10 Ιανουαρίου 2012

Οικουμενικό Πατριαρχείο κατά Μόσχας για το θέμα του Εφραίμ

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταγγέλλει ως «επέμβαση» της ρωσικής εκκλησίας στις υποθέσεις του τις δηλώσεις και τα διαβήματα που έγιναν υπέρ του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.

Κλέφτες του κερατά: Στα 6,63 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου...

Στα 6,63 δισ. ευρώ ανήλθαν στο τέλος του Νοεμβρίου πέρυσι, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ελάχιστα μειωμένες σε σύγκριση με τα 6,7 δισ. ευρώ στο τέλος του Οκτωβρίου 2011.


Γερουλάνος: «Δεν ευθύνεται το Μουσείο για την κλοπή»...και ποιος ευθύνεται ρε παπάρα;

«Η Εθνική Πινακοθήκη, όπως και όλα τα υπόλοιπα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή περί ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας.

Η μαφία πρώτη ιταλική «επιχείρηση»

Παρά την οικονομική κρίση, η μαφία, συνεχίζει να αποτελεί την πιο κερδοφόρα «επιχείρηση» της Ιταλίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα, σε συνέντευξη Tύπου, ο σύνδεσμος εμπόρων που αντιστέκεται στο μαφιόζικο παρακράτος, «Sos Impresa-Confcommercio», ο συνολικός, ετήσιος τζίρος των «μαφιών» (Καμμόρα, Κόζα Νόστρα, Ντράγκετα και Ιερό Ηνωμένο Στεφάνι) αγγίζει τα εκατόν σαράντα δισεκατομμύρια ευρώ.

Είστε επαγγελματίας και δεν έχετε δουλειά; Κάντο όπως οι μηχανικοί! Δώστε πιστοποιητικό!!


Είδατε τι έξυπνα οι μηχανικοί στην χώρα μας έλυσαν το πρόβλημα της αναδουλειάς;; (εδώ)

Να μερικές ιδέες και για το δικό σας επάγγελμα!!

Διαβάστε τις στο taxalia.blogspot.com

ΘΛΙΨΗ - ΚΑΤΗΦΕΙΑ - ΜΑΡΑΣΜΟΣ διακατέχει τους ΝΔίτες

Εκεί στη Ν.Δ. αν ήθελαν να καταλάβουν το ηθικό των οπαδών-υποστηρικτών της παράταξης δεν χρειαζότανε ούτε γκάλοπ,ούτε τίποτα.
Μια περιήγηση στα στέκια των Νδιτών στο facebook και στο twitter και ΑΜΕΣΟ αποτέλεσμα. Μόνο τρεις λέξεις αρκούν για να δείξουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ΝΔΙΤΕΣ.

Βίντεο: Κουλούρης για τον "κομπλεξικό" Χρηστάκη Παπουτσή

Απολαύστε το ξεκατίνιασμα των ΠΑΣΟΚων:

Αβάσταχτος ο πόνος της ελληνίδας μαμάς που κινδύνεψε να την εγκαταλείψει ο μονάκριβός της πριν τα 40 του!! Θα τη σκίσει όμως τη δασκάλα του σεξ!!! (βίντεο)

[Από το πρωί γελάω με τον καημό της ελληνίδας μαμάς που της ξεπαρθένεψαν το γίοκα και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της δασκάλας του σεξ :)) Φυσικά γελάω και με την υποκρισία της κοινωνίας που όταν ο 15χρονος κάνει καταλήψεις λέει "πρέπει να ακούσουμε τα παιδία που έχουν άποψη" ενώ τώρα που ο κακομοίρης ένιωσε τη γλύκα...
μόνο που δεν του την έκοψαν... ρε την ελληνίδα μαμάκα τι

Έμμεση στήριξη του Εφραίμ από τον Πατριάρχη... μετά από 15 μέρες

Τη λύπη της για την εξέλιξη της υπόθεσης Βατοπαιδίου, εξέφρασε πριν από λίγο η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Συνήλθε, σήμερον, 10 Ιανουαρίου 2012, υπό την προεδρείαν της Α.Θ.Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τακτικήν συνεδρίαν αυτής, κατά την οποίαν, μεταξύ άλλων, συνεζήτησε και το ανακύψαν θέμα της προφυλακίσεως του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ.

Επί του θέματος τούτου ανακοινούνται τα εξής:

Δύο αδέλφια συνελήφθησαν στην Χαλκιδική για μη απόδοση ΦΠΑ

Δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες ξενοδοχείου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής με την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ κατά συρροή τη χρονική περίοδο από τον Αύγουστο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του 2010.

«Έφυγε» ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θωμάς Βουλινός

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το απόγευμα ο επί σειρά ετών μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Θωμάς Βουλινός. Απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών κι αφού έδωσε μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο.

Δ.Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα είναι χώρα φιλειρηνική... με κατεβασμένα τα παντελόνια

Σε καλό κλίμα διεξήχθησαν οι σημερινές συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, στην Αθήνα, κατά την οποία προσδιορίσθηκε το πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα. Στη συνέχεια συνεδρίασαν οι ομάδες εργασίας των δύο χωρών για να εξειδικεύσουν τους τομείς συνεργασίας.

Επιστρέφει ο εφιάλτης


Εμείς  δεν μπορούμε  να πάμε  ούτε  στο περίπτερο  και Γιωργάκης   έκανε 10ημέρες χειμερινές διακοπές σε άγνωστο    ευρωπαϊκό προορισμό, άλλα όπως μας ενημερώνει το πάντα καλά ενημερωμένο  περί τα Πασοκικά  real.gr -εξάλλου είναι  γνωστή η φιλία   του Χατζηνικολάου  με τον Γιωργάκη- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μαζί με την σύζυγο του Άντα...

Σε δουλειά να βρισκόμαστε: Αύριο θα διευκρινιστεί αν οι (σεξουαλικές;) «παρενοχλήσεις» προς τους οικ. εισαγγελείς έγιναν από υπερβάλλοντα ζήλο ;)


Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής με την ιδιότητα του επόπτη των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη (όσο "κακοί" δείχνουν στις φώτο, τόσο κότες αποδείχθηκαν) θα καταθέσει αύριο, Τετάρτη, υπόμνημα στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Φώτη Μακρή ο οποίος διεξάγει «διοικητική εξέταση» (όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος) για το εάν «παρενοχλήθηκαν» στο έργο τους οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, όπως υποστηρίζουν στην αίτηση αντικατάστασης-παραίτησής τους και στο σχετικό υπόμνημα που κατέθεσαν.

Ο λαός πεινάει και ο Ραγκούσης οικογενειακώς στο Φανάρι


Ξεχωριστή ήταν φέτος η ονομαστική γιορτή του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας.

Ο Γιάννης Ραγκούσης μαζί με την σύζυγο του και τα τρία του παιδιά γιόρτασε τα Θεοφάνια αλλά και την επόμενη ημέρα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η «Χ.Κ. Τεγόπουλος» δεν προτίθεται να μεταβιβάσει τον τίτλο «Ελευθεροτυπία»

Η «Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις ΑΕ» δεν προτίθεται να μεταφέρει τον τίτλο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία σε άλλη εταιρεία, ανακοίνωσε την Τρίτη η εκδότρια, διαψεύδοντας δημοσίευμα στον Τύπο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η εταιρεία αναφέρει:

Συνεχίζει στο Europa League ο ΠΑΟΚ, τη γλίτωσε με πρόστιμο

Κανονικά θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο Europa League ο ΠΑΟΚ, ο οποίος τη γλίτωσε με πρόστιμο 50.000 ευρώ που καλείται να πληρώσει άμεσα.

Επίσης στον Δικέφαλο του Βορρά επιβλήθηκε αποκλεισμός ενός χρόνου συν πρόστιμο 200.000 ευρώ με αναστολή, αν δεν καταφέρει ο ΠΑΟΚ να είναι εντός των πλαισίων του Financial Fair Play στον επόμενο έλεγχο που θα γίνει το καλοκαίρι.

Η Ιαπωνία το υψηλότερο δημόσιο χρέος στον κόσμο

Η Ιαπωνία έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στον κόσμο, αλλά η Ιρλανδία κατέχει την πρώτη θέση όσον αφορά το συνολικό - δημόσιο και ιδιωτικό - εξωτερικό χρέος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του BBC (BBC Mobile). Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ε.Ε., αλλά ως προς το συνολικό εξωτερικό χρέος - που περιλαμβάνει το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος που οφείλεται σε τράπεζες και άλλους φορείς στο εξωτερικό - έρχεται τέταρτη στη σχετική κατάταξη.

De Standaard: Η Μέρκελ εντείνει τις πιέσεις στην Ελλάδα

Στην προειδοποίηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Α. Μέρκελ ότι η επόμενη δόση του ελληνικού δανείου προς την Ελλάδα δεν πρόκειται να καταβληθεί, αν προηγουμένως δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους, αναφέρεται εκτενής ανάλυση που δημοσιεύεται στις οικονομικές στήλες της σημερινής ολλανδόφωνης εφημερίδας του Βελγίου «De Standaard», υπό τον τίτλο «Η Μέρκελ εντείνει τις πιέσεις προς τους Έλληνες».

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών ο Κ. Κουλούρης – Νέα επίθεση κατά Παπουτσή

Με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου συναντήθηκε την Τρίτη ο πρώην υπουργός Κίμων Κουλούρης, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

ΠΑΣΟΚ-Κουτρουμάνης μας έκαναν διεθνώς ρόμπα με την αναπηρία των παιδεραστών...

Ρόμπα μας έκανε πάλι διεθνώς το ΠΑΣΟΚ και ο Κουτρουμάνης με την υπόθεση της αναπηρίας των παιδόφιλων!

Τελειωμένος ο Χατζηνικολάου, αφού έφαγε πόρτα από παντού θα μείνει στο ΑΛΤΕΡ να αλλάζει τις κάρτες

Ο γνωστός δημοσιογράφος έκανε αρκετές επαφές τις προηγούμενες ημέρες και η αλήθεια είναι πως είχε προχωρημένες συζητήσεις -όπως και ο ίδιος ανέφερε- με κάποια κανάλια αλλά τελικά έμεινε στον άξονα τη στιγμή που μέχρι και ο Γ. Παπαγιάννης αναβαθμίστηκε τηλεοπτικά! Οι πληροφορίες ανέφεραν πως ήταν πολύ κοντά στην παρουσίαση μιας πολιτικής εκπομπής στον ΑΝΤ1, ενώ είχε γίνει και μια κουβέντα με τον ΣΚΑΪ. Ωστόσο, οι προτάσεις αυτές, δεν ευδοκίμησαν γιατί...

Ευρωπαϊκά εύσημα για πρωτοβουλία του Β. Μιχαλολιάκου

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο Δήμος Πειραιά κατάφερε να έχει μια ευρωπαϊκή επιτυχία, που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, που ζουν και εργάζονται στον Πειραιά.

Κλαίει η Γαλλία: Ο Καντονά δεν θα είναι υποψήφιος...

Απογοήτευση προκάλεσε στους υποστηρικτές του πρώην αστέρα του ποδοσφαίρου και νυν ηθοποιού Ερίκ Καντονά  η διάψευση των σεναρίων σύμφωνα με τα οποία εκείνος θα διεκδικούσε την προεδρία της Γαλλίας. Ο 45χρονος Καντονά επεσήμανε σε δήλωσή του ότι, με τις επιστολές που έστειλε στους δημάρχους της χώρας, αποσκοπούσε απλώς στην κινητοποίησή τους προς την αντιμετώπιση του προβλήματος των διαρκώς αυξανόμενων αστέγων.

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΟΣΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ FLASH... ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΦΑΛΙΑΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΟΣΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ FLASH... ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ!!!-ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΑΝ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΚΟΤΕΣ ΤΣΙΡΙΖΟΥΝ

ΣΟΚ! Το LSD και οι αυξημένες αντοχές του αθλητή πρωθυπουργού!

[Επαναλαμβάνουμε πάλι: Κάθε ομοιότητα με Πρωθυπουργό, βαλκανικής χώρας που φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα, είναι τυχαία εξάλλου το σενάριο μιλάει για αφρικανική χώρα Μπανανία]
Διαβάζοντας χθες για το σενάριο που ετοιμάζει ο φέρελπις νέος με υπόθεση: Πρωθυπουργός έπινε LSD και ψυχοτρόπες ουσίες στο ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία…
Οφείλω να τονίσω ότι σύμφωνα με επιστημονικά συμπεράσματα, το LSD αυξάνει την γνήσια βιολογική αντοχή. 

Ξεκίνησε η δίκη για την κατάληψη στη ΔΕΗ στο Χολαργό

Η κατηγορία αφορά την κατάληψη του Κέντρου Διαβίβασης εντολών της ΔΕΗ στο Χολαργό, στην οποία είχε προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και συμμετείχαν και πολίτες.

Ξεκίνησε ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη για την υπόθεση της κατάληψης του κτιρίου της ΔΕΗ στο Χολαργό, με κατηγορούμενους δέκα εργαζομένους της επιχείρησης και πέντε πολίτες.

Ελεύθερος ο Βασίλης Ξενιάδης-Δέιτε πόσα χρώσταγε ο "λεφτάς"

Ελεύθερος αφέθηκε από την ασφάλεια Πειραιά, ο 46χρονος επιχειρηματίας Βασίλης Ξενιάδης, αφού κατέβαλε τις εργοδοτικές εισφορές που χρωστούσε.

Επιθεώρηση Εργασίας: Εγκαλεί την ΕΛΣΤΑΤ να πληρώσει τους ακόμα απλήρωτους (!!) απογραφείς

Την άμεση πληρωμή των απογραφέων υποδεικνύει στην Ελληνική Στατιστική Αρχή η Επιθεώρηση Εργασίας, μετά την προσφυγή εργαζομένων στην Απογραφή Κτιρίων και Πληθυσμού και καταγγελίες ότι η εργοδοσία προέβη σε παράνομες κρατήσεις από τα δεδουλευμένα τους.

Εγκρίθηκαν τα πρώτα 26.000 ρουσφέτια σε ΜΚΟ από το ΠΑΣΟΚ των ΓΑΠ-Παπαδήμου

Τις πρώτες 26.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, που είχαν υποβληθεί από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ενέκρινε η Δικαστική Επιτροπή, που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Η επιλογή έγινε βάσει προσόντων και κοινωνικών κριτηρίων και οι θέσεις εργασίας κατανέμονται σε επτά περιφέρειες. Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε 368 υπηρεσίες.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ελληνική τραγωδία ξανά από την αρχή

Η γερμανική έκδοση των Financial Times δημοσιεύει άρθρο με αφορμή τη σημερινή συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου και της επικεφαλής του ΔΝΤ στο Βερολίνο με τίτλο «Λαγκάρντ και Μέρκελ αναζητούν λύση»: «Η Ευρώπη βρίσκεται σύμφωνα με την καγκελάριο εν μέσω βαθιάς κρίσης», παρατηρεί η οικονομική εφημερίδα.

Το πρώτο διαδικτυακό σίριαλ με την υπογραφή του Τομ Χανκς στο Yahoo

Στη διαδικτυακή πύλη Yahoo θα προβληθεί η σειρά "Electric City" του Τομ Χανκς. Είναι η πρώτη φορά που ένα σίριαλ θα κάνει πρεμιέρα στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για μία σειρά κινουμένων σχεδίων, συνολικής διάρκειας 90 λεπτών, η οποία θα προβληθεί στο Yahoo σε 20 επεισόδια. Το σενάριο διαδραματίζεται στο μέλλον σε μια μεγαλούπολη ύστερα από μια μεγάλη καταστροφή.

Ο Βενιζέλος διορίζει τον Πλασκοβίτη στο ΔΝΤ;

Με συστηματικό τρόπο ο Ε. Βενιζέλος επιχειρεί να ελέγχει όλα τα οικονομικά πόστα που αφορούν την Ελλάδα. Το παράδειγμα του εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ είναι ενδεικτικό. Η θέση χηρεύει από τις 3 Ιανουαρίου, καθώς ο Π. Ρουμελιώτης επανήλθε στην Ελλάδα «αποκομίζοντας» μία θέση στο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς. Η χώρα μας σήμερα είναι η μόνη που δεν έχει ορίσει εκπρόσωπο…

Καταθέτει ως μάρτυρας ο συνάδελφος των οικονομικών εισαγγελέων

Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής καταθέτει τώρα μετά τις χθεσινές καταθέσεις των  Πεπόνη, Μουζακίτη για (σεξουαλικές ;)) παρενοχλήσεις που δέχθηκαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Στο Παντελή είχαν δώσει την αρχική τους κατάθεση οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς

Αποίκηση του διαστήματος προτείνει ο διάσημος φυσικός Στέφεν Χώκινγκ

Ο διάσημος φυσικός, Στέφεν Χώκινγκ, ήταν πολύ άρρωστος για να συμμετάσχει σε συμπόσιο προς τιμήν των 70ων του γενεθλίων που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ της Αγγλίας.
Αλλά σε ηχογραφημένο μήνυμα του επανέλαβε την έκκληση του προς την ανθρωπότητα να εξερευνήσει περαιτέρω το διάστημα με στόχο την εγκατάσταση ανθρώπων εκεί.

Ποιος ρίχνει τα ρωσικά διαστημόπλοια;

Τα 5 από τα 33 διαστημικά σκάφη που εκτόξευσαν πέρυσι οι Ρώσοι είτε κατέληξαν... στο υπερπέραν, είτε έπεσαν ενώ κάποια δεν ... ξεκίνησαν καν. Τώρα οι Ρώσοι θεωρούν ύποπτο το γεγονός αυτό με τον διευθυντή της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Βλαντίμιρ Ποπόβκιν να μην αποκλείει ξένες δυνάμεις να βρίσκονται από πίσω.

Γ. Παπακ: Όχι άλλη αύξηση στη ΔΕΗ... σάλτα ρε καραγκιόζη που μας έλεγες ότι θα δανειζόμασταν από τις αγορές το 2012

Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ εφέτος, τόνισε την Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί ενδεχόμενης νέας αναπροσαρμογής των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος εντός του 2012.

Συνελήφθη Αλβανός μέσα σε στρατιωτική βάση

Παράνομα κινούνταν μέσα στην Αεροπορική βάση Ελευσίνας ένας άνδρας αλβανικής υπηκοότητας, στις 04:00 τα ξημερώματα.


Ο Αλβανός συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας της 112 Πτέρυγας Μάχης. Αμέσως μετά την σύλληψή του, παραδόθηκε στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Γ. Μιχελάκης: Το PSI πάει καλά, εκλογές μέχρι τέλη Μαρτίου

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, μιλώντας στον Real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου επανάλαβε τη σημασία που έχει για τη χώρα να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το PSI και να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» μέσα σε ένα «υφεσιακό περιβάλλον για όλη την Ευρώπη» όπως σημείωσε.

Οριακή μείωση επιτοκίου σε ελληνική δημοπρασία

Στο 4,90% έφτασε το επιτόκιο από 4,95% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Σήμερα το ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 1,625 δις ευρώ από 6μηνα έντοκα γραμμάτια. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,9% με δείκτη κάλυψης στο 2,8.

Δείτε πως ψήφισαν Καραγκούνης και Σάντος για τη Χρυσή Μπάλα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι ψήφοι που έδωσαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές, οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων και οι δημοσιογράφοι για τη Χρυσή Μπάλα. Κάθε ψηφοφόρος έδινε πέντε βαθμούς στην πρώτη του επιλογή, τρεις στη δεύτερη και έναν στην τρίτη.

Ο αρχηγός της εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης, είχε πρώτη του επιλογή τον...

ΝΔ: Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον Αντ. Σαμαρά

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ υπό τον κ. Αντώνη Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Όπως αναμένεται, ο πρόεδρος θα κάνει ενημέρωση για τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και θα συζητήσει με τα στελέχη του τις διαγραφόμενες εξελίξεις ενόψει και της έλευσης του κλιμακίου της τρόικας στην χώρα μας.

Σε «ικανοποιητικό σημείο» οι διαπραγματεύσεις για το PSI, λέει ο Φ. Σαχινίδης... χωρίς να ορίζει τι θα πει "ικανοποιητικό"

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και των κατόχων ελληνικών ομολόγων, δήλωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η κοροϊδία με τη δραχμή

Το πραγματικό θέμα πίσω από τη συζήτηση περί της οικονομικής μας μοίρας δεν είναι αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από το ευρώ, αλλά τι θα απογίνει στη μία ή στην άλλη εκδοχή. Το νόμισμα είναι ένα μέσο για την οικονομία και όχι ένας αυτοσκοπός. Αντιθέτως, εκείνο που μετράει είναι αν το νόμισμα αποτελεί εγγύηση για τις μελλοντικές αξίες.

"Φίρμα" ο Γιακουμάτος και στα Γερμανικά ΜΜΕ (Focus)

Με την πρόταση Γιακουμάτου, να μισθωθεί σε ιδιώτες ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, ασχολείται σήμερα το γνωστό μας FOCUS.Το Γερμανικό περιοδικό, αναφέρεται στις απεργίες των φυλάκων αρχαιοτήτων, που κράτησαν κλειστή για το κοινό την Ακρόπολη και τα υπόλοιπα μνημεία.Η πρόταση Γιακουμάτου, βρήκε πολλούς εχθρούς, που θεωρούν εθνική ταπείνωση τη μίσθωση των αρχαιολογικών χώρων σε ιδιώτες, αλλά και υποστηρικτές.
 
Ψηφίστε για το αν συμφωνείται ή όχι στο  taxalia.blogspot.com

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρεται για τον Τοροσίδη... αλλά περιμένει να 30ρίσει...

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Daily Mail» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξετάζει την περίπτωση του Βασίλη Τοροσίδη.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας παρακολουθεί τον διεθνή του Ολυμπιακού τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.

ΝΔ: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη

Να αναλάβουν έμπρακτα τις ευθύνες τους καλεί η ΝΔ όσους έχουν την ευθύνη της διαχείρισης της Εθνικής Πινακοθήκης καθώς και τον πολιτικό προϊστάμενό τους, μετά την χθεσινή κλοπή στο μουσείο.

Παρόντος Ζαγοράκη στην Πειθαρχική με αισιοδοξία

O Θοδωρής Ζαγοράκης μαζί με τον υπεύθυνο οικονομικών, Αλκη Μαυροφρύδη και τον νομικό, Αχιλλέα Μαυρομάτη, θα παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ στη Νιόν

Παρότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισήμως διέψευδε διαρκώς και κατηγορηματικά ότι αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ επρόκειτο να παραστεί στη σημερινή (10/1) συνεδρίαση της Πειθαρχικής της UEFA, αυτό τελικά θα συμβεί (παρότι η ΠΑΕ επέμενε τις προηγούμενες ημέρες ότι θα σταλεί υπόμνημα).

Από τα άγραφα! Ιδρύθηκε ισλαμικό κόμμα στη Λιβύη!

[Εδώ και μήνες έχουμε γράψει ότι επειδή τελειώνουν οι "κακοί" και σε 10 χρόνια θα έχουν ξεμπερδέψει και με το Ιραν, έπρεπε να καλλιεργηθούν οι συνθήκες δημιουργίας νέου "Άξονα του Διαβόλου", έτσι Αγγλοαμερικάνοι έριξαν στα χέρια των ισλαμιστών της χώρες της Β. Αφρικής]

Γεγονός αποτελεί το πρώτο ισλαμικό κόμμα στη Λιβύη. Η ίδρυση του νέου κόμματος, με όνομα «Για τη μεταρρύθμιση και την ανάπτυξη», ανακοινώθηκε στη δεύτερη σε έκταση πόλη της Λιβύης Βεγγάζη.

Ο Καντονά θέλει να «κατέβει» για πρόεδρος... από μικρός φαινόταν ότι ήταν λίγο αλλού

Ο πρώην αστέρας του ποδοσφαίρου, νυν ηθοποιός, Ερίκ Καντονά θέλει να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας. Με επιστολές του σε δεκάδες δημάρχους στη Γαλλία, ζητά την υποστήριξή τους για να κατέβει υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές την προσεχή άνοιξη, όπως ανέφερε, σύμφωνα με την εφημερίδα Liberation που δημοσίευσε την επιστολή στον ιστότοπό της.

Κατάληψη ΤΩΡΑ στον Flash-Έκοψαν αλλά δυστυχώς δεν σφαλιάρισαν τον Ευαγγελάτο...

Κατάληψη τώρα στον Flash 96 από "φίλους" των κατηγορούμενων για συμμετοχή στον Eπαναστατικό Aγώνα, οι οποίοι μπούκαραν στο σταθμό την ώρα της εκπομπής του Ευαγγελάτου!!! Οι καταληψίες διαβάζουν από το μικρόφωνο του σταθμού δηλώσεις και κείμενα του Ε.Α.!! Έξω από το σταθμό έχουν ήδη σπεύσει Αστυνομικές δυνάμεις χωρίς ωστόσο να έχουν προσπαθήσει προς το παρόν να "καθαρίσουν" το σταθμό.

Παράθυρο για μεγαλύτερες απώλειες από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ανοίγει το IIF

Η μείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού δημοσίου χρέους που κατέχουν ιδιώτες θα παραμείνει στο 50%, όπως συμφωνήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Φρανκ Βογκλ, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για μεγαλύτερη μείωση.

Συνελήφθη ο Ξενιάδης... λίγο πριν καταθέσει 10 εκ στην ΑΕΚ (λέει και καμιά μαλάκ@@...)-Τι είπε στη χθεσινή ΔΙΚΗ

Στη σύλληψη του Βασίλη Ξενιάδη για παλαιότερα χρέη του προχώρησαν το πρωί της Τρίτης οι Αρχές.

Ο ενδιαφερόμενος για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ κρατείται σε αστυνομικό τμήμα του Πειραιά και εντός της ημέρας αναμένεται να μεταφερθεί στην Εισαγγελία Αθηνών.

Σαμαράς: εκλογές 8 Απριλίου, δεν συναινώ σε περικοπές και δραματοποιήσεις

Μπορεί να έβαλε λίγο νερό στο κρασί του ως προς την ημερομηνία των εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα δεχθεί, όπως είπε στην “τετ α τετ” συνάντησή του με τον Λ. Παπαδήμο, μέτρα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό που έχει ψηφιστεί.

Γιωργάκης: Παπαδήμος μέχρι να σας ξεπονέσει ο κόλος σας και μετά θα σας κάνω "τσα"

Η γενικευμένη αβεβαιότητα για τις εξελίξεις σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα της οικονομίας (κούρεμα, διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ψήφιση νομοσχεδίων), δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε να τεθεί σε διαφορετική βάση η συζήτηση για τις εξελίξεις στο ΠαΣοΚ.

Ηδη, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κ. Π. Μπεγλίτης έχει σημειώσει σε δύο διαδοχικές ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του (Real Fm και Flash), ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας υποψηφιότητας του κ. Παπανδρέου, παρά τα όσα συζητήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Πολιτικό Συμβούλιο.