13 Ιουνίου 2012

Και ο γιός της Γιάννας Αγγελοπούλου ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ... από τη βίλλα στο Λονδίνο

Ο γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου συμφωνεί με τον Μηλιό και τον Βαρουφάκη! στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ και παρεμβαίνει με επιστολή του...τι λες ρε boy; Σε έχει αγγίξει η κρίση και δεν θα ξέρεις σε ποια βίλλα να μείνεις;

δεν μας κάνει καμία εντύπωση....έχει αποδειχτεί στο παρελθόν πολλές φορές...δεν είναι σύμπτωση που και οι περισσότεροι που συλλαμβάνονται στα επεισόδια συνήθως είναι παιδιά των βορείων προαστίων!

Ας συνεχίσουμε όμως με την επιστολή του....βαθύπλουτου Αγγελόπουλου που επηρεάστηκε από την κρίση....

Σε τι επηρεάστηκες παιδί μου; δεν ξέρεις τι να κάνεις τις καταθέσεις;....κάντες δολάρια για να είσαι σίγουρος....ποτέ δεν ξέρεις με τον alexis και τον Μήλιο....κάντες δολάρια και μην ανησυχείς...

θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά μάλλον δεν αξίζει τον κόπο...ούτως η άλλως κάτι τέτοια πλουσιόπαιδα θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας....είναι σίγουρο...ότι και αν συμβεί δεν θα χαθούν...γι αυτό κιόλας συνήθως μιλάνε με μεγάλη άνεση....

http://www.greekalert.com/2012/06/blog-post_4655.html

Ακολουθεί το άρθρο του newpost.gr:

Το καλοκαίρι του 2011 ανάμεσα στο αγανακτισμένο πλήθος πολιτών στην πλατεία Συντάγματος φώναζε συνθήματα κατά του πολιτικού κατεστημένου και την ανέχειας που προκάλεσαν τα μνημόνια στη χώρα μας.

Με ρουχισμό που δεν παραπέμπει στο πρότυπο των νέων που προέρχονται από υπέρ- εύπορες οικογένειες, σαν τη δική του, δεν έγινε αντιληπτός ούτε από τους γνωστούς τους. Κυρίως επειδή κανείς δεν περίμενε να είναι εκεί... αγανακτισμένος.

Σήμερα, τέσσερις ημέρες πριν τις επίμαχες εκλογές ο πρωτότοκος υιός της αμύθητης κληρονομιάς Αγγελοπούλου δημοσίευσε νέα επιστολή αριστερής κατεύθυνσης. Μήνες νωρίτερα ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, γιος της Γιάννας και του Θεόδωρου Αγγελοπούλου και κληρονόμος περιουσίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ δημοσίευσε επιστολή- κόλαφο με αντικαπιταλιστικές διαθέσεις για το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό της χώρας με τον βαρύγδουπο τίτλο «Η εποχή των τεράτων» προϊδεάζοντας για τις αριστερές πεποιθήσεις του.

Ο 21χρονος φοιτητής του Χάρβαρντ έχει συμμετάσχει σε διαδηλώσεις μερίδας φοιτητών του Πανεπιστημίου και με ποικίλες δημοσιεύσεις του σε Ελλάδα και Αμερική έχει έρθει αντιμέτωπος με το ταμπού του νεοφιλελευθερισμού, αν και βαθύπλουτος και μεγαλωμένος στα πούπουλα . Στην νέα του επιστολή κάνει λόγο για «κρίση του καπιταλισμού» και αναφέρεται στον φόβο που προσπαθούν να σπείρουν τα κόμματα του κεφαλαίου που στηρίζουν τις πρακτικές της Τρόικας με το δήθεν δίλημμα ευρώ η δραχμή.

Με μια συνοπτική ιστορική αναδρομή στην κρίση του '70 στα κράτη του πλούτου παγκοσμίως ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος επιχειρεί να αναδείξει τις πιέσεις και τις μεθοδεύσεις του καπιταλιστικού συστήματος για την κατάρρευση κάθε αριστερής δύναμης που βρισκόταν ένα βήμα πριν την εξουσία καθώς οι τράπεζες δεν είχαν οφέλη- σημειώνουμε ότι ο μπαμπάς του είναι μέτοχος στον ελβετικό τραπεζικό κολοσσό UBS.

Με επικλήσεις στις οικονομικές αυθεντίες που ασχολήθηκαν με το εν λόγω ζήτημα ο κατά τα άλλα βαθύπλουτος νέος εμπλούτισε το κείμενό του με ιστορικά οικονομικά στοιχεία. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον στην βιβλιογραφία που χρησιμοποίησε ο κ. Αγγελόπουλος είναι ότι επικαλέστηκε κείμενα αριστερών οικονομολόγων και μάλιστα υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ στην έρευνά του.

Δια του λόγου το αληθές, εστίασε σε διαπιστώσεις του Γιάννη Μηλιού- υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, του Γιάννη Βαρουφάκη, οικονομολόγου που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, του Ευκλείδη Τσακαλωτού, επίσης υποψηφίου με τον ΣΥΡΙΖΑ και του Χρήστου Λάσκου μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους αριστερής ιδεολογίας ξένους οικονομικούς αναλυτές. Μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ότι «Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο η «στρατηγική έντασης» θα κλιμακώνεται.

Ενδεικτική του κλίματος είναι μια πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Πίτερσον, που τάσσεται ανοιχτά υπέρ μιας «επιδρομής» καταθετών στις Ελληνικές τράπεζες (bank run), η οποία, σπέρνοντας τον φόβο, θα ενίσχυε τα κόμματα που στηρίζουν το πρόγραμμα της Τρόικας. Μάλιστα, στην «καλύτερη περίπτωση», όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνονται οι αναλυτές του Ινστιτούτου, μια καταστροφική απόσυρση καταθέσεων θα μπορούσε να σταθεί αιτία για την ακύρωση των εκλογών, δεδομένου ότι αν οι εκλογές διεξαχθούν εν μέσω πανικού, οι «σχιζοφρενείς» πολίτες, που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το ξανακάνουν, «εξουδετερώνοντας πολιτικά τον λαϊκισμό σε όλη την Ευρώπη».

Με την πρώτη επιστολή, πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν τραγική ειρωνεία τις κινήσεις του κληρονόμου της οικογένειας Αγγελόπουλου, ενώ η δημοσιοποίησή της το 2011 είχε προκαλέσει τη σύγκληση... μίνι οικογενειακού συμβουλίου μεταξύ του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, της Γιάννας Αγγελοπούλου και του «ατίθασου» υιού. Εικάζουμε ότι σήμερα, με την νέα επιστολή του σε καίριο χρονικά σημείο, όπως αυτό της προεκλογικής περιόδου, ίσως δημιουργήσει μεγαλύτερες αντιδράσεις από την οικογένεια Αγγελοπούλου.

Αναστασία Γαλάνη