12 Ιανουαρίου 2012

Η συνέντευξη του καταζητούμενου από το Αλβανικό κράτος, Βορειοηπειρώτη, λόγω της πολιτικής του δράσης

Την Τετάρτη 11-1-2012, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της εναντίον του καταδικαστικής απόφασης και δύο μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία που έχει μέχρι να παρουσιαστεί στη φυλακή ή να συλληφθεί από την αλβανική Αστυνομία, ο πρόεδρος της οργάνωσης Ομόνοια Περιφέρειας Κορυτσάς και μέλος του Προεδρείου του Κόμματος των Ελλήνων Ναούμ Ντίσιος έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR του ΡΑΔΙΟ ΑΣΤΥ και τους παραγωγούς Αθηνά Κρεμμύδα και Αλέξανδρο Κορακίδη.

Η συνέχεια στο greekalert.com

Σπηλιωτόπουλος: «Συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία με τα σχολικά βιβλία»

«Φαρσοκωμωδία» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωση του ο υπεύθυνος του τομέα παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, το θέμα των σχολικών βιβλίων.


«Η πρόσφατη υπουργική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών που δίνει σε 159 δήμους το συνολικό ποσό των...

Γιαούρτια και νερά εναντίον ΠΑΣΟΚων που έκαναν Μυστικό Δείπνο

Φραστική επίθεση από ομάδα περίπου 20 ατόμων δέχτηκαν περίπου 10-15 βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία πολιτικών συντακτών, σε μπαρ στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι, προκειμένου να συζητήσουν τις εσωτερικές διεργασίες στο κόμμα τους.

Η αιώνια μαλακ@@ των αριστερών-Μαχαιρίτσας: Ο Καραμανλής εκ πρώτης άποψης είναι για ροχάλες... ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ...

[Αλλιώς μας τα έλεγε βέβαια ο Μαχαιρίτσας όταν τραγουδούσε για τον Ανδρέα]


– Κύριε Μαχαιρίτσα, αν είχατε μπροστά σας τον Γιώργο Παπανδρέου, και μπορούσατε να του πείτε μόνο ένα πράγμα, τι θα του λέγατε;
Μπράβο ρε φιλαράκι, καλά τα κατάφερες! (γέλια)
- Αν ερχόταν στην «Ακτή Πειραιώς» να δει το πρόγραμμά σας ο Κώστας Καραμανλής, πώς πιστεύετε ότι θα αντιδρούσε ο κόσμος;

Βίντεο: Πουλί κάνει snowboard σε στέγη!!!

Δείτε πως γουστάρει:

Αναγνωρίστηκαν οι Αμερικανοί πεζοναύτες που βεβήλωσαν τα πτώματα Ταλιμπάν

[Δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκεται η ανακάλυψη... αφού από το πρωί που βάλαμε πρώτοι το βίντεο γράψαμε ότι ανήκουν σε συγκεκριμένη μονάδα, επειδή το έγραψε αυτός που ανέβασε το βίντεο στο ίντερνετ...]

Το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως αναγνώρισε τη μονάδα της οποίας μέλη είναι ύποπτα ότι βρίσκονται πίσω από ένα βίντεο στο οποίο εικονίζονται να ουρούν πάνω σε πτώματα φερόμενων ως Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Αντιδράσεις από τους βολεμένους: Προσφυγή 8.000 δημοσίων υπαλλήλων κατά του ενιαίου μισθολογίου

Μαζική προσφυγή κατέθεσαν δημόσιοι υπάλληλοι στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ενιαίου μισθολογίου που ισχύει στον δημόσιο τομέα.

Την προσφυγή υπογράφουν 8 χιλιάδες υπάλληλοι, επικαλούμενοι παραβίαση της αρχής της ισότητας και παραβίαση των περιουσιακών τους δικαιωμάτων.

Αντιπαράθεση ΝΔ - Γιαννίτση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Την αντιπαράθεση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Σκόρδα πυροδότησαν τα στοιχεία για την κρατική ενίσχυση των πολιτικών κομμάτων.

Μαλάκ@@: Παρενόχλησε 15χρονη σε ασανσέρ

[Φυσικά αυτή η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με τον 15χρονο που ερωτεύτηκε τη δασκάλα του σεξ, μιας και πρόκειται για καθαρό καφριλίκι κάποιου πορνόγερου...]

Η ανήλικη μαθήτρια πήγε μόνη σε αστυνομικό τμήμα και αποκάλυψε τα όσα έζησε...Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, όλα έγιναν το πρωί της περασμένης Κυριακής (08-01-2012). Η 15χρονη μπήκε σε ασανσέρ οικοδομής με έναν άγνωστο άνδρα και άρχισαν να κατεβαίνουν.

Τουρκικός Τύπος: Ρωμαίικο σχολείο στην Ίμβρο μετά από 48 χρόνια

Η έγκριση της επαναλειτουργίας ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο από τις τουρκικές αρχές απασχολεί εκτενώς τα τουρκικά ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «χειρονομία για την Ιμβρο μετά από 48 χρόνια».

Βίντεο: Sukhoi Su-33 επιχειρούν από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov

Δείτε το βίντεο από το αεροπλανοφόρο και τη μοίρα των Sukhoi τα οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες επιχειρούν τις τελευταίες μέρες εντός του FIR Αθηνών:

Αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ... μιας και η ΝΔ τα βρίσκει όλα ωραία: Τρεις τροπολογίες από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Τρεις τροπολογίες στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών κατέθεσαν στη Βουλή 43 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τη Λούκα Κατσέλη.

Κανονικά πλέον οι συνταγές σε Αθήνα, Πειραιά, Αχαϊα-Παρέμβαση Σαμαρά

Εκτονώνεται η κρίση στην υγεία, με την αναστολή των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών της Αθήνας, του Πειραιά και της Αχαϊας, μετά την προώθηση νομοσχεδίου με το οποίο ρυθμίζονται τα χρέη του κλάδου.


Επιχείρηση "σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

Μεγάλη  αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται από το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, με συμμετοχή ανδρών των ΜΑΤ,  της Ασφαλείας, καθώς και μοτοσικλετιστών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ. 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε 226 αυτοκτονίες το 2011

Ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα σε 24ωρη βάση, διενεργεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για τον εντοπισμό συνανθρώπων μας, που εκδηλώνουν πρόθεση αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου.

IIF: Η υπομονή μας εξαντλείται

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε από την Ουάσινγκτον το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) που ηγείται των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Πανηγυρίζουν όλοι οι αλκοολικοί της χώρας: Βάζει για Πρόεδρος ο Τζουμάκας

Την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην βουλευτής του κόμματος Στέφανος Τζουμάκας, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε.

ΔΝΤ: Άγνωστο το διάστημα παραμονής της τρόικας στην Αθήνα

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου θα βρίσκονται στην Αθήνα οι ελεγκτές της Τρόικας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, που απέφυγε να διατυπώσει οποιαδήποτε εκτίμηση για την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Οφειλές - «μαμούθ» στα ασφαλιστικά ταμεία

Στο ποσό-«μαμούθ» των 11,5 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές οφειλές των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Κουτρουμάνη. Ο Υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, αποκάλυψε μάλιστα ότι από τις συνολικές οφειλές των 11,5 δισ. μόνο τα 8 δισ. ευρώ μπορούν να εισπραχθούν, αφού τα 3,5 δισ. ευρώ δεν μπορούν να εισπραχθούν λόγω πτώχευσης ή λόγω αντικειμενικής αδυναμίας των επιχειρήσεων.

Αρ. Κορέας (3ος οικονομικός εισαγγελέας): «Ουδέποτε υπήρξαν παρεμβάσεις στο έργο μου»

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φ. Μακρή κατέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης, ως μάρτυρας ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, αρμόδιος επίσης για τα οικονομικά αδικήματα, κ. Αριστείδης Κορέας.

Ο κ. Κορέας μαζί με τη συνάδελφό του κυρία Ελένη Σίσκου χειριζόταν την υπόθεση της προκαταρκτικής για τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) του ελληνικού χρέους...

Υπέρ του Εφραίμ η Διαρκής Ιερά Σλύνοδος-Αποφάσισαν να τον επισκευθεί ο Ιερώνυμος στη φυλακή

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιανουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΥΠΕΚΑ: Καμία παράταση στην υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης για τις μισθώσεις ακινήτων

Δεν δίνει παράταση τελικά το ΥΠΕΚΑ στην υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) για τις μισθώσεις ακινήτων. Η σχετική υποχρέωση ισχύει από την περασμένη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, και από την ημέρα αυτή οι ΔΟΥ δεν δέχονται μισθωτήρια συμβόλαια για θεώρηση αν δεν συνοδεύονται από το ενεργειακό πιστοποιητικό.

Μουσουλμάνοι φοιτητές πραγματοποιούν προσκύνημα στο ΑΠΘ... όπως δηλ. κάνουν και οι χριστιανοί στις μουσουλμανικές χώρες ;)


Από το πρωί σήμερα, μουσουλμάνοι φοιτητές πραγματοποιούν τη θρησκευτική τους γιορτή στο φουαγιέ της αίθουσας τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.


Είμαστε όλοι Σκωτσέζοι!



Επιτέλους οι Σκωτσέζοι το αποφάσισαν!

Διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχεδιάζεται για το 2014 με ερώτημα την ανεξαρτησία της Σκωτίας από την ξεπεσμένη πάλαι ποτέ “αυτοκρατορία” και νυν υπηρετριούλα κάθε είδους συμφερόντων.

Ρε τους μαλάκ@@!! Οι Ισπανοί δανείστηκαν σήμερα τα διπλά απ' όσα χρειαζόντουσαν ;)

Ποσό ύψους 9,986 δισ. ευρώ - διπλάσιο του αρχικού στόχου [το πιάσατε το υπονοούμενο; Οι βλάκες οι Ισπανοί "πήραν τα διπλά απ' όσα χρειαζόντουσαν" σε αντίθεση με τα γατόνια...

Η υπομονή των ξένων

Στις τελευταίες δηλώσεις τους, μετά τη συνάντηση στο Βερολίνο, η Αγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί επανέλαβαν ότι θέλουν να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά ταυτόχρονα τόνισαν ότι θα πρέπει να ικανοποιήσει όλους τους όρους που αποβλέπουν στις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό, στη μείωση των δαπανών, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και ό,τι άλλο απαιτείται για να αρχίσει να παίρνει σχήμα το μόρφωμα στο οποίο ζούμε και ευφημιστικά ονομάζουμε κράτος.

Πανηγυρική νίκη της Ελληνίδας μάνας: Η δασκάλα του σεξ παραιτήθηκε κι ο γιόκας επιστρέφει... στη μαλακ@@

Η παραίτησή της ήρθε την επόμενη κιόλας ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η δράσης της...

Στην Ανγκόλα ενδέχεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Ριβάλντο!

Στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Ανγκόλα (!) είναι πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του, στα 40 πλέον, ο Ριβάλντο!

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ομάδας Καμπουσκόρπ, Μπέντο Κανγκάμπα, στην πορτογαλική «Α Βola»:

Πουστ@@ ΠΑΣΟΚ-Θ. Σκορδάς (Διευθυντής ΝΔ): "Λανθασμένα τα στοιχεία που έδωσε το ΥΠΕΣ για τη χρηματοδότηση του κόμματος"

Τη διόρθωση των στοιχείων που δόθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών σχετικά με τη χρηματοδότηση του κόμματος ζητεί η ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι είναι λανθασμένα.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Σκορδάς, τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών...

Λοβέρδος: "Πληρώνω άμεσα τους προμηθευτές"... με τι λεφτά ρε κόπανε;

Τη διαβεβαίωση ότι θα δοθούν άμεσα τα χρήματα που οφείλουν τα νοσοκομεία στις εταιρείες προμηθειών, έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στους εκπροσώπους του κλάδου.

Die Welt: «Η Ελλάδα παραμένει το κεντρικό πρόβλημα»

Οι γερμανικές εφημερίδες αναφέρονται σήμερα στις δηλώσεις του έλληνα υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας που τελικά θα φτάσει στο 9,6% του ΑΕΠ. Υπάρχουν επίσης ρεπορτάζ που αναφέρονται στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Δύο συλλήψεις για χρέη στο δημόσιο σε Αθήνα και Κοζάνη

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στο Κορωπί, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 61χρονος , διαχειριστής εταιρείας εμπορίας συστημάτων αλουμινίου, για οφειλές προς το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, σε βάρος του συλληφθέντα έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονται στα 255.474,18 ευρώ.

Συνάντηση της ομάδας τεχνικής βοήθειας με τους οικονομικούς εισαγγελείς

Συνάντηση με εκπροσώπους της ομάδας τεχνικής βοήθειας έχουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, για θέματα φοροδιαφυγής και οικονομικού εγκλήματος.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας «εξαντλεί» την υπομονή της κυβέρνησης

Πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις ότι το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ χάνει την υπομονή του με τον πρόεδρο Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει με πειστικό τρόπο τα ερωτήματα που τίθενται εδώ και τέσσερις εβδομάδες σχετικά με τις προσωπικές του συναλλαγές.

Συνελήφθη Αλβανός αρχηγός σπείρας

Στα Κάτω  Πατήσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας , συνελήφθη 33χρόνος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε διαρρήξεις,  κλοπές και ένοπλες ληστείες σε οικίες.

Υπό τη διοίκηση Έλληνα στρατηγού η χερσαία δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ

Έλληνας στρατηγός ανέλαβε για πρώτη φορά τη διοίκηση των χερσαίων δυνάμεων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF 2012). Η τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Τούρκο διοικητή έγινε στην έδρα του Γ' Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Κ. Τζαβάρας: Υπάρχουν άρθρα που χρειάζονται διευκρινίσεις... μετά θα τα ψηφίσουμε με τα δύο χέρια

[Όπως αυτό πχ. του ξεπουλήματος των Airbus... έτσι κ. Τζαβάρα... ]

Ναι επί της αρχής στο Πολυνομοσχέδιο είπε στον Real fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, ωστόσο, ζήτησε διευκρινίσεις για αρκετά άρθρα.

ΝΔ για την πλήρη αποτυχία Βενιζέλου στον προυπολογισμό του 2011

«Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του Προϋπολογισμού επιβεβαιώνει ότι το 2011 δεν προχώρησε η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών.
Το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 21,6 δισ. ευρώ το 2011, υψηλότερα από το 2010 και πολύ υψηλότερα από τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (19,8 δισ. ευρώ).

ΣΦ ΠΑΟΚ Νεάπολης εναντίον Ζαγοράκη

Ένα ωραίο παραμύθι που ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ σε δικά μας χέρια με ανθρώπους που είχαν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη που δεν γνώρισε καμιά διοίκηση στην ιστορία της ομάδας έλαβε τέλος.

Και το αποτέλεσμα στο ίδιο έργο θεατές.

Με υπερήφανες πωλήσεις , κακοδιαχείριση και αβέβαιο μέλλον , με τους παίχτες απλήρωτους , τα χρέη να μην τελειώνουν, την μπουτίκ χρεοκοπημένη και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα.

Ας ξεκινήσουμε απ'την αρχή,

Ποιος θα φτιάξει το σύστημα σηματοδότησης των νέων σταθμών του Μετρό; Άκου κάτι ερωτήσεις! Μα η Siemens φυσικά...

[Το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει και λαδώνεται ή κουκουλώνει παλιές υποθέσεις, η ΝΔ ψηφίζει σαν ζώο και αντιπολίτευση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ... μετά μην απορείτε κολλημένοι στο 20%]

Κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή και ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση για την επικύρωση της σύμβασης μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και της εταιρείας Siemens για το σύστημα σηματοδότησης των νέων επεκτάσεων του Μετρό Αθήνας, που αφορά επτά νέους σταθμούς.

FT: ''Προτιμότερο να ακρωτηριάσουμε την Ελλάδα από το να τη σκοτώσουμε''

Οι Financial Times σε κύριο άρθρο τους ασχολούνται με το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων προτείνοντας να γίνει όσο πιο επιθετικό γίνεται.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο ''Το PSI και η κάθαρση που δεν έρχεται''

Άθλος ΠΑΣΟΚ: Μόνο 18,2% η ανεργία... στα χαρτιά γιατί στον πραγματικό κόσμο...

Στο 18,2% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2011, από 13,5% που ήταν τον Οκτώβριο του 2010 και 17,5% το Σεπτέμβριο του 2011.

Επίθεση κουκουλοφόρων από την ΑΣΟΕΕ σε κλιμάκιο ελέγχου παραεμπορίου

Επίθεση, από περίπου 30 άτομα που φορούσαν κράνη, δέχθηκε μικτή ομάδα που έκανε έλεγχο για το παραεμπόριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Χέυδεν, κοντά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Άρχισαν πάλι τις μαλακί@@: Θα κάνουν λένε επτά αποκρατικοποιήσεις μέσα στο πρώτο τετράμηνο, όταν δεν έκαναν ούτε μία όλο το 2011

Το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων μέσα στους επόμενους μήνες ανακοίνωσε την Τετάρτη από το βήμα του επιχειρηματικού-οικονομικού φόρουμ Ελλάδας - ΗΑΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης, Κ. Μητρόπουλος.

Συνταγματική σύγκρουση Λονδίνου – Εδιμβούργου

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της το φθινόπωρο του 2014, σχεδιάζει η Σκωτία. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Νίκολα Στάρτζεον, ο πρωθυπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ, ο οποίος είχε ήδη προαναγγείλει την κίνηση αυτή, ανακοίνωσε, χθες, μετά το υπουργικό συμβούλιο, την προτιμώμενη χρονική περίοδο. Το ζήτημα λαμβάνει εκτενέστατη κάλυψη στον βρετανικό Τύπο, ενώ στην πρωτοβουλία της Σκωτίας, αντιτίθενται και τα τρία μεγάλα κόμματα της Βρετανίας, (Συντηρητικό, Εργατικό, Κόμμα Φιλελεύθερων – Δημοκρατών).

Δραχμή ή ευρώ;

Πολλή συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό για την επιστροφή στην δραχμή. Τα επιχειρήματα πολλά:
  • «Αφού έτσι και αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε, τουλάχιστον να μην ξεπουληθούμε στους Ευρωπαίους».

Ολο το προσχέδιο της νέας συνθήκης της Ε.Ε για την αντιμετώπιση κρίσεων

Εξαιρέσεις από το Σύμφωνο Σταθερότητας, αλλά και προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά κρατών-παραβατών, προβλέπει το σχέδιο της Συνθήκης για τη Σταθερότητα το Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση. Σύμφωνα με το προσχέδιο του κειμένου, το οποίο δημοσιεύτηκε από το ert.gr και θα συζητηθεί στο Συμβούλιο κορυφής στα τέλη του μηνός, από τον κανόνα του συμφώνου σταθερότητας εξαιρείται ένα κράτος που αποκλίνει των στόχων λόγω ανεξέλεγκτων εξελίξεων και εκτάκτων περιστάσεων, αλλά και λόγω της ύφεσης. Παρά ταύτα, υπάρχει και υποχρέωση σε άμεση συμμόρφωση και απειλή προσφυγής στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Το ΠΑΣΟΚ ξεπερνάει τον εαυτόν του-Μεγαλύτερο κατά 180 εκ. το έλλειμμα απ' ότι το 2010! Έσοδα -850 εκ (-1,7%), δαπάνες +1,9 δις (+2,8%), ΠΔΕ -1,85 δις (-21,8%)

Με αποκλίσεις έναντι των αρχικών στόχων έκλεισε ο Προϋπολογισμός στο 12μηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2011. Στο σκέλος των εσόδων εισπράχθηκαν 1,3 δισ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με τον αναθεωρημένο στόχο του Μεσοπρόθεσμου, ενώ οι δαπάνες έκλεισαν 2 δισ . ευρώ υψηλότερα σε σχέση με το 2010.


Ρωσικό πετρελαιοφόρο προσπαθεί, για πρώτη φορά να φτάσει μέσα στο χειμώνα, σε αποκλεισμένη πόλη της Αλάσκα (βίντεο)

Τεράστιες προσπάθειες να προσεγγίσει την πόλη Νομ, στις δυτικές ακτές της Αλάσκα, κάνει εδώ και μια βδομάδα, ρωσικό πετρελαιοφόρο, προκειμένου, για πρώτη φορά στην ιστορία, να προμηθεύσει μέσα στην καρδιά του χειμώνα, με καύσιμα του 3.500 κατοίκους της πόλης που έχουν αποκλειστεί από τον πάγο και το πετρέλαιο δεν τους φτάνει μέχρι την άνοιξη καθώς ακυρώθηκε η παράδοση ενός φορτίου πριν το χειμώνα λόγω καταιγίδας.

Εκπληκτικές ντρίπλες ΓΑΠ: Σκέφτεται να παραιτηθεί από Πρόεδρος.... της ΚΟ όμως και όχι του ΠΑΣΟΚ

Την άμεση παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ σκέφτεται ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να πείσει τα στελέχη του ότι δεν έχει πρόθεση να μείνει. Και να διατηρήσει, έτσι, τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις εκλογές. Ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, μετά από μία «περιοδεία» σε Λονδίνο, Παρίσι και Αμβούργο, θα ανοίξει τα χαρτιά του στην αυριανή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, αφού ακούσει και τα τελευταία νέα από τις διαπραγματεύσεις των κορυφαίων.

Ντ. Μπακογιάννη: Το πρόβλημα δεν είναι οι μισθοί-Άμεση αποπληρωμή των χρεών του κράτους προς τους ιδιώτες

«Το δίλημμα είναι ή πέντε χρόνια μέγιστες προσπάθειες, ή τρεις γενιές χαμένες», δήλωσε στο ΣΚΑΪ η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία χθες παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός της ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Κατοικήσιμη «Σελήνη» σε δίδυμα άστρα

Πριν από λίγους μήνες επιστήμονες εντόπισαν έναν πλανήτη στο Kepler 16, ένα σύστημα που αποτελείται από δύο άστρα. Ομάδα αστροφυσικών στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι είναι πιθανό ο πλανήτης να διαθέτει έναν δορυφόρο που πιθανώς να διαθέτει συνθήκες ευνοϊκές για την παρουσία της ζωής.

Το δίδυμο σύστημα

ΠΑΣΟΚικές λαμογιές Πάγκαλου-Σηφουνάκη: Χαρίζουν στο Δασκαλαντωνάκη τα ενοίκια ενός έτους στο Μακεδονία Παλάς!!!

[Η διάταξη θα βρεί άμεσα εφαρμογή στην περίπτωση του Μακεδονία Παλάς που ανήκει στην φίλη του Πάγκαλου και γυναίκα του Σηφουνάκη!!!!]

Με συμβολικό ή ακόμα και μηδενικό τίμημα θα νοικιάζουν τα ακίνητα που διαθέτουν προς εκμετάλλευση, τα υπό κατάρρευση ασφαλιστικά ταμεία. Την ώρα που οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ΦΚΑ) βουλιάζουν και οι συντάξεις κόβονται, το υπουργείο Εργασίας εισάγει διάταξη στο Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, με την οποία δίνει το δικαίωμα στα διοικητικά συμβούλια των ταμείων να παραχωρούν «στο τσάμπα» τα ακίνητα που διαθέτουν.

Διαβάστε που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ

ΑΤΤΙΚΗΣ


ΝΔ: Ναι σε όλα... εκτός από καμιά λεπτομέρεια

[Το πιθανότερο είναι να ψηφίσει ακόμα και την διάταξη για την πώληση των Airbus προς 31 εκ (την οποία το ΠΑΣΟΚ έβαλε στο νόμο για να νομιμοποιήσει το ξεπούλημα)... παρότι έβγαλε ανακοίνωση και την κατήγγειλε!!! Για τέτοια σύγχυση μιλάμε!!]
Στη γραμμή για ψήφο επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών προσανατολίζεται η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας -παραμονές της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα- μια ακόμα κίνηση υποστήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου, σε μια χρονική στιγμή που αρχίζει να κλιμακώνεται στο παρασκήνιο η αντιπαράθεση μεταξύ των μετριοπαθών και των αντιμνημονιακών του κόμματος.

"Θέμα κοινωνικών εταίρων οι μισθοί"

Να εξετάσουν οι κοινωνικοί εταίροι στην Ελλάδα το θέμα του 13ου και 14ου μισθού ανέφερε επίσημη διαρροή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου.


365.000 στην ΑΔΕΔΥ για επιχορήγηση του ...Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης.


Δεν είναι βεβαίως τα μοναδικά χρήματα τα οποία διοχετεύονται προς την ΑΔΕΔΥ. Η ΑΔΕΔΥ, μέσω του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου, έχει αποκτήσει πρόσβαση στην «Κοινωνία της Πληροφορίας» και στο προγράμμα «Διοικητική Μεταρύθμιση 2007-2013».

Αποκάλυψη: Το ΔΝΤ φοβάται ότι το “πρόγραμμα” θα τιναχτεί στον αέρα

Κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τους Έλληνες ότι οι θυσίες και οι κόποι του θα πιάσουν τόπο. Βαρέλι δίχως πάτο το ελληνικό κράτος...
 
Οι τροϊκανοί δεν κρύβουν πλέον τους φόβους τους ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και οικονομικής προσαρμογής στις “επιταγές” τους μπορεί να εκτροχιαστεί. Το λένε με κάθε ευκαιρία... 

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ!!! Αμερικάνοι πεζοναύτες ουρούν νεκρούς Αφγανούς!!!

Οι συγκεκριμένοι πεζοναύτες ανήκουν στο Marine Scout Sniper Team 4 και στο 3rd Battalion 2nd Marines του στρατοπέδου Lejeune της Νότιας Καρολίνας. Η ομάδα τους μετατέθηκε στο Βόρειο Αφγανιστάν το καλοκαίρι του 2011. Παρόλο που η ενέργειά τους δεν συμβαδίζει με τον στρατιωτικό κώδικα, εντούτοις δεν μπορούμε να ξέρουμε τι είδαν και προπάντων τι απώλειες φίλων είχαν, τους μήνες που είναι εκεί. Η πρώτη αντίδραση του αμερικάνικου στρατού ήταν: "θα ερευνήσουμε την αυθεντικότητα του βίντεο και σε κάθε περίπτωση τέτοιες ενέργειες δεν συμβαδίζουν με τον πυρήνα των αρχών και δεν είναι ενδεικτικές του χαρακτήρα των αμερικάνων πεζοναυτών".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: