19 Φεβρουαρίου 2012

Κατόπιν εορτής... και ΝΑΙ και ΟΧΙ

του Σάββα Καλεντερίδη

Τις προηγούμενες ημέρες ως πρόσωπο και ως ιστολόγιο δεχτήκαμε από διαφόρους φίλους προτροπές και κριτική γιατί δεν πήραμε ξεκάθαρη στάση για το Μνημόνιο-2.
Τώρα, κατόπιν εορτής οφείλουμε να κάνουμε μια εξήγηση.
Κατά την άποψή μου, και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είχαν τα επιχειρήματά τους.

Έκανα μια προσπάθεια να τα καταγράψω και διαπίστωσα ότι ήταν πολύ κοντά το ένα με το άλλο, δηλαδή να αποφασίσει κάποιος ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Συμπερασματικά, το ΝΑΙ ανοίγει το δρόμο για δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα και υποθήκευση της εθνικής περιουσίας και -κατά πάσα πιθανότητα- μας κρατάει στο ευρώ, την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν και το πρόγραμμα που ψηφίστηκε, σύμφωνα με πολλούς ειδήμονες, δεν βγαίνει, υπάρχει η προσδοκία ότι τους επόμενους μήνες θα εκδοθεί ευρωομόλογο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα "κόψει" ευρώ, από το οποίο η Ελλάδα, αν είναι στην ευρωζώνη, μπορεί να επωφεληθεί και να βγει τελικά από την κρίση, με την προϋπόθεση ότι θα κάνει τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.

Όσον αφορά στο ΟΧΙ, έδινε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να κάνει τη χρήση της ασυλίας στο ζήτημα του χρέους, να μην πληρώσει τις υποχρεώσεις, να μην υποθηκεύσει την εθνική της περιουσία, και να τραβήξει το δικό της εθνικά υπερήφανο πλην όμως μοναχικό δρόμο. Η άποψη που θέλει την Ελλάδα να απορρίπτει το Μνημόνιο-2 και να μπορεί να παραμείνει στο ευρώ και την ευρωζώνη, είναι εντελώς αστήρικτη και μάλλον θα πρέπει να θεωρείται άλμα στο κενό.

Σε στρατηγικό επίπεδο, η Ελλάδα με το ΝΑΙ αν και ανυπόληπτη και αποδυναμωμένη παραμένει στην Ευρωζώνη και μαζί με την Κύπρο από τούδε και στο εξής προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να υποστηρίξει τα στρατηγικά συμφέροντα του Ελληνισμού, ενώ με το ΟΧΙ θα έχανε σοβαρότατα ερείσματα στην Ε.Ε., θα ετίθετο σε κίνδυνο και η θέση και το μέλλον της Κύπρου στην Ευρώπη, ενώ -θεωρητικά- θα είχε τη δυνατότητα να αναδιατάξει τις επιλογές και τις προτεραιότητές της, όσον αφορά το γεωπολιτικό της προσανατολισμό.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι όταν σε δυο περιπτώσεις τον 20ό αιώνα (Α'  και Β' Παγκόσμιοι Πόλεμοι), αναπτύχθηκαν δυο τάσεις στο πολιτικό σύστημα, που επιχειρούσαν την αλλαγή του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας, ενέργειες που προκάλεσαν ρήγμα και στο λαό, ο Ελληνισμός βίωσε δυο μείζονες καταστροφές, τη Μικρασιατική και τον Εσωτερικό (Εμφύλιο) Πόλεμο.

Για να γυρίσουμε στα πρόσφατα, το πρόβλημα και στις δυο περιπτώσεις είναι ότι ούτε οι δυνάμεις του ΝΑΙ ούτε οι δυνάμεις του ΟΧΙ είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν το σχέδιο που υποτίθεται ότι υπάρχει πίσω από κάθε επιλογή.

Από τη μια πλευρά έχουμε ένα απολύτως διεφθαρμένο δίπολο κομμάτων εξουσίας*, που η εξουσιομανία έχει ακυρώσει ακόμα και τις υγιείς φωνές που υπάρχουν και στο ένα και στο άλλο κόμμα, και από την άλλη έναν χώρο κατακερματισμένο, που έχει πολλές περγαμηνές στην άρνηση και την κατεδάφιση ό,τι κατά την άποψη των πολλών ιθυνόντων των διαφόρων πόλων και ομάδων που το απαρτίζουν είναι φθαρμένο ή αντίθετο στα ιδεολογήματά τους, πολύ καλές επιδόσεις στην κατανάλωση των κονδυλίων του κράτους, το οποίο μάχονται με πολλούς τρόπους -όποιος κατάλαβε, κατάλαβε- και απολύτως καμία περγαμηνή στην πρόταση και την άσκηση εξουσίας.

Εν πάση περιπτώσει, για να ξαναγυρίσουμε στα του οίκου μας, για όλους τους παραπάνω λόγους και για έναν επιπλέον, αποφύγαμε να πάρουμε θέση στο θέμα του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ. Ο επί πλέον λόγος ήταν τα επεισόδια που είδαμε χθες το βράδυ, οι βανδαλισμοί και η καταστροφή της Αθήνας και της πατρίδας μας, μια καταστροφή που συντελέστηκε στη σκιά των διαδηλώσεων υπέρ του ΟΧΙ.

Τέλος, αυτό που μας μένει να πούμε, είναι να διδαχτεί ο ελληνικός λαός από όλα όσα μας συμβαίνουν ως άτομα, ως κοινωνία και ως έθνος, και τις προσεχείς εκλογές να κάνει τις σωστές επιλογές.

*Όσον αφορά στο ΟΧΙ μιας σοβαρής μερίδας των 21 βουλευτών της ΝΔ, να σημειώσουμε ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- επηρεάστηκαν από τρεις "ομαδάρχες". Ο ένας ομαδάρχης (Δεξί Εξτρέμ: μιλάει για τον Χαρακόπουλο και τον Ζώη) είναι χολωμένος με το κόμμα γιατί είναι θεσμικά αναβαθμισμένος  ο εσωκομματικός αντίπαλος σε νομό της κεντρικής Ελλάδος, και ο άλλος γιατί ο εσωκομματικός του αντίπαλος εσχάτως απέκτησε προσβάσεις στον αρχηγό του κόμματος και τον βοηθά στο άνοιγμα στη Ρωσία (Δεξί Εξτρέμ: μιλάει για Κεδίκογλου-Μαρκόπουλο). Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα του τρίτου ομαδάρχη (;;). Πάντως, αν είναι σωστά τα παραπάνω, που δεν τα διέρρευσε κανείς αλλά μας τα είπαν φίλοι που εμπιστευόμαστε, είναι να λυπάται κανείς για τους ομαδάρχες, που μετέτρεψαν το προσωπικό σε κομματικό, πολιτικό και εν μέρει εθνικό πρόβλημα, αλλά και για το κριτήριο των βουλευτών που παρασύρθηκαν, αφού δεν μπόρεσαν να δουν τη "φάκα". Κρίμα!

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Λεφτά για διαφημίσεις ακόμα υπάρχουν. Άλλο 1 εκατομμύριο ευρώ για διαφήμιση της Γ.Γ Ισότητας των φύλων!!!...


Κάνουν διαπραγματεύσεις ωρών, αλλεπάλληλα υπουργικά συμβούλια, δηλώσεις για το πόσο αναγκαίες είναι οι νέες μειώσεις,τελικά κόβουν κύριες και επικουρικές συντάξεις , με "όφελος" 45 εκ.
Δεν διστάζουν όμως με δύο υπογραφές να μοιράσουν 2 εκατομμύρια για ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ της ...Γενικής Γραμματείας ισότητας των φύλων.

Απίστευτο;;; Δείτε:



http://kolotoubes.blogspot.com/2012/02/1.html

Καζάκης: Προδότες όσοι μιλούν για "ελληνική Μακεδονία"!!

Φαίνεται πως τα μαρξιστικά κατάλοιπα και συμπλέγματα δεν θεραπεύονται εύκολα. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τα όσα αισχρά και ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ γράφει ο "εθνοσωτήρας" Καζάκης, σε απάντηση των δημοσιευμάτων σχετικά με την μετάφραση βιβλίου σχετικού με τη Μακεδονία που είχε κάνει ο ίδιος πριν μερικά χρόνια; Καμαρώστε τον:

ΠΑΟΚ - Άρης Live Stream (PAOK-Aris 19:30)

Ο αγώνας μεταδίδεται από τα παρακάτω λινκ:

Τι κάνει άραγε αυτή η ψυχή;

Που χάθηκε; Είναι ακόμα στην Ελλάδα;

Ο Πρωθυπουργός που μας άξιζε: Στα αρχίδ@@ του ΌΛΑ πήγε για κανό στη Σκιάθο

Στο νησί των Σποράδων σύμφωνα με τοπικά μέσα, "απέδρασε" ο Γιώργος Παπανδρέου που διαμένει σε πολυτελές ξενοδοχείο ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να επιδοθεί στο αγαπημένο του χόμπι, το κανο...

Σόιμπλε: Ο Κ.Παπούλιας δεν κατάλαβε καλά

Με ειρωνική διάθεση απάντησε στην κριτική που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Tagesspiegel ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανήλθε στις δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια που προ ημερών αναρωτήθηκε «ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που λοιδορεί την πατρίδα μου».
«Δεν γνωρίζω κανέναν κ. Σόιμπλε στον οποίο να ταιριάζει η κριτική αυτή. Ίσως ο Έλληνας πρόεδρος να κατανόησε κάτι λάθος» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και δικαιολόγησε τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τα τελευτά δύο χρόνια αγωνίζεται για τη σταθερότητα του ευρώ και ιδιαίτερα για τη χώρα μας.

Στην ίδια συνέντευξη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τον σεβασμό και τη συμπάθεια του για τους Έλληνες και τις θυσίες που έχουν κάνει αυτά τα δύο χρόνια. Επιπλέον δήλωσε ότι κατανοεί τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων πολιτών.

«Οι περισσότεροι πολίτες που πλήττονται τώρα από τα μέτρα περικοπών και τις μεταρρυθμίσεις, δεν φταίνε για τη στασιμότητα, την απώλεια ανταγωνιστικότητας και την αντιπαραγωγική χρήση των πόρων στο παρελθόν» υπογράμμισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παράλληλα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την ελληνική ελίτ. «Ένα διόλου ασήμαντο τμήμα της ελίτ ακόμη και σε αυτή την δύσκολη φάση καυχιέται στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν πληρώνει φόρους και δεν πολυενδιαφέρεται για το καλό της χώρας και των πολιτών. Είναι απολύτως κατανοητό, λοιπόν, ότι αυτή στάση μόνο ως έντιμη και δίκαιη δεν προσλαμβάνεται από πολλούς» σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Τα κονόμησε το λαμόγιο: Πούλησε ΟΚ και nitro 102,5 στον Κυριακού

Στον όμιλο Antenna, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του vimaonline.gr, θα ανήκουν οσονούπω… ο ραδιοφωνικός σταθμός NITRO 102,5 και το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΟΚ».

Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του εκδοτικού ομίλου, Imako Media S.A, Π. Κωστόπουλος, φαίνεται, σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες, να έχει πουλήσει έναντι...

Οι δικοί μας οι μαλάκες έφεραν τον Καλατράβα να φτιάξει διόδια

Κάντε σύγκριση των διοδίων Πολυμύλου που έφτιαξε (νομίζω) ο Καλατράβα    . Έχει καμία σχέση αυτό το ακαλαίσθητο έκτρωμα με το διαχρονική αρχαιοελληνική αισθητική στα διόδια της Αλεξάνδρειας  της Αιγύπτου ;

Ο εκτός μνημονίου δρόμος του Καμμένου

Ας μεταφερθούμε στον, πολιτικά ορφανό, Πατριωτικό χώρο. Αυτόν της Λαϊκής Δεξιάς. Ο Σαμαράς άδειασε την συγκεκριμένη γωνιά τη στιγμή που αποφάσισε να προσχωρήσει στην Συμμαχία των Προθύμων.

Ο Καρατζαφέρης έλαμψε σαν ένα από αυτά τα σκάρτα, τζούφια πυροτεχνήματα που, αντί να ακολουθήσουν ευθύβολη πορεία, περιστρέφονται διαρκώς (ενίοτε εντυπωσιακά) μέχρι που σκάνε, βγάζοντας έναν υπόκωφο ήχο (στην περίπτωσή μας απαγγέλλοντας Καβάφη).

Εάν ο Σαμαράς δέν αναδείξει τήν κεντροδεξιά εκσυγχρονιστική ατζέντα πρίν η διαπλοκή ενώσει τα δύο ΠΑΣΟΚ (παλιό ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) θα χάσει με τα τσαρούχια στίς επόμενες εκλογές...

Όπως οι οξυδερκείς αναγνώστες αυτού τού μπλόγκ γνωρίζουν τό ΠΑΣΟΚ δέν έχει χάσει στην πραγματικότητα ούτε μία ψήφο απο τό 2009 μέχρι τώρα και στην πραγματικότητα προηγείται ...
Αυτό το πέτυχε η διαπλοκή με δύο εργαλεία πού είχε έως τώρα στη διάθεσή της...
 
Εργαλείο 1ο.

Ε.Κωνσταντινίδης: Με το ΝΑΙ κερδίζουμε χρόνο

«Η νέα δανειακή σύμβαση, το κούρεμα του χρέους και οι εκλογές αποτελούν τα κορυφαία θέματα της επικαιρότητας και προκαλούν πολλές συζητήσεις. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, η αφορμή, αν θέλετε, της συνέντευξης τύπου. Τα τρία παραπάνω ζητήματα ήταν άλλωστε και τα συστατικά στοιχεία της συμφωνίας για τη δημιουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Η δανειακή σύμβαση ήταν προϋπόθεση για το PSI. Χωρίς αυτή το κούρεμα του χρέους δε θα προχωρούσε.

Και ο Νίκος Αλιάγας στον παλμό του «Είμαστε όλοι Έλληνες»



Το κλίμα που επικρατούσε στη χθεσινή συγκέντρωση στο Παρίσι μετέδειδε μέσω twitter ο Νίκος Αλιάγας.Πολλοί ήταν οι followers που βρίσκονταν στην εκδήλωση «We Are All Greeks» στη γαλλική πρωτεύουσα και του έστελναν φωτογραφίες τις οποίες έκανε retweet. Δείτε τις:

Συνέντευξη Μανώλη Κεφαλογιάννη στον Τύπο της Κυριακής

1. Κύριε Κεφαλογιάννη η διαφοροποίησή σας από την κομματική γραμμή στη βουλή προκάλεσε σε πολλούς έκπληξη κυρίως για το γεγονός ότι ενώ γνωρίζατε πως η απουσία σας θα οδηγούσε στη διαγραφή σας εσείς επιμείνατε...
 Η δική μου στάση ,πέρα από την ψήφιση του μνημονίου ζητούσε και άμεσες εκλογές. Γιατί αν χαθεί η επόμενη κρίσιμη διετία για "Συντακτικής μορφής αλλαγές στο Δημοκρατικό μας Πολίτευμα και την Διοίκηση  " αλλά και χωρίς  "ασφάλιστρο  κινδύνου"  για την κρατική περιουσία, μιας και τώρα έν πολλοίς  έχουμε παραιτηθεί από κάθε Ασυλία (Άρθρο 14 παρ.1 & 5 , Μνημονίου Ι και Άρθρο 13 , Μνημονίου ΙΙ) , κινδυνεύουμε στο άμεσο μέλλον να είμαστε χρεοκοπημένοι αλλα και υποθηκευμένοι για δεκαετίες.

Ρέντινγκ: Όποιος είναι στο ευρώ, παραμένει στο ευρώ

Την αισιοδοξία του ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, εξέφρασε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βιβιάνε Ρέντινγκ.

ΕΕ: Ο Γερουλάνος και οι ιχθυοκελλιέργειες

Όπως προκύπτει από πήγες μέσα από την Κομισιόν, το θέμα με τις ιχθυοκαλλιέργειες Γερουλάνου είναι γνωστό στους Έλληνες Ευρωυπαλλήλους και πιθανότατα και σε Επιτρόπους εδώ και 2 χρόνια. Με προσπάθειες τους, κάποιοι Έλληνες της Κομισιόν προσπάθησαν να προβάλουν το σκάνδαλο των ιχθυοτροφείων στα μέσα και στα οποία έδωσαν αναλυτικές πληροφορίες και περίμεναν δημοσίευση πολύ νωρίτερα απ’ότι το θέμα έγινε γνωστό –χωρίς όμως οι πληροφορίες τους ουσιαστικά να δημοσιευθούν ποτέ!

