18 Αυγούστου 2012

Επιμένει ο Δένδιας να λέει ανοησίες... που τις είδε τις ρατσιστικές ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ενέργειες να τις δούμε κι εμείς;

Την καθιέρωση επιβαρυντικής περίστασης για αδικήματα με ρατσιστικό υπόβαθρο, εξετάζει να εισηγηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νικόλαος Δένδιας. Όπως δηλώνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, η Δημοκρατία δεν μπορεί να παραμείνει απαθής απέναντι σε δολοφονικές ενέργειες.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στη Real News, ο κ. Δένδιας τονίζει ότι θα δημιουργηθούν οκτώ κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, σε πρώτη φάση, και στη συνέχεια και άλλα, στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.
Αναφέρει ότι κατανοεί τις αντιδράσεις, αλλά δεν τις δικαιολογεί και σημειώνει ότι όλοι θα πρέπει να καταλάβουν πως το «όχι εδώ πηγαίνετε αλλού πρέπει να σταματήσει». Αναγνωρίζει, μάλιστα, ότι δέχεται ενοχλήσεις από υπουργούς να εξαιρεθούν οι εκλογικές τους περιφέρειες.
«Δεν έχω λόγο να κάθομαι σε αυτή την καρέκλα και να παρατηρώ τη χώρα μου να διολισθαίνει στην ανομία» λέει χαρακτηριστικά.
Δεν αποκλείει πάντως μεγάλες κινητοποιήσεις λόγω των μέτρων που θα ληφθούν, ενώ δηλώνει ότι θα εξεταστεί η ρίψη νερού στην αντιμετώπιση επεισοδίων, αντί της ρίψης χημικών.