29 Φεβρουαρίου 2012

Γερμανία: «Εάν θέλετε επενδύσεις αλλάξτε το κράτος σας»

Το σχέδιο Μάρσαλ, όπως το ευαγγελίζεται το Βερολίνο για την Ελλάδα, δεν έχει ναυαγήσει. Οι ισχυρισμοί ορισμένων εφημερίδων, όπως η «''Die Welt”, που επικαλούνται γι αυτό σχετικό εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου οικονομίας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οχι σε νέες προμήθειες, έμφαση στο προσωπικό, λέει ο Α/ΓΕΕΘΑ

«Κόκκινο» στις σκέψεις για νέες αμυντικές προμήθειες, προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του υπάρχοντος αμυντικού υλικού αλλά και έμφαση στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η τριάδα των κατευθυντήριων γραμμών που διατυπώνει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μ. Κωσταράκος.

Έξι μήνες με αναστολή σε Εφραίμ, Αρσένιο και Ψάλτη

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επέβαλλε το Εφετείο της Θράκης στον προφυλακισμένο ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, τον μοναχό Αρσένιο και την εφέτη Μαρία Ψάλτη.Πρόκειται για το σκέλος εκείνο της υπόθεσης των «ιερών ανταλλαγών» που αφορά στο κλείσιμο της δίκης η οποία εκκρεμούσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων της Μονής Βατοπεδίου.

Συνεδρίασε σε τεταμένο κλίμα το δ.σ. του ΔΝΤ για Ελλάδα


Συνεδρίασε το δ.σ. του ΔΝΤ για Ελλάδα
Σε τεταμένη ατμόσφαιρα συνεδρίασε την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το θέμα της Ελλάδας, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου.

Ήταν η 8η κατά σειρά συνεδρίαση του Ταμείου για τη χώρα μας, διήρκεσε 2 ώρες και 7 λεπτά και στο πλαίσιο της οποίας μίλησαν 22 από τους 24 αντιπροσώπους.

Απίστευτο!! ΘΑ... συγχωνευθούν-καταργηθούν 8 φορείς για το πέο@... (δείτε τι φορείς πληρώνουμε)

Η κατάργηση και συγχώνευση 8 φορέων του Δημοσίου προωθείται από την κυβέρνηση και συζητήθηκε κατά την συνεδρίαση της «Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, κατά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής συζητήθηκαν τα ακόλουθα:

Βουλή: Ορκωτοί ελεγκτές για τα εμβάσματα άνω των 100 χιλ ευρώ

Εντολή στους ορκωτούς ελεγκτές να ξεκινήσουν κατά απόλυτη προτεραιότητα τον έλεγχο όλων των πολιτικών προσώπων που είναι στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών και εμφανίζουν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό τα τρία τελευταία χρόνια, έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, Βαγγέλης Αργύρης.

«Στις Κάννες συζητούσαμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ»!

Η πίεση των ηγετών της G20 να φύγει η χώρα από την Ευρωζώνη, η στάση Παπανδρέου και η τότε δέσμευση για τα νέα μέτρα.

Σχεδόν τέσσερεις μήνες έχουν περάσει από την Κρίσιμη Σύνοδος της G20 στις Κάννες, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την διενέργεια δημοψηφίσματος.

Ποιοι θα παίρνουν το ανθυγιεινό επίδομα


Ποιοι θα παίρνουν το επίδομα
Περίπου 70.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ και ΟΤΑ -μόνιμοι, αορίστου, αλλά και ορισμένου χρόνου υπάλληλοι- θα λαμβάνουν από την 1η Μαϊου επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

«Αφιλόξενη» χώρα η Ελλάδα για επενδύσεις

Τα τελευταία 2 χρόνια τρανταχτά διεθνή ονόματα από το χώρο των επιχειρήσεων όπως η BP, η SHELL, η ALDI, η PLUS, η SATURN, η FNAC και η VERBUND έφυγαν από την Ελλάδα εξαιτίας του εχθρικού επενδυτικού περιβάλλοντος, στερώντας μάλιστα από την πραγματική οικονομία εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Τα στοιχεία μιλούν μόνα τους! 133 συλλήψεις για οφειλές 500 εκατ. ευρώ και ούτε ένα ευρώ οι εισπράξεις

- Αιχμές Παπουτσή και κατά του έτερου διεκδικητή της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου
- Δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνουν τον κόπο να πάνε στο δικαστήριο ως μάρτυρες κατηγορίας
- Καταγγελίες Παπουτσή ότι αφήνονται ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι ούτε καν με την καταβολή εγγύησης
- Εάν είχε εισπραχθεί αυτό το ποσό δεν θα χρειαζόταν μείωση στις συντάξεις

Τώρα κατάλαβαν τη μαλακ@@ που έκαναν με τον δήθεν βουλευτή που έβγαλε έξω το μύριο...

Λέει το aixmi.gr του Παναγιωτόπουλου του MEGA:

Η ζημιά που έχει προκληθεί στη χώρα με την απίστευτη υπόθεση του «εκατομυριούχου» βουλευτή, που δήθεν έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό, έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στη χώρα.

Ήδη ο πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής έστειλε επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του, ζητώντας να μάθει αν πράγματι βουλευτές στέλνουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό!

«Πατριωτικό Δικτύο Αφύπνισης» από τον Π. Ψωμιάδη

Την ίδρυση του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α» ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στη διάρκεια εκδήλωσης στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

«Απόψε, 29 Φεβρουαρίου, σε ένα δίσεκτο έτος για την Ελλάδα μας, συγκροτούμε ένα εθνικό καταφύγιο απέναντι σε κείνους που επιβουλεύονται την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας, τη Μακεδονία μας, την εθνική κυριαρχία μας, την ελευθερία μας, τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας», επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης.

Ποιοί ήταν οι προδότες του Αγώνα της ΕΟΚΑ:

Ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν ο ιδεολογικός καθοδηγητής της αλκίμου νεολαίας ΕΟΚΑ. Μάλιστα, στο όργανο της νεολαίας της ΕΟΚΑ, που ονομαζότανε «Εγερτήριο Σάλπισμα», με υπογραφή Δευκαλίων, ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε γράψει για τους κομμουνιστές που πρόδιδαν τον αγώνα της ΕΟΚΑ και για τον λόγο αυτό είχαν εκτελεστεί: 

Την Πέμπτη η πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής για το έλλειμμα

Αύριο Πέμπτη συνεδριάζει για πρώτη φορά η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που θα διερευνήσει τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009, για να εκλέξει προεδρείο και να καθορίσει τον κατάλογο των μαρτύρων που θα προσέλθουν για να εξεταστούν.

Εισαγγελική παρέμβαση για τα αναξιοποίητα ακίνητα του Δημοσίου

Στο στόχαστρο του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη τίθεται, μετά από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το θέμα ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ παράλληλα καταβάλλονται 5 εκατ. ευρώ ετησίως για ενοίκια των γραφείων, όπου στεγάζουν 8 από τις 16 ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές.

Άψογοι: Χημικό ευνουχισμό παιδόφιλων προβλέπει ρωσικός νόμος

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε σήμερα ένα νόμο που επιτρέπει την καταδίκη σε χημικό ευνουχισμό παιδόφιλων που κρίνονται ένοχοι για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μικρότερων από 14 ετών. Αυτός ο νόμος είχε υιοθετηθεί στις 7 Φεβρουαρίου από την Κάτω Βουλή (Δούμα) και επικυρώθηκε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) στις 22 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μία ανακοίνωση στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Κατά 5 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις τον Ιανουάριο

Περαιτέρω υποχώρηση σημείωσαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να κλείσουν περισσότερο τις στρόφιγγες των δανείων. Πιο αναλυτικά, τον Ιανουάριο οι καταθέσεις που διατηρούν στις τράπεζες επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκαν κατά περίπου 5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το συνολικό απόθεμα των καταθέσεων υ υποχώρησε τον πρώτο μήνα του 2012 στα 169 δισ. ευρω από 174 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2011. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες η εκροή των καταθέσεων από τις τράπεζες έφθασε τα 36 δισ. ευρώ.

Γιατι υπαρχει Αγιος που γιορταζει, μια φορα στα τεσσερα χρονια

Ποιός Άγιος γιορτάζει κάθε 4 χρόνια; 29 Φεβρουαρίου : Ο Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος, είναι ο μοναδικός άγιος που γιορτάζει  κάθε... 4 χρόνια αφού η μνήμη του τιμάται στις 29 Φεβρουαρίου! Η λαϊκή
Ο Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος, είναι ο μοναδικός άγιος που γιορτάζει κάθε... 4 χρόνια αφού η μνήμη του τιμάται στις 29 Φεβρουαρίου! Η λαϊκή παράδοση τον θέλει να γιορτάζει κάθε δίσεκτο έτος γιατί είναι τεμπέλης!

Ποιός ήταν ο Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος

Ο Τ-Rex είχε το πιο δυνατό δάγκωμα στο ζωικό βασίλειο

Ο φοβερός και τρομερός τυραννόσαυρος (Τ-Rex) είχε το πιο δυνατό δάγκωμα από όλα τα ζώα που έχουν περάσει μέχρι σήμερα από τη Γη, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Βρετανών επιστημόνων.



Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Καρλ Μπέιτς του τμήματος μυοσκελετικής βιολογίας του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, που σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη...

Βίντεο: Καρναβάλι η Superleague

Δείτε το:

Κεφαλογιάννης: Η προκλητική συμπεριφορά του Υπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δυναμιτίζει αναίτια τον Ελληνικό τουρισμό

Ερώτηση με θέμα την ανεύθυνη και προκλητική συμπεριφορά του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών για τον ελληνικό τουρισμό κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού , ο Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Ο κίνδυνος να πεθάνει ο Καζάκης και να χάσει η Ελλάδα τον σωτήρα της, είναι ο ίδιος, είτε παίρνει τα ληγμένα που παίρνει τώρα είτε πάρει τα άλλα

Για να μαθαίνουν όσοι ενδιαφέρονται και να μην τους λέει μαλακί@@ ο Καζάκης και οι υστερικοί:

Όταν μια εταιρία βγάλει ένα φάρμακο έχει δικαίωμα να κρατήσει κρυφή την πατέντα για (συνήθως) 10 χρόνια. Μετά το διάστημα αυτό πρέπει να τη δώσει στη δημοσιότητα. Τότε παίρνουν το χημικό τύπο άλλες εταιρίες και...

Βίντεο: ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ! Τα βάζει όπως θέλει και απ΄όπου θέλει!!!

Δείτε το:

Ακολούθησε τα λεφτά (follow the money)

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα, όπως ξέρετε είναι πολύ απασχολημένο. Δεν ευκαιρεί να κουμαντάρει το πάλαι ποτέ Κίνημα, που έχει γίνει στήλη άλατος, γιατί γύρισε και κοίταξε κατάματα το ΔΝΤ και το κιμπάρικο βλέμμα του Ντομινίκ Στρος Καν, που ‘χει πάλι κάτι ντράβαλα με το Ηθών.

"Ένας επίτροπος δεν θα λύσει το πρόβλημα"

Σαφείς αποστάσεις από τις απόψεις του Ζ. Κ. Γιούνκερ έλαβε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Μ. Μπαρόζο απαντώντας σε ερώτηση που τέθηκε στη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου με θέμα την αυριανή Σύνοδο Κορυφής. Ο πρόεδρος Μπαρόζο επεσήμανε με έμφαση ότι ένας επίτροπος για θέματα Ελλάδας δε λύνει το πρόβλημα, αντιθέτως η ίδια η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί δυναμικά. Ο Ζ. Μ. Μπαρόζο υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται απλώς ένα δημοσιονομικό πρόγραμμα αλλά και ένα πολύ ισχυρό, φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Νέος αστεροειδής «απειλεί» τη Γη

Η NASA επιβεβαίωσε ότι έχει εντοπίσει ένα νέο αστεροειδή, με διάμετρο περίπου 140 μέτρα, ο οποίος έχει μικρές, αλλά όχι αμελητέες πιθανότητες να πέσει στη Γη, σε 28 περίπου χρόνια από σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο αστεροειδής 2011 AG5, που για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε πέρυσι, εκτιμάται ότι έχει μια πιθανότητα στις 625, δηλαδή 0,16%, να χτυπήσει τον πλανήτη μας στις 5 Φεβρουαρίου 2040, αν και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία κάνει λόγο για «πολύ απίθανο σενάριο».

«Θα ψάξω να βρω την άκρη»

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα προσφύγει η Ντόρα Μπακογιάννη για την εμπλοκή του ονόματος του συζύγου της στην υπόθεση του ενός εκατομμυρίου, όπως δήλωσε στον Real Fm 97,8 και την Κάτια Μακρή.

.ΛΑ.Μ: Δόξα και Τιμή στον Γρηγόρη Αυξεντίου

Ο Αγωνιστής της ΕΟΚΑ Σάββας Ταλιαδώρος με τους νέους του Ε.ΛΑ.Μ.
Ξεχωριστή η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου στο ετήσιο μνημόσυνο του σταυραετού του Μαχαιρά, υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου, αφού πέραν τον 100 συναγωνιστών πλαισίωσαν τις γραμμές του κινήματος μας.

Βίντεο: Κατάθλιψη έπαθε η Μενεγάκη μετά το χωρισμό της απ' τον Λάτσιο... γιατί; Επειδή τον κεράτωσε;

Κλάψτε μαζί της:

Συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ αύριο πριν τη Σύνοδο του ΕΛΚ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς αναχώρησε σήμερα για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Μαρτίου  2012. Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί του ΕΛΚ από 17 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο 2,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα... από 2,2%

Στο 2,1% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, από 2,2% που ήταν το Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Απεσύρθη η διάταξη για αιφνιδιαστική νομιμοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών

Απεσύρθη η  διάταξη Κουτρουμάνη για αιφνιδιαστική  νομιμοποίηση  χιλιάδων λαθρομεταναστών  και…  μέσω «εταιρειών»!

Απεσύρθη τελικά, μετά από πίεση της Ν.Δ, η διάταξη   του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη, για νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και η οποία  συμπεριελήφθη «νύχτα» με τη διαδικασία του κατεπείγοντος  στη συζήτηση  για τον εφαρμοστικό Νόμο των Υπουργείων Υγείας και  Εργασίας  πού   ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή.

Η Wikipedia με ποιον λέτε να κάνει σεμινάρια στην Ελλάδα;


Σε πείσμα όσων θέλουν να απαξιώσουν τη νεολαία, η ΟΝΝΕΔ πραγματοποιεί σήμερα μία ακόμα εκδήλωση αποδεικνύοντας στην πράξη πως οι γαλάζιοι πιτσιρικάδες δε δείχνουν να το βάζουν κάτω με τίποτα. Σε συνεργασία με τη Wikipedia πραγματοποιούν σήμερα στα

Ποιοι δημόσιοι λειτουργοί αμείβονται με περισσότερα από 5.000 ευρώ μηνιαίως

Τις κατηγορίες λειτουργών του δημοσίου και ΝΠΔΔ, των οποίων οι συνολικές μικτές μηνιαίες αποδοχές υπερβαίνουν το ποσό των 5.000 ευρώ, γνωστοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης με έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών πρόκειται για τους εξής:

Αν ήθελα να προστατεύσω τα λεφτά μου από την κρίση, θα τα άφηνα στη Ν.Υόρκη, λέει ο Ισ.Κούβελος

Για απολύτως νόμιμες κινήσεις στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, οι οποίες είναι δηλωμένες στο «Πόθεν Έσχες», έκανε λόγο την Τετάρτη ο Ισίδωρος Κούβελος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 για το ζήτημα του 1 εκατ. δολαρίων.

Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη υποστήριξε, δε, ότι: «Αν ήθελα να προστατεύσω τα λεφτά μου από την ελληνική κρίση, γιατί να μην τα αφήσω στη Ν.Υόρκη;»

Παράταση έως 30/3 για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Παράταση έως τις 30 Μαρτίου 2012 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Μειώθηκε κατά 12,7% ο όγκος στο λιανεμπόριο

Πτώση 12,7% σημείωσε ο Δείκτης Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο, με τα καύσιμα, σε ετήσια βάση το Δεκέμβριο του 2011, έναντι μείωσης 19,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Τέλος τα μέτρα! – Το επόμενο ερώτημα που θα θέσει η Ευρώπη στην Ελλάδα θα είναι οικειοθελή αποχώρηση από το ευρώ

Με το ένα πόδι έξω από το ευρώ δείχνει να βρίσκεται, για πολλούς ευρωπαίους, η Ελλάδα, σε μία στιγμή κατά την οποία κανένα μνημόνιο και καμία συμφωνία δε δείχνει να επιτυγχάνει τους στόχους. Οι Ευρωπαίοι πιέζουν συνεχώς με νέα μέτρα, τα οποία στοχεύουν κατά κύριο λόγο σε μισθωτούς και συνταξιούχους συρρικνώνοντας δραματικά το εισόδημα των ανθρώπων που αποτελούν την καταναλωτική βάση μίας κοινωνίας που βάσισε εδώ και δεκαετίες την ανάπτυξή της στις καταναλωτικές δαπάνες.

Ευρωπαϊκά προγράμματα σίτισης για τα Ελληνόπουλα

Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να δώσει μιά άμεση και συντονισμένη λύση στο πρόβλημα των υποσιτιζόμενων μαθητών σε πολλές περιοχές της χώρας, έρχεται η Ε.Ε. να επιληφθεί σε ένα θέμα που τείνει να πάρει την μορφή κοινωνικής επιδημίας.

90 βουλευτές: Κατάργηση του απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων των πολιτικών

Να μην ισχύουν οι διατάξεις περί απορρήτου και περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων για τα πολιτικά πρόσωπα, προτείνουν 90 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και ανεξάρτητοι, με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τη δίκαιη δίκη.

Stratfor-Wikileaks: «Ο Παπανδρέου είναι τελειωμένος»

Συνεχίζεται και σήμερα η διαρροή απόρρητων εγγράφων της αμερικανικής υπηρεσίας Stratfor, όπως αποκαλύπτουν τα Wikileaks, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Στο επίκεντρο των σημερινών αποκαλύψεων βρίσκεται η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 31 Οκτωβρίου, αλλά και το πώς είδαν οι αμερικανικές υπηρεσίες την απόφαση αυτή, που βύθισε τη χώρα σε μία πολιτική κρίση 12 ημερών, με αποτέλεσμα την σύσταση μεταβατικής κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Ακόμα μας πάνε τα απόνερα Καραμανλή-ΝΑΤΟ: Πρώτα λύση στο όνομα και μετά είσοδος των Σκοπίωννει την ένταξή της

Χωρίς αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας η ΠΓΔΜ δεν πρέπει να αναμένει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, ενώ επεσήμανε ότι συνεχίζει να ισχύει η απόφαση του 2008 όπου ο Καραμανλής έβαλε βέτο και φρόντισε για την τελευταία, για πολλά χρόνια όπως φαίνεται, ανάφλεξη του εθνικού φρονήματος. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον, όπου έλαβε μέρος σε εκδήλωση της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, ο Ράσμουσεν σημείωσε ότι για τη λήψη των αποφάσεων στο ΝΑΤΟ απαιτείται ομοφωνία των χωρών-μελών της Συμμαχίας και ως εκ τούτου απαιτείται και η συναίνεση της Ελλάδας.

Μία παράταξη μεγαλώνει αμφίδρομα

Το «ΝΑΙ» των 5 κατά την ψηφοφορία του εφαρμοστικού, άνοιξε και πάλι την πόρτα της επιστροφής τους στη Νέα Δημοκρατία. Η ανάγκη για τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση είναι επιβεβλημένη, γίνεται όμως προς τη σωστή κατεύθυνση; Και κατά πόσο είναι ουσιαστική η συσπείρωση όταν το..
κόμμα στρέφεται στους «μετανοημένους»;

Η συνέχεια στο taxalia.blogspot.com

Μούσχουρη: Μετά το κράξιμο ήρθε στον ίσιο δρόμο... του "χαϊδεύουμε αυτιά γιατί ο λαός δεν θέλει να ακούει αλήθειες"

Η τραγουδίστρια μίλησε ξανά για την Ελλάδα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Αμβούργο. Η Νάνα Μούσχουρη, που αυτό το διάστημα ετοιμάζεται να ξεκινήσει την επετειακή περιοδεία της με τον τίτλο «50 Jahre Weisse Rosen», βρέθηκε στο Αμβούργο με την κόρη της, Ελένη Μούσχουρη, και δεν δίστασε να αναφερθεί εκ νέου στην Ελλάδα, μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν επικριτική καθώς διδάχθηκε από την προηγούμενη εμπειρία της, "αφού ο λαός θέλει να του χαϊδεύουν τα αυτιά και να του λένε τι τιτανοτεράστιος είναι, σιγά μην κάτσω εγώ να του βάλω μυαλό" θα σκέφτηκε... θυμήθηκε και τι έπαθε και ο πρώτος και τελευταίος αντίπαλος του "λεφτά υπάρχουν" στις εκλογές του 2009 και έκατσε στα αβγά της γιατί με το λαό δεν βγάζεις άκρη.


Απροθυμία της Ελλάδας να κάνει χρήση αναπτυξιακής βοήθειας, διαπιστώνει η Γερμανία

Έντονες επικρίσεις σε βάρος του ελληνικού υπουργείου Ανάπτυξης και του γελοίου Χρυσοχοϊδη, διατυπώνει το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας. Σε εσωτερικό του έγγραφο, που δημοσιεύει την Τετάρτη η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας κατηγορεί τον Χρυσοχοϊδη ότι αθέτησε τις υποσχέσεις του και πως το ζήτημα της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας προφανώς δεν συνιστά προτεραιότητα. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο ξύλο που ρίχνει ο Ρέσλερ στον γελοίο Χρυσοχοΐδη, όπως δείχνει και ο τίτλος του άρθρου που αναφέρεται στα καραγκιοζιλίκια του υπουργού του ΠΑΣΟΚ που μας ξεφτιλίζει διεθνώς: ''Πολύ φασαρία και κούφια λόγια''.

Ηλεία: Χαροπαλεύει μητέρα που έκοψε τις φλέβες της, με ξυραφάκι!

Τέλος στη ζωή της αποπειράθηκε να βάλει μια 40χρονη σε χωριό του Κάμπου της Ηλείας το πρωί κόβοντας τις φλέβες της. Η γυναίκα σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας μετά την απόπειρα αυτοκτονίας.

ΗΠΑ: Αποχωρεί η τελευταία Ελληνο - αμερικανίδα γερουσιαστής


Η Ολυμπία Σνόου, το μόνο ελληνικής καταγωγής μέλος της Γερουσίας, δεν πρόκειται να διεκδικήσει την βέβαιη επανεκλογή της τον Νοέμβριο στην Πολιτεία του Μέιν.

Εχει δημιοιυργηθεί ένας «ασφυκτικός κύκλος κομματικής ιδεολογίας ο οποίος δεν με ικανοποιεί», δήλωσε η Ολυμπία Σνόου, προσθέτοντας ότι...

Βίντεο: Διαιτητής πανηγυρίζει γκολ!

Μπορεί η Τότεναμ να έχασε με 5-2 από την Άρσεναλ όμως "κέρδισε" έναν νέο οπαδό και αυτός είναι... διαιτητής! Στο ματς της Κυριακής για την Πρέμιερ Λιγκ η Τότεναμ προηγήθηκε με 2-0 επί της Άρσεναλ, όπως στο τέλος γνώρισε την ήττα με 5-2!

Συντελεστές αδικίας στη φορολόγηση



[Φυσικά η ΝΔ δεν έχει στις προτάσεις της την αυτοτελή φορολόγηση με 20% των εισοδημάτων από ενοίκια, που αποτελεί καταφανέστατη αδικία για τον μικροιδιοκτήτη (όπως έγραψα από την πρώτη στιγμή πολύ πριν βγάλει ανακοινώσεις η ΠΟΜΙΔΑ) και η συγκεκριμένη πρόταση έπεσε στο τραπέζι του διαλόγου που γίνεται για το φορολογικό -όπου όπως έχουμε ξαναπεί μόνο η ΝΔ έχει πάει με προτάσεις και σχέδιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής- από ΠΑΣΟΚο συμμετέχοντα υπηρεσιακό παράγοντα του ΥΠΟΙΚ]

Tου Πασχου Μανδραβελη

«Την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20% εξετάζει» κοινή επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ. Ετσι, θα έχουμε φορολογικό συντελεστή για τα εισοδήματα από μερίσματα 25%, από τόκους καταθέσεων 10%, από ενοίκια 20% και από την εργασία μέχρι 45%. Και να σκεφθεί κανείς ότι σκοπός αυτής της επιτροπής είναι η... απλοποίηση του φορολογικού συστήματος.

Σε βραδυφλεγή βόμβα εξελίσσεται η Ισπανία

Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της Ισπανίας το 2011 θέτει εκ των πραγμάτων θέμα χρονικής χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων, τόσο για τις μνημονιακές χώρες όσο και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης, που βρίσκονται σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Άντρας απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει στην Καλλιθέα

Στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου επί της οδού Θησέως 9 στην Καλλιθέα βρίσκεται ένας άντρας και απειλεί ότι θα πέσει στο κενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες,...

Ο Παπανδρέου συζητούσε με το ΔΝΤ από το Φεβρουάριο του 2009 και δήλωνε … “Αμερικανός”

[Έτσι για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων τους φταίει ο Σαμαράς για την σημερινή κατάντια... και έχουν αφήσει το Γιωργάκη στο απυρόβλητο]

Υπέρ του ΔΝΤ, «για να δούμε τον πλανήτη όπως θέλουμε», τασσόταν ήδη από τον Φεβρουάριο του 2009 ο τέως πρωθυπουργός της χώρας, κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, άλλωστε, ήταν ο πολιτικός που οδήγησε την Ελλάδα στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό αναφέρεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο αποκάλυψε το σάιτ WikiLeaks και είχε δημοσιοποιήσει ο Ελεύθερος Τύπος πέρυσι τον Αύγουστο. Τώρα, νέα στοιχεία που φέρει στην επιφάνεια το WikiLeaks δείχνουν ότι από τον Ιούνιο του 2009 «πληροφοριοδότες» ισχυρών think tank στις ΗΠΑ έβλεπαν πεντακάθαρα την προοπτική να προσφύγει, αργά ή γρήγορα, η Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Σήμερα ψηφίζεται ο εφαρμοστικός νόμος για την Υγεία

[Αργότερα θα σας γράψω κάτι για τα γενόσημα για να ξέρουμε για τί μιλάμε και να μην μας κατευθύνει ο Καζάκης]

Στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται σήμερα ο εφαρμοστικός νόμος για την Υγεία που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το ΕΣΥ, τη δραστική ουσία και τα γενόσημα.

Μουν@ καπέλο η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη με τα το ξεβράκωμα με τη δήλωση για τη γερμανική Αριστερά

«Άνω κάτω» έγινε η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) από την τοποθέτηση του υπεύθυνου Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος, κ. Γερ. Γεωργάτου, ο οποίος κατηγόρησε το γερμανικό κόμμα «Αριστερά», το Die Linke, για την καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα στη γερμανική βουλή.

Στις αρχές καλοκαιριού οι προθεσμίες υποβολής σχεδόν όλων των φορολογικών δηλώσεων

Για τις αρχές του καλοκαιριού μετατίθενται σχεδόν όλες οι προθεσμίες υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, λόγω αδυναμίας του υπουργείου Οικονομικών να υποδεχθεί νωρίτερα τις νέες φορολογικές δηλώσεις.

Βίντεο-Στο μυαλό του Σίλα: Υποβάθμιση στην κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε το:

Νέα στοιχεία για τον Ότζι τον «άνθρωπο των πάγων»

Νέα στοιχεία για τον Ότζι τον «άνθρωπο των πάγων» έρχονται στην επιφάνεια μετά την ανάλυση του DNA του. Ο Ότζι αποτελεί το πρώτο γνωστό θύμα δολοφονίας, περίπου πριν από 5.300 χρόνια, και βρέθηκε το 1991 στις Άλπεις, μεταξύ Αυστρίας και Ιταλίας.

Πέθανε ο Β. Τσιβιλίκας

Ο γνωστός και πολυαγαπημένος ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 70 ετών. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα με πόνο στην καρδιά στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, αλλά εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του εκεί.

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

του Αθανάσιου Σκαλιστήρα

Κατά την ψήφιση του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας από την γερμανική ομοσπονδιακή βουλή ακούστηκαν ορισμένες πικρές αλήθειες για τους Έλληνες.

Αλήθεια 1η : Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας τη στιγμή που οι Έλληνες βγάζουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό ή επενδύουν εδώ και πολλά χρόνια σε γειτονικές τους χώρες;

Αλήθεια 2η : Είναι αξιοπρόσεκτη η έλλειψη πατριωτισμού της άρχουσας τάξης των Ελλήνων!!!. Την διαπίστωση αυτή, έκανε ο πρόεδρος βιομηχάνων της Γερμανίας και μιλούσε όχι μόνο για τους πλουσίους βιομηχάνους και εφοπλιστές αλλά και τους κατέχοντες την πολιτική εξουσία.

Ήταν όμως πάντα έτσι στην Ελλάδα;

Μετά το 1821 την εποχή του Καποδίστρια , του Όθωνα αλλά και ολόκληρο τον 19ο αιώνα τεράστια συμβολή στην ανόρθωση της χώρας είχαν οι διαπνεόμενοι από βαθύ πατριωτισμό Έλληνες πλούσιοι, που διέθεσαν μέρος της περιουσίας τους για κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και παρέμειναν στην ελληνική μνήμη ως Εθνικοί Ευεργέτες.
Ενδεικτικά αναφέρονται : Βαρβάκης, Αρσάκης, Τοσίτσας, Στουρνάρας, Γεώργιος και Σίμων Ριζάρες, Ι. Δόμπολης, Γ. Χατζηκώνστας.

Στα πέτρινα χρόνια και τους δίσεκτους καιρούς που ζούμε και με αυτούς τους ηγέτες που διαθέτουμε, ανάλογο ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν οι σημερινοί πλούσιοι Έλληνες αρκεί να έχουν στην καρδιά τους λίγη Ελλάδα. Έχουν όμως;

Βέβαια, και σήμερα λειτουργούν σπουδαία ιδρύματα κληροδοτήματα όπως του Ωνάση και του Νιάρχου αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμη των οποίων ο πλούτος μπορεί να βοηθήσει την χώρα στην κρίση. Επίσης πλοία πολλών δισεκατομμυρίων κατασκευάζονται σε διάφορα ναυπηγεία του κόσμου και ανήκουν σε Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι όμως είναι άφαντοι σήμερα που η πατρίδα τους χρειάζεται. Γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο και σχολιάστηκε δυσμενώς από τους Γερμανούς.

Στις ΗΠΑ μεγιστάνες του πλούτου όπως ο Μπιλ Γκέιτς, Άντριου Κάρνεγκι και άλλοι διαθέτουν μέρος της περιουσίας τους για έργα πολιτιστικά, φιλανθρωπικά και κοινωνικά. Ακόμα και αυτή η χρυσή βιομηχανία του Χόλιγουντ ως πρώτιστη και μεγαλύτερη ηθική αξία προβάλλει την φιλοπατρία. Αυτά όμως εμείς οι Έλληνες τα προσπερνούμε δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στο αποπροσανατολιστικό αμερικανικό lifestyle.

Οι Έλληνες πλούσιοι είναι πολλοί και μπορούν να προσφέρουν στους χειμαζόμενους συμπατριώτες. Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι υπήρξαν τυχεροί που γεννήθηκαν την κατάλληλη στιγμή στον κατάλληλο τόπο και χρόνο. Ακόμη ότι οι γήινες βεβαιότητες κάποτε ανατρέπονται και εκμηδενίζονται και οι εκπλήξεις γίνονται τραγικές ενώ δεν ανατρέπεται η μνήμη της ευεργεσίας η οποία δημιουργεί ιστορία. Και οι Έλληνες δεν είναι αγνώμονες.

Όσο για τους Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι έχουν κρυφτεί πίσω από τον άγνωστο χ βουλευτή που κατέθεσε το εκατομμύριο του σε τράπεζα του εξωτερικού για να το γλιτώσει σε περίπτωση χρεοκοπίας, ας παραδειγματιστούν από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Αυτός αφού έδωσε όλα τα υπάρχοντα του σάλπισε προσκλητήριο προς τους πλούσιους Έλληνες και ανταποκρίθηκαν πολλοί.
Οι ηγέτες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι το παράδειγμα είναι η πιο εύγλωττη των γλωσσών.

Αθανάσιος Σκαλιστήρας
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Παράταξης “ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΟΛΗ ΝΑ ΖΕΙΣ”

Ο Καρνάβαλος κ. Πέτρος Κωστόπουλος! (φώτο)

θα δανειστώ με σεβασμό μια αράδα στίχων του αλησμόνητου ποιητή μας, Οδυσσέα Ελύτη και θα τους παραθέσω δίπλα στη φωτογραφία- ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα, αποκλειστικά,το vimaonline.gr

Δ. Τσάμης για την κίνηση Ψωμιάδη

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με την αυριανή εκδήλωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Τσάμης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Γελοίο Κράτος με (αντίστοιχα) άχρηστους υπαλλήλους.



Δυο πόντους χιόνι έριξε στα "καλά" (καταπατημένα) Βόρεια προάστια, κι αμέσως ο Περιφερειάρχηςέκλεισε τα σχολεία σε Αγ. Στέφανο Δροσιά Πεντέλη κ.λ.π. Οι αρμόδιοι έσκιζαν τα armani τους δηλώνοντας πώς, προσπάθησαν με υπεράνθρωπες προσπάθειες, και με όλα τα άφθονα μέσα και προσωπικό που διαθέτουν, να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Ι. Τσουκαλάς: Νέες χαμηλότερες τιμές περιαγωγής για κλήσεις, μηνύματα και λήψη δεδομένων στο εξωτερικό προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Καθηγητή Ι. Τσουκαλά

Υπερψηφίστηκε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση σχετικά με την αναδιατύπωση του Κανονισμού για την περιαγωγή (roaming) σε δημόσια δίκτυα κινητών επικοινωνιών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκδήλωση για την εγκυκλοπαίδεια Wikipedia

Η Wikipedia, η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη καθημερινά, συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας. Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Τομέας Πολιτισμού της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, διοργανώνουν εκδήλωση...

Διαμαρτυρία Δημάρχου Βόλβης

Χθες Τρίτη 28 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτριο Ρέππα, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας όπως και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Βίντεο: Επιστρέφει τα χρήματα ο Ψωμιάδης

Δείτε το:

Επιστρέφουν στη ΝΔ Κεφαλογιάννης και άλλοι 4 βουλευτές

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι 7 βουλευτές που δεν είχαν ψηφίσει υπέρ της δανειακής σύμβασης (5 από ΝΔ και 2 από το ΠΑΣΟΚ) υπερψήφισαν το νομοσχέδιο.

Από το ΠΑΣΟΚ "ναι" ψήφισε η κυρία Αράπογλου και ο κ. Μαγκούφης, ενώ από την Νέα Δημοκρατία, οι κύριοι Κεφαλογιάννης...

Πέρασε το ν/σ για τις συντάξεις

Με 202 ψήφους υπέρ και 80 κατά πέρασε ο εφαρμοστικός νόμος, που προβλέπει και τη μείωση των συντάξεων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας: