04 Μαρτίου 2012

Βίντεο: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-2 (γκολ και φάσεις)

Πιο πολλές δόσεις για το τέλος ακινήτων... για όσους το πληρώνουν...

Ο προϊστάμενος της κάθε ΔΟΥ θα μπορεί να αποφασίζει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε τον περιορισμό του προκειμένου ο φορολογούμενος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.

Φώτο: Όταν μιλάμε δεν "λέμε και καμιά μαλακία να περνά η ώρα"...

Κάποιος χρωστάει ένα "έντάξει ρε αδερφέρ κ΄'αναμε ένα λάθος,πως κάνεις έτσι;" :)))... γιατί τελικά δε "λέμε καμιά μαλακία να περάσει η ώρα" σαν αυτούς:

Βίντεο: Εκλογές στη Ρωσία... γαμ@ τα γέλια

Μια από τις κάμερες που είχαν στηθεί για να καταγράφουν τη διαδικασία των εκλογών έπιασε την εφορευτική επιτροπή να ρίχνει αβέρτα κουβέρτα ψηφοδέλτια μέσα στην κάλπη. Το περιστατικό έγινε στο Dagestan στον Καύκασο και στο συγκεκριμένο τμήμα οι εκλογές ακυρώθηκαν. Δείτε το βίντεο:

Διαμαντοπούλου λέει ότι θέλει να ακούσει ο λαός: "Έκανα λάθος"

«Αντέδρασα εν θερμώ» είπε η υπουργός Παιδείας, ζητώντας συγγνώμη για την αντίδρασή της στο θέμα με τους μαθητές που μούτζωσαν τους επίσημους κατά την παρέλαση στα Γιάννενα. Στις 22 Φεβρουαρίου, στην επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίων, μαθητές...

Σαρωτική νίκη του Πούτιν στις εκλογές

Σαρωτική νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία, ξεπερνώντας μάλιστα το ψυχολογικό όριο του 60%. Με καταμετρημένο πάνω από το 30% των ψηφοδελτίων, υπέρ του Πούτιν ψήφισε το 63,42%, με τον ηγέτη των κομμουνιστών Γκενάντι Ζιουγκάνοφ να τον ακολουθεί με 17,25%.

Τουρκία: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στο Κυπριακό

Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για το Κυπριακό, ακόμη και η πιθανότητα η Τουρκία να προσαρτήσει τη Βόρεια Κύπρο, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, σε συνέντευξή του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Kibris». Ο κ. Μπαγίς αναφέρει στη συνέντευξή του ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει οποιαδήποτε συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2 (σε λίγο το βίντεο)


Ο ΠΑΟΚ με τα γκολ του Λίνο και του Σαλπιγγίδη στο δεύτερο ημίχρονο και ανίκητο τον Χαλκιά, που έπιασε μέχρι και πέναλτι, επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στο άδειο ΟΑΚΑ και τον έριξε από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς φορ περιοχής (ο Τοτσέ έμεινε στον πάγκο) δεν ήταν ο Παναθηναϊκός της Τούμπας. Με τον Ζέκα εκτός φόρμας, τον Κουίνσι εκτός ρυθμού και τον Κλέιτον να γυρίζει πολύ πίσω για να δεχθεί την μπάλα, οι "πράσινοι" έμοιαζαν -και ήταν- εύκολη λεία για τον προβλέψιμα στημένο, αλλά συμπαγή και αποτελεσματικό ΠΑΟΚ.

Στην δικαιοσύνη ο Ι. Κούβελος για ανειλικρινές «πόθεν έσχες»

Την παραπομπή στου κ. Ισίδωρου Κούβελου στην δικαιοσύνη αποφάσισαν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα μέλη της επιτροπής ελέγχου των «πόθεν έσχες» της Βουλής με το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Πριν ψηφίσετε, ρίξτε μια ματιά στις καταθέσεις...όσων είναι βλάκες, γιατί οι γάτες τα έχουν σε offshore

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τις «εξαγωγές - εισαγωγές» χιλιάδων ευρώ από βουλευτές έδειξαν πως το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα παραμένει δυσανάλογα πλούσιο. Από την άλλη πλευρά, οι πολιτικοί στις δημόσιες δηλώσεις τους προσπαθούν να μας πείσουν ότι θυσιάζονται από πατριωτικό καθήκον για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Στο μυαλό του Σίλα - Έκτακτο: 10.000.000 όμηροι

Δείτε τον:

Εκτός απ' τα τσογλάνια που τρέχουν σε καταλήψεις και πορείες, υπάρχουν και σοβαρά παιδιά που δίνουν ελπίδα για το μέλλον

Είναι μαθητές Γυμνασίου ή Λυκείου κι όμως θεωρούνται "μαθηματικές ιδιοφυίες". Είναι τα παιδιά-θαύματα στα μαθηματικά. Πήραν μέρος στο διαγωνισμό που οργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και σήμερα το μεσημέρι βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Sky News: Ο ήλιος είναι η ελπίδα της Ελλάδας

"Ο ήλιος στην Ελλάδα είναι η ελπίδα για να διαλυθεί η κατήφεια της οικονομικής κρίσης" αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ του Sky News.

Ο ρεπόρτερ του βρετανικού καναλιού Alistair Bunkall επισκέφθηκε την Αίγινα και περιέγραψε την καθημερινότητα, τα άγχη, την ... απογοήτευση αλλά και την ελπίδα των Ελλήνων.

Η γεωπολιτική παράμετρος της ελληνικής στήριξης από την ΕΕ

Του Αγγελου Σταγκου
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αρκετοί από τους σκεπτόμενους πολίτες αυτής της χώρας αναρωτιούνται γιατί οι Eυρωπαίοι εταίροι, με την υποστήριξη ή και πίεση των ΗΠΑ, επιμένουν να προσφέρουν στήριξη στην Ελλάδα για να μη χρεοκοπήσει επίσημα και να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Ασφαλώς, ο βασικός λόγος είναι οικονομικός με την έννοια της συστημικής απειλής που κρύβει μια ενδεχόμενη κατάρρευση της χώρας μας. Συστημική απειλή, που ενδεχομένως να έχει μειωθεί, αλλά δεν έχει εκλείψει.

Στο Στρασβούργο θα προσφύγουν δικηγόροι κατά του ειδικού τέλος στα ακίνητα

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) θα προσφύγουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Καλαμάτας, όπως και ο δικηγόρος Αντώνης Αργυρός, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε συνταγματικό του ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών -το λεγόμενο «χαράτσι»- αλλά αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ Live Stream (Panathinaikos – PAOK 19:30)

Δείτε τον αγώνα από τα παρακάτω λινκ:

Εκατόμβη εξαιτίας εκρήξεων σε αποθήκη οπλισμού στο Κονγκό

Σχεδόν 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από σειρά ισχυρότατων εκρήξεων σε αποθήκη πυρομαχικών της Μπραζαβίλ, πρωτεύουσας του Κονγκό.

«Υπάρχουν περίπου 200 νεκροί και αρκετοί τραυματίες» ανέφερε στο Reuters κυβερνητική πηγή. Νωρίτερα, ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή από το Παρίσι είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 150 νεκρούς.

44 συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, η ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, που ξεκίνησε χθες το πρωί, για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων αρχαιοκαπηλίας με πεδίο δράσης 13 νομούς της χώρας, στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

«Δε συμφέρει τη Γερμανία η ελληνική χρεοκοπία»

Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και βγει από το ευρώ, το κόστος για τη Γερμανία θα είναι μεγαλύτερο από την οικονομική βοήθεια που θα δοθεί στη χώρα μας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας των Γερμανών Φιλελευθέρων Πάτρικ Ντέρινγκ, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Bild.

ΝΔ: Με τη ΝΔ η Ελλάδα Γυρίζει Σελίδα

Σε ακόμα μία έρευνα ( Public Issue , Καθημερινή, 4/3) βεβαιώνεται το πολύ μεγάλο προβάδισμα που διαθέτει η ΝΔ έναντι όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Με διαφορά 12 μονάδων από τη δεύτερο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς και 17 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, παγιώνεται, όχι μόνο το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ, αλλά και η ανάδειξή της ως μόνης κυβερνητικής σταθεράς στη χώρα.

«Οι Έλληνες μπορούν να ελπίζουν»

Για «μικρό εξαγωγικό θαύμα που επιτρέπει στους Έλληνες να ελπίζουν» κάνει λόγο ρεπορτάζ του περιοδικού Manager Magazin, το οποίο αναφέρεται στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.

"Χέρι" του δημοσίου σε λογαριασμούς όσων έχουν και δεν πληρώνουν

[Καλά θα κάνει σε όσους χρωστάνε μικροποσά και έχουν πολλαπλάσια λεφτά στην Τράπεζα. Όσοι δεν χρωστάμε δηλ. είμαστε μαλάκες;]

- 400.000 καταθέτες θα μπουν στο στόχαστρο ακόμα και για μικροποσά
- Αναμένεται να εισπραχθούν 4 δισ. ευρώ
- Διαβάστε όλη τη διαδικασία που θα ακολουθείται

N.Δ.: Eκτός ορίων οι επικίνδυνες μεθοδεύσεις του κ. Βενιζέλου

«Ξεπερνούν κάθε όριο οι επικίνδυνες μεθοδεύσεις του κ. Βενιζέλου και του κόμματός του, που στην προσπάθειά τους να διασωθούν πολιτικά, μεταθέτουν, ακόμα και την είσπραξη των φόρων, για μετά τις εκλογές», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.

Ο άλλος πόλεμος για τα γενόσημα

Tου Πασχου Mανδραβελη

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 η πολιομυελίτιδα ήταν η πιο μεταδοτική νόσος στις ΗΠΑ. Το 1955 ο μεγάλος Αμερικανός καθηγητής Jonas Edward Salk ανακοίνωσε την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του θανατηφόρου ιού. Mετά την ανακάλυψη, ο ερευνητής ρωτήθηκε ποιος θα έχει την πατέντα για το νέο φάρμακο. «Θα έλεγα ο κόσμος», απάντησε ο Salk. «Δεν υπάρχει πατέντα. Mπορείς να πατεντάρεις τον ήλιο;».

Κινεζικός κολοσσός ενδιαφέρεται για την ΑΟΖ της Κύπρου

Πρόταση για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου που βρέθηκε στο οικόπεδο 12 στην ΑΟΖ της Κύπρου κατέθεσε την Παρασκευή ο κινεζικός κολοσσός CNOOC (China National Offshore Oil Corporation).

Der Spiegel: «Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας»

Το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα ένα τρίτο πακέτο διεθνούς βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2015, τονίζει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) η τρόικα, η οποία εκπροσωπεί τους δανειστές της Ελλάδας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) είχε γράψει στην πρώτη εκδοχή της τελευταίας έκθεσής της ότι...

Γέλιο οικογενειακό: Ποια είναι η κόρη του Βλάση Τσάκα και οι περιπέτειες του ίδιου


Διαβάστε για την 19χρονη "τσαούσα" Αλεξάνδρα Τσάκα που μιλά στο twitter με 16χρονη πριγκιπέσα, αλλά και φοβερές ιστορίες από τις αραβικές χώρες του πατέρα της Βλάση, ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει ψηφίσει Καραμανλή και Παπανδρέου, ενώ χαρακτήρισε "χαβαλέ" τον Αλ Σαούντ. Δείτε φωτογραφίες.

Βίντεο: Φρέσκο πράμα από τις FEMEN: Γυμνόστηθη διαμαρτυρία εναντίον Πούτιν

Τρεις ακτιβίστριες της ουκρανικής φεμινιστικής οργάνωσης FEMEN διαδήλωσαν σήμερα γυμνόστηθες στο εκλογικό τμήμα στο οποίο είχε ψηφίσει λίγα λεπτά νωρίτερα ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, στη Μόσχα, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κύπρος: Προβάδισμα Αναστασιάδη έναντι Χριστόφια δείχνει δημοσκόπηση για τις εκλογές του 2013

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης προηγείται του Δημήτρη Χριστόφια στην πρόθεση ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου 2013 στο σενάριο που οι υποψήφιοι είναι μόνο οι δύο τους. Αυτό δείχνει δημοσκόπηση της εφημερίδας "Σημερινή", σύμφωνα με την οποία τρεις στους δέκα ψηφοφόρους δεν θα ψήφιζαν κανέναν εκ των δύο.

Με έντονες αναφορές στην οικονομική κρίση γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας

Με αναφορές στην οικονομική κρίση εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στην ομιλία του στο καθιερωμένο γεύμα που παρέθεσε, επεσήμανε πως κοινός στόχος Πολιτείας και Εκκλησίας είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και η στήριξη των ανθρώπων που πλήττονται από τις συνέπειες της κρίσης. Επιπλέον, το συσχετισμό ανάμεσα στην αναστήλωση των εικόνων και την αναστήλωση του έθνους έκαναν οι πολιτικοί στις δηλώσεις τους μετά το τέλος της λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.

«Τα καλύτερα «γκολ» μπαίνουν στα… «φιλικά»» (Ποια το είπε;)

Αναφερόμενη στον έρωτα ανάμεσα σε φίλους, δήλωσε πως τα καλύτερα «γκολ» μπαίνουν στα «φιλικά».
Ο λόγος για τη...

Ροδίτες προδότες, έρχονται κρεμάλες!!! Θεωρούν ευπρόσδεκτους τους ναζί τουρίστες!!! Έλπίζουμε οι κρητικοί τουλάχιστον να σταθούν στο ύψος τους

[Στην λεβεντογέννα Κρήτη εναποθέτουμε πλέον όλες τις ελπίδες μας για την επιτυχία της καμπάνιας ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑΖΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! Αφού οι προδότες οι Ροδίτες υπέκυψαν στο χρήμα και δέχθηκαν να γίνουν αποικία θεωρώντας τους ναζί ευπρόσδεκτους τουρίστες (μπρρρρ ανατριχίλα), μόνο οι κρητικοί μπορούν να σώσουν το γόητρο των πατριωτών. Αναμένουμε και ελπίζουμε να βρεθεί έστω ένας πατριώτης που θα πει στους ναζί:  "δεν σας δίνουμε τον ήλιο μας και τις απλώστρες μας ρε! Βάλτε τα λεφτά σας στον κώλ@ σας"...]

Εκτενές ρεπορτάζ για τον ελληνικό τουρισμό και συγκεκριμένα τη Ρόδο φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Με το σχόλιο ότι οι Έλληνες προσπαθούν να διατηρήσουν την ειρήνη με τους Γερμανούς τουρίστες που λιγοστεύουν, το αρθρογράφος Rupert Neate μιλά με κατοίκους της Ρόδου και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων.

ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΝΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ λέω!!! Δείτε για ποιο λόγο δεν έγινε η μεταγραφή του Μανωλά!

Δείτε το βίντεο:

Γυρίζουμε σελίδα...

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια ζούμε μια παρατεταμένη “σωτηρία” της πατρίδας μας…μια σωτηρία που προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να γίνει έτσι όπως αποφασίζουν αυτοί που μας έφεραν μέχρις εδώ… στο ξόδι της Ελληνικής οικονομίας. Σ’ ένα ατελείωτο θέατρο παραλόγου με ορισμένους βουλευτές να ψηφίζουν αρχικά “όχι” στο μνημόνιο 2 και μετά να ψηφίζουν “ναί” στον εφαρμοστικό νόμο!

Μόνο εμείς θέλουμε ευρώ αλλάχωρίς κανόνες: Δημοσκόπηση στην Ιρλανδία δίνει προβάδισμα στην έγκριση του «χρυσού κανόνα»

Οι Ιρλανδοί ψηφοφόροι τάσσονται υπέρ του συμφώνου της ΕΕ για την επιβολή αυστηρότερων κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι υψηλό, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας χθες.

Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία δεν κατέχει τεράστια περιουσία»

Σκληρή στάση στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας κρατά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Μέσα από το βιβλίο που έγραψε με τίτλο «Εκκλησιαστική περιουσία και μισθοδοσία του κλήρου» και ολοκλήρωσε μόλις πριν από λίγες ημέρες  υποστηρίζει ότι σήμερα η Εκκλησία όχι μόνο δεν κατέχει τεράστια περιουσία, αλλά αδυνατεί να ανταποκριθεί στις άμεσες υποχρεώσεις της λόγω οικονομικών προβλημάτων. Δεν διστάζει μάλιστα να αναφέρει ότι σε περίπτωση που η Πολιτεία διακόψει τη μισθοδοσία του κλήρου, η Εκκλησία θα διεκδικήσει την επιστροφή όλης της περιουσίας της που έχει δημευθεί.

Κατά διαόλου ο προυπολογισμός με τραγικές αποκλίσεις από τον πρώτο μήνα

- Φέτος τον Ιανουάριο: έλλειμμα 490 εκ, πέρσι ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 154 εκ.
- Φέτος ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ έλλειμμα 33 εκ, πέρσι ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 747 εκ

 Zήτημα λήψης πρόσθετων μέτρων εντός του 2012 προκύπτει από τις δραματικές αποκλίσεις που εμφανίζουν τον μήνα Ιανουάριο έσοδα και δαπάνες, ακόμα και έναντι των νέων αναθεωρημένων στόχων.

Θεσσαλονίκη: 44 συλλήψεις για το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα για την εξιχνίαση μεγάλου κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας.

Κατάργηση και αποζημιώσεων εκτός από εφάπαξ...

[Μια χαρά μέτρο είναι να περιοριστεί στο ελάχιστο το εφάπαξ. Και μην ακούμε υπερβολές "τα πλήρωνα ή μου τα κρατούσαν", γιατί Γιάννης κέρναγε Γιάννης έπινε στο δημόσιο. Καθόριζε μια μισθουλάρα 3-4000 ευρώ (μεικτά) το δημόσιο και μετά κρατούσε δήθεν για εφάπαξ, κρατούσε για παιδικούς σταθμούς των εργαζομένων,κρατούσε για προικοδότηση παιδιών και και και. Όλα μισθοί και κρατήσεις εικονικά..

«Φοβού τους Ελληνες και χρέος φέροντες»...

Της Ζέζας Ζήκου
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τα βογκητά από το Σίτι του Λονδίνου, έδρα της ΙSDA, διαπερνούν με ικανοποίηση την οθόνη μου. Οσα henge funds έπαιξαν στα CDS την πτώχευση της Ελλάδας δεν υπολόγισαν τη φράου Μέρκελ και το πειραματόζωο που λέγεται ΕΛΛΑΣ. Η μετατροπή της «εθελοντικής» συμμετοχής σε «αναγκαστικά εθελοντική» στο PSI, μέσω της εισαγωγής και πιθανής ενεργοποίησης των Ρητρών Συλλογικής Δράσης (CACs) στην ελληνική νομοθεσία, έδειξε ότι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες είχαν αποφασίσει να πάρουν όλα τα ρίσκα της πυροδότησης των CDS προκειμένου να κλείσουν το κεφάλαιο Ελλάδα. Αλλά η ΙSDA αποφάνθηκε πως -έως τώρα- δεν υπάρχει περίπτωση ενεργοποίησης των CDS (Credit Default Swaps - CDS) με την εισαγωγή των CACs στα ελληνικά ομόλογα, που σημαίνει για την Ελλάδα ότι δεν έχουμε «πιστωτικό γεγονός» (credit event).

Στην κατάργηση του εφάπαξ προσανατολίζεται η τρόικα

Σταδιακή κατάργηση του εφάπαξ, πλαφόν στις αποζημιώσεις, ακόμη και κατάργηση σε ορισμένες περιπτώσεις, αξιώνει η τρόικα από Ιούνιο, κάνοντας λόγο για ''ελληνικό παράδοξο''. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές έχουν ήδη θέσει τα θέματα αυτά πριν την υπογραφή του νέου μνημονίου.

Νέα πρόκληση Μπαγίς- Aμφισβητεί ανοιχτά την ΑΟΖ Κύπρου

Διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή χαρακτήρισε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου ο διαπραγματευτής της Τουρκίας στην ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του BBC HARDTALK.

Oι Ελληνοκύπριοι, ισχυρίστηκε, διενεργούν "έρευνες σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή και θα πρέπει να διαπιστώσουμε σε ποιά χώρα ανήκει το φυσικό αέριο, στην Αίγυπτο, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Κύπρο ή το Ισραήλ".



Βεστερβέλε: Να μην κραδαίνουμε το τευτονικό ρόπαλο

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε καλεί τη Γερμανία να επιδείξει σεμνότητα. Σε συνέντευξή του προς την Welt am Sonntag ο κ. Βεστερβέλε τονίζει ότι στην Ευρώπη «η Γερμανία προσλαμβάνεται ως χώρα με ιδιαίτερη ισχύ και επιρροή. Και κυρίως ο ισχυρός έχει την υποχρέωση να διαχειρίζεται με ευαισθησία και υπευθυνότητα την ισχύ του. Από τη Γερμανία αναμένει κανείς κατευθύνσεις και όχι διαταγές. Όποιος κραδαίνει το τευτονικό ρόπαλο θα πάρει πίσω μπούμερανγκ», τόνισε ο γερμανός υπουργός.

Μ. Ροκάρ: Στην Ελλάδα θα γίνει στρατιωτικό πραξικόπημα

Δήλωση-βόμβα έκανε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και συνεργάτης του Φρανσουά Μιτεράν, Μισέλ Ροκάρ.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation, o Ροκάρ εκτίμησε ότι η λιτότητα που επιβάλλουν οι δανειστές θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη.

«Κανείς δεν το λέει, αλλά στην Ελλάδα στο τέλος...

Σεισμός 5 βαθμών δυτικά του Αγίου Ορους

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών σημειώθηκε στις 05:30 το πρωί της Κυριακής στο θαλάσσιο χώρο 30 χλμ. δυτικά του Αγίου Όρους. Μετά τον σεισμό δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευθύμιος Λέκκας, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται για προσεισμό.

Πολωνία: 14 νεκροί σε σύγκρουση τρένων

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά στη νότια Πολωνία χθες το βράδυ, σε ένα από τα χειρότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα των τελευταίων 20 ετών.

Οι δύο συρμοί, με περίπου 350 επιβάτες, κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση στις ίδια σιδηροτροχιά όταν συγκρούστηκαν με μεγάλη ταχύτητα κοντά στην πόλη Σεσότσινι. Τουλάχιστον 60 ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Βίντεο: Κι όμως, αυτός ο απίστευτος τύπος πάσχει από 1 χρονών από πολυομυελίτιδα!!!!

Τον λένε Dergin και είναι τουρκάκος που γεννήθηκε στη Γερμανία το 1973. Ενός χρόνου αρρώστησε από πολυομυελίτιδα, που προκαλεί βλάβη στα νεύρα, με αποτέλεσμα το αριστερό πόδι να είναι παράλυτο και το δεξί με πάρεση. Δείτε όμως τι κάνει το άτομο:

«Zeit»: Οι Βρυξέλλες εμποδίζουν τη φορολόγηση Ελλήνων φοροφυγάδων στην Ελβετία

Με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση Λαυρεντιάδη στην Ελλάδα, το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι «οι Έλληνες δεν εκτιμούν την Ελβετία μόνο για τα βουνά, αλλά λόγω των ασφαλών και ανώνυμων τραπεζικών θυρίδων. Ωστόσο οι υποτιθέμενοι ασφαλείς λογαριασμοί των ελβετικών τραπεζών θα πρέπει τώρα να σπάσουν – για το συμφέρον της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να εισπράξει φόρους, αλλά και της Ευρώπης». Στο γεγονός της μεταφοράς χρημάτων των πλούσιων Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες αναφέρθηκε προ ημερών και ο πρώην Γερμανός υπουργός οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ.

Χατζηνικολάου-Καμμένος, μια μεγάλη φιλία γεννιέται... με χορηγό τις Τράπεζες του Νίκου

Το κίνημά του Π.Καμμένου, ζυμώνεται εδώ και πολύ καιρό στα κοινωνικά δίκτυα. Για αυτό άλλωστε έφτασε στον τεράστιο αριθμό των 50.000 και πλέον φίλων στο facebook, χιλιάδων να τον ακολουθούν στο twitter και εκατοντάδων blogs να τον "παίζουν" μέρα-νύχτα. Έπιασε την αγανάκτιση -απολύτως δίκαιη!- των Ελληνων με τα παλιά κόμματα και δημιούργησε προσδοκίες. Μονότονα επαναλάμβανε το πόσο αντισυστημικός είναι και πόσο αμεσοδημοκρατικός, αφού έβγαλε σε διαβούλευση στο facebook το μανιφέστο του κόμματος και αυτό απετέλεσε ευχάριστη έκπληξη.
Όμως την ημέρα της ίδρυσης του κόμματος, που υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον, πήγε στον Χατζηνικολάου κι έκανε chat με τους φίλους του (εμάς δηλαδή), από το νέο site του Χατζηνικολάου, που παρεπιμπτόντως βρίθει τραπεζικών διαφημίσεων (τις οποίες κατακεραυνώνει ο Καμμένος). Έδωσε το πιασάρικο θέμα στον Χατζηνικολάου δηλαδή, ο οποίος φαίνεται πως έχει πάρει υπό την προστασία του τον Πάνο Καμμένο.

Το επόμενο πιασάρικο θέμα είναι το ποιοί βουλευτές θα τον ακολουθήσουν. Τίποτε από το super πιασάρικο αυτό θέμα δεν έδωσε με τη διαδικασία που τον καθιέρωσε, δηλαδή μέσω facebook και twiiter, αλλά προτίμησε τις διαρροές στον όμιλο που τον "υιοθέτησε". Στη Real news δηλαδή που το ΄χει πρωτοσέλιδο. Το θέμα που πουλάει.

Το θέμα πάντως που έμαθαν από εκεί που έπρεπε να μαθαίνουν όλες τις ειδήσεις οι οπαδοί του, είναι η μεταγραφή του γιατρού Αντωνίου, που βρήκε επιτέλους κομματική στέγη.
Πρόκειται για τον γιατρό από τη Χαλκίδα που είχε κάνει τη μήνυση για "εσχάτη προδοσία" και λοιπά, που ενθουσίασε μια μερίδα ανθρώπων, που ενθουσιάζεται παράφορα με τέτοιες μεγαλοστομίες χωρίς πρακτικό αντίκρυσμα. Αυτό το νέο, δεν ήταν ενδιαφέρον για τη Real. Επέτρεψε λοιπόν στον κ.Καμμένο, να το ανακοινώσει ο ίδιος...μιας και δεν είναι πιασάρικο και δεν πουλάει στο κοινό των εφημερίδων, παρά μόνο σε ένα ειδικό κοινό του διαδικτύου.

Αυτά, με αγάπη, σε ένα άνθρωπο που συμπαθούμε και θέλουμε να είναι πραγματικά διαφορετικός.

http://taxalia.blogspot.com/2012/03/blog-post_2205.html

Κυριακάτικα πρωτοσέλιδα

Δείτε τα: