09 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτοβολίδες Δένδια αντί για ουσία: Δικογραφία σε βάρος τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής μετά τις επιθέσεις σε Μεσολόγγι και Ραφήνα

[Μας δουλεύεις ρε Δένδια; Αφού στο τέλος όλοι μαζί θα ψηφίσετε να μην αρθεί η ασυλία τους... Σε δουλειά να βρισκεται ο Δένδιας που καθηλώνει τους αστυνομικούς στα γραφεία αντί να τους βγάλει στο δρόμο να λύσουν και το πρόβλημα των μικροπωλητών και το πρόβλημα των Χρυσαυγιτών]

Δικογραφία σχηματίζεται εις βάρος των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι -ως επικεφαλής ομάδας χρυσαυγιτών- επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς μικροπωλητές σε δύο πανηγύρια στο Μεσολόγγι και στη Ραφήνα.

Όλα αυτά συνέβησαν, μόλις δύο ημέρες μετά τις απειλές της Χ.Α. στη βουλή για «εφόδους» και τη δήλωση Δένδια ότι «τάγματα εφόδου δεν θα γίνουν ανεκτά».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν αυτός που, μετά τα επεισόδια, ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να ληφθούν όλα τα μέτρα κατά των τριών βουλευτών της Χ.Α., Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπαρμπαρούση, που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης της Αρχής και της απρόκλητης φθοράς. Ο υπουργός ζήτησε να μη γίνει καμία εξαίρεση λόγω της βουλευτικής τους ιδιότητας και να τηρηθεί πιστά ό,τι προβλέπεται από το νόμο.