10 Δεκεμβρίου 2012

Υπό αποχώρηση Μαρκόπουλος-Ζώης - Και στις δύο βάρκες πατάει ο Τέρενς

Ξένο σώμα θεωρείται πλέον ο Κώστας Μαρκόπουλος στους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπου γίνεται το έλα να δεις με τον Μελά να κατηγορεί τους διαφωνούντες για καιροσκοπισμό. Ο βουλευτής του κόμματος μετά την κίνηση του Πανου Καμμένου να ορίσει στην θέση του τον Παναγιώτη Μελά , θεωρείται ότι είναι- ήδη-στον προθάλαμο της εξόδου...
Ενώ αρχικά στην ΚΟ που συγκάλεσε ο Καμμένος εκτάκτως το απόγευμα παρευβρέθηκαν μόνο 5 βουλευτές (αυτός ήταν και ο λόγος της αναβολής της για την Πέμπτη) παρόλα αυτά και μετά από έντονο παρασκήνιο ο Πανάρας κατάφερε τελικά να μαζέψει τις υπογραφές 16 εκ των 20 βουλευτών του και να πάρει παράταση για μερικές μέρες μέχρι τη νέα συνεδρίαση της Κ.Ο. Την επιστολή υπέγραψαν οι εξής βουλευτές: Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.

Τις διαφωνίες του Μαρκόπουλου συμμερίζεται και ο Χ. Ζώης που βλέπει διάφορους τυχαίους να κάνουν αντίθετες δηλώσεις δείχνοντας εικόνα καφενείου ή να κάνουν δηλώσεις στρατηγικού χαρακτήρα που δεν έχουν συζητηθεί πουθενά, όπως πχ. ο Χαικάλης που πριν ένα μήνα μίλησε για ένταξη της Ελλάδος στη ζώνη του δολαρίου και στο άρμα των ΗΠΑ.

Εντυπωσιακή είναι και η σιωπή του Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα και  προπάντων δεν υπέγραψε την απόφαση σύγκλισης ΚΟ που ισοδυναμεί με στήριξη του Πανάρα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν άμεσες εξελίξεις, καθώς η φράση δεν "υπάρχουν κορυφαία στελέχη" δείχνει τις προθέσεις του Π.Καμμένου και από την άλλη ο ευβοιώτης βουλευτής δεν φαίνεται να βάζει νερό στο κρασί του...