26 Φεβρουαρίου 2012

Τα άκουσε κι ο Καστανίδης σε πτήση της Aegean

Στη βουλή και στα τηλεπαράθυρα «κλαίει» κι αυτός για το δράμα του λαού, αλλά όταν πρόκειται για τον εαυτό του, πάνω απ΄ όλα οι ανέσεις και η καλοπέρασή του. Ο λόγος για τον τέως υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Καστανίδη ο οποίος την προηγούμενη Παρασκευή ταξίδευε, πρώτη θέση, με την πτήση των 9.30 της Aegean από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη.

Σε λίγο βίντεο ντοκουμέντο για τον σωτήρα Μ. Γλέζο

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι ποιοι είναι οι σωτηρες της Ελλάδος

Πάρτε και μια MEGAδημοσκόπηση ;)

Όχι γιαλατζί του στύλ "συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το μνημόνιο"... αλλά ποιος πιστεύετε ότι έχει την έξοδο από την κρίση στο τσεπάκι... και φυσικά μπορείτε να ψηφίζετε περισσότερους από έναν και προπάντων όσες φορές θέλετε μιας και θέλουμε να μετρήσουμε και το πάθος...

Σύλληψη 45χρονου για υπέρογκα χρέη στο Δημόσιο

Για ατομικά χρέη προς το Δημόσιο, συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, 45χρονος πρώην ιδιοκτήτης εταιρείας κατασκευής κτιρίων, η οποία έχει πάψει να λειτουργεί, ο οποίος χρωστούσε...

Βίντεο: Bayern - Schalke 2-0 με ωραία γκολάκια Ribery

Δείτε τα γκολ:

58 τουρκόσποροι από την Ξάνθη πήγαν στην Τουρκία να δούνε το «Άλωση 1453»... μαλακ@@ τους αφού θα το δείξει το MEGA σε λίγο

Περίπου 58 άτομα ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο της αυτοαπουκαλούμενης «Τουρκικής Ενω­σης Ξάνθης» και ταξίδεψαν με πούλμαν μέχρι την Αδριανού­πολη, για να παρακολουθήσουν την αμφιλεγόμενη ταινία που «σπάει ταμεία» στη γειτονική χώρα.

Πάλι δύσκολα ρωτάει η ΔΗΣΥ: «Δημοσιοποιείστε το πρώτο και το τελευταίο πόθεν έσχες»

Την δημοσιοποίηση του τελευταίου πόθεν έσχες βουλευτών και μελών της κυβέρνησης και της πρώτης δήλωσης περιουσιακών στοιχείων όταν εκλέχτηκαν στο κοινοβούλιο ή διορίστηκαν σε κυβερνητικά αξιώματα ζητά σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Δημήτρη Ζαφειριάδη.

ΣΟΚ! Γνωστή αμερικανίδα ηθοποιός: Οι Γερμανοί δεν μας άφησαν να κάνουμε γυρίσματα στην Ελλάδα!

Η Άσλεϊ Τζαντ ξεμπροστιάζει τους έλληνες γραφειοκράτες

Τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που εμποδίζουν το γύρισμα εμπορικών ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα αποκαλύπτει σε συνέντευξή της η Άσλει Τζαντ.

Η όμορφη αμερικανίδα ηθοποιός, μιλώντας το Πρώτο Θέμα, αποκάλυψε ότι...

Κωστόπουλος: Έπαθα κλινική κατάθλιψη σε μια μέρα! Μα στα αρχίδ@@ μας λέμε!

«Φινάλε;»

«Ξέρεις κάτι, κάπου μου αρέσει που ζούμε το τέλος μιας εποχής. Είναι μάλλον η ώρα να ξαναβαφτιστούμε σε άλλη νοοτροπία. Να ξεκολλήσουμε από τον πάτο. Ο,τι μάθαμε μετά τη μεταπολίτευση πρέπει να ενταφιαστεί. Είναι άρρωστα όλα, και πολιτικά και lifestyle. Ετσι χάνουμε το μέλλον κάθε μέρα που περνάει. Και δεν θέλω τα παιδιά μας να το ζήσουν αυτό».

Παρότι αποδέχεσαι τις ευθύνες σου, εκφράζεις πίκρα. Επειδή σου την πέσανε αναίτια, επειδή έχεις αδικηθεί, επειδή δεν σε αντιμετώπισαν με αξιοπρέπεια και σεβασμό;

Πόσα πληρώνει το ΠΑΣΟΚ τον προσωπικό γυμναστή του ΓΑΠ

Ο Γιώργος Παπανδρέου πληρώνει από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ,...

Kατερίνη: Μπήκε στο γήπεδο και αυτοπυρπολήθηκε

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 51χρονος άνδρας που περιέλουσε το σώμα του με εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά... Το περιστατικό σημειώθηκε μέσα στο γήπεδο της Κατερίνης και ο άτυχος άνδρας...

Πληρώνουμε ενοίκια 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τις Ανεξάρτητες Αρχές... οι ναζί φταίνε και γι αυτό

- Ποια είναι τα “χρυσά παλάτια” που στεγάζουν ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές
- Είναι κτίρια ευχάριστα και άνετα σε αντίθεση με άλλες χιλιάδες δημόσιες υπηρεσίες
- 21 ακίνητα του δημοσίου μένουν ανεκμετάλλευτα

Αν και θέλουν να είναι ανεξάρτητες και να παράγουν σοβαρό έργο υπέρ του πολίτη, εντούτοις, oι ανεξάρτητες Αρχές είναι απόλυτα... εξαρτημένες από τα λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού. Σχεδόν 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο πληρώνει το Δημόσιο σε ενοίκια για τα γραφεία που στεγάζουν 8 από τις 16 ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές.

Με γελοιογραφίες μας κοροϊδεύουν οι Τούρκοι για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις... δεν πειράζει, αφού δεν είναι ναζί είναι φίλοι μας

Με κάθε ευκαιρία οι γείτονες μας οι Τούρκοι μας κοροϊδεύουν για την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας μας κυρίως σατιρίζουν τις περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις.

«Ψάχνουν συνενόχους» «Μην ακούω περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης» λέει ο Αντώνης Σαμαράς

«Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει. Θέλει να φαινόμαστε παρέα, για να μας κάνει και εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω» λέει ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία κοιτά μπροστά με ένα πρόγραμμα εστιασμένο στην ανάπτυξη. «Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης» αναφέρει, ενώ σημειώνει ότι με τη νέα σύμβαση η Ελλάδα κερδίζει χρόνο και ανάσα έχοντας φθάσει στο παρά ένα της εξόδου από το ευρώ.

Μυστικό σχέδιο “κουρέματος” των δανείων στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά

-«Ισλανδική λύση» προτείνει στην κυβέρνηση αμερικανική εταιρεία
- Η πρόβα έγινε με το “κούρεμα” των στεγαστικών στους δημοσίους υπαλλήλους
- Τι σημαίνει αυτό για τους καταναλωτές
- Αναλυτικά παραδείγματα

Μυστικό σχέδιο «κουρέματος» των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, έχει στα χέρια της η κυβέρνηση και οι εποπτικές Αρχές της χώρας, σε μια προσπάθεια να προετοιμαστούν για το... μεγάλο κραχ που αναμένεται να επιφέρει στα δάνεια η τεράστια ύφεση.


Το σχέδιο παρουσιάστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες από την αμερικανική εταιρεία Bain στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της εξέτασης τρόπων και σχεδίων για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα πιστωτικά ιδρύματα την ανακεφαλαιοποίησή τους και τις επισφάλειες που θα προκύψουν.

Βασική παράμετρος είναι η εμβάθυνση της ύφεσης και για το 2012, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, βάσει των οποίων έγιναν και τα σενάρια της Black Rock που προβλέπουν ότι οι πρόσθετες επισφάλειες των τραπεζών θα είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής”, τώρα το σενάριο αυτό είναι ήδη ξεπερασμένο, γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η ύφεση (4,4% του ΑΕΠ αντί 2,8% της αρχικής εκτίμησης) τόσο μεγαλύτερες και οι αναμενόμενες επισφάλειες, αφού όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά θα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δόσεις των δανείων τους. Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, στο μυστικό report των ξένων οίκων που προτείνουν το σχέδιο, «την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες και η κυβέρνηση θα πρέπει να τη δουν και υπό ένα αναπτυξιακό πρίσμα, το οποίο σημαίνει μια συντεταγμένη απομόχλευση των επιχειρηματικών δανείων με διαγραφή χρεών στη βάση βιωσιμότητας των επιχειρηματικών σχεδίων, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις, απαλλαγμένες από τα βάρη των χρεών τους να μπορέσουν να αναλάβουν νέα επενδυτικά σχέδια και να ενισχύσουν την κερδοφορία τους».

Υπενθυμίζεται ότι στην Ισλανδία προχώρησε σε «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών σε ύψος ρεκόρ που ανέρχεται στο 16% του ΑΕΠ της χώρας.

Παρόμοιο σχέδιο εφαρμόστηκε και στις ΗΠΑ όπου πριν από λίγες ημέρες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι 49 από τις 50 Πολιτείες συμφώνησαν με τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες να διαγράψουν μέρος των οφειλών όσων έχουν στεγαστικά δάνεια.

Το κρίσιμο ερώτημα για την Ελλάδα, είναι εάν οι εποπτικές Αρχές και η ελληνική κυβέρνηση έχουν ανάλογο στρατηγικό σχέδιο, το οποίο όχι μόνο θα βοηθάει τις τράπεζες να επανέλθουν σε μια υγιή κατάσταση αλλά και κατά πόσο η επιχειρηματικότητα και στη συνέχεια τα νοικοκυριά μπορούν να επωφεληθούν.

Βέβαια, όπως επισημαίνουν παράγοντες της Τράπεζας της Ελλάδος, σε πρώτη φάση το κρίσιμο για την ανάπτυξη είναι οι επιχειρήσεις, γιατί το πρόγραμμα είναι να στηριχθούν ώστε να έλθει η ανάκαμψη, ενώ στη συνέχεια αυτό θα εφαρμοστεί και στην κατανάλωση, δηλαδή στα στεγαστικά και στα καταναλωτικά δάνεια.

Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες συντονισμένα θα κληθούν να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις ακόμη και ενήμερων δανείων και όχι μόνο των «κόκκινων», ακριβώς για να προλάβουν χιονοστιβάδα νέων επισφαλειών. Η ρύθμιση αυτή -που αναμένεται ότι για τις επιχειρήσεις μπορεί να ξεκινήσει μέσα στο 2012 και για τα νοικοκυριά αργότερα- θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση τη μείωση του ύψους της μηνιαίας δόσης μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, καθώς και περίοδο χάριτος σε ορισμένες ομάδες πληθυσμού, ενώ στη συνέχεια θα περιλαμβάνει και «κούρεμα» του κεφαλαίου και των τόκων.

Το «κούρεμα», εάν υιοθετηθεί το σχέδιο που προτάθηκε και έχει ως βάση το παράδειγμα της Ισλανδίας, θα είναι της τάξης του 30% στο κεφάλαιο των επιχειρηματικών, στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, πράγμα που σημαίνει ότι δυνητικά θα κοπούν οφειλές ύψους 70 δισ. ευρώ.

Η αρχή -σύμφωνα με το σχέδιο- θα γίνει από μεγάλες επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους κλάδους που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα αλλά χαρακτηρίζονται βιώσιμες και θα προβλέπει εκτός από το «κούρεμα» του κεφαλαίου, νέο δανεισμό καθώς και την τοποθέτηση «τοποτηρητή» από την τράπεζα δίπλα στον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης. Το στέλεχος αυτό θα έχει αρμοδιότητες σαν αυτές των τοποτηρητών που θα τοποθετήσει η Κομισιόν στα υπουργεία και θα συναποφασίζει για το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας αλλά και τα νέα επενδυτικά σχέδια.

Στα νοικοκυριά η πρόταση είναι το πρόγραμμα να ξεκινήσει από ομάδες πληθυσμού που η τράπεζα θα κρίνει ότι θα μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειο με τα νέα δεδομένα και όχι σε ανέργους ή άλλες ευπαθείς ομάδες που θα μπορούν να διευθετήσουν τις οφειλές τους μέσω του σχετικού νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ενα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση κουρέματος των οφειλών των δανειοληπτών είναι η απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, για «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων που έχουν πάρει οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον τα «κόκκινα» δάνεια με τους τραπεζίτες να φοβούνται το επόμενο διάστημα «έκρηξη» των μη εξυπηρετούμενων δόσεων για τα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια.
Μέσα σε τρία χρόνια τα επισφαλή δάνεια τριπλασιάστηκαν (από 5,8% το 2008 στο 15% την περσινή χρονιά), ενώ καταγράφεται επιδείνωση για τους πρώτους μήνες του 2012 όπου και εκτιμάται ότι κοντά στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν «χτυπήσει κόκκινο».

Ηδη, αυτό επισημαίνεται και στην ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «επηρεάστηκε δυσμενώς η ικανότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, με αποτέλεσμα την αύξηση των δανείων σε καθυστέρηση».

Ο φόβος πλέον είναι ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια του τραπεζικού μας συστήματος, αφού τα καθυστερούμενα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων προστίθενται στις μειωμένες καταθέσεις και στερούν από τις τράπεζες πολύτιμη ρευστότητα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τραπεζών, περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά καθυστερούν από έναν έως και τρεις μήνες να πληρώσουν τη δόση τους στην τράπεζα, ενώ άλλα 50.000 νοικοκυριά έχουν σταματήσει οριστικά να εξυπηρετούν τις οφειλές τους.

Το χειρότερο είναι ότι μήνα με τον μήνα αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που δεν μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους και αυτό παρά τις ρυθμίσεις που κάνουν οι ίδιες οι τράπεζες ή αυτές που επιχειρούν οι δανειολήπτες βάσει του πρόσφατου νόμου και αφορούν άλλες 750.000 δάνεια.

Οι εξελίξεις αυτές ξεπερνούν τις αρχικώς δυσμενείς προβλέψεις για την εξέλιξη ακόμη και των στεγαστικών χαρτοφυλακίων των τραπεζών που θεωρούνται τα πλέον υγιή, καθώς ήδη πάνω από ένα στα δέκα δάνεια δεν εξυπηρετείται κανονικά έναντι 3% - 4% που ήταν το «φυσιολογικό» επίπεδο επισφαλειών για τα δάνεια της κατηγορίας αυτής προ της κρίσης.

Οι τρέχουσες εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών κάνουν λόγο για επισφάλειες στα στεγαστικά δάνεια που ξεπέρασαν και το 15% στο τέλος του 2011, ποσοστό που θα ήταν πολύ μεγαλύτερο εάν δεν υπήρχαν οι αναδιαρθρώσεις δανείων.
Στα επιχειρηματικά δάνεια οι επισφάλειες διαμορφώθηκαν στο 13-14% -χωρίς να υπολογίζονται οι αναχρηματοδοτήσεις- και στα καταναλωτικά ξεπέρασαν το 25%.

Οι τραπεζίτες περιμένουν κορύφωση των καθυστερήσεων αλλά και των απλήρωτων δανείων τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ θεωρούν το πρώτο εξάμηνο του έτους που διανύουμε ως την πιο κρίσιμη περίοδο όσον αφορά τη σφυγμομέτρηση της αντοχής της κοινωνίας από τα δημοσιονομικά μέτρα, την αύξηση της ανεργίας και την περικοπή των μισθών. Οι χειρότεροι φόβοι τους έχουν να κάνουν με διπλασιασμό των επισφαλειών το επόμενο διάστημα, εξέλιξη που μεταφράζεται σε 60 δισεκατομμύρια ευρώ «κόκκινων δανείων». Ιδιαίτερος προβληματισμός υπάρχει για τα δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπου οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημίες που μπορεί να αγγίξουν και τα 10 δισ. ευρώ στην τριετία, ενώ αντίθετα χαρακτηρίζουν διαχειρίσιμη την κατάσταση στα δάνεια προς μεγάλες επιχειρήσεις.

Συνολικά το 2011 «κτύπησαν κόκκινο» δάνεια ύψους περίπου 35 δισ. και από αυτά τα 15 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε επιχειρηματικά δάνεια. Οι οφειλές από τα «κόκκινα στεγαστικά» ήταν ύψους 10-11 δισ. ευρώ και άλλα 9 με 10 δισ. ευρώ οι «κόκκινες» οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Πλέον, οι τράπεζες προχωρούν σε μαζικές αναδιαρθρώσεις δανείων, ενώ εφαρμόζουν ιδιαίτερα αυστηρά πιστοληπτικά κριτήρια για τη χορήγηση νέων δανείων, δίνοντας δάνεια με το σταγονόμετρο καθώς έχουν επιβάλει νέα αυστηρά κριτήρια που αποκλείουν από τη χρηματοδότηση την πλειονότητα των δανειοληπτών, ενώ ακόμα και όταν δανείζουν το κάνουν με φειδώ και για πολύ μικρότερα ποσά από τα αιτούμενα.
Η συνεχιζόμενη μείωση του ρυθμού χορήγησης των νέων δανείων είχε ως αποτέλεσμα στο τέλος του 2011 τα επιχειρηματικά δάνεια να είναι 120 δισ. ευρώ, τα στεγαστικά 78 δισεκατομμύρια και τα καταναλωτικά 32,9 δισ. €.

Παράδειγμα 1

Για ένα στεγαστικό δάνειο 150.000 ευρώ 25ετούς διάρκειας με επιτόκιο 4% η μηνιαία δόση διαμορφώνεται σήμερα στα 791 ευρώ. Εάν προχωρήσουν οι τράπεζες στο σχέδιο ανακούφισης των δανειοληπτών, το ίδιο δάνειο θα εξυπηρετείται με 554 €, αφού η συνολική οφειλή θα έχει πέσει στα 105.000 ευρώ, ενώ θα μπορεί η δόση να διαμορφωθεί ακόμα χαμηλότερα εάν παράλληλα επιμηκυνθεί και ο χρόνος αποπληρωμής στα 30 ή 35 χρόνια.

Παράδειγμα 2

«Κούρεμα» 30% σε ένα επιχειρηματικό δάνειο 1 εκατομμυρίου ευρώ θα έχει άμεσο όφελος για την εταιρεία 300.000 ευρώ στο συνολικό δανεισμό, γεγονός που θα μειώσει τις δόσεις κατ΄ αντίστοιχο ποσοστό. Για παράδειγμα, εάν το δάνειο ήταν 15ετούς διάρκειας η μηνιαία δόση θα ήταν 8.988 ευρώ και με το κούρεμα του κεφαλαίου θα πέσει στα 6.290 €.

Πηγή: “Έθνος της Κυριακής”

Περίεργα πράγματα: Το Ιρλαν λέει πως δεν μας έδωσε πετρέλαιο και τα ΕΛΠΕ το διαψεύδουν!

Το Ιράν αρνήθηκε να προμηθεύσει την Ελλάδα με 500.000 βαρέλια πετρελαίου, σε αντίποινα για κυρώσεις (εμπάργκο) που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου, μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Fars, χωρίς να αποκαλύψει την πηγή του.

Μαλάκ@@ το 63% των Γερμανών που λένε όχι στη βοήθεια στην Ελλάδα.. καλά δεν θέλουν να πάρουν τζάμπα κανα νησάκι αυτοί;

[Σύμφωνα με τους ηλίθιους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, το 63% των γερμανών που λένε όχι στο δεύτερο πακέτο βοήθειας είναι μαλάκ@@ μιας και δεν θέλουν να μας τα δώσουν ώστε να μας δεσμεύσουν και να μας πάρουν τα νησιά και τα σπίτια όπως έγραψε παλαιότερα και ο εκλεκτός της Συγγρού ο Καψαμπέλης στη Δημοκρατία. Φαντάζομαι ότι οι ηλίθιοι θα βγούνε να πούνε ένα μπράβο σε όλους αυτούς που είναι εναντίον της βοήθειας... το κλάμα βέβαια θα πέσει το καλοκαίρι...

Ελευθερία του λόγου και τραμπουκισμοί

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της απόλυτης ελευθερίας του λόγου, που πρέπει να υπάρχει σε μια κοινωνία, και της απόλυτης ελευθερίας του τραμπουκισμού που απαντάται όλο και πιο συχνά στην ελληνική κοινωνία. Η παλαβή Αριστερά την έσβησε. Οπως, εξάλλου, τόσα και τόσα.
Σε μια φιλελεύθερη κοινωνία ένας πολίτης πρέπει να είναι ελεύθερος να πει ό,τι θέλει σε έναν πολιτικό. Ετσι κι αλλιώς οι πολιτικοί λένε στους πολίτες τόσα και τόσα. Δεν πρέπει να υπάρχει νομοθετημένος περιορισμός. Ακόμη και στην εξύβριση ή δυσφήμηση. Ετσι κι αλλιώς ένας πολιτικός έχει πολλά περισσότερα μέσα απ’ όσα έχει ένας πολίτης για να ανταπαντήσει.

Βίντεο-Navy Seals: Εντάξει καλοί είναι αλλά έχουμε και καλύτερους

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας Act of Valor που γυρίστηκε με πραγματικούς navy seals:

Καζάκης: Ο δυσλεκτικός απόφοιτος της ΑΣΟΕ κερδιζει άνετα τον Καμμένο στο σωτηριόμετρο

Απολαύστε την συνέντευξη του Δ. Καζάκη με τον οποίο ο Π. Καμμένος αγωνίζεται για το ποιος από τους δύο θα σώσει περισσότερο τη χώρα... αφού όλοι οι άλλοι είναι προδότες. Απολαύστε τον αχταρμά ακατάσχετης κομμουνιστικής μπουρδολογίας του φωστήρα Καζάκη που δηλώνει απόφοιτος της ΑΣΟΕ και για άλλη μια φορά δεν λέει που έχει δουλέψει και τι έχει επιτύχει που να του επιτρέπει να ισχυρίζεται ότι θα σώσει τη χώρα... [ΠΡΟΣΟΧΗ! Τις φοβερές αναορθογραφίες του κειμένου τις άφησα αδιόρθωτες για να φανεί η αμορφωσιά αυτών που τον προβάλουν


Κύριε Καζάκη, θα θέλαμε να μάθουμε κάποια πράγματα που δεν ξέρει ο κόσμος για εσάς, όπως αν είστε παντρεμένος, αν έχετε παιδιά, που σπουδάσατε…

Συνεχίζει ο χοιροβοσκός να παραπληροφορεί, χωρίς να μιλάει για αυτούς που έκλεψαν και συνεχίζουν να κλέβουν

Δείτε θράσος: "Μπορεί να μαντέψει κάποιος από ποιο κόμμα είναι αυτός που έβγαλε έξω το 1 εκ" λέει ο χοιροβοσκός!!! Μιλάει για ηθική το ρεμάλι που είναι στο ίδιο κόμμα με τον Τσουκάτο τον Μαντέλη και τον Άκη που έκλεψαν λεφτά του κράτους, μιλάει για ηθική το ρεμάλι που το ίνδαλμά του είπε το περίφημο "είπαμε να πάρει ένα δωράκι αλλά όχι και 500 εκ δρχ", μιλάει το ρεμάλι του οποίου το κόμμα γάμη@@ την Ελλάδα...

"Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτίας" πίσω από την βόμβα στο Μέτρο;

Ψάχνουν τις κάμερες για να βρουν τον βομβιστή. Τι κρύβεται πίσω από την βόμβα που βρέθηκε στον συρμό του μετρό στο Αιγάλεω. Ο μηχανισμός ήταν ενεργοποιημένος αλλά ευτυχώς δεν εξερράγη.

Το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες του Μετρό εξετάζει τις τελευταίες ώρες η ΕΛΑΣ προκειμένου να εντοπίσει τον μεταφορέα της εμπρηστικής βόμβας που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο σταθμό του μετρό του Αιγάλεω.

Όλο το μισθολόγιο για του ένστολους που έδωσε ο Παπουτσής.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Τι πρέπει να περιμένει όποιος φοράει στολή σ΄ αυτή τη χώρα; Καλύτερες μέρες μάλλον όχι.Για να μην βγάζουμε όμως βιαστικά συμπεράσματα σας δίνουμε τη δυνατότητα να μελετήσετε το σχέδιο για το μισθολόγιο “Ένστολων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη”,όπως το έδωσε ο Χ.Παπουτσής στους αστυνομικούς. Για να προετοιμάζονται και οι στρατιωτικοί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Αλλαγή εκ βάθρων στη δομή του ελληνικού κράτους συνιστά η Task Force

Μετά από μια σε βάθος μελέτη του ελληνικού δημοσίου, οι εμπειρογνώμονες της Task Force κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δομή του ελληνικού κράτους συνιστά μια σχιζοφρενική κατάσταση. Ως εκ τούτου, το σχέδιο που προτείνουν για την αναδιάρθρωση του προβλέπει να στηθούν οι υπηρεσίες του κράτους από το μηδέν. Μεταξύ άλλων, προτείνεται κατάργηση ειδικών γραμματειών και οργανισμών των υπουργείων, αξιολόγηση προσωπικού και ανακατανομή αρμοδιοτήτων, εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μταφορά τομέων σε ιδιώτες.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Task Force, που δημοσιεύει η εφημερίδα Το Βήμα, την Κυριακή, κάθε υπουργείο:

Γελάνε και οι πέτρες με τις παπαριές του Κασαπίδη...

Διαβάζουμε στη Real: Ο Κασαπίδης (βουλευτής ΝΔ, Κοζάνης), ήταν από τους πρωτεργάτες του ΟΧΙ στη δανειακή, αλλά ρώτησε τον Πνευματικό του, και του είπε να ψηφίσει ναι!!! 

Διακοπές στο Πήλιο κάνει το λαμόγιο... αλίμονο από αυτούς που φέσωσε

Η φτώχεια θέλει... καλοπέραση λέει ο λαός, κι αυτή η ρήση δεν ήταν δυνατό να μην εμπνέει τον - έκπτωτο πλέον- πατριάρχη του ελληνικού lifestyle, Πέτρο Κωστόπουλο.

Ο πρώην πανίσχυρος εκδότης, βρίσκεται για το τριήμερο στην...

Πάνω απο 40 οι βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω

Οι έλεγχοι του υπουργείου οικονομικών έδειξαν οτι περισσότερα απο 40 πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται στη λίστα με τα εμβάσματα.

Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής πρόκειται για καταθέσεις ύψους πάνω απο 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, εν'ω δεν είναι λίγοι εκείνοι που φυγάδευσαν τα χρήματα μέσω του υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται μέσα στο κοινοβούλιο.

Άνθιμος: "Ο βουλευτής με το 1 εκατ. στο εξωτερικό είναι το εξιλαστήριο θύμα"

"Τα 60 δις φτάνουν οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία. Αυτό το 1 εκατομμύριο έπρεπε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον; Δε μπορεί ο ένας βουλευτής να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για όλα αυτά που έχουν γίνει στη χώρα" τόνισε στο Κυριακάτικο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Τουρκική "χαιρεκακία" -"Οι μπατίρηδες Έλληνες πουλάνε τα ξενοδοχεία τους... δεν πειράζει! Αφού δεν είναι ναζί ας λένε ότι θέλουν

Τα δηκτικά ρεπορτάζ της πλειοψηφίας των τουρκικών ΜΜΕ για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα,συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.Με μία συγκαλυμμένη χαιρεκακία κάποια -όχι όλα- τουρκικά ΜΜΕ γράφουν και ξαναγράφουν για “μπατιρημένους Έλληνες επιχειρηματίες” που “τρέχουν στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης για να ξεπουλήσουν τη περιουσία τους σε Τούρκους μεγαλοεπιχειρηματίες”, οι οποίοι όπως γράφουν “έρχονται ,βλέπουν τις επιχειρήσεις,αλλά αδιαφορούν”.

«Ευαίσθητοι και δυσαρεστημένοι οι Πεπόνης-Μουζακίτης»

Του Παναγιώτη Σουρέλη

Στην ευαισθησία τους και τη δυσαρέσκειά τους για την νομοθετική κατάργηση της θέσης τους, αποδίδει ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής, την (προσωρινή, αφού τελικά παρέμειναν στη θέση τους) παραίτηση των δύο Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Αιμορραγία στο Δημόσιο από εκατοντάδες αναξιοποίητα κτίρια και τεράστια μισθώματα

Ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο στην οδό Μητροπόλεως από το 1983. Και αν παλαιότερα το ενοίκιο, λόγω ελλείψεως χώρου ήταν μονόδρομος, από το 2007 και μετά όπου το υπουργείο Παιδείας μεταστεγάστηκε στο Μαρούσι, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η κατάργηση του Οργανισμού θα γίνει στις 31 Μαρτίου, όμως είναι χαρακτηριστικό πως 1.500 τετραγωνικά μέτρα στέγαζαν μόλις 35 υπαλλήλους. Αποτέλεσμα; Με ενοίκιο που ξεπερνάει τα 300.000 ευρώ το χρόνο τα 5 τελευταία έτη το δημόσιο επιβαρύνθηκε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Λάγκερφελντ λέει τι να φοράει η Μέρκελ για να αρέσει πιο πολύ στον Τράγκα

Ενδυματολογικές συμβουλές στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δίνει ο γνωστός μόδιστρος Καρλ Λάγκερφελντ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο περιοδικό Focus.

«Στο σύνολό τους, οι ενδυματολογικές επιλογές της είναι...

Η εποχή των παγετώνων αναβάλλεται...

Οι συνέπειες της υπερθέρμανσης είναι, όπως αποδεικνύεται, συχνά απρόσμενες και ενίοτε... σωτήριες, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Το κύμα ψύχους που πάγωσε την Ευρώπη τις προηγούμενες εβδομάδες αποδίδεται από ερευνητές στο λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου. Το διοξείδιο του άνθρακα, από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι θα μας κρατήσει στα ζεστά για πολλές ακόμη χιλιάδες χρόνια. Μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής έναν έλληνα καθηγητή ανακάλυψε ότι η επόμενη εποχή των παγετώνων κανονικά θα ξεκινούσε...

Βίντεο: Γκρέμισαν το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν

Δείτε το βίντεο:

Η Μέρκελ έβαλε φοιτήτρια να ξεσηκώσει ολόκληρη γειτονιά με τα ουρλιαχτά της για να προκληθεί κοινωνική αναταραχή!

Οι ερωτικές κραυγές μίας 22χρονης φοιτήτριας από την Κύπρο στάθηκε η αφορμή να ξεσηκωθεί στο πόδι ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο της πόλης, χθες το βράδυ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 78χρονος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, που έμενε δίπλα από τη νεαρή κοπέλα που της νοικιάζει το σπίτι εδώ και ενάμιση χρόνο...