06 Φεβρουαρίου 2012

Προς απόσυρση η μετατροπή της παράνομης διακίνησης μεταναστών σε πλημμέλημα

Η προοπτική υποβιβασμού του αδικήματος της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών από κακούργημα σε πλημμέλημα, δείχνει να ακυρώνεται, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, δηλώνει έτοιμος να αποσύρει την σχετική πρόταση.

15.000 απολύσεις το 2012 μέσω εφεδρείας...

Δεκαπέντε χιλιάδες αποχωρήσεις από το Δημόσιο μέσα στο 2012 θα πραγματοποιηθούν – σύμφωνα με πληροφορίες – από την κατάργηση οργανισμών, φορέων και δομών του Δημοσίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπάλληλοι θα ενταχθούν για ένα χρόνο σε καθεστώς εφεδρείας και θα αμείβονται με το 60% των αποδοχών τους και στη συνέχεια θα απολυθούν.

Iron Lucas (φώτο)

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Λουκάς:

Ι. Βρούτσης: ΟΧΙ στην εθνικά επικίνδυνη πρόταση της τρόικα για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Στην τελευταία έκθεση (Οκτώβριος 2011) της Τεχνικής Επιτροπής του Δ.Ν.Τ., μεταξύ άλλων, προτείνεται η “κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. για τα νησιά του Αιγαίου” (σ.σ. 46-48), ως μέτρο άμεσης εφαρμογής με στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και κατ’ επέκταση της αύξησης των φορολογικών εσόδων.

Το ελληνικό όνειρο σε μια φωτογραφία

Προσέξτε τις κόκκινες πινακίδες! Δείχνουν ειδική ομάδα πολιτών, που το κράτος τους χαρίζει τους φόρους πολυτελείας κ.λπ.:

Βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ - κλειστοί δρόμοι στην Αττική λόγω κακοκαιρίας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι τμήματα σε Βάρη, Ηλιούπολη, Υμηττό, Περιστέρι, Ίλιον, καθώς λόγω του αέρα έχουν υποστεί βλάβη γραμμές μεταφοράς ρεύματος.

Μέρκελ: Στηρίζουμε τα αδελφά πολιτικά κόμματα... εκτός από τη ΝΔ :)

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε φυσιολογικό να υποστηρίζει κόμματα που ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια με το δικό της, μετά την υποστήριξη που προσέφερε στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη.

Η τρόικα ζητά μειώσεις και στις κύριες συντάξεις... Μαλάκ@@ είναι! Πρέπει να ζητήσουν την πλήρη κατάργησή τους για να τελειώσει επιτέλους η "διαπραγμάτευση"

[Αφού έτσι όπως μας έδεσε ο Γιωργάκης όποιος περνάει μας ρίχνει και έναν πούτ@@... αυτοί γιατί να μη μας τον ακουμπήσουν λίγο;]

Ακόμα και με περικοπή κύριων συντάξεων απειλούν οι εκπρόσωποι της τρόικα-που από τις 8 το βράδυ σήμερα συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο- σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί το επιπλέον 1 δισ. ευρώ το οποίο αναζητείται.

Είδηση ξεφτίλα που δείχνει την επιτακτική ανάγκη ξένου επιτρόπου: Πρόστιμο έβαλαν οι αμερικάνοι σε εταιρία τους για μίζες σε Έλληνες γιατρούς!!!

[Και κανένας κερατάς δεν θα έρθει σε επαφή με τους αμερικάνους να τους πει: "Ρε παιδιά τι στοιχεία έχετε; Δώστε τά μας να τους ξεσκίσουμε και εμείς"... Κανένας όμως δεν θα αισθανθεί υπεύθυνος να το κάνει μιας και δεν προβλέπεται και όπως είπε και ο Αστυνομικός που κατηγορείται ότι δεν "προστάτευσε τον Παπούλια": «Εγώ ήρθα εδώ να βάλω κορδέλες... αν δίπλα μου καταρρέει το σύμπαν στα αρχίδ@@ μου». Πάμε για φούντο ολοταχώς όλοι μας...]

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατηγόρησε την εταιρία ιατρικών μηχανημάτων Smith & Nephew για δωροδοκία γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων MarketWatch.

Μεγάλη κατολίσθηση στο Διακοφτό! Κόπηκε στα δύο η Εθνική Οδός

Στα δύο έχει κοπεί η εθνική οδός, και η νέα και η παλαιά, εξαιτίας μεγάλης κατολίσθησης...
η οποία σημειώθηκε πριν λίγο, στο 161 χλμ, στο ύψος του Διακοφτού.

Κάνουν και χιούμορ οι μαλάκ@@!!! Δείτε σε τι αντιστοιχούσε το φλουρί που κέρδισε "τυχερός" ΠΑΣΟΚος

Μπορεί τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να έχουν πάρει την κατιούσα και οι εσωκομματικές έριδες να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το κόμμα, αλλά οι ΠΑΣΟΚοι πέρα βρέχει. Δεν φτάνει που με τις ψήφους τους στον παλαβό μας έφεραν σε επίπεδα Ζιμπάμπουε... αλλά κάνουν και χιούμορ με τα χάλια μας.

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός κατηγορείται για προσβολή του προέδρου της Δημοκρατίας! Διαβάστε γιατί!!

Για την 1η Μαρτίου αναβλήθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη των πρώτων έξι -σε σύνολο 17- κατηγορουμένων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που προκάλεσαν τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, να αποχωρήσει. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρεύλεσης ωραρίου.

Βρήκε μικρόφωνο και ξεσπάθωσε εναντίον του Εφραίμ το νούμερο από τη Μεσσηνία

[Φυσικά μόλις άρχισε να λέει τις ΠΑΣΟΚικές παπαριές του... οι υπόλοιποι σηκώθηκαν και έφυγαν...]

Ένταση, αντιπαραθέσεις και συγκρουσιακό κλίμα επικράτησε στο τέλος της σημερινής τελετής προς τιμήν του προστάτη της Ιεράς Συνόδου, Ιερού Φωτίου, που πραγματοποιήθηκε στο Διορθόδοξο Κέντρο της Πεντέλης.

Κανονικό μπουρδέ@@... χωρίς τσατσά, οργάνωση και μαλακί@@

Το τράμ δεν λειτουργεί λόγω βροχής, κλειστή η Πανεπιστημίου, κλειστή η Σταδίου, κλειστή η Πειραιώς από Σωκράτους, κλειστή η Βασ. Αμαλίας από Ξενοφώντος κλειστή και η κάθοδος της Βασ. Σοφίας από Σέκερη

Και οι άλλοι συζητάνε για το πως θα αποφύγουν τη χρεοκοπία...

Ρε αφού θέλουμε να το κλείσουμε το κωλοχανείο! Εσείς τι επιμένετε να το κρατάμε ανοικτό;

Βέλγιο: «Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός η διάδοση των αντιγερμανικών συναισθημάτων»

Παρέμβαση της βελγικής εφημερίδας L’ Echo με αφορμή την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, βελγική εφημερίδα.

Υπό τον τίτλο «Γερμανία-Ελλάδα: χαλαρώστε!» και υπότιτλο «Καιρός είναι να δείξουν οι Γερμανοί περισσότερη διπλωματία στις πράξεις και στις χειρονομίες τους», η βελγική εφημερίδα «L' ECHO» δημοσιεύει σήμερα ένα κεντρικό άρθρο το οποίο αναφέρεται στις σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας υπό το φως της οικονομικής κρίσης.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Μπρέιβικ (βιντεο)

Για πρώτη φορά από την σύλληψη του τον περασμένο Ιούλιο, ο 32χρονος Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ έδωσε σήμερα την άδεια να παρευρεθούν οι κάμερες στην δικαστική αίθουσα , για να τον φωτογραφήσουν.

Βίντεο: Πλημμύρισε και η Ξάνθη

Δείτε το βίντεο:

Επίθεση ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, την οποία και χαρακτηρίζει «προκλητική και αμετανόητη», εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάνου Μπεγλίτη για τις διαπραγματεύσεις αλλά και το δημοψήφισμα.

Θετικά μηνύματα από το Ελληνογερμανικό Φόρουμ για τον Τουρισμό

Με θετικά μηνύματα για την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στη χώρα μας διεξήχθη σήμερα το «Ελληνογερμανικό Φόρουμ για τον Τουρισμό» στη γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή στο Βερολίνο, με συντονιστή τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδη.

Έρευνα σε βάρος του Μπαγίς για άρνηση γενοκτονίας

Απαράδεκτη χαρακτήρισε η Τουρκία την έναρξη έρευνας από τις ελβετικές αρχές για να διακριβωθεί εάν ο Εγκεμέν Μπαγίς παραβίασε το νόμο, αρνούμενος τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της Ελβετίας και του επέδωσε σχετική διαμαρτυρία.

Και η Τσεχία λέει «όχι» στην ACTA-Δεν πάει στο κοινοβούλιο για επικύρωση η συμφωνία

Η Τσεχία είναι μεταξύ των 22 ευρωπαϊκών χωρών που υπέγραψαν τον Ιανουάριο την ACTA, στόχος της οποίας είναι να καταπολεμηθεί η πειρατεία στο Ίντερνετ και να προστατευθεί η πνευματική ιδιοκτησία.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Νέτσας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του αναστέλλει τη διαδικασία επικύρωσης από το κοινοβούλιο της Εμπορικής Συμφωνίας Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA) η οποία έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου, τόσο στην Τσεχία όσο και σε πολλές άλλες χώρες.

Η κυβέρνηση «δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να αποδεχτεί μια κατάσταση στην οποία θα απειλούνται οι θεμελιώδεις ελευθερίες και η ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφορία», είπε ο Νέτσας, σύμφωνα με το πρακτορείο CTK. Η κυβέρνηση θα εξετάσει τι επιπτώσεις θα έχει η επικύρωση αυτής της συμφωνίας «στην πραγματική ζωή», πρόσθεσε.

Η Τσεχία είναι μεταξύ των 22 ευρωπαϊκών χωρών που υπέγραψαν τον Ιανουάριο την ACTA, στόχος της οποίας είναι να καταπολεμηθεί η πειρατεία στο Ίντερνετ και να προστατευθεί η πνευματική ιδιοκτησία. Η Πολωνία έχει επίσης «παγώσει» τη διαδικασία επικύρωσης της ACTA, μετά τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν. Προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια των χωρών αυτών.

Τις τελευταίες ημέρες οργανώθηκαν πολλές διαδηλώσεις στην Πράγα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τσεχίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «επίθεση στην ελευθερία και τη δημοκρατία». «Η συμφωνία ACTA επιτίθεται σοβαρά στις πολιτικές ελευθερίες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το κοινοβούλιο δεν θα πρέπει να την επικυρώσει», είπε ο Μίκουλας Φέρεντσικ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Πειρατών, το οποίο βασίστηκε στο αντίστοιχο σουηδικό κόμμα.

Πολλές κυβερνητικές ιστοσελίδες, αλλά και η ιστοσελίδα του δεξιού κόμματος ODS του πρωθυπουργού Νέτσας, έχουν δεχτεί επιθέσεις από το κίνημα των Anonymous. Μάλιστα οι χάκερς έκλεψαν δεδομένα περίπου 27.000 μελών του ODS, ενώ ένας λεπτομερής κατάλογος που περιλάμβανε τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις πολιτικών μοιράστηκε σε αρχισυντάκτες εφημερίδων.

Πολ Κρούγκμαν: Η Ελλάδα θα πεθάνει στη λιτότητα

Ανέφικτο θεωρεί ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν να πετύχει η Ελλάδα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ παράλληλα υφίσταται πρωτοφανή συμπίεση δημοσίων δαπανών. Σε άρθρο του στους New York Times, ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών του Princeton επισημαίνει:

Οι θέσεις της ΝΔ κατά την τρέχουσα διαπραγμάτευση

Το πλαφόν που βάζει η ΝΔ για τις επικουρικές συντάξεις και τον όρο που θέτει για την μείωση του κατώτατου μισθού. Αντίθετος είναι ο Πρόεδρος της ΝΔ σε μια ενδεχόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών ενώ ανοιχτή είναι η πρόταση της ΝΔ για μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Οι θέσεις της ΝΔ

• 13ος – 14ος μισθός

Για πρώτη φορά έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση και δεν θα πειραχτούν ο 13ος και ο 14ος μισθός, γεγονός που διπλασίαζε την ύφεση και θα γονάτιζε ακόμα περισσότερο την οικονομία.

• Αντικειμενικές αξίες

Ο Αντώνης Σαμαράς στην προσπάθειά του να σταματήσουν να μπαίνουν νέοι φόροι, παλεύει να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες. Αυτό θα προκαλούσε νέα φοροεπιδρομή. Για παράδειγμα, θα αυξανόταν το χαράτσι της ΔΕΗ, 16 φόροι στα ακίνητα, οι φόροι μεταβίβασης και γονικών παροχών, ενώ θα διαλυόταν ό,τι έχει απομείνει στην αγορά ακινήτων και στην οικοδομή.

• Επικουρικές Συντάξεις


Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει μάχη να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις. Βάζει ως όριο τα 300 ευρώ και όχι τα 100 ευρώ, που θέτει ο κ. Κουτρουμάνης. Το όριο των 300 ευρώ καλύπτει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων. Συγκεκριμένα τους 7 στους 10. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κουτρουμάνης πίεζε από τον περασμένο Δεκέμβρη, για νέα οριζόντια περικοπή, την 3η, μέσα στο 2011, την οποία μάλιστα θεωρούσε απαραίτητη, διότι -όπως έλεγε- τον Απρίλη τα Ταμεία δεν θα έχουν να πληρώσουν συντάξεις.

• Κατώτατος μισθός

Έχει γίνει σαφές κατά τη χθεσινή συνάντηση στο Μαξίμου ότι η μείωση του κατώτατου μισθού αφορά μόνο τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, χωρίς να προσαρμόζονται σε αυτό οι υπόλοιπες αμοιβές.

• Μείωση εργοδοτικών εισφορών

Για πρώτη φορά, τίθεται θέμα μείωσης εργοδοτικών εισφορών, πρόταση που η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει εδώ και ενάμιση χρόνο.

• Εσωτερικό χρέος


Τέλος, στην πρώτη δόση της νέας δανειακής σύμβασης θα περιλαμβάνονται και 6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες και επιχειρηματίες.

Σαν σήμερα ενθρονίστηκε ο Όθωνας και φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης

Το 1825: Καταδικάζεται και φυλακίζεται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ως ηγέτης της αντικυβερνητικής παράταξης, μεσούσης της Ελληνικής Επανάστασης. (Β' Εμφύλιος Πόλεμος)


Το 1833: Ενθρονίζεται ο Όθωνας που είχε φτάσει στο Ναύπλιο στις 25 Ιανουαρίου του 1833. Έμεινε βασιλιάς της Ελλάδας για 29 χρόνια μέχρι οι μεγάλες δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία) να αποφασίσουν ότι δεν τους έκανε πλέον γι αυτό για το οποίο τον έβαλαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε 2 γεγονότα από την wikipedia:

Γερμανία: 9,4 δις έλλειμμα δημιούργησαν 12 κρατίδια

Η ανάπτυξη γίνεται εμφανής και στους προυπολογισμούς των κρατιδίων μιας και 4 από τα 16 κατάφεραν να μην δημιουργήσουν νέα χρέη το 2011, αλλά να έχουν περίσσευμα, ενώ συνολικά μειώθηκε κατά πολύ το έλλειμμα που δημιουργούν οι τοπικές κυβερνήσεις.


Πρωτοσέλιδο ΣΟΚ του National Geographic με τον Παπαδήμο!!

Δείτε το πρωτοσέλιδο:

Αποφυλακίζεται και ο Γαβαλάς

Αποφυλακίζεται αύριο ο Λάκης Γαβαλάς αφού βρήκε λεφτά και κατέβαλε την εγγύηση που δεν είχε καταβάλει την περασμένη βδομάδα. Ωστόσο το Δημόσιο έχει δεσμεύσει τα 16 ακίνητα και τους Τραπεζικούς του λογαριασμούς έναντι των 12 και πλέον εκ ευρώ που χρωστάει... χώρια του τι χρωστάει σε άλλους.
Να θυμίσουμε ότι το πρωί παραδόθηκε μόνη της η αδερφή της ;) για χρέη 7 εκ ευρώ στο δημόσιο...

Νέες πιέσεις από Μέρκελ - Σαρκοζί

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα, ότι δεν θα λάβει νέα χρηματοδότηση αν δεν έρθει σε συμφωνία με την τρόικα και δεν υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, απηύθυναν σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Παραδόθηκε μόνη της η αδελφή του Λάκη για οφειλές εκατομμυρίων προς το Δημόσιο!

Συνελήφθη, αυθορμήτως προσελθούσα, σήμερα (06-02-2012) το πρωί, στην έδρα της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 50χρονη ημεδαπή (πρόκειται για την αδελφή του Λάκη Γαβαλά), για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Νάτοι οι πρώτοι σε όλη την Ευρώποι: Στο 159% ή 361 δις το ελληνικό χρέος το 3ο τρίμηνο του 11

Στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2011, σε ό,τι αφορά στη σχέση χρέους προς ΑΕΠ, η Ελλάδα εμφάνιζε το υψηλότερο ποσοστό δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη (159,1%), με την Ιταλία (119,6%) να ακολουθεί και τρίτη την Πορτογαλία με ποσοστό 110,1%.

Σε απόλυτα μεγέθη, το 159,1% είναι 361,378 δισ. ευρώ.

Αυτό είναι το σκάφος που αγόρασε ο Πέτρος Κωστόπουλος

Επειδή η φτώχεια θέλει καλοπέραση ο Πέτρος Κωστόπουλος, αγόρασε ένα κοτεράκι, να ΄χει να πορεύεται. Λεπτομέρειες και το συμφωνητικό, εδώ. Δείτε το σκάφος...

Πανηγθυρίζουν οι ναζί... ε οι βρετανοί ήθελα να πω: Ένα βήμα πιο κοντά στην πτώχευση η Ελλάδα

Στα ρεπορτάζ του αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα το BBC σημειώνει ότι όλοι πλέον έχουν στραμμένο το βλέμμα στις παράλληλες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για την αποτροπή της ελληνικής πτώχευσης.

Στ. Δήμας: Μείωση 20,8% των δαπανών για αμοιβές ειδικών υπηρεσιών στο ΥΠΕΞ

Όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά μειώθηκαν κατά 20,80%, σε σχέση με την αρχικώς προϋπολογισθείσα πίστωση, οι δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών για αμοιβές ειδικών υπηρεσιών. Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Δήμα, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής ερώτησης που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ναζί και η γυναίκα του Φερέιρα!! Ρε την άτιμη να μας τη λέει που γυρνάμε στις ταβέρνες!

Ικανοποιημένη από την παρουσία του συζύγου της στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε η Ζουλμίρα Φερέιρα, σημειώνοντας πως οι Έλληνες παρά την κρίση είναι πιο αισιόδοξοι από τους Πορτογάλους'. Η Ζουλμίρα Φερέιρα αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του τεχνικού του "τριφυλλιού" την πορεία στην Ελλάδα αλλά και την ψυχολογία των Ελλήνων.
Μάλιστα εξέφρασε την άποψη πως οι Έλληνες παρά την κρίση συνεχίζουν να γεμίζουν τα μαγαζιά και τα εστιατόρια.

BBC : Οι Έλληνες ξεζουμίστηκαν, έρχεται κοινωνική αναταραχή... και εσείς χεστήκα@@;

Ο ανταποκριτής του BBC εκτιμά πως, εαν κοπούν τα δώρα και μειωθεί ο κατώτατος μισθός, τότε θα πυροδοτηθεί κοινωνική αναταραχή στους δρόμους της Αθήνας. Από την ανταπόκριση δεν λείπουν βέβαια οι ειρωνείες και οι απειλές.

Βίντεο: Δείτε τι ρώτησε ο ανώμαλος ο Λιάγκας τη 12χρονη που κέρδισε το Masterchef junior!!!

Έκπληκτοι έμειναν όλοι στο "Πρωινό mou" και άφωνη η μικρή Λίλιαν, όταν άκουσαν την ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα στη μικρή για το μάγειρα του πρωινού:

Ρε το μαλάκ@! Δεν βλέπει τους δικούς μας; Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργος της Ρουμανίας για τα μέτρα λιτότητας...

Την παραίτηση του ιδίου και της κεντροδεξιάς κυβέρνησής του ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Εμίλ Μποκ, υπό το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας που έχουν προκαλέσει τα μέτρα λιτότητας.

Τζάμπα μαγκιές Παναγιωτακόπουλου: Καλύτερα φτωχός, αλλά αξιοπρεπής... λέει τώρα... γιατί τότε θα του φταίνε οι άλλοι

Μιλώντας στον realfm 97.8 το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να διαπραγματευτούν απευθείας με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι με τους.... υπαλλήλους της τρόικας.

Τι λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος για την ΑΟΖ και τις έρευνες στην Κρήτη

Σημαντικό βήμα στην κατοχύρωση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αποτελεί ο νόμος 4001/2011 για την έρευνα υδρογονανθράκων, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και έγγραφο του αρμοδίου υφυπουργού Γ. Μανιάτη, το οποίο αναφέρεται στις έρευνες νοτίως της Κρήτης.

Πινγκ πονγκ διαψεύσεων μεταξύ Συγγρού και Νίκης για τον 13ο και 14ο μισθό

Ενόχληση στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δημιούργησε η δήλωση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό την Κυριακή, καθώς και οι πληροφορίες που διέρρευσαν από τη Συγγρού ότι ο 13ος και ο 14ος μισθός διασώθηκαν μετά την παρέμβαση του κ. Σαμαρά.

Κωστόπουλος: Την ώρα που έκλεινε περιοδικά και απέλυε εργαζόμενους, αγόραζε σκάφος 450.000 € μέσω offshore!

Σήμερα ο Πέτρος Κωστόπουλος βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της εκδοτικής του καριέρας. Σήμερα τα περιοδικά του φυτοζωούν ή κλείνουν ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοί του είναι απλήρωτοι και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Πως φτάσαμε όμως στο σήμερα;

Reuters: Δεν υπάρχει προθεσμία για συμφωνία των πολιτικών αρχηγών

Δεν υπάρχει προθεσμία για συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για την νέα δανειακή σύμβαση σήμερα δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος, στο πρακτορείο Reuters.

Αγωγή 1 εκ ευρώ από τον Εφραίμ... και κλάμα ο Βαξεβάνης

Αγωγή με την οποία ζητά την καταβολή ενός εκατομμυρίου ευρώ, έκανε ο Εφραίμ για το σύνολο των δημοσιευμάτων του Κώστα Βαξεβάνη. Η αγωγή που αναφέρεται σε όλα τα δημοσιεύματα του κρατικοδίαιτου δημοσιογράφου στρέφεται μόνο εναντίον αυτού και όχι εναντίον των μέσων που φιλοξένησαν τις "αποκαλύψεις του"

Αλεξανδρούπολη: Υποδέχθηκαν με... νεκροφόρες Παπουτσή και Όθωνα

Πήγαν εκεί για τα εγκαίνια του επιχειρησιακού κέντρου επιτήρησης συνόρων και την κήρυξη έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του φράχτη αλλά μάλλον δε φαντάζονταν την υποδοχή που θα τους κάνουν...

Τι δηλώνει στέλεχος του EFSF για τα επιτόκια του νέου πακέτου στήριξης της Ελλάδας

«Ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί εάν ο νέος μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα προβλέπει επιτόκια δανεισμού αντίστοιχα με τα επιτόκια του EFSF», δηλώνει στο in.gr ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stability Facility - EFSF) Κριστόφ Φράνκελ. Ο ίδιος αποκλείει την αγορά ελληνικών ομόλογων που κατέχουν η ΕΚΤ και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.  

Ποιό γεγονός έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ σε tweets;

10.000 tweets το δευτερόλεπτο καταγράφηκαν στον τελικό του Super Bowl. Το ρεκόρ καταγράφηκε ειδικά στα τελευταία τρία λεπτά. Στον τελικό του αμερικανικού ποδοσφαίρου στην Ινδιανάπολη, οι Τζάιαντς της Νέας Υόρκης επικράτησαν των Νιού Ινγκλαντ Πάτριοτς με 21-17, με ένα touchdown 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και έτσι ο πασαδόρος τους Tom Brady (φώτο) έχασε την ευκαιρία να γίνει ο 3ος παίκτης, μετά τον περίφημο Joe Montana και τον Terry Bradshaw, που κερδίζει 4 τίτλους στο NFL, ενώ ο Έλληνας...

Σαν σήμερα το 2009 ο Γιωργάκης ζητούσε σαν τρελός εκλογές... τώρα...

τις κάνει γαργάρα και λέει να πάμε με Παπαδήμο μέχρι το 2013...

Ισχυρότερο το πλήγμα για την Eurobank αν ακυρωθεί η συγχώνευση με την Alpha, λέει η Moody's

Περισσότερη αρνητική για την Eurobank είναι η στασιμότητα που υπάρχει στο μέτωπο της συγχώνευσης με την Alpha Bank, έπειτα από την ανακοίνωση της τελευταίας, την περασμένη Δευτέρα, ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα της συγχώευσης, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Moody's Investors Service στο τελευταίο Weekly Credit Outlook.

Ακριβαίνουν τα φάρμακα ευρείας χρήσης

Ελεύθερα θα μπορούν να τιμολογούνται- όπως όλα δείχνουν- πολύ σύντομα τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) καθώς ο υπουργός Υγείας μετά από πιέσεις πολλών φαρμακευτικών εταιρειών προτίθεται να προχωρήσει σε ειδική ρύθμιση.

Χατζημαρκάκης εξηγεί γιατί ζήτησε να λεγόμαστε αντί για Greece, Hellas (βίντεο)

Δείτε το βίντεο:

Παρέμβαση της αστυνομίας για να …σώσουν τον Ροντούλη;

Χρειάστηκε η παρέμβαση αντρών της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθούν τα… χειρότερα εις βάρος του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριου Ροντούλη, το πρωί της Κυριακής στο Διάσελλο Τρικάλων.

Γιαυτό ο Μπένυ ψεύδεται όταν λέει ότι είχε λύσει το πρόβλημα με τον 13-14ο μισθό!

Με διαρροές συνεργατών του ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι το ζήτημα του 13ου και 14ου μισθού έχει “κλείσει” εδώ και δύο ημέρες και ως εκ τούτου δεν ετέθη τέτοιο θέμα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αφού δεν επέμεινε επ΄ αυτού η τρόικα!

Όμως, οι δηλώσεις του ιδίου, οι διαρροές του, αλλά και η επιστολή του Γ. Παπανδρέου στον Λ. Παπαδήμο, πριν τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μαξίμου τον διαψεύδουν.

Συγκεκριμένα:

Γ. ΧΗΝΟΣ (Πρ. ΝΟΔΕ ΝΔ Ηλείας): Να παραιτηθούν τώρα ο Δήμαρχος του Πύργου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

Το ανίκανο Πασοκικό Πολιτικό κατεστημένο της Ηλείας απέδειξε για άλλη μια φορά πως αδυνατεί να διαχειριστεί έκτακτες καταστάσεις και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τους καλούμε, αν έχουν το στοιχειώδες φιλότιμο, αντί να υποβάλουν ψεύτικες παραιτήσεις να τις ενεργοποιήσουν αυτή ακριβώς τη στιγμή.

Δημοκρατική Συμμαχία: «Όχι» σε νέες οριζόντιες περικοπές

Κριτική στα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, κατηγορώντας τα ότι συμφώνησαν «για την ουσία του νέου προγράμματος που προτείνει η τρόικα, χωρίς να καταθέσουν εναλλακτικές αντιπροτάσεις.

Ο Αυνανισμός έγινε επικίνδυνη συνήθεια!

Θα μπορούσε να είναι χωρίς λόγια. Ο εκδότης Χατζηνικολάου που επιτίθεται στον Καραμανλή από την εποχή που δεν τον κατέβασε υποψήφιο στην Αθήνα. Ο άνθρωπος που λοιδώρησε τον τέως Πρωθυπουργό ως "κουρασμένο" και διεφθαρμένο έβαλε τον φίλο του τον Παπαγιάννη να γράφει τη μεγαλύτερη μ@λ@κί@...

Δείτε εδώ τι έγραψε το άτομο: sinagermos.blogspot.com

Και επιστολή Καρατζαφέρη στους υπόλοιπους

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, παρέδωσε σήμερα στον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο και τους Αρχηγούς των κομμάτων κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά, επιστολή με τις προτάσεις του, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση με τους εκπροσώπους της τρόϊκα.

Το κείμενο της επιστολής του Προέδρου του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:

Η αντιπρόταση των αρχηγών στην Τρόικα: Λιγότεροι φόροι και περικοπές, πιο πολλά “λουκέτα” στο Δημόσιο

Λιγότερους φόρους και περικοπές μισθών, αλλά περισσότερα λουκέτα και καταργήσεις φορέων και οργανισμών περιλαμβάνει η αντιπρόταση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, για την οποία μετέβη στις 10.00 το βράδυ της Κυριακής εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου η Τρόικα.

Τι φοβούνται (περισσότερο) οι πολιτικοί αρχηγοί;

Ήξεις – αφήξεις οι δηλώσεις τους μετά την πολύωρη “διαβούλευση” με τον Λουκά Παπαδήμο. Τι είναι όμως αυτό που φοβούνται περισσότερο;

Mετά από ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου και τις δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά, αυτό που καταλαβαίνει και ο πιο αδαής είναι ότι γίνεται ήδη από σήμερα προσπάθεια “συγκάλυψης” ενός εγκλήματος κατά των επόμενων γενιών...

Η συνέχεια στο neosteki.blogspot.com

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής... σιγά μη γίνουν άνθρωποι τα ζώα...

Η κλειτοριδεκτομή είναι ο ακρωτηριασμός των εξωτερικών γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Είναι μορφή «σεξουαλικού ευνουχισμού» για να υποδηλώσει την απόλυτη υποταγή στον μελλοντικό της σύζυγο.

Μπόλονι: «Οταν χάνεις το βουλώνεις»! Α να γειά σου!

Ο Λάσλο Μπόλονι απέφυγε να μιλήσει για τη διαιτησία του Γιάχου τονίζοντας ότι όταν κερδίζεις μιλάς για οτιδήποτε, όταν χάνεις το βουλώνεις!

Παράλληλα, στάθηκε στην αγωνιστικότητα των παικτών του και τους συνεχάρη, ενώ έδειξε ιδιαίτερα προβληματισμένος από τους πολλούς τραυματισμούς λέγοντας ότι θα έχει προβλήματα ύπνου τις επόμενες εβδομάδες! Αναλυτικά μίλησε:

Προσοχή! Μην πάτε να δουλέψετε εκεί! Δεν πρόκειται να πληρωθείτε!


Αποφάσισα να δημοσιοποιήσω το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να μην βρεθούν άθελα τους και άλλοι άνθρωποι σε δεινή θέση, τη στιγμή που ελπίζουν σε μια θέση εργασίας. Γνωρίζοντας τα θα μπορείτε να προστατευτείτε εσείς, τα παιδιά σας, φίλοι και συγγενείς σας και να μην εξαπατηθείτε και εσείς από την συγκεκριμένη εταιρία.
Η εταιρεία ονομάζεται Unique Benefit E.Π.Ε και ανήκει στους Ελένη και Γιάννη Μπουσνάκη. Πρόκειται για επιχείρηση που πουλά πακέτα τηλεφωνίας για λογαριασμό της Cyta, της Forthnet προσφάτως και της Wind όπως πληροφορήθηκα.


Η συνέχεια στο http://trupokarudos.com/?p=7316

Βίντεο: Καληνύχτα, κοιμηθείτε ήσυχοι και μην αγχώνεστε...

Δείτε γιατί:

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των πλημμυρών στην Ηλεία

Εξαιτίας των πλημμυρών τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του δήμου Πύργου, καθώς και το 1ο Λύκειο Πύργου και το Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Πύργου.

Ο δήμος Πύργου έθεσε στη διάθεση των πλημμυροπαθών την τηλεφωνική γραμμή 26210 81036, όπου μπορούν να απευθύνονται είτε για άμεση βοήθεια είτε για υποστήριξη των αιτημάτων τους γύρω από τη διαδικασία της καταγραφής των ζημιών σε κτίρια, οικοσκευές, επαγγελματικό εξοπλισμό, ζωικό κεφάλαιο, καλλιέργειες κτλ.

Βίντεο από τα επεισόδια έξω από την Τούμπα

Δείτε το:

Η επιστολή Παπανδρέου στον Παπαδήμο με την οποία ζητάει παράταση Παπαδήμου ως το 2013... για όσους έχουν αυπνίες

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 22
10680 ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210)3665414-5
FAX: (210)3665420
e-mail : pressoffice1@pasok.gr

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2012

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε χθες προς τον Πρωθυπουργό, Λούκα Παπαδήμο, την ακόλουθη επιστολή:

Τι παραμύθια λένε από το ΠΑΣΟΚ; Τι είπε ο ΓΑΠ στο ΠΣ;

Από το Υπ. Οικονομικών διαρρέουν ότι η μη κατάργηση του 13-14ου μισθού είχε συμφωνηθεί από χθες με την τρόικα (και γιατί δεν το είπε κανένας σήμερα;;;) και πρέπει να χρωστάμε χάρη στον Μπένυ... μάλιστα υπερθεματίζουν λέγοντας ότι σήμερα δεν συζητήθηκε καν το θέμα (απ' αυτό και μόνο φαίνεται ότι μάλλον λένε μαλάκί@@)!!