01 Ιανουαρίου 2012

Δεν "βλέπει" παραίτηση Γιώργου ο Νίκος

Αίσθηση έχει προκαλέσει επιστολή που έστειλε ο αδελφός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου ως απάντηση σε άρθρο δημοσιογράφου σε ιστοσελίδα.

Αναμένουν τις προτάσεις περικοπών της κυβέρνησης

Προτάσεις νέων μέτρων ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ για το 2012 περιμένουν οι δανειστές της χώρας από την κυβέρνηση κατά την άφιξή τους στην Αθήνα σε δύο εβδομάδες, έχοντας μάλιστα προειδοποιήσει ότι εάν δεν λάβουν ικανοποιητικές δεσμεύσεις και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, δεν θα εκταμιεύσουν την επόμενη δόση των 90 δισ. ευρώ.

To plan B για την Ελλάδα – Νέα δάνεια ή εμπλοκή της ΕΚΤ στο haircut του χρέους ή το πιθανό σενάριο …τον Μάρτιο η Ελλάδα χρεοκοπεί συντεταγμένα, εντός του ευρώ, με haircut 70%- 80%

Ποιο είναι το ποιο πιθανό σενάριο για την τύχη της Ελλάδος το 2012; Όλοι έχουν κατανοήσει ότι η έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ θα ισοδυναμούσε με οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Ως εκ τούτου τα σχέδια που εκπονούνται περιλαμβάνουν ως ακραίες λύσεις την χρεοκοπία εντός του ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αφορμή και αιτία θα είναι το PSI+, η συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους. Με βάση το PSI+ φαίνεται ότι εκπονείται ένα σχέδιο το plan B θα μπορούσε να ονομαστεί για την Ελλάδα με 3 εναλλακτικές λύσεις.

Καζάκης... όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει

Τελικά αυτός ο Καζάκης τι είναι; Οικονομολόγος; Δημοσιογράφος; ή απλά ξερόλας;

Εντυπωσιακό πάντως κάποιος τόσο σοφός οικονομολόγος που έχει βρει τη λύση σε όλα, να μην ασχολείται με τη δουλειά του αλλά να κάνει το δημοσιογράφο στο ραδιόφωνο!...

Νέα υπόθεση παιδεραστίας συγκλονίζει τη Κρήτη

Ο ασκός του Αιόλου φαίνεται ότι έχει ανοίξει στην Κρήτη, ένα μήνα περίπου μετά την πρώτη αποκάλυψη για υπόθεση παιδεραστίας στο Ρέθυμνο.

Τα ξημερώματα, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, συνελήφθη ένας 62χρονος από τη Μεσαρά Ηρακλείου, ο οποίος φέρεται να έχει ασελγήσει σε βάρος ενός 12χρονου κοριτσιού.

31 εκ.ευρώ πουλήθηκαν τα 4 Airbus !!! (το δημόσιο τα αγόρασε 560 εκ.!!!)

530 εκ. ευρώ ζημίες, από ένα περιουσιακό στοιχείο στο οποίο βασίσαμε ελπίδες ότι θα μειώσει το χρέος μας. Πουλήθηκαν στο 5% της τιμής αγοράς.Αυτό γράφει ένα από τα πιό έγκυρα πρακτορεία του κόσμου, το Agence France-Presse (AFP), επικαλούμενο πηγές του Υπουργείου Οικονομικών.

Αργεντινός μοτοσικλετιστής σκοτώθηκε στο Ράλι Ντακάρ 2012

Ο 38χρονος Αργεντινός μοτοσικλετιστής, Χόρχε Μαρτίνες Μποέρο έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της πρώτης ειδικής του Ράλι Ντακάρ για το 2012, η «αυλαία» του οποίου άνοιξε ανήμερα Πρωτοχρονιάς στην Μαρ Ντελ Πλάτα. Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του αγώνα, ο άτυχος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του, τα οποία προκλήθηκαν από πτώση στη διάρκεια της διαδρομής μήκους 800 χιλιομέτρων, από τη Μαρ Ντελ Πλάτα στην Σάντα Ρόσα ντε λα Πάμπα.

Φιλέλληνες Ευρωπαίοι ζητούν συμβολικά την Ελληνική υπηκοότητα!

"Για αλληλεγγύη, είμαι και εγώ Έλληνας". Έτσι ονομάζεται μια γαλλική σελίδα στο blogspot η οποία ξεκίνησε ένα νέο κίνημα συμπαράστασης προς τη χώρα μας. (http://jesuisgrec.blogspot.com). Αρκετοί Ευρωπαίοι φιλέλληνες, μετά τη σύνοδο των Καννών, έχουν καταθέσει αίτηση συμβολικά για απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας καταγγέλλοντας τη ''δικτατορία των αγορών'', που θέλει να τσακίσει έναν λαό που αντιστέκεται.

Νέα δήλωση στήριξης για τον Εφραίμ

Βαθύτατη λύπη και θλίψη εξέφρασε ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τυλληρίας Νικηφόρος για την προφυλάκιση στις φυλακές Κορυδαλλού στην Αθήνα του Κύπριου ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. Κύκκου Νικηφόρος, ηγούμενος της μεγαλύτερης Μονής της Κύπρου, ανέφερε ότι "δυστυχώς φέτος έχουμε γίνει μάρτυρες μιας δικαστικής απόφασης στην Ελλάδα, που είναι εντελώς αντίθετη με το πνεύμα των Χριστουγέννων".

Αμερικανοί στρατιώτες ανατινάζουν σκύλο και ξεκαρδίζονται στα γέλια - Σοκαριστικό Video

Συγκλονίζει το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και απεικονίζει αμερικανούς στρατιώτες να ανατινάζουν ένα σκυλάκι για... πλάκα!

Επικοινωνιακές ασίστ Στροσ-Καν σε Γιωργάκη


Που να ξέραμε τότε ότι αυτές οι δηλώσεις ήταν συνεννοημένες:

Τα ψέματα του Βαξεβάνη. Σχόλια στο: Το κουτί της Πανδώρας με θέμα Σκάι όλη η αλήθεια για το ντοκιμαντέρ

Πολύς λόγος για το τίποτα! Πομπώδης τίτλος, χαλίκι και ψέμα η επιχειρηματολογία!!!

Διαβάζω στο Ίντερνετ "Το κουτί της Πανδώρας" με θέμα "Σκάι όλη η αλήθεια για το ντοκυμαντέρ" (28 Δεκ 2011 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ ) και λέω: Πολύς λόγος για το τίποτα! Δεν κατάφερε "Το κουτί της Πανδώρας" να γράψει ούτε ένα επιχείρημα που να στηρίζει την άποψη ότι δηλαδή δε λέχθηκε από τον ΣΚΑΙ η αλήθεια! Δε μας έπεισε αφού και ψέματα χειρίστηκε και επιχειρήματα δεν είχε. Ας δούμε μερικά από αυτά που μας λέει:

Οι διαστημικές αποστολές που κορυφώνονται το 2012

Το 2011 συνταξιοδοτήθηκε το διαστημικό λεωφορείο και η αποστολή Messenger έφτασε στον Ερμή. Tο 2012, όμως, υπόσχεται να είναι πιο συναρπαστικό όσον αφορά τη διαστημική εξερεύνηση.
Δύο από τις αποστολές που κορυφώνονται τη νέα χρονιά βρίσκονται ήδη καθ' οδόν για το στόχο τους, ενώ οι υπόλοιπες αναχωρούν εντός του 2012.

Το παρακράτος της Τανσού Τσιλέρ

Του Σταυρου Λυγερου

Οταν στη δεκαετία του 1990 ξέσπασε μία σειρά από μεγάλες πυρκαγιές σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι επρόκειτο για εμπρησμούς με δράστες Τούρκους πράκτορες. Εκτός αυτού, μετά την κρίση στα Ιμια, η κυβέρνηση Σημίτη φοβόταν να εγείρει ένα τέτοιο θέμα, ειδικά όταν διέθετε αποχρώσες ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις.

Ο Σαλπιγγίδης ο καλύτερος του ΠΑΟΚ το 2011

Οι υποχρεώσεις σε τρία μέτωπα έδωσαν στον ΠΑΟΚ τον τίτλο της πιο «φορτωμένης» ομάδας από άποψη υποχρεώσεων μέσα στο 2011. 53 φορές αγωνίστηκε επίσημα με τους παίκτες του να ξεπερνούν τους εαυτούς τους για να τα καταφέρουν.

Τρόικα προς Αθήνα: Όχι άλλοι φόροι, αλλά περικοπές δαπανών

Λιγότερο από δύο εβδομάδες έχει στη διάθεση της η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ετοιμαστεί για το πρώτο της ραντεβού το 2012 με την τρόικα, που επιστρέφει μετά τις 15 Ιανουαρίου στην Αθήνα, για να ασκήσει ακόμη ασφυκτικότερες πιέσεις.

Όποιος πηδά πολλά παλούκια...

Η γελοιογραφία είναι από την Σκρίπ της 1.1.1894 και ο εικονιζόμενος πρέπει να είναι ο Τρικούπης... αλλά η ομοιότητά του με τον ΓΑΠ είναι εκπληκτική, οπότε θα μπορούσε να είναι κι αυτός:

Βίντεο-Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε: Ο Χριστός ξανασταυρώνεται

Το κλασικό, διαχρονικό βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη μετέφερε στον κινηματογράφο ο Ζιλ Ντασέν, το 1957, σκηνοθετώντας με τρόπο ανάγλυφο όλο το μυστικιστικό, βαθιά κοινωνικό, λίαν θρησκευτικό θέατρο του παραλόγου που έχει στηθεί σε φτωχικό ορεινό χωριό της Μικράς Ασίας. Δείτε την σειρά με την οποία μεγαλώσαμε:

Όταν αυτοί που έκλεισαν φυλακή τον ΕΦΡΑΙΜ ... τον πριμοδοτούσαν

31-12-2010: 2,250 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ-
ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2010:

Με την απειλή της χρεοκοπίας στο λυκαυγές του 2012

Για ένα τρίμηνο «φωτιά» προετοιμάζεται η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου αλλά και τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν καθώς ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του φρόντισε να υπενθυμίσει ότι κάθε άλλο παρά έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας για την Ελλάδα, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα προς τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησή του.

Γαλλία: Μεγάλη δημοσκόπηση για το ευρώ

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γάλλων (64%) τάσσονται κατά της αποχώρησης της χώρας τους από το ευρώ και της επιστροφής στο φράγκο, σε αντίθεση με το 36% που το επιθυμεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop, η οποία θα δημοσιευθεί σήμερα στην εφημερίδα Journal du dimanche με την ευκαιρία της 10ης επετείου από την υιοθέτηση του κοινού νομίσματος.

Τι γιορτάζουμε σήμερα;

Εκτός από τους Βασίληδες (χρόνια πολλά) γιορτάζουμε και...

«Καίνε» την τσέπη των καταναλωτών οι νέες αυξήσεις

Φωτιά αναμένεται να βάλει στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και τις επιχειρήσεις η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την πρώτη μέρα του νέου έτους. Εκτός από την μεσοσταθμική αύξηση κατά 9,2% των τιμολογίων οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν και από αύξηση 3% επιπλέον λόγω της αύξησης του τέλους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Βίντεο: Η αλλαγή του χρόνου στη Νέα Υόρκη... όλοι γιορτάζουν και μόνο εμείς κάνουμε μνημόσυνο

Όλοι πανηγυρίζουνε και μόνο εμείς είμαστε σαν τους κατσούφηδες... ο Καμίνης μέτρησε γρήγορα γρήγορα από το 10 έως το μηδέν για να αλλάξει το χρόνο ενώ κοιτούσε σα χεσμέν@@ μη του έρθει καμιά ντομάτα... Τέσπα δείτε το βίντεο:

Βίντεο: Πήγε να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του Ερντογάν και το έκανε μπαούλο στο ξύλο όλο το χωριό

Χθες η τούρκικη κυβέρνηση μετά τη μαλακ@@ που έκανε και σκότωσε 35 άμαχους πολίτες της και αφού ζήτησε συγγνώμη μέσω του Ερντογάν έστειλε και κάποιον κυβερνητικό αξιωματούχο να ζητήσει και προσωπικά συγγνώμη από το χωρίο που θρήνησε τους νεκρούς... δείτε τι έπαθε ο ταλαίπωρος που αναγκάστηκε να πάει:

Άγιε Πέτρας, η Μητέρα Εκκλησία δεν χτυπά τα παιδιά της!

Διαβάσαμε πολλές απόψεις και σχόλια για την προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ.

Άλλες επώνυμες και άλλες ανώνυμες. Άλλες υπέρ του και άλλες όχι. Μόνο μία (επώνυμη) άποψη δεν θελήσαμε να δημοσιεύσουμε, καίτοι την λάβαμε ουκ ολίγες φορές στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.

Σεισμός 7 βαθμών στην Ιαπωνία με το καλημέρα του 2012

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σήμερα νωρίς το απόγευμα στο Τόκιο και τα περίχωρά του, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 14:28 τοπική ώρα (07:28 ώρα Ελλάδας).

Βίντεο: Αλλαγή του χρόνου σε Ντουμπάι, Σίδνεϊ και Χονγκ Κονγκ

Πυροτεχνήματα με επίκεντρο τον ουρανοξύστη Burj Khalifa:

Με το καλημέρα του 2012 τα Βόρεια Προάστια έμειναν χωρίς ρεύμα

Δεν πειράζει, απλά η ΓΕΝΟΠ είπε να χαλάσει τα ρεβεγιόν των λεφτάδων... Περαστικά τους

Καλή Χρονιά σε όλους