21 Οκτωβρίου 2012

Ποια είναι η Μαριλένα Μπαϊραμπά, επιστημονική συνεργάτης (λέμε τώρα) του Αλέξη; (φώτο)

Η 26χρονη Μαριλένα Μπαϊραμπά εντάχθηκε στο επιστημονικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", η επιστημονική συνεργάτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σπούδασε σε βρετανικό πανεπιστήμιο και η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα τον Αχμέτ Νταβούτογλου, "τον Κίσινγκερ της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής", όπως τον αποκαλεί η ίδια.

Λεβεντομαλάκ@@ σε μαθητές: Πείτε στους καθηγητές «θα μας κλάσ@τ@ τα αρχίδ@@»

Σε ποια περίπτωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέτρεψε τους μαθητές να πουν αυτό στους καθηγητές... άσχετα αν τα κωλόπαιδα ξεκινάνε τις μαλακί@@ μιας και έχουν αποθρασυνθεί βλέποντας βουλευτές σαν τον Τατσόπουλο! Γιατί δε νομίζω να πιστεύει κανείς ότι καθηγητής πήγε μια μέρα στο σχολείο και άρχισε να απειλεί τους μαθητές την ώρα που αυτοί έκαναν... την προσευχή τους... 

Με μία ανάρτηση λοιπόν στο facebook (στο οποίο κρέμεται προφανώς όλη μέρα) ο Πέτρος Τατσόπουλος, προέτρεψε τους μαθητές να αντιδράσουν σε περίπτωση που καθηγητής τους απειλήσει ότι θα φέρει την Χρυσή Αυγή.

Βίντεο: Γερμανός αστυνομικός ανακαλύπτει πλαστές ελληνικές ταυτότητες και διπλώματα ή βίζες Αλβανών... που έφυγαν από την Αθήνα σαν κύριοι

Σε εκπομπή που προβλήθηκε πριν 2,5 μήνες στο τοπικό κανάλι της Έσσης (Φρανκφούρτη) περιγράφεται η δουλειά ενός ειδικού της γερμανικής Αστυνομίας ο οποίος ανακαλύπτει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα όπως διαβατήρια ή ταυτότητες. Σε κάποιο σημείο της εκπομπής γίνεται λόγος για Αλβανούς που συνέλαβαν στο αεροδρόμιο της Φρακνφούρτης οι οποίοι έδειξαν στον έλεγχο πλαστές ελληνικές ταυτότητες, πλαστά ελληνικά διπλώματα οδήγησης και πλαστές βίζες Σέγκεν σε αλβανικά διαβατήρια.

Το γεύμα 12 βουλευτών της ΝΔ με κυρίως πιάτο τον... Γιάννη Στουρνάρα!

Τι έλεγε το παρεάκι... εκτός του πόσο φοβεροί και τρομεροί είναι σε αντίθεση με τους υπουργούς;

Στην ιστορική ταβέρνα Καραβίτης στο Παγκράτι έφαγαν πρόσφατα 12 βουλευτές της ΝΔ, νεοεκλεγέντες, οι οποίο τα έβαλαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα... που δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα, σε αντίθεση με αυτούς που έχουν τις λύσεις του στυλ "λεφτά υπάρχουν" στο τσεπάκι.

Πρόκειται για τους...

Der Spiegel: Δουλειές για καλούς κυβερνητικούς φίλους του Α. Σαμαρά

Το γερμανικό περιοδικό καυτηριάζει την πολιτική διορισμών του Αντώνη Σαμαρά.. να θυμίσουμε βέβαια ότι το Spiegel είναι και λίγο αριστερό με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει...


Εντυπωσιακά πολλοί φίλοι και γνωστοί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποκτούν αυτόν τον καιρό επικερδείς θέσεις εργασίας – ακόμα και αν δεν φαίνεται να είναι πολύ κατάλληλοι γι’ αυτές. Για παράδειγμα, πρόσφατα ο Σαμαράς διόρισε νέο πρόεδρο στον ΕΟΠΥΥ,...

Πιθανό έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή για την Ελλάδα

Πιθανή έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup για το θέμα της Ελλάδας θα συγκαλέσει σύμφωνα με πληροφορίες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να ενισχυθεί η δυναμική της Ελλάδας η οποία μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις για το πακέτο των μέτρων κινείται σε θετικό έδαφος.

Ψάχνουν δύο πρώην υπουργούς

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες των εισαγγελικών αρχών οι οποίες αφορούν σε ακόμα δύο εξοπλιστικά προγράμματα τη χρονική περίοδο που εκτείνεται μετά τη θητεία του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και φθάνει έως το 2006, καλύπτοντας όχι μόνο την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικός φρουρός έβγαλε το όπλο του σε μπαρ και έφαγε ξύλο

Ειδικός φρουρός φέρεται να τράβηξε πιστόλι σε μαγαζί στο Γκάζι, μετά την παρεξήγηση με διπλανή παρέα. Επίσης όμως φαίνεται να έφαγε τόσο πολύ ξύλο ώστε να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Όπως λένε τα στοιχεία,...

Αίσθηση από το ναζιστικό χαιρετισμό του Ν. Μιχαλολιάκου

«Αυτά τα χέρια μπορεί καμιά φορά να χαιρετάνε έτσι. Αλλά είναι καθαρά χέρια. Δεν είναι βρώμικα. Δεν έχουν κλέψει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, σε εκδήλωση της 12ης Γιορτής Ελληνικής Νεολαίας στο άλσος Ελληνικού Στρατού.

Βρούτσης: Σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο οι συζητήσεις με την Τρόικα για τα εργασιακά

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από 6,5 ώρες η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη έτσι ώστε να κλείσουν άμεσα οι εκκρεμότητες και να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με την Τρόικα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξέτασε με τα κυβερνητικά στελέχη όλα τα χρονοδιαγράμματα και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στο Εurogroup της 12ης Νοεμβρίου.

Τουρκία: Το πρώτο βιβλίο στα ελληνικά μετά από 50 χρόνια

Tρεις κληρωτοί έφεδροι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού, ένας Αρμένης, ένας Κούρδος, ένας Ρωμιός και ένας Εβραίος δεκανέας που υπηρετούν την θητεία τους στα βουλγαρικά σύνορα, είναι η αφετηρία και πηγή της έμπνευσης ενός μυθιστορήματος που γράφτηκε πριν από πολλά χρόνια αλλά εκδόθηκε πριν λίγες μόλις μέρες στην Κωνσταντινούπολη και αποτελεί μέρος της τετραλογίας που γράφτηκε μεταξύ του 1967 και 1994.

Οπαδός της ανωμαλίας-Καμμένος σε Τσίπρα: Να ρίξουμε την κυβέρνηση για να σε κάνω Πρωθυπουργό

Πρόσκληση από τον Πάνο Καμμένο στον Αλέξη Τσίπρα να προκαλέσουν εκλογές από κοινού με το να αποχωρήσουν μαζικά από τη Βουλή.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας Αγγελιοφόρος όπου παραχώρησε συνέντευξη, για το τι προτίθεται να κάνει ενόψει της ψηφοφορίας των μέτρων στη Βουλή, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι δύναται να μπλοκάρει τα μέτρα.

Την ουρά στα σκέλια ο "Αληθινός" ...

Από κεί που νόμιζε ότι είχε ΤΟ πρωτοσέλιδο πρίν μερικές Κυριακές , το ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ που θα "ανακάτευε" την πολιτική ζωή της χώρας , βρέθηκε να έχει υποβαθμίσει το θέμα σε μία γωνιά της εφημερίδας...

Βίντεο: Διμοιρία Επιδείξεων της Σ.Σ.Α.Σ.

H Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων εκπαιδεύει επιστήμονες διαφόρων κλάδων για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Διοικητής της ΣΣΑΣ, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Παγουρόπουλος, έδωσε την άδεια στο kranos.gr να τραβήξει βίντεο την διμοιρία επιδείξεων των μαθητών της ΣΣΑΣ.

Ο "ατυχής" Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897 και το "ολοκαύτωμα" της Κουτσούφλιανης (13 Μαΐου 1898)

Το χωριό της Κουτσούφλιανης βρισκόταν στην ορεινή περιοχή της Καλαμπάκας τοποθεσίας που αντιστοιχεί σήμερα στην περιοχή ανάμεσα στους νομούς Τρικάλων και Γρεβενών. Η περιοχή αυτή εφαπτόταν με την μεθόριο μεταξύ Ελλάδας - Οθωμανικής αυτοκρατορίας μετά την διαρρύθμιση των συνόρων του 1881 και την προσάρτηση της Θεσσαλίας και μέρους της Ηπείρου στην Ελλάδα. Η Κουτσούφλιανη είχε περίπου επτακόσιους κατοίκους (όλοι βλαχοφωνοι) και λόγω της επίκαιρης θέσης της, της ορεινής τοποθεσίας της και της πυκνής βλάστησης της, αποτέλεσε πύλη εισόδου των ελληνικών τμημάτων των Μακεδονομάχων στην Οθωμανική Μακεδονία κατά τον "Μακεδονικό Αγώνα", αλλά και ορμητήριο των τμημάτων της "Εθνικής Εταιρείας" που δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή λίγο πριν την έναρξη του ελληνοτουρκικού Πολέμου του 1897 εισβάλλοντας πρόωρα στα τουρκικά εδάφη.
Το 1897 έγινε η εκ νέου εξέγερση των Ελλήνων στην Κρήτη με αίτημα την Ένωση του πολύπαθου νησιού στην Ελλάδα. Ακολούθησε η η αποστολή ελληνικού αποσπάσματος υπό τον υπασπιστή του βασιλιά Γεωργίου Τιμολεοντα Βάσο. Η έκρηξη του ελληνοτουρκικού πολέμου το 1897 βρήκε εντελώς ανέτοιμο τον ελληνικό στρατό ο οποίος ηττήθηκε αρχικώς στην ορεινή περιοχή του Τιρνάβου και αμέσως μετά σε διαδοχικές μάχες στα Φαρσαλα και στο Δομοκο. Οι Τούρκοι κατά την ορμητική
Ελληνικός στρατός 1897
προέλαση τους κατέλαβαν την Λάρισα αλλά απέτυχαν να καταλάβουν τον Βόλο λόγω της γενναίας αντίστασης που προέβαλλαν οι Ελληνικές δυνάμεις υπό τον Κωνσταντίνο Σμολένσκι, αλλά και την ορεινή δύσβατη περιοχή της Καλαμπακας με την Κουτσουφλιανη. Όταν υπογράφτηκε η ανακωχή μεταξύ των δυο εμπολεμων χάρις την επέμβαση των μεγάλων δυνάμεων της εποχής (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία), προβλεπόταν να δωθεί μεγάλη χρηματική αποζημίωση στον Σουλτάνο από την Ελλάδα αλλά και να μην υπάρξει μεταβολή των συνόρων εκτός από ασήμαντες μεθοριακες αλλαγές υπέρ των Οθομανών.

Μοναδική εδαφική αξίωση των Οθωμανών ήταν η προσάρτηση της ορεινής περιοχής της Κουτσουφλιανης, για την καλύτερη επίβλεψη της μεθορίου με την Ελλάδα που από τις οθωμανικής αρχές. Για τον σκοπό αυτό η Πύλη επικαλέστηκε επιστολή των κατοίκων του χωριού που ζητούσαν την επιστροφή τους στην αυτοκρατορία επειδή δήθεν ήταν ρουμανικής εθνικής συνείδησης. Οι Έλληνες διπλωμάτες έδιναν μάχη ώστε η περιοχή να μην χαθεί για την Ελλάδα αλλά αυτό ήταν αρκετά δύσκολο καθώς η ελληνική πλευρά είχε χάσει τον πόλεμο, δεν είχε περιθώρια ελιγμών και ο ρόλος της στην υπόθεση ήταν καθαρά συμβουλευτικός. Οι κάτοικοι της Κουτσουφλιανης δεν γνώριζαν ούτε για την δήθεν επιστολή που είχαν στείλει, ούτε ότι η περιοχή τους παζαρευόταν  σε διεθνές επίπεδο, καθώς την εποχή εκείνη στα ορεινά δύσβατα μέρη η ενημέρωση γινόταν με σημαντική καθυστέρηση. Όταν οι Κουτσοφλιανιωτες ενημερώθηκαν ότι ο τόπος τους έμελλε να προσαρτηθεί στην Οθωμανική αυτοκρατορία διαμαρτυρήθηκαν με επιστολές τους προς όλες τις ευρωπαϊκές αυλές, τα ανακτοβούλια και τους πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων. Η αντίδραση των κατοίκων του χωριού επέφερε εμπλοκή στην χάραξη των συνόρων Ελλάδας - Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Συγκεκριμένα, στις 17 Νοεμβρίου 1897 διακόπηκαν οι εργασίες της επιτροπής για την διαρρύθμιση των συνόρων και ενώ υπολειπόταν το κομμάτι της μεθορίου που αφορούσε την περιοχή της Κουτσούφλιανης και του Μαλακασίου (κοντινό χωριό). Σαν επίσημη δικαιολογία εμφανίστηκε το γεγονός ότι εκείνες τις ημέρες υπήρξε έντονο ψύχος και χιονοπτώσεις στην περιοχή. Μάλλον, όμως, ο αληθινός λόγος ήταν πως οι εκπρόσωποι των Μεγάλων Δυνάμεων στην επιτροπή οροθεσίας έκαναν έναν ελιγμό μετά την αίτηση των Κουτσουφλιανιωτών, για να δώσουν το χρόνο και την ευκαιρία στην Κουτσούφλιανη να κερδίσει την υπόθεση, ή να δεχθούν σιγά-σιγά όλοι οι Κουτσουφλιανιώτες την μοίρα τους αδιαμαρτύρητα.

Όταν η διεθνής επιτροπή χάραξης συνόρων άφησε τελικώς εκτός της ελληνικής επικράτειας την Κουτσουφλιανη οι κάτοικοι της έλαβαν μια τραγική όσο και μεγαλειώδη απόφαση: στις 13 Μαΐου 1898 έκαψαν τις πατρογονικές τους εστίες, ξέθαψαν τα οστά των προγόνων τους, έκαψαν τα λείψανα των νεκρών του πρόσφατου πολέμου του 1897 για να μην τα βεβηλώσουν οι Τούρκοι και με επικεφαλής τους προκρίτους και τον ιερέα τους με τα εικονίσματα από την εκκλησία τους ανά χείρας, διέβησαν την νέα μεθόριο και επέστρεψαν στην Ελλάδα διαλέγοντας μια νέα τοποθεσία για να ξαναχτίσουν το χωριό τους από την αρχή. Η τοποθεσία αυτή βρισκόταν κοντά στο μοναστήρι του Λιμποχόβου λίγα μόλις χιλιόμετρα από την αρχική τοποθεσία της Κουτσούφλιανης. Όπως άλλωστε είπε ένας κάτοικος της σε δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ»: «Εμείς δεν θα φύγουμε μακριά πολύ από το παλιό χωριό μας. Θέλουμε να το βλέπουμε. Απέναντι θα κάνουμε νέο χωριό. Κτήματα δημόσια και μοναστηριακά είναι εκεί. Χίλιες δραχμές άμα πάρει καθένας μας, θα φτιάξει το σπιτάκι του κι έχει ο Θεός, που ξέρεις, να ξαναπάμε γρήγορα στην Παλιά Κουτσούφλιανη ελευθερωμένη». Το νέο χωριό ονομάστηκε εύλογα "Νέα Κουτσούφλιανη" (σημερινή Παναγία Καλαμπάκας).

Το "ολοκαύτωμα της Κουτσουφλιανης" αποτέλεσε ένα μεγαλειώδες ξέσπασμα του ελληνισμού σε μια εποχή που το μικρό ελληνικό βασίλειο είχε ηττηθεί στρατιωτικά και δεχόταν συνεχώς διπλωματικές πιέσεις και εξευτελισμούς ενώ βρισκόταν και υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο. Η γενναία στάση των κατοίκων της Κουτσουφλιανης προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση, οι εφημερίδες της εποχής αναφέρθηκαν εκτεταμένα στο θέμα ("έφυγαν οι ήρωες της Κουτσούφλιανης" έγραφαν τα πρωτοσέλιδα της εποχής), ενώ πολλοί εύποροι Έλληνες προσήλθαν αυθόρμητα και προσέφεραν χρήματα υπέρ της δοκιμαζόμενης κοινότητας. Πολλοί ποιητές εμπνεύστηκαν και απαθανάτισαν σε έργα τους την υπερηφάνεια των κατοίκων (ανάμεσα τους και ο Γεώργιος Σουρης).

Στην Κουτσούφλιανη τη σκλάβα
που σκορπά φωτιές και λάβα.

Ω! χωριό που καις τα σπίτια, τους σταυρούς, τα μνήματα σου 
 τι ντροπές ασπρίζει μαύρες η καπνίλα της φωτιάς σου.
Μες στη στάχτη σου της Δόξας θεμελιώνετ' εκκλησιά,
κάθε σπίθα κι ένας ήλιος, κάθε φλόγα και δροσιά.

 (Γεώργιος Σουρής)

«Με το πύρινο το δάκρυ, φλόγα γίνετ' υψηλή κι αγκαλιάζει
πυρπολεί το χωριό απ' άκρη σ' άκρη σαν θριάμβου ανατολή.
Κι η μαρτυρική πατρίδα σκοτισμένη από ντροπή
ένοιωσε μιαν αστραπή να περνά σαν την ελπίδα στην καρδιά της χαρωπή.
Δόξα στο χωριό που χύνει στα σκοτάδια τα βαρεία, φλογερή παρηγοριά
κι ολοκαύτωμα έχει γίνει για τη θεία λευτεριά.»


(Αριστομένης Προβελέγγιος )

Η περιοχή αποτέλεσε εστία έντασης μεταξύ των ντόπιων κατοίκων και των Οθωμανικών αρχών για όλη την σύντομη περίοδο που ακολούθησε ως το 1912. Μετά την οριστική απελευθέρωση της περιοχής με τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913 κάποιοι κάτοικοι επέστρεψαν στην παλαιά Κουτσούφλιανη, ενώ το 1933 οι κάτοικοι της περιοχής ήγειραν θέμα κυριότητας, όταν η κυβέρνηση Τσαλδάρη με απόφαση της μοίραζε τις Οθωμανικές γαίες της περιοχής σε ακτήμονες, το οποίο ικανοποιήθηκε. Η επέτειος του "ολοκαυτώματος" της Κουτσούφλιανης γιορτάζεται στα δύο χωριά με λαμπρότητα κάθε χρόνο ανήμερα στις 13 Μαϊου, ως τις μέρες μας.

Ι. Β. Δ.

πηγές

http://metsovitis.blogspot.gr/
http://www.stagonnews.gr
http://trikala-city.blogspot.gr 

istorikathemata.com

Ο Τσίπρας προκαλεί ανασφάλεια στο 70%

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαβάσει κανείς μια δημοσκόπηση. Άλλοι την προσεγγίζουν επιδερμικά, κοιτάζοντας την πρόθεση ψήφου, ίσως και τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών. Άλλοι, περισσότερο έμπειροι, ψάχνουν πιο βαθιά. Εστιάζουν και διαβάσουν τα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία, εκεί όπου συνήθως μπορεί κανείς να συναντήσει τις πραγματικές προθέσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Μάχη στήθος με στήθος από την Χριστίνα και την Μαριλένα για Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ... πρέπει να δούμε και το στήθος της Μαριλένας για να αποφασίσουμε (φώτο)

Τα … δυνατά όπλα ρίχνουν τα δύο κόμματα στο ρινκ της πολιτικής τους αρένας

Σκληρό παιχνίδι στην πολιτική αρένα αναμένεται από την Χριστίνα και την Μαριλένα.

Άδωνις: Στα πλαίσια του ελληνικού λαϊκισμού, διαστρεβλώθηκε η θέση του Βορίδη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε πριν λίγο στο twitter:

Η διαστρέβλωση της θέσεως Μάκη Βορίδη για την άρση της γενικής απαγορεύσεως πρώτης κατοικίας είναι χαρακτηριστική του λαϊκισμού. Άλλο είναι να έχουμε ρυθμίσεις...

Ε. Στυλιανίδης: Σχέδιο νόμου για την ψήφο της Ομογένειας

Υπέρ των Ομογενών τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη RealNews υποστήριξε πως έφτασε η στιγμή για να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για την ψήφο των Ομογενών.

Γι' αυτούς έκρυβαν τη λίστα Λαγκάρντ

«Οταν θα αρχίσουν να ασκούνται οι πρώτες ποινικές διώξεις, αμέσως όλοι θα καταλάβουν γιατί "ξεχάστηκε" η λίστα Λαγκάρντ».

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση οι οικονομικοί εισαγγελείς που συνεχίζουν να ερευνούν το περιεχόμενο της περίφημης λίστας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα για τη λίστα, η οποία περιλαμβάνει 1.991 φυσικά πρόσωπα και ήταν «ξεχασμένη» στο υπουργείο Οικονομικών από τον τότε υπουργό κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εξελίσσεται από δύο ανεξάρτητα κέντρα.

