19 Ιουνίου 2012

Ο Βαλλιανάτος είναι ο μόνος που εκτίμησε τη σοφία του Μάνου: "Ο Μάνος πλήρωσε τη σοφία του"!!

Με θερμά λόγια στο έργο και την προσφορά του Στέφανου Μάνου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας Γρηγόρης Βαλλιανάτος λέγοντας πως ο πρώην υπουργός πλήρωσε το τίμημα των μεγάλων επιλογών και της λογικής των σοφών ανθρώπων!!!

Αύριο ανακοινώνεται η κυβέρνηση - Ολονύκτιο παζάρι για την σύνθεση - Τι συμφώνησαν

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, με τα κομματικά επιτελεία να έχουν όχι μόνο να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που εμφανίζονται όσον αφορά την σύγκλιση μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά και τις εσωκομματικές συγκρούσεις.

Μέρκελ: Για το Μνημόνιο θα μιλήσουμε αφού δούμε την έκθεση της Τρόικα

Αποφασισμένη να μην προχωρήσει στη συζήτηση για τους όρους του ελληνικού Μνημονίου εάν δεν έχει στα χέρια της την έκθεση της Τρόικα, εμφανίστηκε η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ.

«Μόνο στην Ελλάδα θα έβαζαν να συνεργαστούν οι Ναζί με τους Κομμουνιστές»

Με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο σατιρίζει ο Τζων Στιούαρτ στην εκπομπή του «Daily Show», την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με αφορμή τις ελληνικές εκλογές, ο παρουσιαστής θεωρεί «περίεργο» το εκλογικό μας σύστημα, ενώ σχολιάζει πως οι Έλληνες ψήφισαν...

Πολιτικό άσυλο στον Ισημερινό ζητά ο Τζούλιαν Ασάνζ του WikiLeaks

Στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο κατέφυγε ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ υποβάλλοντας αίτημα για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Η εξέλιξη ακολουθεί την απόρριψη εκ μέρους του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας της έφεσης που είχε ασκήσει ο Τζούλιαν Ασάνζ κατά της έκδοσής του στη Σουηδία, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις.

MEGA ενημέρωση από "έγκυρους δημοσιογράφους", ΣΥΡΙΖΑίους της πλάκας

"Έγκυροι και αντικειμενικοί" δημοσιογράφοι... ότι μαλακ@@ τους στέλνουν στο twitter την αναπαράγουν τρομπάροντας τους ηλίθιους και συναγωνίζονται την Bild σε λαϊκισμό. Ενώ το θέμα έκανε μπαμ από χιλιόμετρα είναι είναι photoshop αναπαράχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη... μετά η "έγκυρη" έτρεχε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα:

Έχουν σκυλιάσει τα εγγλεζάκια που βγήκε ο Σαμαράς και πήρε τον πούλο το πουλέν τους (φώτο)

Ο πόνος απερίγραπτος και το κλάμα εντονότερο από το να τους καρφώσει απόψε ο Σεφτσένκο... Δείτε τη σημερινή γελοιγραφία του Independent:

Την ενοχή τριών κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Φιλόπουλου ζήτησε η Εισαγγελέας

Την ενοχή των τριών από τους τέσσερις κατηγορούμενοους για τη δολοφονία του φιλάθλου του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου, τον Μάρτιο του 2007 στην Λεωφόρο Λαυρίου, ζήτησε από τους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την αγόρευση της η Εισαγγελέας Έδρας.

Μεγάλη απώλεια λέμε: Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΔΡΑΣΗΣ ο Στέφανος Μάνος! Τώρα θα αναλάβει ο Μαρκουλάκης ή ο Βαλλιανάτος;

Την παραίτησή του υπέβαλλε το απόγευμα στην Κεντρική Επιτροπή της Δράσης, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Μάνος.

Ο κ. Μάνος έστειλε την ακόλουθη επιστολή στα μέλη και τους φίλους του κόμματος:

Καραγκιοζιλίκια Πατούλη: Στον ΟΗΕ ο Ιατρικός Σύλλογος για την «ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα»

Στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνοντας τον οργανισμό για την αδυναμία πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών στα φάρμακά τους κάνοντας λόγο για ανθρωπιστική κρίση.

Δεκάδες διεθνή πρωτοσέλιδα, αφιερωμένα σε όσους έλεγαν ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει

Ο Αντώνης Σαμαράς πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Τεράστιο το διεθνές ενδιαφέρον για τις ελληνικές εκλογές. Tα πρωτοσέλιδα αναλυτικά:

Υπ. Παιδείας: Από Ιούλιο η διανομή βιβλίων

Από την 1η έως το τέλος Ιουλίου θα έχουν αποσταλεί τα σχολικά βιβλία στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Εύα Καϊλή: «Το ιντερνετικό βρίσιμο στο ΓΑΠ... επιτρέπεται» (ΦΩΤΟ)

Είναι τόσο μεγάλη η αγωνία της Εύας Καϊλή για το ποια θα είναι η τελική απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την έδρα στην Α΄Θεσσαλονίκης που κάνει... ουσιαστικό διάλογο ακόμη και μ' αυτούς που βρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του κόμματός της. Δείτε τις συνομιλίες που έχει στο twitter:

Ξενάγηση στον υπόγειο κόσμο κάτω από το σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης, Αγία Σοφία

Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, την εποχή από τα μέσα του 3ου μέχρι και τις αρχές του 7ου αιώνα, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν όσοι Θεσσαλονικείς «τολμήσουν» να εξερευνήσουν τον υπόγειο κόσμο του μετρό Θεσσαλονίκης κάτω από το Σταθμό Αγίας Σοφίας. Η Αττικό Μετρό ΑΕ σε συνεργασία με την 9η και την 6η εφορεία αρχαιοτήτων ανοίγουν πάλι, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου από τις 6 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ, το σταθμό Αγίας Σοφίας, με σκοπό να δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ξεναγηθούν στα ευρήματα που υπάρχουν, πριν.... αυτά μεταφερθούν στις αίθουσες κάποιου μουσείου.

Der Spiegel: «Ο Ερντογάν είναι δεσποτικός και μισογύνης»

Στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν και στις κακές σχέσεις του με τις γυναίκες αναφέρεται με δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είναι «ένας μισογύνης που ποτέ δεν κατάφερε να έρθει κοντά με τον φεμινισμό, ενώ τελευταία οι σχέσεις του με το ασθενές φύλλο ολοένα και δυσχεραίνουν».

Θετική εξέλιξη για Ίμβρο- Τένεδο στην ΕΕ

Στο πλευρό της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου και της Τενέδου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας. Απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Füle σε ερώτηση της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κας Μαριέττας Γιαννάκου:

Bloomberg: Η Γερμανία πρέπει να κάνει την ψήφο της Ελλάδας να μετρήσει

Κάλεσμα προς το Βερολίνο να αξιοποιήσει τις ελληνικές εκλογές προκειμένου να αλλάξει πορεία η Ευρώπη πραγματοποιεί το πρακτορείο Bloomberg, συμβουλεύοντας την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να λάβει αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη σωτηρία της Ελλάδας και της ευρωζώνης, παρά το πολιτικό κόστος, και να εξηγήσει στους γερμανούς πολίτες τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει η χώρα τους λόγω του εύθραυστου κοινού νομίσματος.

Σαμαράς για το θάνατο του ΝΔίτη Αλκέτα

«Ένας εκ των κορυφαίων προπονητών των τελευταίων πενήντα χρόνων, που πήγε την Εθνική Ελλάδος, για πρώτη φορά, στο Euro και στο Μουντιάλ, ο Αλκέτας Παναγούλιας, έφυγε από κοντά μας.

Σε ώρα ΠΑΣΟΚ θα πάνε στη συνάντηση οι ΠΑΣΟΚοι

Δεν καταλαβαίνουν το Χριστό τους οι ΠΑΣΟΚοι και ακόμα και τώρα που έπεσαν στα τάρταρα αντί να σοβαρευτούνσυνεχίζουν στο ίδιο στυλ "ωχ ρε αδερφέ...". Για τις 6 μμ είχε οριστεί στη Βουλή συνάντηση των εκπροσώπων της ΝΔ και των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Έφτασαν όλοι στην ώρα τους εκτός από τον Σκανδαλίδη που ακόμα (7μμ) δεν έχει φύγει από την Ιπποκράτους!! Προφανώς...

«Όλοι εναντίον της Bild» για τα 60 της χρόνια

Η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στην Ευρώπη, η γερμανική Bild, ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να στείλει σε όλα τα νοικοκυριά της χώρας ένα αντίτυπο της ειδικής της έκδοσης που θα κυκλοφορήσει με την ευκαιρία του εορτασμού των 60 ετών της εφημερίδας.

Φαρμακεία: Εκτελούνται κανονικά οι συνταγές του ΕΟΠΥΥ στην περιφέρεια

Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση με τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία της περιφέρειας, καθώς στην πλειονότητά τους οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν προχωρήσει σε άρση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.

Κύρτσος: Αποχωρεί από εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ... αφού τον διέλυσε

Tην πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του εκπροσώπου Tύπου του ΛΑΟΣ, ανακοίνωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Κύρτσος.

Συνάντηση εκπροσώπων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα συναντηθούν στις 18.00 στη Βουλή προκειμένου να συζητήσουν από κοινού τα διαδικαστικά για την επίτευξη συμφωνίας σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

«Όχι» του Παπούλια στα καραγκιοζιλίκια Μπένυ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν προτίθεται να συγκαλέσει αύριο σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής προς τον Αντώνη Σαμαρά, όπως αρχικά είχε ζητήσει από τηλεοράσεως ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να "ξεφτιλίσει" τον Τσίπρα, αντί να κοιτάξει πως θα κάνει κάτι για τη χώρα και να γράψει τον Τσίπρα στα παπάρια του.

Στη Θεσσαλονίκη ψεκάζουν τα κουνούπια... και τους πατριώτες του κώλου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αεροψεκασμού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Ωστόσο οι φετινές έντονες βροχοπτώσεις κατά την περίοδο του Μαϊου, η καθυστέρηση στην έναρξη των ψεκασμών, λόγω γραφειοκρατίας αλλά και η μεγάλη έκταση των υδάτινων συστημάτων στη δυτική πλευρά του νομού Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα την αυξημένη ενόχληση των περιοχών αυτών από τα κουνούπια.

Νέα θεωρία λέει ότι χρόνος επιβραδύνεται και κάποτε θα παγώσει

Μια νέα θεωρία από ερευνητές που εργάζονται στο ισπανικό πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκας και της Χώρας των Βάσκων έχει αμφισβητήσει τη λαϊκή δοξασία ότι το σύμπαν επεκτείνεται και μάλιστα με επιτάχυνση.

Εγγύηση σταθερότητας

Αριστερά το σημερινό πρωτοσέλιδο δεξιά το χθεσινό:

Να παραιτηθούν από βουλευτές όποιοι γίνουν υπουργοί! Θα τολμήσει ο Σαμαράς;

Η αρχή μπορεί να γίνει από σήμερα κιόλας. Να σηματοδοτήσει ο Σαμαράς τις μεγάλες αλλαγές που προτίθεται να κάνει σε όλα τα επίπεδα που κρατούν αγκυλωμένη την Ελλάδα σε παθογενείς εξαρτήσεις. Μία από αυτές είναι ο διαχωρισμός της εκτελεστικής από την νομοθετική εξουσία. Η διάκριση των εξουσιών ούτως ώστε να πάψει να υπάρχει το μεταπολιτευτικό καρκίνωμα, που στην πράξη θέλει εκτελεστικό όργανο της εκτελεστικής εξουσίας την νομοθετική εξουσία.

Προσπαθεί ο ΕΟΤ να συμμαζέψει τους πατριώτες του κώλου που έξέθρεψαν οι Παπούλιες και οι δημοσιοκάφροι


[Τα 'χουμε πει 100 φορές: Όσο και να αποδοκιμάσεις τον εθνικό ύμνο της Γερμανίας, όσα γκολ και να βάλεις στους Γερμανούς, όσους Γερμανούς και να δείρεις η ουσία δεν αλλάζει: Το μπουρδέλο που λέγεται ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να αλλάξει όσο οι ηλίθιοι λένε ότι οι πολιτικοί τους κλέβουν τα "όνειρα", όπου "όνειρο" εννοούν το διορισμό στο δημόσιο...

Έτσι πανηγύρισαν οι Έλληνες παίκτες μόλις έφτασαν στο ξενοδοχείο μετά το ματς με τη Ρωσία (VIDEO)

Το ολλανδικό κανάλι “nos” ήταν προφανώς το μοναδικό που κατέγραψε πλάνα από την άφιξη της εθνικής Ελλάδας μόλις η αποστολή της έφτασε μετά το ματς με τη Ρωσία από το γήπεδο στο ξενοδοχείο. Δείτε πώς πανηγυρίζουν σαν πιτσιρικάδες στην... πλατεία Συντάγματος με... τρενάκι και «Ελλάς ολέ ολέ, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ»! Δείτε το βίντεο:

Τα γλυπτά του Παρθενώνα θέλουμε και όχι τα μυξοκλάματα της Independent για τους Έλληνες...

[Τα έχουν δοκιμάσει όλα για να διαλύσουν το ευρώ... τώρα τους έπιασε η συμπόνοια για "τους Έλληνες που τους μπριζώνουν οι Γερμανοί με τη λιτότητα" και θυμήθηκαν ότι η Ευρώπη δηλ. η Γερμανία, μας χρωστάει μια συγγνώμη... αφού αυτοί δεν είναι ναζί Γερμανοί και τους πήρε ο πόνος για την Ελλάδα, γιατί δεν μας επιστρέφουν τα γλυπτά του Παρθενώνα για τα οποία μέχρι πριν λίγα χρόνια μας έλεγαν ότι είμαστε ανίκανοι να τα προστατεύσουμε και τα προσέχουν αυτοί; Ούστ κοπρόσκυλα...]

«Στο κατώφλι μας έχουμε μια χώρα που πληρώνει το τίμημα ενός ανόητου οικονομικού προγράμματος», αναφέρει ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Independent, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα των 5 ετών ύφεσης.

Οι γερμανικές ταξιδιωτικές εταιρίες βλέπουν αύξηση των κρατήσεων προς την Ελλάδα

Αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα αναμένουν τα γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, εκτίμηση που αν επιβεβαιωθεί θα στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο και την οικονομία γενικότερα.

Φήμες για συζήτηση νέου Μνημονίου στο Eurogroup της Πέμπτης-Διαψεύδει η ΕΕ

Η έναρξη της συζήτησης για ένα «νέο Μνημόνιο» καθώς διαπιστώνεται η ανάγκη για προσαρμογές στο πρόγραμμα, είναι το πιθανότερο, ότι θα αποτελέσει έναν από τους στόχους της συνεδρίασης του Eurogroup, την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, υπό την προϋπόθεση, πάντα, ότι μέχρι τότε θα έχει σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

Πάφος: Επιχειρήσεις προσλαμβάνουν άνεργους από την Ελλάδα

To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου στα πλαίσια της ευαισθητοποίησής τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και των προσπαθειών που καταβάλλει για υποστήριξη των Ελλήνων πολιτών και κυρίως των μελών των Ελληνικών Επιμελητηρίων με τα οποία είναι αδελφοποιημένο όπως επίσης και τους δημότες των Δήμων του δικτύου Πάφου, καλεί τους ενδιαφερόμενους...

Ελληνικές πενιές στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Άρωμα ελληνικό θα έχουν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου που μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία για την έναρξη. «Τα παιδιά του Πειραιά», ο «Ζορμπάς», το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» και άλλα δημοφιλή λαϊκά τραγούδια και οργανικοί σκοποί, θα ακουστούν στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, όπου το μπουζούκι και η ελληνική λαϊκή μουσική μας θα έχουν την τιμητική τους.

Η συνωμοσία της Αγγλίας κατά της Ελλάδος 1935-1944

Η ιστορία των αγγλικών επεμβάσεων και απειλών είναι πολύ μεγάλη: Ιρλανδία 1801 και 1920, Δανία 1801 και 1807, Πορτογαλία 1830, Ισπανία 1835, Ελλάδα 1850, 1854-1857, 1917, Κύπρος 1878, 1955-1959, Νότιος Αφρική 1899, Ινδία 1919, Παλαιστίνη 1919, Ιράκ 1941, Περσία 1941 κ.α.
Στις 13 Απριλίου 1939, η αγγλική κυβέρνηση εγγυήθηκε μονομερώς την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Ελλάδος, στην ουσία όμως ήταν η αρχή της εμπλοκής της χώρας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κλείδωσαν κυβέρνηση και πρωθυπουργός Σαμαράς-Παζάρι για τα υπουργεία

[Γάτες ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν βάζουν βουλευτές υπουργούς... η ΝΔ ακόμα το σκέφτεται να μας φορτώσει όσους βλέπει ο κόσμος και παθαίνει αλλεργία;]

Σχεδόν σε όλα τα έχουν βρει οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης και ο σχηματισμός συγκυβέρνησης θεωρείται πλέον θέμα ωρών. Είναι πολύ πιθανόν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να έχουν και μια συνάντηση μεταξύ τους αργότερα σήμερα, ενώ η συμφωνία θα επιτευχθεί ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια όπου θα ζητηθεί να προσέλθει και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Του Τζήμερου του φταίνε όλοι εκτός από τον Μάνο και τον Βαλλιανάτο: "Απέτυχα γιατί είμαι γερμανοτσολιάς"

Με μια επιστολή «μνημείο» εγωισμού και πολιτικού αταβισμού, ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά, Θάνος Τζήμερος, επιχειρεί να δικαιολογήσει σήμερα το χαμηλό εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος του.

ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΝΔ: Γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αίγυπτο,έχει σχέση με την ελληνική ΑΟΖ

Η εσωστρέφεια στην οποία έχουμε υποχρεωθεί να ζούμε λόγω της οικονομικής κρίσης και εσχάτως λόγω των εκλογών δεν μας έχει επιτρέψει να ασχοληθούμε όπως πρέπει με ότι γίνεται στη “γειτονιά” μας.Και γίνονται πολλά και σημαντικά που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας αφορούν άμεσα.Το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχαν προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο και το αποτέλεσμα έχει τη σημασία του.

Γ. Μιχελάκης: Υπάρχουν συγκλίσεις...

Φειδωλός ο εκπρόσωπος της ΝΔ στον realfm 97.8 για τη διαδικασία των διαβουλεύσεων εκτίμησε ωστόσο ότι υπάρχουν συγκλίσεις. Ο Γιάννης Μιχελάκης απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με τη μορφή αλλά και τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση.

Μας τέλειωσε ο Τσάκας αλλά ευτυχώς έχουμε Λούλη: Ο Σαμαράς θα είναι σύντομη παρένθεση

Νέο χτύπημα στον Αντώνη Σαμαρά από τον -πρώην συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή και επικοινωνιολόγο της Νέας Δημοκρατίας- Γιάννη Λούλη αποτελεί το σημερινό του άρθρο στο οποίο προβλέπει ότι η εύθραυστη συμμαχία τριών κατεστημένων και σε κατάσταση παρακμής κομμάτων δεν γεννά προσδοκίες. Χαρακτηρίζει «πύρρειο νίκη της Ν.Δ.» το εκλογικό αποτέλεσμα και διαβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει από τη φθορά αυτής της κυβέρνησης. [Καλά στις προβλέψεις του πέφτει πάντα μέσα το άτομο...]

Αλλοδαποί από την πρώην ΕΣΣΔ οι δολοφόνοι του φαρμακοποιού

Aδίστακτοι κακοποιοί από την πρώην ΕΣΣΔ που δεν διστάζουν να πυροβολούν με το παραμικρό προκειμένου να πραγματοποιήσουν το στόχο τους είναι οι δολοφόνοι του 52χρονου φαρμακοποιού στου Ρέντη. Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως πρόκειται οι κακοποιοί έχουν κάνει άλλες δύο ληστείες σε Περιστέρι και Μενίδι.

Κουβέλης: Αναμένω απαντήσεις από τον Σαμαρά στο θέμα των προσώπων

Μήνυμα ότι η ΔΗΜΑΡ προτάσσει τα σημεία προγραμματικής σύγκλισης, καθώς και το ζήτημα της φερεγγυότητας των προσώπων που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση έστειλε ο Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο των διεργασιών για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.

Επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές...

Ενθαρρυντικές είναι οι τάσεις για τον ελληνικό τουρισμό από την πλευρά της Ρωσίας, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία έκδοσης θεωρήσεων από το Γενικό Προξενείο Μόσχας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού προξένου Ιωάννη Πλώτα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά τον μήνα Μάιο εκδόθηκαν εφέτος 84.469 βίζες, έναντι 69.526 τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Η ποσοστιαία αύξηση για τον κρίσιμο μήνα του Μαΐου είναι της τάξης του 21,5 %.

Προσπαθούν να μπλοκάρουν την εκλογή του Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής στο προεδρείο της Βουλής

Διακομματικό μπλόκο προετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, στην εκλογή αντιπροέδρου της Βουλής από το κόμμα της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της μυστικής ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί αμέσως μετά την ορκωμοσία των 300 που προέκυψαν από τις εκλογές της Κυριακής και την εκλογή προέδρου του Σώματος.

''Όχι σε μεγάλες αλλαγές για την Ελλάδα''

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε παραχωρήσεις από τους εταίρους της, αλλά αυτές δεν επιτρέπεται να οδηγήσουν σε δραματική χαλάρωση των όρων δανειοδότησης.

''Αναίτιες παραχωρήσεις θα ήταν ένα απόλυτα εσφαλμένο μήνυμα'', τονίζει πρόεδρος του Eurogroup.

Περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης «βλέπει» η Ουάσινγκτον

«Μεγάλα περιθώρια» για επαναδιαπραγμάτευση, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της, του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ταυτόχρονα με την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, εκτιμά ότι υπάρχουν η Ουάσινγκτον.

Η Ελλάδα «παραβιάζει τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας»... κατανοητή η πίκρα του που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ να "λύσουν" το θέμα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης όσον αφορά στα δικαιώματα των μειονοτήτων... άσχετα που η συνθήκη της Λωζάνης δεν αναγνωρίζει "τούρκικη μειονότητα" αλλά μουσουλμανική.... Απαντώντας σε επερώτηση στο τουρκικό κοινοβούλιο για τις «παραβιάσεις που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα», ο κ. Νταβούτογλου υποστήριξε:

Το είπε κι αυτός για να το πει: Αντίθετος για Πρωθυπουργό Σαμαρά ο πρώην ΠΑΣΟΚος Οδ. Βουδούρης

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να αναλάβει την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς σε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα συγκροτείται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, εξέφρασε την Τρίτη ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης.

Διεθνής Τύπος: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» για τον Αντώνη Σαμαρά

Στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αντώνης Σαμαράς μετατοπίζεται το ενδιαφέρον του Διεθνούς Τύπου μετά το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής που έφερε πρώτο το κόμμα της ΝΔ. Τα ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για δύσκολο έργο της κυβέρνησης, εφόσον αυτή σχηματιστεί ενώ αναφέρουν ότι υπάρχουν πιθανότητες να μην επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ξεπερνά το 6% η ύφεση φέτος

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Αντιμέτωπη με οικονομική ύφεση 6% έως 7,5% (αντί 4,7-5,2% που προβλέπει επισήμως η τρόικα) θα βρεθεί φέτος η νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κρατικού ενδιαφέροντος φορέα οικονομικών προβλέψεων στην Ελλάδα με το οποίο συνομίλησε το Capital.gr.

Ποιος είπε σε Καμπουράκη-Οικονομέα: "Είστε βλάκες";

"Είστε βλάκες", είπε ο πρόεδρος του κόμματος "Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.)", Μιλτιάδης Τζαλαζίδης απευθυνόμενος στους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα.

Αβραμόπουλος ή Μεϊμαράκης ο πρόεδρος της Βουλής; Ντόρα ή Κυριάκος για Υπουργός;

Της Μαρίνας Μάνη

Αν και τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στον σχηματισμό κυβέρνησης και στα πρόσωπα που θα συμμετέχουν σ΄ αυτήν, η Λ. Συγγρού έχει κι άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα να επιλύσει: Ποιος θα είναι ο πρόεδρος της νέας Βουλής;

Αρχισε από χθες ο «επαναπατρισμός» των ευρώ στις τράπεζες

Μια νότα αισιοδοξίας διαφαίνεται από χθες το μεσημέρι στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς αφενός ακυρώθηκαν εκατοντάδες εντολές αναλήψεων σημαντικών χρηματικών ποσών και αφετέρου άρχισαν δειλά, είναι αλήθεια, οι συζητήσεις για επιστροφές κεφαλαίων που είχαν εκταμιευθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 14 εκ κρατική χρηματοδότηση... για να δούμε αν θα επιμείνει να μειωθεί

Πλεόνασμα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ θα δει στο ταμείο του κόμματός του ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς η εκλογική εκτίναξη στο 26,89% συνοδεύεται και από μια άνευ προηγούμενου αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έγιναν δεκτά τα Σκόπια σε Ευρωπαϊκό Οργανισμό

Το Ινστιτούτο Τυποποίησης των Σκοπίων έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τυποποίησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ηλεκτροτεχνικής για την καθοδήγηση των προτύπων.

Σαμαράς προς Βρυξέλλες: Αν δεν μας βοηθήσετε κερδίζει μόνον ο Τσίπρας

Το πιο κρίσιμο κρας τεστ για τον Αντώνη Σαμαρά, μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, είναι η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών στις 28 και 29 Ιουνίου. Οι ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν ικανοποίηση και ανακούφιση από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής αλλά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει ότι πίσω από τα χαμόγελα και τα συγχαρητήρια οι ηγέτες της Ευρώπης κρύβουν τη δυσπιστία και την ανυπομονησία τους για το ελληνικό πολιτικό προσωπικό και έχουν κουραστεί με τις παλινδρομήσεις των ελληνικών κυβερνήσεων τα τρία τελευταία χρόνια.

Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα Ίμια και τα Ελληνοτουρκικά (video)

Ο Γιάννης Μπαλάφας ("θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία"), εξηγεί ότι είναι παραμύθια ο εξ Ανατολών κίνδυνος, οι Τούρκοι είναι φίλοι μας, που δεν ήθελαν πόλεμο, ο Σημίτης λειτούργησε πολύ σωστά και φταίμε εμείς που ανησυχούμε. Σωστός: τι τον θέλουμε τον στρατό; Οι Τούρκοι είναι φίλοι μας.
Δείτε το βίντεο:

Ευχαριστίες σε Ιταλία και Κροατία για τη συνδρομή στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Την ευαρέσκειά του για την άμεση ανταπόκριση από τα φίλια κράτη της Ιταλίας και της Κροατίας, τα οποία συνέδραμαν με προσωπικό και εναέρια μέσα και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Κορινθία, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φραγκούλης Φράγκος.

Η οικονομική έκδοση του αγώνα Ελλάδας - Γερμανίας παίρνει παράταση και ίσως το παιχνίδι έρθει ισόπαλο

Στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και το συμβολισμό με το επόμενο παιχνίδι της Ελλάδας με τη Γερμανία στα προημιτελικά του Euro 2012 αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η χώρα απλώς κέρδισε μία πίστωση χρόνου που τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσει.

e-Επιλογές της 18/06/2012

Ενδιαφέρουσες αναρτήσεις φίλων:

Σήμερα η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό τον Σαμαρά

Το θετικό κλίμα στο οποίο διεξήχθησαν οι πρώτες συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, δημιουργούν αισιοδοξία ότι σύντομα -ίσως και εντός της ημέρας- θα υπάρξει συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Τα τρία πρώτα βήματα της κυβέρνησης – Πως θα “ανασάνει” η Ελλάδα από το μνημόνιο

Η χώρα είναι ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών. Η επόμενη δόση του δανείου πρέπει να εκταμιευτεί άμεσα και παράλληλα η τρόικα να πειστεί για κάποια ελάφρυνση του ασφυκτικού προγράμματος του μνημονίου. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί και να πείσει ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές.

Απεβίωσε ο Αλκέτας Παναγούλιας

Απεβίωσε χθες σε ηλικία 78 ετών, στο σπίτι του στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ όπου διέμενε με την οικογένειά του, ο Αλκέτας Παναγούλιας.

Ο Αλκέτας Παναγούλιας είχε...

Οι χωριανοί του Τσίπρα ψήφισαν Σαμαρά!!

Εντός έδρα ήττα υπέστη ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το χωριό Αθαμάνιο στα Τζουμέρκα της Άρτας, η ΝΔ ήρθε πρώτη με ποσοστό...

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Η GOOGLE

Η μηχανή αναζήτησης Google ανέφερε ότι υπήρξε μία ανησυχητική άνοδο στα αιτήματα να αφαιρεθεί πολιτικό περιεχόμενο από το Διαδίκτυο. Σε έκθεσή της, η Google αναφέρει ότι αυξήθηκαν οι περιπτώσεις που οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να λογοκρίνουν το Internet τους τελευταίους έξι μήνες.

Le Monde: Στην Ελλάδα νίκησε η Ευρώπη

«Για να εκτιμήσουμε την σημασία αυτής της νίκης, αρκεί να φανταστούμε πώς θα νιώθαμε σήμερα το πρωί αν οι Ελληνες είχαν ψηφίσει, όπως έλεγαν διάφοροι, με άλλο τρόπο. Τότε, οι προβλέψεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν «προφητικές» και «καταστροφικές», δύο υπέροχες λέξεις που μας έχει κληροδοτήσει η ελληνική γλώσσα», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Υπόδειγμα επαγγελματία ο Γκαρσία... ξεκίνησε προπονήσεις και οι άλλοι ακόμα λιάζονται

Ο Πάμπλο Γκαρσία έγινε ο πρώτος παίκτης της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ που ξεκίνησε προπονήσεις εν όψει της προετοιμασίας για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Ο Ουρουγουανός μέσος άρχισε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης το πρωί της Δευτέρας, υπό την επίβλεψη του γυμναστή, Γρηγόρη Καβαλιεράτου, ώστε να είναι σε καλή φυσική κατάσταση στην προετοιμασία του «Δικεφάλου».

Συγκρισή ποσοστών ΣΥΡΙΖΑ με αναπηρικές συντάξεις ανά νομό

Κάναμε κάτι συγκρίσεις. Οι αριθμοί δεν λένε ψέμματα (όσο και εάν δεν του δέχονται αρκετοί Έλληνες). Καταρχάς το μεγαλύτερό κομμάτι των ψηφοφόρων ψήφισε Ευρώ. Αλλά όντως ένα εξίσου μεγάλο κομμάτι ψήφισε “μπλόφα”, καταγγελία του μνημονίου, και προστατευτισμό του κρατικοδίαιτου τομέα.