20 Φεβρουαρίου 2012

Θρησκευτικός και πολιτικός έρανος στην Κύπρο για την Ελλάδα

Στις περισσότερες εκκλησίες της Κύπρου, μετά την κυριακάτικη λειτουργία διενεργήθηκε έρανος για τη συγκέντρωση χρημάτων προς την Ελλάδα. Η προσφορά ήταν πράγματι εντυπωσιακή, τη στιγμή που ορισμένες ενορίες δεν περιορίσθηκαν σε έρανο, αλλά διοργάνωσαν και υπαίθριες αγορές με τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και κλινοσκεπάσματα τα οποία θα σταλούν στην Ελλάδα.

«Απογοητευτική η στάση της τρόικας», δηλώνει Αυστριακός πρώην καγκελάριος

Ως «ονειρώδεις διακοπές» χαρακτηρίζει τον χρόνο που βρίσκεται στην Κρήτη - όπου εδώ και ένδεκα χρόνια διαθέτει κατοικία στην Ιεράπετρα, περνώντας εκεί κάθε χρόνο αρκετούς μήνες - ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Φραντς Βρανίτσκι, όπως δηλώνει ο ίδιος στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Πρόκληση: Η εγκληματικότητα οργιάζει και η ΕΛ.ΑΣ φυλά τον Ν.Παπανδρέου

Προσωπική φρουρά με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων απολαμβάνει ο κ. Νίκος Παπανδρέουκαθώς άνδρες των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν επιφορτιστεί με την ασφάλεια του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού.

Le Monde: “Η Αθήνα είναι το καναρίνι του ορυχείου”

«Το ότι μια τόσο μικρή χώρα προξενεί τέτοιες ανησυχίες, αντηχεί ως σήμα κινδύνου για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα»

Με τίτλο «Η Αθήνα είναι το καναρίνι του ορυχείου», η εφημερίδα Λε Μοντ φιλοξενεί άρθρο τού αρχισυντάκτη των Φαινάνσιαλ Τάϊμς, Μάρτιν Γουόλφ, με το οποίο προσπαθεί να προβλέψει πού θα οδηγήσει την Ευρώπη η κρίση χρέους της Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη: Αποκαλύψεις για την απάτη δισεκατομμυρίων από εφοριακούς

Λίστα με 60 εφοριακούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης επιστροφής ΦΠΑ φέρονται να έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί επιθεωρητές αλλά και εισαγγελείς της Θεσσαλονίκης. Μέσα από τη φυλακή, ο φοροτεχνικός Ν. Κασιμάτης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για το κύκλωμα και για την απάτη δισεκατομμυρίων που στήθηκε σε βάρος του Δημοσίου.

ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ

    -Η βενζίνη οσονούπω θα φθάσει τα 2 ευρώ.
    -Οι συντάξεις και μισθοί περικόπτονται για ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ.
    -Ο κατώτατος μισθός έχει φθάσει στα όρια των μισθών Βουλγαρίας.
    -Πληρώνουμε πλέον τις επισκέψεις σε ιατρούς και έχει αυξηθεί η συμμετοχή μας στα φάρμακα.

Γελάνε και τα μπετά στην Ιπποκράτους: Ο Ραγκούσης-Νταλάρας μπέρδεψε τα... χάμπουργκερ με την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Πρέπει να τελεί σε (πολιτική) σύγχυση ο πολιτικός από την Πάρο, που μας έφερε και επέβαλλε στο ΠΑΣΟΚ, ο γίγαντας της πολιτικής σκέψης... ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλάμε για τον Γιάννη Ραγκούση που μάλλον έχει μπερδέψει τα... χάμπουργκερ (β. παλιά του δουλειά) και την πολιτική και δη την πολιτική σε υψηλό επίπεδο.

Γιγάντιος «τυφώνας» βιντεοσκοπήθηκε για πρώτη φορά στην επιφάνεια του Ήλιου (βίντεο)

Το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO), ένας δορυφόρος της NASA που κρατά τα μάτια του μονίμως στραμμένα στον Ήλιο, βιντεοσκόπησε για πρώτη φορά μια γιγάντια «δίνη», αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει να καταπιεί τη Γη.

Το βίντεο δείχνει μια «ηλιακή προεξοχή», όπως ονομάζεται επιστημονικά το φαινόμενο, και καλύπτει διάστημα 30 ωρών από τις 7 έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Μήπως φταίμε εμείς;

του Γιώργου Αναστασόπουλου*

Εντάξει οι σοσιαλιστές και οι κομμουνιστές! Λογικό να υποστηρίζουν τον σοσιαλκρατισμό! Όνειρό τους ήταν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο κολχόζ. Μέχρι και σε εμφύλιο έσυραν την χώρα για να το επιτύχουν...

Αδυνατώ, όμως, να κατανοήσω γιατί οι "συντηρητικοί", οι "νοικοκύρηδες", οι "εθνικόφρονες" ή οι "κλασσικοί δεξιοί", συντάσσονται με τόσο πάθος με τους κρατικοδίαιτους κηφήνες της αριστεράς;

Ο δρόμος της εφήμερης δόξας είναι αδιέξοδος

Του Στράτου Γ. Σιμόπουλου*
(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» στις 19-02-2012)

Ένα τμήμα των πολιτών δυσκολεύεται σήμερα να κατανοήσει την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τη νέα δανειακή σύμβαση.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Ας γίνουμε εμείς οι «γκρεμιστές γιατί εμείς είμαστε κι’ οι χτίστες»

Όσο η Ελλάδα συνεχίζει να βυθίζεται στη μιζέρια και την ανευθυνότητα, τόσο πιο επίκαιρο γίνεται το μήνυμα που βγαίνει από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και ζητά την αλλαγή. Πέρσι το Φλεβάρη [τι θα πει Φλεβάρη ρε «σύντροφοι»... δε σοβαρεύεστε λίγο;], μιλήσαμε για «αλλαγή νοοτροπίας» και για ανάγκη ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του για το που θέλει να οδηγηθεί η εκπαίδευση και η χώρα. Ένα χρόνο μετά η Πατρίδα μας βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση γιατί μία ολόκληρη γενιά ανθρώπων που έμαθε να ζει για τον εαυτό της και όχι για την Ελλάδα, συνεχίζει να παρασιτεί εις βάρος της χώρας.

«ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ: 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΩΡΑ: 12:00μ.»

[Ο μοναδικός πραγματικός αντιστασιακός...]

Συναγωνιστές του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ που συμμετείχαν στην αντιστασιακή οργάνωση «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» την περίοδο 1967-1974 και η οικογένειά του, σας προσκαλούν...

Δ. Αυγερινοπούλου: Ερώτηση για την ελλιπή φύλαξη στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

Ερώτηση για την ανύπαρκτη φύλαξη του Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας κατέθεσε η Βουλευτής Επικρατείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, αφού σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα, το προσωπικό ασφαλείας δεν ενισχύθηκε σε αρχαιοφύλακες, ούτε με την προσθήκη υπαλλήλων του ΟΣΕ οι οποίοι μετατάχθηκαν πρόσφατα σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες του Νομού Ηλείας.  

Διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες με τους ιδιώτες πιστωτές για μεγαλύτερο «κούρεμα»

Σε διαβουλεύσεις με τους ιδιώτες για μεγαλύτερο «κούρεμα», παράλληλα με τη διεξαγωγή του Eurogroup, βρίσκονται οι Έλληνες αξιωματούχοι και η τρόικα, σύμφωνα με πηγές στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών που επικαλείται το Reuters.

Πάση θυσία να εκμεταλλευτούμε τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας, είπε ο Αντώνης Σαμαράς

Την ανάγκη να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα το φυσικό της πλούτο τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εμπορίου της Κύπρου, Πραξούλα Αντωνιάδου.

«Στόχος και σκοπός για την Ελλάδα πρέπει να είναι η δυνατότητα κεφαλαιοποίησης του φυσικού πλούτου που υπάρχει στις ελληνικές θάλασσας. Πάση θυσία να τον εκμεταλλευτούμε, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές ώρες που περνάμε» είπε.

ΕΛ.ΑΣ: Σαν παράσταση από έργο του Αριστοφάνη η ληστεία στην Ολυμπία

«Μοιάζει με σκηνή από παράσταση του Αριστοφάνη μετά... ληστείας. Σαν να παρακολουθούμε μία αρχαία κωμωδία μετά αρπαγής αρχαίων αντικειμένων. Οι δύο δράστες που φορούν μάσκες με κουρέλια και ψεύτικα μαλλιά, κάνουν κάποιες "θεατρινίστικες" και αλλόκοτες κινήσεις που πρώτη φορά βλέπουμε σε ληστεία. Eχουν περίεργο βάδισμα, πηγαίνουν πέρα δώθε, κάνουν άσκοπες κινήσεις. Μας δίνουν την εντύπωση ότι είναι είτε μισότρελλοι είτε ερασιτέχνες. Εκτός κι αν πρόκειται για θεατρινισμούς εκ μέρους τους με στόχο να μας παραπλανήσουν...».

Αποφυλάκιση του Εφραίμ εισηγείται και πάλι ο εισαγγελέας

Την αποφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ εισηγείται για άλλη μία φορά, με την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μαντζούνης.

Η εισαγγελική πρόταση ζητά να αρθεί η κράτηση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικών όρων.

Κοινό ρωσοευρωπαϊκό σχέδιο για την «κατάκτηση» του Άρη

Το κοινό ρωσοευρωπαϊκό διαστημικό σχέδιο για τη μελέτη του Άρη «ExoMars» είναι δυνατόν να υλοποιηθεί εντός αυτής της δεκαετίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Δεν έληξε η μεταγραφική περίοδος στο Λά.Ο.Σ.;

«Μαθαίνω ότι ο κ. Θανάσης Πλεύρης (φώτο: οι δύο που ήρθαν και οι άλλοι δύο που θα έρθουν) του ΛΑΟΣ σκέπτεται να υποκύψει στη γοητεία της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει ο «Βηματοδότης» στο «Βήμα της Κυριακής» και αναρωτιέται: «Κι εσύ τέκνον Θανάση;».

Την ίδια μέρα, το «τέκνον Θανάσης» έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5», στην  οποία επιτέθηκε στους…

Μόνιμη εποπτεία στην Ελλάδα ζητά η Ολλανδία

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες τάχθηκε υπέρ της μόνιμης εποπτείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) της Ελλάδας, ώστε να ελέγχεται καλύτερα η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις και η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας.

Ας γίνουμε εμείς οι «γκρεμιστές γιατί εμείς είμαστε κι’ οι χτίστες»

Όσο η Ελλάδα συνεχίζει να βυθίζεται στη μιζέρια και την ανευθυνότητα, τόσο πιο επίκαιρο γίνεται το μήνυμα που βγαίνει από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και ζητά την αλλαγή. Πέρσι το Φλεβάρη, μιλήσαμε για «αλλαγή νοοτροπίας» και για ανάγκη ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του για το που θέλει να οδηγηθεί η εκπαίδευση και η χώρα. Ένα χρόνο μετά η Πατρίδα μας βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση γιατί μία ολόκληρη γενιά ανθρώπων που έμαθε να ζει για τον εαυτό της και όχι για την Ελλάδα, συνεχίζει να παρασιτεί εις βάρος της

Αντιδράσεις στην Ιταλία για την αυστηρή ποινή σε ανήλικη που έκανε σεξ στο σχολείο

Ερωτήματα και πλήθος αντιδράσεων προκάλεσε στην Ιταλία η απόφαση του διευθυντή σχολείου να τιμωρήσει με τέσσερις ημέρες αποβολή 15χρονη μαθήτρια που συνελήφθη να κάνει σεξ στις τουαλέτες του σχολείου με συνομήλικο συμμαθητή της, ενώ ο φίλος της τιμωρήθηκε με μόλις μία ημέρα.

Η επιγραφή Hollywood: Η ιστορία πίσω από τα πιο διάσημα γράμματα του κινηματογράφου

Όλοι μας γνωρίζουμε τα περίφημα γράμματα που συνθέτουν την τεράστια επιγραφή Hollywood στους ομώνυμους λόφους του Los Angeles. Πόσοι όμως γνωρίζουν την ιστορία από πίσω τους;
Οι περισσότεροι τα έχουμε θαυμάσει σε ταινίες και σειρές. Άλλοι πιο τυχεροί τα έχουν δει και από κόντα. Η επιγραφή Hollywood κρύβει μέσα της το american dream, τη "χρυσή" ζωή που ονειρεύονται τόσοι και τόσοι.

ΝΔ: Μοναδική σταθερά του πολιτικού συστήματος η Νέα Δημοκρατία

Μετά τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας, η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά έναντι όλων των άλλων, συνιστώντας ουσιαστικά τη μοναδική σταθερά και ασφαλή επιλογή ελπίδας του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα που προκύπτει από την πληθώρα των ευρημάτων που παρέχουν οι νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή 19/2 ( Real news / MRB 14-16/2, Πρώτο Θέμα / Alco 14-16/2, Έθνος / Marc 15-17/2, Το Παρόν / Rass 16-17/2).

Με ψυχή ελληνική...

του Αλεξη Παπαχελα
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ενα διεθνές ινστιτούτο (Reputation Institute) κάνει έρευνες για τη φήμη χωρών και εταιρειών σε όλο τον κόσμο. Βρήκα την έρευνά του για το 2011 εξαιρετικά αποκαλυπτική. Από πλευράς φήμης, η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας όλων των χωρών του κόσμου. Στη λίστα όμως που ερευνά την εικόνα που έχουν διάφοροι λαοί για τις χώρες τους, ερχόμαστε τελευταίοι. Είναι εντυπωσιακό, ενδεχομένως και λογικό...

Παλιές διαφημίσεις που σήμερα θα απαγορεύονταν

Συγκλονιστικές διαφημίσεις που σήμερα θα απαγορεύονταν δίνουν την συναρπαστική εικόνα μιας εποχής που πέρασε.

Για άμεση θεραπεία στον πονόδοντο χρησιμοποιήστε σταγόνες κοκαΐνης, που θα βρείτε στα φαρμακεία με 15 cents...

"Αδράνεια και Αμετροέπεια: η Περίπτωση του κ. Παπούλια"


papoylias_


Του Δημήτρη Κατσούδα* 

Είναι γεγονός ότι ο ελληνικός λαός  χαίρεται να ακούει τον Πρόεδρό του να τοποθετείται με σαφήνεια τις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει, έστω και αν εκείνος δεν το έπραττε πάντα, περιοριζόμενος συνήθως σε κοινοτοπίες, ούτε το έπραξε από την α ρ χ ή της κρίσης.

Τι θα συμβεί αν λείψει το νερό;

Tης ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Οσο το έχουμε δεν το εκτιμάμε, το νερό. Η Ελλάδα, σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Τουέντε της Ολλανδίας, εμφανίζεται να έχει από τα υψηλότερα μεγέθη κατανάλωσης νερού ανά άτομο – 2.390 κ.μ. ετησίως. Οι Αμερικανοί καταναλώνουν 2.842 κ.μ. ετησίως, οι Κινέζοι και οι Ινδοί 1.071 και 1.089 κ.μ. αντιστοίχως. Ολος ο πλανήτης, 9.089 δισ. κ.μ. Για την Ελλάδα τα 2.390 κ.μ. μεταφράζονται σε 6.500 λίτρα νερού την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του νερού που χρησιμοποιείται για το φαγητό ή περιέχεται σε άλλα προϊόντα, με μέσο παγκόσμιο όριο τα 4.000 λίτρα νερού ημερησίως.

Αυστραλία: Δεν αναγνωρίσαμε «Μακεδονία» ...!!!




Μέσω ομογενειακής εφημερίδας η αυστραλιανή κυβέρνηση επιχείρησε να δώσει τέλος στη φημολογία ότι έχει αλλάξει η στάση της χώρας απέναντι στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και να πείσει ότι η χώρα θα ακολουθήσει την πολιτική των Ηνωμένων Εθνών στο ζήτημα. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν οι Αυστραλοί δέχθηκαν να εγκαταλείψουν το «Σλαβομακεδόνες» στην περιγραφή των Σκοπιανών που ζουν στη χώρα και να υιοθετήσουν το «Μακεδόνες»…

Την Πέμπτη το κόμμα του Πάνου Καμμένου χωρίς την παρουσία διεγραμμένων της ΝΔ

Νέο ρήγμα στην «δεξιά πολυκατοικία» αναμένεται να φέρει το νέο κόμμα που θα ανακοινώσει πιθανότατα την Πέμπτη, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., Πανος Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση θα γίνει τις προσεχείς ημέρες (πιθανόν την προσεχή Πέμπτη), σε εκδήλωση όπου θα μιλησει ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ..

Süddeutsche Zeitung: Ανέντιμο να μη βοηθήσουμε την Ελλάδα

«Η Ελλάδα υπέκυψε σε όλες τις απαιτήσεις, θα ήταν λοιπόν ανέντιμο να μην την βοηθήσουμε», γράφει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου και εξηγεί: «Η Ελλάδα δεν εντάσσεται απλώς σε ένα σκληρό δημοσιονομικό καθεστώς προχωρώντας σε αιματηρές οικονομίες, παραιτούμενη από μέρος της εθνικής κυριαρχίας όσον αφορά τα κρατικά έσοδα και υποτασσόμενη σε άμεσο ευρωπαϊκό έλεγχο. Αλλά επιπλέον δεσμεύεται για μία σειρά μεταρρυθμίσεων, μετά από την οποία δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τη σημερινή Ελλάδα», επισημαίνει ο αρθρογράφος και συνεχίζει:

Τα αιτήματα των μειονοτήτων παρουσίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση

Tα αιτήματα των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων παρουσίασε τη Δευτέρα στην υποεπιτροπή που έχει συσταθεί στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, με στόχο το συμβιβασμό των πολιτικών κομμάτων για τη σύνταξη νέου Συντάγματος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος, μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους, είπε: «Δεν θέλουμε να είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Πρωταθλητές γιατροί στη Συνταγογράφηση!

Ούτε μια ούτε δυο αλλά 500 συνταγές το μήνα κατά μέσο όρο υπέγραφαν 11 γιατροι που σύμφωνα με τον υπουργό υγείας υπερσυνταγογραφούσαν. Οι συγκεκριμένοι γιατροί παραπέμπονται το επόμενο διάστημα. Ποιοι είναι.

«Οι δημοσιογράφοι μας είναι καθυστερημένοι»

Δείτε το βίντεο:

Βορίδης θεός: «Ήμουν δεξιός ακτιβιστής και έχω συμμετάσχει σε μερικές φασαρίες»... Ε και;

«Καταλαβαίνω ότι ένας χωρισμός μπορεί να δημιουργήσει πικρά συναισθήματα. Εγώ δεν θα μπω σ' αυτήν τη συζήτηση των αντεγκλήσεων. Δεν έχω καμία προσωπική αντιδικία με τον οποιονδήποτε. Η απόφασή μου ήταν πολιτική. Είχε να κάνει με το πολύ μεγάλο θέμα της υπερψήφισης ή όχι της δανειακής σύμβασης» τόνισε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ», επιχειρώντας να κλείσει τη συζήτηση για την προσχώρησή του στη ΝΔ.

Νεά ρήξη Αρβανιτόπουλου Διαμαντοπούλου – έδωσε εντολή να σταματήσει η εκτύπωση των “συνωστισμών”…



Νέα σύννεφα στις ήδη τεταμένες σχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας μετά την νέα πρωτοβουλία Αρβανιτόπουλου να δώσει εντολή για άμεση παύση της εκτύπωσης των ανιστόρητων βιβλίων του …συνωστισμού αλλά αυτή την φορά πήγε και ένα βήμα παραπέρα.

Ο Χολέμπας ήταν το κλειδί του αγώνα

Μπορεί τα φώτα να έπεσαν στον Ζαν Μακούν στο χτεσινό ματς του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο αλλά την αθόρυβη δουλειά την έκανε ο Έλληνας ακραίος μπακ και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Βαλβέρδε...


H συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

«Όλα και περισσότερο αισιόδοξη» η Γερμανία για συμφωνία στο Eurogroup

Η γερμανική κυβέρνηση είναι «όλο και περισσότερο αισιόδοξη» για την επίτευξη συμφωνίας για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, δήλωσε την Δευτέρα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι μένει να διευθετηθούν τις επόμενες ώρες «ορισμένα σημεία».

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα Σχέδιο Μάρσαλ για να ανακάμψει, λένε τα γερμανικά συνδικάτα

Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει με πυριτιδαποθήκη και ταυτόχρονα αποδεικνύει την αποτυχία της διαχείρισης της κρίσης υπό την ηγεσία της καγκελαρίου Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Σαρκοζί, τονίζει σε φήφισμα συμπαράστασης η Συνομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) και επσημαίνει ότι η χώρας μας χρειάζεται ένα Σχέδιο Μάρσαλ, δηλαδή μια διευρυμένη πρωτοβουλία προώθησης επενδύσεων και σχεδίων εκσυγχρονισμού.

Συνελήφθη 18χρονος για την ηλεκτρονική επίθεση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την παράνομη διείσδυση στον ιστότοπο του υπουργείου είχε αναλάβει ομάδα ατόμων με την ονομασία Greek Hacking Scene (G.H .S.).
Συνελήφθη ένας 18χρονος ημεδαπός, μέλος της ομάδας, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον δύο νεαροί ημεδαποί, ηλικίας 16 και 17 ετών.

Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οργανωμένη ηλεκτρονική επίθεση που είχε δεχτεί η ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις αρχές του μήνα (2.2.2012).

Καραγκιόζηδες: Διαμαρτυρία του AFP για ανάρτηση χωρίς άδεια φωτογραφιών του στο site της ΕΛ.ΑΣ.

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Αστυνομία απέστειλε ο διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Εμάνουελ Χογκ, καθώς στο site της ΕΛ.ΑΣ. αναρτήθηκαν φωτογραφίες του Agence France-Presse χωρίς την άδεια του πρακτορείου.

Ανικανότητα και απροθυμία για μεταρρυθμίσεις, βλέπει στην Ελλάδα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

«Ανικανότητα και απροθυμία για μεταρρυθμίσεις», είναι η διάγνωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για την Ελλάδα, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο εργασίας που απεκάλυψε την Δευτέρα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστική, λείπει η σχετική υποδομή, ενώ οι μεταρρυθμίσεις «δεν αποτελούν προτεραιότητα» για την Αθήνα.

Φυσικό αέριο & Κυπριακό επί τάπητος στη συνάντηση Σαμαρά-Χριστόφια

«Παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα, το Κυπριακό για μας παραμένει κορυφαίο ζήτημα στις προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Παρέμβαση Κοσόβου στην Ε.Ε. για να μη λάβει η Σερβία καθεστώς υποψήφιας χώρας

Η Πρίστινα, με επιστολή προς κράτη-μέλη της ΕΕ, ζητά να μην λάβει η Σερβία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας.

Ο υπουργός της Σερβίας, αρμόδιος για το Κόσοβο, Γκόραν Μπογκντάνοβιτς δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχει επιστολή, με την οποία οι αρχές της Πρίστινας ζήτησαν από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην λάβει η Σερβία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας.

Πάνω από τα 121 δολ. το αργό τύπου μπρεντ

Στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του περασμένου Ιουνίου κινείται σήμερα η τιμή του πετρελαίου μπρεντ, μετά την απόφαση του Ιράν να σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου του προς τη Βρετανία και τη Γαλλία.

Παπαδήμος παντού...

Ο Παπαδήμος μας έβαλε με ψεύτικα στοιχεία στην Νομισματική ένωση.
Ο Παπαδήμος συμβούλευε τον Γιωργάκη να κάνει αυτές τις μαλακίες που έκανε 2 χρόνια τώρα.

Θετικό κλίμα για PSI, νέο δάνειο

Θετικά αποτιμούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, τα αποτελέσματα του χθεσινού Euro working Group (Eurogroup σε τεχνικό επίπεδο), για το νέο πρόγραμμα, τη νέα δανειακή σύμβαση προς την Ελλάδα και το PSI.

Όλες οι αλλαγές στο Ε1 - Τι να προσέξετε

Αλλαγές θα έχει εφέτος το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή των δηλώσεων τους στην εφορία. Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας τους, να δηλώσουν αν τακτοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους, καθώς και αν έχουν καταθέσεις και ακίνητα στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα:

Βεστερβέλε: «Ευθύνη του ισχυρού είναι να δείχνει ευαισθησία»

Την ανησυχία του για τους τόνους της αντιπαράθεσης στην Ευρώπη εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή του στη ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Die Welt», από τη Λατινική Αμερική, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

ΠΑΣΟΚική ομερτά: Ψευτοκαβγάδες ΠΑΣΟΚων για τα μάτια του κόσμου

Επιστολή παραίτησης απέστειλε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Αριστερής πρωτοβουλίας του κόμματος. Δηλώνει προδομένος από τις πολιτικές που ακολούθησε το κόμμα.

Ν. Μηταράκης: Μόνη λύση μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ

«Η μόνη λύση για τη χώρα είναι μία αυτοδύναμη κυβέρνηση», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο αν. υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας ΝΔ, Νότης Μηταράκης και απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. «Εδώ και δύο χρόνια το ΠΑΣΟΚ απέδειξε την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Είναι δύσκολο α συνεργαστείς με ένα κόμμα που μας κράτησε στην ύφεση», δήλωσε.

W. Munchau: Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει αν θέλει Δημοκρατία

Εξαιρετικά καυστικός απέναντι στις προθέσεις και τις ενέργειες της Γερμανίας αναφορικά με την Ελλάδα εμφανίζεται με άρθρο του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο οικονομικός αναλυτής της εφημερίδας, Βόλφγκανγκ Μίνχαου.

Στους 12 σημαντικότερους προμηθευτές οίνου της Γερμανίας η Ελλάδα, με εξαγωγές 23 εκ €

Στη 12η θέση μεταξύ των χωρών που προμηθεύουν με κρασί την γερμανική αγορά κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης του Οικονομικού και Εμπορικού Γραφείου της πρεσβείας μας στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας. Η μεγαλύτερη ποσότητα των εισαγωγών της Γερμανίας προέρχεται από την Ιταλία, με μερίδιο 44%. Τη δεύτερη θέση καταάμβάνει η Γαλλία, με μερίδιο 16,4%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισπανία, με μερίδιο 15,2%. Σύμφωνα με την έκθεση οι τρεις αυτές χώρες καλύπτουν περίπου τα 3/4 των εισαγωγών της Γερμανίας.

Μ. Φέκτερ: Επί τάπητος ο ειδικός λογαριασμός για Ελλάδα

Το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ειδικού λογαριασμού για τα δάνεια διάσωσης της Ελλάδας εξετάζουν οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης στο πλαίσιο του νέου πακέτου χρηματοδότησης της χώρας που θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup, σύμφωνα με την Αυστριακή υπουργό Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.

Η ΕΚΤ εξετάζει το πώς θα βοηθήσει την Ελλάδα χρησιμοποιώντας τα κέρδη από τα ομόλογα

Η ΕΚΤ ψάχνει τρόπο ώστε οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης να διοχετεύσουν κέρδη από τη συμμετοχή της ΕΚΤ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα για να βοηθήσουν την Ελλάδα, επιβεβαίωσε σήμερα με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο γενικός διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Antonio Sainz de Vicuna, ο οποίος διευκρίνισε ότι η κεντρική τράπεζα απαγορεύεται να χρηματοδοτεί τις κυβερνήσεις.

Σοβαρότης ΜΗΔΕΝ: Πρόστιμο 202,4 εκατ. ευρώ σε πρατήριο καυσίμων στη Σητεία επέβαλε το ΣΔΟΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων (ΠΟΠΕΚ) ανακοίνωσε σήμερα πως το ΣΔΟΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 202,4 εκατ. ευρώ σε ένα και μόνο πρατήριο στη Σητεία.

Υπέβαλε την παραίτησή του από το Πολιτικό Συμβούλιο

Με επιστολή του προς τον Γ.Παπανδρέου, που κοινοποιείται και στον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Μ.Καρχιμάκη, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του από το Πολιτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου:


ΞΕφτιλισμένοι!!! Άκυρος ο ανδριάντας του Μ.Αλεξάνδρου στον Χολαργό!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού συνήλθε και εξέτασε σε όλη την έκταση το ιστορικό και την εξέλιξη που υπήρξε σχετικά με τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και συνέταξε λεπτομερές πρακτικό (10/2/12), αντίγραφο του οποίου θα δοθεί στον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού και τον δωρητή κ. Μπάμπη Στάικο. Συνοπτικά, το περιεχόμενο του Πρακτικού έχει ως εξής:

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Βίντεο από τα χθεσινά επεισόδια

Δείτε το:

Συνάντηση Σαμαρά - Χριστόφια

Mε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια συναντάται στις 10.00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη.

Ποιοι είναι οι μέτοχοι των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών το 2012

Τη μετοχική σύνθεση των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών, ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), στην ιστοσελίδα του, για το 2012. Δεν παρουσιάζονται αλλαγές στα μετοχολόγια των καναλιών τηλεόρασης, με εξαίρεση τη μετοχική σύνθεση του ΣΚΑΪ. (Δείτε τον πίνακα με τους μετόχους όλων των τηλεοπτικών σταθμών της Ελλάδας στο τέλος του άρθρου).

Έβαλαν μάσκα χιμπατζή σε άγαλμα του Αντρέα...

Κι όμως! Ακόμα και σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί που πιστεύουν ότι ο Ανδρέας έκανε καλό στη χώρα... επειδή την κατέστρεψε με τον αλόγιστο δανεισμό και έφερε το δημόσιο χρέος από τα 2 δις στα 45 δις!!! Κάποιοι μάλιστα που πιστεύουν αυτή τη μαλακ@@ ετοιμάζονται να ιδρύσουν και κόμματα και θα πούνε τέτοιες παπαριές για να υποκλέψουν την ψήφο των απογοητευμένων ΠΑΣΟΚων. Δείτε και τη φώτο του χιμπατζή:

Αποχώρηση του 3% των υπαλλήλων από κάθε υπουργείο προβλέπει κυβερνητικό σχέδιο

Σχέδιο για την αποχώρηση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2012 επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο σχεδιασμός αυτός προβλέπει οριζόντια περικοπή του 3% -κατά μέσο όρο- των μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων που απασχολούνται σε κάθε υπουργείο, καθώς και στα πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που βρίσκονται υπό την εποπτεία τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τη ρύθμιση εξαιρούνται οι ένστολοι των υπουργείων Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Πάτρα: ''Ροζ'' εκβιασμός με ερασιτεχνικά βίντεο - Ο έρωτας που έγινε εφιάλτης!

Γόνος πασίγνωστης οικογένειας από τον επιχειρηματικό χώρο της Πάτρας απειλεί την πρώην σύντροφό του με δημοσίευση ερωτικών τους βίντεο στο διαδίκτυο!

Πρόκειται για μία εφιαλτική ιστορία μεταξύ δύο νέων, που δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να απασχολήσει και την Ελληνική δικαιοσύνη καθώς η νεαρή δεν είχε άλλο τρόπο να αμυνθεί πέρα από την υποβολή μήνυσης εναντίον του πρώην της.

Κ. Μαρκόπουλος: «Χωρίς έγκριση από τον λαό, η ΝΔ κινδυνεύει να έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ»

«Η μεγαλύτερη μαγκιά είναι η αξιοπιστία και η πειστικότητα. Οι δε μεγάλες αποφάσεις δεν σκιάζονται ούτε από φιλίες, ούτε από προσωπολατρίες» είναι το σχόλιο του πρώην βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου που ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του μετά τη διαγραφή του από το κόμμα. Με τον τρόπο αυτό απαντά στο «τζάμπα μάγκες» του Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα προχωρά και ένα βήμα πιο πέρα, τονίζοντας πως «διαφωνήσαμε πολιτικά. Τόσο απλά. Και τόσο σοβαρά συγχρόνως».

Έλλειμμα στο 6,3% του ΑΕΠ το 2012 προβλέπει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός

Στη Βουλή θα κατατεθεί τα επόμενα 24ωρα ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2012, ο οποίος θα παρουσιασθεί σήμερα, Δευτέρα, στο Eurogroup από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

FT: ''Κανείς δεν πιστεύει την Ελλάδα – Κανέναν δεν εμπιστεύεται η Ελλάδα''

Οι Financial Times χρησιμοποιούν ένα ρητό του Σόλωνα για να δείξουν πόσο αναξιόπιστη έγινε η χώρα μας:''όλοι οι όρκοι του κόσμου δεν αξίζουν όταν βγαίνουν από το στόμα ενός ανθρώπου που δεν μπορεί ή δεν θέλει να τιμήσει τα λόγια του''.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο ''Οι προσβολές βλάπτουν την οικονομία''

«Η ελίτ δεν πληρώνει φόρους στην Ελλάδα και πρέπει να δεχτείτε την τεχνική βοήθειά μας»

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε την Ελλάδα να δεχτεί τη βοήθεια που προσφέρει η Γερμανία για την αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και την καλύτερη λειτουργία του φορολογικού μηχανισμού, η οποία αν και έχει προσφερθεί μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί, είπε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel am Sontag».

Έχουμε και την ηθική στήριξη των ΗΠΑ... γιατί για καμιά επένδυση ούτε λόγος


Γκάιτνερ στο πλευρό του ΔΝΤ για Ελλάδα

Τη στήριξη των ΗΠΑ έχει το ΔΝΤ για συμφωνία περί των ελληνικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων δια στόματος του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Τίμοθι Γκάιτνερ.


Τον Γ. Γκάουκ των Σοσιαλδημοκρατών στηρίζει για την προεδρία η Μέρκελ

Την επιλογή των Σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία, τον δημοφιλή ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Γιόακιμ Γκάουκ, φέρεται να υποστηρίζει η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας.