29 Δεκεμβρίου 2011

Μύθος και ψίχουλα τα ελληνικά CDS: Στα 5 δισ δολ η συνολική έκθεση-25 δις θα πληρώσουν οι τζογαδόροι αν ενεργοποιηθούν

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη σημειώθηκε τον Δεκέμβριο ο οποίος ολοκληρώνεται σε λίγες και μαζί και η χειρότερη χρονιά για την Ελλάδα το 2011. Έληξαν αξιόλογες θέσεις σε ελληνικά CDS μέρος των οποίων κατ΄ εκτίμηση 50% ανανεώθηκαν εκ νέου εξέλιξη που σημαίνει ότι υπάρχουν επενδυτές που εκτιμούν ότι θα πληρωθούν.

Η συνολική έκθεση στα ελληνικά CDS διαμορφώνεται στα 4,8 με 5 δις δολάρια έχει μειωθεί σε σχέση με τα 6,2 δις δολάρια 1 χρόνο πριν. Αν πληρωθούν όλα τα CDS το κέρδος που θα προκύψει θα είναι περίπου 24-26 δις δολάρια και προφανώς το κόστος αυτό δεν επωμίζεται η Ελλάδα. [Το τελευταίο πολλοί που τρώνε κουτόχορτο δεν το έχουν καταλάβει]

Μπράβο στον Ξυνίδη που είπε όχι στο χάρισμα του φόρου 20% επί των διαφημίσεων ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ

Τα δικά μας τα ρεμάλια είπαν άραγε τίποτα ή έκαναν τις πάπιες;

Ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης στην παρέμβασή του, εκτός των άλλων διαφώνησε με την τρίτη συνεχή παράταση της αναβολής της φορολόγησης των διαφημίσεων των media.

Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου 35 άμαχων κούρδων από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στα σύνορα με τον Ιράκ, οργανώθηκε μεγάλη διαδήλωση στην Κωσταντινούπολη εναντίον της επίθεσης και υπέρ των θυμάτων.

Βίντεο: Πολύδωρας για ασύμμετρες απειλές

Θυμηθείτε το:

Παπακωνσταντίνου χαρίζει δασική έκταση μαμούθ στο χιονοδρομικό Παρνασσού... μπας και το αγοράσει κανείς

Νέες τροποποιήσεις στον νόμο περί αυθαιρέτων αλλά και χαριστικές ρυθμίσεις παραχώρησης δασικών εκτάσεων για να εξυπηρετηθούν η επέκταση του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού και κατά προτεραιότητα τα έργα μετρό που θα χωροθετηθούν κάτω από πάρκα ή άλση, προβλέπουν οι νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Περιβάλλοντος που συζητήθηκαν την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής που περιλαμβάνονται στο νομοθετικό πλαίσιο του ΥΠΕΚΑ για την ενσωμάτωση δύο κοινοτικών οδηγιών και αφορούν την ποινική ευθύνη για περιβαλλοντικά εγκλήματα και τη διαχείριση αποβλήτων.

Χωρίς να δίνονται πρόσθετες διευκρινίσεις, το ΥΠΕΚΑ προσανατολίζεται σε σειρά αλλαγών που αφορούν «τους ελεγκτές δόμησης, τις βεβαιώσεις των μηχανικών, την απαίτηση για το τοπογραφικό διάγραμμα και τον καθορισμό τιμής ζώνης για αυθαίρετα σε περιφερειακές ενότητες που δεν υπάρχει αντικειμενική τιμή». Πρόκειται κυρίως για διατάξεις που φωτογραφίζουν αλλαγές που έχει ζητήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Στις πρόσθετες ρυθμίσεις που παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι η δυνατότητα έγκρισης από τις δασικές αρχές της κατασκευής, κάτω από πάρκα ή άλση έργων, που εξυπηρετούν τη λειτουργία του μετρό, καθώς και η παραχώρηση στην ΕΤΑ δημόσιας έκτασης 11.100 στρεμμάτων που βρίσκεται στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού.

