα μας λένε ότι το κατόρθωμα του ΠΑΣΟΚ είναι: Μείωση 29,6% του εμπορικού ελλείμματος, τον Οκτώβριο... φυσικά η μείωση οφείλεται στο ότι έχουν πάει στα τάρταρα οι εισαγωγές λόγω αφραγκίλας του κόσμου και μείωσης της κατανάλωσης...]

Μείωση 29,6% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, χωρίς πετρελαιοειδή, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2011 διαμορφούμενο σε 1.113,6 εκατ. ευρώ (1.510,9 εκατ. δολάρια) έναντι 1.582,4 εκατ. ευρώ (2.180,3 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2010.

Παίκτης της «Μπάρτσα»για τέσσερα χρόνια ο Νεϊμάρ (βίντεο)

Το πλέον διαφημισμένο ταλέντο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Νεϊμάρ, είναι πλέον παίκτης της Μπαρτσελόνα! Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Καταλονίας, «Sport», ο 19χρονος φορ της Σάντος, που θεωρείται το κορυφαίο ταλέντο αυτή την στιγμή, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια με τους Μπλαουγκράνα και θα αγωνίζεται στο πλευρό του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο, Λιονέλ Μέσι.

Η Τουρκία είναι χώρα που απειλεί όλον τον κόσμο, δηλώνει Γάλλος βουλευτής

Η Τουρκία «απειλεί όλο τον κόσμο» και «δεν είναι μια χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής και πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Πατρίκ Ντεβετζιάν, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και το οποίο εγκρίθηκε από την Εθνοσυνέλευση.

Στην Κομισιόν φέρνει ο ευρωβουλευτής Ν.Χουντής τις αποκαλύψεις Γιλμάζ περί εμπρησμών

Την ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ ότι η τουρκική κυβέρνηση χρηματοδοτούσε εμπρησμούς σε ελληνικά δάση τη δεκαετία του 1990, φέρνει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Ήταν gay ο Νίξον; Αποκαλύψεις-φωτιά σε βιβλίο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ

Θα περίμενε κάνεις πως το Γουοτεργκέιτ, το σκάνδαλο που τον έριξε από την προεδρική καρέκλα, θα ήταν το... μεγαλύτερο στην καριέρα του Ρίτσαρντ Νίξον. Αμ δε...

Ψεύτης, μέθυσος, σατράπης. Ο πιο «σκοτεινός» πρόεδρος που γνώρισαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρώτος πρόεδρος που παραιτήθηκε ποτέ. Η εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Γουοτεργκέιτ έμεινε στην ιστορία και του άφησε τη ρετσινιά. Αλλά δεν ήταν η μοναδική.

Φορείς που δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό εντάχθηκαν λανθασμένα σε εφεδρεία-ενιαίο μισθολόγιο

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που είναι αυτοχρηματοδοτούμενα, έχουν πλεονασματικό προϋπολογισμό και διαμορφώνουν αυτόνομα την τιμολογιακή τους πολιτική υπάχθηκαν στην εργασιακή εφεδρεία και τους επιβλήθηκε το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου τομέα, παρά το ότι δεν βαρύνουν την Γενική Κυβέρνηση.

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ο Εφραίμ;

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της προφυλάκισης του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο ηγούμενος θα μεταφερθεί έως το μεσημέρι σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης αφού πάρει πρώτα το «πράσινο φως» από τον γιατρό ο οποίος τον εξετάζει αυτή την ώρα μέσα στη Μονή.

Σ. Καλεντερίδης: Ανασκεύασε ο Μεσούτ Γιλμάζ

Η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η κυνική ομολογία του τούρκου πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ για εμπρησμούς των ελληνικών δασών από τούρκους πράκτορες τον υποχρέωσε να αναδιπλωθεί την Τρίτη.

Τουρισμός: Απόλυτος και μοναδικός θετικός πρωταγωνιστής της οικονομίας, το 2011... λόγω "αραβικής άνοιξης"

[Βγαίνει και πανηγυρίζει ο γελοίος Γερουλάνος λόγω της αύξησης του Τουρισμού και έχει το θράσος να λέει ότι με ενέργειές του αυξήθηκε!!! Αντί να κάτσει να σκεφτεί πως θα κρατήσουμε την αύξηση που είχαμε λόγω "επαναστάσεων" στη Βόρειο Αφρική όπου τα επόμενα χρόνια αναμένεται να μειωθεί ραγδαία ο τουρισμός λόγω επικράτησης των ισλαμιστών...]

Σε απόλυτο πρωταγωνιστή της ελληνικής οικονομίας αναδεικνύεται ο ελληνικός τουρισμός για το 2011, σε μια περίοδο όπου οι περισσότεροι τομείς και κλάδοι της βρίσκονται σε ύφεση.

Κύπρος: «Καμία ένταση στο οικόπεδο 12»

Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης διέψευσε πληροφορίες και δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έντονη κινητοποίηση στην περιοχή του οικοπέδου 12 στην κυπριακή ΑΟΖ, όπου βρίσκεται η πλατφόρμα της αμερικανικής εταιρείας Noble.

Ο ρόλος που έπαιξα με έκανε πιο «Θατσερική», δηλώνει η Μέριλ Στριπ

Μπορεί η Μέριλ Στριπ να χαρακτηρίζει συχνά τον εαυτό της ως «αριστερή», όμως φαίνεται ότι ο ρόλος της ως Μάργκαρετ Θάτσερ στην ομώνυμη ταινία την έκανε να αναπτύξει θαυμασμό για την πολιτικό που κλήθηκε να παίξει, όπως τουλάχιστον αναγνώρισε και η ίδια.

NASA: Σημάδια ζωής στον Πλούτωνα

Ανακαλύφθηκε εξωγήινη ζωή στον Πλούτωνα; Ναι, αλλά όχι όπως τη φανταζόμαστε... Επιστήμονες της NASA εντόπισαν στον πλανήτη περιοχές με υψηλό βαθμό απορρόφησης της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας, κάτι που καταδεικνύει την ύπαρξη οργανικών ουσιών, υποθετικά μορίων, πολυσύνθετης δομής, που περιέχουν υδρογονάνθρακα ή άζωτο.

Η γερμανική επιμονή στη λιτότητα και η θρησκευτική της διάσταση: «…Για την τιμωρία του αμαρτωλού».

Στην κρίση του ευρώ, ειδικοί και πολιτικοί παραγνωρίζουν έναν παράγοντα: τον Θεό, τη θρησκεία, τον λουθηρανικό προτεσταντισμό. Κόρη ενός πάστορα, η Άγγειλα Μέρκελ διαπνέεται από την έννοια της αμαρτίας. Το ίδιο και πολλοί συμπατριώτες της. Και αυτό έχει συνέπειες στην αναζήτηση λύσεων για τη σωτηρία της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης, όπως σημειώνει άρθρο της γαλλικής Le Monde.

Συγλονίστηκα λέμε!!!! Βρετανικές προετοιμασίες για διάσπαση της Ευρωζώνης... δεν το πιστεύω!

Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο επιβολής περιορισμών στη ροή κεφαλαίων προς το Λονδίνο από χώρες της Ευρωζώνης σε περίπτωση διάσπασης του ενιαίου νομίσματος, ώστε να αποτρέψει ανατίμηση της στερλίνας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Telegraph.


Βίντεο: Τι δήλωσε ο π. Μουλατσιώτης για Εφραίμ τον οποίο επισκέφθηκε στο Άγιο Όρος;

Δείτε το βίντεο:

Δώρο ΠΑΣΟΚ: Μειώσεις μισθών έως 52% φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Μειώσεις μισθών έως 25% φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο στους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ την προσεχή διετία αναμένονται περαιτέρω περικοπές. Οι προσαρμογές των αποδοχών προωθούνται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Π. Βουλγαράκη: «Ο κόσμος έχει άλλη εντύπωση για μας»

«Και τώρα θέλω ο μπαμπάς μου να τραγουδήσει μαζί μου το τραγούδι που μου έλεγε για να κοιμηθώ όταν ήμουν μωρό…». Κάπως έτσι έκλεισε η εμφάνιση της Παυλίνας Βουλγαράκη στον Σταυρό του Νότου το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Και φυσικά, ο πατέρας της, πρώην υπουργός κ. Γιώργος Βουλγαράκης, δεν της χάλασε χατίρι και από το πρώτο τραπέζι, όπου καθόταν, τη συνόδεψε στην a capella ερμηνεία του «Ήτανε μια φορά…».

Οι τράπεζες προετοιμάζονται για το «κακό σενάριο» στην Ευρωζώνη

Μπορεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε ναεκφράζει την αισιοδοξία του ότι η κρίση του ευρώ θα ξεπεραστεί το 2012, ωστόσο κάποιες τράπεζες φέρονται να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο επιστροφής των «εθνικών νομισμάτων» σε χώρες της Ευρωζώνης, σύμφωνα με ρεπορτάζ που είχε δημοσιευθεί στην Wall Street Journal τις προηγούμενες ημέρες.

Χ. Ζαχαράκης: Τυφλή πράξη μίσους και εκδίκησης οι εμπρησμοί

«Τυφλή πράξη μίσους και εκδίκησης η οποία δεν θα ήταν ξένη προς την τουρκική νοοτροπία» χαρακτήρισε τους εμπρησμούς σε ελληνικά δάση από τούρκους πράκτορες που αποκάλυψε ο Μεσούτ Γιλμάζ ο πρέσβης επί τιμή Χρήστος Ζαχαράκης.

Ο Ζήσης Βρύζας άνοιξε αλυσίδα σουπερμάρκετ

Το πρώτο κατάστημα της νέας αλυσίδας σουπερμάρκετ Deal έκανε εγκαίνια στις 22 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας Σαχπατζίδη, η οποία μετά το real estate και την ενέργεια επεκτείνεται και στο χώρο του retail, με συνέταιρο σε αυτό το εγχείρημα τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ και παλιό διεθνή ποδοσφαιριστή, Ζήση Βρύζα.

Κρίσιμες αποφάσεις για το ύψος των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Το τελικό ύψος της αύξησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ για το 2012 καλείται να αποφασίσει η κυβέρνηση, εν μέσω των εορτών.

Η διοίκηση της Επιχείρησης ζητεί αυξήσεις τουλάχιστον 15%, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εισηγείται μεσοσταθμική αύξηση 12,7%, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος θα πρέπει να συνυπολογίσει την αδυναμία των πολιτών και των επιχειρήσεων να αναλάβουν πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο PSI: Ποια η συμμετοχή, το επιτόκιο, το «όφελος» της χώρας, το δίκαιο των ομολόγων και πότε θα κηρύξουμε πτώχευση;

Πιθανότατα την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου οι εμπλεκόμενες πλευρές στην διαδικασία αναδιάταξη του ελληνικού χρέους με την συμμετοχή των ιδιωτών το PSI+ δηλαδή ελληνικό κράτος, τράπεζες και πάσης φύσεως θεσμικοί θα έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία η οποία θα επιτρέψει να μειωθεί το χρέος κατά 40-50 δις ευρώ.

Τρεις μέρες τώρα όλοι συζητάνε για τον Εφραίμ... και ο τούρκος Πατριάρχης: ΜΟΥΓΓΑ

Τρεις ημέρες μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την προφυλάκιση του Εφραίμ και το Φανάρι στο οποίο υπάγεται το Άγιο Όρος, δεν έχει πάρει θέση για την υπόθεση.

Επιδείνωση των συνθηκών στην ελληνική οικονομία διαβλέπει το IIF

Την εκτίμηση ότι το αρνητικό εξωτερικό περιβάλλον είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση τις ήδη αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, επιδεινώνοντας τα σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα και αυξάνοντας τις ήδη μεγάλες ανάγκες εξωτερικής χρηματοδότησης διατυπώνει το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) σε έκθεσή του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές.

Κλειστές οι εφορίες Πέμπτη & Παρασκευή

Κλειστές οι εφορίες την Πέμπτη 29/12 και την Παρασκευή 30/12, μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.


Σε υπόγειο πόλεμο Γιλμάζ-Τσιλέρ αποδίδονται τα περί εμπρησμών στην Ελλάδα

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ περί τουρκικού δακτύλου στις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας τη δεκαετία του 1990.

Καταιγίδα φόρων στην ακίνητη περιουσία το 2012 για έσοδα 4 δισ. ευρώ

Στα τέλη Ιανουαρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ξεκινήσει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2009, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010 και τον ΦΑΠ του 2011.

Σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας λόγω της χιονόπτωσης, ενώ σε πέντε τοπικές κοινότητες του Δήμου Αργιθέας (Κουμπουριανών, Πετροχωρίου, Στεφανιάδας, Λεοντίτου, Φουντωτού και στην Ι. Μονή Σπηλιάς) έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις αρχές αλυσίδες χρειάζονται στις εξής περιοχές: