13 Φεβρουαρίου 2012

26 λαθροζώα (και 56 μαλάκ@@) συνελήφθησαν για τα χθεσινά επεισόδια

Από τους εβδομήντα εννέα συνολικά συλληφθέντες των επεισοδίων της Κυριακές, οι οποίοι θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη, οι πενήντα τρεις είναι ημεδαποί ενώ οι υπόλοιποι είκοσι έξι είναι αλλοδαποί.

Έριξαν τη σελίδα του Παπουτσή, της ΕΤΕ, και του Υπ. Υγείας

Εδώ και λίγη ώρα, το προσωπικό site του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Χάκερς κατάφεραν και «έριξαν» το site, συνεχίζοντας έτσι το έργο που ξεκίνησαν χθες οι Anonymous, κατά κυβερνητικών σελίδων στο ίντερνετ.

Η μαλακ@@ έχει βαρέσει κόκκινο

Διαβάζω κάπου:
Μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, ο Νίκος Αλιάγας δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους για το ποιός φταίει για την κατάσταση στην Ελλάδα, σε συνέντευξη που έδωσε σε γαλλικό περιοδικό
Ο Αλιάγας είναι αμείλικτος όταν μιλά για την Μέρκελ και τη Γερμανία:

Η επιστημονική εξήγηση για το τσουνάμι

Λίγο πριν το μεγάλο τσουνάμι πλήξει τη ΝΑ Ασία, το νερό αποτραβήχτηκε από την ακτή. Σε τι οφείλεται αυτό;

Ένα τσουνάμι συνήθως προκαλείται ως συνέπεια ενός υποθαλάσσιου σεισμού, καθώς οι τεκτονικές πλάκες της Γης μετατοπίζονται. Κατά τη διάρκεια του σεισμού, ο θαλάσσιος πυθμένας ανασηκώνεται μ’ ένα απότομο, βίαιο τράνταγμα, και αυτή η κίνηση σπρώχνει το νερό προς τα πάνω σε μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή.

Όποιοι λένε ότι η επόμενη μέρα της επίσημης χρεοκοπίας είναι σαν την προηγούμενη είναι το λιγότερο αστείοι



Καταρχάς άλλη η Ελλάδα του Μαίου του 2010 και άλλη η Ελλάδα του Φεβρουαρίου του 2012... μην πάτε μακριά: από τότε έχουν φύγει μερικές δεκάδες δις καταθέσεων,έχουν προστεθεί 600.000 άνεργοι και μερικές χιλιάδες λουκέτα... για να πούμε μόνο μερικά.

Κατά δεύτερον όσοι λένε να εκβιάσουμε τους ξένους δανειστές (δεν πληρώνω κ.λπ) είναι τζάμπα μάγκες μιας και ζητάνε από άλλους να κάνουν αυτό που δεν μπορούνε: Να πάνε οι ίδιοι στις Τράπεζες της γειτονιάς τους που έχουν πάρει δάνεια και να τους εκβιάσουν αντί να κλαίγονται ότι τους αρμέγουν...

Κοιμηθείται και απόψε ήσυχοι: Η Μίκα δεν παραιτείται από βουλευτής και θα τα φροντίσει όλα... μιλώντας για πρώτη φορά στη Βουλή

Τραγική περίπτωση η νεαρά πρώην βουλευτής της ΝΔ, Μίκα Ιατρίδη (φώτο με τον φωστήρα), η οποία όμως θα κρατήσει την έδρα για να σώσει τη χώρα. Μας εξηγεί γιατί δεν ψήφισε το μνημόνιο και λέει δεν το ψήφισε γιατί θα αυξήσει το ΦΠΑ στα νησιά. Που το είδε γραμμένο μόνο αυτή ξέρει.

Ανίκητοι οι ηλίθιοι: Έλεος με τις μούφες ρε!

Εξηγήσαμε εκατό φορές χθες στο http://twitter.com/taxalia ότι μια φωτογραφία που διακινείται από τους συνηθισμένους εξυπνάκηδες φοιτητάκους με την αριστερή ιδεολογία και την ακροδεξιά τσέπη, είναι καραμούφα.
Την πλασσάρουν ως απόδειξη ότι οι συλληφθέντες είναι αστυνομικοί, αφού φορούν τις ίδιες αρβύλες με τους αστυνομικούς.
Μόνο που οι αστυνομικοί είναι από...

Μέρκελ: Πολύ σημαντικό βήμα η έγκριση των μέτρων στην Ελλάδα αλλά...

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα ότι η έγκριση από τη Βουλή των Ελλήνων των μέτρων λιτότητας ήταν ένα «πολύ σημαντικό» βήμα, αλλά τόνισε ότι είναι πλέον καιρός να προχωρήσουν τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων που πηγαίνουν πέρα από τις περικοπές των δαπανών.«Αυτό δεν είναι μόνο για την εξοικονόμηση, είναι επίσης και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και, πάνω από αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βοηθήσει τους θεσμούς να συσταθούν καλύτερα», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Μέρκελ στο Βερολίνο.

Διαγράφηκαν και από το κόμμα οι 21 βουλευτές της ΝΔ

[Ένα είναι σίγουρο: Κάποιοι που αξίζουν όπως ο Κεφαλογιάννης θα επιστρέψουν σύντομα]

Και εκτός ΝΔ βρίσκονται επισήμως οι 21 βουλευτές του κόμματος, που διαγράφηκαν χθες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας λόγω της διαφοροποίησής τους κατά την ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο.

Αίτηση προς τις δικαστικές αρχές κατέθεσε ο Α. Τσοχατζόπουλος

Αίτηση προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές κατέθεσε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, με την οποία ζητά να μειωθεί η χρηματική εγγύηση των 150.000 ευρώ και να αρθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί μετά την απολογία του για αποσιώπηση δήλωσης περιουσιακών του στοιχείων στο πόθεν έσχες.

Βίντεο: Εικόνες μιας άλλης Ελλάδας που ψάχνουμε όλοι, στη νέα διαφήμιση του Johnnie Walker

Με το σύνθημα "We never walk alone" το Johnnie Walker παρουσιάζει το νέο του διαφημιστικό σποτ με θέμα την Ελλάδα. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στο νέο διαφημιστικό σποτ της εταιρίας ουίσκι Johnnie Walker. Είκονες από τους δρόμους και περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κάνουν το πέρασμά τους από το βίντεο. Σύνθημα; We never walk alone (δε θα περπατάμε ποτέ μόνοι) όπως είναι και ο τίτλος του τραγουδιού που ακούγεται.

Ο χρόνος των εκλογών, το επόμενο κεφάλαιο στην πολιτική συζήτηση

Μετά τις μαζικές διαγραφές βουλευτών, που δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή στο ζήτημα της υπερψήφισης του νέου Μνημονίου και του PSI, που έχουν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ -με το ΠΑΣΟΚ να έχει χάσει τη δεδηλωμένη- ανοίγει πλέον νέος κύκλος συζήτησης για το χρόνο των εκλογών.

Bild: “Μην μας λέτε Ναζί. Οι δικές σας κυβερνήσεις σας οδήγησαν στο αδιέξοδο”

Ενοχλημένοι είναι οι γερμανοί όταν τους αποκαλούμε ναζί και όπως γράφει σήμερα ένας από τους αρθρογράφους γερμανικής εφημερίδας οι κυβερνήσεις μας φταίνε για ότι παθαίνουμε. Το γερμανικό ταμπλόιντ συνοδεύει το σημερινό του θέμα για την έγκριση του δεύτερου μνημονίου και των επεισοδίων με καυστικά σχόλια για τα συνθήματα στους δρόμους της Αθήνας.

Γερμανία: Βοήθεια στην Ελλάδα εντός ευρωζώνης

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, χαιρετίζοντας τη χθεσινή απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, απόφαση την οποία περιέγραψε ως ενδεικτική «της βούλησης και της ετοιμότητας των Ελλήνων να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες».

Όχι από τη Σ. Σαλουφάκου για το βουλευτικό αξίωμα - Στη θέση της Τσόκλη η Τ. Καραπαναγιώτη

Τελικά όπως φαίνεται το να είναι πλέον κάποιος βουλευτής δεν είναι της μόδας.

Την απόφασή της να μην αποδεχθεί τη βουλευτική έδρα, μετά την παραίτηση της βουλευτού Επικρατείας Μάγιας Τσόκλη, κοινοποίησε με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, η πρώτη αναπληρωματική του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών Σταυρούλα Σαλουφάκου.

Europolitique: H Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο Μάρσαλ

Υπό τον τίτλο «Quo Vadis Europe» το έγκυρο πληροφοριακό δελτίο ενημέρωσης Europolitique δημοσιεύει άρθρο, το οποίο αναφέρει ότι οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες στις Βρυξέλλες δεν κρύβουν πλέον τη βαθύτερη πεποίθησή τους ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί με τη μερική ή ολική αναδιάρθρωση του χρέους της και ότι για την ενίσχυση της χώρας απαιτείται μία βοήθεια αναπτυξιακή. Σε αυτό το πλαίσιο, η ευρωπαϊκή κοινότητα θα έπρεπε να κινητοποιηθεί για την προώθηση ενός σχεδίου «τύπου Μάρσαλ» και όχι να ζητά από τους Έλληνες να αυτοκτονήσουν, αναφέρει το δελτίο.

Έξω από το σπίτι του: «Σημίτη μπινέ πουτάν@@ γιέ»!!!

Δείτε το βίντεο:

Βίντεο: Οι γυμνόστηθες Ουκρανέζες ακτιβίστριες χτύπησαν πάλι... αυτή τη φορά για το φυσικό αέριο

Πάλι διαμαρτυρήθηκαν γυμνόστηθες οι Ουκρανέζες ακτιβίστριες της FEMEN. Αυτή τη φορά διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Gazprom στη Μόσχα, για την πολιτική της εταιρίας να ανεβοκατεβάζει τις τιμές και να ανοιγοκλείνει τις κάνουλες προς την Ουκρανία κατά το δοκούν. Μάλιστα μιά από αυτές κατάφερε να φτάσει μέχρι τη στέγη όπου ανέμιζε μια σημαία της Ουκρανίας. Δείτε τις φώτο και το βίντεο στο τέλος:

Α.Σαμαράς: Θα κατεβάσω τις κουκούλες τους

«Την πόλη την διέλυσαν. Την αγορά την διέλυσαν. Επέλεξαν παραδοσιακά κτίρια επίτηδες και τα έκαψαν. Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι, όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω. Γιατί πρέπει να βγουν οι κουκούλες, για να δούμε όχι μόνο αυτοί ποιοι είναι, αλλά και ποιοι κρύβονται από πίσω τους, οι οποίοι δε θέλουν να μπορεί, να έχει το δικαίωμα ο Ελληνικός λαός να εκφράζεται ελεύθερα».

Η Δρέσδη τιμά τη μνήμη των θυμάτων ενός ατιμώρητου του εγκλήματος πολέμου

Στις 13 Φεβρουαρίου του 1945 συμμαχικά αεροπλάνα βρετανών και αμερικάνων ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν την πόλη της Δρέσδης που δεν είχε καμία στρατιωτική αξία. Οι βομβαρδισμοί έγιναν σε 4 κύματα μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και κύριος στόχος τους ήταν ο σιδηροδρομικός σταθμός όπου έφταναν πρόσφυγες που υποχωρούσαν από τα εδάφη που κατακτούσε ο Στάλιν και ο κομμουνισμός.

Αυτό είναι το άγχος τους-Μerkel: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ και δεν μπορούν να υπάρξουν τροποποιήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα:

Τη θέση πως δεν πρέπει και δεν μπορούν να υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα της Ελλάδας εξέφρασε σε νέες της δηλώσεις η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel, λίγες μόλις ώρες μετά την υπερψήφιση στη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης. [Εσείς τι λέτε; Έτσι της ήρθε της Μερκελ να πει ότι δεν πρέπει να υπάρξουν αλλαγές; Ή μήπως φοβάται κάτι και σπεύδει να προειδοποιήσει; Μήπως τελικά πολλά μπορούν να αλλάξουν αν δείξουμε θέληση για μεταρρυθμίσεις και το παλέψουμε με έναν πιο σοβαρό Πρωθυπουργό;]

Τούρκος ο Αντώνης με το Τρίο Στούτζες που προκάλεσε το φιάσκο

Η μεγαλύτερη ζημιά χθες για τη ΝΔ δεν ήταν δεν ήταν άλλη από την διαγραφή των 21 βουλευτών. Μια απόφαση που μετά τις δηλώσεις του δεν μπορούσε να μην πάρει ο Σαμαράς και δυστυχώς στερεί παροδικά από τη ΝΔ έναν από τους πλέον καταρτισμένους, μαχητικούς και ενημερωμένους βουλευτές:

Το απόλυτο καραγκιοζιλίκι της χώρας

Που να αρχίσει και που να τελειώσεις σχολιάζοντας την παρακάτω φωτογραφία; Ποιος είναι ο κύριος για τον οποίο δεν πρέπει να ισχύσει ότι λέει η Αστυνομία; Ποιος είναι αυτός που πάει να περάσει ανάμεσά τους όταν για όλους τους πολίτες ισχύει το "μέχρι εδώ"; Ποιοι καραγκιόζηδες αντί να προστατεύσουν του ξεμωραμένους παπούδες τους εκθέτουν ακόμα περισσότερο και τους βάζουν μπροστά για να φάνε ξύλο και να έχει φωτογραφίες να δείχνει ο Χατζηνικολάου (ο οποίος μας την έδειξε στο twitter;);

Ποιος είναι ο κύριος που προκαλεί και τραβάει τον Αστυνομικό, γιατί όλοι οι Ελληναράδες, υπερασπιζόμενοι έναν κομμουνιστή, θα μείνουν στο ότι ο Αστυνομικός σπρώχνει τον μπάρμπα και θα κάνουν πως δεν είδαν ότι ο Μπάρμπας έχει αρπάξει τον Αστυνομικό από το γιλέκο; Απολαύστε τον και καμαρώστε τον, απλά αναρωτηθείτε τι σχέση έχετε εσείς που ζητάτε την προστασία της Αστυνομίας από το έγκλημα με αυτούς τους καραγκιόζηδες που λόγω ιδεολογίας είναι εναντίον "πάσης μορφής καταστολής που κυνηγάει αθώους λαθρομετανάστες στην Αθήνα"... εκτός εαν θέλετε Αστυνομία μόνο όταν σας βολεύει, αλλά δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί η κοινωνία έχει και κανόνες και όλοι έχουμε και υποχρεώσεις:

Παναγιωτακόπουλος: «Οι ευνοημένοι του Γ. Παπανδρέου τρέχουν να πιάσουν πρώτη θέση στη "νέα εποχή"».

Σκληρή επίθεση σε εκείνους που τώρα τάσσονται κατά του πρώτου μνημονίου εξαπολύει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. «Μέρος των υπεύθυνων της κρίσης προσπαθεί να διασωθεί καταφεύγοντας στην αριστερή ρητορική, συνομολογώντας πολιτικές που ταυτίστηκαν με την πλήρη αποτυχία. Ένα άλλο κομμάτι συναθροίζεται και δίνει εξετάσεις νομιμότητας στην τρόικα ευελπιστώντας να γίνει αρεστό στην Ευρώπη και στο ΔΝΤ» αναφέρει στη δήλωσή του ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Αγγλικό Δίκαιο: μύθοι και αλήθειες

Ένα από τα ζητήματα που έχουν ανακύψει κατά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το περίφημο πλέον PSI,  είναι και αυτό του δικαίου που θα διέπει τα νέα ομόλογα. Οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων, που αναμένεται να δεχθούν μια μείωση της ονομαστικής των έχουν θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων την απαίτηση τα νέα ομόλογα να διέπονται όχι από το ελληνικό, αλλά από το αγγλικό δίκαιο.Γιατί θέλουν αγγλικό δίκαιο; Γιατί τέθηκε στο τραπέζι το αίτημα αυτό;

Μπράβο Ελίζα... καμάρωνε κιόλας

Τέτοια νούμερα είναι οι μερικοί γαλάζιοι βουλευτές: Καμαρώνουν να τους λένε ότι ταυτίζονται με την αριστερά!!! Μιλάμε για πολλά απωθημένα:

Τσόκλη: Αφού έφαγε και ήπιε παραιτήθηκε από βουλευτής

Την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Μάγια Τσόκλη, με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.

Καρατζαfuhrer: Να παραδώσει την έδρα ο Άδωνις... όπως την παρέδωσε ο Κιλτίδης ;)

Να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα αναμένει το ΛΑ.Ο.Σ. από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως έχει να χειριστεί εκκρεμείς υποθέσεις στο υπουργείο Ναυτιλίας πριν παραδώσει την βουλευτική του έδρα» και καταλήγει τονίζοντας: «Δεν περιμέναμε υπεκφυγές που δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα του».

Ρεν: «Δείξτε πολιτική βούληση» - Μπαρόζο: Ικανοποίηση για ΝΔ

Δεσμεύσεις από τις πολιτικές δυνάμεις ότι θα εφαρμόσουν το μνημόνιο ΙΙ ζήτησε ο Όλι Ρεν. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και ο επίτροπος Οικονομίας καλωσόρισαν το «ναι» της ελληνικής Βουλής στο νέο πακέτο λιτότητας, με τον Όλι Ρεν να μιλά για «σήμα αποφασιστικότητας» της Ελλάδας.

Αλλάζει άρδην το τοπίο στο εσωτερικό της Ν.Δ

[Εμείς θα σας γράψουμε σε λίγο ποιο είναι το κλίμα μέσα στη ΝΔ]

Βαθύ ιδεολογικό χάσμα, μεγάλο εσωκομματικό ρήγμα και πλήγμα στο αρχηγικό imperium προκάλεσε η μαζική ανταρσία 21 βουλευτών που αρνήθηκαν να συνταχθούν με την κομματική γραμμή. Στην πιο κρίσιμη και ιστορική ψηφοφορία μετά τη μεταπολίτευση, ο κ. Αντ. Σαμαράς, πέρασε το βράδυ της Κυριακής την πιο δύσκολη και…επώδυνη νύχτα, από την 29η Νοεμβρίου, ημέρα που εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ικανοποιήση στο Βερολίνο, αλλά...

Τα επεισόδια στην Αθήνα έκαναν για μία ακόμη φορά το γύρο του κόσμου. "Μισή" ικανοποίηση του Βερολίνου για την έγκριση του πακέτου από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Σε όλα τα δελτία ειδήσεων οι εικόνες των φλεγομένων κτηρίων και οι οδομαχίες ήταν στα πρώτα θέματα. «Τράπεζες καφέ και καταστήματα στις φλόγες. Κουκουλοφόροι προκαλούν μεγάλες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας την ώρα τη συζήτησης στη Βουλή», γράφει το Focus στην online έκδοσή του. «Η Αθήνα φλέγεται- το κοινοβούλιο εγκρίνει το πακέτο περικοπών», επιγράφει το ρεπορτάζ της η Bild, κάνοντας λόγο για μοιραία νύχτα στην Ελλάδα. «Το κοινοβούλιο ψηφίζει την εντολή για περικοπές-Οδομαχίες πριν από την ψηφοφορία», ο τίτλος του Der Spiegel που έχει τα επεισόδια κεντρικό θέμα.

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ

    Τελικά όλοι οι ΣΟΦΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ έχουν μιλήσει εκτός από ΕΝΑΝ.
- Μίλησε ο Παπακωνσταντίνου.
-Μίλησε ο Βενιζέλος.
-Μίλησε ο Βαρουφάκης.
-Μίλησε ο Καζάκης.
-Μίλησε ο  Σαχινίδης. και για να μην θεωρηθώ εμπαθής
-Μίλησε ο Αλογοσκούφης.
-Μίλησε ο Παπαθανασίου.
-Μίλησε ο Τσίπρας
-Μίλησε η Παπαρήγα
-Μίλησε η Ντόρα.
        Μη μου πείτε ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, γιατί από τη στιγμή που έχουν λόγο για την οικονομία και προτείνουν λύσεις , συμπεριλαμβάνονται στους ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ.
-Μίλησε ο Παπανδρέου.
-Μίλησε ο Σαμαράς.
   ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ.
 Γιατί δεν καλούν και τον ΠΑΤΤΑΚΟ να τους πει για το πως κατόρθωσε,μέσα σε πολύ λίγο καιρό να φτιάξει  ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στην Ελλάδα.
   Μην ακούσω για δικτατορίες,φασισμούς,τρομοκρατίες και άλλες παπαριές γιατί ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.
   και που είστε,ΒΙΑΣΤΕΊΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ. 

Χρεοκοπία και διάλυση του ευρώ... η χαρά του Άγγλου: Αμφιβολίες για εφαρμογή και αποτελεσματικότητα των μέτρων

Το BBC μεταδίδει ότι παρά την ανταρσία πολλών βουλευτών, το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Αναφέρεται ότι έκπληξη προκάλεσε η έκταση και σφοδρότητα των επεισοδίων, με την ολοσχερή καταστροφή ιστορικών κτιρίων από εμπρησμούς, καθώς η αστυνομία έχασε τον έλεγχο. Κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας διαβρώνει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, σχολιάζουν οι ανταποκριτές. Το πραγματικό μήνυμα της μέρας όμως, τονίζεται, μετέφεραν οι δεκάδες χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν ειρηνικά αλλά δυναμικά την αντίθεσή τους σε ένα πακέτο λιτότητας που κρίνουν ότι είναι αντιπαραγωγικό, ότι το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν είναι μεγαλύτερο από τη διάσωση.

Επιτάχυνση και απλοποίηση των δικών προβλέπει το νέο Μνημόνιο

[Ότι και να προβλέπεται... αν δεν τα εφαρμόσει κάποιος δεν θα αλλάξει τίποτα...]

Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δικαστικού συστήματος προβλέπει το νέο Μνημόνιο, προκειμένου να παύσουν οι σύνθετες δικαστικές διαδικασίες και οι καθυστερήσεις που επηρεάζουν τη συλλογή των φόρων, τις άμεσες ξένες επενδύσεις, τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση στην Ελλάδα.

Αργά το θυμήθηκαν: Μπαράζ ελέγχων για την είσπραξη 3 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Aυστηρά χρονοδιαγράμματα και διαδικασίες παρακολούθησης και ελέγχου των στόχων για τα έσοδα από τη φορολογία περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο.

Πρόκειται για τα έσοδα από τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, τα έσοδα που βεβαιώνουν οι εφορίες από τους ελέγχους, ενώ καθορίζεται και ο αριθμός των ελέγχων που πρέπει να γίνουν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε τομείς μεγάλου ενδιαφέροντος όπως οι «μεγάλοι φορολογούμενοι».

Tο Mνημόνιο μεταξύ άλλων προβλέπει:

Έρευνα για τις χθεσινές Κυβερνοεπιθέσεις... με την άλλη έρευνα για την επίθεση στο Υπ. Δικαιοσύνης τι έγινε;

Σε εξέλιξη είναι έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πτώση, χθες τη νύχτα, των ιστοσελίδων του Πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΛ.ΑΣ, της Βουλής, κ.α.. όπως πρώτοι απ' όλους σας ενημερώσαμε χθες το βράδυ (δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ αλλά αφού ο κόσμος είναι έτσι δομημένος θα αρχίσω και εγώ να το κάνω...)

Δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη οι ανεξάρτητοι βουλευτές-Ποιοι βουλευτές άλλαξαν ομάδα

Πρωτοφανείς ανατροπές στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες προκάλεσαν οι κατά καιρούς διαφοροποιήσεις βουλευτών στην πολιτική των Μνημονίων. Οι εκλογές του 2009 εξασφάλισαν 160 έδρες στο ΠΑΣΟΚ, 91 στη ΝΔ, 21 στο ΚΚΕ, 15 στον ΛΑΟΣ και 13 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, μετά την ψήφιση και της δεύτερης δανειακής σύμβασης, η δύναμη των κομμάτων έχει περιοριστεί σημαντικά, με δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη τους ανεξάρτητους βουλευτές. Παραιτήσεις και ανεξαρτοποιήσεις βουλευτών, από τις εκλογές μέχρι και σήμερα, περιόρισαν τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ...

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στο 2012

Νέες αυξήσεις έρχονται στα τιμολόγια της ΔΕΗ από το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο, ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2013 τα τιμολόγια θα απελευθερωθούν πλήρως, με εξαίρεση όσους καταναλωτές υπάγονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.


Του Μανώλη Μενεγάκη

Όπως είναι γνωστό, η παλιά δανειακή σύμβαση κατά το αρχικό μνημόνιο δεν είχε νομιμοποιηθεί από τη βουλή, επομένως ήταν ανυπόστατη νομικά όπως και οι προβλέψεις της για το εφαρμοστέο δίκαιο.
Τώρα όμως που αναμένεται να νομιμοποιηθούν από τη βουλή η νέα δανειακή σύμβαση και η σύμβαση PSI το εφαρμοστέο δίκαιο αποκτά βαρύνουσα σημασία σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποια εμπλοκή στο μέλλον και χρειαστεί να εκτελεστούν οι προβλέψεις της νέας σύμβασης κατά της περιουσίας του ελληνικού κράτους.

Η αντιπαραβολή των τότε προβλέψεων και των τωρινών δίνει ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

Βίντεο: Η εικόνα της Αθήνας σήμερα το πρωί

Δείτε τη σημερινή εικόνα μετά το χθεσινό πλιάτσικο:

Φουκουσίμα: Προβληματικό θερμόμετρο έδειχνε αύξηση θερμοκρασίας σε αντιδραστήρα

'Οπως μετέδωσε πριν από λίγο το Reuters το πρόβλημα τελικά ήταν ένα (από τα τρία) χαλασμένα θερμόμετρα που έδειχνε αύξημένη θερμοκρασία 

Η θερμοκρασία που καταγράφεται σε έναν από τους αντιδραστήρες του ιαπωνικού πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι ξεπέρασε το νέο μέγιστο επιτρεπόμενο όριο , αλλά δεν υφίσταται άμεσος κίνδυνος, διαβεβαίωσε η εταιρία η οποία το διαχειρίζεται.

FT: Μεγάλος ο πειρασμός για τον Σαμαρά να βγάλει το σύστημα από την πρίζα

Οι Financial Times κάνουν λόγο για πλήρη αποτυχία του ελληνικού προγράμματος και εκτιμούν πως ακόμα και όλα να πάνε ευνοικά θα χρειαστούν δεκαετίες για να ανορθωθεί η ελληνική οικονομία. Λένε δε ότι για το νικητή των εκλογών του Απριλίου, Αντώνη Σαμαρά θα είναι μεγάλος ο πειρασμός να βγάλει το σύστημα από την πρίζα, ώστε να έχει μπροστά του 4 χρόνια να ανοικοδομήσει τη χώρα

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο ''Ελλάδα και Πορτογαλία θα έπρεπε να πτωχεύσουν''

Χρ. Παπουτσής: Οι 40 πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίες... ενώ οι 1040 επί Καραμανλή ήταν; Δε μας χέζε@@ λέω γω;

«Δυστυχώς, και πάλι τα άκρα έδρασαν. Και δυστυχώς έδρασαν βανδαλίζοντας την Αθήνα, προσβάλλοντας την Ελληνική Δημοκρατία», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια.

Βίντεο με τα χθεσινά επεισόδια

Δείτε το:

Κλαίει όλη η Ελλάδα από το δράμα του Κωστόπουλου! Εκπληκτική η αγιογραφία που ζωγράφισε ο Χατζηνικολάου

Ρε τον καημένο τον Κωστόπουλο! Δείτε τι γράφει η Realnews για το λαμόγιο που έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους και παραγγέλνει σκάφος 450.000 ευρώ:

Λεηλατημένη πόλη η Αθήνα... την έκαψαν "Έλληνες"


Μετρούν πληγές...

Λεηλατημένη πόλη θυμίζει η Αθήνα καθώς το ιστορικό κέντρο της είναι κατεστραμμένο από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν χθες και συνεχίστηκαν μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Μέχρι τα ξημερώματα τουλάχιστον τρία κτίρια στις οδούς Αθηνάς, Ερμού και Χρ. Λαδά, φλέγονταν με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να διασώσουν ότι ήταν δυνατόν. Νωρίς το πρωί οι φλόγες έσβησαν αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμεναν στα σημεία.


Ποιο Παγκόσμιο Ρεκόρ καταρρίφθηκε χθες;

Παγκόσμιο ρεκόρ έκανε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Βαγενά που αντικατέστησε την Π. Ζούνη:

Anonymous: TANGO DOWN hellenicparliament.gr


Ποια είναι η νέα δύναμη των κομμάτων;

Αυτή είναι η νέα δύναμη των κομμάτων μετά τη σφαγή των αμνών:

Η απόφαση Σαμαρά για τη διαγραφή των 21

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές:

Χαμός: Διαγράφηκαν όλοι από όλους... μέχρι και ο Καρατζαφέρης διαγράφηκε από Βορίδη και Άδωνι

Διαγράφηκαν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ όσοι ψήφισαν αντίθετα στους αρχηγούς των κομμάτων:

Anonymous: TANGO DOWN Papadimos, Astynomia, Ypai...

Εδώ και λίγη ώρα έχουν πέσει, μετά από επίθεση των Anonymous, οι εξής σελίδες:

Κατάληψη στο δημαρχείο Ηρακλείου - Προσπάθησαν να ανοίξουν την Εφορία

Το δημαρχείο Ηρακλείου κατέλαβε ομάδα 200 ατόμων, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Η ομάδα ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και έφθασε στη Λότζια, όπου παρατεταγμένη ήταν μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Βίντεο: Άτομο από τα θεωρεία έκραξε τον Παπαδήμο :))

Δείτε το βίντεο:

Ποιοι δεν ψήφισαν

Ψήφισαν 278, Επι της αρχής ΝΑΙ 199, ΌΧΙ 74, Παρών 5 βουλευτές
μέχρι τώρα 14 "όχι σε όλα" από ΠΑΣΟΚ και 20 "όχι σε όλα" από την ΝΔ

Όχι από το Μαργαρίτη Τζίμα της ΝΔ

Όχι από το Βλάχο της ΝΔ

Όχι από το Μαρκόπουλο της ΝΔ

Όχι σε όλα από Ιατρίδου της ΝΔ

Όχι από το Σταμάτη της ΝΔ

Όχι από την Ε. Κουντουρά της ΝΔ

Οχι από τον Γκιουλέκα της ΝΔ

Όχι από Ζήση Τζηκαλάγια της ΝΔ (Καστοριά)

Όχι από Χρήστο Ζώη της ΝΔ (Λάρισα)

Όχι από τον Σπύρο Γαληνό της ΝΔ (Χίος;)

Όχι σε όλα από Μελά της ΝΔ (Πειραιάς)

Όχι σε όλα από Παπασιώζο της ΝΔ (Άρτα)

Όχι σε όλα από Γιώργο Καρασμάνη (Πέλλα)

Όχι σε όλα από Καρυπίδη της ΝΔ (Σέρρες)

Όχι σε όλα από Κόλλια- Τσαρούχα (Σέρρες)

Όχι σε όλα από Λεονταριδη (Σέρρες)

Όχι σε όλα από Δερμεντζόπουλο της ΝΔ

Όχι σε όλα από Γιαννάκη της ΝΔ

Όχι σε όλα από Βόζενμπεργκ της ΝΔ

Όχι σε όλα από Βαγενά της ΝΔ

Παρών ο Μ. Κεφαλογιάννης της ΝΔ

Όχι από τον Καρατζαφέρη, Ναι από Άδωνι και Βορίδη

Όχι από τη Βάσω του ΠΑΣΟΚ

Όχι από τη Μιλένα του ΠΑΣΟΚ

Όχι από την Κατσέλη του ΠΑΣΟΚ

Αμοιρίδης Όχι σε όλα

Τόγιας Όχι σε όλα

Βουδούρης Όχι σε όλα

Μάταντζη Όχι σε όλα

Κεγκέρογλου Οχι στα εργασιακά

Κουτσούκος Οχι στα εργασιακά

Αντωνακόπουλος Οχι στα εργασιακά

Δημητρουλόπουλος Οχι στα εργασιακά

Όχι από τον Σ. Κουβέλη του ΠΑΣΟΚ

Όχι σε όλα απο το Μιχελοδημητράκη του ΠΑΣΟΚ

Όχι σε όλα από τον Αθανασιάδη

Αράπογλου Οχι στα εργασιακά (στο άρθρο 1)

Ξενογιαννακοπούλου Όχι στα εργασιακά

Όχι από Παραστατίδη του ΠΑΣΟΚ (Ημαθία νομίζω)

Μίχου  Όχι στα εργασιακά ΠΑΣΟΚ (Πιερίας)

Απόντες από το ΠΑΣΟΚ ήταν ο Καστανίδης και οι άλλοι 5

Ο κόσμος καίγονταν και κάποιοι βουλευτές έβλεπαν αγώνα μπάσκετ!!

Την ώρα που κρινόταν το μέλλον της Ελλάδος κάποιοι βουλευτές είχαν μαζευτεί στο εντευκτήριο της Βουλής και παρακολουθούσαν τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-ΠαναθηναΛϊκού!!

Η βουλευτής Εύα Καιλή αντέδρασε έντονα και ζήτησε από τους συναδέλφους της να αναλογιστούν τις κρίσιμες ώρες που βιώνει η χώρα.

Ερωτηθείσα στο twitter αν κάτι τέτοιο όντως ισχύει, απάντησε: