21 Φεβρουαρίου 2012

«Ρεαλιστική» ημερομηνία θεωρεί η Νέα Δημοκρατία την 29η Απριλίου για εκλογές

Πρόθυμη να αποδεχθεί διεξαγωγή εκλογών στις 29 Απριλίου εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία, εάν η επιλογή 8η Απριλίου αποδειχθεί πως δεν παρέχει αρκετό χρόνο, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του κόμματος στο Reuters.

Καταψηφίζει ο Καρατζαfuhrer... και του κουνάει μαντήλι κι ο Πλεύρης

Την απόφαση του να καταψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης την Τρίτη, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στους κ. Παπαδήμο, Παπανδρέου και Σαμαρά.
«Ο ΛΑΟΣ αποφάσισε να καταψηφίσει τον εφαρμοστικό εκτός κι αν υπάρχουν πράγματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του κόμματος» δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, όπου συζητήθηκε το θέμα.

Εξέφρασε επιφυλάξεις για το εάν και εφόσον μπορεί η παρούσα κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προβλέψεις της συμφωνίας «όχι με λάθος τρόπο», ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για λαθεμένους χειρισμούς και έλλειψη σθένους, καθώς και για έλλειμμα στη διαπραγμάτευση από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, τα οποία σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη «οδήγησαν σε αποτελέσματα τα οποία θα βασανίζουν για πάρα πολλά χρόνια τον ελληνικό λαό βάζοντας σε μεγάλη δοκιμασία την Ελλάδα και την ύπαρξη αν θέλετε, αδέσμευτου και ελεύθερου κράτους».

Τέλος, εξέφρασε φόβους ότι «ο κ. Παπαδήμος, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν τίποτε από αυτά που θα εξασφάλιζε αύριο μία θετική πορεία για τον τόπο».

ΥΓ. Να θυμίσουμε ότι χθες ο Πλεύρης δήλωσε πως ελπίζει το ΛΑΟΣ να ψηφίσει διατάξεις που είναι θέσεις του κόμματος όπως η μείωση του κράτους...

Απαιχτο βίντεο με τον άντρα της Προέδρου της Φινλανδίας να καρφώνεται στο μπούστο της διπλανής του

O σύζυγος της προέδρου της Φινλανδίας Pentti Arajarvi, δε μπορούσε να πάρει το βλέμμα του από το μπούστο της πριγκίπισσας της Δανίας Mary (από την άλλη μεριά κάθεται ο βασιλιάς Κωνσταντίνος). Αλλά η μεγαλύτερη πλάκα είναι η αντίδρασή του μόλις αυτή γύρισε και τον έιδε ότι καρφωνόταν. Πολύ γέλιο το άτομο:

Βίντεο: Ακούστε τι είπε ο Τράγκας και τον "ξεκώλιασε" η Μέρκελ

Ακούστε τι είπε και στη συνέχεια διαβάστε τη δήλωσή του:

Σάλος στις Βρυξέλλες από τη φοβερή αποκλειστικότητα Χατζηνικολάου... ίσα που ακυρώνεται το μνημόνιο!

Κλονίζει συθέμελα το σάπιο βασίλειο των Βρυξελλών η αποκλειστική αποκάλυψη του Νίκου Χατζηνικολάου που είναι ικανή να φέρει τα πάνω κάτω στις αποφάσεις του Eurogroup! Δείτε τι ανακάλυψε ο φοβερός ο παίχτης:

Βίντεο: Φαντάζεστε να είχε γίνει αυτό όταν μιλούσε ο Μητσοτάκης;

Δείτε τι έγινε όταν μιλούσε ο Παπαδήμος:

Και λίγο βραδυνό γέλιο: Βλάσης Τσάκας; Άξιος!

Από καιρό εις καιρόν βγαίνει από το αστυνομικό ρεπορτάζ η είδηση ότι κάποιος απατεώνας εξεπάτησε κάποιους αφελείς. Με το πρόσχημα ότι είναι στο πολιτικό γραφείο Υπουργού ή βουλευτού της περιοχής τάζει διορισμούς και εισπράττει σχετικές προκαταβολές έναντι. Και μόλις ενθυλακώνει το μαρούλι, μην τον είδατε τον Παναή. Βγαίνει προς άγρα νέων θυμάτων. Άλλωστε, όπως λέει κι η σχετική παροιμία, ένα κορόιδο πεθαίνει, δέκα γεννιούνται.

Οι κήρυκες του μίσους

Του Αγγελου Σταγκου
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν είναι εύκολο να δεχθεί ένας λαός την απότομη πτώση του βιοτικού του επιπέδου, ιδιαίτερα όταν έχει συνηθίσει να το βλέπει να ανεβαίνει με αυτόματες σχεδόν διαδικασίες. Ακόμη πιο δύσκολο είναι να δεχθεί την αίσθηση της ανασφάλειας που προκαλούν η ύφεση και η ραγδαία άνοδος της ανεργίας σε ύψη που δημιουργούν προϋποθέσεις κοινωνικής αναταραχής.

"Κουρεύει" 137 εκ.ευρώ χρέους στο ΜΤΣ ο Αβραμόπουλος -Το πάνε για επικουρικό;

“Σβήνει” έλλειμμα 137.000.000 ευρώ,υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος.Εξηγήσεις για το πως θα γίνει το "σβήσιμο" δεν έχουν δοθεί και οι "υποψιασμένοι" απόστρατοι κάνουν λόγο για ενεργοποίηση του σχεδίου μετατροπής των Μετοχικών Ταμείων σε επικουρικά,κάτι που δεν το έχουν δεχτεί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το ΥΕΘΑ αναφέρεται:

Έλληνας βουλευτής έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό

Έλληνας βουλευτής έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ τον δραματικό  Μάιο του 2011.

Σε αυτή την βαρύτατη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης.

Συγκεκριμένα...

Από την υποτίμηση στην αναγέννηση

Tου Νικου Γ. Ξυδακη
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

H περασμένη εβδομάδα άφησε αποκαΐδια αβεβαιότητας, φόβου και μανιοκατάθλιψης πάνω στη χώρα. Παρά την επεισοδιακή υπερψήφιση του αιματηρού Μνημονίου ΙΙ από τη Βουλή, παρά τη σφοδρή αντίδραση του απεγνωσμένου πληθυσμού, παρά την αποδοχή τεράστιων θυσιών και την υποθήκευση του μέλλοντος, εκ μέρους των Ελλήνων, είδαμε τους βόρειους εταίρους μας...

Guardian: Υπό περαιτέρω συμπίεση οι μισθοί στην Ελλάδα

Επικαλούμενος κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ, ο ανταποκριτής του Guardian στις Βρυξέλλες μεταδίδει ότι η προγραμματισμένη μείωση των μισθών στην Ελλάδα κατά 15% την επόμενη τριετία, δεν θεωρείται επαρκής για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Τι κόστος θα έχει στη Γερμανία το ελληνικό κούρεμα

Εκπρόσωπος της FMS δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει ποιο θα είναι το κόστος που θα έχει η συμφωνία για την τράπεζα. Οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα υποστούν πλήγμα από τη σημαντική διαγραφή ελληνικού χρέους, που συμφωνήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, καθώς μια τράπεζα η οποία διακρατεί μεγάλο αριθμό ελληνικών κρατικών ομολόγων ανήκει πλέον στο κράτος.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση «Coca - Cola» και «Sprite»

Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, από την ελληνική εταιρεία «Coca - Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. / Coca - Cola Τρία Έψιλον» σχετικά με τη διακίνηση ανθρακούχων αναψυκτικών, με την εμπορική επωνυμία «Coca - Cola» και «Sprite», τα οποία, από αναφορές παραπόνων καταναλωτών, παρουσίασαν...

ΣτΕ: Συνταγματικό και νόμιμο το Μνημόνιο 1

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο) θα προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), μετά τη δημοσίευση της 145 σελίδων απόφασης της πλήρους Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε ότι είναι συνταγματικό, νόμιμο, σύμφωνο με τις διεθνείς συμβάσεις και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το πρώτο Μνημόνιο του 2010.

Το χρονοδιάγραμμα του PSI και ο ειδικός λογαριασμός

Το χρονοδιάγραμμα για την απομείωση του ελληνικού χρέους (PSI) και οι διευκρινίσεις για τον ειδικό λογαριασμό για το ελληνικό χρέος μετά την απόφαση του Eurogroup:

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της εβδομάδας θα γίνει επίσημη αναγγελία του PSI, έως τις 9 του Μαρτίου...

Νέα απόφαση υπέρ ανθρώπων που δεν πλήρωσαν το χαράτσι

Το δικαστήριο Πατρών δικαίωσε δύο δικηγόρους οι οποίοι είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ, προκειμένου να μην τους διακοπεί το ρεύμα στα σπίτια και τα γραφεία τους.

«Δεν έχω σχέση με τους Anonymous», ισχυρίζεται ο 18χρονος μαθητής

Κάθε ανάμειξη στην επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης στις 2 Φεβρουαρίου αλλά και οποιαδήποτε σχέση με τους Anonymous, αρνείται ο 18χρονος μαθητής, που συνελήφθη χτες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...


TO KKE ENOXΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!''


''ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ'' ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!

«Το ΚΚΕ απευθύνει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης:

Μετά τον Τζηκαλάγια, έτοιμοι και δύο βουλευτές των Σερρών

Μετά τη δήλωση του βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ Τζηκαλάγια, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών δημοσιογράφων, ετοιμάζονται και οι δύο βουλευτές των Σερρών να προβούν σε κάτι ανάλογο τις επόμενες ημέρες.

"Έχω ξεχάσει από πότε έχω να κάνω σεξ..."

H Μαρία-Λουίζα Βούρου κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο modeling. Κορμί θανατηφόρο, βλέμμα πονηρό και το νεαρό μοντέλο ήταν έτοιμο να κατακτήσει τις πασαρέλες αλλά και την τηλεόραση. Η Μαρία-Λουίζα έγινε περισσότερο γνωστή όταν δημοσιοποιήθηκε στα μέσα το θέμα της πατρότητάς της.

Ποιος τον φίλησε αυτόν τον παπάρα και σκουπίζεται; Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ αφήνει Γ. Βλάχος

Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Βλάχος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία. «Με το κόμμα μου ούτε αντιδίκησα, ούτε είμαι σε πόλεμο, ούτε είμαι σε αντιπαράθεση. Ακούω και θα ακούσω τι θα πει, θα ακούσω τι θα προτείνει και θα πάρω και εγώ τις αποφάσεις μου. Εγώ δεν αποκλείω την επιστροφή μου στη Νέα Δημοκρατία.

Βίντεο: Άπαιχτο σύνθημα οπαδών του ΠΑΟΚ για την χρεοκοπία και τη δραχμή :)

Δείτε το

Προτάσεις για το Σύγχρονο Λύκειο

Σε μια εποχή που η Ελλάδα αναζητεί τις βάσεις για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα εμπνεύσει τους πολίτες και θα δώσει ώθηση στην οικονομία, πραγματοποιήθηκε σήμερα από την αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, η παρουσίαση της πρότασης μας για το Σύγχρονο Λύκειο.

Λέτε να μας λυπηθεί ο θεός; Πάντως αν δεν το ακούσω δεν το πιστεύω: Συμμετοχή σε νέο κόμμα προαναγγέλλει ο Γ. Μανώλης

Την πρόθεση να συμμετάσχει σε νέο κομματικό σχηματισμό, εκδήλωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης.


Tην ίδρυση κόμματος «πολύ σύντομα», προανήγγειλε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης που παραιτήθηκε πρόσφατα από υπεύθυνος Συνδικαλιστικού, λόγω της θετικής στάσης της ηγεσίας του κόμματος στο νέο «μνημόνιο"

Μανιχέστο Καμμένου

Από το FB του Πάνου Καμμένου

"Μαθαίνω τις σκέψεις μου από τον δικό τους φόβο"
Κινέζικη παροιμία
[Τι φτωχή η ελληνική γλώσσα!! Να μην έχει μια παροιμία για τον τρόμο των άλλων μπροστά στον Πάνο και να αναγκάζει τον ΕΛΛΗΝΑ να ψάχνει σε κινέζικες παροιμίες...]
 

Είναι πια φανερό ότι πλέον δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ της πραγματικότητας της ζωής και της virtual πραγματικότητας της υπό κατάρρευση μεταπολίτευσης και των σαπρόφυτων και καρκινωμάτων που τρέφει...

Γράφει σήμερα το Παρόν ότι δήθεν σκέπτομαι να μην προχωρήσω στην ίδρυση του κινήματος πολιτών λόγω έλλειψης υποψηφίων και «χρηματοδοτικών πόρων».

Η συνέχεια στο naxios.blogspot.com

Πούτ@@ Made in Μέρκελ, στον Τράγκα: 25.000 ευρώ πρόστιμο για μπινελίκια

Συνολικό πρόστιμο 25.000 ευρώ, επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, έπειτα από καταγγελίες ιδιωτών. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για...

Συνταξιούχος ο Γιάννης Πολίτης... αλλά αφού είναι πρασινοφρουρός ξαναπροσλήφθηκε στην ΕΡΤ

H Πηνελόπη Γαβρά θα πάρει τη θέση της στο τιμόνι του ενημερωτικού talkshow τις Πέμπτες στη ΝΕΤ! Μαζί της ο Γιάννης Πολίτης, που ανανεώθηκε η σύμβαση του, αφού έχει ήδη ενημερώσει ή θα ενημερώσει σύντομα τους αρμοδίους ότι...

Προσοχή στις αντι-γερμανικές "σειρήνες"... γιατί τα συμφέροντα των Τραγκαδων δεν είναι τα ίδια με του λαού

Πρέπει να μας γίνει συνήθεια να ψάχνουμε την αλήθεια στο ακριβώς αντίθετο από αυτό που μας σερβίρουν τα ΜΜΕ. 

Τα συμφέροντα των ΜΜΕ και των Ελλήνων πολιτών είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αντικρουόμενα καθώς τα ΜΜΕ κερδίζουν από τα χρήματα που εμείς όλοι χάνουμε με μεσολαβητή το κράτος. Το κράτος τα εισπράττει από εμάς υπό τη μορφή φόρων και τα χαρίζει στα ΜΜΕ υπό τη μορφή κρατικής διαφήμισης, διαγραφής χρεών και ανάθεσης τεράστιων δημοσίων έργων. Οπότε ΔΕΝ απαιτεί μυαλό να καταλάβουμε ότι εφόσον τα ΜΜΕ θεωρούν τους Γερμανούς "κακούς" είναι γιατί αυτό συμφέρει τα ΜΜΕ και όχι τον μέσο Έλληνα.

"ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ" ΥΠΟΠΤΟ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΜΗΝΕΣ Ο ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ... ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ "ΝΑΙ" ;)

[Δεξί Εξτρέμ: το σχόλιο στο τέλος...]

ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ, ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΙ

ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς που πράγματι έχει παρουσιάσει ένα προφίλ πολιτικού άνδρα που σέβεται τους νόμους, τους θεσμούς και πάνω απ' όλα την έννομη τάξη και κατ' επέκταση το έργο και τις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε λίγες ώρες μετά τα φοβερά επεισόδια  ότι θα βγάλει την κουκούλα "από τα καθάρματα που έκαψαν την Αθήνα". Συμφωνούμε. Να την βγάλει. Για να τους δούμε κι εμείς.

FT: Και τρίτο πακέτο διάσωσης θα χρειασθεί η Ελλάδα

Μία «αυστηρά εμπιστευτική» έκθεση με θέμα τις προβλέψεις αναφορικά με το ελληνικό χρέος αποκαλύπτουν σήμερα οι Financial Times στο πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσής τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η εν λόγω μελέτη προετοιμάστηκε για τα υπουργεία οικονομικών της ευρωζώνης και αποκαλύπτει ότι το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης είναι σημαντικά «εκτός τροχιάς», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να χρειαστεί και άλλο πακέτο διάσωσης, όταν τελειώσει το δεύτερο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε χθες βράδυ στις Βρυξέλλες.

ΕΤΧΣ: Άντληση 2 δισ. ευρώ από τις αγορές, με μόλις 0,19%

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) άντλησε ποσό ύψους 2 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, ανακοίνωσε σήμερα το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας.

Πρέπει να αυξήσουμε 40 δισ. το ΑΕΠ σε οκτώ χρόνια! Γίνεται; ΠΑΠΑΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ...

Γράφω - και λέω - για εκατομμυριοστή φορά: τα νούμερα - οι αριθμοί, όχι τα άλλα τα "νούμερα" - λένε πάντα την αλήθεια. Μπορείς να βάλεις άλλα νούμερα μπροστά κι άλλα πιο πίσω, για λόγους εντυπώσεων. Μπορείς σε κάποια να αναφερθείς και κάποια άλλα να τα παραλείψεις, γιατί έτσι σε βολεύει. Μπορείς, ακόμη, να συγκρίνεις ανόμοια μεγέθη για να πας το πράγμα εκεί που θέλεις...

Αλλά, σε κάθε περίπτωση, όσο υπάρχουν νούμερα, λένε πάντα την αλήθεια.

Α.Σαμαράς: «Σημαντική και θετική» η απόφαση του Eurogroup

«Σημαντική» και «θετική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς την απόφαση του Eurogroup από την Κύπρο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Μόνο με μεταρρυθμίσεις μπορεί η Ελλάδα να υπολογίζει στη νέα βοήθεια, λέει ο Σόιμπλε

«Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στη νέα διεθνή βοήθεια, μόνο εάν εφαρμόσει γρήγορα τις υπεσχημένες πολιτικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά το τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλες.

Κατάσχεση στην Imako του πρασινοφρουρού του Κωστόπουλου

Δικαστικός επιμελητής συνοδεία αστυνομικών με κατασχετήριο από εταιρεία στον χώρο του προωθητικού διαφημιστικού δώρου εισέβαλαν σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στα γραφεία της εκδοτικής εταιρείας «Imako» του Π. Κωστόπουλου (στη φώτο βλέπετε το νέο του σκάφος...) και ενημέρωσαν το προσωπικό ότι πρέπει να απομακρύνουν άμεσα τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Εξαιρέθηκαν από το κούρεμα ομολόγα αξίας 6 δισ. ευρώ των ιδιωτών

Στην εξαίρεση από το κούρεμα ομολόγων αξίας 6 δισ. ευρώ που διακρατούν  ιδιώτες επενδυτές προχώρησαν η Κυβέρνηση και η Ευρωζώνη. Αν και στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26 Οκτωβρίου είχε συμφωνηθεί να κουρευτεί ονομαστικό χρέος ύψους 206 δισ. ευρώ που βρίσκεται στα χέρια των ιδιωτών ομολογιούχων, με τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup το ποσό αυτό μειώθηκε στα 200 δισ. ευρώ.

Στην Αθήνα σύμφωνα με το CNN το καλύτερο σινεμά του κόσμου!

Πρώτο σε λίστα του CNN με τα καλύτερα σινεμά του κόσμου το Σινέ Θησείο, ο θερινός κινηματογράφος στην οδό Αποστόλου Παύλου.
«Η Αθήνα φιλοξενεί πολλά θερινά θέατρα στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά κανένα δεν προσφέρει τη μαγευτική θέα του Σινέ Θησείον» γράφει ο συντάκτης του άρθρου.

Άμα φύγει ο Μπένυ από ΥΠΟΙΚ, η ΝΔ θα συνεχίσει να συμμετέχει στην Κυβέρνηση;

[Αν φύγει ο Μπένυ από το Υπ. Οικονομικών προκειμένου να γίνει κι αυτός αντιμνημονιακός, η ΝΔ δεν πρέπει να αποχωρήσει επίσης από την Κυβέρνηση; Λέω εγώ τωρα...]

Η σημερινή εμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά το Eurogroup είχε λένε πολλοί μια διάθεση απολογισμού. Ειδικά οι πρώτες κουβέντες που εκστόμισε ίσως να τα λένε όλα.

Γιάννενα:Κτηνοτρόφοι εναντίον ΜΑΤ στην παρέλαση για την απελευθέρωση της πόλης-Βίντεο!

Από τη μια οι κτηνοτρόφοι που ήθελαν να μοιράσουν γάλα για να διαμαρτυρηθούν και από την άλλη οι άνδρες των ΜΑΤ, με τους στρατιώτες και τους μαθητές να περιμένουν...

Όλα ήταν έτοιμα για τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο Δωδώνης. Οι επίσημοι είχαν πάρει τις θέσεις τους στην εξέδρα των επισήμων, με τους πολίτες να αποδοκιμάζουν και όλα έδειχναν ότι η παρέλαση για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους θα ξεκινούσε.

Μεγάλος καραγκιόζης τελικά: Υπό κράτηση τέθηκε και πάλι ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Υπό κράτηση με την κατηγορία της «συνέργειας σε μαστροπεία» και την «κατάχρηση δημοσίων αγαθών» τέθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν.

Οι κατηγορίες αφορούν στην υπόθεση «Κάρλτον» και ειδικότερα στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εξάρθρωση κυκλώματος πορνείας στην πόλη Λιλ.

Στο 53,5% η απομείωση της αρχικής αξίας των ομολόγων

Η συμφωνία, η οποία επετεύχθη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ιδιώτες πιστωτές της προβλέπει την απομείωση κατά 53,5% της αρχικής αξίας των ομολόγων που κατέχουν, η οποία αντιστοιχεί σε κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 107 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας.

Financial Times : Η αυστηρά απόρρητη έκθεση της τρόικας

Μέσα σε 10 σελίδες η τρόικα γράφει για πλήρη ελληνικό εκτροχιασμό, εκτιμά πως η λιτότητα θα μεγαλώσει την κρίση και την παγίδα χρέους της Ελλάδας και πως πιθανόν να χρειαστούμε και τρίτο πακέτο στήριξης.

Γερμανικός Τύπος: Συμφωνία – ανάσα για Ελλάδα

Στο ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους στρέφουν τώρα το βλέμμα τους οι αναλυτές, μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Πρώτη είδηση σε όλα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες. Στο πρωινό μαγκαζίνο της κρατικής τηλεόρασης ο ανταποκριτής της στη βελγική πρωτεύουσα σημείωνε στην πρωινή ανταπόκρισή του ότι διαφαίνεται επιτέλους φως στο τούνελ του ελληνικού ζητήματος.

Μπαρουέν: «Η Ελλάδα δεν θα τεθεί υπό επιτροπεία»... ΚΡΙΜΑ!

[Κρίμα που δεν θα μπει επίτροπος πάνω από τον Βενιζέλο και τον κάθε Βενιζέλο που αποφασίζει ότι γουστάρει προκειμένου να εξυπηρετήσει την πάρτη του! Χάθηκε μια ελπίδα να βελτιώσουμε το κράτος μας και τις δομές του, και προπάντων τη νοοτροπία του "έλα μωρέ ΄ντάξει! πως κάνεις έτσι"... ]

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν χαιρέτισε ως "ανέλπιστη" τη συμφωνία για το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας.

Επιστρέφουν στη Ν.Δ. οι μισοί διαγραφέντες

Αυτό τουλάχιστον υπολογίζει η Συγγρού, εφόσον με τη στάση τους δείξουν ότι έχουν διάθεση να επιστρέψουν υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει βάλει ο πρόεδρος.

Σημαντικός είναι ο ρόλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν ήταν τυχαία άλλωστε...

Ν.Δ.: Ανακούφιση όχι πανηγυρισμοί

«Τα 2 χρόνια λαθεμένης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, πενταπλασίασαν τα μέτρα», εκτιμούν στη ΝΔ, υποδεχόμενοι την ιστορική συμφωνία του Eurogroup.

«Ο στόχος του 120% του ΑΕΠ ήταν ο αρχικός. Δεν άλλαξε. Αυτό που άλλαξε ήταν τα μέτρα που υποχρεωθήκαμε να υπογράψουμε για να πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο», εξηγούν τα αρμόδια όργανα του κόμματος, σημειώνοντας πως η Ελλάδα...

Αισιόδοξη ματιά από τον αγγλόφωνο Τύπο για την απόφαση του Eurogroup

Με αισιόδοξη ματιά παρακολούθησε και ο διεθνής Τύπος τις εξελίξεις για την Ελλάδα.

Το BBC φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό του εκτενές ρεπορτάζ για την «ευρω – διάσωση» της χώρας μας, με τίτλο «Eurogroup: Εγκρίθηκε το δάνειο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Οι βασικοί όροι της πρόσκλησης του υπουργείου Οικονομικών για το PSI

Τους βασικούς όρους για την εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων που διακρατεί ο ιδιωτικός τομέας, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το κούρεμα στην ονομαστική αξία θα είναι 53,5%, τα νέα ομόλογα θα έχουν έως 30ετή διάρκεια...

Β. Σόιμπλε: Η Μπούντεσταγκ θα εγκρίνει τη συμφωνία

Την αισιοδοξία του ότι η πλειοψηφία της Μπούντεσταγκ θα εγκρίνει το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, στο οποίο κατέληξαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, εξέφρασε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ανοίγει η συζήτηση για τις εκλογές

Τη συζήτηση για τις εκλογές αναμένεται να ανοίξει η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με τις παρούσες συνθήκες και σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης, η 6η Μαΐου εμφανίζεται ως η πλέον πιθανή ημερομηνία, όλα όμως θα κριθούν από την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας.

Αυστριακός παπάρας: Πουλήστε νησιά στην Τουρκία-Του απάντησε όμως η Φέκτερ

[Μην πολυδίνουμε και σημασία σε τέτοιους μαλάκες που κυκλοφορούν παντού... τα λεγόμενά τους έχουν τόση αξία όσο του Γιακουμάτου που αν δεν είχαμε πρόβλημα και βοηθούσαμε εμείς αυτούς, ήταν ικανός να πει τέτοιες μαλακί@@. Ας σταθούμε περισσότερο στο ότι η Αυστριακή ΥΠΟΙΚ απαξίωσε πλήρως τις δηλώσεις του]

H κυβέρνηση της Αυστρίας καταδίκασε τις απόψεις του επικεφαλής του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Αυστρίας, Κριστόφ Λέιτλ ο οποίος σε συνέντευξη του επανέλαβε τις θέσεις που είχε διατυπώσει σε συνεντεύξεις του την περασμένη εβδομάδα, περί πώλησης ακατοίκητων ελληνικών νησιών στην Τουρκία.

Η υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ,σε ραδιοφωνική της συνέντευξη χθες τόνισε:

Le Soir: Σκάνδαλο από αυτούς που δίνουν μαθήματα στην Ελλάδα

Με αφορμή την παραίτηση του προέδρου της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ η εφημερίδα Le Soir δημοσίευσε άρθρο-ανάλυση του Maroun Labaki με τίτλο «Σκάνδαλο από αυτούς που δίνουν μαθήματα» στο οποίο ο αρθρογράφος επισημαίνει τις ευθύνες της Γερμανίας για τη σημερινή κατάσταση.

«Η παραίτηση του Βουλφ θα έπρεπε να προκαλέσει προβληματισμό σε όλους αυτούς που, σήμερα στην Ευρώπη, δίνουν μαθήματα καλής διακυβέρνησης προς όλες τις κατευθύνσεις, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί δεν είναι οι μόνοι ιεροκήρυκες.

Έκλεισε η συμφωνία – Το «μπαλάκι» στην Αθήνα

Σε μια συνολική συμφωνία για το νέο δάνειο και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα κατέληξαν οι 17 υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε πάνω από 14 ώρες. «Σήμερα έμαθα ότι η λέξη Μαραθώνιος είναι μια ελληνική λέξη» είπε χαρακτηριστικά ο επίτροπος Ρεν αντικατοπτρίζοντας το κλίμα που επικρατούσε στο συμβούλιο.

Τι προβλέπει η νέα συμφωνία για την Ελλάδα

Κατά 107 δισ. ευρώ θα μειωθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος από την εφαρμογή του PSI που συμφωνήθηκε στο Eurogroup. Το «κούρεμα» αυξάνεται στο 53,5% της αξίας των ελληνικών ομολόγω,ν ενώ το επιτόκιο για τα ομόλογα που λήγουν μέχρι το 2020 θα φτάνει σε μέσα επίπεδα το 2,63%.

Από 1-3 δόσεις η εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και ο φόρος εισοδήματος

Από μια έως τρεις δόσεις θα κληθούν οι έλληνες φορολογούμενοι να καταβάλουν εντός του έτους την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και το φόρο εισοδήματος, προβλέπει διάταξη που συμπεριελήφθη στον εφαρμοστικό νόμο της κυβέρνησης.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα θα γυρίσει ο Παπαδήμος από τις Βρυξέλλες και θα έχουμε μια επανάληψη της θριαμβευτικής υποδοχής του ΓΑΠ τον περασμένο Ιούλιο,στο υπουργικό συμβούλιο..
Στις 20.00 ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ,σε έκτακτο διάγγελμά του...

Η Ισπανία στέλνει αεροπλάνα για να επαναπατρίσει θησαυρό που "κέρδισε" στις ΗΠΑ

Η Ισπανία ανακοίνωσε χθες ότι θα στείλει 2 στρατιωτικά C130 στη Φλώριντα, προκειμένου να επαναπατρίσουν θησαυρό βάρους 17 τόνων που είχαν βρει αμερικάνοι δύτες και αμερικάνικο δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να επιστραφεί στη χώρα καταγωγής του.

Πρωινό γέλιο με Τσάκα

Ο Βλάσης Τσάκας υποστήριξε και πάλι πως η κατάθεση της νέας πρότασης εντός των επόμενων μερών είναι… διαδικαστικό ζήτημα – Νέο όνομα στην… επιφάνεια

Ο εκπρόσωπος του Σαουδαραβικού fund μίλησε στην εκπομπή «Η Δίκη» του ΣΚΑΙ και εξήγησε τους λόγους της νέας καθυστέρησης: «Η πρόταση ήρθε στις 5 το απόγευμα, αλλά διαπιστώσαμε κάποια λάθη. Επεστράφη στη Σαουδική Αραβία για να σταλεί και να κατατεθεί αύριο ή μεθαύριο. Η πρόταση θα περιλαμβάνει ποσό που θα καλύπτει τις ανάγκες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η απόρρητη έκθεση της τρόικας για την βιωσιμότητα του χρέους

Η τρόικα ζητά μεγαλύτερο κούρεμα και πιστεύει ότι θα χρειαστούν στην πορεία επιπρόσθετα μέτρα στην έκθεση που δίνει στη δημοσιότητα το Reuters.

Η απόρρητη έκθεση των 9 σελίδων για την βιωσιμότητα του ελληνικού που παρουσίασε ο Πολ Τόμσεν στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης αναφέρει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον χρήματα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κατά 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

Κυπριακή «σφήνα» στις αερομεταφορές

Εντείνεται ο ανταγωνισμός στις εγχώριες αεροπορικές μεταφορές, καθώς για πρώτη φορά εισέρχεται στο επιχειρηματικό «φιλέτο» της αερογραμμής Αθηνών - Θεσσαλονίκης μία «ξένη» εταιρία, οι Κυπριακές Αερογραμμές, οι οποίες διεκδικούν μερίδιο από το Δυοπώλιο της Aegean Airlines και της Olympic Air στη συγκεκριμένη διαδρομή. Οπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Cyprus Airways, από τις 26 Μαρτίου θα ξεκινήσει τρεις πτήσεις την ημέρα στο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, «σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές», όπως αναφέρει.

Οι πτήσεις της Cyprus Airways προγραμματίζονται ως εξής:
Αρ. Πτήσης
Αναχώρηση
Άφιξη
Αθήνα (ΑΤΗ) - Θεσσαλονίκη (SKG)
CY620
09.35
10.25
CY622
11.30
12.20
CY624
18.30
19.20
Θεσσαλονίκη (SKG) - Αθήνα (ATH)
CY621
09.55
10.45
CY623
13.05
13.55
CY625
16.55
17.45


«Η σύνδεση της Αθήνας με τη Θεσσαλονίκη ενισχύει την παρουσία μας στα δρομολόγια εσωτερικού με την ήδη λειτουργούσα γραμμή Ηράκλειο - Ρόδος. Η νέα αυτή πτήση αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, αποδεικνύει την αφοσίωσή μας και τη διάθεση αναβάθμισης της παρουσίας μας στην ελληνική αγορά, και ενισχύει τη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με το ελληνικό επιβατικό κοινό που μας τιμά και μας εμπιστεύεται επί 65 έτη» δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρίας, κ.Γ.Μαυρόκωστας.


Εντονος ανταγωνισμός

Με την είσοδο των Κυπρίων στην γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης από τον Μάρτιο, τα αεροπορικά δρομολόγια της Aegean, της Olympic και της Cyprus στον εν λόγω άξονα θα ανέρχονται συνολικά σε 18 ανά κατεύθυνση και ανά ημέρα.

Συγκεκριμένα, η Aegean θα πετάει οκτώ δρομολόγια ανά κατεύθυνση, η Olympic επτά και η Cyprus τρία, δημιουργώντας μία συνολική προσφορά τουλάχιστον 2.500 θέσεων επιβατών ανά κατεύθυνση κάθε ημέρα.

Μάλιστα, οι τιμές των εισιτηρίων είναι ενδεικτικές για το πόσο σκληρά θα κονταροχτυπηθούν οι εταιρίες, αφού ξεκινούν από τα 14 ευρώ. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τιμοληψία του «Βήματος» στις ιστοσελίδες των εταιριών που έγινε την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου για πτήσεις μετ'επιστροφής με ημερομηνία 26 -27 Μαρτίου 2012, προκύπτουν αρχικές τιμές ναύλου που ξεκινούν από τα 14 ευρώ ανά κατεύθυνση.

Χονδρικά, δηλαδή, μετά φόρων, το συνολικό κόστος του μετ' επιστροφής εισιτηρίου για το εν λόγω διάστημα ξεκινά από τα €79,64 (Olympic), €87,64 (Aegean) και €100,64 (Cyprus).

Ωστόσο, οι Κύπριοι φαίνεται να διαφοροποιούνται στην εμπορική πολιτική των προσφερόμενων θέσεων, καθώς ενώ οι Aegean και Olympic έχουν παρεμφερές μοντέλο -δηλαδή οικονομικές θέσεις τριών «ταχυτήτων» και την Business Class- η Cyprus προσφέρει πέντε κατηγορίες οικονομικών θέσεων, παρέχοντας έτσι δύο ακόμη κλίμακες φτηνότερων ναύλων.

Επίσης, διαχωρίζει τον ναύλο από τον επίναυλο καυσίμων και τους φόρους αεροδρομίων κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι φόροι να δείχνουν περισσότεροι.


Τι λέει η Cyprus


Πηγές της εταιρίας χαρακτηρίζουν την Ελλάδα «ζωτικής σημασίας αγορά», στην οποία «ανέκαθεν συγκεντρώνεται ο κύριος όγκος του πτητικού μας προγράμματος». «Πιστεύουμε ότι ωρίμασε ο χρόνος για να κάνουμε αυτή τη νέα στρατηγική κίνηση» σημειώνουν και επισημαίνουν ότι «το πτητικό μας πρόγραμμα είναι συνεχώς υπό μελέτη», κάτι που πιθανώς θα σημάνει μεγαλύτερη εμπλοκή στις εγχώριες μεταφορές.

Στο εύλογο ερώτημα εάν όλα αυτά οδηγούν σε χαλάρωση της συνεργασίας με την Olympic Air, οι ίδιοι κύκλοι απαντούν ότι με την θυγατρική της MIG υπάρχει «μια πολύ καλή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία, η οποία ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον». «Θεωρούμε δεδομένο ότι οι πτήσεις κοινού κωδικού με την Olympic Air θα συνεχιστούν και πιστεύουμε ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας μας» καταλήγουν.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ο καρντάσης, οι πονηρές νύχτες και οι πριγκηπικές φιλίες με το Γιώργο και άλλους

Ήταν κάποτε, όχι πριν και πολλά χρόνια, ένας «νταβατζής» στη Σαλονίκη. Κι όταν λέμε «νταβατζής» δεν εννοούμε το γνωστό είδος που κατήγγειλε ο Κώστας Καραμανλής (και το πλήρωσε…).

Εννοούμε το… άλλο είδος, το γνωστό…

Ο περί ου ο λόγος είχε «αυτονομία». Δηλαδή εκτός απ’ τη «διακίνηση» γυναικών (κυρίως απ’ τις χώρες του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού», αλλά και εγχώριες) διέθετε και –πολύ γνωστό στην συμπρωτεύουσα)- ξενοδοχείο, σε νυν σούπερ-ντούπερ αναβαθμισμένη περιοχή της πόλης, όπου γίνονταν τα πολλά «ραντεβού».

Eurogroup: Κενό 6 δισ. ευρώ «φρενάρει» τις συζητήσεις

Συμφωνία του υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup για μείωση του ελληνικού χρέους στο 123 με 124% του ΑΕΠ αναφέρει το πρακτορείο Reuters, με προοπτική να φτάσει στο 120%.

Έφαγε αυγό στη μάπα ενώ του φώναζαν «Το πάθος για χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα»

Ομάδα πολιτών αποδοκίμασε τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα (ξέρετε αυτόν που τα έχει βάψει μαύρα από τότε που τα γκάλοπ δείχνουν το ΠΑΣΟΚ κάτω από 10%) στη Λειβαδιά, έξω...

Γκάλοπ ΣΟΚ!! Αλματώδης άνοδος του ΠΑΣΟΚ που διεμβολίζει το δικομματισμό ΝΔ-ΔΗΜΑΡ!!!

Υπέρ της διεξαγωγής εκλογών τον Απρίλιο τάσσεται το 62,2%, ενώ οι αρνητικές γνώμες τόσο για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο όσο και για το έργο της κυβέρνησης είναι περισσότερες από τις θετικές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το Mega.


Ειδικότερα στην ερώτηση...