Κ. Καραμανλής: Εκλογές άμεσα για να κυβερνηθεί η χώρα

Αναγκαία θεωρεί την προσφυγή στις κάλπες ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, οπότε και εξελισσόταν η διαδικασία για την ψήφιση του νέου μνημονίου, ο κ. Καραμανλής συνομίλησε με αρκετούς βουλευτές της ΝΔ, στους οποίους και τόνισε ότι οι εκλογές είναι αναγκαίες για να κυβερνηθεί επιτέλους η χώρα, ενώ η νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα στην πιο δύσκολη εποχή για τη χώρα.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

Γιατί άραγε; Πριν από λίγο καιρό, ο ανεξάρτητος (;) βουλευτής Πάνος Καμμένος είχε ανακοινώσει ότι την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, ημερομηνία εξόχως συμβολική, καθότι ήταν η ημερομηνία των εκλογών που (δήθεν) απαιτούσε η ΝΔ για να μπει στη συγκυβέρνηση, θα ανακοίνωνε την ίδρυση πολιτικού φορέα. Αύριο είναι 19 Φεβρουαρίου, αλλά η ανακοίνωση του κόμματος ΔΕΝ θα γίνει!

Η συνέχεια στο xryshaygh.wordpress.com

DAILY MAIL:ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ 1941

Η Ελλάδα του 2012 μοιάζει πολύ με την Ελλάδα του 1941.Είναι ο σοκαριστικός παραλληλισμός που κάνει με σημερινό της δημοσίευμα η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

«Οι Έλληνες στέκονται στην ουρα για τα συσσίτια όπως όταν ήταν υπό τη κυριαρχία των Ναζί, οδηγούνται στην αυτοκτονία και χάνουν κάθε μέρα τις δουλειές τους» αναφέρει το δημοσίευμα.

Στείλ’τε όλα τα αρχαία μας στο εξωτερικό ΤΩΡΑ!

Τελικά οι Άγγλοι μάλλον έχουν δίκιο. Δεν μας αξίζει να κρατάμε παγκόσμιους πολιτιστικούς θησαυρούς.

Διαβάζοντας οτι , με αφορμή την κλοπή των αρχαίων από το Μουσείο της Ολυμπίας, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρουσιάστηκε “καθησυχαστική”, ο κάθε αδαής καταλαβαίνει οτι η Παγκόσμιας Εμβέλειας Πολιτιστική Κληρονομιά δεν αξίζει να διακονείται από Παγκόσμιας Εμβέλειας ΒΛΑΚΕΣ.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) υιοθετεί τις προτάσεις της ΟΝΝΕΔ για την προστασία δεδομένων στο internet.

Το ψήφισμα της ΟΝΝΕΔ "Προστασία Δεδομένων και Ασφάλεια στο Internet" επιλέχθηκε πριν 2 μήνες από το YEPP ως το πλέον κατάλληλο για να κατατεθεί στη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το ψήφισμα ήρθε στην κατάλληλη ώρα αφού στην ευρωπαϊκή ατζέντα μπήκε μόλις πριν 1 εβδομάδα, η πρόταση της Επιτρόπου Reding, αρμόδιας για το θέμα, σχετικά με την αναθεώρηση της οδηγίας 95/46 για την Προστασία Δεδομένων.

Οι προτάσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Λετονία-δημοψήφισμα: Νίκη του "όχι" η ρωσική δε θα γίνει η δεύτερη επίσημη γλώσσα

«Όχι» ψήφισε το 78,25% των Λετονών στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες για να αποφασιστεί αν τα ρωσικά θα γίνονταν η δεύτερη επίσημη γλώσσα στη χώρα, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν από την εκλογική επιτροπή, με τις ψήφους καταμετρημένες στα μισά εκλογικά κέντρα.
Μόνο το 21,49% των ψηφοφόρων έχει ψηφίσει «ναι». Το ποσοστό συμμετοχής έφτασε στο 69,23% και ήταν ιδιαίτερα αυξημένο στην πρωτεύουσα Ρίγα (77%).