01 Απριλίου 2012

Βίντεο: ΠΑΟΚ- ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Δείτε το:

«Επανάσταση» στην Ιρλανδία για το χαράτσι στα ακίνητα

Σφοδρές αντιδράσεις από τους πολίτες συνάντησε η επιβολή φόρου επί των ακινήτων στην Ιρλανδία. Αν και το ποσό που έπρεπε να πληρώσουν τα 1,6 εκατομμύρια νοικοκυριά ήταν 100 ευρώ ανά ιδιοκτησία, μόλις το 50% των πολιτών -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης- κατέβαλε το «χαράτσι», ενώ χιλιάδες ήταν αυτοί που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο την τελευταία ημέρα της προθεσμίας.

Βίντεο: Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-1

Δείτε το:

Βίντεο: Παναθηναϊκός - Άρης 1-0

Δείτε το:

Βίασε 300 φορές τον μαθητή της!



Μία δασκάλα από τη Μασαχουσέτη συνελήφθη γιατί έδινε ουσίες σε έναν 13χρονο μαθητή, τον οποίο στη συνέχεια παρενοχλούσε σεξουαλικά.


Κουράστηκαν να πανηγυρίζουν πλέον...

Καλώς ή κακώς, ο Ολυμπιακός είναι και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμη η απόλυτη ομάδα στην Ελλάδα... 39 μόνος του, 37 οι υπόλοιποι και έπεται συνέχεια...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Άξιος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο...αφού μετά τη φυγή του Λέτο οι άλλοι ήταν ανύπαρκτοι

Με το 19ο γκολ του Μιραλάς στη φετινή Superleague ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Παναιτωλικού και κατέκτησε το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος!

Σόιμπλε: Θα παρακολουθούνται τα δημόσια οικονομικά των χωρών της Ευρωζώνης

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θέλει να προτείνει να τεθούν τα δημόσια οικονομικά των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την επίβλεψη μιας επιτροπής ειδικών, σύμφωνα με το περιοδικό Σπίγκελ.

"Στην Τούμπα πέρασα μόνο στιγμές αλήθειας"

Οι δηλώσεις του Αγγελου Αναστασιάδη για το δεσιμό του με τον ΠΑΟΚ, τα αγωνιστικά ατού του "Δικεφάλου" και το μυστικό της νίκης του ΠΑΣ στην Τούμπα. Αναλυτικά όσα είπε:

Ποιος είναι ο ιδεολογικός ινστρούχτορας Τσίπρα-Καμμένου;

"Ειναι στο χερι μας.'Η θα υποκυψουμε στον τρομο,θα αποζητησουμε την προστασια των ισχυρων και μια αθλια επιβιωση,δίχως περηφανια και ελπιδα ή θα παλεψουμε ενωμενοι με παθος,φλογα,συνεση και σχεδιο,στον μονο μονοδρομο της αξιοπρεπειας και της ελευθεριας."

Εσείς ποιος λέτε να τα λέει αυτά;

Ο Τσίπρας ή ο Καμμένος;

Βίντεο-Συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια: Φίλαθλοι του Κεντάκυ έκαψαν αυτοκίνητο για να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας του παν/μίου τους

Δείτε το:

Ο μπιφτέκιας μιλάει λες και πρόκειται να εκλεγεί.


Καλό το ανεκδοτάκι με τον βλαχοδήμαρχο της Πάρου που νομίζει πως θα εκλεγεί βουλευτής!
 
Αντί να εξαφανιστείς από την πολιτική και να κάνεις ότι μπορείς για να σε ξεχάσει ο κόσμος, εσύ κάνεις ότι μπορείς για να μας θυμίζεις την ανυπαρξία σου και τις εμμονές σου που είχαν αποτέλεσμα να καταστρέψεις μια ολόκληρη σεζόν τον τουρισμό

Μα τι του/της βρήκε; Τα πιο αταίριαστα ζευγάρια του Hollywood

Είναι γνωστό, οι μουσικοί, οι ηθοποιοί, οι ροκ σταρ παίρνουν τα καλύτερα κορίτσια. Καμιά φορά, όμως, αναρωτιέται κανείς τι περνάει από το μυαλό μερικών από των ομορφότερων γυναικών, αλλά φυσικά και σπάνιων κούκλων ανδρών;

Μιχελάκης: Μας δικαιώνουν οι δηλώσεις της Β. Παπανδρέου

Αναφορικά με τις δηλώσεις της Β. Παπανδρέου για τις καταστροφικές ευθύνες του Γ. Παπανδρέου ο κ. Μιχελάκης από τη ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων στην οποία συμμετείχε:

Τα τρία «εργαλεία» της φοροδιαφυγής

Στα συρτάρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παραμένουν από το Σεπτέμβριο του 2011 δύο υπουργικές αποφάσεις για την άμεση ηλεκτρονική καταγραφή φορολογικών στοιχείων που εκδίδονται και διακινούνται στη χώρα μας, όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων.

«Εθνική επιταγή» η αυτοδυναμία, επιμένει η ΝΔ

«Εθνική επιταγή» χαρακτήρισε την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, υπεραμυνόμενος των δηλώσεων του προέδρου του κόμματος Αντ. Σαμαρά, σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Γερμανικό "όχι" σε αποζημιώσεις


Γερμανικό  όχι  σε αποζημιώσεις

Κλείνει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, επικαλούμενο τη συμφωνία του 1946, με δήλωσή του προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Φώτο από το πρωτότυπο stealth αεροπλάνο των Κινέζων

Το J-20 βρίσκεται σε επίσημες δοκιμές από τον Ιανουάριο του 2011. Πρόκειται για πρωτότυπο stealth που φωτογραφήθηκε στο αεροδρόμιο Chengdu, όπως αναφέρει Κινέζικο φόρουμ για στρατιωτικά θέματα.

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός Live Stream (Panaitolikos – Olympiakos 19:00)

Δείτε τον αγώνα από τα παρακάτω λινκ:

Παναθηναϊκός - Άρης Live Stream (Panathinaikos – Aris 19:00)

Δείτε τον αγώνα από τα παρακάτω λινκ:

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννενα Live Stream (PAOK - PAS Giannena 19:00)

Δείτε τον αγώνα από τα παρακάτω λινκ:

Πάνο τα 'μαθες τα νέα; Δικαιωμένος αισθάνεται ο Κουφοντίνας από τον αντιμνημονιακό αγώνα... όπως λέει στον φίλο σου τον Καζάκη

Οι πατριώτες που διαφημίζουν το "ΧΩΝΙ" του Καζάκη ή ο Π. Καμμένος που τον έχει αναγάγει σε επίσημο συνομιλητή του και σχεδόν τον παρακαλάει να κατέβει μαζί του υποψήφιος, φαντάζομαι ότι θα προβάλουν ανάλογα και τη συνέντευξη του "κοινωνικού αγωνιστή" Δ. Κουφοντίνα. Δεν πιστεύω να μην προβάλουν και την παρότρυνσή του να εξεγερθούμε μαζί του...

Γκάλοπ για ψυχιατρική ανάλυση... μετά φταίνε τα κομματκά επιτελεία!!!

Αν και το παρακάτω γκάλοπ είναι ουσιαστικά πληρωμένη διαφημιστική καταχώριση στον Κουρή, μην αποκλείσετε οι σταυροί να πάνε έτσι μιας και ο όχλος είναι γνωστό πως λειτουργεί... υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ξαναδωσει την ψήφο του σε άχρωμους σαν τον Χατζηδάκη και άχρηστες σαν την Παπακώστα!!! Σύμφωνα λοιπόν με δημοσκόπησης της RASS που δημοσιεύεται στο ΠΑΡΟΝ στην Β΄ Αθηνών εκλέγονται "σίγουρα":

Μικρή η φετινή συμμετοχή στην “Ώρα του Μαλάκα” Ήταν πέρυσι τέτοια εποχή που το Μάτι έγραφε για την “Ώρα του Μαλάκα”. Από ότι φαίνεται ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει το γελοίον του πράγματος και τα φαιδρά καραγκιοζιλίκια του ακτιβισμού του καναπέ και των επιδοτούμενων ΜΚΟ. Ελάχιστοι τσίμπησαν φέτος. Με εξαίρεση τα κτήρια που ελέγχονται από το κράτος και τους αστείους Καμινηδο-Μπουτάρηδες, ελάχιστοι πολίτες έσβησαν τα φώτα. Είναι φως-φανάρι οτι αν καταστραφεί η Γη οι Έλληνες ιθαγενείς θα έχουν μεγάλη ευθύνη. Οι Καμινηδο-Μπουτάρηδες πάλι, όχι.



Από ότι φαίνεται ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει το γελοίον του πράγματος και τα φαιδρά καραγκιοζιλίκια του ακτιβισμού του καναπέ και των επιδοτούμενων ΜΚΟ.

Ελάχιστοι τσίμπησαν φέτος.

Προκήρυξη μυστήριο για την βόμβα στο Μετρό

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκεται το κείμενο της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «κίνημα 12 Φλεβάρη» η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σταθμό του μετρό Αιγάλεω, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το Ίντερνετ κούρεψε τις δαπάνες του Δημοσίου

Κούρεμα» των ετήσιων δαπανών του Δημοσίου σε ποσοστό έως και 35%, το οποίο μεταφράζεται σε εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος, θα μπορούσε να εξασφαλίσει η μετάβαση του σημερινού μηχανισμού στην ηλεκτρονική εποχή.

Ομάδα μουσουλμάνων κατέλαβε τζαμί στην Ρόδο! (βίντεο)

Ομάδα μουσουλμάνων έκαναν κατάληψη στο τζαμί Ιμπραήμ Πασά στην Ρόδο. Το τζαμί λειτουργεί ως μουσείο και δεν είναι ενεργός χώρος λατρείας. Παρ’ όλα αυτά, οι μουσουλμάνοι ανέφεραν πως ζητούν από το υπουργείο πολιτισμού να τους δοθεί το κλειδί του κτιρίου και να μπορούνε να προσεύχονται εκεί. Αυτά γράφει η «Ροδιακή».

Σφακιανάκης: Αυτές οι εκλογές θα είναι Ηi- tech! (βίντεο)

Στην βάση ψηφιακής πλατφόρμας της Google θα διεξαχθεί η προεκλογική περίοδος για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης....

Η Ελληνική δειλία και η Αργεντίνικη αυθάδεια



Πολλές οι συζητήσεις που έχουν γίνει από την εποχή που η Ελλάδα μπήκε στη μέγγενη του ΔΝΤ και των άλλων δανειστών για τις ομοιότητες και τις διαφορές με χώρες που αντιμετώπισαν ανάλογα ζητήματα. Η πιο συνηθισμένη σύγκριση είναι αυτή με την Αργεντινή,αν και οι ένθερμοι υποστηρικτές του μνημονίου επιμένουν να τονίζουν τις διαφορές και να αγνοούν τις ομοιότητες.

Οι αμερικάνοι συνέλαβαν...τον Μπάτμαν! Βίντεο

Το περιπολικό της αστυνομίας εντόπισε μια εντυπωσιακή μαύρη Lamborghini Gallardo χωρίς πινακίδες και θέλησε να την ελέγξει. Φανταστείτε την έκπληξη των αστυνομικών όταν πλησίασαν και είδαν στη θέση του οδηγού να κάθεται…

Για τους ηλίθιους που νομίζουν ότι έτσι απλά οι Ελβετοί θα μας δώσουν φόρους για ελληνικές καταθέσεις: Για κατασκοπεία κατηγορεί η Ελβετία Γερμανούς εφοριακούς που κυνηγούσαν φοροφυγάδες

[Η διπλανή αφίσα κυκλοφόρησε στους δρόμους της Ζυρίχης από τη νεολαία του κόμματος των φιλελευθέρων... οι εδώ ηλίθιοι τους κατηγορούν ότι στηρίζουν τους τραπεζίτες και οι εκεί ηλίθιοι τους κατηγορούν ότι κλέβουν τους τραπεζίτες... όλοι μαζί οι ηλίθιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο καθένας προσπαθεί και έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα να κάνει το καλύτερο για την πατρίδα ΤΟΥ... όπως έκανε και ο Γιωργάκης μας ;)...]

Άλλο ένα κεφάλαιο προστίθεται στην διαμάχη Γερμανίας και Ελβετίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την Ελβετία να εκδίδει εντάλματα σύλληψης για βιομηχανική κατασκοπεία σε βάρος τριών Γερμανών εφοριακών που διαμεσολάβησαν στην αγορά του περίφημου «cd των φοροφυγάδων» το 2010.

Βίντεο: Μητέρα καθησυχάζει το μωρό της την ώρα των 9 Ρίχτερ!

Ήταν 11 Μαρτίου του 2011 όταν σημειώθηκε ισχυρός σεισμός, στη βορειανατολική Ιαπωνία, μεγέθους 9,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 130 χιλιόμετρα (81 μίλια) ανατολικά του Σεντάι, στο Νησί Χονσού της Ιαπωνίας. Ο σεισμός συνέβη στις 14:46:23 τοπική ώρα (05:46 UTC) και είχε διάρκεια - ρεκόρ 5 λεπτά!

Όχι στον Τσιτουρίδη... αλλά όχι και στον Συμπιλίδη ;)

[Εννοείται το όχι στον Τσιτουρίδη... αλλά ακόμα πιο αυτονόητο είναι το ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ... για να τα λέμε και όλα ;)... Τι έχει να "προσφέρει" δηλ. στη ΝΔ ο Συμπιλίδης που δεν μπορεί να της το "προσφέρει" ο Τσιτουρίδης; Και απορώ και με τον ίδιο! Καλά τόσο μαλάκ@@ και κομπλεξικός που πιέζει τον Σαμαρά να τον βάλει στα ψηφοδέλτια για να γυρίσει καβάλα στο άλογο... είπαμε ότι ο κόσμος της ΝΔ συγχωρεί... αλλά συγχωρεί όποιους έχουν να προσφέρουν κάτι ή έχουν τουλάχιστον προσφέρει κάτι... δεν συγχωρεί τον κάθε μαλά@@ Συμπιλίδη]

Ο επικοινωνιακός στρατός του ΠΑΣΟΚ έψαχνε απεγνωσμένα να αποδομήσει τον Καραμανλή και να τον οδηγήσει σε εκλογική ήττα που δυστυχώς για αυτόν ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία του κόμματος (11μοναδες) και η προσωπική του ταπείνωση που τον οδήγησε αναγκαστικά στην έξοδο !!!

Που στηρίχτηκε αυτή η επίθεση ; Σε τρεις πυλώνες :

Παπαθανασίου: Η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα - Η ΝΔ δεν τα κατάφερε στο θέμα αναδιάρθρωσης του Δημοσίου

Πεπεισμένος ότι η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ενώ παραδέχεται ότι η ΝΔ δεν τα κατάφερε στο θέμα της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου.

Κάποιου χαριζανε γάιδαρο κι αυτός τον κοίταγε στα μάτια: Δεν με αφορά η πρόσκληση Σαμαρά λέει η Ντόρα

«Εγώ δεν τραυμάτισα την παράταξη. Η πρόσκληση αφορά άλλους και όχι εμένα», είπε στο ΒΗΜΑ 99,5 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, εν όψει των εκλογών, απευθύνει κάλεσμα για συστράτευση ακόμα και προς όσους «προκάλεσαν τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν».

Eπίθεση με μολότοφ στο Kontra Channel

Η επίθεση σημειώθηκε στη 1.07 μετά τα μεσάνυχτα στα γραφεία του καναλιού στην οδό Δήμητρας 31, στον Ταύρο.
Οι άγνωστοι...

Το πρωί τους πιάνουν, το μεσημέρι τους αφήνουν!BINTEO

Δείτε το:

Έχει λίγο δίκιο ο Γιωργάκης... δεν μπορεί να κάνει τον κατήγορο η γκέισα του Ανδρέα

[Μην τρελαθούμε τελείως!! Βγαίνει η Βασούλα και κατηγορεί τους άλλους ότι διέλυσαν τη χώρα!!! Ποια η Βασούλα!! Η Βασούλα που τον πρώτο καιρό επιστροφής Παπανδρέου στην Ελλάδα, το 1974, έμενε μαζί του!! Η Βασούλα που έχει συμμετάσχει σε όλο το γλέντι του ΠΑΣΟΚ επί 37 χρόνια!! Που ήταν σε όλα τα υπουργικά συμβούλια που αποφάσιζαν για κοσκοτάδες υποβρύχια, Ολυμπιάδες και όλα τα πάρτυ!! Έλεος]

Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου στη δριμεία κριτική της Βάσως Παπανδρέου για την διετή διακυβέρνηση του τέως πρωθυπουργού.

Τουρκική πρόκληση για τη Σαμοθράκη

Με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές θέτουν θέμα εξαίρεσης της Σαμοθράκης από τον σχεδιασμό ελληνικής άσκησης.

Καθώς υπάρχει δέσμευση μεγάλων περιοχών στο Αιγαίο για πραγματοποίηση ασκήσεων και από τις ελληνικές και από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι τουρκικές υπηρεσίες εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ...

Η αγωγή του Βαρδινογιάννη!

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έκανε αγωγή στον Ανδρέα Βγενόπουλο ζητώντας 10 εκατ. ευρώ για προσβολή της τιμής, της αξιοπρέπειας, της αξιοπιστίας και της προσωπικότητάς του, με την 61σέλιδη αγωγή να βλέπει το φως της δημοσιότητας.Οπως είναι λογικό δεν δημοσιεύτηκαν και οι 61 σελίδες καθώς θα χρειαζόταν μόνο μια εφημερίδα για να καλυφθεί η αγωγή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κατάληψη αρχαίων μνημείων από λαθρομετανάστες μικροπωλητές!

Πάρτε μία εικόνα από την πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη, όπως την ονειρεύεται ο Μπουτάρης

Το φαινόμενο των παράνομων μικροπωλητών δεν είναι κάτι το καινούργιο για την Θεσσαλονίκη. Εδώ και μερικά χρόνια στην πλατεία Αριστοτέλους, την παραλιακή οδό αλλά και σε αρκετές πλατείες του ιστορικού κέντρου της πόλης (αρχαία ρωμαϊκή αγορά, πλατεία Ροτόντας, Καμάρα κλπ) μπορούσε κανείς να δει...

Ανάπτυξη στα… τυφλά, δε γίνεται

Γράφει ο οικονομολόγος Παναγιώτης Κοκκόρης

Ότι η ανταγωνιστικότητα, η παραγωγικότητα και εν τέλει η ανάπτυξη έγιναν άγνωστες λέξεις, είναι πραγματικό γεγονός που όσο κι αν μας δυσαρεστεί, οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και βέβαια με γνώση, τόλμη και αποφασιστικότητα.

Και ο Καντάφι λίγο πριν από το τέλος έτσι δεν χαμογελούσε; (φώτο)

Δείτε πως:

ΕΚΤΑΚΤΟ

 Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο REUTERS,πριν από λίγο συνελήφθη ο Γ.Παπανδρέου γνωστός και ως ΤΖΕΦΡΥ ,η,ΓΑΠ γιατί βρέθηκε στη κατοχή του ΚΟΚΑΙΝΗ.
 Ο Παπανδρέου ισχυρίσθηκε ότι έκανε χρήση κοκαΐνης ,γιατί του αύξανε τις επιδόσεις στο ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ.
  Η σύλληψη έγινε,κατόπιν σήματος που είχε εκδώσει η ΙΝΤΕΡΠΟΛ.
  Νεώτερα σε λίγο............

Νέες αποκαλύψεις για τις μίζες των γερμανικών υποβρυχίων

Σε πρόσωπα στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δόθηκε το ένα τρίτο από τις μίζες, ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την παραγγελία των τεσσάρων γερμανικών υποβρύχιων, αναφέρεται στη γραπτή απόφαση που διέρρευσε στη δημοσιότητα το δικαστήριο του Μονάχου.
Το δικαστήριο κατονομάζει τον πρώην υπουργό...

«Φλέβα χρυσού» πετρέλαιο - τουρισμός

Το ενδιαφέρον της ισραηλινής εταιρείας Delek Drilling να διεξάγει έρευνες στην Ελλάδα για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρόεδρός της Γκίντεον Τάντμορ.

Βίαιες διαδηλώσεις στη Γερμανία προς συμπαράσταση για τις μεσογειακές χώρες

Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα στη Φρανκφούρτη μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την πολιτική λιτότητας που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις χώρες της Μεσογείου.

Η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας για τον θάνατο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Αχαΐας Γιάννη Βασιλειάδη

Βαθύτατη συγκίνηση προκάλεσε σε όλους η απώλεια του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Αχαΐας Γιάννη Βασιλειάδη. Ο Γιάννης Βασιλειάδης καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του τίμησε την πατρίδα αφού ως ναύαρχος διακρίθηκε για την πίστη και την αφοσίωσή του σε αυτή όπως σημαντική και καθοριστική ήταν η συμβολή του στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα.

Ευτυχώς που καθάρισαν και τον Καντάφι για να ζούνε ελεύθεροι: "Εκεχειρία" στη Λιβύη μετά από 147 νεκρούς

Ο πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, Άμπντελ Ραχίμ αλ-Κιμπ, ανακοίνωσε χθες ότι επιτεύχθηκε εκεχειρία μεταξύ των αντιμαχόμενων φυλών στη Σέμπχα, στα νότια της χώρας, μετά από αιματηρές συγκρούσεις έξι ημερών.

Αντώνης Σαμαράς: Σταθερή Κυβέρνηση μόνο από την Νέα Δημοκρατία (Όλη η συνέντευξη)

"Λύστε μου τα χέρια για να κυβερνήσω!" Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ζητάει από τους πολίτες να δώσουν αυτοδυναμία στο κόμμα του και προβλέπει ότι, σε διαφορετική περίπτωση, η έξοδος της χώρας από τη δίνη Θα καταστεί εξαιρετικά δύσκολη. Στη συνέντευξή του στην “Κ” , ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει τη Ν.Δ. τη μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει και δεσμεύεται ότι, με όχημα μια κυβέρνηση σημαντικά πιο ολιγομελή από τη σημερινή, θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την αποφυγή νέων περικοπών. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αφήνει να εννοηθεί ότι από την πανστρατιά που έχει κηρύξει ουδείς αποκλείεται, ούτε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, “εφόσον θελήσουν να θεραπεύσουν το τραύμα που προκάλεσαν” .
Αντιθέτως, παίρνει μετωπική θέση έναντι των βουλευτών που μεταπήδησαν στο κόμμα Καμμένου, κατηγορώντας τους ότι με τις διασπαστικές τους κινήσεις “βοηθούν μόνο τους εχθρούς της παράταξης και της χώρας” .

Πορευόμαστε προς τις εκλογές εν μέσω πρωτοφανούς πολιτικής ρευστότητας. Η Νέα Δημοκρατία απέχει από την αυτοδυναμία. Εσείς πού αποδίδετε τις δημοσκοπικές δυσκολίες. Στην υπερψήφιση του Μνημονίου ή στη στάση σας την προηγούμενη διετία;

Δύο χρόνια μετά μια μεγάλη εκλογική ήττα, η Ν.Δ. βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις με σημαντικό προβάδισμα επτά έως δέκα μονάδων. Αν σας το έλεγε κάποιος αυτό πριν από ένα χρόνο, δεν θα το πιστεύατε. Το καταφέραμε όμως... Ομοίως θα επιτύχουμε και την αυτοδυναμία. Διότι τώρα μπορεί να υπάρχει σύγχυση στον κόσμο, όπως βεβαιώνουν όλοι οι δημοσκόποι, αλλά όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, η σύγχυση θα υποχωρεί. Και όλοι θα καταλαβαίνουν ότι μόνο n Ν. Δ. μπορεί να δώσει σταθερή κυβέρνηση, ικανή να αλλάξει στην Ελλάδα όσα πρέπει να αλλάξουν, να διαπραγματευθεί στο εξωτερικό όσα πρέπει να διαπραγματευθεί, να δώσει στη χώρα αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής. Η Ν.Δ. είναι σήμερα η μόνη συντεταγμένη δύναμη μέσα σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Η μόνη δύναμη που επαληθεύθηκε στις προβλέψεις της για τη λάθος συνταγή του Μνημονίου. Και η μόνη που ταυτόχρονα εγγυάται τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη. Είμαστε στόχος πολλών, και μέσα στην Ελλάδα, διότι θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και να ξεβολέψουμε πολλούς. Πολλές φορές και από παράγοντες εκτός Ελλάδος, διότι ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Και αυτό θα το συνειδητοποιούν όλο και περισσότεροι όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών. Γι' αυτό και θα κερδίσουμε την αυτοδυναμία.

Αν αυτή δεν επιτευχθεί, τι θα πράξετε; Θα επιδιώξετε νέες εκλογές, όπως είχατε πει ;...


Κοιτάξτε: το καλύτερο σενάριο για τη χώρα αυτή τη στιγμή είναι η αυτοδυναμία. Και αυτοδυναμία μόνον η Ν. Δ. μπορεί να κερδίσει. Το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από επιλογή δική μου. Αυτό είπα, ουσιαστικά, στη ΔΕΘ πέρυσι: Προειδοποίησα για τον κίνδυνο της ακυβερνησίας... Τώρα, ανάμεσα στην καλύτερη λύση (αυτοδυναμία) και τη χειρότερη (ακυβερνησία), υπάρχουν ίσως και «ενδιάμεσες» λύσεις. Αλλά εμάς μας ενδιαφέρει η μόνη λύση που μπορεί να ανοίξει δρόμο να βγούμε από την κρίση: η αυτοδυναμία. Γιατί χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορώ ούτε το κράτος να αλλάξω, ούτε το κυβερνητικό σχήμα να μειώσω, ούτε υπουργούς να απομακρύνω αν δεν κάνουν τη δουλειά τους, ούτε με τις ασύδοτες συντεχνίες και τη διαπλοκή να τα βάλω, ούτε μεγάλες μεταρρυθμίσεις να προωθήσω, ούτε το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο το 2010 να ερευνήσω... Κανείς δεν μπορεί να κυβερνήσει αυτή την Ελλάδα «με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη» . Τα χέρια του πρέπει να είναι λυμένα. Αυτό ζητάω: Δώστε μου ισχυρή εντολή, για να μπορέσω να κυβερνήσω και να κάνω όσα πρέπει να γίνουν.

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι, αν βρεθείτε κοντά αλλά δεν αποκτήσετε αυτοδυναμία, ο κ. Βενιζέλος θα μπορούσε να προσφέρει ψήφο «ανοχής», μη μετέχοντας, δηλαδή, στην κυβέρνηση. Θα αποδεχόσασταν μια τέτοια κυβερνητική λύση;


Δεν επιδιώκω την ανοχή οποιουδήποτε αλλά ισχυρή και σαφή εντολή! Έτσι κι αλλιώς, θα αγκαλιάσω όλο τον ελληνικό λαό, γιατί το να βγούμε από την κρίση είναι εθνικό, όχι κομματικό ζήτημα. Κάποιος πρέπει να έχει την ευθύνη και να παίρνει αποφάσεις. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η αυτοδυναμία.

Από το βήμα της ΔΕΘ, δεσμευτήκατε ότι θα κυβερνήσετε με δώδεκα υπουργεία, υποσχόμενος να επανασυστήσετε τα υπουργεία Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης.
Σήμερα έχουμε υπουργικό συμβούλιο με πάνω από 50 μέλη. Η πρώτη δική μου κυβέρνηση θα έχει περίπου τους μισούς. Ως το τέλος της τετραετίας θα έχει μειωθεί κι άλλο. Και αυτό διότι η ενοποίηση υπουργείων, αλλού μπορεί να γίνει εύκολα κι αλλού χρειάζεται χρόνο. Αλλά δεν μπορεί κανείς να σπάσει τη γραφειοκρατία, αν δεν μειώσει την κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε μικρό και επιτελικό κράτος. Όχι κατακερματισμένες αρμοδιότητες και πολλαπλές υπογραφές και στο τέλος δεν ξέρεις ποιος ευθύνεται που δεν προχωράει τίποτε. Αυτά τέλος! Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το πολυκέφαλο τέρας.

Ποιοι θα κάνουν αυτή τη δουλειά; Τίθεται το ερώτημα «με ποιους θα κυβερνήσει ο Σαμαράς» . Είστε έτοιμος να πείτε ονόματα;

Με τους άξιους. Και με εξωκοινοβουλευτικούς. Γιατί υπάρχουν πολλά εξαιρετικά πρόσωπα μέσα από την κοινωνία, μέσα από την αγορά, οι οποίοι δεν μπόρεσαν ως τώρα, ή δεν θέλησαν, ή δεν τους άφησαν να μπουν στην πολιτική. Αυτό είναι πολύτιμο κεφάλαιο για τη χώρα, και θα το αξιοποιήσω. Μέχρι πρόσφατα η Βουλή λειτουργούσε ως «προθάλαμος επίδοξων υπουργών». Σύντομα με τις προτάσεις μας για συνταγματική μεταρρύθμιση, οι βουλευτές δεν θα γίνονται υπουργοί, για να υπάρξει διαχωρισμός νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Και η δημοκρατία μας να ωριμάσει πια...

Η υπερψήφιση του Μνημονίου προκάλεσε μια πρωτόγνωρη κρίση στο κόμμα σας. 22 βουλευτές βρέθηκαν εκτός, εννέα έφτιαξαν ένα άλλο κόμμα, πέντε επέστρεψαν και εκκρεμεί n τύχη ορισμένων ακόμη...

Υπό αυτονόητες και αυστηρές προϋποθέσεις, οι περισσότεροι επιστρέφουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Βλέπετε, κατανοούν πλέον ότι οι διασπαστικές κινήσεις βοηθούν μόνο τους εχθρούς της παράταξης και τους εχθρούς της χώρας. Γιατί μόνον όσοι δεν θέλουν τη Ν. Δ. αυτοδύναμη έχουν όφελος από τέτοιες κινήσεις. Και μόνον όσοι θέλουν την Ελλάδα αδύναμη εσωτερικά και εξωτερικά κάνουν ό, τι μπορούν για να αποφύγουν την αυτοδυναμία της Ν. Δ.

Εντάσσετε τους πρώην βουλευτές σας μεταξύ αυτών που θέλουν την Ελλάδα αδύναμη;

Κοιτάξτε. Κάποιοι προσπαθούν να διασωθούν οι ίδιοι από τις μεγάλες ευθύνες τους, που οδήγησαν τη χώρα έως εδώ. Είναι η περίπτωση του ΠΑΣΟΚ... Κάποιοι άλλοι προσπαθούν απλώς να κεφαλαιοποιήσουν την απελπισία του κόσμου. Αυτή είναι n περίπτωση της Αριστεράς... Κάποιοι, τέλος, προσπαθούν να βρουν ευκαιρία για να φτιάξουν το κόμμα τους και να επιβιώσουν πολιτικά. Χωρίς ιδεολογία, με κραυγές και ακραίο αντιευρωπαϊσμό. Όλοι αυτοί επιχειρούν να ροκανίσουν τη Ν. Δ. Δεν θα τα καταφέρουν! Γιατί, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, ο λαός αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει η ακυβερνησία από τη μία πλευρά και η προοπτική από την άλλη. Και προοπτική προσφέρει μόνον n Ν. Δ. Αλλά μόνον εφόσον λυθούν τα χέρια της. Αυτοδύναμα!

Τελικά, στην πανστρατιά που κηρύξατε χωρούν μόνον όσοι καταψήφισαν το δεύτερο Μνημόνιο; Γιατί εκτός κόμματος έχουν βρεθεί σε προηγούμενη φάση και άλλα στελέχη...

Χωρούν όσοι συστρατευθούν στον αγώνα για αυτοδυναμία και βοηθήσουν σε αυτό. Και αν προκάλεσαν κάποιοι τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν, κι αυτό είναι σημαντική βοήθεια...

Αφορά και την κ. Μπακογιάννη;

Μόλις σας απάντησα...

Λέτε ότι κόμματα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν μοναδικό στόχο να στερήσουν την αυτοδυναμία από τη Ν. Δ. Την ίδια στιγμή, ψηφοφόροι σας σκέπτονται να εμπιστευτούν το κόμμα Καμμένου. Πώς το εξηγείτε;

Προσπάθησαν να καλλιεργήσουν τη σύγχυση και ποντάρουν πάνω στην απελπισία. Όταν εμείς ανοίγουμε δρόμους ελπίδας για τη χώρα, εκείνοι κερδοσκοπούν πάνω στα αδιέξοδα. Εμείς αγωνιζόμαστε να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα χρειάζεται κατά προτεραιότητα ανάκαμψη. Εκείνοι, αντίθετα, προσπαθούν να σπάσουν τις γέφυρες με την Ευρώπη και να δημιουργήσουν μεγαλύτερη απελπισία στους Έλληνες. Δεν έχουν «δυναμική». Απλώς, επενδύουν στη δυστυχία του κόσμου. Βοηθούν το ΠΑΣΟΚ κι όσους θέλουν την επόμενη κυβέρνηση αιχμάλωτη του ΠΑΣΟΚ. Όμως, ο ελληνικός λαός δεν το θέλει αυτό. Και στις κάλπες θα πάρουν την απάντησή τους...

Άρα, δεν θα μπορούσαν να αποτελούν δυνάμει κυβερνητικούς συμμάχους στην αυριανή Βουλή...

Όχι, βέβαια. Εσείς θα αναλαμβάνατε τόσο κρίσιμο εγχείρημα στηριγμένος σε όσους ανοικτά υπονομεύουν τη θέση σας;

Παρατηρούμε την ταύτιση μεταξύ Ν. Δ. και ΠΑΣΟΚ ως προς τα κέντρα κράτησης των παράνομων μεταναστών. Πέρα από την αμφίβολη αποτελεσματικότητα του μέτρου, υπάρχουν και πολλές αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

Πρέπει να γίνουν πολλά για να σταματήσουμε τη ροή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, όπου στη συνέχεια παγιδεύονται επ' άπειρον. Η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας και φύλαξής τους έξω από τις πόλεις, είναι ένα από αυτά. Ασφαλώς πρέπει να δώσουμε πειστικές απαντήσεις στις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων. Οπωσδήποτε πρέπει να εξασφαλίσουμε αντισταθμιστικά μέτρα για τις τοπικές κοινωνίες και εγγυήσεις ασφαλείας... Αλλά κάπου πρέπει να γίνουν αυτά τα κέντρα. Και ταχύτατα... Και να γίνουν πολλά ακόμα: Όπως, να καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια. Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας που βρίσκονται σήμερα εκτός ελέγχου. Να τους επαναπροωθήσουμε στις χώρες προέλευσής τους, έπειτα από κοινή πρωτοβουλία με τους εταίρους μας. Κοιτάξτε, θα τους μαζέψουμε στα κέντρα φιλοξενίας και φύλαξης, όχι για να μείνουν εκεί επ' άπειρον, αλλά μέχρι να αρχίσει η επαναπροωθησή τους.

«Θα βγάλω τις κουκούλες» είχατε δηλώσει προ εβδομάδων για τους κουκουλοφόρους που προκαλούν καταστροφές στην πόλη. Πώς θα το κάνετε αυτό;
Θα κάνουμε και στην Ελλάδα ό, τι κάνουν οι άλλες δημοκρατικές χώρες που θέλουν να διαφυλάξουν τη δημόσια τάξη τους. Τέτοια φαινόμενα ασυδοσίας κουκουλοφόρων δεν γίνονται αλλού και σίγουρα δεν γίνονται καθημερινά. Θα εφαρμόσουμε μέτρα αστυνόμευσης και δικονομίας, όπως παντού αλλού. Η ατιμωρησία θα σταματήσει! Ο αυτισμός του ελληνικού κράτους, που διασύρεται κάθε τόσο από μερικές εκατοντάδες κουκουλοφόρων, θα σταματήσει. Η κουκούλα δεν είναι δικαίωμα . Είναι ντροπή. Κουκούλες φοράνε οι εγκληματίες. Και στην Κατοχή τις φορούσαν οι καταδότες των πατριωτών... Οι Έλληνες έχουν πρόσωπο και το δείχνουν. Δεν το κρύβουν...

Είναι στις προθέσεις σας η απαγόρευση πλήρους κατάληψης των δρόμων από τους διαδηλωτές;

Θα κάνουμε ό, τι γίνεται παντού αλλού στην Ευρώπη. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο...

Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε το βαρύ πακέτο μέτρων του Ιουνίου; Πώς θα πείσετε τους πολίτες να αντέξουν άλλη μία δραματική υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου;


Ήδη τους τελευταίους μήνες, παρά το γεγονός ότι διαπραγματευόμασταν από τη γωνία και μάλιστα χωρίς να ελέγχουμε τα στοιχεία, καταφέραμε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Τώρα επιδίωξή μας είναι να αποφύγουμε κάθε υφεσιακό μέτρο. Κάνουμε αληθινή εκστρατεία στο εξωτερικό εξηγώντας προς κάθε κατεύθυνση ότι ο ελληνικός λαός έχει ήδη υποστεί μείωση του βιοτικού επιπέδου του κατά 34% μέσα σε δύο χρόνια! Κανείς λαός δεν μπορεί να αντέξει τέτοια μείωση, τόσο γρήγορα και μάλιστα σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης. Και καμία δημοκρατία δεν μπορεί να αντέξει τέτοια καθίζηση. Επί της ουσίας του ερωτήματος, από τα 3 δισεκατομμύρια που προβλέπεται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 για τα 2013-14, έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφισταμένων φόρων. Ακόμα ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους. Τώρα θα αγωνιστούμε για να μην αφορούν σε νέα μείωση συντάξεων κι άλλα μέτρα ύφεσης.

Μπορείτε να το πετύχετε αυτό;


Έχουμε ήδη αναγγείλει, από το Ζάππειο 2 , μειώσεις δαπανών 18,4 δισεκατομμυρίων σε τέσσερα χρόνια. Αλλά αυτές είναι «καραμπινάτες» σπατάλες! Δεν είναι οριζόντιες περικοπές επί δικαίων και αδίκων . Ένα μέρος εκείνων των προτάσεών μας έχει ήδη υιοθετηθεί. Αυτά που ήταν άμεσα υλοποιήσιμα. Και υπάρχουν ακόμα πολλές προτάσεις περικοπής σπατάλης που μπορούν να γίνουν χωρίς οριζόντιες περικοπές. Μόνο στο ΙΚΑ είδατε τι γίνεται. Και με τις συντάξεις «μαϊμού» το ίδιο. Είναι τυχαίο πως όλα αυτά άρχισαν να βγαίνουν στο φως το τελευταίο τρίμηνο, όταν μπήκαμε στη μεταβατική κυβέρνηση; Μήπως είναι μόνα αυτά που αποκαλύφθηκαν; Στη μύτη του παγόβουνου είμαστε ακόμα... Ήδη έχουμε εντοπίσει μεγάλες «εστίες σπατάλης» ή δυνατότητες για ισοδύναμα μέτρα στην Κεντρική Διοίκηση, στην Τοπικό Αυτοδιοίκηση, στην Υγεία, στο λαθρεμπόριο καυσίμων, στη φοροδιαφυγή και στην εισφοροδιαφυγή. «Πάρτι» γινόταν τόσα χρόνια. Κι όχι ένα, πολλά! Το ΠΑΣΟΚ χτύπησε την τελευταία διετία άγρια το βιοτικό επίπεδο του κόσμου με οριζόντια μέτρα, γιατί δεν τόλμησε να αγγίξει αυτούς που μετείχαν στο πάρτι . Τώρα όμως, θα αλλάξουν όλα αυτά...

Σε ότι αφορά το μισθολογικό κόστος; Ήδη με τα πρόσφατα μέτρα το κόστος είναι βαρύ.

Δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας βρίσκεται πλέον στο μισθολογικό κόστος. Βρίσκεται στη γραφειοκρατία, στην υψηλή φορολογία, στο ενεργειακό κόστος που συνεχώς ανεβαίνει, στην ανομία που κυριαρχεί. Αυτά πρέπει να λύσουμε κατά προτεραιότητα πια... Η περαιτέρω μείωση εισοδημάτων φέρνει περισσότερο ύφεση, δεν φέρνει επενδύσεις.

Ακούμε για ισοδύναμα μέτρα. Μπορείτε να μας παραθέσετε ένα;

Έχουμε επεξεργασθεί πολλά. Όπως, για παράδειγμα, την αύξηση της φορολογίας κερδών από τα νέα ηλεκτρονικά στοιχήματα του ΟΠΑΠ και για τα ηλεκτρονικά τυχερά παιγνίδια. Μια αύξηση του φόρου στα στοιχήματα κατά 2- 4% μπορεί να φέρει καθαρά έσοδα στο κράτος από διακόσια ως τριακόσια εκατομμύρια ετησίως! Σαν κι αυτό έχουμε επεξεργαστεί πολλά τέτοια ισοδύναμα που θα δώσουν σημαντική ανακούφιση και θα επιτρέψουν να διορθωθούν κάποιες αδικίες, χωρίς να πλήξουν την πραγματική οικονομία...

Ποια θα είναι n πρώτη προτεραιότητά σας εφόσον εκλεγείτε; Η αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων; Ο περιορισμός της φορολογικής επιβάρυνσης;

Η Ανάκαμψη! Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει τόσο ταχύτερα θα μειωθεί το έλλειμμα, τόσο λιγότερη ανάγκη πρόσθετων μέτρων θα υπάρξει, τόσο ταχύτερα θα βγούμε από τη δύσκολη θέση. Προσέξτε: Μια ποσοστιαία μονάδα ανάκαμψης μειώνει το έλλειμμα κατά 1 δισεκατομμύριο! Άρα προτεραιότητα να αρχίσει η ανάκαμψη μια ώρα αρχύτερα!

Ναι, αλλά πώς. Όλοι το εύχονται...

Έχουμε μια δέσμη μέτρων άμεσης εφαρμογής. Θα σας αναφέρω μόνο τρία: Άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, σχεδόν 14,5 δισ. μένουν αναξιοποίητα. Θα πρέπει, επιτέλους, να παρακάμψουμε γραφειοκρατικά εμπόδια για να επισπεύσουμε την εκταμίευσή τους. Ξέρετε, αυτά τα κονδύλια δεν είναι μυθικά , δεν είναι όνειρα θερινής νύκτας , κάθονται και περιμένουν! Μόλις τα ενεργοποιήσουμε θα ξεκινήσουν άμεσα σημαντικά έργα υποδομής όπως οι 5 μεγάλοι οδικοί άξονες. Αλλά δεν φτάνει αυτό... Πρέπει να εξασφαλιστεί και η ρευστότητα. Ήδη έγιναν προετοιμασίες γι' αυτό, αλλά απαιτείται κι ένα ευρύτερο εργαλείο ρευστότητας από το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα, για να υπάρξει αίμα στην πραγματική οικονομία μέχρι να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις τράπεζες και να αποκατασταθεί η ομαλή ρευστότητα ξανά. Όμως κι αυτό δεν αρκεί... Θα πρέπει τα ίδιο το κράτος να επιστρέψει αυτά που χρωστά σε ιδιώτες 6,7 δισ. τα τελευταία δύο χρόνια. Κι αυτό, στο μεγαλύτερο μέρος, θα γίνει ως τις αρχές του καλοκαιριού. Όλα αυτά μαζί και πολλά άλλα πιο στοχευμένα, μπορούν να δώσουν βαθιές ανάσες στην οικονομία και να φρενάρουν την ύφεση. Και προσέξτε, όλα αυτά δεν προσκρούουν στους όρους της δανειακής σύμβασης, άρα είναι απολύτως ρεαλιστικά κι από την άποψη αυτή... πιστεύω βαθιά ότι το στοίχημα της ανάκαμψης μπορεί να κερδηθεί από τους πρώτους μήνες. Τώρα, για τους χαμηλοσυνταξιούχους που με ρωτήσατε είναι η μόνη μου υπόσχεση, την έδωσα από την αρχή και δεν σταματώ να την επαναλαμβάνω. Ξέρετε πόσο κοστίζει η αποκατάσταση των κατώτατων συντάξεων; Περί τα 350 εκατομμύρια! Τα πολυτεκνικά επιδόματα στοιχίζουν πολύ λιγότερο. Κι απ' αυτό, επειδή ξοδεύονται όλα, θα επιστρέψουν στο κράτος πάνω από τα μισά μέσα από την ίδια την αγορά.

Κλείνοντας, θα θέλαμε μία απάντηση για το ζήτημα της ΑΟΖ που είναι ψηλά στην ατζέντα σας. Προτίθεστε να προχωρήσετε σε μονομερή ανακήρυξη της, παρά τις βέβαιες αντιδράσεις της Άγκυρας;

Θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κύπρου. Ότι έκανε η Κύπρος και δούλεψε, ασφαλώς μπορεί να το κάνει και η Ελλάδα. Η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τους ενεργειακούς πόρους που υπάρχουν στις θάλασσές μας. Κι αυτό είναι απαραίτητο για να βγούμε μακροχρόνια από την κρίση. Και να μην ξαναμπούμε σε τέτοια κρίση... Για τους λόγους που αναφέρατε, χρειαζόμαστε την «ομπρέλα» της Ευρώπης και ισχυρές συμμαχίες στην περιοχή μας για να εκμεταλλευτούμε τον υποθαλάσσιο πλούτο μας. Αλλά και n Ευρώπη χρειάζεται πλέον τους ελληνικούς ενεργειακούς πόρους, όπως και αυτούς της Κύπρου. Η Ευρώπη έχει ανάγκη από ενέργεια κι άλλες σημαντικές πηγές που δεν διαθέτει. Εμείς χρειαζόμαστε την Ευρώπη, η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα και κάποιοι πήγαν να τινάξουν στον αέρα τη σχέση αυτή! Κι ακόμα δεν κατάλαβαν τι έκαναν...
(Καθημερινή της Κυριακής)

Βίντεο: Η "ώρα της γης" στην Αυστραλία, Ασία και Ρωσία

Δείτε τα βίντεο:

Βίντεο: Σαμαράς απαντάει σε σχόλια-ερωτήσεις που έγιναν στη σελίδα του στο Facebook