Η επίμαχη έκταση βρίσκεται περιμετρικά του υφιστάμενου χιονοδρομικού κέντρου της Φτερόλακκας που ανήκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και υπήρξε παλιότερη υπουργική απόφαση ώστε να περιέλθει στην ΕΤΑ. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα των Βαλκανίων σε απόσταση 180 χλμ. από την Αθήνα.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει επίσης ρύθμιση θεμάτων χωροταξίας, πολεοδομίας και αστικής ανάπλασης σχετικά με το πρόγραμμα ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, την ολοκλήρωση του κτιριακού συγκροτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου στην Αθήνα, αλλά και την αποκατάσταση υφιστάμενων παράνομων χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στην ανατολική πλευρά του Υμηττού.
Ταυτόχρονα προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι μετατάξεις και αποσπάσεις προσωπικού στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων ενώ αποκαθιστά (!) τον υφιστάμενο πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης κ. Βασενχόφεν. Ο τελευταίος είχε παραιτηθεί μετά τα τραγελαφικά γεγονότα που είχαν σημειωθεί κατά το στάδιο της διαβούλευσης για το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών.


Με προανακριτικές αρμοδιότητες οι Επιθεωρητές
Σε ό,τι αφορά τις αμιγώς περιβαλλοντικές ρυθμίσεις το νέο νομοθετικό πλαίσιο εξοπλίζει με προανακριτικές αρμοδιότητες στο στάδιο δίωξης του περιβαλλοντικού εγκλήματος, τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, ενώ σε ό,τι αφορά τη νέα οδηγία-πλαίσιο για τα απόβλητα, θεσπίζεται η λήψη αυστηρότερων μέτρων για τη μείωση των αποβλήτων και την αποδοτικότερη διαχείρισή τους.

Στο πλαίσιο αυτό καθιερώνεται έως το 2015 χωριστή συλλογή για υλικά όπως το χαρτί, το μέταλλο, το πλαστικό και το γυαλί και ενθαρρύνεται η χωριστή συλλογή των βιολογικών αποβλήτων.

Επίσης έως το 2020, θα πρέπει η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση των υλικών αποβλήτων, όπως το χαρτί, το μέταλλο, το πλαστικό και το γυαλί, να αυξηθεί τουλάχιστον στο 50%.

Τέλος, καθιερώνεται ηλεκτρονικό σύστημα συστηματικής συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων παραγωγής και διαχείρισης των αποβλήτων για κάθε εγκατάσταση, από το 2014 θεσπίζεται το ειδικό τέλος ταφής για ορισμένες κατηγορίες αποβλήτων όταν οδηγούνται σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής χωρίς προηγούμενη επεξεργασία.

Επίσης θεσπίζεται η παρακράτηση των ποσών, που επιβάλλονται ως χρηματικά πρόστιμα στη χώρα μας για παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, κατά τη διαδικασία κατανομής των κεντρικών αυτοτελών πόρων στους ΟΤΑ και στα νομικά τους πρόσωπα, τα οποία χρησιμοποιούν χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Έκθεση του γραφείου του Μ.Γιλμάζ επιβεβαιώνει τις πυρκαγιές σε ελληνικά δάση

Μυστική έκθεση που συνέταξε το 1997 ο διευθυντής του γραφείου του τότε πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ επιβεβαιώνει τις πυρκαγιές σε ελληνικά δάση, την τοποθέτηση βομβών στη Ρόδο αλλά και μία επίθεση σε στρατόπεδο του ΡΚΚ στη Λαμία, αποκαλύπτει η εφημερίδα Milliyet.

Εξαιρούνται από την εφεδρεία οι οδηγοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Την εξαίρεση από την εφεδρεία των οδηγών των εταιρειών Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (οδικά μέσα μαζικής μεταφοράς), Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (μέσα σταθερής τροχιάς), ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εφοριακών για τις 29 Δεκεμβρίου

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εφοριακών για τις 29 Δεκεμβρίου. Ως εκ τούτου οι εφορίες σε όλη την χώρα θα λειτουργήσουν αύριο, Παρασκευή, κανονικά, γεγονός που σημαίνει ότι η τελική προθεσμία για την τακτοποίηση φορολογικών υποθέσεων όπως (έκτακτες εισφορές, περαίωση, κτλ) δεν μετατίθενται για τις 2 Ιανουαρίου αλλά λήγει αύριο. Η μόνη παράταση που ισχύει είναι αυτή που αφορά την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας.