Αλλαγή κλίματος, αλλά οι καταιγίδες είναι μπροστά μας

Στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι το κλίμα αλλάζει για την Ελλάδα. Είτε γιατί οι συντηρητικοί Ευρωπαίοι ηγέτες κατάλαβαν τα λάθη τους, είτε γιατί εμπιστεύονται περισσότερο τον «δικό» τους Αντώνη Σαμαρά, είτε γιατί η κυβέρνηση των τριών κομμάτων διαχειρίζεται καλύτερα την κρίση, είτε γιατί η τρόικα τρόμαξε από τις απειλές του Αλέξη Τσίπρα, είτε γιατί νομοτελειακά ολοκληρώθηκε ο κύκλος της «τιμωρίας των κακομαθημένων Ελλήνων», βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο σκηνικό.

Η ΝΔ απειλεί με διαγραφή τον βουλευτή που έγινε γνωστός επειδή δεν ψηφίζει τα μέτρα

Απειλείται με άμεση διαγραφή προς παραδειγματισμό ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Νίκος Σταυρογιάννης ο οποίος δήλωσε την πρόθεσή του να καταψηφίσει τα μέτρα και τα χαρακτήρισε άδικα και αναποτελεσματικά.

Στην Αθήνα επιστρέφουν οι 5 Έλληνες του Estelle - ΦΩΤΟ μέσα από το σκάφος

Αναχώρησαν απο το Τελ Αβίβ και αναμένεται να φτάσουν στο "Ελ. Βενιζέλος" στις 15.30 οι πέντε Έλληνες πολίτες, ανάμεσά τους και 2 βουλευτές, που επέβαιναν στο φινλανδικό πλοίο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πρόεδρο στη ΓΣΕΕ τον Φωτόπουλο

Η σύγκρουση δυο κόσμων… Μετά την αποφυγή της ελληνικής χρεοκοπίας, και τη διασφάλιση της συνέχισης χρηματοδότησης της Ελλάδας από την Ευρώπη, η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό της χώρας αναμένεται να ενταθεί, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναζητεί νέες συμμαχίες στο… πεζοδρόμιο.

Από ψηλά ν’ αρχίσουν οι περικοπές

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το κοινωνικό κράτος δεν είναι μια πολυτέλεια, που, όταν ζορίζεσαι, μπορεί να την κόψεις, όπως οι ξεπεσμένες κυρίες τις «επώνυμες» τσάντες κι οι ντιντήδες τη Μύκονο. Ό,τι είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εδαφική ακεραιότητα, είναι το κοινωνικό κράτος για την κοινωνική συνοχή.

Oι Τούρκοι διαθέτουν χρυσό 117 δισ. δολαρίων στα σπίτια τους!!

Σε αδιανόητα επίπεδα έχουν φτάσει τα αποθέματα χρυσού που κρατούν οι Τούρκοι στα σπίτια τους. Σύμφωνα με την έκθεση της κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας , οι Τούρκοι διατηρούν «κάτω από το μαξιλάρι τους» όπως γράφουν οι Τουρκικές εφημερίδες χρυσό αξίας περίπου 117.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων!!

Τα σενάρια για τους πλειστηριασμούς

Το πρώτο, θέλει σταδιακά να επιτρέψει τους πλειστηριασμούς, βάζοντας ως προϋποθέσεις τη χρονική διάρκεια των οφειλών. Η ηγεσία του υπουργείου εκτιμά ότι αν συνεχιστεί το καθεστώς των αναστολών των πλειστηριασμών, τότε όταν θα έρθει η περίοδος της ανάπτυξης, αυτή θα επηρεαστεί, καθώς θα βγει μαζικός αριθμός ακινήτων στο σφυρί...

Πάγκαλος: «Γελοίος ο Τσίπρας-Εκτός νόμου συνιστώσες»

Αίσθηση προκαλούν εκ νέου οι θέσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», εμφανίζεται εντυπωσιασμένος από την εικόνα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενώ χαρακτηρίζει «γελοίο» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Συνελήφθη φρουρός ασφαλείας βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για κακουργηματικού χαρακτήρα οικονομικές απάτες.

Η σύλληψη έγινε την Παρασκευή, μπροστά από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια τυχαίου τροχονομικού ελέγχου αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

ΠΑΣΟΚικές παπαριές: "Στα σκαριά ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα ΝΔ με Αννούλα, Mike και Αντρέα;"

[Βλέπουν ότι είναι τελειωμένοι και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσω ηλιθίων δημοσιευμάτων από φιλικά τους μέσα... Περαστικά και ας αλλάξουν πλευρό...]

Πληροφορίες (λέμε τώρα...) αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να συγκροτήσει έναν μεγάλο πόλο στον χώρο της Κεντροδεξιάς στον οποίο θα απορροφήσει και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τώρα βρίσκονται σε ρήξη με την Ιπποκράτους.

Tα υπουργεία σε τέλμα, έχουν καταθέσει μόνο ένα νομοσχέδιο

Τέσσερις μήνες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης και παρά τις παραινέσεις του Πρωθυπουργού να δείξει έργο από την πρώτη στιγμή, μόνο ένα νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή κι αυτό αφορούσε κάποιες «διορθώσεις» νόμου προηγούμενης περιόδου.

Ο Σόιμπλε “πουλάει” ελληνικά ομόλογα

Όπως μεταδίδει το Spiegel-online, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, σε αντίθεση με τις έως τώρα εξαγγελίες του, ετοιμάζει πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων.

Υπό την εποπτεία Στουρνάρα η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά-Για τεχνικά θέματα ο Βρούτσης

Να αποφύγει και το παραμικρό ενδεχόμενο νέας εμπλοκής στη τελική διαπραγμάτευση με τη Τρόικα, έχει ως δικό του... προαπαιτούμενο το Μέγαρο Μαξίμου και γι' αυτόν τον λόγο οι χειρισμοί σχετικά το μέγα "αγκάθι" των εργασιακών, θα γίνουν εφεξής υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών.

Που θα πάει το χρηματιστήριο το επόμενο διάστημα

Γράφει ο 29-26 --

Οι ελληνικές μετοχές υποτιμήθηκαν βαθιά την τελευταία τριετία. Η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, η Εθνική, από τα 24 ευρώ του Οκτωβρίου του 2009, κατέληξε στα 89 λεπτά τον Ιούνιο του '12. Αυτό σημαίνει ότι έχασε περισσότερο από το 96% της αξίας της. Κάπως έτσι κινήθηκαν και οι μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες ασχέτως εταιρικών αποτελεσμάτων και οικονομικών μεγεθών.

Βίντεο: Ρατσιστική πορεία εναντίον Ελλήνων στον Άγιο Παντελεήμονα - Ζώα πετάνε πέτρες σε σπίτια με ελληνικές σημαίες

Δείτε το αισχρό αυτό βίντεο.Λαθροζώα μαζί με τους επαγγελματίες "αλληλέγγυους" φασίστες των ΜΚΟ του Π.Κωνσταντίνου... Έχουν σταματήσει κάτω από σπίτια Ελλήνων τους απειλούν και τους πετάνε αντικείμενα... μόνο και μόνο επειδή έχουν κρεμασμένες στα μπαλκόνια τους Ελληνικές σημαίες..

Οπαδοί εναντίον Γκαγκάτση

Την αντίθεσή τους στην επιστροφή του Βασίλη Γκαγκάτση στον ΠΑΟΚ εξέφρασε με φωνές έξω από τα γραφεία της Τούμπας μερίδα οπαδών του "Δικεφάλου"

Οι πιέσεις της τρόικας για τους πλειστηριασμούς (βίντεο)

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατάρτιση του νομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή μέσα στο Νοέμβριο και να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Εκτός από το βασικό στόχο που είναι ο ενιαίος φόρος στο τραπέζι έχει τεθεί και το θέμα των φοροαπαλλαγών.

Απόρρητη έκθεση: Η ΕΛ.ΑΣ. είχε δει τις "τρύπες" στην Ευελπίδων

Και όμως! η Ελληνική Αστυνομία δεν αιφνιδιάστηκε ακριβώς από τη δολοφονία στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.Ναι, δεν περίμενε μία αθίγγανη να σκοτώσει, όμως οι υπηρεσίες της είχε κάνει αυτοψίες στον χώρο και είχαν ενημερώσει για τα κενά στην ασφάλεια των δικαστηρίων.

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο κινδυνεύει να χάσει το στέκι του στη Σκόπελο λόγω δικαστικής διαμάχης!

Μια απίστευτη υπόθεση γραφειοκρατείας κινδυνεύει να βάλει «λουκέτο» στην πιο διάσημη ταβέρνα στη Σκόπελο, που αποτελεί αγαπημένο «στέκι» του Ρόμπερτ ντε Νίρο και άλλων διασήμων του Χόλιγουντ που επισκέπτονται το νησί.