28 Νοεμβρίου 2012

"Αγαπώ τον αμερικάνικο λαό" δηλώνει η Λιάνα Κανέλλη

Για τον Ηλία Κασιδιάρη, την κρίση και -απροσδόκητα- την αγάπη της για την Αμερική μίλησε η Λιάνα Κανέλλη σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό GQ.

«Το παρατσούκλι μου για χρόνια ήταν...
Κριστιάν Αμανπούρ της Ελλάδας, Μπάρμπαρα Γουόλτερς της Ελλάδας και Όπρα Γουίνφρεϊ της Ελλάδας». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η Λιάνα Κανέλλη στον δημοσιογράφο Κρις Χέρθ του GQ στα πλαίσια του θέματος «Ζωντανά στην τηλεόραση-Η πτώση της Ελλάδας» που μόλις δημοσιεύτηκε.

Εξηγώντας του πως σε καμία περίπτωση δεν είναι Αντιαμερικανίδα όπως την έχουν στο παρελθόν παρουσιάσει «Αγαπώ τον Αμερικάνικο λαό. Αγαπώ την ελευθερία του πνεύματός του. Μπορεί να σιχαίνομαι την πολιτική, τον ιμπεριαλισμό, τα πάντα, αλλά αγαπώ τον Αμερικάνικο λαό. Εύχομαι να είχα μια ευκαιρία να βγω στην ζωή μου στον δρόμο όπως ο Κέρουακ». Ενώ, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η Λιάνα θεωρεί ότι η Αμερική αποτελεί καλύτερο παράδειγμα από την «ετοιμοθάνατη» Ευρώπη για το πως πρέπει να είναι μια κοινωνία.

Το κυρίως θέμα του άρθρου είναι πάντως το χαστούκι Κασιδιάρη και το πως αυτό δείχνει την παρακμή της ελληνικής κοινωνίας, με τον δημοσιογράφο- πέρα από την Κανέλλη- να παίρνει συνέντευξη από την Ρένα Δούρου (με την περιβόητη ατάκα για τον Τσίπρα και τις γυναίκες) και τον Ηλία Κασιδιάρη (ο οποίος δηλώνει ότι το πρωινό του επεισοδίου, αφού έφαγε τα All Bran του, δεν ήπιε καν καφέ για να μην είναι σε υπερδιέγερση).

iefimerida.gr