Ζαγοράκης: Δεν πωλείται σε ελληνική ομάδα ο Βιεϊρίνια

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ συναντήθηκε με εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών και ξεκαθάρισε ότι ο Πορτογάλος δεν θα παραχωρηθεί σε ελληνικό σύλλογο, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης του στο εξωτερικό.

ΝΔ: Υπέρ της διενέργειας έρευνας από τον Άρειο Πάγο

Θετικό χαρακτηρίζει η ΝΔ το γεγονός ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε -«όπως από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει το κόμμα»- τη διενέργεια έρευνας για τις συγκλονιστικές καταγγελίες, που περιέχονται στις παραιτήσεις των εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη.

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου

Κυκλοφόρησε και διατίθεται πλέον το νέο βιβλίο του Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου με τίτλο «Παραμύθια στήν λάσπη», από τις εκδόσεις Θούλη.

Το βιβλίο του Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου ''Παραμύθια στήν λάσπη'' μπορείτε να το βρείτε εδώ

Παρέδωσαν στοιχεία οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς... με τα γομάρια Ροντούλ-Βενιζέλο ή τον Αντρίκο θα ασχοληθεί όμως κανείς;

Στοιχεία για παρεμπόδιση του έργου τους προσκόμισαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικόλαο Παντελή, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο πλαίσιο των άτυπων εξηγήσεων που παρείχαν μετά το έγγραφο αντικατάστασής τους, στο οποίο έκαναν λόγο για παρεμβάσεις στο έργο τους. Αντίθετα άκρα του τάφου σιωπή από όλα τα ΜΜΕ για τις χθεσινές καταγγελίες εφοριακών ότι ο Ροντούλης παρενέβη στον Βενιζέλο και ο τελευταίος ακύρωσε τη συγχώνευση 2 εφοριών της Λάρισας.... Εννοείται ότι δεν συζητάμε να ασχοληθεί κανένας με τις καταγγελίες για την εταιρία του αδερφού ΓΑΠ στην Ελβετία...

Όταν γράφει η Guardian ότι οι Έλληνες εγκαταλείπουν στην πρόνοια τα παιδιά τους δεν προσβαλλόμαστε... όταν όμως το αναπαραγάγει κανας μαλάκ@@ γερμανός...GUARDIAN: ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑΪΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

[Φυσικά οι Άγγλοι είναι μάνες στο να δημιουργούν φανταστικά θέματα και να τα πλασάρουν σε θύματα... εννοείται ότι το άρθρο είναι προσβλητικό και δεν έχει καμία βάση μιας και το άτομο γύρω από το οποίο είναι δομημένο φαίνεται ξεκάθαρα από τη φώτο ότι είναι τσιγγάνος με τις γνωστές ευαισθησίες για τα παιδιά... παρόλα αυτά το κουτόχορτο κάνει κάποιους να μην τους νοιάζει ότι το έβγαλε στην κυκλοφορία η αγγλική εφημερίδα αλλά τους ενοχλεί ότι το αναπαρήγαγε ο μαλάκ@@ που έχει το Focus... μας αξίζει τελικά ο Παπανδρέου]

Η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε χθες άρθρο (το οποίο αναπαρήγαγαν σήμερα οι ηλίθιοι του Focus) στο οποίο περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την άθλια οικονομική κατάσταση σύγχρονων Ελλήνων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν να τα ταΐσουν.

Οι Τούρκοι παραδέχονται πλέον ότι σκότωσαν 15χρονους λαθρεμπόρους και τα γαιδούρια τους... (φώτο)

Διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε αρκετές πόλεις της Τουρκίας έχει προκαλέσει η επιδρομή μη επανδρωμένων μαχητικών σε βουνά κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 35 άμαχοι. Η Άγκυρα επιβεβαίωσε πως τα θύματα ήταν άμαχοι και όχι αντάρτες του PKK, με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος να κάνει λόγο για «λυπηρό περιστατικό» που διερευνάται, δεσμευόμενος πως «δεν θα υπάρξει συγκάλυψη πιθανών λαθών».

Νάτα τα νταβατζιλίκια: Αναστολή για άλλο 1 έτος στην επιβολή φόρου 20% επί των διαφημίσεων στην ΤιΒι την οποία όμως εισπράττουν οι νταβάδες!!!

Εκτός αυτού εξαίρεσαν και τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ από το ενιαίο μισθολόγιο.
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, θα προβλέπει την «τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 32 του Ενιαίου Μισθολογίου όσον αφορά τις αποδοχές των δημοσιογράφων που απασχολούνται είτε στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είτε στην ΕΡΤ».

Και οι κτηνιάτροι και οι φιλόζωοι καταγγέλλουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, διότι προωθεί εσπευσμένως στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο καταργεί τον ήδη υπάρχοντα νόμο 3170/2003. Με την ενέργεια αυτή, το Υπουργείο αφενός ορίζει αναρμόδιους να διαχειρίζονται την ύπαρξη των αδέσποτων και αφετέρου στον κάθε τυχαίο που δηλώνει «εθελοντής κτηνίατρος» να εισέρχεται στη χώρα μας και να ασκεί ιατρικές πράξεις σε μη αποδεκτούς χώρους από την περί κτηνιάτρων νομοθεσία.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

Οι κουφάλες της Cosmote αυξάνουν στα 60" την ελάχιστη χρέωση

Από 6/2/2012 η Cosmote προβαίνει στις ακόλουθες αυξήσεις τιμών:

Η ελάχιστη διάρκεια χρέωσης των εθνικών κλήσεων ομιλίας και video-κλήσεων προς εθνικά δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας για όλα τα Οικονομικά Προγράμματα Συμβολαίου και ΚαρτοΣυμβολαίου για ιδιώτες συνδρομητές της COSMOTE, για όλα τα Επαγγελματικά Προγράμματα Συμβολαίου COSMOTE και COSMOTE BUSINESS COST CONTROL, καθώς και για όλους τους συνδρομητές καρτοκινητής τηλεφωνίας WHAT’S UP και COSMOKAPTA, αυξάνεται από 45 σε 60 δευτερόλεπτα και η χρέωση στη συνέχεια παραμένει ανά δευτερόλεπτο.

Βίντεο: Ιρανικό αεροπλάνο καταγράφει αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Το Ιράν έχει προειδοποιήσει να μην μπούνε ξένα πλοία στην περιοχή όπου από το Σάββατο ξεκίνησε 10ήμερες ασκήσεις ναυτικού. Παρόλα αυτά το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο κινούνταν μέσα στην  περιοχή αυτή προκαλώντας την αντίδραση των ιρανών, οι οποίοι το μαγνητοσκόπησαν. Δείτε το βίντεο από τον Περσικό Κόλπο:

Όπου και να πάει ο κερατ@@ ο Παπακωνσταντίνου έχει καρφωμένο στο νου του να μας ξεσκίζει!!! 9,2% η αύξηση στη ΔΕΗ

Σε αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ κατά 9,2% από 1ης Ιανουαρίου κατέληξε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ταυτόχρονα, προωθείται κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου που ισχύει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της επιχείρησης, εξετάζεται μείωση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ ενώ δεν θα γίνει καμία μεταβολή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ερωτηματικά για την άμεση τροπολογία αντικατάστασης των Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει, ότι οι λόγοι της παραίτησης των δύο εισαγγελικών λειτουργών θα πρέπει να αξιολογηθούν από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

«Απορίας άξιον είναι» τι οδήγησε το υπουργείο Οικονομικών στην επιθυμία να αλλάξει τόσο σύντομα τη νομοθεσία, προκειμένου να αντικατασταθούν οι οικονομικοί εισαγγελείς εφετών, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, υπογραμμίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Πυρκαγιά σε πυρηνικό υποβρύχιο στη Ρωσία

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στο ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο K-84 Yekaterinburg κοντά στο ρωσικό λιμάνι Μουρμάνσκ, κατά τη διάρκεια επισκευών σε ναυπηγείο, σύμωνα με όσα μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ.

Αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις για τη λειτουργία του «Μακεδονία Παλλάς»

Την εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στη συνεδρίασή του την Πέμπτη.

Οι όροι που θα ισχύουν είναι οι εξής:

Παράταση μέχρι 13//1 για σήματα και πινακίδες

Παράταση για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας, καθώς και για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας, έως και τις 13 Ιανουαρίου 2012, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Χαλάει ο καιρός από την Παρασκευή το βράδυ

Αλλαγή σκηνικού στον καιρό από αύριο, αναμένεται στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με σημερινή πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «Μακεδονία», από την Παρασκευή το βράδυ αναμένεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.200 μ. στην Κεντρική Μακεδονία και σταδιακά μέχρι το πρωί του Σαββάτου και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Θεσσαλονίκη: 3 συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο

Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα (29-12-2011) στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 3 ημεδαποί επιχειρηματίες, ηλικίας 39, 41 και 42 ετών, εταίροι σε εταιρεία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια-καφέ μπαρ-υπηρεσίες τροφοδοσίας), για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄εξακολούθηση.

Έχουν ξεκολλωθεί να ζητάνε ονόματα από τους παραιτηθέντες οικ. εισαγγελείς!!! Κάποτε υιοθετούσαν τις καταγγελίες χωρίς ονόματα

Επί Καραμανλή ότι καταγγελία, τέτοια μορφής γινότανε, την υιοθετούσαν αμέσως και άρχιζαν και ενέπλεκαν διάφορα ονοματα προκειμένου να σπιλώσουν βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ. Τώρα κάνουν τους βιαστικούς για ονόματα, μέχρι και ο Παπαδήμος ζήτησε την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών «ακόμα και σήμερα», ασκώντας αφόρητη πίεση μέσω των ΜΜΕ στους παραιτηθέντες εισαγγελείς, με την ελπίδα να μην πούνε ονόματα φοβούμενοι το μέλλον τους γιατί όλοι στην Ελλάδα ξέρουν πόσο εκδικητικό και "δολοφονικό" είναι το σύστημα ΠΑΣΟΚ.


Εργαζόμενοι «Ελευθεροτυπίας»: Να ξεκαθαρίσει η εκδότρια δημόσια τις προθέσεις της

Τη συνέχιση των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιακών τους κινητοποιήσεων με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσής τους. Ακόμη, αποφάσισαν να καλέσουν την εκδότρια της εφημερίδας να ξεκαθαρίσει προς τους εργαζόμενους εγγράφως και δημόσια μέχρι τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου του 2012 τις προθέσεις της.

Το ψήφισμα της συνέλευσης της 28ης Δεκεμβρίου:

Βίντεο: Εκκλησία από πάγο στη Βαυαρία

Δείτε το:

Δ. Ρέππας: "Η Τρόικα δεν έχει θέσει επισήμως ζήτημα απολύσεων"... και τότε γιατί απειλείτε;

"Η Τρόικα δεν έχει θέσει επισήμως ζήτημα απολύσεων" επανέλαβε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.

Ανησυχία Α. Σαμαρά για τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ



Την έντονη ανησυχία του για τον περιορισμένο προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, που πλέον φτάνει μόλις στο 0,17% του συνολικού προϋπολογισμού της χώρας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Σταύρο Δήμα.

Ι. Βρούτσης-ΝΔ: «Εμείς δεν ψηφίσαμε τα επαχθή τεκμήρια διαβίωσης»

Αποτυχία στην κυβέρνηση Παπανδρέου να θεσμοθετήσει ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα καταλογίζει ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση των νέων τεκμηρίων διαβίωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Απελευθέρωση του Εφραίμ ζητάει από τον Παπούλια ο Ρώσος Πατριάρχης... βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο....

Μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια απέστειλε ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με τις ειδήσεις, που καταφθάνουν από την Ελλάδα γύρω από την προφυλάκιση του Εφραίμ.

Ισπανία: Σαν κατηγορούμενος κλήθηκε σε απολογία ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας ελάχιστα απασχολεί τα Μέσα Ενημέρωσης, τουλάχιστον όσον αφορά στην ιδιωτική της ζωή. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με θέματα διαχείρισης χρήματος.

Ο γαμπρός του βασιλιά Χουάν Κάρλος, σύζυγος της κόρης του Χριστίνας, καλείται να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη για υπόθεση υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος.

1.000.000 ευρώ "πέταξε" το υπουργείο Οικονομικών σε κτίριο που δεν χρησιμοποιεί!

Το απίστευτο είναι ότι στη σπατάλη των χρημάτων όλων μας πρωταγωνιστεί το υπουργείο που κάθε δεκαπενθήμερο εφευρίσκει και έναν φόρο καλώντας όλους εμάς να κλείσουμε τη... μαύρη τρύπα!

Είπαμε! Μόνο εμείς πάμε όλο και πιο κάτω-Ιταλία: Μειωμένα επιτόκια για τα 10ετή και 3ετή ομόλογα

Σε νέα πώληση κρατικών ομολόγων προχώρησε σήμερα η Ιταλία, με τα επιτόκια των ομολόγων λήξεως το 2014 και το 2022 να υποχωρούν σχέση με τις προηγούμενες αντίστοιχες δημοπρασίες.

Προς συμφέρον της Γερμανίας η ανάπτυξη της Ελλάδας, εκτιμά ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία

Tο συμφέρον της Γερμανίας είναι να διαθέσει περισσότερα χρήματα για την ενίσχυση και την ανάπτυξη της Ελλάδας, αντί να την οδηγήσει εκτός της Ευρωζώνης, δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου του Αμβούργου για την παγκόσμια οικονομία (HWWI), καθηγητής Τόμας Στράουμπχααρ σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Hamburger Abendblatt.

Νέες αποκαλύψεις από τη Milliyet - Μυστική έκθεση για επίθεση σε ελληνικό στρατόπεδο και εμπρησμούς

Συνέχεια στο θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μ. Γιλμάζ για εμπρησμό ελληνικών δασών δίνει η τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Ο Can Dundar, αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας, αναφέρεται σε μυστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία έγινε «επίθεση» Τούρκων σε ελληνικό στρατόπεδο της Λαμίας, πέραν των πυρκαγιών σε ελληνικά δάση σε τουριστικές περιοχές, όπως η Κρήτη και η Ρόδος.

Και τυπικά στους «16» του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ, -3 βαθμούς στον Εθνικό Αστέρα

Η πειθαρχική επιτροπή της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της (Πέμπτη) συνεδρίαση και για την υπόθεση του αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας-ΠΑΕ ΠΑΟΚ της 21ης Δεκεμβρίου 2011 (4η φάση) αποφάσισε να κατακυρώσει τοναγώναυπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ανάχωμα στις πολιτικές Κάμερον βάζει ο Νικ Κλεγκ

Ο ευρωπαϊστής αρχηγός των φιλελευθέρων δημοκρατών, Νικ Κλεγκ, και αναπληρωτής πρωθυπουργός της συμμαχικής κυβέρνησης υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για να επηρεάσει ουσιαστικά την ατζέντα του βρετανού πρωθυπουργού στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο τέλος Ιανουαρίου του 2012.

”Αφροδίτη του πλούτου": Ο κυπριακός Τύπος για το φυσικό αέριο

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι Ελληνοκύπριοι τις επίσημες ανακοινώσεις για το μέγεθος του ορυκτού πλούτου στην κυπριακή ΑΟΖ και ειδικά στο οικόπεδο 12. Τα ΜΜΕ μιλάνε για “νέα εποχή”. Ηταν μια ανακούφιση μετά την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρέθηκε η οικονομία από την έκθεση των τραπεζών της στα ελληνικά ομόλογα και το “κούρεμα” αλλά και την εθνική καταστροφή που προκάλεσε η τραγωδία στη ναυτική βάση. Ταυτόχρονα αναπτερώνονται οι ελπίδες για τη λύση του κυπριακού με βάση τη λογική ότι θα μπορούσαν να επωφεληθούν και οι Τουρκοκύπριοι ενώ αναβαθμίζεται ευρύτερα και ο γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου.

Γράφουν οι ελληνοκυπριακές εφημερίδες:

Το ΑΠΟΕΛ ομάδα της χρονιάς σύμφωνα με το Reuters

Συνεχίζονται τα άρθρα που αποθεώνουν τον ΑΠΕΟΛ για τον εφετινό άθλο του στο Champions League, όπου εξασφάλισε στην παρθενική συμμετοχή του στους ομίλους και την πρόκριση στους «16» του θεσμού. Με τίτλο, λοιπόν, «Ποδοσφαιρική ομάδα της χρονιάς; Ο ΑΠΟΕΛ», ο συντάκτης του Reuters υποστηρίζει πως ο ΑΠΟΕΛ και όχι η Μπαρτσελόνα, πρέπει να αναγνωριστεί ως σύλλογος της χρονιάς!

Αναλυτικά το κείμενο:

Όπως θα βγαίναμε στις αγορές το 2012... έτσι θα έχουμε και πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% του ΑΕΠ

Οδηγίες για περιστολή των δαπανών, έγκαιρη είσπραξη των εσόδων και εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών περιλαμβάνει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2012.


Ο κ. Σαχινίδης (στη φώτο τον βλέπετε να παίζει με δύο κινητά τα οποία προφανώς πληρώνουμε και τα δύο) αναδεικνύει ως πρωταρχικούς στόχους του προϋπολογισμού 2012 τη σημαντική μείωση του ελλείμματος και τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος 1,1% του ΑΕΠ, τη συνέχιση των αναγκαίων διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών, την αναδιάρθρωση των φορέων του δημοσίου (συγχωνεύσεις, καταργήσεις), την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι εφοριακοί

Πολεμικό το κλίμα στη διαμάχη κυβέρνησης – εφοριακών μετά την απόφαση για 48ωρη απεργία.

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εφοριακών στο πλαίσιο περιφρούρησης της απεργίας τους στην Καραγιώργης Σερβίας.

Στο τέλος θα τους πούνε και μαλάκες!!! Να δώσουν εξηγήσεις για τις καταγγελίες τους καλούνται οι δύο παραιτηθέντες εισαγγελείς

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Βίντεο: Φραστική επίθεση στον Οικονόμου του ΠΑΣΟΚ

Δείτε το βίντεο:

Ληστεία στα ΕΛΤΑ του Ρέντη

Στα ΕΛΤΑ στην περιοχή του Ρέντη εισέβαλαν στις 11.15 δύο άτομα ,τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και με την απειλή όπλων ,ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν τα χρήματα από τα δύο ταμεία.Στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε μοτοσυκλέτα και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση

Στο σημερινό Υπουργικό οι αυξήσεις της ΔΕΗ

Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο θα παρουσιάσει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τις προτάσεις του για τα νέα, αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ.Οι αυξήσεις που έχει εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας καθορίζονται στο μεσοσταθμικό 12%, αλλά εκτιμάται ότι τελικά ίσως το ποσοστό της αύξησης να είναι χαμηλότερο, ενδεχομένως και λιγότερο από 10%.

Ι. Βρούτσης: Κατώτερος των περιστάσεων ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Κατώτερο των περιστάσεων» χαρακτηρίζει τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την απόφαση του ΥΠΟΙΚ να μην καταργηθούν δύο ΔΟΥ στο νομό Λάρισας μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριου Ροντούλη, αλλά και τη μη κατάργηση γραφειοκρατικών διατάξεων του ΚΒΣ.

Απαγορεύτηκαν iPhone και Blackberry στην Αργεντινή επειδή δεν παράγονται στη χώρα! Να το κάνουμε και εμείς να θησαυρίσουμε

Η κυβέρνηση της Αργεντινής απαγόρευσε την πώληση συσκευών από εταιρίες που δεν έχουν εργοστάσια σε αυτή... Να μια καλή ιδέα για να τους πιέσουμε και μεις να φέρουν καμιά επένδυση! Τι στο διάολο καλύτεροι πελάτες είμαστε; Και ο τελευταίος μαλάκ@@ έχει iphone και εμείς δεν το εκμεταλλευόμαστε!

Το πρόσωπο που διεθύνει το μπουρδέ@@ ΠΑΣΟΚ είναι το πρόβλημα... και όχι το ίδιο το μπουρδέ@@

Άλλοι θα κάνουν πρωτοχρονιά στα χιόνια, οι πιο άτυχοι χωρίς λεφτά, και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα… τηλέφωνα, χωρίς να αποκλείονται και οι συναντήσεις. Από τη στιγμή που τελείωσε η συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης ένα είναι το αίτημα των μεσαίων στελεχών προς τους κορυφαίους: βρείτε τα!

Κύπρος: Άνω των 100 δισ. η αξία του φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12

Η ενδεικτική αξία του κοιτάσματος φυσικού αερίου, που εντοπίστηκε στο οικόπεδο 12 στην κυπριακή ΑΟΖ, ξεπερνά τα εκατό δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Πραξούλα Αντωνιάδου.

Η υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για πολύ καλής ποιότητας φυσικό αέριο. Πρόκειται, επεσήμανε, για σχεδόν καθαρό μεθάνιο.

Kοντρέρας: "Θέλω να μείνω, από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται"

Ο Πάμπλο Κοντρέρας εξέφρασε σε συνέντευξή του τις προθέσεις του για το ποδοσφαιρικό του μέλλον, ενώ τόνισε ότι ευελπιστεί να μείνει παίκτης του ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι. Ποιο το παράπονό του.

Ενώ, τα δημοσιεύματα στη Χιλή ανέφεραν ότι ο Κοντρέρας από μέρα σε μέρα παρουσιάζεται από την Κόλο Κόλο, ο Χιλιανός με δηλώσεις την Πέμπτη (29/12) στην εφημερίδα "Metrosport", τονίζει ότι προτεραιότητα του είναι να παραμείνει στον ΠΑΟΚ τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Προβλέψεις για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το 2012

Πιθανότητες συρρίκνωσης της γερμανικής οικονομίας το 2012 κατά 0,5% του ΑΕΠ διαβλέπει η Ελβετή οικονομολόγος Μπέατρις Βέντερ ντι Μάουρο που είναι μέλος του Συμβουλίου των Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης.

Με σχέδιο από το 2007 ο Γιώργος

Όταν ο Κώστας Σημίτης αποφάσισε να αποχωρήσει κάλεσε στο σπίτι του τον Γιώργο Παπανδρέου και του παρέδωσε το δακτυλίδι της διαδοχής. Ήταν υπόθεση μερικών λεπτών. Όταν ο Κώστας Καραμανλής έχασε τις εκλογές δεν έβλεπε την ώρα να εγκαταλείψει τρέχοντας την αρχηγία της ΝΔ και πίεζε να ολοκληρωθούν άμεσα οι εσωκομματικές διαδικασίες Οι δυο πρώην πρωθυπουργοί ήταν αποφασισμένοι να φύγουν το έκαναν γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς καν να ενδιαφέρονται για την διαδικασία.

Κ. Λούλης: Χρέος του Εφραίμ η υπεράσπιση των συμφερόντων της Μονής

Στην υπόθεση του Βατοπεδίου τιμωρείται ο υποτιθέμενος ηθικός αυτουργός χωρίς να υπάρχουν φυσικοί αυτουργοί επισήμανε την Πέμπτη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ο πρώην διοικητής του Αγίου Όρους Κωνσταντίνος Λούλης.

Υπό διερεύνηση οι καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων, που σε αντίθεση με τους δικαστές που προφυλάκισαν τον Εφραίμ στέκονται στο ύψος τους

Σάλο έχουν προκαλέσει οι χθεσινές παραιτήσεις του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη, που συνοδεύτηκαν με καταγγελίες περί παρεμβάσεων στο έργο τους και συγκρούσεων με πολυποίκιλλα οικονομικά συμφέροντα. Για «σοβαρές» καταγγελίες που θα διερευνηθούν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ενώ η αντιπολίτευση χαρακτήρισε τις εξελίξεις «μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα».

«Φωτιά» παίρνουν τα τεκμήρια

Φορολογική παγίδα κρύβουν τα νέα αυξημένα τεκμήρια που θεσπίστηκαν στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού και αφορούν το σύνολο των εισοδημάτων του 2011. Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα την εγκύκλιο, βάσει της οποίας ουσιαστικά ενεργοποιούνται τα νέα τεκμήρια που πρόκειται να επιβαρύνουν χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα, αλλά την ίδια στιγμή διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα, αυτοκίνητα.

Επανέλεγχος «πόθεν έσχες» μόνο για 3-4 βουλευτές

Εντολή για την περαιτέρω διερεύνηση των «πόθεν έσχες» μόνο για τρεις-τέσσερις περιπτώσεις βουλευτών, έδωσε στους ορκωτούς λογιστές η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών. Ο πρόεδρος της επιτροπής Ευάγγελος Αργύρης απέρριψε τις αρχικές πληροφορίες για 11 βουλευτές, αποδίδοντας τον αριθμό σε δημοσιογραφικές πληροφορίες.