08 Φεβρουαρίου 2012

Όσο νυχτώνει το αγγούρι μεγαλώνει-Reuters: 13 δις μέτρα μέχρι το 2015


Το Reuters μεταδίδει πως σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που έχει πρόσβαση στο μνημόνιο που συζητάνε οι πολιτικοί αρχηγοί, τα νέα μέτρα που προβλέπονται μέχρι το 2015 είναι ύψους 13 δις ευρώ. Τα 3 δις αφορούν τη φετινή χρονιά και αντιπροσωπεύουν το 1,5% του ΑΕΠ.

Αποφυλακίζεται ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης ... θυμάστε; αυτός που μετρούσε τις ουκρανέζες με τη μεζούρα...

Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης, καθώς εξέτισε τα τρία πέμπτα της ποινής του. Eίχε κριθεί ένοχος για αδικήματα σχετικά με τη δράση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Πρόβλεψη μνημονίου για ηλίθιους: Το 2012 ύφεση -5% και το 2013 ανάπτυξη!! Και οι πολιτικοί θα το υπογράψουν

Σύμφωνα με το businessinsider.com το Bloomberg, το οποίο γράφει πως έχει στην κατοχή του το 43 σελίδων μνημόνιο, λέει πως σε αυτό γίνεται πρόβλεψη για ύφεση -5% το 2012 και ανάπτυξη το 2013... οι φωστήρες πολιτικοί μας που θα το υπογράψουν έχουν τέτοιο παράδειγμα παγκοσμίως που χώρα με τα δικά μας χάλια να βρέθηκε από το -5% στο +; Πλάκα μας κάνετε ρε παιδιά;

Αφού μας πέρασαν όλοι ένα χεράκι... έρχεται να μας περάσει κι ο Νίμιτς

Ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς θα έχει νέο γύρο συνομιλιών με τις δύο πλευρές στο τέλος του μήνα.

Κατεδάφισαν οι Τούρκοι μέρος του Μεγάλου Βυζαντινού Ανακτόρου! Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Πράγματα αδιανόητα για μια χώρα που φιλοδοξεί να παρουσιαστεί σαν πρότυπο δημοκρατίας και ηγέτιδα δύναμη στον μουσουλμανικό κόσμο συμβαίνουν στην Τουρκία.

Πριν από περίπου ένα μήνα, όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, καταστράφηκαν τμήματα του τείχους του Μεγάλου Βυζαντινού Ανακτόρου της Κωνσταντινούπολης για να οικοδομηθεί πενταόροφο ξενοδοχείο!

Διαβάστε την επιστολή των βουλευτών του ΠαΣοΚ για να μην γίνουν εκλογές

Αυτή την στιγμή βουλευτές του ΠαΣοΚ στη Βουλή διακινούν επιστολή για υπογραφές με την οποία ζητούν να παραταθεί ο βίος της Κυβέρνησης Παπαδήμου και να μην γίνουν εκλογές και ζητούν να απαγορεύονται - λόγω έκτακτων συνθηκών για μια τριετία - οι συναλλαγές σε ρευστό - άνω των 100 ευρώ.

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής που καλούνται να .......υπογράψουν βουλευτές, έχει ως εξής:

Έκανε ένοπλη ληστεία σε sex shop για μια... κούκλα! (φώτο)

Κι όμως δε θέλουν όλοι οι ληστές λεφτά! Για τον συγκεκριμένο φαίνεται πως ήταν πιο απαραίτητη μια κούκλα από sex shop! Όταν κλήθηκε η αστυνομία στο sex shop μιας πολιτείας των Η.Π.Α. ενημερώθηκε από την υπάλληλο όταν ένας κουκουλοφόρος με την απειλή μαχαιριού μπήκε στο κατάστημα και ήθελε, όχι χρήματα, αλλά...

Γιάννης Μανώλης: «Ελπίζω ότι ο Σαμαράς «θα τα τινάξει στον αέρα»

Έτοιμος να παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού της ΝΔ, δηλώνει ο Γιάννης Μανώλης, αν ο Αντώνης Σαμαράς πει «ναι» στα νέα μέτρα.

Μιλώντας σε «αντιμνημονιακή» εκδήλωση συνδικαλιστών της ΝΔ, στο Περιστέρι, ο κ. Μανώλης ξεκαθάρισε πως δεν υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή, όμως, όπως είπε, το λάθος δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Εντάξει το πιάσαμε το υπονοούμενο: Πρόστιμο 16,17 εκατ. ευρώ (ώστε να μην μπορεί να πληρωθεί ποτέ) στην Tasty Foods από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

[Δηλ. πιστεύουν ότι μπορεί να εισπράξουν 16 εκ πρόστιμο; Ευκολότερο δεν θα ήταν να τους πούνε φέρτε τώρα 0,5 εκ. γιατί αλλιώς σας κλείνουμε και τα ξαναλέμε τον άλλο μήνα αν δεν διορθωθείτε; Αντίθετα τώρα η εταιρία δεν θα πληρώσει και θα συνεχίσει να παρανομεί]

Πρόστιμο συνολικού ύψους 16.177.514 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Tasty Foods διαπιστώνοντας παραβάσεις των διατάξεων περί δεσπόζουσας θέσης και απαγορευμένων συμφωνιών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής.

Παντελώς άχρηστοι!! Στον αέρα το σύστημα ελέγχου εισροών εκροών στην αγορά πετρελαιοειδών

[Οι ξένοι φταίνε που βλέπουν ένα "κράτος" να μην ξέρει πόσα πρατήρια υπάρχουν;]

Στο αέρα βρίσκεται η λειτουργία του συστήματος ελέγχου εισροών εκροών στην αγορά των πετρελαιοειδών.

Όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Χάρης Μαυράκης κανείς δεν ξέρει ποσά πρατήρια υπάρχουν στη χώρα, ενώ δεν έχουν χαρτογραφηθεί και οι δεξαμενές καυσίμων με αποτέλεσμα ακόμα και να τοποθετηθούν τα συστήματα ελέγχου κάποιες ποσότητες να διακινούνται αδασμολόγητες στην εγχώρια αγορά.

Υπερψήφιση του απολογισμού του οικον. έτους 2010 στη Βουλή... λογικό! Τέτοια επιτυχία που είχε ποιος να τον αμφισβητούσε;

Στη σκιά της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης για το νέο οικονομικό πρόγραμμα και της αναμονής των νέων δημοσιονομικών μέτρων, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ισολογισμός και απολογισμός του οικονομικού έτους 2010 από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλα τα νέα μέτρα!!! Χειμώνας για 50 χρόνια!

Διαβάστε τα:

Τον Άκη ρε;;; Δεν ντρέπεστε; Τι έκανε για να του επιβάλετε: Απαγόρευση εξόδου, 150.000 εγγύηση και δέσμευση του γνωστού ακινήτου του

Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, δηλαδή, εγγυοδοσία 150.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, επέβαλε ο εφέτης Θεόδωρος Κανελλόπουλος, ο οποίος έκρινε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος (στη φώτο με το Νίκο Χατζηνικολάου) δεν πρέπει να προφυλακιστεί για την «ανακριβή δήλωσή του περί πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009).

Δεν τα λες καλάκ.Σφακιανάκη! Ε όχι και δεν γίνεται άρση απορρήτου για εκβιασμούς και απειλές!

Διαβάζω την εξής είδηση:

Την αναγκαιότητα για ένα σταθερό πλαίσιο δεοντολογίας και νομιμότητας τόνισε στην ομιλία του στο 1ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μάνος Σφακιανάκης. «Απαιτείται ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο για το Διαδίκτυο, ώστε να περιλαμβάνει όλες τις μορφές τής ηλεκτρονικής εγκληματικότητας, που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Ειδικά, το θύμα τού διαδικτυακού εγκλήματος σήμερα είναι παντελώς απροστάτευτο από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, σε αντίθεση με τον κατηγορούμενο. Παραδείγματος χάρη, το θύμα παραμένει απροστάτευτο απέναντι στον καθένα που αποφασίζει...

Πάτρα: Αστεγος βρέθηκε νεκρός έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Aστεγος και άτομο με ειδικές ανάγκες ήταν ο ηλικιωμένος που βρέθηκε νεκρός σήμερα Τετάρτη έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο θάνατός του οφείλεται στο κρύο, ωστόσο τα ακριβή αίτια θα διαπιστωθούν με την ιατροδικαστική εξέταση.

Πρόβα απόδρασης από τον Παπακωνσταντίνου: Η Αστυνομία φυγάδευσε τη λούγκρα που ήταν κλειδωμένη στο γραφείο

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης στον έκτο όροφο του υπουργείου Περιβάλλοντος, όταν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που πραγματοποιούν από το πρωί συμβολική κατάληψη στο κτίριο, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο γραφείο του υπουργού, Γ.Παπακωνσταντίνου.

Η σύσκεψη των... μουτρωμένων - Δαγκώνονταν και κοιτούσαν στο κενό!

Πολλές φορές δεν χρειάζεται να ξέρεις για να καταλάβεις κάποια πράγματα. Όταν βλέπεις ανθρώπους συννεφιασμένους, να μπαίνουν με σκυμμένο κεφάλι και να δαγκώνονται...

Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία του Βελγίου

Στο πρόγραμμα σπουδών σχολείων του Βελγίου εντάσσεται η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

Αυτό προβλέπει η Χάρτα Συνεργασίας...

«Καμία προοπτική» για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

«Δεν υπάρχει προοπτική άμεσης αναζωογόνησης του σχεδίου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Σεργκέι Σματκό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Πολίτες μηνύουν τον Χ. Παπουτσή για την εγκληματικότητα

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης, διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία με τις καταγγελίες και μηνύσεις φορέων, οργανώσεων και κατοίκων του κέντρου της Αθήνας, οι οποίοι εγκαλούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, για μη λήψη αναγκαίων μέτρων προκειμένου να μειωθεί η εγκληματικότητα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Άλλα έλεγε το αγγλικό κείμενο του Μνημονίου, άλλα το ελληνικό!

Παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα όλη η διαδικασία, αφού το μπέρδεμα που έγινε με την μετάφραση του αγγλικού κειμένου με τα μέτρα ήταν απίστευτο!

Νωρίς το πρωί έφτασε στα κόμματα το πρώτο κείμενο που ήταν στα αγγλικά. Πολύ αργότερα στα επιτελεία των κομμάτων έφτασε ένα μεταφρασμένο κείμενο από το μεταφραστικό του υπουργείου Εξωτερικών.

S&P: Θα αναβαθμίσει την Ελλάδα από selective default μετά το PSI

Στην προσωρινή υποβάθμιση της Ελλάδας σε «επιλεκτική χρεοκοπία» (selective default) θα προχωρήσει πιθανότατα η Standard & Poor΄s κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των ομολόγων.

Βίντεο-σοκ δείχνει γονείς να αναγκάζουν τον γιο τους να τρέχει ημίγυμνος στο χιόνι. Δείτε το!

Θυελλώδεις αντιδράσεις προκαλεί στην Κίνα η ανάρτηση ερασιτεχνικού βίντεο στο Διαδίκτυο, στο οποίο φαίνονται οι γονείς ενός 4χρονου αγοριού με κινεζική καταγωγή να το πιέζουν να τρέξει στο χιόνι στη Νέα Υόρκη, φορώντας μόνο το εσώρουχό του και τα παπούτσια του.

Το αγοράκι, το οποίο υποχρεώθηκε από τους γονείς του να τρέχει σε ένα γεμάτο από χιόνι πεζοδρόμιο, εμφανίζεται συχνά να κλαίει και να εκλιπαρεί τους γονείς του να το πάρουν αγκαλιά.

Βίντεο: Τεράστιος φαλαινοκαρχαρίας ξεβράστηκε στο Πακιστάν

Το φαλαινοκαρχαρία, μήκους 12 μέτρων, έφεραν στο λιμάνι του Καράτσι οι ψαράδες που τον βρήκαν νεκρό στα ανοιχτά της πόλης.Δείτε το βίντεο:

Η μεγάλη ΑΠΑΤΗ των Βασίλη Μηλιώνη και Οικογένειας Φλώρου

H ουσία της μεγάλης απάτης με τους ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (στη φώτο βλέπετε τον Μηλιώνη της Hellas Power, ακγαλίτσα με την Ε. Καϊλή) είναι ότι με την ύποπτη ανοχή ορισμένων κυρίων σε ΥΠΕΚΑ , ΔΕΣΜΗΕ και ΔΕΗ κατάφεραν να εισπράξουν και να μην αποδώσουν ως όφειλαν 200 εκατ. ευρώ. Δόθηκε η ευκαιρία και ο χρόνος στους ιδιοκτήτες τους να μεθοδεύσουν την πώληση «μαιμού» των μετοχών των δύο εταιρειών σε ένα ΡωσοΑραβοΠορτοΑργεντινεΒραζιλιαΕλληνικό Fund-φάντασμα με απώτερο σκοπό να καταχραστούν ότι είχαν εισπράξει μια και η μπίζνα το 2011 τους έβαζε οικονομικά «μέσα».

Ακόμα το ψυρίζουν οι αρχηγοί!!!


Στα χέρια των αρχηγών

Αργά το μεσημέρι θα γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα. Νωρίτερα το πρωί είχε φθάσει της στα γραφεία τους το προσχέδιο συμφωνίας με τα κομματικά επιτελεία να διεξάγουν τις σχετικές συσκέψεις ενόψει της μεσημεριανής σύσκεψης.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε: Μόνο μέσω εξεταστικής ή Επιτροπής Θεσμών ο φάκελος Πεπόνη-Μουζακίτη στη Βουλή

Μόνο στην περίπτωση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής ή αν εξουσιοδοτηθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα ήταν δυνατό να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος της υπόθεσης των καταγγελιών των οικονομικών εισαγγελέων, Γρ.Πεπόνη και Σπ.Μουζακίτη, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ανακεφαλαιοποίηση με κοινές μετοχές και 3ετή αναστολή δικαιώματος ψήφου, το σχέδιο για τις τράπεζες

Με κοινές μετοχές και αναστολή του δικαιώματος ψήφου για τρία χρόνια θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μετά το PSI.

Το σχέδιο προβλέπει ότι το Δημόσιο θα στηρίξει τις τράπεζες με κοινές μετοχές με αναστολή του δικαιώματος ψήφου για τρία χρόνια, με εξαίρεση ορισμένες περιπτώσεις (προβληματικών πιστωτικών ιδρυμάτων) για τις οποίες το δικαίωμα ψήφου θα ισχύει από την αρχή.

ΣΟΚ! Όσο τσιρίζουμε τόσο ανεβαίνει η δημοτικότητα της Μέρκελ!!

Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ έχουν ούριο άνεμο στις δημοσκοπήσεις καθώς μια πλειοψηφία των Γερμανών εκτιμά πως η κρίση του ευρώ μπορεί να ξεπεραστεί, σύμφωνα με δύο έρευνες που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Αντώνης Σαμαράς, ένας τεράστιος πολιτικός απατεώνας

Φτάνει πια ο μύθος του αγωνιστή Σαμαρά που παλεύει ώστε να μην παρθούν νέα μέτρα!  Αρκετές βλακείες έχουμε ακούσει πια. Η κοροϊδία έχει και τα όρια της. Αυτό το αισχρό θέατρο που παίζεται μπροστά στα μάτια μας, με έχει αηδιάσει και με έχει .. εξοργίσει.

Η συνέχεια στο  rizospastikhdexia.blogspot.com

Ντ. Μπακογιάννη: Ντροπή για τους υπουργούς το κούρεμα των επικουρικών

Ντροπή χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, το γεγονός ότι ενώ αναζητούνται 460 εκατομμύρια ευρώ, οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν σε περικοπές, κάτι που οδήγησε τελικώς στην απειλή των επικουρικών συντάξεων, αλλά ακόμα και των κυρίων συντάξεων.

Μαζεύουν υπογραφές για Παπδήμο!

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να μαζεύουν παρασκηνιακά υπογραφές για την παραμονή του Παπαδήμου στην εξουσία... ενδεχομένως να προτείνουν και την ενθρόνισή του για ισόβιο βασιλιά...

Ακούγεται ότι...

Χάκαραν και τη Γερμανική Βουλή οι Anonymous

Χάκερ της οργάνωσης Anonymous ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέκτησαν πρόσβαση σε διαβαθμισμένους γερμανικούς φακέλους και τους δημοσιοποίησαν online, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες των στρατιωτικών επιχειρήσεων της χώρας στο Αφγανιστάν. Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι πήρε τα δεδομένα από έναν σέρβερ του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ).

Τα έχουμε γαμήσ@@ όλα: Προς αναβολή το Eurogroup... απορώ πως μας ανέχονται ακόμα

[Αλλά ξέχασα: θέλουν τα πετρέλαια μας και τον ήλιο μας και δεν μπορούν να τα αγοράσουν...]

Το θέατρο του  παραλόγου παίζεται πλέον και στις Βρυξέλλες, όπου άπαντες περιμένουν εναγωνίως τον … λευκό καπνό από το Μαξίμου και τις αποφάσεις των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να συγκαλέσουν τα αρμόδια κοινοτικά όργανα και να οριστικοποιήσουν τα επόμενα βήματα στην Ευρωζώνη.

Eurostat: Στα όρια της φτώχειας το 27,7% των Ελλήνων... το άλλο 27% τα έχει ήδη περάσει

Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 27,7% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για το 2010, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα έβδομη, σε ποσοστά φτώχειας, μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.

Κι όμως υπάρχουν!!.. θαυμάστριες του ΓΑΠ: Συλβάνα Ράπτη: «Παλικάρι ο Γιώργος Παπανδρέου»... που με έστειλε Ευρωβουλή και τα τσεπώνω άγρια

[Προσέξτε πως κοιτάζει η Συλβάνα τον ΓΑΠ!! Τον γδύνει με τα μάτια και τα χείλη έχουν πάρει θέση!!! Γιωργάκη μη δει τη φώτο η Άντα γιατί θα φας τηγανιά...]

Εντύπωση (καλό! γελάσαμε...) προκαλεί η θέση που εξέφρασε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για τον πρώην Πρωθυπουργό και τη διαδικασία που επέλεξε για να αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου:

Συνδικαλιστές της ΔΕΗ κατέλαβαν το ΥΠΕΚΑ στη Μεσογείων

Λένε πως δεν πρόκειται να φύγουν εάν ο Παπακωνσταντίνου δεν πάρει πίσω την πράξη νομοθετικού περιοχομένου με την οποία αναιρείται ο δημόσιος χαρακτήρας του ΑΔΜΗΕ. Επιτροπή των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ μπήκε πριν λίγο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για να συναντηθεί με τον Υπουργό  Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

O αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του EFSF λέει ότι το Ταμείο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα

O προσωρινός μηχανισμός διάσωσης της Ευρωζώνης, ο EFSF, αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα απομείωσης τους ελληνικού χρέους, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Κριστόφ Φράνκελ.

Εγκώμια Εγγλέζων: Αναξιόπιστη η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Reuters


[Επειδή όταν τα λένε οι ναζί τσιτώνονται όλοι... να που τα λένε και οι Άγγλοι]
 
Με άπιαστο όνειρο παρομοιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης το «σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας» καθώς σημειώνουν με εμφατικό τρόπο ότι η ελληνική κυβέρνηση αφήνει να περνούν η μία μετά την άλλη οι προθεσμίες που η ίδια θέτει εξαντλώντας με αυτό τον τρόπο την υπομονή της Ευρώπης.

Στους νόμιμους ιδιοκτήτες επιστρέφει το κτίριο της Σχολής Γαλατά στην Πόλη... ας του δώσουμε λοιπόν το μισό Αιγαίο...

Το άλλο μισό να τους το δώσουμε για καν άλλο κτήριο...

Την επιστροφή του κτιρίου της Σχολής Γαλατά -στην Κωνσταντινούπολη- το οποίο είχε καταχωρηθεί υπό το όνομα του τουρκικού δημοσίου, στους νόμιμους ιδιοκτήτες του ((Εφορεία της Κοινότητας των Ναών και της Σχολής Γαλατά), αποφάσισε χθες το Συμβούλιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων

Κανέλλη: "Το αγγούρι δεν λυγίζει. Είναι σκληρό και μπαίνει ολόκληρο"! (βίντεο)

"Αυτές τις παπ...ες ακούμε τόσες μέρες"!

"Ομιλείτε Ελληνικά" με την Λιάνα Κανέλλη απολαύσαμε για λίγο σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Η κουβέντα ξεκίνησε όταν ο παρουσιαστής δεν έκλεινε την λέξη "Τρόικα" στη γενική κλήση. Η πολιτικός και δημοσιογράφος αντέδρασε αμέσως:

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Οι στόχοι των νέων μέτρων: αφαίμαξη του εθνικού μας πλούτου και κινεζοποίηση των Ελλήνων ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!


Το πολιτικό κόμμα «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» καταγγέλλει την εθνοκτόνο στάση της συγκυβέρνησης του μνημονίου. Τα νέα μέτρα που προωθούν οι δανειστές και αποδέχονται οι εγχώριοι τοποτηρητές τους δεν στοχεύουν στη σωτηρία, αλλά στο ξεπούλημα της Ελλάδος. Με την εφαρμογή τους θα αντιμετωπίσουμε άμεσα δύο τρομακτικές συνέπειες:

Ε. Κωνσταντινίδης: Στον Παπακωνσταντίνου για ορυχεία, μετεγκαταστάσεις, πωλήσεις μονάδων, λιγνιτόσημο, έκπτωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και τηλεθέρμανση Φλώρινας

Οι Βουλευτές της Π.Ε.Φλώρινας, κ.κ. Λιάνης Γεώργιος και Κωνσταντινίδης Ευστάθιος και οι Δήμαρχοι των Ενεργειακών Δήμων κ.κ. Βοσκόπουλος Ιωάννης, Φλώρινας και Ιωσηφίδης Ιωακείμ, Αμυνταίου συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό ΠΕ.Κ.Α κ. Παπακωνσταντίνου και συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας του και συγκεκριμένα για τα ορυχεία, τις μετεγκαταστάσεις, τις πωλήσεις μονάδων, την αύξηση του τοπικού πόρου, τη θεσμοθέτηση καταβολής ποσού στους ενεργειακούς Δήμους από την εξόρυξη λιγνίτη, την έκπτωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και την τηλεθέρμανση της Φλώρινας.

Ορυχείο Βεύης:

Οι τροϊκανοί θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο για τα νέα μέτρα... ε και; Εμείς θα περάσουμε καλύτερα;

[Παπαριές επικοινωνιακές της Ράπτη, μιας και το ευρωκοινοβούλιο έχει περιορισμένες αρμοδιότητες...χώρια που για εμάς δεν υπάρχει επιστροφή όπως έδειξαν και τα στοιχεία του Ιανουαρίου. Παρόλα αυτά να θυμίσουμε ότι ο Καρατζαφέρης ήταν ο πρώτος που έθεσε το θέμα να "απολογηθούν" οι τροικανοί και η Συλβάνα πάει να του κλέψει τη δόξα... ]

Δύσκολα μπορεί να έρθουν τα πράγματα για τους εκπροσώπους της Τρόικας και το "Μνημόνιο 2", που με το μαχαίρι στο λαιμό, εκβιάζουν να υπογράψει η Ελλάδα. Όπως αποκάλυψε, πριν λίγο, η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη...

ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Ι.Κ.Α. ΣΤΑΥΡΟΥ

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης στην συνεδρίαση της 30ης Ιανουαρίου 2012 με την αριθμ. 7/2012 Ομόφωνη Απόφασή του, διαμαρτύρεται και αντιτίθεται στην πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ για την κατάργηση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Σταυρού.

Bild: Οι Έλληνες φωνάζουν «Ξεκουμπιστείτε από δω Ναζί»

Πρωτοσέλιδο στα περισσότερα γερμανικά ΜΜΕ έγιναν τα αντιγερμανικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά το χθεσινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Η φωτογραφία με το κάψιμο της σβάστικας έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε το γύρο του κόσμου, ενώ έγινε και πρωτοσέλιδο στην ηλεκτρονική έκδοση της Bild.

Γερμανία: Έσπασαν το φράγμα του 1 τρισ. ευρώ οι εξαγωγές

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας διευρύνθηκε το 2011 στα 158 δισ. ευρώ έναντι 155 δισ. ευρώ το 2010, χάρις στην αύξηση κατά 11,4% των εξαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

Σε αργία ο Φερέτης από την ΕΡΤ... από την οποία αρχικά μας έλεγαν ότι είχε φύγει

Μετά τη σύλληψη του για συμμετοχή στο κύκλωμα τοκογλυφίας που δρούσε στη Θεσσαλονίκη, το υπηρεσιακό συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. επέβαλε στον Γιώργο Φερέτη την ποινή της αργίας.

3 υπουργοί παραιτήθηκαν στην Ινδία... έβλεπαν τσόντα στο κινητό μέσα στη Βουλή :))

Τρεις υπουργοί στην Ινδία, στο νότιο κρατίδιο της Καρνατάκα, παραιτήθηκαν την Τετάρτη μετά από κατηγορίες ότι παρακολουθούσαν πορνογραφικό βίντεο σε κινητό, στη διάρκεια κοινοβουλευτικής συνεδρίασης.

Le Monde : Η Ελλάδα παραδίδει εθνική κυριαρχία

Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει η εφημερίδα την πρόταση Σαρκοζί περί ειδικού και δεσμευμένου λογαριασμού. Γάλλος οικονομολόγος εξηγεί στη Le Monde πως ο πραγματικός στόχος είναι '' να πάρει η Ευρώπη την εξουσία στον ελληνικό προϋπολογισμό''.

Γ. Μανώλης: Να διαφωνήσει ο Αντώνης Σαμαράς και να πάμε σε εκλογές

Να διαφωνήσει ο Αντώνης Σαμαράς και να πάμε εκλογές τώρα, με αλλαγή πολιτικής συνταγής είπε στο ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μανώλης, γραμματέας συνδικαλιστικού Νέας Δημοκρατίας.

Τόνισε ότι αυτά τα μέτρα είναι...

Με χρυσα κουτάλια τρώνε ακόμη στο ΠΑΣΟΚ:6.000 ευρώ για ένα γεύμα έδωσε η Κατσέλη!!

Ένα "λιτό και σοσιαλιστικό γεύμα" έλαβε χώρα την 1η Φεβρουαρίου, στο "LEDRA MARIOTT" όπου η πρώην Υπουργός γευμάτισε μαζί με ακόμα 8 μέλη του Σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ.


Ο κόσμος καίγεται και το μου@@ χτενίζεται: O Δημ. Ρέππας στο «άρμα» Βενιζέλου

Ένας – ένας οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Τελευταία εξέλιξη η συμφωνία που φαίνεται να έχει επέλθει ανάμεσα στον Δημήτρη Ρέππα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΥΠΟΙΚ: «Νόμιμη» η φορολογική απαλλαγή του θωρακισμένου οχήματος του ΔΝΤ

Τις ισχύουσες διατάξεις επικαλείται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, για το γεγονός ότι απαλλάχθηκε από φορολογικές επιβαρύνσεις το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν στη χώρα μας οι εκπρόσωπο του ΔΝΤ.

Βραβεύουν τον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ για τη «Μακεδονία» και τους Τουρκοκύπριους... αρκεί που λέει τη Μέρκελ ναζί!

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου βραβεύεται ο Γάλλος ευρωβουλευτής και αρχηγός των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στη Χώρα μας τα τελευταία έτη».

Στην τελική ευθεία η συμμετοχή της ΕΚΤ στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως είναι η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς φημολογείται ότι θα μεταφέρει στον προσωρινό μηχανισμό ευρωστήριξης, στις τιμές κτήσης, τα ελληνικά ομόλογα ύψους 50 δισ. ευρώ περίπου που έχει στο χαρτοφυλάκιο της, ώστε εν συνεχεία ο EFSF να συμμετάσχει στο PSI.

«Όχι» Σαμαρά στο ταμείο Μέρκελ για την αποπληρωμή του χρέους

Αμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στα σχέδια των εταίρων για δημιουργία Ταμείου στο οποίο θα βρίσκονται δεσμευμένα τα χρήματα των δανειστών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή του χρέους.

Τριγμοί στη ΝΔ για τη δανειακή σύμβαση

Ευρεία σύσκεψη τα γραφεία της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά με στενούς συνεργάτες και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος σε εξέλιξη στην Ιπποκράτους, για να εξεταστεί το κείμενο της τρόικας που εστάλη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν αρκεί μόνο η μείωση των μισθών

Το σημερινό πολιτικό σύστημα που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν έχει κάνει ούτε λίγο ούτε πολύ τρεις υποτιμήσεις μέσα σε μια 15ετία.

Όμως και στις τρεις περιπτώσεις το όποιο όφελος στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας εξανεμίστηκε σε διάστημα από ένα έως δύο χρόνια το πολύ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι η πρώτη υποτίμηση έγινε το 1983 και δύο χρόνια αργότερα το 1985 χρειάστηκε να γίνει δεύτερη για να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.

Σαμαράς ακούει; Θα κάνει κάτι γι αυτό: -7% τα έσοδα τον Ιανουάριο, -20% το ΦΠΑ!!! Τι μέτρα και μαλακί@@ συζητάνε ρε πούστ@ μου;;;;

Ένα δις ευρώ λιγότερα, δηλαδή εως και 7% πιο κάτω από πέρσι ήταν τα έσοδα τον Ιανουάριο, κάτι που αποδεικνύει πως ο φαύλος κύκλος ύφεσης και λιτότητας δεν αφήνει καμία ελπίδα ανάκαμψης της χώρας.


Σταχέρια των αρχηγών τα νέα μέτρα... του τάφου μας


Στα χέρια των αρχηγών

Έφτασε πριν από λίγο στα γραφεία των κομμάτων το προσχέδιο συμφωνίας με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση. Τα κομματικά επιτελεία ξεκινούν τις σχετικές συσκέψεις και μετά το μεσημέρι θα ακολουθήσει η συνάντηση των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον Λ. Παπαδήμο για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.


«Ρήγμα» στο ΔΝΤ για το νέο πακέτο στην Ελλάδα

Εντείνεται το «ρήγμα» στους κόλπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ύψος της βοήθεια προς την Ελλάδας αλλά και τους όρους με τους οποίους θα χορηγείται αυτή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέλη του ΔΣ προερχόμενα από τις αναδυόμενες – αναπτυσσόμενες οικονομίες, εντείνουν τις διαφωνίες τους για την απόφαση του Ταμείου να συμμετάσχει στη βοήθεια.

Ηράκλειο: Στο σκαμνί για βιασμό γυναίκας με νοητικά προβλήματα

O κατηγορούμενος είχε "πρωταγωνιστήσει" και στο φρικτό έγκλημα μιας 50χρονης γυναίκας...

Με την κατηγορία του βιασμού σε βάρος 39χρονης, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ηρακλείου 68χρονος έγκλειστος των φυλακών, ο οποίος τον Μάρτιο του 2007...

Από 10 ώς 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ξεκινά στις 10 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 28 του ίδιου μήνα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Φέτος η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων υποψηφιότητας θα είναι ενιαία για Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.

Πολύ λίγη επικοινωνιακά για άλλη μια φορά η ΝΔ: Παιδιά τι κάθεστε; Κάψτε και καμιά γερμανική σημαία αφού για όλα φταίνε αυτοί και όχι ο Γιωργάκης ο Παπάκης και ο Πάγκαλος!

Προσπαθούν από τη ΝΔ να βγάλουν τις ευθύνες από πάνω τους (δες την παρακάτω ανάρτηση), λέγοντας ορθώς μεν, χαμηλόφωνα όμως για να μην τους ακούσουν και παρεξηγηθούν, ότι τα  τελεσίγραφα της τρόικα είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας της Κυβέρνησης Παπανδρέου, που εδώ και 2 χρόνια δεν απέλυσε κανέναν, εδώ και 2 χρόνια δεν έχει απελευθερώσει κανένα επάγγελμα και το 2011 αύξησε τις δαπάνες....Φυσικά έτσι όπως το λένε, δεν τους ακούει κανείς.

Η ΝΔ προσπαθεί να σπρώξει στον Βενιζέλο το μουτζούρη που τους χρέωσαν και τον δείχνουν για τις νέες απαιτήσεις της τρόικα

Περίεργα παιχνίδια μεταξύ Μαξίμου και Ζαλοκώστα βλέπουν στη ΝΔ πίσω από τις νέες απαιτήσεις σοκ της τρόικας για τις οποίες στη Λ. Συγγρού δηλώνουν άγνοια. «Όχι» Σαμαρά στο δεσμευτικό ταμείο Μέρκελ και Σαρκοζί.

Τετέλεσται... και μακάρι να είναι μόνο αυτά! Μαζεύει υπογραφές η τρόικα

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, εμπλοκές, ασφυκτικές πιέσεις και αναβολές της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, εντός της ημέρας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διεργασία για το μίνι Μνημόνιο, που αποτελείται από σειρά επώδυνων μέτρων.

Merkel: «Δεν θέλουμε να δυσκολέψουμε τη ζωή των Ελλήνων-Δεν θα φταίω εάν η Ελλάδα οδηγηθεί εκτός ευρώ»

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι «δεν θα έχει καμία ανάμειξη» στο να σπρώξει την Ελλάδα έξω από το ευρώ. Τόνισε, πάντως, ότι δεν θέλει να δει κάτι τέτοιο να συμβαίνει.

«Δεν θα έχω ανάμειξη εάν οδηγηθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ. Αυτό θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας για το μέλλον της Ευρώπης σε φοιτητές από όλη την Ευρώπη σε εκδήλωση στο Νέο Μουσείο του Βερολίνου.

Θα τους πληρώσουμε κι από πάνω!! ΣτΕ: Δικαιώθηκε η Verbund - Art Energa Hellas S.A

Το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με σχετική απόφασή του δικαίωσε την εταιρεία Verbund - Art Energa Hellas S.A. που ζητούσε να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Ανάπτυξης του έτους 2009 για τον καθορισμό των συντελεστών επιμερισμού του ετήσιου ανταλλάγματος προς κάλυψη δαπανών παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και την έγκριση του ετήσιου ανταλλάγματος για την κάλυψη των δαπανών παροχής ΥΚΩ του έτους 2008.

Ζητάνε και μείωση των κύριων συνάξεων;

Θέμα μείωσης των κύριων συντάξεων έθεσε - σύμφωνα με την Καθημερινή- η τρόικα εάν η περικοπή στις επικουρικές δεν είναι επαρκής για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Έκλεισε το “κούρεμα” τη νύχτα στη συνάντηση Παπαδήμου-Νταλάρα-Συμμετέχει και η ΕΚΤ

Και οι τελευταίες λεπτομέρειες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έκλεισαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου στη χθεσινή σύσκεψη, ενώ η WSJ λέει ότι η ΕΚΤ έκανε σημαντικές παραχρήσεις, αφήνιντας να εννοειθεί ότι θα συμμετέχει κι αυτή. Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι ο γενικός διευθυντής του IIF αναχώρησε για το Παρίσι, όπου θα συνεχίσει τις επαφές με τους ιδιώτες πιστωτές.

Έφτασε το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις

Νέο κύμα κακοκαιρίας αντιμετωπίζουν οι περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τις βροχές και τις χιονοπτώσεις ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής.